Artiklen indeholder annoncelinks, og er dermed sponsoreret. Læs mere

Vores test-oversigt over badevægte:
Find de bedste modeller

Baseret på vores research og analyser Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund research..., men vi afgrænser os primært til produkter tilgængelige på prisportaler eller annonceplatforme. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Oplistningen er ikke et udtryk for en rangering af produkter, og annonceaftaler kan påvirke placeringen og udvælgelsen af vores produkter – læs mere her. Læs mere

5 udvalgte produkter
Baseret på analyse
Udarbejdet af research-specialister Bag Bedste 10 er et specialiseret hold af eksperter indenfor forbrugsgoder, hvis fornemmeste opgave er at give dig den bedste vejledning til at finde det bedste produkt til dit behov.

Badevægten har udviklet sig meget over tid, og de fleste badevægte den dag i dag kan LANGT mere end bare at måle din vægt! Det ses f.eks. ofte, at du både kan måle din BMI, fedtprocent og muskelmasse blot ved at stille dig på vægten, hvorved du får en fuld analyse af din krop.

Herudover kan mange vægte i dag tilsluttes dine trådløse enheder, som f.eks. din smartphone, så du har det fulde overblik over din – forhåbentlig – positive udvikling. Alle disse funktioner er dog i høj grad ubrugelige, hvis vægten alligevel ikke er nøjagtig, og når man ser på badevægte i test, så er dette overraskende nok et større problem, end man skulle tro. Derfor er det vigtigt at gøre sit forarbejde, inden man investerer i en badevægt.

Vi har gennemgået en række dybdegående badevægt tests fra både ind- og udland, således at du nemt og hurtigt kan finde lige nøjagtig den badevægt, der passer til dig! Testresultaterne stammer udelukkende fra troværdige og anerkendte testfirmaer, der er kendt for grundige analyser og tests, hvilket er din garanti for et realistisk syn på sagen.

Vores favorit badevægte

QARDIO QARDIOBASE 2
Lager
Bedste badevægt hos AndroidGuy

QARDIO QARDIOBASE 2

Gå til bedste pris
1.089 Kr. hos Av-Cables
Se vores anmeldelse
Lager
BEURER BF700
Lager
Bedste badevægt i test hos Råd % Rön

BEURER BF700

Gå til bedste pris
291 Kr. hos Proshop.dk
Se vores anmeldelse
Lager
BEURER BG013
Lager
Bedste badevægt i test hos Stiftung Warentest

BEURER BG013

Gå til bedste pris
195 Kr. hos Av-Cables
Se vores anmeldelse
Lager
Caso BS1
Lager
Bedste badevægt i tests

Caso BS1

Gå til bedste pris
479 Kr. hos Coop.dk
Se vores anmeldelse
Lager
BEURER MS50
Lager

BEURER MS50

Gå til bedste pris
528 Kr. hos Apuls.dk
Se vores anmeldelse
Lager

Seneste ændring:

I dag har vi overført denne artikel til vores nye design for at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. I tråd med ændringen har vi dertil revideret, optimeret og suppleret vores produktanmeldelser for yderligere at forbedre din oplevelse, så du lettere kan finde lige præcis det, du har brug for.

Vurdering og udvælgelse af produkter

Hos Bedste10 er vores fornemste opgave at servere de bedste produkter for dig som læser. Vi har et research-team som undersøger markedet og finder nogle af de bedste produkter og forhandlere. Vi har partnerskaber med hundredvis af små og store webshops, og selvom disse partnerskaber kan påvirke udvalget af produkter, beror vores anbefalinger på redaktionens egen professionelle vurdering.

Vores research-team sammenligner produkter på parametre som:

  1
 • Kunders anmeldelser af produktet
 • 2
 • Produkternes specifikationer og features
 • 3
 • Forhandlerens tilbud, omdømme og service
 • 4
 • Kundedata: Vores interne statistikker på produkternes popularitet
 • 5
 • Tests af produktet foretaget af eksperter og forbrugermagasiner

Vi sammenstiller alt dét med produktets pris og eventuelle tilbud. Rækkefølgen af produkter skal ikke forstås som en rangering men nærmere en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Bemærk, vi har ikke kunne finde uvildige tests i dette emne, og har primært analyseret på kundens egen "test" af produktet i form af alle de kundeanmeldelser, vi har kunne finde om de pågældende produkter, og holdt op imod produktdata og pris.

Bedste badevægt hos AndroidGuy test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

QARDIO QARDIOBASE 2 - Badevægt med WiFi og bluetooth

 • Editors’ Choice – PCMag
 • Anbefalet – MacRumors
 • Topscorer – AndroidGuy

Her får du en kanon badevægt, der tilbyder en meget mere stabil konstruktion end dens forgænger, og herudover klarer den sig fantastisk i test. Hvis du vil have helt styr på din krop og din træning, så er denne vægt den helt rette til dig!

QARDIO QARDIOBASE 2
Bedste badevægt hos AndroidGuy

Dagens bedste priser og tilbud på QARDIO QARDIOBASE 2:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Talrige funktioner til hele familien
 • Minimalistisk design
 • Qardio Connected Ecosystem-app

Mere om QARDIO QARDIOBASE 2

SPECIFIKATIONER

 • Genopladeligt batteri
 • Haptisk feedback (vibration)
 • WiFi og Bluetooth
 • Måler alt det, du har brug for at vide
 • Op til 8 brugere med automatisk genkendelse

QardioBase 2 får særdeles flotte ord med på vejen i diverse badevægt tests på nettet, og den kan bl.a. prale af en ”Editors’ Choice” pris hos PCMag, ligesom den scorer høje point hos andre testfirmaer. Vægten kendetegnes særligt ved det genopladelige batteri, der bl.a. bakkes op af smarte effekter som vibrationssignaler, når du stiger op på den. Dette – og meget mere – har affødt stor begejstring for netop denne model.

QardioBase 2 er efterfølgeren til den yderst populære QardioBase-vægt, og normalt bliver produkt nr. 2 ikke spået mange chancer – men her kan du faktisk få en videreudvikling, der duer! QardioBase 2 kommer f.eks. med et letlæseligt LED-display og haptisk feedback, der er med til at øge brugervenligheden, ligesom vægten kan tilpasses op til 8 brugere af gangen. Og ved du hvad? Vægten genkender dig automatisk, når du træder op på den!

Denne badevægt kommer naturligvis med muligheden for at måle alt mellem himmel og jord, og du kan bl.a. få sendt BMI, fedtprocent, væskebalance og selvfølgelig din vægt direkte til din smartphone. Alt dette kræver er en konto i den smarte Qardio App, hvor du kan følge din udvikling løbende. Dette gør dig i stand til at blive klogere på din krop og den træning, som du måske skal ændre lidt på.

QardioBase 2 kan tilsluttes til enten WiFi eller Bluetooth, og du kan præsenteres for 4 forskellige tilstande, når du træder op på vægten. Disse inkluderer bl.a. muligheden for at slå mikroimpulserne fra, hvilket gør vægten egnet til både folk med pacemakere og gravide. Herudover kan du bruge Smart Feedback-funktionen til at få et hurtigt overblik over din vægt uden at skulle se på de skræmmende tal!

Der er ingen tvivl om, at QardioBase 2 er en perfekt badevægt til det moderne liv, og du vil helt sikkert blive positivt overrasket, når du stiller dig op på den for første gang. Den er afbalanceret og har masser af smarte detaljer, og testresultaterne peger i den grad på, at dette er en virkelig smart badevægt.

Fordele og ulemper ved QARDIO QARDIOBASE 2

Fordele

 • Stabil og holdbar konstruktion
 • Højt vurderet i forskellige tests og anmeldelser
 • Genopladeligt batteri med praktiske funktioner som vibrationssignaler
 • Brugervenlig med LED-display og haptisk feedback
 • Avancerede sporings- og overvågningsfunktioner med Qardio-appen

Ulemper

 • Begrænset kompatibilitet med ældre enheder
 • Relativt høj pris sammenlignet med andre badevægte
 • Kræver regelmæssig opladning af batteriet
Bedste badevægt i test hos Råd % Rön test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

BEURER BF700 - Badevægt med bluetooth

 • Testvinder – Råd & Rön

Beurer BF700 er en fantastisk og ikke mindst moderne badevægt! Her får du alle de bedste funktioner, som fungerer perfekt, og du får en byggekvalitet og et design, der er tidløst – med andre ord: En verdensklasse badevægt!

Beurer BF700 får flotte karakterer over hele linjen, hvor særligt svenske Råd & Rön præmierer vægten med betegnelsen ”Testvinder”. Du får en badevægt, der kan kobles direkte til din smartphone og den gratis app via Bluetooth, og du kan dermed følge din udvikling fra gang til gang med grafer og andre fantastiske værktøjer!

BEURER BF700
Bedste badevægt i test hos Råd % Rön

Dagens bedste priser og tilbud på BEURER BF700:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Måler BMI
 • Måler muskelmasse
 • Op til 8 personprofiler

Mere om BEURER BF700

SPECIFIKATIONER

 • Op til 8 forskellige brugerprofiler
 • Måler dit BMI, kropsvæske og muskelmasse
 • Måler knoglemasse og sætter det op imod din vægt
 • Kapacitet på 180 kilo
 • Bluetooth-funktion – få styr på din krop med det fulde overblik!

Beurer BF700 er en fuld kropsanalysevægt, der simpelthen fortæller dig alle de ting, du har brug for at vide omkring din krop! Den er designet med brugervenlighed for øje, og dette høster den bestemt også store roser for i de mange testresultater, som vi har gennemgået. Vægten kan indstilles til 8 forskellige personer, og den genkender dig automatisk, når du stiller dig op på den!

Beurer BF700 måler alt fra kropsfedt, over vægt til kropsvæske og muskelforhold, ligesom du kan blive klogere på din knoglemasse og ikke mindst dit BMI. Der er med andre ord ingen begrænsninger – denne badevægt kan det hele! Al data bliver sendt direkte til den smarte Beurer app, hvor du kan få det helt store, detaljerede overblik!

Selvom du ikke lige har tid til at tjekke din app, men måske i stedet bare har brug for et hurtigt overblik, så giver Beurer dig den bedste brugeroplevelse! Displayet er holdt i en sort farve, der har hvide tal og bogstaver på hele 23 mm. Dette gør det let at se resultaterne i selv lyse rum, og du vil aldrig have problemer på denne front!

Med en kapacitet på 180 kg og en utrolig smart automatisk overbelastningsindikator kan denne badevægt i høj grad bruges af alle – og den kan endda også indstilles til forskellige aktivitetsniveauer for mere præcise målinger!

BF700 kan indstilles alt imellem ingen til meget høj fysisk aktivitet, og dette gør det muligt for vægten at have de bedste forudsætninger for at måle din krop korrekt. Dette er blot én af de mange funktioner, der bliver rost til skyerne af og Råd & Rön, og der er ingen tvivl om, at denne badevægt er fuldt berettiget til den flotte placering på vores liste over badevægt test!

Fordele og ulemper ved BEURER BF700

Fordele

 • Testvindende badevægt med funktionalitet i topklasse
 • Bluetooth-aktiveret for nem forbindelse til smartphone-app
 • Helkropsanalyse for detaljeret sundhedsindsigt
 • Brugervenligt design med automatisk genkendelse af op til 8 personer
 • Nøjagtig sporing af fremskridt med høj kapacitet og præcision

Ulemper

 • Data synkroniseres ikke altid nøjagtigt med appen
 • Højere pris sammenlignet med lignende produkter på markedet

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Læs mere om BEURER BF700
Bedste badevægt i test hos Stiftung Warentest test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

BEURER BG013 - badevægt med kropsanalyse

 • Testvinder – Stiftung Warentest

Denne badevægt bliver rost til skyerne i den omfattende test foretaget af Stiftung Warentest, der er et af de mest anerkendte testfirmaer i Tyskland, og der er ingen tvivl om, at de bestemt ikke har taget fejl!

Beurer BG013 får især høje karakterer, når det kommer til holdbarhed, brugervenlighed og nøjagtighed, ligesom det er en stor fordel, at du kan indkode hele 10 personer på vægten – perfekt til den store familie! Herudover fremhæves de smarte målinger, der beregner brugbare informationer om din krop, ligesom den 5-årige garanti er rar at tage med!

BEURER BG013
Bedste badevægt i test hos Stiftung Warentest

Dagens bedste priser og tilbud på BEURER BG013:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Nøjagtig
 • Brugervenlig badevægt
 • 5 års garanti

Mere om BEURER BG013

SPECIFIKATIONER

 • Hukommelse for hele 10 brugerprofiler
 • Stor nøjagtighed – ca. 100 grams nøjagtighed
 • Måling af kropsfedt, kropsvæske og muskelmasse
 • Måling af knoglemasse og beregning af BMI
 • Fem års garanti

Beurer har efterhånden produceret en række af gode badevægte, og denne lægger sig direkte ind i denne række! Du får en badevægt, der kan holde til det meste, og med en kapacitet på 150 kilo kan langt de fleste blive klogere på deres krop. Motivationen er større, når man selv kan følge med i udviklingen, hvorfor en høj kapacitet er fantastisk!

Beurer BG013 måler med en nøjagtig på omkring 100 g, hvilket er særdeles respektabelt for badevægte med høj kapacitet! Den kan måle fedtprocent, muskelmasse og vand i kroppen, ligesom den naturligvis måler din vægt. Herudover kan BG013 beregne dit BMI for dig, så du ikke selv behøver at gøre dette!

Badevægten fra Beurer slukker automatisk efter et par sekunder, hvilket er perfekt for en lang batterilevetid. Herudover kan den, som de andre modeller fra Beurer, indstilles til 5 forskellige aktivitetsniveauer, hvilket gør målingerne endnu mere præcise i forhold til dine egne forudsætninger!

Alt i alt en fantastisk badevægt, som passer til langt de fleste, og med stemplet ”Testvinder” fra Stiftung Warentest tøver vi ikke med at anbefale denne badevægt til dig – dette er en super badevægt til prisen!

Fordele og ulemper ved BEURER BG013

Fordele

 • Stor ros og topkarakterer af Stiftung Warentest
 • Holdbar og brugervenlig
 • Flere brugerprofiler - perfekt til store familier eller fælles brug
 • Smarte målinger til omfattende analyse af kropssammensætning
 • Høj nøjagtighed til præcise vægtmålinger

Ulemper

 • Mangel på avancerede tilslutningsmuligheder
 • Bruger batterier

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Læs mere om BEURER BG013
Bedste badevægt i tests test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Caso BS1 - badevægt med maksimal vægt på 200 kilo

 • Testvinder hos tyske Haus & Garten
 • Testvinder hos Politiken
 • 4,4 av 5 stjärnor på Amazon
 • 4,6 av 5 stjärnor på Google Shopping

Med Badevægten Caso BS1, får du en digital vægt, som bringer et yderst stilrent udtryk. Hele badevægten er designet i smuk hvid højglans, og når vægten benyttes, bliver store flotte røde tal bragt frem på displayet. Netop det digitale display er bliver produceret så det sidder nede i vægten, og er blevet indlejret i den flotte højglansoverflade.
For at sikre glasset er der på overfladen en 6 mm. tyk plade produceret i brudsikkert glas.

Caso BS1
Bedste badevægt i tests

Dagens bedste priser og tilbud på Caso BS1:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Mere om Caso BS1

SPECIFIKATIONER

 • Stilrent design i hvid højglans
 • Simpelt LED display med store røde tal
 • Stabile og præcise vejninger
 • Batteri- og overbelastningsindikator
 • Automatisk tænd og sluk funktion
 • Kapacitet på helt op til 200 kilo
 • Vejer med intervaller på helt ned til 0,1 kilo

I tests rundt omkring scorer denne badevægt flotte karakterer. Roserne lyder især på det flotte og stilrene design. Ydeevnen og de nøjagtige vejninger, får dog også mange roser med på vejen. Den maksimale kapacitet på modellen her er på 200 kilo, og den vejer med små intervaller på helt ned til 0,1 kilo.

Med den kompakte størrelse og simple design, kan vægten let gemmes væk eller lade stå fremme, uden at den er at større blikfang.

I forhold til mange af de meget populære badevægt som der findes på markedet, så kan denne model blot måle hvad din vægt er. Det er dog nødvendigvis ikke en ulempe. Hvis behovet blot er at kende sin vægt, så er der ingen grund til at skulle investere i en af de ekstremt avancerede vægte, som meget ofte også er noget dyrere.

Så snart du træder op på badevægten, vil Caso BS1 helt automatisk tænde. Derudover slukker den også automatisk, når den ikke længere benyttes. Der er installeret en batteri- og overbelastningsindikator i vægten. Med Caso BS1 får du en ekstremt elegant og holdbar badevægt, som helt enkelt kan levere ekstremt præcise målinger i et smukt design.

Fordele og ulemper ved Caso BS1

Fordele

 • Elegant og slankt design
 • Høj kvalitet og holdbar konstruktion sikrer langvarig brug
 • Præcise og nøjagtige vægtmålinger
 • Praktisk automatisk tænd/sluk-funktion til ubesværet brug
 • Højt vurderet og anbefalet af eksperter og kunder

Ulemper

 • Begrænsede funktioner sammenlignet med mere avancerede modeller
 • Ikke egnet til specifik sundheds tracking (feks måling af kropsfedt)
 • Dyrere end almindelige analoge badevægte

BEURER MS50 - analog badevægt display

På nutidens marked er der en enorm mængde af ekstremt avancerede badevægte, som har et utal af funktioner. Hvis du blot ønsker en badevægt der kan fortælle dig hvor meget du vejer, så kan Beurer MS50 måske være den perfekte badevægt til dig.

Dagens bedste priser og tilbud på BEURER MS50:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Analogt display
 • Stor og rengøringsvenlig standflade
 • Retro design

Mere om BEURER MS50

SPECIFIKATIONER

 • Mekanisk badevægt
 • Skridsikker overflade
 • Vejeoverflade på 34×28 cm.
 • Målenøjagtighed på helt ned til 1 kg.
 • Kapacitet på hele 135 kg.
 • Stor vejeskive på 15 cm. i diameter
 • Garanti: 5 år

Beurer MS50 har et stilrent retro design, med et simpelt, men pænt analog display. Modellen er en retro mekanisk badevægt, som fås i en flot grå farve. I et hjem der er en smule klassisk, og retro indrettet vil denne badevægt være en perfekt tilføjelse.

Med denne badevægt får du en vægt, med en skridsikker overflade, som sikrer mod eventuelle skrid ulykker. Vægten kan klare en vægt på helt op til 135 kilo, og målenøjagtigheden går helt ned til 1 kilo, på denne model.

Selve vejeoverfladen udgør dimensionerne 34 x 28 cm. Dette er nogle forholdsvis normale standardmål. Den jævne overflade gør derudover rengøringen af vægten meget let.

Med den store og tydelige skala, i et retro analog design, får du nærmest en nostalgisk effekt. Den store vejeskive har en diameter på 15 cm. Den nostalgiske effekt med nålen der farer rundt på skalaen, bliver man sjældent træt af.

Fordele og ulemper ved BEURER MS50

Fordele

 • Retrodesign tilføjer et strejf af nostalgi til din badeværelsesindretning
 • Analogt display med stor og tydelig skala, der gør det nemt at aflæse
 • Skridsikker overflade giver sikkerhed under vejning
 • Holdbar konstruktion kan bære vægte op til 135 kg
 • Nem at rengøre med en glat og rummelig vejeoverflade

Ulemper

 • Ingen ekstra egenskaber eller funktioner
 • Begrænset vægtkapacitet
 • Analogt display kan være mindre nøjagtigt end digitalt display

Hvad skal du overveje, før du køber badevægte

Vægtkapacitet: Det er vigtigt at vælge en badevægt med en passende vægtkapacitet for både nøjagtighed og sikkerhed. Hvis du overskrider vægtgrænsen for vægten, kan den give unøjagtige aflæsninger eller endda gå i stykker. Sørg for at vælge en vægt med en vægtkapacitet, der passer til din vægt.

Nøjagtighed: Præcisionen på en badevægt er afgørende for at kunne overvåge din vægt over tid. Kig efter en vægt med et ry for nøjagtighed og konsistente aflæsninger. Husk at nogle faktorer, såsom den overflade vægten er placeret på, eller din kropsposition, kan påvirke nøjagtigheden af aflæsningen.

Display: Et klart og letlæseligt display er vigtigt for at kunne bruge en badevægt effektivt. Digitale displays er almindelige og viser typisk vægten i enten kilogram eller pund. Overvej størrelsen af displayet og at tallene er læselige, når du vælger en vægt.

Stil og design: Badevægte fås i forskellige stilarter og designs, lige fra basismodeller til mere avancerede vægte med ekstra funktioner. Vælg en stil og et design, der passer til dine personlige præferencer og passer ind i indretningen af dit badeværelse.

Yderligere funktioner: Nogle badevægte leveres med ekstra funktioner, f.eks. analyse af kropssammensætning, Bluetooth eller mulighed for at synkronisere med fitness-apps. Overvej hvilke funktioner der er vigtige for dig og dine sundhedsmål, inden du foretager dit køb. Husk på at disse ekstra funktioner kan øge vægtens pris.

Pris: Der findes badevægte i forskellige prisklasser, fra budgetvenlige muligheder til high-end modeller. Overvej dit budget og hvor meget du er villig til at bruge, før du foretager dit køb. Husk på at en dyrere vægt kan tilbyde ekstra funktioner eller en længere levetid, men en budgetvenlig løsning kan passe lige så godt til dine behov.

arrow-more

SÅDAN BØR DU BRUGE DIN VÆGT!

Her til sidst vil vi gerne slutte af med at sige nogle bevingede ord omkring det at veje sig og nogle af de begreber, som man gerne skal have styr på i forbindelse med vægt. Her har vi bl.a. lavet en lille guide til, hvordan du bør bruge din vægt. Men er dette virkelig nødvendigt, tænker du sikkert? Det er klart, at en vægt er en vægt, men der er alligevel nogle gode råd til, hvordan du får det bedste og ikke mindst det mest retvisende resultat!

Hvilket tidspunkt om dagen, bør du veje dig på?

Der er egentlig ikke den store forskel på, hvilket tidspunkt på dagen du vælger at veje dig på, og du kan således sagtens veje dig enten om morgenen eller om aftenen alt afhængig af, hvad der passer dig bedst. Mange eksperter peger dog på, at man får de mest troværdige og nøjagtige resultater, hvis man vejer sig om morgenen, lige når du er stået op.

Med det sagt, så er det dog utrolig vigtigt, at du vejer dig på samme tidspunkt hver gang. Det betyder nemlig noget for din vægt, hvorvidt du lige har drukket et glas vand eller spist frokost, og hvis du vejer dig én gang ugentlig, som vi anbefaler, så gør det endelig på samme tidspunkt af dagen! Vi kan derfor anbefale at vælge én fast dag om ugen, hvor du vejer dig og noterer din vægt.

Placering af vægt

Hvis vægten skal kunne måle så nøjagtigt som muligt, så er det vigtigt, at du sætter vægten på et solidt og ordentligt underlag. Vægten må ikke stå og rokke eller glide den ene eller anden vej på gulvet, og vi har fundet ud af, at det er bedst at sætte din vægt på et trægulv. Dette er nemlig kontinuerligt og solidt, hvorimod måtter, tæpper eller bløde overflader ikke fordeler trykket ligeligt. Dermed vil du få unøjagtige resultater, som et trægulv vil kunne hjælpe på!

Påklædning – eller mangel på samme

Det er naturligvis bedst og mest retvisende, hvis du vejer dig uden noget tøj på, men langt de fleste vælger at veje sig iført undertøj. Dette anbefaler vi også at gøre, hvis du vel at mærke gør det konsekvent hver gang! Hvis du skiftevis vejer dig med og uden tøj, så får du unøjagtige og forkerte resultater.

Brug kun digitale badevægte!

De digitale badevægte er simpelthen bare mere præcise og retvisende end de mekaniske, der var bedre for 50 år siden. Mekaniske badevægte har en meget høj fejlmargin i forhold til de moderne vægte, og hvis du virkelig går op i dit vægttab, så bør du forsøge at nedsætte mængden af fejlmålinger.

DISSE BETEGNELSER BØR DU KENDE TIL:

BMI:

BMI er en forkortelse for Body Mass Index, som løst oversat til dansk betyder krops masseindeks. Og det er netop det, som BMI handler om – at sætte tal på din kropsmasse! Sundhedskonsulenter og sundhedspersonale verden over har brugt denne betegnelse i årevis for at vurdere din kropsvægt og sætte den i perspektiv, således at du kan holde dig op imod gennemsnittet.

BMI findes ved at dividere din kropsvægt med din højde i meter i anden, hvilket konkret kunne se sådan ud for en mand på 90 kilo, der måler 1,83 meter: 90 kilo / (1,83 meter x 1,83 meter) = ca. 27. Ud fra denne beregning konsulteres en standardskala, der kan give et fingerpeg om, hvorvidt du er normalvægtig eller slæber rundt på lidt for mange kilo!

Fedtprocent:

Fedtprocent giver i virkeligheden lidt sig selv – men vi vil alligevel gerne tage den med her! Din fedtprocent er et udtryk for, hvor mange procent af din krop, der udgøres af fedt. Kvinder har generelt en højere fedtprocent end mænd, og en kvinde bør have en fedtprocent på ca. 20-25 %. Mænd bør til gengæld kun have en fedtprocent på omkring 15-18 %, hvilket skyldes biologiske hensyntagen.

FAQ

Hvordan fungerer en badevægt?
En badevægt fungerer ved at måle kraften på din krop, når du står på den.
Hvor nøjagtige er badevægte?
Nøjagtigheden kan variere, men de fleste moderne badevægte er præcise til omkring 0,1-0,2 kg.
Kan badevægte måle mere end bare vægt?
Ja, mange moderne badevægte kan måle kropsfedtprocent, muskelmasse, BMI og mere. Vi har fundet en masse modeller med forskellige funktioner-

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme