Skrevet d. 2. januar 2019 af Lars Jespersen

Køleskab med fryser test 2019 – Find de bedste modeller

Bedste køleskab med fryser – find de bedste modeller

Et af husets vigtigste stykker udstyr af køleskabet. Køleskabet er spændende at udforske, når man er småsulten, og de bedste køleskabe på markedet bruger ikke ret meget energi på at køle alskens madvarer ned. Der findes desværre ikke en model, der kan fylde sig selv endnu, men heldigvis findes der dog en lang række modeller, der kombinerer både køle- og frysemulighed. Køleskabe med fryser er i meget høj kurs i de mindre, danske husstande, der hverken har plads eller lyst til at have en stor kummefryser stående. Her bliver køle-fryse-skabet et perfekt kompromis mellem plads og praktikalitet, og langt de fleste, moderne hjem er udstyret med en kombineret køleskab med fryser.

Som med alt andet elektronik på markedet, så kan det være svært at finde frem til netop den model, der passer til husstandens behov. Hvor meget plads skal der være i køleskabet og skal fryseren kunne rumme ekstra mange grøntsager? Dette er blot nogle af de spørgsmål, som man er nødt til at stille sig selv, når man går på opdagelse i den jungle af køleskabe med fryser, der findes derude. Beslutningen om køb af et nyt køleskab er ofte meget styret af prisen, men der kan faktisk være bedre fidus i at lade sig styre af kvaliteten og respekterede testresultater i stedet. Af netop denne grund finder du herunder Bedste10.dk’s bud på markedets bedste køleskabe med frys i test.

Vores liste afspejler nogle af markedets bedste køleskabe med indbygget fryser, der har scoret flotte karakterer i diverse tests på området. Vi har studeret testresultaterne nøje, således at du ikke behøver at gøre det, og vi har taget hensyn til alt fra effektivitet til energiforbrug og kapacitet. Der er med andre ord ingen sten, der ikke er blevet vendt, og vi har udelukkende baseret vores liste på testresultater fra respekterede testfirmaer i både Danmark og udlandet. Med andre ord har vi gjort det så let som muligt for dig at finde dit næste køleskab med fryser – det er bare at vælge blandt de fantastiske kombattanter på vores top 8 liste.

Bedste køleskab med fryserTestvinder Set hos
1) AEG RCB63727OW
TopscorerWhiteaway DK

LÆS MERE

2) Electrolux EN3791MOW TopscorerWupti.com

LÆS MERE

3) Samsung RB38M7998S4/EF TestvinderWupti.com

LÆS MERE

4) LG GBB59PZEFSTestvinderWhiteaway DK

LÆS MERE

5) Smeg FAB28RNE1TopscorerWupti.com

LÆS MERE

6) Bosch KGN36VI45TopscorerWhiteaway DK

LÆS MERE

7) Smeg FC370X2PETopscorerWhiteaway DK

LÆS MERE

8) Electrolux EN3791MOXTopscorerWhiteaway DK

LÆS MERE

I denne test giver vi dig:

 • Et overskueligt indblik i nogle af markedets bedste køleskabe med indbygget fryser
 • En grundig gennemgang af modellerne med fokus på deres egenskaber og deres resultater i test
 • En omfattende oversigt over, hvordan du får mest ud af pladsen i køleskabet, og en række gode råd til indstilling og opbevaring af madvarer ud fra en række kategorier

Bemærk venligst: Her på Bedste10.dk har vi ikke selv haft de forskellige køleskabe med indbyggede frysere i test – vi har baseret vores top 8 liste på testresultater fra en lang række testfirmaer. Dette giver dig det bedst mulige overblik over markedets bedste køleskabe, uden at du skal gennemlæse en masse test på nettet – det er nemt og bekvemt at træffe en kvalificeret beslutning ud fra vores liste.


1. AEG RCB63727OW

 • Topscorer – Råd & Rön

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
5.379,00 5.379,00 Til butik →
7.275,00 7.275,00 Til butik →
7.275,00 7.275,00 Til butik →
7.375,00 7.375,00 Til butik →

Hvis du leder efter det perfekte match til en familie på 3-4 personer, så er dette køleskab med fryser fra AEG et rigtig godt match. Denne model bliver rost til skyerne i test, og den kan enten fås i hvid eller med rustfri front alt efter dine præferencer. Der er ydermere god kapacitet i dette køleskab, der sparer på energien, hvilket den flotte A++ karakter vidner om.

AEG RCB63727OW har bestemt ikke markedets letteste navn at huske, men det er ikke desto mindre en topmodel, der klarer sig flot i test hos f.eks. svenske Råd & Rön, der er det svenske forbrugerråd. Her fremhæves det, hvordan modellens elektroniske temperaturstyring fungerer helt efter hensigten, ligesom kvaliteten bliver fremhævet foran de andre modeller i test.

Lækker teknologi og rigtig fin kapacitet

AEG har alle dage produceret fantastiske hårde hvidevarer til de danske hjem, og denne model er bestemt ingen undtagelse. Her får du masser af lækker teknologi, hvilket f.eks. kommer til udtryk ved den smarte elektroniske temperaturstyring, der automatisk holder temperaturen i køleskabet helt optimal. Dermed skal du ikke selv gå og skifte op og ned hele tiden – køleskabet klarer det hele selv.

Herudover kommer denne model med en flot kapacitet på 250 liter i køleskabet og 91 liter i fryseren, hvilket passer perfekt til den klassiske husholdning. I test fremhæves ligeledes den gode belysning, der tager meget lidt strøm og giver et fint overblik i selve skabet. Modellen kommer med den uundværlige MultiAir Flow-teknologi, der sørger for ventilation i alle køleskabets niveauer. Dermed er der god luftcirkulation i køleskabet, hvilket sikrer en meget stabil temperatur.

Smart fryser og kvalitetsmaterialer i køleskabet

AEG’s kølefryseskab leverer sublimt indenfor stort set alle områder, og fryseren lever fuldt ud op til køleskabets kvaliteter. Den kommer nemlig med funktionen SuperFrys, der lader dig indfryse meget store mængder mad på samme tid – en smart detalje. Her følger køleskabet dog også op med funktionen SuperKøl, der lader dig sænke temperaturen i køleskabet hurtigt.

I testresultaterne er det tydeligt at se, at der er kvalitet for pengene ved denne model, hvor særligt de aftagelige panserglashylder giver fantastisk holdbarhed. Lugtene i køleskabet bliver filtreret væk fra CleanAir Control Filteret, og der er tilmed en 0-graders zone i køleskabet, hvor ikke så sarte madvarer vil kunne holde sig længere. Der er med andre ord ikke et øje tørt, når man snakker om dette kølefryseskab.

Samlet set får du utrolig meget kølefryseskab for pengene, hvis du vælger denne model fra AEG. Testresultaterne taler deres tydelige sprog, og både design og kvalitet vidner om, at denne model ikke vil stå tilbage for nogen af konkurrenterne. Alt i alt et godt køb, hvis du leder efter et nyt køleskab med fryser til køkkenet.

Udvalgte specifikationer:

 • Dimensioner: 2005mm x 595mm x 647mm (HxBxD)
 • Kapacitet køleskab/fryser: 250 liter / 91 liter
 • Energiklasse: A++
 • Årligt energiforbrug: 264 kWh
 • Lydniveau (dB): 43 dB
 • Vægt: 78 kilo

2. Electrolux EN3791MOW

 • Topscorer – Råd & Rön

Electrolux

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
2.777,00 2.777,00 Til butik →
7.129,00 7.129,00 Til butik →
8.264,00 8.264,00 Til butik →
8.364,00 8.364,00 Til butik →

Med model nummer 2 på listen bliver vi i samme boldgade som med den foregående fra AEG – denne gang er der dog fokus på en af topmodellerne fra Electrolux. Også dette kølefryseskab egner sig bedst til den mindre familie, og den scorer ligeledes utrolig flotte karakterer i diverse tests hos forbrugermagasinerne. Den er med andre ord et solidt bud på dit næste køleskab.

Electrolux EN3791MOW scorer topkarakterer i test hos det svenske forbrugerråd Råd & Rön, der særligt fremhæver den flotte A++ energiklasse, og den gode, ventilerede køling i hele skabet. Der er med andre ord ingen slinger i valsen med dette kølefryseskab, der har en flot kapacitet på 228 liter i køleskabet og 91 liter i fryseren.

Effektiv 0-graders skuffe og smarte funktioner.

Som det var tilfældet med den forrige model, så kommer dette kølefryseskab fra Electrolux med både SuperKøl og SuperFrys-funktioner, der er med til at gøre dit liv lettere. Funktionerne lader dig køle- og fryse store mængder mad meget hurtigt, hvis der skulle være behov for dette, og det er sådanne detaljer, der gør denne model til vores nummer 2.

Electrolux EN3791MOW (åben)

Køleskabsdelen i denne model er fantastisk, og i testresultaterne fremhæves den smarte 0-graders skuffe, hvor du kan opbevare madvarer særskilt fra resten af køleskabets indhold. Køleskabet kommer herudover med smart luftcirkulation, der sikrer en længere holdbarhed og en meget mere stabil temperatur hele tiden – du behøver ikke at tænke på, hvor du placerer hvilke fødevarer i køleskabet.

Automatisk afrimning og effektivt luftfilter

Andre områder, hvor denne model scorer flotte karakterer i test, er indenfor afrimning og luftfiltrering. Kølefryseskabet kommer med det smarte TasteGuard-luftfilter, der som navnet antyder filtrerer luften, således at madvarer ikke påvirker hinanden. Herudover kan du fryde dig over de ekstra store glashylder, der giver mere fleksibilitet i hverdagen.

Modellen fra Electrolux imponerer yderligere med den effektive automatiske afrimning, der klarer afrimning af fryseren for dig. Da dette har stor indvirkning på fryserens effektivitet, er det guld værd, når man gerne vil spare lidt på strømmen. Til sidst fremhæves det praktiske LED-lys i køleskabet, da det giver et godt lys uden at bruge uanede mængder af strøm.

Alt i alt ligger denne model fra Electrolux kun et mule hår fra vores nummer 1 på listen – det er et fantastisk køleskab med indbygget fryser. Du får masser af kvalitetsløsninger i en flot samlet pakke, der kommer i både hvid- og rustfri front, og effektiviteten er i særklasse uden at fordyre din tilværelse. Dermed kan dette kølefryseskab kun anbefales på baggrund af anmeldelserne.

Udvalgte specifikationer:

 • Dimensioner: 2005mm x 595mm x 647mm (HxBxD)
 • Kapacitet køleskab/fryser: 228 liter / 91 liter
 • Energiklasse: A++
 • Årligt energiforbrug: 264 kWh
 • Lydniveau (dB): 43 dB
 • Vægt: 77 kilo

3. Samsung RB38M7998S4/EF 

 • Testvinder Råd & Rön

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
13.333,00 13.333,00 Til butik →

Vi fortsætter rækken af kølefryseskabe af høj kvalitet med denne testvindende model fra Samsung. Rigtig mange forbinder Samsung med telefoner og andet udstyr, men de er faktisk også en stor og meget vellidt spiller på markedet for hårde hvidevarer. Denne model er ingen undtagelse, men den kommer dog også med et prisskilt, der ikke er for alle og enhver.

Samsung RB38M7998S4/EF er et kølefryseskab i særklasse, hvilket titlen som testvinder i test hos svenske Råd & Rön da også vidner om. I test bliver modellen rost for at være utrolig energivenlig og lydsvag, hvilket passer perfekt til almindelige familier. Der er masser af funktioner, som adskiller denne model fra mængden, hvilket kan forklare det højere prisskilt.

Effektive kølesystemer og masser af plads

Samsung har skabt et kølefryseskab i den absolutte elite, og dette kommer bl.a. til udtryk i det utrolig effektive kølesystem, Twin Cooling Plus. Madvarer bliver ved med at være friske, og det skyldes til dels, at fugtigheden i køleskabet kan stige til hele 70 %, hvilket giver perfekte resultater. Der er god luftcirkulation med MultiFlow-funktionen, og den nøjagtige temperaturstyring holder styr på temperaturen, uden du skal røre en finger – det er simpelthen så lækkert.

Samsung RB38M7998S4-EF (åben)

Modsat mange andre modeller, så kommer kølefryseskabet fra Samsung med en fryserkapacitet på hele 130 liter, og der er selvfølgelig en afrimende funktion, så du ikke selv skal stå for det. Selve modellen befinder sig naturligvis i energiklasse A++, og med en køleskabskapacitet på 226 liter løber du ikke tør for plads lige foreløbig.

Hi-tech udstyr gør dette til et ’smart’ køleskab

Samsungs store viden indenfor smartphones kommer bestemt til udtryk i deres kølefryseskab, der både er udstyret med tre integrerede kameraer og en smart touchskærm på forsiden. Dette er sikkert totalt uhørt for de fleste, men det er lækkert og fungerer perfekt – så du kan roligt sætte musik på eller se din yndlingsserie direkte på køleskabet, mens du laver mad.

Kameraerne gør det muligt at se, hvad der er i køleskabet, når du f.eks. er ude og handle ind, og den smarte Food Reminder-funktion gør det muligt at tjekke holdbarheden på de varer, du har i køleskabet. Du har naturligvis også muligheden for at benytte det 0-grader varme rum, der sikrer længere holdbarhed, ligesom Memo-funktionen gør, at familien kan holdes opdateret med noter i køkkenet.

Samsung har begået lidt af en genistreg med dette kombinerede køle- og fryseskab, men nytænkning må også siges at koste penge. Med andre ord er dette det perfekte kølefryseskab til dig, der går op i den nye, moderne teknologi og er villig til at betale prisen for det. Køleskabet med fryser klarer sig fantastisk i test, så den eneste forhindring er i virkeligheden prisen – skabet fortjener en plads på vores liste.

Udvalgte specifikationer:

 • Dimensioner: 1927mm x 595mm x 650mm (HxBxD)
 • Kapacitet køleskab/fryser: 226 liter / 130 liter
 • Mulighed for WiFi og Bluetooth-forbindelse
 • Energiklasse: A++
 • Årligt energiforbrug: 268 kWh
 • Lydniveau (dB): 39 dB
 • Vægt: 93 kilo

4. LG GBB59PZEFS

 • Testvinder – Råd & Rön

 

LG Køleskab med fryser

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
4.999,00 4.999,00 Til butik →
7.186,00 7.186,00 Til butik →

På 4. pladsen over de bedste køle-fryseskabe på markedet finder vi denne model fra LG, der fås til en ganske fornuftig pris på nettet. Her får du et køleskab med fryser, der kan stå frit i rummet, og en model, der sparer dig for en masse arbejde. Den fantastiske NoFrost-funktion roses til skyerne i test, og du er i gode hænder, hvis dette bliver dit kommende køle-fryseskab.

LG GBB59PZEFS er et kvalitetsfyldt køle-fryseskab, der har opnået status som testvinder i test hos svenske Råd og Rön. Her opleves køle-fryseskabet som særdeles støjsvagt, hvilket gør placeringen i køkkenet mindre vigtig, ligesom det generelt konstateres, at denne model faktisk klarer sig bedre end mange af de dyrere modeller, der har været i test.

Energivenligt, støjsvagt og helt igennem i orden

LG har alle dage lavet fornuftige produkter til de danske hjem, og dette køle-fryseskab er bestemt ingen undtagelse. Modellen er utrolig energivenlig, da den kun forbruger 172 kWh om året, hvilket da også giver den klassens bedste energimærkning, A+++. Herudover roses indretningen i køleskabet meget i test, da hylderne kan højdejusteres og i det hele taget tilpasses til dine behov.

Selvom LG’s model sparer på strømmen og hjælper miljøet, så kan du stadig forvente en stor grad af effektivitet. Både køle- og frysesektionerne holder en meget jævn temperatur, og alt gøres utrolig støjsvagt ved omkring 37 decibel. Dette er ekstraordinært i testresultaterne, hvor der ligeledes er ros til den lette justerbarhed vha. displayet i køleskabet. Brugervenligheden er altså helt i top med LG’s køle-fryseskab.

Til sidst kan der gås lidt mere i dybden med indretningen i køleskabet: Du får en stor, god skuffe i bunden af skabet, hvor du f.eks. kan putte grøntsager eller kød ned i. Herudover er der 4 hylder i selve skabet, der suppleres med 3 hylder i døren. Fryseren har 3 forskellige skuffer, der alle har gennemsigtig font, hvilket gør det lettere at finde madvarerne igen.

I virkeligheden er der ikke meget mere at sige om denne fornuftige model fra LG: Kvaliteten er i top, der sløses ikke med brugervenlige tiltag, og det hele kommer i en energieffektiv og støjsvag pakke. Herudover er prisen ganske fornuftig i forhold til andre modeller, hvorfor denne testvinder bestemt har en plads på vores liste over markedets bedste.

Udvalgte specifikationer:

 • Dimensioner: 1900mm x 595mm x 650mm (HxBxD)
 • Kapacitet køleskab/fryser: 225 liter / 93 liter
 • Automatisk afrimning med NoFrost-funktionen
 • Energiklasse: A+++
 • Årligt energiforbrug: 172 kWh
 • Lydniveau (dB): 37 dB

5. Smeg FAB28RNE1

 • Yderst populært design – gør sig godt i ethvert køkken

Smeg køleskab med Fryser

 

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
1.319,00 1.319,00 Til butik →

Hvis du leder efter et køle-fryseskab, der skal fungerer som en del af din perfekte indretning, så kommer du simpelthen ikke udenom det mageløst designede køleskab fra Smeg. Det er måske ikke det mest kendte firma på markedet, men de producerer smukke køle-fryseskabe, der passer perfekt ind i en moderne indretning.

Smeg FAB28RNE1 er voldsomt inspireret af et retro, amerikaner køleskab, der er stort og klodset, men veldesignet fra inderst til yderst. Det store fokus er på kvalitet og udseende – knap så meget på de praktiske funktioner. Med andre ord er dette ikke det perfekte køle-fryseskab til den store husholdning; det er til gengæld perfekt til det unge par, der går op i design.

Fornuftige kølekvaliteter men skuffende kapacitet

Smegs køleskabe er uden tvivl blandt de flotteste køle-fryseskabe på markedet, men det betyder også, at kapaciteten lider under det flotte ydre. Frysekapaciteten er på blot 26 liter, hvilket i rigtig mange tilfælde simpelthen er for lidt, og det betyder også, at indfrysningskapaciteten er relativt begrænset. Omvendt scorer modellen gode point for hurtig-frys knappen, der gør, at fryseren sniger sig op som middelmådig i forhold til markedets standarder.

Med det sagt, så er Smeg FAB28RNE1 ikke helt tabt bag en vogn, når det kommer til kølekvalitet. Du får bl.a. ventileret køling, der sikrer stabile temperaturer dagen igennem, ligesom temperaturen er jævn i hele køleskabet. Justeringen sker ved hjælp af den præcise termostat, og der er smarte detaljer indvendigt, der gør skabet justerbart til netop dine behov.

Selvom køleskabet er smukt, så er det ikke desto mindre effektivt, når det kommer til energiforbruget, der ligger i den lave ende. Køle-fryseskabet har opnået energiklasse A++, hvilket er ganske fornuftigt for modeller som denne, og det er med til at trække køleskabet gevaldigt op af listen. Herudover skal kølekapaciteten på 222 liter ligeledes roses – der er plads til det meste.

Som du sikkert allerede havde gættet fra starten af, så er denne model fra Smeg ikke et effektivt monster, der har plads til alt, hvad hjertet kan begære – det er en designklassiker, hvis udseende er dens største styrke. Her er stor set ingen smarte funktioner, men designet alene gør, at skabet fortjener en plads på vores liste over markedets bedste køle-fryseskabe.

Udvalgte specifikationer:

 • Dimensioner: H: 1510mm
 • Kapacitet køleskab/fryser: 222 liter / 26 liter
 • Energiklasse: A++
 • Årligt energiforbrug: 180 kWh
 • Lydniveau (dB): 39 dB

6. Bosch KGN36VI45

 • Gode anmeldelser i diverse tests

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
6.689,00 6.689,00 Til butik →
7.430,00 7.430,00 Til butik →
7.430,00 7.430,00 Til butik →

Nummer 6 på listen er dette flotte køle-fryseskab fra verdenskendte Bosch. Her får man tæt på hele pakken med et flot ydre, der indkapsler et energivenligt køleskab, der tilmed er utrolig brugervenligt. Der er topkarakterer over hele linjen i diverse test af køleskabe med fryser, og én af de helt store fordele er det meget lave støjniveau.

Bosch KGN36VI45 er en vaskeægte topmodel fra tyske Bosch, der høster gode anmeldelser hos både testfirmaer og forbrugere. Der er tænkt over enhver detalje, og køleskabet er utrolig stilrent, hvilket passer ind i langt de fleste, danske køkkener. Med andre ord er det kun prisen, der kan være en kæp i hjulet hos nogen – ellers får man virkelig meget kvalitet for pengene.

Minimalistisk køleskab med god effektivitet og kapacitet

Bosch har alle dage leveret produkter af meget høj kvalitet, og denne model er ingen undtagelse. Her får du et ydre i rustfrit stål, der er venligt og indbydende, ligesom lågerne er grebsfrie for et utrolig minimalistisk udtryk. Det smukke ydre bakkes op af et effektivt indre, der køler madvarerne ved stabile temperaturer, og med 237 liters kølekapacitet, burde du ikke løbe tør for plads lige med det første.

Udover at være smukt og effektivt, så er denne model også meget brugervenlig, hvilket f.eks. viser sig i, at du kan montere hængslerne, som du vil. Herudover gør den smarte NoFrost-funktion, at du slipper for at afrime fryseren i tide og utide – ligesom fryseren vedbliver at være effektiv i mange, mange år. Apropos fryseren får du en kapacitet på 87 liter, hvilket er helt acceptabelt for en model af denne størrelse.

Ét af de helt store salgspunkter for dette køle-fryseskab er, at det støjer meget lidt. I test var støjniveauet helt nede på 36 decibel, hvilket er utrolig flot og lydløst, og det gør køle-fryseskabet ideelt til det mindre samtalekøkken. Når man dertil ligger de justerbare hylder og den gode indretning i både køle- og frysedelen, så står man tilbage med en fantastisk kombination, der hører til på denne liste.

Alt i alt får du utrolig meget kvalitet for pengene, når du vælger et produkt fra Bosch. Indretningen er god, funktionerne er velfungerende, og det ydre taler i virkeligheden helt for sig selv. Eneste ridse i lakken er prisen, der bestemt er i den højere ende og gør, at denne model ikke er for alle børnefamilier derude. Et kanon køle-fryseskab, som ikke kan gå unævnt forbi.

Udvalgte specifikationer:

 • Dimensioner: 1860mm x 600mm x 590mm (HxBxD)
 • Kapacitet køleskab/fryser: 237 liter / 87 liter
 • Automatisk afrimning med NoFrost-funktionen
 • Energiklasse: A+++
 • Årligt energiforbrug: 173 kWh
 • Lydniveau (dB): 36 dB

7. Smeg FC370X2PE

 • Topscorer – Råd & Rön

 

SMEG

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
6.999,00 6.999,00 Til butik →
7.595,00 7.595,00 Til butik →
7.995,00 7.995,00 Til butik →

Selvom Smeg altid er et firma, der har det gode design i fokus, så laver de også effektive og praktiske køle-fryseskabe, hvilket afspejles i netop denne model. Modellen har fået masser af roser med på vejen i diverse tests hos testfirmaer landet over, og særligt den effektive nedkøling og det brugervenlige design fremhæves som perler på en snor.

Smeg FC370X2PE er et køle-fryseskab, der kan prale af at være topscorer i test hos det svenske forbrugermagasin Råd & Rön, der har testet en lang række køleskabe. Der er dermed garanti for høj kvalitet og flot design, der vil gøre sig godt i ethvert moderne køkken. Modellen scorer højt indenfor stort set alle parametre, og det er derfor en all-round, god løsning til den mellemstore familie.

Masser af plads og effektivt kølesystem

Smeg har ikke blot lavet et smukt køle-fryseskab til eliten – de har lavet et praktisk køleskab med fryser, der har plads til alle dine madvarer. Kølekapaciteten er på 219 liter, og fryseren er større end gennemsnittet på markedet med en frysekapacitet på hele 99 liter. Dermed kan du næsten købe en halv ko og stadig have plads til overs.

Udover den flotte kapacitet, så er Smeg FC370X2PE et effektivt køleskab, der har et lavt energiforbrug. Således har denne model også opnået energiklasse A++, hvilket er tæt på perfekt. Kølingen klares ved hjælp af den ventilerede køle-funktion, der er med til at sikre en utrolig stabil og jævn temperatur i hele køleskabet – og med elektronisk temperaturstyring er det let at ændre temperaturen.

Brugervenlig model med effektiv fryser

Ordet ”effektiv” går virkelig igen, når man beskriver denne model fra Smeg, og man er nødt til at gentage sig selv, når fryseren skal beskrives. Fryseren har nemlig en indfrysningskapacitet på hele 18 kilo om dagen, hvorfor du kan fryse meget store mængder madvarer af gangen. Herudover sikrer indfrysningsfunktionen, at madvarerne bliver frosset hurtigt ned.

Smeg har virkelig tænkt brugervenlighed ind i dette køle-fryseskab, hvor venlige LED-lamper sikrer et fantastisk overblik inde i køleskabet. Herudover er indretningen meget fleksibel, og du kan justere de to glashylder helt efter dine præferencer. Der er alt fra flaskehylde til hylde til æg – der er med andre ord tænkt over alle de behov, familien måtte have.

Denne model i børstet, rustfrit stål er et sikkert valg til det moderne hjem. Funktionerne er holdt simple, men virker fantastisk godt, og man får et bundsolidt køle-fryseskab, hvis man går med denne model. Eneste ridse i lakken er det lidt højere lydniveau på 43 dB. Titlen som topscorer i test hos Råd & Rön siger i virkeligheden det hele – en værdig kombattant på vores liste over markedets bedste køleskabe med fryser.

Udvalgte specifikationer:

 • Dimensioner: 1845mm x 595mm x 650mm (HxBxD)
 • Kapacitet køleskab/fryser: 219 liter / 99 liter
 • Ventileret kølefunktion og NoFrost automatisk afrimning
 • Energiklasse: A++
 • Årligt energiforbrug: 264 kWh
 • Lydniveau (dB): 43 dB
 • Vægt: 75 kilo

8. Electrolux EN3791MOX

 • Topscorer – Råd & Rön
ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
5.379,00 5.379,00 Til butik →
7.275,00 7.275,00 Til butik →
7.275,00 7.275,00 Til butik →
7.375,00 7.375,00 Til butik →

Sidste mere eller mindre levende billede på listen over markedets bedste køleskabe med fryser er denne flotte sag fra Electrolux. Her er der masser af plads til familiens madvarer, og det er særligt de praktiske egenskaber, der scorer gode karakterer i test. Effektiviteten er helt sikkert sat i fokus med denne model, der dog måske mangler nogle af de smarteste funktioner på markedet.

Electrolux EN3791MOX har klaret sig fantastisk i test, når man ser hen over en bred kam, og særligt i test hos det svenske forbrugermagasin Råd & Rön har denne model gjort sig godt. Den energibesparende vinkel giver en flot energimærkning på A++, og i det hele taget er dette en effektiv og lidt anonym model, der gør sig godt i de fleste køkkener.

God kapacitet og fantastisk køle/fryseevneElectrolux EN3791MOX (åben)

Nogle af de specielle funktioner, som Electrolux gør rigtig godt ved netop denne model er henholdsvis SuperKøl og SuperFrys-funktionerne. Dette gør dig i stand til at køle/fryse madvarer på ingen tid, hvilket kan være rart, når indkøbene har været i den større kategori. Herudover får du god kapacitet for pengene, da køleskabet kan rumme 243 liter, og fryseren kan rumme 91 liter.

Herudover er denne model med til at holde dine madvarer friske i længere tid af gangen med den smarte MultiFlow-teknologi. Dette, kombineret med den smarte 0 graders zone i køleskabet, giver længere holdbarhed til de fleste madvarer – guld værd for den store familie. Hertil gør det smarte TasteGuard luftfilter, at luften i køleskabet altid er frisk og god for madvarerne.

Electrolux har skabt en model, der er meget praktisk i daglig brug, ved at inkludere den smarte NoFrost-teknologi. Dermed skal du ikke bekymre dig om at afrime fryseren med jævne mellemrum, ligesom det smarte LED-lys giver et godt overblik over køleskabets mange kroge. Dermed er køleskabet en fryd i brug, hvilket man hurtigt kommer til at sætte pris på.

Som allerede nævnt er dette ikke verdens mest avancerede køle-fryseskab, men det køler og fryser effektivt, ligesom kapaciteten er god. Dermed bliver dette en meget anbefalelsesværdig model, der vil gøre sig godt i køkkenet hos selv de lidt større familier. Testresultaterne peger i hvert fald på, at der er køleskab/fryser nok til de fleste med Electrolux’ model.

Udvalgte specifikationer:

 • Dimensioner: 2005mm x 595mm x 647mm (HxBxD)
 • Kapacitet køleskab/fryser: 243 liter / 91 liter
 • Automatisk afrimning og LED-belysning
 • Energiklasse: A++
 • Årligt energiforbrug: 254 kWh
 • Lydniveau (dB): 43 dB
 • Vægt: 74 kilo

Gode råd til opbevaring af madvarer i køleskabet

Når man endelig kommer ind af hoveddøren med en masse, gode madvarer i hænderne, så er det de færreste, der faktisk tænker over, hvilke hylder i køleskabet, madvarerne placeres. Dette er dog langt fra ligegyldigt, hvilket generelt skyldes de temperaturmæssige forskelle, der kan være mellem køleskabets hylder. Selv de bedste køle-fryseskabe kan have svært ved at opretholde en konstant temperatur i hele skabet, og derfor bør man som minimum altid gå efter et køleskab med ventilationssystem. Dermed får man de bedste forudsætninger for et køleskab, der køler nogenlunde ens, hvilket er meget ønskværdigt.

Hvis man ikke er så heldig at have et køleskab af nyere dato – eller et skab uden ventilation – så kan man som tommelfingerregel huske på, at varmen stiger opad i køleskabet. Dette betyder, at de øverste par hylder i mange tilfælde kan være flere grader varmere end de nederste, hvorfor man f.eks. aldrig bør placere letfordærvelige madvarer øverst i køleskabet.

Til dig uden ventilation i køleskabet kan følgende råd være brugbare:

Køleskabets øverste hylder: Her bør du, modsat alle andre danskere, placere dine grøntsager og det frugt, som kræver plads i køleskabet. Dermed får du dem ”op i lyset”, så de ikke så let når at blive dårlige, ligesom de ikke behøver de koldeste temperaturer i køleskabet. Her kan du ligeledes placere smør og ost, der heller ikke kræver maksimal køling hele tiden.

Køleskabets nederste hylder: Her bør du altid placere de letfordærvelige madvarer, der f.eks. inkluderer mælk, kød og fisk, ligesom rester fra aftensmaden altid bør stilles nederst. Der er, som allerede nævnt, koldest i bunden af køleskabet, hvorfor madvarerne kan holde sig i længere tid, hvis de bliver stillet her. Du kan også med fordel stille dine æg i bunden af skabet, da de heller ikke har så let ved at håndtere de temperatursvingninger, der typisk er i køleskabslågen.

Frugt og grønt, som du aldrig bør putte i køleskabet: Nogle frugter og grøntsager har enten ikke godt af køleskabets kulde eller har ingen effekt af at blive sat på køl. Dette gælder f.eks.: Æbler, bananer, avocado, agurker, tomater, ingefær, pærer, meloner, squash og auberginer. Alle disse kan med fordel opbevares udenfor køl.

Frugt og grønt, der altid bør være på køl: På samme vis er der nogle fugter og grøntsager, der altid bør nyde godt af køleskabets kulde. Dette gælder f.eks.: Bær, stenfrugter og grønt, der ikke umiddelbart er nævnt.
Som altid er der undtagelser, og med frugt handler det også meget ofte om, hvorvidt luftfugtigheden i køleskabet er høj. Hvis denne f.eks. ligger på 90-95 procent, så bør du faktisk putte dine grøntsager ned i skuffen, da den er med til at holde på fugten. Herudover bør man ligge et stykke køkkenrulle i bunden af grøntsagsskuffen, hvis man opbevarer frugt og andet heri. Dette sørger for at fjerne overskydende fugt og kondensvand, der ellers er med til at skabe dårligt klima inde i køleskabet.


En hurtig oversigt over madvarer og deres optimale opbevaring

Udover det faktum, at mange ikke bruger køleskabets hylder til det, de egentlig er bedst til, så er der mange, der ikke helt har styr på, hvad de forskellige madvarer i hjemmet kræver i forhold til opbevaring. Man ser ofte, at madvarer uden behov for køl faktisk alligevel står i køleskabet – det er spild af plads, der kunne være brugt på andre ting. Derfor vil vi nedenfor kort gennemgå, hvor du bør opbevare forskellige typer af madvarer.

Mælk, ost og andre mejeriprodukter: Disse typer af fødevarer bør normalt altid opbevares på køl ved max. 5 grader. Lys og ilt skal helst ikke komme i kontakt med madvarerne, ligesom de faktisk kan nedfryses i mindre portioner, hvis det er nødvendigt. Eneste undtagelse herfra er dog yoghurt, der ikke bør fryses ned. Generelt set kan de fleste mejeriprodukter holde sig i 2-3 dage, hvor ost dog ofte kan holde i op til en måned. Lugt altid til dine madvarer – lugter de dårligt, så skal de smides ud.

Frugt og grønt: Som allerede nævnt kan du i de fleste tilfælde holde dig til ovenstående liste, hvis du er i tvivl om, hvorvidt dine frugter og grøntsager skal i køleskabet. Det kan dog være en fordel at pakke om til så små pakker som muligt, ligesom visse typer af frugter helst ikke skal opbevares sammen. Generelt gælder dette for æbler, pærer, nektariner, vindruer og lignende frugter, da de indeholder et stof, der hedder ethylen. Ethylen kan være med til at modne andre grøntsager hurtigere, hvorfor det aldrig bør opbevares sammen med friske grøntsager i køleskabet.

Kød, æg og pålægsprodukter: Disse typer af madvarer skal altid opbevares på køl, da det er med til at forlænge holdbarheden. Dette skal helst være i tæt emballage, da dette netop gavner holdbarheden. Æg kan sagtens holde sig i flere uger, hvor kød og pålæg som regel ikke kan holde sig mere end et par dage. Særligt kød skal man være lidt opmærksom på, og hvis man vælger at fryse det ned i stedet, så skal man huske at pakke det om i f.eks. plastikposer. Dette er med til at holde kødet friskt i fryseren.

Fisk: Fisk er én af de typer af madvarer, der fordærves hurtigst. Derfor skal det altid opbevares i køleskabet, ligesom man bør spise det samme dag – ellers skal det fryses ned. Fisk har det bedst ved en temperatur på ca. 2 grader, hvorfor du med fordel kan bruge et 0 graders rum, hvis dit køleskab har et sådant.

Brød: Brødvarer behøver normalt ikke at blive opbevaret i køleskab, men man kan vælge at gøre det, hvis det skal kunne holde sig længere. Omvendt bliver brødet ofte tørt og kedeligt, hvis det ligger for længe i køleskabet, hvorfor det ikke kan anbefales på daglig basis. Brød kan faktisk også fryses ned, hvorfor et stort lager af brød ikke behøver at betyde, at der skal smides ud til den store guldmedalje.

Rester fra aftensmaden: Som tidligere nævnt skal rester altid stilles så lavt i køleskabet som muligt, ligesom de altid bør afkøles så hurtigt som muligt. Dermed sikrer man sig mod store horder af bakterier, der er med til at fordærve maden. Generelt set kan de fleste rester holde sig et par dage i køleskabet, ligesom de ofte kan holde flere måneder i fryseren. Husk dog altid at gennemvarme alle de rester, du måtte have: Det er med til at fjerne risikoen ved bakterier, der har ophobet sig i maden.

Husk altid datomærkningen – men sund fornuft er bedre

I Danmark er vi rigtig gode til at have datomærkninger på alle madvarer, og det er generelt også en god idé at følge disse, da de som oftest afspejler de korrekte holdbarhedsdatoer. Der er dog ingen grund til at pakke den sunde fornuft helt væk, da du ofte enten kan lugte eller smage dig frem til madvarer, der nok burde blive smidt ud. Hvis maden lugter fælt eller har en underlig konsistens fra hvad normalen ellers er, så er det bare med at smide dem ud – også selvom datoen måske ikke helt er nået endnu. Madvarer er fordærvelige, og nogle gange glipper datomærkningen for specifikke produkter.


Så længe kan maden holde sig frisk i fryseren

Modsat hvad nogle mennesker tror, så kan ikke alle fødevarer holde sig for evigt i fryseren. Nuvel, de bliver måske ikke direkte sundhedsskadelige at indtage, men de kan få en underlig konsistens eller have forringet smag og lugt, når de bliver tøet op. Af netop denne grund bør man altid holde styr på, hvilke fødevarer man har i fryseren, således at man får mest muligt ud af madvarerne. I den forbindelse har Idenyt.dk været med til at udvikle følgende liste over fødevarers holdbarhed i fryseren. Der er generelt tale om gennemsnitlige holdbarheden, hvorfor man som altid bør bruge sin sunde fornuft i vurderingen af madvarerne:

 • Bagværk, magert: 4-5 måneder
 • Bagværk, fedt: 2-3 måneder
 • Frugt: 10-12 måneder
 • Grøntsager: 6-12 måneder
 • Kalvekød: 6-8 måneder
 • Svinekød, magert: 6 måneder
 • Svinekød, fedt: 3 måneder
 • Hakket kød: 4 måneder
 • Røget kød: 4-6 måneder
 • Pølser: 2-3 måneder
 • Fisk, mager: 3-6 måneder
 • Fisk, fed: 2-3 måneder
 • Fiskefars: 1-2 måneder
 • Gravet og røget fisk: 3-4 uger
 • Fjerkræ, magert: 8-10 måneder
 • Fjerkræ, fedt: 5 måneder
 • Mælkeprodukter: 3 måneder
 • Ost: 3-4 måneder

Her er det også vigtigt at tilføje, at man for alt i verden skal huske at tø de nedfrosne madvarer korrekt op. Dette gælder f.eks. for kød, som aldrig bør optøs på køkkenbordet, men i stedet skal have en plads i køleskabet, til det skal bruges i madlavningen. Dette skyldes, at bakterier fra kødets nedfrysning hurtigt kan formere sig i de varme temperaturer, hvorfor disse skal holdes nede, indtil kødet skal bruges.


Gode råd til, når du fryser madvarer ned

Der er rigtig mange gode grunde til at fryse overskydende madvarer ned, og det er med til at bekæmpe meget af den madspild, der hærger vores generation. Nedfrysningen er nemlig med til at stoppe udviklingen af bakterier, hvilket stopper den naturlige fordærvning. Dermed kan varerne holde sig meget længere til glæde og gavn for både dig og miljøet. Der er dog en række gode råd, man bør følge, når madvarerne skal fryses ned, og disse giver vi dig her.

Pak kødet om.

Generelt bør man altid ompakke kødet, hvis det skal en tur i fryseren. Dette skyldes, at en række plasttyper slet ikke kan holde til de lave temperaturer, mens andre plastindpakninger er så isolerende, at madvarerne simpelthen ikke kan fryses ordentligt ned. Derfor skal kødet pakkes om, inden det ryger i fryseren.

Brug fryseposer i stedet for plastikbøtter

Dette råd har ingen indvirkning på fødevarerne, men det betyder en del for din elregning og for miljøet. Mange har nemlig for vane at fryse forskellige madvarer ned i plastikbokse, der måske er smarte, men kræver meget energi at få frosset ned. Derfor kan det kun anbefales, at pakke kød og andre varer om i fryseposer, som hverken fylder meget eller isolerer for meget. Dermed går fryserens energi direkte til nedkøling af fødevarerne, hvilket er ønskværdigt. Her er det vigtigt, at dine fryseposer faktisk egner sig til nedfrysning – tjek om de har ”kniv og gaffel”-symbolet, så er de egnede.

Nedfrys hurtigt – og frys aldrig ned igen

Madvarer skal fryses ned så hurtigt som muligt for at sikre, at bakterierne ikke når at formere sig alt for meget. Herudover sikrer den hurtige nedfrysning, at maden holder sin kvalitet – for både smagens og udseendets skyld. Det er ydermere vigtigt, at man aldrig fryser mad ned igen, som har været tøet op i mellemtiden. Dette kan være med til at fordærve maden, hvilket er spild af ressourcer og frysekraft.

Fordel fødevarerne og brug indfrysningsfunktionen

Sidste gode råd er at fordele fødevarerne så jævnt som muligt rundt i hele fryseren, når du fryser dem ned. Dette gælder særligt, når du fryser større portioner af kød ned på samme tid, og fryseren derfor ikke kan klare presset. Det tager lang tid at fryse store mængder mad, og det kan være med til at hæve temperaturen meget i fryseren, mens det står på. Af netop samme grund bør du altid bruge indfrysningsfunktionen, som din fryser garanteret er udstyret med. Dermed bliver fødevarerne hurtigere frosset ned, hvilket sparer energi samlet set.


Den rette temperatur til fryser og køleskab

Generelt anbefales det af eksperterne, at man indstiller sit køleskab og sin fryser til henholdsvis 5 grader og minus 18 grader, hvis man gerne vil spare mest muligt energi samtidig med at få kølet madvarerne optimalt ned. Der kan faktisk være mange penge at spare, hvis køleskabet bare står én grad forkert, og dette gælder særligt for de energibesparende modeller med energimærke A++ og A+++. Der gælder den generelle sammenhæng; jo lavere temperatur, jo højere energiforbrug.

Ovenstående grund gør, at man jævnligt bør kontrollere, at temperaturen i både køleskab og fryser er indstillet korrekt. Til dette kan man ofte bruge det indbyggede termometer, hvis man har en nyere model, mens man for ældre modeller kan lægge et termometer ind i selve skabet. Her er det vigtigt, at man måler flere steder, da ventilationen ikke altid er så god i ældre køleskabe. Dermed kan man spare miljøet og pengepungen for den ekstra udgift – og det er da værd at tage med!

Tak fordi at du læste med i vores køleskab med frys test – det er vi oprigtigt glade for. Vi håber tilmed også, at du har fundet et godt køleskab med frys, som du får glæde af!

Rating: 4.0/5. From 8 votes.
Please wait...