Skrevet d. 9. april 2018 af Markus Tornefeldt

Autostol test 2018 – Her er den bedste autostol

Autostol test 2018 – Her er den bedste autostol
3.8 (76.47%) 17 votes

Autostol test 2018 – Markedets bedste autostol

opdateret d. 10. april 2018

Børn skal være forsvarligt spændt fast i bilen, når du tager dem med på tur, og for mindre børn betyder det lovmæssigt, at de skal være sat i en autostol. En autostol fungerer som bilsædets forlængede arm, der beskytter dit barn mod farlige sammenstød, hvor en normal sikkerhedssele ikke gør meget gavn. Derfor er det utrolig vigtigt, at du får købt en god og ikke mindst sikker autostol til de mindste i familien – her bør man ikke spare nogle håndører!

Desværre er der en tendens i de mange forskellige forbrugertests i både Skandinavien og Tyskland, der peger på, at mange autostole simpelthen ikke lever op til sikkerhedskravene. Dette sætter barnet i potentielt livsfarlige situationer, hvis i skulle blive indblandet i et trafikuheld – det er totalt uacceptabelt! Derfor er det en rigtig god ide at se dig ekstra godt for, når du skal ud og handle autostol til din lille pode. Vi deler forældres bekymringer, og netop derfor har vi valgt at kaste os over en autostol test, hvor vi finder de bedste og mest sikre autostole til lige netop dit barn!

Vi ved, at det kan være utrolig svært at gennemskue forskellene på markedets mange autostole og finde lige netop de autostole, der leverer god kvalitet til en god pris. Derfor har vi gennemgået en række forskellige testresultater fra autostol tests foretaget af forbrugerorganisationer i både Danmark, Sverige og Tyskland. Herefter har vi udvalgt de absolut bedste til vores top 7 liste over de bedste autostole 2018!

 Bedste Autostol Testvinder Billigst hos
1) Recaro Privia m. Recaro
JaPixizoo.dk

2) Concord Reverso PlusFDMGucca.dk

3) Cybex Juno 2-FixJa Pixizoo.dk

4) Britax RömerADAC Pixizoo.dk

5) Cybex Pallas M-FixRäd & Rön Pixizoo.dk

6) Cybex Solution M-FixFDM Pixizoo.dk

7) Cybex Solution X2-Fix

JaCoop.dk

Vores ønske er, at listen kan give dig et nemt og hurtigt overblik over de bedste autostole på markedet, således at du kan finde en sikker stol, der passer til dit barn. Derfor gennemgår vi herunder, hvilke fordele der er ved de forskellige autostole, ligesom vi vil komme med referencer til de testorganisationer, der har haft autostolene under den skarpe lup! Vi har lavet alt det hårde arbejde for dig – du skal blot læne dig tilbage og beslutte dig for, hvilken stol der er den rette til dit barn!

Vi har endda også valgt at inkludere en række gode råd om, hvordan du aktivt kan øge sikkerheden for dit barn i bilen – ligesom vi vil stille skarpt på de sikkerhedsmæssige krav, som der bliver stillet til autostole. Du får med andre ord det store, forkromede overblik over de bedste autostole på markedet samtidig med, at du måske bliver lidt klogere på sikkerhed i bilen!

Bemærk venligst, at vi ikke selv tester produkterne her hos Bedste10, men udelukkende har samlet resultaterne fra en række uvildige og grundige tests. Dermed sparer vi dig for besværet med at læse mange forskellige testresultater igennem – og i stedet får du en overskuelig oversigt over de bedste autostole på markedet!


1. Recaro Privia m. Recaro Isofix Base

Den bedste autostol til de mindste børn (ca. 0-1 år / 13 kg)

 • Testvinder – Råd & Rön
 • Testvinder – FDM
 • Testvinder – ADAC

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
2.570,00 2.619,00 Til butik →

Hvis du leder efter den absolut bedste autostol til de mindste børn mellem 0 og 1 år, så er der ingen tvivl om, at denne testvinder fra Recaro er det rigtige valg! Her får du en autostol, der er testvinder i kategorien for 0-1 årige børn, og titlen er i høj grad fortjent. FDM og ADAC er begge fuldstændig enige, og dermed er du garanteret en autostol i verdensklasse!

Recaro Privia scorer topkarakterer, når det kommer til alt fra sikkerhed til komfort, og autostolen får store roser for at have kombineret top-sikkerhed med et letvægtsdesign, der bare virker! Der er ingen tvivl om, at dit barn vil sidde komfortabelt og være sikret optimalt under hele køreturen, og testfirmaerne er enige om den høje kvalitet hele vejen rundt!

Højeste sikkerhedsmæssige vurdering!

Recaro har virkelig tænkt over sikkerheden ved denne autostol, der faktisk har fået den højeste samlede vurdering af alle autostole, når det kommer til sikkerhed! Dit barn er både sikret mod front- og sidekollisioner, og dette skyldes især den faste isofix base, der er med til at højne sikkerheden til det maksimale.

Recaro Privia får store roser for det lette design, der giver en samlet vægt på under 4 kg! Dette er sjældent set for en autostol med meget høj sikkerhedsvurdering, og det gør stolen let at montere i bilen. Den lette montering gælder også, når dit barn skal spændes fast, da Recaro SmartFit gør det muligt at tilpasse og åbne selerne med én hånd!

Udover den mageløse sikkerhed, så får dit barn også glæde af testvindende komfort, hvis Recaros autostol bliver dit endelige valg! Autostolen får roser af FDM for den gode polstring, som gør stolen komfortabel, ligesom benstøtten også er med til at trække resultatet gevaldigt op. Det praktiske betræk kan tilmed maskinvaskes, så vedligeholdelse ligeledes er let som en leg!

Køb din autostol med Isofix base!

Den smarte autostol fra Recaro kan både købes med og uden den faste Isofix base, men vi anbefaler helt sikkert, at du køber Isofix basen med! Isofix basen er med til at øge sikkerheden markant, ligesom den gør det lettere at montere autostolen korrekt i bilen, således at dit barn sidder på den helt rigtige måde. Dermed får dit barn en mere tryg køretur!

Recaro Privia er en bagudvendt autostol, der derfor primært egner sig til mindre spædbørn, hvis sikkerhed er markant forbedret, hvis stolen vender modsat. Herudover får du Recaros HER sikkerhedsseler, der næsten ikke snor sig, og som giver bedre beskyttelse af både skuldre, nakke og hoved, hvis uheldet skulle være ude!

Alt i alt er dette en testvindende autostol, som er perfekt til dit 0-1 årige barn! Resultaterne taler helt for sig selv, og der er ingen tvivl om, at dette er markedets bedste autostol til mindre børn!, FDM og tyske ADAC har stor erfaring indenfor faget, hvorfor vi kun kan anbefale Recaro Privia i vores autostol test.

Specifikationer:

 • Se video: Sådan fungerer Recaro Privia
 • Fra 0 til 15 mdr. (op til max 13 kg.)
 • Kan bruges med eller uden Isofix base
 • Kommer med Isofix base
 • Vægt: 3,7 kg
 • Aftageligt betræk, der tåler maskinvask

2. Concord Reverso Plus

Den bedste autostol til børn i alderen 1 – 4 år, fra 9 – 18 kg.

 • Testvinder – FDM
 • Testvinder – ADAC
 • Topscorer – Stiftung Warentest

Reverso Autostol i test

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
2.549,95 2.599,95 Til butik →

Har du brug for en autostol til dine børn i alderen 1-4 år, så kan du glæde dig over denne testvinder og topscorer fra Concord! Concord Reverso Plus har vundet en lang række dybdegående tests af autostole hos f.eks. FDM og ADAC, og der er derfor ingen tvivl om, at dette er en af markedets bedste autostole til børn mellem 1 og 4 år!

FDM roser bl.a. Concord Reverse Plus for den meget lave belastning, som autostolen oplever ved både frontal- og sidekollision. Her bliver autostolen siddende selv ved højere hastigheder – med andre ord vil dit barn have en god og sikker oplevelse, når det bliver sat i stolen! Alt i alt er der ikke en finger at sætte på Concords autostol.

Isofix for større sikkerhed og i-Size godkendt

Concord Reverso Plus lever naturligvis op til alle de stramme sikkerhedskrav, som der stilles til autostole på det danske marked – og mere til! Autostolen er nemlig i-Size godkendt, hvilket kort sagt betyder, at den lever op til højere sikkerhedskrav end dem, der stiller i Danmark. Her kigges der især på sidekollisioner, hvor denne autostol ifølge FDM klarer sig udover det sædvanlige! (Du kan læse meget mere omkring i-Size hos FDM her)

Concords autostol kommer udstyret med Isofix, hvilket gør det let at montere autostolen i bilen, og dermed øger barnets sikkerhed. Herudover kan du justere autostolen på både højde og hældning, således at den passer perfekt til bilsædet – endnu en smart funktion, der gør stolen mere komfortabel og ikke mindst mere sikker!

Reverso Plus passer til børn mellem ca. 40 og 105 centimeter, hvor der dog kræves en særlig indsats, hvis barnet ikke er så højt – men babyindsatsen medfølger naturligvis! Komforten er i absolut top, hvilket både kan tilskrives polstringen og betrækket, der kan maskinvaskes, men også muligheden for justering af stolen.

Til sidst er det værd at fremhæve, at Concord Reverso Plus er en bagud vendt autostol, hvilket er med til at øge sikkerheden for især mindre børn. Barnet sidder trygt og roligt i stolen, hvor de spændes fast med en klassisk 3-punkts sele, som naturligvis kan strammes til den ønskede indstilling. Selve stolen vejer omkring 11 kilo, som er i den tungere ende, men som også vidner om autostolens kvalitet!

Baseret på de flotte testresultater og titlen som testvinder hos flere testfirmaer finder du næppe en bedre autostol på markedet, hvis dit barn er mellem 1 og 4 år gammel! Du får masser af kvalitet, høj grad af komfort og ikke mindst uovertruffen sikkerhed – med andre ord får du et komplet produkt, der i høj grad leverer i autostol test!

Specifikationer:

 • Egnet til børn mellem 1 og 4 år (mellem 9 og 18 kg.)
 • Isofix base medfølger for let og sikker montering
 • i-Size godkendt (læs mere hos FDM her)
 • Vægt: 10,9 kg
 • Aftageligt betræk, der tåler maskinvask

3. Cybex Juno 2-Fix autostol

Passer til børn mellem 1 og 4 år (9 – 18 kg.)

 • Testvinder – FDM
 • Testvinder – ADAC
 • Testvinder – Stiftung Warentest

Cybex Juno autostol med isofix

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
1.199,00 1.248,00 Til butik →
1.999,00 1.999,00 Til butik →

Denne futuristisk og simple udseende autostol fra Cybex kan bryste sig af titlen som testvinder i kategorien ”Børn mellem 1 og 4 år” i 2014 hos bl.a. FDM og ADAC, og den lever stadig fuldt op til de flotte karakterer! Sikkerhed og komfort går hånd i hånd, og der er ingen tvivl om, at dit barn er fuldt ud beskyttet, så længe de sidder i denne Juno 2-Fix autostol!

Til forskel fra de tidligere nævnte autostole er dette en fremadvendt autostol, der dog bestemt ikke går på kompromis med sikkerheden af den grund! Cybex har nemlig udviklet en særlig og patenteret sikkerhedspude, der beskytter barnet mest muligt ved en frontalkollision – og dermed er dit barn i sikre hænder, når du har spændt det fast!

L.S.P.-system Plus sikrer perfekt mod sidekollisioner!

Cybex Juno 2-Fix er en letvægtsautostol, der vejer lige under 7 kilo, hvilket gør den ideel til dig, der ofte har brug for at flytte autostolen til en anden bil. Den er let at af- og påmontere, og det hele gøres hurtigt og nemt. Selen er blevet voldsomt forbedret fra den tidligere version af Juno, således at den nu både er ekstremt sikker og ekstremt brugervenlig!

Juno 2-Fix kommer med en patenteret sidekollisionsbeskyttelse, der kaldes for L.S.P.-system Plus. Dette system giver god støtte til både hoved og skuldre, hvis bilen skulle blive ramt fra siden.

Udover det fantastiske system mod sidekollisioner, så gør den førnævnte sikkerhedspude foran, at risikoen for alvorlige nakkeskader nedsættes markant. Dette skyldes, at kraften fra en kollision fordeles jævnt over hele puden, hvor de absorberende materialer tager hele skraldet i stedet for nakken. Dermed får dit barn de bedste forudsætninger for at klare sig helskindet igennem, hvis uheldet er ude!

Cybexs autostol kommer naturligvis med en Isofix Connect base, der sikrer korrekt montering hver gang, således at sikkerheden altid er helt optimal! Herudover kan autostolens hovedstøtte justeres til hele 8 forskellige positioner, hvilket er med til at sikre barnets komfort – en funktion, der ifølge testresultaterne fungerer upåklageligt!

Testresultaterne taler helt for sig selv, når det kommer til Cybex Juno 2-Fix, og selvom det efterhånden er en autostol med et par år på bagen, så performer den stadig helt fantastisk den dag i dag! Du får en testvindende autostol med de bedste sikkerhedsforanstaltninger og den bedste mobilitet – en klar stjerne i de forskellige autostol test!

Specifikationer:

 • Se video: Sådan fungerer Cybex Juno 2-Fix
 • Til børn mellem 1 og 4 år (eller fra 9 til 18 kg.)
 • Inkl. Isofix base
 • Vægt: 6,7 kg
 • Aftageligt betræk, der tåler maskinvask

4. Britax Römer Kidfix SL SICT – Billig Testvinder

Store børn (ca. 4-10 år) – 15 – 36 kg

 • Testvinder – FDM
 • Testvinder – ADAC
 • Testvinder – Stiftung Warentest

Britax Autostol model Romer i test

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
1.269,14 1.318,14 Til butik →
1.399,00 1.399,00 Til butik →
1.999,00 1.999,00 Til butik →

Er du på udkig efter en billig, men stadig sikker autostol til dine lidt ældre børn, der ikke er store nok til de normale sæder, så er Britax Römer Kidfix det perfekte bud! Her får du en prisbasker, der har vundet mange forskellige tests hos både, FDM og tyske ADAC – og du får det tydelige bevis på, at pris og kvalitet altså ikke altid hænger sammen!

Römer Kidfix udmærker sig bl.a., når det kommer til sidekollisioner, hvor stolen scorer topkarakterer over hele linjen! Dette skyldes især de dybe sidevinger og den solide nakkestøtte, der er med til at sikre barnet optimalt mod de farlige stød fra siden, og det er langtfra det eneste punkt, hvor Britaxs imponerende autostol brillerer i autostol test!

SL Isofix for lettere montering og smart SICT-teknik for bedre sikkerhed!

Når man ser på mange af autostolene, så er fællesnævneren tit, at de har forskellige systemer, der er blevet kaldt forskellige ting. Dette gælder også for denne model fra Britax, der kommer med begreber som SL Isofix og SICT-teknik, der måske ikke lige ringer den største klokke lige med det første!

Britax Römer er blevet udstyret med det smarte SL Isofix system for endnu lettere montering. Dette gøres ved hjælp af Isofix ankre, der hænger i to seperate seler. Dette lyder måske forvirrende, men det er lettere end nogensinde at montere autostolen – en brugervenlighed, som denne autostol har fået rigtig meget ros for i test!

Herudover kan du benytte dig af den smarte SICT-teknik omkring de tykke og dybe sidevinger, hvilket nedsætter risikoen for alvorlige skader efter en sidekollision. Britax har bygget videre på de allerede eksisterende sikkerhedskrav, og det belønnes denne autostol bestemt også for, når man ser på forbrugerrådenes testresultater!

Autostolen fra Britax passer til børn, der vejer mellem 15 og 36 kg, og du har mulighed for at justere både bæltestyring, nakkestøtte og rygstøtten, således at stolen både passer perfekt til bilen og til barnet! Nakkestøtten er tilmed ergonomisk formet, hvilket nærmest indbyder dit barn til at tage en god, lang lur på den lange køretur!

Til sidst fremhæver Stiftung Warentest den lette vægt på kun 6,7 kg og det praktiske betræk, der kan maskinvaskes, hvilket gør vedligeholdelse let. Med andre ord får du sindssygt meget for dine penge, hvis du vælger Britax Römer Kidfix: Du får verdensklasse sikkerhed og god komfort til spotpris! Bestemt en anbefalelsesværdig autostol, der klarer sig fantastisk i autostol test!

Specifikationer:

 • Til store børn mellem 4 og 10 år (eller fra 15 til 36 kg.)
 • Smart SL Isofix fastgøringssystem
 • Ergonomisk formet nakkestøtte
 • Vægt: 6,7 kg
 • Aftageligt betræk, der tåler maskinvask

5. Cybex Pallas M-Fix

Passer til børn mellem 1 og 10 år (9 – 36 kg.)

 • Topscorer – Råd & Rön
 • Anbefalet – FDM
 • Anbefalet – ADAC

Cybex Autostol Pallas

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere

Autostole kan være dyre udskrivninger, og hvis du ikke er interesseret i at spendere alt for mange penge med årene, der går, så kan Cybex Pallas M-Fix være den helt perfekte autostol til dig og dine børn! Her får du en topscorer i autostol test hos bl.a. svenske Råd & Rön, der kan følge dit barn fra 1-års alderen og mange år herefter!

Cybex Pallas M-Fix er en såkaldt kombi-model, hvilket slet og ret betyder, at den kan tilpasses til dit barn, som årene går. Dette kan lade sig gøre, fordi autostolen er designet med praktisk udfoldelse for øje, hvor de forskellige sikkerhedsdele kan afmonteres og justeres efter behov. Der er med andre ord tale om en langtidsholdbar autostol, der samtidig har sikkerheden i orden!

Perfekt beskyttelse mod sidekollisioner!

Cybex Pallas M-Fix leverer på alle parametre, når det kommer til sikkerheden, og her får autostolen især store roser og topkarakterer for sikkerheden ved sidekollisioner! Dette skyldes, at du med Pallas M-Fix får den samme, testvindende sidekollisionsbeskyttelse, som du får med Cybex Juno 2-Fix stolen – og dit barn er dermed sikret helt optimalt!

Cybex har endnu engang leveret en autostol, der klarer sig godt ved frontalkollisioner, hvilket i høj grad kan tilskrives den smarte mavepude! Mavepuden holder barnet forsvarligt fast, og den er med til at sikre barnet endnu højere grad af sikkerhed, hvis uheldet skulle være ude. Herudover kan den afmonteres, efterhånden som dit barn vokser, hvilket er virkelig smart!

Der følger selvfølgelig en isofix base med, når du køber autostolen fra Cybex, hvilket sikrer dig perfekt fastgørelse hver gang – men du kan også fastgøre stolen med bilens egen sele, hvis du foretrækker dette. Herudover kommer Pallas M-Fix med et aftageligt og ikke mindst komfortabelt betræk, der naturligvis også kan vaskes i din vaskemaskine!

Alt i alt leverer denne 9,3 kilo tunge autostol resultater til topkarakterer i autostol test hos forbrugermagasinerne – og den brillerer naturligvis med muligheden for at tilpasse stolen, efterhånden som dit barn vokser! Med andre ord kan vi kun anbefale denne autostol, der leverer god sikkerhed, der holder i mange år!

Specifikationer:

 • Se video: Sådan fungerer Cybex Pallas M-Fix
 • Kan bruges til børn mellem 1 og 10 år – eller 9 til 36 kg.
 • Inkl. isofix base
 • Vægt: 9,3 kg
 • Aftageligt betræk, der tåler maskinvask

6. Cybex Solution M-Fix

 

Ideel til børn i alderen 4 til 10 år (15 – 36 kg.)

 • Testvinder – Stiftung Warentest
 • Anbefalet – ADAC
 • Anbefalet – FDM

Cybex Autostol

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere

På den respektable 6. plads på vores liste over de bedste autostole i test finder vi endnu en testvinder fra testen hos Stiftung Warentest: Cybex Solution M-Fix! Dette er en stol, der passer til alle de større børn mellem 4 og 10 år, og den er testet efter de skærpede krav fra 2015, hvilket indikerer, at sikkerheden simpelthen er i top!

Udover den flotte titel som testvinder i test hos to store spillere på markedet, så er denne autostol også blevet belønnet med anbefalinger fra både FDM og deres tyske storebror ADAC. Disse må om nogen siges at have styr på udstyr til bilen, og du får både en god brugervenlighed og en høj grad af sikkerhed, som det også fremhæves i test!

Gode justeringsmuligheder og perfekt sikkerhed!

Cybex Solution er faktisk stort set identisk med den førnævnte Pallas M-Fix – den eneste reelle forskel er manglen på mavepude ved denne autostol. Dette betyder dog ingenting for sikkerheden, da mavepuden reelt set bedst beskytter mindre børn – hvor dette er en meget mere praktisk autostol, hvis du har større børn med i bilen!

Cybex Solution M-Fix er en af de mest brugervenlige autostole i test, hvilket i høj grad skyldes de mange muligheder for justering! Du kan justere stolens højde i 12 forskellige niveauer, så den passer perfekt til dit barn, ligesom hovedstøtten kan vippes, således at dit barn sidder godt, selvom det sover. Stolen gøres fast med bilens 3-punkts sele, hvilket gøres let og ligefremt!

Ligesom stort set alle de andre autostole på vores liste kommer Cybex Solution med et isofix-greb, der er monteret i basen på stolen. Du vælger dog helt selv, hvorvidt du vil fastgøre stolen ved hjælp af dette system – men det anbefales naturligvis at gøre det! Selve autostolen vejer blot 5,8 kg, hvilket er perfekt i forhold til at flytte stolen fra én bil til en anden.

I de mange autostol test får Cybex Solution M-Fix store roser for det patenterede L.S.P.-system Plus, der beskytter dit barn bedst muligt mod sidekollisioner. Her bliver både skuldre, nakke og hoved beskyttet, hvis i skulle komme ud for en ulykke, og der er ingen tvivl om, at du skal lede længe efter en bedre beskyttelse mod sidekollisioner!

Til sidst kan betrækket på Solution M-Fix naturligvis maskinvaskes, og det er dermed både en brugervenlig og praktisk stol. Roserne står i kø hos både FDM og Stiftung Warentest, og vi er heller ikke sene til at pege på denne autostol som en af de bedste til børn mellem 4 og 10 år! Du får god sikkerhed og mageløs brugervenlighed – en perfekt autostol i test!

Specifikationer:

 • Se video: Cybex Solution M-Fix i aktion
 • Anvendes til børn mellem 4 og 10 år (15 til 36 kg.)
 • Inkl. isofix base
 • Vægt: 5,8 kg
 • Aftageligt betræk, der tåler maskinvask

7. Cybex Solution X2-Fix

Til børn mellem 4 og 10 år (15 – 36 kg.)

 • Topscorer – Råd & Rön
 • Anbefalet – FDM
 • Anbefalet – ADAC

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
1.999,00 1.999,00 Til butik →

Den sidste autostol på vores liste over de bedste autostole i test er endnu en fantastisk stol fra Cybex! Denne autostol følger lige i rækken af succesfulde og anmelderroste autostole fra Cybex, og denne modtager da også topkarakterer fra svenske Råd & Rön – ligesom både FDM og ADAC anbefaler denne stol!

Cybex Solution X2-Fix bliver rost for den store fokus på både sikkerhed og brugervenlighed, og der er ingen tvivl om, at denne autostol lever helt op til markedets strenge krav til sikkerhed ved kollisioner! Eneste minus, som man har kunne finde var, at det er en relativt bred autostol, der tager meget plads, ligesom FDM bemærkede, at bilens hovedstøtte må lade livet, hvis denne autostol skal stå stabilt!

Endnu en fantastisk Cybex autostol!

I virkeligheden er vi bare nødt til at gentage os selv, når det kommer til Cybex Solution X2-Fix: Den lever fuldt op til det ellers krævende navn! Du får en autostol med fantastiske muligheder for justering, og igen roses denne model for at have den bedste beskyttelse mod sidekollisioner, hvor alle stød bliver afbødet i de komfortable puder!

Cybex Solution X2-Fix kan justeres i 11 forskellige højdetrin, ligesom hovedstøtten kan vippes, hvis dit barn trænger til en lur i stolen! Brugervenligheden er helt i top, da det er nemt at fastgøre stolen med enten isofix eller ved brug af bilens 3-punkts sele – og med en vægt på respektable 7 kg får du ikke ondt i ryggen, hvis stolen skal flyttes til en anden bil!

Solution X2-Fix kan bruges til børn i alderen 4 til 10 år, hvor den er særdeles praktisk i forhold til både bevægelighed og ikke mindst sikkerhed. Herudover får du det, der er standard for alle Cybex autostole: Et holdbart, aftageligt betræk, der selvfølgelig kan maskinvaskes, hvis der skulle være kommet skidt på det i løbet af køreturen!

Alt i alt slutter vi vores autostol test af med manér med endnu en mageløs autostol fra Cybex! Anbefalingerne og de gode testresultater taler bestemt for sig selv, og dit barn vil føle sig komfortabelt tilpas og ikke mindst mere sikker, hvis dette er den næste autostol til jeres familie. En værdig afslutning på vores ihærdige søgen efter de bedste autostole på markedet!

Specifikationer:

 • Perfekt til børn mellem 4 og 10 år (15 til 36 kg.)
 • isofix base – kan også fastgøres med 3-punkts sele
 • Vægt: 7 kg
 • Holdbart og aftageligt betræk, der tåler maskinvask

Der er stor forskel på kvaliteten af autostole!

Vi vil gerne slutte denne autostol test af med nogle gode råd til valg af den rette autostol på et marked, hvor kvaliteten må siges at være meget varierende! I nyere tests er der fundet mange eksempler på autostole af meget dårlig kvalitet, og derfor vil vi gerne linke til og berette om nogle af de artikler, der går tæt ind på livet af autostolene på det danske marked. Dermed kan du selv være bedst muligt forberedt på at finde den rette autostol til dine børn!

Først, en smule fakta: I Danmark er det kun lovligt at forhandle autostole, der har enten ECE 44-03 eller ECE 44-04 godkendelserne. Dette betyder i daglig tale, at de danske autostole skal være sikkerhedsgodkendte for at kunne sælges i Danmark. Alle autostole i Danmark lever naturligvis op til disse godkendelser – men det er bare ikke ensbetydende med, at kvaliteten følger ordentligt med!

Der er efterhånden foretaget en del tests, der har stort fokus på kvaliteten af de danske autostole, og her har bl.a. Tv2.dk undersøgt markedet, ligesom de er kommet frem til disse gode råd, som vi gerne vil viderebringe til dig. Når du skal kigge efter autostol er det en god ide, at du har disse råd med i bagagen:

 • Du bør vælge en bagudvendt autostol så længe dette er muligt, da du simpelthen bare får mere sikkerhed for dine penge. Her anbefaler Tv2, at dette gerne skal gøres, indtil barnet vejer ca. 18 kilo.
 • Det er essentielt, at dit barn bruger en autostol, der passer til både barnets vægt, højde og alder. Dette skyldes, at det simpelthen ikke er sikkerhedsmæssigt forsvarligt, hvis dit barn f.eks. vejer mere, end stolen egentlig er beregnet til – det er ikke værd at spare pengene og gamble med sikkerheden!

Andre artikler på nettet fremhæver også, hvor let det egentlig er at få sikkerhedsgodkendt en autostol i Danmark, hvorfor denne godkendelse ikke siger meget om stolens kvalitet. Dette har Dr.dk bl.a. haft fokus på i deres artikel, hvor de har haft forbrugerrådene i tale. Her har FDM lagt sig i selen for at have ekstra fokus på området, da det simpelthen er et alvorligt problem, at autostolene fejler gang på gang!

Til sidst har Jyllands Posten skrevet en artikel om den test, som FDM har foretaget af 30 helt nye autostole. I denne test har FDM presset stolene til det maksimale, og der måtte de konstatere, at flere af autostolene simpelthen gik i stykker i situationer, hvor de burde have holdt. Derfor konstaterer Jyllands Posten, at du ikke nødvendigvis kan forvente en høj kvalitet fra en autostol, der har et højt prismærke på sig!

Vi håber meget, at du har kunnet bruge vores autostol test til noget, og at du vil tage de gode råd og tanker til dig. Det har været en fornøjelse at finde de bedste autostole i test til dig, så du ikke behøver at få sved på panden over at sammenligne autostole på kryds og tværs!


Se TÆNK’s test af autostole her: