TEST: Sådan får du det bedste surroundsound-system – de 10 bedste produkter

Der er ikke noget, der kan forstærke en filmoplevelse som god lyd. Når du kan mærke luften fra højtalerne vibrere omkring dig i takt til lyden fra helikopterens rotorblade i Black Hawk Down, eller den summende fornemmelse du får i brystet, når Dødsstjernen eksploderer i Star Wars: A New Hope og Star Wars: Return of the Jedi. Det er virkelig noget, der kan gøre filmoplevelsen komplet.

Her får du en liste over en række produkter, der mærkbart kan forbedre din lydoplevelse, og tilsammen kan flere af produkterne komme til at udgøre det bedste surroundsound-system på markedet, så hvis du leder efter en forbedring af din lydoplevelse enten til filmen eller når du streamer musik, så er det en god idé at læse med her.

Indholdsfortegnelse

Opskriften på god lyd

Desværre kan du ikke bare få god lyd ved at købe en god Bluetoothhøjtaler. God lyd har altid været besværligt at opnå. Det kan nemlig ikke nedskrives til at være resultatet af et enkelt produkt, god lyd er summen af sine dele, og derfor kan det også være svært at overskue, hvilke produkter der er de allerbedste, når du leder efter det bedste surroundsound-system.

Med det skal det ikke forstås, at du ikke kan bruge et enkelt af produkterne i denne test til at få en fænomenal lydoplevelse, og for langt de fleste vil en enkelt god surroundsound bar være mere end rigeligt, men hvis du virkelig vil forkæle dine øregange, så har du brug for et komplet surroundsound-anlæg med en receiver og flere højtalere.

1. LOGITECH Z906 – KOMPLET HØJTALERSYSTEM TIL EN GOD PRIS

Logitech Z906

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

1.714,00 DKK
1.898,00 DKK
2.307,00 DKK

Går du med drømmen om en hjemmebiograf, hvor lyden kan følge med og give indtrykket af, man er med til en stor premiere? Men har du ligesom os andre dødelige et budget, der ikke tillader hvad som helst? Løsningen på den udfordring kan meget vel være højtalersystemet Z906 fra Logitech.

Komplet løsning med lydkvaliteten i orden

Når du vælger Logitech Surround Sound Speaker System Z906, får du et komplet højtalersystem, som med garanti vil fylde din hjemmebiograf med lyd af en vis kvalitet. Med i sættet følger fire surround kanal højtalere, en midterkanal højtaler, en subwoofer og selvfølgelig en kontrolenhed til at styre hele herligheden.

Den totale udgangseffekt for højtalersystemet lyder på 500 watt. Desuden er systemet udstyret med 5.1-lydspor, som er THX-certificeret. For dig betyder det, at du kan regne med kvaliteten, og en garanti for at lyden afspilles realistisk, og at du hører den i nøjagtig samme kvalitet, som den er optaget i.

Specifikationer:

 • 4 x surround kanalhøjtalere 67 Watt, 1 x højtaler for midterkanal 67 Watt, 1 x subwoofer 165 Watt
 • Kabelsæt, audiokabel, fjernstyring medfølger som udstyr
 • Særligt tilbehør kan tilkøbes – for eksempel vægbeslag eller soundblaster

2. LOGITECH Z506 – KOMPLET HØJTALERSYSTEM TIL PC

Logitech Z506

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

For den ultimative spiloplevelse er god og realistisk lyd et must. Elsker du at spille, men mangler du at få lyden i orden? Så er du måske lige netop på udkig efter et sæt som dette fra Logitech. Et sæt bestående af fem højtalere og en subwoofer med flere indgange, som kan tilsluttes din PC, PlayStation, Wii, DVD-afspiller og meget mere. På den måde kan du bruge højtalersystemet til flere ting.

Komplet system med komplet lyd

Med sit 5.1-lydspor og 3D-lyd er du sikret en lydoplevelse af høj kvalitet, når du blæser lyden fra dit spil eller filmen ud igennem de fem højtalere og subwooferen. Helt konkret får du en højtaler for midterkanal med 16 Watt og fire højtalere med hver 8 Watt. Subwooferen kan stille op med 27 Watt. Det giver en total udgangseffekt på 75 Watt.

Ved køb af dette højtalersystem medfølger en fuld kabelpakke. Du skal altså ikke investere i flere ting, før du kan komme i gang med at montere din lyd.

Specifikationer:

 • 4 x højtalere 8 Watt, 1 x højtaler for midterkanal 16 Watt, 1 x subwoofer 27 Watt
 • Kabelpakke inkluderet
 • Kan tilsluttes flere forskellige lydkilder og konverterer selv 2-kanals stereolyd til Surround Sound

3. Nordklang Soundbar SB400 – det bedste surroundsound-system til prisen

Nordklang Soundbar SB400 – det bedste surroundsound-system til prisen

Hvis du leder efter ekstremt god lyd, men samtidig ikke har nogen som helst interesse i at skulle gå på kompromis med udseendet, så er Soundbar SB400 fra Nordklang helt bestemt det, du leder efter. Det stilrene udseende gør, at du knap kommer til at lægge mærke til højtaleren, før du tænder for den, for når det kommer til lyden, så kan Soundbar SB400 virkelig finde ud af at gøre opmærksom på sig selv.

Bedst designede surroundsound-system

Det er sjældent, at man starter med det æstetiske design, når man skal tale lydsystemer, men med Nordklangs Soundbar SB400 er det næsten umuligt at komme uden om. Den slanke højtaler er nemlig noget af det, der gør at den skiller sig ud. Efter montage på væggen er Soundbar SB400 nemlig nærmest usynlig, og det er sådan de fleste gerne vil have deres lyd; ikke til at se og ikke til at overhøre.

Når det kommer til lyden, er der dog tale om en bemærkelsesværdig højtaler. Soundbar leverer nemlig 25 Watt per kanal og hele 65 Watt fra wooferen. Det betyder, at du får et komplet surroundsound-system, der virkelig kan levere en lydoplevelse udover det sædvanlige.

Udover lyden og designet giver Nordklangs Soundbar dig også ekstremt mange muligheder, og den bliver hurtigt en fast del af lydbilledet i din hverdag, da den både er udstyret med Bluetooth og NFC, så den helt automatisk kan parres med din foretrukne musikafspiller. Det betyder, at du ikke behøver gøre andet end at slutte din smartphone til højtaleren en enkelt gang. Fremover vil din smartphone selv parrer sig med højtaleren, så det eneste, du behøver at gøre, er at sætte musikken på. Derfor er det både let og hurtigt at få adgang til ekstremt god lyd i ekstremt høj kvalitet.

Alsidigt surroundsound-anlæg med mulighed for mange personlige indstillinger

Nordklangs Soundbar SB400 er blandt de bedste surroundsound-systemer, når det kommer til komplette løsninger. Ligeledes er det et surroundsound-anlæg med enormt stor fleksibilitet, da wooferen er trådløs og der samtidig medfølger beslag til højtaleren, hvilket betyder, at det er let at tilpasse systemets placering til lige netop dit hjem. Det betyder, at du er garanteret den bedste mulige lyd.

Nordklangs Soundbar SB400 har mange forskellige anvendelsesmuligheder, og den er da også udstyret med både et HDMI-stik, et 3,5mm audio-input såvel som et digitalt audio-input, og med Bluetooth oveni har du mulighed for at tilslutte næsten alle former for lydafspillere.

Hvis du leder efter det bedste surroundsound-system, til en pris der er til at overskue, så er Nordklangs Soundbar SB400 helt bestemt værd at kigge nærmere på. Den lyder fantastisk og den fylder næsten ingenting.

Fordele

 • Udstyret med trådløs subwoofer og medfølgende beslag.
 • Bluetooth 4.0.
 • Mange muligheder for tilslutning med HDMI, 3,5mm audio-input og digitalt audio-input.
 • Soundbar med 25W per kanal og woofer med 65W.

Vurdering

Til prisen er Nordklangs Soundbar SB400 nok det bedste surroundsound-anlæg, for der er ingen tvivl om, at du får ekstremt meget kvalitet for pengene. Ligeledes er det meget let at installere. Fordi der er tale om et komplet system, er der nok mange audiofile, der vil springe over og vælge noget, der giver større mulighed for at opgradere din lydoplevelse på et senere tidspunkt, men hvis du bare er interesseret i god lyd, der virker fra det øjeblik du sætter musikken på, så er Nordklangs Soundbar SB400 helt bestemt det bedste surroundsound-system til dig.

4. Onkyo TX-NR828 – Surround-receiver med masser af kontrol og god bas

Onkyo TX-NR828 – Surround-receiver med masser af kontrol og god bas

 • 4/5 stjerner i Lyd & Billedes test af markedets bedste surroundsound receivere.

Hvis du er glad for både film og musik og leder efter den perfekte surround-receiver til din hjemmebiograf, der kan levere en høj grad af kontrol og en fantastisk mængde bas, så er Onkyo TX-NR828 helt bestemt værd at have med i overvejelserne.

Udstyret med Bluetooth, netværkstilslutning og appstyring

Et af de nyeste features når det kommer til surroundsound-receiveren fra Onkyo er, at den har fået indbygget trådløs netværkstilslutning og Bluetooth, hvilket gør det meget nemmere at streame musik fra din smartphone eller tablet.

Når det er sagt, så er Onkyo desværre også valgt spare på bl.a. højtalerkalibreringen og ISF videokalibreringen, der begge er langt fra at være lige så velfungerende som på tidligere modeller. Ligeledes vil en eventuel effektforstærker tilsluttet til Onkyo TX-NR828 være begrænset til en 7.2 processing.

Til gengæld får du en surround-receiver med 24bit/192kHz konvertering af digitale formater, InstaPrevue og en garanteret lydgengivelse i rum på op til 25m2, og som noget helt nyt kan du styre lyden via den medfølgende App.

En meget alsidig surround-receiver

Lydkvaliteten fra Onkyo TX-NR828 er i topklasse, og den indbyggede equalizer gør et fornuftigt arbejde med at kalibrere lyden automatisk, og i de fleste hjemmebiografer vil lyden være totalt omsluttende. Onkyo byder på en ekstremt realistisk lydoplevelse, men ved højere lydniveauer bliver kontrollen lidt mindre end hos mange af konkurrenterne. Når det så er sagt, er det en forskel, der kun vil komme kendere og audiofile til gode.

Når det kommer til musikoplevelser, er der også tale om en ekstremt funktionel receiver, og det er let at skille instrumenter fra hinanden i lydbilledet, samtidig med at det komplette toneregister fremstår tydeligt, hvilket gør det til en ideel receiver til jazz og klassisk musik, men med mængden af bass og diskant, den kan diske op med, er den også god til rock og elektronisk musik.

Fordele

 • Distinkt og kraftfuld lyd.
 • Indbygget Bluetooth og netværkstilslutning.
 • Styring via app.
 • En alsidig receiver til dit surroundsound-anlæg.

Vurdering

Onkyo TX-NR828 giver dig en høj grad af kontrol og leverer fantastisk lyd i actionscener samtidig med at dialogscener afspilles med en tydelig klang. Lydbilledet er perfekt og uden mellemrum, og den fungerer fantastisk i en 7.1-opsætning.

Den trådløse netværkstilslutning og indbygget Bluetooth gør det nemt at styre lyden og streame via smartphone.

5. Pioneer SC-2023 – blandt de bedste surroundsound-receivere på markedet

Pioneer SC-2023

 • 4/5 stjerner i Lyd & Billedes test af markedets bedste surroundsound receivere.

Pioneer kan med SC-2023 skave et stort og åbent lydbillede, der samtidig giver en knivskarp dialoglyd, men den allerstørste fordel er, hvor begyndervenlig den er. Der er nemlig tale om en idiotsikker installering, og normalt er selve installeringen noget af det, der gør receivere til besværlige bekendtskaber.

100% kompatibilitet med iTunes

Modsat rigtig mange konkurrenter kan receiveren fra Pioneer ikke kobles trådløst til hverken WiFi eller Bluetooth. I dette tilfælde er der brug for ekstra tilkøb eller et Ethernet-kabel. Det gør måske en forskel for nogen, men hvis du ejer en iPhone eller en iPad bliver det ligegyldigt, for der er nemlig tale om en receiver med indbygget AirPlay, så du kan streame trådløst så længe du er den glade ejer af et produkt med iTunes.

Derudover kan du også bruge fjernbetjeningsappen, der er tilgængelig på både iOS og Android, og den giver et markant bedre overblik end den medfølgende fjernbetjening.

Der er tale om en ekstremt simpel installeringsprocedure takket være det medfølgende AVNavigator-software, der både kan bruges på PC og Mac. Det eneste, du skal gøre, er at fortælle softwaren, hvordan din surround-receiver er tilsluttet, og derfra ordnes opsætningen automatisk. En enkelt anke er dog at autokalibreringen af højtalerne godt kan tage et stykke tid, derfor kan det være en god idé at finde på noget andet at lave, imens det står på.

Stort og sømløst lydbillede

Med Pioneer SC-2023 får du et meget stort og fuldstændigt lydbillede, der giver en fantastisk sammenhæng mellem de forskellige højtalere, og lyden får evnen til at lægge sig som et tykt tæppe i rummet. Ligeledes fremstår tale meget tydeligt og receiveren leverer et skarpt mellemtoneområde.

Ligesom med mange andre receivere i prisklassen mister Pioneer en smule af sin ellers meget stabile kontrol, når der virkelig skal leveres actionfyldte lydbilleder, og eksempelvis knust glas kommer tit til at lyde lidt skarpere end det burde, når du har skruet op på biografniveauer.

I det store hele leverer Pioneer dog en dejlig lydoplevelse, og alle negativerne vejes op af den ekstremt tydelige dialog, som receiveren kan levere, og ligesom med Onkyo, kan Pioneer også levere en dejlig musikoplevelse, særligt når der er tale om klavermusik og ensembler.

Fordele

 • 100% kompatibel med iTunes.
 • Leverer et godt og smukt omsluttende lydbillede.
 • Den gratis fjernbetjeningsapp har et godt og funktionelt layout.
 • Den har en ekstremt begyndervenlig installationsproces.

Vurdering

Lydbilledet er komplet og sømløst, og receiveren leverer en uovertruffen lydoplevelse lige meget om, der er tale om film eller musik. Overordnet er det det klare lydbillede, der trækker Pioneer SC-2023 helt op blandt de bedste surroundsound-systemer, men brugervenligheden er virkelig med til at cementere den placering.

En ting du dog skal være opmærksom på, er at den ellers så gode autokalibrering i nogen tilfælde godt kan ende med at gøre et lidt voldsomt stykke arbejde, og du derfor kan ende med et lidt sterilt lydbillede. Hvis det sker, er der ikke andet for end at kalibrere lyden manuelt.

6. Yamaha RX-A1030 –den bedste surroundsound-receiver til prisen

Yamaha RX-A1030 –den bedste surroundsound-receiver til prisen

 • 5/5 stjerner i Lyd & Billedes test af markedets bedste surroundsound receivere.

Hvis du er et af den slags mennesker, der gerne vil have både i pose og i sæk, så skal du læse med nu. Yamaha RX-A1030 har nemlig det hele. Den leverer en fantastisk lydkvalitet med masser af kræfter og en høj brugervenlighed, og så er den pakket med udstyr.

Yamaha er ikke alene, men de er ofte bedst

Selvfølgelig kommer den bedste surroundsound-receiver fra Yamaha, det kunne enhver næsten have sagt sig selv. Desværre er den lidt bagud på en enkelt front. Receiveren skal nemlig sluttes til dit netværk med Ethernet-kabel, da både WiFi og Bluetooth skal tilsluttes via adapter.

Hvad du ikke får i Bluetooth og WiFi, får du til gengæld i DLNA, hvilket betyder, at du kan streame musik direkte fra din smartphone. DLNA minder om AirPlay, men der er tale om en fuldstændig ukomprimeret overførsel, men hvis du hellere vil gøre brug af ”Lossless”-komprimering, så understøtter RX-A1030 også AirPlay. Ligeledes er fjernbetjeningsappen også tilgængelig på både Apple, Android og Windows-baserede smartphones, og der findes også en separat app, der er optimeret til brug på tablets.

Et af de helt store tiltrækningspunkter ved RX-A1030 er menuen. Menuen er nemlig ofte en af de ting, der bliver designet dårligt, når det kommer til surroundsound-receivere, men det er altså ikke tilfældet hos Yamaha, hvor menuen både er let at overskue og har et enormt flot design.

Ligeledes giver receiveren fra Yamaha mulighed for at gøre brug af ”presence”-kanaler, der gør, at du kan montere ekstra højtalere i højden i stedet for at installere ekstra baghøjtalere i en 7.1-opsætning. Yamaha er ikke den eneste producent, der giver dig den mulighed, men det er den producent, der gør det bedst.

Den bedste surroundsound-oplevelse der kan købes for penge

Med Yamaha RX-A1030 får du adgang til en helt uovertruffen lydoplevelse. Dialogen bliver stor og fyldig, og da den er ekstremt velartikuleret, er der virkelig plads til at svælge i ordene. Lydbilledet er også massivt, og der er en ekstremt stor kraft på, hvilket kommer til udtryk i action-fyldte scener.

Hvor mange af de andre receivere i vores test godt kan blive lidt stressede, når det kommer til høje lyde, så holder Yamaha stadig kræfter tilbage, og det betyder at du får et større lydbillede og en bedre baslyd. Selvom den ikke er lige så kraftfuld som flere andre af de bedste surroundsound-receivere, så har den næsten altid en bedre åbenhed i overtonerne.

Hvor det tit er de simplere genrer som rock og elektronisk musik, surroundsound-receivere i denne prisklasse håndterer godt, så er det hos Yamaha de mere komplekse lydlige genrer som klassisk jazz, der kommer til sin ret, fordi de opløste overtoner er bedre end hos konkurrenterne. Det betyder ikke, at rock og elektronisk lyder dårligt – tværtimod. Det hænger blot sammen med at rock og elektronisk musik ofte godt kan overleve en overdreven diskant, uden at det gør noget ved lydoplevelsen. Det kan klassisk jazz ikke på samme måde.

Fordele

 • Godt opløste overtoner.
 • Et fantastisk lydbillede både i dialogscener og i action-fyldte scener.
 • Mulighed for trådløs streaming via DLNA eller AirPlay.
 • Giver en fantastisk musikoplevelse såvel som et uovertruffet filmisk lydbillede.

Vurdering

Den helt store tiltrækningskraft ved Yamaha RX-A1030 er det store omsluttende lydbillede, der drager lytteren ind i lyduniverset, underordnet om der er tale om klassisk musik, hård rock, romantiske komedier eller actionfilm. Den filmiske lyd er meget massiv og samtidig godt opløst i både bas og overtoner, og dialogerne bliver automatisk fyldige og velartikulerede.

Lige meget om du vælger en installation i højden eller en traditionel 7.1-installation, så er Yamaha RX-A1030 den bedste surroundsound-receiver i dette prisleje, og det siger ikke så lidt. Den er nemlig både kraftfuld og realistisk på en og samme tid, og det er en kombination, man sjældent oplever.

7. Philips Fidelio B8 – den bedste surroundsound-højtaler med Dolby Atmos til prisen

Philips Fidelio B8 – den bedste surroundsound-højtaler med Dolby Atmos til prisen

 • 3/6 stjerner i Jyllands Postens test af soundbars med Dolby Atmos

God lyd kan flytte bjerge. Det er godt nok ikke sådan ordsproget lyder, og egentlig er det også mest luft der bliver flyttet, når du tænder for en god højtaler, men hvis du skruer højt nok op, kan du måske få din nabo til at flytte. Hvis alt hvad du drømmer om, er god lyd og en komplet 3D-lydoplevelse hjemme i stuen, så er der en rigtig god grund til at se nærmere på en soundbar fra Philips.

En ekstremt detaljeret lydoplevelse i meget høj kvalitet

Philips Fidelio B8 er blandt de bedste komplette surroundsound-løsninger på markedet, og det er der en grund til. Med Fidelio B8 får du nemlig en ekstremt detaljeret lydoplevelse med klar lyd, stor dybde og masser af detaljer – fuldt leveringsdygtig med soft-dome-diskant af højkvalitet er du garanteret en overordentligt klar lydoplevelse.

Fidelio B8 har 18 indbyggede kvalitetshøjtalere, der i kombination med det høje teknologiske niveau der er bygget ind i den slanke soundbar, giver dig en unik 3D-lyd, og derfor er der i sandhed tale om noget af den allerbedste surroundsound-teknologi på markedet.

Philips Fidelio B8 giver dig adgang til en helt ny lydlig verden, og som noget unikt får du også oplevelsen af at lyden varierer i højden afhængigt af distancer, hvilket giver en ret vild oplevelse, hvis du bevæger dig rundt i lydrummet.

Det der er fokuseret på ved udviklingen af Dolby Atmos, er, at der er fokuseret på, at lydoplevelsen skal give dig fornemmelsen af, at du befinder dig midt i handlingen. Lige meget hvor filmen du ser foregår, så vil Philips Fidelio B8 tage dig med på rejsen, om det så går til havets bund eller op i vindblæste bjerge er dit valg.

Den bedste surroundsound-oplevelse og det smukkeste design

Med en soundbar fra Philips får du adgang til en af de bedste surroundsound-oplevelser, der kan installeres i private hjem, og det er en garanti.

En del af teknologien i Philips Fidelio B8 er Philips Ambisound, der via Dolby Atmos-teknologi skaber nogen af de bedste surroundsound-effekter på markedet, og lyden er både realistisk og detaljeret, hvilket betyder, at du virkelig har mulighed for at forkæle din øregange.

En anden fordel ved Philips Fidelio B8 er, at det er ekstremt let at koble din smartphone eller din computer til højtaleren via NFC eller Bluetooth, og når du først har gennemfør parringsprocessen en enkelt gang, så vil din musikafspiller automatisk finde soundbaren i fremtiden.

En sidste ting der skal kommenteres på, har faktisk intet med lyden at gøre, for designet er virkelig også noget særligt. Med sit stilrene og simple ydre passer den nemlig perfekt ind i et klassisk skandinavisk hjem, så hvis du ikke vil gå på kompromis med lyden og samtidig gerne vil have et flot design hængende på væggen, så er Fidelio B8 måske lige præcis det, du går og leder efter.

Specifikationer

 • HDMI, digital audio-input, 3,5 mm audio-input.
 • Trådløs subwoofer.
 • Overlegen på design og leverer et enormt flot lydbillede.

Vurdering

Fidelio B8 giver et rigtig godt indtryk og den leverer en af de bedste surroundsound-oplevelser overhovedet. Grunden til at den ikke har fået en bedre modtagelse af anmeldere og testere, er da heller ikke fordi den ikke levere på surroundsound-fronten eller når det kommer til designet. Desværre er den lidt underlegen når det kommer til lydoplevelsen generelt. Det betyd ikke, at den ikke er i stand til at levere en god lydoplevelse, den er bare så meget bedre når det kommer til surroundsound-oplevelsen, at man må forvente at den almene lydkvalitet også er fulgt med.

8. Harman Kardon AVR370 – engagerende actionlyd

Harman Kardon AVR370 – engagerende actionlyd

 • 3/5 stjerner i Lyd & Billedes test af markedets bedste surroundsound receivere.

Hvis du leder efter en opgradering til dit lydbillede, der kan tage dit lydsystem fra godt til at være det bedste surround-system, så er det værd at overveje en receiver fra Harman Karden. Harman Kardon AVR370 kan levere et fantastisk lydbillede til din actionfilm, men desværre er den heller ikke helt uden fejl.

En receiver uden meget plads til fejl

Harman Kardon leverer forstærkere og receivere med meget lidt plads til fejl, og derfor har deres surround-receivere ofte haft lidt færre features, end hvad du finder hos mange af konkurrenterne. På den måde kan mere af budgettet bruges på at forbedre lyden. Med AVR370 har Harman Kardon dog leveret en receiver, der kan måle sig med konkurrenterne, og derfor er der både indbygget WiFi og direkte streaming via DLNA og AirPlay.

Blandt ankerne kan være at receiveren er lidt længe om at reagere på instruktioner fra fjernbetjeningen, og derfor er der også et lille stykke vej op til at blive det bedste surround-system for Harman Kardon AVR370.  Harman Kardon har udviklet en app, der er tilgængelig til både smartphone og tablet, og den afhjælper kommunikationsproblemerne mellem receiveren og fjernbetjeningen, desværre er den ikke så lækkert designet som den kunne være, og det er nok også en af grundene til at AR370 får tildelt en karakter i øvre middel i de fleste tests.

Når det så er sagt, så er der stadig tale om en utroligt velfungerende surround-receiver, og den er endda udstyret med en pre-amp med flere udgange, hvilket er fantastisk, hvis du på et tidspunkt gerne vil supplere med mere forstærkerkraft.

Kraftfuld, overbevisende og realistisk lyd

Det kan godt være at funktionaliteten er med til at trække ned, men hvis man kun skulle vurdere Harman Kardon AVR370 på lyden, så ville den være meget tæt på at være den bedste surroundsound-receiver på markedet. Lyden, der kommer ud af højtalerne, bliver ekstremt god, og især beskydninger leveres på overbevisende og realistisk vis.

Ligesom med mange andre surroundsound-receivere i prisklassen, kan diskanten godt blive lidt for skarp, og det kommer blandt andet til udtryk når der smadres glas. Ligeledes kan lyden af pistolskud også godt få en lidt hård og smællende klang, hvis der er skruet meget højt op for lyden.

Når det kommer til musik, er der tale en meget afrundet, hvilket egner sig glimrende til nogen musikgenrer. Omvendt kan det godt ende med at blive en lidt fladere fornemmelse, når det kommer til andre, mere grandiose musikgenrer. Når det er sagt, så er du dog stadig garanteret en mærkbart bedre lyd end med de fleste Bluetoothhøjtalere.

Fordele

 • Du får en kraftfuld, overbevisende og realistisk lyd.
 • Rigtig god til actionfilm.
 • Leverer en overbevisende præstation når det kommer til rock og elektronisk musik.
 • Indbygget WiFi og streaming via AirPlay og DLNA.

Vurdering

Hvis du er vild med actionfilm, rock og elektronisk musik, så er det svært at komme uden om Harman Kardons AVR 370. Den har et voldsomt lydtryk og en enorm baskraft, der gør at den kan flytte rigtig meget luft. Det betyder også, at den i mange tilfælde er et stykke vej fra at levere perfekte gengivelser, men hvem vil også have ”perfekt”, når man kan få fantastisk i stedet for?

Hvad kan de bedste surroundsound-systemer i dag?

I løbet af de sidste år, er der kommet markant større krav til surroundsound-systemer end hvad der tidligere var tilfældet, og derfor er det også blevet sværere og sværere at udnævne det ultimativt bedste surroundsound-system.

For bare et par år siden var fokus i anmeldelserne på formidabel lyd, men i løbet af de sidste par år er kravene til internetopkobling, Bluetooth, streaming etc. blevet meget større, og det kan ses i de mange tests, der bliver foretaget. Grunden til at internetopkobling er blevet et krav, er, at streaming er blevet mere og mere normalt, og med streaming kommer behovet for en stabil kobling mellem internettet og de bedste surroundsound-systemer.

Samtidig er behovet for surroundsound-system også blevet markant højere. For år tilbage var et godt TV også udstyret med gode højtalere, men fordi kravene til smart-TV og fladskærme er blevet, at de er smalle og usynlige, er der ofte fokuseret mere på at højtalerne er smalle og usynlige end på, at de har en ordentlig lyd.

Man skulle måske tro at de øgede krav til teknologien og den øgede efterspørgsel ville gøre at de bedste surroundsound-systemer var blevet dyrere, men det er faktisk ikke tilfældet. Tværtimod kan du i dag sagtens få et af de allerbedste surroundsound-systemer til omkring 5000 kroner, og det var utænkeligt for bare fem år siden.

Hvis du er audiofil og på udkig efter et af de allerbedste surroundsound-anlæg på markedet, så skal du dog øge prisen betragteligt, da der stadig er en forskel på de bedste surroundsound-systemer til omkring 5000 kroner og de bedste surroundsound-systemer til omkring 10.000 kroner.

Det er ikke nødvendigvis smartest at vælge billigst og nyest

Selvom du kan få et glimrende surroundsound-anlæg til langt under 5000 kroner, er det ikke nødvendigvis der, du bør begynde at lede, hvis du gerne vil have en god lydoplevelse, for selvfølgelig er der en sammenhæng mellem pris og kvalitet, og de bedste surroundsound-anlæg er ofte lidt dyrere.

Hvad der nok kommer bag på de fleste, er dog, at det heller ikke nødvendigvis er de nyest anlæg der giver dig den bedste surroundsound-oplevelse. Hvis du lægger mærke til udgivelsesårene i vores test, så er et par af dem faktisk ret gamle. Det er fordi vi i vores surroundsound-stereoanlægstest har fokuseret på at præsentere de anlæg, der har den bedste surroundsound-lyd i stedet for de bedste teknologiske features.

Ligeledes er det også markant lettere at finde et billigt anlæg der stadig er blandt de allerbedste surroundsound-systemer, hvis du kigger på modeller fra tidligere år, da de ofte er at finde på tilbud. Her er der i sandhed tale om et tilfælde, hvor nyest ikke altid er bedst. Det er dog vigtigt, hvis du kigger på ældre modeller, at du undersøger, om det anlæg, du kigger på, er kompatibelt med din musikafspiller og dit TV.

Opsummering

Som du kan se fra vores gennemgang af de bedste surroundsound-oplevelser, du kan anskaffe til dit hjem, så kan du få rigtig meget surroundsound for relativt få penge. En receiver kan koste langt under 10.000 kroner og stadig være udstyret med rigelige funktioner, og ligeledes kan en komplet løsning være tæt på gratis og samtidig kunne levere en fantastisk lyd.

Fordi der er tale om to forskellige tilgange til at skabe det bedste surroundsound-system til hjemmet, er det næsten naturligt, at der også skal være to vindere af vores test. Den første vinder er vinderen af den store kategori, hvor du selv bygger dit system op fra bunden, og hvis du gør det, bør du kraftigt overveje Yamaha RX-A1030, der i høj grad kan levere varen, og må være den samlede vinder i disciplinen ”den bedste surroundsound-receiver”.

Hvis du derimod helst vil have en komplet løsning, du let kan installere, og lynhurtigt kan få adgang til fantastisk lyd, så må anbefalingen gå til Nordklang Soundbar SB400, der virkelig formår at svinge langt over sin egen vægtklasse.

Når det er sagt, så går du ikke fejl med nogen af surroundsound-systemerne på denne liste, der alle er bedst indenfor det ene eller den anden disciplin, når det kommer til surroundsound-systemer. I sidste ende er det vigtigste, at du finder en løsning, du er tilfreds med, og som passer til dit behov. Ligesom med alle andre produkter kan det være fint at købe det dyreste og det bedste, men hvis du bare vil forbedre lyden fra dit smart-TV, så er det måske smart at starte i det små.

Kilder

Det er altid svært at få plads til alle de modeller, man gerne vil have med i en test som denne, så hvis du er blevet inspireret af vores gennemgang af de bedste surroundsound-anlæg, og du gerne vil undersøge nogen af alle dem, der lige præcis ikke nåede med, så er der her et par links til steder, hvor du kan finde flere informationer.

Lyd og Billede

Lyd og Billede laver rigtig mange tests af produkter, der relaterer sig til deres to overordnede emner; lyd og billede. Derfor er det et rigtig godt sted at starte, og de har flere tests af de bedste surroundsound-receivere som blandt andet ”De 5 bedste surroundsound-receivere til din hjemmebiograf” og ”8 surround-receivere til hjemmet”.

Jyllands Posten

Selvom de fleste nok primært tænker på dagbladsindholdet, når de tænker på Jyllands Posten, så har deres livsstilsredaktion en ret stor digital bevågenhed og de har af flere omgange testet blandt andet lyd og vurderet nogen af de bedste surroundsound-systemer på markedet.

Trusted Reviews

Det britiske testmagasin trustedreviews.com tester nærmest alt hvad de kan komme i nærheden af, og de har et særligt fokus på den digitale sfære. Derfor har de selvfølgelig også anmeldt og en testet en lang række af de bedste surroundsound-systemer på markedet.

Digital Trends

Hvis du er interesseret i at vide mere om de bedste surroundsound-systemer og samtidig gerne vil have skabt et overblik over de forskellige formater, så har eksperterne på digitaltrends.com samlet en enormt brugbar vejledning du kan bruge til at få dannet dig et overblik, og samtidig bliver du præsenteret for nogen af de allerbedste surroundsound-systemer, der er på markedet i dag.

 

Se vores artikel om: SAMMENLIGNING AF SONOS SOUNDBAR TESTS

Se også denne lignende artikel på vores side: De bedste dj pulte på markedet – et overblik over de bedste i test

Læs også vores artikel om: Karaoke anlæg – her finder du nogle af de bedste

Denne side er anmeldt af: Laurits N. Thygesen 10/10