Blender test 2017 – Så godt klarer den bedste blender sig
5 (100%) 1 vote

Stor Blender test foretaget i 2017 – Vælg den bedste

Som det er tilfældet med stort set samtlige køkkenmaskiner, så kan det være svært at danne sig et overblik over, hvilken køkkenmaskine du skal investere penge i. Kvalitet for pengene, og mest mulig værdi er det vi alle sammen leder efter. Dette gør sig formegentlig også gældende, når du er på udkig efter din næste blender. Derfor har vi udarbejdet denne blender test fra 2017, som skal gøre det nemmere for dig at tage en beslutning.

Blenderen er et alsidigt køkkenredskab. Det er dog ikke alle der ejer en, men trenden er opadgående, da flere ser nytten ved at eje en sådan genstand. Når du først er den lykkelige ejer af en blender, så vil det også være en af de køkkenmaskiner der står længst fremme i skabet, da den simpelhen er uundværlig når du først har taget den i brug. Måske leder du efter en blender for første gang, eller har den trofaste gode gamle blender valgt at forlade dig på det mest kritiske tidspunkt? Uanset hvad scenariet er, så vil vi nemt og overkommeligt gennemgå nogle af de blendere, som har klaret sig bedst i test hos de mange test og forbrugerråd.

En blender er en forholdsvis simpel maskine, dog er der mange små finesser, som kan betyde forskel på succes eller en halv dårlig oplevelse. Derfor er det også vigtigt at du vælger rigtigt første gang, fordi du kan få meget kvalitet for pengene, ved blot at vælge den rigtige blender.

Blender model Testvinder? Billigst hos:  Forhandler
KitchenAid Artisan Politiken Wupti.com
Philips Problend 6 HR2195 Klikk.no Coop
Forbrugerrådet Tænk Wupti.com
Braun JB3060 blender Forbrugerrådet Tænk Wupti.com
Magimix Le Blender Råd & Rön, TÆNK Wupti.com
Wilfa BL1200 Hus & hem, Søndagsavisen Wupti.com
Philips HR2095 Råd & Rön Wupti.com

Ovenfor her ser du et kort oprids af de 7 blendere, som vi har vurderet har klaret sig bedst i test. Det kan dog være svært at danne sig et overblik blot udfra den simple tabel, så nedenfor er vi gået i dybden med hvert enkelt produkt, sådan at du kan få så meget information du behøver. Vi håber du vil læse alle beskrivelserne, da hver blender gemmer på lækre detaljer, som selv vi blev MEGET positivt overrasket over!


1. KitchenAid Artisan blender

Kitchenaid Artisan 5KSB5553

Testvinderen i vores test her på bedste10 bliver denne model fra KitchenAid. Magasiner og testbureauer i hele norden er i grove træk blevet enige om, at denne blender fra KitchenAid er den bedste blender der gives lige nu. Det bakkes op af de mange uafhængige tests, som alle peger på hvor godt denne blender klarer alle opgaver. Der gives mange rosende ord med på vejen til modellen for den alsidighed. Blandt andet kalder Politiken blenderen for en “drømmemaskine” – hvilket blot beviser at vi har med en blender af høj kvalitet at gøre.

Ved test af en blender, så er der nogle forskellige elementer som skal blendes før at du kan drage en konklusion. KitchenAid klarer mere krævende opgaver som isknusning og smoothies til UG, samtidig med at maskinen er yderst robust.

Første gang du får en KitchenAid blender mellem hænderne, så vil du måske bemærke den lidt højere vægt, som må siges at være et kendetegn ved denne model. En kombination af den høje vægt, samt en kraftig byggekvalitet, så får du en blender der er rigtig stabel og robust på samme tid, hvilket er en klar fordel når blenderen skal arbejde med råvarer der kræver noget kraft og power. 

Blenderen er tæt på at være en sand drømmemaskine, dog havde Søndagsavisen nogle udfordringer under deres test af denne blender. Udover at den blev kåret til testvinder, så oplevede man en mindre udfordring med at knuse nødder i blenderen, dog slet ikke et stort problem, men noget der bør nævnes. Alt i alt er blenderen helt fantastisk. Du får næppe en blender i bedre kvalitet på nuværende tidspunkt, så ‘problemet’ med nødderne er blot en lille detalje på en ellers fejlfri maskine.

 • Testvinder – Politiken
 • Topscorer – Råd & Rön
 • Topscorer – Smartson.se
 • Topscorer – Søndagsavisen

Testresultaterne fra de mere anerkendte testmagasiner taler sit tydeligt sprog. Selvom Søndagsavisen påpegede et minimalt problem, så blev blenderen uden problem kåret til topscorer. Imponerende må man sige. Vigtig detalje er også at prisen på blenderen er overkommeligt. Du får super meget værdi for pengene ved at købe en KitckenAid blender.

Specifikationer:

 • Motoreffekt: 550 W
 • Kapacitet: 1,5 liter
 • Kande: Glas
 • Byggemateriale: Metal med glaskande

2. Philips Problend 6 HR2195

Philips Problend 6 HR2195

På anden pladsen finder vi denne fantastiske model af en blender fra Philips.

Philips Problend 6 HR2195 bliver hos norske Klikk.no kåret til testvinder, da den efter deres testparametre har den bedste samlede bedømmelse. Den får ikke mindre en 6 ud af 6 stjerner, hvilket blot peger på hvor god en blender vi har på tale her. Skal man pege på nogle af de parametre hvor den slog konkurrenterne, så var det blandt andet den kraftige motor, dens høje stabilitet og ikke mindst den helt fantastiske brugervenlighed. Med egenskaber som disse, så kan dette uden tvivl være et godt bud på din næste blender. Den er et sikkert valg hvis du elsker en god smoothie, men også perfekt til almindelig hverdagsbrug.

Philips Problend 6 HR2195 har som du kan se på billedet til højre en stor drejeknap på fronten. Herfra betjenes maskinen, hvor du kan indstille den ønskede hastighed du vil blende med. En dejlig funktion, da man ikke altid har behov for at få hakket råvarerne til pulver, men blot ønsker det lidt mere råt. Funktionen til knusning af is har blenderen selvfølgelig også. Denne funktion vælger du blot på fronten, hvor du kan se de tre knapper. Der er ligeledes også en smart puls- og lydsvag tilstand, som nemt kan indstilles med blot et tryk.

Ovenstående funktioner geniale hvis du skal bruge lidt hakkede mandler til morgenmaden, og helst vil undgå at vække resten af familien. Med et tryk, så har du blenderen på lydsvag tilstand! Smart ikke? 

Kapaciteten på den medfølgende glaskande målet 2 liter. Dog anbefales det ikke at du blender mere end 1,5 liter ad gangen. En smart lille ekstra funktion til glaskanden er den sorte “spatel”, som sikrer at du får alle råvarerne blandet korrekt.

Rengøringen af blenderen er super nem – du kan nemt afmontere både kniv og kande, og derved sikkert rengøre delene hver for sig.

 • Testvinder – Klikk.no
 • Topscorer – Tweak

Specifikationer:

 • Motoreffekt: 900 W
 • Kapacitet: 2 liter
 • Kande: Glas
 • Byggemateriale: Fod i plast og glaskande

3. Magimix Le Blender – Testvinder

Magimix Le Blender / 11610 nummer 3 i blender test

Tredje pladsen på i vores blender test tilfalder den sublime Magimix Le Blender.

Den har ligeledes været testet af en række testmagasinet, her er både det danske og svenske testmagasin, henholdvis Forbrugerrådet Tænk og Råd & Rön, enige. Denne blender ganske enkelt bedst i test. Som tidligere ved de andre modeller, så har Tænk blandt andet ladet denne blender vinde grundet de fantastiske blenderegenskaber, samt det overraskende lave lydniveau blenderen har. Disse to egenskaber kombineret med et simpelt og brugervenligt styrepanel, hvor du nemt kan indstille 4 hastigheder, så flyver blenderen til tops på testlisten.

Blenderen er super velegnet til Supper, Is, Smoothies, Dessert mm. – dog opleves det ikke at blenderen har problemer med nogle typer af råvare. Nogle blenderen kan have udfordringer med mindre hårde elementer, men det synes ikke at være et problem hos blenderen her. 

Hvis vi skal forsøge at påpege noget, der ikke er helt optimalt ved Magimix Le Blender, så må det være den relativ lette vægt blenderen har. Det kan under ekstreme hastigheder betyde, at du bliver nødt til at lægge en hånd på blenderen, for at sikre stabiliteten. Til Magimix Les forsvar, så må vi indrømme at de fleste blenderbrugere allerede af vane lægger hånd på maskinen under brug, for at sikre at låget ikke skulle hoppe af.

 • Testvinder – Tænk
 • Topscorer – Råd & Rön

Konklusionen efter at have haft denne blender fra Magimix under luppen, er at den er yderst velegnet til dig der ofte giver dig ud i smoothies, purrer og andet i den kategori. Et lavt støjniveau er også en klar fordel hos blenderen her, og du vil umildbart ikke genere en masse i husstanden under brug. Alle disse elementer kombineret gør, at blenderen fra Magimix er en fornøjelse at arbejde med.

Specifikationer:

 • Motoreffekt: 1200 W
 • Kapacitet: 1,8 liter
 • Kande: Glas
 • Byggemateriale: Hård plast, sort eller mat krom og glaskande

4. Braun JB3060 blender hvid – Testvinder TÆNK

Braun JB 3060Nummer fire på vores testliste er også en virkelig stærk model, som prismæssigt befinder sig i et mellemstadie. Trods den rigtig gode pris på blenderen Braun JB 3060, så er den alligevel blandt de tre bedste blendere, hvis man kigger på testen fra forbrugermagasinet tænk.dk i kategorien “Bedst i test”. Faktisk er det ret sjovt at næsten halvdelen af de testede blendere var fra Braun, og flere var markant dyrere end denne model. Det kan siges meget kort og præcist – vi har med en af de bedste Braun blendere at gøre på fjerde pladsen, og hvilken én!

Braun JB 3060 umildbare svaghed må være at støjniveauet er lidt over de andre modeller, dog har maskinen nogle klare fordele til at opveje denne mindre svaghed. Blenderen udmærker sig ved en stor brugervenlighed og en sikkerhed helt i top! Ikke nok med dette, så er den også super nem at rengøre. Alle komponenter fra maskinen tåler opvaskemaskine, dog selvfølgelig ikke selve ‘motoren’.

Ovenstående parametre er selvfølgelig ikke nok til at være blandt en af de bedste blendere, så derfor er det også oplagt at vi kigger lidt nærmere på blenderegenskaberne. Tænk giver Braun JB 3060 i deres test absolut topkarakter når det kommer til netop dets blenderegenskaber. Maskinen får topkarakterer ved blandt andet knusning af is, samt det at blende en smoothie dejlig glat! Knusning af is er et af de områder hvor mange andre blendere må bukke under. 

Kigger vi på materialerne, så har Braun JB 3060 en blenderkniv i rustfrit stål. Denne er nem at afmontere og derved super nem at rengøre efter brug. Den kan som udgangspunkt godt tåle en tur opvaskeren, vi anbefaler dog at den vaskes under rindende vand, for at sikre længst mulig levetid.

Kanden på blenderen har en kapacitet på 1.75 liter, og tålet modsat kniven nemt opvaskemaskine, hvor den blot placeres efter brug.

Modellen fra Braun har 5 hastigheder det er mulig at indstille efter.

Specifikationer 

 • 800 W
 • 1,75 liter / Glaskande
 • Antal hastigheder: 5
 • Bedst i Test – Tænk 2014
 • Pulsfunktion

5. Magimix Le Blender / 11610

Magimix Le Blender / 11610 nummer 3 i blender testHer kommer vi til en blender som scorer fantastiske anmeldelser. Både det danske Tænk forbrugermagasin og svenske Råd & Rön giver Magimix Le Blender topkarakterer i deres test af blendere. Her blev testet 22 forskellige blendere, hvor denne super model fra Magimix Le Blender blev kåret til den mest alsidige blender i begge tests. Blenderen bliver specielt rost for dens høje ydeevne og generelt gode kvalitet over hele linjen.

En af de mindre ulemper ved blenderne, hvilket også sender den en smule ned på vores liste er rengøringsmulighederne. Begge testmagasiner peger også på dette som værende en af de mere graverende fejl. Rengøringen er lidt kompliceret, og den tåler heller ikke opvaskemaskine.

På den anden side, så er de fleste testmagasiner enige om at betjeningsmulighederne på blenderen er i top. Den er super brugbar både for højre- og venstrehåndede.
Blenderen er også super skarp til at blende smoothies samt at knuse is. Dette er ikke noget alle blendere kan klare så godt som denne Magimix model. Det er også vigtigt at nævne at den kan klare disse ting super lydsvagt, hvilket den også vinder terræn på!

Glaskanden/beholderen har en kapacitet på fine 1.8 liter, hvilket ligger meget omkring gennemsnittet. Denne kan nemt tåle opvaskemaskine.

Blenderen giver dig muligh for at indstille på 5 forskellige hastigheder og ikke mindre en hele 4 forskellige programmer. Motoren yder 1200 watt, hvilket gør den super kraftfuld, og kan derved blende de fleste råvare uden problemer.

Nøglespecifikationer 

 • 1200 W
 • 1,8 liter / Glaskande
 • Antal hastigheder: 4
 • Bedst i Test – Tænk 2014
 • Pulsfunktion

6. Wilfa BL1200 – Billig testvinder model

Wilfa BL1200 blender

Den sjette blender på vores testliste er Wilfa BL-1200S blenderen, som opnår en rigtig flot placering i det norske testmagasin Klikk.no’s test. Her er det den norske kok Jan Ivar Nykvist som tester 9 forskellige modeller, som primært befinder sig i den lave ende prismæssigt. Her får denne Wilfa BL-1200S blender en klar topplacering, hvilket også er grunden til at vi synes den fortjener en plads på vores liste over bedste blendere. Så hvis du leder efter en forholdsvis billig blender, så er dette et super godt bud!

Wilfa BL-1200S scorer nogle flotte point i dens konstruktion samt det meget robuste design. En praktisk ekstra funktion på Wilfa blenderen er den smarte trinløse hastighedsreguleringsfunktion.

Med en kraftig motor på hele 1200 watt, så formår blenderen at klare de fleste opgaver til UG. En af de mest udfordrende opgaver for blendere generelt er knusning af is. Dette synes dog ikke at være et problem for Wilfa BL-1200S. Eneste umildbare ulempe ved blenderen må være lydniveauet, som befinder sig lidt højere end de andre mere lydløse modeller på markedet. Kan man se gennem fingre med lidt ekstra lyd de 30-40 sekunder blenderen kører, så bør det ikke være et problem.

Wilfa blenderen scorer ligeledes nogle rigtig flotte testresultater i de danske aviser. Generelt bliver blenderen rost for dens evne til at klare knusning af is helt uden problemer. Den er også godt med på betjeningsfronten, hvor den også scorer nogle flotte resultater grundet det meget brugervenlige panel på fronten. 

Blenderen udmærker sig ved den ekstra smarte funktion i låget. Wilfa BL-1200S har nemlig et smart påfyldningslåg, hvor du nemt kan påfylde råvarer mens blenderen kører. Selve kanden du kan fylde råvare i har en flot kapacitet på 1.8 liter, hvilket bør være rigeligt i de fleste tilfælde.

 • Testvinder – Hus & Hem
 • Testvinder – Søndagsavisen
 • Topscorer – Råd & Rön
 • Topscorer – Klikk.no

Når det gælder rengøring af blenderen, så er den super nem at rengøre. Kanden kan nemt komme i opvaskeren, hvorimod kniven bør skyldes under rindende vand.

Specifikationer:

 • Motoreffekt: 1200 W
 • Kapacitet: 1,8 liter
 • Kande: Glas
 • Byggemateriale: Fod i stål og glaskande

7. Philips HR2095

Philips HR2095 blenderLængere nede på listen finder vi også en super blender. Her er der tale om Philips HR2095, som er en blender der også scorer absolutte topkarakterer i Råd & Rön’s test. Her var blenderen oppe mod 21 andre modeller. Philips HR2095 blenderen scorede nogle super flotte resultater, hvilket er meget imponerende, hvis man tænker på at blenderen befinder sig i den billige ende.

De flotte testresultater skyldes primært de fantastiske blenderegenskaber som blenderen besidder. Den formår at klare de fleste råvarer super godt. Denne funktion kombineret med en rigtig solid kontruktion gør altså at den scorer nogle super flotte resultater.

Eneste mærkbare ulempe ved denne blender må være støjniveauet, hvilket ligger lidt over gennemsnittet blandt de andre testede blendere. Så skal man køre super meget med blenderen, så kan det være en mindre ulempe, men ikke noget der bør genere den almindelige forbruger der kun benytter blenderen 30 sekunder ad gangen.

Det danske testmagasin tænk.dk giver også blenderen nogle flotte resultater. Her beskrives blenderen primært som en blender med en super solid konstruktion.

Motorern på blenderen yder 700 watt, hvilket er lidt mindre end de andre modeller vi har nævnt i testen. Dog skal man ikke lade sig narre, da Philips HR2095 har en ProBlend 6 stjernet kniv, som er super god til blendning og skæring af råvarene. I følge Philips selv, så siger de at man kan opnå op til 50% bedre resultat ved brug af ProBlend kniven.

Alle dele af denne blender tåler opvaskemaskine, dog selvfølgelig ikke motoren.

Nøglespecifikationer 

 • 700 W
 • 2 liter / Glaskande
 • Antal hastigheder: 4
 • Skridsikre fødder

Dette bør du vide før du køber en blender

Hvis du har læst alle beskrivelser ovenfor, så vil du måske bemærke at blenderne har forskellige motoreffekt. Du har måske kunne gennemskue at pris og effekt ikke altid er retvisende for hvornår der er tale om en god blender. Mange af ovenstående er super gode blendere trods en placering i den lave ende af pris spektret. De bedste blendere er ikke nødvendigvis de dyreste, hvilket også belyser vigtigheden af en test som denne, samt vigtigheden ved at læse den. Forhandleren vil ofte gerne sælge dig den dyreste, netop for at score det størst mulige profit.

Det kan være en fordel hvis du allerede inden købet ved hvad blenderen skal bruges til. Som du kunne læse ovenfor, så er nogle blendere bedre til forskellige elementer, hvilket også gør at du kan finde en super anvendelig blender til næsten ingen penge. Hvis du ved at blenderen skal bruges til bløde råvare, så kan du ofte som tommelfingerregel gå efter en af de lidt billigere modeller. Ved du derimod at du primært skal bruge blenderen til lidt hårdere råvare, så kan det være en idé at gå efter en af de lidt dyrere modeller. Med hårde råvarer tænkes der primært på klumber af is, frosne bær mm, hvilket kræver noget power for at blende.

Når du modtager din nye blender, så skal du være påpasselig med blot at fylde på. Du vil kunne opleve at blenderen kan gå ned i hastighed ved overarbejde, her er det vigtigt du lige standser maskinen, og let forsøger at røre råvarene lidt rundt, sådan at det kan løsne sig lidt. Hvis du ikke efterkommer dette, så kan du måske risikere at motoreren står af.

Lydniveauet svinger også meget fra model til model. Hvis du skal bruge en blender ofte, så vil vi anbefale at du kigger efter en model med et lavere lydniveau.

Lidt sjov at slutte af på…

Der er ingen tvivl om at der er blendere som kan blende mere end andre. Hvis vi lige skal snige en mindre mængde humor ind, så prøv blot at se hvad denne blender fra det populære “will it blend” how kan klare. Tak fordi du læste med!

Offentliggjort i