Pulsur test – Find det bedste pulsur i 2020

Hvis du mangler et nyt pulsur, hvor kvalitet og pris vægtes særdeles højt, så vil denne pulsur test ramme hovedet lige på sømmet. Vi har lavet test-guide af en række pulsure, hvilket gør, at vi kan præsentere dig for en overskuelig test-oversigt over markedets bedste pulsure.

Når man skal investere penge i et pulsur, er der flere forskellige aspekter, man skal tage højde for. Du skal med andre ord vide, nøjagtigt hvilke egenskaber du leder efter. Markedet for pulsure/aktivitetesure er stort, hvilket også gør, at der er mange modeller på markedet – og mange forskellige prisklasser at vælge mellem. Vi har derfor valgt at tage udgangspunkt i en række forskellige modeller, som gør, at du kan finde ure i forskellige prisklasser alt efter dit budget.

Vi kunne have valgt de absolut dyreste modeller, men vi har i stedet valgt at arbejde med modeller i forskellige prisklasser, hvilket gør denne test anvendelig, uanset hvor stort dit budget til et pulsur end måtte være. Pulsure kan heldigvis købes fra få hundrede kroner og op i tusindkroners klassen – des mere teknologi, des dyrere bliver uret.

Model pulsur. Testvinder  Set hos:
Beurer PM25 Ja Helsebixen.dk
Garmin Forerunner Ja Dustin Home
Polar M600 Ja Sportamore.dk LÆS MERE
Sigma RC Move Ja Pedalatleten.dk
Garmin Fenix 3 Ja

LÆS MERE

Et pulsur er et fantastisk værktøj til at øge motivationen under løbeture, svømmeture eller blot din daglige gang i fitnesscentret. Det er fantastisk at kunne få noget data, der fortæller, hvordan din nuværende form, udvikling og meget andet er; det er noget, som virkelig giver dig lysten til at arbejde målrettet med din træning.

At have et pulsur giver dig indblik i pulszoner, hvilepuls, maksimal puls og meget mere. Denne data kan være en fordel at kende, da det simpelthen gør dig i stand til at effektivisere din træning. Så ved du endnu ikke disse forskellige ting om dig selv, så kan det være det næste, du bør sætte dig ind i efter at have læst vores pulsur test.


1. Beurer PM25 pulsur – testvinder

 • Testvinder – Runndersworld (Begynder kategori)

Beurer PM25

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Det pulsur som som vi mener fortjener første pladsen i vores test er dette Beurer PM25 pulsur, som er et ældre, men stadig helt fantastisk testvindende pulsur, som dækker rigtig mange mindre behov.

Pulsuret ligger i en prisklasse hvor alle kan være med. Den lave pris gør også pulsuret yderst oplagt som værende et begynder ur, da dets funktioner passer rigtig fint med hvad man typisk har brug for. Pulsuret er som tidligere nævnt blevet kåret som testvinder, hvilket det blev i den tyske udgave af Runnersworld, dog i kategorien for begyndere, men dette gør ikke pulsuret mindre effektivt til pengene!

Dets funktioner indebærer måling af din gennemsnitspuls, maksimal puls, beregning af kalorieforbrug, beregning af fedtforbrænding i gram samt et par andre spændende funktioner, som både erfarne, men også nybegyndere kan finde meget spændende.

Uret har et baggrundsbelyst display, hvor du finder data omkring ugedage, datoer, ur funktion, alarm og stopur. Uret er også vandtæt ned til 30 meter, hvilket gør at du sagtens kan benytte det til triatlon eller andre aktiviteter som indebærer vand. Du får til uret både opbevaringstaske, samt et brystbælte, der kan bruges til at spænde uret til brystet fremfor håndledet.


2. Garmin Forerunner 920XT pulsur 

Garmin Forerunner 920XT pulsur

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Den dyreste model, men også den bedste målt på funktioner er dette formidable pulsur fra Garmin, som går under modelnavnet Garmin Forerunner 920XT, hvilket er en stærk opfølger til den tidligere 910XT model.

En markant forbedring er dog sket siden 910XT, hvor det mest markante er at alle funktioner fra 910XT er blevet opgraderet markant og gjort endnu mere præcise samt bedre. Samtidig byder uret dog også på andet end blot forbedrede funktioner, men også en række helt nye funktioner, som gør det lettere for dig at forbedre dig på 3 individuelle discipliner. Netop.. Uret er noget nær det perfekte ur til triatlon udøveren.

Udover at disse funktioner du kender fra 910XT, så giver dette ur dig nogle helt nye muligheder for avancerede svømmedata! Her får du blandt andet oplysninger, som gør at du kan forbedre dig, sådan at du får absolut mest ud af hvert svømmetag. Nogle helt fantastiske midler, hvis du gerne vil forbedre din svømme del på triatlon disciplinen.

Garmin Forerunner 920XT kan nemt forbindes til din ANT+ kompatible wattmåler hvis ønskes, sådan at du ligeledes kan få information og data på hvordan du cykler, sådan at du på samme vis kan benytte dette til at forbedre dig!

Hvis du benytter Garmin modeller i dag, så kender du formegentlig til Garmin Connect, som gør at du nemt kan dele, samt overføre data til denne app. Det gør det muligt at gemme og analysere dette, såvel som adgang til LiveTrack, hvor du hurtigt kan dele din præstation på sociale medier.

Medfølger i kassen:
– Garmin Forerunner 920XT
– Opladnings-/dataclip
– Quick guide

Batterilevetid: Op til 24 timer i GPS-tilstand, op til 40 timer i UltraTrac-tilstand, op til 4 måneder i urtilstand


3. Polar M600

 • Editor’s Choice – Tweak

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Hvis du ønsker at tage skridtet videre fra et almindeligt pulsur, så er Polar M600 måske lige noget for dig. Med dette ur får du et smartwatch med mange avancerede funktioner. Som blot et løbe- eller pulsur, fungerer det helt perfekt, men uret her kan også benyttes til stort set alle andre sportsgrene, og derudover overvåge din livsstil.

Mere end bare et pulsur

Modellen klarer sig generelt ret godt i tests og er et ret avanceret pulsur. Med Android Wear styresystemet, bringer det uret ind under kategorien af Smartwatches. Du kan altså downloade apps, til næsten ethvert behov, og uret kan tilpasses næsten ethvert ønske. Selvom uret benytter et Android styresystem, er uret dog ikke blot kompatibel med android smartphones, men også iOS enheder.

Med polar Flow-appen, kan uret gemme alle dine data og give et overblik over statistikker og aktiviteten. Dette puls- og løbeur, er altså et ideelt valg, hvis du ønsker at skulle leve en sundere livsstil.

Da uret er baseret på Android Wear systemet, bliver det muligt at tilpasse uret med alle de nyeste apps. Uret kan dermed tilpasses dine behov og hvilke aktiviteter du er i gang med.

Smartwatch med på løbeturen

Da M600 kan tilkobles din smartphone, og dermed tilkobles internettet, kan uret blive brugt til at styre blandt andet musikken til løbeturen. Derudover kan du simple ting, som at læse beskeder og yderligere notifikationer som kommer op på din telefon normalt. Alle målinger fra uret, bliver derudover automatisk overført til appen, som giver detaljerede statistikker.

Med den indbyggede pulsmåler i uret, bliver pulsen målt direkte fra dit håndled. Udover alle disse fremragende funktioner, er der også et indbygget accelerometer og en GPS.

Polar har ikke skabt uret til en specifik sportsgren eller træningstype, da det er ment som et multifunktionelt ur.

Specifikationer:

 • Kan tilkobles til din smartphone
 • Indbygget barometrisk højdemåler
 • Indbygget GPS
 • Pulsmåler direkte fra håndleddet
 • Løbekadencemåler
 • Aktivitetsmåler
 • Let brugbar touchskærm
 • Tilslutningen til Bluetooth, USB og Wifi
 • Tykkelse på blot 13 mm.
 • Vægt på kun 63 gram

4. Sigma RC Move – Pulsur med bluetooth

sigma-rc-move-pulsur-med-bluetooth-sort

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Testens sidste pulsur er et RC Move pulsur fra Sigma. Sigma Move er kompatibelt med Appens selv samme navn – Sigma Move på både iPhone og Android. Det er lækkert pulsur, vi har gemt til jer til sidst her. Man får et ur med rigtig mange forskellige funktioner, der er gavnligt at have med på turen. Uret er velegnet til både amatører og professionelle. Det er meget nemt at anvende, og trods urets mange funktioner, bliver det aldrig komplekst at anvende eller forstå, hvorfor det netop er perfekt til den brede målgruppe. Sigma er endvidere også en meget kompetent udbyder af pulsure.

Ved dette pulsur medfølger der også en dongle, der også er kompatibel med både PC, Mac og Android styresystemer. Gennem Sigmas datacenter kan denne dongle dermed give dig oplysninger og resultater af din træning. På den måde kan du lettere tilpasse dit træningspas, og dermed også effektivisere de forskellige sets.

Anvendelse

Uret er meget let at anvende. På trods af de mange funktioner uret indebærer, er der faktisk ingen af dem som er ubrugelige, eller unødvendige. Som ny bruger af uret vil man hurtigt kunne finde ud af hvordan det fungerer. Derfor kan du roligt være tryg, hvis du ikke er en IT-haj, eller lignende – da både uret og medfølgende guide gør det meget nemt for dig pr automatik. Dette fine Sigma pulsur lever op til alle de forventninger, der sættes indenfor moderne sportsure anno 2020.

Specifikationer

 • Kan tilsluttes Sigma Move på iPhone eller Android via Bluetooth
 • Stemmesystem
 • Kompatibel med intervaltræning
 • Omgangstæller (maksimalt op til 99 runder)
 • Indikator ved lav batteritid
 • Vandtæt
 • I stand til at måle nuværende, gennemsnitlige samt højeste puls.

Kvalitetsniveau

Siger man Sigma inden for pulsure, så siger man også kvalitet. Dette gør sig i den grad også gældende ved dette udvalgte ur. Den mest centrale begrundelse til hvorfor danskerne vælger at anskaffe sig et pulsur, er for at kunne følge med i træningens udvikling. Vi er som samfund meget resultatorienterede, hvilket også gør sig gældende i forhold til vores træning. Man er opsat på at udfordre sig selv, samt blive bedre til de ting man sætter sig for – derfor er det også essentielt med det rette udstyr, der kan hjælpe en på rette kurs. Måske lige netop dette ur fra Sigma RC Move er din rette nye samarbejdspartner?

Vedligeholdelse

Det kræver ingen særlig vedligeholdelse at holde pulsuret funktionsdygtig. Vi anbefaler dog altid at vaske uret med en fugtig klud efter en endt træning.

Du kan med fordel se denne video igennem, som fortæller dig alt hvad du bør vide om Sigma RC Move. Bemærk at filmen er på engelsk. Den fortæller om de mange funktioner uret har, samt hvordan du nemt kobler træningen op på din smart/ iPhone. 


5. Garmin Fenix 3 Sapphire HR pulsur 

 • Kompromisløst ur
 • Høj performance

Garmin Fenix 3 Sapphire HR pulsur

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Garmin Fenix 3 Sapphire HR er et komprimisløst pulsur, som ligger en prisklasse over det tidligere eksempel. Hvis dine behov er større både inden for design, samt performance, så er dette måske det bedste ur for dig, trods en anden plads.

Garmin Fenix 3 Sapphire HR er et pulsur med perfekt sammensmeltning af et rubust design i atletisk stil, samt utrolig høj kvalitet, som gør at uret kan holde til alle de udfordringer. Du kan grundet det smarte design både bruge uret til hverdag, samt til træning, hvilket blot gør uret endnu mere ideelt!

Garmin Fenix 3 Sapphire HR har en indbygget EXO-antenne, som er fremstillet i rustfrit stål, hvilket gør at positionsfastsættelse er lyn hurtig og yderst præcist. Pulsmåleren sidder direkte i uret, hvilket gør at den kan måle din puls direkte i håndledet, hvilket gør du ikke behøver bruge mavebælter eller andet til at måle pulsen.

Uret er beskyttet af det kendte safirglas, som er ridsefast. En 1,2″ stor farveskærm, som nemt kan aflæses i sollys hvis du skulle fristes til løbetur i dejligt vejr. Hvis vi tager et nærmere kig på funktioner, så har uret en række avancerede træningsfunktioner såsom løbedynamik, skridtlængde, V02-max, stigningsprocenter, restitutionstid og meget mere!

Garmin Fenix 3 Sapphire HR har ligeledes et avanceret outdoor navigationsfunktioner, hvilket muliggøres med et treakset kompas, barometrisk højdemåling, Tracback mm.

En ekstra fed funktion Garmin Fenix 3 Sapphire HR kan byde på er sammenkoblingen med telefon. Du kan ændre urskiven, udvælge widgets, data felter, samt se smarte funktioner, alt dette sker vha. Connect IQ.

Batterilevetid: Op til 40 timer i UltraTrac™-tilstand, op til 16 timer i GPS-træningstilstand, op til 3 uger i urtilstand (med 24/7 pulsmåling), Op til 2 uger i smartwatch-tilstand (med 24/7 pulsmåling).

Medfølger i kassen:
– Garmin Fenix 3 Sapphire HR grå med sort silikonerem
– USB-opladnings-/datakabel
– AC-oplader
– Hurtigstartsguide


Pulsuret er din motivationsfaktor

Udover din træning bliver bedre i et samarbejde med et pulsur, så øger du også din motivation. Du kan hele tiden sammenligne din træning, med forløbet forinden, således du har et overblik i forhold til om du udvikler dig eller ikke. Det som de fleste oftest benytter sig af, er at gå en måned tilbage for så at sammenligne resultaterne med nuværende periode.

Dit udgangspunkt er i princippet ikke specielt afgørende i sådan en proces – gælder det vægttab, eller sportslige præsentationer er uret meget brugbart.

Der sendes flere forskellige slags data videre i systemet, der kan holde dig orienteret på hvordan din træning står til. Lige fra forbrænding til kilometer er muligt at finde.

Et pulsur kan være guld værd i forhold til vægttab

Skal der smides nogle kilo, kan det være ekstremt svært at komme i gang. Oftest især hvis man er alene om det, eller ikke har en samarbejdspartner der kan hjælpe en i gang. Her er det vigtigt at man får anskaffet sig et pulsur, og bruger det aktivt i sin træning. Det kan være med til at bevise den enkelte omkring, at hårde anstrengelser rent faktisk giver mening. Står man midt i det, så er det ikke altid lige nemt, at se i et spejlbillede om man taber sig eller ikke – denne tvivl kommer pulsuret til gode, ved at give rene og klare facts omkring processen.

Endvidere viser de forskellige målinger også, hvornår du forbrænder flest kalorier, samt et indblik i hvornår du træner hårdest. Måske du kan drage nogle paralleller herfra mellem din træning, kost og psyke. Det hele hænger sammen, da man naturligvis skal huske på, at vægttab ikke udelukkende kommer på baggrund af træning.

Dette ur var den sidste i vores pulsur test – vi håber at det har hjulpet dig i forhold til at kunne træffe det rigtige valg. Husk på at dit udgangspunkt ikke er afgørende, da et pulsur meget vel kan være gavnligt for os alle sammen.

Pulsur test 2017

Skal jeg vælge et dyrt eller billigt pulsur – og hvad er forskellen?

Sagt meget simpelt, er et pulsur et ur som kan måle din puls. Men der er faktisk rigtig stor forskel på urene, og det er vigtigt at man som forbruger gør sit forarbejde grundigt, hvis man vil være sikker på at komme hjem med et ordentligt produkt. Billige ure vil typisk udelukkende kunne vise tid, dato, kalorieforbrug og lignende – mens de dyrere også vil have funktioner som gps og mulighed for lagring af løbedato via computeren. Det er naturligvis klart, at dit kommende pulsur hænger sammen med de funktioner, du mener der skal til for at kunne indfri dine forventninger. En god idé er at sætte sig ned, og notere sig hvilke funktioner der er vigtige for en selv, også gennemgå forskellige ure for at følge op på den udarbejdede liste. På baggrund af dette vil man til sidst stå med måske 2 – 3 potentielle ure, der alle sammen godt kunne være aktuelle i forhold til købsprocessen. For at udvælge det bedste må man stille fordele og ulemper op ved hver enkelt ur – brand, pris, batteri, data, funktioner mv., som kan spille ind i sidste udvælgelsesproces.

Nogle af markedets bedste pulsure kan også bruges som cykelcomputere, hvilket er meget nærliggende for sportsudøveren der både løber, cykler og svømmer. Generelt er pulsuret et fantastisk redskab til at optimere træningen og øge den vigtige motivation, som vi også var inde på lidt tidligere i dette indlæg.

Er man seriøs omkring sin og motivation, vil vi på bedste10 til enhver tid anbefale at investere i et lidt dyrere ud, således man får alle de funktioner der er essentielle i flere forskellige træningsformer. Oftest oplever man også en længere levetid på de dyrere ure, end hos de billige. Alle forhandlere der er brugt til denne test, står 100% rådighed til at besvare dine spørgsmål vedrørende dit nye pulsur. Øverst i indlægget kan du i tabellen se hvilke forhandlere vi har samarbejdet med.

Et par gode tips før du køber dit pulsur

Der er tre centrale principper du altid skal undersøge før du køber dit ur. Funktioner, pris og brugervenlighed. Oftest hænger funktion og brugervenlighed også sammen med pris. Altså du kan ikke forvente at finde et billigt ur, der omfatter de samme funktion til uret som er dobbelt så dyrt. Hvis ingen af de fem pulsure i vores test indfriede dine forventninger, så kan du med fordel læse denne sidste del af indlægget, hvor vi kort uddyber de tre vigtige principper man bør have fokus på før sit køb – nemlig: funktioner, pris og brugervenlighed.

Funktioner: Fastlæg dine krav og skriv dem ned. Er det vigtigst at uret kan gemme din data, eller er det tilstrækkeligt at uret blot har pulsvisning.

Pris: Lav et budget – hvor meget vil du investere i dit nye pulsur? Det centrale i det spørgsmål hænger sammen med – hvor meget kommer du til at bruge dit pulsur? Dyrker du kun motion en gang i ugen, er det måske ikke nødvendigt med et pulsur med et utal af funktioner, men blot et der kan dække de mest generelle behov. Kig derfor efter nogle af de billige udgaver. I den forbindelse har vi erfaret, at der generelt er en tendens til, at pulsurene kan handles billigere på nettet end i de fysiske butikker.

Brugervenlighed: Husk på at et dyrt ur ikke altid er brugervenligt. Mange gange kan de blive mere komplekse, eftersom de har flere funktioner end de billigere. Derfor vil vi altid anbefale at læse brugsanvisningen grundigt igennem og tage den i brug. Det er blot meget lettere at lære sit nye pulsur at kende fra starten af.

Tak fordi du læste med.


Læs også: LØBEUR TEST – FIND DE BEDSTE LØBEURE HER!

Se vores artikel om: Sådan finder du det smarte Apple Watch på afbetaling

Denne side er anmeldt af: Jacob N. Hedegaard 10/10