Bedste bålfad i vores analyse:
Find dit nye bålfad til haven

Baseret på vores research og analyser Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores kommercielle partnere. Artiklen er derfor en annonce. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Læs mere

7 udvalgte produkter
Baseret på analyse
Udarbejdet af research-specialister Bag Bedste10 er et specialiseret hold af eksperter indenfor forbrugsgoder, hvis fornemmeste opgave er at give dig den bedste vejledning til at finde det bedste produkt til dit behov.
ANNONCER Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

Om sommeren samles vi ofte med venner og familie og bruger tid sammen til langt ud på aftenen. Når temperaturen falder, kan vi dog holde os varme ved et bålsted. Men det er ikke alle, der har plads til dette. I stedet kan du med fordel benytte dig af et bålfad. Et bålfad er et smart og flot alternativ til et klassisk bålsted. Et bålfad er let at anvende, og du slipper for at skulle lave et bålsted. Det er nemlig langt fra alle, der har mulighed for at lave et bålsted derhjemme, og derfor kan du med fordel vælge en lettere løsning.

Bålfade giver dig de helt samme muligheder som et bålsted, og du kan derfor sagtens lave snobrød og riste skumfiduser med ungerne. På denne måde har du stadig mulighed for at nyde de lune sommeraftener i lækkert selskab, og du slipper samtidig for besværet ved at skulle lave et bålsted. I følgende afsnit får du en gennemgang af en række bålfade på markedet, så du kan finde netop det bålfad, der bedst passer til dig og dine behov.

Seneste ændring: 7. marts 2023

Vi har rykket Gardenlife Geron til sektionen med tidligere anmeldte produkter, da vi ikke længere kunne finde det på lager ved nogen forhandlere.

test-guiden

En test-guide, som denne, er en artikel, der analyserer produkter via en gennemgang af bl.a. anmeldelser og tests.

De 7 bedste bålfad i test-guiden 2023:

Vurdering og udvælgelse af produkter

Hos Bedste10 er vores fornemste opgave at servere de bedste produkter for dig som læser. Vi har et research-team som undersøger markedet og finder nogle af de bedste produkter og forhandlere. Vi har partnerskaber med hundredvis af små og store webshops, og selvom disse partnerskaber kan påvirke udvalget af produkter, beror vores anbefalinger på redaktionens egen professionelle vurdering.

Vores research-team sammenligner produkter på parametre som:

  1
 • Kunders anmeldelser af produktet
 • 2
 • Produkternes specifikationer og features
 • 3
 • Forhandlerens tilbud, omdømme og service
 • 4
 • Kundedata: Vores interne statistikker på produkternes popularitet
 • 5
 • Tests af produktet foretaget af eksperter og forbrugermagasiner

Vi sammenstiller alt dét med produktets pris og eventuelle tilbud. Rækkefølgen af produkter skal ikke forstås som en rangering men nærmere en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Bemærk, vi har ikke kunne finde uvildige tests i dette emne, og har primært analyseret på kundens egen "test" af produktet i form af alle de kundeanmeldelser, vi har kunne finde om de pågældende produkter, og holdt op imod produktdata og pris.

Bedste alsidige valg test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Morsø Jiko Bålfad - perfekt til bål eller til udendørs madlavning

I mere end 150 år har Morsø specialiseret sig i at udvikle brændeovne, kakkelovne og nu også bålfad. Med deres Jiko Bålfad har Morsø skabt et lille træfyret udekomfur, der er inspireret af de afrikanske traditioner og sans for æstetik.

Morsø Jiko Bålfad
Bedste alsidige valg

Dagens bedste priser og tilbud på Morsø Jiko Bålfad:

 • Stilfuldt og moderne design
 • Kan bruges til udendørs madlavning
 • Fremstillet af holdbart støbejern

Mere om Morsø Jiko Bålfad

SPECIFIKATIONER

 • Materiale: Støbejern
 • Højde: 21,5 cm
 • Diameter: 32 cm

Morsø Jiko Bålfad kan både fungere som et bålfad hele familien kan samles rundt om, men det er også helt perfekt til madlavning i det fri. Med sin diameter på 32 cm er det intet problem at få gang i et godt bål, og du kan nemt placere pander og gryder over gløderne.

Morsø Jiko Bålfad er designet stilfuldt, mens det samtidig er funktionelt at bruge. Du kan derfor snildt have det stående fremme i haven eller udestuen, da det passer godt ind i den moderne, skandinaviske stil.

Det er ikke alle bålfad, du har lyst til at have stående fremme året rundt, men Morsø Jiko Bålfad har styr på det æstetiske. Med sit moderne design og funktionalitet kan du udnytte bålfadet til mange formål; du kan samle hele familien rundt om flammerne, og du kan tilberede enhver outdoor-ret på det 32 centimeter brede bålfad.

Fordele og ulemper ved Morsø Jiko Bålfad

Fordele

 • Kompakt
 • Moderne design

Ulemper

 • Skiller sig ikke meget ud ift. andre modeller
Bedst designet bålplads test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Morsø Fire Pot - ideelt bålfad til hygge med familien

Morsø har som nævnt i mere end 150 år specialiseret sig i brændeovne og bålfad, og Morsø er i dag en global designvirksomhed, der producerer hygge med levende ild til hjem over hele verden.

De har med bålfadet Fire Pot slået sig sammen med designeren Klaus Rath og skabt et bålfad, som kan ses som en hyldest til ilden.

Morsø Fire Pot
Bedst designet bålplads

Dagens bedste priser og tilbud på Morsø Fire Pot:

 • Design af den prisbelønnede Klaus Rath
 • Smart og stilfuldt design
 • 4 praktiske huller til god forbrænding

Mere om Morsø Fire Pot

SPECIFIKATIONER

 • Materiale: Pladejern
 • Højde: 55,7 cm
 • Diameter: 25,6-44,9 cm

Morsø Fire Pot vækker minder om den klassiske kurv til brænde, du har stående ved siden af pejsen. Forskellen er bare, at denne kurv ER pejsen. Morsø Fire Pot er et bålfad, du hurtigt kan smide brænde i, og det er oplagt til at skabe hygge og nærvær med familien.

Med sit stilfulde og moderne design er Morsø Fire Pot også oplagt til at have stående i haven som dekoration, og du kan sagtens have bålfadet stående ude hele året rundt.

Hvis du kombinerer Morsø Fire Pot med Morsøs Tuscan grillrist, kan du skabe autentiske madoplevelser med levende ild og duften af mad udenfor. 

Morsø Fire Pot vinder klart på den æstetiske stil, da Morsø sammen med designeren Klaus Rath har skabt et visuelt smukt bålfad. Det er funktionelt at bruge, og så kan Morsø Fire Pot også bruges som udsmykning i haven. Når du kombinerer bålfadet med Morsøs Tuscan grillrist, får du gode muligheder for at skabe autentiske madoplevelser.

Fordele og ulemper ved Morsø Fire Pot

Fordele

 • Simpelt design
 • Varme-resistent maling

Ulemper

 • Kan ikke justeres yderligere
Bedste premium valg test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

RAIS Ra Bålfad - smukt bålfad i stål

Nogle gange er det simple bare det bedst. Det beviser producenten RAIS i hvert fald med deres Ra Bålfad, der er skabt i et enkelt design, som både er smukt at se på og smart at bruge.

RAIS Ra Bålfad
Bedste premium valg

Dagens bedste priser og tilbud på RAIS Ra Bålfad:

 • Fremstillet af Corten-stål af høj kvalitet
 • Masser af plads til et stort bål
 • Velegnet til blæsende forhold

Mere om RAIS Ra Bålfad

SPECIFIKATIONER

 • Materiale: Cortenstål
 • Vægt: 25 kg
 • Diameter: 80 cm

RAIS Ra Bålfad består af en fast bund og et løst fad, som i kombination giver et meget funktionelt og fleksibelt bålfad. Du kan placere alt dit brænde i toppen, og så kan du justere det løse fad alt efter, hvor vinden kommer fra.

Dér, hvor RAIS Ra Bålfad virkelig brillerer, er på sit udseende. RAIS Ra Bålfad er skabt i råt stål, som har gennemgået en oxyderingsproces under åben himmel. Det betyder, at både vind, regn og forskellige temperaturer har skabt smuk, naturlig patina. 

Du kan have RAIS Ra Bålfad stående ude hele året rundt. Faktisk anbefales det, at du lader bålfadet stå fremme i både regn og slud, da stålet kun bliver mere og mere præget af vejrforholdene. Dit bålfad bliver med andre ord kun smukkere og smukkere med tiden.

RAIS Ra Bålfad er et anderledes bålfad i sin opbygning og udseende. Bålfadet er meget fleksibelt og kan nemt justeres efter vindretningen. Stålet er præget af tidens tand; du kan tydeligt se, at vind, regn og temperaturer har sat deres aftryk, hvilket giver et rustikt og unikt udtryk. Og det bliver kun smukkere, som du bruger det.

Fordele og ulemper ved RAIS Ra Bålfad

Fordele

 • Holdbart design
 • Kan justeres horisontalt i forhold til vinden
 • Udvikler patina med tiden

Ulemper

 • I den dyrere ende af prisskalaen

House Doctor HotPot - smart og let-anvendeligt

Dette smukke bålfad fra House Doctor går under navnet HotPot. Her er tale om et smart og let-anvendeligt bålfad i jern. Bålfadet består af selve skålen samt et sæt ben, der gør det muligt at løfte bålfadet et godt stykke over jorden. HotPot har en ujævn overflade i kraft af sit danske design, hvilket giver bålfadet et råt og naturligt look.

Bålfadet vil med tiden få en patinering af rust på overfladen, som giver HotPot en mere klassisk bål-farve. Vil du gerne undgå patinering af overfladen, kan du med fordel benytte en stålbørste til at fjerne eventuel overfladerust.

Dagens bedste priser og tilbud på House Doctor HotPot:

Mere om House Doctor HotPot

SPECIFIKATIONER

 • Materiale: Jern
 • Højde: 62 cm
 • Diameter: 55 cm

Den aftagelige skål står flot på et sæt jernben, som løfter bålfadet over jorden. Dette giver dig mulighed for at anvende bålfadet mange steder, da du undgår at lave mærker i terrassen eller brænde pletter i plænen.

Du kan derfor også benytte bålfadet i nærheden af dine terrassemøbler, hvorfra du kan nyde en varm og lun sommeraften.

Fordele og ulemper ved House Doctor HotPot

Fordele

 • Smart og let design
 • Let at bruge og håndtere
 • Holdbar jernkonstruktion
 • Forhøjet design forhindrer skader på overflader
 • Rustikt og naturligt look for et strejf af charme

Ulemper

 • Begrænsede størrelsesmuligheder
 • Kan ikke holde på varmen i længere tid

Eva Solo FireGlobe - unikt og flot design

Det næste bålfad på listen kommer fra Eva Solo. Dette fad går under navnet FireGlobe, og som navnet nok hentyder til, er dette bålfad formet som en kuppel. FireGlobe er fremstillet i matsort støbejern, hvilket sikrer en god varmeabsorbering.

Dagens bedste priser og tilbud på Eva Solo FireGlobe:

Mere om Eva Solo FireGlobe

SPECIFIKATIONER

 • Materiale: Støbejern
 • Højde: 75 cm
 • Diameter: 64 cm

Derudover giver det unikke design en smart fordel, da det hjælper til at skærme mod vinden. På denne måde kan selv blæsten ikke slukke for varmen på terrassen, da du blot kan flytte bålfadet ved hjælp af håndtaget i toppen af kuplen.

FireGlobe står på 3 skrå ben, som sikrer god stabilitet. Dette giver dig også muligheden for at anvende bålfadet på en terrasse eller i haven, da bålfadet er løftet over jorden, og derved laver du ikke mærker i hverken plænen eller terrassegulvet.

Fordele og ulemper ved Eva Solo FireGlobe

Fordele

 • Unikt og smukt design
 • Fremragende varmeabsorption på grund af den matsorte støbejernskonstruktion
 • Vindafvisende design giver uafbrudt varme
 • Stabil på 3 skråtstillede ben, velegnet til brug på alle overflader
 • Bærbar med et håndtag på toppen for nem transport

Ulemper

 • Kan være svær at rengøre på grund af designet
 • Giver måske ikke nok varme til større udendørsarealer

Weber Fireplace - praktisk og god bålfad

Weber er et kendt ansigt i grillverdenen. Derfor er det måske heller ikke så mærkeligt, at de også har forsøgt sig med andre opfindelser, der anvender ild. Weber har nemlig fremstillet et smart og praktisk bålfad i form af Weber Fireplace.

Dagens bedste priser og tilbud på Weber Fireplace:

Mere om Weber Fireplace

SPECIFIKATIONER

 • Materiale: Stål med porcelænsemalje
 • Højde: 48 cm
 • Diameter: 57 cm

Weber Fireplace har et moderne og strømlinet design. Dette bålfad er fremstillet på samme måde som kuglegrillerne. Den er nemlig lavet i stål med en sort porcelænsemalje. Denne emalje er med til at beskytte bålfadet fra rust, og du kan derfor forvente, at den holder sig flot mange år ud i fremtiden.

Weber Fireplace har 4 aluminiumsben, som sørger for at holde varmen væk fra undersiden af bålfadet. Du kan derfor sagtens anvende bålfadet på terrassen eller balkonen.

Foruden benene, så har Weber Fireplace også en aluminiumsskål, som holder varmen væk fra undersiden af grillen. Det sorte låg kan skærme mod vand, når bålfadet ikke anvendes, og det kan også hægtes fast på siden af fadet under brug. På denne måde kan du også skærme mod blæsten, og derved holder flammerne sig lettere i live.

Dette giver dig også mulighed for at sende varmen i en bestemt retning, såfremt du ønsker dette.

Fordele og ulemper ved Weber Fireplace

Fordele

 • Moderne og strømlinet design
 • Rustbestandig sort porcelænsemalje
 • Aluminiumsben til beskyttelse mod varme
 • Praktisk låg, der beskytter mod regn og vind
 • Nem styring af varmeretningen for optimal nydelse

Ulemper

 • Kræver rengøring for at undgå rust

Bon-Fire Cone - autentisk lejrbål følelse

Bon-Fire har også forsøgt sig med et mere unikt design til et bålfad. Cone er resultatet heraf, og her er tale om et konisk fad fremstillet i stål. Cone kan med fordel fyldes med sand, hvilket både hjælper på stabiliteten samt giver dig en autentisk følelse af lejrbål. Dette vil også være med til at reducere mængden af varme, som sendes mod undersiden af bålfadet. Varmen reduceres yderligere nedad i kraft af de tre solide ben, som hæver Cone over jorden og giver dig mulighed for at anvende bålfadet på græs og terrasse.

Dagens bedste priser og tilbud på Bon-Fire Cone:

Mere om Bon-Fire Cone

SPECIFIKATIONER

 • Materiale: Stål
 • Højde: 49 cm
 • Diameter: 77 cm

Cone har også en kant hele vejen rundt, som giver dig et sted at støtte snobrødspinde op ad. Derudover passer dette bålfad til Bon-Fires tilbehør. Ved køb af dette tilbehør har du mulighed for at anvende Cone til at lave mad over, så du rigtigt kan mærke følelsen af at være på lejr.

Fordele og ulemper ved Bon-Fire Cone

Fordele

 • Unikt og stilfuldt konisk design
 • Forbedrer den autentiske lejrbålsoplevelse
 • Stabil og sikker med mulighed for at fylde med sand
 • Varmereducerende funktion for ekstra sikkerhed
 • Alsidig brug til både madlavning og stemning

Ulemper

 • Ikke altid på lager i butikkerne
 • Kræver opfyldning med sand for stabilitet
 • Giver måske ikke nok varme til større forsamlinger

Det kan du bruge et bålfad til

Kom tilbage til en gammeldags, men ekstrem hyggelig fælleskabsmetode omkring et bål. Her lægges mobiltelefonen på hylden for en stund, og det handler kun om samvær med familien, hvor man kan sidde og varme sig ved bålet. Her kan der komme gode snakke til langt ud på natten, som man ikke vil have haft, mens man sad med telefonen i stuen. Vi kan være mere fysisk til stede ved et bålsted.

Desuden kan du samtidig nyde en god snack, som mange af os danskere forbinder med hygge. Køb ind til s’mores med kiks, skumfiduser og lækker chokolade og varm dem over bålet. Det vil børn også elske. Eller hvad med at skabe den perfekte spejder-stemning med snobrød? Et bålfad er for alle aldre. Hvis du vil have en nem måde på at hakke brænde på, så er en brændekløver værktøjet til dig.

Hvis du synes, der er for meget bøvl med et bålfad, så kan du også vælge at købe en gasgrill i stedet. Dette er en populær og nem måde at lave lækkert grillmad, uden det tager særlig lang tid.

Man kan også trække 70’er kortet, hvor man kan medbringe en western guitar – eller måske i dag – en ukulele. Her kan der skabes fællessang. Der er ikke noget som sød musik. Find dit bålfad i dag ud fra ovenstående gennemgang.

Hvis du foretrækker at være udenfor, så vil et oppusteligt spa måske lige være noget for dig. Det er en rar og lækker måde at være udenfor, uden du behøver at skulle bøvle lige så meget, som hvis du skulle have et udendørs spa installeret.

FAQ

Må jeg bruge et bålfad i min have?
Du må gerne bruge et bålfad i haven, men den skal placeres 10 meter fra bygninger. Bålfadet skal også placeres 15 meter fra nåletræsbevoksning, marker og brandfarlige stoffer. Hvis det blæser over 5,5 m/s, skal afstanden fordobles. Hvis det blæser mere end 10,7 m/s, skal du slukke bålet.
Er det en god idé at købe et bålfad?
Det er ikke alle, der har mulighed for at lave et bålsted i haven. Et bålfad giver dig de samme muligheder som et bålsted, og så kan det være med til at pynte haven. Du kan også nemt flytte bålfadet, så det kan stå forskellige steder i haven.
Hvor er det bedste sted at købe et bålfad?
Der findes forskellige typer af bålfade, og du skal derfor finde ud af, hvad du vægter højest i bålfadet. Du finder både store, små og æstetiske bålfade. I denne artikel finder du forskellige bålfade, og du vil blive guidet til hjemmesider, hvor du kan købe det rette bålfad.
Kan jeg lave mad på et bålfad?
Du kan sagtens lave mad på et bålfad. Der findes udstyr som fx en rist, en pandekagepande eller snobrødspinde, som du kan bruge over bålfadet. Det fungerer på samme måde som et bålsted, og du kan derfor få den samme gode oplevelse ved bålfadet

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

ghost-img

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Gardenlife Astur - god og lang holdbarhed

Gardenlife Geron - minimalistisk og stilrent design

Bon-Fire bålfad - simpelt og tidsløst design

Ib Laursen bålfad - cirkulært og rustikt design

Dancook 9000 - lille, smart kombinationsfad

Gardenlife Zamor - kraftig og solidt bålfad

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme