Skrevet d. 22. januar 2019 ,sidst opdateret den 29. marts 2020 af Lars Jespersen
Reklame

Køkkenmaskine test 2020 – Find de bedste maskiner her!

Sidst opdateret den

Grundig køkkenmaskine test – Her er guiden til de bedste!

Køkkenmaskinen er i høj grad blevet allemandseje i en tid, hvor langt de fleste har brug for en hjælpende hånd i køkkenet i en travl hverdag, hvilket giver anledning til en gennemgående køkkenmaskine test. Det er ét samlet stykke udstyr, som kan være med til at varetage mange af madlavningens facetter, og som kan gøre god madlavningskunst endnu bedre. De mange modeller på markedet kan alt fra æltning af den luftige bolledej til rivning af gulerødder til en kanon råkostsalat og piskning af æggehvider til den hjemmelavede mayonnaise. Der er med andre ord kun få begrænsninger indenfor den gastronomiske udfoldelse, hvis du har en køkkenmaskine på bordet!

Hvad enten du leder efter en ny køkkenmaskine, fordi din gamle har givet op, eller fordi du først nu har indset, at du ikke kan leve uden, så er du havnet det helt rette sted! Udvalget af køkkenmaskiner bliver større og større for hver dag, der går, og derfor kan det være svært at finde ud af, hvilken køkkenmaskine du skal vælge. Dette valg søger vi at gøre lettere i denne køkkenmaskine test, hvor vi giver dig det bedste overblik over nogle af markedets bedste køkkenmaskiner!

Bedste køkkenmaskine Testvinder Set hos:  
1) KitchenAid Artisan Testvinder (AFP: Error loading reseller from price table) LÆS MERE
2) GEAR jane 2.1 Topscorer (AFP: Error loading reseller from price table) LÆS MERE
3) Kenwood KVL4170 Testvinder Skousen.dk LÆS MERE
4) Kenwood KM336 Testvinder (AFP: Error loading reseller from price table) LÆS MERE
5) Kenwood Chef XL Topscorer Skousen.dk LÆS MERE
6) Kenwood kMix Topscorer Proshop.dk LÆS MERE

I vores køkkenmaskine test har vi haft fokus på køkkenmaskiner i forskellige prisklasser, der alle har klaret sig fantastisk godt i test. Dermed findes der helt sikkert også en køkkenmaskine på vores liste, der passer til dit budget – uden at du behøver at gå ned på kvalitet eller effektivitet. Vi præsenterer maskinerne én efter én for dig herunder, hvilket betyder, at du får et overskueligt overblik over de bedste køkkenmaskiner, uden at skulle gennemsøge alle internettets afkroge for at finde dem. Med andre ord gør Bedste10 valget af din nye køkkenmaskine lettere for dig!

I denne artikel får du:

 • Det bedst mulige overblik over markedets 6 bedste køkkenmaskiner i test
 • Et overblik over de organisationer og firmaer, der har testet maskinerne
 • De vigtigste parametre, som vi har vurderet køkkenmaskinerne ud fra
 • Et indblik i de fordele, der gør en køkkenmaskine uundværlig i dit hjem

Bemærk venligst: Hos Bedste10 har vi ikke selv haft de forskellige køkkenmaskiner i test – vi har samlet en liste over de 6 bedste køkkenmaskiner baseret på testresultater fra uvildige testorganisationer. Dette giver dig det perfekte overblik over markedets bedste køkkenmaskiner, så du forhåbentlig bliver klogere på dit kommende valg!


1. KitchenAid Artisan køkkenmaskine

 • Tidligere udstillet på Museum of Modern Art i New York

Tænk testvinder - KitchenAid Artisan køkkenmaskine

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Øverst på vores liste over markedets bedste køkkenmaskiner i test finder vi den mageløse KitchenAid Artisan! KitchenAid har alle dage lavet utrolig smukke køkkenmaskiner af imponerende kvalitet, og dette er måske den mest kendte model fra producentens hånd. Hvis du vil have en smuk og klassisk køkkenmaskine, der leverer flotte resultater, så er Artisan-modellen investeringen værd!

KitchenAid Artisan er blevet testet vidt og bredt hos både danske og udenlandske organisationer, og der er bred enighed om, at design, produktivitet og brugervenlighed er i absolut topklasse! Maskinen har bl.a. scoret topkarakterer i test, ligesom det fantastiske design er belønnet med en plads på Museum of Modern Art i New York – dette er en køkkenmaskine i særklasse!

Effektiv maskine i et tidløst, klassisk design!

KitchenAid Artisan er muligvis ét af de smukkeste stykker køkkenudstyr nogensinde, og netop designet er også én af køkkenmaskinens store forcer. Det strømlinede ydre fanger øjnene lige så snart, man træder ind i køkkenet, og det er muligt at få maskinen i hele 28 forskellige farver. Dermed kan du nyde din unikke køkkenmaskine i funktion hver evig eneste dag!

Udover at se godt ud, så fungerer Artisan også fantastisk til de funktioner, som en køkkenmaskine skal kunne varetage. På trods af den relativt beskedne 300 Watt motor kan du sagtens ælte selv tung dej uden problemer, og du får 10 forskellige hastighedsindstillinger, som gør dit liv meget lettere. Selve maskinen er lavet i solide materialer, der sikrer høj kvalitet i mange, mange år – og det vidner KitchenAids 5 års garanti i den grad også om!

Ekstra tilbehør kan gøre maskinen endnu mere alsidig!

KitchenAid har virkelig tænkt over funktionaliteten med Artisan-modellen, da du ikke udelukkende er begrænset til de 4 medfølgende røre redskaber, der følger med maskinen. Du kan løbende tilkøbe f.eks. pastavalse, ismaskine eller en kødhakker for at øge funktionaliteten – og det hele passer naturligvis til maskinens smarte opbygning. Herudover følger der en ekstra 3 liters skål med maskinen; du kan dermed have gang i to projekter samtidig uden problemer!

KitchenAid Artisan er på mange måder køkkenmaskinernes Rolls-Royce, og der er ingen tvivl om, at denne ny klassiker vil passe perfekt ind i et moderne køkken. Maskinen bliver rost til skyerne i test, hvor det fremhæves at både design og funktionalitet går op i en højere enhed, og alt i alt er dette én af de absolut bedste køkkenmaskiner i test. Artisan får en klar 1. plads på vores liste, og vi kan kun anbefale dette smukke, højt ydende stykke kunst til dit køkkenbord!

Vigtigste specifikationer:

 • Skål kapacitet (Primær/sekundær): 4,8 liter / 3 liter
 • Effekt: 300 Watt – med 10 forskellige hastigheder
 • Dimensioner (H/B/D): 36/24/37 cm
 • Vægt: 10,4 kg
 • Fås i 28 forskellige farver

2. GEAR Jane 2.1 Creme Køkkenmaskine

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Nummer to på vores liste over markedets bedste køkkenmaskiner går til denne fantastiske køkkenmaskine fra firmaet GEAR! Jane 2.1-maskinen klarer sig godt i test, og det er en kraftfuld køkkenmaskine, der kan fås til en utrolig god pris. Du har fuld kontrol over maskinen hele tiden, og brugervenligheden er i top fra start til slut!

Stor skålkapacitet med masser af medfølgende udstyr!

GEAR Jane 2.1 er en smart køkkenmaskine i et elegant design, som kommer med den helt store udstyrspakke, som gør det til en universal maskine til alle behovene indenfor madlavningen. Udover den store skål på hele 4,3 liter, så kommer køkkenmaskinen også med f.eks. beskyttelseslåg, piskeris, dejkrog og røreske – alt sammen i rustfrit stål, der kan holde til lidt af hvert!

En køkkenmaskine er ikke meget værd uden en stærk motor, men dette kan Jane 2.1 sagtens prale af at have. Motoren yder 1000 Watt, hvilket er mere end rigeligt til alle opgaver, og du kan benytte de 12 forskelligeindstillinger til at vælge lige nøjagtig den hastighed, som din opgave kræver. Herudover kan du let styre hastigheden generelt, da maskinen kommer med variabel hastighed – den er en fornøjelse at bruge!

GEAR Jane 2.1 har med sin lækre creme-farve vundet indpas i mange moderne, danske hjem, og det er et af de få eksempler på et produkt, hvor design og performance går hånd i hånd. Du kan sætte maskinen til alle opgaver, og den klarer sig med bravur hver gang – og netop derfor anbefaler vi klart denne køkkenmaskine til dit køkken!

Vigtigste specifikationer:

 • Skål kapacitet: 4,3 liter
 • Effekt: 1000 Watt – 12 forskellige hastigheder
 • Vægt: 7,56 kg
 • Medfølgende udstyr: Piskeris, dejkrog, røreske og beskyttelseslåg
 • Lækkert design

3. Kenwood KVL4170

 • Topscorer – Råd & Rön (Sverige)
 • Testvinder – Tv2.no (Norge)

køkkenmaskine

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

3.399,00 DKK

Kenwood er eksperter i køkkenmaskiner, og Kenwood KVL4170S er endnu en køkkenmaskine fra deres hånd, der klarer sig fantastisk i test! Dette er den perfekte køkkenmaskine, hvis du har brug for alle de mest fancy funktioner – det er en mere simpel maskine, der klarer sine spidskompetencer til perfektion. Vi anbefaler specielt denne imponerende køkkenmaskine til den flittige bager!

Kenwood KVL4170S bliver rost til skyerne i diverse køkkenmaskine tests i hele Skandinavien, og den scorer bl.a. topkarakterer i test hos svenske Råd & Rön. Herudover kan den prale af titlen som testvinder i køkkenmaskine test hos TV2 Norge, og der er ingen tvivl om, at denne køkkenmaskine befinder sig lige i smørhullet mellem pris og funktionalitet – uden at give tab på kvaliteten!

Kraftfuld køkkenmaskine

Den effektive 1200 Watt motor klarer let selv den tungeste brøddej, og den klassiske planetariske rotation, som Kenwood er kendt for, giver mindst muligt spild – dejen bliver både blød og lækker!

Herudover kan du med denne model glæde dig over en skålkapacitet på 6,7 liter, hvor du kan lave selv den største portion kage uden problemer. Maskinen er velbygget og veldesignet, således at den både holder længe og kan blive stående på køkkenbordet, når du ikke bruger den – og der er også mulighed for tilslutning af både blender og kødhakker på toppen, hvis du ønsker disse funktioner!

Kenwood KVL4170S er lavet i materialer af høj kvalitet, og det vidner vægten på ca. 8 kilo også om. I pakken kan du glæde dig over den medfølgende dejkrog, piskeris og K-spade, og med disse redskaber kan du lave stort set alle de basale ting indenfor madlavningens verden. Rengøringen er desuden let som en leg, da alle de bevægelige dele kan tages af og vaskes op!

Alt i alt er Kenwood KVL4170S en bundsolid køkkenmaskine, der let lever op til selv de mest krævende opgaver, som du sætter den på. Den testvindende køkkenmaskine er perfekt til den kreative bager i huset, og du vil aldrig opleve at mangle hverken kraft eller saft. Vi ligger os i kølvandet på de flotte testresultater og placerer denne køkkenmaskine som nr. 3 på vores liste!

Vigtigste specifikationer:

 • Skål kapacitet: 6,7 liter
 • Effekt: 1200 Watt
 • Dimensioner (H/B/D): 34/23/39 cm
 • Vægt: Ca. 8 kg
 • Fantastisk planetarisk rotation for mindst muligt spild
 • Let at rengøre – aftagelige dele

4. Kenwood KM336 Chef Classic

 • Testvinder – Yle (Finland)

Kenwood KM336 Chef Classic - Testvindende køkkenmaskine

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

På fjerde pladsen i den store køkkenmaskine test finder vi Kenwood KM336 Chef Classic, der er en hurtig og effektiv køkkenmaskine! Med denne model fra Kenwood får du mere tid til alle de sjove dele af madlavningen, da maskinen selv klarer arbejdet, mens du foretager andre ting. Dermed kan du hurtigt og simpelt bage fantastisk brød til hele familien!

Kenwood KM336 Chef Classic er blevet kåret til testvinder i køkkenmaskine test hos finske Yle, der svarer til danske DR. Testresultaterne er meget imponerende, og testen er bl.a. foretaget af fagfolk, hvilket siger noget om den fantastiske kvalitet, som denne køkkenmaskine bringer til køkkenet. Det er en kraftfuld maskine, der klarer alle de hårde opgaver for dig!

Top effektivitet i en brugervenlig indpakning!

Når man ser nærmere på KM336s testresultater, så går ordet ‘effektivitet’ igen og igen – og denne effektivitet resulterer i bedre og hurtigere resultater! Den kraftfulde motor yder hele 800 Watt, hvilket er mere end rigeligt kraft til at ælte selv meget tunge brøddeje, og den klarer alle de opgaver, du smider i hovedet på den med bravur.

Mange køkkenmaskiner har problemer med at stå fast, når der virkelig kommer læs på, men netop på dette område excellerer Kenwood KM336 faktisk i test. Maskinen er udstyret med solide fødder, og du kan herudover bruge den medfølgende gummimåtte til at forstærke gnidningskraften yderligere. Dermed har du ikke en køkkenmaskine dansende tværs hen over bordet, når du laver dit favoritbrød!

Kenwood laver maskiner til de brede masser, og denne maskine passer perfekt til dette, da den er utrolig brugervenlig. Køkkenmaskinen er udstyret med en drejeskive, der er let at indstille, og du kan bruge det medfølgende opskriftshæfte til at se, hvordan du kan fremtrylle lækre resultater, hvis du er ny i køkkenet. Brugervenligheden giver sig også til kende i rengøringen, hvor delene er lette at vaske af efter brug, således at flødeskummen ikke smager af rugbrød efterfølgende!

Stor kapacitet – let justering under brug!

Kenwood KM336 Chef Classic kommer med en kapacitet på 4,6 liter, hvilket er mere end rigeligt til selv de største portioner brød og kage. Du har fuld kontrol over processen, da hastigheden let kan justeres, og du kan bruge den smarte puls-funktion til at gøre maskinen endnu mere effektiv, når du sætter den på prøve!

Du går aldrig fejl af en køkkenmaskine fra Kenwood, og ligesom finske Yle tøver vi ikke med at anbefale netop denne model! Dette er den perfekte køkkenmaskine til dig, der aldrig har haft en køkkenmaskine før, men som har mod på at gøre madlavningen lettere – den er let at bruge og gør sit job til perfektion. Af netop denne grund er KM336 Chef Classic også at finde på vores liste!

Vigtigste specifikationer:

 • Skål kapacitet: 4,6 liter
 • Effekt: 800 Watt
 • Vægt: Ca. 6,5 kg
 • Unik planetarisk rotation
 • Utrolig brugervenlig – bl.a. let rengøring
 • Medfølgende opskriftshæfte, manual og gummimåtte

Læs blandt andet også: Foodprocessor test


5. Kenwood Chef XL Titanium KVL8300S

 • Testvinder – Vg.no (Norge)

Eksklusiv køkkenmaskine i test - Kenwood Chef XL Titanium KVL8300S

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

3.999,00 DKK

Hvis du leder efter creme de la creme indenfor Kenwoods fantastiske køkkenmaskiner, så er Chef XL Titanium KVL8300S den helt rette maskine til dig! Modellen med det utrolig lange navn giver dig råstyrke nok til at skabe mesterværker i dit køkken, og herudover bliver det smukke design rost til skyerne i køkkenmaskine test!

Titanium KVL8300S klarer sig generelt flot i køkkenmaskine test, og dette kommer bl.a. til udtryk i titlen som testvinder hos norske Vg.no! Verdens Gang, som avisen egentlig hedder, er den andenstørste avis i Norge, og deres ekspertpanel kårede netop denne model som den absolut bedste. De fremhæver f.eks., at den høje vægt og imponerende kraft vidner om et produkt af meget høj kvalitet!

Robust maskine i et moderne design!

Kenwoods KVL8300S-model er en relativt stor og tung maskine, men det betyder bare, at den er utrolig robust – selv under stor belastning! Motoren er fantastisk kraftfuld, og med 1700 Watt løber du aldrig tør for ren power til selv de hårdeste opgaver. Maskinens vægt er på hele 10,4 kilo, hvilket ikke just gør den særlig transportabel, men det vidner bare om den kvalitet, som du investerer i!

En stor og tung køkkenmaskine er ikke normalt noget, man gerne vil have stående på køkkenbordet, men her adskiller XL Titanium sig i den grad fra mange af konkurrenterne. Du får nemlig en utrolig veldesignet køkkenmaskine, der har både minimalistiske og særdeles moderne træk – og den passer garanteret ganske udmærket ind i dit normale køkkenlandskab!

Kenwood Chef XL har en mageløs kapacitet på 6,7 liter, og der medfølger en masse praktisk udstyr, som sig høre og bør for en maskine i denne prisklasse. Dermed kan du glæde dig over både piskeris, dejkrog, blande-piskeris og et ballonpiskeris, som giver dig de perfekte forudsætninger for et godt resultat. Herudover skal du ikke bekymre dig så meget omkring sprøjt fra ingredienserne, da maskinen er udstyret med splash-guard funktion, som klarer spild for dig!

Til sidst er det selvfølgelig givet, at maskinen er utrolig let at rengøre, ligesom den er udstyret med et smart LED-lys, der viser dig, når maskinen er tændt og slukket. I det hele taget er der ikke ét punkt at sætte en finger på i testresultaterne, og vi forstår bestemt godt, hvorfor Vg.no kårede netop denne model til testvinder!

Kenwood Chef XL Titanium KVL8300S har muligvis testens længste navn, men den er i virkeligheden utrolig brugervenlig. Dette er en premium køkkenmaskine i en premium prisklasse, og der er ingen tvivl om, at den vil klæde det moderne køkken utrolig godt. En perfekt maskine til dig, der går højt op i madlavning – og en sikker 5. plads på vores liste!

Vigtigste specifikationer:

 • Skål kapacitet: 6,7 liter
 • Effekt: 1700 Watt
 • Dimensioner (H/B/D): 35,6/38/28,5 cm
 • Vægt: 10,4 kg
 • Splash-guard funktion
 • Masser af udstyr (piskeris, dejkrog, blande-piskeris og ballonpiskeris)

6. Kenwood kMix

 • Testvinder – Independent.co.uk (England)
 • Testvinder – Dailymail.co.uk (England)
 • Topscorer – Expressen.se (Sverige)

Verdenskendt, flot køkkenmaskine - Kenwood kMix

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Sidste næsten levende billede i vores køkkenmaskine test er en anmelderrost og yderst populær model fra Kenwood: Kenwood kMix! Denne maskine har taget markedet med storm, og den leverer fantastisk performance og et sprudlende design i én og samme pakke, hvilket også vandt kMix en plads som køkkemaskine i den britiske version af Den Store Bagedyst.

Kenwood kMix har en særlig stor stjerne i det britiske, hvor både The Independent og Daily Mail har kåret modellen til testens bedste. Den klarer sig fremragende indenfor de testede parametre, som f.eks. æltning, piskning, design, lydniveau og brugervenlighed, og den store anerkendelse er Expressen fra Sverige også enige i. Her scorede modellen et testresultat i topklasse, og der er ingen tvivl om, at dette er en utrolig lækker køkkenmaskine til alle typer af bagværk.

God maskine med særligt flair for bagværk

Kenwood kMix er den perfekte køkkenmaskine til bagværk, da den både leverer saft og kraft, men også finesse, når det kommer til piskning og blanding. Motoren er på 1000 Watt, hvilket er rigeligt til tunge rugbrødsdeje, og med 6 forskellige hastighedsindstillinger kan du let skifte mellem opgaverne! kMix har desuden en skål kapacitet på 5 liter, hvilket er stort set på linje med konkurrenterne.

Med alle de fakta liret af, så har du sikkert også fået en fornemmelse af, at Kenwood kMix bestemt er en køkkenmaskine af høj kvalitet. Dette bakkes naturligvis også op af dens status som TV-stjerne i England – et stort bageprogram bruger naturligvis kun det bedste udstyr! Den gode byggekvalitet bakkes op af den solide vægt på 8 kilo, hvilket sikrer, at maskinen ikke stikker af fra dig, når du tænder op for den kraftfulde motor.

Kenwoods kMix er forfriskende og lækkert designet, så den adskiller sig fra det traditionelle billede på markedet. Den er utrolig moderne og stilren, hvilket betyder, at den aldrig behøver at forlade din bordplade – og toppen kan fås i 7 forskellige farver. Dermed kan du gøre din køkkenmaskine til et personligt stykke kunst i køkkenet!

Alt i alt er der ingen tvivl om, at vi slutter den store køkkenmaskine test med et brag! Kenwood kMix er ikke en køkkenmaskine som alle de andre, og hvis du deler lidt af den samme personlighed, så er dette den perfekte maskine til dit køkken. Kvaliteten er høj, designet er i top, og den behandler dine råvarer med præcision og finesse – hvad mere kan man ønske sig af en køkkenmaskine?

Vigtigste specifikationer:

 • Skål kapacitet: 5 liter
 • Effekt: 1000 Watt
 • Dimensioner (H/B/D): 35,5/24/38,5 cm
 • Vægt: 8 kg
 • Medfølgende udstyr: Piskeris, dejkrog og ballonpiskeris
 • Fås i 7 forskellige farver

Disse faktorer har vi lagt særlig vægt på i den store køkkenmaskine test

Når du nu har læst hele vores omfattende køkkenmaskine test igennem, så er du sikkert lidt nysgerrig på, hvilke faktorer vi har lagt særlig vægt på i vores bedømmelse af testresultaterne. Der er nogle faktorer, der har højere prioritet end andre, når man skal købe køkkenmaskine, og disse vil vi gerne komme lidt ind på i detaljer herunder.

Volumen / Kapacitet:

Det første, vi har kigget på, er køkkenmaskinernes kapacitet. Kapaciteten er naturligvis alfa og omega for en god køkkenmaskine, da du helst ikke skal begrænses i dine kreative udfoldelser. Skålenes volumen (eller kapacitet) har i vores test ligget på mellem 4 og 7 liter – jo højere en kapacitet, desto bedre et resultat. Man kan dog ikke sætte to streger under ”den rette” kapacitet, da det i høj grad afhænger af dine personlige behov og husholdningens størrelse. Derfor er den rette maskine ikke altid den, der også er bedst til dit køkken.

Brugervenlighed:

Efter bedømmelse af kapacitet har vi rettet fokus mod de testresultater, der fortæller om maskinernes brugervenlighed. Det er ikke altid den faktor, som står øverst på listen hos producenterne, men det er en utrolig vigtig faktor, når man som forbruger skal leve med maskinen i hverdagen. Derfor har vi fokuseret på maskinernes evner indenfor tænd/sluk-funktion og justering af hastighed, ligesom vi har set på testresultaterne indenfor montering og let flytning. Alle disse parametre betyder noget for brugervenligheden.

Kvaliteten:

Kvalitet er altid en meget subjektiv vurdering, der i mange tilfælde afhænger af øjnene, som ser. I vores gennemgang af testresultater har vi vurderet kvaliteten ud fra de anvendte materialer og ikke mindst vores samlede indtryk af maskinen. Maskinens levetid siger meget om kvaliteten, og i de tilfælde hvor producenten giver en forlænget garanti, har vi naturligvis også belønnet dette. Vi har vurderet sammenhængen mellem pris og kvalitet for alle de testede køkkenmaskiner.

Maskinernes ydeevne:

Måske den absolut vigtigste faktor i vores store køkkenmaskine test! Køkkenmaskinens evne til at blande, røre og piske betyder alt for din daglige gang, og hvis en af maskinerne har været lidt sløje på dette punkt i testresultaterne, så har den ikke fået en plads på vores liste. Ydeevne-delen ser også på, hvor hurtigt og effektivt køkkenmaskinen arbejder – og her betyder det typisk en del, hvor mange watt motoren kan yde!

Støjniveauet:

Støjniveauet har også været en del af vores samlede vurdering af testresultaterne, og et lavere støjniveau har naturligvis betydet en højere placering i vores test! Hvis du har køkkenmaskinen stående på bordet ved siden af dig, så er det ikke helt lige meget, hvor meget den larmer – og hvis den larmer for meget, så kan du hurtigt blive træt af dit nye køb. Derfor har støjniveauet spillet en faktor i vores køkkenmaskine test.


Derfor er en køkkenmaskine et fantastisk redskab

Som du sikkert allerede har læst dig til i vores køkkenmaskine test, så er der rigtig mange fordele ved at have en køkkenmaskine til at lave de hårde opgaver. Nogle af disse fordele vil vi gøre dig klogere på i afsnittet herunder – så læs med og bliv helt overbevist om, at en køkkenmaskine er lige dig!

En smart alt-i-en maskine

Den måske største fordel ved en køkkenmaskine er, at det er en alt-i-en maskine, der kan sættes til stort set alle de opgaver, du har brug for i køkkenet. Mange mennesker gider ikke at ælte en dej med håndkraft, eller man kan have problemer med at styre håndpiskeren, når den perfekte fars skal laves til middagsbordet. Disse opgaver kan du trygt sætte en køkkenmaskine til at klare, og du skal faktisk bare finde ingredienserne frem for at trylle fantastiske kreationer frem! Hvis du én gang har lavet en solid investering i en køkkenmaskine, så kan du ofte spare mange penge på mindre køkkenprodukter, som du ellers ville have brug for.

Masser af mulighed for tilbehør

En anden stor fordel ved en køkkenmaskine er, at det er en multifunktionel maskine, hvor du kan nøjes med at tilkøbe forskelligt udstyr for at udvide din kulinariske horisont. Du kan nyde stor fleksibilitet, og du kan tilslutte alt dit udstyr via en række kraftudtag, som du naturligvis skal sørge for, at maskinen har. Der er også god fidus i at finde en maskine, der allerede har en del medfølgende udstyr, da du så slipper for den investering med det samme!

De mest normale stykker udstyr til en god køkkenmaskine er piskeris, kødhakkere, råkostjern, saftpressere og blendere, men hold dig for øje, at de lidt ældre modeller typisk er lidt begrænsede i deres udstyrspark. Den største fleksibilitet fås, hvis du vælger en nyere køkkenmaskine fra vores ovenstående liste, hvor Kenwood og KitchenAid giver de absolut bedste muligheder.

Du sparer penge på den lange bane

Det er naturligvis en større udskrivning at bruge alt mellem 3.000 og 6.000 kroner på en fantastisk køkkenmaskine, men med en køkkenmaskine kan du faktisk spare penge på den lange bane. Dette skyldes, at køkkenmaskinen varetager mange af de opgaver, som du ellers er nødt til at købe individuelle maskiner til. Dermed kan du f.eks. spare elpiskeren, blenderen og kødhakkeren væk og få meget mere luft i dit køkkenbudget. Vi anbefaler, at du sætter dig ned og regner på investeringerne hver for sig – du vil sikkert komme frem til den samme konklusion som os: En køkkenmaskine er en rigtig god investering!

Mindre opvask – mindre rod

Den sidste store fordel ved en køkkenmaskine er, at du sparer tid på irriterende opvask, når du er færdig i køkkenet. Du behøver ikke vaske en hulens masse remedier op for at få ryddet bordet igen – det er blot de forskellige stykker udstyr i køkkenmaskinen, som skal vaskes op. Her hjælper det gevaldigt, at det meste tilbehør kan gå direkte i din opvaskemaskine, hvilket letter rengøringen og dermed også madlavningen. Dermed kan du både spare penge, besvær og tid, hvis du investerer i en køkkenmaskine!

Hele holdet bag Bedste10 takker dig for at have holdt ud til den bitre ende i vores køkkenmaskine test – vi håber meget, at du er blevet klogere på køkkenmaskiner og dit endelige valg! De mange testresultater kan være svære at finde hoved og hale i på egen hånd, og derfor håber vi meget, at vores overblik har hjulpet dig til en lettere beslutning!