Føntørrer test 2020 – Find den bedste føntørrer

Føntørren er helt afgjort en af de mest brugte elektriske apparater vi har på badeværelset. Netop føntørreren er noget både mænd og kvinder benytter, til trods for at man typisk vil kæde føntørreren sammen med netop kvinder.

At vælge den helt rette føntørrer kan dog være svært, hvorfor at vi har udarbejdet denne føntørrer test-guide. Med et stort udvalg, så er det også fristende blot at vælge den billigste model, men er dette nu også den bedste løsning? Funktionaliteterne på hårtørrer/føntørrer udvikles konstant, hvilket afføder at enkelte føntørrer kan henvende sig til helt specielle formål.

Du ønsker med garanti en føntørrer, som ikke efterlader dit hår kruset og tørt. Samtidig kunne det måske også være rart, hvis lydniveauet var til at overkomme? Der findes modeller, som har lige netop de funktioner, som du med garanti efterspørger. Så snup en kop kaffe, og bliv med vores gennemgang af de bedste føntørrere klogere på hvilken model du skal vælge.

 Bedste føntørrer  Testvinder  Set hos
1) GHD Air
Testvinder Nicehair.dk

LÆS MERE

2) GHD Aura Professional Topscorer Nicehair.dk

LÆS MERE

3) Parlux Advance Topscorer Beautycos.dk

LÆS MERE

4) Björn Axen AC 2000 Topscorer Proshop.dk

LÆS MERE

5) Braun Satin Hair 7 Testvinder Proshop.dk LÆS MERE
6) Braun Satin Style Topscorer Computersalg DK LÆS MERE
7) Philips DryCare Topscorer Elgiganten LÆS MERE
8) Philips DryCare Prestige Topscorer Skousen.dk LÆS MERE

I denne føntørrer test kan du:

 • Få en uvildig og ikke mindst grundig gennemgang af markedets bedste føntørrer
 • Få hjælp til at vælge den rette føntørrer ud fra vores overskuelige liste af testvindere og topscorere i test.

Bemærk venligst: Her på Bedste10.dk har vi ikke selv testet de forskellige føntørrer – vi har blot gennemlæst og samlet testresultaterne fra en lang række grundige tests. Dermed giver vi dig et overskueligt overblik over markedets bedste føntørrer, så du ikke behøver at læse forskellige testresultater igennem på egen hånd!


1. GHD Air – testvindende føntørrer

 • Testvinder – Beautyheaven Award
 • 6 ud af 6 stjerner – Femina.dk
 • 10 ud af 10 point – The Hair Room
 • Gode anmeldelser

Sort GHD Air foentoerrer

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

1.229,00 DKK

GHD Air er en føntørrer som befinder sig helt i toppen, hvorfor at denne model også indtager første pladsen i vores føntørrer test. GHD har i mange år udviklet fantastiske produkter til håret, hvor deres seneste udvidelse i sortimentet har ledt til denne helt fantastiske model. GHD air er en nyere føntørrer, som får ualmindeligt gode anmeldelser over hele linjen, hvor både testresultaterne, samt anmeldelserne fra brugerne er helt i top. En luksuriøs føntørrer, som kan alt hvad du efterspørger!

Hvis vi kigger på anmeldelser fra brugere af GHD Air, så får den i gennemsnit 4,5 stjerner ud af 5.

Generelt har vi med en god føntørrer at gøre, hvor det kan være svært at finde noget negativt at fremhæve. Eneste område, hvor man måske kunne ønske sig lidt mere af denne model er når vi kigger på vægten, som synes at være en my tungere end andre føntørrere. Som sagt er det ikke rigtigt et problem, men bør dog nævnes, hvis du er vant til en super light-wieght udgave.

Effektiv med ion-teknologi

GHD Air har en kraftig motor monteret, som har været udslagsgivende i testresultaterne. Det kan virke meget banalt, men selve motoren, samt varmen der afgives har stor betydning for hvorvidt dit hår føles tørt eller blødt efter at du har tørret det. Grunden til den bløde følelse du opnår efter tørring skyldes ION-teknologien, som er udviklet for netop at mindske krusninger, samt følelsen af tørt hår.

GHD Air kommer med en 3-meter lang ledning, som burde være nok i rigtig mange tilfælde. Derudover har føntørreren 2100 watt i effekt. GHD Air er derudover også meget lydsvag, hvilket er helt fantastisk.

Aftageligt filter
Moderne føntørrere har stort set alle et filter, hvilket GHD Air selvfølgelig også har. Filtret er til at opsamle støvpartikler og fnug, så du ikke puster dette ind i dit rene hår. Filtret er super nemt at pille af, hvorefter du nemt kan rengøre det.

Specifikationer:

 • Ion-teknologi.
 • Strømkabel på 3 meter
 • Inkl. 2 føn-næb
 • Velegnet både til mænd og kvinder
 • Temperatur- og styrkeregulering

2. GHD Aura Professional føntørrer

 • Testvinder – Beautyheaven Award
 • Bedste premiummodel – Bäst-i-Test
 • 5/5 stjerner – Yndefyld.dk

Føntørrer fra GHD - Aura professional model

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Videre til næste model finder vi endnu et GHD produkt, som hedder GHD Aura Professionel. En avanceret og nyere føntørrer, som er en smule mere avanceret end GHD Air, som var vores første model i testen. GHD Aura Professionel er en anelse dyrere end sidste model, hvilket er grunden til at vi kun giver den en 2. plads i vores test.

Lad dig dog ikke narre, GHD Aura Professionel er en helt fantastisk føntørrer, som generelt anses for at være en af de bedste føntørrere overhovedet på markedet. GHD Aura Professionel er anvendelig til et hyppigere brug, da den ikke bliver specielt varm, du vil formegentlig kunne se netop denne model hos en lang række frisører, netop grundet den høje kvalitet.

GHD Aura Professionel har en teknologi kaldet Cool-Wall, som kort sagt formår at koncentere den varmeluft rundt om hovedet, hvor alle den kolde luft holdes væk. Dette betyder kort sagt, at du kan varme tættere på hårrødderne, mens du samtidig opnår en højere fylde i håret.

Vi nævnte tidligere, at GHD Air var en meget lydsvag føntørre, men Aura Professionel er hele 27% svagere i lydstyrken, hvilket er helt ekstraordinært. Ledningen er lidt længere og måler hele 4 meter. Hvis du var nervøs for vægten ved GHD Air, så er denne også omkring 25% lettere.

Specifikationer:

 • Ion-teknologi
 • Strømkabel på 4 meter
 • Inkl. 1 føn-næb med Cool-Wall teknologi
 • Temperatur- og styrkeregulering

3. Parlux Advance Light

 • Topscorer hos Theguardian.com
 • Anbefalet hos Theindepentent.co.uk

Parlux blaa foentørrer

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL


Salonværdig føntørrer
Denne hårtørrer fra Parlux, som har modelnavnet Advance har gennemgået nogle dybdegående tests af blandt andet det britiske medie The Guardian, samt den britiske avis Indepentent. Overskrifterne er meget klare omkring denne model, hvor der er en bred enighed om at denne føntørrer er salonværdig, da den yder et helt fantastisk resultat.

Et af de parametre, hvor netop denne føntørrer scorer rigtig højt er brugervenligheden. Ift. anvendlighed er de fleste hårtørrere til at finde ud af, men lige netop denne model er en del nemmere end andre modeller af samme kvalitet, hvorfor at det også er værd at fremhæve.

Føntørren er super let (420 gram) og meget behagelig at holde i længere tid ad gangen. Derudover, så fremhæves også dets kraftige motor, som yder 2200 watt, hvilket er med til at give et endnu bedre resultat. Støjniveauet er også meget lavt, hvilket også er med til at give denne føntørrer en flot placering i denne test af føntørrer.

Høj kvalitet og garanti
Som tidligere nævnt, så er dette en salonværdig føntørrer, hvilket også har været formålet da man udviklede modellen. Det ergonomiske design medvirker at føntørreren er behagelig at have i brug i længere tid ad gangen. Derudover er Parlux utrolig hårdfør, så du behøver ikke være nervøs for at tabe modellen, da den kan holde til meget.

Der medfølger en garanti fra Parlux, som lover minimum 2.000 timers hårtørring.

Forskellige indstillinger og muligheder
Parlux føntørren har en række forskellige indstillinger, som skaber en masse positive anmeldelser. Du får som nævnt fire forskellige programmer, som dækkes ind af: Medium og max varme, samt medium og max hastighed. Dertil kommer også funktionen med koldluft, som er god at anvende til sidst i tørringen, da det kan give en rigtig flot glans i håret.

Specifikationer:

 • Hårdfør og af høj kvalitet
 • Ergonomisk design
 • Super let (420 gram)
 • Føntørreren har 2200 watt
 • 3 meter lang ledning


4. Björn Axen AC 2000

 • 5 ud af 6 stjerne – Femina.dk

Bjorn Axen føntørrer i sort

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL


Björn Axen AC 2000 er en glimrende føntørrer fra OBH Nordica, som stryger direkte ind på vores liste over bedste føntørrere, hvilket ikke sker uden grund. Det dansk magasin Femina har kigget på netop Björn Axen AC 2000 og anmeldt den, hvor de giver de 5/6 stjerner, hvilket er ganske flot.

Femina fremhæver blandt andet det yderst funktionelle design, samt den række af funktioner, som hårtørreren tæller. Generelt har vi med en rigtig god og funktionel hårtørrer, som virkelig gør arbejdet.

Gode funktioner 
Værd at fremhæve ifølge Femina er især koldluftsfunktionen, som vi også var inde på tidligere. Kold luft er ideelt som afslutning af din tørring af håret, som er med til at give det ønskede glans look til håret, hvilket er en funktion Femina er super positive over. Grunden til at den roses er, at luften er ekstra kold, end hvis du sammenligner med andre modeller.

Af andre brugbare funktioner, så har Björn Axen AC 2000 tre trin, hvor du kan indstille henholdsvis varme og luft på forskellige niveauer, sådan at du kan tørre håret lige præcist som du ønsker.

Brugervenligt design og vægt
Hårtørrere/føntørrere skal helst ikke veje for meget, da dette kan være et irritationsmoment hvis man har meget hår at tørre. Derfor vil du også opleve med Björn Axen AC 2000 at den er dejlig let, hvilket gør det mere behageligt at benytte føntørren. Derudover har den et godt greb, som gør den behagelig at holde mens du tørrer hår. Forvent dog ikke at du skal bruge lang tid, da Björn Axen AC 2000 med sine 2000 watt yder en rigtig kraftig og effektiv hårtørring.

Specifikationer:

 • Fremragende koldluftindstilling
 • Lav vægt
 • 2000 watt
 • God til prisen

5. Braun Satin Hair 7

 • Testvinder – TestFazit
 • Testvinder – Stiftung Warentest
 • Topscorer – Q.dk

Føntørrer fra Braun Satin HD730

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL


Kraftfuld med skånsom
Nr. 5 i vores føntørrertest er Braun Satin Hair 7. Denne model er i en lidt højere prisklasse, men det er der også en god grund til. Den har nemlig en kraftigere motor, hvilket også har indflydelse på den størrelse. Den er nemlig lidt stor sammenlignet med de andre modeller i testen.

Dens kraftfulde motor bliver rost af det tyske testmagasin TestFazit. På trods af, at det er en kraftfuld motor, så er Santin Hair 7 utrolig skønsom mod håret. Den har kapacitet til at holde op imod 70 grader, hvilket gør hårtørringen hurtigt og effektiv. Denne føntørrer er designet sådan, at fugtbalancen aktivt bliver holdt ved lige på grund af Iontec- teknologien, hvor ionerne fra denne teknologi vedligeholder fugtbalancen.

Mange funktioner
Santin har mange forskellige funktioner, der gør det lettere at tørre hår. Der er 2 forskellige hastighedsfunktioner plus 3 varmeindstillinger, hvilket betyder den passer til alle typer hår. Ved hjælp af Cool shot-knappen skifter luften fra varm til kold på meget få sekunder, hvilket mange finder belejligt.

Til modellen medfølger der et mundstykke, som professionelle frisører bruger. Mundstykket kan gøre det lettere for dig, at få en helt bestemt frisure. Det eneste negative der er at sige omkring denne føntørre er dens korte ledning, 2 meter er ikke altid nok, når man skal stå foran en spejl og tørre sit hår.

Specifikationer:

 • Modvirker kruset hår
 • Indeholder ekstra mundstykke
 • Kraftfuld motor
 • Hurtig fra varm til kold luft

6. Braun Satin Style and Go HD130 

 • 8/10 hos Test.no
 • 8/10 hos Good Housekeeping Institute

Sort Braun hårtørrer

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Nr 6. i vores store føntørretest er Braun Satin Style and Go HD130. Denne model er anerkendt af flere testsites. Den norske testside Test.no samt den britiske Good Housekeeping Institute, giver begge denne model topkarakterer, i sin helhed bedømmer de denne model til, at være en af de bedste føntørrer på markedet lige nu.

Rejseklar
Som man kan fornemme ud fra Style and Go navnet, så tilhører denne model Brauns rejsekollektion. Hvilket også betyder at denne føntørrer er af en lille størrelse, så du kan have den med alle steder, uden at den skal fylde hele kufferten. Eftersom der findes flere forskellige strømstik rundt omkring i verden, har Braun sikret sig, at der er multispænding implementeret i modellen, så du ikke skal bekymre dig for sikkerheden. Det er muligt at klappe HD130’s håndtag sammen, så den altså fylder endnu mindre end den allerede gør i forvejen. Denne model vejer kun 336 gram, så det er altså en af markedets letvægtere.

Forbrugervenlig model
Selvom dette er en lille model, kan den sagtens anvendes som den primære føntørrer i husstanden. Ydelsen er stadigvæk rigtig god i forhold til dens størrelse, derudover er den skånsom imod håret. Der er 2 varmeindstillinger i Style and Go HD130, plus der tilhører et mundstykke, så du kan tilføje volume til dit hår.

Perfekt til kortere hår
Ved føntørring af langt hår, kan tørringen godt tage lidt længere tid. Men Style and Go HD130 er helt perfekt til kortere hår, og får gode anmeldelser af eksperterne. Grunden til dette er også fordi at modellen er så kompakt som den er. Det eneste minus ved denne føntørrer er, at mundstykket kan blive varmt under tørringen samt at ledningen er lidt for kort.

Specifikationer

 • Perfekt til kort hår
 • 2 varmeindstillinger
 • God til rejser
 • Kun 336 gram
 • Brugervenlig

7. Philips DryCare Advanced HP8232/00

 • Topscorer – Stiftung Warentest
 • Topscorer – TestFazit
 • Gode anmeldelser

Phillips Føntørrer i hvid

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Nr. 7 i vores føntørretest er endnu engang blevet anbefalet hos de tyske testsites, TesFazit og Stiftung Warentest. I deres anmeldelser skrive de blandt andet, at den er meget effektiv og let at anvende. Hvilket er et stort plus, den er simpel og effektiv.

God pris
Phillips drycare en i den lidt billigere prisklasse, men det påvirker bestemt ikke dens ydelse. Det er en rigtig god føntørre med funktioner siddende på midten af håndtaget, så det er altså ubetydelig om man er højre eller venstrehåndet. Der er 6 hastighedsfunktioner samt 6 varmeindstillinger med tilhørende Coolshot-knap som ændre luften fra varm til kold på få sekunder.

Ion-teknologi
Drycare har ion-teknologi hvilket sikre at dit hår forbliver ved den rigtige fugtighed, så dit hår ikke bliver alt før tørt efter en føntørring. Teknologien modvirker altså kruset og knastørt hår. Dette sørger for en behagelig oplevelse, og skaber det bedste resultat muligt.

Det eneste negative der er omkring denne model, er endnu engang den korte ledning, men dette viser sig at være et gennemgående problem for mange af modellerne. Det er altså ikke unormalt at ledningen virker lidt for kort.

Specifikationer:

 • Ion-teknologi
 • Velegnet til både højre og venstre hånd
 • Mange indstillinger
 • Brugervenlig

8. Philips DryCare Prestige

 • Gode anmeldelser
 • Stilrent design
 • God funktionalitet

Philips føntørrer rosa

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Philips er et anerkendt mærke blandt eksperterne. I denne føntørrertest er det ingen undtagelse. DryCare Prestige er nemlig en af de få modeller der får ros for dens lydniveau. Støjen fra denne model er nemlig meget lav, dette giver en bedre helheds-oplevelse ved brug.

God og sikker
Som mange af de andre modeller i denne føntørretest, så besidder DryCare Prestige også ion-teknologien. Hvilket betyder at du undgår kruset og knastørt hår, fordi den vedligeholder den mere naturlige fugtbalance der skal være i almindelig hår.

Endelig en lang ledning
DryCare Prestige er en af de eneste modeller i vores test, som har en ledning på 2.5 meter. Derudover medfølger der også et føn-næb samt difusser, så du kan sætte dit hår præcis som du har lyst. Den er let anvendelig og kan bruges uanset om man er højre eller venstrehåndet.

Specifikationer:

 • Ion-teknologi (modvirker kruset hår)
 • Lang ledning -2.5 meter
 • føn-næb og diffuser
 • Mange funktioner

Testkilder ved vore føntørrer test

Til udvælgelsen af vores top 8 liste over bedste føntørrere har vi gennemgået en række uvildige testresultater, hvorefter vi har skabt vores egen liste, som bør ses som et sammendrag af de forskellige testkilder. Vi har valgt de bedste føntørrer til vores test ud fra hvad vi mener er et godt køb til prisen, når man tager testresultaterne i betragtning.

Vi har blandt andet kigget nærmere på anerkendte tests, som har haft direkte indvirkning på vores liste:


Yndefuld.dk

Denne test tager udgangspunkt i to modeller fra GHD. Der har været fokus på at teste

 • Kvalitet
 • Vægt
 • Støj
 • Modeller
 • Pris
 • Ion-teknologi

Stiftung Warentest

Stiftung Warentest har haft 16 forskellige føntørrer under kikkerten, hvor man har fundet nogle af de bedste modeller til prisen. Af de testede føntørrer, så har 11/16 den moderne ION-teknologi, hvilket er noget vi har vægtet højt i vores sammensætning af føntørrer.

Mærkeområder hos Stiftung Warentest er:

 • Hårtørring
 • Teknologi
 • Sikkerhed
 • Funktioner
 • Brugervenlighed

Beautyheaven

Det australske nyheds- og anmeldermagasin, som primært skriver om skønhed og livsstil har kigget nærmere på en række produkter indenfor hud- og skønhed, hvilket har ledt til en grundig gennemgang af en række føntørrere, som blandt andet fremhæver GHD Aura modellen.

Vi har brugt de informationer, som der var at finde hos Beautyheaven til at skabe os et endnu bedre overblik over de fantastiske egenskaber, som netop denne model besidder.


Test.no 

Test.no er et anerkendt norsk testsite, som samler og opsummere nogle af de mest anerkendte testresultater. Du kan derfor benytte siden på samme måde, som du kan med vores version af bedste10.dk, som blot er den danske udgave. Deres test af føntørrer er dybdegående, hvilket har været med til at skabe grundlag for nogle af de udvalgte modeller vi har med i vores test af føntørrere.


Kvinde med føntørrer

Brug føntørreren til at give håret fylde

Fylden i vores hår varierer meget fra person til person. Nogle har fyldigt hår, som altid skal tyndes hos frisøren, hvor andre har mere tyndt hår, hvor man godt nogle gange kunne ønske sig mere fylde. Som overskriften antyder, så kan du faktisk bruge din føntørrer til at skabe mere fylde i dit hår, hvilket både kan være brugbart for personer med tyndt hår, såvel som tykt hår.

Personer med tykt hår kan nemlig også have brug for at skabe mere luft under håret. Hvis du ikke gør dette, så kan man nemlig opleve at håret falder meget ned i løbet af dagen.

Din hårtørrer/føntørrer er din bedste ven på denne område. At føntørre håret giver generelt ofte mere fylde, men hvis du virkelig ønsker at have mere fylde, så kan du vælge at bruge saltvandsspray, skum til håret, eller root lift. Disse produkter skaber fylde efter endt føntørring. Når håret er tørt, så kan du også vælge at gøre brug af noget volumenspray eller tørshampoo – begge dele er noget, som du uden problemer kan købe alle steder hvor du normalt køber hårprodukter.

Undgå markante fejl ved god teknik ved føntørring

Du har måske set, at mange med langt hår står med hovedet nedad når de føntørrer håret. Faktisk er dette en rigtig vigtig detalje, som du bør forsøge at gøre brug af. Tør gerne håret 90% mens du har hovedet nedad, hvorefter du skal tørre de resterende 10% mens du står ”normalt”. Du skal bruge de sidste 10% på at få din skilning til at sidde helt korrekt.

Husk at få tørret dit hår 100%, stop ikke før at det er fuldstændig tørt. Grunden til at du ikke må stoppe ved 90% er simpelthen fordi at de resterende 10% spreder sig, hvorfor at den ønskede fylde slet ikke kommer til at være der – hvis du ikke tørrer det 100%, så kan du ligeså godt lade din føntørrer ligge. Hvis du er i tvivl om hvorvidt at dit hår er helt tørt, så kan du skifte til koldluft, her bliver det nemlig super nemt at mærke, hvis håret stadig er vådt i områder.

Sådan føntørres håret hurtigere

Hvis du har langt hår, så kender du også til hvor lang tid det kan tage at få tørret håret. En ofte langsommelig proces, som vi egentlig gerne blot vil være færdige med hurtigst muligt. Varigheden af en tørring af håret varierer selvfølgelige alt efter hvor tykt og langt håret er.

Én af de bedste måder hvorpå du kan tørre håret hurtigere er ved at holde hovedet nedad, samtidig med at du benytter en kam til at få alt hår med. Der findes dog mange teknikker til at tørre håret – dette kunne der skrives en lang guide omkring, hvilket rigtig mange allerede har gjort.

Varmluft til en start – slut af med kold luft

Vi har mange gange fremhævet vigtigheden af funktionerne ved en hårtørrer – specielt koldlufts funktionen er super vigtig. Hvis du som rigtig mange andre kvinder har et stærkt ønske om sundt, glansfuldt og stærkt hår, så kan du opnå rigtig meget af dette blot ved korrekt brug af din føntørrer.

En føntørrer kan andet end blot at tørre håret. Den har også til formål at hjælpe dig til at style dit hår, noget du ofte ser frisører og stylister gøre. Det eneste det kræver er blot at du er klar over, hvordan du udnytter din føntørrer bedst muligt. Som overskriften i afsnittet afslører, så handler det om at du efter at have tørret håret med varmluft, så skal du slutte af med at bruge koldluftsfunktionen i din føntørrer. Det er super vigtigt at du får kølet håret ned, hvilket er med til at give glans, fylde og generelt gøre dit hår sundere. Netop dette emne vil du kunne blive meget klogere på i diverse guides rundt omkring på internettet, men det er ikke noget, som vi vil bruge lange afsnit på i denne føntørrer test. Men søg på nettet hvis du har brug for guides til hvordan koldluft kan være med til at skabe sundere hår.

Føntørrer hos frisør
Hvis du er nået helt herned, så har du forhåbentligt fået drukket en god kop kaffe, mens du læste denne test af føntørrere. Om ikke andet er jeg glad for at du har hængt i, hvorfor at det også er mit største ønske, at du er blevet klogere på hvilken føntørrer der er bedst til prisen. Det har ikke været missionen udelukkende at fremhæve de dyreste føntørrere, men at fremhæve de bedste til prisen, som ligeledes har fået flotte testresultater.

Andre relevante tests:

Glattejern test 2018 – Her er den bedste

Tak fordi at du læste med, vi håber du fandt hvad du søgte.