Artiklen indeholder annoncelinks, og er dermed sponsoreret. Læs mere

Køkkenmaskine test-guide:
Vores bud på de 5 bedste køkkenmaskiner

Baseret på vores research og analyser Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund research..., men vi afgrænser os primært til produkter tilgængelige på prisportaler eller annonceplatforme. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Oplistningen er ikke et udtryk for en rangering af produkter, og annonceaftaler kan påvirke placeringen og udvælgelsen af vores produkter – læs mere her. Læs mere

5 udvalgte produkter
Baseret på analyse
Udarbejdet af research-specialister Bag Bedste 10 er et specialiseret hold af eksperter indenfor forbrugsgoder, hvis fornemmeste opgave er at give dig den bedste vejledning til at finde det bedste produkt til dit behov.

Køkkenmaskinen er i høj grad blevet allemandseje i en tid, hvor langt de fleste har brug for en hjælpende hånd i køkkenet i en travl hverdag, hvilket giver anledning til en gennemgående køkkenmaskine test. Det er ét samlet stykke udstyr, som kan være med til at varetage mange af madlavningens facetter, og som kan gøre god madlavningskunst endnu bedre. De mange modeller på markedet kan alt fra æltning af den luftige bolledej til rivning af gulerødder til en kanon råkostsalat og piskning af æggeblommer til den hjemmelavede mayonnaise. Der er med andre ord kun få begrænsninger indenfor den gastronomiske udfoldelse, hvis du har en køkkenmaskine på bordet!

Hvad enten du leder efter en ny køkkenmaskine, fordi din gamle har givet op, eller fordi du først nu har indset, at du ikke kan leve uden, så er du havnet det helt rette sted! Udvalget af køkkenmaskiner bliver større og større for hver dag, der går, og derfor kan det være svært at finde ud af, hvilken køkkenmaskine du skal vælge. Dette valg søger vi at gøre lettere i denne køkkenmaskine test, hvor vi giver dig det bedste overblik over nogle af markedets bedste køkkenmaskiner!

I vores køkkenmaskine test har vi haft fokus på køkkenmaskiner i forskellige prisklasser, der alle har klaret sig fantastisk godt i test. Dermed findes der helt sikkert også en køkkenmaskine på vores liste, der passer til dit budget – uden at du behøver at gå ned på kvalitet eller effektivitet.

Vores favorit

Kenwood Køkkenmaskine KVL4170
Lager

Kenwood Køkkenmaskine KVL4170

Gå til bedste pris
2.999 Kr. hos whiteaway
Se vores anmeldelse
Lager
KitchenAid køkkenmaskine Artisan
Lager

KitchenAid køkkenmaskine Artisan

Gå til bedste pris
4.299 Kr. hos 24hshop.dk
Se vores anmeldelse
Lager
Kenwood kMix KMX750RD
Lager

Kenwood kMix KMX750RD

Gå til bedste pris
2.160 Kr. hos ComputerSalg A/S
Se vores anmeldelse
Lager
KENWOOD Køkkenmaskine CHEF XL KVL4100S
Lager

KENWOOD Køkkenmaskine CHEF XL KVL4100S

Gå til bedste pris
2.300 Kr. hos Skousen
Se vores anmeldelse
Lager
Ankarsrum Køkkenmaskine Assistent AKM6230
Lager

Ankarsrum Køkkenmaskine Assistent AKM6230

Gå til bedste pris
4.495 Kr. hos Butik Jes Pors
Se vores anmeldelse
Lager

Seneste ændring:

I dag har vi overført denne artikel til vores nye design for at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. I tråd med ændringen har vi dertil revideret, optimeret og suppleret vores produktanmeldelser for yderligere at forbedre din oplevelse, så du lettere kan finde lige præcis det, du har brug for.

Vurdering og udvælgelse af produkter

Hos Bedste10 er vores fornemste opgave at servere de bedste produkter for dig som læser. Vi har et research-team som undersøger markedet og finder nogle af de bedste produkter og forhandlere. Vi har partnerskaber med hundredvis af små og store webshops, og selvom disse partnerskaber kan påvirke udvalget af produkter, beror vores anbefalinger på redaktionens egen professionelle vurdering.

