Skrevet d. 5. december 2018 af Lars Jespersen

Løvsuger test 2019 – Denne løvsuger vil blæse dig omkuld!

Løvsuger test – Her er den bedste løvsuger

Hvis du, som alle os andre, forbander de nedfaldne blade på din vej langt væk, så er du måske én blandt mange, der vil gøre klogt i at investere i en løvsuger. Mange vælger at feje bladene til side med kost og spand, men det er meget svært at styre, og bladene ender mange gange alligevel med at ende på grunden igen. Her er en løvsuger et fantastisk redskab, da den slet og ret ”støvsuger” det valgte område for blade, grene og andet skidt – dermed bliver du helt fri for genstridige og glatte trin på trappen eller på fortovet!

Men hvilken løvsuger skal jeg så vælge? Det er garanteret det spørgsmål, som du gerne vil have besvaret, når du har besøgt vores side – og vi vil meget gerne hjælpe dig med at besvare dette! Derfor har vi i vores løvsuger test undersøgt alle de faktorer, der gælder for løvsugere, ligesom vi har kigget på, om du bør vælge en benzin- eller batteridreven løvsuger. Vi har kigget på testresultater fra alle de største og mest uvildige tests på markedet, hvorved vi er kommet frem til nedenstående liste over de bedste løvsugere på markedet! Listen tager alle de mange testresultater til efterretning, således at du kan træffe en kvalificeret beslutning – helt uden at skulle læse side op og side ned med resultater!

 Bedste løvsuger Testvinder Set hos
1) Bosch ALS 25
Nej10-4.dkLÆS MERE
2) Stiga SBV 48 AEJa10-4.dkLÆS MERE
3) Gardena Ergojet 3000TopscorerProshop.dkLÆS MERE
4) Texas BVE2600TopscorerWupti.comLÆS MERE
5) Bosch ALB 18 LiTopscorer10-4.dkLÆS MERE
6) Black & Decker GWC1820PCTopscorerWupti.comLÆS MERE

Der er ingen tvivl om, at der er mange middelmådige løvsugere på markedet, og hvad nytter et fancy stykke udstyr, hvis det ikke gør det, det er beregnet til alligevel? Dette irriterer os voldsomt, hvorfor vi også mener, at du fortjener en dybdegående og grundig sammenfatning af de bedste løvsugere i test! Løvsugerne på vores liste er udelukkende løvsugere, der har opnået flotte testresultater hos flere uvildige testorganisationer – og dermed får du det mest reelle billede af de bedste løvsugere!

Haven er for mange et mareridt om efteråret, men hvis du har din græsplæne kært, så er det slet og ret en nødvendighed at få bugt med al den løv, der ligger ovenpå græsset. Mareridtet virker dog alt andet end lige mere overskueligt, når du har det rigtige udstyr ved hånden, og vi er sikker på, at der også er en løvsuger, der passer til netop dine behov på vores liste! Vi har vurderet alt fra effektivitet til vægt og rækkevidde, og du har dermed de bedste forudsætninger for en god oplevelse, hvis du vælger én af vores testvindende bud!

Bemærk venligst: Vi tester ikke selv produkterne her hos Bedste10, men har valgt at samle resultaterne fra en række grundige og uvildige tests. Dermed sparer vi dig for besværet – i stedet får du en overskuelig oversigt over de bedste løvsugere på markedet!


1. Bosch ALS 25 løvsuger/løvblæser

 • Testvinder Bosch ALS 25 løvsuger/løvblæserTestvinder – Råd & Rön

Hvis du leder efter en havemaskine i verdensklasse, der er både effektiv og alsidig, så er vores nr. 1 på listen over de bedste løvsugere den rette maskine til dig! Bosch ALS 25 løber med titlen som testvinder i test hos svenske Råd & Rön, og denne model fungerer som både løvsuger og løvblæser. Du får altså det bedste fra begge verdener med Bosch!

Indbygget plantekværn

Bosch ALS 25 er ikke blot en støvsuger for alt det løv, du har på dine fliser – det er også en utrolig praktisk maskine, der automatisk kværner alt dit planteaffald! Den indbyggede plantekværn sørger for, at alle blade, grene og andet skidt fylder ca. en tiendedel i den ellers store opsamler på hele 45 liter. Dermed kan du helt enkelt blande dit planteaffald i kompostbunken – uden at skulle gøre yderligere ved det!

Bosch ALS 25 transformeres let ved hjælp af det medfølgende koblingsstykke, og med en motorkraft på hele 2.500 Watt vil du aldrig føle, at løvsugeren mangler kraft! Den kan herudover klare lufthastigheder på op til 300 kilometer i timen – perfekt til alle typer af løv i den mindre have.

Bosch roses i Råd & Röns test for at have skabt det perfekte kompromis mellem kraft og vægt, og da denne løvsuger vejer mellem 3,2 og 4,4 kilo afhængig af opsætningen, vil du let kunne suge løv i flere timer. Alle disse funktioner er pakket ind i en el-løvsuger, der virkelig bare er pengene værd; noget, som testresultatet hos Råd & Rön også vidner om!

Specifikationer:

 • Vægt (løvblæser): 3,2 kg.
 • Vægt (løvsuger): 4,4 kg.
 • Effekt: Imponerende 2.500 Watt
 • Opsamler kapacitet: 45 liter
 • Blæsehastighed: 300 km/t
 • Indbygget plantekværn: Ja
 • Kompost ratio: 10:1
ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
711,55 748,20 Til butik →

2. Stiga SBV 48 AE løvsuger/løvblæser

Stiga SBV 48 AE løvsuger i test

Næste løvsuger på vores liste er den fantastiske løvsuger/løvblæser fra Stiga! Her får du en batteridreven løvsuger, der gør det let som en leg at rydde indkørslen for blade, og du får masser af saft og kraft for dine penge. Testresultaterne vidner om en maskine i verdensklasse, der bestemt er et klik værd, hvis du er træt af blade overalt!

Stor opsamlerpose, der ikke er tung at bære!

Stiga SBV 48 AE roses i test for at være den perfekte tilføjelse til dit sæt af Stiga-maskiner – den leveres nemlig uden batteri. Batteriet fungerer på tværs af alle Stigas mange modeller, og rent teknisk bruger løvsugeren et standardiseret 48 Volt-batteri. Her får du rigelig kraft til dagligdagens løvfald, og med en vægt på 3,6 kilo bliver denne model sjældent tung at bære!

Stiga SBV 48 AE kommer med en opsamlingspose på 50 liter, og du får aldrig ondt i ryggen – løvet bliver nemlig hverken kværnet eller komprimeret! Der er dog ingen tvivl om, at dette gør Stigas løvsuger mere enkel – perfekt til dig, der har et mindre areal, der skal tages en gang imellem. Bruger du SBV 48 AE som løvblæser, så får du desuden en blæsehastighed på 273 km/t, hvilket let blæser selv større grene af vejen!

Du får meget løvsuger for pengene, hvis du vælger denne model fra Stiga – og den er næsten uundværlig, hvis du i forvejen har batteridrevne produkter, der matcher. God i test og bestemt anbefalingsværdig i vores oversigt over løvsuger test!

Specifikationer:

 • Totalvægt: 3,6 kg.
 • Batteri: Standard 48 Volt (Ikke inkluderet)
 • Opsamler kapacitet: 50 liter
 • Blæsehastighed: 273 km/t.
 • Plantekværn: Nej
ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
1.055,00 1.109,00 Til butik →

3. Gardena ErgoJet 3000 løvsuger/løvblæser

Billig løvsuger i test Gardena ErgoJet 3000

Hvis du leder efter en af de lidt billigere modeller, der dog fuldt ud matcher konkurrenterne på både effektivitet og detaljegrad, så er Gardena ErgoJet 3000 den perfekte løvsuger til dig! Den får topkarakterer over stort set hele linjen hos svenske Råd & Rön, og dette er virkelig den mest seriøse, budgetvenlige løvsuger på vores liste!

Plantekværnen komprimerer utrolig fint!

Denne løvsuger fra Gardena blev kun lige akkurat slået i testen hos Råd & Rön og havde det ikke været for den lidt højere vægt på 4,8 kilo, så havde den måske vundet! Du får maksimal kraft i form af motoren på hele 3.000 Watt, der arbejder som en okse, og det mærker man især på blæsehastigheden, der er på imponerende 310 km/t!

Det mest imponerende er dog den indbyggede plantekværn, der komprimerer blade og grene til en ratio på 16 til 1! Dette er fantastisk for en løvsuger i denne prisklasse, og dermed kan du let tage selv større arealer uden at skulle tømme opsamleren. Selve opsamler kapaciteten er på flotte 45 liter, og med det smarte ClickFit-system kan du samle ErgoJet 3000 ligeså hurtigt, som du kan skille den ad!

Gardena leverer på langt de fleste fronter med denne løvsuger, og hvis du kan holde til den lidt højere vægt, så er dette et kup for pengene! Testresultaterne peger alle sammen på, at denne maskine er i topklasse – og så er det jo svært at gøre nogen indvendinger!

Specifikationer:

 • Vægt: 4,8 kg.
 • Effekt: Kraftfulde 3.000 Watt
 • Opsamler kapacitet: 45 liter
 • Blæsehastighed: 310 km/t.
 • EPlantekværn: Ja
 • Kompost ratio: 16:1
ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
681,00 710,00 Til butik →

4. Texas BVE2600 løvsuger

Test af Texas BVE2600 løvsuger

Pålidelighed bør man aldrig se stort på, og det er da også netop pålidelighed, du får, hvis denne løvsuger fra Texas bliver din næste! Fra Texas’ side er der blevet lagt blod, sved og tårer i design og udvikling af denne løvsuger, og testresultaterne indikerer, at der er kommet en særdeles gennemført løvsuger ud af anstrengelserne!

Støjsvag løvsuger med ekstra stort mundstykke!

Texas BVE2600 høster særligt høje karakterer for det fantastiske mundstykke, der har en bredde på 27 cm. Dette er en størrelse, som gør mange af de konkurrerende løvsugere meget misundelige. Herudover kan du variere styrken af både blæs og sug – og brugervenligheden er virkelig i top på dette punkt!

Texas’ løvsuger udmærker sig også ved at være relativt støjsvag med et lydniveau på omkring 105 dB, hvilket er respektabelt for en løvsuger. Dermed vækker du ikke hele nabolaget, når søndagen står i løvsugningens tegn!

God blæsehastighed – nemt at fjerne blokeringer!

Som skrevet har Texas virkelig gjort sig umage for at designe en løvsuger, der er let at håndtere. Dette ses især på den nemme adgang til blæsehullet, der gør det muligt at fjerne blokeringer ved blot at fjerne én skrue! Herudover opnår BVE2600 en blæsehastighed på 270 km/t, ligesom den lette opsamlingspose har en lækker kapacitet på 50 liter.

Med Texas’ store erfaring indenfor udstyr til haven er denne løvsuger et særdeles trygt køb, og du får både pålidelighed og effektivitet til at klare efterårets strabadser. En god løvsuger i test med et sikkert tag på 4. pladsen på vores liste!

Specifikationer:

 • Teknologi: El
 • Vægt: 5,6 kg.
 • Opsamling kapacitet: 50 liter
 • Blæsehastighed: 270 km/t
 • Støjniveau: 105 dB
ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
440,00 440,00 Til butik →

5. Bosch ALB 18 Li løvblæser

 • Topscorer test Bosch ALB 18 Li løvblæserTopscorer – Råd & Rön

På testens 6. plads finder vi endnu en løvblæser fra Bosch! Her er der tale om modellen ALB 18 Li, der må siges at være en særdeles smart løvblæser. Blæseren var topscorer i test hos svenske Råd & Rön, og den har høstet en stribe af flotte anmeldelser på vejen – og når man ser nærmere på ALB 18 Li, så forstår man godt hvorfor!

Smart Syneon Chip sparer på batteriet!

Én af de klare fokuspunkter for Bosch med denne løvblæser har været at optimere strømforbruget, og dette har i den grad givet pote! Den smarte Syneon Chip tilpasser automatisk energitilførslen, når du bruger blæseren, hvilket giver en effektiv løvblæser, der samtidig sparer på strømmen. Batteriet er tilmed hurtigtopladeligt, hvilket blot er endnu en fordel!

Bosch’ løvblæser er et kompakt monster, der kan blæse med hastigheder op op til 210 km/t, og når man tænker på vægten, der blot lyder på 2,5 kg, så har man en virkelig kompakt og stærk maskine! Den er let at bære rundt på, og den kan lades op på blot 1 time, hvilket placerer den helt i toppen af løvblæser/løvsuger tests!

Med Bosch ALB 18 Li er der ingen dikkedarer: Du får kraftfuld ydelse i en kompakt pakke, der tilmed hjælper med at spare på strømmen. Med andre ord får du her en topscorer i løvsuger test, der med garanti vil blæse dig tilbage i sædet, når du får lov at opleve den selv!

Specifikationer:

 • Vægt: Kun 2,5 kg.
 • Batteri: 18 Volt 2,5 Ah (1 stk. inkluderet)
 • Opladningstid: Blot 1 time
 • Blæsehastighed: 210 km/t.
 • Plantekværn: Nej
ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
430,00 493,00 Til butik →
1.199,00 1.199,00 Til butik →

6. Black & Decker GWC1820PC

 • Black & Decker GWC1820PC løvblæser i testTopscorer – Råd & Rön

Man kan ikke lave en test af haveredskaber uden et redskab fra verdenskendte Black & Decker – og når deres løvblæser tilmed er topscorer hos Råd & Rön, så er der ingen slinger i valsen her! Denne batteridrevne løvblæser er både nem at bruge og utrolig komfortabel i brug – to gode egenskaber, når man tænker på haveredskaber!

Kraftfuld løvblæser i et top-design!

Med Black & Decker er intet overladt til tilfældighederne, og der er heller ingen tvivl om, at du med GWC1820PC får en virkelig solid løvblæser! Den har en blæsehastighed på op til 250 km/t, hvilket er imponerende, når man tænker på det relativt lille batteri på kun 18 volt. Igen har B&D formået at ramme den perfekte afvejning mellem power og batterilevetid – og denne løvblæser klarer begge dele til UG!

Designet er veltilrettelagt og gennemtænkt, da løvblæseren altid er i den perfekte vinkel i forhold til jorden, hvorfor det er let som en leg at blæse al uønsket løv til side. Og når man kombinerer dette med den fjerlette vægt på 2,1 kg, så har man en kombination, der skaber en komfortabel og brugervenlig oplevelse – uanset om det er indkørslen eller græsplænen, der trænger til en tur!

GWC1820PC har ikke nogen løvsuger-funktion, men hvis du blot ønsker at få styr på al den nedfaldne løv, så er der ingen tvivl om, at dette er en kanon maskine til formålet. Råd & Rön tager sjældent fejl, og med deres vurdering af B&D som topscorer, så er vi ikke et øjeblik i tvivl om, at dette er en løvblæser, du bør overveje at investere i!

Specifikationer:

 • Fjerlet vægt: 2,1 kg.
 • Batteri: 18 Volt 2,0 Ah (1 stk. inkluderet)
 • Opladningstid: 5 timer
 • Blæsehastighed: Op til 250 km/t.
ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
1.091,00 1.091,00 Til butik →

6 gode råd til dig, der aldrig før har brugt en løvsuger

Hvis du endnu ikke har stiftet bekendtskab med en løvsuger i funktion endnu, så kan det måske være en anelse angstprovokerende første gang, du prøver det. Maskinen kører selvfølgelig af sig selv, men derfor er der stadig nogle gode råd, som du bør have i baghovedet, når du begynder at suge løv op – og dem vil vi gerne dele med dig her:

 1. Hvis indsugningsstudsen er blokeret af grene, sten eller andre ting, eller hvis den ikke er monteret korrekt, så brug ikke din løvsuger. Det samme gælder også for opsamlingsposen, der skal være ordentligt sat på. Det kan skade maskinen, hvis du ikke følger dette, og der er jo ikke nogen grund til at skifte løvsuger hvert efterår!
 2. Det er en dum ide at bruge løvsugeren som løvblæser, hvis du ikke har fjernet opsamlingsposen inden brug. Det giver lidt sig selv, men mange tænker ofte ikke over det!
 3. Hold indsugningsstudsen langt væk fra ledningen! Selvom styrken på løvsugeren er lav, så kan du risikere at suge ledningen op i selve løvsugeren, hvilket kan betyde, at ledningen går i stykker. Uden strøm er en løvsuger ikke meget værd!
 4. Ret ikke løvsugeren mod dyr, personer eller skrøbelige genstande! Selvom det kan virke sjovt, når det står på, så kan du ende op med alt fra smadrede vinduer, døre eller lignende, hvis du ikke tager løvsugningen seriøst.
 5. Selvom løvsugeren ikke vejer særlig meget, så er det stadig tilrådeligt at holde ordentligt fast på sugeren – og gerne med begge hænder! Der er selvfølgelig situationer, hvor man er nødt til at holde med én hånd, men vi råder dig til at holde godt fast – en løvsuger har mange kræfter!
 6. Brug det rigtige arbejdstøj, når du benytter løvsugeren. Her handler det særligt om at beskytte øjnene med sikkerhedsbriller, ligesom klip-klapper er en rigtig dårlig ide, da sten, grene og andre ting kan komme i tæt kontakt med dine fødder!

Gode overvejelser før køb – kan det betale sig at købe en løvsuger eller løvblæser?

Hvis du har et behov for at kunne opsamle blade, grene og andre genstande fra græsplænen i haven, så kan en løvsuger være en ganske god investering. Her handler det specifikt om efteråret, der normalt afføder mange blade på jorden, ligesom en løvsuger er et godt redskab til at opfange hækaffald, når du klipper denne. Løvsugeren kan klare det meste, og resultatet er en have, der er pæn og til at være i. Mange løvsugere kan vendes om, så de fungerer som løvblæser i stedet – hvorfor de også mange gange er lidt dyrere!

Løvblæseren er ikke helt lige så funktionel som en løvsuger, da den kun har én mulighed: At blæse. Oftest får du dog til gengæld en lidt mere kompakt og let løsning, da henholdsvis opsamlingspose og mundstykker fylder en del i garagen eller kælderen. Derfor kan en løvblæser klart anbefales, hvis du udelukkende har brug for at blæse blade i naboernes retning!

Er en løvsuger/løvblæser pengene værd?

Kort sagt: Ja. Havearbejdet bliver meget lettere, og hvis du er typen, der gerne tager den lette løsning, så bør du helt sikkert investere i en løvsuger eller en løvblæser! Dette gælder i særdeleshed, hvis du har mange træer på din grund, og derfor døjer med meget løv i perioder. Alternativet til løvsugeren er den gode, gamle løvrive, men det kan tage meget lang tid og være hårdt for ryggen, hvis du har meget løv i din have. Hertil kommer også, at løvriven sjældent er effektiv på alle typer af underlag; her er du meget bedre stillet med en effektiv løvsuger eller løvblæser!

 

Vi håber meget, at du har nydt at læse vores løvsuger test, og at du nu er bedre klædt på til at finde den rette løvsuger til haven. Det har været en fornøjelse at finde de bedste løvsugere i test til dig, så du ikke behøver at få sved på panden over at sammenligne markedets mange modeller!