Løvsuger test 2021 – Denne løvsuger vil blæse dig omkuld!

Sidst opdateret: 17. september 2021 af Redaktionen

Vi samler anmeldelser, priser, ekspertråd og tests. Vores guides er baseret på research og uvildige tredjeparts forbruger-tests. Bemærk, artiklens årstal er er et udtryk for, hvornår artiklen sidst er opdateret, og ikke et udtryk for, hvornår produkterne er testet.

Hvis du, som alle os andre, forbander de nedfaldne blade på din vej langt væk, så er du måske én blandt mange, der vil gøre klogt i at investere i en løvsuger. Mange vælger at feje bladene til side med kost og spand, men det er meget svært at styre, og bladene ender mange gange alligevel med at ende på grunden igen. Her er en løvsuger et fantastisk redskab, da den slet og ret ”støvsuger” det valgte område for blade, grene og andet skidt – dermed bliver du helt fri for genstridige og glatte trin på trappen eller på fortovet!

Men hvilken løvsuger skal jeg så vælge? Det er garanteret det spørgsmål, som du gerne vil have besvaret, når du har besøgt vores side – og vi vil meget gerne hjælpe dig med at besvare dette! Derfor har vi i vores løvsuger test undersøgt alle de faktorer, der gælder for løvsugere, ligesom vi har kigget på, om du bør vælge en benzin- eller batteridreven løvsuger. Vi har kigget på testresultater fra alle de største og mest uvildige tests på markedet, hvorved vi er kommet frem til nedenstående liste over de bedste løvsugere på markedet! Listen tager alle de mange testresultater til efterretning, således at du kan træffe en kvalificeret beslutning – helt uden at skulle læse side op og side ned med resultater!

Der er ingen tvivl om, at der er mange middelmådige løvsugere på markedet, og hvad nytter et fancy stykke udstyr, hvis det ikke gør det, det er beregnet til alligevel? Dette irriterer os voldsomt, hvorfor vi også mener, at du fortjener en dybdegående og grundig sammenfatning af de bedste løvsugere i test! Løvsugerne på vores liste er udelukkende løvsugere, der har opnået flotte testresultater hos flere uvildige testorganisationer – og dermed får du det mest reelle billede af de bedste løvsugere!

Haven er for mange et mareridt om efteråret, men hvis du har din græsplæne kært, så er det slet og ret en nødvendighed at få bugt med al den løv, der ligger ovenpå græsset. Mareridtet virker dog alt andet end lige mere overskueligt, når du har det rigtige udstyr ved hånden, og vi er sikker på, at der også er en løvsuger, der passer til netop dine behov på vores liste! Vi har vurderet alt fra effektivitet til vægt og rækkevidde, og du har dermed de bedste forudsætninger for en god oplevelse, hvis du vælger én af vores testvindende bud!

Bemærk venligst: Vi tester ikke selv produkterne her hos Bedste10, men har valgt at samle resultaterne fra en række grundige og uvildige tests. Dermed sparer vi dig for besværet – i stedet får du en overskuelig oversigt over de bedste løvsugere på markedet!


1. Stiga SAB 500 AE – bedst i test hos PriceRunner

Stiga SAB 500 AEStiga SAB 500 AE er blevet vurderet til 4.5 stjerner ud af 5 hos Pricerunner, og desuden har den fået karakteren Bedst i Test samme sted.

Kraftig og holdbar

Denne testvindende løvblæser er meget kraftfuld. Det vil sige, at den har rigeligt power nok til at blæse både blade, grene grus og sne væk fra underlaget. Selv om den er meget stærk, så vejer den kun omkring 3½ kg. Det gør den nem at arbejde med, også hvis du skal arbejde med den i lang tid.

Med dens tre styrkeniveauer er den ret alsidig i forhold til de emner, den kan blæse væk. Stiga-blæseren er en del af en serie af froskellige 48-voltmaskiner, så derfor kan du også bruge dens batteri til seriens øvrige maskiner. Det vil sige, at du ikke behøver at købe et batteri til hver maskine, men kan bruge det samme til alle maskinerne. Det er både smart og besparende.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Praktisk og let at håndtere

Løvblæseren er nem at håndtere og nem at betjene. Dens støjniveau er ret lavt, og der er ingen generende vibrationer i den. Det gør den til en behagelig havemaskine. Du kan betjene den både med en hånd og med to hænder. Det giver dig et godt og sikkert ergonomisk rigtigt greb – også når du kører med den højeste styrke.

Alt i alt så får du en kraftfuld løvblæser, som er nem og behagelig at arbejde med, og som sagtens kan blæse andet væk end helt tørre blade. 

Specifikationer

 • Producent: Stiga
 • Vægt: 3,569 kg
 • Batteri: 48 V
 • Maks. blæsehastighed: 55 m/s
 • 3 styrketrin
 • Med rundt blæserør
 • 2 håndtag
 • Lydniveauer: trin 1: 65,4 dB, trin 2: 76,2 dB, trin 3: 78,6 dB

2. BOSCH ALB 36 LI LØVBLÆSER

BOSCH ALB 36 LI LØVBLÆSERBosch er et brand, de fleste kender for at lave alverdens hvidevarer, værktøj og forskellige apparater i fremragende kvalitet. Det er da heller ikke uden grund, dette er den tredje løvblæser fra Bosch, vi har valgt at have med på listen. Løvblæseren her ved navn ALB 36 LI er designet til at gøre oprydningen af haveaffald så gnidningsfri som muligt. Den er nemlig skabt i et ergonomisk design med enormt god vægtfordeling – og så vejer den blot 2,8 kg.

For at sikre den bedst mulige kontrol, når du skal samle haveaffald, har Bosch udstyret løvblæseren med variable blæserhastigheder. Du kan blæse med alt mellem 170 til 250 km/t. Den forbedrede kontrol gør det lettere, hurtigere og mere effektivt at samle haveaffald.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Kraftigt og multifunktionelt batteri

Løvblæseren drives af et 36 V batteri, der med Boschs Power For ALL princip gør det kompatibelt med alle deres haveredskaber, som bruger samme batteri. Det vil sige, det bliver muligt for dig at nøjes med ét batteri og én opladestation til alle dine haveredskaber. Det er både en fordel for pengepungen og pladsen derhjemme. Du kan spare penge ved at købe haveredskaberne uden batteri, og så slipper du for at opbevare flere forskellige stationer til opladning.

Selve batteriet er fuldt opladet efter blot 70 minutter i stationen. Derefter kan du bruge løvblæseren i cirka 25 minutter. Med en Syneon-chip optimerer maskinen selv sit energiforbrug. Det betyder, at du får den bedst mulige udnyttelse af batteriets levetid, ligesom du får den højeste effektudnyttelse, mens du bruger løvblæseren. Så kan du effektivt og grundigt fjerne både store og små bunker haveaffald. Vær opmærksom på, at batteri og oplader ikke medfølger i denne pakke.

Specifikationer:

 • Vægt: kun 2,8 kg
 • Batteri: Lithium-ion, 36 V
 • Opladningstid: kun 70 minutter
 • Variabel blæsehastighed: 170-250 km/t

3. Makita DUB182Z – alsidig løvblæser

loevsuger test

Denne Makita DUB182Z er en praktisk og alsidig suger og blæser, der kan hjælpe dig til at komme af med både løv og affald. Maskinen er særligt velegnet til dig, der arbejder i rengøringsbranchen eller på en byggeplads. Den er også meget velegnet til rengøring af diverse maskiner.

Løvblæseren har et ergonomisk håndtag, hvilket betyder, at du kan anvende blæseren uden besvær og gene for dine hænder. Desuden vejer den kun 1,3 kg. Maskinen er i stand til både at suge og blæse, og den kan derfor hjælpe dig med at løse flere forskellige opgaver. Til maskinen hører et separat blæserør, som du kan montere på siden. Dermed kan du anvende Makita DUB182Z til indsugning.

Alt efter dine behov og de opgaver, du skal løse, kan du indstille løvblæseren efter tre forskellige hastigheder. Ved hjælp af én enkelt knap kan du nemt og hurtigt skifte imellem blæserens hastigheder. Knappen er nem at komme til, og du kan derfor sagtens betjene løvblæseren iført handsker. Den maksimale lufthastighed er 80 m/s, og luftmængden er 2,6 m3/min.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Ikke på lager

Ideel på mange arbejdspladser

På mange arbejdspladser kommer der nemt rod og affald efter det arbejde, der bliver udført. Derfor kan det være en fordel at investere i en løvblæser, der kan være med til at minimere det rengøringsarbejde, som følger efter det praktiske arbejde. 

Da løvblæseren både er ergonomisk, let og nem at håndtere, er den en rigtig god løsning på mange forskellige arbejdspladser. Hvad end du arbejder som tømrer, elektriker, reparatør eller noget helt andet, kan du få gavn af denne kraftige og alsidige maskine. Du kommer hurtigt og effektivt af med løv og affald ved hjælp af Makita DUB182Z.

Specifikationer:

 • Maksimal luftstrøm: 80 m/s
 • Antal hastigheder: 3
 • Lufthastighed: 288 km/t
 • Støjniveau: 95 dB
 • Tre forskellige positioner for blæsestyrke

4. Einhell GE-CL – brugervenlig og simpel løvblæser til de små behov

Einhell GE-CL 18 Li Kit

Har du brug for at kunne fjerne løse blade fra den lille indkørsel eller fra terrassen, er Einhell GE-CL et godt valg. Det smarte ved løvblæseren er, at du både kan bruge den til opsugning og til blæsning. Funktionerne sidder praktisk på den øverste del af produktet, så du får en enkel og smidig betjening, når først strømmen er sat til. 

Det vigtigste at være opmærksom på, når du køber løvsuger, er kapacitet og design. Har du en stor have, skal du vælge et produkt, der har en lang batterilevetid. Einhell GE-CL henvender sig til boligejere med små haver. Produktet bruger batteri og har en gennemsnitlig batterilevetid på omkring 20 minutter. 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Populært valg hos både testpaneler og forbrugere 

Einhell GE-CL modtager 4,4/5 stjerner hos kunderne hos Amazon.co.uk, og den roses i flere tyske forbruger- og testmagasiner. Det er særligt designet, som både forbrugere og testpaneler hæfter sig ved i bedømmelse og anmeldelse af den moderne løvsuger. Takket være den behagelige bærestrop får du en smidig anvendelse med udstyret, og du hindres imod at komme til at bære den i en uhensigtsmæssig position. 

På opsamleren (der er placeret under håndtaget) sidder et lille ”vindue”, så du kan holde øje med, hvornår det er tid til at tømme den for indhold af blade. Der er en opsamler-volumen på i alt 45L.

Einhell GE-CL vs. markedet 

Det særlige ved Einhell GE-CL er designet. Sammenholdt med andre moderne og velfungerende løvsugere er modellen fra Einhell skabt i en smal og slank udgave. Dette gør det nemmere for dig at komme til i haven. Du behøver ikke flytte krukker eller havemøbler for at suge blade op eller blæse dem væk. 

Fordele 

 • Lav vægt 
 • Kan let håndteres af dig, der ikke har brugt en løvsuger før
 • God pris 

Ulemper

 • Kort batterilevetid (20 minutter)
 • Ikke egnet til større haver

Specifikationer 

 • Enkel betjening 
 • Opsugning + blæsefunktion 
 • Trådløs
 • Modtager flotte anmeldelser hos både Testberichte.de og Technikzuhause.de 
 • Bærestrop 
 • Opsamler-volumen på 45L

5. Ryobi RY18BLXA-0 – solid Jet-blæser med ergonomisk håndtag 

Ryobi RY18BLXA-0

Har du en større have, hvor der flere gange i løbet af efteråret er brug for at blæse blade og løv væk? Ryobi RY18BLXA-0 hører til de mest avancerede løvblæsere på markedet, som er egnet til de store haver. 

Jetblæseren er udstyret med et ergonomisk håndtag, som kommer dig til gode, når du er aktiv med redskabet igennem længere tid á gangen. 

Du får mere blæseeffekt, når du vælger en løvblæser, der er udstyret med den nyeste teknik på området. Du kan vælge imellem forskellige funktioner på Ryobi RY18BLXA-0. Der findes en ”turbo”-funktion på Ryobi produktet, som kan hjælpe dig med at frigøre blade, der har sat sig fast til fliserne eller træterrassen. 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER


Justerbar hastighed letter dit arbejde

Det er den justerbare hastighed på Ryobi RY18BLXA-0, der giver dig de mest effektive vilkår, når haven skal shines op i efteråret. Du kan hele tiden justere, hvor meget kraft der skal være på blæsefunktionen, så du kan arbejde både i tørt og fugtigt vejr. Det solide design giver masser af modstandskraft til løvsugeren. Den er let at rengøre med en fugtig klud. 

Du får en af de mest højtydende løvblæsere på markedet, når du vælger Ryobi RY18BLXA-0. Den kan håndtere en lufthastighed på op til 200km/t. Den høje kraft kan gøre redskabet udfordrende for dig at bruge, som ikke har arbejdet med en løvblæser før. 

Ryobi RY18BLXA-0 vs. markedet 

På trods af den høje kvalitet og de stærke blæseegenskaber med en kulfri motor kan Ryobi RY18BLXA-0 købes til en konkurrencedygtig pris. Jet-blæseren befinder sig i mellemprisklassen, og den giver dig masser af valuta for pengene. Som følge af den høje kvalitet omkring såvel teknik som udvendige komponenter kan du få glæde af dit uundværlige haveredskab i mange år frem. 

Fordele 

 • Kulfri motor (forlænget levetid)
 • Høj kvalitet 

Ulemper 

 • Relativ dyr 

Specifikationer 

 • Ledningsfri 
 • Hastighed på op til 200km/t
 • Justerbare funktioner 
 • Egnet til de større haver 
 • Solidt design 

6. Einhell GC-EL 3000 E – budgetvenlig løvsuger med høj blæseevne 

Einhell GC-EL 3000 E

Med Einhell GC-EL 3000 E får du en løvblæser, der komplimenterer behov og ønsker i forhold til såvel blæseegenskaber som pris. Produktet er udstyret med den nyeste teknik, så du kan blæse blade og løvfald væk med op til 300km/t (til sammenligning er nogle af dyreste og mest solide blæsere i stand til at blæse med hastighed på op til 200km/t). 

Der er tænkt over hver en detalje i udformningen og designet af Einhell GC-EL 3000 E. Der er sikkerhedsfunktion på produktet, så du sikrer sig, at blæseren ikke kan starte, når du har den opbevaret, eller når du er i gang med at rengøre den. 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER


Høj slidstyrke og lang levetid 

Det primære materiale på Einhell GC-EL 3000 E er stål. Dette modstandsdygtige materiale giver produktet høj slidstyrke, så du får mest værdi for pengene. Du behøver ikke tænke på at beskytte dit redskab, når du arbejder med det. Rengøringen foregår let og nemt med en fugtig klud. 

Du får en god kontrol med løvblæseren fra Einhell på grund af den elektroniske hastighedsstyring. Du kan let justere blæseeffekterne, så terrassen, de porøse havekrukker eller havemøblerne beskyttes, mens du gør din have klar til efteråret og vinteren. 

Einhell GC-EL 3000 E er designet med et ergonomisk håndtag og en solid bæresele, der kan indstilles, så den passer til dig. 

Einhell GC-EL 3000 E vs. markedet

Det særlige ved Einhell blæseren er designet med en indbygget kværn i opsamler-posen. Du får en mere effektiv og smidig anvendelse med produktet, når du ikke skal tømme opsamler-posen for indhold med jævne mellemrum. Kværnen er i stand til at komprimere indholdet i forholdet 1:5. 

Fordele 

 • Nem at håndtere 
 • Konkurrencedygtig pris 
 • Elektronisk hastighedsstyring 

Ulemper 

 • Kort batterilevetid 

Specifikationer 

 • Blæsehastighed på op til 300km/t
 • 3.000W motor
 • Sikkerhedsfunktion 
 • Indbygget kværn i opsamler-posen
 • Udvendige komponenter af aluminium 
 • Opsamler-posen har kapacitet på 45L
 • Bæresele 

7. Gardena ErgoJet 3000 løvsuger/løvblæser

Billig løvsuger i test Gardena ErgoJet 3000

Hvis du leder efter en af de lidt billigere modeller, der dog fuldt ud matcher konkurrenterne på både effektivitet og detaljegrad, så er Gardena ErgoJet 3000 den perfekte løvsuger til dig! Den får topkarakterer over stort set hele linjen hos svenske Råd & Rön, og dette er virkelig den mest seriøse, budgetvenlige løvsuger på vores liste!

Plantekværnen komprimerer utrolig fint!

Denne løvsuger fra Gardena blev kun lige akkurat slået i testen hos Råd & Rön og havde det ikke været for den lidt højere vægt på 4,8 kilo, så havde den måske vundet! Du får maksimal kraft i form af motoren på hele 3.000 Watt, der arbejder som en okse, og det mærker man især på blæsehastigheden, der er på imponerende 310 km/t!

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Det mest imponerende er dog den indbyggede plantekværn, der komprimerer blade og grene til en ratio på 16 til 1! Dette er fantastisk for en løvsuger i denne prisklasse, og dermed kan du let tage selv større arealer uden at skulle tømme opsamleren. Selve opsamler kapaciteten er på flotte 45 liter, og med det smarte ClickFit-system kan du samle ErgoJet 3000 ligeså hurtigt, som du kan skille den ad!

Gardena leverer på langt de fleste fronter med denne løvsuger, og hvis du kan holde til den lidt højere vægt, så er dette et kup for pengene! Testresultaterne peger alle sammen på, at denne maskine er i topklasse – og så er det jo svært at gøre nogen indvendinger!

Specifikationer:

 • Vægt: 4,8 kg.
 • Effekt: Kraftfulde 3.000 Watt
 • Opsamler kapacitet: 45 liter
 • Blæsehastighed: 310 km/t.
 • EPlantekværn: Ja
 • Kompost ratio: 16:1

8. Makita Løvblæser DUB362Z

Makita Løvblæser DUB362ZEn løvblæser er din bedste ven, både når det er forår, og når det er efterår. Denne løvblæser fra Makita er ingen undtagelse. 

Den har seks hastigheder, så du kan vælge en hastighed, som passer til dit arbejde. Dette betyder også, at du kan larme mindre, hvis du er tæt på en skole eller arbejdsplads.

Der er tale om en god miljøvenlig løvblæser, som er drevet af 2x18V batterier. Du skal være OBS på, at disse sjældent følger med, når du køber en løvblæser. Derfor vil der heller ikke følge en oplader med, så du skal huske at kigge efter det og se, om du skal tilføje den til dit køb. Det skyldes, at mange allerede har denne form for batterier derhjemme, og så kan du bruge dem til flere forskellige maskiner.

Selve udseende på den er selve huset er turkis og rører er sort. Den har en lufthastighed på 193 km/t, så du kan være sikker på, at bladene kommer derhen, hvor du vil have.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Den er let at holde på, da den har et ergonomisk greb, og den vejer kun 2,8 kg. Så du bliver ikke træt, når du bruger den, hvilket er en kæmpe fordel.

Udover de seks hasighede kan du også justere selve rører i tre stillinger. På den måde kan du bedre ramme de blade, som du går efter.

Hvis du anvender den på sit højeste niveau, så har den et lydniveau på 84 dB. Det skal siges, at dette skyldes, at du benytter den mest larmende hastighed. Den kan sagtens bruges ved et hospital, men her skal du vælge den laveste hastighed.

Du kan anvende Makita Løvblæser DUB362Z alle steder, så den er både god til arbejdspladser og til hjemmebrug. Ja, alle steder hvor der blade, du skal fjerne.


9. Bosch ALB 18 Li løvblæser

 • Topscorer test Bosch ALB 18 Li løvblæserTopscorer – Råd & Rön

På testens 6. plads finder vi endnu en løvblæser fra Bosch! Her er der tale om modellen ALB 18 Li, der må siges at være en særdeles smart løvblæser. Blæseren var topscorer i test hos svenske Råd & Rön, og den har høstet en stribe af flotte anmeldelser på vejen – og når man ser nærmere på ALB 18 Li, så forstår man godt hvorfor!

Smart Syneon Chip sparer på batteriet!

Én af de klare fokuspunkter for Bosch med denne løvblæser har været at optimere strømforbruget, og dette har i den grad givet pote! Den smarte Syneon Chip tilpasser automatisk energitilførslen, når du bruger blæseren, hvilket giver en effektiv løvblæser, der samtidig sparer på strømmen. Batteriet er tilmed hurtigtopladeligt, hvilket blot er endnu en fordel!

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Bosch’ løvblæser er et kompakt monster, der kan blæse med hastigheder op op til 210 km/t, og når man tænker på vægten, der blot lyder på 2,5 kg, så har man en virkelig kompakt og stærk maskine! Den er let at bære rundt på, og den kan lades op på blot 1 time, hvilket placerer den helt i toppen af løvblæser/løvsuger tests!

Med Bosch ALB 18 Li er der ingen dikkedarer: Du får kraftfuld ydelse i en kompakt pakke, der tilmed hjælper med at spare på strømmen. Med andre ord får du her en topscorer i løvsuger test, der med garanti vil blæse dig tilbage i sædet, når du får lov at opleve den selv!

Specifikationer:

 • Vægt: Kun 2,5 kg.
 • Batteri: 18 Volt 2,5 Ah (1 stk. inkluderet)
 • Opladningstid: Blot 1 time
 • Blæsehastighed: 210 km/t.
 • Plantekværn: Nej

10. Bosch ALS 25 løvsuger/løvblæser

 • Testvinder Bosch ALS 25 løvsuger/løvblæserTestvinder – Råd & Rön

Hvis du leder efter en havemaskine i verdensklasse, der er både effektiv og alsidig, så er vores nr. 1 på listen over de bedste løvsugere den rette maskine til dig! Bosch ALS 25 løber med titlen som testvinder i test hos svenske Råd & Rön, og denne model fungerer som både løvsuger og løvblæser. Du får altså det bedste fra begge verdener med Bosch!

Indbygget plantekværn

Bosch ALS 25 er ikke blot en støvsuger for alt det løv, du har på dine fliser – det er også en utrolig praktisk maskine, der automatisk kværner alt dit planteaffald! Den indbyggede plantekværn sørger for, at alle blade, grene og andet skidt fylder ca. en tiendedel i den ellers store opsamler på hele 45 liter. Dermed kan du helt enkelt blande dit planteaffald i kompostbunken – uden at skulle gøre yderligere ved det!

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Ikke på lager

Bosch ALS 25 transformeres let ved hjælp af det medfølgende koblingsstykke, og med en motorkraft på hele 2.500 Watt vil du aldrig føle, at løvsugeren mangler kraft! Den kan herudover klare lufthastigheder på op til 300 kilometer i timen – perfekt til alle typer af løv i den mindre have.

Bosch roses i Råd & Röns test for at have skabt det perfekte kompromis mellem kraft og vægt, og da denne løvsuger vejer mellem 3,2 og 4,4 kilo afhængig af opsætningen, vil du let kunne suge løv i flere timer. Alle disse funktioner er pakket ind i en el-løvsuger, der virkelig bare er pengene værd; noget, som testresultatet hos Råd & Rön også vidner om!

Specifikationer:

 • Vægt (løvblæser): 3,2 kg.
 • Vægt (løvsuger): 4,4 kg.
 • Effekt: Imponerende 2.500 Watt
 • Opsamler kapacitet: 45 liter
 • Blæsehastighed: 300 km/t
 • Indbygget plantekværn: Ja
 • Kompost ratio: 10:1

 


7 gode råd til dig, der aldrig før har brugt en løvsuger

Hvis du endnu ikke har stiftet bekendtskab med en løvsuger i funktion endnu, så kan det måske være en anelse angstprovokerende første gang, du prøver det. Maskinen kører selvfølgelig af sig selv, men derfor er der stadig nogle gode råd, som du bør have i baghovedet, når du begynder at suge løv op – og dem vil vi gerne dele med dig her:

 1. Hvis indsugningsstudsen er blokeret af grene, sten eller andre ting, eller hvis den ikke er monteret korrekt, så brug ikke din løvsuger. Det samme gælder også for opsamlingsposen, der skal være ordentligt sat på. Det kan skade maskinen, hvis du ikke følger dette, og der er jo ikke nogen grund til at skifte løvsuger hvert efterår!
 2. Det er en dum ide at bruge løvsugeren som løvblæser, hvis du ikke har fjernet opsamlingsposen inden brug. Det giver lidt sig selv, men mange tænker ofte ikke over det!
 3. Hold indsugningsstudsen langt væk fra ledningen! Selvom styrken på løvsugeren er lav, så kan du risikere at suge ledningen op i selve løvsugeren, hvilket kan betyde, at ledningen går i stykker. Uden strøm er en løvsuger ikke meget værd!
 4. Ret ikke løvsugeren mod dyr, personer eller skrøbelige genstande! Selvom det kan virke sjovt, når det står på, så kan du ende op med alt fra smadrede vinduer, døre eller lignende, hvis du ikke tager løvsugningen seriøst.
 5. Selvom løvsugeren ikke vejer særlig meget, så er det stadig tilrådeligt at holde ordentligt fast på sugeren – og gerne med begge hænder! Der er selvfølgelig situationer, hvor man er nødt til at holde med én hånd, men vi råder dig til at holde godt fast – en løvsuger har mange kræfter!
 6. Brug det rigtige arbejdstøj, når du benytter løvsugeren. Her handler det særligt om at beskytte øjnene med sikkerhedsbriller, ligesom klip-klapper er en rigtig dårlig ide, da sten, grene og andre ting kan komme i tæt kontakt med dine fødder!

 

Gode overvejelser før køb – kan det betale sig at købe en løvsuger eller løvblæser?

Hvis du har et behov for at kunne opsamle blade, grene og andre genstande fra græsplænen i haven, så kan en løvsuger være en ganske god investering. Her handler det specifikt om efteråret, der normalt afføder mange blade på jorden, ligesom en løvsuger er et godt redskab til at opfange hækaffald, når du klipper denne. Løvsugeren kan klare det meste, og resultatet er en have, der er pæn og til at være i. Mange løvsugere kan vendes om, så de fungerer som løvblæser i stedet – hvorfor de også mange gange er lidt dyrere!

Løvblæseren er ikke helt lige så funktionel som en løvsuger, da den kun har én mulighed: At blæse. Oftest får du dog til gengæld en lidt mere kompakt og let løsning, da henholdsvis opsamlingspose og mundstykker fylder en del i garagen eller kælderen. Derfor kan en løvblæser klart anbefales, hvis du udelukkende har brug for at blæse blade i naboernes retning!

Er en løvsuger/løvblæser pengene værd?

Kort sagt: Ja. Havearbejdet bliver meget lettere, og hvis du er typen, der gerne tager den lette løsning, så bør du helt sikkert investere i en løvsuger eller en løvblæser! Dette gælder i særdeleshed, hvis du har mange træer på din grund, og derfor døjer med meget løv i perioder. Alternativet til løvsugeren er den gode, gamle løvrive, men det kan tage meget lang tid og være hårdt for ryggen, hvis du har meget løv i din have. Hertil kommer også, at løvriven sjældent er effektiv på alle typer af underlag; her er du meget bedre stillet med en effektiv løvsuger eller løvblæser!

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.

I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Technikzuhause.de

Hos Tecknikzuhause.de finder du produktbeskrivelser og testanmeldelser af udstyr og værktøj, som henvender sig til gør-det-selv personerne. Der kommer nye produkter til i takt med, at redaktionen anmelder og vurderer dem. 

Vi har anvendt det tyske site til beskrivelse af den funktionelle Einhell GE-CL. Løvsugeren får en flot beskrivelse og en høj testscore på grund af sit unikke og smalle design. Det slanke design gør det enkelt for dig at komme til mellem terrassemøbler og andre objekter i haven.  

Testen er udført: December 2016.

Læs hele testen her

Testbrichte.de

Testberichte.de kan anses for at være en pendant til vores Forbrugerrådet TÆNK. Det er et tysk site, der giver professionelle og saglige guides og testbeskrivelser til de mange læsere. 

Vi har gjort brug af det tyske site til beskrivelse af Einhell GE-CL. Løvsugeren modtager en høj rating i testen, hvor det er den praktiske, trådløse egenskab, der fremhæves. Du kan let komme omkring med den slanke løvsuger, der tilmed har en lav vægt. 

Testen er udført: Oktober 2014

Læs hele testen her

Testberichte.de er desuden anvendt til beskrivelse af den moderne og højtydende Ryobi RY18BLXA-0. Løvblæseren kåres som testvinder i en stor test af de bedste løvblæsere på markedet. Det er funktionen med turbo samt den gennemført, høje kvalitet, der får produktet til at stige til tops i testoversigten. 

Testen er udført: Oktober 2020

Læs hele testen her

Testberichte.de er anvendt til beskrivelse af den budgetvenlige Einhell GC-EL 3000 E. Det unikke ved denne model er prisen sat op imod de imponerende blæseegenskaber. Den har en evne til at blæse blade væk med 300km/t (hvilket er det højeste niveau, som de moderne løvblæsere kan arbejde på). 

Einhell blæseren modtager en flot anmeldelse og en høj score på 4/5 stjerner i vurderingen hos Testberichte.de.

Testen er udført: Oktober 2019.

Læs hele testen her


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.


PowerPlus POWEG9011 PowerPlus POWEG9011

Denne løvsuger og blæser i én fra PowerPlus er både effektiv og handy med en 3000 Watt motor og håndterlig vægt på 3,1 kg. Hos Pricerunner giver kunderne denne løvblæser fra PowerPlus 4 stjerner ud af 5 med i alt 79 stemmer. Produktet er derved et hit blandt køberne.

Indbygget kværn og ekstrem lufthastighed

Motoren med 3000 Watt giver god kraft på både sugevnen og blæseeffekten, der kan få hastigheder på op til 270 km/t. Denne løvsuger kan let klare områder af 13,2 m2 pr. minut både på suge- og blæsefunktionen. Det betyder, at du hurtigt og effektivt kan få fjernet store mængder løvfald.

PowerPlus POWEG9011 har en indbygget kværn, der findeler dit løvaffald, når den suger det op. Selve opsamleren kan rumme op til 35 liter affald til komposten.

 

Det er let at navigere rundt med denne løvsuger og blæser, da den har en smart bæresele og støttehjul. Du kan derfor udføre arbejdet komfortabelt med den lette løvblæser på kun 3,1 kg.

Denne løvblæser er med ledning, hvilket giver ubegrænset arbejdstid, da den ikke skal oplades undervejs.

Specifikationer:

 • Vægt: 3,1 kg 
 • Effekt: 3000 kraftige Watt
 • Opsamler kapacitet: 35 liter
 • Blæsehastighed: 270 km/t
 • Indbygget plantekværn: Ja
 • Bæresele og støttehjul

Vi håber meget, at du har nydt at læse vores løvsuger test, og at du nu er bedre klædt på til at finde den rette løvsuger til haven. Det har været en fornøjelse at finde de bedste løvsugere i test til dig, så du ikke behøver at få sved på panden over at sammenligne markedets mange modeller!

FAQ

Hvilke er de bedste støvsugere?
Der findes mange forskellige løvsugere på markedet. Ønsker du en god og effektiv løvsuger, der kan klare jobbet fremragende, skal du med sikkerhed investere i enten Stiga Sab 500 AE løvsugeren eller Bosch ALB 36 Li løvsugeren. De er yderst effektive og funktionelle til at få havearbejdet ordnet.
Hvad skal jeg kigge efter, når jeg køber en støvsuger?
Skal du finde den helt perfekte støvsuger til rengøring i dit hjem, skal du først og fremmest undersøge, hvilke funktioner støvsugeren har. Din støvsuger skal have en god sugeevne, så du kan være sikker på at få fjernet alle former for støv og snavs ved rengøring i hjemmet.
Hvad er den gennemsnitlige levetid for en støvsuger?
Du tror det måske ikke, men støvsugere af god kvalitet kan holde i rigtigt mange år. Levetiden for en almindelig motor i basale støvsugere er estimerede til 1000 timer, hvilket er det samme som 20 år. Du kan altså sagtens beholde din støvsuger i rigtigt mange år ad gangen.
Hvad skal du ikke støvsuge?
Du tror det måske ikke, men det er altså ikke alt, du må støvsuge op, eller på, med din støvsuger – også selvom det kan virke fristende bare lige at gøre det. Du må eksempelvis ikke støvsuge våde madrester, glasskår, byggestøv, aske og friske planter og jord.

 

Se også denne artikel på husplushave.dk: Bedste løvblæser og løvsuger – Stort udvalg og danske tests

Denne side er anmeldt af: Anders M. Olsen Rating 10/10