Skrevet d. 3. januar 2018 af Andreas Thomsen

Ismaskine test – Find de bedste ismaskiner 2018

Ismaskine test – Find de bedste ismaskiner 2018
4.2 (84%) 5 votes

Vi har samlet de bedste ismaskiner i 2018

Er du is-elsker som en meget stor del af den danske befolkning? Hvorfor så ikke benytte muligheden for at lave din helt egen is lige præcist på de tidspunkter, dú har tid og lyst? Der er et væld af forskellige ismaskiner på markedet, og det er ikke altid lige let at finde hverken hoved eller hale i, hvilken ismaskine, der opfylder lige netop dine behov og ønsker.

Ligeledes, som på alle andre produktkategorier, varierer kvaliteten også på ismaskiner, og der er derfor en række ting, du som ismaskineindehaver, skal være på dubberne overfor, inden du investerer i din nye ismaskine.

Derfor har vi udarbejdet en ismaskine test, hvor målet har været at samle flere varianter af ismaskiner af forskellig art.

Det er ikke nogen videnskabelig test, men en simpel vurdering fra vores side, hvorvidt det er værd at tage den ene model i betragtning end den anden, og hvad der skal med i dine overvejelser. Den nedenstående test kommer derfor til at bestå af flere varianter, og beskrivelser af denne og dens unikke kvaliteter, fordele og eventuelle ulemper.

Du skulle derfor gerne være i stand til at finde den perfekte ismaskine til lige netop dine krav, når du har færdiggjort denne artikel. Slutteligt vil vi give dig vores bedste tips og tricks med på vejen, så du er helt klar på, hvordan du udnytter din ismaskine bedst muligt

 Bedste ismaskineTestvinder Set hos
1) DeLonghi ICK 6000
JaSkousen.dk Læs mere
2) DeLonghi ICK 5000JaCoop.dk Læs mere
3) Wilfa ICM-C15 ismaskineKundefavoritSkousen.dk Læs mere
4) Nemox GelatissimoAnbefaletSkousen.dk Læs mere
5) Nemox Gelato GrandJaWhiteaway.com Læs mere
6) Sage BCI600JaWupti.com Læs mere

7) Nemox Gelato Chef 2200

TopscorerWhiteaway.com Læs mere

Er man på udkig efter en ismaskine, er det, som nævnt, ikke bare en dans på roser. Der er mange ting, der skal tages i betragtning, og det store udvalg gør det uoverskueligt at finde frem til den rette løsning. Behovene er aldrig ens fra forbruger til forbruger og derfor er din nabos ismaskine ikke nødvendigvis den bedste løsning for dig.

I denne test vil der både forekomme ismaskiner med og uden kompressor. Det har vi valgt, fordi der er fordele og ulemper ved begge varianter – dog med en lille fordel til maskinerne med en kompressor.

Er der en kompressor i, fryser den nemlig skålen, mens den producerer, og du behøver derfor ikke at lægge din skål i fryseren dagen inden, du vil lave din is. Derved undgår du risikoen ved at glemme denne ellers vigtige detalje, der er ret afgørende for, om du kan få lavet din is.

Guiden er en blandet samling af de bedste, billigste og mest populære ismaskiner, der giver dig det hurtige og nemme overblik i valget af ismaskine til din hverdag.
Udforsk guiden, bliv inspireret og klogere på din nye ismaskine.

Venligst bemærk, at denne guide ikke er lavet på baggrund af vores egne tests af produkterne. Den er udelukkende baseret på andre brugerundersøgelser samt grundig research.

 


1. DeLonghi ICK 6000 ismaskine

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
1.934,00 1.934,00 Til butik →
1.934,00 1.934,00 Til butik →

Kraftfuld og god ydeevne? DeLonghi ICK 6000 er en af de bedste ismaskiner 2018, og dens letgenkendelige design, der skriver DeLonghi, er ikke til at tage fejl af. DeLonghi er et italiensk brand, og derfor producerer denne ismaskine også en cremet blød is, hvor kvaliteten er et meget vigtigt og velkendt parameter. Det er det, DeLonghi er kendte for.

Yderligere besidder denne maskine en kapacitet på hele 1,2 liter. Det er svarende til 700 milliliter is.
Du får din is i en nem og afmonter bar skål – tilmed i rustfrit stål, der gør det nemt og hurtigt for dig, at servere isen, når den er færdiglavet.

Denne model er en af dem i denne guide, der har en selvstændig kompressor. Denne model besidder endda en kompressor med en motor på 230W. Med andre ord, er du fri for at stille din is i fryseren, da maskinen klarer hele den proces.
Det giver dig tilmed en væsentlig lavere tilberedningstid på omkring de 20-40 minutter. Det afhænger naturligvis af, hvor stor en portion, du vælger at lave samt hvilken type is, du lige foretrækker.
Med en DeLonghi ICK 600 ismaskine, får du yderligere muligheden for at lave sorbet, yoghurtis og flødeis.
Der medfølger et låg, der i al sin naturlighed er lufttæt, så din is opretholder en stabil og kold temperatur. Det er også muligt at aftage låget mens maskinen er i drift. Det sikrer, at du undervejs kan tilføje ingredienser til din is, som f.eks. chokoladestykker eller lignende, så du får lige netop den is, du ønsker.

Med ved et køb af denne imaskine får du en isske og en opskriftsbog til inspiration og vejledning til dit nye is-eventyr.
En lille sjov ekstra detalje ved maskinen er, at hvis du uheldigvis har glemt at nedkøle drikkevarer, ja så kan denne maskine komme dig til undsætning. Den kan nemlig nemt og hurtigt nedkøle drikkevarer – super effektivt.

Udvalgte fordele ved Delonghi ICK 6000:

 • Selvstændig kompressor
 • Kapacitet på 1,2 liter
 • Aftagelig skål
 • Kort tilberedninstid (20-40 min.)
 • Samtlige aftagelige dele kan vaskes i din opvaskemaskine

2. DeLonghi ICK 5000 ismaskine

 • Testvinder – Rås & Rön
ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
1.717,00 1.717,00 Til butik →
1.717,00 1.717,00 Til butik →
2.999,00 2.999,00 Til butik →

Endnu en klassisk ismaskine fra italienske DeLonghi. Denne gang 5000 varianten der af både Råd & Rön og forbrugerrådet Tænk, er blevet anerkendt som en rigtig god og pålidelig ismaskine.

Den vandt således tests af både 14 og 19 forskellige ismaskiner, der blev testet. Udover dette er den prismæssigt meget i øjenhøjde, hvilket sikrer dig kvalitetn for dine penge – et vaskeægte kvalitetsstempel.

Du er med en DeLonghi ICK 5000 sikret en god ydeevne og muligheden for at producere al slags is eller sorbet.
Den har dog en lidt længere produktionstid en andre maskiner, da nedfrysningen tager længere tid. Det kan være en ulempe, hvis du har tiden i mod dig, men har du derimod fin tid, er det ikke et problem.
En fordel er også, at maskinen ikke larmer, og du kan derfor stort set ikke høre maskinen, når den producerer.
Den længere produktionstid kan være en af grundstenen til, hvorfor denne maskine producerer så dejlig blød og cremet is, hvor den faktisk er en af de bedste på markedet til netop denne disciplin – et af DeLonghis varemærker

Der er en ’hold-kold’-funktion på maskinen, så du kan holde din is på den rigtige temperatur lige indtil den serveres. Så med andre ord er timingen ikke specielt vigtig med denne maskine, da den blot holder isen på den rigtige temperatur.

Med en vægt på 12 kilo og skridsikre gummifødder, står den godt fast på bordet.

Du anbefales denne maskine, hvis du kunne tænke dig en lækker, god og kvalitetshjemmelavet is uden at skulle sprænge banken for ismaskinen.

Specifikationer:

 • Kapacitet på 12 liter
 • Atagelig skål
 • ’Hold-kold’-funktion
 • Vægt: 12 kg.


3. Wilfa ICM-C15 ismaskine

 

 • Testvinder hos norske Klikk.no
 • Testvinder hos Råd & Rön fra Sverige
 • Testvinder hos Dinside.no
 • Kundefavorit

 

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
1.399,00 1.399,00 Til butik →
1.399,00 1.399,00 Til butik →
1.555,00 1.555,00 Til butik →
1.699,00 1.699,00 Til butik →

Hvis du som forbruger vægter brugervenlighed, rummelighed og designmæssige kvaliteter og ikke mindst super god is, så vil Wilfa ismaskinen være et oplagt valg.
Den har et væld af uafhængige testvinder-prædikater på sig, og det er ikke uden grund. Den bliver rost til skyerne af forbrugerne, og den ligger i toppen stort set hver gang, der foretages brugerundersøgelser.

Den er fuldautomatisk og den fryser meget hurtigt og effektivt på samme tid. Med en Wilfa ICM-C15, får du kvalitets is for alle pengene.

Den besidder en 150W moter og du har færdigproduceret is på mindre end 1 time. Med en kapacitet på 1,5 liter er den i den tunge vægtklasse, hvad angår kapaciteten, og det sikrer dig is nok til større selskaber på 5-6 personer af gangen. Er isen færdig før tid – så frygt ej – maskinen holder isen kold og nydelig i op til 1 time efter isen er færdigproduceret.

Brugervenlighed vægtes højt hos Wilfa, og denne ismaskine er derfor meget nem at navigere i med LCD-display og tydelige knapper på toppen af maskinen. Det er tilmed noget, der giver denne model elegance og tidløst design. Design er et stigende fokus hos forbugeren, så netop denne kvalitet er en vigtig og undervurderet parameter hos køkkenredskaber generelt.
At maskinens aftagelige dele kan vaskes i en opvaskemaskine, giver tilmed endnu mere brugervenlighed, der kan være alfa omega i en travl hverdag.

Udvalgte fordele ved Wilfa ICM-C15:

 • Fuldautomatisk med indbygget kompressor
 • LCD-display
 • Meget brugervenlig
 • ’Hold-kold’ i op til en time
 • Elegant og stilren


4. Nemox Gelatissimo Exclusive

 

 • Testvinder i Aftonbladet
 • Anbefalet af Gastromand.dk

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
2.499,00 2.499,00 Til butik →
2.499,00 2.499,00 Til butik →
2.999,00 2.999,00 Til butik →

Endnu en italiensk spiller på markedet er Nemox, der står bag et sandt mesterværk af en ismaskine i form af denne model.
Den er perfekt til den rigtige connoisseur eller feinschmecker om man vild. Der gås ikke på kompromis med hverken kvalitet eller kapacitet, og der menes af mange, af denne maskine lige giver lidt ekstra.
Derfor er denne ismaskine også til dig, der gerne betaler mere for den bedste kvalitet.

Nemox Gelatissimo Exclusive scorer også højt i tests, hvor helhedsbilledet er meget godt af denne maskine, der både kan producere sorbet og frozen youghurt.
Den er hurtig. Faktisk så hurtig, at den kan have en god skål færdigproduceret is inden for 20-30 minutter.
Den kræver lidt plads, og den er relativt tung, men skal der produceres god is, skal der en god maskine til – det er en Nemox Gelatissimo Exclusive til punkt og prikke, og den kan producere store mængder is – ja faktisk helt op til 1,1 liter is af gangen.

Specifikationer:

 • Stor kapacitet (1,7 liter svarende til 1,1 liter is pr. gang)
 • Aftagelige dele giver nem rengøring
 • ’Hold-kold’-funktion
 • Der medfølger isske og opskriftsbog med 31 unikke opskrifter
 • Kvalitet og brugervenlighed i top

5. Nemox Gelato Grand ismaskine

 • Scorer højt hos ETM Testmagazin

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
1.700,00 1.700,00 Til butik →
1.999,00 1.999,00 Til butik →
1.889,00 2.549,00 Til butik →

Denne ismaskine får en anbefaling med på vejen af både ETM Testmagazin og Louises Madblog, der fortæller at brugervenligheden på denne maskine er i en klasse for sig.

Ikke nok med det er kvaliteten af den is eller sorbet, ismaskinen producerer, super god, hvor smag og konsistens falder i hak med hinanden.
En mindre ulempe ved maskinen er dog, at selve doseringshullet er relativt lille, hvilket medfører komplikationer såfremt, der skal tilføjes ekstra ingredienser i produceringen.

Med en kapacitet på 1 liter is af gangen, kan den tilfredsstille mange is-sultne sjæle af gangen, og vores anbefaling af denne maskine skal lyde, hvis du vil lave din egen is i alt sin enkelthed og ikke mindst hurtigt. Effektivitet er et nøgleord for mange, og her leverer maskinen. Den er nemlig både hurtig til at producere og ligeledes nem at rengøre efter brug.

Specifikationer:

 • 1 liter is af gangen
 • Aftagelig skål
 • INGEN – ’Hold-kold’-funktion
 • Medfølger isske og opskriftsbog
 • Denne model vejer 10 kg.

6. Sage BCI600 The Smart Scoop

 • Testvinder T3.com

Sage BCI600 The Smart Scoop

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
3.599,00 3.599,00 Til butik →

En af verdens førende og mest anerkendte kokke – Heston Blumenthal har været med til at producere denne ismaksine hvor hovedfokusset har været at lave den perfekte is. Ja – hvorfor ikke?

T3.com er et gadgetmagasin, og de er meget begejstrede for denne maskine. Det er de, fordi maskinens design er i en klasse for sig, der gør, at den frit kan stå fremme uden at virke klodset og i vejen. Det er et flot stykke arbejde, da en ismaskine ikke altid fremstår elegant eller stilren, og kun er en man hiver frem, når den skal bruges.
Dét kombineret med ’den perfekte is’ giver et helt igennem kvalitetsprodukt, der gør isfremstilling til en leg.

Maskinen er brugervenlig. Men ikke så brugervenlig, som så mange andre maskiner. Det har simpelthen ikke være muligt, da fremstillingen af isen og kvaliteten af denne var første prioritet.
Der er nemlig en del muligheder og forskellige knapper til indstillinger og ’hårdhed’ på isen. Du kan mere eller minder skræddersy lige netop din is, og det gør selve processen en del mere kompleks. Men samtidigt giver det dig muligheden for at lege med det og give dit hele eget særpræg til isen.

Det kan ligeledes gøres manuelt, så der er ingen undskyldninger for ikke at lave den helt perfekte is til lige netop dine behov.

Du kan indstille tiden og temperaturen og tilmed se opbevaringstiden på LCD-displayet, der pryder maskinens front. Som noget af det mest unikke ved denne ismaskine, holder den selv øje med konsistens – og det er underordnet, hvilket type is, du er i gang med at fremstille. Det er endnu engang et bevis på, at denne maskine sikrer dig det perfekte resultat – hver gang.
Der spilles sågar en lille sang, når prisen er færdig – så du er ikke i tvivl.

Med denne maskines ’pre-cool’-funktion nedkøles den helt automaticeret ned til -30 grader, før du starter. Det gør den for at sikre at resultaterne ikke varierer. Der vil fra påbegyndelse af is-projektet, til at du står med en færdig liter is, gå omkring 1 time. Det varierer naturligvis, og kommer an på portionens størrelse og hvilken slags is, du laver.

Udvalgte fordele ved Sage BCI600:

 • ’Pre-cool’-funktionen der køler maskinen -30 grader før brug
 • Kan holde færdigproduceret is koldt i op til 3(!!) timer
 • Hele 12 hårdhedsindstillinger til din is
 • Indbygget kompressor
 • Kvalitet og design i et smukt sammenspil


7. Nemox Gelato Chef 2200

 • Topscorer Råd & Rön

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
1.924,00 1.924,00 Til butik →
1.829,00 1.924,00 Til butik →

Med plads til hele 1,5 liter og indbygget kompressor i denne Nemox ismaskine, har du en overordnet set praktisk maskine, der er meget let og ligetil at rengøre. Det skyldes at rørearmen på denne maskine ikke sidder i midten, men derimod i toppen, og derfor er rengøringen væsentlig nemmere at have med at gøre i dette tilfælde + det er meget let af få den færdige is ud af din maskine.

Denne maskiner larmer ikke og den er meget nem at bruge, og det er netop derfor, den scorer en høj karakter hos anmelderne. Der hvor den ikke helt kan følge med toppen er i varigheden. Det tager op i mod en helt time for denne maskine at producere 600 milliliter is, og derfor kan den godt regnes for relativ langsom.
Det er dog ikke noget problem for den der har tiden, og når kvaliteten af isen er god, så er mange villige til at gå på kompromis med hurtigheden.
Den er samtidigt meget rost for det funktionelle og retro design, der differentierer sig fra andre maskiner også. Den kan findes i flere forskellige farver – så der er noget for enhver smag. Find den i hvid eller rød.

Udvalgte fordele ved Nemox Gelato Chef 2200:

 • Indbygget kompressor
 • Praktisk design
 • Kapacitet på 1,5 liter
 • Kvalitets is
 • Nem rengøring


Sådan laver du den bedste is med en ismaskine

Der er mange fordele ved at have en ismaskine. Den første fordel giver næsten sig selv – du kan lave din helt egen is, lige når det passer dig og hvordan det passer dig, fordi du kan tilføje dine nøje udvalgte ingredienser. En lille tip er, at det vil være en fordel at bruge så friske råvarer som muligt. På den måde sikrer du den optimale smagsoplevelse ved din is, og du bevarer noget af den friskhed, der er så vigtig ved is.
En anden fordel er, at du kan eksperimentere. Du kan sammensætte ingredienser, du tror, kunne være gode i en is. Det er ikke sikkert, du finder den rigtige smag første gang, men så kan du altid forsøge dig igen og igen – helt indtil den sidder i skabet. Du bestemmer helt selv, hvad du vil have i din is – om det skal være sundt eller usundt, grønt eller rødt. Det er dit valg og kun fantasisen sætter grænser.

Når du laver is skal du være opmærksom på, at selvom skålen i ismaskinen kan rumme 1,5 liter, så kan den ikke indeholde 1,5 liter is. Det skyldes, at isen kan hæve op i fryseren og derfor vil den hæve over kanten på din skål. Hvor underligt det end lyder, så derfor kan din skål ikke indeholde den samme mængde is, som den reelt set kan rumme i flydende form.
Som tidligere nævnt findes der ismaskiner med eller uden en kompressor. Det er en overvejelse, du som forbruger skal gøre, inden du investerer i en ny ismaskine.
Maskinerne med kompressor klarer hele arbejdet for dig, hvor du med en maskine uden, selv skal have plads i din fryser til isen, så den bliver frosset ned.
Det handler også om, hvor meget du er villig til at betale for din nye ismaskine. Der er ingen tvivl om at den ismaskine med kompressor koster mere end en uden. Den sparer dig også for en del af besværet.

Kompressor eller ej?

Vores anbefaling er, at du skal købe din nye ismaskine med en kompressor, da det giver det bedste resultat i sidste ende, og sparer dig for bøvlet og pladsmanglen i din fryser. Du sparer ligeledes en masse tid, da det kan tage alt i mellem 18-24 timer for din masse er frosset ned i din fryser, hvor det ganske simpelt bare er en del af processen ved en ismaskine med indbygget kompressor. Det går langt hurtigere, og det sikrer dig den helt rigtige is. Ligeledes er det nemmere at rette eventuelle fejl nemt og hurtigt, da du ikke skal vente et døgns tid før du rigtigt kan smage isen. Det kræver flere penge, men dit resultat og tidsforbrug nyder godt af det.

Ulemper ved at købe en ismaskine

Der er også ’ulemper’. Alt er relativt. En ulempe kan være den rengøring, der følger med, når du vil lave din egen is. Men omvendt kan man sige, at der stort set altid følger diverse rengøringstjanser med, når man står i køkkenet og fremstiller den ene eller anden fødevare.
Man skal altid gøre op med sig selv, om det er et produkt, man vil få glæde og gavn af, før man vælger at investere i den. Meeeen. Hvem elsker ikke en god omgang is?