Artiklen indeholder annoncelinks, og er dermed sponsoreret. Læs mere

Mandolinjern test-oversigt:
Vores analyse af 10 fremragende mandolinjern baseret på test og kundebedømmelser

Baseret på vores research og analyser Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund research..., men vi afgrænser os primært til produkter tilgængelige på prisportaler eller annonceplatforme. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Oplistningen er ikke et udtryk for en rangering af produkter, og annonceaftaler kan påvirke placeringen og udvælgelsen af vores produkter – læs mere her. Læs mere

6 udvalgte produkter
Baseret på analyse
Udarbejdet af research-specialister Bag Bedste 10 er et specialiseret hold af eksperter indenfor forbrugsgoder, hvis fornemmeste opgave er at give dig den bedste vejledning til at finde det bedste produkt til dit behov.

Når du skal købe et nyt mandolinjern, er det væsentlig at prioritere at købe et i god kvalitet, for at få et med en ordentlig funktionalitet. Pris og kvalitet hænger nemlig i høj grad sammen, selvom du ikke nødvendigvis behøver købe det dyreste på markedet, for at komme hjem med et i ordentlig kvalitet.

Hvis du er på udkig efter et nyt mandolinjern til det daglige brug i køkkenet derhjemme, er du kommet til den rette artikel, da vi tager dig med fra A-Z i udvalget af de bedste mandolinjern. Vi har mandolinjern i mange prisniveauer i denne guide, så der er med garanti et mandolinjern der passer til dit budget. Alle de udvalgte mandolinjern er produceret i materialer af god kvalitet, som vi ved du vil kunne gøre brug af i flere år med stor tilfredshed.

Vores favorit mandolinjern

Gefu Violi 2.0 mandolinjern
Lager

Gefu Violi 2.0 mandolinjern

Gå til bedste pris
314 Kr. hos ComputerSalg
Se vores anmeldelse
Lager
Bron-Coucke mandolinjern
Lager

Bron-Coucke mandolinjern

Gå til bedste pris
1.248 Kr. hos Butik Jes Pors
Se vores anmeldelse
Lager
Oxo Good Grip Slicer
Lager

Oxo Good Grip Slicer

Gå til bedste pris
484 Kr. hos ComputerSalg
Se vores anmeldelse
Lager
BENRINER NO.95 MANDOLINJERN
Lager

BENRINER NO.95 MANDOLINJERN

Gå til bedste pris
533 Kr. hos Kitchentime
Se vores anmeldelse
Lager
Microplane Mandolin V-skær
Ukendt Lager

Microplane Mandolin V-skær

Gå til bedste pris
449 Kr. hos Kop&Kande
Se vores anmeldelse
Ukendt Lager
KYOCERA MANDOLIN MED KERAMISK BLAD
Lager

KYOCERA MANDOLIN MED KERAMISK BLAD

Gå til bedste pris
388 Kr. hos KitchenOne.dk
Se vores anmeldelse
Lager

Seneste ændring:

Vi har rykket De Buyer Ultra mandolinjern til sektionen med tidligere anmeldte produkter, da vi ikke længere kunne finde det på lager ved nogen forhandlere.

Tidligere ændringer:

9. februar 2022

I dag har vi overført denne artikel til vores nye design for at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. I tråd med ændringen har vi dertil revideret, optimeret og suppleret vores produktanmeldelser for yderligere at forbedre din oplevelse, så du lettere kan finde lige præcis det, du har brug for.

Vurdering og udvælgelse af produkter

Hos Bedste10 er vores fornemste opgave at servere de bedste produkter for dig som læser. Vi har et research-team som undersøger markedet og finder nogle af de bedste produkter og forhandlere. Vi har partnerskaber med hundredvis af små og store webshops, og selvom disse partnerskaber kan påvirke udvalget af produkter, beror vores anbefalinger på redaktionens egen professionelle vurdering.

Vores research-team sammenligner produkter på parametre som:

  1
 • Kunders anmeldelser af produktet
 • 2
 • Produkternes specifikationer og features
 • 3
 • Forhandlerens tilbud, omdømme og service
 • 4
 • Kundedata: Vores interne statistikker på produkternes popularitet
 • 5
 • Tests af produktet foretaget af eksperter og forbrugermagasiner

Vi sammenstiller alt dét med produktets pris og eventuelle tilbud. Rækkefølgen af produkter skal ikke forstås som en rangering men nærmere en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Gefu Violi 2.0 mandolinjern - mindre mandolin jern model med gode sikkerhedsforanstaltninger

 • 4,7/5 stjerner på Amazon

Gefu har lavet et mandolinjern, der skærer grøntsager i perfekt tynde skiver. På Amazon giver brugerne 4,7 ud af 5 stjerner. En af de tilfredse købere skriver: ”There are so many things to like about this slicer. It has a low profile, can fit in a drawer or be hung on the wall. It is smaller than others I’ve had. The blade can be closed completely for safe storage.”

Dagens bedste priser og tilbud på Gefu Violi 2.0 mandolinjern:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Fingerbeskyttelse
 • Kompakt design
 • Skridsikre fødder

Mere om Gefu Violi 2.0 mandolinjern

SPECIFIKATIONER

 • Materiale: Rustfrit stål
 • Mål i cm: 32,0 cm
 • Tåler opvaskemaskine

En anden tilfreds kunde skriver: ”Klarer arbejdet hurtigt og er let at gøre rent. Er god kvalitet.” Det viser tilfredshed hos kunderne, og det er det bedste stempel, et produkt kan få.

Gefu mandolinjern er kompakt og mindre end nogle af de andre mandolinjern. Det kan være en fordel, da det nemt kan blive pakket væk i en skuffe eller hænges på væggen på et søm.

Mandolinjernet har fem forskellige skæretykkelser og derudover to blade til at skære julienne. Dermed får du alt det, du skal bruge, i det lille mandolinjern, som har flere funktioner, og du kan få de perfekt skårede grøntsager, lige som du ønsker dem.

På grund af mandolinjernets størrelse egner det sig bedst til at rive mindre ting. Det kan være en fordel, hvis du primært skal bruge det til salater og at skære små grøntsager. Det er ikke ideelt, hvis du skal lave retter med større grøntsager såsom gulerødder, søde kartofler eller lignende.

Mandolinjernet kommer til en fordelagtig pris. Det ligger lidt lavere end en del af de andre mandolinjern. Det kommer med en praktisk fingerbeskyttelse, og det har skridsikre fødder, så du nemt og hurtigt kan lave dit snittearbejde. Det højner sikkerheden, da mandolinjernet er super skarpt, og man skal passe på fingrene. Du får en del for prisen med Gefu mandolinjern, hvor der både er fingerbeskyttelse med og skridsikre fødder på jernet. Det kan gøre dig mere tryg i køkkenet, men du skal selvfølgelig stadigvæk huske at tænke dig om og passe på, når du bruger mandolinjernet.

Det kan vaskes i opvaskemaskinen, hvilket er en fordel. Det er særligt fordelagtigt for børnefamilien, der måske hurtigt skal have ordnet opvasken, og som gerne vil have lækkert mad, men ikke har tid til det helt store. Du kan dermed nemt få ordnet nogle lækre salater med grøntsager i, som du har skåret på mandolinjernet, og bagefter putter du det i opvaskemaskinen – det bliver ikke nemmere.

Fordele og ulemper ved Gefu Violi 2.0 mandolinjern

Fordele

 • Kompakt design
 • Fingerbeskyttelse
 • Skridsikre fødder
 • Kan tåle opvaskemaskine

Ulemper

 • Egner sig ikke til store grøntsager

Bron-Coucke mandolinjern - med faste knive

Som nummer to på vores mandolinjerns test finder du et fantastisk mandolinjern fra Bron Coucke. Dette er et mandolinjern med faste knive, som kan både skiftes og slibes, hvis der måtte opstå et behov for dette.

Dagens bedste priser og tilbud på Bron-Coucke mandolinjern:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Nem at bruge
 • 4 forskellige stripblade
 • God værdi for pengene

Mere om Bron-Coucke mandolinjern

SPECIFIKATIONER

 • Materiale: rustfrit stål
 • Maskinvask: Nej
 • Måler: 41×13,5×4,5 cm
 • Vægt: 1,5 kg
 • Leveres uden slæde
 • Professionel
 • Antal dele: 1

Det kan være en markant stort fordel at du nemt kan afmontere de rustfrie klinger og slibe den, derved opretholder du høj kvalitet i dine skiver. Dette mandolinjern er også af den høje kvalitet ligesom det første på vores liste, dog er dette lidt billigere hvis budgettet er lidt mindre. Det er yderst velegnet til at skære nogle pæne og ensformige skiver af blandt andet kartoffel, parmasan, løg, citron mv.

Med disse specifikationer kan vi hurtigt blive enige om at dette er det perfekte redskab til at snitte frugt og grønt.

Du kan dog også skære nogle lækre gulerodsstænger med dette jern. Hvad er mere lækkert en sommerdag en nogle friske gulerodsstave i en noget koldt vand? Muligheden er der i hvert fald!

Et mandolinjern som dette er rart at have i husholdingen når man laver orientalsk inspireret mad, men også hvis du blot skal lave en helt almindelig salat.

Et mandolinjern er ikke et must for de fleste, men hvis man er fortaler for lækker og indbydende retter, så bliver du godt hjulpet på vej i køkkenet af et mandolinjern som dette. Et sikkert valg.

Fordele og ulemper ved Bron-Coucke mandolinjern

Fordele

 • 4 forskellige stripblade
 • Nem at bruge
 • God værdi for pengene

Ulemper

 • Kunne have bedre instruktioner

Oxo Good Grip Slicer - Alsidigt mandolinjern

OXO Good Grip Slicer Mandolinjern er et praktisk og brugervenligt produkt, der har præsteret godt i test. Testen er foretaget af dontwasteyourmoney.com, som giver mandolinjernet en meget positiv vurdering. Modellen scorer en samlet rating på 8.3/10, og her skriver eksperterne blandt andet: ”Håndtaget og drejeknappen er bløde for komfort, og de skridsikre fødder holder mandolinen sikkert på arbejdsfladen”. Produktet får desuden ros for, at knivene er nemme for dig at fjerne, så du kan rengøre dem.

Dagens bedste priser og tilbud på Oxo Good Grip Slicer:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Nem at bruge
 • God værdi for pengene
 • Base og holder kan vaskes i maskine

Mere om Oxo Good Grip Slicer

SPECIFIKATIONER

 • Meget skarpe V-knive
 • Utrolig nemt og sikkert at bruge
 • Antal dele: 4
 • Materiale: plastik
 • Mål: 16.5x12.5x41 cm
 • Vægt: 1,13 kg

Det er ikke bare eksperter, men også forbrugere, der anerkender fordelene ved OXO Good Grip Slicer Mandolinjern. Forbrugerne hos Amazon har vurderet modellen til en rating på 4.6/5 stjerner.

Det sker på baggrund af mere end 10.800 anmeldelser af brugere fra en lang række lande. En glad køber giver mandolinjernet 5/5 stjerner og skriver: ”Meget tilfreds med dette køb, gør madlavning til en leg og sparer meget tid”.

Flere kunder roser også mandolinjernet for at være rigtig nemt at bruge, mens det også har et godt design. Mandolinjernet fra OXO kommer med nogle meget skarpe og effektive V-knive. De gode klinger betyder, at du med et OXO Good Grip Slicer Mandolinjern kan snitte og skære til perfektion. Det kan både være frugt og grønt, du skærer, og du kan derfor bruge produktet i mange sammenhænge.

Modellen er kendetegnet ved at være meget sikker for dig at bruge. Det er vigtigt, når det kommer til et mandolinjern, hvor bladene er uhyggeligt skarpe. Produktet kommer med en praktisk holder til frugter og grøntsager, som beskytter dine fingre. Derudover er OXO Good Grip Slicer Mandolinjern meget let at opbevare, hvilket er praktisk i både store som små køkkenet. Modellen kan klappes sammen og låses, når du ikke bruger det, så det ikke fylder ret meget. Modellen kommer desuden med en struktureret overflade. I praksis vil det sige, at råvarerne ikke klæber sig fast, hvilket gør produktet lettere for dig at bruge.

Mandolinjernet kan justeres i højden, så du kan indstille det præcis, som du gerne vil have det. Det giver dig rigtig mange muligheder, når du skal bruge det i din madlavning. Designet på mandolinjernet er kendetegnet ved at være praktisk og enkelt, og det kommer med et blødt non-slip håndtag. OXO Good Grip Slicer Mandolinjern adskiller sig fra andre produkter på markedet ved sin brugervenlighed og skarpe knive.

V-bladene er skarpe, hvilket giver dig de bedste resultater, når du skal skære eller snitte frugt og grønt. Produktets design er enkelt og smart, og OXO Good Grip Slicer Mandolinjern er meget sikkert for dig at bruge. Det er noget af det vigtigste, når det kommer til mandolinjern, som er meget skarpe. Samtidig får du produktet til en rimelig og ganske lav pris, hvilket giver mandolinjernet en god værdi for pengene. Det er desuden værd at bemærke, at produktet klarer sig godt i en test, mens det samtidig er meget populært blandt brugerne.

Fordele og ulemper ved Oxo Good Grip Slicer

Fordele

 • God værdi for pengene
 • Nem at bruge
 • Lækkert design
 • Base og holder kan vaskes i maskine

Ulemper

 • Kan kæmpe med grøntsager

BENRINER NO.95 MANDOLINJERN - SKIVESKÆRER NEMT OG HURTIGT FRUGT OG GRØNTSAGER

Benriner No.95 Mandolinjern er et skarpt mandolinjern af rigtig god kvalitet. Modellen har klaret sig godt i en test foretaget af The New York Times, hvor den bliver kåret til ”Vores valg”.  Produktet får ros på flere punkter, blandt andet designet, som er robust uden at være klodset.  I eksperternes overordnede konklusion lyder det: ”Denne klassiske mandolin, der findes i restaurationskøkkener over hele verden, har knivskarpe, udskiftelige knive og en sikker håndbeskyttelse”.

Dagens bedste priser og tilbud på BENRINER NO.95 MANDOLINJERN:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Meget god stabilitet
 • Holdbar
 • Let

Mere om BENRINER NO.95 MANDOLINJERN

SPECIFIKATIONER

 • Meget god stabilitet
 • Har fingerbeskyttelse for at passe på dine fingre
 • Antal dele: 1
 • Materiale: plastik, rustfrit stål
 • Mål: 13x5x37 cm
 • Vægt: 0,6 kg

Det er dog ikke kun eksperterne hos The New York Times, der anerkender kvaliteten af Benriner No.95 Mandolinjern.  Forbrugerne hos Amazon giver modellen en score på 4.6/5 stjerner. En tilfreds køber giver den 5/5 stjerner og skriver: ”Fantastisk produkt. Favoritmandolin af alle mandoliner”.

En anden køber roser produktet for at kunne skære tynde agurkeskiver og have god holdbarhed: ”Vi kan skære de tyndeste agurkestykker nogensinde. Fremragende produkt. Bladet holder i meget lang tid”

Benriner No.95 Mandolinjern er et produkt af høj kvalitet, som er kendetegnet ved sin gode stabilitet. Det er vigtigt, når du arbejder med et mandolinjern, at det står stabilt, fordi du på den måde mindsker risikoen for uheld. Sikkerheden er meget vigtig for et mandolinjern, og derfor følger der en fingerbeskyttelse med til modellen. Det betyder, at du kan nedbringe risikoen for at få skader, når du bruger jernet.

Produktet er meget velegnet til at skære frugter og grøntsager, men du kan også bruge det til at strimle. På mandolinjernets lige blad er der en trinløs indstilling, som går fra 0,5 mm til 5 mm. Det er smart, fordi du på den måde kan variere det alt efter, hvad du skal skære eller strimle.

Der er placeret en glidebeskyttelse forneden, som gør mandolinjernet nemmere for dig at anvende. Modellen har også en smart hæl, som i praksis betyder, at du kan skære skiverne, så de ryger direkte ned i skålen. Det er muligt at indstille siden, så den er højere end bladet. I praksis vil det sige, at både bladet og dine fingre er bedre beskyttet under opbevaringen. Du bør som udgangspunkt vaske Benriner No.95 Mandolinjern i hånden, men produktet kan godt tåle maskinvask.

Mandolinjernet fra Benriner skiller sig ud på markedet ved at være meget sikkert at anvende, mens det samtidig er af høj kvalitet. Modellen egner sig derfor særligt godt til dig, der går op i kvalitet, men gerne vil have en ekstra sikker model. Samtidig er det et praktisk produkt, som kan være til stor gavn i dagligdagen. Det er en stor hjælp, når du skal skære agurk til dine børns madpakker, eller i forbindelse med madlavning om aftenen.

Med Benriner No.95 Mandolinjern får du desuden et produkt, der har klaret sig godt i test, og som samtidig får ros af forbrugerne.

Fordele og ulemper ved BENRINER NO.95 MANDOLINJERN

Fordele

 • Holdbar
 • Meget god stabilitet
 • Let
 • Har sikkerhedsbeskytter til fingrene

Ulemper

 • Kan kun vaskes i hånden

Microplane Mandolin V-skær - kompakt juliennejern med flere funktioner

 • 4,7/5 stjerner i forbrugeranmeldelser på Amazon

Microplanes mandolinjern vinder stor begejstring hos forbrugerne. På Amazon får Microplane 4,7 ud af 5 mulige stjerner. En af de glade forbrugere skriver: ”Microplane har gjort det igen og lavet et mandolinjern, der er supernemt at betjene, let at rengøre og ikke fylder ret meget i køkkenskuffen.” En anden roser også mandolinjernet til skyerne: ”Det er uundværlig når der laves lækre salater, pommefrites osv. Kan klart anbefale dette fantastiske mandolinjern til andre amatørkokke”.

Dagens bedste priser og tilbud på Microplane Mandolin V-skær:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • God kvalitet
 • Håndbeskytter inkluderet
 • Giver perfekte tynde skiver

Mere om Microplane Mandolin V-skær

SPECIFIKATIONER

 • Tåler opvaskemaskine
 • Materialer: silikone, rustfrit stål og plastik
 • Justerbar skivetykkelse

Mandolinjernet giver dig mulighed for at lave nyt, lækkert mad. Mandolinjernet kan skære grøntsager til perfektion. Det giver både noget på det æstetiske udtryk, men også nye mulighed for at skære grøntsager på en måde, du ikke før har kunnet.

Du kan slippe kreativiteten løs og prøve alle dine gode idéer af. Det er et håndholdt rivejern, hvor du har en håndbeskytter med, da mandolinjern er utroligt skarpe.

Mandolinjernet har flere funktioner. Den fungerer som mandolinjern, der kan skære tynde skiver kartofler, aubergine eller gulerødder, men det er også et juliennejern, hvor du kan få tynde strimler af squash, gulerod eller andet. Hvis du gerne vil lave squash pasta, er et juliennejern ideelt.

Dermed har mandolinjernet en fordel, da det har flere funktioner, end mange andre mandolinjern har.

Du kan få flotte salater med perfekt skårede grøntsager, kartoffelpizza med tynde kartoffelskiver eller imponer dine gæster med squashpasta, som de måske aldrig har prøvet før. Med mandolinjernet kan du prøve sunde retter af på en helt ny måde. Det er sjovt at eksperimentere og finde nye retter. Desuden bliver dine retter utroligt smukke, da mandolinjernet skærer grøntsagerne til perfektion. Gæsterne skal nok blive imponerede over dine evner.

Du får et mandolinjern med et ergonomisk håndtag, så det er behageligt at stå med, når du skærer. Det er vigtigt, at det er nogenlunde behageligt at holde ved, da mandolinjern i det hele taget kan føles lidt ukomfortable, når de er håndholdte.

Fordele og ulemper ved Microplane Mandolin V-skær

Fordele

 • Håndbeskytter inkluderet
 • Giver perfekte tynde skiver
 • God kvalitet
 • Komfortabelt ergonomisk håndtag

Ulemper

 • Begrænset justerbarhed af skivetykkelse
 • Rotoren kan være lidt vanskelig at bruge

KYOCERA MANDOLIN MED KERAMISK BLAD - GØR TILBEREDNINGEN AF MAD MEGET NEMMERE

Det er ikke nogen hemmelighed, at det til tider kan være træls at skulle stå med madlavning hver dag. Men det kan være svært at finde alternativer, som ikke bare er meget dyrere. Men der er altså en løsning. Mandolinjernet fra Kyocera er udstyret med keramisk blad, som meget let kan skære diverse madvarer en del hurtigere, end hvis det blev gjort med kniv.

Dagens bedste priser og tilbud på KYOCERA MANDOLIN MED KERAMISK BLAD:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Maskinvask sikker
 • Perfekt cut hver gang
 • Nem at bruge

Mere om KYOCERA MANDOLIN MED KERAMISK BLAD

SPECIFIKATIONER

 • Antal dele: 1
 • Materiale: plastik
 • Mål: 30x9 cm
 • Vægt: 0,1 kg
 • 10 års garanti

Mandolinjernet fra Kyovera med keramisk blad er 9 cm bredt. Derfor er der ikke mange begrænsninger for, hvilke madvarer der kan skæres herpå. Mandolinjernet kan justeres mellem 0,5 mm til 3 mm. På denne måde kan man altså skære sine råvarer rigtig tynde.

Når man skal lave chips ud af kartofler eller rodfrugter, er det rigtig nemt og hurtigt at skære råvarerne på mandolinen og derved få nogle meget ens snit.

Det tager ikke mange sekunder eller kræfter. Derudover er jernet også perfekt, når der skal snittes grøntsager til burgeren eller til salaten. Man kan også uden problemer bruge mandolinjernet til at snitte ensartede æblestykker til sin æbletærte.

Mandolinjernet er altså et meget praktisk værktøj i køkkenet, som umuligt kan undværes efter første gang. Mandolinjernet er nemt at håndtære, den gør arbejdet meget hurtigere og meget lettere, end det før har været.

Kyocera mandolinjernet kan let gå i opvaskemaskinen. Så efter brug kan man hurtigt smide den i opvaskemaskinen med alt det andet service. Det keramiske blad holder i rigtig lang tid, så der er ingen grund til bekymring i forhold til, om bladet bliver sløvt eller dårligt.

Kyocera mandolinjernet er blevet tildelt prisen som bedst i test i flere forskellige medier. Heriblandt har Alt Om Mad blandt andet nævnt mandolinjernet fra Kyocera som den bedste i test, hvilket kun understreger dets utrolig uundværlige egenskaber.

Fordele og ulemper ved KYOCERA MANDOLIN MED KERAMISK BLAD

Fordele

 • Perfekt cut hver gang
 • Maskinvask sikker
 • Nem at bruge
 • God værdi for pengene
 • Forskellige farvemuligheder

Ulemper

 • Håndbeskytter er lille for nogle hænder

Hvad skal du overveje, før du køber mandolinjern

 • Type: Et mandolinjern er i sig selv et simpelt køkkenredskab, men der findes flere forskellige typer og modeller, som er mere eller mindre avancerede. Du skal have en idé om, hvad du vil bruge dit mandolinjern til, og hvilken type, du i så fald har brug for. Nogle jern er eksempelvis specialiserede til rodfrugter og chips.
 • Størrelse: Størrelsen på dit mandolinjern er både relevant for dig, der skal bruge det, de materialer, du vil arbejde med, og den plads, du har. Dit mandolinjern skal ligge godt i hånden og være til at bruge, og derfor hverken for stort eller småt for dig. Samtidig skal det have en fornuftig størrelse, så det kan gemmes af vejen i dit køkken.
 • Tykkelse: Der er flere forskellige tykkelse på mandolinjern, og det er værd at læse op på, inden du køber. Hvis du for eksempel gerne vil lave tynde chips, skal du ikke have et mandolinjern, der er beregnet til at skære tykke kartoffelskiver. 
 • Pris: Prisen på mandolinjern kan variere meget, og alt fra materiale til producent spiller ind. Find ud af, hvilke mandolinjern får gode anmeldelser, og hvor meget du er villig til at betale. Et godt mandolinjern behøver ikke koste en formue, men du skal have god værdi for pengene, og det er værd at investere lidt i kvalitet.
 • Sikkerhed: Sikkerhed er et vigtigt aspekt, når du skal vælge et mandolinjern. Et godt mandolinjern er utrolig skarpt, og du kan komme til at snitte en god del af fingeren. Derfor bør du se efter mandolinjern med fingerbeskytter.
 • Hvad siger eksperter og forbrugere?: Forbrugere og eksperter er værdifulde for dig som forbruger. Se, hvad andre har at sige om det produkt, du kigger på, ved at undersøge diverse anmeldersider på nettet. Husk, at anmeldere ofte har utrolig meget at sammenligne med, og find derfor også forbrugeranmeldelser, så du kan få at vide, hvordan jernet er at bruge i længere tid frem for ved et par ganges brug.

arrow-more

Hvad er et mandolinjern, og hvad kan det bruges til?

Du stiller måske spørgsmålet omkring hvad er et mandolinjern, samt hvad det bruges til hvis du har hørt andre snakke om hvor smart og effekt det er? Kort sagt, så er et mandolinjern et redskab der er skabt til primært at snitte grønsager samt frugt i nogle flotte skiver. Det er lidt en anden udgave af det rivejern vi kender. Men et opgraderet rivejern, som gør det muligt at snitte/skære dit frugt og grønt i nogle helt tynde skiver eller som stænger.

Hvis du arbejder meget i det orientalske køkken, så vil du elske et mandolinjern. Du kan arbejde med elementer, som alle har den samme tykkelse, hvilket sikrer en jævn tilberedningstid over hele linjen. Du får altså ikke nogle gulerødder der stadig er rå, mens de andre er helt bløde. Det er en kunst at snitte med en almindelig kniv og tager lang tid – nu kan du hurtigt snitte en masse agurker eller tomater i samme tykkelse!

Hvis du dog foretrækker at bruge knive, så kan du læse vores artikel om de bedste knivsæt, hvor vi har samlet et bredt udvalg, som dækker de fleste behov.

Som du nok kan fornemme, så er det et yderst præcist stykke værktøj. Det er heller ikke uden grund at næsten alle restauranter med få undtagelser har dette værktøj i køkkenet – simpelthen fordi det er uundværligt når du først har prøvet det, samt oplevet hvor yderst effektivt det er! Ikke nok med at det er hurtigt at snitte grønt, så bliver det også meget pænere end hvis du står med den store køkkenkniv. Du kan nok fornemme at det også gør noget ved den visuelle del af en ret, og vi er alle bekendt med udtrykket “at spise med øjnene”.

Der er ikke mange ulemper ved et mandolinjern. Du sparer en masse tid på at skære grønt til dine retter, og det bliver meget mere præcist af at benytte dette redskab. Hvad er der ikke at kunne lide?

Hvis du overvejer at investere i et mandolinjern, så bør du absolut gøre det! Det er en beslutning du næppe kommer til at fortryde, og du vil også kunne se begejstringen hos familien når det visuelle udtryk i dine rette tager et skridt op ad stigen.

Vi giver vores varmeste anbefalinger til disse 4 udvalgte modeller – det bliver en fest at lave mad igen!

Se også denne artikel på bomagasinet.dk: Mest populære Mandolinjern

Mens et mandolinjern er et fremragende redskab til at skære grøntsager og frugt i præcise skiver, så skal du bruge en blender, hvis du vil lave smoothies, puréer eller supper. Hvis du er på markedet efter en ny blender, kan jeg varmt anbefale dig at tjekke vores artikel, hvor vi allerede har samlet de bedste for dig.

Ligesom et ordentligt mandolinjern kan være vigtigt, endnu vigtigere er en ordentlig stegepande. Vi har derfor gjort det nemt for dig og samlet de bedste stegepander lige nu for dig, så du ikke behøver, at skulle finde fordele og ulemper ved hver.

BESKRIVELSE AF KILDER OG TESTS

OBS: Selvom følgende kilder har været anvendt i forbindelse med artiklen siden publicering, kan der som følge af udgåede/slettede produkter være kilder, der ikke længere anvendes. Det skyldes tekniske problemer, og vi arbejder lige nu på at forbinde alle henvisninger til kilder med reference, samt slette gamle kilder (April 2024).

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.

I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Ekspert- og testkilder

Allt om Mat

Allt om Mat er Sveriges største madmagasin, som er udkommet siden tilbage i 1970. På deres hjemmeside kan du finde opskrifter, tips til din madlavning og meget mere.

Vi har valgt at citere Allt om Mat, fordi magasinet har bragt en test og vurdering af Kyocera mandolinjernet med keramisk blad. Testpanelet har skåret tomater på en række forskellige mandoliner, hvor modellen fra Kyocera præsterer rigtig godt.

Testen er udført i august 2010

Læs hele testen her

Epicurious.com

Epicurious.com er et digitalt, amerikansk brand, der har fokus på mad og emner, der er relevante i den forbindelse. På deres hjemmeside kan du finde videoer af madlavning, over 30.000 opskrifter og meget mere.

Vi har valgt at citere Epicurious.com, fordi de har anmeldt OXO CHEF?S 2.0. Anmelderen er meget positivt stemt overfor mandolinjernet, som får en positiv bedømmelse.

I vurderingen fremgår det blandt andet, at det er det første mandolinjern, som hjemmekokken har været begejstret over at bruge. OXO CHEF?S 2.0 får ros for at skære som en drøm.

Anmeldelsen er udført den: 23. maj 2017

Læs hele anmeldelsen her

Good Housekeeping

Good Housekeeping er et amerikansk kvindeblad, der beskæftiger sig med en række områder. Det drejer sig blandt andet om diverse opskrifter, tests af udvalgte produkter og forskellige diæter.

Good Housekeeping har testet ni forskellige mandolinjern, som blandt andet tæller OXO CHEF?S 2.0. Modellen klarer sig godt i testen og bliver kåret til det bedste mandolinjern i rustfrit stål.

Eksperterne fremhæver som et plus, at designet i rustfrit stål får produktet til at føles robust.

Testen er udført den: 29. september 2020

Læs hele testen her

The Independent

The Independent er en britisk avis, som blev grundlagt tilbage i 1986. Avisen bringer selvfølgelig nyheder af forskellig karakter, men du kan også finde mere generel information om forskellige emner på hjemmesiden, deriblandt mandolinjern.

Vi har taget avisen med, fordi den har bragt en artikel om mandolinjern, hvor en skribent har afprøvet og anmeldt OXO CHEF?S 2.0. Anmelderen lægger mærke til, at mandolinjernets ben ikke bevæger sig, når du bruger det, hvilket giver en god sikkerhed.

Helt grundlæggende anbefaler skribenten OXO CHEF?S 2.0, hvilket også bliver antydet i overskriften ?Derfor burde vi skifte knive ud med mandolinjern?.

Anmeldelsen er udført den: 4. august 2017

Læs hele anmeldelsen her

The New York Times

The New York Times er en amerikansk avis, der hovedsageligt beskæftiger sig med nyheder af forskellig karakter. På deres hjemmeside kan du dog også finde tests og vurderinger af udvalgte produkter.

Vi har valgt at citere The New York Times, fordi avisen har bragt en test og bedømmelse af Benriner No.95 Mandolinjern, som vi kan anbefale. Her får produktet ros på en række områder og bliver kåret til ?Vores valg? af avisen.

I eksperternes samlede bedømmelse af mandolinjernet lyder det: ?Denne klassiske mandolin, der findes i restaurantkøkkener over hele verden, har knivskarpe, udskiftelige knive og en sikker håndbeskyttelse?.

Testen er opdateret den: 18. juni 2019

Du kan se testen her

The Spruce Eats

The Spruce Eats er en hjemmeside, der helt grundlæggende beskæftiger sig med mad og madlavning af forskellig karakter. På websiden kan du finde anmeldelser af relevante produkter, opskrifter og meget andet.

Vi har citeret The Spruce Eats, fordi de står bag en grundig test og følgende anmeldelse af OXO CHEF?S 2.0. Testpanelet har fokuseret på parametre som pris, design, præstation og specifikationer.

Mandolinjernet scorer en samlet rating på 4.3/5 stjerner, og eksperterne fremhæver blandt andet som en fordel, at modellen har 17 forskellige indstillinger. Mandolinen har ifølge testen mange gode allround-funktioner.

Testen er opdateret den: 10. januar 2020

Læs hele testen her

Don’t Waste Your Money

Don?t Waste Your Money er en hjemmeside, der beskæftiger med at samle informationer om produkter. Formålet er kort fortalt at hjælpe forbrugere med at købe de rette produkter, så de ikke spilder deres penge.

Vi har citeret Don?t Waste Your Money, fordi hjemmesiden har testet og bedømt vores anbefalede OXO Good Grip Slicer Mandolinjern.

Produktet får en samlet score på 8.3/10, og eksperterne skriver blandt andet: ?Håndtaget og drejeknappen er bløde for komfort, og de skridsikre fødder holder mandolinen sikkert på arbejdsfladen?.

Mandolinjernet får også ros for, at klingerne er nemme for dig at fjerne, så du kan komme til at rengøre dem.

Testen er opdateret den: 12. april 2019

Du kan se testen her

Kundeanmeldelser

​​Amazon

Amazon er en udbredt hjemmeside, hvor man kan købe alverdens produkter og anmelde dem som forbruger.

Microplane er blevet anmeldt af forbrugerne. Den har modtaget brugerbedømmelser på Amazon fra mere end 40 kunder.

Du kan se anmeldelserne her

Udover Microplane har forbrugerne også anmeldt Gefu. Den har modtaget brugerbedømmelser på Amazon fra mere end 119 kunder.

Du kan se anmeldelserne her

FAQ

Hvad kan jeg bruge et mandolinjern til?
Du kan bruge et mandolinjern, når du skal snitte fødevarer helt fint ud. Mandolinjernet er designet til, at du kan snitte for eksempel grøntsager ud i helt tynde skiver, da du kan indstille bredden på skiverne på mandolinjernet. Det gør det ligeledes nemmere at skære alle skiverne helt ens.
Er mandolinjern pengene værd?
Ja, det kan bestemt være pengene værd at købe et mandolinjern. Med et mandolinjern bliver det langt nemmere for dig at skære grøntsager og andre fødevarer helt tyndt ud, såvel som at gøre skiverne helt ensartede i tykkelsen. Dermed kan et mandolinjern være en god tilføjelser til ethvert køkken.
Hvad kan jeg skære ud med et mandolinjern?
Du kan generelt skære mange forskellige slags madvarer ud med et mandolinjern. Dog er det nemmest at skære hårde madvarer såsom grøntsager, hårde ost osv. ud på mandolinjernet, men det kan også godt lade sig gøre at skære blødere varer såsom kød ud, hvis du er forsigtig.
Hvilket mandolinjern er det bedste?
Hvilket mandolinjern der er det bedste, afhænger af, hvilket det fungerer bedst for dig. Nogle af de bedste mandolinjern, som mange forbrugere har gode erfaringer med, er dog modellerne Du Chef Mandolinjern, Bron-coucke Mandolinjern og Kyocera Mandolin. Modellerne har alle nogle gode fordele, som gør dem rare at arbejde med.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme