Løbesko test 2020 – Find den bedste løbesko

 Kender du konsekvenserne ved ikke at vælge den bedste løbesko?

De kan være fatale!

Vi har af disse grunde valgt at give dig denne gennemarbejde løbesko test-guide, som skal hjælpe dig til en god beslutning, som ikke resulterer i skader eller andre gener.

Løbeverdenen bliver mere og mere udbredt. Ikke kun almindeligt fritidsløb, men tendensen til at folk prøver sig selv af med et halv-marathon eller sågar et marathon breder sig hurtigt. Men ofte ved folk ikke hvilket fodtøj der er bedst at løbe langt i, eller hvilken løbestil man har.

Vigtigheden i at købe den rigtige løbesko kan ikke understreges kraftigt nok. Hvis man ikke har den rette løbesko opstår skader mere hyppigt. Hos bedste10 kan vi ikke lave en løbestil test af dig, men vi kan anbefale den rette løbesko til dig, om du så er ligefod eller pronation løber.


1. New Balance Fresh Foam Vongo V3

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

1.295,00 DKK

Pronations Løbesko

Størrelse
En generel tendens man ser ved løbesko, er at man normalvis skal en størrelse op end sin normale skostørrelse, dette er ville også være tilfældet med denne løbesko fra New Balance.

Bredde
Eftersom dette er en pronations løbesko, kan den godt virke utrolig bred ved første øjekast. Dog er det noget helt andet når man træder ned i skoen, hvor man vil mærke at bredden vil passe til de fleste fødder.

Vægt
Denne model er tilsigtet som værende en langdistance løbesko. Dette gør også at den er tungere end eksempelvis vores nr. 1 på listen, som mere er tilegnet de kortere ture. Grunden til at en langdistance løbesko er lidt tungere er både på grund af slid, men også komforten ved at løbe længere ture, her score Gel Kayano topkarakterer.

Støtte
Freshfoam mellemsålen har en struktur, der bidrager til stabilitet. Der er 2 mm forskel fra indersiden til ydersiden, der sikrer at pronationsløberen ikke falder ind på foden, men får en lige løbeafvikling. Hælkappen og et net i PU materiale hen over forfoden giver foden yderligere støtte.

Kommentar
Fresh Foam Vongo V3 er en pronation løbesko, som mange uden tvivl vil blive glade for. Det er en slidstærk sko, der kan holde til rigtig mange kilometer. Fresh Foam Vongo V3 modellen er flere gange blevet kåret til verdens bedste  løbesko, og det er der også en grund til. New Balance bliver ved med at videreudvikle denne model, så den bliver bedre og bedre for hvergang de lancere en ny. Dette er en topmodel, hvilket også afspejler sig i prisen, dog kan denne løbesko anbefales til alle, også ligefods løbere, én sko der har været verdens bedste flere gange, fortjener en 2. plads i vores løbesko test!

 • Mellemsål af Freshfoam
 • Sømløs overdel
 • stabiliserende hælkappe

2. Nike Air Zoom Pegasus 36 – Skønsomme løbesko til barnet

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Størrelse
Da denne sko er til børn, kan det være en god idé at købe den i en lidt større model end deres normale fodtøj. Det skyldes, at ens fødder kan hæve en anelse op under løb, samt at børn naturligvis har det med hurtigt at vokse ud af deres sko.

Bredde
Bredden kan ikke justeres, men skoen burde passe de fleste barneføder. Det kan dog altid anbefales at gå en størrelse op, når det kommer til løbesko til børn, og så burde der være god plads i skoen.

Vægt
Skoen er konstrueret med et ekstra luftigt materiale, hvilket gør skoen let og samtidig lader fødderne få den nødvendige luft.

Pasform
Med ekstra polstring omkring anklerne og hælen sidder denne sko tæt og giver den komfort, der er så vigtig, når man løber og dermed udsætter fødderne for en del belastning.

Støtte
Denne løbesko er udstyret med Zoom Air cushioning, hvilket er en let og affjedrende polstring, der giver et lidt svævende tråd, så man ikke træder for hårdt i asfalten. På den måde lever skoen op til sit navn, da det næsten kan føles som svæver man på Zeus’ mytologiske hest.

Kommentar
Til børn med fart i benene er denne løbesko fra Nike et oplagt valg. Skoens utrolige lethed samt smarte affjedringsteknologi skåner fødderne mest muligt og gør det at løbe til en fornøjelse fremfor en sur pligt. Det fremgår tydeligt, når man ser på skoens konstruktion, at producenten ikke blot har lavet en mindre udgave af en løbesko for voksne, man har tænkt over, at skoen er beregning til børn. Det er derfor en sko, du roligt kan give dine børn, og som vil give dem en god start på løbertilværelsen.

 • Skånsom for fødder
 • Glimrende affjedring
 • Lækkert design

3. NEW BALANCE 1080 FRESH FOAM

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

1.295,00 DKK

Neutral Løbesko

Størrelse
Igen skal man have i tankerne, at når det gælder løbesko, skal man normalt vis en størrelse op i forhold til sit normale fodtøj.

Bredde
1080, er en har en normalt  bredde, som vil passe de fleste fødder, hvis man har meget bredde fødder skal man nok kigge efter en anden model end denne.

Vægt
Forholdsvis let løbesko, når man tænker på at denne model også bruges af langdistanceløbere. Med en vægt på 310 gram(str. 43), føles 1080 meget let på alle distancer.

Pasform
En løbesko, med masser af plads i forfoden, men som samtidig sidder tæt om foden. Med en sømløs overdel, er der masser af stræk som sidder godt på den normale fod. Den lidt brede og flade fod kan få svært ved at føle sig tilpas i denne New Balance. Det indre design i løbeskoen er sømløst som mindsker risikoen for gener.

Støtte
God støtte under svangen, som stivner skoen, og i samarbejde med den stive hælkappe, bliver afviklingen mere flydende. Selvom dette er en neutral løbesko, kan den let pronerende løber også få god effekt af denne løbesko. Freshfoam som New Balance primært har anvendt i deres pronations modeller, virker rigtig godt selvom det er en neutral sko, afrundingen i hælen og ved tæerne giver den smidighed. Sålen er tyk og formet, så det er helt optimeret i forhold til afdæmpningen og stabiliteten når du løber. Støddæmpningen er til den hårde side, men i samarbejde med designet af skoen, og fordi den er smidig, føles den stadigvæk let at løbe i.

Kommentar
Umiddelbart burde en løbesko med sådan en tyk sål være tung og ikke særlig fleksibel. Men det er lykkedes New Balance, at skabe en let langdistance sko med en masse støtte og en affjedring, som man ikke altid ser ved Neutrale løbesko, fra netop New Balance. Generelt er dette en super løbesko som findes både til mænd og kvinder. Materialerne den er lavet i føles rigtig lækkert at løbe i, det er nærmest en perfekt løbesko, og derfor har den fortjent en fjerde plads i vores løbesko test.

 • Let Langdistance sko
 • Smidig
 • Sømløs overdel

4. NEW BALANCE 1260 V7 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Pronations Løbesko

Størrelse
Med frygt for at vi gentager os selv, så er det nødvendigt igen at nævne at du skal i stort set alle løbesko en størrelse op i forhold til din normale skostørrelse.

Bredde
Som så mange andre pronations løbesko, kan v7 godt virke lidt bred. Men når du først træder ned i den vil du finde ud af, at selvom du ikke har den bredeste fod, vil du stadigvæk kunne passe V7.

Vægt
Fordi det er en pronations løbesko, vejer den lidt mere end den neutrale sko. Med 345 gram (str. 43) er det ikke fordi den er decideret let, men i forhold til andre pronations løbesko, er det en af de lettere i kategorien.

Pasform
V7 skiller sig ud fra dens konkurrenter på pronations markedet, ved at have ekstrem meget fokus på pasformen. Den har en lavere hælkappe og manglende plastik afstiver, som i helhed giver en meget mere behagelig følelse. I modsætning til andre pronations løbesko, føles denne ikke lige så klodset, man kan stort set ikke mærke at det ikke er en neutral løbesko.

Støtte
Alt det fokus på pasformen, har også påvirket dens evne som pronations løbesko. Sammenlignet med Kayano, er pronationstøtten lige et par niveauer under. Den har en moderat kraftig kile, som er vigtig for de lidt tungere løbere. Støddæmpningen i V7 er helt fantastisk, og opvejer lidt den manglende støtte på indersiden.

Kommentar
Som udgangspunkt er V7 en udfordre til “kongen” af pronations løbesko, nemlig Gel Kayano. Men der er mindre fokus på støtte og mere fokus på pasform og behagelighed under løbeturen. Hvis men kun er lidt pronerende, skal man klar vælge V7 frem fra andre løbesko, af den ene grund, at det føles helt fantastisk at løbe i den både på korte og lange  ture. New Balance har lavet en model der minder meget om Kayano, som egentlig bare er den tidligere model af V7, den hedder V6.

 • Fantastisk pasform
 • Sublim støddæmpning
 • Unik

V7 er klart en af de bedste løbesko, hvis man har mest fokus på pasformen, hvilket giver den sin berettigelse i vores løbesko test 2020.


5. Asics GEL- Kayano 25 Løbesko

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Let Pronation 

Størrelse
Den sidste i vores test er lidt anderledes end de andre løbe sko. Men Størrelses forholdene er de de samme, gå en størrelse op end hvad du plejer at bruge i dine hverdags sko.

Bredde
Da det er let pronerende løbesko, kan det igen se ud som om, at det er en bred sko. Men fordi det er en let konkurrence sko, passer den til den normale fod.

Vægt
Utrolig let sko med en vægt på 235 gram, kan man virkelig mærke, at dette er en konkurrence sko, som føles helt fantastisk let.

Pasform
Dette er en yderst fleksibel sko, som giver et god følelse om foden. De materialer som er anvendt er lette og åndbare som nærmest giver en følelse af at du ikke har nogen sko på. Pløsen er løs, som gør at det ikke strammer på vristen for at give den bedst mulige følelse.

Støtte
Denne Asics model anvender  ligesom dens “storebror” også gel teknologi, som beskytter hele kroppen ved landing og giver en hurtig og blød afvikling. Flytefoam er også en del af støtten i denne sko, mellemsålen er letvægt og af organiske fibre der genopretter dets form selvom den bliver hårdt belastet. Let pronationskile, som sørger for at din fod får den mest naturlige fremdrift ved afsæt fra jorden. G

Kommentar
Denne sko er skabt til at løbe stærkt, og skal måske mest anvendes som nr. 2 sko. Det er en konkurrence sko, som får dig hurtigere frem, pga. dens lette vægt. ydersålen er forstærket som gør at den kan holde til mere slid end de fleste konkurrence sko. Den ekstra bounce du får fra netop denne model er helt utrolig i forhold til at skoen er så let som den er. Så hvis du engang imellem deltager i konkurrencer eller bare gerne vil sætte en ny PR så er dette skoen du skal gå efter.

 • Konkurrence sko
 • Utrolig let
 • Gel Teknologi

6. Nike Zoom Pegasus 34 – Damer

Neutral Løbesko

Størrelse
Nike er generelt kendt for at være små i størrelserne, det samme gør sig gældende med denne Zoom Pegasus. Som andre løbesko, anbefales det at gå en størrelse op i forhold til hvad du plejer at bruge.

Bredde
Som udgangspunkt er det en smal sko, men Flywire-snøringen betyder, at du let kan justere, så selvom du har lidt brede fødder, vil den stadigvæk være behagelig at have på.

Vægt
Dette er en meget let løbesko, og dette er rent faktisk en løbesko, og ikke en fritidssko som f.eks. Nike free. Den har en god tyk sål, men er stadigvæk meget let.

Pasform
Som sagt er der Flywire i Zoom Pegasus, som gør at den er helt fantastisk at have på. Den tilpasser sig nærmest din fod, og det føles som om den bliver en forlængelse af dine fødder.

Komfort
Komforten er der meget fokus på i netop denne model. De tilpasser sig din fod og gør at du ikke får gnavsår, selvom om det er første, anden, eller tredje løbetur.

Ventilation
Selvom de sidder stramt, er nettet der er integreret i Pegasus et kæmpe plus. Det virker meget mere luftigt og har en super god ventilation som gør det meget behageligt at løbe både korte og længere ture.

Støtte
De sporty løbesko er fremstillet med en special-designet og slidstærk gummiydersål, hvor den unikke udfærdigelse sikrer en optimal og sikker afvikling, af dine løbeture. Derudover er Nike Air Zoom Pegasus 34, produceret med en sømløs og let polstret meshoverdel,  der mindsker risikoen for slidgener mod bl.a. vristen og tæerne.

Kommentar
Skoen, som du finder på en 3. plads i denne løbesko test er som nævnt Zoom Pegasus, som er en løbesko der egner sig allerbedst til forårs og sommersæsonen. Fordi det er en let sko med meget åndbarhed, kan det godt være koldt at anvende den i efteråret og vinterperioden. Dog er den designet således, at den sagtens kan bruges som hverdags sko. De bedste sko man kan gå i til hverdag, er løbesko, derfor kan man sagtens anvende dem selv på de lidt kølige dage. Der findes flere farvekombinationer af denne model, og man kan vælge ud fra sine egne præferencer.

 • Klassiker
 • Tilpasser sig til foden
 • Slidstærk

Hvorfor er det vigtigt at købe den rigtige løbe sko?

Hvis man gerne vil undgå skader i forbindelse med sin løbetræning, uanset om det er på hobby eller konkurrence basis, er det simpelthen essentielt at du har en sko der passer til netop din løbestil. Største delen af alle mennesker har overpronation. Det er ikke i alle tilfælde nødvendigt at have en løbesko med pronation. Men som man kan se i videoen herunder, så er der et klokkeklart eksempel på overpronation. Hvis man ser på hvordan fodledet kommer ud af position, i de neutrale løbesko som manden i videoen på løbebåndet har på, kan man godt se at det ikke er helt sundt.

Ledene bliver overstrukket mere end de skal, og det er med til at belaste hele kroppen. Hvis man gør det over en længere periode kan man gå hen og få led og muskel skader, og endnu værre ende med f.eks. at springe akillessenen.  Anbefalingen herfra er, at hvis man ikke ved om man har brug for pronation eller ej, så skal man få lavet en test. Det kan man få ved de fleste sportsforretninger eller ved en løbetræner. Hvis man ikke har lyst til det, så er det sikre valg en pronations løbesko, fordi den sådan set bare giver dig ekstra støtte selv hvis du er “ligefods” løber (neutral)

Små tips til løbetræningen 

Den største begynderfejl der findes, er folk der ikke har løbetrænet i lang tid, som vælger at løbe en tur på bare 5-6 km. Det farlige ved det, er at kroppen ikke er vant til den belastning som forekommer under løb på hårdt underlag. Man skal starte meget stille op, og tilvende kroppen og benene til denne belastning. Start ud med 2-3 km, det er ikke sikkert det er hårdt for dig, men det er klart den bedste metode at komme igang på. Ved at gøre dette kan du også holde til at gøre det 3-4 gange i ugen, og derfra kan man begynde at bygge flere km. på sine løberuter.

Vi håber, at du er blevet klogere på hvilken løbesko, som du bør vælge efter at have læst vores løbesko test-guide. Tak fordi at du læste med og tog et spadestik ind i forståelsen af vigtigheden ved at vælge den korrekte løbesko!

Denne side er anmeldt af: Emma S. Madsen Rating 10/10