Bedste brødrister test 2021 – her er de bedste til prisen!

Sidst opdateret: 17. september 2021 af Redaktionen

Vi samler anmeldelser, priser, ekspertråd og tests. Vores guides er baseret på research og uvildige tredjeparts forbruger-tests. Bemærk, artiklens årstal er er et udtryk for, hvornår artiklen sidst er opdateret, og ikke et udtryk for, hvornår produkterne er testet.

Der findes næppe noget bedre end duften af ny ristet brød lørdag morgen, hvor du sammen med en skøn kop kaffe starter dagen. De fleste ejer en brødrister, nogle bedre end andre, men fælles for dem alle sammen, har de til formål at gøre brødet lidt ekstra lækkert til vores mad. Der findes rigtig mange ældre tests af brødristere, hvilket er grunden til at vi har valgt at lave en helt ny brødrister test-guide, for at give dig som forbruger det mest vejledende resultat. Vores test-guide er baseret på en række forskellige forbrugertests. 

En brødrister er for nogle blot en brødrister. For andre har det betydning hvordan den ser ud, hvor meget kapacitet den har, ristetid og mange andre faktorer. Hvis du er typen der synes at en brødrister godt må pynte paå køkkenbordet, fremfor blot at være en genstand der skal pakkes væk hurtigst muligt, så er denne artikel helt afgjort noget for dig! Vi har ikke blot fundet de bedste brødristere der gives i 2021, men også fundet nogle der designmæssigt er flotte og kan pryde de fleste hjem.

Nedenfor her ser du en kort opsummeret liste af de brødristere vi fandt bedst i test. Længere nede kan du finde hvert produkt med dertilhørende beskrivelse.

Brødrister Effekt Set Hos  
1) Cloer 3710 1380 watt Proshop.dk LÆS MERE
2) Delonghi Distinta 900 watt Proshop.dk LÆS MERE
3) KitchenAid 2204EAC 1250 watt KitchenOne.dk LÆS MERE
4) KitchenAId 221EAC 1100 watt Skousen.dk LÆS MERE
5) KitchenAid 4205EMS 2500 watt KitchenOne.dk LÆS MERE
6) Siemens TT86103 860 watt Elgiganten LÆS MERE
7) Wilfa Morgen 800 watt Coop.dk LÆS MERE

Uden yderligere introduktion til vores liste, så giver vi jer en top 8 liste over de bedste brødristere. God læselyst!


1. Cloer 3710 brødrister

Cloer brødrister

Vores testvinder i testen for de bedste brødristere er modelnummer 3710 fra mærket Cloer. Dette er en brødrister i verdensklasse, og du vil aldrig kunne gå tilbage til en billig brødrister igen, efter du har prøvet denne!

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Først og fremmest får du masser af plads. Cloer 3710 har plads til hele 4 stykker brød, hvilket betyder, at familien ikke behøver at vente på, at deres brød bliver færdigt i rækken. Samtidig er du sikret mod brændt toast ved, at brødristeren automatisk kobler fra, hvis der sidder et skive brød fast indeni. Der er ikke noget mere irriterende end brændt brød, hvilket du slipper for med Cloer 3710!

Denne brødrister er virkelig til dem, der sætter pris på et perfekt ristet stykke toast, da skiverne er placeret centralt i risteren, så de får jævn varme og kulør. Dette sikrer et perfekt resultat hver eneste gang! Hvis du er mere til krydderboller, så kan disse ristes i den indbyggede bollevarmer, der ligeledes rister boller til perfektion!

Herudover er Cloer 3710 spækket med smarte funktioner: Du skal f.eks. aldrig bekymre dig om at brænde dig på brødristeren, da den er lavet i et varmeisoleret, metalkabinet, der ikke bliver brandvarmt, og den har både stopknap og en ekstra-løft knap, så du slipper for at have besværet med en brødrister, der ikke vil spytte dit brød op igen!

Endelig er Cloer 3710 let at rengøre, da den har en krummebakke, der blot skal tømmes, hvorefter den igen er klar til mange flere hyggelige morgenstunder.

Dette er virkelig den ultimative brødrister i vores brødrister test, og vi kan slet ikke få armene ned igen – und dig selv oplevelsen af perfekt ristet brød!

Specifikationer og funktioner:

 • Til 4 skiver brød
 • Sikkerhedsslukning, hvis brødet skulle sidde fast
 • Stop knap
 • Perfekt brød hver gang – takket være sensorelektronik
 • Ekstra-løft detalje gør det let at fjerne brødet uden at brænde dig
 • Trinløs variabel brunings kontrol
 • Krummebakke for let rengøring
 • Integreret bollevarmer
 • 1380 W
 • H= 18 cm x B= 16 cm x L= 40 cm

2. Delonghi Distinta brødrister

Brødrister fra Delonghi

Hvis du er vild med lækkert brød og ønsker en brødrister, der er designmæssigt lige i øjet, så kommer du næppe udenom Delonghi Distinta brødristeren!

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Designet af netop Distinta brødristeren er det, der virkelig får den højt op på listen i vores brødrister test. Det er en fuldstændig stilren og særdeles elegant brødrister, der vil se fantastisk ud i hjørnet af køkkenet – et stykke kunst, der samtidig rister brød til perfektion!

Brødristeren fra Delonghi har plads til to brød ad gangen, og du kan riste både almindeligt toastbrød og større bagels i risteren. Dette skyldes den indbyggede bagel-funktion, der giver dig perfekte bagels til morgenkaffen. Herudover har den hele 6 forskellige grader af bruning, så der er med garanti en indstilling, der passer til din smag!

Andre smarte funktioner for Delonghi Distinta er f.eks. optøningsfunktionen og genvarmningen af brød, der ikke nødvendigvis rister brødet, men i stedet varmer det op igen – unikke funktioner, der gør den mere end fortjent til 2. pladsen i vores test!

Når brødet er ristet er det ingen sag at få det ud af Delonghi Distinta takket være ekstra-løft funktionen, som hæver brødet op i en behagelig og komfortabel højde, og herudover triller krummerne ned i en krummebakke, hvilket gør rengøringen let som en leg.

Der er virkelig ikke en finger at sætte på denne brødrister, og den er designet til at være et kunstværk i dit køkken – og så fås den i hele fire farver, der med garanti passer til din stil!

Specifikationer:

 • 900W
 • Metallic finish med detaljer i crom
 • Elektroniske kontrolknapper – genvarm-, optø- og afbryd-knapper
 • Neon indikator
 • Ekstra-løft funktion
 • Krummebakke
 • Non-slip fødder
 • Bollevarmer

3. KitchenAid 2204EAC brødrister – TÆNK testvinder

Kitchenaid brodrister

TÆNK testvinder. Dette vejer meget tungt i luften omkring denne brødrister fra KitchenAid, der virkelig er en elegant og effektiv brødrister, der ikke koster det hvide ud af øjnene – en sikker 4. plads på listen i den store bedste brødrister test!

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

1.849,00 DKK
1.904,00 DKK
1.904,00 DKK

KitchenAid 2204EAC er en utrolig smuk og elegant brødrister i en fantastisk creme-farve, der passer perfekt ind i mange køkkener. Den er udført i formstøbt metal, der giver den et eksklusivt præg, som går igen i det klassiske KitchenAid bånd omkring toppen på brødristeren. Derudover er den udført i runde og bløde former – lækkert! Et brugbart stykke kunst som er lige til at spise med øjnene!

Denne brødrister fra KitchenAid er dog ikke kun en designmæssig perle – den kan faktisk riste brød! Brødristeren har plads til 2 stykker, som kan ristes efter dit hoved med hele 7 forskellige risteindstillinger, og der er en nedtællingsfunktion i form af LED-lys, så du hele tiden kan følge med. Du kan riste lige den type brød, du ønsker, da slidserne til brødet er ekstra brede – kun fantasien sætter grænser!

Herudover kommer KitchenAid 2204EAC med en lækker funktion, der bare spiller på de rigtige tangenter. Der er her tale om en hold-varm funktion, som kan holde brødet varmt i op til 3 minutter – en detalje, som man ikke kan undvære, når man først har prøvet den!

Alt i alt er det ikke svært at se, hvorfor denne brødrister fra KitchenAid er kåret som TÆNKs testvinder – en fantastisk brødrister med et enestående design!

Funktioner:

 • Hold-varm funktion
 • Bagel funktion
 • Optøningsfunktion
 • “A Little Longer” funktion
 • Opsamlingsbakke til krummer
 • Brede risteslidser

4. KitchenAId 221EAC brødrister

KitchenAid 221 brødrister

Denne brødrister fra KitchenAid er fantastisk, hvis du elsker at få en skive friskristet brød til morgenmaden. Med 221EAC får du en brødrister, der rister brødet godt, og som ikke ser hæslig ud, som den står i køkkenet – et solidt valg af brødrister til de almindelige behov!

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

KitchenAid 221EAC er som de andre brødristere i vores brødrister test en opretstående rister, der rister brødet perfekt på begge sider samtidig. Du skal ikke bekymre dig om noget som helst – brødet popper selv op, når det er færdigt, og du kan lave 2 skiver brød på samme tid. Herudover kan du tø brødet op direkte fra fryseren med den smarte optøningsfunktion!

Rent teknisk har du hele 7 risteindstillinger, der skulle give dig det ønskede resultat, og du får en samlet effekt på imponerende 1100 W. KitchenAid 221EAC holder brødet varmt i op til 3 minutter efter, at det er ristet færdigt, og du får også andre funktioner, der også ses i de dyrere brødristere. Her er der tale om en frostfunktion og en bagelfunktion, der giver fantastisk alsidighed!

Til sidst gør det indbydende design af KitchenAid 221EAC, at du har lyst til at riste dit brød hver morgen, fordi den er flot og helt enkel i dens design!

Alt i alt en fantastisk brødrister til dig, der ikke vil have en grim rister, og som er vild med muligheden for at riste brød efter dit eget hoved!

Specifikationer og funktioner:

 • 1100W
 • Metal
 • 7 indstillinger
 • Holde-varm funktion i op til 3 min.
 • Frostfunktion
 • Bagelfunktion
 • 102,9 cm ledning
 • 21 × 28,6 × 18,4 cm
 • Krummebakke
 • Creme farve

5. KitchenAid 4205EMS brødrister

KicthenAid brødrister sort

Denne brødrister giver dig den ultimative risteoplevelse og har et råt udseende, der bryder et helt hvidt køkken fantastisk! Du får faktisk to brødristere i én maskine, hvilket gør dette til en af de smarteste brødristere i vores brødrister test!

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

2.914,00 DKK
3.079,00 DKK

Denne brødrister fra KitchenAid er utrolig smart. Du kan riste op til 4 stykker brød samtidig, men den er delt op i to gange to slidser, der gør det muligt at riste de to stykker brød forskelligt – den perfekte brødrister til en familie med forskellig smag i ristet brød!

KitchenAid 4205EMS er særdeles kraftfuld og kommer med en samlet effekt på hele 2500 W, der er fordelt på de to forskellige varmeelementer. Den har autosensor, der automatisk løfter brødet, og selve brødet kan ristes ved 7 forskellige ristegrader for det perfekte resultat. Brødet får lige nøjagtigt det, det skal have med den smarte og præcis LED timer, og brødristeren holder brødet varmt, så du ikke behøver at spise det med det samme!

Udover de mange fantastiske funktioner, så kommer denne KitchenAid brødrister i et retro design i støbt metal, som giver et industrielt præg til dit køkken. Det solide og tunge udseende er bestemt ikke for alle, men man kan ikke argumentere for, at den ikke er praktisk!

Alt i alt er dette den ultimative brødrister til den store familie. Du kan riste brødet forskelligt, og dette sker utrolig effektivt. Prisen er dog den helt store synder ved denne brødrister – den er virkelig dyr – men den er alle pengene værd!

Specifikationer og funktioner:

 • 2500W
 • 7 risteindstillinger med LED-nedtællingstimer
 • 2 par uafhængige slidser
 • Hæv og sænk for automatisk ristning
 • Auto ristefunktion
 • Auto varmefunktion, der holder brødet varmt
 • Bagel funktion, der kan riste kun én enkelt side
 • Defrost funktion, der kan tø og riste frossent brød
 • Sandwich funktion med holder (1 sandwichholder)
 • H x B x D: 20,5 x 34,8 x 30,4 cm
 • Vægt: 7,5 kg
 • 5 års garanti

6. Siemens TT86103 brødrister

Simens brødrister test

Denne kompakte og særdeles flotte brødrister fra Siemens er selvfølgelig også at finde i vores brødrister test! Du får en god risteoplevelse i et stilfuldt design og til en pris, som er til at komme i nærheden af!

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

TT86103 er en solid brødrister, der kan riste 2 stykker brød af gangen, og dette bliver gjort skånsomt og jævnt hver gang! Dette er sikret med Siemens’ quarzglas, der giver en mere skånsom og præcis ristning. Herudover har brødristeren en elektronisk sensor, som måler temperaturen inden ristning, hvilket giver de utrolig jævne resultater.

Siemens’ brødrister kan indstilles digitalt til en bestemt temperatur til ristning, og den har de fantastisk brugbare funktioner, som man også ser på dyrere modeller: Genopvarmning, sprødhed og hukommelsesfunktion. Alt dette er pakket ned i en særdeles kompakt brødrister, der ser fantastisk ud i et moderne køkken!

Til sidst er det værd at nævne, at Siemens TT86103 har både varmeisolerede ydersider, så du ikke brænder dig, og den har automatisk sluk-funktion, hvis brødet skulle sætte sig fast. Herudover placeres brødet naturligvis centralt, hvilket sikrer en helt ensartet bruning!

Dette er bestemt en fornuftig brødrister til langt de fleste små og store hjem, hvor et stykke ristet brød er værdsat, og den hører helt sikkert hjemme i vores brødrister test!

Specifikationer og funktioner:

 • Belyst stop tast
 • Optøningsfunktion med separat belyst tast
 • Til 2 skiver brød
 • Integreret bollerister i rustfrit stål
 • Brødopløfter med hi-lift
 • Udtagelig krummebakke
 • Ledningsoprul
 • Effekt: 860W
 • Produktmål, mm 184 x 313 x 170

7. Wilfa Morgen Brødrister – Hvid

Wilfa brødrister

Denne smarte og prisvenlige brødrister fra Wilfa er et perfekt match til dig, der gerne vil have perfekt ristet brød til din morgenkaffe. Den er simpel og udført i lækre materialer, og den gør det, den skal: Den rister brød!

 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Wilfa Morgen brødristeren har et særdeles robust design i rustfrit stål, der måske ikke nødvendigvis vinder designpriser, men ikke desto mindre er utrolig praktisk! Du kan spilde diverse ting, uden det gør det helt store, og den har en separat krummebakke, så du let kan rengøre risteren efter brug.

Wilfa Morgen rister perfekt brød hver gang takket være de 7 forskellige risteindstillinger, der giver dig god kontrol over brødet. Herudover er der en indbygget liftfunktion, der gør det let at tage brødet uden at brænde fingrene på de varme stykker stål!

Alt i alt den perfekte brødrister til dig, der bare gerne vil have ristet brød uden de store dikkedarer, og til dig der ikke har behov for at bruge flere tusinde kroner på en brødrister – hvilket selvfølgelig giver den en plads i vores store brødrister test!

Specifikationer

 • Praktisk brødrister
 • 7 indstillinger
 • Krummebakke

Konklusionen på vores store brødrister test 2021…

Ud fra vores test af brødristere er vi kommet frem til den ovenstående liste, som vi bestemt håber, at du kan bruge til at træffe en beslutning om, hvilken brødrister du skal købe næste gang. Uanset hvilken brødrister du ender med at vælge, så kan du være sikker på, at de rister brødet til perfektion – og så er det måske mere et spørgsmål om at finde ud af, hvilket design og hvilke smarte funktioner du ønsker at have oveni dette. Der er brødristere i alle prisklasser, og du skal ikke være bekymret for kvaliteten – alle brødristerne er solide og pålidelige.

Vi ønsker dig god fornøjelse med brødristningen og håber, at du vil få mange gode morgenstunder med lækkert ristet brød fra en af ovenstående brødristere!

FAQ

Hvilke brødristere er de bedste at købe?
Nogle af de bedste brødristere, som du kan købe i øjeblikket, er blandt andet modellerne Cloer 3710, Delonghi Distinta og KitchenAid 2204EAC, som alle har fået nogle gode anmeldelser i en række forbrugstests. Brødristerne bliver blandt andet rost for deres praktiske egenskaber og deres flotte designs.
Hvad skal jeg være opmærksom på, når jeg skal købe en brødrister?
Når du skal købe en brødrister, så skal du blandt andet være opmærksom på, hvor mange stykker brød maskinen kan riste ad gange. Hvis din husstand består af flere mennesker, så kan det være praktisk at vælge en større brødrister, så der er plads til flere portioner.
Hvor lang tid bør en brødrister holde?
Når du køber en brødrister, så bør den kunne holde i seks til otte år, førend den trænger til at blive skiftet ud. Dog kan levetiden af en brødrister godt variere, alt efter hvilken kvalitet maskinen er lavet i, hvormed en billig brødrister måske ikke holder i så lang tid.
Hvor mange penge bør jeg bruge på en brødrister?
Der er intet fast beløb for, hvor mange penge du bør bruge på en brødrister. Hvis du søger en god og holdbar model, så kan det være en fordel at investere lidt flere penge i den. Dog er brødristere i forvejen en relativ billig form for køkkenmaskine.

 

Denne side er anmeldt af: Jacob N. Hedegaard 10/10