Vores research-team sammenligner produkter på parametre som:

  1
 • Kunders anmeldelser af produktet
 • 2
 • Produkternes specifikationer og features
 • 3
 • Forhandlerens tilbud, omdømme og service
 • 4
 • Kundedata: Vores interne statistikker på produkternes popularitet
 • 5
 • Tests af produktet foretaget af eksperter og forbrugermagasiner

Vi sammenstiller alt dét med produktets pris og eventuelle tilbud. Rækkefølgen af produkter skal ikke forstås som en rangering men nærmere en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Bemærk, vi har ikke kunne finde uvildige tests i dette emne, og har primært analyseret på kundens egen "test" af produktet i form af alle de kundeanmeldelser, vi har kunne finde om de pågældende produkter, og holdt op imod produktdata og pris.

Kenwood Køkkenmaskine KVL4170 - En Kenwood køkkenmaskine i høj kvalitet til den seriøse bager

 • Høj bedømmelse på 9.5/10 hos My Urban treats
 • 4,7 ud af 5 stjerner på Google Shopping
 • 4,7 ud af 5 stjerner på Amazon

Kenwood er eksperter i køkkenmaskiner, og Kenwood KVL4170S er endnu en køkkenmaskine fra deres hånd, der klarer sig fantastisk i test! Dette er den perfekte køkkenmaskine, hvis du har brug for alle de mest fancy funktioner – det er en mere simpel maskine, der klarer sine spidskompetencer til perfektion. Vi anbefaler specielt denne imponerende køkkenmaskine til den flittige bager!

Dagens bedste priser og tilbud på Kenwood Køkkenmaskine KVL4170:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Bredt udvalg af ekstra tilbehør
 • Hastighedsjustering med pulsfunktion
 • Fremstillet af kraftige materialer

Mere om Kenwood Køkkenmaskine KVL4170

SPECIFIKATIONER

 • Skålkapacitet : 6.7 L
 • Effekt : 1200 W
 • Materiale : Metal
 • Højde : 28.0 cm
 • Vægt : 7.7 kg

Kenwood KVL4170S bliver rost til skyerne i diverse køkkenmaskine tests i hele Skandinavien, og den scorer bl.a. topkarakterer i test hos svenske Råd & Rön. Herudover kan den prale af titlen som testvinder i køkkenmaskine test hos TV2 Norge, og der er ingen tvivl om, at denne køkkenmaskine befinder sig lige i smørhullet mellem pris og funktionalitet – uden at give tab på kvaliteten!

Den effektive 1200 Watt motor klarer let selv den tungeste brøddej, og den klassiske planetariske rotation, som Kenwood er kendt for, giver mindst muligt spild – dejen bliver både blød og lækker!

Herudover kan du med denne model glæde dig over en skålkapacitet på 6,7 liter, hvor du kan lave selv den største portion kage uden problemer. Maskinen er velbygget og veldesignet, således at den både holder længe og kan blive stående på køkkenbordet, når du ikke bruger den – og der er også mulighed for tilslutning af både blender og kødhakker på toppen, hvis du ønsker disse funktioner!

Kenwood KVL4170S er lavet i materialer af høj kvalitet, og det vidner vægten på ca. 8 kilo også om. I pakken kan du glæde dig over den medfølgende dejkrog, piskeris og K-spade, og med disse redskaber kan du lave stort set alle de basale ting indenfor madlavningens verden. Rengøringen er desuden let som en leg, da alle de bevægelige dele kan tages af og vaskes op!

Alt i alt er Kenwood KVL4170S en bundsolid køkkenmaskine, der let lever op til selv de mest krævende opgaver, som du sætter den på. Den testvindende køkkenmaskine er perfekt til den kreative bager i huset, og du vil aldrig opleve at mangle hverken kraft eller saft. Vi ligger os i kølvandet på de flotte testresultater og placerer denne køkkenmaskine som nr. 3 på vores liste!

Fordele og ulemper ved Kenwood Køkkenmaskine KVL4170

Fordele

 • Høj kvalitet og holdbarhed
 • Anbefales til ivrige bagere
 • Anerkendt i test
 • Kraftig motor og minimalt spild
 • Stor kapacitet og alsidighed

Ulemper

 • Ikke egnet til små køkkener på grund af størrelsen
 • Højere pris sammenlignet med andre køkkenmaskiner

Læs blandt andet også: Foodprocessor test

KitchenAid køkkenmaskine Artisan - En KitchenAid køkkenmaskine i et flot design

 • 4,8 ud af 5 stjerner på Amazon
 • 4,8 ud af 5 stjerner på Google Shopping

KitchenAid har alle dage lavet utrolig smukke køkkenmaskiner af imponerende kvalitet, og dette er måske den mest kendte model fra producentens hånd. Hvis du vil have en smuk og klassisk køkkenmaskine, der leverer flotte resultater, så er Artisan-modellen investeringen værd!

Dagens bedste priser og tilbud på KitchenAid køkkenmaskine Artisan:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Glat, afrundet design helt i metal
 • Fladt piskeris til normal/tung blanding
 • Unikke bevægelsesmønstre

Mere om KitchenAid køkkenmaskine Artisan

SPECIFIKATIONER

 • Skålkapacitet : 4.8 L
 • Effekt : 300 W
 • Materiale : Metal
 • Bredde : 24.0 cm
 • Højde : 36.0 cm
 • Vægt : 10.98 kg
 • Dybde : 37.0 cm

KitchenAid Artisan er blevet testet vidt og bredt hos både danske og udenlandske organisationer, og der er bred enighed om, at design, produktivitet og brugervenlighed er i absolut topklasse! Maskinen har bl.a. scoret topkarakterer i test, ligesom det fantastiske design er belønnet med en plads på Museum of Modern Arti New York – dette er en køkkenmaskine i særklasse!

KitchenAid Artisan er muligvis ét af de smukkeste stykker køkkenudstyr nogensinde, og netop designet er også én af køkkenmaskinens store forcer. Det strømlinede ydre fanger øjnene lige så snart, man træder ind i køkkenet, og det er muligt at få maskinen i hele 28 forskellige farver. Dermed kan du nyde din unikke køkkenmaskine i funktion hver evig eneste dag!

Udover at se godt ud, så fungerer Artisan også fantastisk til de funktioner, som en køkkenmaskine skal kunne varetage. På trods af den relativt beskedne 300 Watt motor kan du sagtens ælte selv tung dej uden problemer, og du får 10 forskellige hastighedsindstillinger, som gør dit liv meget lettere. Selve maskinen er lavet i solide materialer, der sikrer høj kvalitet i mange, mange år – og det vidner KitchenAids 5 års garanti i den grad også om!

KitchenAid har virkelig tænkt over funktionaliteten med Artisan-modellen, da du ikke udelukkende er begrænset til de 4 medfølgende røre redskaber, der følger med maskinen. Du kan løbende tilkøbe f.eks. pastavalse, ismaskine eller en kødhakker for at øge funktionaliteten – og det hele passer naturligvis til maskinens smarte opbygning. Herudover følger der en ekstra 3 liters skål med maskinen; du kan dermed have gang i to projekter samtidig uden problemer!

KitchenAid Artisan er på mange måder køkkenmaskinernes Rolls-Royce, og der er ingen tvivl om, at denne ny klassiker vil passe perfekt ind i et moderne køkken. Maskinen bliver rost til skyerne i test, hvor det fremhæves at både design og funktionalitet går op i en højere enhed, og alt i alt er dette én af de absolut bedste køkkenmaskiner i test. Artisan får en klar 1. plads på vores liste, og vi kan kun anbefale dette smukke, højt ydende stykke kunst til dit køkkenbord!

Fordele og ulemper ved KitchenAid køkkenmaskine Artisan

Fordele

 • Smukt og klassisk design
 • Førsteklasses kvalitet og produktivitet
 • Brugervenlig grænseflade
 • Bredt udvalg af farvemuligheder at vælge imellem
 • Alsidig funktionalitet og kompatibilitet med ekstra tilbehør

Ulemper

 • Ekstra tilbehør sælges separat
 • Relativt høj pris

Kenwood kMix KMX750RD - Stilsikker kvalitet fra Kenwood

 • ExpertReviews Best buy-pris med høj bedømmelse på 5/5
 • 4,7 ud af 5 stjerner på Google Shopping

Det er først og fremmest en meget elegant maskine, der med sine stolte former leder tanken hen på den tid, hvor solen aldrig gik ned over det britiske rige. Maskinen kan fås i mange forskellige blanke farver, så du kan helt sikkert finde en model, der passer ind i dit køkken.

Dagens bedste priser og tilbud på Kenwood kMix KMX750RD:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Mere om Kenwood kMix KMX750RD

SPECIFIKATIONER

 • Skålkapacitet : 5.0 L
 • Effekt : 1000 W
 • Materiale : Metal
 • Bredde : 24.0 cm
 • Højde : 35.5 cm
 • Dybde : 38.5 cm
 • Vægt : 9.1 kg

Ingen dej er for hård for denne køkkenmaskine, hvis motor har en kraft på hele 1000 watt, hvilket er mere end rigeligt til hverdagsbrug. Der er også 6 forskellige hastighedsindstillinger at vælge i mellem, til når dejen skal have den helt rigtige konsistens.

Når man første gang tager sin nye køkkenmaskine i brug, kan man godt blive overvældet af den store kraft og komme til at spilde mælk og gær udover hele køkkenet, hvilket unægteligt ligger en dæmper på bageglæden. Dette burde der ikke være nogen risiko for med Kenwoods smarte maskine, da der er indbygget en hastighedskontrol.

Hastighedskontrollen øger langsomt farten, når du går et hastighedstrin op, i stedet for brat at opjustere hastigheden. På den måde undgår du spild af ingredienser og rod i køkkenet.

Som det fremgår af specifikationer, er der tale om en meget solid maskine, der er perfekt til, når der skal bages til den store guldmedalje. Den medfølgende skål er på hele 5 liter, og den består selvfølgelig, ligesom selve maskinen, af solidt rustfrit stål i høj kvalitet.

Der er 2 ekstra udgange til forskelligt tilbehør, du kan købe til maskinen for yderligere at øge dens funktionalitet. Der kan f.eks. være tale om en citronpresser, en ismaskine eller en juicer.

Kenwood kMix KMX750RD vejer hele 9 kilo, hvilket understreger, at der er tale om en solidt konstrueret maskine, der kan holde i rigtigt mange år. Det er dog næppe en maskine, du vil flytte særligt meget rundt på, så det er en god idé, hvis du på forhånd finder en plads i køkkenet til denne maskine.

For dig der bager ofte og elsker at rumstere i køkkenet, fås der ikke meget bedre køkkenmaskiner. Især ikke når det flotte design også tages i betragtning.

Fordele og ulemper ved Kenwood kMix KMX750RD

Fordele

 • Elegant og stilfuldt design
 • Kraftig motor med 1000 watt til håndtering af hård dej
 • 6 forskellige hastighedsindstillinger til at opnå den perfekte konsistens
 • Indbygget hastighedskontrol, så man undgår spild af ingredienser
 • Solid konstruktion og materialer i rustfrit stål af høj kvalitet

Ulemper

 • Der er begrænset tilbehør med til
 • Vejer 9 kg

KENWOOD Køkkenmaskine CHEF XL KVL4100S - Køkkenmaskinen som kan klare alt uden problemer

 • 4,7 ud af 5 stjerner på Google Shopping
 • 4,7 ud af 5 stjerner på Amazon

Kraftfuld motor, stor mikseskål og forskelligt tilbehør kan være røremaskinens overskrift. Det er i hvert fald hovedårsagerne til, den har stort potentiale til at blive din daglige hjælper i køkkenet. Det er ligegyldigt, om du skal ælte tunge brøddeje eller piske marengs og fløde – den klarer det hele uden problemer.

Dagens bedste priser og tilbud på KENWOOD Køkkenmaskine CHEF XL KVL4100S:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Mere om KENWOOD Køkkenmaskine CHEF XL KVL4100S

SPECIFIKATIONER

 • Skålkapacitet: 6,7 liter
 • Effekt: 1200 Watt
 • Vægt: 9,4 kilo
 • Dimensioner: H34,5 x B38,5 x D28 centimeter
 • Forskellige røreredskaber medfølger

Chef XL KVL41005 køkkenmaskinen ligner til forveksling sine søstre fra Kenwood. De har holdt denne i den klassiske sølvfarve, og så har den også en stor skålvolumen på 6,7 liter.

Kombineret med den kraftige motor, der kan køre med en effekt på 1200 Watt, er der altså både plads og kraft til at røre store og tunge portioner dej, fløde eller andet. Køkkenmaskinens vægt på 9,4 kilo er med til at denne står ekstremt stabilt, selvom den arbejder hårdt for dig.

Når du køber denne køkkenmaskine, har Kenwood sørget for at forkæle dig med alt det ekstratilbehør, du skal bruge til helt generel madlavning. Den kommer med smart afskærmning, så du ikke sviner hele køkkenet til, når du rører noget, der kan sprøjte. Af røreudstyr medfølger der spiraldejkrog, piskeris og K-beater. Desuden får man også en spatel med.

Hvis du drømmer om at bruge din køkkenmaskine til mere end blot at røre, har Kenwood et stort udbud af andre tilbehørsdele. De spænder fra citrus- og juicepressere til ismaskiner og råkostapparater, som nemt kan monteres på denne model.

Når du bruger køkkenmaskinen, er det let at finde den perfekte hastighed for omrøring ved hjælp af drejehjulet på siden. Der findes således ikke trin, men i stedet glidende hastigheder for bedst muligt at dække dine behov.

Hvis du kommer ud for, at din Kenwood Chef XL KVL41005 ikke mikser dine ingredienser ordentligt, er det let at justere skaftet, hvorpå tilbehøret sidder. Det skal blot gøres med den skruenøgle, der følger med ved køb.

Fordele og ulemper ved KENWOOD Køkkenmaskine CHEF XL KVL4100S

Fordele

 • Kraftig motor og stor røreskål sikrer ubesværet arbejde
 • Leveres med en række tilbehør til alsidig madlavning
 • Robust og stabil konstruktion til krævende brug
 • Nem at justere hastighedsindstillingerne for præcis blanding
 • Bredt udvalg af ekstra tilbehør til udvidet funktionalitet

Ulemper

 • Høj pris sammenlignet med andre mærker

Ankarsrum Køkkenmaskine Assistent AKM6230 - En af favoritterne hos brugerne ved Pricerunner

 • 4,8 ud af 5 stjerner hos PriceRunner
 • 5 ud af 5 stjerner ved Elgiganten
 • 4,5 ud af 5 stjerner ved Amazon.com.au
 • 5 ud af 5 stjerner ved KitchenOne

Modellen er den tredjemest populære i kategorien ”Køkkenmaskiner” hos PriceRunner ud af mere end 200 produkter.

Dagens bedste priser og tilbud på Ankarsrum Køkkenmaskine Assistent AKM6230:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Mere om Ankarsrum Køkkenmaskine Assistent AKM6230

SPECIFIKATIONER

 • Skålkapacitet: 7 liter
 • Effekt: 1500 watt
 • Dimensioner: H: 36 x B: 26,8 x D: 40 cm
 • Vægt: 8,6 kg

Ankarsrum Assistent AKM6230 er en førsteklasses maskine, som egner sig godt til dig, der går op i madlavning. Dens brugervenlige design gør den dog anvendelig for alle, der ønsker en hjælpende hånd i køkkenet.

Med en effekt på 1500 watt arbejder maskinen super effektivt og hurtigt.

Uanset hvilken ingrediens du tilsætter skålen, klarer maskinen sit arbejde med lethed. Maskinen har overbelastningsbeskyttelse og er med trinløs hastighedsregulering.

Assistent AKM6230 har også en praktisk timer og en original gearkonstruktion, som er placeret under skålen. Gearkonstruktionen bidrager til en solid og stærk maskine.

Bager du ofte store mængder ad gangen, kan du med fordel vælge modellen her. Skålen har en kapacitet på 7 liter, og maskinen kan ælte op til 5 kilo dej i samme omgang. Det svarer til 1,5 liter flydende dej. Skålen er af rustfrit stål, så den har en lang levetid.

Ankarsrum Assistent AKM6230 kommer med en stor pakke af forskelligt standardtilbehør. Tilbehøret bidrager til alsidig brug i køkkenet, så du skal klare mindst muligt manuelt arbejde selv.

Inkluderet i pakken er dejkrog, dejrulle, dejskraber, dejkniv. Der medfølger også mørdejsælter og et dobbelt piskeris med en tilhørende plastskål på 3,5 liter.

Har du tilbehørsdele af ældre dato fra Ankarsrum, kan de også anvendes til denne nyere model.

Du kan vælge Assistent AKM6230 fra Ankarsrum i din foretrukne farve. Maskinen kommer nemlig i over ti forskellige farver, så der er en til enhver smag. Vælg en neutral farve, hvis du ønsker et stilrent og enkelt udtryk. Ønsker du mere blikfang, kan du vælge en stærk farve.

Ankarsrum Assistent AKM6230 er et moderne valg af røremaskine. Den har blandt andet en bedre motoreffekt og en større skålkapacitet end du får med mange andre røremaskiner. På trods af at den ikke fås til lavpris, klarer den sig bedre på markedet end mange tilsvarende produkter.

Maskinen har opnået stor popularitet blandt forbrugerne, som giver den en god bedømmelse. Blandt andet får den 5 ud af 5 stjerner ved den danske forbruger Elgiganten.

Hos Elgiganten taler forbrugerne godt om dens støjniveau, kraft, fremtoning og håndterbarhed. En kommentar fra en kunde lyder for eksempel: ”Vi har ejet produktet i et par år nu, og vi kunne ikke være mere glade. Der er intet at bebrejde, og kvaliteten og funktionaliteten af ​​produktet er i en klasse for sig. Produktet er prisen værd”.

Fordele og ulemper ved Ankarsrum Køkkenmaskine Assistent AKM6230

Fordele

 • Kraftfuld og effektiv motor med 1500 watt
 • Stor skålkapacitet på 7 liter til håndtering af store portioner
 • Alsidig og praktisk med en række medfølgende tilbehør
 • Holdbar skål i rustfrit stål til langvarig brug
 • Højt vurderet af forbrugerne for sin ydeevne og kvalitet

Ulemper

 • Højere pris sammenlignet med lignende produkter
 • Optager en del bordplads

Disse faktorer har vi lagt særlig vægt på i den store køkkenmaskine test

Når du nu har læst hele vores omfattende køkkenmaskine test igennem, så er du sikkert lidt nysgerrig på, hvilke faktorer vi har lagt særlig vægt på i vores bedømmelse af testresultaterne. Der er nogle faktorer, der har højere prioritet end andre, når man skal købe køkkenmaskine, og disse vil vi gerne komme lidt ind på i detaljer herunder.

Volumen / Kapacitet:

Det første, vi har kigget på, er køkkenmaskinernes kapacitet. Kapaciteten er naturligvis alfa og omega for en god køkkenmaskine, da du helst ikke skal begrænses i dine kreative udfoldelser. Skålenes volumen (eller kapacitet) har i vores test ligget på mellem 4 og 7 liter – jo højere en kapacitet, desto bedre et resultat. Man kan dog ikke sætte to streger under ”den rette” kapacitet, da det i høj grad afhænger af dine personlige behov og husholdningens størrelse. Derfor er den rette maskine ikke altid den, der også er bedst til dit køkken.

Brugervenlighed:

Efter bedømmelse af kapacitet har vi rettet fokus mod de testresultater, der fortæller om maskinernes brugervenlighed. Det er ikke altid den faktor, som står øverst på listen hos producenterne, men det er en utrolig vigtig faktor, når man som forbruger skal leve med maskinen i hverdagen. Derfor har vi fokuseret på maskinernes evner indenfor tænd/sluk-funktion og justering af hastighed, ligesom vi har set på testresultaterne indenfor montering og let flytning. Alle disse parametre betyder noget for brugervenligheden.

Kvaliteten:

Kvalitet er altid en meget subjektiv vurdering, der i mange tilfælde afhænger af øjnene, som ser. I vores gennemgang af testresultater har vi vurderet kvaliteten ud fra de anvendte materialer og ikke mindst vores samlede indtryk af maskinen. Maskinens levetid siger meget om kvaliteten, og i de tilfælde hvor producenten giver en forlænget garanti, har vi naturligvis også belønnet dette. Vi har vurderet sammenhængen mellem pris og kvalitet for alle de testede køkkenmaskiner.

Maskinernes ydeevne:

Måske den absolut vigtigste faktor i vores store køkkenmaskine test! Køkkenmaskinens evne til at blande, røre og piske betyder alt for din daglige gang, og hvis en af maskinerne har været lidt sløje på dette punkt i testresultaterne, så har den ikke fået en plads på vores liste. Ydeevne-delen ser også på, hvor hurtigt og effektivt køkkenmaskinen arbejder – og her betyder det typisk en del, hvor mange watt motoren kan yde!

Støjniveauet:

Støjniveauet har også været en del af vores samlede vurdering af testresultaterne, og et lavere støjniveau har naturligvis betydet en højere placering i vores test! Hvis du har køkkenmaskinen stående på bordet ved siden af dig, så er det ikke helt lige meget, hvor meget den larmer – og hvis den larmer for meget, så kan du hurtigt blive træt af dit nye køb. Derfor har støjniveauet spillet en faktor i vores køkkenmaskine test.

Derfor er en køkkenmaskine et fantastisk redskab

Som du sikkert allerede har læst dig til i vores køkkenmaskine test, så er der rigtig mange fordele ved at have en køkkenmaskine til at lave de hårde opgaver. Nogle af disse fordele vil vi gøre dig klogere på i afsnittet herunder – så læs med og bliv helt overbevist om, at en køkkenmaskine er lige dig!

En smart alt-i-en maskine

Den måske største fordel ved en køkkenmaskine er, at det er en alt-i-en maskine, der kan sættes til stort set alle de opgaver, du har brug for i køkkenet. Mange mennesker gider ikke at ælte en dej med håndkraft, eller man kan have problemer med at styre håndpiskeren, når den perfekte fars skal laves til middagsbordet. Disse opgaver kan du trygt sætte en køkkenmaskine til at klare, og du skal faktisk bare finde ingredienserne frem for at trylle fantastiske kreationer frem. Du endda tilkøbe en ismaskine til din køkkenmaskine, hvis du ønsker det. Hvis du én gang har lavet en solid investering i en køkkenmaskine, så kan du ofte spare mange penge på mindre køkkenprodukter, som du ellers ville have brug for.

Så hvis du er typen, som elsker at lave en portion pandekager, så kan en køkkenmaskine sagtens hjælpe dig med dejen. Samtidig kan du overveje at investere i nogle rigtige pandekagepander, så du nogle rigtige gode pandekager hver gang.

Hvis du er helt vild med alsidige køkkenmaskiner, så burde du også læse vores guide til de bedste foodprocessorer, som både kan hakke, skære og meget mere.

Masser af mulighed for tilbehør

En anden stor fordel ved en køkkenmaskine er, at det er en multifunktionel maskine, hvor du kan nøjes med at tilkøbe forskelligt udstyr for at udvide din kulinariske horisont. Du kan nyde stor fleksibilitet, og du kan tilslutte alt dit udstyr via en række kraftudtag, som du naturligvis skal sørge for, at maskinen har. Der er også god fidus i at finde en maskine, der allerede har en del medfølgende udstyr, da du så slipper for den investering med det samme!

De mest normale stykker udstyr til en god køkkenmaskine er piskeris, kødhakkere, råkostjern, saftpressere og blendere, men hold dig for øje, at de lidt ældre modeller typisk er lidt begrænsede i deres udstyrspark. Den største fleksibilitet fås, hvis du vælger en nyere køkkenmaskine fra vores ovenstående liste, hvor Kenwood og KitchenAid giver de absolut bedste muligheder.

Hvis du bare ikke kan få nok af køkkenredskaber, så har vi samlet nogle af de bedste stavblendere og de bedste foodprocessorer, så du ikke behøver at søge nettet igennem for at finde de bedste selv.

Du sparer penge på den lange bane

Det er naturligvis en større udskrivning at bruge alt mellem 3.000 og 6.000 kroner på en fantastisk køkkenmaskine, men med en køkkenmaskine kan du faktisk spare penge på den lange bane. Dette skyldes, at køkkenmaskinen varetager mange af de opgaver, som du ellers er nødt til at købe individuelle maskiner til. Dermed kan du f.eks. spare elpiskeren, blenderen og kødhakkeren væk og få meget mere luft i dit køkkenbudget. Vi anbefaler, at du sætter dig ned og regner på investeringerne hver for sig – du vil sikkert komme frem til den samme konklusion som os: En køkkenmaskine er en rigtig god investering!

Mindre opvask – mindre rod

Den sidste store fordel ved en køkkenmaskine er, at du sparer tid på irriterende opvask, når du er færdig i køkkenet. Du behøver ikke vaske en hulens masse remedier op for at få ryddet bordet igen – det er blot de forskellige stykker udstyr i køkkenmaskinen, som skal vaskes op. Her hjælper det gevaldigt, at det meste tilbehør kan gå direkte i din opvaskemaskine, hvilket letter rengøringen og dermed også madlavningen. Dermed kan du både spare penge, besvær og tid, hvis du investerer i en køkkenmaskine!

FAQ

Hvilken køkkenmaskine skal jeg vælge?
Valget af en køkkenmaskine afhænger af dine behov og præferencer, så det er bedst at undersøge og sammenligne forskellige modeller, inden du træffer en beslutning. Du kan læse vores sammenligning her
hvor mange watt skal en køkkenmaskine have?
Antallet af watt, en køkkenmaskine skal have, afhænger af dens anvendelse og størrelse, men typisk har en almindelig køkkenmaskine en effekt på mellem 500-1000 watt.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme