De 10 bedste forstærkere i test og alt hvad du skal vide

God lyd er absolut essentielt, hvis du værdsætter at lytte til musik i hjemmet eller godt kan lide den helt rigtige biografstemning, når du ser film eller serier på sofaen. Der er nemlig noget helt særligt over at kunne matche et musikstykkes finesse eller en filmscenes opbygning med det helt rigtige auditive udstyr i stuen.

Og for at kunne netop dette, kræver det den rette forstærker. Hvad end du ved noget om lyd og forstærkere i forvejen eller skal til at opbygge dit første stereoanlæg, så er du kommet til rette sted. Vi guider dig gennem nogle af de produkter, som har klaret sig bedst i diverse forstærker tests, og hjælper dig til hvad du skal vide, inden du køber.

NAD D3020 V2 – bedste forstærker med Bluetooth og vinder af ”What Hi-Fi Award”

NAD er efterhånden et helt utroligt veletableret mærket inden for verdenen af lyd og forstærkere. Og det er der en særlig grund til. Flere testanmeldere elsker netop denne forstærker for dens fuldkropslige performance, den flotte dynamiske lyd, og fintunede timing. Faktisk finder de ikke meget at sætte en finger på, hvilket er ganske atypisk for lydentusiaster, der tester nyt udstyr.

Lyden er usandsynlig god, og faktisk lader den ikke rigtig noget tilbage at ønske på nogle fronter. Både diskant og bas performer på højt niveau, og lyden fylder rummet på en behagelig måde. Der er dedikeret pladespillerindgang, som vil glæde alle vinylfans, og desuden vil netop denne forstærker gøre sig rigtig godt til tv-lyd i stereo. Det skyldes, at tv’et nemt kan sluttes til via den optiske indgang, således at forstærkeren altid tænder automatisk samtidig med tv’et.

I øvrigt er denne enhed optimeret til digital musik via streaming fra din smartphone, så du nemt kan nyde din yndlingsmusik let og bekvemt, når du har lyst – helt uden besværlig tilslutning.

Designet er helt i top med denne lækre model fra NAD, og den er både strømlinet og futuristisk på én og samme tid. Den sorte og blanke overflade er udført i et simpelt format uden for mange knapper, hvilket vil passe godt ind i et tidløst hjem. Med andre ord er dette en forstærker, du sagtens kan have stående fremme og ikke behøver at gemme væk.

Derfor har netop denne model klaret sig godt i diverse forstærker tests:

 • Lækkert, strømlinet og tidløst design
 • Fyldig lydmæssig præstation
 • Fantastisk dynamik og timing
 • Klassisk og futuristisk design
 • Trådløs musikstreaming
 • Mange tilslutningsmuligheder

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Marantz NR1510 – mulighed for skøn biograflyd i dit hjem

Hvis du godt kan lide den sande biograflyd i dit hjem, så kan det være, at du bør overveje at anskaffe netop denne model fra Marantz. Den giver dig nemlig nogle af de bedste forudsætninger for ualmindelig god lyd, som du kan nyde fra komforten af din egen sofa.

Designet er helt i top med denne forstærker, for modsat mange af de gamle modeller så er en del af højden skåret af denne, så du kan nyde en tyndere og mere raffineret udgave. Det betyder, at den både er nemmere at få plads til, men også er langt flottere at se på end mange af rivalerne på markedet disse år.

Når det kommer til det vigtigste – lyden – så er der selvfølgelig ikke skortet på noget. NR1510 er udstyret med det avancerede 32-bit DSP-system, som understøtter en lang række lydformater – blandt andet Hi-Res Audio. Denne forstærker har desuden det smarte HEOS multirum-system indbygget, så du nemt kan forbinde flere enheder på tværs af rum i dit hjem via Wi-Fi. Det betyder også, at du kan styre denne enhed med HEOS-appen, som giver dig mulighed for at streame musik og internetradio, men også tjenester som Spotify, Tidal, Napster og Deezer.

Hvis du er glad for film, vil du blive særligt glad for at høre, at denne model understøtter Dolby Vision, HDR10, Dolby, HLG og HDCP 2.2.  Det betyder, at du kan afspille UHD Blu-ray-diske og streame UltraHD-video i højeste kvalitet. HDMI-stikkene tillader 4K-gennemgang visning uden at forstærkeren behøver at være tændt.

Med Bluetooth og Airplay 2 er det nemt at tilslutte smartphones, tablets og bærbare computere for trådløs streaming af musik, og du kommer med garanti aldrig til at kede dig, når du udstyrer stuen med netop denne forstærker. Den er fyldt med forskellige features på trods af dens kompakte størrelse, og giver dig altså rigtige gode muligheder for biograflyd i din stue – uanset hvor du afspiller dine film eller serier fra.

Derfor har netop denne model klaret sig godt i diverse forstærker tests:

 • Fuld størrelse lyd fra en lille størrelse enhed
 • Utroligt mange funktioner
 • Uendelige tilslutningsmuligheder
 • Perfekt til dig, som ønsker den sande biografoplevelse hjemme
 • Brugervenlig og nem at betjene

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

SONOS AMP – en forstærker der har gjort streaming nemt (og vinder af ”What Hi-Fi” 2018)

Sonos har gjort det igen. De har skabt et trådløst musikanlæg, som bare er lidt bedre end andre gode musikanlæg. Sonos systemet er allerede et af de allermest elskede audio systemer i ganske almindelige menneskers hjem verden over. Man behøver nemlig ikke være lydentusiast, nørd eller særlig ekspert for at kunne se, at Sonos har fat i noget helt rigtigt her. De har nemlig formået at kombinere design, brugervenlighed og absolut kvalitet på en måde, så det går op i en højere enhed.

Med Sonos Amp får du et stærkt trådløst musikanlæg, som har indbygget 2 x 125 watt forstærker. Det betyder, at du blot kan koble et par gode højttalere til, som du selv vælger, og så er du altså klar til at spille din yndlingsmusik igennem hele huset, hvis det er det, du ønsker. Den er nemlig allerede integreret med et bredt spektrum af streamingtjenester som Spotify, Tidal, YouSee Musik, Apple Music mm., så du nemt kan komme i gang med at lytte til sprøde toner eller blide melodier, så snart du nærmest pakker forstærkeren ud af indpakningen.

Desuden er Amp utrolig nem at tilslutte dit tv. Gå ikke glip af chancen for formidabel lyd i stuen, når du tilslutter Sonos Amp til dit tv. På den måde bliver du måske overrasket over, hvor godt en film eller serie pludselig kan komme til at lyde.

Sonos har den utrolige fordel i forhold til mange andre forstærkere på markedet, at du nemt kan styre den med Sonos-appen, som er meget brugervenlig og desuden fås både til Android og iOS. Så er du allerede nemt og hurtigt i gang med at få det bedste ud af dit nye lydsystem i hjemmet.

Denne model er klar til stemmestyring. Men dette kræver, at du sætter den sammen med en smarthøjttaler. Hvis du parrer din Sonos en sådan, kan du således nyde godt af stemmestyring med din Google Assistant, Alexa eller Siri.

Derfor har netop denne model klaret sig godt i diverse forstærker tests:

 • Bliver kaldt den bedste Sonos musikstreamer til dato
 • Utrolig råstyrke
 • Nem at betjene for alle via appen
 • Designet er uovertruffet lækkert
 • Lyden er virkelig god
 • Masser af power og masser af fleksibilitet

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Heos By Denon Amp Hs2 – komplet trådløst musikanlæg i god kvalitet!

Igen har Denon overrasket flere forskellige test-paneler med en virkelig god forstærker. Faktisk er der tale om et komplet trådløst musikanlæg, som er i god kvalitet og har en høj grad af brugervenlighed.

Med denne model får du nem kontrol fra din smartphone eller tablet via den intuitive HEOS-app, som giver dig et nemt overblik over, hvilke forskellige rum der spilles i, og hvad der spilles. På den måde har ud altid god indsigt i og kan altid nemt styre, hvad der foregår hvor – også selvom du har installeret højttalere på tværs af flere forskellige rum i hjemmet.

Denne model har modsat nogle af de tidligere enheder også Bluetooth, hvilket gør tilslutning endnu nemmere. Desuden understøttes Spotify Connect (kræver premium), Napster, Deezer, Tidal, internetradio, og selvfølgelig din egen musik, du har liggende på dine enheder. Denne model understøtter i øvrigt mange forskellige musikfiler, blandt andet high-res filer i FLAC, WAV og ALAC-formater, hvilket er en stor fordel.

Når du vælger denne forstærker, kan du nemt tilslutte et sæt rigtige hi-fi-højttalere af eget valg, så du har et komplet hi-fi-anlæg i stuen, som passer til din indretning og pengepung. På den måde kan du også nemt udskifte, hvis din stil skifter eller du får lyst til at opgradere eller udvide dit lydsystem. Alt i alt er dette en rigtig god løsning, hvis du gerne vil have et komplet musikanlæg i en udmærket kvalitet, som oven i købet er trådløst.

Derfor har netop denne model klaret sig godt i diverse forstærker tests:

 • Fantastisk lækkert design – klæder ethvert hjem
 • Herlig brugervenlighed
 • God kontrol via appen
 • Nemt overblik
 • Mange streamingmuligheder
 • Let at koble sammen med andre HEOS-enheder

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Onkyo TX-L50 – stil og kvalitet er i top med netop denne forstærker

Denne forstærker er ganske kompakt, men tag ikke fejl. Under overfladen gemmer sig et potentiale for imponerende lyd. Det japanske mærke Onkyo har efterhånden markeret sig ganske solidt inden for lyd- og elektronikudstyr, og også denne gang er det lykkedes dem at kreere et sandt pletskud.

Denne enhed er nemlig slank og stilren, men absolut tætpakket med alle de helt rigtige funktioner, som kan sikre dig den helt rigtige lyd- og filmoplevelse derhjemme. Den er udstyret med hele 80 watt per kanal, og har desuden subwoofer output, hvilket lader dig tilslutte en passiv subwoofer. Du kan dog stadig tilslutte en aktiv subwoofer gennem det almindelige RCA-output. På den måde kan du nemt få det bedste ud af de bedste film og serier på den store skærm i stuen, og få tæt på den perfekte biografoplevelse helt uden at gå på kompromis med komfort.

Det er dejligt nemt og bekvemt at streame musik med Google Cast, Bluetooth eller AirPlay via din smartphone eller tablet. Desuden kan du også nyde godt af, at denne forstærker understøtter både Wi-Fi, internetradio, samt mulighed for at streame via Spotify og Tidal. Det betyder, at du har rige muligheder for at lytte til din yndlingsmusik, uanset hvor den måtte findes.

Du kan nemt tilslutte en eller flere trådløse højttalere til denne forstærker. Med den nyeste FireConnect teknologi er det nu muligt at tilslutte en kompatibel trådløs Onkyo højttaler, som så vil spejle lyden fra forstærkeren på tværs af rummene i dit hjem.

Alt i alt er denne forstærker perfekt for dig, som ønsker masser af fede lydoplevelse derhjemme fra en model, som ikke fylder eller koster alverden.

Derfor har netop denne model klaret sig godt i diverse forstærker tests:

 • Går ikke på kompromis med hverken lyd eller design
 • Masser af tilslutningsmuligheder
 • Virkelig ren lyd
 • God mulighed for at tilslutte trådløse højttalere
 • Oplevelse af hjemmebiograf
 • Varierede streamingmuligheder

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

DENON PMA-600NE – utrolig god forstærker til musikanlæg

Denon har igennem mange år været synonym med god lyd. Faktisk har det japanske elektronikmærke været associeret med god auditiv oplevelse siden 1910, og når man tænker over det, er det faktisk næsten imponerende, at de formår at blive ved med at producere bedre og bedre udstyr.

I forhold til lyd har Denon i sandhed brugt de mange år på at forstå og forfine den auditive kunst. Ingeniørerne hos Denon siger, at de nøje har udvalgt hver eneste komponent for at optimere lydkvaliteten, og når man lytter efter, er man tilbøjelig til at tro dem. For at minimere vibrationer og støj af det omgivende miljø, har PMA-600NE direkte mekanisk lydkonstruktion og den smarte Signal Level Divided Construction-teknologi i rammen (SLDC) sikrer, at kun de sande og tilsigtede nuancer af lyden forstærkes og transmitteres. Det betyder, at du er sikret utroligt sprød og klar lyd.

Den ligner også et sandt hit, og med sit flotte look i mat sølv finish kan den imponere både eksperter og lægfolk. Den passer faktisk perfekt ind i lige præcis ideen om, hvordan en rigtig god forstærker bør se ud. Hverken mere eller mindre.

Modellen har både digitale og analoge tilslutningsmuligheder, og du har blandt andet Bluetooth, indgang til pladespiller og subwoofer udgang, hvilket betyder, at du kan nyde nem musikstreaming, lækker lyd fra dine vinylplader og også kan få utroligt lækker effekt på dine serie og film hjemme i stuen.

Alt i alt er netop denne model fra Denons nye 600 serie et utroligt godt bud på en forstærker til dit musikanlæg, og faktisk er den overordnede æstetiske lydkvalitet og designintegritet af PMA-600NE uden sidestykke til prisen.

Derfor har netop denne model klaret sig godt i forstærker tests:

 • Utroligt meget teknologi for pengene
 • Bedre end konkurrenter i samme prisklasse
 • Virkelig klar lyd
 • God dynamik fra bas til diskant
 • Mange gode funktioner
 • Smukt og simpelt design

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

NAD C368 – perfekt forstærker til stereoanlæg

Denne forstærker kan tilbyde dig en stor, solid og raffineret lyd, og er derfor den helt perfekte enhed til dit stereoanlæg. Igen har NAD forsmået at skabe et pletskud af et stykke auditivt udstyr, og lydentusiaster kan med glæde slå hænderne sammen ved synet af denne enhed.

Det er nemlig ikke kun lyden, der er lidt spændende her. Denne forstærker har helt bevidst et ganske retro-lignende udseende, som leder tankerne tilbage til 80’erne. Og hvis man er til den slags, så kunne netop denne model være den helt rette anskaffelse.

Kigger vi på lyden – som jo trods alt er det vigtigste – så er den stor og solid fra top til tå. Både gennem digital og analoge tilslutningsmuligheder performer den på en kraftfuld og i allerhøjeste grad tilfredsstillende facon. Lydbilledet er utroligt balanceret og omhyggeligt, og du kan være sikker på, at både bas, lette toner og lagdelt instrumentering kommer til deres fulde ret.

Den har masser af tilslutningsmuligheder – for eksempel gennem Bluetooth, som giver dig dejlig nem og bekvem musikstreaming fra din mobil eller tablet. Alternativt kan du jo også nyde god musik på dine trådløse hovedtelefoner, hvis trangen til at høre høj musik pludselig opstår sent om aftenen. Det er også nemt at få god lyd fra tv’et med denne model. Faktisk kan du blot koble den til via den optiske indgang, og så tænder forstærkeren automatisk med tv’et.

Alt i alt er NAD C368 en enormt vellykket stereo forstærker. Den er ikke kun godt tilsluttet, men har en behagelig glat, raffineret og tætpakket lyd, der faktisk er ufattelig behagelig.

Derfor har netop denne model klaret sig godt i diverse forstærker tests:

 • En solid, artikuleret model
 • Tikker alle de rigtige bokse af
 • Fantastisk god lyd fra top til tå
 • Masser af tilslutningsmulighed
 • Nem streaming
 • Lækker tv-lyd

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Onkyo A-9110 – når musik kommer først

Hvis du er ualmindeligt glad for musik. Du ved; sådan mere end den gennemsnitlige dansker, så bør du også have ordentligt udstyr, som kan understøtte denne interesse. Og noget af det vigtigste er nu engang en ordentlig forstærker, for god musik fortjener en god forstærker. Med dette pragteksemplar af en model fra Onkyo, så bliver musik en oplevelse, du får endnu mere lyst til at dvæle ved.

Dette er efterfølgeren til den prisvindende A-9010, og Onkyo har holdt fast i både saft og kraft med denne model. Der er fortsat masser af lækre finesser og detaljer, som et alt-i-et system ikke kan matche. Her får du for eksempel indgange til fem kilder, herunder en pladespiller plus subwoofer- og hovedtelefonudgange, hvilket betyder, at du har mange muligheder og ubesværet alsidighed – uanset humør og behov.

Inden for denne prisklasse har netop denne model en utrolig lydnøjagtighed, hvilket betyder, at forstærkeren ikke går glip af detaljer i musikken. Der er geniale tekniske detaljer integreret i denne model, såsom for eksempel optimal styring af volumenforøgelse, og du kan desuden indstille lyden med Direct Mode og Bass Boost.

For den mest rene og præcise lyd skal du blot vælge Direct Mode. Dette omgår alle undtagen de mest kritiske kredsløb for at give den laveste mulige forvrængning. Hvis du foretrækker et løft til den nederste ende, vil Phase Matching Bass Boost gøre dette for dig, uden de forvrængningsproblemer, du vil få med en konventionel “lydstyrke” -kontrol.

I forhold til design får du en utrolig robust og solid forstærker, som er simpel men klassisk af udseende. Den er udført i blank sort finish og alle de nødvendige analoge knapper. Alt i alt er der her tale om en model, som er bygget til dig, som elsker musik, og gerne vil have noget som bare holder.

Derfor har netop denne model klaret sig godt i diverse forstærker tests:

 • Sætter musik forrest
 • Utroligt lækkert lydbillede
 • Indstil lydbilledet efter behov
 • Har alle de rette egenskaber og features – ikke mere eller mindre
 • Forbind det hele – hovedtelefoner, højttalere og pladespiller
 • Efterfølger til den prisvindende A9010
 • Bygget til at holde

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

ARGON AUDIO SA1 – en fantastisk mini forstærker

Er du på udkig efter en god hi-fi forstærker, som ikke fylder hele stuen? Så er det måske denne sag, der kunne være helt perfekt. Argon har flere gange imponeret test-paneler i både Danmark og udlandet, og det skyldes særligt, at det er et mærke, som i høj grad producerer kvalitetsprodukter til en pris, som burde være højere.

Her er der tale om en mini forstærker, som er superkompakt. Faktisk vejer den kun 2,2 kg og den måler blot 22 x 25,2 cm. Det gør den ganske meget mindre end de fleste andre forstærkere på markedet, men tag ikke fejl – der er masser af råstyrke at finde i kassen.

Den har gode muligheder for både digitale og analoge tilslutninger. For eksempel har den Bluetooth, således at du let kan streame musik fra din tablet eller mobil. Det er i øvrigt nemt at koble den til dit tv, og du kan faktisk styre lydstyrken på forstærkeren via din tv-fjernbetjening (såfremt du har Sony eller Samsung tv). Du kan også vælge at tilslutte din pladespiller, hvis du er fan af lyden af de gode gamle vinylplader.

I forhold til design, så er denne model noget af en fryd for øjet. Den leder let tankerne hen mod skandinavisk design, og er både simpel, strømlinet og tidløs på én og samme tid. Den fås i en elegant hvid finish, som desuden vil passe ind i langt de fleste hjem, og her er der altså tale om en forstærker, som der ikke er grund til at gemme væk.

Alt i alt er denne mini forstærker et utroligt godt bud på en enhed til dig, som gerne vil kunne mange forskellige ting med din forstærker, og samtidig ønsker en løsning, som passer godt ind i stuen og ikke fylder for meget.

Derfor har netop denne model klaret sig godt i diverse forstærker tests:

 • Moderne og stilrent design
 • Superkompakt kasse med stor lyd
 • Imponerende lavt strømforbrug
 • Understøtter HD-stereolyd op til 24-bit/192kHz
 • Virkelig høj lydkvalitet

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

NAD C316 V2 – billig forstærker med dyr lyd

Igen har NAD leveret et mesterværk. Og det er svært ikke at være begejstret. Her får du nemlig en masse af den kvalitet, som du normalt kan forvente, når du ser NADs logo, men uden det dyre prismærke.

Her er der tale om en ganske enkel forstærker, og også en ganske kompakt model. Faktisk måler den kun 8 x 29 cm. Til gengæld lyder den meget dyrere, end den faktisk er. Du får en ganske entusiastisk lydmæssig præsentation, som kan måle sig med modeller, som ligger betydeligt højere prismæssigt. På trods af at effekten blot er 2 x 40 watt i 4 ohm, så gør NADs PowerDrive teknologi, at den dynamiske effekt bliver hele 90 watt i 8 ohm.

Udover den dejlige, behagelige og dynamiske lyd, kan du også nyde godt af de forskellige tilslutningsmuligheder. Blandt andet får du en dedikeret pladespillerindgang, som vil falde i god jord hos alle vinylfans.

I forhold til design, så er C316 V2 igen en model, som i høj grad beror på simplicitet. Den er hverken prætentiøs eller for simpel. Derimod ligner den lige netop det den er: en forstærker. Den er mat sort grafit finish og fremstår med lige netop de knapper, som giver mening.

Alt i alt er der her tale om en model, som lever op til alle de basale elementer, som man må kunne forvente, at en forstærker skal kunne – og lidt til. Den er et godt valg til dig, som ikke har det store budget, men som samtidig ønsker god kvalitet fra et blåstemplet og gennemtestet mærket.

Derfor har netop denne model klaret sig godt i diverse forstærker tests:

 • Entusiastisk præsentation
 • Godt detaljeniveau
 • Stærkt lydoutput
 • Fantastisk model til begynderen
 • Genial PowerDrive teknologi

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Hvornår har du brug for en forstærker?

Du har brug for en forstærker, når dine højttalere er det, som kaldes passive. Det vil sige, at der ikke er indbygget en forstærker i dem, og at de blot er enheder, som modtager et elektrisk signal og omdanner det til mekanisk energi (lyd). En forstærker kan – som navnet indikerer – modtage et elektrisk signal og forstærke det til det signal, som højttalerne kan omdanne til lyd. Hvis du ikke har en forstærker til dine passive højttalere kan du således ikke få lyd ud.

Er en ekstern forstærker bedre end en integreret?

De fleste musik- og lydentusiaster foretrækker at have en separat forstærker og så passive højttalere tilkoblet, og det er der flere forskellige grunde til.

 1. Det giver for det første en større frihed i forhold til sammensætningen af de forskellige enheder (højttaler og forstærker), når de to er adskilte.
 2. For det andet er det lettere at reparere en diskret forstærker end en integreret version, hvis den skulle gå i stykker.
 3. For det tredje kan du langt bedre styre indstillingerne på din diskrete forstærker, så den passer til netop det set up, du parrer den med.
 4. Sidst men ikke mindst vil passive højttalere være langt lettere end aktive højttalere, og du kan således nemmere indrette dit hjem og lave en mere interessant og fleksibel indretning med passive højttalere.

Hvad har du brug for ud over en forstærker?

Der kan være flere forskellige ting, du har brug for til din stue for at få netop det lydsystem, du ønsker. Her er nogle af de mest almindelige elementer.

Højttalere

Du kommer ikke langt uden højttalere. Find nogle gode passive højttalere, som passer til din forstærker. De skal selvfølgelig både passe til din indretning og din pengepung. Husk på at højere lyd kræver højere effekt. En 20 watt forstærker kan desværre godt brænde en 200 watt højttaler af, hvis du skruer for højt op. Du kan høre, at den er gal, hvis lyden forvrænges. Hvis du er i tvivl om, hvordan du matcher højttalere og forstærkere, så læs op på emnet, inden du køber.

En lydkilde

Din lydkilde kan være mange forskellige ting, og det er selvfølgelig her, du tilslutter din forstærker. Hvis din forstærker er trådløs, så kan det være, at du tilslutter din smartphone og streamer musik. Hvis din forstærker er analog, kan det være, du tilslutter din pladespiller og sætter en vinyl med Queen på. Din lydkilde kan også være dit fjernsyn, hvis du vil bruge dit nye stereoanlæg til at skabe en rigtig god biografoplevelse derhjemme rent lydmæssigt.

Subwoofer

En subwoofer har du kun måske brug for. En subwoofer er en form for højttaler, som er specielt designet til at frembringe lave frekvenser af lyd – altså det vi normalt kender som bas. Den almindelige frekvens for en subwoofer, som sælges kommercielt, er omkring 100 til 200 Hz, mens dem som benyttes professionelt oftest vil ligge under 100 Hz. Lyden fra en subwoofer skaber et mere nuanceret og komplet lydbillede og kan skabe en ekstra detaljeret effekt til særlig film og serie. Effekten fra en subwoofer kan føles som en brummen eller rumlen og den placeres oftest under sofaen i et privat hjem.

En subwoofer kan – lige som højttalere – være enten aktiv eller passiv. Som du kan læse i denne artikel, så understøtter nogle af forstærkerne, som er omtalt her, både aktive og passive udgaver.

Testkilder

For at bringe denne artikel med nogle af de bedst anmeldte forstærkere, som er på markedet i disse år, har vi skævet til nogle af de mest professionelle magasiner og anmeldere, som findes derude. Heriblandt:

What a Hi-Fi: Grundlagt i 1976, og er verdens førende uafhængige guide til at købe og eje hi-fi og hjemmeunderholdningsprodukter. Deres omfattende tests hjælper forbrugere med at købe det allerbedste for deres penge via deres rådgivningssektioner. Alt testes af deres dedikerede team.

Richersounds: Baseret i Storbritannien og med en vision om at oplyse forbrugere om særlig lyd og lydoplevelse. Deres teams er audiovisuelle entusiaster og eksperter (de træner sig selv på nye produkter kontinuerligt). De stræber efter at give forbrugere bedre viden og ekspertise, produkter og priser og kundeservice.

 

Læs også: TEST: Sådan får du det bedste surroundsound-system

Læs også: Pladespiller – bedst i test

Se vores artikel om: Den store RIAA-forstærkertest

Læs også: Test af de 12 bedste stereoanlæg i 2020

Se vores artikel om: Oversigt: Her finder du de bedste elbasser på markedet

Denne side er anmeldt af: Silke G. Friis 10/10