Testoversigt:
Her er de 9 bedste guitarleler ifølge brugere og eksperter

Vi er partnerfinansieret. Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores partnere. Artiklen er derfor sponsoreret. Bemærk, artiklens årstal er, hvornår artiklen er opdateret, og ikke nødvendigvis et udtryk for, hvornår produkterne er testet. Læs mere

31 Produkter analyseret
9 Bedste valgt
UDARBEJDET AF EKSPERTER Bag Bedste10 er et specialiseret hold af eksperter indenfor forbrugsgoder, hvis fornemmeste opgave er at give dig den bedste vejledning til at finde det bedste produkt til dit behov.

Guitarleler er et forholdsvist nyt strengeinstrument på markedet, derfor kan det også være svært at finde ud af, hvilken man skal vælge, og hvad dette instrument egentlig kan. Vi har samlet 9 guitarleler med hver deres ekstraordinære funktioner.

Ens for alle er, at de er smukke og lyddygtige. En guitarlele er en hybrid mellem en ukulele og en guitar. Den har nemlig størrelsen fra en ukulele, men guitarens 6 strenge. En guitarlele stemmes ADGCEA, hvorimod guitaren stemmes EADGBE. Den blev præsenteret for første gang i 1997 af Yamaha.

Vurdering og udvælgelse af produkter

Hos Bedste10 er vores fornemste opgave at servere de bedste produkter for dig som læser. Vi har et research-team som undersøger markedet og finder nogle af de bedste produkter og forhandlere. Vi har partnerskaber med hundredvis af små og store webshops, og selvom disse partnerskaber kan påvirke udvalget af produkter, beror vores anbefalinger på redaktionens egen professionelle vurdering.

Vores research-team sammenligner produkter på parametre som:

  1
 • Kunders anmeldelser af produktet
 • 2
 • Produkternes specifikationer og features
 • 3
 • Forhandlerens tilbud, omdømme og service
 • 4
 • Kundedata: Vores interne statistikker på produkternes popularitet
 • 5
 • Tests af produktet foretaget af eksperter og forbrugermagasiner

Vi sammenstiller alt dét med produktets pris og eventuelle tilbud. Rækkefølgen af produkter skal ikke forstås som en rangering men nærmere en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov.

Redaktionens anbefalinger

Topscorer

Yamaha GL1-TBS - god som rejseguitar

 • 4,8 ud af 5 stjerner på Google Shopping
 • 4,5 ud af 5 stjerner på Amazon
 • Høj bedømmelse 4,5/5 hos Guitarfella

Yamaha-GL1 TBS er en klassisk guitarlele, som er yderst populær hos forbrugeren. Det er på baggrund af dette, at vi har valgt denne som topscorer. Den er lavet i god kvalitet og har en suveræn lyd. Denne har scoret 4,8 ud af 5 point fra 12 anmeldere. En forbruger skriver blandt andet: ”perfekt lydende velfungerende sag der tilmed ser godt ud”.

Yamaha GL1-TBS
Topscorer
 • Bløde nylonstrenge, der er lette at spille
 • Enkel og stabil kvalitetstuning af tuninggear
 • Udformet med henblik på spilbarhed og tone

Mere om Yamaha GL1-TBS

Yamaha introducerede, som nævnt, den første guitarlele på markedet nogensinde. Derfor er Yamaha naturligvis også utroligt dygtige til at producere funktionsdygtige guitarleler. Denne guitarlele er velegnet som en børneguitar, men er også god til dig, der blot ønsker en hybrid mellem en guitar og en ukulele.

SPECIFIKATIONER

 • Materiale: laminattræ som sikrer god holdbarhed
 • Nylonstrenge
 • 19 bånd
 • Vejer 725 gram

Den stemmer i samme intervaller som en almindelig guitar, men har en lysere klang. Den er særligt prisvenlig. Der følger en fin opbevaringstaske med i købet.

Bedste lille og handy rejseguitar

Yamaha GL1 - God til børn

 • 4,5 ud af 5 stjerner hos Google Shopping
 • 4,5 ud af 5 stjerner på Amazon

Den blev designet med henblik på at skabe en hybrid mellem en guitar og en ukulele, som gør strengeinstrumentet særligt god til børn eller som rejseguitar.

Yamaha GL1
Bedste lille og handy rejseguitar
 • Præcis og fremragende lyd
 • Lavet af lamineret træ af høj kvalitet
 • Velegnet som børneguitar

Mere om Yamaha GL1

Yamaha GL1 er særligt god til børn, især i alderen 4-7 år. Dens smalle design og tynde hals gør det nemt for børn at gribe om den med deres små fingre. Guitaren er lavet i laminattræ, som gør den særdeles holdbar og gør, at den kan klare slag og utålmodighed fra børn. Yamaha GL1 kommer inklusiv en guitartaske, så den kan medbringes på ferier eller lignende.

SPECIFIKATIONER

 • Materiale: laminattræ som sikrer god holdbarhed
 • 17 bånd
 • Nylonstrenge
 • Inklusiv taske

For et mere visuelt indblik i modellen, se YouTube præsentations-videoen herunder:

Læs mere om Yamaha GL1
Bedste premiumvalg

Ortega RGL5 Electro - Alsidig miniguitar med fremragende lyd

 • 4,8 ud af 5 stjerner på Google Shopping

Ortega RGL5 er til dig, der ønsker den absolut bedste guitarlele på markedet. Det er en guitar med særdeles god lyd lavet i smukt ibenholt træ.

Ortega RGL5 Electro
Bedste premiumvalg
 • Kan bruges tilsluttet eller ikke tilsluttet
 • Percussiv lyd
 • Tonewood-materialer giver en klar lyd

Mere om Ortega RGL5 Electro

Guitarlelen er en nyhed for år 2020, der er designet med fokus på eksklusivitet og fantastisk lyd.

Kombinationen af ekstraordinær god lyd, eksklusivt udseende og mulighed for elektrisk tilknytning gør, at vi har valgt denne guitar som premium valg. 

SPECIFIKATIONER

 • Materiale: Ibenholt træ
 • Nyhed fra år 2020
 • 18 bånd
 • Ortega GLNY-strenge

Ortego RGL5 kan fås i flere forskellige farver, hvilket gør, at du kan sætte dit eget præg på, hvordan guitaren skal se ud. Den har guld tuning machines, som gør, at guitaren ser endnu mere eksklusiv ud i kombinationen med det elegante træ.

Guitaren har en eksklusiv scenelyd med Ortega MagusUke pick up system som også har en tuner inkluderet. Den tilbyder også timer med musikalsk eksperimentering.

For et mere visuelt indblik i modellen, se YouTube præsentations-videoen herunder:

Læs mere om Ortega RGL5 Electro

Hvorfor skal jeg vælge en guitarlele? 

En guitarlele er et forholdsvist nyt strengeinstrument og derfor er der også mange, der er i tvivl om, hvorfor man skal vælge en guitarlele fremfor en guitar eller ukulele. Det er heller ikke altid, at man skal vælge en denne fremfor et af de to andre instrumenter. Det handler om, hvad dit behov er. Hvis du har spillet ukulele i mange år og søger nye udfordringer er en guitarlele en rigtig god måde, at udfordre sig selv på.

Du kan opnå nye lyde, nye genre og spille mere nuancerede melodier. Hvis du elsker at spille guitar og er meget på farten er en guitarlele også en rigtig god idé. Den har en størrelse der gør, at den er nem at have med rundt. På grund af størrelsen er den også særdeles god til børn, der gerne vil lære at spille på guitar. Den er nem at gribe omkring og har en god komfort. Det er også vigtigt at overveje, hvilke lyde du kan lide og er fascineret af. Den har ikke samme lyd som hverken ukulelen eller guitaren, den har sin egen lyd, som påvirkes af træsorten og designet. Prøv de forskellige instrumenter og find ud af, hvilken du bedst kan lide.

Hvilken guitarlele skal jeg vælge? 

Der findes mange forskellige guitarleler på markedet. Du skal finde ud af, hvilken lyd du bedst kan lide, hvilket design du bedst kan lide og hvad den skal bruges til. Som du kan læse i oversigten, har nogle elektriske færdigheder, der gør, at de kan tilsluttes til højtalere. Dette er oplagt, hvis du spiller i band eller optræder for andre. Du skal også finde ud af, hvilken pris du er villig til at give for den. Der er forholdsvis stor prisforskel på dem. Hvis dit barn skal lære at spille og I endnu ikke ved, hvor interesseret han/hun er i at spille, kan man med fordel vælge en prisvenlig guitarlele. Hvis man derimod skal ud at spille koncerter og ønsker at forbedre teknikker, kan man med fordel vælge en i en højere prisklasse.

Kilder: vi har valgt på baggrund af disse kriterier

Vi har ikke testet de præsenterede guitarleler selv. Vi har dog forsøgt at skabe de absolut bedste forudsætninger for at udvælge de 9 bedste på markedet. Vi har lavet grundig research, hvor vi har set på, hvilke forbrugerne synes er de bedste, hvilke er de mest købte og hvilke trækombinationer, der skaber den bedste lyd. Vi har valgt på baggrund af funktioner, kundens anmeldelser og populære produkter.

Guitarlelens funktioner 

Når det kommer til instrumenter, er der en række funktioner, der ofte adskiller de enkelte instrumenter fra hinanden. Det kan være på baggrund af ekstrafunktioner, udseende, lyd og så videre. Vi vil gøre det klart, at vi ikke har testet funktionerne selv, men læst om, hvilke funktioner, der gør de enkelte instrumenter særlige, og hvilken betydning dette har for guitarlelen.

Kundeanmeldelser 

Guitarlelen er indenfor de seneste par år blevet mere og mere populær, men fortsat ikke et instrument man ser ligeså meget som guitaren, ukulelen eller andre strengeinstrumenter. Derfor er kundeanmeldelserne også forholdsvist begrænsede. Dog har vi lagt rigtig meget vægt på at lytte til de kundeanmeldelser der er, da vi anser kundernes vurdering som noget af det vigtigste i bedømmelsen af et produkt.

Populære produkter 

Lige så vel som kundeanmeldelser er vigtige, fordi de afspejler, hvad kunderne reelt set bedst kan lide, er populære produkter også yderst vigtige i vores research. Derfor har vi også set på, hvilke produkter, der er mest købt og dermed mest populære blandt forbrugerne.

Vi har lavet en grundig research med henblik på at give dig den bedste mulige testoversigt.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

ghost-img

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Sapele Electro-guitarlele by Gear4music

Luna Tribal 6-string Baritone

Sapele Guitarlele by gear4music

Ortega RGLS5 Electro

Ortega RGL5C

Ortega RGL5CE 6-strenget electro akustisk cutaway

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme