Skrevet d. 29. september 2019 af Alexander V. Christiansen
Reklame

Bålfad: Find det rigtige bålfad til dit hjem

Om sommeren samles vi ofte med venner og familie og bruger tid sammen til langt ud på aftenen. Når temperaturen falder, kan vi dog holde os varme ved et bålsted. Men det er ikke alle, der har plads til dette. I stedet kan du med fordel benytte dig af et bålfad. Et bålfad er et smart og flot alternativ til et klassisk bålsted. Et bålfad er let at anvende, og du slipper for at skulle lave et bålsted. Det er nemlig langt fra alle, der har mulighed for at lave et bålsted derhjemme, og derfor kan du med fordel vælge en lettere løsning.

Bålfade giver dig de helt samme muligheder som et bålsted, og du kan derfor sagtens lave snobrød og riste skumfiduser med ungerne. På denne måde har du stadig mulighed for at nyde de lune sommeraftener i lækkert selskab, og du slipper samtidig for besværet ved at skulle lave et bålsted. I følgende afsnit får du en gennemgang af en række bålfade på markedet, så du kan finde netop det bålfad, der bedst passer til dig og dine behov.

House Doctor HotPot – smart og let-anvendeligt

Set på trendyliving.dk.

Dette smukke bålfad fra House Doctor går under navnet HotPot. Her er tale om et smart og let-anvendeligt bålfad i jern. Bålfadet består af selve skålen samt et sæt ben, der gør det muligt at løfte bålfadet et godt stykke over jorden. HotPot har en ujævn overflade i kraft af sit danske design, hvilket giver bålfadet et råt og naturligt look. Bålfadet vil med tiden få en patinering af rust på overfladen, som giver HotPot en mere klassisk bål-farve. Vil du gerne undgå patinering af overfladen, kan du med fordel benytte en stålbørste til at fjerne eventuel overfladerust.

Den aftagelige skål står flot på et sæt jernben, som løfter bålfadet over jorden. Dette giver dig mulighed for at anvende bålfadet mange steder, da du undgår at lave mærker i terrassen eller brænde pletter i plænen. Du kan derfor også benytte bålfadet i nærheden af dine terrassemøbler, hvorfra du kan nyde en varm og lun sommeraften.

 • Materiale: Jern
 • Højde: 62 cm
 • Diameter: 55 cm

Se pris på House Doctor HotPot hos Trendy Living

Eva Solo FireGlobe – unikt og flot design

Set på kitchenone.dk.

Det næste bålfad på listen kommer fra Eva Solo. Dette fad går under navnet FireGlobe, og som navnet nok hentyder til, er dette bålfad formet som en kuppel. FireGlobe er fremstillet i matsort støbejern, hvilket sikrer en god varmeabsorbering.

Derudover giver det unikke design en smart fordel, da det hjælper til at skærme mod vinden. På denne måde kan selv blæsten ikke slukke for varmen på terrassen, da du blot kan flytte bålfadet ved hjælp af håndtaget i toppen af kuplen.

FireGlobe står på 3 skrå ben, som sikrer god stabilitet. Dette giver dig også muligheden for at anvende bålfadet på en terrasse eller i haven, da bålfadet er løftet over jorden, og derved laver du ikke mærker i hverken plænen eller terrassegulvet.

 • Materiale: Støbejern
 • Højde: 75 cm
 • Diameter: 64 cm

Se pris på Eva Solo FireGlobe hos Kitchenone

Weber Fireplace – praktisk og god

Set på frishop.dk

Weber er et kendt ansigt i grillverdenen. Derfor er det måske heller ikke så mærkeligt, at de også har forsøgt sig med andre opfindelser, der anvender ild. Weber har nemlig fremstillet et smart og praktisk bålfad i form af Weber Fireplace.

Weber Fireplace har et moderne og strømlinet design. Dette bålfad er fremstillet på samme måde som kuglegrillerne. Den er nemlig lavet i stål med en sort porcelænsemalje. Denne emalje er med til at beskytte bålfadet fra rust, og du kan derfor forvente, at den holder sig flot mange år ud i fremtiden. Weber Fireplace har 4 aluminiumsben, som sørger for at holde varmen væk fra undersiden af bålfadet. Du kan derfor sagtens anvende bålfadet på terrassen eller balkonen.

Foruden benene, så har Weber Fireplace også en aluminiumsskål, som holder varmen væk fra undersiden af grillen. Det sorte låg kan skærme mod vand, når bålfadet ikke anvendes, og det kan også hægtes fast på siden af fadet under brug. På denne måde kan du også skærme mod blæsten, og derved holder flammerne sig lettere i live. Dette giver dig også mulighed for at sende varmen i en bestemt retning, såfremt du ønsker dette.

 • Materiale: Stål med porcelænsemalje
 • Højde: 48 cm
 • Diameter: 57 cm

Se pris på Weber Fireplace hos Frishop

Espegard bålstativ – mulighed til at grille, velegnet til lejrture

Set på kitchentime.dk.

Det næste produkt på listen kommer fra Espegard. Her er der tale om et kombinationsprodukt i form af et bålstativ med tilhørende bålfad og grillrist. Espegards bålstativ med tilhørende bålfad giver dig mulighed for at grille, hvor end du lyster, og det er særligt egnet til lejrture i den fri natur. Espegard bålstativ består af et justerbart treben, en grillrist samt et tilhørende bålfad. Stativet er dekoreret i toppen med smukke detaljer.

Trebenet har særligt kraftige ben, som sørger for, at stativet står utroligt stabilt. Benene er justerbare, så du kan bruge det på selv ujævne underlag. Grillristen har en diameter på 60 cm, og du får herved en god overflade at tilberede maden på. Grillristen er desuden rustfri, så du undgår patinering af denne.

Bålfad og grillrist kan justeres i højden, så de passer til både stativ og underlag. Bålfadet kan fås i tre størrelser af 50, 60 og 70 cm, så du har flere muligheder, og det er udstyret med en opsamler til eventuelt fedt fra madlavning, så denne ikke samler sig i bunden af bålfadet.

 • Materiale: Emaljeret og rustfrit stål
 • Højde: op til 175 cm
 • Diameter: 50, 60 og 70 cm (bålfad og grillrist)

Se pris på Espegard bålstativ hos Kitchentime

Madorma bålfad – moderne, praktisk og flot

Set på ilva.dk.

Madorma er navnet på næste bålfad, er og her tale om et praktisk bålfad i et moderne design. Madorma er fremstillet i sort jern, men det vejer dog stadig sølle 2,7 kg. Derfor kan du altså sagtens flytte rundt på bålfadet, før du skal bruge det. Dette kan være smart, hvis du gerne vil variere mellem at anvende bålfadet henholdsvis i haven eller på terrassen. Du kan også let transportere Madorma, hvis du ønsker at have det med en tur på stranden en sen sommeraften.

Madorma bålfad er udformet i et cirkulært design, og det har en hævning på den ene side. Designet gør det muligt at skærme flammerne fra vind og blæst, så du undgår, at ilden dør ud, eller at asken flyver rundt. Du kan derved også bestemme, hvad vej varmen skal gå. Madorma bålfad er udstyret med en indbygget fod, der sparer dig for svedne pletter på græsplænen eller terrassen. Derudover har den en god dybde, hvilket giver en god kapacitet til meget brænde, så I kan nyde varmen så længe som muligt.

 • Materiale: Jern
 • Højde: 53 cm
 • Diameter 46,5 cm

Se pris på Madorma bålfad hos Ilva

Bon-Fire bålfad – simpelt og tidsløst design

Set på frishop.dk.

Næste bålfad i rækken kommer fra Bon-Fire. Dette smukke runde bålfad har et meget simpelt design, og det får med tiden en flot patinering på overfladen, hvilket er en del af designet. Bon-Fires bålfad er let at anvende, og det er også let at transportere. Dette giver dig mulighed for at medbringe bålfadet, når det er tid til en hyggelig aften på terrassen hos vennerne eller familien.

Bålfadet er fremstillet i stål, og det står på 3 stabile ben. Benene hæver bålfadet over jorden, og derfor belaster det hverken plænen eller terrassen. Du kan derfor anvende det næsten overalt.

 • Materiale: Stål
 • Diameter: 70 cm

Se pris på Bon-Fire bålfad hos Frishop

Skagerak Helios – let at transportere

Set på kitchenone.dk.

Skagerak er producenten bag næste bålfad, som passende har fået navn efter den græske solgud Helios. Helios er et flot og praktisk bålfad, der er let at transportere grundet de to håndtag på siden af skålen. Helios er desuden udstyret med en smart anordning i midten af skålen. Her er nemlig lavet huller, som både kan fjerne overskydende aske samt sørge for bedre cirkulation af luft, hvilket resulterer i mere varme.

Helios står på en solid bund i støbejern, og du kan derfor være sikker på, at bålfadet er solidt placeret, uanset om du anvender på plænen eller terrassen.

 • Materiale: Støbejern
 • Højde: 19 cm
 • Diameter 58 cm

Se pris på Skagerak Helios hos Kitchenone

Bon-Fire Cone – autentisk lejrbål følelse

Set på frishop.dk.

Bon-Fire har også forsøgt sig med et mere unikt design til et bålfad. Cone er resultatet heraf, og her er tale om et konisk fad fremstillet i stål. Cone kan med fordel fyldes med sand, hvilket både hjælper på stabiliteten samt giver dig en autentisk følelse af lejrbål. Dette vil også være med til at reducere mængden af varme, som sendes mod undersiden af bålfadet. Varmen reduceres yderligere nedad i kraft af de tre solide ben, som hæver Cone over jorden og giver dig mulighed for at anvende bålfadet på græs og terrasse.

Cone har også en kant hele vejen rundt, som giver dig et sted at støtte snobrødspinde op ad. Derudover passer dette bålfad til Bon-Fires tilbehør. Ved køb af dette tilbehør har du mulighed for at anvende Cone til at lave mad over, så du rigtigt kan mærke følelsen af at være på lejr.

 • Materiale: Stål
 • Højde: 49 cm
 • Diameter: 77 cm

Se pris på Bon-Fire Cone hos Frishop

Ib Laursen bålfad – cirkulært og rustikt design

Set på boboonline.dk.

Bålfadet her kommer fra Ib Laursen. Bålfadet er udformet i et cirkulært og rustikt design, og skålen holdes oppe af et stativ med 3 ben. Dette sikrer god stabilitet og holder varmen væk fra underlaget, så du kan anvende det overalt. Ib Laursen bålfad er fremstillet i støbejern og får med tiden en overfladepatinering, som giver fadet en brunlig farve.

Bålfadet har desuden kant hele vejen rundt, hvilket gør det optimalt at benytte til at bage snobrød over. Dette gør især bålfadet god til de hyggelige sommeraftener og hyggelige stunder med familie og venner.

 • Materiale: Støbejern
 • Højde: 32 cm
 • Diameter: 66 cm

Se pris på Ib Laursen bålfad hos Boboonline

Bali bålfad – simpelt og praktisk

Set på luxury-outdoor.dk.

Bali bålfad er næste produkt på listen, og her er tale om et bredt fad. Bali bålfad har et simpelt, men praktisk design. Bali er nemlig fremstillet i kvalitetsstål, så du kan være sikker på, at bålfadet holder sig længe. Derudover er Bali udstyret med to håndtag i siderne, så du let og hurtigt kan flytte eller transportere bålfadet, hvis du har behov for at stille det andetsteds eller have det med til hyggestunder med familie og venner.

Bali bålfad har også tre indbyggede ben, som har til funktion at hæve selve skålen fra jorden. Dette gør det muligt at anvende Bali bålfad på både græs og sten, uden at varmen efterlader svedne pletter. Bålfadet er derfor anvendeligt både i haven og på terrassen. Skålen har en større diameter end de fleste andre bålfade med hele 80 cm. Dette giver Bali bålfad en god kapacitet til meget brænde, så I kan nyde flammerne længst muligt. Det er også muligt at få Bali bålfad i en mindre udgave med en diameter på 60 cm, så du har mulighed for at vælge den størrelse, der bedst passer til dine behov.

 • Materiale: Stål
 • Højde: 22 cm
 • Diameter 80 eller 60 cm

Se pris på Bali bålfad hos Luxury-Outdoor

Gardenlife Astur – god og lang holdbarhed

Set på frishop.dk.

Astur er næste bålfad på listen, og det kommer fra Gardenlife. Astur er fremstillet i sortlakeret varmebestandigt stål, hvilket sikrer dig god og lang holdbarhed på bålfadet. Dette brede bålfad er udstyret med tre ben til at stå på, hvilket løfter skålen fra jorden. Du kan derfor anvende bålfadet mange steder uden at efterlade svedne pletter på græsplænen eller terrassegulvet.

Det brede design giver gode muligheder, når der skal ristes skumfiduser eller bages snobrød, da der er masser af plads til at sidder om bålfadet. Derudover sikrer lakeringen på overfladen, at bålfadet ikke danner patina med tiden.

 • Materiale: Stål
 • Højde: 30 cm
 • Diameter: 65 cm

Se pris på Gardenlife Astur hos Frishop

Gardenlife Catalon – smukt, detaljeret design

Set på haveglad.dk.

Catalon er endnu et bålfad fra Gardenlife, og denne har et smukt og sydligt design med unikke detaljer langs skålen. Bålfadet er fremstillet i brændt ler, og benene er fremstillet i sort metal. Selve skålen er aftagelig, hvilket giver dig mulighed for at anvende fadet som en krukke, hvis du foretrækker dette.

Når bålfadet anvendes i kombination med støttebenene, så løftes skålen over jorden. Dette gør, at du undgår at beskadige underlaget, og du kan derfor sagtens tænde op i haven eller på terrassen. Bålfadet kræver desuden ingen vedligeholdelse, og det er derfor let at passe på det unikke design.

 • Materiale: Brændt ler (skål) og metal (støtteben)
 • Højde: 36 cm
 • Diameter: 50 cm

Se pris på Gardenlife Catalon hos Haveglad

Bon-Fire Basissæt – godt til familien

Set på frishop.dk.

Bon-Fire er på banen endnu en gang, og her skal det handle om et bålfad med tilbehør. Bon-Fire har nemlig skabt et basissæt, som egner sig godt til familien, der gerne vil lave mad i det fri. Med basissætter følger et bålfad i stål, en grillrist, en halvpande og en 6-liters gryde. Alt dette udstyr holdes oppe af et sammenklappeligt stativ med tre ben.

Både grillristen og gryden kan justeres i højden, så de hænger bedst til dine behov. Ligeledes kan halvpanden anvendes i kombination med grillristen eller tages af, så du har et større område at grille på. Basissættet er let at transportere, og det er derfor en oplagt løsning til dig, der gerne vil lave mad i det fri.

 • Materiale: Stål
 • Højde: 140 cm (stativ)
 • Diameter: 68 cm (bålfad)

Se pris på Bon-Fire Basissæt hos Frishop

Dancook 9000 – lille, smart kombinationsfad

Set på homeshop.dk.

Det næste bålfad på listen kommer fra Dancook. Dancook 9000 er navnet på dette kombinationsfad, som fungerer både som bålsted og som grill. Du får nemlig en grillrist med til bålfadet, når du køber det. Grillristen har et smart håndtag, som gør at du let kan montere og afmontere risten uden at brænde fingrene. Dette betyder altså, at du kan anvende bålfadet til både sommerhygge eller til madlavning

Dancook 9000 er fremstillet i rustfrit stål, og du slipper derfor for overfladepatinering. Du kan desuden anvende bålfadet, hvor end du har lyst. Dancook 9000 har nemlig et stel, som løfter bålfadet over jorden, og derfor undgår du svedne pletter på terrassen eller plænen.

 • Materiale: Rustfrit stål
 • Diameter: 70 cm

Se pris på Dancook 9000 hos Homeshop

Gardenlife Zamor – kraftig og solidt bålfad

Set på frishop.dk.

Gardenlife har et bredt udvalg af bålfade, og derfor er det ikke så mærkeligt, at vi skal kigge på endnu en af disse. Zamor er navnet bag dette kraftige og solide bålfad. Bålfadet er udformet i støbejern, og det er udstyret med en yderst stabil fod. Dette bålfad vil med tiden få en flot overfladepatinering, der giver det et mere klassisk bål-look.

Bålfadet har desuden en god diameter på hele 60 cm, hvilket gør det praktisk i haven, når I skal sidde længe ude om aftenen. Det giver også en god kapacitet til meget brænde, og I kan derfor nyde flammerne længe. Zamor er en kompakt og stabil løsning, og den passer derfor ind i de fleste haver.

 • Materiale: Støbejern
 • Højde: 21 cm
 • Diameter: 60 cm

Se pris på Gardenlife Zamor hos Frishop

Gardenlife Geron – minimalistisk og stilrent design

Set på frishop.dk.

Vi bliver ved Gardenlife lidt endnu, for nu skal det handle om Geron. Geron bålfad er et utroligt smukt bålfad i et minimalistisk og stilrent design. Bålfadet består af selve skålen, som er udformet i støbejern samt en granitfod. Denne konstellation gør, at bålfadet står særligt stabilt, og det egner sig derfor ikke til hyppig transport. Bålfadet vejer hele 53 kg, og du skal derfor finde den bedste plads til fadet derhjemme.

Granitfoden sørger for at løfte bålfadet over jorden, så du undgår stadig brandmærker i græsplænen. Geron holder sig flot længe, og selve skålen vil med tiden få en flot overfladepatinering. Bålfadet egner sig særligt til dem, der gerne vil have en flot og solid bålplads i haven i mange år.

 • Materiale: Støbejern og granit
 • Højde: 23 cm (Samlet)
 • Diameter: 59 cm

Se pris på Gardenlife Geron hos Frishop

Gardenlife Castel – minimalistisk og stilrent design

Set på frishop.dk.

Det skal stadig handle om Gardenlife, og her er tale om deres bålfad ved navn Castel. Castel er i samme stil som Geron udformet i to dele. Selve bålfadet er et klassisk støbejernsfad på 39 cm i diameteren. Foden er udformet i granit, men her er tale om en cirkulær fod med god højde. Bålfadet har et minimalistisk design, og det passer derfor fint ind på en terrasse mellem havemøblerne.

Castel er desuden en yderst solid konstellation, og med sine 35 kg er det lettest at finde en permanent plads til bålfadet, da det er svært at transportere. Den smarte fod sparer dig for svedne pletter under bålfadet, og børnene kan sagtens bruge gløderne til at lave snobrød eller riste skumfiduser over.

 • Materiale: Støbejern og granit
 • Højde: 23 cm (samlet)
 • Diameter: 59 cm

Se pris på Gardenlife Castel hos Frishop

Gardenlife Galiz – minimalistisk og stilrent design

Set på frishop.dk.

Sidste bålfad på listen kommer også fra Gardenlife, og denne gang skal det handle om Galiz. Galiz er et unikt og smukt bålfad i den helt tunge kategori. Den er, meget typisk for Gardenlife, fremstillet i henholdsvis støbejern og granit. Selve bålfadet er fremstillet i støbejern, og det har en stor diameter på 50 cm. Dette giver masser af plads til både brænde og snobrødsbagning over gløder.

Selve skålen står placeret ovenpå en stor terrazzofod af granit. Dette løfter skålen, som placeres let og elegant ovenpå foden. Terrazzofoden sørger også for, at bålfadet står solidt. Galiz er et tungt bålfad og med sine 83 kg samlet, gør du bedst i at finde en stationær position til bålfadet. Det bliver nemlig svært at flytte bålfadet senere. Terrazzofoden sørger dog for, at du slipper for pletter på plænen eller terrassen, og du skal ikke være bange for, at underlaget tager skade. Galiz egner sig derfor fint til familier, der er ude efter en smuk og praktisk dekoration til terrassen og haven, som også fungerer som bålfad.

 • Materiale: Støbejern og granit
 • Højde 46,5 cm
 • Diameter: 50 cm

Se pris på Gardenlife Galiz hos Frishop

Se også denne ligende artikel på vores side: Havepejs – 13 af de bedste pejse til haven eller terrassen

Det kan du bruge et bålfad til

Kom tilbage til en gammeldags, men ekstrem hyggelig fælleskabsmetode omkring et bål. Her lægges mobiltelefonen på hylden for en stund, og det handler kun om samvær med familien, hvor man kan sidde og varme sig ved bålet. Her kan der komme gode snakke til langt ud på natten, som man ikke vil have haft, mens man sad med telefonen i stuen. Vi kan være mere fysisk til stede ved et bålsted.

Desuden kan du samtidig nyde en god snack, som mange af os danskere forbinder med hygge. Køb ind til s’mores med kiks, skumfiduser og lækker chokolade og varm dem over bålet. Det vil børn også elske. Eller hvad med at skabe den perfekte spejder-stemning med snobrød? Et bålfad er for alle aldre.

Man kan også trække 70’er kortet, hvor man kan medbringe guitar – eller måske i dag – en ukulele. Her kan der skabes fællessang. Der er ikke noget som sød musik. Find dit bålfad i dag ud fra ovenstående gennemgang.

 

Se også artiklerne: De bedste bud på et smukt natbord

Læs også: Runde spiseborde – de flotteste runde borde til dit hjem 

Se vores artikel om: Barstol: En gennemgang af lækre barstole til køkken og bar

 

Se også denne artikel på tv2lorry.dk: Hvilke regler gælder for bål i haven?

 

Denne side er anmeldt af: Tosh N. Thomsen 10/10