Blender test 2021 – Så godt klarer den bedste blender sig

Som det er tilfældet med stort set samtlige køkkenmaskiner, så kan det være svært at danne sig et overblik over, hvilken blender du skal investere penge i. Kvalitet for pengene og mest mulig værdi er de nøgleord, som vi alle sammen leder efter. Disse egenskaber betyder sikkert også noget for dig, når du er på udkig efter din næste blender. Derfor har vi udarbejdet denne blender test fra 2021, som gerne skal hjælpe dig til et nemt valg af blender.

Blenderen er et alsidigt køkkenredskab. Det er dog ikke alle, der endnu ejer en blender, men der er bestemt en opadgående pil foran salget af blendere, da flere er begyndt at se blenderens alsidige egenskaber. Når du først er den lykkelige ejer af en blender, så vil det også være en af de køkkenmaskiner, der står længst fremme i skabet, da den simpelhen er uundværlig i køkkenets mange facetter. Måske leder du efter en blender for første gang, eller du har måske måttet sande, at den trofaste, gamle blender simpelthen ikke kan mere? Uanset, hvilket scenarie du står i, så vil vi gerne gennemgå nogle af de testvindende blendere på markedet, som vil kunne hjælpe dig til endnu bedre resultater i køkkenet!

En blender er en forholdsvis simpel maskine, der dog kan klare mange forskellige finesser, som kan være forskellen på en god eller en halvdårlig oplevelse. Derfor er det også vigtigt, at du vælger rigtigt første gang – du kan få en maskine af høj kvalitet, hvis du vælger rigtigt fra starten af.

  Blender model Testvinder? Set hos: Pris:  Forhandler
Bosch VitaStyle Mixx2Go MMBM7G2M Blender

Bosch VitaStyle Mixx2Go MMBM7G2M Blender

Ja Computersalg DK 441,00 LÆS MERE
Ja Proshop.dk 1.699,00 LÆS MERE
OBH Nordica Smoothie Twister blender 6620 Ja Shopping.coop.dk 229,00 LÆS MERE
Braun JB3060 blender Ja Shopping.coop.dk 429,00 LÆS MERE
KitchenAid Artisan Politiken Skousen.dk 1.685,00 LÆS MERE

Ovenfor har vi lavet et hurtigt overblik over de 7 bedste blendere, som vi har vurderet til at klare sig bedst i test. En simpel tabel fortæller dog sjældent den fulde historie, hvorfor vi nedenfor er gået mere i dybden med hvert enkelt produkt. Dette giver dig det bedste overblik over markedets bedste blendere, hvilket kan være en stor hjælp i din beslutningstagen. Vi håber, du vil læse alle beskrivelserne, da hver blender gemmer på lækre detaljer, som selv vi blev MEGET positivt overrasket over!


1. Bosch VitaStyle Mixx2Go MMBM7G2M Blender – Godt anmeldt

Bosch VitaStyle Mixx2Go MMBM7G2M Blender

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Testresultater

Denne blender fra Bosch har fået gode anmeldelser hos Forbrugerrådet Tænk.

Om Bosch Vitastyle 

Bosch Vitastyle MMBM7G2M er ideel til at lave både lækre, cremede smoothies, men også varme supper om vinteren. Blenderen har nemlig en kande, som er varmeresistent. Dette betyder, at du kan lave varm suppe i, uden at blenderen tager skade. 

Det smarte ved denne blender er, at der medfølger en flaske, så du kan tage smoothien med dig på arbejde eller i skole. Du kan tilmed også tage suppe med til aftensmad, hvis du er på vej et andet sted hen. Blenderen egner sig rigtig godt til dig, der er meget på farten, og som har brug for at tage mad eller drikkelse med dig. Flasken er 500 ml, så den er perfekt i størrelse. Den er derudover i brudsikker, lugtfri og smagsneutralt Tritan, hvilket passer godt til en flaske, du skal bruge rigtig meget. 

Motoren er ikke den stærkeste, men den er stærk nok til at klare det meste. Du kan sagtens putte frosne bær i og have dem blendet inden for ingen tid. 

Kniven er aftagelig, så du nemt kan rengøre den efter brug. Glaskanden, låget og 2Go flasken kan puttes i opvaskemaskinen. 

Designmæssigt er blenderen meget neutralfarvet og kan dermed passe ind i ethvert køkken i Danmark. Den er hvid og i rustfrit stål. Den vil altså pryde ethvert køkken med sit eksklusive design.

Boschs Vitastyle blender er en meget nem og anvendelig blender, som kan bruges til de fleste formål. 

Udvalgte specifikationer

 • Watt: 350
 • Liter: 0,6
 • Rustfrit stål
 • Farve: hvid
 • Varmeresistent kande
 • Miksehastighed: 21,000 rmp
 • Antal hastighedsindstillinger: 2
 • BPA fri plastik
 • Glasflaske medfølger

2. MAGIMIX Le Blender

 • 9,4/10 stjerner – Dinside.no
 • Anbefalet – Teknisk Ukeblad
 • Anbefalet – Umahro Cadogan (Madekspert)
MAGIMIX Le Blender

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

1.699,00 DKK
2.210,00 DKK

MAGIMIX Le Blender er, som navnet antyder, en særdeles kraftfuld blender, der med garanti vil forandre din måde at lave mad på! Blenderen er blevet rost til skyerne i tests, og trods det meget anonyme design skal du ikke lade dig narre: Dette er en blender med masser af saft og kraft, hvilket får den til at stryge direkte ind med en topplacering i denne blender test. 

Le Blender er blevet grundigt gennemgået af de norske mastodonter Dinside.no og Teknisk Ukeblad, der begge var imponerede over det, de så. Det er sjældent, at et produkt får hele 9,4 ud af 10 stjerner i test, men dette var ikke desto mindre tilfældet hos Dinside.no. Særligt den høje hastighed og lette rengøring scorer højt i test, og denne blender bliver da også anbefalet af den danske madekspert, Umahro Cadogan!

Utrolig høj hastighed letter forberedelsen!

Denne blender ligner på mange måder alle de andre – og alligevel kunne den ikke være mere forskellig fra dem. Her tænker vi specielt på de hele 22.000 omdrejninger pr. minut, som gør dette til en helt særlig blender. De høje omdrejninger gør din forberedelse lettere, da du ikke behøver at skære grøntsagerne over, før du propper dem i blenderen – de bliver knust med det samme!

Herudover har Le Blender intet problem med frosne bær og is, ligesom nødder bliver blendet hurtigt og effektivt. Brugervenligheden er i top med simple betjeningsmuligheder, og der er endda 4 forudindstillede programmer, som gør det let at lave både smoothies, grøntsagsdrikke og supper. Det er let at rengøre denne blender, da der ingen hældetud er, og eneste ridse i lakken er i virkeligheden, at modellen ikke kan klare en tur i opvaskeren!

Le Blender giver dig al den kraft, du har brug for i dit køkken, og den vil fra dag 1 være med til at lette madlavningen i køkkenet. Testresultaterne peger på, at denne blender er i en klasse for sig – man skal aldrig skue hunden på hårene, når det kommer til effektivitet og hurtighed!

Herunder kan du opleve en lille præsentation af MAGIMIX Le Blender. 


3. OBH NORDICA SMOOTHIE TWISTER BLENDER 6620

OBH Nordica Smoothie Twister blender 6620

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Er dit hovedformål med en blender i virkeligheden at lave lækre smoothies eller andre grønne drikkevarer, som du kan have med på farten? Så kan det være en god idé at overveje denne model fra OBH Nordica frem for den klassiske blender med en stor kande. Denne model giver nemlig muligheden for at blende indholdet direkte i en beholder, som fungerer som drikkedunk. Hvad end det er lun suppe til frokost, en kold milkshake til dessert eller en grøn smoothie om morgenen, er det let at tage med på farten og slippe for ekstra opvask.

Du kan lave, hvad du vil på Smoothie Twister Blender 6620. Den kan både knuse is og mikse ingredienser – præcis ligesom en blender med en stor kande.

Flere fordele i en mindre blender

Selvom kapaciteten selvfølgelig bliver mindre, hvis du vælger denne type blender, er der flere fordele at finde. For eksempel får du også en maskine til køkkenet, som fylder lang mindre. Så hvis du alligevel oftest mikser små portioner til dig eller en anden, kan det bestemt godt betale sig.

Selve beholderens kapacitet er på 600 ml. Desuden følger der to beholdere med ved køb, så du let kan invitere din kæreste, søster eller ven på smoothie to go. Hvis du gerne vil have hele familien med på en grønnere bølge, er det muligt at købe ekstra flasker, så der er nok til alle.

Den lille, smarte blender har en motor på 300 Watt, og apparatet kan blende på en hastighed, og derudover har den også en pulse-funktion. Det gør den i stand til let at knuse is, hvis du for eksempel bruger frosne bær eller isterninger i dine blendede drikkevarer.

Specifikationer:

 • 2x plastbeholdere med drikketud, som kan hver indeholde 600 ml
 • 300 Watt motor
 • 1 hastighed
 • Pulse-funktion

4. Braun JB3060 blender hvid – Testvinder

 • Testvinder
 • Gode anmeldelser
 • Flot design
Braun JB 3060

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Nummer tre på vores testliste er også en virkelig stærk model, som prismæssigt befinder sig i et mellemstadie. Trods den rigtig gode pris på blenderen Braun JB 3060, så er den alligevel blandt de tre bedste blendere i anerkendte tests. Faktisk er det ret sjovt at næsten halvdelen af de testede blendere var fra Braun, og flere var markant dyrere end denne model. Det kan siges meget kort og præcist – vi har med en af de bedste Braun blendere at gøre på fjerde pladsen, og hvilken én!

Braun JB 3060 umildbare svaghed må være at støjniveauet er lidt over de andre modeller, dog har maskinen nogle klare fordele til at opveje denne mindre svaghed. Blenderen udmærker sig ved en stor brugervenlighed og en sikkerhed helt i top! Ikke nok med dette, så er den også super nem at rengøre. Alle komponenter fra maskinen tåler opvaskemaskine, dog selvfølgelig ikke selve ‘motoren’.

Ovenstående parametre er selvfølgelig ikke nok til at være blandt en af de bedste blendere, så derfor er det også oplagt at vi kigger lidt nærmere på blenderegenskaberne. Maskinen får topkarakterer ved blandt andet knusning af is, samt det at blende en smoothie dejlig glat! Knusning af is er et af de områder hvor mange andre blendere må bukke under.

Kigger vi på materialerne, så har Braun JB 3060 en blenderkniv i rustfrit stål. Denne er nem at afmontere og derved super nem at rengøre efter brug. Den kan som udgangspunkt godt tåle en tur opvaskeren, vi anbefaler dog at den vaskes under rindende vand, for at sikre længst mulig levetid.

Kanden på blenderen har en kapacitet på 1.75 liter, og tålet modsat kniven nemt opvaskemaskine, hvor den blot placeres efter brug.

Modellen fra Braun har 5 hastigheder det er mulig at indstille efter.

Specifikationer 

 • 800 W
 • 1,75 liter / Glaskande
 • Antal hastigheder: 5
 • Pulsfunktion

5. KitchenAid Artisan blender

  • Testvinder – Politiken
  • Topscorer – Råd & Rön
  • Topscorer – Smartson.se
  • Topscorer – Søndagsavisen
KitchenAid-Artisan-5KSB5553EOB

 

 

i samarbejde med PriceRunner

Testvinderen i vores blender test her på Bedste10 bliver denne model fra KitchenAid. Magasiner og testbureauer i hele norden er i grove træk blevet enige om, at denne blender fra KitchenAid er den bedste blender der gives lige nu. Det bakkes op af de mange uafhængige tests, som alle peger på hvor godt denne blender klarer alle opgaver. Der gives mange rosende ord med på vejen til modellen for den alsidighed. Blandt andet kalder Politiken blenderen for en “drømmemaskine” – hvilket blot beviser at vi har med en blender af høj kvalitet at gøre.

Ved test af en blender, så er der nogle forskellige elementer som skal blendes før at du kan drage en konklusion. KitchenAid klarer mere krævende opgaver som isknusning og smoothies til UG, samtidig med at maskinen er yderst robust.

Første gang du får en KitchenAid blender mellem hænderne, så vil du måske bemærke den lidt højere vægt, som må siges at være et kendetegn ved denne model. En kombination af den høje vægt, samt en kraftig byggekvalitet, så får du en blender der er rigtig stabel og robust på samme tid, hvilket er en klar fordel når blenderen skal arbejde med råvarer der kræver noget kraft og power.

Blenderen er tæt på at være en sand drømmemaskine, dog havde Søndagsavisen nogle udfordringer under deres test af denne blender. Udover at den blev kåret til testvinder, så oplevede man en mindre udfordring med at knuse nødder i blenderen, dog slet ikke et stort problem, men noget der bør nævnes. Alt i alt er blenderen helt fantastisk. Du får næppe en blender i bedre kvalitet på nuværende tidspunkt, så ‘problemet’ med nødderne er blot en lille detalje på en ellers fejlfri maskine.

Testresultaterne fra de mere anerkendte testmagasiner taler sit tydeligt sprog. Selvom Søndagsavisen påpegede et minimalt problem, så blev blenderen uden problem kåret til topscorer. Imponerende må man sige. Vigtig detalje er også at prisen på blenderen er overkommeligt. Du får super meget værdi for pengene ved at købe en KitckenAid blender, hvilket gør at den udentvivl indtager første pladsen i denne blender test.

Specifikationer:

 • Motoreffekt: 550 W
 • Kapacitet: 1,5 liter
 • Kande: Glas
 • Byggemateriale: Metal med glaskande

 

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået 

 

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

 

Outlet section

 


Braun JB 5160

 • 4,5/5 stjerner – Trustedreviews.com

Braun JB 5160

Én af de klart bedre blendere på markedet for tiden er denne topmodel fra Braun JB 5160, som er en virkelig stærk blender, som generelt scorer fantastisk positive anmeldelser blandt uafhængige ekspertkilder og testmagasiner.

Den vinder tests hos både det danske Forbrugerrådet Tænk samt udenlandske Trustedreviews.com, som er meget imponeret over egenskaberne ved denne model.

En model med mange egenskaber i høj kvalitet

Isoleret set er denne Braun JB 5160 en meget klassisk og stilren blender. Motoren er placeret nederst på blenderen, og glaskanden øverst. Det klassiske design gør blenderen nem at betjene med den fine drejeknap, som sidder solidt placeret på forsiden af blenderen. Du får ikke en blender med et væld af muligheder af indstillinger, men nærmere en simpel og virkelig effektiv blender.

Med en effekt på 1000 watt er det også en blender, hvor du kan forvente, at den kan løse de fleste opgaver. Hvor andre blendere ofte giver op på hårde råvarer, så er denne model super god til at klare hårde råvarer.

Kapaciteten på Braun JB 5160 er rigtig fornuftig. Den rummer 1,6 liter, hvilket giver anledning til, at du kan lave større portioner i blenderen – noget, den bestemt også roses for i diverse tests. Derudover finder du på blenderen 11 forskellige hastigheder, som gør det muligt at lave lige det, du ønsker, med den tilpassede hastighed.

Du får også på Braun JB 5160 3 forskellige programmer, som giver mulighed for at lave enten suppe, is eller smoothies, hvor sidstnævnte nok er den mest anvendte funktion.

Eneste negative element ved Braun JB 5160 er, at knivene godt kan være svære at rengøre, men det er også det eneste, som bliver fremhævet.

Specifikationer:

 • Watt: 1000
 • Antal hastigheder: 11
 • Pulsfunktion: Ja
 • Antal programmer: 3
 • Kapacitet: 1,6 liter
 • Brugervenlig
 • 1000 watt

Wilfa BL1200

 • Testvinder – Hus & Hem
 • Testvinder – Søndagsavisen
 • Topscorer – Råd & Rön
 • Topscorer – Klikk.no

Wilfa BL1200 blender

Den femte blender på vores testliste er Wilfa BL-1200S blenderen, som opnår en rigtig flot placering i det norske testmagasin Klikk.no’s test. Her er det den norske kok Jan Ivar Nykvist som tester 9 forskellige modeller, som primært befinder sig i den lave ende prismæssigt. Her får denne Wilfa BL-1200S blender en klar topplacering, hvilket også er grunden til at vi synes den fortjener en plads på vores liste over bedste blendere. Så hvis du leder efter en forholdsvis billig blender, så er dette et super godt bud!

Wilfa BL-1200S scorer nogle flotte point i dens konstruktion samt det meget robuste design. En praktisk ekstra funktion på Wilfa blenderen er den smarte trinløse hastighedsreguleringsfunktion.

Med en kraftig motor på hele 1200 watt, så formår blenderen at klare de fleste opgaver til UG. En af de mest udfordrende opgaver for blendere generelt er knusning af is. Dette synes dog ikke at være et problem for Wilfa BL-1200S. Eneste umildbare ulempe ved blenderen må være lydniveauet, som befinder sig lidt højere end de andre mere lydløse modeller på markedet. Kan man se gennem fingre med lidt ekstra lyd de 30-40 sekunder blenderen kører, så bør det ikke være et problem.

Wilfa blenderen scorer ligeledes nogle rigtig flotte testresultater i de danske aviser. Generelt bliver blenderen rost for dens evne til at klare knusning af is helt uden problemer. Den er også godt med på betjeningsfronten, hvor den også scorer nogle flotte resultater grundet det meget brugervenlige panel på fronten. 

Blenderen udmærker sig ved den ekstra smarte funktion i låget. Wilfa BL-1200S har nemlig et smart påfyldningslåg, hvor du nemt kan påfylde råvarer mens blenderen kører. Selve kanden du kan fylde råvare i har en flot kapacitet på 1.8 liter, hvilket bør være rigeligt i de fleste tilfælde.

Når det gælder rengøring af blenderen, så er den super nem at rengøre. Kanden kan nemt komme i opvaskeren, hvorimod kniven bør skyldes under rindende vand.

Specifikationer:

 • Motoreffekt: 1200 W
 • Kapacitet: 1,8 liter
 • Kande: Glas
 • Byggemateriale: Fod i stål og glaskande

 

Outlet section

 

Dette bør du vide før du køber en blender

Hvis du har læst alle beskrivelser ovenfor, så vil du måske bemærke at blenderne har forskellige motoreffekt. Du har måske kunne gennemskue at pris og effekt ikke altid er retvisende for hvornår der er tale om en god blender. Mange af ovenstående er super gode blendere trods en placering i den lave ende af pris spektret. De bedste blendere er ikke nødvendigvis de dyreste, hvilket også belyser vigtigheden af en test som denne, samt vigtigheden ved at læse den. Forhandleren vil ofte gerne sælge dig den dyreste, netop for at score det størst mulige profit.

Det kan være en fordel hvis du allerede inden købet ved hvad blenderen skal bruges til. Som du kunne læse ovenfor, så er nogle blendere bedre til forskellige elementer, hvilket også gør at du kan finde en super anvendelig blender til næsten ingen penge. Hvis du ved at blenderen skal bruges til bløde råvare, så kan du ofte som tommelfingerregel gå efter en af de lidt billigere modeller. Ved du derimod at du primært skal bruge blenderen til lidt hårdere råvare, så kan det være en idé at gå efter en af de lidt dyrere modeller. Med hårde råvarer tænkes der primært på klumber af is, frosne bær mm, hvilket kræver noget power for at blende.

Når du modtager din nye blender, så skal du være påpasselig med blot at fylde på. Du vil kunne opleve at blenderen kan gå ned i hastighed ved overarbejde, her er det vigtigt du lige standser maskinen, og let forsøger at røre råvarene lidt rundt, sådan at det kan løsne sig lidt. Hvis du ikke efterkommer dette, så kan du måske risikere at motoreren står af.

Lydniveauet svinger også meget fra model til model. Hvis du skal bruge en blender ofte, så vil vi anbefale at du kigger efter en model med et lavere lydniveau.

Lidt sjov at slutte af på…

Der er ingen tvivl om at der er blendere som kan blende mere end andre. Hvis vi lige skal snige en mindre mængde humor ind, så prøv blot at se hvad denne blender fra det populære “will it blend” how kan klare. Tak fordi du læste med og gav vores blender test lidt opmærksomhed.

Se også denne artikel på bomagasinet.dk :Smoothie blender test – her er de 7 bedste 

Læs også: FIND DE 8 BEDSTE STAVBLENDERE I TEST

Denne side er anmeldt af: Michael M. Jensen Rating 10/10