Skrevet d. 18. januar 2019 af Lars Jespersen

Badevægt test 2019 – Her er den bedste badevægt

Badevægt test 2019 – Denne badevægt er den bedste!

Et af de mest elskede og hadede stykker udstyr i dit hjem må siges at være badevægten. Mange har et ret så anstrengt forhold til vægten, der ikke altid viser det, som man synes, den skal – men faktum er jo, at den som regel har ret! Der kan dog ikke sættes spørgsmålstegn ved, at det er utrolig brugbart at have en ordentlig badevægt i huset, da man således kan holde øje med vægten og gøre noget ved det, hvis man pludselig har taget et par kilo eller fem på. Står du derfor og leder efter den bedste badevægt til huset, så er du havnet det helt rigtige sted her på Bedste10.dk!

Badevægten har udviklet sig meget over tid, og de fleste badevægte den dag i dag kan LANGT mere end bare at måle din vægt! Det ses f.eks. ofte, at du både kan måle din BMI, fedtprocent og muskelmasse blot ved at stille dig på vægten, hvorved du får en fuld analyse af din krop. Herudover kan mange vægte i dag tilsluttes dine trådløse enheder, som f.eks. din smartphone, så du har det fulde overblik over din – forhåbentlig – positive udvikling. Alle disse funktioner er dog i høj grad ubrugelige, hvis vægten alligevel ikke er nøjagtig, og når man ser på badevægte i test, så er dette overraskende nok et større problem, end man skulle tro. Derfor er det vigtigt at gøre sit forarbejde, inden man investerer i en badevægt – og det er her, at vores grundige gennemgang af badevægt test kommer ind i billedet!

Vi har gennemgået en række dybdegående badevægt tests fra både ind- og udland, således at du nemt og hurtigt kan finde lige nøjagtig den badevægt, der passer til dig! Vi har gennemgået alle testresultaterne, så du slipper for det, og vi har tilmed lavet en overskuelig top 6 liste over de bedste badevægte på markedet – der er helt sikkert en badevægt, der passer til dig. Testresultaterne stammer udelukkende fra troværdige og anerkendte testfirmaer, der er kendt for grundige analyser og tests, hvilket er din garanti for et realistisk syn på sagen, og alle badevægte på vores liste måler derfor 100 % korrekt!

 Bedste badevægte Testvinder Set hos
1) Qardio QardioBase2
TopscorerSkousen.dkLÆS MERE
2) Beurer MS50RetrovægtProshop.dkLÆS MERE
3) Beurer BF700Råd & RönSkousen.dkLÆS MERE
4) Beurer BG013Stiftung WarentestWupti.comLÆS MERE
5) Soehnle Pharo 200TopscorerWupti.comLÆS MERE
6) Caso BS1TestvinderSkousen.dkLÆS MERE

I denne gennemgang af badevægt test får du:

 1. En grundig gennemgang af de bedste badevægte på markedet
 2. En fuld oversigt over de testvindende badevægte, og hvor de forhandles
 3. En gennemgang af de testfirmaer og testresultater, vi har undersøgt

Det er vigtigt at understrege, at vi ikke selv har testet badevægtene, men udelukkende har samlet resultaterne fra en række uvildige tests. Vi har dermed sparet dig for besværet med at læse mange forskellige testresultater igennem – i stedet får du en overskuelig oversigt over de bedste produkter på markedet.


1. Qardio QardioBase 2

 • Editors’ Choice – PCMag
 • Anbefalet – MacRumors
 • Topscorer – AndroidGuy

 

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
968,00 968,00 Til butik →
968,00 968,00 Til butik →
1.172,00 1.172,00 Til butik →

Øverst på vores liste over markedets bedste badevægte finder vi QardioBase 2, der er en af de absolut smarteste på markedet! Her får du en kanon badevægt, der tilbyder en meget mere stabil konstruktion end dens forgænger, og herudover klarer den sig fantastisk i test. Hvis du vil have helt styr på din krop og din træning, så er denne vægt den helt rette til dig!

QardioBase 2 får særdeles flotte ord med på vejen i diverse badevægt tests på nettet, og den kan bl.a. prale af en ”Editors’ Choice” pris hos PCMag, ligesom den scorer høje point hos andre testfirmaer. Vægten kendetegnes særligt ved det genopladelige batteri, der bl.a. bakkes op af smarte effekter som vibrationssignaler, når du stiger op på den. Dette – og meget mere – har affødt stor begejstring for netop denne model.

En af de få 2’ere, der ikke skuffer!

QardioBase 2 er efterfølgeren til den yderst populære QardioBase-vægt, og normalt bliver produkt nr. 2 ikke spået mange chancer – men her kan du faktisk få en videreudvikling, der duer! QardioBase 2 kommer f.eks. med et letlæseligt LED-display og haptisk feedback, der er med til at øge brugervenligheden, ligesom vægten kan tilpasses til op til 8 brugere af gangen. Og ved du hvad? Vægten genkender dig automatisk, når du træder op på den!

Denne badevægt kommer naturligvis med muligheden for at måle alt mellem himmel og jord, og du kan bl.a. få sendt BMI, fedtprocent, væskebalance og selvfølgelig din vægt direkte til din smartphone. Alt dette kræver er en konto i den smarte Qardio App, hvor du kan følge din udvikling løbende. Dette gør dig i stand til at blive klogere på din krop og den træning, som du måske skal ændre lidt på.

QardioBase 2 kan tilsluttes til enten WiFi eller Bluetooth, og du kan præsenteres for 4 forskellige tilstande, når du træder op på vægten. Disse inkluderer bl.a. muligheden for at slå mikroimpulserne fra, hvilket gør vægten egnet til både folk med pacemakere og gravide. Herudover kan du bruge Smart Feedback-funktionen til at få et hurtigt overblik over din vægt uden at skulle se på de skræmmende tal!

Der er ingen tvivl om, at QardioBase 2 er en perfekt badevægt til det moderne liv, og du vil helt sikkert blive positivt overrasket, når du stiller dig op på den for første gang. Den er afbalanceret og har masser af smarte detaljer, og testresultaterne peger i den grad på, at dette er en virkelig smart badevægt. Alt i alt en klar anbefaling fra os på Bedste10!

Specifikationer:

 •         Genopladeligt batteri
 •         Haptisk feedback (vibration)
 •         WiFi og Bluetooth
 •         Måler alt det, du har brug for at vide
 •         Op til 8 brugere med automatisk genkendelse

2. Beurer MS50

 • Beurer MS50 analog retro vægt

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
350,00 379,00 Til butik →
379,00 379,00 Til butik →
379,00 379,00 Til butik →
499,00 499,00 Til butik →
549,00 549,00 Til butik →

På nutidens marked er der en enorm mængde af ekstremt avancerede badevægte, som har et utal af funktioner. Hvis du blot ønsker en badevægt der kan fortælle dig hvor meget du vejer, så kan Beurer MS50 måske være den perfekte badevægt til dig.

Retro og simpel, men med fin effekt

Beurer MS50 har et stilrent retro design, med et simpelt, men pænt analog display. Modellen er en retro mekanisk badevægt, som fås i en flot grå farve. I et hjem der er en smule klassisk, og retro indrettet vil denne badevægt være en perfekt tilføjelse.

Med denne badevægt får du en vægt, med en skridsikker overflade, som sikrer mod eventuelle skrid ulykker. Vægten kan klare en vægt på helt op til 135 kilo, og målenøjagtigheden går helt ned til 1 kilo, på denne model.

Selve vejeoverfladen udgør dimensionerne 34 x 28 cm. Dette er nogle forholdsvis normale standardmål. Den jævne overflade gør derudover rengøringen af vægten meget let.

Med den store og tydelige skala, i et retro analog design, får du nærmest en nostalgisk effekt. Den store vejeskive har en diameter på 15 cm. Den nostalgiske effekt med nålen der farer rundt på skalaen, bliver man sjældent træt af.

Specifikationer:

 • Mekanisk badevægt
 • Retro analog display
 • Skridsikker overflade
 • Vejeoverflade på 34×28 cm.
 • Målenøjagtighed på helt ned til 1 kg.
 • Kapacitet på hele 135 kg.
 • Stor vejeskive på 15 cm. i diameter
 • Garanti: 5 år

3. Beurer BF700

 • Testvinder – Råd & Rön

Beurer BF700 er en fantastisk og ikke mindst moderne badevægt! Her får du alle de bedste funktioner, som fungerer perfekt, og du får en byggekvalitet og et design, der er tidløst – med andre ord: En verdensklasse badevægt!

Beurer badevægt

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
373,00 373,00 Til butik →
373,00 373,00 Til butik →
373,00 373,00 Til butik →

Beurer BF700 får flotte karakterer over hele linjen, hvor særligt svenske Råd & Rön præmierer vægten med betegnelsen ”Testvinder”. Du får en badevægt, der kan kobles direkte til din smartphone og den gratis app via Bluetooth, og du kan dermed følge din udvikling fra gang til gang med grafer og andre fantastiske værktøjer!

Badevægten, der kortlægger din krop!

Beurer BF700 er en fuld kropsanalysevægt, der simpelthen fortæller dig alle de ting, du har brug for at vide omkring din krop! Den er designet med brugervenlighed for øje, og dette høster den bestemt også store roser for i de mange testresultater, som vi har gennemgået. Vægten kan indstilles til 8 forskellige personer, og den genkender dig automatisk, når du stiller dig op på den!

Beurer BF700 måler alt fra kropsfedt, over vægt til kropsvæske og muskelforhold, ligesom du kan blive klogere på din knoglemasse og ikke mindst dit BMI. Der er med andre ord ingen begrænsninger – denne badevægt kan det hele! Al data bliver sendt direkte til den smarte Beurer app, hvor du kan få det helt store, detaljerede overblik!

Selvom du ikke lige har tid til at tjekke din app, men måske i stedet bare har brug for et hurtigt overblik, så giver Beurer dig den bedste brugeroplevelse! Displayet er holdt i en sort farve, der har hvide tal og bogstaver på hele 23 mm. Dette gør det let at se resultaterne i selv lyse rum, og du vil aldrig have problemer på denne front!

Forskellige aktivitetsniveauer for endnu bedre præcision!

Med en kapacitet på 180 kg og en utrolig smart automatisk overbelastningsindikator kan denne badevægt i høj grad bruges af alle – og den kan endda også indstilles til forskellige aktivitetsniveauer for mere præcise målinger!

BF700 kan indstilles alt imellem ingen til meget høj fysisk aktivitet, og dette gør det muligt for vægten at have de bedste forudsætninger for at måle din krop korrekt. Dette er blot én af de mange funktioner, der bliver rost til skyerne af og Råd & Rön, og der er ingen tvivl om, at denne badevægt er fuldt berettiget til den flotte placering på vores liste over badevægt test!

Specifikationer:

 • Op til 8 forskellige brugerprofiler
 • Måler dit BMI, kropsvæske og muskelmasse
 • Måler knoglemasse og sætter det op imod din vægt
 • Kapacitet på 180 kilo
 • Bluetooth-funktion – få styr på din krop med det fulde overblik!


4. Beurer BG013 – Kropsanalysevægt

 • Testvinder – Stiftung Warentest

På 4. pladsen på vores liste over de bedste badevægte i test finder vi en testvindende vægt fra det tyske – Beurer BG013! Denne badevægt bliver rost til skyerne i den omfattende test foretaget af Stiftung Warentest, der er et af de mest anerkendte testfirmaer i Tyskland, og der er ingen tvivl om, at de bestemt ikke har taget fejl!

Beurer badevægt i test

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
220,00 220,00 Til butik →
239,00 239,00 Til butik →
239,00 239,00 Til butik →

Beurer BG013 får især høje karakterer, når det kommer til holdbarhed, brugervenlighed og nøjagtighed, ligesom det er en stor fordel, at du kan indkode hele 10 personer på vægten – perfekt til den store familie! Herudover fremhæves de smarte målinger, der beregner brugbare informationer om din krop, ligesom den 5-årige garanti er rar at tage med!

Nøjagtige målinger og flot kapacitet!

Beurer har efterhånden produceret en række af gode badevægte, og denne lægger sig direkte ind i denne række! Du får en badevægt, der kan holde til det meste, og med en kapacitet på 150 kilo kan langt de fleste blive klogere på deres krop. Motivationen er større, når man selv kan følge med i udviklingen, hvorfor en høj kapacitet er fantastisk!

Beurer BG013 måler med en nøjagtig på omkring 100 g, hvilket er særdeles respektabelt for badevægte med høj kapacitet! Den kan måle fedtprocent, muskelmasse og vand i kroppen, ligesom den naturligvis måler din vægt. Herudover kan BG013 beregne dit BMI for dig, så du ikke selv behøver at gøre dette!

Badevægten fra Beurer slukker automatisk efter et par sekunder, hvilket er perfekt for en lang batterilevetid. Herudover kan den, som de andre modeller fra Beurer, indstilles til 5 forskellige aktivitetsniveauer, hvilket gør målingerne endnu mere præcise i forhold til dine egne forudsætninger!

Alt i alt en fantastisk badevægt, som passer til langt de fleste, og med stemplet ”Testvinder” fra Stiftung Warentest tøver vi ikke med at anbefale denne badevægt til dig – dette er en super badevægt til prisen! En særdeles respektabel kombattant på 4. pladsen på vores badevægt test liste!

Specifikationer:

 • Hukommelse for hele 10 brugerprofiler
 • Stor nøjagtighed – ca. 100 grams nøjagtighed
 • Måling af kropsfedt, kropsvæske og muskelmasse
 • Måling af knoglemasse og beregning af BMI
 • Fem års garanti


5. Soehnle Pharo 200 – God og billig badevægt

 • Klarer sig fornuftigt i test – Råd og Rön

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
652,00 652,00 Til butik →

Som nummer 5 på vores liste over badevægte i test finder vi denne badevægt fra Soehnle! Som én af de eneste badevægte på markedet tilbyder denne vægt kropsanalyser for personer på op til 200 kg, hvilket ellers har været en udfordring tidligere. Herudover er det en moderne og smart kropsvægt, der kommer med et fornuftigt prisskilt!

Soehnle Pharo 200 klarer sig til lidt over middel i test hos f.eks. Råd og Rön, men til prisen må den vurderes at være et ganske fint køb – særligt, hvis du slæber rundt på lidt flere kilo end gennemsnittet. Pharo giver dig mulighed for at blive klogere på din krop, hvilket letter et vægttab, og nøjagtigheden er ganske fin til prisen.

Brugervenlig vægt med masser af funktioner!

Normalt ser man ofte, at en billigere vægt halter lidt på centrale områder, som f.eks. brugervenlighed og funktioner, men dette er bestemt ikke tilfældet for netop denne model fra Soehnle! Badevægten kan måle alt fra BMI til fedt- og vandprocent, ligesom du kan se din muskelmasse på det ekstra store LED-display.

I det hele taget er det en brugervenlig vægt, som Soehnle har fået skabt, og med automatisk genkendelse af op til 8 personer kan hele familien hoppe med på vognen. Vægten kan holde styr på dine resultater for dig, og dermed kan du få et godt overblik over dine fremskridt hen af vejen. Et mindre bump på vejen er dog opsætningen, hvor det er et must at hive fat i manualen!

Til sidst bliver vægtens større trædeflade fremhævet som et plus i test – også selvom det er med til at gøre vægten mere uhandy i badeværelset. Vægten er dog ikke større, end at den sagtens kan pakkes væk, når du ikke bruger den – men husk endelig at gøre den rent indimellem; glasfladen kan hurtigt blive meget beskidt!

Til en pris mellem 400 og 500 kroner får du ganske meget vægt for pengene, hvis du vælger denne model fra Soehnle – og den er særlig velegnet, hvis du bærer rundt på lidt kilo, som du gerne vil tabe. Opsætningen kunne godt være lettere, men testresultaterne er overvejende positive, hvorfor vi gerne fremhæver denne vægt på vores liste!

Specifikationer:

 • Automatisk genkendelse af op til 8 pers.
 • Kapacitet: Op til 200 kilo
 • Mange funktioner (BMI, kropsfedt, muskelmasse mm.)
 • Større trædeflade

6. Caso BS1

 • Testvinder hos tyske Haus & Garten
 • Testvinder hos Politiken

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
439,00 439,00 Til butik →
439,00 439,00 Til butik →
479,00 479,00 Til butik →
599,00 599,00 Til butik →

Med Badevægten Caso BS1, får du en digital vægt, som bringer et yderst stilrent udtryk. Hele badevægten er designet i smuk hvid højglans, og når vægten benyttes, bliver store flotte røde tal bragt frem på displayet. Netop det digitale display er bliver produceret så det sidder nede i vægten, og er blevet indlejret i den flotte højglansoverflade.
For at sikre glasset er der på overfladen en 6 mm. tyk plade produceret i brudsikkert glas.

I tests rundt omkring scorer denne badevægt flotte karakterer. Roserne lyder især på det flotte og stilrene design. Ydeevnen og de nøjagtige vejninger, får dog også mange roser med på vejen. Den maksimale kapacitet på modellen her er på 200 kilo, og den vejer med små intervaller på helt ned til 0,1 kilo.

Med den kompakte størrelse og simple design, kan vægten let gemmes væk eller lade stå fremme, uden at den er at større blikfang.

Simpel, men nøjagtig måling

I forhold til mange af de meget populære badevægt som der findes på markedet, så kan denne model blot måle hvad din vægt er. Det er dog nødvendigvis ikke en ulempe. Hvis behovet blot er at kende sin vægt, så er der ingen grund til at skulle investere i en af de ekstremt avancerede vægte, som meget ofte også er noget dyrere.

Så snart du træder op på badevægten, vil Caso BS1 helt automatisk tænde. Derudover slukker den også automatisk, når den ikke længere benyttes. Der er installeret en batteri- og overbelastningsindikator i vægten. Med Caso BS1 får du en ekstremt elegant og holdbar badevægt, som helt enkelt kan levere ekstremt præcise målinger i et smukt design.

Udvalgte fordele ved Caso BS1:

 • Stilrent design i hvid højglans
 • Simpelt LED display med store røde tal
 • Stabile og præcise vejninger
 • Batteri- og overbelastningsindikator
 • Automatisk tænd og sluk funktion
 • Kapacitet på helt op til 200 kilo
 • Vejer med intervaller på helt ned til 0,1 kilo

Sådan bør du bruge din vægt!

Her til sidst vil vi gerne slutte af med at sige nogle bevingede ord omkring det at veje sig og nogle af de begreber, som man gerne skal have styr på i forbindelse med vægt. Her har vi bl.a. lavet en lille guide til, hvordan du bør bruge din vægt. Men er dette virkelig nødvendigt, tænker du sikkert? Det er klart, at en vægt er en vægt, men der er alligevel nogle gode råd til, hvordan du får det bedste og ikke mindst det mest retvisende resultat!

Hvilket tidspunkt om dagen, bør du veje dig på?

Der er egentlig ikke den store forskel på, hvilket tidspunkt på dagen du vælger at veje dig på, og du kan således sagtens veje dig enten om morgenen eller om aftenen alt afhængig af, hvad der passer dig bedst. Mange eksperter peger dog på, at man får de mest troværdige og nøjagtige resultater, hvis man vejer sig om morgenen, lige når du er stået op.

Med det sagt, så er det dog utrolig vigtigt, at du vejer dig på samme tidspunkt hver gang. Det betyder nemlig noget for din vægt, hvorvidt du lige har drukket et glas vand eller spist frokost, og hvis du vejer dig én gang ugentlig, som vi anbefaler, så gør det endelig på samme tidspunkt af dagen! Vi kan derfor anbefale at vælge én fast dag om ugen, hvor du vejer dig og noterer din vægt.

Placering af vægt

Hvis vægten skal kunne måle så nøjagtigt som muligt, så er det vigtigt, at du sætter vægten på et solidt og ordentligt underlag. Vægten må ikke stå og rokke eller glide den ene eller anden vej på gulvet, og vi har fundet ud af, at det er bedst at sætte din vægt på et trægulv. Dette er nemlig kontinuerligt og solidt, hvorimod måtter, tæpper eller bløde overflader ikke fordeler trykket ligeligt. Dermed vil du få unøjagtige resultater, som et trægulv vil kunne hjælpe på!

Påklædning – eller mangel på samme

Det er naturligvis bedst og mest retvisende, hvis du vejer dig uden noget tøj på, men langt de fleste vælger at veje sig iført undertøj. Dette anbefaler vi også at gøre, hvis du vel at mærke gør det konsekvent hver gang! Hvis du skiftevis vejer dig med og uden tøj, så får du unøjagtige og forkerte resultater…

Brug kun digitale badevægte!

De digitale badevægte er simpelthen bare mere præcise og retvisende end de mekaniske, der var bedre for 50 år siden. Mekaniske badevægte har en meget høj fejlmargin i forhold til de moderne vægte, og hvis du virkelig går op i dit vægttab, så bør du forsøge at nedsætte mængden af fejlmålinger!


Disse betegnelser bør du kende til:

BMI:

Badevægt

BMI er en forkortelse for Body Mass Index, som løst oversat til dansk betyder krops masseindeks. Og det er netop det, som BMI handler om – at sætte tal på din kropsmasse! Sundhedskonsulenter og sundhedspersonale verden over har brugt denne betegnelse i årevis for at vurdere din kropsvægt og sætte den i perspektiv, således at du kan holde dig op imod gennemsnittet.

BMI findes ved at dividere din kropsvægt med din højde i meter i anden, hvilket konkret kunne se sådan ud for en mand på 90 kilo, der måler 1,83 meter: 90 kilo / (1,83 meter x 1,83 meter) = ca. 27. Ud fra denne beregning konsulteres en standardskala, der kan give et fingerpeg om, hvorvidt du er normalvægtig eller slæber rundt på lidt for mange kilo!

Fedtprocent:

Fedtprocent giver i virkeligheden lidt sig selv – men vi vil alligevel gerne tage den med her! Din fedtprocent er et udtryk for, hvor mange procent af din krop, der udgøres af fedt. Kvinder har generelt en højere fedtprocent end mænd, og en kvinde bør have en fedtprocent på ca. 20-25 %. Mænd bør til gengæld kun have en fedtprocent på omkring 15-18 %, hvilket skyldes biologiske hensyntagen.

 

Vi håber meget, at du har kunnet bruge vores badevægt test til noget, og at du har kunnet bruge de gode råd, vi har givet dig. Det har været en fornøjelse at finde de bedste badevægte på markedet til dig, så du ikke behøver at kæmpe med at finde den rette badevægt til dig!

Rating: 5.0/5. From 6 votes.
Please wait...