Hårtrimmer test-guide:
Her er de bedste hårtrimmere i vores analyse

Baseret på vores research og analyser Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores kommercielle partnere. Artiklen er derfor en annonce. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Læs mere

udvalgte produkter
Baseret på analyse
Udarbejdet af research-specialister Bag Bedste 10 er et specialiseret hold af eksperter indenfor forbrugsgoder, hvis fornemmeste opgave er at give dig den bedste vejledning til at finde det bedste produkt til dit behov.
ANNONCER Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

At gå til frisør og få klippet håret, kan ofte være en dyr fornøjelse – og især hvis det skal klippes ofte. Derfor ses det ofte at et familiemedlem eller en ven, hjælper til med klipningen derhjemme. Sådan kan man nemt spare penge. Hvis den der hjælper ikke er uddannet frisør, kan det godt nogengange blive et knap så tilfredsstillende resultat, medmindre håret blot skal klippes kort. Hvis du har kort hår, kan det meget nemt klares med en hårtrimmer.

I en hårtrimmer ønsker man effektiv maskine, som kan klippe præcist. Det kan dog være svært at gennemskue præcis hvilken trimmer der er den bedste, og hvilke specifikke behov den dækker mest effektivt. Vi har undersøgt markedet og sammenlignet anmeldelser og testresultater for dig. Ud af dette har vi fundet frem til de bedste valgmuligheder for din næste hårtrimmer.

OBS: Denne artikel fremhæver lige nu 1 produkt, da de tidligere udvalgte produkter enten er udsolgte eller ikke forhandles mere. Vi er opmærksomme på problemet og er i fuld gang med at lave ny research, så du lige om lidt igen kan få overblikket over de bedste produkter på markedet i dag – de er lige på trapperne.

Vores favorit

Remington Indestrubtible HC5880
Lager
Bedste budgetvalg

Remington Indestrubtible HC5880

Gå til bedste pris
516 Kr. hos ComputerSalg A/S
Se vores anmeldelse
Lager
test-guiden

En test-guide, som denne, er en artikel, der analyserer produkter via en gennemgang af bl.a. anmeldelser og tests.

De bedste hårtrimmere i test-guiden 2023:

Vurdering og udvælgelse af produkter

Hos Bedste10 er vores fornemste opgave at servere de bedste produkter for dig som læser. Vi har et research-team som undersøger markedet og finder nogle af de bedste produkter og forhandlere. Vi har partnerskaber med hundredvis af små og store webshops, og selvom disse partnerskaber kan påvirke udvalget af produkter, beror vores anbefalinger på redaktionens egen professionelle vurdering.

Vores research-team sammenligner produkter på parametre som:

  1
 • Kunders anmeldelser af produktet
 • 2
 • Produkternes specifikationer og features
 • 3
 • Forhandlerens tilbud, omdømme og service
 • 4
 • Kundedata: Vores interne statistikker på produkternes popularitet
 • 5
 • Tests af produktet foretaget af eksperter og forbrugermagasiner

Vi sammenstiller alt dét med produktets pris og eventuelle tilbud. Rækkefølgen af produkter skal ikke forstås som en rangering men nærmere en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Bemærk, vi har ikke kunne finde uvildige tests i dette emne, og har primært analyseret på kundens egen "test" af produktet i form af alle de kundeanmeldelser, vi har kunne finde om de pågældende produkter, og holdt op imod produktdata og pris.

Bedste budgetvalg test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Remington Indestrubtible HC5880 - holdbar og robust hårtrimmer

 • 4,5 ud af 5 stjerner på Amazon
 • 4,4 ud af 5 stjerner på Google Shopping
 • Høj bedømmelse på 4,5/5 på 10TopTenReviews

Velegnet til dig som ønsker en ekstremt robust hårtrimmer, som har mange funktioner og både er vand- og stødafvisende.

Remington Indestrubtible HC5880
Bedste budgetvalg

Dagens bedste priser og tilbud på Remington Indestrubtible HC5880:

 • Overlegen skærefunktionalitet
 • Hus af polycarbonat med høj slagstyrke
 • Kan bruges med eller uden ledning

Mere om Remington Indestrubtible HC5880

SPECIFIKATIONER

 • Klippelængder: Fra 1,5 – 25 mm.
 • Driftstid: På hele 2 timer
 • Ladetid: På blot 4 timer
 • Batteritype: Li-Ion-batteri
 • Udstyr: 11 klipperkamme, olie og rensebørste

Hårtrimmeren her fra Remington er blevet testet meget, og deriblandt af et panel på hele 84 deltagere hos Smartson.

Ud af disse 84 deltagere endte 95% af deltagerne med at anbefale denne maskine, især på baggrund af dens meget robuste design og trimmerens holdbarhed. Derudover bringer den en meget stærk og effektiv ydeevne.

Hos det anderkendte Amazon i England er de fleste kunder også her enige i vurderingen af Smartsons hårtrimmer. Ved køb af denne trimmer får du en kraftig opbevaringskuffert, så denne hårtrimmer altid ligger i et sikkert sted.

Med modellen Indestructible HC5880 er en hårtrimmer som er stødabsorberende, som betyder at trimmeren godt kan klare at blive tabt på gulvet, uden at maskinen går i stykker. I forhold til oplysninger direkte fra Remington er maskinen effektiv nok, til at kunne klippe hele 350 millimeter i sekundet. Med det indbyggede smarte Li-Ion-batteri giver det dig hele 120 minutters klipning, og så kan den blive fuldt opladet på blot 4 timer. Med det aftagelige skæresystem er dette, og hele hårtrimmeren generelt let at rengøre under rindende vand.

For at sikre et solidt greb, så er ydersiden på hårtrimmeren blevet belagt med gummi.

Fordele og ulemper ved Remington Indestrubtible HC5880

Fordele

 • Ekstremt robust og holdbar hårtrimmer
 • Flere funktioner, og som er både vand- og stødsikker
 • Stærkt anbefalet
 • Stærk og effektiv med mulighed for at skære op til 350 millimeter i sekundet
 • Lang batteritid på 120 minutter med en hurtig opladningstid på 4 timer

Ulemper

 • Ikke så effektiv til meget tykt eller groft hår

Hvad skal du overveje, før du køber

Jo oftere man anvender sin hårtrimmer, jo mere fyldt med hår bliver den, og det kan være svært at undgå. Livestrong.com forklarer, at en hårtrimmer også kommer i tæt kontakt med både hud og hovedbund, hvor der kan findes forskellige bakterier, der kan forårsage infektioner, så derfor er det meget vigtigt at rengøre sin hårtrimmer efter hvert brug.

Man skal også huske at holde bladene skarpe, så man er sikret en jævn trimning uden hudskader.

HOLD HÅRTRIMMEREN REN

Trin 1: Start med at tage strømmen fra hårtrimmeren, hvis den kører på strøm fra en stikkontakt.

Trin 2: Bank forsigtigt hårtrimmeren mod for eksempel en tør vask eller en skraldespand, så det løse hår falder fra. 

Trin 3: Anvend rensebørsten, hvis der medfølger en, til at fjerne de helt små hår. Tag herefter en vådserviet og rengør alle overflader på hårtrimmeren. Se efter om der er skjulte ophobninger af hår.

Trin 4: Skil hårtrimmeren ad, hvis muligt. Fjern bladene. Der findes ofte en knap til dette formål. 

Trin 5: Ønsker du at sterilisere hårtrimmeren helt, så kan du anvende et flydende desinfektionsmiddel til at rengøre hver enkel del af hårtrimmeren (dog ikke de elektriske dele).

Hold hårtrimmerens blade skarpe

Wikihow.com forklarer, at de fleste hårtrimmere kommer med en selv-slibnings-funktion, således at de selv holder bladene helt skarpe. Men for at denne funktion kan holdes lige effektiv, så er det nødvendigt regelmæssigt at tilføre olie og holde et højt niveau af renhed.

Et sløvt blad kan nemlig resultere i en ujævn trimning, hak i trimningen eller beskadigelse af huden. Wikihow.com forklarer, at man bør tilføre ny olie til bladene efter hver 2.-3. brug – det forhindrer også overophedning og friktion, som kan skade bladene. Når der er tilføjet ny olie, bør man lade hårtrimmeren være tændt et par minutter, før man anvender den eller slukker den.

arrow-more

Trådløs eller med ledning

Du skal blandt andet vurdere, om du ønsker en hårtrimmer med eller uden ledning. Det virker oplagt at vælge en trådløs af slagsen, men der er fordele og ulemper ved begge typer. Du gør derfor klogt i, at undersøge markedets mange modeller, så du danner dig et overblik over, hvad de kan, og hvad de ikke kan. Det er jo vigtigt, at de kan dække netop dine behov bedst muligt. Lad os se nærmere på et par fordele og ulemper ved de forskellige modeller.

Trådløse hårtrimmere koster mere. Ja, det er korrekt. Som med de fleste andre produkter, så koster de trådløse enheder ofte mere end dem, som er udstyret med en ledning. Derfor skal du, i startfasen overveje, om du ønsker din hårtrimmer skal være trådløs eller forbundet med en ledning. Hvis ikke du ser nogen hindring i forbindelse med en eventuel ledning, så kan du med fordel vælge en med ledning. Hvis du derimod, fra tid til anden skal bruge hårtrimmeren steder, uden adgang til en stikkontakt, så skal du have fat i en trådløs.

Trådløse hårtrimmere kræver opladning fra tid til anden. At have en trådløs hårtrimmer betyder ikke, at man aldrig skal oplade den. Tværtimod. En trådløs hårtrimmer kræver nemlig fra tid til anden en opladning, så den kan klare et par klipninger mere. Der følger derfor en ledning med, som skal anvendes til opladningen. Du kan forvente, at de fleste modeller har en batteritid på mellem 50 og 60 minutter. Du kan derfor, som oftest, klare minimum to klipninger på en opladning.

Sådan anvender du en hårtrimmer

Hvis du ingen erfaring har med at anvende en hårtrimmer, så kræver det et par klipninger, inden du bliver mester til faget. Du kan derfor med fordel klippe andre, de første par gange, så du selv undgår de helt slemme frisurer. Derudover kan nogle modeller også bruges som en stor skægtrimmer.

Efter et par gange, er du klar til at klippe dig selv, eller få andre til at trimme dit hår. Lad os se på, hvordan du anvender en hårtrimmer, så du ikke længere er på bar bund, hvad angår anvendelsen.

Rengør hårtrimmeren før og efter brug

Når du har en hårtrimmer, så er det vigtigt, at du vedligeholder den ordentligt, så den kan holde et par år frem i tiden. Men det hjælper ikke meget, hvis man ikke ved, hvordan man vedligeholder den. Derfor tager vi den helt grundlæggende ting, nemlig rengøringen, som er vigtig, hvis du vil forøge levetiden på din hårtrimmer.

Du skal, både før og efter brug, rengøre hårtrimmeren efter bedste evne. Anvend gerne lidt vand, så du får alle hår væk fra trimmeren. Du skal dog ikke anvende vand, mens hårtrimmeren er tændt – hvis du gør dette, risikerer du, at den går itu. Det anbefales ikke, at du under nogen omstændigheder bruger vand under anvendelsen!

Hvis du regelmæssigt bruger vand til at rengøre hårtrimmeren, så er du godt på vej mod en optimal vedligeholdelse af den praktiske enhed. Hvad du ellers kan gøre, for at vedligeholde hårtrimmeren kan du læse mere om på nettet, i de utallige guides og artikler om emnet.

Håret skal være helt perfekt

Hårtrimmeren kan godt have problemer med at klippe vådt og uglet hår. Du kan derfor med fordel tage vand i håret, og lade det tørre, inden du anvender hårtrimmeren. Det samme gør sig gældende for hårvoks, som du også bør undgå, hvis du ikke ønsker at ødelægge hårtrimmeren.

Det er derfor vigtigt, at du forbereder dit hår bedst muligt, så du opnår de bedste resultater. Igen, hvis du vil læse mere dybdegående artikler om dette emne, så kan de findes rundt omkring på nettet, sammen med diverse andre guides om hårtrimmere.

Indstil hårtrimmeren rigtigt inden anvendelse

Det vigtigste i forbindelse med hårtrimmeren er, at du anvender den rigtigt. Hvis du ikke indstiller den rigtigt, inden du begynder at anvende den, kan du få et frygteligt resultat i sidste ende. Brug derfor den tid, som det kræver, for dig, at indstille den rigtigt de første par gange.

Du skal indstille længden, så du undgår at klippe for meget hår af. Hvis du er begyndt at klippe med en forkert indstilling, så kan det være svært at rette op på. Start derfor med at indstille hårtrimmeren til at klippe lidt hår af, og klip mere og mere af, efterhånden som du ser, hvor meget der i realiteten ryger af hovedet. Gør dig selv den tjeneste at indstille det rigtigt fra start. Det betaler sig.

Begynd klipningen i nakken

Der er mange fordele ved at begynde klipningen i nakken. Fordelene kommer vi ikke ind på, men lad os se nærmere på, hvordan du går i gang med klipningen. Du starter fra nakken, og kører hårtrimmeren opad med lette bevægelser. Tag dig god tid, så du ikke laver forkerte bevægelser, og tager hår fra steder, hvor det gerne måtte blive siddende.

Hvis trimmeren begynder at larme, kan det være grundet for stor en hårtot, voks i håret, eller andet. Sluk derfor for hårtrimmeren, fjern håret fra den, og pust eventuelt på den. Det virker som oftest. Prøv derefter igen. Hvis det ikke virker, kan det være fordi hårtrimmeren har behov for en opladning eller reparation.

Købsanbefalinger og ressourcer

Der er ikke foretaget nogle større tests af hårtrimmere, hverken i Danmark eller udlandet. Derfor er denne artikel bygget op om forbrugernes egne anmeldelser, som er faldet efter forbrugerne har haft mulighed for at teste deres købte hårtrimmer i deres eget hjem.

Hvilket behov har du?

Inden du beslutter dig for hvilken hårtrimmer du vil købe, er det en god idé at overveje hvilket behov du har. Her er det især vigtigt at tage følgende med i dine overvejelser: Hvis du skal fjerne håret på andre steder på kroppen, så er en hårtrimmer ikke det du skal bruge, da håret vokser hurtigt ud igen. Det du skal bruge for at fjerne håret på benene er IPL-hårfjernere.

Hårvolumen: Hvor kraftigt er dit hår?

Mens en billig hårtrimmer sagtens kan tage de fleste hårtyper, så tager det længere tid jo kraftigere dit hår er. Hvis du ønsker kraftigere og sundere hår, kan du altid prøve en hårkur til håret. Har dit hår en meget kraftig volumen, så kan det være en god idé at investere i en lidt dyre, hvor du får lidt mere saft og kraft for pengene, og derfor får nemmere ved at trimme dit hår præcist og hurtigt. Der er mange teknikker til at gøre det nemmere at trimme. Nogle gøre håret vådt, mens andre bruger en føntørre for luftigt hår

Klippelængde: Semi-kort eller skaldet?

De fleste hårtrimmere kan klare en længde helt ned på under én millimeter. Til gengæld er der stor forskel på hvor mange forskellige længder de kan klippe i, hvor nogle primært er egnet til kortere klipninger og klipninger med brug af kam, så er andre udstyret med flere klippekamme, og hos nogle modeller har du god mulighed for at tilpasse til præcis den længde du ønsker at klippe dit hår i.

Dit behov: Kort hår permanent eller i en periode?

Hvis du ved med dig selv at du ønsker at være korthåret i længere tid, så er det en god idé at investere i en god hårtrimmer fra starten af. Ønsker du derimod blot at teste af hvordan kort hår ser ud til dig, så er en billige hårtrimmer et oplagt valg. Hvis du permanent gerne vil fjerne hår, så skal du kigge efter de bedste IPL hårfjernere, som vi også har en artikel om.

FAQ

Kan en hårtrimmer bruges på alle hårtyper?
En hårtrimmer kan bruges på forskellige hårtyper og -teksturer, men nogle trimmere er bedre egnet til forskellige hårtyper end andre.
Hvad er forskellen mellem en hårtrimmer og skægtrimmer?
En hårtrimmer er normalt større og har bredere barberblade til at klippe gennem håret på hovedet og kroppen, mens en skægtrimmer normalt er mindre og er designet til mere præcis skægtrimning.
Hvad er en hårtrimmer?
En hårtrimmer er en elektrisk enhed, der bruges til at klippe og trimme hår på hovedet og kroppen.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme