Køleskab med fryser test 2020 – Find de bedste modeller

Et af husets vigtigste stykker udstyr af køleskabet. Køleskabet er spændende at udforske, når man er småsulten, og de bedste køleskabe på markedet bruger ikke ret meget energi på at køle alskens madvarer ned. Der findes desværre ikke en model, der kan fylde sig selv endnu, men heldigvis findes der dog en lang række modeller, der kombinerer både køle- og frysemulighed. Køleskabe med fryser er i meget høj kurs i de mindre, danske husstande, der hverken har plads eller lyst til at have en stor kummefryser stående. Her bliver køle-fryse-skabet et perfekt kompromis mellem plads og praktikalitet, og langt de fleste, moderne hjem er udstyret med en kombineret køleskab med fryser.

Som med alt andet elektronik på markedet, så kan det være svært at finde frem til netop den model, der passer til husstandens behov. Hvor meget plads skal der være i køleskabet og skal fryseren kunne rumme ekstra mange grøntsager? Dette er blot nogle af de spørgsmål, som man er nødt til at stille sig selv, når man går på opdagelse i den jungle af køleskabe med fryser, der findes derude. Beslutningen om køb af et nyt køleskab er ofte meget styret af prisen, men der kan faktisk være bedre fidus i at lade sig styre af kvaliteten og respekterede testresultater i stedet. Af netop denne grund finder du herunder Bedste10.dk’s bud på markedets bedste køleskabe med frys i test.

Vores liste afspejler nogle af markedets bedste køleskabe med indbygget fryser, der har scoret flotte karakterer i diverse tests på området. Vi har studeret testresultaterne nøje, således at du ikke behøver at gøre det, og vi har taget hensyn til alt fra effektivitet til energiforbrug og kapacitet. Der er med andre ord ingen sten, der ikke er blevet vendt, og vi har udelukkende baseret vores liste på testresultater fra respekterede testfirmaer i både Danmark og udlandet. Med andre ord har vi gjort det så let som muligt for dig at finde dit næste køleskab med fryser – det er bare at vælge blandt de fantastiske kombattanter på vores top 8 liste.

I denne test giver vi dig:

 • Et overskueligt indblik i nogle af markedets bedste køleskabe med indbygget fryser
 • En grundig gennemgang af modellerne med fokus på deres egenskaber og deres resultater i test
 • En omfattende oversigt over, hvordan du får mest ud af pladsen i køleskabet, og en række gode råd til indstilling og opbevaring af madvarer ud fra en række kategorier

Bemærk venligst: Her på Bedste10.dk har vi ikke selv haft de forskellige køleskabe med indbyggede frysere i test – vi har baseret vores top 8 liste på testresultater fra en lang række testfirmaer. Dette giver dig det bedst mulige overblik over markedets bedste køleskabe, uden at du skal gennemlæse en masse test på nettet – det er nemt og bekvemt at træffe en kvalificeret beslutning ud fra vores liste.


Indholdsfortegnelse

1. AEG RCB63727OW

 • Topscorer – Råd & Rön

AEG RCB63727OW

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

8.311,00 DKK
8.711,00 DKK

Hvis du leder efter det perfekte match til en familie på 3-4 personer, så er dette køleskab med fryser fra AEG et rigtig godt match. Denne model bliver rost til skyerne i test, og den kan enten fås i hvid eller med rustfri front alt efter dine præferencer. Der er ydermere god kapacitet i dette køleskab, der sparer på energien, hvilket den flotte A++ karakter vidner om.

AEG RCB63727OW har bestemt ikke markedets letteste navn at huske, men det er ikke desto mindre en topmodel, der klarer sig flot i test hos f.eks. svenske Råd & Rön, der er det svenske forbrugerråd. Her fremhæves det, hvordan modellens elektroniske temperaturstyring fungerer helt efter hensigten, ligesom kvaliteten bliver fremhævet foran de andre modeller i test.

Lækker teknologi og rigtig fin kapacitet

AEG har alle dage produceret fantastiske hårde hvidevarer til de danske hjem, og denne model er bestemt ingen undtagelse. Her får du masser af lækker teknologi, hvilket f.eks. kommer til udtryk ved den smarte elektroniske temperaturstyring, der automatisk holder temperaturen i køleskabet helt optimal. Dermed skal du ikke selv gå og skifte op og ned hele tiden – køleskabet klarer det hele selv.

Herudover kommer denne model med en flot kapacitet på 250 liter i køleskabet og 91 liter i fryseren, hvilket passer perfekt til den klassiske husholdning. I test fremhæves ligeledes den gode belysning, der tager meget lidt strøm og giver et fint overblik i selve skabet. Modellen kommer med den uundværlige MultiAir Flow-teknologi, der sørger for ventilation i alle køleskabets niveauer. Dermed er der god luftcirkulation i køleskabet, hvilket sikrer en meget stabil temperatur.

Smart fryser og kvalitetsmaterialer i køleskabet

AEG’s kølefryseskab leverer sublimt indenfor stort set alle områder, og fryseren lever fuldt ud op til køleskabets kvaliteter. Den kommer nemlig med funktionen SuperFrys, der lader dig indfryse meget store mængder mad på samme tid – en smart detalje. Her følger køleskabet dog også op med funktionen SuperKøl, der lader dig sænke temperaturen i køleskabet hurtigt.

I testresultaterne er det tydeligt at se, at der er kvalitet for pengene ved denne model, hvor særligt de aftagelige panserglashylder giver fantastisk holdbarhed. Lugtene i køleskabet bliver filtreret væk fra CleanAir Control Filteret, og der er tilmed en 0-graders zone i køleskabet, hvor ikke så sarte madvarer vil kunne holde sig længere. Der er med andre ord ikke et øje tørt, når man snakker om dette kølefryseskab.

Samlet set får du utrolig meget kølefryseskab for pengene, hvis du vælger denne model fra AEG. Testresultaterne taler deres tydelige sprog, og både design og kvalitet vidner om, at denne model ikke vil stå tilbage for nogen af konkurrenterne. Alt i alt et godt køb, hvis du leder efter et nyt køleskab med fryser til køkkenet.

Udvalgte specifikationer:

 • Dimensioner: 2005mm x 595mm x 647mm (HxBxD)
 • Kapacitet køleskab/fryser: 250 liter / 91 liter
 • Energiklasse: A++
 • Årligt energiforbrug: 264 kWh
 • Lydniveau (dB): 43 dB
 • Vægt: 78 kilo

2. BOSCH SERIES 6 KIR51AF30 – INTEGRERET KØLESKAB UDEN FRYS

BOSCH SERIES 6 KIR51AF30

 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Der er rigtig mange ting, man kan kigge efter, når man skal ud og vælge sig et nyt køleskab – eller hvidevarer generelt. Det kan være forskellige krav til alt fra energiklasse til størrelse til kapacitet til brugervenlighed og smarte funktioner. Hvis du er på udkig efter et integreret køleskab med et væld af gode løsninger i en god størrelse og i den rigtige energiklasse, så kan en mulighed være dette Series 6 KIR51AF30 køleskab fra Bosch.

Hele herligheden består af H139,7 x B55,8 x D54,5 centimeters fuldt køleskab med en kapacitet på 247 liter. Du får altså godt plads for pengene, og der bliver nemt masser af rum til hele familien eller kollektivets madvarer. 

Smart køleskab med garanti for friske madvarer

Med det moderne køleskab fra Bosch får du forskellige funktioner, som kan bevare friskheden på din mad og gøre det let som en leg at holde styr på indholdet.

Indretningen af køleskabets 247 liters rum består af fem glashylder, en grønsagsskuffe og fem hylder i lågen. De sidstnævnte kommer med kanter i forskellige højder, så du altid kan holde overblikket over vandflasker og ketchup såvel som gær og andre småting, som let forsvinder i de dybere hylder.

Den ene glashylde i køleskabet har en EasyAccess funktion, som betyder, at hylde kan trækkes ud. Det er en fordel, hvis du har en tæt pakket hylde, men gerne vil slippe for at tømme det hele ud for at nå de bagerste varer. Grønsagsskuffen er designet med VitaFresh Plus, der sørger for et optimalt fugtighedsniveau, og det kan forlænge levetiden på dine grønsager og frugter.

For altid at holde den ønskede temperatur, har Bosch udstyret køleskabet med FreshSense. Det er et sensorsystem, der bevarer en konstant temperatur.

Som endnu en smart og moderne feature får du Touch kontrol i køleskabet. Du skal altså ikke bruge de første dage på at dreje en skive og holde øje med, om temperaturen passer. Det øger brugervenligheden, og du kan altid nemt regulere temperaturen.

Økonomisk og miljøvenligt valg

Udover at være spækket med moderne løsninger ligger køleskabet også i en rigtig god energiklasse, nemlig A++. Det har et årligt energiforbrug på 109 kWh, og det giver både en økonomisk og miljøvenlig løsning.

Specifikationer:

 • Mål: H139,7 x B55,8 x D54,5 centimeter
 • Integreret køleskab
 • Volumen: 247 liter
 • Energiklasse: A++
 • Energiforbrug: 109 kWh/år
 • Støjniveau: 33 dB
 • FreshSense teknologi
 • Touch kontrol
 • Smart interiør

3. Electrolux EN3791MOW

 • Topscorer – Råd & Rön

Electrolux EN3791MOW

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Med model nummer 2 på listen bliver vi i samme boldgade som med den foregående fra AEG – denne gang er der dog fokus på en af topmodellerne fra Electrolux. Også dette kølefryseskab egner sig bedst til den mindre familie, og den scorer ligeledes utrolig flotte karakterer i diverse tests hos forbrugermagasinerne. Den er med andre ord et solidt bud på dit næste køleskab.

Electrolux EN3791MOW scorer topkarakterer i test hos det svenske forbrugerråd Råd & Rön, der særligt fremhæver den flotte A++ energiklasse, og den gode, ventilerede køling i hele skabet. Der er med andre ord ingen slinger i valsen med dette kølefryseskab, der har en flot kapacitet på 228 liter i køleskabet og 91 liter i fryseren.

Effektiv 0-graders skuffe og smarte funktioner.

Som det var tilfældet med den forrige model, så kommer dette kølefryseskab fra Electrolux med både SuperKøl og SuperFrys-funktioner, der er med til at gøre dit liv lettere. Funktionerne lader dig køle- og fryse store mængder mad meget hurtigt, hvis der skulle være behov for dette, og det er sådanne detaljer, der gør denne model til vores nummer 2.

Electrolux EN3791MOW (åben)

Køleskabsdelen i denne model er fantastisk, og i testresultaterne fremhæves den smarte 0-graders skuffe, hvor du kan opbevare madvarer særskilt fra resten af køleskabets indhold. Køleskabet kommer herudover med smart luftcirkulation, der sikrer en længere holdbarhed og en meget mere stabil temperatur hele tiden – du behøver ikke at tænke på, hvor du placerer hvilke fødevarer i køleskabet.

Automatisk afrimning og effektivt luftfilter

Andre områder, hvor denne model scorer flotte karakterer i test, er indenfor afrimning og luftfiltrering. Kølefryseskabet kommer med det smarte TasteGuard-luftfilter, der som navnet antyder filtrerer luften, således at madvarer ikke påvirker hinanden. Herudover kan du fryde dig over de ekstra store glashylder, der giver mere fleksibilitet i hverdagen.

Modellen fra Electrolux imponerer yderligere med den effektive automatiske afrimning, der klarer afrimning af fryseren for dig. Da dette har stor indvirkning på fryserens effektivitet, er det guld værd, når man gerne vil spare lidt på strømmen. Til sidst fremhæves det praktiske LED-lys i køleskabet, da det giver et godt lys uden at bruge uanede mængder af strøm.

Alt i alt ligger denne model fra Electrolux kun et mule hår fra vores nummer 1 på listen – det er et fantastisk køleskab med indbygget fryser. Du får masser af kvalitetsløsninger i en flot samlet pakke, der kommer i både hvid- og rustfri front, og effektiviteten er i særklasse uden at fordyre din tilværelse. Dermed kan dette kølefryseskab kun anbefales på baggrund af anmeldelserne.

Udvalgte specifikationer:

 • Dimensioner: 2005mm x 595mm x 647mm (HxBxD)
 • Kapacitet køleskab/fryser: 228 liter / 91 liter
 • Energiklasse: A++
 • Årligt energiforbrug: 264 kWh
 • Lydniveau (dB): 43 dB
 • Vægt: 77 kilo

4. ELETROLUX ERF2504A0W FRITSTÅENDE KØLESKAB UDEN FRYS

ELETROLUX ERF2504A0W FRITSTÅENDE KØLESKAB UDEN FRYS

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

2.594,00 DKK
2.699,00 DKK

Har du brug for et mindre køleskab, som stadig har en god kapacitet og kan gemme på mange køleskabsvarer? Så er denne model fra Electrolux måske et godt match til dig. Det kan være, du allerede har et køle- og fryseskab, men lige mangler den ekstra plads til kolde drikkevarer i forbindelse med arrangementer. Det kan også være, du bor på begrænset plads og derfor gerne vil udnytte kølekapaciteten i dit køleskab maksimalt.

Under alle omstændigheder præsenterer vi her ERF2504A0W-modellen fra Electrolux. Med sine mål på H125 x B55 x D61,2 centimeter lyder størrelsen ikke af meget. Alligevel får du i dette køleskab en kølevolumen på 240 liter.

Småt men godt

Afgørende for dette køleskab er indretningen, som sikrer, at du kan udnytte pladsen optimalt. Du får fire justerbare glashylder, som kan placeres, så de passer til dine behov. Desuden har grønsagsskuffen fuld bredde, så du har plads til fuldt sortiment i den sunde afdeling.

Elgigantens forbrugere lægger da også særligt vægt på kapaciteten, når de uddeler stjerner til køleskabet. En anden ting, de fremhæver i anmeldelserne, er støjniveauet, som ligger helt nede på 38 dB. Samlet set scorer køleskabet fire ud af fem stjerner, og det er et godt resultat for et køleskab i denne størrelse.

At køleskabet ikke har en indbygget fryseafdeling, giver naturligvis også mere plads til blot at køle ting. Dog er det værd at have med i sine overvejelser, om man har behov for et fryseskab – og i sådan et tilfælde om man bedre kan have sådan et separat fra køleskabet.

Et godt valg for miljøet – og pengepungen

Når man skal investere i nye hvidevarer, vil de fleste være interesserede i at spare penge – både på købstidspunktet og på længere sigt. Hvis det også gælder dig, er det endnu en grund til at kigge i retning af det lille køleskab fra Electrolux.

Udover den fordelagtige pris for et køleskab med god kapacitet er der også penge at spare på elregningen. Køleskabet ligger i energiklassen A+. Helt kort betyder det den gode ende af energiskalaen. For dig kan det betyde et lavere forbrug og dermed en mindre elregning, når den lander. Derfor kan den gode energiklasse let både blive en sejr for dig og for miljøet.

Udvalgte specifikationer:

 • Mål: H125 x B55 x D61,2 centimeter
 • Kølevolumen: 240 liter
 • Energiklasse: A+
 • Energiforbrug: 130 kWh/år
 • Støjniveau: 38 dB
 • Ingen fryserafdeling
 • Fritstående
 • Højdejusterbare glashylder

5. Smeg FC370X2PE

 • Topscorer – Råd & Rön

Smeg FC370X2PE

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Selvom Smeg altid er et firma, der har det gode design i fokus, så laver de også effektive og praktiske køle-fryseskabe, hvilket afspejles i netop denne model. Modellen har fået masser af roser med på vejen i diverse tests hos testfirmaer landet over, og særligt den effektive nedkøling og det brugervenlige design fremhæves som perler på en snor.

Smeg FC370X2PE er et køle-fryseskab, der kan prale af at være topscorer i test hos det svenske forbrugermagasin Råd & Rön, der har testet en lang række køleskabe. Der er dermed garanti for høj kvalitet og flot design, der vil gøre sig godt i ethvert moderne køkken. Modellen scorer højt indenfor stort set alle parametre, og det er derfor en all-round, god løsning til den mellemstore familie.

Masser af plads og effektivt kølesystem

Smeg har ikke blot lavet et smukt køle-fryseskab til eliten – de har lavet et praktisk køleskab med fryser, der har plads til alle dine madvarer. Kølekapaciteten er på 219 liter, og fryseren er større end gennemsnittet på markedet med en frysekapacitet på hele 99 liter. Dermed kan du næsten købe en halv ko og stadig have plads til overs.

Udover den flotte kapacitet, så er Smeg FC370X2PE et effektivt køleskab, der har et lavt energiforbrug. Således har denne model også opnået energiklasse A++, hvilket er tæt på perfekt. Kølingen klares ved hjælp af den ventilerede køle-funktion, der er med til at sikre en utrolig stabil og jævn temperatur i hele køleskabet – og med elektronisk temperaturstyring er det let at ændre temperaturen.

Brugervenlig model med effektiv fryser

Ordet ”effektiv” går virkelig igen, når man beskriver denne model fra Smeg, og man er nødt til at gentage sig selv, når fryseren skal beskrives. Fryseren har nemlig en indfrysningskapacitet på hele 18 kilo om dagen, hvorfor du kan fryse meget store mængder madvarer af gangen. Herudover sikrer indfrysningsfunktionen, at madvarerne bliver frosset hurtigt ned.

Smeg har virkelig tænkt brugervenlighed ind i dette køle-fryseskab, hvor venlige LED-lamper sikrer et fantastisk overblik inde i køleskabet. Herudover er indretningen meget fleksibel, og du kan justere de to glashylder helt efter dine præferencer. Der er alt fra flaskehylde til hylde til æg – der er med andre ord tænkt over alle de behov, familien måtte have.

Denne model i børstet, rustfrit stål er et sikkert valg til det moderne hjem. Funktionerne er holdt simple, men virker fantastisk godt, og man får et bundsolidt køle-fryseskab, hvis man går med denne model. Eneste ridse i lakken er det lidt højere lydniveau på 43 dB. Titlen som topscorer i test hos Råd & Rön siger i virkeligheden det hele – en værdig kombattant på vores liste over markedets bedste køleskabe med fryser.

Udvalgte specifikationer:

 • Dimensioner: 1845mm x 595mm x 650mm (HxBxD)
 • Kapacitet køleskab/fryser: 219 liter / 99 liter
 • Ventileret kølefunktion og NoFrost automatisk afrimning
 • Energiklasse: A++
 • Årligt energiforbrug: 264 kWh
 • Lydniveau (dB): 43 dB
 • Vægt: 75 kilo

6. Electrolux EN3791MOX

 • Topscorer – Råd & Rön
Electrolux EN3791MOX

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

8.311,00 DKK
8.711,00 DKK

Sidste mere eller mindre levende billede på listen over markedets bedste køleskabe med fryser er denne flotte sag fra Electrolux. Her er der masser af plads til familiens madvarer, og det er særligt de praktiske egenskaber, der scorer gode karakterer i test. Effektiviteten er helt sikkert sat i fokus med denne model, der dog måske mangler nogle af de smarteste funktioner på markedet.

Electrolux EN3791MOX har klaret sig fantastisk i test, når man ser hen over en bred kam, og særligt i test hos det svenske forbrugermagasin Råd & Rön har denne model gjort sig godt. Den energibesparende vinkel giver en flot energimærkning på A++, og i det hele taget er dette en effektiv og lidt anonym model, der gør sig godt i de fleste køkkener.

God kapacitet og fantastisk køle/fryseevneElectrolux EN3791MOX (åben)

Nogle af de specielle funktioner, som Electrolux gør rigtig godt ved netop denne model er henholdsvis SuperKøl og SuperFrys-funktionerne. Dette gør dig i stand til at køle/fryse madvarer på ingen tid, hvilket kan være rart, når indkøbene har været i den større kategori. Herudover får du god kapacitet for pengene, da køleskabet kan rumme 243 liter, og fryseren kan rumme 91 liter.

Herudover er denne model med til at holde dine madvarer friske i længere tid af gangen med den smarte MultiFlow-teknologi. Dette, kombineret med den smarte 0 graders zone i køleskabet, giver længere holdbarhed til de fleste madvarer – guld værd for den store familie. Hertil gør det smarte TasteGuard luftfilter, at luften i køleskabet altid er frisk og god for madvarerne.

Electrolux har skabt en model, der er meget praktisk i daglig brug, ved at inkludere den smarte NoFrost-teknologi. Dermed skal du ikke bekymre dig om at afrime fryseren med jævne mellemrum, ligesom det smarte LED-lys giver et godt overblik over køleskabets mange kroge. Dermed er køleskabet en fryd i brug, hvilket man hurtigt kommer til at sætte pris på.

Som allerede nævnt er dette ikke verdens mest avancerede køle-fryseskab, men det køler og fryser effektivt, ligesom kapaciteten er god. Dermed bliver dette en meget anbefalelsesværdig model, der vil gøre sig godt i køkkenet hos selv de lidt større familier. Testresultaterne peger i hvert fald på, at der er køleskab/fryser nok til de fleste med Electrolux’ model.

Udvalgte specifikationer:

 • Dimensioner: 2005mm x 595mm x 647mm (HxBxD)
 • Kapacitet køleskab/fryser: 243 liter / 91 liter
 • Automatisk afrimning og LED-belysning
 • Energiklasse: A++
 • Årligt energiforbrug: 254 kWh
 • Lydniveau (dB): 43 dB
 • Vægt: 74 kilo

7. ELECTROLUX ERF4114AOW køleskab med god kølekapacitet

ELECTROLUX ERF4114AOW køleskab med god kølekapacitet

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

3.339,00 DKK
3.739,00 DKK
3.999,00 DKK

Som nummer 8 på listen har vi endnu et Electrolux køleskab. Denne model er også testvinder ved bl.a. Råd og Rön, men her er der fokus på familien, der har brug for meget køleplads. Med hele 387 liters kapacitet til rådighed, er dette køleskabet for den større familie, der har behov for plads til grøntsagerne til aftensmaden, børnenes madpakker og de mange andre ting, man typisk finder hos en dansk familie.

ERF4114AOW er modellen for familien, der ikke har behov for et prangende og anerledes køleskab, men som i stedet vil have et køleskab, der er nemt at åbne og som falder naturligt ind i sine omgivelser i køkkenet.

Lavt energiforbrug uden besparelser på kvaliteten

Modellen har energiklasse A++ og leverer derfor nogle gode funktioner men med et lavt forbrug.

FreeStore er en af de smarte funktioner, køleskabet har. Hvis man undrer sig over, hvad denne funktion dog kunne være, så er det et system, der minimerer temperaturforskelle i hele køleskabet. Det betyder altså også, at det ikke betyder noget hvor i køleskabet , man opbevarer sine fødevarer, da kølingen er optimal i hele køleskabet. I forbindelse med dette har køleskabet også en funktion, der gør, at man hurtigt kan sænke temperaturen i en kort periode, så ens madvarer ikke når at tø op. Dette er især en praktisk funktion, hvis man har handlet stort ind, og ikke kan få at få det hele i køleskabet hurtigt nok.

Endnu en god funktion er døralarmen, der både er visuel og akustisk. Det vil altså sige, at køleskabet ikke bare siger en lyd, men at den også giver visuelle tegn på, at man ikke har lukket køleskabet ordentligt.

Selvafrimende og med feriefunktion

På grund af den selvafrimende funktion er det hurtigt og let at gøre køleskabet rent. Alt, det kræver, er blot to minutters fritid og en våd klud, og så fremstår køleskabet som nyt igen.

Hvis man er typen, der ofte tager på ferie, vil man nok blive glad for den smarte feriefunktion, der gør, at man kan undlade at slukke helt for køleskabet og blot sætte det i hvile, når man er ude at rejse. Det gør, at man undgår grimme lugte og mug, man normalt vil skulle tage sig af, når man kommer hjem.

Mange kender sikkert også til problemet med, at ens flasker enten ruller rundt på hylderne eller falder ud af lågen, hver gang man åbner køleskabet. Det er dog ikke et problem, man skal bekymre sig om med denne model. Den smarte flaskehylde er en sand problemløser, der sørger for, at ens flasker ikke blot ligger stille, men også fylder mindre, end de normalt ville gøre på en almindelig glashylde.

Generelt set er det her altså et køleskab på den billigere side, der kan anbefales til dem, der har brug for lidt ekstra plads.

Udvalgte specifikationer

 • Dimensioner: 1854mm x 595mm x 668mm (HxBxD)
 • Kapacitet: 387 liter
 • Energiklasse: A++
 • Årligt energiforbrug: 116 kWh
 • Vægt: 63 kilo

8. ELECTROLUX ERF4114AOX i energiklasse A++

ELECTROLUX ERF4114AOX i energiklasse A++

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

4.378,00 DKK
4.778,00 DKK

Denne model er endnu en Electrolux, og som du måske nok kan fornemme, er disse populære blandt forskellige testgrupper. ERF4114AOX er en god model til den lidt større familie, og så er den blevet kåret som bedst i test af Forbrugerrådet Tænk.

Hvis man leder efter et moderne køleskab i rustfrit stål, der ikke tiltrækker for meget opmærksomhed, kan dette være et godt valg. Det skyldes ikke kun designet, at dette kan være et godt valg. Nej, det skyldes også de mange funktioner, som køleskabet er proppet med, der gør hverdagen og livet lettere.

Resistent mod fedtfingre og med elektronisk temperaturstyring

Mange kender måske, at man konstant er nødt til at tørre sit køleskab af for fedtede fingre. Enten fordi børnene har været i skabet, eller fordi man selv glemmer at lukke døren med håndtaget en gang imellem. Dette er dog intet problem med dette Electrolux køleskab, som er belagt med en AntiFingerPrint belægning, der ikke tager mod fedtfingre. Det betyder altså, at dit køleskab altid vil se nyt og pænt ud. Det hjælpes på vej af den selvafrimende funktion, som holder det indre fri for frost.

Køleskabet er også udrustet med elektrisk temperaturstyring, der sørger for, at temperaturen altid er optimal for ens fødevarer, og at man altid kan se hvilken temperatur, køleskabet står på. Herudover sørger døralarmen for, at man husker at lukke døren efter sig, når man har været henne og hente noget i skabet.

Ventileret køl og hurtig afkøling

Som nævnt tidligere er der flere ting, der gør, at man får den optimale temperatur i hele køleskabet. FreeStore er funktionen, der sørger for, at man kan opbevare hvad som helst hvor som helst i køleskabet uden at spare på holdbarheden af produktet. Herudover er der også funktionen Superkøl, der sørger for, at man sagtens kan handle stort ind og samtidig undgå, at ens madvarer tør op, inden man har fået dem ordentligt i skabet. Superkøl sænker temperaturen i en kort periode, og på denne måde kan man altså være sikker på, at ens madvarer stadig er i god stand, når man skal bruge dem. Denne funktion er ikke blot manuel, men også automatisk, da den selv går i gang, når døren til køleskabet har været åbnet i en længere periode.

Denne Electrolux model har også en feriefunktion, der sørger for, at dit køleskab ikke udvikler mug eller dårlige lugte, mens hele familien er afsted på ferie.

Som tidligere nævnt er denne model en testvinder, og det er der også en grund til. De mange funktioner fungerer som de skal, og alt i alt hjælper de med at gøre hverdagen nemmere for den almene familie. Det eneste minus kan være, at det er lidt på den dyre side, men hvis man er villig til at betale for den effektivitet, som dette Electrolux køleskab kan tilbyde, er det alle pengene værd.

Udvalgte specifikationer

 • Dimensioner: 1854mm x 595mm x 668mm (HxBxD)
 • Kapacitet: 387 liter
 • Energiklasse: A++
 • Årligt energiforbrug: 116 kWh
 • Lydniveau (dB): 39 dB
 • Vægt: 62 kilo

9. GRAM KF 4376-90 FN køle/fryseskab med lavt energiforbrug

GRAM KF 4376-90 FN køle/fryseskab med lavt energiforbrug

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

7.086,00 DKK

Nummer 10 på listen er et stilrent og funktionelt køleskab fra GRAM med masser af fryseplads og åben dør alarm, der gør det let for hele familien at huske at lukket døren efter sig.

KF 4376-90 FN er en klassisk model fra GRAM, der ofte prøver at skabe modeller, der passer ind i ethvert hjem. Denne model er ingen undtagelse, da den giver god plads til både køle- og frysevarer og samtidig har et klassisk udseende, der blender ind med sine omgivelser. Det er det perfekte køle/fryseskab for familien, der ofte har brug for at fryse ting ned, og derfor har brug for en lidt større fryser.

Effektive alarmer og brudsikkert glas

Ikke nok med at køleskabet har åben dør alarm, der sikrer, at døren bliver lukket ordentligt hver gang, så har det også en alarm, der går af, hvis temperaturen i køleskabet bliver for høj. Dette er især en fordel, hvis man bor et sted, hvor man ofte har strømafbrydelser, da man hurtigt kan nå at reagere på situationen og derved redde sine madvarer, der ellers ville været gået til spilde.

Udover disse alarmer har køleskabet også andre overbevisende funktioner, som f.eks. det brudsikre glas, som alle glashylderne er fremstillet af. Det brudsikre glas gør, at hylderne er meget holdbare samtidig med, at de ikke går nemt i stykker. Hvis man samtidig er typen, der godt kan lide at have et par flasker vin liggende i køleskabet, medfølger der en vinhylde, som man nemt kan flytte rundt på og derfor placere lige, hvor man har lyst til. Der er plads til fem flasker, og så slipper man for at bekymre sig om, hvorvidt de falder ned fra hylderne, hver gang man åbner køleskabet.

Frostfrit system med god luftcirkulation

Det effektive system Full NoFrost, som er et ventileret kølesystem, er at finde i køleskabet. Det sørger for, at der er en ensartet temperatur gennem hele køleskabet, så det intet problem er at finde et sted til enhver fødevare. I forbindelse med dette besidder køleskabet også den smarte teknik ’DualCooling’, der sikrer, at ens fødevarer kan holde sig friske i længere tid – og hvilket hjem har ikke brug det?

Og hvis de ovenstående funktioner ikke er nok, så har køleskabet også en FreshZone, hvor temperaturen er lavere og dermed også perfekt til at opbevare bl.a. fersk kød, frisk fisk eller mejeriprodukter.

GRAM’s køle/fryseskab er bruger- og energivenligt. Indvendigt finder man LED belysning, der sørger for et flot og holdbart lys i hele køleskabet, så man ikke blot får ordentligt udsyn, men også lys, der holder i lang tid.

Så hvis man leder efter et meget standard køleskab med en rummelig fryser og et klassisk design i form af store håndtag og en dejlig hvid farve, bør man helt klart overveje denne model.

Udvalgte specifikationer

 • Dimensioner: 1850mm x 595mm x 650mm (HxBxD)
 • Kapacitet køleskab/fryser: 219 liter / 99 liter
 • Energiklasse: A++
 • Årligt energiforbrug: 264 kWh
 • Lydniveau (dB): 43 dB

10. LIEBHERR CUfb 2831 med SmartFrost-funktion

LIEBHERR CUfb 2831 med SmartFrost-funktion

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

7.999,00 DKK
7.999,00 DKK

Den sidste på listen er en model med et klassisk look. Den blå farve gør, at køleskabet skiller sig ud fra den almindelige hvide eller metalfarve, man så ofte ser, og håndtagene, der er indbygget i dørene, giver skabet et glat og lettere sofistikeret udseende.

Liebherr’s CUfb 2831 passer godt ind i et hjem, der har behov for et mindre køle/fryseskab, der stadig kan de samme ting som andre, større skabe. Med 212 liters køleskabsplads og 53 liters frysekapacitet er det tydeligt, at det ikke er et køleskab, der er skabt til den helt store familie, men som i stedet er god i de lidt mindre hjem.

Da køleskabet har energiklasse A++, ligger det i den gode ende af skalaen, når man snakker om energibesparelse, og har derfor også et forholdsvis lavt energiforbrug, i forhold til andre køle/fryseskabe på markedet, med et årligt forbrug på 192 kWh.

Optimale opbevaringsforhold og transparente hylder

I fryseren på denne model har Liebherr sørget for, at der er gode opbevaringsforhold i form af ekstra høje, transparente skuffer, der let kan tages ud fra fryseren. Desuden kan hylderne i fryseren også tages ud. Det gør det nemt at opbevare både de små ting og de lidt større ting, der kræver ekstra plads. Det er især en fordel i forbindelse med fødselsdagsfester eller lignende.

I køleskabet finder man to transparente grøntsagshylder, der er med til at skabe et nemt overblik over indholdet i skufferne; hvad end om det er gulerødderne eller salaten, man ofte har problemer med at finde.

Når man snakker om optimale opbevaringsforhold, er det også værd at nævne den smarte flaskehylde, der følger med. Ikke nok med, at hylden stopper flaskerne fra at trille rundt på hylderne, så sparer man også plads i køleskabet, man kan bruge til andre ting. Flaskehylden kan placeres dér, hvor man har lyst til at placere den. Dette gør især, at den også kan placeres tæt under en af de normale hylder og derved fylde mindre, end flaskerne ville gøre, hvis de skulle stå rundt omkring i køleskabet.

Ensartet køling i fryseskabet

Et problem, mange ofte oplever, er, at der danner sig rim på frostvarerne og i selve skabet. Dette er ikke længere et problem, man skal bekymre sig om med SmartFrost-funktionen, der sørger for at reducere rimdannelsen, så man ikke bare slipper for at afrime sin fryser konstant, men så man også slipper for rim på sine frostvarer. SmartFrost sørger også for en ensartet køling i fryseskabet.

Generelt er Liebherr’s modeller højrehængslede, men der er sørget for, at du som forbruger kan tilpasse dørens åbningsside, præcis som du vil have den.

Dette Liebherr køleskab er godt nok lidt på den dyre side, men med alle dets funktioner, der især kan hjælpe den travle familie i hverdagen, er det penge godt givet ud.

Udvalgte specifikationer

 • Dimensioner: 1612mm x 550mm x 630mm (HxBxD)
 • Kapacitet køleskab/fryser: 212 liter / 53 liter
 • SmartFrost-funktion
 • Energiklasse: A++
 • Årligt energiforbrug: 192 kWh
 • Lydniveau (dB): 39 dB
 • Vægt: 57 kilo

11. GORENJE NRK6192GW fritstående køleskab

GORENJE NRK6192GW fritstående køleskab

Med Gorenje skal du ikke være i tvivl om, du får kvalitet. Her er tale om en slovensk hvidevareproducent, som ligger blandt de otte største af slagsen i hele Europa med en markedsandel på 4 procent. Desuden har de eksisteret siden 1950, så de har været på markedet længe.

Gorenje har skabt NRK6192GW-modellen, som både er et rummeligt, energi- og prisvenligt bud på et fritstående køleskab til familiehuset eller bofællesskabet. Modellen leveres i hvid med et diskret design, som kan passe ind i langt de fleste køkkener. Desuden kommer det med en række moderne kvaliteter.

STØJSVAGT KØLESKAB MED GOD RUMMELIGHED

Køleskabet fra Gorenje egner sig rigtig godt til familien på 3-4 eller eventuelt et bofællesskab på samme størrelse. Det har nemlig både en rigtig god køle- og frysekapacitet på henholdsvis 230 og 95 liter. Der er god plads på de forskellige hylder i køleafdelingen, og så er flaskeholder, æggebakke og grønsagsskuffe for optimal pladsudnyttelse. Fryseren har tre skuffer i forskellige størrelser. Dermed kan der let dannes et overblik over, hvad man har liggende.

Også det indbyggede LED-lys i køledelen kan være med til at give et godt overblik. Det giver en behagelig belysning ved åbning af køleskabet. Så er det let at finde mælken til den tidlige morgenkaffe eller den sene aftensnack, når trangen melder sig.

Køleskabet passer ind i standardmålene for hvidevarer, så du behøver ikke have et specialdesignet køkken for at få pladsen til det. Desuden er køkkenet støjsvagt, og lydniveauet på kun 42 dB gør det muligt at bruge i et åbent køkken med opholdsrum, uden man føler sig forstyrret.

ENERGIVENLIG LØSNING

Dette Gorenje køleskab er et godt eksempel på, at energivenlighed ikke behøver at være en stor udskrivning økonomisk. Du får nemlig et køleskab i energiklasse A++ til en god pris. Så skal du ikke frygte de store udsving på elregningen – og heller ikke ved investeringen. Det årlige energiforbrug for køleskabet ligger på cirka 233 kWh.

Det betyder ikke, der er sløset med de resterende kvaliteter. Køleskabet har en ganske udmærket indfrysningsevne på 5 kilo i døgnet. Ved en strømafbrydelse har fryseren en optøningstid på cirka 21 timer. Det vil sige, det holder godt på kulden, og det er selvfølgelig også medvirkende til en højere energivenlighed og et lavere forbrug.

Udvalgte specifikationer:

 • Mål: H185 x B60 x D64 cm.
 • Vægt: Cirka 70 kg.
 • Energiklasse: A++
 • Årligt energiforbrug: 233 kWh
 • Støjniveau: 42 dB
 • Vendbare døre.
 • Farve: Hvid

Gode råd til opbevaring af madvarer i køleskabet

Når man endelig kommer ind af hoveddøren med en masse, gode madvarer i hænderne, så er det de færreste, der faktisk tænker over, hvilke hylder i køleskabet, madvarerne placeres. Dette er dog langt fra ligegyldigt, hvilket generelt skyldes de temperaturmæssige forskelle, der kan være mellem køleskabets hylder. Selv de bedste køle-fryseskabe kan have svært ved at opretholde en konstant temperatur i hele skabet, og derfor bør man som minimum altid gå efter et køleskab med ventilationssystem. Dermed får man de bedste forudsætninger for et køleskab, der køler nogenlunde ens, hvilket er meget ønskværdigt.

Hvis man ikke er så heldig at have et køleskab af nyere dato – eller et skab uden ventilation – så kan man som tommelfingerregel huske på, at varmen stiger opad i køleskabet. Dette betyder, at de øverste par hylder i mange tilfælde kan være flere grader varmere end de nederste, hvorfor man f.eks. aldrig bør placere letfordærvelige madvarer øverst i køleskabet.

Til dig uden ventilation i køleskabet kan følgende råd være brugbare:

Køleskabets øverste hylder: Her bør du, modsat alle andre danskere, placere dine grøntsager og det frugt, som kræver plads i køleskabet. Dermed får du dem ”op i lyset”, så de ikke så let når at blive dårlige, ligesom de ikke behøver de koldeste temperaturer i køleskabet. Her kan du ligeledes placere smør og ost, der heller ikke kræver maksimal køling hele tiden.

Køleskabets nederste hylder: Her bør du altid placere de letfordærvelige madvarer, der f.eks. inkluderer mælk, kød og fisk, ligesom rester fra aftensmaden altid bør stilles nederst. Der er, som allerede nævnt, koldest i bunden af køleskabet, hvorfor madvarerne kan holde sig i længere tid, hvis de bliver stillet her. Du kan også med fordel stille dine æg i bunden af skabet, da de heller ikke har så let ved at håndtere de temperatursvingninger, der typisk er i køleskabslågen.

Frugt og grønt, som du aldrig bør putte i køleskabet: Nogle frugter og grøntsager har enten ikke godt af køleskabets kulde eller har ingen effekt af at blive sat på køl. Dette gælder f.eks.: Æbler, bananer, avocado, agurker, tomater, ingefær, pærer, meloner, squash og auberginer. Alle disse kan med fordel opbevares udenfor køl.

Frugt og grønt, der altid bør være på køl: På samme vis er der nogle fugter og grøntsager, der altid bør nyde godt af køleskabets kulde. Dette gælder f.eks.: Bær, stenfrugter og grønt, der ikke umiddelbart er nævnt.
Som altid er der undtagelser, og med frugt handler det også meget ofte om, hvorvidt luftfugtigheden i køleskabet er høj. Hvis denne f.eks. ligger på 90-95 procent, så bør du faktisk putte dine grøntsager ned i skuffen, da den er med til at holde på fugten. Herudover bør man ligge et stykke køkkenrulle i bunden af grøntsagsskuffen, hvis man opbevarer frugt og andet heri. Dette sørger for at fjerne overskydende fugt og kondensvand, der ellers er med til at skabe dårligt klima inde i køleskabet.


En hurtig oversigt over madvarer og deres optimale opbevaring

Udover det faktum, at mange ikke bruger køleskabets hylder til det, de egentlig er bedst til, så er der mange, der ikke helt har styr på, hvad de forskellige madvarer i hjemmet kræver i forhold til opbevaring. Man ser ofte, at madvarer uden behov for køl faktisk alligevel står i køleskabet – det er spild af plads, der kunne være brugt på andre ting. Derfor vil vi nedenfor kort gennemgå, hvor du bør opbevare forskellige typer af madvarer.

Mælk, ost og andre mejeriprodukter: Disse typer af fødevarer bør normalt altid opbevares på køl ved max. 5 grader. Lys og ilt skal helst ikke komme i kontakt med madvarerne, ligesom de faktisk kan nedfryses i mindre portioner, hvis det er nødvendigt. Eneste undtagelse herfra er dog yoghurt, der ikke bør fryses ned. Generelt set kan de fleste mejeriprodukter holde sig i 2-3 dage, hvor ost dog ofte kan holde i op til en måned. Lugt altid til dine madvarer – lugter de dårligt, så skal de smides ud.

Frugt og grønt: Som allerede nævnt kan du i de fleste tilfælde holde dig til ovenstående liste, hvis du er i tvivl om, hvorvidt dine frugter og grøntsager skal i køleskabet. Det kan dog være en fordel at pakke om til så små pakker som muligt, ligesom visse typer af frugter helst ikke skal opbevares sammen. Generelt gælder dette for æbler, pærer, nektariner, vindruer og lignende frugter, da de indeholder et stof, der hedder ethylen. Ethylen kan være med til at modne andre grøntsager hurtigere, hvorfor det aldrig bør opbevares sammen med friske grøntsager i køleskabet.

Kød, æg og pålægsprodukter: Disse typer af madvarer skal altid opbevares på køl, da det er med til at forlænge holdbarheden. Dette skal helst være i tæt emballage, da dette netop gavner holdbarheden. Æg kan sagtens holde sig i flere uger, hvor kød og pålæg som regel ikke kan holde sig mere end et par dage. Særligt kød skal man være lidt opmærksom på, og hvis man vælger at fryse det ned i stedet, så skal man huske at pakke det om i f.eks. plastikposer. Dette er med til at holde kødet friskt i fryseren.

Fisk: Fisk er én af de typer af madvarer, der fordærves hurtigst. Derfor skal det altid opbevares i køleskabet, ligesom man bør spise det samme dag – ellers skal det fryses ned. Fisk har det bedst ved en temperatur på ca. 2 grader, hvorfor du med fordel kan bruge et 0 graders rum, hvis dit køleskab har et sådant.

Brød: Brødvarer behøver normalt ikke at blive opbevaret i køleskab, men man kan vælge at gøre det, hvis det skal kunne holde sig længere. Omvendt bliver brødet ofte tørt og kedeligt, hvis det ligger for længe i køleskabet, hvorfor det ikke kan anbefales på daglig basis. Brød kan faktisk også fryses ned, hvorfor et stort lager af brød ikke behøver at betyde, at der skal smides ud til den store guldmedalje.

Rester fra aftensmaden: Som tidligere nævnt skal rester altid stilles så lavt i køleskabet som muligt, ligesom de altid bør afkøles så hurtigt som muligt. Dermed sikrer man sig mod store horder af bakterier, der er med til at fordærve maden. Generelt set kan de fleste rester holde sig et par dage i køleskabet, ligesom de ofte kan holde flere måneder i fryseren. Husk dog altid at gennemvarme alle de rester, du måtte have: Det er med til at fjerne risikoen ved bakterier, der har ophobet sig i maden.

Husk altid datomærkningen – men sund fornuft er bedre

I Danmark er vi rigtig gode til at have datomærkninger på alle madvarer, og det er generelt også en god idé at følge disse, da de som oftest afspejler de korrekte holdbarhedsdatoer. Der er dog ingen grund til at pakke den sunde fornuft helt væk, da du ofte enten kan lugte eller smage dig frem til madvarer, der nok burde blive smidt ud. Hvis maden lugter fælt eller har en underlig konsistens fra hvad normalen ellers er, så er det bare med at smide dem ud – også selvom datoen måske ikke helt er nået endnu. Madvarer er fordærvelige, og nogle gange glipper datomærkningen for specifikke produkter.


Så længe kan maden holde sig frisk i fryseren

Modsat hvad nogle mennesker tror, så kan ikke alle fødevarer holde sig for evigt i fryseren. Nuvel, de bliver måske ikke direkte sundhedsskadelige at indtage, men de kan få en underlig konsistens eller have forringet smag og lugt, når de bliver tøet op. Af netop denne grund bør man altid holde styr på, hvilke fødevarer man har i fryseren, således at man får mest muligt ud af madvarerne. I den forbindelse har Idenyt.dk været med til at udvikle følgende liste over fødevarers holdbarhed i fryseren. Der er generelt tale om gennemsnitlige holdbarheden, hvorfor man som altid bør bruge sin sunde fornuft i vurderingen af madvarerne:

 • Bagværk, magert: 4-5 måneder
 • Bagværk, fedt: 2-3 måneder
 • Frugt: 10-12 måneder
 • Grøntsager: 6-12 måneder
 • Kalvekød: 6-8 måneder
 • Svinekød, magert: 6 måneder
 • Svinekød, fedt: 3 måneder
 • Hakket kød: 4 måneder
 • Røget kød: 4-6 måneder
 • Pølser: 2-3 måneder
 • Fisk, mager: 3-6 måneder
 • Fisk, fed: 2-3 måneder
 • Fiskefars: 1-2 måneder
 • Gravet og røget fisk: 3-4 uger
 • Fjerkræ, magert: 8-10 måneder
 • Fjerkræ, fedt: 5 måneder
 • Mælkeprodukter: 3 måneder
 • Ost: 3-4 måneder

Her er det også vigtigt at tilføje, at man for alt i verden skal huske at tø de nedfrosne madvarer korrekt op. Dette gælder f.eks. for kød, som aldrig bør optøs på køkkenbordet, men i stedet skal have en plads i køleskabet, til det skal bruges i madlavningen. Dette skyldes, at bakterier fra kødets nedfrysning hurtigt kan formere sig i de varme temperaturer, hvorfor disse skal holdes nede, indtil kødet skal bruges.


Gode råd til, når du fryser madvarer ned

Der er rigtig mange gode grunde til at fryse overskydende madvarer ned, og det er med til at bekæmpe meget af den madspild, der hærger vores generation. Nedfrysningen er nemlig med til at stoppe udviklingen af bakterier, hvilket stopper den naturlige fordærvning. Dermed kan varerne holde sig meget længere til glæde og gavn for både dig og miljøet. Der er dog en række gode råd, man bør følge, når madvarerne skal fryses ned, og disse giver vi dig her.

Pak kødet om.

Generelt bør man altid ompakke kødet, hvis det skal en tur i fryseren. Dette skyldes, at en række plasttyper slet ikke kan holde til de lave temperaturer, mens andre plastindpakninger er så isolerende, at madvarerne simpelthen ikke kan fryses ordentligt ned. Derfor skal kødet pakkes om, inden det ryger i fryseren.

Brug fryseposer i stedet for plastikbøtter

Dette råd har ingen indvirkning på fødevarerne, men det betyder en del for din elregning og for miljøet. Mange har nemlig for vane at fryse forskellige madvarer ned i plastikbokse, der måske er smarte, men kræver meget energi at få frosset ned. Derfor kan det kun anbefales, at pakke kød og andre varer om i fryseposer, som hverken fylder meget eller isolerer for meget. Dermed går fryserens energi direkte til nedkøling af fødevarerne, hvilket er ønskværdigt. Her er det vigtigt, at dine fryseposer faktisk egner sig til nedfrysning – tjek om de har ”kniv og gaffel”-symbolet, så er de egnede.

Nedfrys hurtigt – og frys aldrig ned igen

Madvarer skal fryses ned så hurtigt som muligt for at sikre, at bakterierne ikke når at formere sig alt for meget. Herudover sikrer den hurtige nedfrysning, at maden holder sin kvalitet – for både smagens og udseendets skyld. Det er ydermere vigtigt, at man aldrig fryser mad ned igen, som har været tøet op i mellemtiden. Dette kan være med til at fordærve maden, hvilket er spild af ressourcer og frysekraft.

Fordel fødevarerne og brug indfrysningsfunktionen

Sidste gode råd er at fordele fødevarerne så jævnt som muligt rundt i hele fryseren, når du fryser dem ned. Dette gælder særligt, når du fryser større portioner af kød ned på samme tid, og fryseren derfor ikke kan klare presset. Det tager lang tid at fryse store mængder mad, og det kan være med til at hæve temperaturen meget i fryseren, mens det står på. Af netop samme grund bør du altid bruge indfrysningsfunktionen, som din fryser garanteret er udstyret med. Dermed bliver fødevarerne hurtigere frosset ned, hvilket sparer energi samlet set.


Den rette temperatur til fryser og køleskab

Generelt anbefales det af eksperterne, at man indstiller sit køleskab og sin fryser til henholdsvis 5 grader og minus 18 grader, hvis man gerne vil spare mest muligt energi samtidig med at få kølet madvarerne optimalt ned. Der kan faktisk være mange penge at spare, hvis køleskabet bare står én grad forkert, og dette gælder særligt for de energibesparende modeller med energimærke A++ og A+++. Der gælder den generelle sammenhæng; jo lavere temperatur, jo højere energiforbrug.

Ovenstående grund gør, at man jævnligt bør kontrollere, at temperaturen i både køleskab og fryser er indstillet korrekt. Til dette kan man ofte bruge det indbyggede termometer, hvis man har en nyere model, mens man for ældre modeller kan lægge et termometer ind i selve skabet. Her er det vigtigt, at man måler flere steder, da ventilationen ikke altid er så god i ældre køleskabe. Dermed kan man spare miljøet og pengepungen for den ekstra udgift – og det er da værd at tage med!

Tak fordi at du læste med i vores køleskab med frys test – det er vi oprigtigt glade for. Vi håber tilmed også, at du har fundet et godt køleskab med frys, som du får glæde af!

Denne side er anmeldt af: Jeppe F. Svendsen 10/10