Test-oversigt: Blækpatroner
Find de 5 bedste forhandler af blækpatroner her

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores kommercielle partnere. Artiklen er derfor en annonce. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Læs mere

5 udvalgte produkter
Baseret på analyse
Udarbejdet af research-specialister Bag Bedste10 er et specialiseret hold af eksperter indenfor forbrugsgoder, hvis fornemmeste opgave er at give dig den bedste vejledning til at finde det bedste produkt til dit behov.
ANNONCER Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

Blækpatroner er alfa omega for din printer. Uden blæk er der ingen print. Uden print er ligegyldigt at eje en printer. Det er derfor utroligt vigtigt at du altid har blæk til din printer. Desværre er det også noget af det dyreste ved at eje en printer, da printerblæk anses for at være en af de dyreste væsker på markedet i dag.

Der findes tusinde forskellige forhandlere der sælger blækpatroner til diverse printere. Så mange at det er umuligt at navigere rundt i. Vi har derfor samlet anmeldelser fra hele verden, for at give dig et overblik i hvilke forhandlere der er de bedste at købe blækpatroner fra.

Først og fremmest er det vigtigt, at du finder ud af hvad lige præcis din printer hedder og i hvilken serie den hører til. Blækpatronerne har nemlig forskellige former og funktion alt afhængig af hvilken printer de hører til. De fleste forhandlere har heldigvis en guide til hvilke patroner der passer i din printer.

Redaktionens anbefalinger

Bemærk, vi har ikke kunne finde uvildige tests i dette emne, og har primært analyseret på kundens egen "test" af produktet i form af alle de kundeanmeldelser, vi har kunne finde om de pågældende produkter, og holdt op imod produktdata og pris.

Bedste kvalitet og langtidsholdbare resultater

Canon blækpatroner - skarpe resultater uden udtværing

 • 4,7 ud af 5 stjerner på Google Shopping
 • 4,7 ud af 5 stjerner på Amazon

Canon er en japansk virksomhed som blev grundlagt i 1937. De udviklede dengang kamera og røntgenkamera. I 80’erne tog forretningen fart og de begyndte at lave printere.

Canon blækpatroner
Bedste kvalitet og langtidsholdbare resultater
 • Sprøde, skarpe og langtidsholdbare resultater
 • 2 XL-blækbeholdere
 • Forhindrer udtværing og tilstopning

Mere om Canon blækpatroner

SPECIFIKATIONER

 • Type af printer : Inkjet Printer
 • Farve : Cyan, Gul, Magenta, Sort
 • Sider : 600 sider
 • Volumen : 36.0 ml

Sidenhen har de indtaget markedsleder positionen, da de producerer nogle af verdens bedste printere til både hjemmet og kontoret.

Derfor er der stor sandsynlighed for, at du er indehaver af en Canon printer og løbende betaler dyre domme for blækpatroner. Det behøver du ikke mere.

Vi hjælper dig i processen med at finde de rette blækpatroner smertefri og endda til de billigste priser vi har set

Sort farve med den bedste intensitet for professionel kvalitet

HP Blækpatroner - god sort farve

 • 4,8 ud af 5 stjerner på Google Shopping

HP aka Hewlett-Packard, er en af verdens største producenter af printere.

HP Blækpatroner
Sort farve med den bedste intensitet for professionel kvalitet
 • Holdbar sort farve
 • Øger produktiviteten på din printer
 • Producerer dokumenter i professionel kvalitet

Mere om HP Blækpatroner

SPECIFIKATIONER

 • Type af printer : Laserprinter
 • Farve : Sort
 • Sider : 7000 sider

De har udnyttet deres utrolige know-how fra computermarked, da de også producerer computere.

De er en af de førende indenfor salg af printere og blækpatroner. Deres printere er nogle af de bedste på markedet, dog er deres blækpatroner utroligt dyre.

Vi har derfor fundet en dansk forhandler, som sælger blækpatroner til HP-printere til ingen penge.

Stort udvalg af farver i en praktisk pakke

Epson blækpatroner - laser printer patroner

 • 4,4 ud af 5 stjerner på Google Shopping

Epson er endnu en producent af printere med hovedsæde i Japan. Ligeledes er de store producenter af printere og har gjort det i 77 år.

Epson blækpatroner
Stort udvalg af farver i en praktisk pakke
 • Nøje testet og udskrives perfekt hver gang
 • Forebygger spild og sparer tid og penge
 • Tonere, der er nemme at udskifte

Mere om Epson blækpatroner

SPECIFIKATIONER

 • Type af printer : Laserprinter
 • Farve Cyan, Gul, Magenta, Sort
 • Sider : 1000 sider

Især deres Epson WorkForce printerlinje er anerkendt og bliver solgt over hele verden.

Epson er et brand der er kommet for at blive – derfor er der også stor sandsynlighed for, at du ligger inde med en af deres produkter og derfor skal bruge blækpatroner til produktet.

Vi har derfor fundet den billigste og bedste forhandler af blækpatroner til din Epson blækprinter lige her!

Igen har vi med en japansk industrigigant at gøre. Oki er verdenskendt for deres printere, som henvender sig især til kontor segmentet.

Mere om Oki blækpatroner

SPECIFIKATIONER

 • Type af printer : Laserprinter
 • Farve : Sort
 • Sider : 3000 sider

De sidder på en utrolig stor del af kontor printermarkedet i Danmark. Især kontorprintere bruger meget blæk og derfor er økonomien i disse en ekstremt vigtig faktor. Hvis der skiftes ugentlig, er det ekstremt vigtigt, at økonomien hænger sammen.

Derfor har vi selvfølgelig også fundet de mest relevante Oki blækpatroner til dig og/eller din virksomhed.

Den første amerikanske virksomhed på denne liste.

Mere om Lexmark blækpatroner

SPECIFIKATIONER

 • Type af printer : Laserprinter
 • Farve : Sort
 • Sider : 1200 sider

Med en fortid i IBM, har Lexmark stor erfaring indenfor print og printløsninger. Lexmark er især kendt for deres multifunktionsprintere og deres større kontorprintere.

Selvom Lexmark primært producerer laserprintere, har de stadig produceret blækprintere, og hvis du er indehaver af en af disse, skal du selvfølgelig heller ikke snydes.

Nu undrer du dig sikkert. ”Hvorfor henviser de kun til forhandlere der sælger kompatible blækpatroner”?

”De originale blækpatroner løber hurtig tør og er desuden meget dyre” er en sætning der går igen hos den almene forbruger. Dette er udelukkende pga. brandet bag. Du betaler altså dyre domme for at dit blæk er produceret hos HP eller Canon, fremfor at producenten er et mindre navn. Begge fremstilles på præcis samme måde. Det er også bevist at der er mere blæk i de kompatible.

Men hvordan kan det give mening?

De største printerproducenter har oplevet et markant fald i markedsandele. Derfor ændrede de forretningsmodellen og begyndte at sælge printere meget billigere, og for at forretningen kunne give mening, satte de derfor prisen på blækpatroner op.

Nedenstående har vi svaret på spørgsmål, som den almene forbruger stiller i relation til blækpatroner.

Hvilken printer har de billigste blækpatroner?

Der er ekstremt stor forskel i prisen på blækpatroner til de forskellige printere. Det kan sammenlignes lidt med en bil og bilens brændstofs forbrug. Bilen kan have en stor tank og et lavt forbrug af benzin og derfor gå langt på literen. Denne bil er langt billigere i drift, end bilen med den lille tank og et stort benzinforbrug. Den samme kan man sige om printere.

Så hvis du fokuserer meget på de løbende omkostninger på din printer, så køb en meget populær printer. De mest populære printere har oftest flere producenter der laver blækpatroner til denne, og derved bliver prisen presset i bund. De mest populære mærker inden for printere er:

 1. Canon
 2. HP
 3. Brother

 

Så hvis du finder en printer indenfor en af ovenstående brands, og blot er omhyggelig med at finde det rette tilbud på blækpatroner, så burde du være ’good to go’.

Ligeledes kan der med fordel købes kompatible blækpatroner. Disse er ligeså gode. Men langt billigere. Se ovenstående.

Du kan læse meget mere om de mest populære printere her!

Hvor mange sider holder en blækpatron?

Det virker som et spørgsmål med et nemt og konkret svar. Landet ligger bare ikke sådan. Igen kan det sammenlignes med biler. Hvis en producent siger, at en bil kan gå 30 kilometer på 1 liter benzin, så kan du måske kun få den til at gå 25 kilometer pr. liter benzin.

Bilen er fra producentens side, testet i et lukket testcenter, hvor der højst sandsynligt ingen modvind er, ingen regn, dæktrykket er 100% optimalt, ingen air condition, ingen radio og uden ALT andet der kan påvirke benzinforbruget.

Præcis det samme gælder for blækpatroner. Hvis printeren står i et fugtigt miljø, kan det påvirke holdbarheden. Hvis printeren ikke er kalibreret 100% rigtigt. Hvis blækpatronen har været lidt åben inden brug. Alle disse parametre påvirker holdbarheden på dine blækpatroner.

Selvfølgelig handler det også om hvor meget blæk der skal printes på papiret. I gennemsnit har vi erfaret at en blækpatron holder i cirka. 200-300 sider. Hvis du derimod printer mange billeder eller grafik, kan en patron holde ca. 100 sider. Men hvis du printer intet andet en tekst, kan en patron måske klare op til 400-500 sider.

Hvor længe kan blækpatroner holde?

Hvis blækpatronerne er forseglet i deres pakker, og gemmes væk et køligt og tørt sted, kan de holde i minimum 2 år. Idet de tages ud af emballagen, holder de omkring 3-6 måneder, alt afhængig af kvaliteten på dem.

Hvor kan man købe blækpatroner?

Der findes millioner af forhandlere af blækpatroner. Du kan finde disse forhandlere online eller i en fysisk butik. Yderligere findes der også millioner af udbydere af blækpatroner.

Derudover findes der også kompatible og originale blækpatroner. Du kan læse mere om begge i ovenstående sektion. (Læs mere om det her i ovenstående afsnit “undrer du dig over”)

Heldigvis for dig som forbruger, så er forhandlerne utrolig gode til at lede dig i den rigtige retning. Da der, som nævnt tidligere, findes tusinder af printere og hver skal bruge sin egen type blækpatron. Derfor er der lavet guides til dig, som er meget behjælpelige med at finde lige præcis den blækpatron, du skal bruge til din printer.

Vi er meget imponeret over denne guide:

Det anbefales altid at man køber sine blækpatroner kompatible og via en forhandler online. Der er penge at spare ved at købe dem online, ligeledes er udvalget større. Kompatible patroner anbefales altid, de holder længere og er meget billigere.

Hvor smider man blækpatroner ud?

Når en blækpatron er færdig, er den som regel ikke helt udtømt, der er ofte rester i.

Blækpatroner indeholder blæk. Derfor kan det forurene grundvandet og der skal tages hensyn til miljøet når de smides ud. Det samme gælder lasertoner, overskudstoner og printerpatroner. Det anbefales at du gemmer dine brugte patroner og smider dem i en tæt plasticpose.

Posen afleveres ved din lokale genbrugsstation, som har en container udelukkende allokeret til printerrester.

Derefter bliver printerpatronerne, blækpatronerne, lasertonerne og overskudstoner, genfyldt så disse kan bruges igen. Når de ikke kan genfyldes mere, vil de blive skilt ad, og derefter genbrugt.

Der findes også hjemmesider hvor man kan sælge sine brugte blækpatroner. Beløbet er dog ekstremt småt og de tager kun imod originale patroner.

Hvordan skifter man blækpatroner?

Mange tror, at det er kompliceret at skifte en blækpatron. Det er det overhovedet ikke, og alle kan selv gøre det.

Det er altid en fordel at vide hvilken printer du er indehaver af, da skift af blækpatron skifter alt afhængig af hvilken printer du har. Derefter anbefaler vi at du finder en Youtube Tutorial. (Se nedenstående). Disse er som regel meget gode til at vise hvordan man skifter blækpatron.

Vi har hjulpet dig lidt på vej med en generisk miniguide, som er nogle forhåndsregler du altid skal gøre dig:

 1. Fjern den gamle blækpatron. Nogle printere skal være tændt når du gør det, mens andre skal være slukket. Du fjerne låget på printeren og fjerne den opbrugte blækpatron.
 2. Efterfølgende skal du fjerne beskyttelsesstykket. Dette består enten af et lille stykke plastic eller tape. Du fjerner denne, da den nye patron ikke har adgang til printeren hvis den ikke fjernes. De fleste printere har denne.
 3. Indsæt den nye blækpatron. Tænd printeren og print et test-dokument for at se om den er installeret korrekt.

En af verdens bedst sælgende blækprintere er den anmelderroste Canon Pixma TS 5050. Du kan se hvordan man skifter blæk på den her:

Hvor kan man købe billige blækpatroner?

Vi anbefaler altid følgende link – da denne forhandler har de bedste produkter til de billigste priser. Ud over dette har de også en meget brugervenlig guide, der hjælper dig til at finde lige præcis det produkt du mangler.

Du kan se alle deres blækpatroner lige her.

Hvordan nulstiller man blækpatroner?

Nulstilling af blækpatroners fremgangsmåde skifter alt efter hvilken printer du er indehaver af. Igen anbefaler vi, at du finder en Youtube tutorial der kan hjælpe dig med dette skridt.

Vi har fundet en guide til en af de mest populære printer i Danmark. Måske det er den du er indehaver af.

Hvad er forskellen på blæk- og laserprintere?

Der findes mange forskellige udgaver af printere. Der findes blækprintere og laserprintere.

Blækprintere er som regel billigere end laser printere, hvorfor blækprintere egner sig mere til hjemmet og laserprintere egner sig til erhverv.

Blækprinter:
Blækprintere er som regel billigere end laserprintere. Så der er penge at spare ved at købe end blækprinter fremfor en laserprinter.

Ydermere kan blækprintere også printe på fotopapir, hvilket laserprintere ikke kan.

Derfor har markedet udviklet sig sådan, at printerne til hjemmet oftest er udstyret med blæk, hvorimod erhvervsprinterne er udstyret med laser.

Laserprinter:
Laserprintere er som regel dyrere end blækprintere og henvender sig som regel til erhvervskunder. Lasertoner har den fordel, at de hurtigere kan afgive deres farve og derfor printer de hurtigere end blækprintere.

Derudover er en lasertoner også større end en blækpatron, og kan derfor husere mere farve og holder derfor i længere tid. Tonerne koster selvfølgelig lidt mere, men de holder selvfølgelig også noget længere.

Hvilke printere bruger blækpatroner?

Det burde være et nemt spørgsmål med et nemt svar. Men det er ikke altid lige nemt at finde ud af hvilke printere der bruger blæk og hvilke der bruger toner.

Du kan næsten altid gå ud fra, at alle printere hvor intet andet er angivet bruger blæk. De fleste der bruger laser, hedder også noget med ”laserprinter” eller lign.

Generelt lyder det også at de fleste printere under 1500kr som regel printer med blækpatroner.

Ellers kan du altid læse specifikationerne før køb. Der SKAL det stå. Og det gør det også.

Hvad koster blækpatroner?

Blækpatroner differentierer meget i pris, ligesom størrelse. Originale blækpatroner går fra 92,- til 500,- alt afhængig af printer, størrelse og farve.

Derimod er der, som nævnt tidligere, mange penge at spare på kompatible blækpatroner. Disse fås fra 30,- til 200,- pr. patron.

Du kan se et større prisudvalg på følgende link:

Hvorfor er blækpatroner så dyre?

Ovenstående er sikkert et spørgsmål alle med printere har undret sig over. Hvordan kan sådan en lille klods, hvor indholdet er noget så simpelt som blæk, koste på den forkerte side af 500kr?

Vi kan sammenligne det med Nespresso (Kapsel- og kaffemaskine producent). Nespresso kaffemaskiner er ikke dyre. Du kan købe ægte Nespresso maskiner til 1000kr. Måske endda mindre endnu. Altså kan man ikke forstille sig at fortjenesten er særlig stor på selve kaffemaskinen.

Derimod sælger de originale kapsler til 100 kopper kaffe for 400kr. En stk. pris på 4 kr. Det er altså der fortjenesten er. En kapsel koster ingenting af producere.

Samme princip og koncept foregår lige nu i printerbranchen. Priskonkurrencen på printerne har presset prisen helt i bud. Derfor skal indtjeningen ligge et andet sted. Den ligger så i salg af blækpatroner, og derfor finder du at prisen er høj.

Morten Dyhr (Medarbejder i kontorvirksomhed, som sælger blækpatroner til hverdag) udtaler ”Patronerne er ekstremt dyre, men det er ikke forhandleren der har avancen, den ligger hos producenten. De er nødt til at tjene penge fordi de taber på selve printeren”

Opsummering:

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

ghost-img

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Brother Blækpatroner

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme