Eltandbørste test 2018 – Her er den bedste eltandbørste
4 (80%) 4 votes

Eltandbørste test – her er de bedste eltandbørster 2018

Flere og flere danskere har fået åbnet øjnene op for brug af eltandbørster, samt alle de gevinster der er at vinde frem for brug af en almindelig tandbørste.

Eltandbørster er selvfølgelig derfor naturligt vokset i brug og efterspørgsel den seneste tid, og forståeligt nok, da de ekstra penge er en god investering, hvis målet er at opnå en flottere tænder og en bedre mundhygiejne.

Som før nævnt er der derfor mange fordele ved brug af en eltandbørste, dog skal man også være opmærksom på, at der også kan være nogle ulemper ved at benytte en eltandbørste fremfor en helt traditionel tandbørste.

Et eksempel på dette kan for eksempel være, at der er en økonomisk besparing på kort sigt, men også på lang sigt ved brug af en almindelig tandbørste.

Dog hvis den finansielle faktor ikke er altafgørende for dig, så er der ingen tvivl om at du skal kigge med her og læse vores nye, og aktuelle test omkring eltandbørster på markedet.

Eltandbørste model Testvinder  Billigst hos
1) Oral B Pro 9000 Genius
Ja de3bedste.dk

2) Philips Sonicare Diamond Clean Ja Wupti.com

3) Oral B Pro 8000 Genius Ja Wupti.com

4) Oral-B TriZone Nej 10-4.dk

5) Oral-B PRO2000 Ja Wupti.com

6) Oral-B Professional Care Ja 10-4.dk

Elektriske tandbørster er de senere år blevet både meget bedre og billigere end tidligere. Mange tests, foretaget af tandlæger, viser, at de generelt børster mere effektivt end den almindelige tandbørste og herved fjerner mere plak og bakteriebelægninger.

I denne artikel vil vi gennemgå en række testvindende elektriske tandbørster, så du kan danne dig et overblik over, hvilken model der passer bedst til dig.


1. Oral B Pro 9000 Genius

Den første og bedste eltandbørste vi har valgt er modellen Oral B Pro 9000. Eltandbørsten har en række spændende funktioner, herunder 3D-teknik, samt 40000 pulseringer, samt 10500 rotationer i minuttet, hvilket gør at vi her har med en tandbørste af højeste kvalitet at gøre. Oral B Pro 9000 har 6 forskellige børsteindstillinger, hvilket giver dig muligheden for hele tiden at indstille efter dine ønsker og behov for tandbørstningen. Du kan vælge mellem tandkødspleje, hvidning eller noget helt andet – dette gøres for netop at finde den indstilling som passer dig bedst. En indbygget timer giver dig muligheden for konstant at holde øje med at du opnår den anbefalede børste tid på 2 minutter. En indbygget tryksensor registrerer også hvorvidt du børste for hårdt på dine tænder – en funktion der er super anvendelig.

Bluetooth og batteri

Oral B er eksperter i funktioner, som gør oplevelsen bedre. Denne tandbørste er ingen undtagelse, her får du nemlig en smart og anvendelig bluetooth funktion, som giver dig mulighed til at oprette forbindelse til din smartphone. Oral B har en smart applikation, som har en masse gode features, som kan hjælpe til med at gøre tandbørstningen lidt mere effektiv.
Et fuldt opladet batteri kan børste i omkring 60 minutter. Du kan nemt holde øje med batteritilstanden, da der på tandbørsten sidder en smart ladeindikator, hvor du kan følge med i batteriniveauet.

Anmeldelder af Oral B Pro 9000 Genius

Vi skal selvfølgelig også se på hvorvidt denne tandbørste scorer gode karakterer blandt forbrugeren af den, så vi har været på Amazon, hvilket er webstedet hvor flest har anmeldt denne model. Her får Oral B Pro 9000 en flot score på 4.6 ud af 5, hvilket dækker over hele 820 anmeldelser, hvilket man må antage betyder at rigtig mange brugere er godt tilfredse med produktet!

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
998.00 DKK 0.00 DKK 998.00 DKK Til butik →
1,172.00 DKK 49.00 DKK 1,221.00 DKK Til butik →
1,294.00 DKK 0.00 DKK 1,294.00 DKK Til butik →

2. Philips Sonicare Diamond Clean

 • Philips Sonicare Diamond CleanTestvinder – Aftonbladet
 • Testvinder – Klikk.no
 • Topscorer – Tænk

Philips har i mange år været en seriøs konkurrent til Brauns elektriske eltandbørster, som går under navnet Oral-B. Hvis du læste beskrivelsen af produktet ovenfor, så er du allerede blevet præsenteret for en af de bedste produkter fra den hylde. Med god grund, så har Philips dog formået at udfordre markedet markant, blandt andet med denne super model af en eltandbørste, som vinder mange tests både i indland, såvel som udland. Philips Sonicare Diamond Clea neltandbørsten er udviklet med henblik på kvalitet samt stil, hvilket gør at du får mange ekstra ting med i tasken når du vælger at investere i denne super eltandbørste.

Hvorfor vælge Philips Sonicare Diamond Clean?

Philips Sonicare Diamond Clean er en meget stilfuld eltandbørste med nogle kanon gode testresultater. Man ville måske mene at design ikke har den store effekt, men man har alligevel valgt at sætte fokus på design. Den er især velegnet til rejsende og folk på farten, da der medfølger en smart rejseetui.

Når du bruger eltandbørsten i hjemmet, så medfølger der et smart glas, hvor den elektriske tandbørste placeres når den skal oplades. Philips har været stærke på batterifunktionen, hvilket gør at denne model har markant længere levetid end modellerne fra Oral B, denne er på 108 minutter, hvilket blev målt fra forbrugerrådet tænk foretog deres test.
5 rengøringsprogrammer samt et lidt anderledes børstehoved har gjort at denne eltandbørste er blandt nogle af de bedste modeller på markedet.

Anmeldelser
Igen har denne eltandbørste fået klart flest anmeldelser på Amazon, hvilket gør at vi tager udgangspunkt i disse. Her har Philips Sonicare Diamond Clean i gennemsnit fået 4,5 ud af 5, som er en fin indikator for at brugerne er glade for produktet.

Specifikationer:

 • 108 minutters børstetid pr. opladning
 • Display med 5 rengøringsprogrammer
 • Op til 31.000 bevægelser/min.
 • 30-sekunders interval-timer
 • Oplades trådløst i medfølgende glas
 • Rejseetui med USB-oplader medfølger
 • Inkl. 2 børstehoveder
Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
1,348.00 DKK 0.00 DKK 1,348.00 DKK Til butik →

3. Oral B Pro 8000 Genius

Oral b Genious eltandborste

På en flot tredje plads er vi igen tilbage ved et Braun Oral-B produkt. Herunder nærmere modellen Pro 8000, som er en elektrisk tandbørste med nogle fantastiske features. Som med mange af Oral B modellerne, så kan denne tandbørste også parres med din smartphone, hvor du som tidligere nævnt har nogle spændende muligheder. En af de helt unikke muligheder er video funktionen, som kan holde øje med at du børster i hele munden, sådan at der ikke er områder der bliver glemt. En virkelig smart funktion. Udover dette får du selvfølgelig også besked om hvis du børste for hårdt mm.

Bevægelsessensor og video genkendelse

De innovative sensorer og videogodkendelsen som vi lige var inde på, gør at du kan tage din tandbørstning til et nyt niveau, og derved spare en tur eller to forbi den dyre tandlæge, hvor ingen af os vel er vilde med at komme. Du kommer med disse funktioner rundt i hele munden, hvilket du ikke kan undvære når du først er kommet i gang.

Yderligere information

Denne model fra Braun er udstyret med et nyt lithium batteri, hvilket har en utrolig lang batterilevetid. Typisk op til to uger, hvis du bruger du helt normalt. Du har en lille smart feature, hvor du med 12 forskellige indstillingsmuligheder selv kan bestemme farven på din elektriske tandbørste.

Anmeldelder af Oral B Pro 8000 Genius på Amazon

For at holde stilen, så tager vi igen udgang i anmeldelserne som denne Oral B Pro 8000 har fået på Amazon. Her har 465 brugere været inde at give deres mening tilkende om produktet, og der må siges at være en bred enighed om produktet. Pro 8000 scorer en rigtig flot brugerscore på 4.7 ud af 5.0, hvilket er i den høje høje ende! Konklusionen må være, at brugerne af denne tandbørste er super godt tilfredse med produktet.

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
855.00 DKK 0.00 DKK 855.00 DKK Til butik →
894.00 DKK 49.00 DKK 943.00 DKK Til butik →
1,199.00 DKK 0.00 DKK 1,199.00 DKK Til butik →
1,699.00 DKK 0.00 DKK 1,699.00 DKK Til butik →

4. Oral-B TriZone

 • Testvinder – Råd & Rön

Den fjerde elektriske tandbørste vi har haft i test er denne Oral-B TriZone, som blev kåret som vinder af testen som Råd & Rön har foretaget. Også hos Amazon har denne tandbørste nogle rigtig gode placeringer på toplisten, hvor anmeldelserne siger 4,5 ud af 5, hvilket er i toppen. Dette er dog kun på baggrund af 85 anmeldelser, hvor de andre modeller har haft lidt flere anmeldelser.

Oral-b TriZone har en indbygget trykcensor, som lyser hvis du børste for hårdt mod tænderne. De fleste undervurderer de skader du kan pådrage dit tandkød ved for hård børstning, derfor er denne funktion super anvendelig. TriZone tandbørsten har 2 forskellige programmer, hvor det ene er “Daily clean” og “Gum Care”. Børstehovedet er lidt anderledes fra andre modeller, men minder mest af alt om et almindeligt børstehovedet, bortset fra at det pulserer i forskellige retninger, hvilket gør børsteevnen bedre.

Tandbørsten vinder som bekendt testen hos det svenske forbrugermagasin Råd & Rön og roses Icakuririen for dets gode greb, samt en meget præcis tryksensor. 8.800 bevægelser pr. minut er hvad tandbørsten giver dig, og hele 40.000 pulseringer. Ydermere, så giver denne TriZone en lyd for hver gang der er gået 30 sekunder, sådan kan du dele munden op i 4 områder, for at børste de anbefalede 2 minutter ad gangen.

Specifikationer:

 • Ca. 60 minutters børstetid pr. opladning
 • 2 rengøringsprogrammer
 • Op til 40.000 pulseringer/min.
 • Op til 8.800 oscileringer/min.
 • 30-sekunders interval-timer hjælper med at fordele tandbørstningen i munden
 • Inkl. stander med oplader
 • Inkl. 1 børstehoved

5. Oral-B PRO2000

Oral-B PRO2000Femtepladsen går til Braun Oral-B PRO2000, som er en super fin eltandbørste til prisen. PRO2000 leverer nogle gode kvaliteter, samtidig med at den er i en prisklasse hvor de fleste kan være med. Som du måske kender det fra andre Oral B modeller, så har denne model ligeledes to forskellige programmer. Daily clean og Gum rub, hvilket dækker over daglig rengøring, samt tandkødspleje. Derfor kan du smart selv vælge dit fokuspunkt under børstningen af tænderne.

Braun Oral-B PRO2000 leverer 8.800 rotationer i minuttet, samt hele 40.000 pulseringer, hvilket gør at den bevist kan fjerne op til dobbent så meget plak som en helt almindelig tandbørste.

Timer og tryksensor

Braun Oral-B PRO2000 har selvfølgelig også den velkendte og praktiske timer funktion, samt en meget anvendelig tryksensor. Timeren er et super redskab til at overholde de anbefalede 2 minutters børstetid. Denne model giver en kort vibration når du har børstet 30 sekunder, dette gør at du som tidligere foreslået kan dele munden op i 4 områder, hvilket sikrer dig du får hvert område børstet godt.

Selvfølgelig har Braun Oral-B PRO2000 også en tryksensor. Denne registerer hvor hårdt du børster mod tænderne samt tandkødet, og vil derfor lyse op for at gøre dig opmærksom på at du børster for hårdt. Virkelig smart og brugbart, da ens tandkød er mere sart end man lige tror.

Anmeldelser af Oral-B PRO2000 på Amazon

Braun Oral-B PRO2000 får på Amazon nogle fine anmeldelser, som ligger lidt i tråd med tidligere modeller vi har kigget på. Den gennemsnitlige score lyder på 4.6 ud af 5, hvilket må siges at være rigtig fint. (det er svært at gøre alle tilfredse). Vi kan altså konkludere, at det er et godt køb især til prisen. Vi mener derfor at du rolig kan vælge denne model til at have stående på dit badeværelse.

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
419.00 DKK 0.00 DKK 419.00 DKK Til butik →
425.00 DKK 39.00 DKK 464.00 DKK Til butik →
447.00 DKK 29.00 DKK 476.00 DKK Til butik →
499.00 DKK 0.00 DKK 499.00 DKK Til butik →

6. Oral-B Eltandbørste Pro 690  

 • Topscorer – Tænk Topscorer – Test.de Derfor anbefaler vi Oral-B Professional Care: Eltandbørsten er af den helt klassiske type, og den er meget enkel at bruge. Den fås til en utroligt lav pris, og får en rigtig god bedømmelse hos både Tænk og Råd & Rön, ligesom den i skrivende stund har mange positive anmeldelser hos Amazon. Det er en rigtig god eltandbørste til førstegangskøberen, der vil teste om en elektrisk tandbørste er sagen. Om: Oral-B Professional Care er en simpel og billig eltandbørste. Den er topscorer hos Tænk og Test.de, da den giver et godt resultat, og så er den nem at bruge. Børstehovedet er af den runde CrossAction type, og hovedet pulserer 20.000 gange i minuttet og roterer 8.800 gange i minuttet. Til denne elektriske tandbørste medfølger der en ladesokkel og et ekstra håndtag, så to personer kan børste samtidig. Håndtaget er vandtæt og kan skylles under vand, og du får ca. 30 minutters tandbørstning per opladning ifølge Tænks test af elektriske tandbørster. Specifikationer: 34 minutters børstetid pr. opladning Advarselslampe til lavt batteri 8.800 roterende bevægelser 20.000 pulserende bevægelser Inkl. 2 børstehovederTopscorer – Tænk
 • Topscorer – Test.de

Oral-B Eltandbørste Pro 690 er ligeledes en elektrisk tandbørste, som er af den klassiske type, og derfor utrolig nem at benytte. Prisen på denne eltandbørste er helt i bund, men det gør ikke kvaliteten dårlig. Den får gode bedømmelser hos blandt andet Tænk samt det svenske Råd & Rön, ligesom at den har mange gode anmeldelser af brugere. Så hvis du skal have en rigtig fin eltandbørste til prisen, så bør du i hvert fald læse med her – en rigtig fin ‘førstegangs-eltandbørste’.

Oral-B Eltandbørste Pro 690 er som nævnt simpel og relativ billig. Børstehovedet på modellen er den runde CrossAction model, som er rigtig fin. Den pulserer 20.000 gange i minuttet, hvilket du måske bemærker er lidt mindre en de dyrere modeller ovenfor, men til prisen er dette virkelig flot. Den roterer 8.800 i minuttet, hvilket er meget almindeligt, så her går den ikke på kompromis med kvaliteten. Cirka 30 minutter er batterilevetiden på, hvilke er ganske fint, det kræver blot opladning lidt oftere.

Til Oral-B Eltandbørste Pro 690 følger der en ladesokkel, samt et ekstra håndtag. Håndtaget er vandtæt, hvilket gør at du kan skylde det hele under rindende vand uden frygt for at Oral-B Eltandbørste Pro 690 går i stykker. En ganske fin eltandbørste, som kvag prisen fortjener en plads på vores eltandbørste test.

Specifikationer:

 • 34 minutters børstetid pr. opladning
 • Advarselslampe til lavt batteri
 • 8.800 roterende bevægelser
 • 20.000 pulserende bevægelser
 • Inkl. 2 børstehoveder
Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
299.00 DKK 49.00 DKK 348.00 DKK Til butik →
346.00 DKK 29.00 DKK 375.00 DKK Til butik →
389.00 DKK 0.00 DKK 389.00 DKK Til butik →

Ting du skal være opmærksom på, ved udvælgelse af en elektrisk tandbørste

Det er utrolig vigtigt lige at pointere at der ikke vil ske mirakler, hvis du vælger at købe den første eltandbørste, du bliver præsenteret for online eller i din lokale butik.

Det er dog tilgengæld flere parametre, du kan vælge at analysere og sætte op mod hinanden, før du definitivt vælger lige den eltandbørste der passer dig bedst.

Pris
Til at starte med er det vigtigt at fastligge og prioritere, hvilken pris du er villig til at bruge for din nye eltandbørste.

Det er klart en mulighed at finde en model der koster mindre en 1.000 kr. Det er dog værd at bemærke, at der selvfølgelig er en sammenhæng mellem kvalitetet af eltandbørsten og prisen på denne, og noget der virkelig er værd at tænke over før endeligt køb.

Børsteevne
Noget der er vigtigt at prioritere, er selvfølgelig selve børsteevnen på eltandbørsten.

Det kan dog virkeligt være svært, at se dette på selve tandbørsten og det er derfor vigtigt at notere bl.a. antallet af pulseringer, hvilket rengøringssystem den respektive eltandbørste indeholder, samt antallet af oscilleringer/rotationer pr. Minut.

Batteritid
Endeligt på listen er et parameter, som er værd prioritere. I hverdagens travlhed kan det godt være mindre spændende, at skulle fokusere på at holde eltandbørsten opladt og det kan være en stor irritation, hvis den er uden strøm, når den skal anvendes. Din besparing heraf kan hurtigt også blive sekundær, da besparelsen hurtigt kan komme til udtryk i en større elregning pga. den konstant har brug for opladning.

En anbefaling herfra er derfor at finde og prioritere en eltandbørste med fornuftig batteritid og hurtig opladningstid. Vi håber at du har kunne bruge denne eltandbørste test til noget brugbart. Tak fordi du læste med.