Køkkenmaskine guide – Se de bedste maskiner her

Sidst opdateret: 10. december 2021 af Redaktionen | Artiklen er en annonce

Bedste10 er finansieret af vores partnere, og artiklerne anses dermed som sponsoreret indhold.

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research, men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores partnere. Bemærk..., artiklens årstal er, hvornår artiklen er opdateret, og ikke nødvendigvis et udtryk for, hvornår produkterne er testet. Læs mere

Køkkenmaskinen er i høj grad blevet allemandseje i en tid, hvor langt de fleste har brug for en hjælpende hånd i køkkenet i en travl hverdag, hvilket giver anledning til en gennemgående køkkenmaskine test. Det er ét samlet stykke udstyr, som kan være med til at varetage mange af madlavningens facetter, og som kan gøre god madlavningskunst endnu bedre. De mange modeller på markedet kan alt fra æltning af den luftige bolledej til rivning af gulerødder til en kanon råkostsalat og piskning af æggehvider til den hjemmelavede mayonnaise. Der er med andre ord kun få begrænsninger indenfor den gastronomiske udfoldelse, hvis du har en køkkenmaskine på bordet!

Hvad enten du leder efter en ny køkkenmaskine, fordi din gamle har givet op, eller fordi du først nu har indset, at du ikke kan leve uden, så er du havnet det helt rette sted! Udvalget af køkkenmaskiner bliver større og større for hver dag, der går, og derfor kan det være svært at finde ud af, hvilken køkkenmaskine du skal vælge. Dette valg søger vi at gøre lettere i denne køkkenmaskine test, hvor vi giver dig det bedste overblik over nogle af markedets bedste køkkenmaskiner!

 

Bedste køkkenmaskine Testvinder Set hos:  
1) KitchenAid Artisan Testvinder Proshop.dk LÆS MERE
2) GEAR jane 2.1 Topscorer (Produktet er udgået) LÆS MERE
3) Kenwood KVL4170 Testvinder Skousen.dk LÆS MERE
4) Kenwood KM336 Testvinder (Produktet er udgået) LÆS MERE
5) Kenwood Chef XL Topscorer Whiteaway DK LÆS MERE
6) Bosch MUM54A00 Topscorer Coop.dk LÆS MERE
7) KitchenAid Artisan 5KSM175PSEN Topscorer (Produktet er udgået) LÆS MERE
8) Ankarsrum Assistent AKM6230 Topscorer Coop.dk LÆS MERE
9) Kenwood kMix Topscorer KitchenOne.dk LÆS MERE

I vores køkkenmaskine test har vi haft fokus på køkkenmaskiner i forskellige prisklasser, der alle har klaret sig fantastisk godt i test. Dermed findes der helt sikkert også en køkkenmaskine på vores liste, der passer til dit budget – uden at du behøver at gå ned på kvalitet eller effektivitet. Vi præsenterer maskinerne én efter én for dig herunder, hvilket betyder, at du får et overskueligt overblik over de bedste køkkenmaskiner, uden at skulle gennemsøge alle internettets afkroge for at finde dem. Med andre ord gør Bedste10 valget af din nye køkkenmaskine lettere for dig!

I denne artikel får du:

 • Det bedst mulige overblik over markedets 6 bedste køkkenmaskiner i test
 • Et overblik over de organisationer og firmaer, der har testet maskinerne
 • De vigtigste parametre, som vi har vurderet køkkenmaskinerne ud fra
 • Et indblik i de fordele, der gør en køkkenmaskine uundværlig i dit hjem

Bemærk venligst: Hos Bedste10 har vi ikke selv haft de forskellige køkkenmaskiner i test – vi har samlet en liste over de 6 bedste køkkenmaskiner baseret på testresultater fra uvildige testorganisationer. Dette giver dig det perfekte overblik over markedets bedste køkkenmaskiner, så du forhåbentlig bliver klogere på dit kommende valg!

Vurdering og udvælgelse af produkter

Hos Bedste10 er vores fornemste opgave at servere de bedste produkter for dig som læser. Vi har et research-team som undersøger markedet og finder nogle af de bedste produkter og forhandlere. Vi har partnerskaber med hundredvis af små og store webshops, og selvom disse partnerskaber kan påvirke udvalget af produkter, beror vores anbefalinger på redaktionens egen professionelle vurdering.

Vores research-team sammenligner produkter på parametre som:

  1
 • Kunders anmeldelser af produktet
 • 2
 • Produkternes specifikationer og features
 • 3
 • Forhandlerens tilbud, omdømme og service
 • 4
 • Kundedata: Vores interne statistikker på produkternes popularitet
 • 5
 • Tests af produktet foretaget af eksperter og forbrugermagasiner

Vi sammenstiller alt dét med produktets pris og eventuelle tilbud. Rækkefølgen af produkter skal ikke forstås som en rangering men nærmere en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov.


1. KitchenAid Artisan køkkenmaskine

 • Tidligere udstillet på Museum of Modern Art i New York

Tænk testvinder - KitchenAid Artisan køkkenmaskine

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

4.999,00 DKK

Øverst på vores liste over markedets bedste køkkenmaskiner i test finder vi den mageløse KitchenAid Artisan! KitchenAid har alle dage lavet utrolig smukke køkkenmaskiner af imponerende kvalitet, og dette er måske den mest kendte model fra producentens hånd. Hvis du vil have en smuk og klassisk køkkenmaskine, der leverer flotte resultater, så er Artisan-modellen investeringen værd!

KitchenAid Artisan er blevet testet vidt og bredt hos både danske og udenlandske organisationer, og der er bred enighed om, at design, produktivitet og brugervenlighed er i absolut topklasse! Maskinen har bl.a. scoret topkarakterer i test, ligesom det fantastiske design er belønnet med en plads på Museum of Modern Art i New York – dette er en køkkenmaskine i særklasse!

Effektiv maskine i et tidløst, klassisk design!

KitchenAid Artisan er muligvis ét af de smukkeste stykker køkkenudstyr nogensinde, og netop designet er også én af køkkenmaskinens store forcer. Det strømlinede ydre fanger øjnene lige så snart, man træder ind i køkkenet, og det er muligt at få maskinen i hele 28 forskellige farver. Dermed kan du nyde din unikke køkkenmaskine i funktion hver evig eneste dag!

Udover at se godt ud, så fungerer Artisan også fantastisk til de funktioner, som en køkkenmaskine skal kunne varetage. På trods af den relativt beskedne 300 Watt motor kan du sagtens ælte selv tung dej uden problemer, og du får 10 forskellige hastighedsindstillinger, som gør dit liv meget lettere. Selve maskinen er lavet i solide materialer, der sikrer høj kvalitet i mange, mange år – og det vidner KitchenAids 5 års garanti i den grad også om!

Ekstra tilbehør kan gøre maskinen endnu mere alsidig!

KitchenAid har virkelig tænkt over funktionaliteten med Artisan-modellen, da du ikke udelukkende er begrænset til de 4 medfølgende røre redskaber, der følger med maskinen. Du kan løbende tilkøbe f.eks. pastavalse, ismaskine eller en kødhakker for at øge funktionaliteten – og det hele passer naturligvis til maskinens smarte opbygning. Herudover følger der en ekstra 3 liters skål med maskinen; du kan dermed have gang i to projekter samtidig uden problemer!

KitchenAid Artisan er på mange måder køkkenmaskinernes Rolls-Royce, og der er ingen tvivl om, at denne ny klassiker vil passe perfekt ind i et moderne køkken. Maskinen bliver rost til skyerne i test, hvor det fremhæves at både design og funktionalitet går op i en højere enhed, og alt i alt er dette én af de absolut bedste køkkenmaskiner i test. Artisan får en klar 1. plads på vores liste, og vi kan kun anbefale dette smukke, højt ydende stykke kunst til dit køkkenbord!

Vigtigste specifikationer:

 • Skål kapacitet (Primær/sekundær): 4,8 liter / 3 liter
 • Effekt: 300 Watt – med 10 forskellige hastigheder
 • Dimensioner (H/B/D): 36/24/37 cm
 • Vægt: 10,4 kg
 • Fås i 28 forskellige farver

2. Kenwood KVL4170

 • Topscorer – Råd & Rön (Sverige)
 • Testvinder – Tv2.no (Norge)

køkkenmaskine

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

3.053,00 DKK

Kenwood er eksperter i køkkenmaskiner, og Kenwood KVL4170S er endnu en køkkenmaskine fra deres hånd, der klarer sig fantastisk i test! Dette er den perfekte køkkenmaskine, hvis du har brug for alle de mest fancy funktioner – det er en mere simpel maskine, der klarer sine spidskompetencer til perfektion. Vi anbefaler specielt denne imponerende køkkenmaskine til den flittige bager!

Kenwood KVL4170S bliver rost til skyerne i diverse køkkenmaskine tests i hele Skandinavien, og den scorer bl.a. topkarakterer i test hos svenske Råd & Rön. Herudover kan den prale af titlen som testvinder i køkkenmaskine test hos TV2 Norge, og der er ingen tvivl om, at denne køkkenmaskine befinder sig lige i smørhullet mellem pris og funktionalitet – uden at give tab på kvaliteten!

Kraftfuld køkkenmaskine

Den effektive 1200 Watt motor klarer let selv den tungeste brøddej, og den klassiske planetariske rotation, som Kenwood er kendt for, giver mindst muligt spild – dejen bliver både blød og lækker!

Herudover kan du med denne model glæde dig over en skålkapacitet på 6,7 liter, hvor du kan lave selv den største portion kage uden problemer. Maskinen er velbygget og veldesignet, således at den både holder længe og kan blive stående på køkkenbordet, når du ikke bruger den – og der er også mulighed for tilslutning af både blender og kødhakker på toppen, hvis du ønsker disse funktioner!

Kenwood KVL4170S er lavet i materialer af høj kvalitet, og det vidner vægten på ca. 8 kilo også om. I pakken kan du glæde dig over den medfølgende dejkrog, piskeris og K-spade, og med disse redskaber kan du lave stort set alle de basale ting indenfor madlavningens verden. Rengøringen er desuden let som en leg, da alle de bevægelige dele kan tages af og vaskes op!

Alt i alt er Kenwood KVL4170S en bundsolid køkkenmaskine, der let lever op til selv de mest krævende opgaver, som du sætter den på. Den testvindende køkkenmaskine er perfekt til den kreative bager i huset, og du vil aldrig opleve at mangle hverken kraft eller saft. Vi ligger os i kølvandet på de flotte testresultater og placerer denne køkkenmaskine som nr. 3 på vores liste!

Vigtigste specifikationer:

 • Skål kapacitet: 6,7 liter
 • Effekt: 1200 Watt
 • Dimensioner (H/B/D): 34/23/39 cm
 • Vægt: Ca. 8 kg
 • Fantastisk planetarisk rotation for mindst muligt spild
 • Let at rengøre – aftagelige dele

Læs blandt andet også: Foodprocessor test


3. Kenwood Chef XL Titanium KVL8300S

 • Testvinder – Vg.no (Norge)

Eksklusiv køkkenmaskine i test - Kenwood Chef XL Titanium KVL8300S

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

3.888,00 DKK

Hvis du leder efter creme de la creme indenfor Kenwoods fantastiske køkkenmaskiner, så er Chef XL Titanium KVL8300S den helt rette maskine til dig! Modellen med det utrolig lange navn giver dig råstyrke nok til at skabe mesterværker i dit køkken, og herudover bliver det smukke design rost til skyerne i køkkenmaskine test!

Titanium KVL8300S klarer sig generelt flot i køkkenmaskine test, og dette kommer bl.a. til udtryk i titlen som testvinder hos norske Vg.no! Verdens Gang, som avisen egentlig hedder, er den andenstørste avis i Norge, og deres ekspertpanel kårede netop denne model som den absolut bedste. De fremhæver f.eks., at den høje vægt og imponerende kraft vidner om et produkt af meget høj kvalitet!

Robust maskine i et moderne design!

Kenwoods KVL8300S-model er en relativt stor og tung maskine, men det betyder bare, at den er utrolig robust – selv under stor belastning! Motoren er fantastisk kraftfuld, og med 1700 Watt løber du aldrig tør for ren power til selv de hårdeste opgaver. Maskinens vægt er på hele 10,4 kilo, hvilket ikke just gør den særlig transportabel, men det vidner bare om den kvalitet, som du investerer i!

En stor og tung køkkenmaskine er ikke normalt noget, man gerne vil have stående på køkkenbordet, men her adskiller XL Titanium sig i den grad fra mange af konkurrenterne. Du får nemlig en utrolig veldesignet køkkenmaskine, der har både minimalistiske og særdeles moderne træk – og den passer garanteret ganske udmærket ind i dit normale køkkenlandskab!

Kenwood Chef XL har en mageløs kapacitet på 6,7 liter, og der medfølger en masse praktisk udstyr, som sig høre og bør for en maskine i denne prisklasse. Dermed kan du glæde dig over både piskeris, dejkrog, blande-piskeris og et ballonpiskeris, som giver dig de perfekte forudsætninger for et godt resultat. Herudover skal du ikke bekymre dig så meget omkring sprøjt fra ingredienserne, da maskinen er udstyret med splash-guard funktion, som klarer spild for dig!

Til sidst er det selvfølgelig givet, at maskinen er utrolig let at rengøre, ligesom den er udstyret med et smart LED-lys, der viser dig, når maskinen er tændt og slukket. I det hele taget er der ikke ét punkt at sætte en finger på i testresultaterne, og vi forstår bestemt godt, hvorfor Vg.no kårede netop denne model til testvinder!

Kenwood Chef XL Titanium KVL8300S har muligvis testens længste navn, men den er i virkeligheden utrolig brugervenlig. Dette er en premium køkkenmaskine i en premium prisklasse, og der er ingen tvivl om, at den vil klæde det moderne køkken utrolig godt. En perfekt maskine til dig, der går højt op i madlavning – og en sikker 5. plads på vores liste!

Vigtigste specifikationer:

 • Skål kapacitet: 6,7 liter
 • Effekt: 1700 Watt
 • Dimensioner (H/B/D): 35,6/38/28,5 cm
 • Vægt: 10,4 kg
 • Splash-guard funktion
 • Masser af udstyr (piskeris, dejkrog, blande-piskeris og ballonpiskeris)

4. Kenwood kMix KMX750RD – Stilsikker kvalitet

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

2.112,00 DKK
2.230,00 DKK
2.230,00 DKK

Kenwood kMix ryger til top hos forbrugerrådet Tænk, der roser maskinens ydeevne og design. Og det forstår man da også godt, når man ser nærmere på dens udseende og specifikationer.

Det er først og fremmest en meget elegant maskine, der med sine stolte former leder tanken hen på den tid, hvor solen aldrig gik ned over det britiske rige. Maskinen kan fås i mange forskellige blanke farver, så du kan helt sikkert finde en model, der passer ind i dit køkken.

Ingen dej er for hård for denne køkkenmaskine, hvis motor har en kraft på hele 1000 watt, hvilket er mere end rigeligt til hverdagsbrug. Der er også 6 forskellige hastighedsindstillinger at vælge i mellem, til når dejen skal have den helt rigtige konsistens.

Med indbygget hastighedskontrol

Når man første gang tager sin nye køkkenmaskine i brug, kan man godt blive overvældet af den store kraft og komme til at spilde mælk og gær udover hele køkkenet, hvilket unægteligt ligger en dæmper på bageglæden. Dette burde der ikke være nogen risiko for med Kenwoods smarte maskine, da der er indbygget en hastighedskontrol.

Hastighedskontrollen øger langsomt farten, når du går et hastighedstrin op, i stedet for brat at opjustere hastigheden. På den måde undgår du spild af ingredienser og rod i køkkenet.

En solid maskine

Som det fremgår af specifikationer, er der tale om en meget solid maskine, der er perfekt til, når der skal bages til den store guldmedalje. Den medfølgende skål er på hele 5 liter, og den består selvfølgelig, ligesom selve maskinen, af solidt rustfrit stål i høj kvalitet.

Der er 2 ekstra udgange til forskelligt tilbehør, du kan købe til maskinen for yderligere at øge dens funktionalitet. Der kan f.eks. være tale om en citronpresser, en ismaskine eller en juicer.

Kenwood kMix KMX750RD vejer hele 9 kilo, hvilket understreger, at der er tale om en solidt konstrueret maskine, der kan holde i rigtigt mange år. Det er dog næppe en maskine, du vil flytte særligt meget rundt på, så det er en god idé, hvis du på forhånd finder en plads i køkkenet til denne maskine.

For dig der bager ofte og elsker at rumstere i køkkenet, fås der ikke meget bedre køkkenmaskiner. Især ikke når det flotte design også tages i betragtning.

Vigtigste specifikationer:

 • Skålkapacitet: 5 liter
 • Effekt: 1700 Watt
 • Dimensioner (H/B/D): 35,5/24/38,5 cm
 • Vægt: 9,1 kg
 • Hastighedsindstillinger: 6

5. KENWOOD CHEF XL KVL4100S

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

2.299,00 DKK
2.398,00 DKK
2.678,00 DKK

Kenwood og deres køkkenmaskiner klarer sig altid godt i test. Denne Chef XL KVL4100S er absolut ingen undtagelse. Elgigantens forbrugere giver den samlet 4,6 stjerner, og så er den også testvinder hos Forbrugerrådet TÆNK i efteråret 2018. Der kan altså ikke være nogen tvivl om, at det her er en køkkenmaskine, der kan sit grej. Desuden har røremaskinen en rigtig god pris i forhold til mange af Kenwoods andre modeller.

Kraftfuld motor, stor mikseskål og forskelligt tilbehør kan være røremaskinens overskrift. Det er i hvert fald hovedårsagerne til, den har stort potentiale til at blive din daglige hjælper i køkkenet. Det er ligegyldigt, om du skal ælte tunge brøddeje eller piske marengs og fløde – den klarer det hele uden problemer.

Kenwoods klassiske design og robusthed

Chef XL KVL41005 køkkenmaskinen ligner til forveksling sine søstre fra Kenwood. De har holdt denne i den klassiske sølvfarve, og så har den også en stor skålvolumen på 6,7 liter. Kombineret med den kraftige motor, der kan køre med en effekt på 1200 Watt, er der altså både plads og kraft til at røre store og tunge portioner dej, fløde eller andet. Køkkenmaskinens vægt på 9,4 kilo er med til at denne står ekstremt stabilt, selvom den arbejder hårdt for dig.

Når du køber denne køkkenmaskine, har Kenwood sørget for at forkæle dig med alt det ekstratilbehør, du skal bruge til helt generel madlavning. Den kommer med smart afskærmning, så du ikke sviner hele køkkenet til, når du rører noget, der kan sprøjte. Af røreudstyr medfølger der spiraldejkrog, piskeris og K-beater. Desuden får man også en spatel med.

Hvis du drømmer om at bruge din køkkenmaskine til mere end blot at røre, har Kenwood et stort udbud af andre tilbehørsdele. De spænder fra citrus- og juicepressere til ismaskiner og råkostapparater, som nemt kan monteres på denne model.

Når du bruger køkkenmaskinen, er det let at finde den perfekte hastighed for omrøring ved hjælp af drejehjulet på siden. Der findes således ikke trin, men i stedet glidende hastigheder for bedst muligt at dække dine behov.

Hvis du kommer ud for, at din Kenwood Chef XL KVL41005 ikke mikser dine ingredienser ordentligt, er det let at justere skaftet, hvorpå tilbehøret sidder. Det skal blot gøres med den skruenøgle, der følger med ved køb.

Udvalgte specifikationer:

 • Skålkapacitet: 6,7 liter
 • Effekt: 1200 Watt
 • Vægt: 9,4 kilo
 • Dimensioner: H34,5 x B38,5 x D28 centimeter
 • Forskellige røreredskaber medfølger

6. Bosch MUM54A00 – Testvinder

 • Testvinder og score på 74 ud af 100 % hos Forbrugerrådet Tænk
 • Testvinder og 4,4 ud af 5 stjerner ved den danske forhandler Elgiganten
 • 4,6 ud af 5 stjerner hos sammenligningstjenesten PriceRunner
 • Score på 9,1 ud af 10 ved den hollandske webshop Kieskeurig.nl

Bosch MUM54A00

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

1.149,00 DKK
1.149,00 DKK
1.199,00 DKK
1.280,00 DKK

Udvalgte fordele ved Bosch MUM54A00

 • Fordelagtig pris
 • Blød start og kraftig effekt
 • 7 hastigheder
 • Godt udstyr
 • Høj sikkerhed

Bosch MUM54A00 får en god bedømmelse hos det danske forbrugermagasin Forbrugerrådet TÆNK. Her får modellen mærkatet ”Meget god” for dens brugervenlighed, støjniveau og energiforbrug. Den får mærkatet ”God” for dens sikkerhed og tilberedningsevne.

Alsidig køkkenmaskine

Gør Bosch MUM54A00 til din personlige assistent i køkkenet. Køkkenmaskinen kan klare det meste og kommer med praktisk udstyr som dejkrog og piskeris, som giver udvidede muligheder. Det er både muligt at blande, ælte, piske og røre i dine ingredienser med denne model.

Køkkenmaskinen har en blød start og en motoreffekt på 900 watt. Det er mere end rigeligt til almindeligt brug. Maskinen kommer med funktionen Multi Motion Drive, som sørger for, at motoren er effektiv. Reguleringen af omdrejninger sker elektronisk.

Vælg mellem 7 forskellige hastigheder, alt efter hvilke ingredienser du har tilsat skålen. Skålen har en fornuftig kapacitet på 3,9 liter.

Gennemtænkt design

Bosch er kendt for at producere køkkenmaskiner i kvalitetsdesign. Modellen MUM54A00 er ingen undtagelse. 

Modellen har en transparent beskyttelseslås, så du kan holde øje med processen undervejs. Låget har en nyttig åbning til påfyldning af ingredienser. Med funktionen Easy Arm Lift løfter blandearmen sig ved tryk på en knap.

Designet har desuden et praktisk rum til opbevaring af ledningen, så den ikke optager unødig plads på bordpladen. 

Bosch har haft ekstra fokus på sikkerhed i udviklingen af MUM54A00. Skridsikre fødder af gummi sørger for, at maskinen står stabilt, når den er i brug. Modellen har genindkoblingssikring og overbelastningsbeskyttelse, så den stopper sit arbejde i tilfælde af overophedning. Et moderne LED-display angiver kørsel og indikerer eventuelle fejl på maskinen.

Ved køb af Bosch MUM54A00 medfølger en grå taske til tilbehør og en opskrifts-DVD med vejledning i at bruge tilbehøret.

Bosch MUM54A00 vs. markedet

Modellen MUM54A00 fra Bosch er en prisvenlig maskine, men det afspejles ikke i dens funktionalitet. Sammenlignet med andre maskiner i prisklassen får du her en meget velkonstrueret model. Det er blandt andet takket være dens motoreffekt på 900 watt, dens 7 forskellige hastigheder og dens kapacitet på knap 4 liter. Samtidig har den nyttige funktioner, der sørger for ekstra service og sikkerhed, når maskinen er i brug. 

Bosch MUM54A00 er et populært valg blandt forbrugere. Hos PriceRunner taler forbrugerne positivt om modellens design, støjniveau, brugervenlighed og ydeevne. En tilfreds forbruger skriver for eksempel: ”Det er en fornøjelse at bruge røremaskinen. Den er nem at betjene og rengøre. Lækket design. Jeg har anvendt den til både fars, kagedej og gærdej, og den fungerer rigtig fint”.

Vigtigste specifikationer

 • Skålkapacitet: 3,9 liter
 • Effekt: 900 watt
 • Dimensioner: H: 28,2 x B: 28 x D: 27,1 cm
 • Vægt: 5,4 kg
 • Antal hastigheder: 7

7. KitchenAid Artisan 5KSM175PSENK – Meget populær

 • Testvinder og 4,1 ud af 5 stjerner hos sammenligningstjenesten PriceRunner
 • Anbefalet ved det britiske testmagasin Expert Reviews
 • 4,8 ud af 5 stjerner ved den hollandske webshop Bol.com

KitchenAid Artisan 5KSM175PSENK

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Udvalgte fordele ved KitchenAid Artisan 5KSM175PSENK

 • Eksklusiv fremtoning
 • Støjsvag motor
 • 10 hastigheder 
 • Originalt planetarisk røresystem
 • Nem rengøring

”KitchenAid Artisan er lige så effektiv, som den er smuk”, skriver det britiske testmagasin Expert Reviews. Her fremhæves maskinen som kvalitetsrig, hurtig og attraktiv.

Multifunktionelt design

Med Artisan 5KSM175PSENK får du en brugervenlig køkkenmaskine, som kan aflaste dig fra meget af det manuelle arbejde i køkkenet. Den evner både at ælte, mikse og piske ingredienser efter eget ønske. Vælg blot det rette udstyr, som følger med i pakken. Der medfølger blandt andet dejkrog og forskellige typer af piskeris.

Maskinen har en effekt på 300 watt, som gør den velegnet til almindeligt brug i køkkenet. Faktisk bruger den kun omkring 60 til 70 watt ved arbejdet med en typisk dej, så ydeevnen er i orden. Motoren er mere støjsvag end normalt, fordi den arbejder med direkte transmission i form af et tandhjul frem for kilerem. 

Med hele 10 hastighedsindstillinger bliver madlavningen fleksibel. Modellens originale planetariske røresystem sørger for, at mixerbladende blander ingredienserne grundigt og hurtigt sammen.

Fordelagtige funktioner

Artisan 5KSM175PSENK har et moderne sølv design, som vil give enhver køkkenindretning et løft. Maskinen er fremstillet i robust og slidstærkt metal, som har en lang holdbarhed og en stabiliserende funktion. 

Den rummelige skål på 4,8 liter er af rustfri skål. Den er blankpoleret, så den fremstår elegant og er let at rengøre. Skålen har et ergonomisk håndtag. Der medfølger også en mindre poleret skål på 3 liter, så det ikke er nødvendigt at rengøre den større skål ved brug af få ingredienser. Når maskinen er i brug, forhindrer en plastskærm sprøjt.  

Med et glat og afrundet vippehoved bliver rengøringen af maskinen ekstra overskuelig. Vippehovedet har en gennemsnitlig levetid på hele 30 år. Maskinen har et enkelt koblingsled til tilbehør, hvor du kan anvende mere end 15 forskellige typer af tilbehør.

KitchenAid Artisan 5KSM175PSENK vs. markedet

Artisan 5KSM175PSENK er ikke den billigste maskine på markedet, men den er blandt de mest populære køkkenmaskiner. Den er både anerkendt af eksperter og forbrugere, og det er der flere grunde til. 

Ud over at have et ualmindeligt flot design er maskinen udviklet til at kunne holde i mange år fremadrettet. Valget af materialer og funktioner gør, at du ikke vil eller behøver at skifte maskinen ud. I det store perspektiv kan det derfor betale sig at betale lidt ekstra for denne model. 

Hos PriceRunner roser forbrugerne maskinens design, effektivitet og alsidighed. En skriver: ”Absolut den bedste køkkenmaskine på markedet! Jeg bager og laver mad ofte, og jeg stiller høje krav til mine maskiner. KitchenAids maskine er rigtig god! Jeg kan bruge den samme maskine til at bage og lave mad og drikkevarer. Jeg kan stærkt anbefale maskinen”.

Vigtigste specifikationer

 • Skålkapacitet: 4,8 liter
 • Effekt: 300 watt
 • Dimensioner: H: 13,9 x B: 12,6 x D: 14,1 cm
 • Vægt: 8,7 kg
 • Antal hastigheder: 10

8. Ankarsrum Assistent AKM6230 – Topscorer

 • Placering 3 i kategorien ”Køkkenmaskiner” og 4,8 ud af 5 stjerner hos sammenligningstjenesten PriceRunner
 • 5 ud af 5 stjerner ved den danske forhandler Elgiganten
 • 4,5 ud af 5 stjerner ved teknologisiden Amazon.com.au
 • 5 ud af 5 stjerner ved den danske netbutik KitchenOne

Ankarsrum Assistent AKM6230

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

4.695,00 DKK
4.695,00 DKK
4.695,00 DKK
4.695,00 DKK

Udvalgte fordele ved Ankarsrum Assistent AKM6230

 • Populær blandt forbrugere
 • Stor tilbehørspakke
 • Skålkapacitet på 7 liter
 • Effektiv motoreffekt på 1500 watt
 • Trinløs hastighedsregulering

Modellen er den tredjemest populære i kategorien ”Køkkenmaskiner” hos PriceRunner ud af mere end 200 produkter.

Førsteklasses maskine

Ankarsrum Assistent AKM6230 er en førsteklasses maskine, som egner sig godt til dig, der går op i madlavning. Dens brugervenlige design gør den dog anvendelig for alle, der ønsker en hjælpende hånd i køkkenet.  

Med en effekt på 1500 watt arbejder maskinen super effektivt og hurtigt. Uanset hvilken ingrediens du tilsætter skålen, klarer maskinen sit arbejde med lethed. Maskinen har overbelastningsbeskyttelse og er med trinløs hastighedsregulering. 

Assistent AKM6230 har også en praktisk timer og en original gearkonstruktion, som er placeret under skålen. Gearkonstruktionen bidrager til en solid og stærk maskine.  

Bager du ofte store mængder ad gangen, kan du med fordel vælge modellen her. Skålen har en kapacitet på 7 liter, og maskinen kan ælte op til 5 kilo dej i samme omgang. Det svarer til 1,5 liter flydende dej. Skålen er af rustfrit stål, så den har en lang levetid.

Stor tilbehørspakke

Ankarsrum Assistent AKM6230 kommer med en stor pakke af forskelligt standardtilbehør. Tilbehøret bidrager til alsidig brug i køkkenet, så du skal klare mindst muligt manuelt arbejde selv. 

Inkluderet i pakken er dejkrog, dejrulle, dejskraber, dejkniv. Der medfølger også mørdejsælter og et dobbelt piskeris med en tilhørende plastskål på 3,5 liter. 

Har du tilbehørsdele af ældre dato fra Ankarsrum, kan de også anvendes til denne nyere model. 

Du kan vælge Assistent AKM6230 fra Ankarsrum i din foretrukne farve. Maskinen kommer nemlig i over ti forskellige farver, så der er en til enhver smag. Vælg en neutral farve, hvis du ønsker et stilrent og enkelt udtryk. Ønsker du mere blikfang, kan du vælge en stærk farve.

Ankarsrum Assistent AKM6230 vs. markedet

Ankarsrum Assistent AKM6230 er et moderne valg af røremaskine. Den har blandt andet en bedre motoreffekt og en større skålkapacitet end du får med mange andre røremaskiner. På trods af at den ikke fås til lavpris, klarer den sig bedre på markedet end mange tilsvarende produkter. 

Maskinen har opnået stor popularitet blandt forbrugerne, som giver den en god bedømmelse. Blandt andet får den 5 ud af 5 stjerner ved den danske forbruger Elgiganten. 

Hos Elgiganten taler forbrugerne godt om dens støjniveau, kraft, fremtoning og håndterbarhed. En kommentar fra en kunde lyder for eksempel: ”Vi har ejet produktet i et par år nu, og vi kunne ikke være mere glade. Der er intet at bebrejde, og kvaliteten og funktionaliteten af ​​produktet er i en klasse for sig. Produktet er prisen værd”. 

Vigtigste specifikationer

 • Skålkapacitet: 7 liter
 • Effekt: 1500 watt
 • Dimensioner: H: 36 x B: 26,8 x D: 40 cm
 • Vægt: 8,6 kg

9. Kenwood kMix

 • Testvinder – Independent.co.uk (England)
 • Testvinder – Dailymail.co.uk (England)
 • Topscorer – Expressen.se (Sverige)

Verdenskendt, flot køkkenmaskine - Kenwood kMix

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

1.905,00 DKK
1.905,00 DKK
2.495,00 DKK

Sidste næsten levende billede i vores køkkenmaskine test er en anmelderrost og yderst populær model fra Kenwood: Kenwood kMix! Denne maskine har taget markedet med storm, og den leverer fantastisk performance og et sprudlende design i én og samme pakke, hvilket også vandt kMix en plads som køkkemaskine i den britiske version af Den Store Bagedyst.

Kenwood kMix har en særlig stor stjerne i det britiske, hvor både The Independent og Daily Mail har kåret modellen til testens bedste. Den klarer sig fremragende indenfor de testede parametre, som f.eks. æltning, piskning, design, lydniveau og brugervenlighed, og den store anerkendelse er Expressen fra Sverige også enige i. Her scorede modellen et testresultat i topklasse, og der er ingen tvivl om, at dette er en utrolig lækker køkkenmaskine til alle typer af bagværk.

God maskine med særligt flair for bagværk

Kenwood kMix er den perfekte køkkenmaskine til bagværk, da den både leverer saft og kraft, men også finesse, når det kommer til piskning og blanding. Motoren er på 1000 Watt, hvilket er rigeligt til tunge rugbrødsdeje, og med 6 forskellige hastighedsindstillinger kan du let skifte mellem opgaverne! kMix har desuden en skål kapacitet på 5 liter, hvilket er stort set på linje med konkurrenterne.

Med alle de fakta liret af, så har du sikkert også fået en fornemmelse af, at Kenwood kMix bestemt er en køkkenmaskine af høj kvalitet. Dette bakkes naturligvis også op af dens status som TV-stjerne i England – et stort bageprogram bruger naturligvis kun det bedste udstyr! Den gode byggekvalitet bakkes op af den solide vægt på 8 kilo, hvilket sikrer, at maskinen ikke stikker af fra dig, når du tænder op for den kraftfulde motor.

Kenwoods kMix er forfriskende og lækkert designet, så den adskiller sig fra det traditionelle billede på markedet. Den er utrolig moderne og stilren, hvilket betyder, at den aldrig behøver at forlade din bordplade – og toppen kan fås i 7 forskellige farver. Dermed kan du gøre din køkkenmaskine til et personligt stykke kunst i køkkenet!

Alt i alt er der ingen tvivl om, at vi slutter den store køkkenmaskine test med et brag! Kenwood kMix er ikke en køkkenmaskine som alle de andre, og hvis du deler lidt af den samme personlighed, så er dette den perfekte maskine til dit køkken. Kvaliteten er høj, designet er i top, og den behandler dine råvarer med præcision og finesse – hvad mere kan man ønske sig af en køkkenmaskine?

Vigtigste specifikationer:

 • Skål kapacitet: 5 liter
 • Effekt: 1000 Watt
 • Dimensioner (H/B/D): 35,5/24/38,5 cm
 • Vægt: 8 kg
 • Medfølgende udstyr: Piskeris, dejkrog og ballonpiskeris
 • Fås i 7 forskellige farver

Disse faktorer har vi lagt særlig vægt på i den store køkkenmaskine test

Når du nu har læst hele vores omfattende køkkenmaskine test igennem, så er du sikkert lidt nysgerrig på, hvilke faktorer vi har lagt særlig vægt på i vores bedømmelse af testresultaterne. Der er nogle faktorer, der har højere prioritet end andre, når man skal købe køkkenmaskine, og disse vil vi gerne komme lidt ind på i detaljer herunder.

Volumen / Kapacitet:

Det første, vi har kigget på, er køkkenmaskinernes kapacitet. Kapaciteten er naturligvis alfa og omega for en god køkkenmaskine, da du helst ikke skal begrænses i dine kreative udfoldelser. Skålenes volumen (eller kapacitet) har i vores test ligget på mellem 4 og 7 liter – jo højere en kapacitet, desto bedre et resultat. Man kan dog ikke sætte to streger under ”den rette” kapacitet, da det i høj grad afhænger af dine personlige behov og husholdningens størrelse. Derfor er den rette maskine ikke altid den, der også er bedst til dit køkken.

Brugervenlighed:

Efter bedømmelse af kapacitet har vi rettet fokus mod de testresultater, der fortæller om maskinernes brugervenlighed. Det er ikke altid den faktor, som står øverst på listen hos producenterne, men det er en utrolig vigtig faktor, når man som forbruger skal leve med maskinen i hverdagen. Derfor har vi fokuseret på maskinernes evner indenfor tænd/sluk-funktion og justering af hastighed, ligesom vi har set på testresultaterne indenfor montering og let flytning. Alle disse parametre betyder noget for brugervenligheden.

Kvaliteten:

Kvalitet er altid en meget subjektiv vurdering, der i mange tilfælde afhænger af øjnene, som ser. I vores gennemgang af testresultater har vi vurderet kvaliteten ud fra de anvendte materialer og ikke mindst vores samlede indtryk af maskinen. Maskinens levetid siger meget om kvaliteten, og i de tilfælde hvor producenten giver en forlænget garanti, har vi naturligvis også belønnet dette. Vi har vurderet sammenhængen mellem pris og kvalitet for alle de testede køkkenmaskiner.

Maskinernes ydeevne:

Måske den absolut vigtigste faktor i vores store køkkenmaskine test! Køkkenmaskinens evne til at blande, røre og piske betyder alt for din daglige gang, og hvis en af maskinerne har været lidt sløje på dette punkt i testresultaterne, så har den ikke fået en plads på vores liste. Ydeevne-delen ser også på, hvor hurtigt og effektivt køkkenmaskinen arbejder – og her betyder det typisk en del, hvor mange watt motoren kan yde!

Støjniveauet:

Støjniveauet har også været en del af vores samlede vurdering af testresultaterne, og et lavere støjniveau har naturligvis betydet en højere placering i vores test! Hvis du har køkkenmaskinen stående på bordet ved siden af dig, så er det ikke helt lige meget, hvor meget den larmer – og hvis den larmer for meget, så kan du hurtigt blive træt af dit nye køb. Derfor har støjniveauet spillet en faktor i vores køkkenmaskine test.


Derfor er en køkkenmaskine et fantastisk redskab

Som du sikkert allerede har læst dig til i vores køkkenmaskine test, så er der rigtig mange fordele ved at have en køkkenmaskine til at lave de hårde opgaver. Nogle af disse fordele vil vi gøre dig klogere på i afsnittet herunder – så læs med og bliv helt overbevist om, at en køkkenmaskine er lige dig!

En smart alt-i-en maskine

Den måske største fordel ved en køkkenmaskine er, at det er en alt-i-en maskine, der kan sættes til stort set alle de opgaver, du har brug for i køkkenet. Mange mennesker gider ikke at ælte en dej med håndkraft, eller man kan have problemer med at styre håndpiskeren, når den perfekte fars skal laves til middagsbordet. Disse opgaver kan du trygt sætte en køkkenmaskine til at klare, og du skal faktisk bare finde ingredienserne frem for at trylle fantastiske kreationer frem! Hvis du én gang har lavet en solid investering i en køkkenmaskine, så kan du ofte spare mange penge på mindre køkkenprodukter, som du ellers ville have brug for.

Masser af mulighed for tilbehør

En anden stor fordel ved en køkkenmaskine er, at det er en multifunktionel maskine, hvor du kan nøjes med at tilkøbe forskelligt udstyr for at udvide din kulinariske horisont. Du kan nyde stor fleksibilitet, og du kan tilslutte alt dit udstyr via en række kraftudtag, som du naturligvis skal sørge for, at maskinen har. Der er også god fidus i at finde en maskine, der allerede har en del medfølgende udstyr, da du så slipper for den investering med det samme!

De mest normale stykker udstyr til en god køkkenmaskine er piskeris, kødhakkere, råkostjern, saftpressere og blendere, men hold dig for øje, at de lidt ældre modeller typisk er lidt begrænsede i deres udstyrspark. Den største fleksibilitet fås, hvis du vælger en nyere køkkenmaskine fra vores ovenstående liste, hvor Kenwood og KitchenAid giver de absolut bedste muligheder.

Du sparer penge på den lange bane

Det er naturligvis en større udskrivning at bruge alt mellem 3.000 og 6.000 kroner på en fantastisk køkkenmaskine, men med en køkkenmaskine kan du faktisk spare penge på den lange bane. Dette skyldes, at køkkenmaskinen varetager mange af de opgaver, som du ellers er nødt til at købe individuelle maskiner til. Dermed kan du f.eks. spare elpiskeren, blenderen og kødhakkeren væk og få meget mere luft i dit køkkenbudget. Vi anbefaler, at du sætter dig ned og regner på investeringerne hver for sig – du vil sikkert komme frem til den samme konklusion som os: En køkkenmaskine er en rigtig god investering!

Mindre opvask – mindre rod

Den sidste store fordel ved en køkkenmaskine er, at du sparer tid på irriterende opvask, når du er færdig i køkkenet. Du behøver ikke vaske en hulens masse remedier op for at få ryddet bordet igen – det er blot de forskellige stykker udstyr i køkkenmaskinen, som skal vaskes op. Her hjælper det gevaldigt, at det meste tilbehør kan gå direkte i din opvaskemaskine, hvilket letter rengøringen og dermed også madlavningen. Dermed kan du både spare penge, besvær og tid, hvis du investerer i en køkkenmaskine!

Hele holdet bag Bedste10 takker dig for at have holdt ud til den bitre ende i vores køkkenmaskine test – vi håber meget, at du er blevet klogere på køkkenmaskiner og dit endelige valg! De mange testresultater kan være svære at finde hoved og hale i på egen hånd, og derfor håber vi meget, at vores overblik har hjulpet dig til en lettere beslutning!