Guide: Her finder du de 10 bedste deodoranter til kvinder

Sidst opdateret: 30. november 2021 af Redaktionen | Artiklen er en annonce

Bedste10 er finansieret af vores partnere, og artiklerne anses dermed som sponsoreret indhold.

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research, men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores partnere. Bemærk..., artiklens årstal er, hvornår artiklen er opdateret, og ikke nødvendigvis et udtryk for, hvornår produkterne er testet. Læs mere

Der kan være mange gode grunde til at gå på jagt efter en ny deodorant. Det kan være, du leder efter én med færre skadelige stoffer, en ny duft eller en variant, der både fungerer som deodorant og antiperspirant. En god deodorant kan gøre en stor forskel i hverdagen.Når du føler dig ren, er du også mere veltilpas. hvad enten det er på et møder, på en tur i træningscentret eller på en date. I denne artikel kigger vi nærmere på vores 10 favoritter af deodoranter til kvinder. Listen omfatter et bredt udvalg, hvor du bl.a. kommer et smut forbi Det Døde Hav, de franske kilder i Pyrenæerne samt veganske og økologiske produkter. 

Bedste deodoranter til kvinder Set hos
1) Relevant Ocean Plastic Deodorant Relevantcos.dk LÆS MERE
2) AHAVA Magnesuim Rich Deodorant Helsebixen.dk LÆS MERE
3) Clarins Gentle Care Roll-on Nicehair.dk LÆS MERE
4) Nivea Black & White Invisible Original Spray Nicehair.dk
5) Clinique Dry-Form Antiperspirant-Deodorant Stick Proshop.dk
6) Dove Original Deodorant Spray Med24.dk
7) Biotherm Deo Pure Nicehair.dk
8) Green People Natural Deodorant Med24.dk
9) Vichy Dry Touch Deo Roll-on Med24.dk
10) Lavera Basis Deospray Med24.dk
11) Perspirex Extra-Effective Antiperspirant Strong Nicehair.dk

 

1. Relevant Ocean Plastic Deodorant – Det naturlige valg af deodorant til kvinder og mænd

Se priser og tilbud på Relevant Ocean Plastic Deodorant her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Relevant Ocean Plastic er en naturlig deodorant uden skadelige stoffer og med en effektiv lugtbeskyttelse. Deodoranten indeholder udelukkende sikre og naturlige ingredienser, der ikke skader din hud og er udviklet til alle hudtyper.  Deodoranten fra Relevant er, som den første i verden, lavet af Ocean Plastic fra genanvendte fiskenet opsamlet fra verdenshavene. Dermed sætter Relevant med deres Ocean Plastic Deodorant både fokus på din sundhed og bæredygtighed.  

Bæredygtighed går hånd i hånd med den naturlige beskyttelse

Såvel som vi gerne vil passe på os selv og vores hud, vil vi også gerne passe på naturen og vores omgivelser. Relevant Ocean Plastic Deodoranten sætter fokus på vores forbrug og holdbarhed samt genanvendelse af indkøbte produkter. Relevant går forrest i kampen med den første deodorantemballage, der er lavet af genanvendt fiskenet fra verdenshavene. Dette initiativ går fint hånd-i-hånd med en formulering helt uden aluminium og alkohol.

Alle produkter fra Relevant er etisk formuleret og produceret i Danmark og Ocean Plastic Deodorant er selvfølgelig cruelty-free samt vegansk.

En naturlig deodorant der er yderst effektiv, populær og velduftende 

Relevant Ocean Plastic Deodoranten er effektiv og holder op til 24 timer. Ved at skifte til en naturlig deodorant uden aluminium sikrer du, at din krop sikkert og naturligt kan komme af med affaldsstoffer, som tidligere har været blokeret af aluminiumssalte.

Deodoranten fås i varianter med både en neutral- samt en citrus & cucumber duft.  Kundernes begejstring er svær at skjule med en god bedømmelse på 4,3 ud af 5 på Trustpilot. 

Fordele

 • Bæredygtig emballage
 • Effektiv lugtbeskyttelse 
 • Udviklet til alle hudtyper 
 • Vegansk sammensætning
 • Indeholder ikke aluminium og alkohol

Udvalgte specifikationer

 • Anvendelse: Bruges dagligt 
 • Indhold: 50 ml
 • Type: Roll-on

2. AHAVA Magnesuim Rich Deodorant – veganer-venlig deodorant til kvinder

AHAVA Magnesuim Rich Deodorant

Se priser og tilbud på AHAVA Magnesuim Rich Deodorant her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Med AHAVA Magnesuim Rich Deodorant Women får du en fremragende deodorant. Den giver straks huden en frisk fornemmelse og eliminerer lugtgener i forbindelse med sved. 

AHAVA’s hudplejeprodukter blev oprindeligt udviklet af den israelske spa-tekniker Ziva Gilad. Det begyndte som en lidt tilfældig observation af turisternes store fascination for Det Døde Havs mineraler og næringsstoffer – og deres ihærdige forsøg på at putte vandet i små glasflasker og bøtter til hjemmebrug, men er i dag fundamentet for en millionvirksomhed. Produkterne fra AHAVA bygger alle på de eftertragtede mineraler og næringsstoffer fra Det Døde Hav – så hiv den magiske virkning direkte med hjem på dit eget badeværelse. 

Du får med AHAVA Magnesuim Rich Deodorant Women et utroligt naturligt og veganvenligt produkt, der bl.a. ikke indeholder aluminium, parabener, triclosan, alkohol og sulfater. Deodoranten har høstet gode forbrugeranmeldelser på Amazon.com med 4/5 stjerner.

Deodoranten leveres som en roll-on, og den er hurtigt absorberende, så du kan få en frisk fornemmelse inden den vigtige præsentation på arbejdspladsen eller daten med ham den søde fra naboblokken. Idet den er hurtigt absorberende, undgår du grimme skjolder på tøjet, hvilket ellers kan være en problem med mange andre lignende deodoranter.

AHAVA Magnesuim Rich Deodorant Women indeholder desuden CareMag D-teknologien, der virker beroligende på huden. Du får derfor utroligt meget for pengene med deodoranten fra AHAVA – det hebræiske navn for kærlighed. 

Du kan bruge produktet lige så ofte, du vil.

Udvalgte specifikationer

 • Veganvenligt produkt
 • Uden bl.a. parabener, triclosan og aluminium
 • Hurtigt absorberende
 • Holder huden frisk
 • Roll-on 
 • Produkt med mineraler og næringsstoffer fra Det Døde Hav

3. Clarins Gentle Care Roll-on – forfriskende kvinde deodorant uden alkohol

Clarins Gentle Care Roll-on

Se priser og tilbud på Clarins Gentle Care Roll-on her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Clarins Gentle Care Roll-on er et produkt, der både har virkninger fra en deodorant og antiperspirant. Mens en deodorant dæmper lugtgener, forebygger antiperspiranten svedudskillelse ved hjælp af aluminiumssalte. Produktet indeholder ikke alkohol, men ifølge Tænks kemitest fra den 22. oktober 2020 for Clarins Gentle Care Roll-on indeholder deodoranten stoffer, der kan virke hormonforstyrrende samt parfumestoffer og planteekstrakter, der kan virke allergifremmende. Det er dog imidlertid et produkt, der er elsket af forbrugerne – på Amazon.com får deodoranten karakteren 4,6 ud af 5 mulige stjerner. Franske Clarins er samtidig et topmærke, der går højt op i at præsentere produkter, der skader naturen mindst muligt. Samtidig lanceres produkterne ud fra den tilgang, at den ægte skønhed først viser sig, når den kommer indefra.

Deodoranten indeholder bl.a. troldhasselekstrakt, der trækker porerne sammen, mens rosmarin blødgør, og de essentielle olier bidrager med en dejlig duft. Du får derfor en meget forfriskende formel, der ikke efterlader skjolder på tøjet, men derimod en superfrisk fornemmelse. Perfekt, når du skal en tur forbi fitnesscentret, eller når du skal sidde i møde med en vigtig kunde.  

Udvalgte specifikationer

 • Forfriskende roll-on
 • Uden alkohol
 • Ingen skjolder på huden
 • Antiperspirant
 • Lang virkning
 • Fra fransk topmærke 

4. Nivea Black & White Invisible Original Spray – kvinde deodorant, som beskytter dit tøj

Nivea Black & White Invisible Original Spray

Se priser og tilbud på Nivea Black & White Invisible Original Spray her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Nivea Black & White Invisible Original Spray er et godt valg til dig, der gerne vil undgå skjolder på tøjet. De fleste af os kender givetvis allerede til velduftende deodoranter, der efterlader grimme hvide mærker eller skjolder på tøjet. Dét modvirker Nivea Black & White Invisible Original Spray, så du kan roligt finde den lille sorte kjole frem fra garderobeskabet eller den foretrukne hvide T-shirt. 

En anden styrke er, at deo-sprayen holder den friske virkning i op mod 48 timer – perfekt, hvis du skal på en lille weekendtur med kæresten. Produktet forener virkningen fra en deodorant og antiperspirant, så du både får den friske duft, der hæmmer svedlugten, samt stoffer, der forebygger svedudskillelse. Ideelt, hvis din weekendtur inkluderer et par løbeture med kæresten eller dans ud på de sene nattetimer – her vil du naturligvis vise dig fra din bedste side, selvom naturlig sved ifølge biologer kan virke tiltrækkende på din partner. 

Du kan bruge deodoranten som ønsket, så brug den alt efter behov. Det er i øvrigt en deodorant, der er blevet godt modtaget af forbrugerne. På Amazon.com har forbrugerne tildelt den 4,5 ud af 5 stjerner.

Nivea er et kendt mærke inden for branchen og lancerer hudplejeprodukter, der bygger på hudens naturlige egenskaber. Målet er, at din hud skal føles både sund og blød.

Udvalgte specifikationer

 • Beskytter tøjet mod grimme mærker
 • Deo-spray med frisk blomsterduft
 • Virkning i 48 timer
 • Plejer huden
 • Antiperspirant
 • Uden ethylalkohol
 • Kan benyttes efter behov


5. Clinique Dry-Form Antiperspirant-Deodorant Stick – Roll on deo til kvinder

Clinique Dry-Form Antiperspirant-Deodorant Stick

Se priser og tilbud på Clinique Dry-Form Antiperspirant-Deodorant Stick her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Dry-Form Antiperspirant-Deodorant Stick er et produkt fra det velrenommerede Clinique. Et brand, der går op i at tilbyde produkter uden skadelige stoffer, såsom parabener og parfumer. Du får en allergivenlig og uparfumeret deo-stick, som du kan bruge alt efter behov – det er et unisex produkt, som er populært hos kunderne. På Amazon.com ligger det på forbrugerkarakteren 4,3/5. 

Deodoranten bygger på en unik patenteret formel, så du undgår grimme mærker på tøjet – et onde, som mange ellers døjer med i hverdagen. Eftersom deodoranten har antiperspirant-egenskaber, får du en dobbeltvirkning. Du slipper for lugtgener, men forebygger også sved. Produktet er ganske enkelt en vinderkombination til dig, der ofte sveder meget, og som gerne vil have en deodorant uden parfume.  Deo-sticken er velegnet til alle hudtyper, og den er super nem at påføre – hvad enten du er på vej til et vigtigt møde eller er på vej over for at møde dine nye svigerforældre. Produktet bliver lynhurtigt absorberet af huden, så du får den friske fornemmelse, der gør dig 100% klar til at være fuldt ud til stede i nuet – uden at skulle være bekymret for grimme skjolder under ærmerne. 

Udvalgte specifikationer

 • Beskytter tøjet mod grimme mærker
 • Uparfumeret
 • Unisex produkt
 • Beskytter mod lugt hele dagen
 • Antiperspirant
 • Allergivenligt produkt
 • Nem at påføre

6. Dove Original Deodorant Spray – det klassiske valg af kvinde deodorant
Dove Original Deodorant Spray

Se priser og tilbud på Dove Original Deodorant Spray her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Går du efter en helt klassisk deodorant? Så er Doves Original Deodorant Spray et godt bud. Her får du en uparfumeret deodorant med antiperspirant-virkning. Den har derfor en dobbelt funktion, der giver en behagelig følelse time efter time. Samtidig giver den en dejligt plejende virkning, så du beskytter huden bedst muligt.  

Du får den desuden i et stort XL-format med 250 ml, så du har ekstra meget af din nye yndlingsdeodorant. Flere forbrugere har allerede meldt positivt tilbage på Doves Original Deodorant Spray. På Amazon.com ligger kundernes vurdering i øjeblikket på 4,4 stjerner ud af 5. 

Sved er et problem for mange, og med den rette deodorant og/eller antiperspirant kan du gøre meget for at hindre mange af de gener, der er forbundet med svedlugt. Brugen af deodorant bør dog også kombineres med en god personlig hygiejne samt eventuel brug af tøj i naturmaterialer, der modvirker sved og har åndbare egenskaber. Her kunne valget falde på bomuld. 

Udvalgte specifikationer

 • Klassisk valg af deodorant
 • Uparfumeret
 • Antiperspirant
 • Stort XL-format, 250 ml

7. Biotherm Deo Pure – 100% naturlige ingredienser
Biotherm Deo Pure

Se priser og tilbud på Biotherm Deo Pure her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Du kan næsten høre det på navnet Biotherm Deo Pure – produktet bygger på 100% naturlige ingredienser. Det indbefatter, at det er helt uden parabener og aluminium. Ifølge Tænks kemitest fra 22. oktober 2020 indeholder deodoranten hverken allergifremmende planteekstrakter eller hormonforstyrrende stoffer. Du finder imidlertid andre stoffer, der kan virke allergifremkaldende samt parfumestoffer – dog er de alle tilladte, så det er dog noget, du skal have in mente, hvis du har en sart hud eller er parfumeallergiker. 

Biotherm er generelt kendt for at lancere luksus hudplejeprodukter til kunder, der elsker naturlige ingredienser. Deres produkter bygger f.eks. på det termiske mineralvand, der løber under Pyrenæerne, og som siges at have en foryngende effekt på huden. 

Formlen til Biotherm Deo Pure bygger også på bl.a. aloe vera, der hjælper med at beskytte huden på optimal vis, ligesom deodoranten har en lækker duft. 

Udvalgte specifikationer

 • 100% naturlige ingredienser – bl.a. mineralvand og aloe vera 
 • Uden parabener og aluminium
 • Holder i 24 timer
 • Beskytter huden

8. Green People Natural Deodorant – perfekt kvinde deodorant for veganere og vegetarer
Green People NaturalSe priser og tilbud på Green People Natural Deodorant her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Green People Natural Deodorant er valget for dig, der søger en økologisk deodorant uden alle de skadelige stoffer, der kan gå ind og forstyrre kroppens hormonbalance. 

Green People er en engelsk familievirksomhed, der siden opstarten i 1997 har gjort en dyd ud af tilbyde kunderne “effektive, certificerede økologiske produkter af høj kvalitet.” Hos den engelske forbrugerorganisation Ethical Consumer har panelet sammenlignet 46 deodorantbrands og deres forskellige standarder inden for bl.a. brug af skadelige stoffer. Her har Green People opnået 16 ud af 20 point og ligger dermed helt i top af listen over ”de gode, økologiske” brands. Selv kunderne elsker produktet, hvilket i virkeligheden er den bedste anbefaling. På Amazon.com ligger vurderingen på 4,3 ud af 5 stjerner. 

Med valget af Green People Natural Deodorant får du en både mild og økologisk deodorant fra serien Organic Base. Den er et godt valg til dig, der lider af eksem og psoriasis, men også for veganere og vegetarer.

Udvalgte specifikationer

 • Mild og økologisk deodorant
 • Perfekt til veganere og vegetarer
 • Uparfumeret 
 • Uden skadelige stoffer som aluminium, parabener og triclosan
 • Fra økologisk brand


9. Vichy Dry Touch Deo Roll-on – mild mod huden

Vichy Dry Touch Deo Roll-on

Se priser og tilbud på Vichy Dry Touch Deo Roll-on her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Vichy Dry Touch Deo Roll-on henvender sig til dig, der søger en meget mild deodorant uden skadelige stoffer. Franske hudplejeprodukter har altid været kendt for at revolutionere branchen, og med Vichy var det brugen af vulkansk vand, der gjorde dem til noget helt særligt på markedet i begyndelsen af det 20. århundrede. Nu kan du selv teste, hvorfor Vichys produkter har været så eftertragtede årti efter årti. Produktet er allerede et hit hos de kunder, der har efterladt en brugeranmeldelse på Amazon.com. Deodoranten har her opnået en karakter på 4/5. 

Roll-on deodoranten er uden en lang række af de skadelige stoffer, der kan påvirke kroppens naturlige hormonbalance. Det tæller bl.a. aluminiumssalte, parabener og alkohol. Den er derfor velegnet til alle hudtyper.

Udvalgte specifikationer

 • Mild mod huden
 • Giver friskhed over længere tid
 • Uden aluminiumssalte, parabener og alkohol 
 • Efterlader ingen hvide mærker
 • Velegnet til alle hudtyper

10. Lavera Basis Deospray – regulerer sveddannelsen
Lavera Basis Deospray

Se priser og tilbud på Lavera Basis Deospray her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Lavera Basis Deospray hjælper med at regulere sveddannelsen, så du får en frisk fornemmelse hele dagen. Det store plus med tyske Laveras deodorant er, at den ikke indeholder aluminiumssalte, mens de æteriske olier bidrager med en både herlig og sart duft. Det er kendetegnende for Laveras produkter, at de ikke indeholder tilsætningsstoffer og konserveringsmidler, og i videst muligt omfang bliver ingredienserne hentet fra økologiske jordbrug. Hos den engelske forbrugerorganisation Ethical Consumer har panelet sammenlignet 46 deodorantbrands og deres forskellige standarder inden for bl.a. brug af skadelige stoffer. Her har Lavera opnået en score på 12/20 og placerer sig således i top 10. 

Også på Amazon.com er karaktererne høje: Her scorer Lavera Basis Deospray karakteren 4,4/5. Én af brugerkommentarerne lyder: ”It definitely exceeded my expectations! The greatest test was last week as I wore it in Spain at 40 degrees temperature and I can say it did a great job. The best vegan, natural deodorant I’ve tried so far.”

Udvalgte specifikationer

 • Regulerer sveddannelsen
 • Delikat duft fra æteriske olier
 • Med ekstrakt fra troldnød, rosenessens og salvie
 • Uden aluminiumssalte

11. Perspirex Extra-Effective Antiperspirant Strong – kvinde roll on deo, som holder i 5 dage


Perspirex Extra-Effective Antiperspirant Strong

Se priser og tilbud på Perspirex Extra-Effective Antiperspirant Strong her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Bliver du hæmmet i hverdagen af sved? Hvis ja, kan det være nødvendigt at ty til de lidt stærkere antiperspiranter end blot en ”almindelig” deodorant. Heldigvis kan du finde en lang række gode produkter på dagens marked. Tag gerne et nærmere kig på Perspirex-serien med en række effektive produkter til dig, der sveder meget. Effekten holder op til 5 dage takket være den patenterede formel. Du kan bruge den uparfumerede antiperspirant sammen med din vanlige parfume, så du stadig får glæde af din yndlingsduft. Samtidig minimerer Perspirex Extra-Effective Antiperspirant Strong irritationer, så du opnår stor velvære.

amazon.com har brugerne kvitteret med 4 ud af 5 stjerner. 

Udvalgte specifikationer 

 • Roll-on
 • Mod sved og svedlugt
 • Specielt udviklet til dig, der sveder meget
 • Patenteret formel
 • Holder i 5 dage
 • Uparfumeret
 • Klinisk bevist

Deodoranter – hvorfor sveder vi?

Sved er en ting, som mange af os kæmper med på daglig basis, eksempelvis når vi kommer ud i uvante situationer, eller kroppen får brug for at regulere temperaturen – den såkaldte termoregulering. 

Sved udskilles gennem svedkirtlerne, og signalet kommer fra den nederste del af mellemhjernen, Hypothalamus, når det er tid for kroppen til at køle ned. Det er selve vandet i sveden, der hjælper med at nedkøle kroppen. 

Afkølingen sker f.eks. ved fysisk udfoldelse – det er meget individuelt, hvor meget vi hver især sveder. Det vil dog ofte forholde sig sådan, at jo bedre form du kommer i, desto mere sveder du. Det lyder som den omvendte verden, men er ikke desto mindre sandt. Kroppen bliver nemlig langt bedre til at regulere kropsvarmen og udleder derfor også mere sved. Vil du tjekke dine fremskridt, kan du eventuelt købe et pulsur eller løbeur. Måske er det også på tide med et par nye løbesko eller fitnesssko, der passer til dit nye ambitionsniveau. 

Vi udskiller ligeledes en del vigtige affaldsstoffer gennem sved, ligesom den kan være et signal til andre biologiske væsener i naturen: Er vi nervøse eller opstemte? Sved hjælper desuden med at nedbryde vigtige bakterier på huden – dog nedbryder den ikke de bakterier, der forårsager lugtgener. 

Sved lugter ikke i sig selv, men i det øjeblik hudens bakterier sætter gang i nedbrydningen af bestemte komponenter i den apokrine sved, kommer bistoffet fra sveden til at lugte. Det er en proces, der er særligt aktiv i armhulerne, hvor bakterierne har optimale vækstbetingelser grundet det fugtige miljø. 

Hvordan virker deodoranter?

Heldigvis kan vi dæmpe lugtgener fra sved ved hjælp af deodoranter og antiperspiranter. På dagens marked bliver de to betegnelser brugt i flæng, men der er en forskel. Den primære forskel ligger i deres virkning og de stoffer, de gør brug af. Din deodorant har det formål at lægge en dæmper på den dårlige svedlugt, så du føler dig frisk. Det sker ved at forhindre, at sved og bakterier forbinder sig med hinanden og deraf danner den dårlige lugt. Enten dækker eller fjerner deodoranten de respektive bakterier. Du stopper således ikke med at svede, men undgår den dårlige lugt, og meget ofte er deodoranter parfumerede i en eller anden grad. 

Antiperspiranter har en lidt anden funktion, da de reducerer svedudskillelsen. Det sker i form af aluminiumssalte, som når opløst i sved danner en gel. Det bevirker, at der ikke kommer sved ud af svedkirtlerne – og det er en ganske ufarlig proces. Der opstår ikke betændelsestilstande, og du påvirker ikke kroppens termoreguleringsprocessen, da armhulerne kun udgør en meget lille procentdel af kroppens overflade.

Der kan imidlertid opstå betændelsestilstande, hvis du ikke husker at vaske dig grundigt inden barbering, og bakterierne får lov til at trænge ind i hårsækkene. Eksperter anbefaler dog, at du ikke bruger antiperspirant og deodorant i forbindelse med barbering, da det kan komme til at svie kraftigt, hvis der opstår en lille rift. Samtidig kan huden her være ekstra modtagelig over for allergiudløsende stoffer.

Årsagen til, at deodoranter og antiperspiranter ofte bliver forvekslet er, at en del af antiperspiranterne indeholder parfume i kombination med aluminiumssaltene, så de får lidt af den samme virkning som deodoranten. Flere og flere produkter spiller desuden på at være både deodoranter og antiperspiranter. 

Skal jeg vælge naturlige deodoranter?

Mange af os bruger en deodorant på daglig basis – enten som creme, roll-on eller spray. Det kan derfor være en rigtig god idé at tage et kig på ingredienslisten og styre bevidst uden om skadelige stoffer, der bl.a. kan have en negativ indvirkning på hormonbalancen. Flere producenter har allerede åbnet op for brug af mere naturlige produkter. Der bliver dog stadig anvendt flere omdiskuterede tilsætningsstoffer – ofte inden for de tilladte grænser. 

Ét af de stoffer, der i den grad bliver diskuteret, er det bakteriehæmmende triclosan. Det har været under mistanke for at kunne virke hormonforstyrrende, og forbrugermagasinet TÆNK har bl.a. anbefalet, at du helt fravælger det, mens branchen ser noget anderledes på sagen og beder om, at forbrugerne ser på det større billede, bl.a. mængden og andre skadelige stoffer, der kan være en trigger for triclosans potentielt skadelige virkning.  

Aluminium, parabener og parfume er tre af de andre stoffer, der har været i søgelyset. Sågar aluminiumssalte i antiperspiranter bliver løbende undersøgt. 

Har du en sart hud, eller vil du bare tage bedst muligt vare på din krop, kan det være en rigtig god idé at se efter de mere økologiske produkter. Uanset hvad du vælger, vil du typisk stadig udsætte kroppen for en eller anden form for ”unaturlig kemi” i forhold til kroppens egne naturlige processer. 

FAQ

🤩 Er det værd at købe økologiske kvinde deodoranter?

Bestemt. Eftersom du bruger en deodorant på daglig basis, er det værd at vælge produkter, der bygger på økologiske ingredienser og ikke virker hormonforstyrrende. Mange af dem giver stadig en god effekt.

🤔 Hvad kendetegner en naturlig kvinde deodorant?

Naturlige deodoranter sammenlignes ofte med antiperspiranter. Deodoranter stopper ikke svedudskillelsen som antiperspiranter, da de blot har det formål at lægge en dæmper på den dårlige svedlugt, så du føler dig frisk. Det sker ved at forhindre, at sved og bakterier forbinder sig med hinanden og deraf danner den dårlige lugt. Sved lugter ikke i sig selv.

🧐 Hvordan virker deodoranter til kvinder?

Deodoranter forebygger den dårlige svedlugt, så du føler dig frisk. Det sker ved at forhindre, at sved og bakterier forbinder sig med hinanden og deraf danner den dårlige lugt.