Testoversigt: Mælkeskummer
Find den 7 mælkeskummer

Vi er partnerfinansieret. Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores partnere. Artiklen er derfor sponsoreret. Bemærk, artiklens årstal er, hvornår artiklen er opdateret, og ikke nødvendigvis et udtryk for, hvornår produkterne er testet. Læs mere

24 Produkter analyseret
7 Bedste valgt
UDARBEJDET AF EKSPERTER Bag Bedste10 er et specialiseret hold af eksperter indenfor forbrugsgoder, hvis fornemmeste opgave er at give dig den bedste vejledning til at finde det bedste produkt til dit behov.

Mange elsker en god kop kaffe, og det er blevet mere og mere populært at tage skridtet videre fra den klassiske filterkaffe for at få en bedre kaffeoplevelse. Med en mælkeskummer kan man nemlig få den lidt samme barista oplevelse, som ellers normalt er reserveret til de lidt dyre kaffebarer. Caffe latte og cappuccino er blevet nogle af danskernes yndlingsmåder at få serveret kaffe på, og fælles for disse er brugen af skummet mælk. Selvfølgelig kan man i nogle øjeblikke nøjes med den kolde mælk direkte fra køleskabet, men hvis man leder efter den gode kaffeoplevelse, så har man brug for en god mælkeskummer.

Mælkeskummeren er i virkeligheden et utrolig simpelt stykke værktøj, der skaber fantastiske resultater, så findes der også utrolig mange mælkeskummere på markedet – alle til vidt forskellige priser. Af netop denne grund ser vi i denne mælkeskummer test-oversigt på de modeller, der har klaret sig bedst i test, således at du ikke bliver skuffet over dit nye stykke udstyr.

Vi har lavet en grundig og gennemarbejdet liste over markedets bedste mælkeskummere, som har klaret sig fantastisk i test hos en række danske og udenlandske testfirmaer. Herudover har vi også kigget på forbrugeranmeldelser på en lang række sider for at se, om modellerne duer til noget i den virkelige verden. Vi har med andre ord lavet det hårde arbejde for dig, så du ikke behøver at gennemtrawle internettet for diverse mælkeskummer test – vores liste er udtryk for nogle af markedets bedste modeller, som helt sikkert vil falde i din smag!

Vurdering og udvælgelse af produkter

Hos Bedste10 er vores fornemste opgave at servere de bedste produkter for dig som læser. Vi har et research-team som undersøger markedet og finder nogle af de bedste produkter og forhandlere. Vi har partnerskaber med hundredvis af små og store webshops, og selvom disse partnerskaber kan påvirke udvalget af produkter, beror vores anbefalinger på redaktionens egen professionelle vurdering.

Vores research-team sammenligner produkter på parametre som:

    1
  • Kunders anmeldelser af produktet
  • 2
  • Produkternes specifikationer og features
  • 3
  • Forhandlerens tilbud, omdømme og service
  • 4
  • Kundedata: Vores interne statistikker på produkternes popularitet
  • 5
  • Tests af produktet foretaget af eksperter og forbrugermagasiner

Vi sammenstiller alt dét med produktets pris og eventuelle tilbud. Rækkefølgen af produkter skal ikke forstås som en rangering men nærmere en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov.

Redaktionens anbefalinger

Vores anbefaling

Gastroback Latte Magic - mælkeskummer bedst i test

  • Testvinder – ETM Magazine
  • Testvinder – Technik Zu Hause
  • Topscorer – Testsieger

Hvis du leder efter en effektiv mælkeskummer, der ikke gør meget væsen af sig, så er Gastroback Latte Magic modellen til dit køkken.

Gastroback Latte Magic
Vores anbefaling
  • Aftagelig skumspiral og non-stick-belægning
  • Magnetisk drivmekanisme
  • Automatisk afbrydelse

Mere om Gastroback Latte Magic

Modellen bliver rost til skyerne i diverse, tyske forbrugertests, hvor der har været særlig fokus på effektiviteten – som det sig høre og bør i tyske, gennemarbejdede tests. Med andre ord er dette en model, du bør se lidt nærmere på.

Gastroback Latte Magic er kåret til testvinder hos både ETM Magazine og Technik Zu Hause, der særligt var begejstrede for den roterende spiral, der skaber mælkeskummet. Denne kræver nemlig ingen fastgøring, da den drives af en magnet ved motoren – dermed er der mindre rengøring efterfølgende.

SPECIFIKATIONER

  • Smart piskespiral, der drives ved hjælp af magnetisk kraft
  • Autosluk
  • Tåler maskinvask: Nej
  • Materiale: Stål og plast
  • Kapacitet: 150 ml. (skum) / 250 ml. (varm mælk)

Som allerede beskrevet er dette ikke en designmæssig perle, men det er bare et virkelig effektivt værktøj, der er med til at skabe gode resultater dag ud og dag ind. Du kan lave skum af op til 150 mL mælk på én gang eller opvarme 250 mL mælk i én omgang, hvilket er alt rigeligt til to kopper kaffe. Herudover kan du helt tiden følge med i udviklingen gennem det gennemsigtige låg i toppen.

Effektiviteten er ikke til at tage fejl af, og det skyldes særligt den førnævnte, roterende spiral, der bliver styret af en magnet. Dette giver en utrolig jævn mælkeskumning, der leverer cremet skum hver gang. Herudover er modellen meget støjsvag, hvilket gør det muligt at lave mælkeskum om morgenen uden at vække hele husstanden.

Til sidst er det værd at nævne, at denne mælkeskummer kommer med en smart non-stick belægning, der gør det utrolig nemt at rengøre den efter brug. Herudover er denne model udstyret med en automatisk sluk-funktion, som slukker maskinen, når den ønskede konsistens/temperatur er nået.

For et mere visuelt indblik i modellen, se YouTube præsentations-videoen herunder:

Læs mere om Gastroback Latte Magic
Bedste praktiske valg

MELITTA CREMIO 2.0 - lille elektrisk mælkeskummer

  • 4,5/5 stjerner på Google Shopping
  • 4,4/5 stjerner på Amazon

Hvis du er glad for kaffe med mælk, men endnu ikke har dig en mælkeskummer, er du i den grad gået glip af noget godt. Med en mælkeskummer kan du nyde din kop kaffe med varmt, blødt mælkeskum på toppen.

MELITTA CREMIO 2.0
Bedste praktiske valg
  • Ergonomisk håndtag for nem brug
  • Intuitiv brug takket være de oplyste knapper
  • Cool Touch-overflade

Mere om MELITTA CREMIO 2.0

Det er en let måde at gøre at udvide kaffeoplevelsen derhjemme – og måske kan det ovenikøbet få dig til at skrue ned for cafébudgettet. Sådan en investering er altid værd at kigge lidt nærmere på.

Med mælkeskummeren Cremio 2.0 fra Melitta kan du både tilberede varmt eller koldt mælkeskum, varm mælk uden skum eller varm chokolade til de køligere dage, hvor kaffe ikke helt gør det for dig.

SPECIFIKATIONER

  • Automatisk mælkeskummer
  • Varm/kold mælk med/uden skum
  • Dele tåler maskinvask
  • Non-stick belægning
  • Autosluk
  • Kapacitet: mælkeskum 100-150 milliliter, varm mælk 100-200 milliliter
  • Minimalistisk design til ethvert køkken

Desuden egner den sig også rigtig godt til at skumme og varme plantebaserede drikke, hvis du helst vil springe den almindelige mælk over.

Cremio 2.0 har en kapacitet på 1-1,5 deciliter, når du vil lave mælkeskum. Vil du blot varme mælken op uden skum, kan den varme op til 2 deciliter ad gangen. Det er altså nemt og hurtigt at servere varm mælk til kaffen, også når du har gæster. Et godt tip er også at servere den kolde mælkeskum til desserter som et lettere alternativ til fløde på de dage, hvor du vil være lidt mere bevidst.

Mælkeskummeren fra Melitta kommer i et minimalistisk design, som gør, at den kan passe ind i ethvert køkken uden behov for at pakke den væk, når den ikke er i brug. Den er helt hvid, og så har den få knapper med lys, som sikrer dig den ønskede mælk med kun et tryk.

Apparatet er let at rengøre. Melitta har beklædt indersiden med non-stick belægning, som gør det let af skylle beholderen eller tørre den af med en klud for at fjerne alle mælkerester. Selve låget og piskeriset kan du med fordel vaske i opvaskemaskinen. Det bliver ikke lettere at holde mælkeskummeren helt ren efter brug.

For at gøre det endnu lettere for dig som forbruger, har Melitta udstyret Cremio 2.0 med automatisk slukning, når tilberedningen er overstået, der er for lidt mælk i beholderen, eller beholderen løftes væk fra basen. Der er altså ikke nogle kontakter at tænke på, når du først har skænket den skummede mælk.

Bedste manuelle mælkeskummer

Bodum Latteo - Klassisk mælkeskummer til en overkommelig pris

  • Testvinder - Coffeeness
  • 4,5/5 stjerner på Google Shopping
  • 4,5/5 stjerner på Amazon

Hvis du er til en mælkeskummer i en lidt anden boldgade, som har et af markedets flotteste designs, så er Bodum Latteo den perfekte mælkeskummer til dig. Denne manuelle mælkeskummer kræver naturligvis lidt mere arbejde end de automatiske konkurrenter på markedet, men det giver omvendt en kæmpe frihed til dig, der går op i dit mælkeskum.

Bodum Latteo
Bedste manuelle mælkeskummer
  • Let og luftig skum på kun 30 sekunder
  • Fremstillet af holdbart borosilikatglas
  • Kan opvarmes i mikrobølgeovnen

Mere om Bodum Latteo

Bodum Latteo er en af de bedste, manuelle mælkeskummere på markedet, hvilket testresultaterne generelt også afspejler. Modellen er bl.a. kåret til testvinder i test hos Coffeeness, hvor den får store roser for design og et velfungerende stempel, der gør mælkeskumning til en leg. Der er ligeledes roser til den lette rengøring, der ikke besværliggøres af elektronik.

SPECIFIKATIONER

  • Manuel mælkeskummer
  • Tåler maskinvask: Ja, alle dele
  • Materiale: Glas og plast
  • Flot, dansk design
  • Kapacitet: 250 mL

Bodums varemærke er høj kvalitet og flot, dansk design, og disse kategorier er også opfyldt til perfektion med Latteo-mælkeskummeren. Designet er simpelt, men samtidig eksklusivt, og modellen oser af overskud og kvalitet fra inderst til yderst. Det simple design gør det også muligt at maskinopvaske alle delene, således at det kun er selve skumning, du selv skal stå for.

Selvom modellen kræver lidt fysisk anstrengelse fra brugeren, så fungerer stempelmetoden upåklageligt. På nul komma fem skabes lækker, cremet mælkeskum for øjnene af dig, og du har 100 % kontrol over, hvordan skummet skal være. Dette er et kæmpe plus for alle de hånddrevne modeller – glasbeholderen gør bare Bodums model lidt bedre end de andre!

Eftersom modellen ikke har noget elektronik i sig, så er du naturligvis selv nødt til at varme mælken op i mikroovnen, hvis du er til varmt mælkeskum. Dette er en lille ridse i lakken, men det er bare noget, de manuelle modeller begrænser. Der er til gengæld rigelig plads til mælk i beholderen, der kan rumme 250 mL på én gang. Dermed kan du lave skum til ca. 4 kopper på samme tid.

Der er ingen tvivl om, at designet og den relativt lave pris, er med til at placere Bodum Latteo i den helt gode ende af vores liste. Omvendt får man virkelig kvalitet, hvis man selv vil have kontrol over sit mælkeskum – der er noget, til den helt store kaffeentusiast. Testresultaterne peger på, at dette er en super mælkeskummer til en super pris!

Graef MS701 

  • 4,5/5 stjerner på Google Shopping

Graef MS701 har et flot design, og blandt køberne er den både populær og meget rost. Den er ikke blandt de billigste modeller, men til gengæld er designet eksklusivt og den frembringer en rigtig lækker mælkeskum.

Mere om Graef MS701 

Graef MS701 er en flot mælkeskummer i et lækkert design, der består af et plastkabinet i hvid højglans samt udtagelig mælkebeholder i rustfrit stål. Mælkeskummeren får rigtig mange positive anmeldelser af køberne, der blandt andet er glade for det lækre mælkeskum den frembringer. Derudover kan den også bruges til blot at opvarme mælk med, hvis du skal lave en kop kakao eller bare ønsker at drikke varm mælk med honning uden at skulle bruge en hel gryde til opvarmningen.

SPECIFIKATIONER

  • Piskeren drives ved magnetkraft
  • Autosluk
  • Tåler maskinvask: Ja (kun aftagelig mælkebeholder)
  • Materiale: Rustfrit stål og plast
  • Kapacitet: 200 ml. (skum) / 350 ml. (varm mælk)

Her tages beholderen nemt ud af kabinettet, så den kan gå i opvaskemaskine efter brug. Det er således en perfekt mælkeskummer til dig der ønsker en lidt højere byggekvalitet og et brugervenligt design.

Graef MS701 er en mælkeskummer i hvid højglans med en beholder i rustfrit stål. Den fås dog også i en identisk model, hvor kabinettet er i sort højglans. Denne model hedder MS702.

Mælkeskummeren betjenes ved hjælp af de to knapper på fronten, og du kan selv vælge om du ønsker at lave mælkeskum eller blot varm mælk. Ved mælkeskum kan du påfylde op til 200 milliliter mælk, mens du ved varm mælk kan påfylde op til 350 milliliter mælk. En lille fiks detalje er at mælkeskummeren har gennemsigtigt låg, så du hele tiden kan følge med i hvordan mælkeskummet frembringes.

Når mælkeskummet har opnået ønsket temperatur og konsistens, slukkes mælkeskummeren automatisk.

Sådan får du den perfekte mælkeskum – hver gang

Når du skal lave en fin og cremet mælkeskum til din cappuccino eller latte, er det ikke helt ligegyldigt hvilken slags mælk du bruger eller hvordan du skummer den. Vi har undersøgt hvordan du opnår den perfekte mælkeskum, og kommer herunder med nogle råd til hvilken mælk du skal købe og hvordan du gør:

Køb en proteinrig, fed og konventionel mælk

Hos Computer Bild anbefaler eksperterne at man bruger en mælk med mindst 3,4 gram protein per 100 gram. Mælkeskummet er nemlig opbygget af tusindvis af små luftbobler, som er omkapslet af proteiner. Med andre ord: Jo flere proteiner i mælken, jo flere små bobler kan der dannes. Fedtindholdet i mælken spiller også en rolle, da de små fedtdråber gør mælkeskummen stabil. Økologisk uhomogeniseret mælk er derfor ikke en god idé at bruge, da fedtdråberne vil være uregelmæssige i størrelse og form. I en homogeniseret mælk er fedtdråberne til gengæld små og ensartede, og det er godt for skummets stabilitet. Du kan læse den lange forklaring hos Videnskab.dk, hvor der gås i dybden med mælkens egenskaber.

Varm mælken til 65 grader og undgå store bobler

I takt med at mælken varmes og piskes, vil konsistensen ændres. I den automatiske mælkeskummer vil den gå over i en cremet og fin konsistens, som er den perfekte konsistens til rigtigt mælkeskum. Første vigtige skridt er at sørge for at temperaturen kommer op på rette niveau. En temperatur på 65-70 grader anbefales. Vær opmærksom på at mælken ikke må komme over de 70 grader da kogende mælk hverken smager eller skummer godt. Er det første gang du bruger din mælkeskummer, kan du med fordel sætte et termometer i mælken og måle temperaturen i takt med at den opvarmes. På den måde kan du danne dig et indtryk af hvor godt den fungerer.

En god måde at komme de sidste store bobler til livs i din mælkeskummer når den er færdig, er at rotere selve beholderen, så mælkeskummet hvirvles rundt. På den måde får skummet lov til at “sætte sig”, og det vil blive tættere og mere cremet. Hvis mælkeskummeren tillader det, kan du også tampe den forsigtigt ned i bordet et par gange, for at slå store bobler itu. Du kan evt. hælde mælken over i en lille opvarmet stålkande, så mælkeskummet bliver nemmere at arbejde med.

Først espresso, derefter mælkeskum

Når du har brygget din espresso, hælder du den op i glasset eller koppen. Dernæst hælder du forsigtigt den skummede mælk op, og laver du til flere personer samtidig, kan du med fordel bruge en ske til at trække skummet med ud. For at opnå det perfekte café-look, skal glasset/koppen fyldes så tæt på kanten som muligt.

Hvis du bruger sukker i kaffen, kan du med fordel dosere den rette mængde i det tomme glas/krus, så du ikke skal ødelægge det flotte mælkeskum efterfølgende. Sukkeret trækker nemlig den lækre skum med sig ned, og så vil kaffenydelsen mindskes.

Transport og sæbe ødelægger mulighederne for skum

En anden forklaring på, at det nogle gange kan være svært at få flot, oprejst mælkeskum, skal findes i transporten af mælken. Transporten af den ubehandlede mælk fra gården til mejeriet kan godt ryste mælken meget, og for mange rystelser kan ødelægge fedtdråberne i mælken. Det medfører, at bestemte enzymer kan påvirke fedtet og frigive fedtsyrer. Kommer der for mange fedtsyrer i mælken, bliver overfladespændingerne omkring proteinerne ødelagt, og det vil medføre, at skummet falder sammen.

Nogle gange er det helt små ting, der påvirker effekten, og det gælder også for mælkeskummet. En anden faktor, der kan ødelægge mulighederne for flot og fast skum, er sæbe og opvaskemiddel. Det er svært at undgå, at der sidder rester af opvaskemiddel i kanden, og al sæbe ødelægger også overfladespændingerne, ligesom fedtsyrer gør.

De forskellige typer af kaffespecialiter

Café latte, cappuccino, espresso, macchiato…. Mange af typerne ligner hinanden meget, så derfor guider vi her til, hvad de enkelte og populære kaffetyper indeholder baseret på artikler fra Euroman og Latte Art Guide:

Espresso: Espressoen udgør fundamentet for de fleste andre kaffevarianter. Den brygges ikke på en bestemt bønnetype men er kaffe, der er brygget under tryk. Dette tryk presser smagsstoffer og olier ud af bønnerne og giver en meget koncentreret smag.

Dobbelt-espresso: Som navnet antyder, så er der tale om to skud espresso i en kop. Dobbelt-espresso er derfor en meget stærk kaffe.

Espresso macchiato: Denne variant er espresso med mælkeskum ovenpå. Skummet holder både på varmen men også på aromaen og smagen.

Americano: En stærkere type som består af et dobbeltshot espresso toppet med varmt vand. Kan godt være lidt bitter i smagen, så derfor kan man med fordel fjerne skummet fra espressoen. Bryg også gerne espressoen direkte oven på vandet i stedet for at hælde det kogende vand oven på espressoen.

Café latte: Latte er en af de mildere kaffevarianter, og på mange måder er latte en blid og sød udgave af espressoen med sit høje mælkeindhold. Latte består gerne af et eller to skud espresso toppet med en god portion mælk. Øverst lægges et lag mælkeskum, som både holder på varmen og gør drikken rar at nippe til. Smagen af kaffen kan let udvandes ved at komme for meget mælk i. Nogle tilsætter mælken kold, mens andre tilsætter den varm.

Cappuccino: Cappuccinoen har fået et ry for at være meget sød med lige dele espresso, mælk og skum. Det mener eksperterne dog er synd. I stedet bør en cappuccino bestå af mere mælk og mindre skum, således at kun en femtedel af kaffen er skum. Tilsæt gerne en deciliter mælk til cappuccinoen. Traditionelt set bruges dog meget skum til en cappuccino og gerne med et drys chokolade på toppen.

Cortado: En mindre kendt variant, der kaldes den maskuline latte. Cortado består af to skud espresso, som toppes med sødmælk uden skum. Smager af mere end latten.

Mocha: Mochaen er en blanding mellem cappuccino og varm chokolade. Mochaen fremstilles ved, at et espresso-shot mikses med kakaopulver, og derefter tilsættes mælk og mælkeskum.

Denne side er anmeldt af: Liv V. Bak 10/10

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

ghost-img

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Krups Automatisk mælkeskummer 

Delonghi EMFI mælkeskummer

Philips CA6500

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme