Skrevet d. 3. januar 2019 af Lars Jespersen

Blender test 2019 – Så godt klarer den bedste blender sig

Stor blender test 2019 – Vælg den bedste i test

Som det er tilfældet med stort set samtlige køkkenmaskiner, så kan det være svært at danne sig et overblik over, hvilken blender du skal investere penge i. Kvalitet for pengene og mest mulig værdi er de nøgleord, som vi alle sammen leder efter. Disse egenskaber betyder sikkert også noget for dig, når du er på udkig efter din næste blender. Derfor har vi udarbejdet denne blender test fra 2019, som gerne skal hjælpe dig til et nemt valg af blender.

Blenderen er et alsidigt køkkenredskab. Det er dog ikke alle, der endnu ejer en blender, men der er bestemt en opadgående pil foran salget af blendere, da flere er begyndt at se blenderens alsidige egenskaber. Når du først er den lykkelige ejer af en blender, så vil det også være en af de køkkenmaskiner, der står længst fremme i skabet, da den simpelhen er uundværlig i køkkenets mange facetter. Måske leder du efter en blender for første gang, eller du har måske måttet sande, at den trofaste, gamle blender simpelthen ikke kan mere? Uanset, hvilket scenarie du står i, så vil vi gerne gennemgå nogle af de testvindende blendere på markedet, som vil kunne hjælpe dig til endnu bedre resultater i køkkenet!

En blender er en forholdsvis simpel maskine, der dog kan klare mange forskellige finesser, som kan være forskellen på en god eller en halvdårlig oplevelse. Derfor er det også vigtigt, at du vælger rigtigt første gang – du kan få en maskine af høj kvalitet, hvis du vælger rigtigt fra starten af.

Blender modelTestvinder?Set hos:Pris: Forhandler
Braun JB 5160TrustedreviewsProshop.dk 656,00LÆS MERE
JaKitchenOne.dk 1.353,00LÆS MERE
Braun JB3060 blenderJaSkousen.dk 387,00LÆS MERE
Wilfa PB-1600S PowerTopscorerKitchenOne.dk 1.700,00LÆS MERE
Wilfa BL1200Hus & hemSkousen.dk 799,00LÆS MERE
KitchenAid ArtisanPolitikenProshop.dk 1.465,00LÆS MERE

Ovenfor har vi lavet et hurtigt overblik over de 7 bedste blendere, som vi har vurderet til at klare sig bedst i test. En simpel tabel fortæller dog sjældent den fulde historie, hvorfor vi nedenfor er gået mere i dybden med hvert enkelt produkt. Dette giver dig det bedste overblik over markedets bedste blendere, hvilket kan være en stor hjælp i din beslutningstagen. Vi håber, du vil læse alle beskrivelserne, da hver blender gemmer på lækre detaljer, som selv vi blev MEGET positivt overrasket over!


1. Braun JB 5160

 • 4,5/5 stjerner – Trustedreviews.com

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
627,00 656,00 Til butik →
660,00 660,00 Til butik →
660,00 660,00 Til butik →
1.199,00 1.199,00 Til butik →

Én af de klart bedre blendere på markedet for tiden er denne topmodel fra Braun JB 5160, som er en virkelig stærk blender, som generelt scorer fantastisk positive anmeldelser blandt uafhængige ekspertkilder og testmagasiner.

Den vinder tests hos både det danske Forbrugerrådet Tænk samt udenlandske Trustedreviews.com, som er meget imponeret over egenskaberne ved denne model.

En model med mange egenskaber i høj kvalitet

Isoleret set er denne Braun JB 5160 en meget klassisk og stilren blender. Motoren er placeret nederst på blenderen, og glaskanden øverst. Det klassiske design gør blenderen nem at betjene med den fine drejeknap, som sidder solidt placeret på forsiden af blenderen. Du får ikke en blender med et væld af muligheder af indstillinger, men nærmere en simpel og virkelig effektiv blender.

Med en effekt på 1000 watt er det også en blender, hvor du kan forvente, at den kan løse de fleste opgaver. Hvor andre blendere ofte giver op på hårde råvarer, så er denne model super god til at klare hårde råvarer.

Kapaciteten på Braun JB 5160 er rigtig fornuftig. Den rummer 1,6 liter, hvilket giver anledning til, at du kan lave større portioner i blenderen – noget, den bestemt også roses for i diverse tests. Derudover finder du på blenderen 11 forskellige hastigheder, som gør det muligt at lave lige det, du ønsker, med den tilpassede hastighed.

Du får også på Braun JB 5160 3 forskellige programmer, som giver mulighed for at lave enten suppe, is eller smoothies, hvor sidstnævnte nok er den mest anvendte funktion.

Eneste negative element ved Braun JB 5160 er, at knivene godt kan være svære at rengøre, men det er også det eneste, som bliver fremhævet.

Specifikationer:

 • Watt: 1000
 • Antal hastigheder: 11
 • Pulsfunktion: Ja
 • Antal programmer: 3
 • Kapacitet: 1,6 liter
 • Brugervenlig
 • 1000 watt

2. MAGIMIX Le Blender

 • 9,4/10 stjerner – Dinside.no
 • Anbefalet – Teknisk Ukeblad
 • Anbefalet – Umahro Cadogan (Madekspert)

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
1.353,00 1.353,00 Til butik →
2.045,00 2.045,00 Til butik →
2.045,00 2.045,00 Til butik →

 

MAGIMIX Le Blender er, som navnet antyder, en særdeles kraftfuld blender, der med garanti vil forandre din måde at lave mad på! Blenderen er blevet rost til skyerne i tests, og trods det meget anonyme design skal du ikke lade dig narre: Dette er en blender med masser af saft og kraft, hvilket får den til at stryge direkte ind med en topplacering i denne blender test. 

Le Blender er blevet grundigt gennemgået af de norske mastodonter Dinside.no og Teknisk Ukeblad, der begge var imponerede over det, de så. Det er sjældent, at et produkt får hele 9,4 ud af 10 stjerner i test, men dette var ikke desto mindre tilfældet hos Dinside.no. Særligt den høje hastighed og lette rengøring scorer højt i test, og denne blender bliver da også anbefalet af den danske madekspert, Umahro Cadogan!

Utrolig høj hastighed letter forberedelsen!

Denne blender ligner på mange måder alle de andre – og alligevel kunne den ikke være mere forskellig fra dem. Her tænker vi specielt på de hele 22.000 omdrejninger pr. minut, som gør dette til en helt særlig blender. De høje omdrejninger gør din forberedelse lettere, da du ikke behøver at skære grøntsagerne over, før du propper dem i blenderen – de bliver knust med det samme!

Herudover har Le Blender intet problem med frosne bær og is, ligesom nødder bliver blendet hurtigt og effektivt. Brugervenligheden er i top med simple betjeningsmuligheder, og der er endda 4 forudindstillede programmer, som gør det let at lave både smoothies, grøntsagsdrikke og supper. Det er let at rengøre denne blender, da der ingen hældetud er, og eneste ridse i lakken er i virkeligheden, at modellen ikke kan klare en tur i opvaskeren!

Le Blender giver dig al den kraft, du har brug for i dit køkken, og den vil fra dag 1 være med til at lette madlavningen i køkkenet. Testresultaterne peger på, at denne blender er i en klasse for sig – man skal aldrig skue hunden på hårene, når det kommer til effektivitet og hurtighed!

Herunder kan du opleve en lille præsentation af MAGIMIX Le Blender. 


3. Braun JB3060 blender hvid – Testvinder

 • Testvinder
 • Gode anmeldelser
 • Flot design
Braun JB 3060
ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
387,00 387,00 Til butik →
548,00 548,00 Til butik →
787,00 787,00 Til butik →

Nummer tre på vores testliste er også en virkelig stærk model, som prismæssigt befinder sig i et mellemstadie. Trods den rigtig gode pris på blenderen Braun JB 3060, så er den alligevel blandt de tre bedste blendere i anerkendte tests. Faktisk er det ret sjovt at næsten halvdelen af de testede blendere var fra Braun, og flere var markant dyrere end denne model. Det kan siges meget kort og præcist – vi har med en af de bedste Braun blendere at gøre på fjerde pladsen, og hvilken én!

Braun JB 3060 umildbare svaghed må være at støjniveauet er lidt over de andre modeller, dog har maskinen nogle klare fordele til at opveje denne mindre svaghed. Blenderen udmærker sig ved en stor brugervenlighed og en sikkerhed helt i top! Ikke nok med dette, så er den også super nem at rengøre. Alle komponenter fra maskinen tåler opvaskemaskine, dog selvfølgelig ikke selve ‘motoren’.

Ovenstående parametre er selvfølgelig ikke nok til at være blandt en af de bedste blendere, så derfor er det også oplagt at vi kigger lidt nærmere på blenderegenskaberne. Maskinen får topkarakterer ved blandt andet knusning af is, samt det at blende en smoothie dejlig glat! Knusning af is er et af de områder hvor mange andre blendere må bukke under.

Kigger vi på materialerne, så har Braun JB 3060 en blenderkniv i rustfrit stål. Denne er nem at afmontere og derved super nem at rengøre efter brug. Den kan som udgangspunkt godt tåle en tur opvaskeren, vi anbefaler dog at den vaskes under rindende vand, for at sikre længst mulig levetid.

Kanden på blenderen har en kapacitet på 1.75 liter, og tålet modsat kniven nemt opvaskemaskine, hvor den blot placeres efter brug.

Modellen fra Braun har 5 hastigheder det er mulig at indstille efter.

Specifikationer 

 • 800 W
 • 1,75 liter / Glaskande
 • Antal hastigheder: 5
 • Pulsfunktion

4.Wilfa PB-1600S Power Blender

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
1.700,00 1.700,00 Til butik →

Hvis du leder efter en kvalitetsblender med masser af power til alle de opgaver, du sætter den på, så er Wilfa PB-1600S Power Blender, som navnet antyder, den rette blender til dig! Her får du virkelig smæk for skillingen, og det er en befrielse i en travl hverdag, at blenderen klarer alle de tunge opgaver for dig. En seriøs blender til den seriøse kok!

Imponerende motor og ekstra stærke knive!
En blender skal være god til at knuse og blende hvad end, du måtte proppe i, og dette klarer denne model fra Wilfa til perfektion. Du får en utrolig kraftfuld motor, der yder hele 1600 Watt, hvilket giver mulighed for hastigheder op til 33.000 omdrejninger/min. Dette lyder af meget, og det er også mere end nok til, at denne blender velegnet til at snitte stort set alt!

Wilfa Power Blender er skabt til at kunne lidt af hvert, og faktisk er motoren så kraftfuld, at den kan være med til at varme indholdet, mens blenderen kører derudaf. Den høje hastighed skaber noget varme, hvilket du kan bruge til din fordel i det daglige. Herudover kan blenderen klare temperaturer op til 95 grader, hvorfor du let kan blende supper og lignende.

En fantastisk blender skal naturligvis have stærke knive, og også indenfor den parameter skuffer Wilfa ikke! Du får 6 knive fremstillet i rustfrit stål, hvilket sikrer en fantastisk holdbarhed, og du får 3 hastighedstrin, der sikrer et perfekt resultat hver gang. Blenderen er hurtig, effektiv og grundig på én og samme tid, og derfor behøver du ikke tvivle på resultatet!

Wilfa PB-1600S Power Blender er bestemt ikke én af de billigste blendere på markedet, men det er til gengæld én af de absolut bedste! Du finder ikke meget bedre performance andre steder, og når det handler om holdbarhed og ren råstyrke, så er dette den perfekte blender til jobbet. Vi kan roligt anbefale denne model til den travle husstand!

Specifikationer:

 • Effekt: 1600 W
 • Omdrejninger: 33.000 omdrejninger pr. minut
 • Kapacitet: 2 liter
 • Antal hastigheder: 3 + Turbofunktion
 • 6 stærke knive i rustfrit stål

5. Wilfa BL1200 – Billig testvinder model

 • Testvinder – Hus & Hem
 • Testvinder – Søndagsavisen
 • Topscorer – Råd & Rön
 • Topscorer – Klikk.no

Wilfa BL1200 blender

 

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
799,00 799,00 Til butik →
958,00 958,00 Til butik →

Den femte blender på vores testliste er Wilfa BL-1200S blenderen, som opnår en rigtig flot placering i det norske testmagasin Klikk.no’s test. Her er det den norske kok Jan Ivar Nykvist som tester 9 forskellige modeller, som primært befinder sig i den lave ende prismæssigt. Her får denne Wilfa BL-1200S blender en klar topplacering, hvilket også er grunden til at vi synes den fortjener en plads på vores liste over bedste blendere. Så hvis du leder efter en forholdsvis billig blender, så er dette et super godt bud!

Wilfa BL-1200S scorer nogle flotte point i dens konstruktion samt det meget robuste design. En praktisk ekstra funktion på Wilfa blenderen er den smarte trinløse hastighedsreguleringsfunktion.

Med en kraftig motor på hele 1200 watt, så formår blenderen at klare de fleste opgaver til UG. En af de mest udfordrende opgaver for blendere generelt er knusning af is. Dette synes dog ikke at være et problem for Wilfa BL-1200S. Eneste umildbare ulempe ved blenderen må være lydniveauet, som befinder sig lidt højere end de andre mere lydløse modeller på markedet. Kan man se gennem fingre med lidt ekstra lyd de 30-40 sekunder blenderen kører, så bør det ikke være et problem.

Wilfa blenderen scorer ligeledes nogle rigtig flotte testresultater i de danske aviser. Generelt bliver blenderen rost for dens evne til at klare knusning af is helt uden problemer. Den er også godt med på betjeningsfronten, hvor den også scorer nogle flotte resultater grundet det meget brugervenlige panel på fronten. 

Blenderen udmærker sig ved den ekstra smarte funktion i låget. Wilfa BL-1200S har nemlig et smart påfyldningslåg, hvor du nemt kan påfylde råvarer mens blenderen kører. Selve kanden du kan fylde råvare i har en flot kapacitet på 1.8 liter, hvilket bør være rigeligt i de fleste tilfælde.

Når det gælder rengøring af blenderen, så er den super nem at rengøre. Kanden kan nemt komme i opvaskeren, hvorimod kniven bør skyldes under rindende vand.

Specifikationer:

 • Motoreffekt: 1200 W
 • Kapacitet: 1,8 liter
 • Kande: Glas
 • Byggemateriale: Fod i stål og glaskande

6. KitchenAid Artisan blender

 • Testvinder – Politiken
 • Topscorer – Råd & Rön
 • Topscorer – Smartson.se
 • Topscorer – Søndagsavisen
Kitchenaid Artisan 5KSB5553

 

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
1.465,00 1.465,00 Til butik →
1.470,00 1.470,00 Til butik →
1.758,00 1.758,00 Til butik →
1.999,00 1.999,00 Til butik →

Testvinderen i vores blender test her på Bedste10 bliver denne model fra KitchenAid. Magasiner og testbureauer i hele norden er i grove træk blevet enige om, at denne blender fra KitchenAid er den bedste blender der gives lige nu. Det bakkes op af de mange uafhængige tests, som alle peger på hvor godt denne blender klarer alle opgaver. Der gives mange rosende ord med på vejen til modellen for den alsidighed. Blandt andet kalder Politiken blenderen for en “drømmemaskine” – hvilket blot beviser at vi har med en blender af høj kvalitet at gøre.

Ved test af en blender, så er der nogle forskellige elementer som skal blendes før at du kan drage en konklusion. KitchenAid klarer mere krævende opgaver som isknusning og smoothies til UG, samtidig med at maskinen er yderst robust.

Første gang du får en KitchenAid blender mellem hænderne, så vil du måske bemærke den lidt højere vægt, som må siges at være et kendetegn ved denne model. En kombination af den høje vægt, samt en kraftig byggekvalitet, så får du en blender der er rigtig stabel og robust på samme tid, hvilket er en klar fordel når blenderen skal arbejde med råvarer der kræver noget kraft og power.

Blenderen er tæt på at være en sand drømmemaskine, dog havde Søndagsavisen nogle udfordringer under deres test af denne blender. Udover at den blev kåret til testvinder, så oplevede man en mindre udfordring med at knuse nødder i blenderen, dog slet ikke et stort problem, men noget der bør nævnes. Alt i alt er blenderen helt fantastisk. Du får næppe en blender i bedre kvalitet på nuværende tidspunkt, så ‘problemet’ med nødderne er blot en lille detalje på en ellers fejlfri maskine.

Testresultaterne fra de mere anerkendte testmagasiner taler sit tydeligt sprog. Selvom Søndagsavisen påpegede et minimalt problem, så blev blenderen uden problem kåret til topscorer. Imponerende må man sige. Vigtig detalje er også at prisen på blenderen er overkommeligt. Du får super meget værdi for pengene ved at købe en KitckenAid blender, hvilket gør at den udentvivl indtager første pladsen i denne blender test.

Specifikationer:

 • Motoreffekt: 550 W
 • Kapacitet: 1,5 liter
 • Kande: Glas
 • Byggemateriale: Metal med glaskande

Dette bør du vide før du køber en blender

Hvis du har læst alle beskrivelser ovenfor, så vil du måske bemærke at blenderne har forskellige motoreffekt. Du har måske kunne gennemskue at pris og effekt ikke altid er retvisende for hvornår der er tale om en god blender. Mange af ovenstående er super gode blendere trods en placering i den lave ende af pris spektret. De bedste blendere er ikke nødvendigvis de dyreste, hvilket også belyser vigtigheden af en test som denne, samt vigtigheden ved at læse den. Forhandleren vil ofte gerne sælge dig den dyreste, netop for at score det størst mulige profit.

Det kan være en fordel hvis du allerede inden købet ved hvad blenderen skal bruges til. Som du kunne læse ovenfor, så er nogle blendere bedre til forskellige elementer, hvilket også gør at du kan finde en super anvendelig blender til næsten ingen penge. Hvis du ved at blenderen skal bruges til bløde råvare, så kan du ofte som tommelfingerregel gå efter en af de lidt billigere modeller. Ved du derimod at du primært skal bruge blenderen til lidt hårdere råvare, så kan det være en idé at gå efter en af de lidt dyrere modeller. Med hårde råvarer tænkes der primært på klumber af is, frosne bær mm, hvilket kræver noget power for at blende.

Når du modtager din nye blender, så skal du være påpasselig med blot at fylde på. Du vil kunne opleve at blenderen kan gå ned i hastighed ved overarbejde, her er det vigtigt du lige standser maskinen, og let forsøger at røre råvarene lidt rundt, sådan at det kan løsne sig lidt. Hvis du ikke efterkommer dette, så kan du måske risikere at motoreren står af.

Lydniveauet svinger også meget fra model til model. Hvis du skal bruge en blender ofte, så vil vi anbefale at du kigger efter en model med et lavere lydniveau.

Lidt sjov at slutte af på…

Der er ingen tvivl om at der er blendere som kan blende mere end andre. Hvis vi lige skal snige en mindre mængde humor ind, så prøv blot at se hvad denne blender fra det populære “will it blend” how kan klare. Tak fordi du læste med og gav vores blender test lidt opmærksomhed.

Læs også: Stavblender test 2019