Løbesko test-guide:
Vores bud på de bedste løbesko

Baseret på vores research og analyser Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores kommercielle partnere. Artiklen er derfor en annonce. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Læs mere

udvalgte produkter
Baseret på analyse
Udarbejdet af research-specialister Bag Bedste 10 er et specialiseret hold af eksperter indenfor forbrugsgoder, hvis fornemmeste opgave er at give dig den bedste vejledning til at finde det bedste produkt til dit behov.
ANNONCER Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

Løb er en nem og god måde at få både motion og frisk luft på, hvilket sportens store popularitet vidner om. Ikke kun almindeligt fritidsløb er i fremgang, men der er også en stigende tendens til, at folk prøver sig selv af med et halvmarathon eller sågar et marathon. Men ikke alle ved folk, hvilket fodtøj der er bedst at løbe langt i, eller hvilken løbestil de selv har.

Vigtigheden i at købe den rigtige løbesko kan ikke understreges kraftigt nok. Hvis man ikke har den rette løbesko opstår skader mere hyppigt. Hos bedste10 kan vi ikke lave en løbestil test af dig, men vi kan anbefale den rette løbesko til dig, baseret på din løbestil.

Vi har af disse grunde valgt at give dig denne gennemarbejdede test-guide til løbesko, som skal hjælpe dig til at tage den bedste beslutning, så du kan gøre dit for at forebygge skader og generelle gener.

OBS: Denne artikel fremhæver lige nu 1 produkt, da de tidligere udvalgte produkter enten er udsolgte eller ikke forhandles mere. Vi er opmærksomme på problemet og er i fuld gang med at lave ny research, så du lige om lidt igen kan få overblikket over de bedste produkter på markedet i dag – de er lige på trapperne.

Vores favorit

Asics GEL-Cumulus 22
Lager
Godt valg til neutral løbestil

Asics GEL-Cumulus 22

Gå til bedste pris
878 Kr. hos Løbeshop
Se vores anmeldelse
Lager

Seneste ændring:

I dag har vi overført denne artikel til vores nye design for at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. I tråd med ændringen har vi dertil revideret, optimeret og suppleret vores produktanmeldelser for yderligere at forbedre din oplevelse, så du lettere kan finde lige præcis det, du har brug for.

test-guiden

En test-guide, som denne, er en artikel, der analyserer produkter via en gennemgang af bl.a. anmeldelser og tests.

De bedste løbesko i test-guiden 2023:

Vurdering og udvælgelse af produkter

Hos Bedste10 er vores fornemste opgave at servere de bedste produkter for dig som læser. Vi har et research-team som undersøger markedet og finder nogle af de bedste produkter og forhandlere. Vi har partnerskaber med hundredvis af små og store webshops, og selvom disse partnerskaber kan påvirke udvalget af produkter, beror vores anbefalinger på redaktionens egen professionelle vurdering.

Vores research-team sammenligner produkter på parametre som:

    1
  • Kunders anmeldelser af produktet
  • 2
  • Produkternes specifikationer og features
  • 3
  • Forhandlerens tilbud, omdømme og service
  • 4
  • Kundedata: Vores interne statistikker på produkternes popularitet
  • 5
  • Tests af produktet foretaget af eksperter og forbrugermagasiner

Vi sammenstiller alt dét med produktets pris og eventuelle tilbud. Rækkefølgen af produkter skal ikke forstås som en rangering men nærmere en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Godt valg til neutral løbestil test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Asics GEL-Cumulus 22 - gode neutrale løbesko

  • 92/100 point i test hos RunRepeat

Asics GEL-Cumulus 22 får en god anmeldelse fra RunRepeat, hvor skoen bliver rost for sin holdbarhed, den glatte overgang fra hæl til tå, for god støddæmpning og den gode pris. Anmelderen skriver, at skoen egner sig til en løber med neutral løbestil, som ikke har brug for ekstra støtte. Cumulus har en aftagelig indersål, som kan udskiftes.

Asics GEL-Cumulus 22
Godt valg til neutral løbestil

Dagens bedste priser og tilbud på Asics GEL-Cumulus 22:

  • Kvalitet
  • Fleksibel
  • God støddæmpning

Mere om Asics GEL-Cumulus 22

SPECIFIKATIONER

  • Løbesko til mænd
  • Neutral løbestil
  • Velegnet til mængdetræning på mellemlange og lange distancer – men også super til de korte ture
  • FlyteFoam- og FlyFoam Propel-teknologi i mellemsålen
  • Behagelig Ortholite-indlægssål
  • Vægt: 263 g
  • Drop: 10 mm

Vi anbefaler dem, fordi skoen passer til en bred vifte af løbere. Det er generelt set en god sko, der har været på markedet i 20 år, og som blot bliver bedre og bedre for hver ny udgave. Anmelderen skriver: ”Asics Gel Cumulus har været en godt polstret og holdbar neutral løbesko og et “førstevalg” til en bred vifte af løbere i over 20 år”.

På Amazon vækker skoen også begejstring hos mange løbere. Derfor får den 4,6/5 stjerner. Her skriver en glad forbruger om skoen: ”Love these shoes. I do a lot of training and my feet take a lot of stress. These support as well as give lots of comfort”.

Skoen har to mellemsåle, som giver en ekstra komfortabel løbeoplevelse. Den øverste sål er kaldet FlyteFoam. Den går fra forfoden til hælen og giver en behagelig støddæmpning. Den anden kaldes FlyteFoam Propel, og den giver en energirig og fjedrene bounce-følelse. Skoen er desuden designet med GEL-puder, som er i forfoden og hælen.

Ydersålen er lavet med flex-riller og med god kontakt til jorden, som giver god fleksibilitet og hurtig afvikling. Desuden er den lavet af AHAR+, der gør sålen holdbar og stærk. Overdelen er sømløs og fleksibel. Der er reflekser på siderne og hælen, hvis du løber i mørke.

GEL-Cumulus 22 er en neutral løbesko. Du får god affjedring og komfort med skoen. Den er designet, så skoen er komfortabel – også på de længere ture. De reducerer de stød, der går op gennem kroppen, når du løber. Det giver alt sammen en bedre løbeoplevelse og mindre risiko for skader. Med en god støddæmpning får du energi fra dit afsæt.

Skoen er beregnet til dig med en neutral løbestil. Den kan bruges til alle slags løbetur, de lange, korte og på intervaller.

Fordele og ulemper ved Asics GEL-Cumulus 22

Fordele

  • Holdbarheden er fremragende
  • Glat overgang fra hæl til tå
  • God støddæmpning
  • Kvalitet
  • Fleksibel
  • Strategisk placerede GEL-dæmpningsenheder i hæl og forfod

Ulemper

  • Klodset overgang i mellemsålen
  • Man kan få kolde tæer om vinteren

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Læs mere om Asics GEL-Cumulus 22

Hvad skal du overveje, før du køber

  • Fodtype og gangart: Det er vigtigt at kende din fodtype og din gangart for at kunne bestemme, hvilken type sko der er bedst for dig. Der findes tre hovedfodtyper:
    • Neutral – En neutral fodtype er kendetegnet ved en normal fodbue, som hverken er for høj eller for flad.
    • Overpronation – Overpronation er hvor fodbuen falder sammen, og hvor foden ruller for meget indad, når man går eller løber.
    • Underpronation –  Også kendt som supination, er en fodtype hvor fodbuen er højere end normalt, hvilket får foden til at rulle for meget udad, når man går eller løber.

 

For at bestemme din fodtype og gangart kan du besøge en specialforretning for løb eller rådføre dig med en fodterapeut.

  • Formål: Hvor mange du løber og afstanden af dine løbeture er vigtige faktorer at overveje, når du vælger løbesko. Hvis du er en langdistanceløber, vil du måske have en sko med ekstra dæmpning, mens en letvægtssko måske er bedre egnet til korte sprinterløb.
  • Terrænet: Underlaget du løber på kan have betydning for, hvilken type sko du har brug for. Hvis du f.eks. løber meget på stier, skal du måske have en sko med mere trækkraft og stabilitet, end hvis du primært løber på veje.
  • Prøv før du køber: Det er vigtigt at prøve flere par sko, før du køber dem. Gå rundt i butikken og jog et par skridt for at få en fornemmelse af skoene. Sørg for at der er nok plads, og at skoen sidder godt, men ikke for stramt omkring mellemfoden.
  • Støtte og støddæmpning: Se efter sko med rigelig støddæmpning og støtte for at mindske løbets påvirkning af dine fødder og led. Tænk på mellemsålen, som er det lag, der ligger mellem sålen og overdelen. En god mellemsål giver støddæmpning og stabilitet.
  • Holdbarhed: Løbesko kan hurtigt blive slidte, så det er vigtigt at vælge en sko, der er holdbar og kan klare sliddet ved hyppig brug.
  • Pris: Løbesko kan koste alt fra under 350 kr. til over 1.500 kr. Overvej dit budget, og kig efter sko, der tilbyder de funktioner og den støtte, du har brug for, uden at du behøver at gå ned i pris. Husk, at du ved at investere i et par kvalitetsløbesko kan forebygge skader og forbedre din løbeoplevelse i det lange løb.

 

arrow-more

Hvorfor er det vigtigt at købe den rigtige løbe sko?

Hvis man gerne vil undgå skader i forbindelse med sin løbetræning, uanset om det er på hobby eller konkurrence basis, er det simpelthen essentielt at du har en sko der passer til netop din løbestil. Største delen af alle mennesker har overpronation. Det er ikke i alle tilfælde nødvendigt at have en løbesko med pronation. Men som man kan se i videoen herunder, så er der et klokkeklart eksempel på overpronation. Hvis man ser på hvordan fodledet kommer ud af position, i de neutrale løbesko som manden i videoen på løbebåndet har på, kan man godt se at det ikke er helt sundt.

Ledene bliver overstrukket mere end de skal, og det er med til at belaste hele kroppen. Hvis man gør det over en længere periode kan man gå hen og få led og muskel skader, og endnu værre ende med f.eks. at springe akillessenen.  Anbefalingen herfra er, at hvis man ikke ved om man har brug for pronation eller ej, så skal man få lavet en test. Det kan man få ved de fleste sportsforretninger eller ved en løbetræner. Hvis man ikke har lyst til det, så er det sikre valg en pronations løbesko, fordi den sådan set bare giver dig ekstra støtte selv hvis du er “ligefods” løber (neutral)

Derudover kommer du sandsynligvis også til at bruge dem til mere end at løbe i. Løbesko er også gode at dyrke sport i såsom tennis og padel tennis. Hvis du allerede spiller padel eller godt kunne tænke dig at prøve, bør du overveje at finde dit eget padel tennis bat, da du kan spare penge ved ikke at låne et bat hver gang.

Små tips til løbetræningen

Den største begynderfejl der findes, er folk der ikke har løbetrænet i lang tid, som vælger at løbe en tur på bare 5-6 km. Det farlige ved det, er at kroppen ikke er vant til den belastning som forekommer under løb på hårdt underlag. Man skal starte meget stille op, og tilvende kroppen og benene til denne belastning. Start ud med 2-3 km, det er ikke sikkert det er hårdt for dig, men det er klart den bedste metode at komme i gang på. Ved at gøre dette kan du også holde til at gøre det 3-4 gange i ugen, og derfra kan man begynde at bygge flere km. på sine løberuter.

Det samme gælder for træner med tunge vægte i fitnesscentret. For at undgå at overbelaste dine muskler og opretholde stabilitet, kan man tage et par gode fitnesssko på. Hælområdet er hævet op, hvilket gør at du kommer til at stå rigtigt når du squatter.

Under dine løbeture, kan du løbe med et løbeur på dig. Den kan måle din puls, hvor meget du har forbrændt, hvor lang din løbetur var og tiden på turen. En skridttæller kan være et alternativ til et løbeur. Den kan f.eks. måle hvor mange skridt du har gået og andre funktioner som et løbeur også har.

Efter din løbetur vil andet udstyr også hjælpe dig i gang med at løbe. Forskellige slags gode massageapparater som en massagemaskine til dine føder eller massagepuder, hjælper dig med med at undgå kramper og ømhed i muskler.

Vi håber, at du er blevet klogere på hvilken løbesko, du bør vælge efter at have læst vores løbesko test-guide. Tak fordi at du læste med og tog et spadestik ind i forståelsen af vigtigheden ved at vælge den korrekte løbesko!

Beskrivelse af kilder og tests

OBS: Selvom følgende kilder har været anvendt i forbindelse med artiklen siden publicering, kan der som følge af udgåede/slettede produkter være kilder, der ikke længere anvendes. Det skyldes tekniske problemer, og vi arbejder lige nu på at forbinde alle henvisninger til kilder med reference, samt slette gamle kilder (April 2024).

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.

I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Ekspert- og testkilder

Runnerexpert.com

Hos Runnerexpert.com er de fokuserede på alt, der har med løbesko at gøre, og de guider i både nye og gamle løbesko på markedet. Deres mission er at hjælper forbrugerne med at gøre gode køb.

Nike Renew Run får en god anmeldelse, hvor den er gennemgået parametrene: pris, vægt, holdbarhed, komfort og design. Samlet scorer Nike Renew Run 8,2 i gennemsnit ud af 10 mulige point. Det er særligt komfort og holdbarhed, der får gode karakterer, mens vægten er i den høje ende for en løbesko. Samlet får skoen dog en god anmeldelse og anbefales af anmelderen.

Anmeldelsen er opdateret den: 3. maj 2020
Du kan se anmeldelsen her

Runrepeat.com

Runpeat.com er en hjemmeside for løbere, der er på udkig efter gode løbesko. Forfatterne til artikler, tests og anmeldelser er alle selv løbere og over 10.000 eksperter har allerede hjulpet forbrugerne. De laver udførlige anmeldelser, der går i dybden med skoens fordele og ulemper.

Fordele ved skoen er ifølge anmeldelsen hos Runrepeat.com, at de passer til de fleste, er holdbare og i et budget, hvor de fleste kan være med. De er dog tungere og skal lige gås til først, hvis du vil bruge dem til de helt lange distancer. I anmeldelsen anbefales Nike Air Zoom Pegasus 37, hvis du leder efter neutrale løbesko uden pronation til både kortere og længere strækninger.

Du kan se anmeldelsen her

RunRepeat er en side, hvor løbesko anmeldes og vurderes, og der generelt bliver skrevet om emner inden for løb. Anmelderne er selv løbere, der tester skoene.

RunRepeat har anmeldt Brooks Adrenaline GTS 20, Asics GEL-Cumulus 22, Adidas Ultra Boost 20, Saucony Endorphin Shift og HOKA Clifton 7. Alle sko har fået gode anmeldelser rangerende fra 90 til 95 point. De bliver vurderet på funktionalitet, og hele opbygningen af skoen bliver gennemgået. Den personlige vurdering kommer i betragtning, men også eksperternes vurderinger.

Du kan se testen af Brooks Adrenaline GTS 20 her

Du kan se testen af Asics GEL-Cumulus 22 her

Du kan se testen af Adidas Ultra Boost 20 her

Du kan se testen af Saucony Endorphin Shift her

Du kan se testen af HOKA Clifton 7 her

Kundeanmeldelser

Amazon

Med hovedsæde i Seattle er Amazon i dag en verdensomspændende handelsplatform. De har afdelinger i flere lande, hvor du online kan købe alt, hjertet kunne begære inklusiv løbesko. Hvert andet danske køb online foregik i 2018 via Amazon.

Hos Amazon kan forbrugerne give en anmeldelse med et antal stjerner ud af 5, skrive en kommentar og knytte et billede til. Samlet får Nike Womens Air Zoom Pegasus en vurdering af forbrugerne på 4,3 ud af 5 mulige stjerner. Særligt hæfter anmeldelserne sig ved, at skoen giver god svangstøtte og sidder stramt, men komfortabelt til foden.

Anmeldelserne opdateres løbende.

Du kan se anmeldelserne her

Amazon er en af verdens største hjemmesider, hvor du kan købe forskellige produkter. Forbrugerne vurderer og anmelder produkterne i stor stil, hvilket kan give en god indikator for, hvordan produktet modtages af brugerne.

På Amazon bliver Brooks Adrenaline GTS 20, Asics GEL-Cumulus 22, Adidas Ultra Boost 20, Saucony Endorphin Shift og HOKA Clifton 7 vurderet og anmeldt. De får et antal stjerner ud af 5, hvor forbrugeren også kan skrive en kommentar. Anmeldelserne opdateres løbende, når der kommer nye anmeldelser fra forbrugere.

Brooks Adrenaline GTS 20 får 4,7/5 stjerner.
Du kan se anmeldelserne her

Asics GEL-Cumulus 22 får 4,6/5 stjerner.
Du kan se anmeldelserne her

Adidas Ultra Boost 20 får 4,7/5 stjerner.
Du kan se anmeldelserne her

Saucony Endorphin Shift får 4,5/5 stjerner.
Du kan se anmeldelserne her

HOKA Clifton 7 får 3,6/5 stjerner.
Du kan se anmeldelserne her

ASICS Gel-Kayano 27M får 4,6/5 stjerner.
Du kan se anmeldelserne her.

Google

Google er en af verdens mest anerkendte og benyttede søgemaskiner, der nu også har en række andre tilbud, services og produkter til brugerne. Google har et stort brugerunivers, hvor brugerne kan give anmeldelser til både produkter såvel som kulturtilbud, restauranter og øvrige services. Forbrugerne på Google har anmeldt følgende produkter:

ASICS Gel-Kayano 27M får 4,5/5 stjerner.
Du kan se anmeldelserne her.

Nike Air Zoom Pegasus 35 GS får 4,4/5 stjerner.
Du kan se anmeldelserne her.

FAQ

Hvilke løbesko er bedst at løbe i?
Det er forskelligt fra person til person, hvilke sko der er bedst at løbe i. Det skyldes, at alle menneskers måde at løbe på er helt unik. Et godt bud på et par gode løbesko er dog Asics GEL-Cumulus 22.
Den bedste måde at finde frem til de helt rette løbesko for dig, er ved at være opmærksom på din egen løbestil. Du kan for eksempel få taget en løbetest, som kan fortælle dig mere om, hvilken type løbesko der passer bedst til din måde at løbe på.
Hvor ofte bør jeg skifte mine løbesko ud?
Generelt kan et par løbesko holde til at løbe ca. 1000 km +/- 200 km, førend de er helt udslidte. En anden måde at tjekke dine løbesko på er ved at se, om du kan presse fingeren ind i hælen. Hvis den er helt hård, bør du skifte skoene ud.
Er det en dårlig ide at gå ture i mine løbesko?
Du må selvfølgelig gerne gå en smule i dine løbesko, men generelt bør du ikke gå lange ture i dem. Det skyldes, at din fod bevæger sig anderledes, når du går, og når du løber. Dermed er det ikke optimalt for din løben, hvis skoen tilpasser sig efter din gang.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme