Artiklen indeholder annoncelinks, og er dermed sponsoreret. Læs mere

Stavblender test-oversigt:
Analyse og vurdering af gode stavblendere

Baseret på vores research og analyser Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund research..., men vi afgrænser os primært til produkter tilgængelige på prisportaler eller annonceplatforme. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Oplistningen er ikke et udtryk for en rangering af produkter, og annonceaftaler kan påvirke placeringen og udvælgelsen af vores produkter – læs mere her. Læs mere

5 udvalgte produkter
Baseret på analyse
Udarbejdet af research-specialister Bag Bedste 10 er et specialiseret hold af eksperter indenfor forbrugsgoder, hvis fornemmeste opgave er at give dig den bedste vejledning til at finde det bedste produkt til dit behov.

Stavblenderen er et universelt redskab, der både kan blende groft og fint efter dine behov, og den kan f.eks. bruges direkte i din suppe, hvis den skal blendes, mens den er varm. Der er utallige anvendelsesmuligheder, og det er i virkeligheden kun fantasien, der sætter grænser for brugen af stavblenderen. Den vil blive din faste makker i køkkenet, hvor du kan arbejde mere effektivt og ikke mindst uden al den besvær, som manuelt arbejde ofte tilføjer madlavningen. Vi kan ikke leve uden – og lige så snart du får en stavblender i hænderne vil du garanteret heller ikke kunne gå tilbage igen!

Vores stavblender test er resultatet af en grundig gennemgang af testresultater fra nogle af de mest velrenommerede testorganisationer i både Danmark og udlandet. Her har de forskellige stavblendere været i test indenfor kategorier som effektivitet, design og brugervenlighed, ligesom kvalitet og pris er blevet sat op overfor hinanden. Vi har gennemgået testresultaterne og skabt en top liste over markedets bedste stavblendere i test.

Vores favorit

God værdi for pengene

Onyx Cookware Stavblender

Gå til bedste pris Se vores anmeldelse
Bamix stavblender Swissline XL
Lager
Bedste stavblender ifølge Bedste10

Bamix stavblender Swissline XL

Gå til bedste pris
1.549 Kr. hos Butik Jes Pors
Se vores anmeldelse
Lager
Bamix Mono Stavblender
Lager
En stavblender til en overkommelig pris

Bamix Mono Stavblender

Gå til bedste pris
1.399 Kr. hos Kop&Kande
Se vores anmeldelse
Lager
Philips Avent Viva Collection ProMix
Ukendt Lager
En god stavblender til familien

Philips Avent Viva Collection ProMix

Gå til bedste pris
749 Kr. hos Bilka
Se vores anmeldelse
Ukendt Lager
Bosch MS8CM6110
Lager
En støjsvag og kraftfuld stavblender

Bosch MS8CM6110

Gå til bedste pris
599 Kr. hos Amager Isenkram
Se vores anmeldelse
Lager

Seneste ændring:

Den 01/08/2023 inkluderede vi Onyx Cookware Stavblender i vores artikel, da vi anså den for at være en omkostningseffektiv tilføjelse på grund af dens pris i mellemklassen. Dens værdi øges yderligere af dens 3-i-1 køkkengadget-funktionalitet.

Tidligere ændringer:

4. april 2022

I dag har vi overført denne artikel til vores nye design for at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. I tråd med ændringen har vi dertil revideret, optimeret og suppleret vores produktanmeldelser for yderligere at forbedre din oplevelse, så du lettere kan finde lige præcis det, du har brug for.

test-guiden

En test-guide, som denne, er en artikel, der analyserer produkter via en gennemgang af bl.a. anmeldelser og tests.

De 5 bedste stavblendere i test-guiden 2024:

Vurdering og udvælgelse af produkter

Hos Bedste10 er vores fornemste opgave at servere de bedste produkter for dig som læser. Vi har et research-team som undersøger markedet og finder nogle af de bedste produkter og forhandlere. Vi har partnerskaber med hundredvis af små og store webshops, og selvom disse partnerskaber kan påvirke udvalget af produkter, beror vores anbefalinger på redaktionens egen professionelle vurdering.

Vores research-team sammenligner produkter på parametre som:

  1
 • Kunders anmeldelser af produktet
 • 2
 • Produkternes specifikationer og features
 • 3
 • Forhandlerens tilbud, omdømme og service
 • 4
 • Kundedata: Vores interne statistikker på produkternes popularitet
 • 5
 • Tests af produktet foretaget af eksperter og forbrugermagasiner

Vi sammenstiller alt dét med produktets pris og eventuelle tilbud. Rækkefølgen af produkter skal ikke forstås som en rangering men nærmere en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Bemærk, vi har ikke kunne finde uvildige tests i dette emne, og har primært analyseret på kundens egen "test" af produktet i form af alle de kundeanmeldelser, vi har kunne finde om de pågældende produkter, og holdt op imod produktdata og pris.

God værdi for pengene test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Onyx Cookware Stavblender - 3-i-1 køkkenapparat

Onyx Cookware stavblender er en bærbar enhed takket være dens trådløse design. Vi mener, at det er et godt valg for dig, der prioriterer mobilitet og fleksibilitet i din madlavning, især for hyppigt rejsende, campister eller dig med begrænset køkkenplads, der sætter pris på bekvemmeligheden ved et transportabelt køkkenredskab.

Onyx Cookware Stavblender
God værdi for pengene

Dagens bedste priser og tilbud på Onyx Cookware Stavblender:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • 3-i-1 køkkenapparat
 • Trådløs og bærbar
 • Robuste knive i rustfrit stål

Anmeldelse: Produktanalyse af Onyx Cookware Stavblender

SPECIFIKATIONER

 • Effekt: 200 W
 • Antal hastigheder: 4
 • Antal medfølgende tilbehør: 1
 • 4168: Rustfrit stål

Knive i rustfrit stål
Stavblenderen fra Onyx Cookware har et enkelt og ligetil design med et neutralt farveskema, der ubesværet vil passe ind i enhver køkkenindretning og forbedre rummets æstetik snarere end at overdøve den. De robuste knive i rustfrit stål, der er bygget til at modstå regelmæssig brug, kan desuden håndtere en bred vifte af ingredienser, hvilket er et bevis på den holdbare konstruktion. For at understrege bekvemmeligheden kan komponenterne let skilles ad, når den skal rengøres. Af hensyn til pladsen i dit køkken er det kompakte redskab designet til at give maksimal nytte med minimal belastning af dine opbevaringsområder.

3-i-1
Onyx Cookware stavblender er mere end bare en blender – det er en 3-i-1 køkkenassistent, der nemt kan både blende, piske, hakke og purere. Redskabet åbner op for en verden af kulinariske muligheder, fra smoothies og supper til salsa, babymad og meget mere, hvilket strømliner dine køkkenprocesser og eliminerer behovet for hyppige redskabsskift og dermed sparer værdifuld tid. Multihastighedsstyringen forbedrer funktionaliteten yderligere og giver mulighed for trinvise justeringer (25%, 50%, 75% og 100%), hvilket giver præcis kontrol over din mads tekstur og konsistens. Uanset om du laver en delikat hollandaisesauce eller en næringsrig smoothie, giver enheden dig fuld kontrol over dine køkkenopgaver. Stavblenderen prioriterer brugervenlighed og har to forskellige hastighedsknapper til nem og problemfri betjening.

Pro tip: Hvis du vil have en grovere tekstur, som er velegnet til salsa eller grove supper, skal du bruge de lavere hastigheder fra 25% til 50%. Omvendt er de højere hastigheder, fra 75 % til 100 %, effektive til at opnå en ekstra glat tekstur, hvilket er en god mulighed for at lave cremede supper, smoothies eller puréer.

Mere om Onyx Cookware Stavblender

SPECIFIKATIONER

 • Effekt: 200 W
 • Antal hastigheder: 4
 • Antal medfølgende tilbehør: 1
 • 4168: Rustfrit stål

Redaktionens vurdering

Vi synes, at Onyx Cookware Stavblender med sin 3-i-1-funktionalitet effektivt blender, pisker, hakker og purerer, samtidig med at den tilbyder multihastighedskontrol til opnåelse af præcise resultater. Vi kan godt lide, hvordan de robuste knive i rustfrit stål og det diskrete design afspejler den robuste, men elegante konstruktion. Efter vores mening kan en potentiel ulempe være dens effekt på 200 W, som er en smule lav sammenlignet med de 500 W, som nogle af dens rivaler tilbyder. Alligevel mener vi, at den med sin placering i mellemprissegmentet, giver en betydelig værdi for pengene, når man tænker på de mange funktioner, den introducerer i dit køkken. Efter vores mening er det en værdifuld investering for dig, der søger et altomfattende køkkenredskab, der har en god balance mellem brugervenlighed og pladseffektivitet.

Fordele og ulemper ved Onyx Cookware Stavblender

Fordele

 • Kontrol af flere hastigheder (25%, 50%, 75% og 100%)
 • Minimalistisk design og enkel farve
 • Nem at bruge
 • Enkel opbevaring og rengøring

Ulemper

 • Ikke særlig kraftfuld
Bedste stavblender ifølge Bedste10 test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Bamix stavblender Swissline XL - god og kraftig stavblender

 • 6/6 stjerner – Gastromand.dk
 • 4,5 ud af 5 stjerner på Google Shopping

På den klare førsteplads i vores store stavblender test finder vi en stavblender fra et af verdens mest anerkendte mærker: Bamix Swissline! Med Bamix Swissline XL i hånden får du den optimale, schweiziske præcision i alt, hvad du laver, og det velkendte, røde design er moderne og lækkert. Her er der tale om en testvindende stavblender, der er i en klasse for sig selv!

Bamix stavblender Swissline XL
Bedste stavblender ifølge Bedste10

Dagens bedste priser og tilbud på Bamix stavblender Swissline XL:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • '+25 års levetid
 • 200 Watt motor
 • Med meget tilbehør

Mere om Bamix stavblender Swissline XL

SPECIFIKATIONER

 • Effekt: 200 Watt
 • Hastighed: Op til 18.000 omdrejninger/min
 • Levetid på +25 år
 • Udstyr: Piskeskive, multifunktionsblad, piskeskive m. huller, processor & praktisk 0,9 liter bæger

Bamix Swissline XL har præsteret til UG i stort set alle de stavblender tests, vi har kunnet komme i nærheden af, og den kan bl.a. prale af perfekte 6/6 stjerner hos danske Gastromand.dk! Det fremhæves, at blenderen er utrolig robust og effektiv, ligesom dens nære tilknytning til diverse stjernekokke også er et kæmpe plus. Det vidner om den høje kvalitet, som Bamix ligger for dagen!

Swissline XL er indbegrebet af godt håndværk, og den gode byggekvalitet giver sig til udtryk i den vurderede levetid på +25 år.

Du kan simpelthen ikke slide denne stavblender op, og med en motorkraft på 200 Watt er der rigelig kraft til at kværne selv isterninger og andre frosne ingredienser. Dette, kombineret med en imponerende ydeevne på hele 18.000 omdrejninger i minuttet, gør dette til den foretrukne stavblender hos f.eks. stjernekokken Gordon Ramsay og mange andre, glade forbrugere verden over!

Du går altså ikke ned på effektivitet, hvis du vælger Swissline XL, og det kompromisløse tema fortsætter i det tidløse design, som nærmest gør stavblenderen til et kunstværk i sig selv. Blenderen skiller sig ud fra mængden med den flotte, røde farve, og den medfølgende bordstander gør samlet set, at dette er en stavblender, man ikke har noget imod at vise frem for alt og alle!

Udstyrsfronten er også gennemført, da der medfølger 3 forskellige værktøjer, som er med til at gøre din stavblender endnu mere smart. Her taler vi om en almindelig piskeskive, et multifunktionsblad og en piskeskive med huller i, der næsten transformerer din stavblender til en fuldt funktionel køkkenmaskine! Herudover medfølger der også en processor og et praktisk bæger med låg, så du kan komme i gang med din madlavning med det samme.

Der er ingen tvivl om, at Bamix Swissline XL skal helt til tops på vores liste over de bedste stavblendere i test. Du får en uovertruffen kvalitet i et udfordrende og lækkert design, og med anbefalinger fra stjernekokke på stribe, så vil du føle dig som en professionel hjemme i dit eget køkken. Testresultaterne peger på Swissline XL som en sikker førsteplads i vores store stavblender test!

Fordele og ulemper ved Bamix stavblender Swissline XL

Fordele

 • Schweizisk håndværk i topklasse
 • Robust og holdbar konstruktion med en levetid på over 25 år
 • Kraftig motor på 200 watt, der kan knuse is og frosne ingredienser
 • Alsidig med 3 forskellige redskaber
 • Indeholder en processor og et praktisk bæger med låg

Ulemper

 • Har kun 2 hastigheder

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Læs mere om Bamix stavblender Swissline XL
En stavblender til en overkommelig pris test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Bamix Mono Stavblender - En premium oplevelse til en overkommelig pris

 • Testvinder - Politiken

Bamix producerer nogle af verdens bedste stavblendere, og hvis du ikke var så hooked på den røde Swissline XL-model, så bør du tage et kig på Bamix Mono i stedet! Mono-modellen giver dig nemlig stadig en premium blender-oplevelse, men til en pris der er lidt mere overkommelig. Dermed kan du prale af og nyde professionelt udstyr, der ikke nødvendigvis behøver at stå fremme hele tiden!

Bamix Mono Stavblender
En stavblender til en overkommelig pris

Dagens bedste priser og tilbud på Bamix Mono Stavblender:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Mere om Bamix Mono Stavblender

SPECIFIKATIONER

 • Effekt: 140 Watt
 • Hastighed: 17.000 omdrejninger/min
 • Levetid på +25 år
 • Udstyr: 4 medfølgende knive og praktisk bæger
 • Lavt støjniveau under brug

Bamix Mono klarer sig – ikke overraskende – utrolig godt i stavblender test, og den blev f.eks. kåret til testvinder i test hos Politiken. Politiken beskriver bl.a., at det er en ”rigtig vindermaskine”, og at Bamix Mono var ”nem at betjene”. Dette vidner om høj kvalitet over hele linjen, og hvis man skeler til andre stavblender tests, så er billedet helt det samme: Du bliver ikke skuffet over Bamix Mono!

Noget af det, der kendetegner en stavblender fra Bamix er, at motoren yder godt, selvom den bruger færre Watt end konkurrenterne – og Mono-modellen er helt i tråd med dette! Bamix Mono kommer med en motor på kun 140 Watt, men den har stadig rigelig råstyrke til at blende alt fra frosne bær til hårde gulerødder. De 140 Watt betyder, at blenderen bruger mindre strøm, hvilket jo i den grad er et plus!

Bamix Mono har en mageløs ydeevne, hvilket også afspejles i hastigheden, der kan nå op på hele 17.000 omdrejninger i minuttet! Du mangler aldrig kræfter, og når du er færdig med at blende, så klares rengøringen utrolig let ved at holde stavblenderen under vandhanen. Overfladerne er ligeledes lette at rengøre, hvilket hjælper utrolig meget i en travl hverdag!

Mono-modellen kommer med 4 forskellige knive, og den blender ved en meget lav lydstyrke, hvilket bl.a. også blev fremhævet som en stor fordel i Politikens test. Byggekvaliteten er der ikke en finger at sætte på, og ligesom med Swissline XL-modellen, så kan Bamix Mono holde i minimum 25 år – og garanteret også meget, meget længere!

Hvis du gerne vil have udstyr i verdensklasse, men ikke nødvendigvis vil betale en bondegård for det, så er Bamix Mono den ”bløde mellemvare”! Der er ikke en finger at sætte på blenderegenskaberne, og du kan gemme den væk, hvis du savner plads på dit køkkenbord. Politiken var ikke i tvivl i deres stavblender test, og vi tilslutter os gerne deres kor: Dette er en rigtig vindermaskine!

Fordele og ulemper ved Bamix Mono Stavblender

Fordele

 • Førsteklasses blenderoplevelse til en overkommelig pris
 • Høj kvalitet og holdbarhed, kan holde i mindst 25 år
 • Kraftig motor med 140 watt, der kan blende en lang række ingredienser
 • Let at rengøre med aftagelige dele og vandafvisende overflader
 • Støjsvag drift giver en mere støjsvag blendeoplevelse

Ulemper

 • Kun få butikker fører produktet
En god stavblender til familien test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Philips Avent Viva Collection ProMix - til børnefamilien

 • 4,7 ud af 5 stjerner på Google Shopping
 • 4,4 ud af 5 stjerner på Amazon

Med Philips Viva ProMix følger der også en del ekstraudstyr med, og den her er tilmed ekstra egnet til børnefamilier. Du får en kop med, som lukker tæt, og du derfor kan have med i pusletasken. Den tåler opvaskemaskinen, og den indeholder 50 cl. Den kommer med en multihakker, der er god til de mere tørre ting, der skal hakkes som nødder eller ost. Der medfølger desuden et piskeris, så du nemt kan lave en pandekagedej og lignende. Ved at trykke på en knap, starter du udløsningsmekanismen, så det er nemt at skifte imellem udstyret. Alle dele af tilbehøret tåler opvaskemaskine, så der er mindre pres på om morgenen med at vaske op fremfor at kunne stille det i opvaskeren.

Philips Avent Viva Collection ProMix
En god stavblender til familien

Dagens bedste priser og tilbud på Philips Avent Viva Collection ProMix:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Nem at rengøre
 • Ekstra tilbehør
 • Kraftig motor 800 W

Mere om Philips Avent Viva Collection ProMix

SPECIFIKATIONER

 • Effekt: 800 Watt
 • Hastighed: trinløs med turbofunktion
 • Vægt: 880 g.
 • Smoothiebæger: Ja
 • Ekstra udstyr: 2 skåle og et piskeris
 • Støjsvag

Philips Viva ProMix motor er på 800 W, og det er i den høje ende. Den vil have tilstrækkelig med styrke til at blende selv de sværeste ingredienser uden at blive overophedet. SpeedTouch-teknologi er en lækker tilføjelse, der gør det nemt at skrue op for omdrejningerne. Ved at trykke på turboknappen får du straks mere kraft på, så det sidste af smoothien kan blive helt glat.

Stuttgart universitet har været med i udviklingen af udformningen, så det kan leve op til de mest effektive mekanismer for vandstrømning.

Trekanten på mundstykket medfører en større grad af omrøring og blanding af madvarerne. Det giver både et mere glat resultat og det på kortere tid. Anti-Splash teknologien er en af de andre lækre tilføjelser, der kan hjælpe med at holde køkkenet og tøjet fri for pletter fra sprøjt nede fra gryden eller skålen.

Den her har mange af de samme fordele som andre Philips stavblendere inden for Viva kollektionen. Men modsat testvinderen er denne her en smule billigere, fordi der kun følger et piskeris med. Der må derfor forventes mindre effektivitet i forhold til at piske. Men hvis det alligevel er noget, der ikke bruges meget i din madlavning, vil den her være et godt valg. Det er også motoren, som Philips stavblendere især udmærker sig med. Derudover er den et særdeles godt valg til børnefamilier, hvor forskelligt slags mos er på menuen dagligt.

Fordele og ulemper ved Philips Avent Viva Collection ProMix

Fordele

 • Alsidig og familievenlig
 • Kraftfuld blanding giver jævne resultater
 • Innovativ blandingsteknologi giver glattere og hurtigere resultater
 • Stor værdi for pengene
 • Positive kundeanmeldelser

Ulemper

 • Begrænset udvalg af farver
En støjsvag og kraftfuld stavblender test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Bosch MS8CM6110 - kraftfuld og støjsvag stavblender

Med Philips Viva ProMix følger der også en del ekstraudstyr med, og den her er tilmed ekstra egnet til børnefamilier. Du får en kop med, som lukker tæt, og du derfor kan have med i pusletasken. Den tåler opvaskemaskinen, og den indeholder 50 cl. Den kommer med en multihakker, der er god til de mere tørre ting, der skal hakkes som nødder eller ost. Der medfølger desuden et piskeris, så du nemt kan lave en pandekagedej og lignende. Ved at trykke på en knap, starter du udløsningsmekanismen, så det er nemt at skifte imellem udstyret. Alle dele af tilbehøret tåler opvaskemaskine, så der er mindre pres på om morgenen med at vaske op fremfor at kunne stille det i opvaskeren.

Bosch MS8CM6110
En støjsvag og kraftfuld stavblender

Dagens bedste priser og tilbud på Bosch MS8CM6110:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Nem at rengøre
 • Ekstra tilbehør
 • Kraftig motor 800 W

Mere om Bosch MS8CM6110

SPECIFIKATIONER

 • Effekt: 800 Watt
 • Hastighed: trinløs med turbofunktion
 • Vægt: 880 g.
 • Smoothiebæger: Ja
 • Ekstra udstyr: 2 skåle og et piskeris
 • Støjsvag

Philips Viva ProMix motor er på 800 W, og det er i den høje ende. Den vil have tilstrækkelig med styrke til at blende selv de sværeste ingredienser uden at blive overophedet. SpeedTouch-teknologi er en lækker tilføjelse, der gør det nemt at skrue op for omdrejningerne. Ved at trykke på turboknappen får du straks mere kraft på, så det sidste af smoothien kan blive helt glat.

Stuttgart universitet har været med i udviklingen af udformningen, så det kan leve op til de mest effektive mekanismer for vandstrømning.

Trekanten på mundstykket medfører en større grad af omrøring og blanding af madvarerne. Det giver både et mere glat resultat og det på kortere tid. Anti-Splash teknologien er en af de andre lækre tilføjelser, der kan hjælpe med at holde køkkenet og tøjet fri for pletter fra sprøjt nede fra gryden eller skålen.

Den her har mange af de samme fordele som andre Philips stavblendere inden for Viva kollektionen. Men modsat testvinderen er denne her en smule billigere, fordi der kun følger et piskeris med. Der må derfor forventes mindre effektivitet i forhold til at piske. Men hvis det alligevel er noget, der ikke bruges meget i din madlavning, vil den her være et godt valg. Det er også motoren, som Philips stavblendere især udmærker sig med. Derudover er den et særdeles godt valg til børnefamilier, hvor forskelligt slags mos er på menuen dagligt.

Fordele og ulemper ved Bosch MS8CM6110

Fordele

 • Støjsvag og kraftfuld blendeevne
 • Leveres med en række nyttige tilbehør
 • Praktisk og brugervenlig trykknapmekanisme til hurtig udskiftning af tilbehør
 • Dele, der tåler opvaskemaskine for nem rengøring
 • 800 W motor og SpeedTouch-teknologi til justerbar hastighed og turbo boost

Ulemper

 • Begrænset kompatibilitet med andre køkkenapparater
 • Støjer lidt under drift

Hvad skal du overveje, før du køber

 • Motoreffekt: Motorens styrken i en stavblender er en vigtig faktor at overveje. Stavblendere med motorer med højere effekt er kraftigere og kan blende hårdere ingredienser som nødder og is uden problemer. Kig efter en stavblender med mindst 300 watt for at opnå en optimal ydeevne.
 • Tilbehør: Der følger sommetider tilbehør med, der er med til gøre stavblenderne mere alsidighed. Almindeligt tilbehør omfatter f.eks. et piskeris til at piske fløde og æggehvider, en hakker til at hakke grøntsager og et bæger til at måle og blande små mængder. Kig efter en stavblender med de redskaber, som du vil finde nyttige i dit køkken.
 • Knivbladets kvalitet: Knivbladets kvalitet er en anden vigtig overvejelse, når du køber en stavblender. Kig efter stavblendere med blade af rustfrit stål i høj kvalitet, da de er holdbare, rustbestandige og nemt kan blende ingredienser. Undgå stavblendere med plastikblade, da de er mindre holdbare, og let kan gå i stykker.
 • Ergonomi: Håndblenderens ergonomi er en vigtig overvejelse, da den kan påvirke brugervenligheden og brugerkomforten. Kig efter stavblendere med et behageligt greb, et letvægts design og en lang ledning for at give fleksibilitet i køkkenet. Kig desuden efter stavblendere med brugervenlige betjeningselementer og et aftageligt hoved for nem rengøring.

arrow-more

Bør jeg investere i en stavblender eller en normal blender?

Her til sidst i vores stavblender test vil vi forsøge at gøre dig klogere på, hvorvidt du skal vælge at købe en stavblender fra vores liste eller en normal blender i fuld størrelse. Dette valg afhænger af mange forskellige faktorer, og da vi jo heldigvis ikke er ens, så vil nogle faktorer være vigtigere end andre for dig og dit valg. Vi vil dog tage os den frihed, at ridse nogle fordele og ulemper op for dig herunder, så du har en lidt bedre baggrund for at træffe det rette valg!

Vi vil starte med at fremhæve det åbenlyse: En stavblender har fordel i at være meget mindre og mere handy end en normal blender. Den mindre formfaktor gør, at du lettere kan betjene den, ligesom der er mindre rengøring efterfølgende. Dette afhænger selvfølgelig af, hvilket udstyr der følger med til de respektive stavblendere – men generelt set er dette en stor fordel!

Du kan også eventuelt prøve at kigge på en foodprocessor, som er lidt mere alsidig med dens mange funktioner og tilbehør, som der ofte følger med.

Herudover kan en stavblender være en billigere løsning, hvis dine behov for blenderens egenskaber er forbeholdt mindre opgaver, som f.eks. supper, smoothies eller til at mixe ingredienser sammen. Her gør stavblender et ligeså godt job – hvis ikke bedre – end en normal blender kan klare. Omvendt vil du være ked af kun at have en stavblender, hvis du ønsker at blende større mængder ingredienser på samme tid. Vi kan i dette tilfælde klart anbefale en blender i fuld størrelse eller en køkkenmaskine, da disse simpelthen bare er mere effektive til større opgaver.

Helt basalt set bør du købe en stavblender for at have en hjælpende hånd til de mindre opgaver i køkkenet. Du kan nemt og bekvemt blende mindre mængder sammen til en ensartet konsistens, men stavblenderen kan ikke altid erstatte en almindelig blender i fuld størrelse. Derfor vil vores gode råd være, at du køber både en stavblender og en normal blender.

Dette er naturligvis ikke altid en mulighed, og hvis du skal vælge, så kig på dine behov: Har du ofte brug for at blende større mængder af ingredienser på samme tid, og laver du ikke så tit supper eller pureer fra bunden? Så bør du købe en normal blender! Bruger du ofte blenderen til mindre opgaver, og lyder bevægelighed og alsidighed som gode kvaliteter i dit køkken? Så bør du købe en stavblender fra vores liste ovenfor!

Når vi nu snakker om stavblendere og almindelige blendere, så synes vi også det er værd at nævne en juicer. Dette er en god måde at lave lækker juice af alverdens frugter og grøntsager, uden du behøver at skulle bøvle med særlig meget.

FAQ

Hvad kan man bruge en stavblender til?
En stavblender kan bruges til at blende, hakke og piske ingredienser i en beholder eller gryde.
Der er ikke én stavblender, der er bedst, da det afhænger af individuelle behov og præferencer. Du kan læse vores artikel, hvor vi fremhæver de forskellige modeller, samt deres fordele og ulemper.
hvor mange watt skal en stavblender have?
Antallet af watt, en stavblender skal have, afhænger af dens anvendelse. Men typisk er en effekt på omkring 200-400 watt tilstrækkelig til almindeligt brug.
Hvilken stavblender skal jeg vælge?
Valget af en stavblender afhænger af dine individuelle behov, og hvad du foretrækker. Det er bedst at undersøge og sammenligne forskellige modeller, inden du træffer en beslutning. Vi har heldigvis gjort arbejdet for dig her i vores artikel.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme