Stavblender test 2021 – Find de 8 bedste stavblendere

Sidst opdateret: 7. oktober 2021 af Redaktionen

Vi samler anmeldelser, priser, ekspertråd og tests. Vores guides er baseret på research og uvildige tredjeparts forbruger-tests. Bemærk, artiklens årstal er er et udtryk for, hvornår artiklen sidst er opdateret, og ikke et udtryk for, hvornår produkterne er testet.

Hvis danskerne skulle pege på ét helt uundværligt stykke udstyr i deres køkkener, så vil valget i mange tilfælde falde på den praktiske stavblender. Den kan alle de ting, som en almindelig blender må melde pas overfor, og herudover er den lidt at gemme væk pga. den mindre formfaktor. Stavblenderen er god til alt fra mos og puré til den perfekte guacamole, og hvis du ikke allerede har en stavblender, så er det bare med at få købt en – du vil hurtigt finde ud af, at den virkelig er uundværlig!

Stavblenderen er et universelt redskab, der både kan blende groft og fint efter dine behov, og den kan f.eks. bruges direkte i din suppe, hvis den skal blendes, mens den er varm. Der er utallige anvendelsesmuligheder, og det er i virkeligheden kun fantasien, der sætter grænser for brugen af stavblenderen. Den vil blive din faste makker i køkkenet, hvor du kan arbejde mere effektivt og ikke mindst uden al den besvær, som manuelt arbejde ofte tilføjer madlavningen. Vi kan ikke leve uden – og lige så snart du får en stavblender i hænderne vil du garanteret heller ikke kunne gå tilbage igen!

Vores stavblender test er resultatet af en grundig gennemgang af testresultater fra nogle af de mest velrenommerede testorganisationer i både Danmark og udlandet. Her har de forskellige stavblendere været i test indenfor kategorier som effektivitet, design og brugervenlighed, ligesom kvalitet og pris er blevet sat op overfor hinanden. Vi har gennemgået testresultaterne og skabt en top 8 liste over markedets bedste stavblendere i test. Dermed behøver du ikke at konsultere alle mulige hjemmesider for at finde frem til din nye stavblender – her på Bedste10.dk giver vi dig det bedste overblik over fantastiske stavblendere i test!

 

Bedste stavblender Testvinder Set hos:
1) Bamix Swissline XL Testvinder Elgiganten
2) BOSCH MSM66050 Testvinder Coop.dk
3) Braun Multiquick 5 Testvinder Elgiganten
4) KitchenAid Stavblender 5KHB2571EOB Testvinder Proshop.dk
5) Bamix Mono Testvinder Kitchentime.dk
6) KitchenAid – Classic Topscorer Proshop.dk
7) Bosch MSM88160 Testvinder Proshop.dk
8) Philips Viva ProMix HR2653/90
Testvinder Skousen.dk
9) Philips Avent Viva Collection ProMix
Testvinder Proshop.dk
10) Braun MultiQuick 7 MQ700 Testvinder (Produktet er udgået)
11) Braun MultiQuick 7 MQ725

Det kan være svært at vælge mellem alle de forskellige stavblendere på markedet, men her kan vi trøste dig og forsikre dig om, at en stavblender fra vores top 8 liste er et rigtig godt køb! Nedenfor finder du en overskuelig testartikel, hvor vi gennemgår modellerne én efter én med stort fokus på de testresultater, som vi har vurderet modellerne ud fra. Der er mange forskellige stavblendere i mange forskellige prislag, og dermed vil der garanteret være en perfekt stavblender til dig og din husstand!

I denne artikel får du:

 • Det bedste overblik over 10 af markedets bedste stavblendere i test
 • Referencer til de testfirmaer, som har foretaget de grundige stavblender tests
 • En hurtig og god guide til, hvorvidt du skal vælge en almindelig blender eller en stavblender

Bemærk: Bedste10 tester ikke selv de forskellige produkter – vi indsamler testresultater fra uvildige testfirmaer for at kreere et overskueligt overblik over markedets bedste produkter. Dermed kan du dykke ned i en grundig gennemgang over markedets bedste stavblendere uden at skulle lede på mange forskellige hjemmesider!


1. Bamix Swissline XL

 • 6/6 stjerner – Gastromand.dk

Verdens bedste stavblender - Bamix Swissline XL stavblender i test

i samarbejde med PriceRunner

 

 

På den klare førsteplads i vores store stavblender test finder vi en stavblender fra et af verdens mest anerkendte mærker: Bamix Swissline! Med Bamix Swissline XL i hånden får du den optimale, schweiziske præcision i alt, hvad du laver, og det velkendte, røde design er moderne og lækkert. Her er der tale om en testvindende stavblender, der er i en klasse for sig selv!

Bamix Swissline XL har præsteret til UG i stort set alle de stavblender tests, vi har kunnet komme i nærheden af, og den kan bl.a. prale af perfekte 6/6 stjerner hos danske Gastromand.dk! Det fremhæves, at blenderen er utrolig robust og effektiv, ligesom dens nære tilknytning til diverse stjernekokke også er et kæmpe plus. Det vidner om den høje kvalitet, som Bamix ligger for dagen!

Effektiv og utrolig populær stavblender!

Swissline XL er indbegrebet af godt håndværk, og den gode byggekvalitet giver sig til udtryk i den vurderede levetid på +25 år. Du kan simpelthen ikke slide denne stavblender op, og med en motorkraft på 200 Watt er der rigelig kraft til at kværne selv isterninger og andre frosne ingredienser. Dette, kombineret med en imponerende ydeevne på hele 18.000 omdrejninger i minuttet, gør dette til den foretrukne stavblender hos f.eks. stjernekokken Gordon Ramsay og mange andre, glade forbrugere verden over!

Du går altså ikke ned på effektivitet, hvis du vælger Swissline XL, og det kompromisløse tema fortsætter i det tidløse design, som nærmest gør stavblenderen til et kunstværk i sig selv. Blenderen skiller sig ud fra mængden med den flotte, røde farve, og den medfølgende bordstander gør samlet set, at dette er en stavblender, man ikke har noget imod at vise frem for alt og alle!

Udstyrsfronten er også gennemført, da der medfølger 3 forskellige værktøjer, som er med til at gøre din stavblender endnu mere smart. Her taler vi om en almindelig piskeskive, et multifunktionsblad og en piskeskive med huller i, der næsten transformerer din stavblender til en fuldt funktionel køkkenmaskine! Herudover medfølger der også en processor og et praktisk bæger med låg, så du kan komme i gang med din madlavning med det samme.

Der er ingen tvivl om, at Bamix Swissline XL skal helt til tops på vores liste over de bedste stavblendere i test. Du får en uovertruffen kvalitet i et udfordrende og lækkert design, og med anbefalinger fra stjernekokke på stribe, så vil du føle dig som en professionel hjemme i dit eget køkken. Testresultaterne peger på Swissline XL som en sikker førsteplads i vores store stavblender test!

Specifikationer:

 • Effekt: 200 Watt
 • Hastighed: Op til 18.000 omdrejninger/min
 • Levetid på +25 år
 • Udstyr: Piskeskive, multifunktionsblad, piskeskive m. huller, processor & praktisk 0,9 liter bæger

2. BOSCH MSM66050 – MULTIFUNKTIONEL STAVBLENDER TIL EN GOD PRIS

BOSCH MSM66050

i samarbejde med PriceRunner

 

Når man står og mangler et nyt stykke køkkenværktøj, kan det være en stor fordel at vælge noget, som kan gøre flere forskellige ting. Det er nemlig de færreste, der har penge eller plads til at anskaffe sig en af hver. Derfor er denne stavblender fra Bosch et rigtig godt bud på at få to køkkenmaskiner i én.

Modellen MSM66050 fra Bosch fungerer nemlig både som stavblender og som piskeris. Det giver dig mulighed for at hakke for eksempel nødder og løg, blende dressinger og piske æggehvider eller cremer lette og luftige.

Høj effekt og ekstra skarpe skæreblade

Udover sin alsidighed er denne stavblender også en kraftig en af slagsen. Den har en effekt på 600W, og det gør dig i stand til at bearbejde selv de mest seje ingredienser. Sammen med de ekstra skarpe knive kaldet QuattroBlade, som blenderen er udstyret med, får du et uovervindeligt makkerpar. Selv ost eller små, fiberholdige ingredienser bliver blendet til en fin eller cremet konsistens.

Uanset hvad der skal piskes sammen eller blendes, klarer stavblenderen det til topkarakter med hele 12 forskellige hastigheder og en turbofunktion til de mest krævende råvarer. Der er altså styrke og hastighed til at komme igennem det hele på ganske kort tid.

Brugervenlig og let at rengøre

Alt sammen kan du gøre med høj komfort, fordi stavblenderen er designet med et ergonomisk greb, som passer til hænder i alle størrelser. Apparatet er skabt med brugervenlighed for øje, da knapperne er sat på håndtaget og derfor er nemme at nå for enhver. Desuden har man skabt et relativt let produkt. Stavblenderen vejer nemlig kun 1,2 kilo.

Når du har været i gang med at blende eller piske med Bosch MSM66050, kommer du også let igennem opvasken, som normalt ellers kan være udfordringen ved køkkenmaskiner. Du kan med fordel frigøre blenderfoden eller piskeriset og lade det vaske med i opvaskemaskinen. Alternativt er det tilstrækkeligt at rengøre delene med rindende vand fra hanen.

Derudover har du også mulighed for at spare lidt på opvasken, da du får et blenderbæger med låg. Du kan altså nemt opbevare skum, pesto, dressing eller andet i samme bæger, som det bearbejdes. Bægeret har også en måleenhed, så du kan se præcis, hvor store portioner du laver.

Specifikationer:

 • Effekt: 600W
 • Hastigheder: 12 + turbofunktion
 • Piskeris: Ja
 • Støjsvag
 • Blenderbæger med måleenhed og låg
 • Nem at rengøre: dele tåler opvaskemaskine

3. Braun Multiquick 5 – gør køkkenarbejdet lettere med en stavblender 

bedste stavblender test

i samarbejde med PriceRunner

 

Der er ingen skam i at sætte sin lid til køkkenmaskiner, når der skal laves meget mad i køkkenet. I dag ejer rigtig mange en eller anden slags køkkenmaskine, da de fås i et hav af størrelser og varianter. Noget, de fleste dog ejer, er en stavblender, og den kan være svær at undvære. Hvis du står og mangler sådan en, så kan Braun Multiquick 5 stavblender være værd at tage et nemmere kig på. 

Denne stavblender fra Braun kan fås til en fordelagtig pris og har flere funktioner, der gør den praktisk og let i brug. Stavblenderen fås i en hvid farve og kører med 600 watt i brug. Derudover er det praktiske ved denne stavblender fra Braun, at der medfølger en specialdesignet skål, som passer perfekt til stavblenderen, så du undgår griseri. Skålen er på 600 ml, så der nemt kan blandes mad som supper og saucer på grund af den store kapacitet. Dog medfølger der ikke andet ekstra tilbehør, som der nogle gange medfølger med andre køkkenmaskiner. Dette er typisk for stavblendere redskaber som piskeris, dejkrog og et stativ/bord. 

Effektiv blendning og let at håndtere

Modellen Multiquick 5 fra Braun er en effektiv stavblender, som kan lige det, som en stavblender skal kunne. Du er sikret effektiv blendning med modellen, da den har særlige funktioner hertil, der gør det mere effektivt og nemt. Disse funktioner er blandt andet to ydelsesniveauer, som kan justeres og vælges imellem på to hastighedsindstillinger. Disse hastighedsindstillinger justerer selvfølgelig hastigheden. Når stavblenderen er i gang, vil det også kunne fornemmes, at den er designet med det såkaldte anti-splash design, hvilket vil holde dit køkken pletfrit. 

Stavblenderen her fra Braun har også et håndtag designet i rustfrit stål, hvilket har formålet at sikre en længere holdbarhed og give et bedre greb på maskinen. Alle disse funktioner er designet så, at kunden føler sig så godt tilpas som muligt med sit udstyr. Den specialdesignede skål, de to ydelsesniveauer samt håndtaget i rustfrit stål sikrer dig den bedste sikkerhed i brug samt en lang holdbarhed på dit udstyr. 

Der er dog en ekstra fordel ved denne stavblender fra Braun, som kan siges at være yderst fordelagtig. Stavblender model Multiquick 5 fra Braun er 40 % lettere end lignende apparater, så den i den grad er designet til komfort og enkelt brug. Derudover er håndtaget aftageligt, nemt at afmontere og tåler maskinopvask.


4. KitchenAid Stavblender 5KHB2571EOB – sort- 180 W – til dig, der ønsker en funktionel stavblender

KitchenAid Stavblender 5KHB2571EOB

i samarbejde med PriceRunner

 

En stavblender er den oplagte løsning til dig, der ønsker have et funktionelt redskab i køkkenet, som på samme tid er nemt at arbejde med. Med en stavblender bliver madlavningen let og overskuelig samtidig med, at du har mulighed for at lave mad på forskellige måder. Blandt de forskellige funktioner, der hører med til en stavblender, er det ikke kun muligt at blende ingredienserne som i en almindelig blender. Du kan også både hakke og blande de ting, der skal i retterne, så den mad, du laver, kan være forskellig fra måltid til måltid.

Med denne stavblender i sort fra KitchenAid følger flere dele, som er med til at give dig forskellige tilberedningsmuligheder til dine måltider:

 • To blenderarme på henholdsvis 20 og 33 cm
 • Mælkeskummer/piskeris
 • S-knivblad
 • Stjerneknivblad
 • Grydebeskytter
 • Tre knivbladsbeskyttere
 • Opbevaringsboks
 • En kande på 1 liter
 • Hakker
 • Tre knivbladsbeskyttere

De mange dele, der følger med denne stavblender fra KitchenAid, kan blandt andet hjælpe dig med at knuse is til de kolde drinks om sommeren med veninderne, så du slipper for besværet og arbejdet selv. Med en stavblender er du også hjulpet godt på vej, når der skal hakkes kød til aftensmaden til hele familien i den travle hverdag. Og skulle du høre til dem, der også er glade for at nyde en kop rigtig god kaffe uden at skulle betale det hvide ud af øjnene på en café, så kan du med en KitchenAid stavblender bruge mælkeskummeren til at lave den perfekte mælk til kaffen derhjemme, uden at det bliver en dyr fornøjelse.

En ny glæde ved madlavning

Madlavningen, der før kan have virket uoverskuelig og tidskrævende, kan du nu se frem til med glæde. Fornøjelsen over at tilberede måltider til dig selv eller andre bliver en helt anden. Specielt de aftagelige blenderarme i to forskellige størrelser kan være med til at gøre en forskel, når der skal hakkes og blendes forskellige ingredienser til madlavningen. Derudover er det nemt for dig, der sætter pris på overskuelighed, at skifte fra en slags knivblad til et andet, når du ønsker at variere din tilberedning af måltiderne. Med de mange forskellige muligheder, der følger med en stavblender, bliver der ikke kun lagt vægt på det praktiske element. Du får også muligheden for at udfolde din kreative side, når det kommer til madlavning.


5. Bamix Mono Stavblender

 • Testvinder – PolitikenHøj kvalitets stavblender - Bamix Mono Stavblender

i samarbejde med PriceRunner

 

Bamix producerer nogle af verdens bedste stavblendere, og hvis du ikke var så hooked på den røde Swissline XL-model, så bør du tage et kig på Bamix Mono i stedet! Mono-modellen giver dig nemlig stadig en premium blender-oplevelse, men til en pris der er lidt mere overkommelig. Dermed kan du prale af og nyde professionelt udstyr, der ikke nødvendigvis behøver at stå fremme hele tiden!

Bamix Mono klarer sig – ikke overraskende – utrolig godt i stavblender test, og den blev f.eks. kåret til testvinder i test hos Politiken. Politiken beskriver bl.a., at det er en ”rigtig vindermaskine”, og at Bamix Mono var ”nem at betjene”. Dette vidner om høj kvalitet over hele linjen, og hvis man skeler til andre stavblender tests, så er billedet helt det samme: Du bliver ikke skuffet over Bamix Mono!

Energibesparende motor med høj ydeevne

Noget af det, der kendetegner en stavblender fra Bamix er, at motoren yder godt, selvom den bruger færre Watt end konkurrenterne – og Mono-modellen er helt i tråd med dette! Bamix Mono kommer med en motor på kun 140 Watt, men den har stadig rigelig råstyrke til at blende alt fra frosne bær til hårde gulerødder. De 140 Watt betyder, at blenderen bruger mindre strøm, hvilket jo i den grad er et plus!

Bamix Mono har en mageløs ydeevne, hvilket også afspejles i hastigheden, der kan nå op på hele 17.000 omdrejninger i minuttet! Du mangler aldrig kræfter, og når du er færdig med at blende, så klares rengøringen utrolig let ved at holde stavblenderen under vandhanen. Overfladerne er ligeledes lette at rengøre, hvilket hjælper utrolig meget i en travl hverdag!

Mono-modellen kommer med 4 forskellige knive, og den blender ved en meget lav lydstyrke, hvilket bl.a. også blev fremhævet som en stor fordel i Politikens test. Byggekvaliteten er der ikke en finger at sætte på, og ligesom med Swissline XL-modellen, så kan Bamix Mono holde i minimum 25 år – og garanteret også meget, meget længere!

Hvis du gerne vil have udstyr i verdensklasse, men ikke nødvendigvis vil betale en bondegård for det, så er Bamix Mono den ”bløde mellemvare”! Der er ikke en finger at sætte på blenderegenskaberne, og du kan gemme den væk, hvis du savner plads på dit køkkenbord. Politiken var ikke i tvivl i deres stavblender test, og vi tilslutter os gerne deres kor: Dette er en rigtig vindermaskine!

Specifikationer:

 • Effekt: 140 Watt
 • Hastighed: 17.000 omdrejninger/min
 • Levetid på +25 år
 • Udstyr: 4 medfølgende knive og praktisk bæger
 • Lavt støjniveau under brug

6. KitchenAid – Classic – Funktioner og tilbehør til enhver slags madlavning

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

1.747,00 DKK
1.747,00 DKK

Som producentens navn indikerer, er denne stavblender en stor hjælp i ethvert køkken. Hvad enten du er en rutineret amatørkok, eller typen, der blot vil lave en smoothie eller en kage i ny og næ, vil denne stavblander kunne løse jobbet hurtigt og effektivt. Du får en hel masse praktiske funktioner, som kan lette livet i køkkenet, og samtidig er der tale om et produkt med et lækkert design.

Med 3 forskellige knivshoveder at vælge imellem, løber du bestemt ikke tør for anvendelsesmuligheder. Det ene knivshoved er til at blende og knuse med. Det andet er lidt større og kan hakke dine madvarer i mindre stykker. Og det sidste kan bruges til at blande og skumme fløde eller andre cremer, hvilket er ideelt, hvis du går med en lille mesterbager i maven.

Denne stavblenders mange funktioner er typisk, hvad brugerne fremhæver, når de lader deres rosende ord falde om denne blender. Og dem er der mange af, da det er en særdeles populær blender blandt kunderne ude i de danske køkkener.

Gå ikke ned på udstyret

I det hele tager får du rigtigt meget for pengene med denne stavblender, der kommer med en hel perlerække af tilbehør.

Alt afhængigt af hvad du skal blende, kan det være nødvendigt med et kortere eller længere skaft på din stavblender. Her kan du alt efter behov nemt skifte mellem to blenderstave på henholdsvis 20 og 33 cm, så du både har fuld kontrol og en god rækkevidde.

Der medfølger også en grydebeskytter, som kan sættes på de udskiftelige knivshoveder. Det er yderst praktisk ,når du skal blende i en gryde eller en skål, da du ellers kan risikere at gøre skade på dit køkkenudstyr. Der er ydermere inkluderet en beskytter til knivsbladet, så du ikke risikerer at komme til skade, når stavblenderen ikke anvendes.

Sidst men ikke mindst, får du også et piskeris, en 1-liters blenderkande samt en opbevaringsboks, så alt det smarte tilbehør ikke forputter sig i køkkenet. Der er virkelig noget af en pakkeløsning.

Udover alt udstyret udmærker denne stavblender fra KitchenAid sig også ved sin solide ydelse. Med en motoreffekt på 180 watt og 5 forskellige hastigheder at vælge imellem, er der kun ganske få madvarer, som du ikke vil kunne enten hakke eller blende.

Specifikationer:

 • 5 hastighedsindstillinger
 • 180 watt motoreffekt
 • 3 monterbare knivblade
 • Masser af tilbehør

 


7. Philips Viva ProMix HR2653/90 – kraftig motor og brugervenlig

Philips-HR2653-90

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Mere alsidig med ekstra udstyr

Philips Viva ProMix kommer med ekstra udstyr, der gør den mere alsidig i køkkenet. Du får et smoothiebæger med, som du kan lukke tæt til og tage med dig. Det kan gå i opvaskemaskinen, og der er plads til 500 mL. Den kommer med en XL hakker, så du kan hakke kød eller nødder, og på den måde kan du undvære foodprocessoren til de mindre opgaver. Der medfølger to piskeris, så du kan droppe elpiskeren og nøjes med din håndblender, når der skal piskes flødeskum. Udløsningen via en knap gør, at du nemt kan skifte mellem udstyret, og delene kan gå i opvaskemaskinen. 

Kraftig motor

Philips Viva ProMix har en kraftig motor, og der er kælet for detaljerne, så du får en god brugeroplevelse. Med 800 W er du sikker på, at den kan klare det meste, om det så er suppe, pesto eller en lækker smoothie. Derudover har den SpeedTouch-teknologi, så du nemt kan skrue op for kraften. Du behøver ikke skifte indstillinger eller stoppe med at blende. Du skal blot trykke på turboknappen, når det er tilstrækkeligt blendet til ikke at sprøjte. Philips er desuden gået sammen med universitetet i Stuttgart om at udvikle ProMix, der med sin særlige trekantede udformning giver en mere ensartet blenden. Maden glider nemmere forbi skæreknivene, og det blendes derfor hurtigere. Derudover går der en kant ned over skæreknivene med den såkaldte Anti-Splash teknologi, så du måske helt kan undgå at blive stænket til med eksempelvis rød tomatsovs på din hvide skjorte. 

Philips Viva ProMix vs. markedet

Som Forbrugerrådet Tænk skriver, er den god til tilberedningerne og er den bedste til de svære opgaver med babymos og grønsagssmoothie. Til gengæld er den ikke helt tilsvarende en elpisker til at røre pandekagedej sammen, og dens hakkefunktion er også gennemsnitlig. Men den er et godt bud til dem, der ønsker at spare plads i køkkenet, men heller ikke vil undvære flødeskum til den sæsonbestemte varme kakao. Den kraftige motor kan klare det meste, og den er et godt valg til at hjælpe med tilberedning af grønne og sunde retter.

Derfor bør du vælge Philips Viva ProMix 

 • Bedst i test hos Forbrugerrådet Tænk
 • Nem at rengøre
 • Beholder til opbevaring med tætsluttende låg
 • Ekstra tilbehør
 • Kraftig motor 800 W

Specifikationer:

 • Effekt: 800 Watt
 • Hastighed: trinløs med turbofunktion
 • Vægt: 880 g.
 • Smoothiebæger: Ja
 • Ekstra udstyr: 2 skåle og to piskeris
 • Støjsvag 

8.  Philips Avent Viva Collection ProMix – til børnefamilien

 • Bedst i test og 4.7/5 stjerner hos pricerunner.dk
 • 9.3/10 stjerner hos coolblue.nl
 • 4.7/5 stjerner hos bol.com

Philips Avent Viva Collection

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Perfekt til børnefamilier

Med Philips Viva ProMix følger der også en del ekstraudstyr med, og den her er tilmed ekstra egnet til børnefamilier. Du får en kop med, som lukker tæt, og du derfor kan have med i pusletasken. Den tåler opvaskemaskinen, og den indeholder 50 cl. Den kommer med en multihakker, der er god til de mere tørre ting, der skal hakkes som nødder eller ost. Der medfølger desuden et piskeris, så du nemt kan lave en pandekagedej og lignende. Ved at trykke på en knap, starter du udløsningsmekanismen, så det er nemt at skifte imellem udstyret. Alle dele af tilbehøret tåler opvaskemaskine, så der er mindre pres på om morgenen med at vaske op fremfor at kunne stille det i opvaskeren.

Kraftfuld motor

Philips Viva ProMix motor er på 800 W, og det er i den høje ende. Den vil have tilstrækkelig med styrke til at blende selv de sværeste ingredienser uden at blive overophedet. SpeedTouch-teknologi er en lækker tilføjelse, der gør det nemt at skrue op for omdrejningerne. Ved at trykke på turboknappen får du straks mere kraft på, så det sidste af smoothien kan blive helt glat. 

Stuttgart universitet har været med i udviklingen af udformningen, så det kan leve op til de mest effektive mekanismer for vandstrømning. Trekanten på mundstykket medfører en større grad af omrøring og blanding af madvarerne. Det giver både et mere glat resultat og det på kortere tid. Anti-Splash teknologien er en af de andre lækre tilføjelser, der kan hjælpe med at holde køkkenet og tøjet fri for pletter fra sprøjt nede fra gryden eller skålen.

Philips Avent Viva Collection ProMix vs. markedet

Den her har mange af de samme fordele som andre Philips stavblendere inden for Viva kollektionen. Men modsat testvinderen er denne her en smule billigere, fordi der kun følger et piskeris med. Der må derfor forventes mindre effektivitet i forhold til at piske. Men hvis det alligevel er noget, der ikke bruges meget i din madlavning, vil den her være et godt valg. Det er også motoren, som Philips stavblendere især udmærker sig med. Derudover er den et særdeles godt valg til børnefamilier, hvor forskelligt slags mos er på menuen dagligt.

Derfor bør du vælge Philips Avent Viva Collection ProMix

 • En anelse billigere end testvinderen  
 • Nem at rengøre
 • Beholder til opbevaring med tætsluttende låg
 • Ekstra tilbehør
 • Kraftig motor 800 W

Specifikationer:

 • Effekt: 800 Watt
 • Hastighed: trinløs med turbofunktion
 • Vægt: 880 g.
 • Smoothiebæger: Ja
 • Ekstra udstyr: 2 skåle og et piskeris
 • Støjsvag

 


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Bosch MSM88160

 • Topscorer hos forbrugerne

På 6. pladsen på vores liste over markedets bedste stavblendere finder vi Bosch MSM88160, der er en meget ny model, der endnu ikke har indgået i nogen stavblender test! Vi har dog også kigget på forbrugeranmeldelser i forhold til vores liste, og disse anmeldelser taler alle for, at dette er en særdeles solid og kraftfuld stavblender!

Gode forbrugeranmeldelser - Bosch MSM88160 stavblender

 

Bosch MSM88160 får særlige roser for den effektive tilgang, ligesom den roses for en brugervenlig oplevelse fra start til slut. Der er ingen tvivl om, at man aldrig går galt i byen med et produkt fra Bosch, og denne stavblender er én af dem, som forbrugerne har taget til sig fra dag 1!

Gode hastighedsindstillinger og ensartede resultater

Med en stavblender fra Bosch er du sikret et perfekt resultat hver gang, og dette er særligt takket være den patenterede QuatroBladePro, der er navnet på Boschs 4-bladede kniv. Med disse 4 blade er du sikret et ensartet resultat, og med en kraftfuld motor på 800 Watt, så kan du blende alle dine ingredienser – din madlavning vil gå over i historien!

En effektiv maskine er naturligvis en stor bonus, men det er muligheden for hele 12 forskellige hastighedsindstillinger bestemt også! Du kan let tilpasse blenderen til den mad, du ønsker at lave, og du kan ligeledes gøre brug af den smarte turbo-knap, når den skal have et ekstra skud kanel undervejs. Det hele foregår utrolig støvsvagt, da motoren spinner som en kat og er meget nem at have med at gøre!

Herudover får Boschs nye model ros hos forbrugerne for at være veldesignet, hvilket bl.a. skyldes det smarte SoftTouch håndtag og de gode betjeningsknapper. Brugervenligheden er fantastisk, og med den patenterede klik-sammenføjning er det simpelt at tilføje ekstraudstyr, når du kræver dette. Hertil kan du lægge den fleksible spiralledning, der giver dig perfekt frihed under brug!

Til sidst er det et kæmpe plus, at alle dele af stavblenderen kan vaskes i opvasker, hvis du er heldig at have sådan én. Dermed behøver du ikke stå med al den irriterende rengøring, når maden skal nydes. Blenderens struktur sørger for, at du ikke oplever sprøjt, og det er dermed den perfekte stavblender til supper og andre flydende eksperimenter i køkkenet!

Bosch MSM88160 er en favorit hos rigtig mange forbrugere, og den kan garanteret også blive en favorit i din husholdning! Den larmer ikke, den er uhyre effektiv, og så er den tilmed let at bruge og rengøre bagefter. Det er med andre ord en solid alt-i-en pakke, som vil øge dine muligheder i køkkenet markant – og netop derfor er den at finde på vores liste!

Specifikationer:

 • Effekt: 800 Watt
 • 12 hastighedsindstillinger
 • Alle dele kan gå i opvaskemaskinen
 • Lavt støjniveau
 • SoftTouch håndtag med let betjening
 • Udstyr: Piskeris, minihakker og praktisk målebæger

 

Braun Multiquick 7 MQ700 – ergonomisk med god blender evne

Braun-Multiquick-7-MQ-700

Ergonomisk håndtag

Braun har overvejet de mennesker, der skal bruge stavblenderen, og de har derfor tænkt ergonomisk håndtag ind i designet. Den er derfor rar at holde ved, når du skal blende diverse retter. Den har desuden Smart Speed, så du kan justere hastigheden udelukkende ved at justere trykket på knappen. Det er meget intuitivt og vil være med til at gøre madlavningen mere sanselig. I madlavning handler det om fornemmelser og gradvise tilføjelser, og det er godt, at Braun har tænkt det ind i deres design. Den medfølgende skål er i BPA frit plastik, så du er sikret mindre kemi i din madlavning. Den kan rumme 600 mL.

Revolutionerende hastigheds knap, der kan justeres.

De gode knive i rustfrit stål vil skære igennem det meste lige fra bløde bær til mere hårde grøntsager, og de er vinklet modsat, så de er mere effektive. Den kraftige motor på 750 W vil ligeledes være en god hjælp til at blende din hjemmelavede mad. Det er godt, når den hjemmelavede hummus skal blendes, til den er helt glat, eller smoothien lige mangler det sidste. Det nemme EasyClick system gør det nemt at skille ad, og tilbehøret går i opvaskemaskine, hvilket er et stort plus. Der er også tænkt på, at sprøjt skal undgås med SPLASHControl-teknologi, og derfor behøver du ikke være nervøs for at blende din karrysuppe, og der vil være færre stænk at tørre af fliserne. Den er desuden udstyret med en børnesikring, som er patenteret, og det kan give dig færre hovedbrud, når din mindreårige går på eventyr i køkkenet.

Braun Multiquick 7 MQ700 vs. markedet

Den bliver fremhævet af Forbrugerrrådet Tænk for sin rigtig gode blender evne. Den er en af de mere billige inden for stavblendere, men til gengæld medfølger der ikke ekstraudstyr. Det kan dog tilkøbes, hvis behovet opstår, og du kan også købe en pakke med tilbehør og blender. Den får mange stjerner med på vejen af brugerne, og den gør sit arbejde godt. Smart Speed funktionen minder om en meget dyr bil, som nogle brugere skriver, og der er da også kælet for detaljerne med både ergonomisk håndtag og patenteret børnesikring. Det er en blender, der vil passe godt til dem, der bare ønsker en blender uden alt for mange ekstra dikkedarer. 

Derfor bør du Braun Multiquick 7 MQ700

 • Billig
 • Gode anmeldelser
 • God blender evne
 • Brugervenlig

Specifikationer:

 • Effekt: 750 Watt
 • Hastighed: trinløs med turbofunktion
 • Vægt: 880 g.
 • Skål: Ja
 • Ekstra udstyr: kan tilkøbes
 • Støjsvag

Braun MultiQuick 7 MQ725

 • Testvinder – Råd & Rön
 • Topscorer – Aftonbladet
 • Gode anmeldelser – Amazon

Imponerende testvindende stavblender - Braun MultiQuick 7 MQ725 stavblender

 

Hvis du allerede har et godt øje til den smarte Bosch MultiQuick 7 MQ775 på vores 2. plads, så bør du måske lige tage et kig på MultiQuick 7 MQ725 først! Dette er nemlig lillebror-modellen til den førnævnte stavblender, og den største forskel mellem de to er den udstyrspakke, som man får med i hatten. Dermed kan du få fantastisk kvalitet til en god pris, hvis MQ725 bliver dit endelige valg!

Braun MultiQuick 7 MQ725 får ikke overraskende meget positiv respons hos diverse testfirmaer, og dette involverer bl.a. titlen som testvinder i stavblender test hos Råd & Rön. Da MQ725 er stort set identisk med dens storebror, så bliver den betragtet efter samme observationer – det er en effektiv og ikke mindst brugervenlig stavblender i topklasse!

Kraftfuld og brugervenlig stavblender

I virkeligheden burde vi bare henvise til stavblender nr. 2 på vores liste, da dette stort set er en fuldstændig identisk maskine – derfor beskriver vi kun lige kort nogle af denne stavblenders kvaliteter! Braun MQ725 kommer med en kraftfuld motor på 750 Watt, der er perfekt til alle de opgaver, du smider i hovedet på den. Dette bliver krydret med hastigheder op til 13.300 omdrejninger i minuttet, hvilket gør det let at blende selv is og hårde gulerødder uden problemer!

Et andet anmelderrost punkt ved denne model er den store brugervenlighed, der særligt kommer til udtryk i det smarte Smart Speed Control-system. Her reguleres hastigheden alt efter dit tryk på knappen, og dermed får du en flydende og lækker oplevelse, hvor du har den ultimative kontrol. Det bemærkes også særligt, at MultiQuick 7-serien er utrolig støjsvag, hvilket er en fryd for ørerne i køkkenet!

Alt i alt fortjener denne testvinder naturligvis også en plads på vores liste, og hvis du mener, at du kan klare dig med lidt mindre medfølgende udstyr, så bør du helt sikkert kigge nærmere på denne, lækre model! Den har de samme kvaliteter som MQ775-modellen, og alene af den grund tøver vi ikke med at give vores anbefaling – dette er en seriøst god stavblender til prisen!

Hvis du vil vide en smule mere om Braun MultiQuick 7 MQ725, så nærlæs endelig vores beskrivelse af MQ775 på 2. pladsen ovenfor – de to modeller bærer de samme egenskaber!

Specifikationer:

 • Effekt: 750 Watt
 • Hastighed: Op til 13.300 omdrejninger/min
 • God byggekvalitet – solid maskine
 • Lavt lydniveau – selv under belastning
 • Udstyr: Piskeris, minihakker og praktisk bæger (600 mL)

Bør jeg investere i en stavblender eller en normal blender?

Her til sidst i vores stavblender test vil vi forsøge at gøre dig klogere på, hvorvidt du skal vælge at købe en stavblender fra vores liste eller en normal blender i fuld størrelse. Dette valg afhænger af mange forskellige faktorer, og da vi jo heldigvis ikke er ens, så vil nogle faktorer være vigtigere end andre for dig og dit valg. Vi vil dog tage os den frihed, at ridse nogle fordele og ulemper op for dig herunder, så du har en lidt bedre baggrund for at træffe det rette valg!

Vi vil starte med at fremhæve det åbenlyse: En stavblender har fordel i at være meget mindre og mere handy end en normal blender. Den mindre formfaktor gør, at du lettere kan betjene den, ligesom der er mindre rengøring efterfølgende. Dette afhænger selvfølgelig af, hvilket udstyr der følger med til de respektive stavblendere – men generelt set er dette en stor fordel!

Herudover kan en stavblender være en billigere løsning, hvis dine behov for blenderens egenskaber er forbeholdt mindre opgaver, som f.eks. supper, smoothies eller til at mixe ingredienser sammen. Her gør stavblender et ligeså godt job – hvis ikke bedre – end en normal blender kan klare. Omvendt vil du være ked af kun at have en stavblender, hvis du ønsker at blende større mængder ingredienser på samme tid. Vi kan i dette tilfælde klart anbefale en blender i fuld størrelse eller en køkkenmaskine, da disse simpelthen bare er mere effektive til større opgaver.

Helt basalt set bør du købe en stavblender for at have en hjælpende hånd til de mindre opgaver i køkkenet. Du kan nemt og bekvemt blende mindre mængder sammen til en ensartet konsistens, men stavblenderen kan ikke altid erstatte en almindelig blender i fuld størrelse. Derfor vil vores gode råd være, at du køber både en stavblender og en normal blender.

Dette er naturligvis ikke altid en mulighed, og hvis du skal vælge, så kig på dine behov: Har du ofte brug for at blende større mængder af ingredienser på samme tid, og laver du ikke så tit supper eller pureer fra bunden? Så bør du købe en normal blender! Bruger du ofte blenderen til mindre opgaver, og lyder bevægelighed og alsidighed som gode kvaliteter i dit køkken? Så bør du købe en stavblender fra vores liste ovenfor!

Vi vil gerne slutte af med at takke dig for at have læst vores stavblender test til ende – vi håber virkelig, at du er blevet mere klar til at vælge den rette stavblender til dine behov! Testresultater er altid den bedste vej til et reelt billede, men de kan tage lang tid at gennemgå på egen hånd. Derfor håber vi meget, at vores overblik har givet dig et godt overblik over markedets bedste stavblendere!

 

FAQ

Hvilken stavblender er den bedste på markedet?
Der er i øjeblikket flere gode stavblendere på markedet, men nogle af de absolut bedste modeller er blandt andet Bamix Swissline XL, Bosch MSM66050 og Braun Multiquick 5. Stavblenderne har alle fået nogle gode anmeldelser i en række forbrugstests på grund af deres gode og praktiske egenskaber.
Hvordan vælger jeg en stavblender?
Når du skal vælge en stavblender, så bør du først og fremmest vælge en model, som er stærk nok til at klare de arbejdsopgaver, som du gerne vil bruge den til. Dertil kan det være en fordel at vælge en model, hvor der følger noget smart og praktisk tilbehør med.
Hvad er forskellen på en stavblender og en håndmikser?
Forskellen på en stavblender og en håndmikser ligger gemt i de to køkkenmaskiners navne. En stavblender er en håndholdt blender, som altså kan bruges til at blende madvarer sammen til en flydende konsistent. En håndmikser blander derimod ingredienser, hvormed den ikke skærer dem i stykker, men blot mikser dem.
Hvor lang tid kan en stavblender være tændt?
Det anbefales generelt ikke, at en stavblender er tændt mere end 30 – 60 sekunder ad gangen, hvormed det kan være en fordel at blende i små intervaller. Til gengæld er det en kraftfuld og effektive køkkenmaskine som på få sekunder kan forvandle ingredienser til en fin, flydende konsistens.

 

 

Denne side er anmeldt af: Asta D. Jeppesen Rating 10/10