Fiskestang test-guide:
Find den bedste fiskestang til dine behov (ifølge vores analyse)

Baseret på vores research og analyser Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores kommercielle partnere. Artiklen er derfor en annonce. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Læs mere

udvalgte produkter
Baseret på analyse
Udarbejdet af research-specialister Bag Bedste 10 er et specialiseret hold af eksperter indenfor forbrugsgoder, hvis fornemmeste opgave er at give dig den bedste vejledning til at finde det bedste produkt til dit behov.
ANNONCER Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

Vil du have bid i første hug? Så gælder det om at vælge den type fiskestang, der matcher dit ambitionsniveau. Du skal naturligvis også tænke på at vælge en fiskestang, der passer til den type fiskeri, du gerne vil dyrke – hvad enten du ønsker at fiske ved de danske kyster, fjorde, åer eller skal ud på åbent hav.

Hos bedste10.dk har vi gjort en del af forarbejdet for dig i jagten på den bedste fiskestang. Nedenfor præsenterer vi vores fiskestang test med 8 gode bud på fiskestænger indenfor flere forskellige kategorier. Brug listen som inspiration, når du skal finde din nye fiskestang eller et fiskestang sæt.

OBS: Denne artikel fremhæver lige nu 1 produkt, da de tidligere udvalgte produkter enten er udsolgte eller ikke forhandles mere. Vi er opmærksomme på problemet og er i fuld gang med at lave ny research, så du lige om lidt igen kan få overblikket over de bedste produkter på markedet i dag – de er lige på trapperne.

Vores favorit fiskestang

Greys GR60 Fluefiskestang
Lager
Bedste valg for ukomplicerede kast

Greys GR60 Fluefiskestang

Gå til bedste pris
799 Kr. hos Lystfisk.dk
Se vores anmeldelse
Lager
test-guiden

En test-guide, som denne, er en artikel, der analyserer produkter via en gennemgang af bl.a. anmeldelser og tests.

De bedste fiskestænger i test-guiden 2023:

Vurdering og udvælgelse af produkter

Hos Bedste10 er vores fornemste opgave at servere de bedste produkter for dig som læser. Vi har et research-team som undersøger markedet og finder nogle af de bedste produkter og forhandlere. Vi har partnerskaber med hundredvis af små og store webshops, og selvom disse partnerskaber kan påvirke udvalget af produkter, beror vores anbefalinger på redaktionens egen professionelle vurdering.

Vores research-team sammenligner produkter på parametre som:

  1
 • Kunders anmeldelser af produktet
 • 2
 • Produkternes specifikationer og features
 • 3
 • Forhandlerens tilbud, omdømme og service
 • 4
 • Kundedata: Vores interne statistikker på produkternes popularitet
 • 5
 • Tests af produktet foretaget af eksperter og forbrugermagasiner

Vi sammenstiller alt dét med produktets pris og eventuelle tilbud. Rækkefølgen af produkter skal ikke forstås som en rangering men nærmere en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Bedste valg for ukomplicerede kast test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Greys GR60 Fluefiskestang - til dig, der har erfaring med fluefiskeri

 • God feedback fra Google Shoppings forbrugere 4,4/5

Greys GR60 er en af de fluefiskestænger, der klarer sig ekstra flot på Google Shopping. Kommentarerne går på, at du har noget at glæde dig til med valget af Greys GR60, der bl.a. giver dig hurtig aktion for alle pengene samt en mere robust klinge med nano-belægning og fiskehjulholder i aluminium.

Greys GR60 Fluefiskestang
Bedste valg for ukomplicerede kast

Dagens bedste priser og tilbud på Greys GR60 Fluefiskestang:

 • Fiskehjulholder i aluminium – modstandsdygtig
 • Stærkere Toreon-klinge med nanobelægning
 • Hurtig aktion

Det skal du vide, når du køber Greys GR60:

SPECIFIKATIONER

 • Til fluefiskeri
 • 4-delt stang
 • Klinge med Toreon nano-teknologi
 • Løberinge med sort nikkel-finish
 • Hjulholder i saltvandsresistent aluminium
 • SIC-løberinge

Fås i to længder
Greys GR60 kan fås i de to længder 9” og 10”. Den ligger i den lavere ende af mellemprisklassen, men den leverer fuldt ud på præcision. For dig, der er let øvet eller mere erfaren, er fiskestangen et godt valg til fluefiskeri, hvor du ikke bliver træt af at stå med den i mange timer.

Fiskestangen er med en klinge med en særlig nanoteknologi udviklet af Grey. Det giver en meget let og stærk klinge, mens hjulholderen er fremstillet i aluminium, der kan klare saltvand, når du er ude.

4-delt stang, der overpræsterer i forhold til pris

Samlet set vil du få stor fornøjelse af kombinationen mellem en let stang og en hurtig aktion, når du har fået samlet den 4-delte stang. Det kræver lidt at samle fiskestangen, men når du har tjek på det, kan du selv opleve, hvordan den overpræsterer i forhold til den gode pris.

Hvad siger forbrugerne?

Hovedparten af anmeldelserne indsamlet på Google Shopping er positive, hvilket har udmøntet sig i karakteren 4,4/5. Kommentarerne lyder bl.a. som følger: ”This is probably the best midpriced rod that you can buy. Casting is a dream”.

Mere om Greys GR60 Fluefiskestang

SPECIFIKATIONER

 • Til fluefiskeri
 • 4-delt stang
 • Klinge med Toreon nano-teknologi
 • Løberinge med sort nikkel-finish
 • Hjulholder i saltvandsresistent aluminium
 • SIC-løberinge

Redaktionens vurdering

Vi anbefaler Greys GR60 til dig, der allerede har en smule erfaring med fluefiskeri. Er det tilfældet, vil du også kunne udnytte det fulde potentiale for Greys GR60 og opleve, hvorfor vi anbefaler fiskestangen som det bedste valg til ukomplicerede kast. Det gælder bl.a. håndteringen af den hurtige line, der er nem at kaste og leverer en stor præcision.

Du skal være OBS på, at den 4-delte fluefiskestang kan være en smule svær at samle.

Fordele og ulemper ved Greys GR60 Fluefiskestang

Fordele

 • Hurtig line, der er nem at kaste
 • Stor præcision
 • 4-delt stang

Ulemper

 • Kan være svær at samle

Hvad skal du overveje, før du køber fiskestang

 • Type: Der findes fiskestænger, der er lavet til specifikke typer fiskeri. Du skal derfor ikke bruge den samme fiskestang, hvis du både vil kunne fiske i den lille å og det store hav. Overvej hvilken type fiskeri, du oftest vil lave.
 • Materiale: Fiskestænger kan være fremstillet af forskellige materialer, sågar blandingsmaterialer. De bedste fiskestænger er gerne fremstillet af det super lette kulfiber. Der er dog også andre alternativer, og du bør sætte dig ind i både ulemper og fordele ved det respektive materiale.
 • Længde: Det spiller en vigtig rolle, hvor lang fiskestangen er – alt efter hvilken type fiskeri du er interesseret i. Ved kystfiskeri, hvor du skal kaste langt, skal du typisk gå efter en længde på 9-10 fod. Du kan dog nøjes med en kortere fiskestang ved fisketyper som put and take. Tag også gerne et kig på, om fiskestangen er opdelt i flere sektioner og derfor nemmere at transportere og opbevare.
 • Fiskehjul: Du kan finde en fiskestang med hjul, der passer til de enkelte fiske-kategorier, såsom fastspolehjul/spinnehjul eller multihjul. Overvej derfor nøje, hvad der passer til dig.
 • Pris: En fiskestang kan være en stor udgift, hvis du ønsker høj kvalitet. Derfor bør du også overveje, hvilket budget du arbejder med. Kvalitet kan være afgørende for en succesfuld fisketur, og pris og kvalitet følges ofte ad.
 • Hvad siger eksperter og forbrugere: Inden du klikker køb, kan det være en fordel at konsultere eksperter og forbrugere. I vores test-oversigt har vi anvendt test kilder, der giver en bedre indsigt i produktets fordele og ulemper.

arrow-more

Hvilken fiskestang skal jeg vælge?

En fisketur er en sjov aktivitet for både store og små – og du kan med fordel kombinere turen med andre oplevelser for to, så dagen bliver spækket med gode oplevelser.
Skal du fylde kurven med lækre fisk, kræver det en smule forberedelse. Når du skal vælge den rigtige fiskestang, skal du først og fremmest vælge ud fra fiskeområde. Det kan være åbent hav, men også søer og åer.

Hvis du vil fiske på det åbne hav, skal du forvente at det er koldere end ved en sø. Det er derfor vigtigt at have varmt nok tøj på. Hvis du skal fiske omkring vintertiden, er det næsten nødvendigt at have en vinterjakke på. Fisker du om sommeren på havet, er det vigtigt at bruge solcreme mod UV-strålerne, da de også reflekteres tilbage fra vandet.

Du skal også nøje overveje, hvordan du kommer til at fiske. Skal du f.eks. fiske fra en båd i fart, eller er du særligt interesseret i fluefiskeri eller spinnefiskeri? Du kan finde en lang række specialiserede fiskestænger såsom fluestang, spinnestang, trollingstang, kystfiskestang og pirkestang – og du får som regel det bedste resultat ved at gå efter dén type fiskestænger og ej de mere universelle, om end flere af topmodellerne kan lidt af hvert. Årsagen er, at du ikke fisker på samme måde og derfor også skal have en fiskestang, der højde for det.

Er du ny inden for fiskeri, kan det være uhyre svært at vide, om du ønsker at fiske på den ene eller anden måde. Her er tippet, at du sagtens kan lægge ud med en mere universel fiskestang og så løbende bevæge dig hen mod de mere specialiserede stænger.

Valget af fiskestang handler dog også i høj grad om at vælge det rette fiskehjul, en passende længde på stangen samt den passende kastevægt, aktion (kastelængde) og line.

Hvilke materialer er en fiskestang lavet af?

Når det gælder fiskestænger, er der i høj grad lighedstegn mellem pris og kvalitet. Du vil hurtigt kunne spotte forskel på de helt billigere og de noget dyrere fiskestænger. Det går bl.a. på materialevalget. Det klassiske materialevalg er det lette kulfiber, mens billigere modeller kan være forarbejdet i det tungere glasfiber.

Så det gyldne råd er, at du sætter dig ind, hvad du reelt har behov for. Måske kan du nøjes med en billigere variant, hvis du blot skal fiske 1-2 gange om året.

Hvordan kan jeg opbevare en fiskestang?

De traditionelle fiskestænger samt fiskegrej gerne fylder en del i landskabet og helst skal stå sikkert, så de ikke falder ned på gulvet. Du kan købe særlige fiskestangsholdere, som du både kan anvende under fiskeriet og derhjemme i forbindelse med opbevaring. Er du friluftstypen, kan du også vælge at opbevare dine fiskestænger i våbenskabet sammen med fiskeudstyr, gevær og skydestok.

Omvendt kan du også kaste dig ud i gør det selv-projekter inden for fiskestang opbevaring, og det er kun fantasien, der sætter grænser. Du kan f.eks. kaste dig ud i projekter med forskellige rørkonstruktioner.

Det er også muligt for dig at finde teleskop- eller rejsestænger, som er kendetegnet ved at være opdelt i flere dele. De er særlige praktiske, når du skal pakke fiskestangen ind i bilen – men også i forbindelse med opbevaring.

Hvordan tilbereder jeg fisken jeg fangede?

Det kan være en lækker og tilfredsstillende oplevelse at tilberede en fisk, som du selv har fanget. Her er nogle generelle trin, du kan følge for at tilberede din friskfangede fisk:

Rens fisken:
Før du tilbereder fisken, skal du sørge for at rense den ordentligt ved at fjerne skællene og rens den. Skyl fisken med rent vand for at fjerne eventuelle rester af affald.

Krydr fisken:
Krydr fisken med salt, peber, krydderurter eller andre smagsgivere, som du foretrækker. Du kan også tilsætte lidt citron- eller limesaft for at fremhæve smagen.

Vælg en tilberedningsmetode:
Der er mange måder at tilberede fisk på, bl.a. ved at grille på en gasgrill, bage, stege eller pochere. Vælg en tilberedningsmetode, som du er fortrolig med, og som passer bedst til den type fisk, du har fanget.

Tilbered fisken:
Tilberedningstiden afhænger af fiskens tykkelse og den tilberedningsmetode, du vælger. For eksempel tager grilning normalt et par minutter på hver side, mens bagning kan tage længere tid.

Servér og nyd den:
Når fisken er tilberedt, skal du servere den straks og nyde dit lækre måltid.

Husk altid at følge retningslinjerne for fødevaresikkerhed, når du håndterer og tilbereder fisk, for at undgå potentielle sundhedsrisici.

Beskrivelse af kilder og tests

OBS: Selvom følgende kilder har været anvendt i forbindelse med artiklen siden publicering, kan der som følge af udgåede/slettede produkter være kilder, der ikke længere anvendes. Det skyldes tekniske problemer, og vi arbejder lige nu på at forbinde alle henvisninger til kilder med reference, samt slette gamle kilder (April 2024).

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Ekspert- og testkilder

YouTube

Den gratis videodelingstjeneste YouTube er et godt redskab, hvis du vil se en præsentationsvideo af de omtalte fiskestænger.

Det er muligt for Shimano Zodias Spinning, der er anmeldt af profilen Cast Magazine.

Anmeldelsen er udgivet den: 29. juni 2020
Se videoen for Shimano Zodias Spinning her

Telluride Angler

Telluride Angler er en respekteret forhandler af udstyr til lystfiskeri, men den amerikanske forhandler står også bag adskillige anmeldelser, bl.a. af Scott Radian. Redaktionen vurderer den til at være den mest højteknologiske fiskestang fra Scott-brandet ? den er en universalstang, der stort set er god til det meste.

Anmeldelsen er udgivet den: 27. juni 2018
Du kan se anmeldelsen her

Kundeanmeldelser

Amazon

Vi har valgt at inddrage forbruger-karakterer fra Amazon i flere af vores produktbeskrivelser. Efter vores mening giver forbrugernes feedback et ret nuanceret billede af, hvordan de enkelte fiskestænger præsterer i praksis ? både når det kommer til fordele og ulemper.

Du kan se anmeldelserne af Shimano Zodias Spinning her
Du kan se anmeldelserne af ABU Garcia Devil her

Google Shopping

Der er blevet inddraget flere karakterer fra Google Shopping ? det kendte annonce-værktøj for Google Shopping. Anmeldelserne er hentet fra en lang række hjemmesider og samlet til en gennemsnitlig bedømmelse.

Du kan se anmeldelserne af Shimano Zodias Spinning her
Du kan se anmeldelserne af ABU Garcia Devil her
Du kan se anmeldelserne af Greys GR60 her

FAQ

Hvad skal jeg overveje, inden jeg køber en fiskestang?
Tænk over, hvilken type fiskeri du er interesseret i. Skal du f.eks. fiske fra en båd i fart, eller er du særligt interesseret i fluefiskeri eller spinnefiskeri? Specialiserede fiskestænger tæller fluestang, spinnestang, trollingstang, kystfiskestang og pirkestang – og du får som regel det bedste resultat ved at gå efter dén type fiskestænger og ej de mere universelle.
Hvad koster en fiskestang?
Du kan finde fiskestænger inden for alle prisklasser lige fra få hundrede kroner til flere tusinde kroner. Du får ofte, hvad du betaler for – så overvej, hvor ofte du får brug for fiskestangen, og om du er villig til at give lidt ekstra for den.
Hvilken er den bedste fiskestang?
Hos bedste10.dk anbefaler vi Greys GR60 Fluefiskestang – den leverer stor præcision og lange kast, samtidig med at du altid har en god føling med linen.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme