Lysterapilampe test – her er de bedste lysterapilamper

Når dagene bliver kortere og kortere, og mørket først rigtig lægger sig over landet, er der mange af os, der bliver i markant dårligere humør. 10 – 15% af den danske befolkning bliver påvirket så stærkt, at de udvikler en vinterdepression, og yderligere 25% bliver ramt i en mildere grad, der betegnes som vintertræthed. Heldigvis er der hjælp at hente.

En lysterapilampe eller en dagslyslampe, som de også kaldes, er en lampe, der er skabt til at lette symptomerne på blandt andet vinterdepressioner. Der er stadig mange uklarheder omkring, hvorfor lysterapi virker, men flere undersøgelser viser, at op imod 85% af dem der lider af vinterdepression, reagerer positivt på lysterapi.

Hvis du tror, at du kunne have godt af et skud lysterapi, til at hjælpe dig igennem vintermørket, så er vores guide til de bedste lysterapilamper, lige det du har brug for. Her kan du nemt danne dig et overblik over, hvad fordelene og ulemperne ved de forskellige lamper er, inden du vælger.

Indholdsfortegnelse

1. Lumie Brazil – bedst i test

 • 5/5 i Depressionsforeningens test af lysterapilamper

Lumie Brazil er en af de større lysterapilamper på markedet. Dens størrelse og det konkave design gør, at den er særligt egnet til lysterapi og bekæmpelse af vinterdepression. Ifølge Depressionsforeningen har designet en rar og behagelig kvalitet, der omfavner dig i lyset fra lampen.

Lyset fra de tre lysstofrør har en lystemperatur på 6400 kelvin, hvilket svarer til dagslyset på den sydlige halvkugle. Til sammenligning har lyset i Danmark almindeligvis en temperatur på 5500 kelvin.

Sammenlagt leverer Lumie Brazil en lysstyrke på 10.000 lux. Det betyder, at 30 minutters behandling, hvor du sidder med ansigtet ca. 35 cm fra lampen, er ideelt. Hvis lampen står længere fra dig, forlænges behandlingstiden. En god tommelfingerregel er, at hvis du fordobler distancen, skal du også fordoble tiden.

Lumie Brazil er certificeret som medicinsk udstyr, hvilket betyder at du i nogen tilfælde vil kunne få tilskud til købet, hvis din læge anbefaler det.

Gode grunde til at vælge Lumie Brazil

 • Den har et rart, behageligt og flimmerfrit lys.
 • Det konkave design får lyset til at omfavne dig.
 • En behandlingstid på 30 minutter er meget overkommeligt i hverdagen.
 • Den er godkendt som medicinsk udstyr, hvilket i nogle tilfælde kan udløse tilskud fra nogen sundhedsforsikringer.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

1.799,00 DKK

2. Beurer TL50 Lysterapi – effektiv behandling med lysterapi

 

Der er mange forskellige lysterapilamper på markedet og i mange forskellige prisklasser. En lysterapilampe kan være yderst praktisk til for eksempel behandling af sæsonprægede depressioner på grund af lysmangel. En lysterapilampe til en god pris er Beurer TL50 lysterapilampen. 

Alle lysterapilamper til frit salg skal være medicinsk godkendte, og det er denne lysterapilampe fra Beurer naturligvis også. Beurer TL50 lysterapilampen har flimmer frit lys med en lux-værdi på 10.000 lux. Desuden benytter kvalitetsproduktmærket Beurer sig af LED teknologi. Lysterapilampen her har en ganske hurtig opstart med en klar og jævn belysning, som leverer det, som der forventes af en lysterapilampe. 

Få en simpel men effektiv lysterapilampe

Med Beurer TL50 lysterapilampen får du et lysareal på 25 cm med LED teknologi, så du får en lysterapilampe, der fungerer efter standarderne i dag inden for teknologi. Hvis du finder det nødvendigt at have din lysterapilampe med nogen steder, så skal du vide, at Beurer lysterapilampen blot har en vægt på 0,59 kg. Samtidig med dette får du tre års garanti, så du er sikret, hvis den skulle gå i stykker på den ene eller den anden måde. Beurer modellen er UV fri med et lækkert og simpelt design.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

3. Lumie Arabica – Miljøvenlig lysterapilampe

 • 4/5 i Depressionsforeningens test af lysterapilamper

Ligesom de fleste andre lysterapilamper fra Lumie er Lumie Arabica også certificeret som medicinsk udstyr. Den har ligesom Lumie Brazil en kraft på 10.000 lux, og den lyser ved en temperatur på 6400 kelvin. Igen ligesom Lumie Brazil har den en behandlingstid der ligger omkring 30 minutter, men nok om alle de punkter hvor de to lamper er ens.

Det der gør Lumie Arabica til noget helt særligt, er det lave strømforbrug, der gør den ideel til den miljøbevidste forbruger. Den lyser ved 10.000 lux på 25 centimeter, hvor den har en behandlingstid på 30 minutter, men ved 63 centimeter er den reduceret til 2500 lux, og derfor stiger behandlingstiden til 120 minutter.

Lyset der kommer fra lampen er en del mere blåligt, og det er samtidig temmelig skarpt, hvilket nok er grund til at Depressionsforeningen kun gav denne lysterapilampe fire stjerner, modsat de fem stjerner der blev givet til Lumie Brazil.

Gode grunde til at vælge Lumie Arabica

 • Den har et rart, behageligt og flimmerfrit lys.
 • Den har et lavere strømforbrug end mange lignende lamper.
 • En behandlingstid på 30 minutter er meget overkommeligt i hverdagen.
 • Den er godkendt som medicinsk udstyr, hvilket i nogle tilfælde kan udløse tilskud fra nogen sundhedsforsikringer.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

4. Beurer TL 30 – bedst i test

 • 5/5 stjerner i test af lysterapilamper på forbruger-test.dk
 • 4,5/5 stjerner på matas.dk

Modsat mange af de andre lysterapilamper er Beurer TL 30 en relativt lille lampe, og den ligner da også lidt en tablet. Den har et lysareal på 20 x 12 cm, hvilket gør den til en af de mindste i vores test-guide, men det er overhovedet ikke en ulempe. Det betyder, at den er let at stille på bordet, så du f.eks. kan have den stående på skrivebordet, når du arbejder. Du kan på den måde bruge behandlingstiden fornuftigt.

Lysterapilampen fra Beurer lyser ligesom de fleste andre dagslyslamper med en kraft på 10.000 lux, men hos Beurer er det ved 10 cm. Den har en flimmerfri opstart, og forbliver flimmerfri igennem hele behandlingen. Lyset har en farvetemperatur på 6500 kelvin. Desuden er den udstyret med LED-lys i stedet for lysstofrør, hvilket gør det til en ekstremt energibesparende lampe.

Beurer TL 30 kommer med en separat fod, der gør, at du kan stille den lille lysterapilampe på både den høje og den brede led, hvilket gør den ideel både til brug derhjemme, på kontoret eller på rejsen.

Gode grunde til at vælge Beurer TL 30

 • Den har et godt og varmt lys.
 • Den har et meget lavt strømforbrug.
 • Det lille design gør den let at placere og nem at tage med sig.
 • Den er godkendt som medicinsk udstyr, hvilket i nogle tilfælde kan udløse tilskud fra nogen sundhedsforsikringer.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

5. Beurer TL 50 Brightlight – Enkel og effektiv lysterapi

Klik på billedet for at se mere

Denne lysterapilampe udsender en lyseffekt på 10.000 lux fra en distance af 15 centimeter, hvilket giver en troværdig gengivelse af rigtigt sollys. En sådan lysintensitet er videnskabeligt anerkendt til at hjælpe på både søvn og humør i de mørke vintermåneder.

Det bløde og naturlige lys er helt uden det flimmer, som mange normale lamper har, og TL50 Brightlight udleder heller ikke skadelige uv-stråler. Du kan derfor stirre ind i lyset, så længe det er nødvendigt uden at blive træt i øjnene.

Lampen er utrolig nem at anvende da den fra starten af, er indstillet til at give det mest effektive lys. Du skal derfor ikke bruge tid på at indstille lyset, ligesom der heller ikke er nogen risiko for, at du ved en fejl vælger en indstilling, der ikke giver den optimale effekt.

Den runde lampeform, der måler 24 cm i diameteren, sikrer, at lyset rammer dig korrekt, uanset hvilken position du sidder i. Du behøver heller ikke bekymre dig om energiregningen, da lampens LED-teknologi har et meget lavt strømforbrug.

TL 50 Brightlight er altså lampen for dig, der vil have en simpel og effektiv lysterapi, uden at skulle bryde hovedet med et hav af indstillingsmuligheder.

Gode grunde til at vælge Beurer TL 50 Brightlight

 • Lampen afgiver altid det optimale lys
 • Du skal ikke bruge tid på avancerede indstillinger
 • Simpelt og elegant design
 • Rund lampeform med bred diameter, der sikrer lyset rammer korrekt
 • Medicinsk anerkendt behandlingslys

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

6. Lumie Zest – lysterapilampe og daggrysimulator

 • Brugernes favorit på rigtig mange forbrugeranmeldelsessites

Der findes meget få ekspertanmeldelser af Lumie Zest. Til gengæld findes der nærmest kun positive brugeranmeldelser, og i sidste ende er brugeranmeldelser ofte mere korrekte, end anmeldelser hvor en række eksperter har gjort sig kloge på forbrugernes behov. Blandt de mange ting forbrugerne påpeger, er størrelsen og anvendeligheden blandt de ting, der rigtig ofte fremhæves.

Lumie Zest er ligesom de andre lysterapilamper fra Lumie udviklet som et medicinsk produkt, og også Lumie Zest er udviklet specifikt med det formål at modarbejde vinterdepressioner og vintertræthed.

Udover de sædvanlige funktioner i en lysterapilampe, har Lumie Zest noget ekstra. Den har nemlig en integreret daggrylampe, der kan sættes som et vækkeur, og derefter vil du hver morgen blive vækket af en syntetisk solopgang, hvor du selv kan bestemme, om du vil have 15 eller 30 minutters vækning. Det er en funktion, der virkelig kan gøre det nemmere at komme ud af sengen om morgenen, men hvis du ikke bryder dig om den, har Lumie Zest også et almindeligt vækkeur, og der er jo også muligheden for bare at bruge den som en almindelig lysterapilampe.

Som en regulær lysterapilampe har Lumie Zest et kraftigt lys på op til 10.000 lux, der dog kan justeres, afhængigt af hvad du finder behageligt. Som mange af de mindre lysterapilamper, er Lumie Zest udstyret med LED-lys i stedet for lysstofrør, og behandlingstiden ved 50 centimeters afstand kan komme helt ned på 20-30 minutter.

Gode grunde til at vælge Lumie Zest

 • Det er både en lysterapilampe, en daggrylampe og et almindeligt vækkeur.
 • Den har et justerbart lys, der gør at du får den behandling du ønsker.
 • Det lille design gør den let at placere og nem at tage med sig.
 • Den er godkendt som medicinsk udstyr, hvilket i nogle tilfælde kan udløse tilskud fra nogen sundhedsforsikringer.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

1.239,00 DKK

7. Lumie Vitamin L – den kraftigste LED-tabletlampe på markedet!

Vitamin L fra Lumie er en tabletformet lysterapilampe. Det slanke format gør den ekstremt let at flytte rundt på, hvilket betyder, at den er ideel både til hjemmet, på kontoret eller når du er ude at rejse. Den indstillelige fod gør det muligt at have Lumie Vitamin L stående både på langs og på højkant, og ligesom alle Lumies andre lysterapilamper er den selvfølgelig godkendt til medicinske behandlinger.

Lysterapilampen fra Lumie er designet med et formål; at simulere naturligt sollys, hvilket det varme, hvide lys fra lampens LED-pærer gør utroligt godt. Modsat solens stråler er lyset fra Lumie Vitamin L dog helt ufarligt, da den ikke udleder UV-lys.

Den anbefalede behandling med Lumie Vitamin L er 30 minutters behandling dagligt, hvor du placerer ansigtet ca. 50 centimeter fra lampens front. På den måde har Lumie Vitamin L den bedste virkning, du bliver mindre træt og du får mere energi. Med 10.000 lux er der dog stadig tale om et ekstremt kraftigt lys, men lampens bulede overflade gør lyset mere behageligt, og det får en blød og komfortabel kvalitet.

Lysterapilampen fra Lumie har fået en yderst varm modtagelse, og den er blevet rost til skyerne for sit slanke og let håndterbare design. Derudover er det flere gange blevet fremhævet, at man som bruger enormt hurtigt oplever resultatet af behandlingerne, og at muligheden for både at stille lysterapilampen på højkant og på langs er enormt brugbart.

Gode grunde til at vælge Lumie Vitamin L

 • Den har et UV-frit lys.
 • Det lille design gør den let at placere og nem at tage med sig.
 • Den er godkendt som medicinsk udstyr, hvilket i nogle tilfælde kan udløse tilskud fra nogen sundhedsforsikringer.
 • Lampens riflede glas giver den et blødt og behageligt lys.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

8. Philips BrightEyes Soluna – bedste solnedgangslampe på markedet

BrightEyes Soluna fra Philips er i den blødere ende af lysterapilamper. I stedet for at være designet til intense behandlinger, hjælper den ved at skabe en syntetisk solopgang og solnedgang, så din krop bliver forberedt ordentligt på at skulle vågne og falde i søvn.

Om morgenen tænder lampen før du skal vågne, og øger langsomt lysets intensitet præcis som ved en regulær solopgang. Du kan også vælge at få lyden af bølgeskvulp, fuglekvidder eller beroligende tropemusik til at akkompagnere lyset. Ligesom lyset øges lydstyrken også gradvist, så du får en blid og nænsom vækning.

Hvis fuglekvidder og bølgeskvulp ikke er nok til at få dig op om morgenen, kan du også vælge forskellige alarmtoner, der giver en lidt mere brat opvågning.

Som noget helt særligt har lysterapilampen fra Philips også en solnedgangsfunktion kaldet RelaxBreath. Ligesom daggryfunktionen der langsomt skruer op for intensiteten, skruer RelaxBreath langsomt ned for intensiteten.

Ifølge eksperter skulle den gradvise nedtrapning af lyset hjælpe dig med at falde i søvn, ved at lade kroppen koble af og indstille sig på at det bliver nat. For den optimale effekt anbefales det, at du ligger roligt i sengen, og fokuserer på din vejrtrækning, hvilket bliver gjort lettere af lysterapilampens indbyggede vejrtrækningsrytme, der guider dig. Rytmen har syv forskellige indstillinger, så du kan vælge, den der passer allerbedst til dig.

Der er lavet relativt få tests og anmeldelser af BrightEyes Soluna, men de tests der er foretaget, har alle haft meget positive resultater.

Gode grunde til at vælge BrightEyes Soluna

 • Det er lettere at passe ind i hverdagen, når der ikke er tale om deciderede behandlingssessioner.
 • Daggryfunktionen gør det meget lettere at komme op om morgenen.
 • Solnedgangsfunktionen er en ekstremt behagelig måde at falde i søvn på, og er især god for folk med søvnbesvær.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

1.329,00 DKK
1.799,00 DKK

9. Philips Wake Up Light HF 3500/01 – bedste vækkeur med lys i

Philips Wake Up Light 3500/01 har endnu ikke været testet af depressionsforeningen, men en ældre, firkantet model med lignende egenskaber fik 5 ud af 5 stjerner i depressionsforeningens test af daggrylamper, så det lover allerede godt.

Philips var blandt de første på markedet til at producere daggrylamper. Deres designs har siden sørget for, at enormt mange mennesker over hele den nordlige halvkugle er blevet vækket af et blidt, naturligt lys. Det er næsten lige så godt som at vågne til solens stråler. Ligesom mange af de tidligere lysterapilamper fra Philips har Wake Up Light 3500/01 mulighed for også at udsende blide biplyde, der lige så stille hjælper med at trække dig ud af søvnen.

Lysterapilampen sætter i gang en halv time inden, du skal vågne, men biplyden starter først på det tidspunkt, du rent faktisk har sat lampen til. Lysstyrken kan indstilles i forskellige niveauer, så du kan finde den intensitet, der passer dig bedst.

Med den blide opvågning fra Philips Wake Up Light 3500/01 forberedes din krop langsomt på at vågne. Resultatet er en meget rarere opvågning, mindre morgensurhed, og et højere energiniveau fra morgenstunden.

Philips Wake Up Light 3500/01 er tillige certificeret som medicinsk udstyr på lige fod med lysterapilamperne fra Lumie.

Gode grunde til at vælge Philips Wake Up Light HF 3500/01

 • Daggryfunktionen hjælper dig med at få en bedre opvågning.
 • Philips producerede nogen af de første lysterapilamper på markedet, og de har ikke slækket på kvaliteten siden.
 • Den er godkendt som medicinsk udstyr, hvilket i nogle tilfælde kan udløse tilskud fra nogen sundhedsforsikringer.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

10. Beurer TL 100 – bedste lysfarve

Det første der skal siges om Beurer er, at farverne er fantastiske. Lysterapi behøver nemlig ikke foregå i noget specielt farvespektrum, så længe lystemperaturen og intensiteten er der. Alligevel er denne lysterapilampe fra Beurer noget helt særligt, da den giver mulighed for at vælge mellem hele 256 forskellige farver. Det betyder at du både kan vælge farve, lysstyrke og behandlingstid.

Lysterapilampen fra Beurer har et flimmerfrit lys, og da den ikke udleder UV-stråler, så er der absolut ingen sandsynlighed for at du skader din hud eller dine øjne, så længe du bruger lampen korrekt. Lysterapilampen har hurtigopstart og en timer med fem trin mellem 15 og 120 minutter, hvilket betyder, at du ikke selv behøver at holde øje med tiden, når du foretager en behandling. Ligeledes kan du hele tiden se den resterende behandlingstid på displayet.

Lysterapilampen er certificeret som medicinsk udstyr, og den klare og jævne belysning kan indstilles i 10 forskellige niveauer. Ligeledes gemmer lampen din seneste indstilling, så du ikke behøver at gøre det hele forfra, hver gang du skal i gang med en behandling.

Lysterapilampen kan bruges sammen med Beurers app ”LightUp”, der kan downloades 100% gratis og er kompatibel med både iOS og Android. Lampen og din smartphone forbindes via Bluetooth, så der er ikke engang behov for at tilkøbe ledninger.

Selvom lysterapilampen har en enormt høj lux-værdi, er den faktisk energibesparende, da den gør brug af LED-teknologi. Så det er ikke kun dig den hjælper, det er også miljøet.

Gode grunde til at vælge Philips EnergyUp HF3430/01

 • Farvevalget gør det muligt at passe farven til dit humør, så du ikke er tvunget til at bade i meget hvidt lys, hvis det ikke er det du føler for.
 • Den har app-kompatibilitet, så du kan styre den fra din smartphone.
 • Den er energivenlig.
 • Den er godkendt som medicinsk udstyr, hvilket i nogle tilfælde kan udløse tilskud fra nogen sundhedsforsikringer.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

1.299,00 DKK
1.299,00 DKK

11. Beurer TL 41 – forbrugernes førsteplads

 • 5/5 stjerner af coops forbrugere.

Beurers TL 41 er en af de mest populære lysterapilamper blandt forbrugerne, og det er der en grund til. Den er nemlig ekstremt simpel at anvende. Med kun en knap er den faktisk den lettest anvendelige lysterapilampe i hele vores test-guide.

Beurers TL 41 lyser med en værdi på 10.000 lux i en lystemperatur på 6500 kelvin, hvilket betyder, at lyset er at sammenligne med solens stråler på den sydlige halvkugle. Lyset er blødt og behageligt, samtidig med at det er flimmerfrit, og selvfølgelig kommer der ikke nogen UV-stråler fra lampen.

Det anbefales, at lampen bruges i løbet af morgenen eller i løbet af dagen. Fra Beurers side har man endog valgt at anbefale, at behandlingen ikke finder sted efter klokken 20.00 om aftenen. Det er ikke fordi der er noget farligt i at behandle så sent på aftenen, men det kan give søvnbesvær efterfølgende.

Den simple lysterapilampe er certificeret som medicinsk udstyr, og selvom det ikke er den mest avancerede lampe på markedet, er den helt bestemt pengene værd. Den er rigtig god til dig der gerne vil prøve lysterapi af, men ikke helt kan overskue alle de forskellige funktioner, som mange af de mere avancerede lamper er udstyret med.

Gode grunde til at vælge Beurer TL 41

 • Den er simpel.
 • Den en afgiver et flimmer- og UV-frit lys.
 • Den er energivenlig.
 • Den er godkendt som medicinsk udstyr, hvilket i nogle tilfælde kan udløse tilskud fra nogen sundhedsforsikringer.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

12. Beurer TL 90 – den største lysterapilampe i testen

Den tyske belysningsproducent Beurer har et enormt stort udbud af lysterapilamper, og en af de største lamper er TL90, der tillige har fået meget fine anmeldelser fra især de tyske forbrugere. Lampen leverer et lys-niveau på 10.000 lux ved en lystemperatur på 6500 kelvin via to 36 Watts lysstofrør. Den tyske lampe har endda et meget behageligt og flimmerfrit lys, og selv når du tænder den, blinker lyset ikke, hvilket er ret sjældent for lysterapilamper.

Lampens fod sørger for en naturlig hældning, der kan indstilles alt efter hvor høj du er, og hvor du har placeret lampen. Derudover er den tyske lysterapilampe udstyret med en timerfunktion, der automatisk slukker for lampen efter en periode, så du ikke behøver at holde øje med uret under behandlingen. Den længste indstilling for timeren er 2 timer, men der er også mulighed for at bruge lampen uden timer, og selv slukke når du er færdig.

Ved 25 centimeters afstand anbefales det at lade behandlingen vare en halv time. Hvis du fordobler afstanden til lampen, skal du også fordoble behandlingstiden, præcis som med alle de andre lysterapilamper i vores test-guide. Ligesom de fleste andre lamper i test-guiden er Beurer TL 90 også godkendt som medicinsk udstyr.

Gode grunde til at vælge Beurer TL 90

 • Den store overflade giver et mere behageligt lys end mange af de mindre lamper.
 • Den høje lysstyrke fra lampen giver en kort behandlingstid på nært hold.
 • Den har en indstillelig hældning, så du kan stille den i den vinkel du har brug for.
 • Den indbyggede timerfunktion gør den let at anvende.
 • Den er flimmerfri, hvilket gør det mere behageligt at sidde i lampens skær.
 • Den er godkendt som medicinsk udstyr, hvilket i nogle tilfælde kan udløse tilskud fra nogen sundhedsforsikringer.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

1.089,00 DKK
1.089,00 DKK
1.539,00 DKK
1.799,00 DKK

13. Buerer TL 20 – den bedste mini-lysterapilampe

Til trods for sin meget beskedne størrelse leverer lysterapilampen fra Beurer et meget kraftigt lys. Det er muligt takket være de små LED-pærer, som lampen er udstyret med. På grund af størrelsen er den ideel at have med på farten, og tabletformen gør den ekstremt nemt at stoppe i tasken, inden du skal ud ad døren.

Lyset fra TL 20 er meget kraftigt, og det er samtidig både UV-frit og flimmerfrit. Lysterapilampen fra Beurer lyser med en lysværdi på 10.000 lux indenfor 10 centimeter. Lyset er i både styrke og temperatur at sammenligne med en kraftig forårssol.

Lampen har et lysareal på 16,5 x 8,5 cm, og totalt måler lampen 21 x 13 x 2 cm. På grund af de forskellige dimensioner bliver det en smagssag, om man foretrækker denne eller Philips EnergyUp-lampe, og i sidste ende vil det ofte være formen på din taske, der afgør hvilken af de to, der er bedst til lige netop dig. Ligesom de fleste andre lamper på markedet er den godkendt som medicinsk udstyr.

Gode grunde til at vælge Beurer TL 20

 • Den meget lille størrelse gør den let at have med over alt.
 • Den høje lysstyrke fra lampen giver en kort behandlingstid på nært hold.
 • Den kan vendes både vertikalt og horisontalt.
 • Den er flimmerfri, hvilket gør det mere behageligt at sidde i lampens skær.
 • Den er godkendt som medicinsk udstyr, hvilket i nogle tilfælde kan udløse tilskud fra nogen sundhedsforsikringer.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

3.950.034,00 DKK

14. Beurer TL 70 – Største LED-lysterapilampe

TL 70 fra Beurer er en medicinsk certificeret lysterapilampe med et meget stort lysareal. Det samlede lysareal måler hele 33 cm i diameter. Det store lysareal er stilrent udført i et meget moderne design, der gør den flottere at have stående fremme end de fleste andre lysterapilamper. Mange af lysterapilamperne i denne test-guide er meget ens i udseendet, men Beurer skiller sig ud med en form og en fod, der næsten får den til at ligne en Arne Jacobsen-stol.

Lampen udleder et lys på 10.000 lux indenfor en afstand af 10 cm, og selvfølgelig er lyset UV-frit. Fordi TL 70 gør brug af LED-lys i stedet for lysstofrør, er den noget mere energibesparende end eksempelvis den større TL 90. TL 70 har 10 lys-niveauer og en femtrinstimer, der gør det muligt for dig at styre både intensiteten og varigheden af dine behandlinger. Farvetemperaturen er på 5300 kelvin, og den er derfor en smule koldere end i mange af de andre lamper, men det gør ingen forskel for behandlingens effektivitet.

Den anbefalede behandlingstid med TL 70 er 30 minutter ved 10 centimeters afstand, og ligesom med mange af de andre lysterapilamper fordobles behandlingstiden, hvis afstanden fordobles.

Gode grunde til at vælge Beurer TL 70

 • Det flotte design gør, at du ikke nødvendigvis behøver at pakke lampen væk, når behandlingen er overstået.
 • Den høje lysstyrke fra lampen giver en kort behandlingstid på nært hold.
 • Den lidt koldere lystemperatur kan være at foretrække for nogen mennesker, hvorfor TL 70 for dem kan være det perfekte valg.
 • Den er flimmerfri, hvilket gør det mere behageligt at sidde i lampens skær.
 • Den er godkendt som medicinsk udstyr, hvilket i nogle tilfælde kan udløse tilskud fra nogen sundhedsforsikringer.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

15. Lumie Desklamp II – flottest designede lysterapilampe

Det er sjældent man kan kalde en lysterapilampe decideret smuk, men det er ikke desto mindre tilfældet, når man taler om Desklamp II fra Lumie. Som navnet antyder er den nemlig designet som en gammeldags skrivebordslampe, og derfor er den ekstremt nem at passe ind i indretningen, hvilket betyder at du ikke er nødsaget til at slæbe den frem og tilbage fra skabet før og efter hver behandling.

Selvom der har været tænkt på designet, er der ikke indgået nogen kompromiser i forhold til kvaliteten. Lumie Desklamp II ligner måske en helt almindelig skrivebordslampe, men den er mindst lige så effektiv som enhver anden lysterapilampe, og da den ikke ligner en almindelig lysterapilampe, kan du diskret tage en behandling imens du arbejder eller læser.

Lysstyrken fra en Lumie Desklamp II er på 10.000 lux ved 50 cm, og de 96 små LED-pærer afgiver et lys ved en temperatur 5600 kelvin.  Det betyder at behandlingstiden ligger på 30 minutter ved 50 cm. Du skal dog være opmærksom på at behandlingstiden øges til 120 minutter ved en meter, hvilket er lidt længere end mange konkurrenter. Til gengæld afgiver lampen mere blåt lys end mange andre lysterapilamper, og den blå ende af lysspektret er det, der er kendt for at regulere døgnrytmen.

Ligesom enhver anden kontorlampe er Lumie Desklamp II udstyret med en fleksibel arm, der er ekstremt nem at vinkle, hvilket betyder, at du kan få din behandling, i den stilling der passer dig bedst.

Normalt anbefales det, at du slukker din lysterapilampe efter endt behandling, for ikke at forstyrre din døgnrytme mere end højest nødvendigt, men det ville betyde at Lumie Desklamp II ikke ville kunne fungere som en almindelig skrivebordslampe. Derfor har Lumie gjort det muligt at skrue ned for lysstyrken, når behandlingen er overstået, så du kan bruge den som en helt almindelig skrivebordslampe resten af tiden.

Lumie Desklamp II er ikke udstyret med almindelige LED, men med særlige blåberigede LED, der afgiver et godt læselys, da det er mildt ved øjnene.

LED afgiver lys i kortere bølgelængder i lysspektrets område for blåt lys, og derfor kan det ikke sammenlignes 100% med lys fra almindelige lyskilder. Det egentlige tal for Desklamp II er 10.000 lux ved en afstand på 22 cm. Samtidig gør de særlige LED som Lumie anvender i Desklamp II, at lyset er mere effektivt ved 1/10 af de 10.000 lux.

Gode grunde til at vælge Lumie Desklamp II

 • Det diskrete design betyder, at ingen ved at du foretager lysterapi, med mindre du siger det til dem.
 • Den høje lysstyrke fra lampen giver en kort behandlingstid på nært hold.
 • Du kan fjerne lysterapifunktionen, så du kan bruge den som en almindelig skrivebordslampe, når du ikke har brug for en behandling.
 • Den er flimmerfri, hvilket gør det mere behageligt at sidde i lampens skær.
 • Den er godkendt som medicinsk udstyr, hvilket i nogle tilfælde kan udløse tilskud fra nogen sundhedsforsikringer.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

1.169,00 DKK

16. Innolux Rondo LED Lysterapilampe – ekstremt lav lystemperatur

Rondo LED fra Innolux er en af de nyeste lysterapilamper med medicinsk godkendelse. Den er finske Innolux’s mindste model, og den er da også designet til, at du kan have den stående på køkkenbordet, skrivebordet eller hvor du nu lige måtte have brug for den.

Da det er en LED lampe, er der meget lidt vedligehold involveret i den finske lysterapilampe. Den skal f.eks. aldrig have skiftet pærer, og derudover er strømforbruget også meget lavt, så du kan skåne miljøet samtidig med at du skåner dig selv mod mørket.

Rondo LED lyser med en styrke på 10.000 lux ved 18 cm, og så har den en lystemperatur på 4000 kelvin, hvilket er ret lavt for en lysterapilampe. Til gengæld tager en behandling kun 30 minutter. Det stiger dog til 60 minutters behandlingstid ved 40 cm.

Gode grunde til at vælge Innolux Rondo LED

 

 • Den er let af have stående på skrivebordet, køkkenbordet eller hvor du nu lige måtte have brug for den.
 • En behandlingstid helt ned til 30 minutter gør den overskuelig at bruge i hverdagen.
 • Det runde design giver en klar følelse af sommer.
 • Med en lystemperatur på kun 4000 ligger den meget lavt, hvilket kan være ønskværdigt for nogen forbrugere.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

17. Innolux Candeo Air – den bedste lysterapipendel på markedet

Klik på billedet for at se mere

For nogen kan det godt blive for meget at skulle slæbe en lysterapilampe frem og tilbage, eller at skulle beslutte sig for, hvor behandlingen skal foregå. Det er der dog slet ikke behov for, med en lampe som Candeo Air fra Innolux. Lampen er lavet i et klassisk pendeldesign. Det betyder at den kan hænge over spisebordet eller stuebordet som en ganske almindelig lampe, og så er det der, du kommer til at modtage dine daglige behandlinger.

Candeo Air er en videreudvikling af en ældre model ved navn Candeo. Til forskel er Air mere flad i sit design, og så er den blevet udstyret med LED lys for at skåne planeten.

Candeo Air er en vaskeægte 2-i-1 lampe. Ved hjælp af vippekontakten der sidder ovenpå lampen, kan du forvandle Candeo Air fra en lysterapilampe til en ganske almindelig designlampe, der har et varmt og atmosfærisk lys.

Candeo Air er i sig selv en innovation af lysterapilampen, der virkelig viser hvor smuk og almindelig en lysterapilampe kan se ud, og at man ikke behøver at have en separat lampe for at modtage lysterapi. Hvilket især er en fordel på den nordlige halvkugle, hvor mange af os har brug for lysterapi den ene halvdel af året. Den anden halvdel af året skal vi bare bruge en almindelig lampe.

Gode grunde til at vælge Innolux Candeo Air

 • På grund af det tidløse design, er Candeo Air ikke bare en smuk lysterapilampe, det er en smuk lampe.
 • 10.000 lux ved 27 centimeter giver en behandlingstid mellem 30 og 60 minutter, hvilket bestemt er overskueligt i hverdagen.
 • Muligheden for at skifte imellem lysterapilys og almindeligt lys gør den brugbar hele året.
 • Med en lystemperatur på kun 4000 ligger den meget lavt, hvilket kan være ønskværdigt for nogen forbrugere.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

2.995,00 DKK

18. Dalen DL-C515TW LED Dagslyslampe – bedste fastmonterede lysterapilampe

 

Modsat mange andre lysterapilamper monteres lampen fra Dalen direkte på loftet eller væggen. Det betyder på den ene side, at du ikke kan tage den med dig rundt, men på den anden side giver det en meget simpel brug af lampen, da du bare skal tænde for den, når du er i rummet.

Dalens farvetemperatur er justerbar, så du får mulighed for at simulere den naturlige rytme i døgnets farvetemperatur. Om morgenen er dagslys mere blåligt, om dagen er det hvidt og om aftenen antager det et rødligt skær. Den funktion er yderst brugbar, når du skal forsøge at bibeholde en døgnrytme i de mørke vintermåneder, da du selv kan bestemme længden og tempoet på din dag. Dette er endda en funktion man på forsøgsbasis er begyndt at tage i brug i psykiatrien.

Derudover giver lampen mulighed for blændfrit lys, natbelysning og solnedgangssimulering, og det hele kan styres fra en fjernbetjening.

Gode grunde til at vælge Dalen DL-C515TW LED Dagslyslampe

 • Lampens solnedgangsfunktion hjælper dig til en roligere, sundere og mere naturlig søvn.
 • Natbelysningen gør det muligt at navigere om natten uden at blive vækket af det skarpe lys.
 • At den er fastmonteret betyder, at du nemt kan gøre brug af den uden at skulle slæbe den frem og tilbage fra skabet.
 • Du kan indstille lystemperaturen i forhold til tidspunktet på dagen, hvilket giver en større mulighed for at bibeholde en god døgnrytme.

19. Innolux Origo Lysterapilampe – verdenskendt design

 

Med sine 5.1 kilo hører Origo fra Innolux til blandt de største lysterapilamper på markedet. Heldigvis er den designet til at stå fremme, så der er ikke behov for at slæbe for meget rundt på den. Lampen har et stilrent, skandinavisk design, der gør at den vil passe glimrende ind i de fleste danske hjem.

Origo er designet af finske Eero Aarnio, der blandt andet er kendt for at designe runde og futuristiske stole. Den finske lysterapilampe lyser med 2500 lux ved en afstand på 65 cm, og den har trinløs regulering, hvilket betyder, at du kan skrue op og ned for lysstyrken blot ved at dreje på en knap.

Den finske lysterapilampe er godkendt som medicinsk udstyr, og med en behandlingstid på mellem 30 og 60 minutter om dagen, opfører den sig på mange måde som de fleste andre lysterapilamper, til trods for at den bestemt ikke ligner konkurrenterne.

Gode grunde til at vælge Innolux Origo

 • Det klassiske og smukke design gør den til en pryd for et hvilket som helst rum, den er i. Den er derfor ikke bare et stykke medicinsk udstyr.
 • En behandlingstid helt ned til 30 minutter gør den overskuelig at bruge i hverdagen.
 • Den trinløse indstilling betyder, at du kan fin-tune lys-niveauet, til præcis den intensitet du helst vil have.

Vinterdepression

Om vinteren føler mange af os, at vi har mindre energi end om sommeren. Vi kan have uforklarlige humørsvingninger og svært ved at komme ud af sengen om morgenen. Når de symptomer bliver særligt udtalte, er der tale om en vinterdepression.

Navnet vinterdepression er relativt nyt. Tidligere benævnte man lidelsen som ”Seasonal Affective Disorder”. I Danmark rammes vi ekstremt hårdt, og helt op til 15% af befolkningen menes at være ramt i varierende grad. Dertil skal tillægges at omtrent 25% af befolkningen oplever mildere symptomer på vinterdepression, der på grund af sin mildere karakter ikke diagnosticeres som vinterdepression, men i stedet som vintertræthed.

På verdensplan stiger hyppigheden af vinterdepressioner, jo længere væk fra ækvator man kommer. Det har ledt mange eksperter til den konklusion, at der en forbindelse mellem D-vitamin og vinterdepressioner. Ligeledes er der flere kvinder end mænd, der får stillet diagnosen vinterdepression.

Hvis du lider af et eller flere af følgende symptomer i vinterhalvåret, er der en god sandsynlighed for at du har en vinterdepression, eller at du lider af vintertræthed.

 • Søvnproblemer: Du sover for længe, og du bliver ikke frisk, heller ikke efter du har været vågen længe.
 • Søvnproblemer: Du har ekstraordinært svært ved at komme ud af sengen om morgenen.
 • Søvnproblemer: Modsat resten af året føler du oftest, at du har brug for et hvil eller en lur midt på dagen eller i løbet af eftermiddagen.
 • Spiseproblemer: Du har en overdreven appetit. Det er særligt kulhydrater, som du har en trang til, og det fører ofte til en regulær vægtstigning.
 • Sociale problemer: Du gør alt, hvad du kan for at undgå samvær med andre mennesker, du er irritabel, du har nedsat sexlyst og du er følelseskold.
 • Depression: Du har en overvejende følelse af håbløshed, elendighed og angst. Du er overvejende negativt stemt, og det føles ikke som om det nogensinde bliver bedre.
 • Apatisk: Du gider ikke rigtig noget. Du har mindre styrke end normalt, din energi er forsvundet, og du har svært ved at tage initiativ til noget som helst.
 • Fysiske symptomer: Du har ondt i kroppen, det resulterer ofte i ledsmerter eller mavebesvær, og dit immunforsvar er nedsat, så du bliver hurtigere syg end resten af året.
 • Koncentrationsproblemer: Specielt yngre personer kan blive ramt af koncentrationsbesvær, hvis de først bliver ramt af en vinterdepression eller vintertræthed.

Hvis du har mistanke om, at du lider af vinterdepression eller vintertræthed, er det altid bedst at ringe til lægen, for rent faktisk at få stillet diagnosen.

For op til 85% af alle patienter der får diagnosen vinterdepression, har lysterapi vist sig at have en positiv effekt.

Virker lysterapi mod vinterdepression?

I 2015 lavede det danske online-medie videnskab.dk et interview med overlæge ved Psykiatrisk Center København og ph.d. Klaus Martiny, hvor de netop diskuterede virkningen af lysterapi. I interviewet kunne han bekræfte, at den meget lille mængde sollys, vi udsættes for om vinteren, kan være med til at forstærke vinterdepressioner. Forklaringen er, at mængden af serotonin i hjernen hænger sammen med mængden af lys vi bliver udsat for, og hvis mængden af serotonin bliver for lav, kan det fremkalde depressive tilstande hos mennesker, der er genetisk disponeret for depressioner.

Hvis en person udsættes for regelmæssige lysterapibehandlinger, får det niveauet af serotonin til at stige, hvilket får døgnrytmen til at stabilisere sig, og i sidste ende får patienten på den måde mere energi. Det er en af grundene til, at det er uhyre vigtigt at foretage behandlinger med lysterapi tidligt på dagen, da behandlinger senere på dagen i værste fald kan lede til nattesøvnløshed.

Lysterapi er dog ikke uden risiko for bivirkninger, og Klaus Martiny nævner blandt andet irritation af øjnene, uro og kvalme som nogen af de mere almindelige bivirkninger. Den første bivirkning giver næsten sig selv. Den forårsages af det skarpe lys. De to andre bivirkninger skyldes det forhøjede serotonin-niveau i hjernen. Derudover er hovedpine og hyperaktivitet også mulige bivirkninger, men ifølge Klaus Martiny er det dog yderst sjældent at lysterapi overhovedet giver bivirkninger.

Han slutter interviewet af med to anbefalinger. Den første er at holde sig fra lysterapibriller, der forhandles på en del udenlandske hjemmesider, og så anbefaler han, at man altid konsultere egen læge, og får stillet en korrekt diagnose, inden man selvdiagnosticerer.

Skal du i gang med lysterapi?

Når du først har fået stillet diagnosen vinterdepression, og du derefter har investeret i en lysterapilampe, er det yderst vigtigt, at du benytter den korrekt, da forkert brug ofte kan have ingen effekt eller endda øge risikoen for bivirkninger.

Først er det essentielt, at du modtager dine behandlinger så tidligt på dagen som muligt, og derudover er det vigtigt, at du undgår at bruge lysterapilampen i aftentimerne og lige inden sengetid, da det kan føre til søvnløshed.

Når du læser vejledningen til din lysterapilampe, er der en anbefalet distance og en anbefalet varighed. Det er vigtigt at du benytter den anbefalede distance i den anbefalede varighed. Typisk har lysterapilamper to forskellige anbefalinger, hvor du anbefales at benytte lampen meget tæt på i kort tid eller lidt længere væk i lidt længere tid. Her skal du være opmærksom på at du ved den korteste distance, sjældent kan foretage dig meget andet end at vente på at behandlingen er overstået.

Med jævne mellemrum skal du huske at se direkte ind i lampen. Det kan godt give en smule irriterede øjne og hovedpine i starten, men ved regelmæssig brug forsvinder de små gener, og på sigt er det med til at øge dit serotonin-niveau betragteligt. Du skal dog undlade at se ind i lampen hele tiden, men kun i kortere perioder.

Depressionsforeningen anbefaler endda, at man helt undlader at kigge direkte ind i lampen.

Det er også en mulighed at stille lampen længere væk, og så bruge den i mindre intensive behandlingsforløb. Det betyder, at lampen skal være tændt markant længere, og nogle gange helt op til fire gange så lang tid. Til gengæld kan du arbejde eller se fjernsyn, imens behandlingen står på. En god tommelfingerregel er, at behandlingstiden øges lige så meget som distancen gør, så hvis du fordobler afstanden, skal du også fordoble behandlingens varighed, men der er ofte anvisninger i din vejledning med mere præcise tal.

Ligeledes er det en god idé at forlænge behandlingstiden yderligere, hvis du foretager dig noget andet imens. I den sammenhæng er der dog ikke nogen officielle retningslinjer, og det er i stedet din egen fornuft der må råde.

Hvis du indenfor de første tre til fire behandlinger ikke har set nogen forbedring, skal du forsøge med endnu et par behandlinger, men hvor du gør brug af den tættest mulige afstand. Hvis du stadig ikke ser nogen forbedringer, bør du igen tage kontakt til din egen læge, hvor du typisk vil blive vejledt til medicinsk behandling.

Gode råd til at forebygge og afhjælpe vinterdepression

For rigtig mange er vinterdepressionen en årligt tilbagevendende begivenhed, og derfor er det en god ide at forberede sig og sørge for at blive tanket op i løbet af sommeren. Det er altid nemmere at forebygge, end det er at behandle. Derfor har vi her samlet en række gode råd, der i sig selv er fornuftige, men som kan være med til at forebygge vinterdepressioner:

 • Spis sundt. Det siger næsten sig selv, men det er vigtigt at spise sundt, og især fisk kan være gavnligt, da flere undersøgelser tyder på, at fiskeolie kan have en gavnlig effekt på depressioner. Der er stadig en del usikkerhed omkring den egentlige virkning, men under alle omstændigheder er fisk godt for hjertet, så det skader i hvert fald ikke.
 • Sørg for at du får nok D- og B-vitamin. De to vitaminer er dem de fleste mennesker mangler, og det kan faktisk i sig selv give depressive symptomer. Derfor er det en god idé at sørge for at tanke op. Når man bor i skandinavien, er det en god idé at tage kosttilskud med D-vitamin fra september til april.
 • Motioner rigeligt og allerhelst udendørs. Motion er med til at skabe ny energi, og det giver en god fornemmelse af velvære i kroppen. Som en bonus får du masser af sollys, når du motionerer udendørs. Flere studier peger i øvrigt på, at meget hård motion kan have en gavnlig effekt på depressive symptomer.
 • Sørg for at du opholder dig steder med rigeligt lys. Selvfølgelig er sollys bedst, men selv hvis det er syntetisk lys fra en lampe, er det godt. Det er ikke nødvendigvis direkte usundt at opholde sig i mørke rum, men det har en nedslående effekt på de fleste mennesker.
 • Indret dit liv efter, at dit aktivitetsniveau er lidt lavere i vinterhalvåret. Noget af det der for mange er ekstremt nedslående, er at de kan mindre og har energi til mindre i vinterhalvåret, og det kan hurtigt blive en ond cirkel. Derfor er det en god idé at forberede sig, på at ens energiniveau er lavere i vinterhalvåret.
 • Rejs sydpå. Der er ikke foretaget nogen gennemgående forskningsprojekter på området, men under sydlige himmelstrøg er der markant færre forekomster af vinterdepressioner. Hvis du virkelig er hårdt ramt, kan det være en god idé at sætte en uge eller længere af midt i vinterhalvåret, hvor du rejser sydpå, og bliver tanket op med masser af naturligt D-vitamin.
 • Nogle mennesker får rigtig meget ud af en solopgangssimulator. Det er ikke alle lysterapilamper, der har en indbygget simulator, men det er bestemt værd at kigge efter. Lyset skal ikke erstatte din lysterapi, men det hjælper med at gøre dig friskere om morgenen, hvilket gør det lettere at komme ud af sengen.
 • Sørg for at lave tid til din lysbehandling. Særligt når energien begynder at forlade kroppen, kan det begynde at virke som om det er ligegyldigt, men der er det vigtigt at huske på, at det rent faktisk virker.
 • Vær social. Mange mennesker er meget hjemme hos dem selv i vinterhalvåret, men flere studier viser at stærke sociale relationer har en positiv indvirkning på depressive symptomer.
 • Tag hensyn til dig selv. Hvis der er noget du ikke har energi til, så er det også okay.
 • Undgå store mængder alkohol. Selvom det kan virke behageligt i øjeblikket, så går depressive symptomer og et stort forbrug af alkohol ofte hånd i hånd.

Se også Sådan finder du en seng, der matcher din krop skrevet af politiken.dk.

Fordele og ulemper ved lysterapi

Der er flere fordele og ulemper ved lysterapi. I et forsøg på at gøre det mere overskueligt, har vi her lavet en liste, så du kan danne dig overblik over de forskellige fordele og ulemper.

Fordele

 • Lysterapi kan hjælpe dig til at få en bedre døgnrytme.
 • Lysterapi kan give dig adgang til meget af det lys, som din krop mangler i vintermånederne.
 • Lysterapi sænker dannelsen af melatonin, som er et søvnfremkaldende stof i hjernen.
 • Lysterapi øger niveauet af serotonin i hjernen, der også er kendt som et ”lykkestof”.
 • Helt op til 85% af alle mennesker der er diagnosticeret med vinterdepression, kan hjælpes med lysterapi.
 • Lysterapi er ikke en langvarig proces. Behandlingsforløb helt ned til en uge kan ofte være nok.
 • Lysterapi kan anvendes som led i behandling af mange depressionsformer ikke kun vinterdepression.
 • Lysterapilamper udsender ikke skadeligt UV-lys.
 • Man behøver ikke at sidde stille foran en lysterapilampe, man kan sagtens lave noget andet imens.

Ulemper

 • En lysterapilampe kan være ret dyr.
 • Du kan opleve bivirkninger som hovedpine, hyperaktivitet og kvalme
 • Nogle mennesker oplever søvnbesvær efter lysterapi.
 • Lysterapi er ikke lige effektivt mod alle depressionsformer.
 • I hverdagen kan det være svært at finde 30 minutter til at sidde helt stille.

Måske kunne det også være interessant for dig at læse: SMART BELYSNING TEST I 2020 – HER ER DET BEDSTE SMART BELYSNING

Kilder

Hvis du selv er interesseret i at forsætte med at undersøge hvilken lysterapilampe, der er den bedste, eller hvis du bare gerne vil vide mere om lysterapi, så har vi samlet et par links til andre tests og sider, der forklarer mere om vinterdepression og lysterapilamper.

Dansklysterapi.dk

Dansklysterapi.dk udbreder viden omkring lysterapi og vinterdepressioner blandt andet igennem en række forklarende artikler og anmeldelser.

ETM Testmagazin

ETM Testmagazin er et tysk forbrugersite, der tester en lang række forskellige produkter indenfor kategorierne teknik, husholdning, sundhed og fritid.

Independent.co.uk

The Independent er navnet på en kendt britisk avis, der udover generel nyhedsdækning også foretager tests af forbrugerprodukter.

Depressionsforeningen

Depressionsforeningen er en dansk interesseorganisation, der udover at varetage patienter med depressive diagnosers interesser, også forholder sig til behandlingsmetoder indenfor det depressive spektrum.

Læs også vores artikel om: TEST – DE BEDSTE VENTILATORER TIL BADEVÆRELSET

Denne side er anmeldt af: Liv V. Bak 10/10