Skrevet d. 6. november 2018 af Søren Jensen

Tørretumbler test 2018 – Find den bedste model

Tørretumbler test 2018 – Find den bedste model
5 (100%) 2 votes

Tørretumbler test 2018 – Testvinder guide

Hverdagen bliver hurtigt lettere, hvis du har adgang til en tørretumbler. Hvis man er flere i husstanden, betyder dette automatisk også at man har meget vasketøj. En tørretumbler er med til af aflaste tørrestativet, samtidig med at du hurtigt får dit tøj tørt på en sikker men effektiv måde. Mange af os har stået med frustration i kroppen, når tøjet ikke er blevet tør natten over. Dette slipper du for, med en tørretumbler. Derfor har vi hos bedste10 besluttet os for at, undersøge markedet for de bedste tørretumblere.

Hvis du står og mangler en ny tørretumbler, men ikke ved hvad du skal lede efter, samt hvad der er et godt køb til prisen. Så kan du læse vores test af tørretumblere, hvor du forhåbentligt vil blive klogere på, hvad der passer bedst til dit behov. Så læn dig tilbage og snup en kop the, og læs med.

Bedste TørretumblerTestvinder Set hos:
1) Bosch WTW875M8SN
TopscorerWhiteaway.com Læs mere
2) Electrolux EDP2074PDWTopscorerWupti.com

Læs mere

3) Miele TCE530 WPTopscorerSkousen.dk

Læs mere

4) Electrolux EW8H648G7TopscorerSkousen.dk

Læs mere

5) Miele TDB220 WPTopscorerWupti.com

Læs mere

6) AEG T7DBM730GTopscorerWhiteaway.com

Læs mere

7) Bosch WTW855R9SNTopscorerSkousen.dk

Læs mere

8) AEG T8DEM842ETopscorerSkousen.dk

Læs mere

I denne test af Tørretumbler får du:

 • En grundig gennemgang af markedets bedste tørretumbler, der alle har klaret sig godt i diverse, uvildige tests
 • En overskuelig liste over de bedste tørretumblere på markedet, hvor du let kan finde din favorit
 • En række gode råd til, hvordan du kan anvende tørretumbleren sikkert og effektivt.

Bemærk venligst: I denne tørretumbler test har vi ikke selv testet de forskellige produkter her på Bedste10.dk – vi har i stedet samlet testresultaterne fra en lang række grundige tests. Ud fra disse har vi samlet et overskueligt overblik over de bedste tørretumblere på markedet, således at du ikke selv behøver, at gennemlæse alle testresultaterne på egen hånd – valget må du dog selv tage!


1. Bosch WTW875M8SN

 • Topscorer Råd & Rön

Bosch WTW875M8SN

 

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
6.319,00 6.319,00 Til butik →

Bosch WTW875M8SN er en ekstrem brugervenlig tørretumbler, som stort set alle ville kunne betjene. Derudover er den også anerkendt for dens energibesparelse. Den har fået tildelt energimærket A++, som kan spare dig penge når du tørre dit tøj. Denne model kan indeholde op til 8 kg. tøj ad gangen, som ca. svarer til 24 våde T-shirts.

Overskuelig anvendelighed

Bosch WTW875M8SN besidder et stort LED display, som blandt andet er med til at gøre den så brugervenlig som den er. Du kan let få et overblik over de forskellige funktioner/programmer, du kan derfor hurtigt finde en løsning på hvilket program du skal bruge til de forskellige slags tøj. Eftersom den har Touchcontrol, kan du let og hurtigt finde det program du skal bruge.

De programmer som du nok kommer til at finde meget anvendelige er eksempelvis buisness/skjorter, håndklæder, lingeri og mange andre specifikke programmer. Hvis vi kigger på dens yderligere funktioner, kan du også tidsindstille tørretumbleren, så du kan få tørret dit tøj til et bestemt tidspunkt, som man også kender det fra vaskemaskiner.

Teknisk information

Bosch WTW875M8SN besidder en selvrensende kondensator, hvilket betyder at den selv renser mikrofilterne samt kondensatoren. Endnu en funktion som er meget belejligt for de, som ikke ønsker selv at bruge tid på at rense disse.   

I tørretumbleren er der indbygget ”sensitivedriving-system hvilket blot betyder, at den tørrer alt dit tøj meget blidt. Derudover kan bosch selv mærke hvornår dit tøj er tørt, så du ikke behøver at tjekke efter, om tøjet nu har fået tilpas mængde tid i maskinen. Denne funktion lærer du hurtigt at kende, maskinen stopper nemlig af sig selv, når den mærker at tøjet er tørt. Alt dette bliver målt igennem en avanceret sensor, som måler fugtigheden i tøjer.  Skånsomheden overfor tøjet, er også en af de største grunde til at Bosch WTW875M8SN er endt som nr. 1 i vores tørretumbler test.

Endnu et plus ved denne tørretumbler, er også at den ikke larmer ret meget. Den har indbygget Anti vibration, hvilket betyder at maskinen har forhøjet stabilitet, som samlet set hindre maskinen i at larme. Som nævnt tidligere er den i energiklasse A++, grunden til dette er også at den har ActiveAir som er en varmepumpeteknologi der sparer på energiforbruget.

Nedenfor kan du se en lille video, hvor Whiteaway fortæller lidt om Bosch WTW875M8SN


2. Electrolux EDP2074PDW

 • Godt køb til pengene

Electrolux EDP2074PDW

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
2.499,00 2.499,00 Til butik →
2.499,00 2.499,00 Til butik →
2.499,00 2.499,00 Til butik →
2.599,00 2.599,00 Til butik →
2.599,00 2.599,00 Til butik →

Hvis du vil have en effektiv men billig tørretumbler er Electrolux EDP2074PDW den tørretumbler som du leder efter! Den klarer sig godt i de test som den har været igennem. Grunden til at denne model har fået en 2.plads i vores tørretumbler test, er blandt andet fordi vi vurdere denne model til at være et godt køb til pengene. Den får hurtigt tørret dit tøj, og klarer det den skal. Det eneste man skal være opmærksom på er, at den er meget energikrævende. Den har desværre kun energimærke B. Men dette er stort set også det eneste negative ved denne tørretumbler.

Brugervenlig tørretumbler

Electrolux EDP2074PDW kan klare op til 7 kg tøj ad gangen, hvilket passer godt til den lidt mindre familie. Den besidder et LED display, som er let at overskue. Du finder hurtigt og let frem til de funktioner som du vil anvende, uden at bruge særlig lang tid på det. Det hele bliver styret at Touch, så den også passer en i vores moderne teknologiske verden.

Ligesom nr. 1 i vores tørretumbler test, kan du tidsindstille starten på denne tørretumbler, så du får tilpasset tidspunktet tøjet er tørt til. Derudover kan du også indstille maks tid, som tøjet må befinde sig i tørring. Det vil sige du også kan speede maskinen op, så du får dit tøj tørt endnu hurtigere end de normale programmer som befinder sig på tørretumbleren.

Electrolux EDP2074PDW har også indbygget specialprogrammer såsom uld, sportstøj, stryglet etc.

Teknisk indhold

Udover at denne model, er støjsvag i forhold til andre tørretumblere. Har den også en vendbar låge. Hvilket gør at du kan stille den alle steder, fordi du kan vende låget så den åbner enten mod højre eller venstre. Electrolux EDP2074PDW er sensorstyrret, som har en stor betydning for om dit tøj er tørt eller ej. Den kan nemlig registrere om tøjet er tørt, når den måler at dette er tilfældet, stopper maskinen automatisk. Dette er også energibesparende, som den ellers ikke er kendt for at være.

 • Op til 7 kg tøj
 • Timerfunktion
 • Energimærke B
 • Vendbar låge

Nedenfor kan du se Whiteaways vurdering af maskinen, hvor de fremhæver dens fordele.


3. Miele TCE530 WP

 • Topscorer – Råd & Rön
 • Gode anmeldelser
ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
6.999,00 6.999,00 Til butik →

Miele TCE530 WP er blandt markedets bedste tørretumblere. Den er blevet gennemtestet, og klarer sig i helhed rigtig godt. Derudover og måske vigtigst af alt, får den rigtige gode anmeldelser fra de kunder som har købt maskinen. Denne model er stort set identisk med Mieles TCF630 WP.

Energibesparende

Miele TCE530 WP er en meget energibesparende tørretumbler. Den har fået tildelt energiklasse A+++ som er den bedste energiklasse. Derfor kan du ved et køb af denne model, lave besparelser på elregningen som du ikke havde troet var muligt, ved blot at opgradere din tørretumbler. Som om dette ikke var nok så har den også kondenseringsevne A, hvilket indikere at den udleder minimalt fugt ud i rummet den besidder sig i, ved brug.

Brugervenlig

Hvis du skal have tørret meget tøj ad gangen, er denne model fra Miele måske lige noget for dig. Den kan nemlig indeholde helt op til 8 kg tøj, samtidig med den er sensorstyret. Dette betyder at tørretumbleren, kan måle hvornår tøjet er tørt, så du ikke hele tiden lige skal give tøjet 15 minutter ekstra. Den klarer det for dig, og fortæller dig dermed hvornår du kan tage tøjet ud.

Bag på maskinen befinder der sig en slange som både kan tilkobles den indbyggede vandbeholder eller direkte til et afløb. Dette gør det mulig at slippe for at tømme vandbeholder og i stedet lede vandet væk fra maskine med det samme. En funktion som du sandsynligvis vil blive rigtig begejstret for er FrangranceDos. Denne funktion tilføjer nemlig duft til tøjet, imens det tørre. Dette er noget du kan til og fravælge. Det eneste man skal foretage sig er enten at indsætte en duftkapsel eller lade vær.

Specifikationer:

 • Energiklasse: A+++
 • Kondenseringsevne: A
 • 8 kg tørrekapacitet
 • Selvrensende kondensator
 • Kan tilkobles afløb
 • Sensorstyring
 • Timerfunktion

4. Electrolux EW8H648G7

 • Topscorer – Råd & Rön

Electrolux EW8H648G7

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
4.499,00 4.499,00 Til butik →

Electrolux EW8H648G7 er en tørretumbler som bliver anerkendt af eksperterne. Det svenske testmagasin Råd & Rön melder at netop denne maskine klarer sig godt hele vejen igennem. Derudover er der enkelte kunder som har anerkendt modellen, hvilket jo indikere at der er noget om snakken. Electrolux EW8H648G7 er nem at anvende, og har generelt set et rigtig brugervenligt design.

Smarte funktioner

Udover at denne model er effektiv og brugervenlig, er den også let at vedligeholde. Der er i maskinen monteret et dobbeltfilter, som skal tømmes for fnuller imellem hver tørring. Dette tager ikke lang tid, og er en meget lille pris at skulle betaler, for at få så god en maskine som Electrolux EW8H648G7 er.

Electrolux EW8H648G7 har mange lækre og smarte funktioner. Her skal designet fremhæves, fordi at Electrolux tromledesign er helt fantastisk. Lynlåse og andre genstande der minder om, kan nemlig ikke sætte sig fast. Derudover befinder der sig lys i tromlen, så du let kan holde øje med dit tøj.

Brugervenligheden er også i top. Du kan via drejeknapper se hvad du foretager dig på displayet. Det er muligt at tilkoble slangen direkte til et afløb, så du slipper for at skulle tømme vandbeholderen.

Energivenlig

Electrolux EW8H648G7 er en tørretumbler med energiklasse A++, som er det næstbedste energiniveau. Derudover kan du tørre op til 8 kg. tøj ad gangen, som passer til en mellemstor familie. Hvis du ikke vil generes af den velkendte tørretumbler lyd, er dette måske maskinen der passer til dine kriterier. Dens har nemlig et lavt støjniveau som ligger på ca. 66 decibel.

Ved brug af Electrolux EW8H648G7 kan du deaktivere antikrøl-funktionen efter den er færdig med at tørre, dette spare på energien og derfor bruger den altså mindre strøm. Dette er meget brugbart, hvis du vil have maskinen til at stoppe af sig selv efter endt tørring.

Specifikationer:

 • Energiklasse: A++
 • Kondenseringsevne: B
 • 8 kg tørrekapacitet
 • Kan tilkobles afløb
 • Sensorstyring

5. Miele TDB220 WP

 • Topscorer – Råd & Rön

tdb220wp

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
5.869,00 5.869,00 Til butik →
6.180,00 6.180,00 Til butik →
6.180,00 6.180,00 Til butik →

Nr. 5 i vores tørretumbler test er Miele TDB220 WP, som klarer sig godt i adskillige tests.  Man får rigtig meget for pengene hvis valget falder på netop denne model. Denne model er simplificeret og derfor meget brugervenlig.

Brugervenligheden er i top

Du betjener Miele TDB220 WP ved hjælp af en drejeknap, når du skal vælge hvilket program du vil anvende. Der er flere funktioner som du kan tage i brug med det samme, her er der tale om følgende: timer-funktion, tørhedsgrad, skånsom tørring og start/stop. Alt dette er med til at gøre dette til en overskuelig tørretumbler som er let at anvende.

Fornuftigt energiniveau

Miele TDB220 WP har energiniveauet A++ som er det andet bedste energiniveau. Du spare altså forholdsvis meget på elregningen hvis du vælger denne model. Den har i gennemsnit et energiforbrug på 211Kwh som ikke er ret meget. Den kan ikke helt hamle op med de modeller som besidder A+++ energiklasse. Men dette er en fornuftig tørretumbler til pengene, og derfor har den fortjent en 5.plads.

Denne model har en kapacitet op til 7 kg. som passer til en mindre familie. Dens varmepumpeteknologi sørger for at den udnytter alt den varme som den generer så optimalt som muligt. Dette skyldes blandt andet at filtersystemet beskytter varmepumpen. Derfor er det vigtigt at du renser filtrene i maskine imellem hver vask. Dog skal det også nævnes at du skal tømme vandbeholderen indimellem, hvis du ikke har et afløb som du kan koble maskinens slange direkte i.

Ligesom de foregående modeller har denne også en timer-funktion så du selv kan styrer hvornår maskinen skal gå i gang og hvornår den skal være færdig med tørringen.

Specifikationer:

 • Energiklasse: A++
 • Kondenseringsevne: A
 • Sensorstyring
 • Timerfunktion
 • Kan tilkobles afløb
 • 7 kg tørrekapacitet
 • Varmepumpeteknologi

6. AEG T7DBM730G

 • Topscorer – Råd & Rön
 • Gode anmeldelser

AEG-T7DBM730G-toerretumbler

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
3.399,00 3.399,00 Til butik →
3.741,00 3.741,00 Til butik →

AEG T7DBM730G er igen en af de tørretumblere, som ligger i den billige prisklasse. Denne model klare sig godt i de tests som den har været igennem, derudover er den særdeles populær hos forbrugerne, som nok er den største anerkendelse et produkt kan få. Det er en simplificeret tørretumbler som er let at finde ud af.

Sensorstyrring

Der er indbyggede sensorstyring i tørretumbleren, som betyder at den kan mærke hvornår tøjet er helt tørt. Det er blandt andet dette, som den får store roser for, af de tilfredse kunder som ejer en AEG T7DBM730G. Dette gør at du ikke skal blive ved med at tjekke om tøjet er klar til brug, maskinen fortæller dig når det er på tide at tage tøjet ud af tørretumbleren. Derudover er lydniveauet fra AEG T7DBM730G meget lav, som også er en kæmpe fordel, hvis du som så mange andre også er trætte at lyden fra en tørretumbler.

Energiklassen på AEG T7DBM730G er ikke ligeså god, som mange af de andre på vores liste. Dens energiklasse er i A+. Dette betyder også at energiniveauet er lidt højere end de lidt dyrere modeller, men eftersom at denne model, roses af kunder kan man måske lige klare at betale for omkring 277 kWh om året. Dette kommer an på hvor tit du skal anvender maskinen, lige meget hvad er det ikke en særlig betydelig omkostning, derfor anbefaler vi også denne model.

En af de fordele som denne model også besidder, er at den har kondenseringsevne B, hvillet betyder at du også spare på energien. Igen er det ikke ligeså godt som de dyre modeller, men dens effektivitet er stadigvæk i top. Dog vil det være en fordel, at placere denne model i et rum, hvor der er mulighed for ventilation.

Størrelsen på AEG T7DBM730G er heller ikke til at klage over, den kan indeholde op imod 7 kg. tøj ad gangen, hvilket passer til den almene danske familie. Alt i alt er denne maskine optimeret så meget som muligt, hvis vi kigger på dens pris, du vil uden tvivl blive glad for denne tørretumbler, der er i hvert fald mange andre der udtrykker deres store tilfredshed omkring netop denne model.

Specifikationer:

 • Energiklasse: A+
 • Kondenseringsevne: B
 • 7 kg tørrekapacitet
 • Kan tilkobles afløb
 • Sensorstyring
 • Timerfunktion

7. Bosch WTW855R9SN

 • Energimærke A++
 • Stor tørretumbler

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
10.191,00 10.191,00 Til butik →
10.191,00 10.191,00 Til butik →

Hvis du står og mangler en stor tørretumbler er Bosch WTW855R9SN lige noget for dig. Denne tørretumbler kan indeholde omkring 9 kg tøj, hvilket burde være nok, selvom man er mange i husstanden. Dette gør det også muligt, at tørre større materialer. Dette gælder både dynebetræk, tæpper, gardiner og alt andet der minder om disse i størrelsesforholdene. Denne model får ros af kunderne der er godt tilfredse med dens kvaliteter. Den både effektiv og let at bruge.

Godt køb

Selvom prisen på denne tørretumbler er en anelse høj sammenlignet med nogle af de tidligere tørretumblere i vores test. Så er det stadigvæk et rigtig godt køb. Den har energiklasse A++ som gør at du laver væsentlige besparelser på din elregning, hvis den du ejer nu ikke er i nærheden af denne energiklasse. Alt dette ændrer sig selvfølgelig hvis du anvender den flere gange om dagen, dette er dog de færreste der gør.

Med det digitale display, kan du let overskue de ekstrafunktioner som Bosch WTW855R9SN har, og med en store drejeknap i midten af maskinen kan, du vælge imellem de primære programmer i maskinen. En funktion der er værd at fremhæve, er dampfunktionen. Dette gør at tøjet bliver mere glat, og man kan nærmest ikke fornemme at tøjet har været i tørretumbleren. Derved kan du ofte spare strygningen væk og dermed spare penge på elregningen den vej igennem også. Til sidst er det også nævneværdigt at støjniveauet på Bosch WTW855R9SN er lav, endnu en grund til at vælge netop denne model fremfor andre.

Specifikationer:

 • Energiklasse: A++
 • Varmepumpeteknologi
 • Timerfunktion
 • Kondenseringsevne: B
 • 9 kg tørrekapacitet
 • Sensorstyring

8. AEG T8DEM842E

 • Fortrukket af forbrugerne

AEG

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
4.999,00 4.999,00 Til butik →
4.999,00 4.999,00 Til butik →

Nr. 8 i vores tørretumbler test bliver rost for dens støjsvage evne og dens effektivitet. Det skal nævnes at denne model er meget populær blandt forbrugerne, og selvom det er en mellemdyr pris, så er det stadigvæk et godt køb for pengene.

Effektiv maskine

Som følge af AEG T8DEM842E indbyggede kondensator, undslipper denne tørretumbler minimalt fugt ud i rummet den befinder sig i. Derfor kan den sagtens stå andre steder end badeværelset eller bryggerset. Tørresultaterne bliver også rost af forbrugerne, og det forlyder sig at det er en særdeles effektiv maskine.

AEG T8DEM842E har energimærke A++ hvilket er det næstbedste energiniveau. Den kan indeholde hele 8 kg. tøj på én gang som passer til de fleste familier i Danmark. Du kan med fordel anbringe afløbslangen ned i afløbet, så du slipper for at tømme vandbeholderen. Dette spare en masse tid, og du skal ikke bøvle med at få tømt vandbeholderen.

Forsiden af tørretumbleren indeholder en drejeknap som vælger de forskellige programmer. Det er let at overskue og som mange andre tørretumblere på listen, er den meget brugervenlig. Inde i selve tromlen er der LED-lys så du kan holde øje med dit tøj imens maskinen er i fuld gang. Tilhørende drejeknappen er der selvfølgelig et digitalt display, hvor du kan se hvad du foretager dig. En af funktionerne der er værd at fremhæve er ”udskudt start” her kan du selv vælge hvornår maskinen skal startes, så det passer med at du eksempelvis kommer hjem fra arbejde.

Sensorstyringen gør at maskinen kan mærke om tøjet er helt tørt, dette er en effektiv funktion som hjælper dig med at se om tøjet er helt klar til brug. Så er du på udkig efter en populær tørretumbler, som er effektiv og energibesparende er denne helt sikkert noget for dig.

Specifikationer:

 • 8 kg tørrekapacitet
 • Sensorstyring
 • Energiklasse: A++
 • Kondenseringsevne: B

Værd at vide når du skal have ny tørretumbler

Hvis man skal ud og investere i en ny tørretumbler, er der en række forskellige oplysninger som man med fordel kan anvende i forbindelse med sit køb. For at blive bekendt med disse, har vi herunder listet en masse funktioner og informationer op, så du bedre kan skabe dig et overblik over hvad du skal være særlig opmærksom på når du er på jagt efter den bedste tørretumbler.

Varmepumpe:

De fleste nyere tørretumblere har implementeret en varmepumpe. Det er med til at sikre et lavere energiforbrug, og sørger for at tørre tøjet så effektivt som muligt. Dette er kun en fordel, så hvis du skal vælge en tørretumbler er det altså en stor fordel hvis den har en varmepumpe.

Hvis vi skal sammenligne en tørretumbler med varmepumpe med en der ikke har, er der nogle klare forskelle. Dem uden varmepumpe bruger ekstremt meget energi og kraft på at fordampe tøjet. Som nævnt ovenfor, har de tørretumbler med varmepumpe altså en større effektivitet samtidig med at de sparer på energien. Derudover går tørringen også hurtigere hvis varmepumpen er tilstede.

Energimærket:

Energimærket er nok noget du ofte ser, og du er nok også opmærksom på dette i forbindelse med andre elektroniske redskaber. De forskellige niveauer indikerer altså hvor meget energi apparatet anvender. Energimærket går fra D til A +++. D er altså det dårligste og A+++ er jo så derfor det bedste. En tørretumbler med energiklasse A+++ bruger op imod 60% mindre energi hvis du sammenligner med energiklasse A.

Som du måske har bemærket i løbet af vores test, er mange med energimærket A++. Grunden til at der ikke er flere med A+++ er simpelthen fordi der ikke findes så mange af dem. Derudover er A+++ ofte også langsommere til at tørre tøjet, som ikke er en fordel hvis det hele skal gå lidt stærkt i den travle hverdag.

Energimærket er med til at øge gennemsigtigheden for forbrugerne når de skal vælge elektroniske apparater. Hvis du gerne vil skåne miljøet, er det klart at du skal gå efter A+++ modellerne. De fleste eksperter mener at Eu’s regler er i fremgang, dette er kun et positivt tegn for det fremtidige miljø.

Man skal være opmærksom på, at når man kigger på energimærket. Er det altså kun gældende for produkter indenfor samme kategori. De er altså sammenlignet med nøjagtig samme type produkt. Så hvis du køber et A+++ køleskab er det ikke ensbetydende med at du spare ligeså meget procentmæssigt som du gør ved A+++ tørretumbler.

Et andet problem med dette system, er at elektriske apparater der er meget energikrævende, har lettere ved at udmærke sig som A+++ end dem der kræver knap så meget energi. Derfor kan du ikke altid regne med energimærket, men hvis man bruger sin sunde fornuft er det sjældent man bliver snydt af dette.

Dog er det i de fleste situationer retvisende, er man kan anvende energimærket som en slags tommelfingerregel. Man skal blot købe elektriske apparater der har et fornuftigt energimærke. Det er ikke altid nødvendigt at vælge den højst bedømmende hvis en med mindre karakter har nogle andre funktioner som er værd at foretrække.


Kondens eller aftrækstørretumbler?

Ifølge den danske energistyrelse, anbefales det at man vælger en tørretumbler med energimærket A++. Der forlyder sig at de lovmæssige krav for at få energimærket A++ er så hårde at kun tørretumblere med varmepumpe kan opnå dette krav. Hvis man kan finde en med A+++ er dette selvfølgelig at foretrække ifølge dem. Men som nævnt ovenfor findes der bare ikke ret mange af dem.

Ulemperne ved at have en tørretumbler med aftrækstumblere, er at de udleder unaturlig meget fugt ud, så luftfugtigheden i dit hjem vil stige.

Kondenstørretumlere sørger for at udlede så lidt fugt som muligt, hvilket er at foretrække.

Så anbefalingerne herfra er klart, at man skal vælge en tørretumbler som besidder evnen til at fjerne den kondens der opstår, når man tørre tøj i en tørretumbler.


Hvilket mærke skal jeg vælge?

Ofte har man personlige favoritter når det kommer til valg af hvidevarer. Dette er måske også noget man skal vedligeholde, hvis man ikke har haft problemer med et mærke, men udelukkende har været  tilfreds med det man har købt. Dog er der selvfølgelig nogle mærker, der har specialiseret sig indenfor de forskellige områder. Her er der værd at nævne, at Miele er en kæmpe favorit i blandt mange forbruger når det kommer til valg af tørretumbler og lignende produkter. Vi kan herfra bedste10 også godt anbefale den tyske producent som er kendt for, at lave kvalitetsvarer som er virkelig robuste.

Derudover er de velkendte mærker indenfor denne kategori Bosch og Siemens også ret populære blandt forbrugerne. Dog skal det siges at disse to mærker er indenfor samme koncern. Det vil sige at du stort set vil købe det samme produkt, bare med et andet mærke. De bliver produceret samme sted, så der vil ikke være et af mærkerne der overgår det andet kvalitetsmæssigt. Man skal blot være opmærksom på at design og dets funktioner kan være anderledes, men komponenterne maskinerne indeholder vil nok være de samme.

Det er værd at nævne AEG og Electrolux, som generelt også får gode anmeldelser af eksperterne, men de kan, altså ikke hamle op med de førnævnte mærker når det kommer til popularitet når det kommer til den her type produkt. Deres tørretumblere fejler såmænd ikke noget, det er blot en præference, og derfor er det også svært at sige hvilket mærke der er bedst. Man kan ikke udpege det bedste mærke. Men ud fra popularitet er det altså Miele der vinder prisen.


Hvordan anvender man bedst en tørretumbler?

Hvis man ikke vil skade sit tøj alt for hurtigt, så der skal ud og investeres i en ny garderobe, anbefales det ikke at bruge tørretumbleren alt for ofte. Hvis tøjet ofte kommer i tumbleren tager det med tiden skade af det. Det vil altid være bedst at lufttørre tøjet, så man undgår denne slid. Det skal dog siges, at det nogle gange kan være nødvendigt hvis man er presset på tid. Det er dog også mere besparende at lufttørre, så hvis man er tålmodig og har  tid til at vente, foretrækkes dette også ud fra det økonomiske perspektiv.

Det er bedst at vurdere hvilke typer tøj/tekstil du kan putte i tørretumbleren. Undertøj og håndklæder kan godt tåle at blive tørret i tørretumbleren. Det er alligevel de færreste der ser om vores undertøj er slidt eller ej.

De situationer som vi ikke kan styre, kan være sådan noget som vejret. Hvis det eksempelvis regner meget og har gjort det over en lang periode, kan det være nødvendigt at anvende sin tørretumbler. Det er heller ikke fordi at det skal lyde som en synd at anvende tørretumbleren, man skal bare være klar over at tøjet bedst tåler at blive tørret naturligt.

Som nævnt tideliger og igennem hele vores test, kan du se hvor du kan spare penge, samt hvordan du skal vurdere hvilken tørretumbler der er mest effektiv. Hele konceptet bag en tørretumbler er, at den skal fjerne alt vandet fra tøjet/tekstilet. Hvis du husker at centrifugere tøjet grundigt inden du anvender tørringen, er meget af det allerede klaret på forhånd. På den måde skåner du også dit tøj for den hårdhed som en tørretumbler kan udføre. Det tørretumbleren så sørger for, er at trække det sidste vand ud, så det igen er klart til brug.

En godt tip er at sørge for at tøjet ikke ligger sammenrullet i en stor klump, det gør det svære for maskinen at tørre, og det er langt fra ligeså effektivt, som hvis du havde sørget for at tøjet var adskilt inden igangsætningen af tørretumbleren. Vi kender det alle sammen, hvis du har vasket betræk, samler alt tøjet sig ofte i en klump inde i betrækker, sørg derfor for at få det hele ud af betrækket, og sikre dig at du ikke har overset noget, som ikke kan tåle at komme i tørretumbleren.

Hvis du gerne vil have at din tørretumbler fungere optimalt hele tiden, er det vigtigt du fokuserer på dine filtre i maskinen. Hvis dine filtre er fyldt med fnuller er din tørretumbler ikke særlig effektiv. Det er derfor vigtigt, at rengøre den stort set hver gang du har anvendt maskinen. Hvis du ikke får det gjort, vil din elregning derfor stige i forbindelse med brug af din tørretumbler.

Tak fordi du læste med, i vores tørretumbler test. Hvis du er noget hele vejen her ned, håber vi at du er blevet klogere på hvilken tørretumbler som passer bedst til dine behov.