Skrevet d. 26. august 2019 af Robert Nocos

Anmeldelse og grundig sammenligning af trafikalarmerne Ooono og Saphe

Trafikalarmer, der kan advare om forskellige trafikale forhold, som du skal være ekstra opmærksom på, er blevet meget populære. De er næsten lige så populære som en GPS.

Der findes flere leverandører af trafikalarmer. Der er for eksempel: Beam, Hopper, Ooono og Saphe.

De to mest populære produkter på markedet for tiden er trafikalarmerne fra Ooono og Saphe. De er begge meget populære og meget brugervenlige, og først og fremmest kan disse trafikalarmer forhindre for eksempel trafikale ulykker og fartbøder.

Trafikalarmerne kobles på de tilhørende apps, som styres via din iPhone eller Android smartphone via Bluetooth, og når din trafikalarm er aktiveret, vil du kunne komme mere sikkert fra A til B. Begge trafikalarmer har mange vigtige funktioner, som kan være medvirkende til, at din kørsel bliver uden uforudsete ubehageligheder.

Skal du så vælge den fra Ooono eller den fra Saphe? Det spørgsmål bliver du mere kvalificeret til at svare på, når du har læst den følgende anmeldelse af de to produkter.

Trafikalarmen Ooono – flere gange testvinder

En af de bedste trafikalarmer, der findes på markedet i dag, er Ooono. Den er ret simpel bygget op, og den er nem at komme i gang med at bruge. Med den kan du hurtigt forbedre din og andres trafiksikkerhed, da den både kan advare dig om fartkontroller og give dig andre vigtige informationer om den aktuelle trafik der, hvor du er, og den rute du skal ud på. Det kan både være, inden du sæter i gang, eller imens du kører, at du får disse advarsler.

Dels er Ooono trafikalarmen forudindstillet med tusindvis af fartkontroller og diverse andre trafikinformationer i flere end 60 lande. Og dels tilgår der den løbende trafikinformationer fra flere millioner brugere rundt omkring i Europa i forhold til de mange lokale trafikale forhold, der kan være ændret.

Det betyder, at du til hver en tid kan være opdateret i forhold til, hvordan det står til netop der, hvor du kører, eller der hvor du er på vej hen. Den app, der er tilknyttet Ooono, giver dig et godt, hurtigt og letoverskueligt overblik over de trafikale forhold, der er på den rute, du skal ud på. Du får relevante beskeder på din app, allerede inden du kører. Desuden får du også en ruteovervågning, og du får mulighed for at indstille apparatets lydstyrke.

Det giver dig en enkel, men effektiv trafikalarm, som er meget pålidelig. Den er blevet testet flere gange, hvor den er blevet sammenlignet med en eller flere andre trafikalarmer, og den står flere steder som testvinder.

Ooono som testvinder

Ooono har været testvinder hos:

 • Bilstriben
 • Bilsektionen

Fakta om Ooono:

 • Nem at betjene med kun én stor knap
 • En af Europas største fartkontrol-databaser i flere end 60 lande
 • Flere end 3 millioner brugere
 • Lang batterilevetid, omkring et år
 • Blinker grønt, når der er kontakt til din telefon
 • Blinker blåt ved fartkontroller
 • Blinker rødt ved potentielle farer
 • Har advarselslyde
 • Tjek på din rute, før du kører
 • Stabil og pålidelig
 • Fungerer via Bluetooth, der skal være en GPS på din telefon, før det virker
 • Nem at montere i bilen
 • Lækkert dansk design
ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
229,00 288,00 Til butik →

Her får du således en effektiv og stabil trafikalarm, der kan gøre din kørsel endnu mere sikker. Du bliver i god tid advaret imod kø, ulykker, fartkontrol, vejarbejde og andre former for forhold, der kan påvirke din kørsel. Den giver dig en lettere kørsel og en mulighed for selv at indrapportere eventuelle uforudsete forhold i trafikken.

Når du er forberedt på nogle af disse forhold, så kan du tilrette din kørsel efter dem og tage dine forholdsregler ved at lægge din rute om eller i det mindste være forberedt på, at din tur kommer til at tage længere tid, end først antaget.

Saphe – kåret som Danmarks bedste trafikalarm i 2018

Klik på billedet for at se mere

Et andet stærkt og vindende produkt er Saphe trafikalarmen, som også er at finde i den absolutte top blandt trafikalarmer. Den virker i næsten 90 europæiske lande, hvilket bringer dig mere trygt ned igennem Europa eller bare gennem den nærmeste by herhjemme. Den findes både til bil og til motorcykel, og den kræver bare en smartphone med Bluetooth, så er du hurtigt bedre kørende.

Trafikalarmen er helt enkel at forbinde med din smartphone. Det gør du bare via Bluetooth, og når først det er gjort, og din Saphe sidder, hvor den skal i bilen, så du nemt kan se den, mens du kører, så kan dens to knapper betjenes meget nemt, uden at du bliver forstyrret under din kørsel. Mens du kører, kan den give dig informationer om forhold i trafikken, som du skal være ekstra opmærksom på, eller du kan selv ved et tryk på den blå eller den røde knap anmelde det, du erfarer undervejs, hvis det ikke allerede er blevet anmeldt af andre trafikanter.

En Saphe trafikalarm er blevet meget populært, og den har da også allerede flere end 600.000 brugere i Danmark alene. Som bruger har du mulighed for at indstille app’en til, hvilke trafikmeldinger du gerne vil have. Desuden kan du vælge, hvor tidligt du ønsker at få en advarsel. Det kan du få mellem 25 og 60 sekunder før, du er ved stedet.

På en trafikalarm kan der af og til opstå falske alarmer, det sker kun meget sjældent for Saphe.

Saphe har vundet flere tests

Saphe har blandt andet vundet en test hos:

 • Mobilsiden.dk

Fakta om Saphe

 • Lækkert design
 • Forsynet med to knapper
 • Let at opsætte
 • Let at bruge
 • Flere end 600.000 danske brugere
 • Forbindes med smartphone
 • Fungerer i henved 90 lande i Europa
 • Stor troværdighed
 • Høj opstartshastighed
 • Vælg advarsel 25 – 60 sekunder før
 • Anmeld selv fartkontrol eller andre trafikale forhold
 • Valgmuligheder i forhold til trafikmeldinger
 • Starter automatisk
 • Vælg med eller uden lyd
 • Batteriet holder i op til 2 år

Saphe bringer dig mere sikkert og velforberedt på de trafikale forhold fra A til B. Det kan give dig både en øget tryghed og en mulighed for at tilrettelægge din kørsel efter de aktuelle forhold, at du får alle disse meldinger om din rute. Desuden kan du også selv være med til at give dine medtrafikanter det samme, når du anmelder det, som du oplever på din vej. Da der er så mange brugere, er der stor sandsynlighed for, at det meste af det, der kan ske derude, bliver anmeldt.

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
379,00 379,00 Til butik →

Ooono vs. Saphe

Hvis valget står imellem disse to glimrende trafikalarmer, så bliver der kamp til stregen imellem Ooono og Saphe. Deres egenskaber minder rigtig meget om hinanden, så derfor bliver det nærmest en kamp om smag og behag, når det kommer til at vælge den ene trafikalarm frem for den anden.

Der er flere, der har foretaget en sammenligning af de to produkter, og om den ene eller den anden kommer først over målstregen, kræver nærmest et målfoto. Det svinger i hvert fald til begge produkters fordel, når man ser på de forskellige anmeldelser og tests af Ooono og Saphe.

Begge produkter kan forberede dig på trafikale forhold, de er interaktive, således at du også selv kan være med i det store europæiske netværk af trafikanter, der advarer hinanden om fartkontrol, kø, bil i nødsporet, vejarbejde eller ulykke på ruten. Der er bare lidt forskel på, hvordan de to produkter er sat op og på, hvor stor indflydelse du selv har på dens egenskaber.

Designmæssigt ligner de dog ikke hinanden, og der er også forskel på, hvordan deres udtryk er. Deres måder at gøre opmærksom på et forhold på, er også lidt forskellige. Bortset fra det, så kan de begge det, som de er sat i verden for at kunne.

Hvordan adskiller de to trafikalarmer sig fra hinanden?

De forskelle, der er, er som sagt ret minimale. Der er helt klart flere ligheder end forskelle på disse to trafikalarmer. Det giver jo meget god mening, når deres hovedfunktioner er de samme.

Begge produkter er ret lette at sætte op via Bluetooth, og de er nemme lige at klistre fast på et strategisk godt sted ved siden af bilens display. Modellen fra Ooono er nok lidt lettere at komme i gang med – især på grund af, at den kun har den ene store knap, du skal forholde dig til, og fordi du ikke selv skal indstille noget som helst.

I forhold til opsætning, så har Saphe flere funktioner, som du skal tage stilling til. Ooono har alt forudindstillet, når du modtager den, hvilket gør den lettere at komme i gang med end Saphe, hvor du som sagt har flere indstillingsmuligheder, som du selv skal tage stilling til. Om du foretrækker, at alt er indstillet på forhånd, eller du helst selv vil have indflydelse på det, er selvfølgelig individuelt. Det er i hvert fald en klar forskel på de to trafikalarmer.

Designmæssigt adskiller de sig ved, at Ooono er rund med en stor knap, og Saphe minder meget om en computermus og har to knapper, der er placeret lige som på en computermus. Ooonos lidt simpelt designede ene store knap, der fylder næsten hele fronten, bruges til at foretage en aktiv anmeldelse på – uanset hvad det er for en. Saphes to knapper skal aktiveres i forskellige situationer: Den blå knap bruges ved en fartkontrol, og den røde kan bruges ved en ulykke. For at reducere risikoen for at tage fejl af knapperne, mens du kører, så er den blå knap forsynet med en lille mærkbar plastictap.

Begge trafikalarmer forbindes med en smartphone, når du starter bilen. Her er Saphe en anelse hurtigere til at komme i gang end Ooono.

Hos Ooono ligger der en fast indstilling i den til, at der gives advarsel om en kontrol ca. 30 sekunder, før du møder den. For Saphes vedkommende skal du selv afgøre, hvor mange sekunder der skal gå. Den kan indstilles til mellem 25 og 60 sekunder før. Du skal se på dette tidsrum som en bestemt afstand i alle retninger. Det vil sige, at hvis din hastighed er høj, vil radiussen være tilsvarende stor. Det vil sige, at du kan få advarsler om et eller andet, der ligger nede ad en sidevej, hvis du vælger en længere tid og dermed en større radius.

Ved advarsler om for eksempel en fartkontrol, en kø eller en ulykke så vil du slet ikke være i tvivl. Saphe vil advare dig både ved høje lyde og blink, og Oono vil også advare dig meget tydeligt. Den vil udsende både biplyde og blinke. For begge trafikalarmers vedkommende vil det være sådan, at du sagtens kan høre radio, imens du har din fartkontrol app i gang. Du vil alligevel sagtens kunne høre og se, at trafikalarmen gør dig opmærksom på noget.

Fortrin i forhold til Saphe og Ooono

Det er på de helt små marginaler, de to produkter skal sammenlignes. Hvis du ser på, hvilke fortrin Saphe har, så kan for eksempel følgende nævnes:

 • Du kan have flere andre Bluetooth-forbindelser i gang, imens din trafikalarm er tilkoblet. Så kan du stadig bruge dit musikanlæg, dit håndfrie telefonudstyr, andre passagerers enheder og så videre
 • Saphe kan benyttes i udlandet
 • Flere telefoner kan knyttes til Saphe. Så kan flere i familien bruge den via deres egen telefon, og den enkelte telefon kan også være knyttet til flere Saphe’r
 • Saphe er batteridrevet, og et batteri kan holde i op til et par år

I forhold til Ooono så kan for eksempel følgende fortrin nævnes:

 • Ooono er simpel og nem at bruge
 • Du kan have flere enheder knyttet til din smartphones Bluetooth, samtidig med at Ooono er aktiveret
 • Ooono virker fint i udlandet
 • Flere telefoner kan være knyttet til Ooono, og de kan også være koblet til flere Ooono’er, hvis I har flere biler i husstanden
 • Batterilevetiden for Ooono er omkring et år eller to

For begge trafikalarmers vedkommende gælder, at de er nemme at skifte batteri på, og at de er nemme at placere i bilen, hvor du synes, den er mest praktisk at have siddende. De klistres bare fast der, hvor du synes, den sidder mest praktisk.

Samlet vurdering af Saphe

Der er ingen tvivl om, at Saphe er til stor hjælp, når du kører. Den kan med stor sikkerhed give dig tips og advarsler om, hvor der er fartkontrol, kø, ulykke bil i nødspor, vejarbejde og lignende, hvilket kan gøre din kørsel meget mere smooth.

Du kan køre uden om de steder, hvor der er problemer, du kan nå at tilpasse din hastighed, hvor der er kontrol og du kan indstille dig på det, hvis din køretur af den ene eller anden årsag ser ud til at blive forsinket. Det er virkelig smart.

Du kan også selv være en del af det store fællesskab, der ligger i at anmelde diverse forhold i trafikken, som andre bør være opmærksomme på. På den måde er du med til at hjælpe andre medtrafikanter.

Det tager selvfølgelig noget tid, inden du har lært at bruge trafikalarmen rutinemæssigt. Især det med at der er to knapper at forholde dig til, mens du kører, tager lidt tid at få til at sidde på rygraden. Det kan godt risikere at tage noget af din opmærksomhed fra kørslen.

Der er mulighed for at lave nogle individuelle indstillinger på Saphe, så du selv får indflydelse på dens setup.

Det er komfortabelt, at også andre enheder, der er styret af Bluetooth kan anvendes, mens Saphe er aktiv. Desuden er det virkelig smart, at flere personers telefoner kan forbindes med Saphe, og at en telefon kan parres med flere Saphe’r i flere biler. Det er både smart og bekvemt.

Brugervenligheden er stor for dette produkt, da det er ret fleksibelt, og den registrerer virkelig mange forhold på vejen, som du skal være ekstra opmærksom på.

Samlet vurdering af Ooono

Også for Ooonos vedkommende får du stor tryghed og et godt overblik over din rute, når du kører i din bil. Du vil enten på forhånd eller i god tid, mens du er undervejs, blive orienteret om, hvordan de trafikale forhold er på din rute.

Det kan spare dig for både ærgrelser og store tidsforbrug. Du kan vælge at lægge din rute om, så du undgår at blive forsinket af køkørsel, eller du kan tage af sted i lidt bedre tid, når du ved noget om, hvordan trafikken ser ud.

Den er ret nem at anvende, og du skal ikke indstille alt muligt, inden du kan komme i gang med at bruge den. At den kun har den ene knap, du skal forholde dig til, gør den også meget ukompliceret at have med at gøre.

Den giver dig mange og nøjagtige advarsler, og det gør den ved hjælp af både lyde og blink. Det gør, at chaufføren bliver mere opmærksom i trafikken uden at blive forstyrret af endnu en device, der skal dele den samlede opmærksomhed.

Ooono er meget brugervenlig, og det er klart en fordel, at flere enheder kan være koblet til Bluetooth, mens Ooono er i gang, og at flere telefoner kan være koblet til den.

Den prismæssige forskel

Prismæssigt er der ikke den store forskel på de to trafikalarmer. Saphe koster generelt en lille smule mere end Ooono, men det drejer sig om mindre end 50 kroner, der er til forskel på prisen for de to produkter, som her er blevet sammenlignet.

Det hænger nok sammen med, at de to produkter leverer stort set det samme, og at de kvalitetsmæssigt også ligger meget tæt op ad hinanden. Alt i alt kan det være rigtigt svært at vælge den ene trafikalarm frem for den anden. Det skal i hvert fald ikke være prisen, der er den afgørende faktor i den forbindelse.

Du får i det hele taget ret meget trafiksikkerhed for nogle få hundrede kroner, når du køber dig en trafikalarm. Det er i grunden ret godt givet ud.

Det endelige valg imellem Saphe og Ooono

Det er ikke det nemmeste valg at skulle vælge imellem disse to kvalitetsprodukter, som i forhold til pris, kvalitet, egenskaber og så videre minder så meget om hinanden. Den gode trøst i den forbindelse er så, at uanset hvad du vælger, så vil du blive godt tilfreds med din trafikalarm, og du behøver ikke at ærgre dig over dit valg.

Dybest set så kan de to produkter stort set det samme. Derfor vil der også være tale om meget små marginaler, der kommer til at afgøre, om valget falder på den ene eller den anden trafikalarm. Når det kommer til de punkter, som de adskiller sig på, så er det primært noget med deres design og deres brugervenlighed, der kan få indflydelse på, hvilket produkt der ville vinde i en test.

På de punkter er der noget, der taler både for og imod det enkelte produkt, men i den sidste ende vil det nok alligevel være Ooono, der kommer til at stå øverst på sejrsskamlen.

Det vil det blandt andet være, fordi den er så enkel i sit design, da den kun har en enkelt knap, du skal forholde dig til. Enkelthed er ret væsentlig, når du skal bruge den, imens du er ude i trafikken. Her skal der ikke være for meget, du skal tænke på, for din hovedfokus skal altid være på trafikken frem for på elektronikken. Der skal somme tider ikke mange splitsekunders uopmærksomhed til, før at det kan gå galt. Derfor skal al auto-elektronik holdes så simpelt som overhovedet muligt, ellers kan det risikere at have den helt modsatte effekt end den tilsigtede. En trafikalarm skulle jo netop gerne give dig en større tryghed og sikkerhed, fordi du på forhånd bliver gjort opmærksom på, at der er nogle uregelmæssigheder på din rute.

Når det så er sagt, så er det altså stadig på de helt små marginaler, at denne afgørelse er truffet. Begge testede produkter er sublime til det, de skal. I den sidste ende vil det nok mest være et spørgsmål om smag og behag hos den enkelte forbruger, der afgør, om valget falder på en Saphe eller en Ooono.

Det vigtigste er jo, at trafiksikkerheden bliver øget med dette lille smarte produkt, og det viser undersøgelser, at det gør. Det er til stor gavn for os alle.

Testkilder

Der er anvendt fakta fra følgende kilder:

Mobilsiden.dk

Bilstriben.dk

Bilsektionen.dk