Tørretumbler test 2020 – Find den bedste model

Hverdagen bliver hurtigt lettere, hvis du har adgang til en tørretumbler. Hvis man er flere i husstanden, betyder dette automatisk også at man har meget vasketøj. En tørretumbler er med til af aflaste tørrestativet, samtidig med at du hurtigt får dit tøj tørt på en sikker men effektiv måde. Mange af os har stået med frustration i kroppen, når tøjet ikke er blevet tør natten over. Dette slipper du for, med en tørretumbler. Derfor har vi hos bedste10 besluttet os for at, undersøge markedet for de bedste tørretumblere.

Hvis du står og mangler en ny tørretumbler, men ikke ved hvad du skal lede efter, samt hvad der er et godt køb til prisen. Så kan du læse vores test af tørretumblere, hvor du forhåbentligt vil blive klogere på, hvad der passer bedst til dit behov. Så læn dig tilbage og snup en kop the, og læs med.

Bedste Tørretumbler Testvinder  Set hos:
1) Bosch WTY88898SN Topscorer (AFP: Error loading reseller from price table) LÆS MERE
2) Samsung DV80M5010KW Topscorer Whiteaway DK

LÆS MERE

3) Electrolux EW2C327R1 Topscorer Elgiganten

LÆS MERE

4) AEG T7DBM730G Topscorer Whiteaway DK LÆS MERE
5) Bosch WTW85L48SN Topscorer Whiteaway DK

LÆS MERE

6) Bosch WTW855R9SN Topscorer Elgiganten

LÆS MERE

7) AEG T8DEM842E Topscorer Whiteaway DK LÆS MERE

I denne test af Tørretumbler får du:

 • En grundig gennemgang af markedets bedste tørretumbler, der alle har klaret sig godt i diverse, uvildige tests
 • En overskuelig liste over de bedste tørretumblere på markedet, hvor du let kan finde din favorit
 • En række gode råd til, hvordan du kan anvende tørretumbleren sikkert og effektivt.

Bemærk venligst: I denne tørretumbler test har vi ikke selv testet de forskellige produkter her på Bedste10.dk – vi har i stedet samlet testresultaterne fra en lang række grundige tests. Ud fra disse har vi samlet et overskueligt overblik over de bedste tørretumblere på markedet, således at du ikke selv behøver, at gennemlæse alle testresultaterne på egen hånd – valget må du dog selv tage!


1. Bosch WTY88898SN – Kondenstørretumbler med varmepumpe og elektrisk fugtkontrol

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Her er der tale om en tørretumbler med en kapacitet på 8 kilo og en energiklasse, der ikke kan fås bedre. Denne model fra Bosch har nemlig energiklasse A+++, energiforbruget er derfor lavt og det anslås, at det årlige energiforbrug for denne tørretumbler er 158 kWh. Tørretumbleren er designet med SelfCleaning Condenser, hvilket betyder, at du ikke skal koncentrere dig om at rense maskinen manuelt, da den selv gør det. Hermed slipper du for bekymringer om rengøring, og du kan altid være sikker på, at din tørretumbler er klar til brug.

Tørretumbleren fra Bosch har et lavt støjniveau, der ligger på 61 dB og er derudover med varmepumpe og sensorstyring. Denne tørretumbler har mange gode funktioner, der forenkler processen, hver gang du skal tørre tøj. Blandt andet er denne model udstyret med en AutoDry-funktion, der betyder, at den har elektrisk fugtkontrol. Herudover finder du en del specialprogrammer, der gør denne maskine yderst alsidig. Nogle af disse er programmer til håndklæder, syntetiske tæpper, mix, uldfinish, lingeri, sportstøj og skjorter. Ydermere er der en antikrøl-funktion, der kan køre helt op til 120 minutter efter progamslut. I forhold til modellens design finder du på maskinens front et TFT-tekstdisplay samt TouchControl-taster.

Der er belysning i tromlen samt et AntiVibration design og et SensitiveDry-Concept, der begge er features, der forbedrer og optimerer tørringsprocessen samt beskyttelsen af dit tøj under tørringen. I forhold til maskinens sikkerhed og installation, kommer den med en elektronisk spærring af lugeåbningen samt en slange til direkte afløb af kondensvand. 

Bredde: 597 mm

Dybde: 634 mm

Specifikationer:

 • Kapacitet på 8 kilo
 • Energiklasse A+++
 • SelfCleaning Condenser
 • Støjniveau på 61 dB
 • Varmepumpe og sensorstyring
 • AutoDry-funktion – elektrisk fugtkontrol
 • Specialprogrammer
 • TFT-tekstdisplay
 • TouchControl-taster
 • Antikrøl-funktion
 • Elektronisk spærring af lugeåbning 
 • Slange til direkte afløb af kondensvand medfølger

2. Samsung DV80M5010KW 

 • Gode anmeldelser – Forbrugerrådet Tænk
 • Gode bedømmelser – Råd & Rön

Samsung tørretumbler

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

6.199,00 DKK
6.299,00 DKK

Modellen DV80M5010KW fra Samsung er en ret fin tørretumbler, som er blevet anmeldt af flere anerkendte testmagasiner. De dygtige kilder Råd & Rön og Forbrugerrådet Tænk, har givet denne tørretumbler fine karakterer.

Denne fine tørretumbler fra Samsung har en imponerende tørrekapacitet på 8 kilo, som er helt ideelt til en standard dansk familie på 4-5 personer. En af de innovative programmer som høster roser, er funktionen udskudt start, så maskinen kan indstilles til at begynde tørretumblingen, når det passer ind i jeres program.

Med maskinens energiklasse på A++, så finder man næppe en mere strømbesparende og energivenlig maskine.

Hvis det ønskes at placere tørretumbleren ovenpå en vaskemaskine, så skal du lige være opmærksom på maskinens mål. Det er ret vigtigt at målene passer nogenlunde overens.

Innovativt varmepumpeteknologi, lavt støjniveau og effektiv kondenseringsevne

Samsung DV80M5010KW leverer en fin ydeevne, med en effektiv kondenseringsevne. Modellen her fra Samsung opnår en karakterer B, som betyder, at du sikrer at få så lidt fugt som overhovedet muligt i det rum, som tørretumbleren er i.

Derudover får du en maskine som er ekstremt lydsvag. Støjniveauet på maskinen er blot 65 dB, som er rimeligt lavt for en tørretumbler der er i gang. Man siger at en almindelig samtale ligger på et lydniveau omkring 60 dB.

Med denne tørretumbler får du også en effektiv maskine, med en virkelig praktisk varmepumpeteknologi, der kan sørge for at varmen bliver genanvendt. Dette er med til at holde strømniveauet på denne maskine nede. Derfor får du en meget effektiv og skånsom tørring af jeres tøj.

Stort udvalg i tørreprogrammer og et effektivt tørresystem

Med modellen DV80M5010KW fra Samsung, får du en maskine med en bredt udvalg af tørreprogrammer, så du kan vælge det program der passer bedst til jeres og tøjets behov. Her får du, udover de almene programmer, specielle programmer som for eksempel Quick Dry 35, som giver dig muligheden for at tørre dit vasketøj på blot 35 minutter.

Udover dette finder du specialprogrammer som for eksempel et krølfrit program samt et program til uldtøjet.

Udover alle disse smarte funktioner finder du også systemet OptimalDry. Med dette system får du et ekstremt smart tørresystem, som har indstillede sensorer for fugt, temperatur af varmeveksleren og rengøring. Med dette innovative system, kan maskinen selv løbende justere selve tørretiden.

Ydermere har Samsung skabt en yderst sikker maskine, da man blandt andet finder en børnesikring på maskinen, så små børnefingre ikke kommer i klemme i maskinen. Selve lågen og betjeningspanelet bliver derudover låst, når tørringen er i gang.

Specifikationer ved Samsung DV80M5010KW – mål

 • Højde: 85 centimeter
 • Dybde: 64 centimeter
 • Bredde: 60 centimeter
 • Vægt: 50 kilo
 • Type: Kondenstørretumbler
 • Kondensklasse: B
 • Kapacitet: 8 kilo
 • Årligt energiforbrug kWh: 235 kWh/år
 • Energiklasse: A++
 • Lydniveau ved standardprogram dB(A): 65 dB

3. Electrolux EW2C327R1

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

2.555,00 DKK
2.999,00 DKK

I denne tørretumbler fra Electrolux får du en rigtig god tørretumbler til en rigtig god pris. Den passer perfekt til husstanden på tre til fire personer, som ønsker et tørt resultat fra sin tørretumbler hver eneste gang.

Det står også klart i forbrugernes anmeldelse af tørretumbleren. Hos Skousens forbrugere får den tildelt 4,7 stjerner og en masse rosende ord. Her bliver der særligt lagt vægt på evnen til at få alt tøjet tørt, fantastisk brugervenlighed og det lave støjniveau. Kvaliteter som er værd at vægte højt, når man køber tørretumbler.

Lav pris og høj kvalitet til den gennemsnitlige husstand

Med tørrekapaciten på syv kilo, bliver der let plads til at tørre tøj i for eksempel en familie på fire. Altså, henvender denne model fra Electrolux sig til en rigtig bred målgruppe. Særligt på grund af den lave pris.

Det betyder til gengæld ikke, der er slækket på kvalitet og funktioner. Du får her en tørretumbler, som selv kan fastsætte den nødvendige tørretid for den portion, du vil have tørret. Det gør den ved hjælp af en særlig sensorstyring. Du undgår med garanti at åbne lågen til et fugtigt resultat. Samtidig kan det være med til at skåne tøjet, fordi det ikke bliver unødigt tumblet.

Tørretumbleren kommer med en udskydningsfunktion. Det betyder, at du kan få den til at starte tørringen, når det passer dig. Skal dit håndklæde være lunt og tørt til et bad efter arbejde? Så kan du bare sætte den til at starte, mens du er afsted. Det gør virkelig tørringen nem og bekvem.

Desuden er tørretumbleren relativt støjsvag med et lydniveau på 67 dB. Derfor er det faktisk muligt at placere tørretumbleren i et rum, hvor man normalt opholder sig.

Specifikationer:

 • Mål: H85 x B60 x D57 centimeter
 • Energiklasse: B
 • Kondenseringsevne: B
 • Tørrekapacitet: 7 kg.
 • Sensorstyring
 • Timerfunktion
 • Kan tilkobles afløb

4. AEG T7DBM730G

 • Topscorer – Råd & Rön
 • Gode anmeldelser

AEG-T7DBM730G-toerretumbler

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

4.299,00 DKK
4.699,00 DKK

AEG T7DBM730G er igen en af de tørretumblere, som ligger i den billige prisklasse. Denne model klare sig godt i de tests som den har været igennem, derudover er den særdeles populær hos forbrugerne, som nok er den største anerkendelse et produkt kan få. Det er en simplificeret tørretumbler som er let at finde ud af.

Sensorstyrring

Der er indbyggede sensorstyring i tørretumbleren, som betyder at den kan mærke hvornår tøjet er helt tørt. Det er blandt andet dette, som den får store roser for, af de tilfredse kunder som ejer en AEG T7DBM730G. Dette gør at du ikke skal blive ved med at tjekke om tøjet er klar til brug, maskinen fortæller dig når det er på tide at tage tøjet ud af tørretumbleren. Derudover er lydniveauet fra AEG T7DBM730G meget lav, som også er en kæmpe fordel, hvis du som så mange andre også er trætte at lyden fra en tørretumbler.

Energiklassen på AEG T7DBM730G er ikke ligeså god, som mange af de andre på vores liste. Dens energiklasse er i A+. Dette betyder også at energiniveauet er lidt højere end de lidt dyrere modeller, men eftersom at denne model, roses af kunder kan man måske lige klare at betale for omkring 277 kWh om året. Dette kommer an på hvor tit du skal anvender maskinen, lige meget hvad er det ikke en særlig betydelig omkostning, derfor anbefaler vi også denne model.

En af de fordele som denne model også besidder, er at den har kondenseringsevne B, hvillet betyder at du også spare på energien. Igen er det ikke ligeså godt som de dyre modeller, men dens effektivitet er stadigvæk i top. Dog vil det være en fordel, at placere denne model i et rum, hvor der er mulighed for ventilation.

Størrelsen på AEG T7DBM730G er heller ikke til at klage over, den kan indeholde op imod 7 kg. tøj ad gangen, hvilket passer til den almene danske familie. Alt i alt er denne maskine optimeret så meget som muligt, hvis vi kigger på dens pris, du vil uden tvivl blive glad for denne tørretumbler, der er i hvert fald mange andre der udtrykker deres store tilfredshed omkring netop denne model.

Specifikationer:

 • Energiklasse: A+
 • Kondenseringsevne: B
 • 7 kg tørrekapacitet
 • Kan tilkobles afløb
 • Sensorstyring
 • Timerfunktion

5. Bosch WTW85L48SN – Støjsvag og energivenlig

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

4.185,00 DKK
6.499,00 DKK
6.899,00 DKK

Vasker du ofte store mængder tøj, gardiner og sengetøj, vil denne effektive og støjsvage tørretumbler fra Bosch gøre hverdagen en tand nemmere. Med 8 kilos kapacitet kan du få tørret langt det meste vasketøj på ganske kort tid, og derfor er hele familiens tøj hurtigt klar til brug igen, uanset hvor meget du vasker.

Der er tale om en praktisk tørretumbler med alle de funktioner, man kan forvente til prisen, samt smart design, der afskiller den fra andre produkter i samme priskategori.

Designet til at mindske vibrationer

WTW85L48SN har et stilrent design, der adskiller den fra mange andre tørretumblere, der lige så godt kunne høre hjemme i et møntvaskeri. Maskinen lever op til sit robotklingende navn med et nærmest futuristisk look, men de koncentriske cirkler, der findes på maskinens sider, er ikke kun til pynt. De er nemlig en del af det smarte AntiVibration-design, der dæmper tørretumblerens vibration og øger stabiliteten. Dette er også med til at dæmpe støjniveauet betragteligt, så du slipper for at høre på maskinen i hele huset. Du slipper også for selv at skulle rengøre kondensatoren, da denne er vedligeholdelses. Dvs. at undervejs i tørreprocessen renser maskinen selv kondensatoren.

Som i de øvrige tørretumblere fra Bosch får du også her en yderst effektiv varmepumpeteknologi, der ikke svækkes over tid. Der er blevet arbejdet hårdt på at gøre varmepumpen så energivenlig som muligt, hvilket også har resulteret i den næstbedste energimærkning, A++.

Nem at betjene

Nogle tørretumblere er så besværlige at betjene, at man skulle tro, man havde købt et rumskib. Det er dog absolut ikke tilfældet med denne model. WTW85L48SN er udstyret med et stort, intuitivt display på dansk og med gennemskuelige funktioner. Du kan her få al den information om din tørring, som du behøver, og har mulighed for at justere på forskellige parametre, samt tidsforskyde en tørring, så den f.eks. finder sted om natten.

Med drejeknappen ved siden af displayet kan du vælge mellem en række specialprogrammer, der dækker de fleste vaskebehov. Du kan blandt andet vælge imellem et program til håndklæder, sportstøj og skjorter, eller vælge et program, hvor du selv justerer tid og varme.

Den smarte AutoDry funktion er en elektronisk fugtkontrol, der sørger for, at dit vasketøj har den rette varme og friskhed, når det kommer ud af maskinen.

Specifikationer:

 • Tørrekapacitet: 8 kg
 • Lydniveau: 64 dB(A)
 • Energiklasse: A++
 • Kondenseringsevne: B
 • Energiforbrug: 236 kWh/år

6. Bosch WTW855R9SN

 • Energimærke A++
 • Stor tørretumbler

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Hvis du står og mangler en stor tørretumbler er Bosch WTW855R9SN lige noget for dig. Denne tørretumbler kan indeholde omkring 9 kg tøj, hvilket burde være nok, selvom man er mange i husstanden. Dette gør det også muligt, at tørre større materialer. Dette gælder både dynebetræk, tæpper, gardiner og alt andet der minder om disse i størrelsesforholdene. Denne model får ros af kunderne der er godt tilfredse med dens kvaliteter. Den både effektiv og let at bruge.

Godt køb

Selvom prisen på denne tørretumbler er en anelse høj sammenlignet med nogle af de tidligere tørretumblere i vores test. Så er det stadigvæk et rigtig godt køb. Den har energiklasse A++ som gør at du laver væsentlige besparelser på din elregning, hvis den du ejer nu ikke er i nærheden af denne energiklasse. Alt dette ændrer sig selvfølgelig hvis du anvender den flere gange om dagen, dette er dog de færreste der gør.

Med det digitale display, kan du let overskue de ekstrafunktioner som Bosch WTW855R9SN har, og med en store drejeknap i midten af maskinen kan, du vælge imellem de primære programmer i maskinen. En funktion der er værd at fremhæve, er dampfunktionen. Dette gør at tøjet bliver mere glat, og man kan nærmest ikke fornemme at tøjet har været i tørretumbleren. Derved kan du ofte spare strygningen væk og dermed spare penge på elregningen den vej igennem også. Til sidst er det også nævneværdigt at støjniveauet på Bosch WTW855R9SN er lav, endnu en grund til at vælge netop denne model fremfor andre.

Specifikationer:

 • Energiklasse: A++
 • Varmepumpeteknologi
 • Timerfunktion
 • Kondenseringsevne: B
 • 9 kg tørrekapacitet
 • Sensorstyring

7. AEG T8DEM842E

 • Fortrukket af forbrugerne

AEG

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Nr. 8 i vores tørretumbler test bliver rost for dens støjsvage evne og dens effektivitet. Det skal nævnes at denne model er meget populær blandt forbrugerne, og selvom det er en mellemdyr pris, så er det stadigvæk et godt køb for pengene.

Effektiv maskine

Som følge af AEG T8DEM842E indbyggede kondensator, undslipper denne tørretumbler minimalt fugt ud i rummet den befinder sig i. Derfor kan den sagtens stå andre steder end badeværelset eller bryggerset. Tørresultaterne bliver også rost af forbrugerne, og det forlyder sig at det er en særdeles effektiv maskine.

AEG T8DEM842E har energimærke A++ hvilket er det næstbedste energiniveau. Den kan indeholde hele 8 kg. tøj på én gang som passer til de fleste familier i Danmark. Du kan med fordel anbringe afløbslangen ned i afløbet, så du slipper for at tømme vandbeholderen. Dette spare en masse tid, og du skal ikke bøvle med at få tømt vandbeholderen.

Forsiden af tørretumbleren indeholder en drejeknap som vælger de forskellige programmer. Det er let at overskue og som mange andre tørretumblere på listen, er den meget brugervenlig. Inde i selve tromlen er der LED-lys så du kan holde øje med dit tøj imens maskinen er i fuld gang. Tilhørende drejeknappen er der selvfølgelig et digitalt display, hvor du kan se hvad du foretager dig. En af funktionerne der er værd at fremhæve er ”udskudt start” her kan du selv vælge hvornår maskinen skal startes, så det passer med at du eksempelvis kommer hjem fra arbejde.

Sensorstyringen gør at maskinen kan mærke om tøjet er helt tørt, dette er en effektiv funktion som hjælper dig med at se om tøjet er helt klar til brug. Så er du på udkig efter en populær tørretumbler, som er effektiv og energibesparende er denne helt sikkert noget for dig.

Specifikationer:

 • 8 kg tørrekapacitet
 • Sensorstyring
 • Energiklasse: A++
 • Kondenseringsevne: B

Værd at vide når du skal have ny tørretumbler

Hvis man skal ud og investere i en ny tørretumbler, er der en række forskellige oplysninger som man med fordel kan anvende i forbindelse med sit køb. For at blive bekendt med disse, har vi herunder listet en masse funktioner og informationer op, så du bedre kan skabe dig et overblik over hvad du skal være særlig opmærksom på når du er på jagt efter den bedste tørretumbler.

Varmepumpe:

De fleste nyere tørretumblere har implementeret en varmepumpe. Det er med til at sikre et lavere energiforbrug, og sørger for at tørre tøjet så effektivt som muligt. Dette er kun en fordel, så hvis du skal vælge en tørretumbler er det altså en stor fordel hvis den har en varmepumpe.

Hvis vi skal sammenligne en tørretumbler med varmepumpe med en der ikke har, er der nogle klare forskelle. Dem uden varmepumpe bruger ekstremt meget energi og kraft på at fordampe tøjet. Som nævnt ovenfor, har de tørretumbler med varmepumpe altså en større effektivitet samtidig med at de sparer på energien. Derudover går tørringen også hurtigere hvis varmepumpen er tilstede.

Energimærket:

Energimærket er nok noget du ofte ser, og du er nok også opmærksom på dette i forbindelse med andre elektroniske redskaber. De forskellige niveauer indikerer altså hvor meget energi apparatet anvender. Energimærket går fra D til A +++. D er altså det dårligste og A+++ er jo så derfor det bedste. En tørretumbler med energiklasse A+++ bruger op imod 60% mindre energi hvis du sammenligner med energiklasse A.

Som du måske har bemærket i løbet af vores test, er mange med energimærket A++. Grunden til at der ikke er flere med A+++ er simpelthen fordi der ikke findes så mange af dem. Derudover er A+++ ofte også langsommere til at tørre tøjet, som ikke er en fordel hvis det hele skal gå lidt stærkt i den travle hverdag.

Energimærket er med til at øge gennemsigtigheden for forbrugerne når de skal vælge elektroniske apparater. Hvis du gerne vil skåne miljøet, er det klart at du skal gå efter A+++ modellerne. De fleste eksperter mener at Eu’s regler er i fremgang, dette er kun et positivt tegn for det fremtidige miljø.

Man skal være opmærksom på, at når man kigger på energimærket. Er det altså kun gældende for produkter indenfor samme kategori. De er altså sammenlignet med nøjagtig samme type produkt. Så hvis du køber et A+++ køleskab er det ikke ensbetydende med at du spare ligeså meget procentmæssigt som du gør ved A+++ tørretumbler.

Et andet problem med dette system, er at elektriske apparater der er meget energikrævende, har lettere ved at udmærke sig som A+++ end dem der kræver knap så meget energi. Derfor kan du ikke altid regne med energimærket, men hvis man bruger sin sunde fornuft er det sjældent man bliver snydt af dette.

Dog er det i de fleste situationer retvisende, er man kan anvende energimærket som en slags tommelfingerregel. Man skal blot købe elektriske apparater der har et fornuftigt energimærke. Det er ikke altid nødvendigt at vælge den højst bedømmende hvis en med mindre karakter har nogle andre funktioner som er værd at foretrække.


Kondens eller aftrækstørretumbler?

Ifølge den danske energistyrelse, anbefales det at man vælger en tørretumbler med energimærket A++. Der forlyder sig at de lovmæssige krav for at få energimærket A++ er så hårde at kun tørretumblere med varmepumpe kan opnå dette krav. Hvis man kan finde en med A+++ er dette selvfølgelig at foretrække ifølge dem. Men som nævnt ovenfor findes der bare ikke ret mange af dem.

Ulemperne ved at have en tørretumbler med aftrækstumblere, er at de udleder unaturlig meget fugt ud, så luftfugtigheden i dit hjem vil stige.

Kondenstørretumlere sørger for at udlede så lidt fugt som muligt, hvilket er at foretrække.

Så anbefalingerne herfra er klart, at man skal vælge en tørretumbler som besidder evnen til at fjerne den kondens der opstår, når man tørre tøj i en tørretumbler.


Hvilket mærke skal jeg vælge?

Ofte har man personlige favoritter når det kommer til valg af hvidevarer. Dette er måske også noget man skal vedligeholde, hvis man ikke har haft problemer med et mærke, men udelukkende har været  tilfreds med det man har købt. Dog er der selvfølgelig nogle mærker, der har specialiseret sig indenfor de forskellige områder. Her er der værd at nævne, at Miele er en kæmpe favorit i blandt mange forbruger når det kommer til valg af tørretumbler og lignende produkter. Vi kan herfra bedste10 også godt anbefale den tyske producent som er kendt for, at lave kvalitetsvarer som er virkelig robuste.

Derudover er de velkendte mærker indenfor denne kategori Bosch og Siemens også ret populære blandt forbrugerne. Dog skal det siges at disse to mærker er indenfor samme koncern. Det vil sige at du stort set vil købe det samme produkt, bare med et andet mærke. De bliver produceret samme sted, så der vil ikke være et af mærkerne der overgår det andet kvalitetsmæssigt. Man skal blot være opmærksom på at design og dets funktioner kan være anderledes, men komponenterne maskinerne indeholder vil nok være de samme.

Det er værd at nævne AEG og Electrolux, som generelt også får gode anmeldelser af eksperterne, men de kan, altså ikke hamle op med de førnævnte mærker når det kommer til popularitet når det kommer til den her type produkt. Deres tørretumblere fejler såmænd ikke noget, det er blot en præference, og derfor er det også svært at sige hvilket mærke der er bedst. Man kan ikke udpege det bedste mærke. Men ud fra popularitet er det altså Miele der vinder prisen.


Hvordan anvender man bedst en tørretumbler?

Hvis man ikke vil skade sit tøj alt for hurtigt, så der skal ud og investeres i en ny garderobe, anbefales det ikke at bruge tørretumbleren alt for ofte. Hvis tøjet ofte kommer i tumbleren tager det med tiden skade af det. Det vil altid være bedst at lufttørre tøjet, så man undgår denne slid. Det skal dog siges, at det nogle gange kan være nødvendigt hvis man er presset på tid. Det er dog også mere besparende at lufttørre, så hvis man er tålmodig og har  tid til at vente, foretrækkes dette også ud fra det økonomiske perspektiv.

Det er bedst at vurdere hvilke typer tøj/tekstil du kan putte i tørretumbleren. Undertøj og håndklæder kan godt tåle at blive tørret i tørretumbleren. Det er alligevel de færreste der ser om vores undertøj er slidt eller ej.

De situationer som vi ikke kan styre, kan være sådan noget som vejret. Hvis det eksempelvis regner meget og har gjort det over en lang periode, kan det være nødvendigt at anvende sin tørretumbler. Det er heller ikke fordi at det skal lyde som en synd at anvende tørretumbleren, man skal bare være klar over at tøjet bedst tåler at blive tørret naturligt.

Som nævnt tideliger og igennem hele vores test, kan du se hvor du kan spare penge, samt hvordan du skal vurdere hvilken tørretumbler der er mest effektiv. Hele konceptet bag en tørretumbler er, at den skal fjerne alt vandet fra tøjet/tekstilet. Hvis du husker at centrifugere tøjet grundigt inden du anvender tørringen, er meget af det allerede klaret på forhånd. På den måde skåner du også dit tøj for den hårdhed som en tørretumbler kan udføre. Det tørretumbleren så sørger for, er at trække det sidste vand ud, så det igen er klart til brug.

En godt tip er at sørge for at tøjet ikke ligger sammenrullet i en stor klump, det gør det svære for maskinen at tørre, og det er langt fra ligeså effektivt, som hvis du havde sørget for at tøjet var adskilt inden igangsætningen af tørretumbleren. Vi kender det alle sammen, hvis du har vasket betræk, samler alt tøjet sig ofte i en klump inde i betrækker, sørg derfor for at få det hele ud af betrækket, og sikre dig at du ikke har overset noget, som ikke kan tåle at komme i tørretumbleren.

Hvis du gerne vil have at din tørretumbler fungere optimalt hele tiden, er det vigtigt du fokuserer på dine filtre i maskinen. Hvis dine filtre er fyldt med fnuller er din tørretumbler ikke særlig effektiv. Det er derfor vigtigt, at rengøre den stort set hver gang du har anvendt maskinen. Hvis du ikke får det gjort, vil din elregning derfor stige i forbindelse med brug af din tørretumbler.

Tak fordi du læste med, i vores tørretumbler test. Hvis du er noget hele vejen her ned, håber vi at du er blevet klogere på hvilken tørretumbler som passer bedst til dine behov.

Denne side er anmeldt af: Bente F. Sørensen 10/10