Skydestokke – Her er vores 4 favorit skydestokke

Sidst opdateret: 9. september 2020 af Redaktionen

Vi samler anmeldelser, priser, ekspertråd og tests. Vores guides er baseret på research og uvildige tredjeparts forbruger-tests. Bemærk, artiklens årstal er er et udtryk for, hvornår artiklen sidst er opdateret, og ikke et udtryk for, hvornår produkterne er testet.

Jagt handler for de fleste om gode oplevelser, samt at nyde naturen kombineret med, at det hele kulminerer ved, at jagtgudinden diana holder hånden over dig, og det lykkedes at nedlægge den store 6 ender du har kigget på hele vinteren og foråret. Den gode oplevelse bliver dog knap så god, hvis du måtte ende med at anskyde et stykke vildt, så derfor er det vigtigt at man så vidt muligt forsøger at undgå dette.

Det er svært med 100% sikkerhed at undgå dette, da mange faktorer spiller ind når man går på jagt, og den kendte bukkerfeber mm. som øger pulsen markant gør det ikke nemmere. Derfor er det også vigtigt at du så vidt muligt mindsker sandsynligheden for at det sker – dette kan gøre ved at investere i en ny og moderne skydestok anno 2021.

I dette mindre indlæg har vi valgt at sætte fokus på et par af vores favoritter når det kommer til skydestokke til almindeligt jagt herhjemme i Danmark – dog kan disse også bruges i populære jagtlande som Sverige, Tyskland, Polen og endnu flere hvor terrænet minder lidt om vor eget. Der er sket meget indenfor udviklet af skydestokke, og derfor har vi ikke valgt de dyreste, da der helt sikkert findes nogle der måske er mere effektive, men vi har valgt nogle de fleste kan betale sig fra, som vi mener besidder de egenskaber den skal besidde.

Uden en større introduktion kommer vi til vores 4 udvalgte favoritter, det skal dog siges det ikke behøver at være den bedste skydestok, men at disse skydestokke helt klart besidder noget kvalitet og er rigtig fine til jægeren der blot kan lide at gå på bukkejagt i Maj når vejret mm. er til at nyde naturen. Går du rigtig meget på jagt, så kan det være at der findes nogle dyrere skydestokke, som du finder mere anvendelige – det er op til dig som jæger at foretage denne vurdering, vi mener blot det er vigtigt at alle jægere besidder en skydestok med visse kvaliteter for at undgå tvivlsomme skud på fri hånd.


1. Viper Flex Basic skydestok – 1499 DKK

Viperflex skydestokViper Flex skydestokken er formegentlig en skydestok du har hørt om hvis du følger lidt med i diverse jagtmagasiner forums mm. Det er det nyeste der trender lige nu, og giver helt afgjort en af de mest præcise skud.

Sammen med et ret unikt design får du den solide støtte alle efterspørger når man skyder fra skydestok – med sikker skudafvikling minimerer du risikoen for en anskydning. Nogle smarte design elementer gør det muligt at den kan ligge i din våbenkuffert, hvilket gør den super nem at transportere til og fra jagt både i ind- og udland.

Viper Flex Basic er en fantastisk skydestok til flere typer jagt som anstandsjagt, drivjagt, trykjagt, støtte til kikkerten eller som et- eller to-benet skydestok.

Noget nyt ved denne skydestok er at der ofte følger Clip grips med til skydestokken som er profilhåndtag som dækker de frie huller, sådan at du ikke bliver generet af eventuel vind. Disse clips minimerer også chancerne for indtag af vand, og reducerer de metalliske lyde ret markant, du kan derfor bevæge dig forholdsvis lydløst med denne skydestok.

Fakta om Viper Flex Basic skydestokken:

 • Mest ideel til jægere i højden 120 cm til 210 cm.
 • 110 cm i mindste længde når den er pakket sammen. (skubbet helt sammen)
 • Nem og hurtig at justere
 • Vægt: 1,1 kg.
 • Sort elokseret aluminum
 • Clipgribs er ofte med
 • Kan ligge i våbenkufferten.

Her er en mindre film hvor du kan høre mere om skydestokken.

Vi er ret vilde med teknikken ved denne skydestok, derfor ender den også med at være nummer ét på vores liste over vores favorit skydestokke.


2. Primos Trigger 3-benet skydestok – 1.599 DKK

Primos skydestok 3 benetNummer to på listen over vores favorit skydestokker i 2021 finder vi Primos Trigger 3-benet skydestok fra det amerikanske brand PRIMOS, der fremstiller tilbehør til jagten i en utrolig høj og fin kvalitet.

Generelt kendetegnes Primos ved at fremstille meget gennemtænkte produkter hvor du næppe finder fejl eller uregelmæssigheder. Du får med andre ord produkter hvor design og funktionalitet er gennemtænkt, hvilket skal sikre dig som jæger den størst mulig glæde ved at benytte et produkt fra Primos.

Denne skydestok i trebenet model er en fantastisk skydestok anno 2021, hvor især det justerbare greb er med til at øge funktionaliteten markant.
Du kan med den smarte aftrækker på skaftet lyn hurtigt justere højden, og sammen med at den kan dreje 360 grader er denne skydestok et virkelig godt bud på en fornem skydestok.

Fakta på PRIMOS 3 benet trigger skydestok: 

 • Aftræklås til indstilling af højde.
 • Lydløst 360 graders håndgreb
 • Justerbare ben
 • Benene kan nemt foldes sammen
 • Fremstillet i stærkt let aluminiumsmateriale

3-bens Trigger Stick Skydestok kan højdejusteres mellem 61 og 158 cm.

Nedenfor her kan du se en lille film om denne model skydestok.


3. Primos Trigger skydestok 2 Benet – 1.199 DKK

Skydestok nummer tre på listen har vi valgt at fremhæve Primos trigger skydestokken med 2 ben.

Denne skydestok er ligesom den model med tre ben noget nær den optimale løsning når vi taler om stabil skydning og sikker skudafvikling under jagt. Dette er en 2 benet robust udgave.

Skydestokken fra Primos er enhåndsbetjent hvilket betyder at du ligesom den 3-benede udgave kan styre både højde samt dreje 360 grader blot ved brug af en hånd.

Dette panteterede system er helt unikt og noget særligt. Hvis du har muligheden for at investere i en Primos skydestok, så er den virkelig pengene værd, og du får megen funktionalitet for pengene ved at vælge en af disse skydestokke, som i flere test er blevet udpeget som testvindere.

Om du vælger en 3-benet eller en 2-benet er lidt en smagssag vi lader være dig om at vurdere. Den tre benede giver måske lidt mere stabilitet til længere skud, men tager lidt længere at stille op, så der er både fordele og ulemper uanset hvilken skydestok du vælger. Dog kan du være ret sikker på at du får valuta for pengene, da denne model skydestok virkelig er ‘spitzenklasse’ når vi taler jagtudstyr.

Højden kan justeres, hvilket giver mulighed for at skyde i alle stillinger.


4. Primos Trigger 1-benet skydestok – 699 DKK

Pirmos ét benet skydestokNummer 4 og sidste skydestok på listen har vi valgt Primos skydestokken som de to forrige, men denne er dog kun med ét ben.

Samme smarte funktionalitet igennem det pantenterede design, som på de to forrige modeller med henholdsvis 2 og 3 ben.

Denne skyde stok er ikke så god som de to forrige modeller til anstandsjagt, men er super kvalificeret hvis du sidder på jagtstol og mangler lidt ekstra anlæg udover det du kan få fra knæerne. Med den justerbare højde er den super god til netop dette formål!

Den fylder intet, og du kan slå den op med en hånd, hvilket gør det rigtig nemt at bære rundt på hvis det er til og fra post.

Det er selvfølgelig en smagssag da en to benet også kan fungere fra siddende position, men hvis pladsen er lidt trang, så er dette et virkelig godt bud på den perfekte skydestok til formålet. Der er fordele og ulemper ved begge modeller, denne er sværere at holde stille hvis du står op til længere skud, dog er den utrolig nem at folde ud og du kan hurtigt komme til skud uden at blive set.


Vælg den rette skydestok for dig som jæger!

At vælge den rette skydestok er en smagssag, og det er op til dig som jæger at foretage den endelige beslutning omkring hvilken skydestok du skal have. Vi kan garantere at du ikke går helt galt i byen ved at vælge en af disse udvalgte 4 skydestokke, som vi har udvalgt til at være blandt vore favoritter af skydestokke i 2021. Du kan også finde modeller der er dyrere, men til almindelig anstandsjagt i Danmark kan disse skydestokke opfylde alle tænklige krav, især hvis skydeafstanden holder sig under de 200 meter. (skud derudover kræver megen træning husk det).

Vi håber at du med vores korte guide er kommet lidt tættere på en beslutning omkring hvilken skydestok du skal vælge næste gang du skal have en ny. Til dansk jagt i sin helhed vil disse skydestokke i hvert fald være et super bud!

Knæk & bræk!

 

Se vores artikel om: BEDSTE PADELTENNIS BAT

Denne side er anmeldt af: Emile R. Bak 10/10