Padel bat test-guide:
De 9 bedste padel tennis bat

Baseret på vores research og analyser Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores kommercielle partnere. Artiklen er derfor en annonce. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Læs mere

9 udvalgte produkter
Baseret på analyse
Udarbejdet af research-specialister Bag Bedste10 er et specialiseret hold af eksperter indenfor forbrugsgoder, hvis fornemmeste opgave er at give dig den bedste vejledning til at finde det bedste produkt til dit behov.
ANNONCER Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

Måske har du aldrig hørt om padeltennis før? Men det er faktisk en helt normal og ganske populær sportsgren både herhjemme i Danmark og i udlandet. Padeltennis beskrives bedst som en blanding mellem tennis og squash, hvor tennis fylder cirka 80 % af spillet.

Det er et spil, der er utroligt nemt at lære, og hvor folk i alle aldre kan lege med, så længe de har deres fysiske førlighed og kan reagere hurtigt. Det er desuden en oplagt ketcher sportsgren for begyndere og for børn, der gerne vil lære at spille med ketcher, da padeltennis ikke er helt så fysisk hårdt som andre ketcher sportsgrene.

Du skal ikke bruge ret meget udstyr, hvis du gerne vil i gang med at spille padeltennis, men et padeltennis bat får du dog brug for. Det er typisk lavet af glasfiber, carbon og kulfiber, men derudover findes det i et utal af forskellige designs og stilarter.

OBS: – Er du ny til padeltennis, vil vi på Bedste10 gøre opmærksom på, at læringskurven i padel er stejl. Derfor anbefaler vi, at du investerer 300-400 kr. yderligere end du normaltvis ville, hvis du tidligere har erfaring med ketchersport eller hvis du har tænkt dig at at spille padel flere gange om ugen.

Vi guider dig her til nogle af de allerbedste padeltennis bat på markedet – så er der kun tilbage for dig at vælge.

De 9 bedste padel bat i test-guiden 2023:

Vis flere +

Vis mindre -

Hvad skal man overveje, før man køber en padeltennis-bat?

Form og balance – Alle niveauer, herunder nybegyndere, fritidsspillere og elitespillere, kan bruge runde padeltennis-bat. Det giver god kontrol, præcision og hastighed takket være en vægtbalance, der er tæt på grebet. Det runde padeltennis-bat kommer dog til kort med hensyn til kraft, særligt når man smasher. Diamant-formede padeltennis-bat er til gengæld mere kraftfulde, og de foretrækkes ofte af de fleste elitespillere.

Padeltennisspillere, der bruger et diamantformet padeltennis-bat, er ofte offensivt orienteret, når det kommer til spillet på banen. Et dråbeformet padeltennis-bat kombinerer fordelene ved de runde og diamantformede modeller. Dråbeformede padeltennis-bat er derfor et oplagt valg til spillere, der veksler mellem defensivt og offensivt spil. De giver den bedste balance mellem kraft og kontrol, fordi vægten er mere jævnt fordelt.

Vægt – Vægten på padeltennis-bat ligger normalt mellem 330 og 385 g. Du kan kontrollere dine slag mere effektivt og kontrolleret med et lettere padeltennis-bat.

Derfor er den anbefalede vægt for kvinder og fritidsspillere mellem 340 og 370 g. Børn mellem 5 og 10 år kan også have mere gavn af et lettere padeltennis-bat, gerne på 280 til 340 g. Et tungere padeltennis-bat på over 370 gram giver mere kraft i slagene, men kan være udfordrende at håndtere, hvilket gør den bedst egnet til erfarne padeltennisspillere.

Materiale – Glasfiber, som bruges til at fremstille bløde padeltennis-bat, giver en bedre bounce-effekt, når bolden rammer battet. Derfor er padeltennis-bat i glasfiber mere komfortable og lettere at håndtere, når det gælder om at modtage og kontrollere kraftige slag – især hvis man er nybegynder. Hårde padeltennis-bat er lavet af kulfiber, som er stærkere og mindre fleksibelt end glasfiber.

De er ofte dyrere på grund af materialets styrke og evne til at holde længere. Kernen i et padeltennis-bat kan være lavet af E.V.A., som er et materiale, der er mere elastisk og hårdere end FOAM, som er et blødere materiale, der normalt bruges til padeltennis-bat i den lavere prisklasse.

Pris – Prisen på et padeltennis-bat varierer fra 300,- til omkring 2.500,-. De dyrere modeller er ofte fremstillet af kulstof, og har en bedre og mere kompliceret sammensætning, der giver mere kraft i dine slag. Sørg for at vælge et padeltennis-bat, der passer til dit eget niceau, da det gør spillet sjovere og lettere for dig.

Er du en erfaren og ambitiøs padeltennisspiller, så anbefaler vi, at du bruger lidt ekstra på et super godt padeltennis-bat, der giver ekstra kraft i slagene. Er du lige begyndt, eller overvejer at begynde, så vælg et padeltennis-bat, der har et rimeligt priskilt og tilbyder god kontrol.

Kunde- og ekspertanmeldelser – Overvej, hvad tidligere kunder har sagt om et padeltennis-bats vægt og generelle kontrol, hvordan det reagerer på slag, og hvor kraftfuld det er.

Du kan også læse ekspertanmeldelser, hvor de sammenligner forskellige padeltennis-bat med hinanden, hvilket kan give dig en bedre idé om, hvilket et du skal vælge.

arrow-more

Vurdering og udvælgelse af produkter

Hos Bedste10 er vores fornemste opgave at servere de bedste produkter for dig som læser. Vi har et research-team som undersøger markedet og finder nogle af de bedste produkter og forhandlere. Vi har partnerskaber med hundredvis af små og store webshops, og selvom disse partnerskaber kan påvirke udvalget af produkter, beror vores anbefalinger på redaktionens egen professionelle vurdering.

Vores research-team sammenligner produkter på parametre som:

  1
 • Kunders anmeldelser af produktet
 • 2
 • Produkternes specifikationer og features
 • 3
 • Forhandlerens tilbud, omdømme og service
 • 4
 • Kundedata: Vores interne statistikker på produkternes popularitet
 • 5
 • Tests af produktet foretaget af eksperter og forbrugermagasiner

Vi sammenstiller alt dét med produktets pris og eventuelle tilbud. Rækkefølgen af produkter skal ikke forstås som en rangering men nærmere en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov.

Redaktionens anbefalinger

God til baselinespillere

Babolat Air Viper - let håndterbart padel bat

Air Viper fra franske Babolat er velkendt som både et let og manøvredygtigt padel bat for den lettere øvede eller professionelle spiller. Som navnet næsten antyder er det et perfekt hybridbat til dig, der elsker ”at angribe i luften”.

Babolat Air Viper
God til baselinespillere
 • Let i vægt
 • Manøvredygtigt hybridbat
 • Prismatch & 60 dages returret på Padelshoppen

Mere om Babolat Air Viper

SPECIFIKATIONER

 • Let og manøvredygtigt hybridbat
 • Mærke: Babolat
 • Perfekt til dig, der ”angriber i luften”
 • Niveau: Lettere øvede til professionelle
 • Med X-EVA og 3D SPIN+
 • Holes Pattern System
 • Vægt: 350-360 gram

Hovedformen på Air Viper er hybrid/diamantformet med en 38 mm rammeprofil, og det kræver derfor en vis teknisk færdighed at beherske det mindre sweet spot. Alt i alt er padel battet dog uhyre manøvredygtigt, let og kraftfuldt takket være de forskellige teknologier. Det kraftfulde element understøttes af teknologierne X-EVA og 3D SPIN+, hvor du trods det større spin stadig bibeholder kontrollen over bolden. Holes Pattern System med en optimeret fordeling af hullerne i battet er endnu en af de teknologier, der bidrager med masser af kraft, men stadigvæk med præcision.

Dette er et bat, der giver dig rigtigt meget og henvender sig til et lidt højere spilleniveau – det koster derfor også lidt ekstra end de billigere modeller. Man ser dog med al tydelighed, at der er kræset for hver en detalje i udarbejdelsen af battet – lige fra battets huller til et 3-lags skum – og med et bedre udstyr får du også de rette forudsætninger for at udvikle dit spil.

Prisvenlig

80

Brugeranmeldelser

95

Alsidighed

95

Kraft

85

Kontrol

90

Fordele og ulemper ved Babolat Air Viper

Fordele

 • Længere håndtag
 • Solid ved nettet
 • Let
 • God for avancerede spillere

Ulemper

 • Kan mangle lidt power
Bedste padel bat til prisen

Babolat Counter Viper - padel bat til kontrol og angreb

Babolat har gjort det igen. De har skabt endnu et fantastisk bat til dig, der spiller padeltennis på professionelt eller øvet niveau og har brug for et bat, der båder oser af kvalitet, men også funktion.

Babolat Counter Viper
Bedste padel bat til prisen
 • 3K Carbon
 • Designet til bedre kontrol
 • Prismatch & 60 dages returret på Padelshoppen

Mere om Babolat Counter Viper

SPECIFIKATIONER

 • Alder: Voksen
 • Mærke: Babolat
 • Ramme: Carbon
 • Niveau: Professionel
 • Stil: Kontrol
 • Vægt: ca. 360 g

Et bat er ikke bare et bat. Ikke når du er professionel padeltennis spiller, eller når du spiller på et højt øvet niveau. Så er det, at man begynder at gå op i de små detaljer ved battet, og det er her, at det bare skal være i orden, før det hele kan spille.

Babolat har videreudviklet deres tidligere version af Counter Viper modellen, hvor den førhen mest af alt har fokuseret på at være til kontrol-spil, men i denne model har de gjort battet lidt mere fleksibelt. Battet er nemlig designet til kontrol, men er også designet således, at det kan bruges til mere fart og kraft.

Værdierne hos Babolat er langsomt begyndt at ændre sig, da de mener, at kraft er mere og mere en del af padeltennis sporten og spillet, og derfor bliver man nødt til at levere et produkt, der lever op til brugernes behov. Derfor har de gjort alle deres bat mere kompatible til kraftfuldt spil.

Battets materiale lugter langt væk af ægte kvalitet, da det netop er lavet af 3K carbon og har en helt ny og mere grov overflade, så bolden rigtig kan få en stabil berøring med battet. 

I forhold til andre padeltennis bat, der er på markedet lige nu, får du her et fra et brand, der går ekstra meget op i brugernes oplevelse og et brand, der har en forståelse for de bevægelser, der er inden for sporten.

Dette betyder, at de altid sørger for at have den bedste teknologi inden for spillets udstyr, samtidig med at de konstant er orienteret omkring brugernes behov.

Dette bat er en forbedret udgave af sin tidligere forgænger, da det ikke bare er et kontrolbat, det er også et angrebsbat, da Babolat har sørget for, at battet kan omfavne flere spillestile.

Prisvenlig

85

Brugeranmeldelser

90

Alsidighed

90

Kraft

80

Kontrol

95

Bedste padel bat i budgetklassen

Head Graphene E 360+ Alpha Elite - med spændende teknologier

Optimer dit padelspil med Graphene 360+ Alpha Elite. Battet er skabt til den øvede spiller, som sætter pris på spændende teknologier.

Head Graphene E 360+ Alpha Elite
Bedste padel bat i budgetklassen
 • Optimeret sweet spot
 • Power-skum
 • Prismatch & 60 dages returret på Padelshoppen

Mere om Head Graphene E 360+ Alpha Elite

SPECIFIKATIONER

 • Mærke: Head
 • Ramme i grafit og overflade i fiberglas
 • Niveau: Øvet
 • Form: Dråbe
 • Farve: Sort og hvid
 • Vægt: 370 g

Graphene 360+ Alpha Elite har et opgraderet sweet spot takket være teknologien Optimized Sweet Spot. Power-skum i battets hoved sørger for ekstra power til dine slag.

Battet er fleksibelt og hurtigt med integreret Graphene 360+, som forbinder Graphene 360-teknologi og spiralfibre.

Battets bro forbedrer også kraften i slaget takket være Smart Bridge-teknologi. For at gøre dit spil bedst muligt er rammen smart opbygget, så hver rørsektion er konstrueret individuelt. Teknologien hedder Tailored Frame.

Hovedets overflade er i fiberglas, og rammen i grafit. For at beskytte battet og gøre det ridsefast er rammen belagt med Anti Shock Skin.

Padelbattet fra Head byder på flere moderne teknologier end mange andre modeller på markedet. Teknologierne forbedrer dit spil, så du er tættere på en sejr. Dit spil bliver både fleksibelt, kraftfuldt og hurtigt, og samtidig er battet beskyttet mod ridser og slag, så det har en lang holdbarhed.

Integreret i battet er teknologier som Graphene 360+, Optimized Sweet Spot, Smart Bridge og Tailored Frame.

Prisvenlig

90

Brugeranmeldelser

100

Alsidighed

100

Kraft

85

Kontrol

90

Fordele og ulemper ved Head Graphene E 360+ Alpha Elite

Fordele

 • Fra Heads top-serie
 • Optimeret sweet spot
 • Power-skum
 • Signatur Graphene 360 teknologi
Bedste padel bat i letvægt

Wilson Bela Elite Padel bat - let i vægt med stjernestøv

Padel battet er et let bat med masser af teknologier til dig, der kræver lidt ekstra af dit bat. Battet er udviklet i samarbejde med den argentinske stjernespiller Fernando ”Bela” Belasteguin og det amerikanske brand Wilson.

Wilson Bela Elite Padel bat
Bedste padel bat i letvægt
 • Udviklet i samarbejde med Fernando Bel
 • God slagkraft
 • Prismatch & 60 dages returret på Padelshoppen

Mere om Wilson Bela Elite Padel bat

SPECIFIKATIONER

 • Udviklet i samarbejde med spiller Fernando ”Bela” Belasteguin
 • Mærke: Willson
 • Letteste bat i ”Bela-serien”
 • Letteste bat i ”Bela-serien”
 • Masser af teknologier
 • Vægt: 355-365 gram

Det sorte og røde bat har en diamantform med en 38 mm rammeprofil, og det er gennemsyret af en lang række teknologier, der er med til at bringe det op i en topklasse. Her kan man bl.a. fremhæve de vævede kulfiberlag samt Soft EVA Foam, der bidrager til en rigtig god slagkraft, alt imens man får en optimal stødabsorbering, så håndleddet bliver skånet bedst muligt, og den bedste føling med skuddet. Grebet har desuden Sublime Grip, der tilmed er perforeret i en sådan grad, at sveden absorberes.

Diamantformen bevirker, at man får et mindre sweet spot, og derfor er battet henvendt til den lettere øvede eller professionelle spiller. Battets mange integrerede teknologier er kræs for dig, der vil forfine din tekniske kunnen. Samtidig siger det en del om kvaliteten, at en af verdens førende padelspillere har været med i udviklingen af battet. Samtidig er det amerikanske brand Wilson kendetegnet ved det enkelte og lækre design og den suveræne kontrolfølelse, der opleves, når du benytter udstyret.” Prismæssigt ligger battet lidt højere end f.eks. bat fra ZERV.

Prisvenlig

80

Brugeranmeldelser

95

Alsidighed

95

Kraft

90

Kontrol

85

Padel bat med god præcision

Babolat Defiance Woman - padel bat i carbon

Hvor ovenstående padel tennis bat fra Babolat havde stort fokus på kraft og fart, har dette vilde Babolat bat fokus på ekstrem præcision, øget stabilitet og kontrol. Battet er således målrettet de mere øvede eller professionelle spillere, som leder efter et bat, der kan garantere millimeter præcision – og dermed gode point i turneringerne.

Babolat Defiance Woman
Padel bat med god præcision
 • Indbygget stabilitetsystem
 • 3D mønster for at skabe skruebolde og spin
 • Prismatch & 60 dages returret på Padelshoppen

Mere om Babolat Defiance Woman

SPECIFIKATIONER

 • Anvendes af voksne
 • Mærke: Babolat
 • Spillestil: Kontrol
 • Niveau: Let-øvet, øvet og professionelle
 • Form: Rund
 • Materiale: 100% carbon
 • Ekstrem præcision og stabilitet
 • Gode muligheder for at skabe spin på bolden
 • Vægt: 365 gram

Battet er udført i 100% carbon, hvilket giver en ekstremt stor stabilitet og dermed præcision, når du slår til bolden. Battet har ligeledes et integreret 3D mønster i hovedets overflade, hvilket giver dig de helt optimale forudsætninger for at skabe skruebolde og spin.

Battet har desuden et indbygget stabilitetssystem i hjertet af battet (Dynamic Stability System), der sørger for fuld stabilitet på battet hele vejen rundt, samtidig med at du opnår maksimal boldkontrol og fuld kraft på bolden.

Prisvenlig

95

Brugeranmeldelser

90

Alsidighed

85

Kraft

80

Kontrol

100

Bedste brugervenlige valg

Babolat Counter Vertuo - padel bat med vibrationsabsorberende teknologi

Med Counter Vertuo får du power og kontrol i ét. Battet er for dig, som er øvet eller let øvet i padeltennis.

Babolat Counter Vertuo
Bedste brugervenlige valg
 • Holes Pattern System
 • Vibrationsabsorberende teknologi
 • Prismatch & 60 dages returret på Padelshoppen

Mere om Babolat Counter Vertuo

SPECIFIKATIONER

 • Mærke: Babolat
 • Niveau: Let øvet/Øvet
 • Form: Rund
 • Farve: Sort, gul og grøn
 • Vægt: 345-355 g

Counter Vertuo er let i vægt, så du kan få fuld kontrol over battet. De bløde materialer forbedrer komforten og din udholdenhed under spillet.

Battet har en rund hovedform med et stort sweet spot, som gør det ekstra manøvredygtigt. Her kan du koncentrere dig om god kraft i dine slag.

Counter Vertuo byder også på innovative teknologier, som styrker dine vinderchancer på banen. Når du skyder bolden afsted, sørger det elastiske skummateriale Sort Eva for både komfort og power.

Holes Pattern System gør dine skud mere nøjagtige og kraftfulde. Teknologien opgraderer hullernes størrelse og fordeling.

Du bliver bedre skånet mod skader takket være Vibrasorb-system. Systemet absorberer vibrationer bedre med det nye plastmateriale elastomer i kernen.

Counter Vertuo er et af de mere manøvredygtige padel tennis ketcher på markedet, så du kan få præcision og power på dine skud. Samtidig er det mere skånsomt for dig, så du ikke bliver overbelastet. Derfor er det især godt til dig, der ofte er at finde på banen.

Battet er håndterbart takket være det store sweet spot, den lette vægt, de bløde materialer og de smarte teknologier.

Prisvenlig

95

Brugeranmeldelser

95

Alsidighed

85

Kraft

80

Kontrol

95

Fordele og ulemper ved Babolat Counter Vertuo

Fordele

 • Sort EVA power skumkerne
 • Holes Pattern System
 • Vibrationsabsorberende teknologi
Bedste bat til den erfarne spiller

Nox ML10 Pro Cup Black Edition - til ekstra kraftfulde slag

Spiller du tennis på højt plan? Trænger dit udstyr efterhånden til en udskiftning? Så er Nox ML10 Pro Cup Black Edition sandsynligvis lige noget for dig.

Nox ML10 Pro Cup Black Edition
Bedste bat til den erfarne spiller
 • Giver spilleren glimrende kontrol
 • Høj kvalitet og god holdbarhed
 • Prismatch & 60 dages returret på Padelshoppen

Mere om Nox ML10 Pro Cup Black Edition

SPECIFIKATIONER

 • Udviklet i samarbejde med tennisspilleren Miguel Lamperti
 • Battets midterste punkt giver spilleren fremragende kontrol
 • Tillader mere kraftfulde slag end de fleste andre runde bat
 • Hovedsageligt fremstillet af karbon og metalbaseret glasfiber
 • Smukt og stilrent design og flot farvetema i sort, hvid og gul
 • Form: Diamant
 • Farve: Sort med sølvgrå og gulgrønne detaljer
 • Vægt: 360-375 g

Nox ML10 Pro Cup Black Edition er udviklet i et samarbejde mellem producenten Nox og den verdenskendte tennisspiller Miguel Lamperti. Lamperti har lagt navn til padeltennisbattet, og gennem tiden er det blevet en favorit blandt spillere verden over.

Battets runde hoved har et punkt i midten, som giver dig god kontrol, når du bruger det. Dertil har Nox ML10 Pro Cup Black Edition mere kraft end de fleste andre runde bat. Dette giver dig rig mulighed for at smashe på banen. Battet består af karbon og metalbaseret glasfiber, hvilket giver Nox ML10 Pro Cup Black Edition en rigtig god holdbarhed.

Prisvenlig

85

Brugeranmeldelser

90

Alsidighed

85

Kraft

80

Kontrol

100

Fordele og ulemper ved Nox ML10 Pro Cup Black Edition

Fordele

 • Giver spilleren glimrende kontrol
 • Tillader ekstra kraftfulde slag
 • Høj kvalitet og god holdbarhed
Bedste padel bat til nybegynderen

Babolat Storm - padel bat med masser af fart

Babolat Storm er det ideelle padel bat for dig, der spiller for underholdningens skyld. Battet er manøvredygtigt for selv begynderen. Mange vælger det som førstegangskøb for at få den bedst mulige start med padeltennis.

Babolat Storm
Bedste padel bat til nybegynderen
 • Ideelt begynder-bat
 • Rammebeskytter
 • Prismatch & 60 dages returret på Padelshoppen

Mere om Babolat Storm

SPECIFIKATIONER

 • Mærke: Babolat
 • Ramme i carbon
 • Niveau: Let øvet/Øvet
 • Form: Dråbe
 • Farve: Sort med orange og røde detaljer
 • Vægt: 335-355 g

Babolat Storm er håndterbar for langt de fleste. Padel battet har en høj balance, som forbedrer kraften i dine slag. Det samme gør battets dråbeform.

Med en ramme i carbon hjælper Babolat Storm til mere hastighed i spillet. Carbon gør battet mere stift, og som bonus er det modstandsdygtigt over for slag og slid.

Ved køb af Babolat Storm får du et praktisk cover til ketcheren og rammebeskyttelse, som gør det nemt at opbevare og transportere den på en forsvarlig måde.

Inden spillet går i gang, kan du vikle en snor om håndleddet, som er fastspændt nederst på ketcheren. På den måde forbedrer du sikkerheden og skaber et mere trygt miljø for dig og de andre spillere.

Du kan med fordel starte ud med Babolat Storm. Battet har et håndterbart design og en rigtig god ydeevne til prisen. Få god hastighed i dit spil, og gør oplevelsen ekstra sjov med Babolat Storm. Ketcheren har en ramme af carbon og kommer med cover og rammebeskyttelse, som sikrer et holdbart produkt.

Prisvenlig

100

Brugeranmeldelser

75

Alsidighed

100

Kraft

90

Kontrol

90

Fordele og ulemper ved Babolat Storm

Fordele

 • Ideelt begynder-bat
 • Masser af fart
 • Rammebeskytter
Topmodel fra Nox

Nox Attraction WPT Advanced - padel bat til angrebsspil

Nox Attraction WTP Advanced er designet til at opgradere dit spil, hvis du er en øvet angrebsspiller. Skab de bedste rammer for en velfortjent sejr ved at investere i ketcheren fra Nox.

Nox Attraction WPT Advanced
Topmodel fra Nox
 • Topmodel
 • Max power
 • Ru overflade

Mere om Nox Attraction WPT Advanced

SPECIFIKATIONER

 • Mærke: NOX
 • Ramme i carbon
 • Niveau: Øvet

Med Nox Attraction WTP Advanced kan du smashe med stor præcision takket være diamantformen og den ru overflade.

Når der er kraft på slagene, oplever du ikke for stor ubehag ved vibration, når bolden rammer lidt skævt. Nox har nemlig integreret et smart antivibrations-system i modellen. Kernen er i gummi med høj densitet, så ketcheren hurtigt finder sin udgangsposition efter skud.

Rammematerialet er 100 % carbon, der gør padelbattet holdbart. Samtidig sikrer carbon ideel stivhed, så du nemmere kan styre battet korrekt. Belægning med 3K Weawe forbedrer også holdbarheden.

Med i pakken får du en opbevaringspose til battet og en transparent rammebeskyttelse, der er modstandsdygtig over for ridser og slag.

Hvis du drømmer om at kunne yde dit bedste under angrebsspillet i padeltennis, bør du overveje Nox Attraction WPT Advanced. Battet er udviklet til at optimere den øvede spillers slag. Der er tænkt ned i mindste detalje, så både form, materialer og teknologi bidrager til et bedre spil.

Prisvenlig

90

Brugeranmeldelser

100

Alsidighed

90

Kraft

95

Kontrol

85

Fordele og ulemper ved Nox Attraction WPT Advanced

Fordele

 • Max power
 • Topmodel
 • Fuld carbon-bat
 • Ru overflade

HVAD ER PADEL TENNIS?

Som nævnt i indledningen kan padel tennis nemmest beskrives som en fusion mellem squash og tennis, men hvor tennis er den klart mest dominerende af de to sportsgrene. Når du spiller padel tennis, spiller du på en bane, der er en smule mindre end en normal tennisbane, men dog lidt større end en squashbane.

Banen er omringet af vægge, der bruges meget aktivt i spillet – præcis på samme måde som i squash. Padel tennis er en helårsaktivitet, og du kan finde padel baner rundt omkring i hele landet. Om efteråret og vinteren bliver banerne lyst op, så snart mørket falder på.

Der er altid 4 spillere på banen, og padel tennis spilles således altid par mod par. Så fat dit padel tennis bat og skynd dig at melde dig til et hold – det er både sjovt, underholdende og virkelig god træning.

HVAD ER PADEL TENNIS’ HISTORIE

Padel tennis går faktisk rigtigt langt tilbage, og er således bestemt ikke nogen ny opfindelse. Sportsgrenen blev opfundet tilbage i 1969 i Mexico af Enrique Corcuera, hvor banen i første omgang var 25 meter lang og havde store tunge mure omkring sig. Spillerne spillede med bat, der var markant kortere end den sædvanlige tennis ketcher, ligesom ketcheren heller ikke have nogen strenge.

I 1974 aflagde spanieren Alfonso de Hohenlohe mexicanske Enrique et besøg, og spillet begejstrede spanieren så meget, at han tog det med hjem til Spanien. Her byggede han sine helt egne padel baner på Marbella. Cirka et år efter opførelsen havde Alfonso sin argentinske ven, Julio Menditengui på besøg, og også han blev stærkt optaget af spillet. Tilbage i Argentina anlagde også han sin egen band og kun få år efter, var padel tennis én af de mest populære sportsgrene i hele Argentina.

I Spanien er sportsgrenen i øvrigt den næststørste sportsgren i hele landet, kun overgået af fodbold. Der er således mere end 5 mio spaniere, der spiller padel tennis, mens kun 1,3 mio spiller almindelig tennis. Således har padel tennis i nogle lande faktisk overhalet den normale tennis med adskillige længder.

Turen er nu kommet til Sverige, hvor svenskerne er ved at få øjnene op for sportsgrenen, og interessen er stødt stigende. Alene i 2016 steg antallet af baner til padel tennis således fra cirka 90 baner til nu mere end 200 padel tennisbaner.

I Danmark er padel tennis i øvrigt også blevet en populær sportsgren. I 2018 indgik Dansk Tennis Forbund således en samarbejdsaftale med Dansk Padel Forbund. Det betyder også, at Dansk Tennis Forbund advokerer for en udbredelse af padel tennissporten i Danmark. Og det har haft sin effekt. Da 2018 blev til 2019 var der 32 padel tennis baner i Danmark – ved udløbet af 2019 var der opført minimum 70 padel tennisbaner.

GODE GRUNDE TIL AT STARTE TIL PADEL TENNIS

Padel tennis er en nem sportsgren at lære, og du vil hurtigere komme ind i reglerne end ved de fleste andre typer af ketcher sport. Padel tennis har den store fordel, at sportsgrenen forbedrer din reaktionstid og dine reflekser, selvom den kræver markant mindre styrke og teknik, end andre sportsgrene gør. Det er derfor en god, nem og sjov måde at nå de anbefalede daglige 10.000 skridt. For at holde styr på hvor mange skridt du har gået, kan du bruge en simpel skridttæller og sætte den på din hofte eller ankel i mens du spiller padel.

Dermed er det også et oplagt bud på en sportsgren til børn og nybegyndere. Det er motiverende at føle sig dygtig til en sportsgren fra starten, og her kan padel tennis i den grad sparke til motivationen.

Da padel tennis ikke er så hårdt, er der også markant lavere risiko for sportsskader. Du tør derfor også at give dig lidt mere hen i spillet, da risikoen for skader ikke er ret stor. Dette gør det til et godt valg for folk i alle aldre og på alle fitnessniveauer på at starte til padel.

Derudover øger du også din fysiske form. Padel tennis er en god måde at forbedre din fysiske form på, da det indebærer en masse løb, spring og hurtige bevægelser. Det kan hjælpe dig med at opbygge styrke, udholdenhed og smidighed, samtidig med at det forbedrer din hånd-øje-koordination og reaktionstid.

Banen er desuden noget mindre end en tennisbane – faktisk kan der være 2 hele padel baner på en tennisbane. Man skulle derfor umiddelbart tro, at du spilletiden blev mindre effektiv, fordi der er større risiko for at skyde bolden af banen. Det er imidlertid ikke tilfældet, da banen er omringet af et hegn, der udgør en stor del af spillet. Hegnet er også årsagen til, at padel tennis faktisk har 2-3 gange mere effektiv spilletid end for eksempel tennis. Hegnet gør nemlig, at bolden hopper tilbage på banen, så spillerne kan spille videre med det samme.

Endelig er det en enormt social sport, og den kan ikke spilles uden en makker. I spiller altid par mod par, og du vil derfor uundgåeligt stifte nye bekendtskaber og venskaber for livet.

HVILKET UDSTYR KRÆVER DET AT KOMME I GANG MED PADEL TENNIS?

Du skal først og fremmest bruge dit nye padel bat, som du har fået en udførlig guide til ovenfor. Det kaldes netop et padel tennis bat – og ikke en ketcher – da padel tennis battet ikke har strenge på samme måde, som der for eksempel er på en badminton- eller tennisketcher.

Derudover skal du bruge en bold, der mest af alt minder om en tennisbold, men som dog er en lille smule mindre. Der er helt særlige krav til bolden, der blandt andet skal have et lavere tryk end en tennisbold, ligesom den skal kunne hoppe mellem 135-145 cm, når den rammer et hårdt underlag fra 254 cm højde.

Du skal desuden have nogle passende sko til formålet. Underlaget på padel banen er belagt med kunstgræs, der er fyldt op med fint sand. De sko, du vælger, skal således helst have den perfekte kombination mellem et godt greb i græsset men med mulighed for at glide en smule.

Der findes specifikt padel sko lavet til formålet. Du kan også benytte tennissko, der er beregnet til grusbane, men det er ikke den mest optimale løsning.

De sko, du bruger indenfor i en hal, må under ingen omstændigheder gøre det ud for dine padel sko. De er nemlig glatte og har intet greb i et underlag, som det der bruges i forbindelse med padel tennis. I værste tilfælde kan det således forårsage alvorlige skader på dig, hvis du bruger for glatte sko til padel tennis.

HVILKET PADEL BAT SKAL JEG VÆLGE?

I jagten på det perfekte padel tennis bat må du først og fremmest ikke lade dig forvirre af, at ordet tennis indgår. Det er rigtigt nok, at 80 % af sportsgrenen svarer til tennissporten, men der er ikke mange ligheder, når det kommer til tennisketcheren og padel battet.

Det er meget vigtigt, at du vælger det rigtige padel tennis ketcher – det gælder, uanset om du spiller for sjov eller gerne vil være professionel.

Da padel tennis har udviklet sig meget de seneste par år, og ligeledes er blevet en folkekær sportsgren, har du efterhånden rigtigt mange muligheder for at finde et godt padel tennis bat. De fleste gode sportsforretninger har padel bat på lager, hvor du ligeledes kan få lov til at prøve dem, inden du tager en beslutning. Men internettet bugner altså af muligheder – som du kan se ovenfor – og hvor du virkelig kan dykke ned i detaljer om de forskellige padel tennis bat, før du træffer en beslutning. På nettet findes der således ofte informationer, som de fleste medarbejdere i en fysisk butik ikke nødvendigvis ville kunne svare på.

DET VIGTIGSTE PARAMETER, NÅR DU OVERVEJER AT KØBE ET PADEL BAT

Det vigtigste er vægten i battet, der har en afgærende betydning for, hvor godt du kommer til at spille. Vægten spiller ind på balanceringen i padel battet, og denne balance kan inddeles i tre større kategorier, nemlig hovedtung, neutralt balanceret og hovedlet.

Når et padel tennis bat er hovedtungt, betyder det, at vægten ligger i den øverste ende af battet. Det betyder også, at dette battet føles tungere i hænderne, fordi vægten er langt væk fra hænderne. Det giver større power og kraft til dine slag, men du skal til gengæld også bruge langt flere kræfter på at håndtere battet. Hurtige reaktioner og redninger er således temmelig besværlige med dette bat, mens smash og approach har alle muligheder for at blive rigtigt gode.

Når et padel bat er neutralt balanceret, betyder det, at den tunge vægt i battet er placeret cirka i midten, og battet føles derfor ret balanceret at arbejde med. Du kan nemmere manøvrere rundt med battet og reagere hurtigt. Til gengæld har det den konsekvens, at for eksempel smash ikke kan blive lige så kraftfuld som ved et hovedtungt bat.

Når et padel tennis bat er hovedlet, ligger vægten helt nede ved håndleddet, og battet føles derfor meget, meget let. Derfor er det nemt at bevæge sig let og hurtigt, men det tager meget af styrken i slaget. Derfor anbefales dette padel bat primært til nybegyndere.

HVAD SKAL DU ELLERS OVERVEJE, NÅR DU KØBER PADEL BAT?

Du skal først og fremmest finde et padel ketcher bat, der passer til dit niveau. Er du nybegynder, skal du vælge et padel bat, der matcher dét. Spiller du padel tennis på højt niveau, er det vigtigt, at du anskaffer dig et bat, der matcher dét niveau.

Padel tennis battet må desuden maksimalt være 45,5 cm langt, 38 mm tykt og 26 cm bredt, men der er dog ingen minimumskrav. Du kan dog godt regne med, at de padel ketcher, du vil finde online og i de fysiske butikker opfylder disse krav.

Der findes imidlertid forskellige former for bat til voksne, og her er det vigtigt, at du er bevidst om dit behov, og hvilke udfordringer du eventuelt skal arbejde med.

Først og fremmest har vi de runde padel bat, der primært henvender sig til dig, der har brug for en øget kontrol over bat og bold frem for reel fart. Det er typisk et bat for nybegyndere, men også øvede spillere vælger dette padel bat, hvis de i forvejen har masser af fart på deres bolde.

Det dråbeformede padel bat er battet for den øvede spiller, og er et stærkt kompromis mellem fart og kontrol.

Det diamantformede padel tennis bat giver dig større fart, men til gengæld også mindre kontrol. Battet føles tungere i hænderne, fordi dens tyngdepunkt er højere. Derfor vælges dette padel tennis bat oftest af meget øvede spillere, som udelukkende fokuserer på fart, og som er villig til at gå på kompromis med kontrollen for at få fart på boldene.

Til børnene er der udviklet et særligt juniorbat, som fås i alle tre forskellige former. Juniorbattet til de 5-8-årige er kun 28 mm tykt, hvorimod battet til børn i 8-12-års alderen er op til 36 mm tykt. Børn over 12 år spiller med voksenbat.

Det kan også være en idé at overveje padel tennis battets overflade. En glat overflade giver dig en god kontakt med bolden, hvorimod en ru overflade kan give dig mulighed for at skrue boldene. Igen afhænger det altså af dit behov for kontrol.

HVAD KOSTER ET PADEL BAT?

Priserne på padel bat varierer alt efter, hvilken form det har, hvilket mærke der står bag, og hvor gode materialer der er brugt. Du kan dog sagtens finde en god padel tennis ketcher på tilbud, eller som fra starten er super billigt.

Det er dog klart, at hvis du insisterer på kun at have padel bat fra Wilson, så skal du regne med at komme til at betale mere for det i sammenligning med andre bat, da du også her betaler for den brandværdi, Wilson tilfører battet.

Padelgeek.com har et bredt udvalg af padel bat i forskellige udformninger fra diverse brands. Dette giver dig mulighed for at vælge et bat som netop passer til dit niveau og pengepung. Hvis du stadig er i tvivl om hvilket der passer helt perfekt til dig, kan du læse mere om valg af bat her.

HVAD ER SPILLEREGLERNE FOR PADEL TENNIS?

Padel tennis spilles altid i par, således at et par spiller imod et andet par. Spillet skal altid starte med en underhåndsserv, og herefter skiftes parrene til at serve for hvert parti. Når bolden har ramt jorden en enkelt gang, må den gerne ramme de omkringliggende glasvægge – bolden skal dog over på modpartens banehalvdel, før bolden må ramme jorden for anden gang.

Hvis bolden rammer modstanderens banehalvdel – det vil sige jorden – mere end én gang, får holdet point. Det samme er tilfældet, hvis modstanderen rammer bolden med sit bat mere end en enkelt gang. Hvis bolden rører ved en modstander, får holdet også point, ligesom holdet også får point, hvis man er så heldig, at bolden rammer hegnet på ens egen banehalvdel.

Der er ret strikse regler, når det kommer til serven. Når der serves, må der kun bruges underhåndsserv. Desuden skal bolden have været i kontakt med underlaget, inden spilleren server med bolden. Server skal stå bag ved servelinjen, indtil han eller hun har ramt bolden. Desuden må være spiller og bold ikke røre hinanden, og bolden må ikke være over hoftehøjde, nås der slås til den. Desuden skal spilleren have mindst én fod i jorden, når han eller hun rammer bolden i serven. Bolden skal desuden ramme i modstanderens servefelt eller på linjen, der omkranser servefeltet.

DU HAR DESUDEN RET TO GANGE SERV PER GANG

Bolden må gerne ramme væggene flere gange, så længe den blot har rørt jorden en enkelt gang. Bliver bolden imidlertid slået direkte ind i sidevæggene eller bagvæggen, så betragtes bolden som værende ude. Du må dog gerne bruge væggene på din egen banehalvdel som en slags bande – det vil sige, at det er fuldt ud tilladt at skyde bolden direkte ind i glasvæggen på din egen banehalvdel, uden at den har ramt jorden først.

Bolden må under ikke omstændigheder ramme jorden 2 gange i træk på den samme side af nettet. Du må heller ikke slå til bolden to gange i træk. Du må desuden heller ikke slå til bolden, så den ryger tilbage til modstanderen, før bolden er kommet over på din side. Det vil sige, at du ikke blot kan stå klar helt henne ved nettet og have battet oppe. Du er nødt til at vente på, at bolden har passeret netlinjen, og dermed er ovre på din banehalvdel.

MINDER PADEL TENNIS OM TENNIS?

Pointsystemet i padel tennis er meget lig det pointsystem, der anvendes i tennis. Således får du pointene 15, 30, 40 og sejr, men du skal dog altid vinde med mindst to point.

Den største forskel til tennis er, at banen er omringet af vægge hele vejen rundt, ligesom du kan bruge disse vægge til at få bolden over nettet på en måde, som modstanderen ikke kan forvente. Du har således en helt anden kreativitet i padel tennis sammenholdt med normal tennis, og det er kun fantasien, der sætter grænser. Det er ekstremt sjældent, at bolden rent faktisk ryger udenfor banen, da du netop kan bruge de omkringliggende vægge til at få bolden til at makke ret efter dit hoved.

Padel tennis er ikke lige så fysisk krævende i forhold til almindelige tennis, men du kan sagtens få ømme muskler efter du har spillet. Efter du har spillet padel tennis, bør du bruge noget der kan løsne dine muskler op. Mange i dag bruger en massagepistol efter en hård omgang træning, da det er med til forebygge kramper og ømhed.

Som nybegynder kan det forekomme virkeligt specielt og underligt at sende bolden direkte ind i væggen, da det på ingen måde er tilladt ved andre ketcher sportsgrene. Udnyt dog væggene til fulde – det er derfor de er der. Af samme grund kan du også fyre den helt af i forhold til smash og kraftige skud, da risikoen for, at bolden ryger ud af banen, er forsvindende lille.

Du kan sagtens have en fordel, hvis du har spillet tennis før, da teknikken i forhold til slag og serv kan minde om hinanden. Du skal dog være opmærksom på, at et padel bat er meget mindre og mere kompakt end en tennis ketcher.

Måske kunne du også være interesseret i at læse Midtimellem tennis og squash vokser padel

Liste over kilder

Ekspert- og testkilder

Kundeanmeldelser

Google Shopping

Google Shopping giver kunderne mulighed for at søge og sammenligne omkostningerne ved varer fra online-butikker. De kan bruge det til at gennemse produkter efter nøgleord eller kategori og indsende anmeldelser, der kan vejlede fremtidige kunder med deres køb.  Resultaterne kan sorteres efter pris, relevans eller forhandler.

Babolat Viper Air 2022 – Se anmeldelser her

Head Graphene 360+ Delta Hybrid – Se anmeldelserne her.

Babolat Viper Counter 2021 – Se anmeldelserne her.

Vibor-A Yarara Edition Black Series 2020 – Se anmeldelserne her.

Head Graphene 360+ Alpha Elite 2021 – Se anmeldelserne her.

Wilson Bela Elite – Se anmeldelserne her.

Babolat Defiance W 2021 – Se anmeldelserne her.

Babolat Counter Vertuo – Se anmeldelserne her.

Adidas Adipower 3.0 – Se anmeldelserne her.

NOX ML10 Pro Cup Black Edition – Se anmeldelserne her.

Babolat Storm – Se anmeldelserne her.

Babolat Viper Jr – Se anmeldelserne her.NOX Attraction WPT 2022 – Se anmeldelserne her.

Amazon

Amazon er en onlinebutik, der tilbyder en række forskellige varer, herunder tøj, gadgets og bøger. Virksomheden har været en stor aktør i e-handelen, og takket være dens succes er mange andre online-forhandlere opstået. For at hjælpe folk med at foretage det bedste køb giver hjemmesiden forbrugerne adgang til en række forskellige kategorier og kundeanmeldelser.

Head Graphene 360+ Delta Hybrid – Se anmeldelser her.

FAQ

Hvilket padeltennis bat, der er bedst, afhænger af dit erfaringsniveau. Vi har kåret Babolat Air Viper som vores anbefaling. Battet er let at bruge, og du kan købe det til en skarp pris. Hvis du er mere erfaren og vil have højere kvalitet, kan du gå efter vores premiumvalg – Babolat Air Viper.
Hvad skal jeg overveje inden jeg køber et padeltennis bat?
Inden du køber et padeltennis bat, bør du overveje størrelse og vægt. Vægten har en stor betydning for dit spil og battets balance, og der findes krav til, hvor stort et bat må være. Herudover bør du overveje dit ambitionsniveau i sporten.
Hvor meget koster et padeltennis bat?
De billigste padeltennis bat koster 400 – 500 kroner, mens de dyreste koster mellem 1.500 og 2.000 kroner. Find et bat, der prismæssigt matcher dit niveau.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

ghost-img

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Vibor-A Yarara Black Series 1K

Zerv Phantom Padel Elite

Zerv Inferno Padel Classic

Head Graphene 360+ Delta Hybrid

Zerv Dominate Padel Master

Tecnifibre Wall Breaker 365 DB

Adipower 3.0

Babolat Viper Jr

Babolat Viper Lite

Babolat Revenge Lite

Graphene 360 Alpha Pro

Adidas Supernova CTRL 1.9

Zerv Exclusive 8000

Zerv Glow 4000

Bullpadel Hack 19

Adidas Tour SE

Drop Shot Typhon Charcoal 38 MM

Bullpadel Vertex 2 2020

Prince Racket Beast R

Drop Shot Conqueror 7.0 JR

Nox Luxury Control L.6 Tempo

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme