Stavblender Test-Guide:
Find de 5 bedste stavblendere

Baseret på vores research og analyser Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores kommercielle partnere. Artiklen er derfor en annonce. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Læs mere

5 udvalgte produkter
Baseret på analyse
Udarbejdet af research-specialister Bag Bedste10 er et specialiseret hold af eksperter indenfor forbrugsgoder, hvis fornemmeste opgave er at give dig den bedste vejledning til at finde det bedste produkt til dit behov.
ANNONCER Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

Stavblenderen er et universelt redskab, der både kan blende groft og fint efter dine behov, og den kan f.eks. bruges direkte i din suppe, hvis den skal blendes, mens den er varm. Der er utallige anvendelsesmuligheder, og det er i virkeligheden kun fantasien, der sætter grænser for brugen af stavblenderen. Den vil blive din faste makker i køkkenet, hvor du kan arbejde mere effektivt og ikke mindst uden al den besvær, som manuelt arbejde ofte tilføjer madlavningen. Vi kan ikke leve uden – og lige så snart du får en stavblender i hænderne vil du garanteret heller ikke kunne gå tilbage igen!

Vores stavblender test er resultatet af en grundig gennemgang af testresultater fra nogle af de mest velrenommerede testorganisationer i både Danmark og udlandet. Her har de forskellige stavblendere været i test indenfor kategorier som effektivitet, design og brugervenlighed, ligesom kvalitet og pris er blevet sat op overfor hinanden. Vi har gennemgået testresultaterne og skabt en top liste over markedets bedste stavblendere i test.

De 5 bedste stavblendere i test-guiden 2023:

Hvad du skal overveje, før du køber en stavblender:

 • Motoreffekt: Motorens styrken i en stavblender er en vigtig faktor at overveje. Stavblendere med motorer med højere effekt er kraftigere og kan blende hårdere ingredienser som nødder og is uden problemer. Kig efter en stavblender med mindst 300 watt for at opnå en optimal ydeevne.
 • Tilbehør: Der følger sommetider tilbehør med, der er med til gøre stavblenderne mere alsidighed. Almindeligt tilbehør omfatter f.eks. et piskeris til at piske fløde og æggehvider, en hakker til at hakke grøntsager og et bæger til at måle og blande små mængder. Kig efter en stavblender med de redskaber, som du vil finde nyttige i dit køkken.
 • Knivbladets kvalitet: Knivbladets kvalitet er en anden vigtig overvejelse, når du køber en stavblender. Kig efter stavblendere med blade af rustfrit stål i høj kvalitet, da de er holdbare, rustbestandige og nemt kan blende ingredienser. Undgå stavblendere med plastikblade, da de er mindre holdbare, og let kan gå i stykker.
 • Ergonomi: Håndblenderens ergonomi er en vigtig overvejelse, da den kan påvirke brugervenligheden og brugerkomforten. Kig efter stavblendere med et behageligt greb, et letvægts design og en lang ledning for at give fleksibilitet i køkkenet. Kig desuden efter stavblendere med brugervenlige betjeningselementer og et aftageligt hoved for nem rengøring.

arrow-more

Vurdering og udvælgelse af produkter

Hos Bedste10 er vores fornemste opgave at servere de bedste produkter for dig som læser. Vi har et research-team som undersøger markedet og finder nogle af de bedste produkter og forhandlere. Vi har partnerskaber med hundredvis af små og store webshops, og selvom disse partnerskaber kan påvirke udvalget af produkter, beror vores anbefalinger på redaktionens egen professionelle vurdering.

Vores research-team sammenligner produkter på parametre som:

  1
 • Kunders anmeldelser af produktet
 • 2
 • Produkternes specifikationer og features
 • 3
 • Forhandlerens tilbud, omdømme og service
 • 4
 • Kundedata: Vores interne statistikker på produkternes popularitet
 • 5
 • Tests af produktet foretaget af eksperter og forbrugermagasiner

Vi sammenstiller alt dét med produktets pris og eventuelle tilbud. Rækkefølgen af produkter skal ikke forstås som en rangering men nærmere en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov.

Redaktionens anbefalinger

Bemærk, vi har ikke kunne finde uvildige tests i dette emne, og har primært analyseret på kundens egen "test" af produktet i form af alle de kundeanmeldelser, vi har kunne finde om de pågældende produkter, og holdt op imod produktdata og pris.

Bedste stavblender ifølge Bedste10

Bamix stavblender Swissline XL - god og kraftig stavblender

 • 6/6 stjerner – Gastromand.dk
 • 4,5 ud af 5 stjerner på Google Shopping

På den klare førsteplads i vores store stavblender test finder vi en stavblender fra et af verdens mest anerkendte mærker: Bamix Swissline! Med Bamix Swissline XL i hånden får du den optimale, schweiziske præcision i alt, hvad du laver, og det velkendte, røde design er moderne og lækkert. Her er der tale om en testvindende stavblender, der er i en klasse for sig selv!

Bamix stavblender Swissline XL
Bedste stavblender ifølge Bedste10

Dagens bedste priser og tilbud på Bamix stavblender Swissline XL:

 • +25 års levetid
 • 200 Watt motor
 • Med meget tilbehør

Mere om Bamix stavblender Swissline XL

SPECIFIKATIONER

 • Effekt: 200 Watt
 • Hastighed: Op til 18.000 omdrejninger/min
 • Levetid på +25 år
 • Udstyr: Piskeskive, multifunktionsblad, piskeskive m. huller, processor & praktisk 0,9 liter bæger

Bamix Swissline XL har præsteret til UG i stort set alle de stavblender tests, vi har kunnet komme i nærheden af, og den kan bl.a. prale af perfekte 6/6 stjerner hos danske Gastromand.dk! Det fremhæves, at blenderen er utrolig robust og effektiv, ligesom dens nære tilknytning til diverse stjernekokke også er et kæmpe plus. Det vidner om den høje kvalitet, som Bamix ligger for dagen!

Swissline XL er indbegrebet af godt håndværk, og den gode byggekvalitet giver sig til udtryk i den vurderede levetid på +25 år.

Du kan simpelthen ikke slide denne stavblender op, og med en motorkraft på 200 Watt er der rigelig kraft til at kværne selv isterninger og andre frosne ingredienser. Dette, kombineret med en imponerende ydeevne på hele 18.000 omdrejninger i minuttet, gør dette til den foretrukne stavblender hos f.eks. stjernekokken Gordon Ramsay og mange andre, glade forbrugere verden over!

Du går altså ikke ned på effektivitet, hvis du vælger Swissline XL, og det kompromisløse tema fortsætter i det tidløse design, som nærmest gør stavblenderen til et kunstværk i sig selv. Blenderen skiller sig ud fra mængden med den flotte, røde farve, og den medfølgende bordstander gør samlet set, at dette er en stavblender, man ikke har noget imod at vise frem for alt og alle!

Udstyrsfronten er også gennemført, da der medfølger 3 forskellige værktøjer, som er med til at gøre din stavblender endnu mere smart. Her taler vi om en almindelig piskeskive, et multifunktionsblad og en piskeskive med huller i, der næsten transformerer din stavblender til en fuldt funktionel køkkenmaskine! Herudover medfølger der også en processor og et praktisk bæger med låg, så du kan komme i gang med din madlavning med det samme.

Der er ingen tvivl om, at Bamix Swissline XL skal helt til tops på vores liste over de bedste stavblendere i test. Du får en uovertruffen kvalitet i et udfordrende og lækkert design, og med anbefalinger fra stjernekokke på stribe, så vil du føle dig som en professionel hjemme i dit eget køkken. Testresultaterne peger på Swissline XL som en sikker førsteplads i vores store stavblender test!

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Læs mere om Bamix stavblender Swissline XL
En stavblender til en overkommelig pris

Bamix Mono Stavblender - En premium oplevelse til en overkommelig pris

 • Testvinder - Politiken

Bamix producerer nogle af verdens bedste stavblendere, og hvis du ikke var så hooked på den røde Swissline XL-model, så bør du tage et kig på Bamix Mono i stedet! Mono-modellen giver dig nemlig stadig en premium blender-oplevelse, men til en pris der er lidt mere overkommelig. Dermed kan du prale af og nyde professionelt udstyr, der ikke nødvendigvis behøver at stå fremme hele tiden!

Bamix Mono Stavblender
En stavblender til en overkommelig pris

Dagens bedste priser og tilbud på Bamix Mono Stavblender:

Mere om Bamix Mono Stavblender

SPECIFIKATIONER

 • Effekt: 140 Watt
 • Hastighed: 17.000 omdrejninger/min
 • Levetid på +25 år
 • Udstyr: 4 medfølgende knive og praktisk bæger
 • Lavt støjniveau under brug

Bamix Mono klarer sig – ikke overraskende – utrolig godt i stavblender test, og den blev f.eks. kåret til testvinder i test hos Politiken. Politiken beskriver bl.a., at det er en ”rigtig vindermaskine”, og at Bamix Mono var ”nem at betjene”. Dette vidner om høj kvalitet over hele linjen, og hvis man skeler til andre stavblender tests, så er billedet helt det samme: Du bliver ikke skuffet over Bamix Mono!

Noget af det, der kendetegner en stavblender fra Bamix er, at motoren yder godt, selvom den bruger færre Watt end konkurrenterne – og Mono-modellen er helt i tråd med dette! Bamix Mono kommer med en motor på kun 140 Watt, men den har stadig rigelig råstyrke til at blende alt fra frosne bær til hårde gulerødder. De 140 Watt betyder, at blenderen bruger mindre strøm, hvilket jo i den grad er et plus!

Bamix Mono har en mageløs ydeevne, hvilket også afspejles i hastigheden, der kan nå op på hele 17.000 omdrejninger i minuttet! Du mangler aldrig kræfter, og når du er færdig med at blende, så klares rengøringen utrolig let ved at holde stavblenderen under vandhanen. Overfladerne er ligeledes lette at rengøre, hvilket hjælper utrolig meget i en travl hverdag!

Mono-modellen kommer med 4 forskellige knive, og den blender ved en meget lav lydstyrke, hvilket bl.a. også blev fremhævet som en stor fordel i Politikens test. Byggekvaliteten er der ikke en finger at sætte på, og ligesom med Swissline XL-modellen, så kan Bamix Mono holde i minimum 25 år – og garanteret også meget, meget længere!

Hvis du gerne vil have udstyr i verdensklasse, men ikke nødvendigvis vil betale en bondegård for det, så er Bamix Mono den ”bløde mellemvare”! Der er ikke en finger at sætte på blenderegenskaberne, og du kan gemme den væk, hvis du savner plads på dit køkkenbord. Politiken var ikke i tvivl i deres stavblender test, og vi tilslutter os gerne deres kor: Dette er en rigtig vindermaskine!

Bedste stavblender til prisen

BOSCH Stavblender MSM66050 - multifunktionel stavblender til en god pris

 • 4,8 ud af 5 stjerner på Google Shopping
 • 4,4 ud af 5 stjerner på Amazon

Når man står og mangler et nyt stykke køkkenværktøj, kan det være en stor fordel at vælge noget, som kan gøre flere forskellige ting. Det er nemlig de færreste, der har penge eller plads til at anskaffe sig en af hver. Derfor er denne stavblender fra Bosch et rigtig godt bud på at få to køkkenmaskiner i én.

BOSCH Stavblender MSM66050
Bedste stavblender til prisen

Dagens bedste priser og tilbud på BOSCH Stavblender MSM66050:

 • 2-i-1 køkkenmaskine
 • 600 Watt
 • Kan vaskes i opvaskemaskinen

Mere om BOSCH Stavblender MSM66050

SPECIFIKATIONER

 • Effekt: 600W
 • Hastigheder: 12 + turbofunktion
 • Piskeris: Ja
 • Støjsvag
 • Blenderbæger med måleenhed og låg
 • Nem at rengøre: dele tåler opvaskemaskine

Modellen MSM66050 fra Bosch fungerer nemlig både som stavblender og som piskeris. Det giver dig mulighed for at hakke for eksempel nødder og løg, blende dressinger og piske æggehvider eller cremer lette og luftige. Høj effekt og ekstra skarpe skæreblade. Udover sin alsidighed er denne stavblender også en kraftig en af slagsen. Den har en effekt på 600W, og det gør dig i stand til at bearbejde selv de mest seje ingredienser. Sammen med de ekstra skarpe knive kaldet QuattroBlade, som blenderen er udstyret med, får du et uovervindeligt makkerpar.

Selv ost eller små, fiberholdige ingredienser bliver blendet til en fin eller cremet konsistens. Uanset hvad der skal piskes sammen eller blendes, klarer stavblenderen det til topkarakter med hele 12 forskellige hastigheder og en turbofunktion til de mest krævende råvarer. Der er altså styrke og hastighed til at komme igennem det hele på ganske kort tid.

Brugervenlig og let at rengøre. Alt sammen kan du gøre med høj komfort, fordi stavblenderen er designet med et ergonomisk greb, som passer til hænder i alle størrelser. Apparatet er skabt med brugervenlighed for øje, da knapperne er sat på håndtaget og derfor er nemme at nå for enhver. Desuden har man skabt et relativt let produkt. Stavblenderen vejer nemlig kun 1,2 kilo.

Når du har været i gang med at blende eller piske med Bosch MSM66050, kommer du også let igennem opvasken, som normalt ellers kan være udfordringen ved køkkenmaskiner. Du kan med fordel frigøre blenderfoden eller piskeriset og lade det vaske med i opvaskemaskinen. Alternativt er det tilstrækkeligt at rengøre delene med rindende vand fra hanen.

Derudover har du også mulighed for at spare lidt på opvasken, da du får et blenderbæger med låg. Du kan altså nemt opbevare skum, pesto, dressing eller andet i samme bæger, som det bearbejdes. Bægeret har også en måleenhed, så du kan se præcis, hvor store portioner du laver.

En god stavblender til familien

Philips Avent Viva Collection ProMix - til børnefamilien

 • 4,7 ud af 5 stjerner på Google Shopping
 • 4,4 ud af 5 stjerner på Amazon

Med Philips Viva ProMix følger der også en del ekstraudstyr med, og den her er tilmed ekstra egnet til børnefamilier. Du får en kop med, som lukker tæt, og du derfor kan have med i pusletasken. Den tåler opvaskemaskinen, og den indeholder 50 cl. Den kommer med en multihakker, der er god til de mere tørre ting, der skal hakkes som nødder eller ost. Der medfølger desuden et piskeris, så du nemt kan lave en pandekagedej og lignende. Ved at trykke på en knap, starter du udløsningsmekanismen, så det er nemt at skifte imellem udstyret. Alle dele af tilbehøret tåler opvaskemaskine, så der er mindre pres på om morgenen med at vaske op fremfor at kunne stille det i opvaskeren.

Philips Avent Viva Collection ProMix
En god stavblender til familien

Dagens bedste priser og tilbud på Philips Avent Viva Collection ProMix:

 • Nem at rengøre
 • Ekstra tilbehør
 • Kraftig motor 800 W

Mere om Philips Avent Viva Collection ProMix

SPECIFIKATIONER

 • Effekt: 800 Watt
 • Hastighed: trinløs med turbofunktion
 • Vægt: 880 g.
 • Smoothiebæger: Ja
 • Ekstra udstyr: 2 skåle og et piskeris
 • Støjsvag

Philips Viva ProMix motor er på 800 W, og det er i den høje ende. Den vil have tilstrækkelig med styrke til at blende selv de sværeste ingredienser uden at blive overophedet. SpeedTouch-teknologi er en lækker tilføjelse, der gør det nemt at skrue op for omdrejningerne. Ved at trykke på turboknappen får du straks mere kraft på, så det sidste af smoothien kan blive helt glat.

Stuttgart universitet har været med i udviklingen af udformningen, så det kan leve op til de mest effektive mekanismer for vandstrømning.

Trekanten på mundstykket medfører en større grad af omrøring og blanding af madvarerne. Det giver både et mere glat resultat og det på kortere tid. Anti-Splash teknologien er en af de andre lækre tilføjelser, der kan hjælpe med at holde køkkenet og tøjet fri for pletter fra sprøjt nede fra gryden eller skålen.

Den her har mange af de samme fordele som andre Philips stavblendere inden for Viva kollektionen. Men modsat testvinderen er denne her en smule billigere, fordi der kun følger et piskeris med. Der må derfor forventes mindre effektivitet i forhold til at piske. Men hvis det alligevel er noget, der ikke bruges meget i din madlavning, vil den her være et godt valg. Det er også motoren, som Philips stavblendere især udmærker sig med. Derudover er den et særdeles godt valg til børnefamilier, hvor forskelligt slags mos er på menuen dagligt.

En støjsvag og kraftfuld stavblender

Bosch MS8CM6110 - kraftfuld og støjsvag stavblender

Med Philips Viva ProMix følger der også en del ekstraudstyr med, og den her er tilmed ekstra egnet til børnefamilier. Du får en kop med, som lukker tæt, og du derfor kan have med i pusletasken. Den tåler opvaskemaskinen, og den indeholder 50 cl. Den kommer med en multihakker, der er god til de mere tørre ting, der skal hakkes som nødder eller ost. Der medfølger desuden et piskeris, så du nemt kan lave en pandekagedej og lignende. Ved at trykke på en knap, starter du udløsningsmekanismen, så det er nemt at skifte imellem udstyret. Alle dele af tilbehøret tåler opvaskemaskine, så der er mindre pres på om morgenen med at vaske op fremfor at kunne stille det i opvaskeren.

Bosch MS8CM6110
En støjsvag og kraftfuld stavblender

Dagens bedste priser og tilbud på Bosch MS8CM6110:

 • Nem at rengøre
 • Ekstra tilbehør
 • Kraftig motor 800 W

Mere om Bosch MS8CM6110

SPECIFIKATIONER

 • Effekt: 800 Watt
 • Hastighed: trinløs med turbofunktion
 • Vægt: 880 g.
 • Smoothiebæger: Ja
 • Ekstra udstyr: 2 skåle og et piskeris
 • Støjsvag

Philips Viva ProMix motor er på 800 W, og det er i den høje ende. Den vil have tilstrækkelig med styrke til at blende selv de sværeste ingredienser uden at blive overophedet. SpeedTouch-teknologi er en lækker tilføjelse, der gør det nemt at skrue op for omdrejningerne. Ved at trykke på turboknappen får du straks mere kraft på, så det sidste af smoothien kan blive helt glat.

Stuttgart universitet har været med i udviklingen af udformningen, så det kan leve op til de mest effektive mekanismer for vandstrømning.

Trekanten på mundstykket medfører en større grad af omrøring og blanding af madvarerne. Det giver både et mere glat resultat og det på kortere tid. Anti-Splash teknologien er en af de andre lækre tilføjelser, der kan hjælpe med at holde køkkenet og tøjet fri for pletter fra sprøjt nede fra gryden eller skålen.

Den her har mange af de samme fordele som andre Philips stavblendere inden for Viva kollektionen. Men modsat testvinderen er denne her en smule billigere, fordi der kun følger et piskeris med. Der må derfor forventes mindre effektivitet i forhold til at piske. Men hvis det alligevel er noget, der ikke bruges meget i din madlavning, vil den her være et godt valg. Det er også motoren, som Philips stavblendere især udmærker sig med. Derudover er den et særdeles godt valg til børnefamilier, hvor forskelligt slags mos er på menuen dagligt.

Bør jeg investere i en stavblender eller en normal blender?

Her til sidst i vores stavblender test vil vi forsøge at gøre dig klogere på, hvorvidt du skal vælge at købe en stavblender fra vores liste eller en normal blender i fuld størrelse. Dette valg afhænger af mange forskellige faktorer, og da vi jo heldigvis ikke er ens, så vil nogle faktorer være vigtigere end andre for dig og dit valg. Vi vil dog tage os den frihed, at ridse nogle fordele og ulemper op for dig herunder, så du har en lidt bedre baggrund for at træffe det rette valg!

Vi vil starte med at fremhæve det åbenlyse: En stavblender har fordel i at være meget mindre og mere handy end en normal blender. Den mindre formfaktor gør, at du lettere kan betjene den, ligesom der er mindre rengøring efterfølgende. Dette afhænger selvfølgelig af, hvilket udstyr der følger med til de respektive stavblendere – men generelt set er dette en stor fordel!

Du kan også eventuelt prøve at kigge på en foodprocessor, som er lidt mere alsidig med dens mange funktioner og tilbehør, som der ofte følger med.

Herudover kan en stavblender være en billigere løsning, hvis dine behov for blenderens egenskaber er forbeholdt mindre opgaver, som f.eks. supper, smoothies eller til at mixe ingredienser sammen. Her gør stavblender et ligeså godt job – hvis ikke bedre – end en normal blender kan klare. Omvendt vil du være ked af kun at have en stavblender, hvis du ønsker at blende større mængder ingredienser på samme tid. Vi kan i dette tilfælde klart anbefale en blender i fuld størrelse eller en køkkenmaskine, da disse simpelthen bare er mere effektive til større opgaver.

Helt basalt set bør du købe en stavblender for at have en hjælpende hånd til de mindre opgaver i køkkenet. Du kan nemt og bekvemt blende mindre mængder sammen til en ensartet konsistens, men stavblenderen kan ikke altid erstatte en almindelig blender i fuld størrelse. Derfor vil vores gode råd være, at du køber både en stavblender og en normal blender.

Dette er naturligvis ikke altid en mulighed, og hvis du skal vælge, så kig på dine behov: Har du ofte brug for at blende større mængder af ingredienser på samme tid, og laver du ikke så tit supper eller pureer fra bunden? Så bør du købe en normal blender! Bruger du ofte blenderen til mindre opgaver, og lyder bevægelighed og alsidighed som gode kvaliteter i dit køkken? Så bør du købe en stavblender fra vores liste ovenfor!

Når vi nu snakker om stavblendere og almindelige blendere, så synes vi også det er værd at nævne en juicer. Dette er en god måde at lave lækker juice af alverdens frugter og grøntsager, uden du behøver at skulle bøvle med særlig meget.

FAQ

Hvad kan man bruge en stavblender til?
En stavblender kan bruges til at blende, hakke og piske ingredienser i en beholder eller gryde.
Der er ikke én stavblender, der er bedst, da det afhænger af individuelle behov og præferencer. Du kan læse vores artikel, hvor vi fremhæver de forskellige modeller, samt deres fordele og ulemper.
hvor mange watt skal en stavblender have?
Antallet af watt, en stavblender skal have, afhænger af dens anvendelse. Men typisk er en effekt på omkring 200-400 watt tilstrækkelig til almindeligt brug.
Hvilken stavblender skal jeg vælge?
Valget af en stavblender afhænger af dine individuelle behov, og hvad du foretrækker. Det er bedst at undersøge og sammenligne forskellige modeller, inden du træffer en beslutning. Vi har heldigvis gjort arbejdet for dig her i vores artikel.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

ghost-img

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Braun Stavblender Multiquick 5 - gør køkkenarbejdet lettere med en stavblender

KitchenAid - Classic - Funktioner og tilbehør til enhver slags madlavning

Philips Viva ProMix HR2653/90 - kraftig motor og brugervenlig

Braun MultiQuick7 stavmikser MQ 7000X - ergonomisk med god blender evne

Braun MultiQuick 7 MQ725

KitchenAid Stavblender 5KHB2571EOB – sort- 180 W - til dig, der ønsker en funktionel stavblender

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme