Test-oversigt: Børneguitarer
Find de 10 bedste børneguitarer

Vi er partnerfinansieret. Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores partnere. Artiklen er derfor sponsoreret. Bemærk, artiklens årstal er, hvornår artiklen er opdateret, og ikke nødvendigvis et udtryk for, hvornår produkterne er testet. Læs mere

35 Produkter analyseret
10 Bedste valgt
UDARBEJDET AF EKSPERTER Bag Bedste10 er et specialiseret hold af eksperter indenfor forbrugsgoder, hvis fornemmeste opgave er at give dig den bedste vejledning til at finde det bedste produkt til dit behov.

Guitaren er ét af de mest populære og udbredte instrumenter, og der findes et stort udvalg til både børn og voksne samt til forskellige musikgenre. Når du skal finde den rette guitar til dit barn, kan du vælge imellem forskellige typer (herunder western, spansk og den rockede, elektriske udgave).

Hvilken model der er den rette til din søn eller datter, afhænger af barnets ønske for musikstil. Western og spansk guitar er ideelle til akustiske stilarter, men el guitaren er perfekt til barnet med poppet eller rocket musikstil.

Herunder finder du testanmeldelser fra en række uvildige eksperttests af de 10 bedste børneguitarer i forskellige udgaver.

Redaktionens anbefalinger

Den bedste klassiske og brugervenlige guitar til børn

Sant Guitars CJ-36-BK (spansk)

 • 4,6 ud af 5 stjerner på Google Shopping

Den spanske udgave af strengeinstrumentet er den bedste type til at begynde at spille guitar på. Denne model fra Sant Guitars får 5/5 stjerner i kundeanmeldelserne hos DanGuitar.dk. Den roses af kunderne får sin spillevenlige pasform, der gør det nemt for barnet at få kontrol over instrumentet og håndtere det uden hjælp.

 • Flot finish og en varm lyd
 • Letvægts og stærk konstruktion
 • Fantastisk til junior begyndere

Bedste pris: 699,00 hos Danguitar.dk

Gå til forhandler

Mere om Sant Guitars CJ-36-BK (spansk)

De bedste instrumenter til børn er dem, som er designet og udviklet specifikt til målgruppen. Børn er i udvikling både med hensyn til motoriske og finmotoriske færdigheder. Derfor skal et instrument til din søn eller datter være skabt sådan, at det er nemt for dit barn at håndtere på egen hånd.

Denne Sant Guitars er det bedste valg til barnet, som ønsker at komme godt i gang med musik.

SPECIFIKATIONER

 • Instrumentet henvender sig til børn fra 6-9 år
 • Egner sig til begynderstadiet
 • Nemt for barnet at håndtere
 • God til undervisning
 • Elegant design og varm klang

Den let spillende guitar er en spansk model, der egner sig til undervisning i både de akustiske og klassiske musikgenre.

Barnet får de bedste musikoplevelser med den flotte guitar, som er skabt i stilrent, sort design. Instrumentet giver en varm og fuldendt klang.

Se priser og tilbud på Sant Guitars CJ-36-BK (spansk)


Bedste premiumvalg

YAMAHA CS40 II 3/4

 • 4,8 ud af 5 stjerner på Google Shopping
 • 4,6 ud af 5 stjerner på Amazon

Til det øvede barn der er bekendt med akkorder, er der brug for en børneguitar i bedste kvalitet. Denne guitar er en spansk 3/4 model, der passer perfekt til barnet fra 6-9 år. Den anmeldes med 4,5/5 stjerner hos SoundStoreXL.dk som følge af den varme og afrundede klang.

 • Moderne, håndværk af høj kvalitet
 • Balanceret lyd med jævn og klar respons
 • Designet med fokus på komfort

Bedste pris: 1.050,00 hos SoundStoreXL.com

Gå til forhandler

Mere om YAMAHA CS40 II 3/4

YAMAHA producerer og udvikler instrumenter, udstyr og tilbehør til musikere på alle niveauer. Det er en anerkendt producent, som gør det muligt for både amatører og professionelle at udvikle sig indenfor alle genre.

Når det kommer til at vælge en kvalitetsguitar, handler det om at se på, hvilke træsorter der er anvendt til designet. Træsorternes blødhed er afgørende for at kunne skabe den varme klang, som er ønsket med guitarer.

SPECIFIKATIONER

 • Fremstillet af de bedste træsorter der kan anvendes til guitarer
 • Kombination af rosewood og gran
 • Egnet for det øvede barn
 • Skaber varme klang på alle akkorder
 • Nylon strenge

Denne YAHAMA model er skabt med et gribebræt i rosewood og en top fremstillet i stabilt gran. Dit barn kan øve og udvikle sig med sin YAMAHA guitar igennem flere år. Instrumentet anvender nylonstrenge, som er den blødeste og mest børnevenlige type.

Har dit barn allerede erfaringer med akkorder og stemmetuning, skaber du de bedste, musikalske udviklingsmuligheder med en guitar i højeste kvalitet.

Se priser og tilbud på YAMAHA CS40 II 3/4


Bedst til begynderniveau

DiMavery AC-303 (3/4 model i naturlook)

Når dit barn skal have sin første børneguitar, skal det være en model, der er nemmest at spille på. En spansk guitar er det rette valg i denne forbindelse. Denne model anmeldes med 3,5/5 stjerner og bliver blandt andet rost for sit enkle design og gode pasform til børn.

 • Nylonstrenge af høj kvalitet
 • Designet til nem og behagelig indlæring
 • Holdbar konstruktion

Bedste pris: 619,00 hos SoundStoreXL.com

Gå til forhandler

Mere om DiMavery AC-303 (3/4 model i naturlook)

At være musiker handler ikke kun om at spille sange og melodier. Det handler også om at blive så fortrolig med sit instrument til at starte med, så det i fremtiden bliver nemmere og nemmere at tilegne sig nye grip, færdigheder og teknikker.

Når dit barn begynder til musik, skal du vælge et simpelt instrument, som barnet stille og roligt kan blive komfortabel med.

SPECIFIKATIONER

 • Børnevenlig model og pasform
 • Fremstillet af ægte træsorter
 • Bløde nylonstrenge
 • Konkurrencedygtig pris
 • Ideel til barnet uden erfaringer med at spille på instrumenter

Når det handler om børneguitarer, skal det være en model, som er venlig mod barnets fingre. Børn har mindre stærke fingermuskler end voksne. Derfor skal en børneguitar til nybegynderen være en model med nylonstrenge.

Denne DiMavery model er en spansk model, der er nem at gå til for ethvert barn, uanset om barnet før har stiftet bekendtskab med at spille musik eller ej.

Naturlooket på instrumentet er skabt af hhv. blackwood og limetræ, og de skaber tilsammen et autentisk og elegant udseende samt en blød klang.

Den velspillende børneguitar fra DiMavery henvender sig til børn fra 7-10 år.

Se priser og tilbud på DiMavery AC-303 (3/4 model i naturlook)


Bedst til øvet niveau

Santana B7 BK v2

 • Santana B7 BK v2 kåres med 5/5 stjerner hos DanGuitar.dk.

Til det erfarne barn som kender til grundakkorder, er der brug for en børneguitar, som han eller hun kan udvikle sig med. Santana er ét populært mærke af guitarer, som anbefales af musikskoler til både børn og voksne.

Bedste pris: 1.099,00 hos Danguitar.dk

Gå til forhandler

Mere om Santana B7 BK v2

Markedet for strengeinstrumenter er bredt og stort. Når det kommer til at vælge de bedste guitarer, er der bestemte mærker, som skiller sig ud, og som anbefales i musikkredse. Santana er ét af dem.

Denne Santana B7 BK v2 er den bedste børneguitar, du kan vælge til det erfarne barn, som kender til klange, lyde og grundakkorder.

SPECIFIKATIONER

 • Rem inkluderet
 • Højkvalitetsinstrument
 • Stor værdi for pengene
 • Lavet af gran og mahogni
 • Henvender sig til børn der ønsker eller har erfaringer med at arbejde med klange og lyde

Instrumentet er lavet af de bedste træsorter herunder mahogni og gran, der både giver stabilitet omkring instrumentet og varme, bløde klange på strengene.

Santana er kendt for at producere akustiske guitarer i høj kvalitet og til skarpe priser. Du får masser af værdi for pengene, når du vælger Santana som mærke til dit barn.

Denne model er en 3/4 udgave, som gør det nemt for dit barn at avancere til en voksenguitar, når han eller hun er cirka 10 år.

Santana B7 BK v2 henvender sig til børn fra 6-9 år.

Se priser og tilbud på Santana B7 BK v2


Bedste Western guitar 

Santana ST-200B

 • Denne Santana model er kåret med 5/5 stjerner hos DanGuitar.dk.

Designmæssigt har western guitarer en unik fordel, når det kommer til at finde et instrument til børn. Western modellen er mindre end de 2 øvrige guitarudgaver (spansk og elektrisk). Den roses for sin velspillende og rejsevenlige facon samt sine bløde klange.

Bedste pris: (Produktet er udgået) hos (Produktet er udgået)

Gå til forhandler

Mere om Santana ST-200B

Har dit barn ønske om at spille på en guitar, som giver en mere dyb klang, kan western modellen være det rette valg. Den er designet i en lille udgave, der i sig selv gør den egnet for børn.

Western guitarer kendes for at være ’taknemmelige’ at spille på. Det vil sige, at det er nemt for musikeren at opnå velklingende akkorder.

SPECIFIKATIONER

 • Lille guitar der er nem at gå til
 • Egner sig til både nybegyndere og øvede børn
 • Varm klang
 • Enkel for barnet selv at stemme
 • Dansk produceret

Santana er en dansk kvalitetsproducent af strengeinstrumenter, og de er blandt andet kendte for at bruge ekstra bløde strenge. Dette har stor værdi, når du er på udkig efter en børneguitar.

Du får maksimal værdi for pengene, når du går efter en Santana model. Der er brugt de bedste træsorter til fremstillingen, og hvert et instrument er skabt med respekt for både natur, musik og udøver.

Se priser og tilbud på Santana ST-200B


For et mere visuelt indblik i modellen, se YouTube præsentations-videoen herunder:

Læs mere om Santana ST-200B
Bedst til venstrehåndede børn

Saint Guitars CJ-36L-NA

 • Instrumentet er anmeldt med 5/5 stjerner hos DanGuitar.dk

Èt af de vigtigste parametre du skal være opmærksom på i forbindelse med køb af børneguitar, er i forhold til højre- eller venstrevendt design. De fleste modeller henvender sig til højrehåndede personer. Har du et venstrehåndet barn, vil denne Saint model være det bedste valg.

Bedste pris: 699,00 hos Danguitar.dk

Gå til forhandler

Mere om Saint Guitars CJ-36L-NA

Børneguitaren roses for at leve op til sine produktbeskrivelser og være en velspillende model, der er nem for barnet uden musikerfaringer at spille på.

Venstre- og højrehåndspræference spiller normalt ikke en rolle for design af instrumenter.

SPECIFIKATIONER

 • Højkvalitetsmodel
 • Bruger nylon strenge
 • Leveres med gig bag og plektre
 • Velspillende og egner sig for begyndere
 • God pris

Klaverer, fløjter, violiner, trommer og en lang række andre instrumenter henvender sig til enhver musikudøver, uanset om vedkommende har en højre- eller venstrehånddominans.

Sådan forholder det sig ikke med guitarer.

Er dit barn venstrehåndet, skal du vælge en model, som tilgodeser denne dominans. Denne model fra Saint er iblandt de bedste venstrehåndsmodeller til børn, som kan bruges af både nybegyndere og øvede.

Instrumentet er fremstillet i hhv. laminat og valnød. Den varme lyd er nemt for barnet at skabe, og med de bløde nylonstrenge kan din datter eller søn øve sig i lang tid á gangen uden fingersmerter.

Sant børneguitaren er det rette valg til barnet, som vil kunne bruge sit instrument til undervisning på musikskole. Instrumentet leveres med transporttaske og plektre til akkordspil.

Se priser og tilbud på Saint Guitars CJ-36L-NA


Bedst til de små børn (5-7 år)

YAMAHA GL1 Guitarlele

 • 4,6 ud af 5 stjerner på Google Shopping
 • 4/5 rating hos MusicRadar
 • 4,5 ud af 5 stjerner på Amazon

Hovedparten af børneguitarer henvender sig til børn fra 6-10 år. Har du et musikglad barn under 7 år, vil denne guitarlele være det helt perfekte valg af begynderinstrument. Hos SoundStoreXL.dk kåres den med 4/5 stjerner.

Bedste pris: 699,00 hos SoundStoreXL.com

Gå til forhandler

Mere om YAMAHA GL1 Guitarlele

Som navnet antyder, er en guitarlele en blanding mellem en klassisk, akustisk guitar og en ukulele. Dette skaber tilsammen et underholdende strengeinstrument med en sjov lyd. Dette fanger de mindre børns interesser, og de fine klange kan være med til at holde motivationen oppe hos dit barn.

Denne model fra YAMAHA er det perfekte begynderinstrument til barnet fra 5-7 år.

SPECIFIKATIONER

 • Ideelt begynderinstrument for de mindste børn
 • Nem at spille på
 • Fås i 3 forskellige farver
 • Leveres med taske
 • Bruger nylon strenge

Dens lille størrelse matcher barnet og gør det nemt for din datter eller søn at håndtere sit strengeinstrument.

Som følge af de bløde nylonstrenge kan dit barn få sjove og problemfrie øvesessioner med sin børneguitarlele. YAMAHA modellen fås i 3 forskellige produktfarver, så dit barn kan få det instrument, som matcher personlige ønsker og stil.

Se priser og tilbud på YAMAHA GL1 Guitarlele


Testkilder 

https://www.artistguitars.com.au/buying/how-to-choose-the-right-guitar-for-a-child/581

Denne testanmeldelse af de bedste børneguitarer på markedet er lavet i forhold til anbefalinger fra Artistguitars.com.au. Denne digitale platform rådgiver og vejleder forældre og voksne musikudøvere til valg af rette instrumenter.

Når det kommer til at vælge børneguitar, anbefales det at vælge modeller om:

 • Er designet i 3/4 udgave
 • Giver mulighed for at anvende nylonstrenge
 • Er lavet i kvalitetstræ

De anmeldte instrumenter i denne anmeldelse er alle skabt i 3/4 udgave. Det vil sige, at børneguitarerne har samme, ægte proportioner som de klassiske udgaver til voksne. Dette er ikke kun en praktisk fordel i forhold til barnets størrelse men er også en hjælp for barnet, når han eller hun skal i gang med en voksenguitar. Den nemmeste overgangsfase får barnet, når det har brugt 3/4 udgaven som begyndermodel.

Børn har færre fingerkræfter sammenholdt med voksne. Strenge af stål vil være hånde for barnet at lære at spille guitar på, og de kan forhindre barnet i at kunne øve sig i længere tid á gangen.

De bedste børneguitarer til begynderniveau er modeller med nylon strenge.

Guitarer laves af træ af enten komposit eller laminat. Der bruges forskellige træsorter til fremstillingen, og kvaliteten på sorterne influerer på klangdybden på instrumentet. De bedste træsorter er mahogni, rosewood og gran.

Hvilken guitar skal jeg vælge til mit barn?

Når du skal vælge den rette børneguitar, skal du både forholde dig til udøvelsesniveau, musikalske ambitioner samt personlige behov. Der er forskel på børn og deres ønsker for at spille musik. Har du et ambitiøst barn, eller er din datter eller søn allerede udøvende på guitar, skal du vælge en model i bedste kvalitet. Santana er et anbefalet mærke til barnet, der ønsker at arbejde med toner, og som vil gøre brug af sin guitar til undervisning og samspil.

Er det første gang, dit barn skal stifte bekendtskab med akkorder og strenge, kan det være en god idé at vælge en enkel men velspillede børneguitar. I denne forbindelse kan en budgetvenlig og god guitar være ideel. Med den kan dit barn blive fortrolig med instrumentet, og samtidig kan du spare penge.

En spansk guitar er den bedste model til nybegynderen. Den er lettest for barnet selv at håndtere, og den er nem for barnet at blive undervist på.

Vil du spare ekstra penge på køb af instrument, kan du overveje pakkeløsningen, hvor du både kan få en børneguitar i høj kvalitet sammen med rem, transporttaske samt stemmetuner. Denne samlede løsning giver dit barn de bedste udviklingsmuligheder i forhold til både akkorder og klangforståelse.

Dit barn får mest ud af sin børneguitar, når han eller hun kan tage den med sig i en bag og få anledning til stemme den. Det at stemme sit instrument er vigtigt i samspilssituationer.

Alle børneguitarer i denne testanmeldelse kan blive betjent og stemt af barnet selv.

Gode råd til dig der vil skabe de bedste musikoplevelser for dit barn

Når du forærer et instrument til dit barn, åbner du op for en helt ny verden af lyde, oplevelser, læring og udvikling. Musikudøvelse bidrager på flere niveauer til at skabe fokus, interesse og fascination hos dit barn.

Der er masser af muligheder for at styrke også sociale kompetencer, da dit barn kan engagere sig i samspil med andre børn.

Du kan være med til at skabe de bedste, musikalske oplevelser og udviklingsmuligheder for dit barn ved brug af disse råd:

 • Lad dit barn starte med at få undervisning i basisakkorder

Der findes online platforme, der tilbyder musikundervisning. Her kan dit barn følge et forløb, hvor han eller hun løbende undervises i grundakkorder og med tiden lære at kombinere dem til små melodier.

 • Vælg nodelæsning med grebsoversigt 

Der findes masser af hæfter med sange og melodier, som er lavet til børn. De findes til forskellige niveauer. De bedste hæfter er dem, hvor små melodier akkompagneres af illustrationer med greb. Her kan barnet se og arbejde med korrekt fingersætning.

 • Køb en stemmetuner og supplerende strenge fra starten af

Strenge bliver med tiden slappe, og de kan springe under spil. Dette sker for alle guitarister uanset niveau og erfaring. Det er en god idé at have ekstra strenge liggende, så dit barn ikke behøver at sætte sine øvesessioner i bero, fordi én eller flere strenge er sprunget.

En stemmetuner bruges til at stemme guitaren. Med den kan barnet nemt se på en LCD-skærm, om en streng er enten for lav eller høj i toneleje i forhold til den valgte toneart.

En stemmetuner er et uundværligt redskab i samspil.

Se vores artikel om: Testoversigt: Vi giver dig en guide til de 20 bedste begynder guitarer på markedet 

Læs også: Testoversigt: her er de 9 bedste guitarleler på markedet 

Læs også vores artikel om: 10 af de bedste guitartasker – en testoversigt

Se vores artikel om: Western guitar test: En oversigt over de 10 bedste

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

ghost-img

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Deluxe 3/4 Classic guitar

Day Of The dead JUNIOR (pakke)

3/4 LA Electric Guitar (B Stock)

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme