Mælkeskummer test - Find den bedste mælkeskummer

Mælkeskummer test 2019 – Find den bedste mælkeskummer her!

Alle danskere elsker en god kop kaffe, og det er blevet mere og mere populært at tage skridtet videre fra den klassiske filterkaffe for at få en bedre kaffeoplevelse. Det er her, at vores mælkeskummer test kommer ind i billedet. Med en mælkeskummer kan man nemlig få den lidt samme barista oplevelse, som ellers normalt er reserveret til de lidt dyre kaffebarer. Caffe latte og cappuccino er blevet nogle af danskernes yndlingsmåder at få serveret kaffe på, og fælles for disse er brugen af skummet mælk. Selvfølgelig kan man i nogle øjeblikke nøjes med den kolde mælk direkte fra køleskabet, men hvis man leder efter den gode kaffeoplevelse, så har man brug for en god mælkeskummer.

Mælkeskummeren er i virkeligheden et utrolig simpelt stykke værktøj, der skaber fantastiske resultater, der gavner dine smagsløg. De er simple at betjene, og de sviner ikke ud over hele køkkenbordet, således at du står med en stor rengøringsopgave efterfølgende. Da mælkeskummeren er utrolig simpel i udformning, så findes der også utrolig mange mælkeskummere på markedet – alle til vidt forskellige priser. Af netop denne grund ser vi i denne mælkeskummer test på de modeller, der har klaret sig bedst i test, således at du ikke bliver skuffet over dit nye stykke udstyr til køkkenets udstyrspark.

Vi har lavet en grundig og gennemarbejdet liste over markedets bedste mælkeskummere, som har klaret sig fantastisk i test hos en række danske og udenlandske testfirmaer. Herudover har vi også kigget på forbrugeranmeldelser på en lang række sider for at se, om modellerne duer til noget i den virkelige verden. Modellerne er testet indenfor alt mellem design og ydeevne, og der er også kigget på praktikalitet og holdbarhed i de grundige forbrugertests, vores testresultater kommer fra. Vi har med andre ord lavet det hårde arbejde for dig, så du ikke behøver at gennemtrawle internettet for diverse mælkeskummer test – vores liste er udtryk for nogle af markedets bedste modeller, som helt sikkert vil falde i din smag!

Bedste mælkeskummer Testvinder  Set hos
1) WMF Lineo
Testvinder Kitchenone.dk

Til butik

2) Gastroback Latte Testvinder Coop.dk

Til butik

3) Philips CA6500 Testvinder Proshop.dk

Til butik

4) Bodum Latteo Testvinder hw.dk

Til butik

5) Krups Anbefalet Kitchenone.dk

Til butik

6) Graef MS701 Anbefalet Coop.dk

Til butik

7) Delonghi EMFI Topscorer Proshop.dk

Til butik

I denne mælkeskummer test får du:

  • En grundig gennemgang af markedets bedste mælkeskummere, der alle har klaret sig godt i test hos en række uvildige testfirmaer
  • En overskuelig liste over de bedste mælkeskummere på markedet, hvor din favorit blot er et enkelt klik væk
  • En række gode råd til, hvordan du laver den perfekte skummede mælk

Bemærk venligst: Denne mælkeskummer test er baseret på testresultater fra en lang række testfirmaer i både ind- og udland – vi har altså ikke selv testet de forskellige produkter her på Bedste10.dk. I stedet har vi samlet testresultaterne og skabt en overskuelig liste over de bedste mælkeskummere på markedet, således at du med minimalt arbejder kan finde frem til netop den model, der passer til dine behov.


1. Gastroback Latte Magic – Praktisk, testvindende mælkeskummer

  • Testvinder – ETM Magazine
  • Testvinder – Technik Zu Hause
  • Topscorer – Testsieger

Gastroback Mælkeskummer test

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Hvis du leder efter en effektiv mælkeskummer, der ikke gør meget væsen af sig, så er Gastroback Latte Magic modellen til dit køkken. Modellen bliver rost til skyerne i diverse, tyske forbrugertests, hvor der har været særlig fokus på effektiviteten – som det sig høre og bør i tyske, gennemarbejdede tests. Med andre ord er dette en model, du bør se lidt nærmere på.

Gastroback Latte Magic er kåret til testvinder hos både ETM Magazine og Technik Zu Hause, der særligt var begejstrede for den roterende spiral, der skaber mælkeskummet. Denne kræver nemlig ingen fastgøring, da den drives af en magnet ved motoren – dermed er der mindre rengøring efterfølgende. Det er sjældent, at tyskere bliver begejstrede, men denne model får flotte karakterer i test.

Hvis du vil se den lækre, cremede skum, som Latte Magic laver, så tag et kig på denne video:

Simpel, men effektiv mælkeskummer

Som allerede beskrevet er dette ikke en designmæssig perle, men det er bare et virkelig effektivt værktøj, der er med til at skabe gode resultater dag ud og dag ind. Du kan lave skum af op til 150 mL mælk på én gang eller opvarme 250 mL mælk i én omgang, hvilket er alt rigeligt til to kopper kaffe. Herudover kan du helt tiden følge med i udviklingen gennem det gennemsigtige låg i toppen.

Effektiviteten er ikke til at tage fejl af, og det skyldes særligt den førnævnte, roterende spiral, der bliver styret af en magnet. Dette giver en utrolig jævn mælkeskumning, der leverer cremet skum hver gang. Herudover er modellen meget støjsvag, hvilket gør det muligt at lave mælkeskum om morgenen uden at vække hele husstanden.

Til sidst er det værd at nævne, at denne mælkeskummer kommer med en smart non-stick belægning, der gør det utrolig nemt at rengøre den efter brug. Herudover er denne model udstyret med en automatisk sluk-funktion, som slukker maskinen, når den ønskede konsistens/temperatur er nået.

Gastroback Latte Magic er måske ikke verdens smukkeste mælkeskummer, men den er virkelig effektiv, og med titlen som testvinder i flere tyske mælkeskummer tests, så går du ikke galt i byen med denne model. Rengøringen klares let som en leg, og dermed skal du bare nyde din perfekte kop kaffe, hvis du vælger denne mælkeskummer – en klar nummer 2 på vores liste.

Specifikationer:

  • Smart piskespiral, der drives ved hjælp af magnetisk kraft
  • Autosluk
  • Tåler maskinvask: Nej
  • Materiale: Stål og plast
  • Kapacitet: 150 ml. (skum) / 250 ml. (varm mælk)

2. Philips CA6500 – Flot model fra en af branchens sværvægtere!

  • Testvinder – Coffeeness
  • Topscorer – TestFazit

Philips CA6500 mælkeskummer

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Philips har alle dage skabt fantastiske og ikke mindst praktiske stykker udstyr til køkkenet, og Senseo CA6500 er bestemt ingen undtagelse. Her får du en god kombination af effektivitet og elegant design, der ikke behøver at blive pakket væk, når der kommer gæster – og det er tilmed en testvindende model, som helt sikkert hører til på vores 3. plads!

Philips Senseo CA6500 klarer sig rigtig fornuftigt i mælkeskummer tests i både ind- og udland, og særligt i test hos Coffeeness faldt denne model i god jord. Titlen som testvinder kom i hus efter den høje kvalitet, som det skabte mælkeskum har, ligesom modellens støjsvage ydre var med til at sætte prikken over i’et. Dette er en topmodel på markedet.

Den perfekte mælkeskummer til 2 kopper kaffe

Philips Senseo har ikke verdens største kapacitet, der er holdt til beskedne 120 mL mælk af gangen, men den er omvendt perfekt til den gode kaffeoplevelse om morgenen. Selve skummet kan enten være koldt eller blive varmet op, hvilket den smarte lysknap er med til at indikere – perfekt, hvis man er lidt træt og groggy om morgenen.

Mælkeskummerens effektivitet er der ikke en finger at sætte på, da den magnetdrevne piskeskive frembringer lækkert og cremet skum til enhver type kaffe – det hele går hurtigt og gnidningsfrit!

Hvor effektiviteten er i top, kan man sige det samme om designet, der er holdt helt enkelt og elegant. De bløde former og det gennemsigtige låg giver syn for sagen, og der er tænkt over, at rengøringen skal være så enkel som muligt. Mælkeskummeren er udstyret med smart non-stick belægning, ligesom piskeskiven og låget kan tåle maskinvask.

Af andre funktioner kan til sidst nævnes den automatiske sluk-funktion, der redder dig, hvis du er ved at komme for sent, og at mælkeskummeren kan placeres frit på platformen – alle 360 grader rundt. Der er dermed ingen grund til at fumle for meget med udstyret.

Testresultaterne lyver sjældent, og derfor tøver vi heller ikke med at inkludere Philips Senseo CA6500 på vores liste over markedets bedste mælkeskummere. Design, effektivitet og brugervenlighed er i højsædet, og i virkeligheden er det kun den begrænsede kapacitet, der kan være en lille ulempe. Alt i alt et fornuftigt bud på din næste mælkeskummer.

Specifikationer:

  • Smart piskeskive, der drives ved hjælp af magnetisk kraft
  • Autosluk funktion
  • Tåler maskinvask: Ja, pisker og låg
  • Materiale: Sort plast
  • Kapacitet: 120 mL

3. MELITTA CREMIO 2.0 – MINIMALISTISK OG BRUGERVENLIGT DESIGN

Melitta Cremio

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Hvis du er glad for kaffe med mælk, men endnu ikke har dig en mælkeskummer, er du i den grad gået glip af noget godt. Med en mælkeskummer kan du nyde din kop kaffe med varmt, blødt mælkeskum på toppen. Det er en let måde at gøre at udvide kaffeoplevelsen derhjemme – og måske kan det ovenikøbet få dig til at skrue ned for cafébudgettet. Sådan en investering er altid værd at kigge lidt nærmere på.

Med mælkeskummeren Cremio 2.0 fra Melitta kan du både tilberede varmt eller koldt mælkeskum, varm mælk uden skum eller varm chokolade til de køligere dage, hvor kaffe ikke helt gør det for dig. Desuden egner den sig også rigtig godt til at skumme og varme plantebaserede drikke, hvis du helst vil springe den almindelige mælk over.

Cremio 2.0 har en kapacitet på 1-1,5 deciliter, når du vil lave mælkeskum. Vil du blot varme mælken op uden skum, kan den varme op til 2 deciliter ad gangen. Det er altså nemt og hurtigt at servere varm mælk til kaffen, også når du har gæster. Et godt tip er også at servere den kolde mælkeskum til desserter som et lettere alternativ til fløde på de dage, hvor du vil være lidt mere bevidst.

Brugervenlig og nem at rengøre

Mælkeskummeren fra Melitta kommer i et minimalistisk design, som gør, at den kan passe ind i ethvert køkken uden behov for at pakke den væk, når den ikke er i brug. Den er helt hvid, og så har den få knapper med lys, som sikrer dig den ønskede mælk med kun et tryk.

Apparatet er let at rengøre. Melitta har beklædt indersiden med non-stick belægning, som gør det let af skylle beholderen eller tørre den af med en klud for at fjerne alle mælkerester. Selve låget og piskeriset kan du med fordel vaske i opvaskemaskinen. Det bliver ikke lettere at holde mælkeskummeren helt ren efter brug.

For at gøre det endnu lettere for dig som forbruger, har Melitta udstyret Cremio 2.0 med automatisk slukning, når tilberedningen er overstået, der er for lidt mælk i beholderen, eller beholderen løftes væk fra basen. Der er altså ikke nogle kontakter at tænke på, når du først har skænket den skummede mælk.

Specifikationer:

  • Automatisk mælkeskummer
  • Varm/kold mælk med/uden skum
  • Dele tåler maskinvask
  • Non-stick belægning
  • Autosluk
  • Kapacitet: mælkeskum 100-150 milliliter, varm mælk 100-200 milliliter
  • Minimalistisk design til ethvert køkken

4. Bodum Latteo – Klassisk design til kaffeentusiasten

  • Testvinder – Coffeeness

Bodum Latteo Mælkeskummer testet

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Hvis du er til en mælkeskummer i en lidt anden boldgade, som har et af markedets flotteste designs, så er Bodum Latteo den perfekte mælkeskummer til dig. Denne manuelle mælkeskummer kræver naturligvis lidt mere arbejde end de automatiske konkurrenter på markedet, men det giver omvendt en kæmpe frihed til dig, der går op i dit mælkeskum.

Bodum Latteo er en af de bedste, manuelle mælkeskummere på markedet, hvilket testresultaterne generelt også afspejler. Modellen er bl.a. kåret til testvinder i test hos Coffeeness, hvor den får store roser for design og et velfungerende stempel, der gør mælkeskumning til en leg. Der er ligeledes roser til den lette rengøring, der ikke besværliggøres af elektronik.

Ekstremt veldesignet og effektiv mælkeskummer

Bodums varemærke er høj kvalitet og flot, dansk design, og disse kategorier er også opfyldt til perfektion med Latteo-mælkeskummeren. Designet er simpelt, men samtidig eksklusivt, og modellen oser af overskud og kvalitet fra inderst til yderst. Det simple design gør det også muligt at maskinopvaske alle delene, således at det kun er selve skumning, du selv skal stå for.

Selvom modellen kræver lidt fysisk anstrengelse fra brugeren, så fungerer stempelmetoden upåklageligt. På nul komma fem skabes lækker, cremet mælkeskum for øjnene af dig, og du har 100 % kontrol over, hvordan skummet skal være. Dette er et kæmpe plus for alle de hånddrevne modeller – glasbeholderen gør bare Bodums model lidt bedre end de andre!

Eftersom modellen ikke har noget elektronik i sig, så er du naturligvis selv nødt til at varme mælken op i mikroovnen, hvis du er til varmt mælkeskum. Dette er en lille ridse i lakken, men det er bare noget, de manuelle modeller begrænser. Der er til gengæld rigelig plads til mælk i beholderen, der kan rumme 250 mL på én gang. Dermed kan du lave skum til ca. 4 kopper på samme tid.

Der er ingen tvivl om, at designet og den relativt lave pris, er med til at placere Bodum Latteo i den helt gode ende af vores liste. Omvendt får man virkelig kvalitet, hvis man selv vil have kontrol over sit mælkeskum – der er noget, til den helt store kaffeentusiast. Testresultaterne peger på, at dette er en super mælkeskummer til en super pris!

Specifikationer:

  • Manuel mælkeskummer
  • Tåler maskinvask: Ja, alle dele
  • Materiale: Glas og plast
  • Flot, dansk design
  • Kapacitet: 250 mL

Læs blandt andet også: Kaffekværn test – Sådan kværner du kaffen perfekt


5. Krups Automatisk mælkeskummer – Brugervenlig og lækker model

  • Anbefalet – The Evening Standard

Bedste mælkeskummer fra Krups

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Nummer 5 på vores liste over markedets bedste mælkeskummere går til denne lækre model fra Krups. Her er der tale om en automatisk mælkeskummer, der gør det utrolig let at få perfekt mælkeskum til kaffen, og den har fået rosende ord med på vejen i test. Effektiviteten er god, og overalt er der smarte detaljer, der hæver denne model over mange andre på markedet.

Krups’ automatiske mælkeskummer har fået flotte karakterer i flere forskellige tests verden over, og særligt engelske The Evening Standard havde den som én af deres favoritter i test. Det bliver fremhævet, hvordan denne model skaber mælkeskum i næsten samme kvalitet som den, de professionelle baristaer kan levere – og du kan dermed få en unik oplevelse i dit eget køkken.

Brugervenlighed og smarte detaljer bliver rost til skyerne

Krups’ mælkeskummer er en veldesignet model, der har mange af de detaljer, man hurtigt kan komme til at tage for givet. Der er f.eks. tænkt over en detalje som håndtaget, der er behageligt og sikkert at holde på, ligesom afmålingslinjerne på indersiden giver dig overblik over mængden af skum. Herudover kan man hælde skummet i alle vinkler, hvilket forhindrer mælkeskum ud over hele bordet.

I testresultaterne er der særligt ét punkt, hvor Krups’ model slår alle de andre: Brugervenligheden. Modellen roses for det simple ydre, der består af 3 forskellige indstillinger til skum; cappucino, latte og varm mælk. Her får du perfekt, cremet skum, der passer lige præcis til den kop kaffe, du ønsker at nyde. Herudover sørger den blå LED-indkator for, at du hele tiden ved, hvilken indstilling du har valgt.

Brugervenligheden viser sig også i det ledningsfri ydre, der f.eks. gør det muligt at tage beholderen med ind i spisestuen, ligesom modellen er udstyret med automatisk sluk-funktion. Rengøring klares let, hvilket den effektive non-stick belægning kan takkes for, og der er rigelig kapacitet til flere kopper kaffe i beholderen – alt afhængig af, hvilken type skum du ønsker.

Alt i alt har denne mælkeskummer fra Krups mange kvaliteter og smarte detaljer, som man ikke lige tænker over med det første. Den leverer fint mælkeskum til særligt cappucino og latte, og den er utrolig let at bruge – selv uden brugsanvisning. Krups’ mælkeskummer er en fornuftig model, der får gode karakterer i test.

Specifikationer:

  • Automatisk mælkeskummer
  • Tre omhyggeligt udvalgte indstillinger for perfekt skum
  • Tåler maskinvask: Nej
  • Stilfuldt design
  • God sikkerhed
  • Kapacitet: 150 mL (cappuccino), 200 mL (latte) og 300 mL (varm mælk)

6. Graef MS701 

  • Flotte anmeldelser
  • Gode resultater

Graef-MS-701-maelkeskummer

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Graef MS701 har et flot design, og blandt køberne er den både populær og meget rost. Den er ikke blandt de billigste modeller, men til gengæld er designet eksklusivt og den frembringer en rigtig lækker mælkeskum.

Graef MS701 er en flot mælkeskummer i et lækkert design, der består af et plastkabinet i hvid højglans samt udtagelig mælkebeholder i rustfrit stål. Mælkeskummeren får rigtig mange positive anmeldelser af køberne, der blandt andet er glade for det lækre mælkeskum den frembringer. Derudover kan den også bruges til blot at opvarme mælk med, hvis du skal lave en kop kakao eller bare ønsker at drikke varm mælk med honning uden at skulle bruge en hel gryde til opvarmningen. Her tages beholderen nemt ud af kabinettet, så den kan gå i opvaskemaskine efter brug. Det er således en perfekt mælkeskummer til dig der ønsker en lidt højere byggekvalitet og et brugervenligt design.

Om: Graef MS701 er en mælkeskummer i hvid højglans med en beholder i rustfrit stål. Den fås dog også i en identisk model, hvor kabinettet er i sort højglans. Denne model hedder MS702.

Mælkeskummeren betjenes ved hjælp af de to knapper på fronten, og du kan selv vælge om du ønsker at lave mælkeskum eller blot varm mælk. Ved mælkeskum kan du påfylde op til 200 milliliter mælk, mens du ved varm mælk kan påfylde op til 350 milliliter mælk. En lille fiks detalje er at mælkeskummeren har gennemsigtigt låg, så du hele tiden kan følge med i hvordan mælkeskummet frembringes.

Når mælkeskummet har opnået ønsket temperatur og konsistens, slukkes mælkeskummeren automatisk.

Specifikationer:

  • Piskeren drives ved magnetkraft
  • Autosluk
  • Tåler maskinvask: Ja (kun aftagelig mælkebeholder)
  • Materiale: Rustfrit stål og plast
  • Kapacitet: 200 ml. (skum) / 350 ml. (varm mælk)

7. Delonghi EMFI mælkeskummer

  • Forbrugerfavorit

DElonghi mælkeskummer

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Denne EMFI mælkeskummer fra Delonghi er meget smukt designet og en fryd for øjet. Det smarte og moderne design vil pryde ethvert køkken.

Udover at du får noget smukt at kigge på, så får du en mælkeskummer i meget høj kvalitet, og sp holder i mange år frem.

Det er robust og meget lækkert materiale som den er lavet i, og så kan den skumme mælk.

Denne model er født med 3-i-en pisker, og det gør dig i stand til at lave koldt mælkeskum, varm mælk eller varmt mælkeskum.

Alt det som du har brug for, hvis du skal lave din helt egen favorit, en cappuccino eller en latte.

Uanset hvad du skal lave, så er denne mælkeskummer helt perfekt til opgaven, og den klarer det i løbet af ingen tid.

Du skal i princippet bare trykke på knappen, og så går det hele af sig selv.

Du følger bare brugervejledningen til punkt og prikke, og husker, at det er smart at holde koppen med kaffen lidt på skrå, så du hælder den varme creme eller skum ned i fordybningen. Det giver det bedste resultat, og den bedste smag.

Det er en mælkeskummer som er meget effektiv, og så er den i en meget høj kvalitet, hvorfor at den uden tvivl fortjener en flot placering i vores mælkeskummer test. 


Læs blandt andet også: Kaffemaskine test – Find den rigtige kaffemaskine


Sådan får du den perfekte mælkeskum – hver gang

Når du skal lave en fin og cremet mælkeskum til din cappuccino eller latte, er det ikke helt ligegyldigt hvilken slags mælk du bruger eller hvordan du skummer den. Vi har undersøgt hvordan du opnår den perfekte mælkeskum, og kommer herunder med nogle råd til hvilken mælk du skal købe og hvordan du gør:

Køb en proteinrig, fed og konventionel mælk

Hos Computer Bild anbefaler eksperterne at man bruger en mælk med mindst 3,4 gram protein per 100 gram. Mælkeskummet er nemlig opbygget af tusindvis af små luftbobler, som er omkapslet af proteiner. Med andre ord: Jo flere proteiner i mælken, jo flere små bobler kan der dannes. Fedtindholdet i mælken spiller også en rolle, da de små fedtdråber gør mælkeskummen stabil. Økologisk uhomogeniseret mælk er derfor ikke en god idé at bruge, da fedtdråberne vil være uregelmæssige i størrelse og form. I en homogeniseret mælk er fedtdråberne til gengæld små og ensartede, og det er godt for skummets stabilitet. Du kan læse den lange forklaring hos Videnskab.dk, hvor der gås i dybden med mælkens egenskaber.

Varm mælken til 65 grader og undgå store bobler

I takt med at mælken varmes og piskes, vil konsistensen ændres. I den automatiske mælkeskummer vil den gå over i en cremet og fin konsistens, som er den perfekte konsistens til rigtigt mælkeskum. Første vigtige skridt er at sørge for at temperaturen kommer op på rette niveau. En temperatur på 65-70 grader anbefales. Vær opmærksom på at mælken ikke må komme over de 70 grader da kogende mælk hverken smager eller skummer godt. Er det første gang du bruger din mælkeskummer, kan du med fordel sætte et termometer i mælken og måle temperaturen i takt med at den opvarmes. På den måde kan du danne dig et indtryk af hvor godt den fungerer.

En god måde at komme de sidste store bobler til livs i din mælkeskummer når den er færdig, er at rotere selve beholderen, så mælkeskummet hvirvles rundt. På den måde får skummet lov til at “sætte sig”, og det vil blive tættere og mere cremet. Hvis mælkeskummeren tillader det, kan du også tampe den forsigtigt ned i bordet et par gange, for at slå store bobler itu. Du kan evt. hælde mælken over i en lille opvarmet stålkande, så mælkeskummet bliver nemmere at arbejde med.

Først espresso, derefter mælkeskum

Når du har brygget din espresso, hælder du den op i glasset eller koppen. Dernæst hælder du forsigtigt den skummede mælk op, og laver du til flere personer samtidig, kan du med fordel bruge en ske til at trække skummet med ud. For at opnå det perfekte café-look, skal glasset/koppen fyldes så tæt på kanten som muligt.

Hvis du bruger sukker i kaffen, kan du med fordel dosere den rette mængde i det tomme glas/krus, så du ikke skal ødelægge det flotte mælkeskum efterfølgende. Sukkeret trækker nemlig den lækre skum med sig ned, og så vil kaffenydelsen mindskes.

Transport og sæbe ødelægger mulighederne for skum

En anden forklaring på, at det nogle gange kan være svært at få flot, oprejst mælkeskum, skal findes i transporten af mælken. Transporten af den ubehandlede mælk fra gården til mejeriet kan godt ryste mælken meget, og for mange rystelser kan ødelægge fedtdråberne i mælken. Det medfører, at bestemte enzymer kan påvirke fedtet og frigive fedtsyrer. Kommer der for mange fedtsyrer i mælken, bliver overfladespændingerne omkring proteinerne ødelagt, og det vil medføre, at skummet falder sammen.

Nogle gange er det helt små ting, der påvirker effekten, og det gælder også for mælkeskummet. En anden faktor, der kan ødelægge mulighederne for flot og fast skum, er sæbe og opvaskemiddel. Det er svært at undgå, at der sidder rester af opvaskemiddel i kanden, og al sæbe ødelægger også overfladespændingerne, ligesom fedtsyrer gør.

De forskellige typer af kaffespecialiter

Café latte, cappuccino, espresso, macchiato…. Mange af typerne ligner hinanden meget, så derfor guider vi her til, hvad de enkelte og populære kaffetyper indeholder baseret på artikler fra Euroman og Latte Art Guide:

Espresso: Espressoen udgør fundamentet for de fleste andre kaffevarianter. Den brygges ikke på en bestemt bønnetype men er kaffe, der er brygget under tryk. Dette tryk presser smagsstoffer og olier ud af bønnerne og giver en meget koncentreret smag.

Dobbelt-espresso: Som navnet antyder, så er der tale om to skud espresso i en kop. Dobbelt-espresso er derfor en meget stærk kaffe.

Espresso macchiato: Denne variant er espresso med mælkeskum ovenpå. Skummet holder både på varmen men også på aromaen og smagen.

Americano: En stærkere type som består af et dobbeltshot espresso toppet med varmt vand. Kan godt være lidt bitter i smagen, så derfor kan man med fordel fjerne skummet fra espressoen. Bryg også gerne espressoen direkte oven på vandet i stedet for at hælde det kogende vand oven på espressoen.

Café latte: Latte er en af de mildere kaffevarianter, og på mange måder er latte en blid og sød udgave af espressoen med sit høje mælkeindhold. Latte består gerne af et eller to skud espresso toppet med en god portion mælk. Øverst lægges et lag mælkeskum, som både holder på varmen og gør drikken rar at nippe til. Smagen af kaffen kan let udvandes ved at komme for meget mælk i. Nogle tilsætter mælken kold, mens andre tilsætter den varm.

Cappuccino: Cappuccinoen har fået et ry for at være meget sød med lige dele espresso, mælk og skum. Det mener eksperterne dog er synd. I stedet bør en cappuccino bestå af mere mælk og mindre skum, således at kun en femtedel af kaffen er skum. Tilsæt gerne en deciliter mælk til cappuccinoen. Traditionelt set bruges dog meget skum til en cappuccino og gerne med et drys chokolade på toppen.

Cortado: En mindre kendt variant, der kaldes den maskuline latte. Cortado består af to skud espresso, som toppes med sødmælk uden skum. Smager af mere end latten.

Mocha: Mochaen er en blanding mellem cappuccino og varm chokolade. Mochaen fremstilles ved, at et espresso-shot mikses med kakaopulver, og derefter tilsættes mælk og mælkeskum.

Denne side er anmeldt af: Liv V. Bak 10/10