Skrevet d. 12. november 2019 ,sidst opdateret den 19. marts 2020 af Alexander V. Christiansen
Reklame

Elbiler til børn – test af de 12 bedste, elektriske biler til børn

Sidst opdateret den

Elbiler til børn bliver mere og mere populære i takt med, at flere familier får øjnene op for de mange sjove og udfordrende muligheder, som de smarte og seje elektriske minikørekøretøjer giver.

Elbiler til børn er i samme kategori for elektriske transportmidler, som de populære segboards.

Er det første gang, du stifter bekendtskab med minikøretøjet, eller har du brug for viden om, hvilke modeller der er de bedste på markedet, kan du læse med videre i denne guide.

Herunder finder du de bedste elbiler til børn, og du får viden om, hvordan du udvælger dig den helt rette model, som matcher dit barns udviklingsniveau, ønsker og behov.

Bemærk, vi har ikke testet modeller personligt, men indsamler tilgængelig information om priser, sammenligning, kvalitet, specifikationer og eksterne forbrugertests. 

Hvordan køber jeg de bedste elbiler til børn?

Når du vil købe den bedste elbil til dit barn, nevø, niece eller et fjerde barn, skal du tage højde for forskellige faktorer. Hovedparten af de seje og smarte minikøretøjer kan anvendes af børn fra 3 år og op til 5-6 år. Der findes enkelte modeller på markedet, som er udviklet til at blive brugt af børn fra 2 år.

Der findes mange udgaver af elbiler til børn, som blandt andet er lavet i forskellige bilmærker såsom Ferrari, BMW, Mercedes og Audi. Har barnet en forkærlighed for et bestemt bilmærke, kan det være ideelt at gå efter dette, når du skal vælge den model, som vil bringe størst glæde.

Derudover skal du forholde dig til følgende, når du undersøger markedet for elbiler til børn:

 • Pris
 • Design (støddæmpere, sæder, gummihjul, for- og baglys, bagagerum)
 • Batteritype
 • Egenskaber og muligheder (FM-radio, nøglestart)
 • Maksimumbrugervægt
 • Maksimumhastighed
 • Fjernbetjening og sikkerhed

Fra barn til barn kan der være forskel på, hvilke egenskaber og hvilket design der er ønsket. Du finder elbiler til børn, som er tro gengivelser af virkelige biler med lædersæder, rigtige gummihjul og mange andre autentiske detaljer.

Barnet kan få masser af sjove lege, når han eller hun kan medbringe sine ejendele i bagagerummet på køreturen, og når barnet selv kan styre hastigheden. For- og baglys samt radio er med til at gøre køreoplevelserne ekstra sjove for barnet, så der er garanti for, at elbilen bliver brugt mest muligt.

Det er centralt, at du forholder dig til hastighed, batterier og brugervægt, når du vil have succes med dit køb. Du skal vælge en model, som det pågældende barn du vil glæde, kan bruge igennem længere tid. I denne forbindelse vil du støde på betegnelserne 36V samt 12V, som fortæller om batteriegenskaber. Vælger du en elbil børn 36V eller elbiler børn 12V, får du markedets bedste modeller.

Sikkerhedsmæssigt har det stor betydning at vælge elbiler til børn med fjernbetjening, som gør det muligt for voksne og forældre at kontrollere barnets kørsel. Dette er vigtigt, når barnet færdes på offentlig områder i selskab med voksne.

Azeno (Ford Ranger Monster) – Bedst i test

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

2.553,00 DKK
2.865,00 DKK
3.189,00 DKK
3.579,00 DKK

 

Om

Er du på udkig efter en elektrisk bil til dit barn i absolut topklasse, skal du vælge denne Azeno Ford Ranger Monster. Den smarte Monstertruck er lavet på licens fra Ford fabrikken og er udstyret med rigtige støddæmperede, lækre lædersæder og gummihjul, så dit barn får den mest komfortable kørsel.

Når du køber elbiler til børn, er det vigtigt, at du forholder dig til batterier og motor, så barnet får størst glæde af sit elektriske minikøretøj.

Azeno er iblandt de kraftigste elbiler på markedet med sin 4x12V motor og 2x12V batterier, der giver køretøjet masser af kræfter til at kunne køre på forskelligt terræn.

Den smarte elbil er designet som en tro kopi af den virkelige Ford Ranger med for- og baglys samt bagagerum, der kan åbnes, så barnet kan medbringe legetøj på turen.

Sikkerheden er i top hos Ford Azeno, da der medfølger en fjernbetjening, som forældrene kan bruge, når barnet færdes på større områder i sin elbil. Fjernbetjeningen giver kontrollen over køretøjet til forældrene eller de voksne, som følger med barnet.

Udvalgte specifikationer

 • Bedste motor og trækkraft (12V)
 • Egner sig til kørsel på asfalt og græs
 • Radio
 • Lædersæder og gummihjul
 • Fjernbetjening for størst sikkerhed
 • Maksimumvægt: 35kg
 • Køretid på fuld opladning: 90 minutter

Porsche Cayenne S Elbil – Klassisk design

porsche-cayenne-s-elbil

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Om

Elbiler til børn findes i alle prisklasser, så det er muligt for enhver familie at glæde husstandens mindste medlemmer. Går du efter billige elbiler til børn, behøver du hverken gå på kompromis med kvalitet eller design.

Vælger du denne Porsche Cayenne S, kan du glæde dit barn med en smart, hvid, elektrisk bil, der har de egenskaber og funktioner, som de små minibiler skal have.

Det kan være en fordel for dit barn at forære ham eller hende en simple model, som er nem at manøvrere, så barnet selv kan opleve frihed og selvstændighed med sit køretøj, når der leges i haven.

Porsche Cayenne S har praktiske LED-lys både foran og bagved, og bilen er udstyret med sikkerhedssele, så dit barn lærer om trafiksikkerhed så tidligt som muligt.

Bilen kan dytte, og den er designet med et stort og kraftigt rat, som egner sig perfekt til barnets hænder og motoriske færdigheder.

Udvalgte specifikationer

 • Fremstillet med licens fra Porsche
 • Realistisk bil
 • Egnet til børn fra 3 år og opefter
 • Laveste pris på markedet
 • Egner sig til fast og jævnt terræn

Audi R8 Spyder (rød) – Bedste børnevenlige funktioner

audi-r8-spyder-elbil

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

1.549,00 DKK
2.378,00 DKK

 

Om

Uanset om du er på udkig efter elbiler til børn til dreng eller pige, er det afgørende, at du forholder dig til de vigtigste parametre – sikkerhed og brugervenlighed. Vil de have den bedste, elektriske bil til dit barn, skal du vælge denne Audi R8 Spyder, som kombinerer de 2 vigtigste parametre.

Der er større chance for, at dit barn på 3 år får sjove oplevelser på sit smarte køretøj, når elbilen er nem at køre med for barnet. Denne Audi er udviklet med 3 hastigheder, som giver dit barn større kontrol over køretøjet, og som gør det nemmere for barnet at køre.

Derudover er køretøjet udviklet med fjernbetjening, som giver maksimal sikkerhed omkring barnet, så forældre eller andre voksne kan overtage styringen.

Foruden sikkerhed og brugervenlighed har den autentiske Audi R8 Spyder funktioner, som kan gøre køreturene endnu mere sjove. Den er udstyret med MP3, så barnet kan høre sin yndlingsmusik, når der leges, og den har bakgear, så barnet får underholdende og udfordrende oplevelser i den seje sportsvogn.

Udvalgte specifikationer

 • 12V batteri
 • Fjernbetjening
 • For- og baglys
 • USB og MP3
 • 3 hastigheder

Volvo XC90 Kinetic Elbil – Bedste trafiksikkerhed

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

2.399,00 DKK

Om

Når dit lille barn skal lære at manøvrere på et køretøj, er det vigtigt, at elbilen har støddæmpere, så barnet får en behagelig køretur. Elbiler til børn kan sagtens bruges til at udvikle barnets koordinationsevner og fornemmelse for fart og bremsebehov.

Når du vil forære dit barn en elektrisk bil, som blandt andet skal bruges til at lære om trafiksikkerhed, skal bilen have støddæmpere, så barnet lærer selv at bremse og læse de situationer, som kræver, at farten sænkes.

Denne Volvo XC 90 Kinetic er ideel til barnet, som skal bruge sin elbil på offentlige stier. Bilen er udstyret med en fjernbetjening, så du eller en anden voksen kan få fuld kontrol over køretøjet, så barnet konstant er i sikkerhed.

Bilen kan give plads til 2 børn, så barnet kan tage en jævnaldrende søskende eller ven med sig på køreturene. Motorhjelmen kan åbnes, og denne funktion kan gøre det sjovt for barnet at lege med bilen i afskærmede forhold.

Volvo XC90 Kinetic elbil er designet med for- og baglys og har radio, så der kan nydes musik, når der ikke trænes trafik.

Udvalgte specifikationer

 • Fjernbetjening
 • For- og baglys
 • Egnet til børn fra 3 år og opefter
 • Støddæmpere
 • Kraftigt design

Ride Ons Azeno Buffalo (rød) – Bedste motor

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

1.491,90 DKK
1.495,00 DKK
1.587,00 DKK
1.699,00 DKK
2.173,00 DKK

 

Om

Vil du glæde dit fartglade barn, skal du gå efter de elbiler til børn, som har de stærkeste motorer. Denne Ride Ons Azeno Buffalo har 2x12V motor og 1x12V batteri. Der er garanti for mange timers køreglæde for barnet, som elsker at opleve verden.

Den seje elbil har 2 forskellige gear med hastigheder på hhv. 3 og 6 km/t. Designet er gennemtænkt og udviklet med henblik på at give barnet størst mulig komfort. Gummihjulene er med til at give barnet en skånsom og blid kørsel, der tager de værste stød, som terrænet kan byde på. Der er mulighed for, at der kan sidde 2 børn i bilen, så køretøjet kan anvendes til sjove lege derhjemme.

Sikkerheden er i top, da bilen er udstyret med sikkerhedsseler samt fjernbetjening. Bilen egner sig til både drenge og piger og har et autentisk design, der vil tiltale både små og store børn.

Foruden den stærke motor og de sikkerhedsmæssige detaljer er Ride Ons Azeno Buffalo udstyret med musik, så barnet kan nyde sine yndlingssange, når der leges med bilen i indkørslen, haven eller på stier i selskab med en voksen.

Udvalgte specifikationer

 • Bedste og stærkeste motor (2x12W)
 • 1x12V batteri
 • 2 gear
 • Sikkerhedssele og gummihjul
 • Fjernbetjening

Ferrari LaFerrari elbil – Bedste køreegenskaber

ferrari-leferarri-elbil

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

2.840,00 DKK

 

Om

Elbiler til børn findes i mange forskellige udgaver, hvoraf nogle egner sig bedst til forskellige terræner, mens andre modeller giver størst mulig køreglæde. Når du vil forære dit barn en elektrisk bil med de bedste køreegenskaber, skal du forholde dig til omfanget af funktioner og mulighed for at skifte hastigheder.

Denne Ferrari LaFerrari vil både drenge og piger finde smart, og der er garanti for masser af køreglæde i lang tid som følge af de mange forskellige egenskaber og funktioner.

Bilen har 3 hastigheder, som barnet kan skifte imellem. Derudover er bilen udstyret med støddæmpere, som skaber en blid og komfortabel kørsel. Der er lyd, lys og musik, så barnet kan få ekstra underholdning, når der køres ture eller leges med bilen derhjemme. For- og baglyset er med til at skabe et autentisk design om den seje racerbil.

Designmæssigt skiller Ferrari LaFerrari sig ud fra de mange andre kvalitetsmodeller af elbiler til børn. Bilen er produceret med sans for stil og detaljer og har lædersæder, som får ethvert barn til at sidde behageligt.

Det er ikke kun det store omfang af funktioner og egenskaber samt det luksuriøse design, som får denne elbil til at skille sig positivt ud.

Bilen har 12V motor på begge baghjul samt et 12V batteri, så der kan køres problemfrit på både græs, fliser og asfalt.

Udvalgte specifikationer

 • 12V motor på begge baghjul
 • Kraftigt 12V batteri
 • Smart og sejt design
 • 3 gear (3-6 km/t)
 • Maksimumvægt: 35kg
 • Lys, lyd og musik

BMW 6 GT (sort) – Bedste elbil til dreng

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

1.297,50 DKK
1.499,00 DKK
1.599,00 DKK
1.808,00 DKK

Om

Der findes elbiler til børn i alle udgaver, designs og stilarter. Til drenge er der behov for et smart og cool design, som vil imponere alle kammeraterne. Denne BMW 6 GT er den perfekte, elektriske bil til drengen, som går op i stil og seje designs. Bilen er lavet på licens af BMW fabrikken, så der er garanti for, at drengen med interesse for bilmærker får sine drømme opfyldt.

Udover at være en rigtig drengebil, er BMW 6 GT udstyret med de mest betydningsfulde funktioner, som gør det sjovt for barnet at køre rundt i elbilen.

BMW 6 GT har 2 fremadgående gear samt 1 bakgear og har et stærkt 12V batteri, så der kan køres længere strækning på både græs, fliser og asfalt.

Der medfølger en fjernbetjening til den smarte bil, så du eller en anden voksen kan være sikker på, at dit barn færdes sikkert i bilen, indtil han selv har lært at manøvrere den.

Den flotte, sorte sportsbil er udstyret med både sidespejle, støddæmper og sikkerhedssele, så barnet får den mest autentiske kørsel, som det overhovedet er muligt med elbiler til børn.

Udvalgte specifikationer

 • Smart bil til barnet som har styr på bilmærker
 • 2 gear med hastighed op til 5 km/t
 • Fjernbetjening
 • Opladningstid: 8-10 timer (oplader medfølger)
 • Lys, lyd og musik

VW Beetle Dune (pink) – Bedste elbil til pige

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

1.899,00 DKK
1.979,00 DKK
2.169,95 DKK

 

Om

Der er mange fordele ved, at der findes masser af forskellige designs på elbiler til børn. Piger kan være mindst ligeså bilinteresserede og fartglade som drenge. Ligesom der findes smarte biler til drenge, kan du også finde elbiler til børn, som henvender sig specifikt til pigerne. Denne bil vil med sikkerhed blive et hit hos pigen som følge af det smarte design i pink.

Det er en kvalitetsmodel, som giver pigen masser af sjove funktioner og egenskaber, der kan gøre hver en køretur underholdende.

Med det kraftige 12V batteri kan hun køre på fliser, asfalt og græs og nå op på en hastighed på 5-6 km/t. På instrumentbrættet findes en batteriindikator, som vil lyse op, når bilen trænger til at blive ladet op. 12V batteri er den bedste udgave, du kan få på elbiler til børn. Der er både lyd, lys og en praktisk volumenknap, så pigen selv kan regulere musikniveauet. De mange funktioner er medvirkende til, at barnet kan få størst muligt udbytte af sin charmerende og seje elbil.

VW Beetle Dune er en rigtig pigebil, som kan køre op med en fart, der passer til hastigheden som fodgænger. Den voksen kan styre bilen ved hjælp af fjernbetjeningen, så barnet altid er i sikkerhed, når der køres med elbilen på offentlige områder.

Udvalgte specifikationer

 • 12V motor
 • 12V batteri
 • Masser af praktiske funktioner
 • 2 fremadgående gear (samt 1 bakgear)
 • Fjernbetjening

BMW X6 elbil – Bedste begyndermodel

bmw-x6-elbil

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

1.896,00 DKK
2.199,00 DKK
2.622,00 DKK
3.573,00 DKK

Om

Mens nogle børn har prøvet at køre elbil hos en ven eller i en forlystelsespark, er køretøjet nyt og fremmed for andre børn. Hvis du vil have den bedste elbil til barnet, som ikke har prøvet at køre på elektriske køretøjer før, skal du vælge en simpel og brugervenlig model.

Denne elbil i BMW X6 model er perfekt til barnet, der skal lære at styre en elektrisk bil for første gang. Den konkurrencedygtige pris gør bilen perfekt som begyndermodel. Prisen gør derudover også bilen egnet som en overraskelse til det barn, der ikke har ønsket sig en elbil, men som forventes at finde køretøjet sjovt og udfordrende. I denne situation har det stor betydning, at du kan få solide og kraftige elbiler til børn til en skarp pris.

Bilen har en praktisk startknap, som barnet kan trykke på, hvorefter bilen sætter i gang med lav hastighed. Barnet har mulighed for selv at gøre andre opmærksom på, at han eller hun kommer kørende ved at bruge dythornet.

Forældrene eller andre voksne kan hjælpe barnet sikkert frem i bilen, da den kan styres ved hjælp af den medfølgende fjernbetjening.

Udvalgte specifikationer

 • Gode, simple funktioner
 • Konkurrencedygtig pris
 • Fjernbetjening
 • Batteri og lader medfølger
 • Lys- og lydeffekter

NORDIC PLAY Lamborghini Aventador SV (orange) – Bedste racer elbil

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Om

Har dit barn smag for racerbiler, har du brug for en model, som er designet ligesom de rigtige racerbiler. Med denne Lamborghini Aventador SV er der garanti for, at dit bilglade barn får sine største racerdrømme opfyldt.

Bilen er den smarteste i sin klasse og er udstyret med alle de funktioner og egenskaber, som barnet har brug for, når der skal køres sjove racerløb i haven. Bilen kan køre op til 6 km/t og har 2x12V motor, så du får en elbil med den stærkeste trækkraft.

På en fuld opladning kan barnet køre i op til 1 time. Bilen egner sig perfekt til ture i selskab med familien, ligesom den smarte racerbil kan bruges til at lave racerløb i indkørslen.

Barnet får masser af køreglæde, da bilen har lys, musik og lyd, som gør det endnu mere underholdende at være på tur.

Det bilengagerede barn vil uden tvivl blive begejstret over det fuldendte design og de autentiske detaljer. Mens dørene på alle andre elbiler til børn åbner udad, er denne seje racerbil designet som den ægte model med døre, som åbner opad.

Udvalgte specifikationer

 • Smarte og autentiske detaljer
 • Lys, lyd samt musik
 • Fjernbetjening
 • Maksimumbrugervægt: 30kg
 • 2x12V motor
 • 12V batteri

Mercedes AMG GLA45 (hvid) – Bedste elbil til børn fra 2 år

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

1.499,00 DKK
1.599,00 DKK
1.823,00 DKK

Om

Langt de fleste af de bedste elbiler til børn, er designet til at blive fra 3års alderen. Vil du have en god og solid elbil til barnet på 2 år, skal du vælge denne Mercedes AMG GLA45, som kan bruge fra 2års alderen.

Den er designet med simple og brugervenlige funktioner, så dit lille barn selv kan styrke køretøjet.  Bilen henvender sig til både dreng og pige, og med de praktiske døre er det nemt for barnet selv at sætte sig ind i bilen og komme ud af den igen.

Mercedes AMG GLA45 er fremstillet i et tidløst, hvidt design, og er udstyret med de vigtigste funktioner såsom sikkerhedssele, spejle samt for- og baglys.

Bilen er bygget med 12V batteri, som gør det muligt for dit barn at køre i op til 1 time på en opladning. 12V er den mest brugte batteritype til de bedste elbiler til børn. Den store fordel ved denne bil er dens unisex design samt dens 12V batteri. Skulle bilens batteri gå død, har du mulighed for at købe nyt batteri som reservedel. Denne mulighed kan optimere og forlænge bilens levetid, så flere søskende kan få glæde af det smarte køretøj.

Med det praktiske LED-voltmeter kan du eller en anden voksen altid holde øje med, hvor meget strøm der er tilbage på bilen.

Udvalgte specifikationer

 • Kraftigt 12V batteri
 • 2x12V motor
 • Egner sig til børn fra 2 år (og kan senere bruges af mindre børn i søskendeflokken uanset køn)
 • Smart unisex design
 • Lys, lyd og musik
 • Maksimumhastighed: 5 km/t

Jeep Raptor elbil (sort) – Bedste elbil til 2 børn

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Om

Det kan have stor betydning for dit barn, at han eller hun har mulighed for dele sine køreoplevelser med en jævnaldrende søster, bror eller ven. Når du vil give dit barn de bedste legemuligheder, skal du vælge en elbil, som giver plads til, at der kan sidde 2 børn i bilen.

Selvom mange af de bedste elbiler til børn er designet med 2 sæder, er det ikke alle, som er beregnet til, at der kan sidde 2 børn i bilen under kørsel.

Denne Jeep er designet til, at 2 børn kan dele oplevelser og legestunder sammen med at køre.

Den seje Jeep har alle de funktioner, som elbiler til børn skal have. Den har 3 gear (inkl. bakgear), og den har bremser, så dit barn selv kan kontrollere sin kørsel.

Der er sikkerhedsseler til begge børn, så de sidder trygt og sikkert under kørslerne.

Bilen er perfekt til sjove lege hjemme i haven eller som køretøj på aflukkede og sikre områder væk fra biltrafik.

Udvalgte specifikationer

 • Egner sig til 2 børn
 • Enkle og simple funktioner
 • 2 fremadkørende gear samt 1 bakgear
 • Speeder og bremse
 • Batteri og lader medfølger

Testkilder

De anmeldte elbiler til børn er alle udvalgt med hensyn til de krav og specifikationer, som Trafikstyrelsen stiller til køretøjer til børn fra 3-4år.

Når det elektriske transportmiddel skal anvendes på offentlige områder, skal det have følgende funktioner:

 • Mulighed for forældrekontrol (fjernbetjening)
 • For- og baglys
 • Advarselssignal (dythorn)
 • Bremsemekanisme
 • Sikkerhedssele

Hos børn i målgruppen fra 3-6 år gælder det, at de skal gøre brug af transportmidler, som de er i stand til at kontrollere helt eller delvist. Alle nævnte elbiler til børn er designet med brugervenlige funktioner, som er udviklet til børn i denne målgruppe. Der er maksimum 3 forskellige gear, som barnet selv kan lære at skifte imellem, og hastigheden går højst op til 6 km/t, som gør det muligt for voksne at gå i almindeligt tempo ved siden af.

Skal dit barn bruge sin elektriske bil på offentlige områder, skal du vælge en model med fjernbetjening. Denne funktion er med til at skabe størst mulig sikkerhed omkring dit barn, hvilket har stor betydning, når barnet begynder at lære om trafikregler- og adfærd.

Med fjernbetjeningen kan du hjælpe dit barn med at gebærde sig i trafikken, samtidig med at du kan styre elbilen.

Barnet skal altid ledsages af en voksen, når der køres i elbil på offentligt område. Det gælder både veje, parker og stisystemer.

Q&A om elbiler til børn

Når du skal vælge den bedste elbil til dit barn, skal du forholde dig til, hvilke parametre der betyder mest. Der findes elbiler til børn, som har unikke og autentiske designs, ligesom der findes elbiler til børn, som er udstyret med ekstraordinært mange funktioner.

Hvad koster elektriske biler til børn?

Der er stor forskel på priserne på elbiler til børn. Der findes en model i enhver prisklasse, hvilket gør det muligt for alle familier at finde en bil, som matcher ønsker, budget og behov.

Hvis du er usikker på, hvor stor et udbytte dit barn vil få med en elektrisk bil, kan det være en økonomisk god idé at gå efter de budgetvenlige modeller. Du behøver ikke gå på kompromis med hverken design eller motorkraft, når du vælger en elbil til en skarp pris.

De dyrere modeller er perfekte til de fartglade børn, som holder af friluftsliv, udfordringer og selvstændighed. Du kan få elbiler til børn med masser af praktiske, sikkerhedsmæssige og autentiske funktioner, som skaber den bedste køreglæde for barnet.

Den store fordel ved, at elbiler til børn bliver mere og mere populære er, at du får et stort udvalg at vælge imellem.

Hvordan udpeger jeg elbilen med de bedste trækkræfter?

Når det er motorkraft og ydeevne, der er de mest betydningsfulde egenskaber, skal du forholde dig til motor og batteri. Du kan finde flere forskellige modeller af elbiler til børn med 12V batteri. Når du vælger disse modeller, kan dit barn bruge sin elektriske bil til kørsel på forskellige terræner.

Elbiler børn 36V er de mest kraftfulde, du kan få. Batteriets kvalitet er din indikator for, hvor god og stærk en bil du vælger til dit barn.

Det kan være en god idé at vælge en elbil med et godt batteri, hvis dit barn skal have mest mulig anvendelsesglæde med sit køretøj. Hermed forærer du dit barn et elektrisk køretøj, som kan bruges i lang tid, og som holder til at blive genopladet effektivt og optimalt igennem hele den tid, hvor barnet kan bruge sin bil.

Des bedre batteri og des bedre motor, des flere terræner kan dit barn køre på med sin elbil. Når barnet skal kunne køre på både asfalt, fliser og græs, skal du vælge en elbil med 2X12V motor (1 på hver baghjul) samt 12V batteri.

Skal jeg vælge elbiler til børn med fjernbetjening eller uden?

Ønsker du at tage på små ture med dit barn, som kører i sin elbil, skal du vælge en model med fjernbetjening. Når bilen skal bruges på offentligt område, skal det være muligt for dig at have kontrol og styring over bilen, så barnet altid er i sikkerhed.

Langt de fleste af de bedste elbiler til børn er designet med en tilhørende fjernbetjening. Dette har stor betydning, når barnet lærer at gebærde sig i trafikken. Børn fra 2-4 år er den aldersgruppe, som kan gøre brug af de smarte og seje elbiler. På dette alderstrin skal børnene først til at lære, hvordan man forholder sig i trafikken og tager hensyn til andre. I denne forbindelse er det afgørende for barnets sikkerhed, at du kan overtage styringen over køretøjet.

Har du en elbil uden fjernbetjening, er det vigtigt, at barnet kører på sikre og aflukkede områder. Det kan være i haven eller på en græsplæne.

Elbiler børn: Hvordan kan jeg forlænge levetiden på mit barns elbil?

Er dit barns elbil gået i stå, skyldes det med stor sandsynlighed, at batteriet er dødt. Du kan finde elbiler reservedele, som gør det muligt at få dit barns favoritkøretøj til at køre problemfrit igen. Det er primært opladere samt nye batterier, som du kan finde som tilbehør til elbilerne til familiens mindste medlemmer.

Økonomisk set kan det være smart at gå efter de modeller af elbiler til børn, som du ved, der findes et stort udvalg af reservedele til. Har du en 12V elbil, får du det største udvalg af batterier, hvis bilen pludselig skulle stå af på køreevne.

Har barnet med en elbil flere mindre søskende, kan du spare penge på lang sigt ved at vælge en 12V elbil fra starten af. Når du har mulighed for at forlænge levetiden, kan du gøre det muligt for barnets mindre søskende også at få glæde af køretøjet. På dén måde udnytter du bilens egenskaber mest muligt, og du sparer penge ved ikke at skulle ud og købe ny, elektrisk bil til flere af dine børn.

 

Læs også På udkig efter en elbil til dit barn? Vi guider dig til købet udgivet af guide.dba.dk

Denne side er anmeldt af: Mimir S. Lund 10/10