Mandolinjern test 2021 – Her er det bedste mandolinjern

Et mandolinjern er en sjov størrelse. Nogle ved hvad det er og leder efter det bedste mandolinjern, hvorimod andre slet ikke ved hvad der er tale om. Du har måske fundet denne mandolinjern test fordi du er på udkig efter et nyt mandolinjern til det daglige brug i køkkenet derhjemme. Hvis dette er tilfældet, så er du kommet til den rette artikel, da vi tager dig med fra A-Z i udvalget af de bedste mandolinjern. Det er vigtigt at du vælger et mandolinjern af en hvis kvalitet. Derved beholder du masser af kvalitet i maden, samt undgår det mest frygtede ved et mandolinjern, nemlig at komme til at snitte sig i fingrene.

Vi har fundet nogle mandolinjern, som vi ved at du vil kunne bruge i flere år med stor tilfredshed! Pris og kvalitet hænger selvfølgelig sammen, men dog skal du ikke gå ud at købe det dyreste, da det ikke nødvendigvis er bedre end nogle af de billigere alternativer. Alt dette vil vi komme ind på længere nede i vores guide omkring køb af mandolinjern.

Dog kan vi allerede fra start understrege at denne test ikke indeholder de billigste mandolinjern på markedet. Et sløvt mandolinjern er INTET værd. Så istedet for at købe et af de helt billige mandolinjern, så lad hellere vær, da det vil svare til at skylle penge ud i toilettet desværre. Grunden til at vi siger dette er fordi vi i denne test guide tager udgangspunkt i en masse billige mandolinjern, som fra ny af var sløve og ikke formåede at nærme sig nogle af de andre modeller på kvaliteten – primært fordi at kniven var sløv. Alle mandolinjern i denne test-guide er med, på baggrund af en række forskellige forbrugertest.

 

Bedste Mandolinjern Testvinder Set hos:
Du Chef mandolinjern Nej KitchenOne.dk
Bron-coucke mandolinjern Nej KitchenOne.dk
Kyocera Mandolin Nej KitchenOne.dk

Sådan ser vores liste ud over det bedste mandolinjern. Ovenfor kan du få et hurtigt overblik over hvilket du måske skulle købe hvis du kun havde 20 sekunder at overveje dit køb i. Det håber vi ikke er tilfældet, så vi anbefaler at du læser om det enkelte mandolinjern lidt mere grundigt. Nedenfor vil du nemlig kunne finde en uddybning af hvert enkelt mandolinjern, som vi har valgt at placere på vores top 3 liste.

Hvert et mandolinjern på denne liste ligger i forskellige prisniveauer. Der er en grund til at vi har valgt som vi har. Derfor er det vigtigt du læser produktbeskrivelsen inden du køber et nyt mandolinjern. Uden en længere introduktion må vi hellere komme til de 3 mandolinjern vi har valgt at placere på vores liste. God læselyst.


1. OXO Chef’s 2.0 – Anbefales verden over

OXO-Chef-s-Mandolinjern

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Et mandolinjern er et flot og praktisk produkt, som man ikke ser i alt for mange hjem. Det sparer dig tid og energi, og skærer 100 gange mere præcist og symmetrisk end nogen kunne drømme om at gøre det i hånden. Alt i alt er det et smart redskab, man nemt kan gemme væk i skabet, men som gør madlavningen lidt hurtigere og sjovere – og giver mere muligheder i køkkenet.

Dette flotte, rustfri mandolinjern er blevet anbefalet verden over, blandt andet i de amerikanske magasiner TheSpruceEats.com, hvor det har fået 4,3 ud af 5 stjerner, og Epicurious.com. Mandolinjernet er desuden blevet anbefalet af The Independent, og er blevet kåret som det bedste, rustfri mandolinjern af det britiske magasin Good Housekeeping Institute.

Anmelderne er vilde med dette mandolinjern, og de eneste negative punkter, der bliver oplyst om i anmeldelserne, er nogle småting ved designet. Mandolinjernet roses til skyerne for sine mange muligheder og indstillinger, og med det utal af muligheder, man får med dette værktøj, er et par designdetaljer stort set ligegyldige.

Derfor bør du vælge denne

 • Skær præcist
 • Holdbare materialer
 • Det skarpeste på markedet
 • Elegant design

Det professionelle mandolinjern tillader dig at lave alt fra pomfritter til ratatouille, og du kan skære som en mesterkok med utrolig præcision. The Spruce Eats roser mandolinjernet for at være det skarpeste på markedet og skære både grøntsager og frugter til præcision uden problemer – det gælder også blødere ingredienser som tomater. Det utroligt skarpe blad klarer ethvert produkt, og når først man får lært hastigheden, de forskellige produkter kræver for at blive skåret, lover The Spruce Eats at mandolinjernet fra OXO Chef skærer som en drøm!

De elegante og simple design tillader mandolinjernet at passe godt ind i ethvert køkken. Du kan indstille dette jern på 21 forskellige måder, og med tykkelsesindstillinger med intervaller på 0,5 mm kan du lave alt fra almindelige kartofler til hjemmelavede chips. Klingen har desuden variation mellem bølgede og lige, og i jernet er der indbygget julienne- og pomfritklinger. Du får et utal af muligheder, og der er stort set ikke den ret, du ikke kan lave med dette jern.

Jernet kommer selvfølgelig med sikkerhed, så du kan skære så meget som overhovedet muligt af grøntsagerne, uden at få fingrene i fare. Tilmed er der et praktisk non-slip håndtag, så du kan holde godt fast – også selvom madlavningen har varet lidt tid, og køkkenet og redskaberne er blevet våde.

OXO Chef vs. markedet
Mandolinjernet fra OXO Chef er version 2.0. Det er lavet af rustfrit stål og kombinerer de bedste funktioner fra den tidligere model med nye opdateringer, så jernet er endnu lettere at tage i brug. Disse opdateringer er blandt andet et japansk stålblad, der er blevet vinklet optimalt, og et indikatorvindue fra oven, så det bliver hurtigt og nemt at skifte bladindstillingerne.

Et mandolinjern i stål står bedre fast og er mere holdbart end plastik, og når det gælder så skarpt et produkt, er det en udmærket idét at investere lidt. På den måde ved man, man får det allerbedste, og ikke ødelægger det med det samme.

Specifikationer

 • Rustfrit stål

2. De Buyer Ultra – Roses med topanmeldelser fra forbrugere

DeBuyer Ultra

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Det er ikke alle produkter, der skal designes til at se godt ud eller pynte på et køkkenbord. Nogle gange er det funktionalitet og effektivitet, der skal komme først, for at få det bedste mulige produkt. Det er sagen med De Buyer Ultra – et mandolinjern, der måske ikke er en fryd for øjet, men kan give dig præcise og ens skæringer hver eneste gang,

De Buer Ultra mandolinjernet har fået 5 ud af 5 stjerner fra købere hos KitchenOne, og med den præcision, den skærer med, er det ikke svært at se hvorfor. Mandolinjernet kan skære skiver eller strimler på 2, 4 og 10 mm, og du kan tilmed skære dem både riflede eller glatte.

Derfor bør du vælge denne

 • Funktionel
 • Effektiv
 • Kan skære terninger
 • Let at bruge

Mandolinjernet er lavet i rustfrit stål, så du kan sagtens putte det i opvaskemaskinen, hvis du ikke vil vaske op i hånden. Det er vigtigt at passe på, når du arbejder med noget så skarpt som et mandolinjern, men hvis du vil sikre dig, at du får det gjort helt rent og pænt, er det en god idé lige at vaske i hvert fald klingen af i hånden først.

Du kan skære alt fra bløde frugter og grøntsager, for eksempel tomater, mangoer eller blommer, til hårde rodfrugter som kartofler, gulerødder og pastinakker. Med et mandolinjern som dette kan maden hurtig komme til at se mere indbydende ud, og hvis man har børn, kan det især anbefales at prøve det, for at få dem til at spise de grøntsager, de ”ikke kan lide”.

Du kan lave alt fra ratatouille til kartoffelchips og frugtsalat med dette mandolinjern. Det er et professionelt redskab, der er nemt at bruge, og med sin non-stick overflade glider frugt og grønt af uden problemer, når du arbejder. Så skal du ikke frygte, at du er nødt til at have fingrene tæt på klingen. Luftlommer på klingen sørger for, der ikke opstår et vakuum, så intet hænger fast med hjælp af andet end evt. vand eller saft.

Mandolinjernet kan sættes op på bordet på sine ben, så den er så nem og behagelig for dig at bruge, som muligt. Fødderne har anti-slip, så du ikke skal bekymre dig om et vådt køkkenbord, og hvis der virkelig bliver svinet til under madlavningen, kan dele af mandolinjernet skilles ad for lettere rengøring.

De Buyer er et over 200 år gammelt firma, der går op i den højeste kvalitet og godt håndværk til alle, og kalder deres mandolinjern revolutionerende. De ønsker at sprede madglæde og glæde for madlavning, og vil give alle og enhver de værktøjer, de har brug for, for at blive en mesterkok i hverdagen.

DeBuyer Ultra vs. markedet

Dette mandolinjern skiller sig ud, da den også har en funktion, der tillader dig at skære terninger. Det er igen til 2, 4 og 10 mm, den kan indstilles, og på denne måde kan du lave mange forskellige retter, der ville være sværere at lave (og sværere at lave pæne), hvis det skulle skærs i hånden.

Specifikationer

 • Rustfrit stål

 


3. Du Chef mandolinjern

Det første og bedste mandolinjern du kan finde er helt afgjort dette fra Du Chef. Her får du et effektivt redskab med mange justeringsmuligheder der kan benyttes til mange formål. Kort sagt er dette et yderst effektivt redskab!

Mandolinjern du chef

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Med et mandolinjern i denne kvalitet kan du skære mange forskellige emner. Primært er mandolinjernet tiltænkt frugt og grønt, hvilket formegentlig også er det du skal bruge dit nye mandolinjern til. Dette lille køkkenredskab er yderst brugbart, hvilket i høj grad også er grunden til at flere og flere investerer i et mandolinjern.

Forestil dig de mange muligheder du får med et mandolinjern. Kan du skære ensformede argurker? fennikel? Hvidkål? Mulighederne er mange, men du får næppe pænere pynt på din ret, som når du vælger at skære dine elementer med et perfekt mandolinjern. Måske har du brug for at anrette noget lækkert ost? Så er et mandolinjern også perfekt til at skære dette. Dette kunne for at sætte det hele i kontekst være et mandolinjern.

Mange mandolinjern tilbyder kun én tykkelse på skiverne. Her kan du for alvor mærke forskellen fra at gå fra et billigt sløvt mandolinjern, til et kvalitetsjern med flere indstillingsmuligheder. Dette smarte mandolinjern fra Du Chef har 4 niveauer. Du får en samlet pakke hvori der ligger hele 4 forskellige knivblokke, hvor du får tykkelser på 2 mm. 4mm., 7mm. og 10 mm.

Kan du allerede nu forestille dig hvor lækkert dette mandolinjern ville være at have derhjemme?

Sikkerheden er i top på dette mandolinjern. Du får to ben som er udstyret med plastik, hvilket gør at mandolinen er stabil under brug, hvilket gør at du hverken skære dig eller skære skævt.

Ydermere, så er der mulighed for at indstille ved at udskifte knivene på jernet – vælger du et mandolinjern fra Du Chef, så medfølger der hele 4 forskellige knivblokke, der lyder på henholdsvis 2 mm., 4 mm., 7 mm. og 10 mm.

Value for money

Hvis du vælger at du skal være den næste ejer at dette fantastiske mandolinjern, så får du kvalitet for pengene! Det er ingen hemmelighed, at dette er et af de dyrere i vores test, men du får også hvad du betaler for, nemlig kvalitet. Du kan bruge dette jern mange år frem i tiden, så du behøver kun at købe et mandolinjern.

Specifikationer

 • Materiale: Rustfrit stål
 • Mål: 40 x 13,5 x 5,5 cm.

4. Benriner No.95 Mandolinjern – skiveskærer nemt og hurtigt frugt og grøntsager

Benriner No.95 Mandolinjern

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Testresultater

Benriner No.95 Mandolinjern er et skarpt mandolinjern af rigtig god kvalitet. Modellen har klaret sig godt i en test foretaget af The New York Times, hvor den bliver kåret til ”Vores valg”. 

Produktet får ros på flere punkter, blandt andet designet, som er robust uden at være klodset. 

I eksperternes overordnede konklusion lyder det: ”Denne klassiske mandolin, der findes i restaurationskøkkener over hele verden, har knivskarpe, udskiftelige knive og en sikker håndbeskyttelse”. 

Det er dog ikke kun eksperterne hos The New York Times, der anerkender kvaliteten af Benriner No.95 Mandolinjern. 

Forbrugerne hos Amazon giver modellen en score på 4.6/5 stjerner. 

En tilfreds køber giver den 5/5 stjerner og skriver: ”Fantastisk produkt. Favoritmandolin af alle mandoliner”. 

En anden køber roser produktet for at kunne skære tynde agurkeskiver og have god holdbarhed: ”Vi kan skære de tyndeste agurkestykker nogensinde. Fremragende produkt. Bladet holder i meget lang tid”. 

Om Benriner No.95 Mandolinjern

Benriner No.95 Mandolinjern er et produkt af høj kvalitet, som er kendetegnet ved sin gode stabilitet. Det er vigtigt, når du arbejder med et mandolinjern, at det står stabilt, fordi du på den måde mindsker risikoen for uheld. 

Sikkerheden er meget vigtig for et mandolinjern, og derfor følger der en fingerbeskyttelse med til modellen. Det betyder, at du kan nedbringe risikoen for at få skader, når du bruger jernet.

Produktet er meget velegnet til at skære frugter og grøntsager, men du kan også bruge det til at strimle. 

På mandolinjernets lige blad er der en trinløs indstilling, som går fra 0,5 mm til 5 mm. Det er smart, fordi du på den måde kan variere det alt efter, hvad du skal skære eller strimle. 

Der er placeret en glidebeskyttelse forneden, som gør mandolinjernet nemmere for dig at anvende. Modellen har også en smart hæl, som i praksis betyder, at du kan skære skiverne, så de ryger direkte ned i skålen. 

Det er muligt at indstille siden, så den er højere end bladet. I praksis vil det sige, at både bladet og dine fingre er bedre beskyttet under opbevaringen. 

Du bør som udgangspunkt vaske Benriner No.95 Mandolinjern i hånden, men produktet kan godt tåle maskinvask. 

Benriner No.95 Mandolinjern vs. markedet

Mandolinjernet fra Benriner skiller sig ud på markedet ved at være meget sikkert at anvende, mens det samtidig er af høj kvalitet. 

Modellen egner sig derfor særligt godt til dig, der går op i kvalitet, men gerne vil have en ekstra sikker model. 

Samtidig er det et praktisk produkt, som kan være til stor gavn i dagligdagen. Det er en stor hjælp, når du skal skære agurk til dine børns madpakker, eller i forbindelse med madlavning om aftenen. 

Med Benriner No.95 Mandolinjern får du desuden et produkt, der har klaret sig godt i test, og som samtidig får ros af forbrugerne.

Derfor anbefaler vi denne model

 • Meget god stabilitet
 • Har fingerbeskyttelse for at passe på dine fingre

5. OXO Good Grip Slicer Mandolinjern – alsidigt mandolinjern

OXO Good Grip Slicer Mandolinjern

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Testresultater

OXO Good Grip Slicer Mandolinjern er et praktisk og brugervenligt produkt, der har præsteret godt i test. Testen er foretaget af dontwasteyourmoney.com, som giver mandolinjernet en meget positiv vurdering. 

Modellen scorer en samlet rating på 8.3/10, og her skriver eksperterne blandt andet: ”Håndtaget og drejeknappen er bløde for komfort, og de skridsikre fødder holder mandolinen sikkert på arbejdsfladen”. 

Produktet får desuden ros for, at knivene er nemme for dig at fjerne, så du kan rengøre dem. 

Det er ikke bare eksperter, men også forbrugere, der anerkender fordelene ved OXO Good Grip Slicer Mandolinjern. 

Forbrugerne hos Amazon har vurderet modellen til en rating på 4.6/5 stjerner. Det sker på baggrund af mere end 10.800 anmeldelser af brugere fra en lang række lande. 

En glad køber giver mandolinjernet 5/5 stjerner og skriver: ”Meget tilfreds med dette køb, gør madlavning til en leg og sparer meget tid”. 

Flere kunder roser også mandolinjernet for at være rigtig nemt at bruge, mens det også har et godt design. 

Om OXO Good Grip Slicer Mandolinjern

Mandolinjernet fra OXO kommer med nogle meget skarpe og effektive V-knive. De gode klinger betyder, at du med et OXO Good Grip Slicer Mandolinjern kan snitte og skære til perfektion. 

Det kan både være frugt og grønt, du skærer, og du kan derfor bruge produktet i mange sammenhænge. 

Modellen er kendetegnet ved at være meget sikker for dig at bruge. Det er vigtigt, når det kommer til et mandolinjern, hvor bladene er uhyggeligt skarpe. Produktet kommer med en praktisk holder til frugter og grøntsager, som beskytter dine fingre. 

Derudover er OXO Good Grip Slicer Mandolinjern meget let at opbevare, hvilket er praktisk i både store som små køkkenet. Modellen kan klappes sammen og låses, når du ikke bruger det, så det ikke fylder ret meget. 

Modellen kommer desuden med en struktureret overflade. I praksis vil det sige, at råvarerne ikke klæber sig fast, hvilket gør produktet lettere for dig at bruge. 

Mandolinjernet kan justeres i højden, så du kan indstille det præcis, som du gerne vil have det. Det giver dig rigtig mange muligheder, når du skal bruge det i din madlavning. 

Designet på mandolinjernet er kendetegnet ved at være praktisk og enkelt, og det kommer med et blødt non-slip håndtag. 

OXO Good Grip Slicer Mandolinjern vs. markedet

OXO Good Grip Slicer Mandolinjern adskiller sig fra andre produkter på markedet ved sin brugervenlighed og skarpe knive. 

V-bladene er skarpe, hvilket giver dig de bedste resultater, når du skal skære eller snitte frugt og grønt. 

Produktets design er enkelt og smart, og OXO Good Grip Slicer Mandolinjern er meget sikkert for dig at bruge. Det er noget af det vigtigste, når det kommer til mandolinjern, som er meget skarpe. 

Samtidig får du produktet til en rimelig og ganske lav pris, hvilket giver mandolinjernet en god værdi for pengene. 

Det er desuden værd at bemærke, at produktet klarer sig godt i en test, mens det samtidig er meget populært blandt brugerne. 

Derfor anbefaler vi denne model

 • Meget skarpe V-knive
 • Utrolig nemt og sikkert at bruge

6. Bron-coucke mandolinjern

Du synes måske at det første mandolinjern på vores testliste var lidt for fancy og måske lidt for dyrt? Så er det godt at vi kan gå videre på vores liste. Som nummer to på vores mandolinjerns test finder du et fantastisk jern fra Bron Coucke! Dette er et mandolinjern med faste knive, dog kan de både skiftes og slibes hvis der måtte opstå behov for dette.Mandolinjern Coucke

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Det kan være en markant stort fordel at du nemt kan afmontere de rustfrie klinger og slibe den, derved opretholder du høj kvalitet i dine skiver. Dette mandolinjern er også af den høje kvalitet ligesom det første på vores liste, dog er dette lidt billigere hvis budgettet er lidt mindre. Det er yderst velegnet til at skære nogle pæne og ensformige skiver af blandt andet kartoffel, parmasan, løg, citron mv.

Nogle af specifikationerne kan opsummeres således:

 • Rustfrit stål
 • Maskinvask: Nej
 • Måler: 41×13,5×4,5 cm
 • Vægt: 1,5 kg
 • Leveres uden slæde
 • Professionel

Med disse specifikationer kan vi hurtigt blive enige om at dette er det perfekte redskab til at snitte frugt og grønt. Du kan dog også skære nogle lækre gulerodsstænger med dette jern. Hvad er mere lækkert en sommerdag en nogle friske gulerodsstave i en noget koldt vand? Muligheden er der i hvert fald!

Et mandolinjern som dette er rart at have i husholdingen når man laver orientalsk inspireret mad, men også hvis du blot skal lave en helt almindelig salat.

Et mandolinjern er ikke et must for de fleste, men hvis man er fortaler for lækker og indbydende retter, så bliver du godt hjulpet på vej i køkkenet af et mandolinjern som dette. Et sikkert valg.


7. Kyocera Mandolin med keramisk blad – gør tilberedningen af mad meget nemmere

Kyocera Mandolin med keramisk blad

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Det er ikke nogen hemmelighed, at det til tider kan være træls at skulle stå med madlavning hver dag. Men det kan være svært at finde alternativer, som ikke bare er meget dyrere. Men der er altså en løsning. Mandolinjernet fra Kyocera er udstyret med keramisk blad, som meget let kan skære diverse madvarer en del hurtigere, end hvis det blev gjort med kniv.

Mandolinjernet fra Kyovera med keramisk blad er 9 cm bredt. Derfor er der ikke mange begrænsninger for, hvilke madvarer der kan skæres herpå. Mandolinjernet kan justeres mellem 0,5 mm til 3 mm. På denne måde kan man altså skære sine råvarer rigtig tynde.

Når man skal lave chips ud af kartofler eller rodfrugter, er det rigtig nemt og hurtigt at skære råvarerne på mandolinen og derved få nogle meget ens snit. Det tager ikke mange sekunder eller kræfter. Derudover er jernet også perfekt, når der skal snittes grøntsager til burgeren eller til salaten. Man kan også uden problemer bruge mandolinjernet til at snitte ensartede æblestykker til sin æbletærte.

Mandolinjernet er altså et meget praktisk værktøj i køkkenet, som umuligt kan undværes efter første gang. Mandolinjernet er nemt at håndtære, den gør arbejdet meget hurtigere og meget lettere, end det før har været.

Kyocera mandolinjernet kan let gå i opvaskemaskinen. Så efter brug kan man hurtigt smide den i opvaskemaskinen med alt det andet service. Det keramiske blad holder i rigtig lang tid, så der er ingen grund til bekymring i forhold til, om bladet bliver sløvt eller dårligt.

Kyocera mandolinjernet er blevet tildelt prisen som bedst i test i flere forskellige medier. Heriblandt har Alt Om Mad blandt andet nævnt mandolinjernet fra Kyocera som den bedste i test, hvilket kun understreger dets utrolig uundværlige egenskaber.


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Outlet section for .dk

Japansk mandolin, 65mm

Det fjerde mandolinjern på vores testliste bringer os til endnu en japansk model. Som vi lærte i produktbeskrivelsen ovenfor, så er dette et japansk serie produceret jern, hvilket gør at det blot går under betegnelsen et japansk mandolinjern.

Japansk mandolin, 65mm

Kort sagt, så er denne mandolin lidt mindre en produktet ovenfor. Det henvender sig primært til dig der måske ikke skal bruge et hver dag, men nærmere blot har brug for at snitte lidt grønsager til perfektion til din orientalsk inspirerede ret.

Med 65mm, så er der stadig rig mulighed for at skære de mest normale madvarer. Dette japanske jern er specielt godt til produkter som fennikel, løg, hvidløg, hvidkål, rødkål mv. Dog kan det også være yderst ideelt hvis du skal arbejde med lidt hårde oste. Dette kunne være en lækker parmesan ost, hvor du til at toppe retten lige har brug for nogle pæne skiver.

Specifikationer

 • Material: Melamin
 • Leveres med skær i tre bredder: 1, 2 og 3 mm.
 • Maskinvask: Nej
 • Mål: 11×31,5×3 mm

Som du kan læse under specifikationerne, så har du mulighed for at skære i tre bredder/tykkelser. Dette er super anvendeligt i daglig brug, da alle emner ikke nødvendigvis skal være samme tykkelse.

Hvis du er på udkig efter et mandolinjern til daglig brug, så kan dette være et af de bedste bud på et hverdagsjern. Du får kvalitet for penge, og du kan købe produktet for relativ få penge, og derved komme godt i gang med at bruge mandolinjern.


Japansk mandolin, 95mm

På 3. pladsen i vores mandolinjern test finder vi et fantastisk Japansk mandolinjern fra Bron Coucke. Grundet det japanske serienavn, så vil du formegentlig blot kende det som et japansk jern. Her får du virkelig kvalitet for pengene hvis du er ude efter et mandolinjern til daglig brug. Vi har haft en eksklusiv mulighed for at teste dette brugbare køkkenredskab og vi er imponeret! Til trods for at vi har at gøre med en relativ billig model, så er det virkelig et redskab der danner rammerne for lækre udskæringer af den mad du ønsker at servereJapansk mandolinjernHvis vi ignorer designet der ikke er videre imponerende, så er der kvalitets mæssigt ikke en finger at sætte på denne japanske udgave fra Bron Coucke. Selve mandolinen måler 95 mm, hvilket gør det til en større en af slagsen. Der hvor prisen kommer til sin ret er at antallet af indstillingsmuligheder er en anelse mindre en på de tidligere nævnte modeller. Det skarpe skær kan indstilles til henholdsvis 1, 2 og 3 mm, hvilket ofte er yderst rigeligt til helt almindelig dagligdags brug, hvilket nok også er den primære målgruppe for dette japanske mandolinjern.

Resultatet af dine udskærringer er ensartet takket være den skarpe kniv der er monteret. Et ensartet resultat er altid rart når vi har med mad at gøre, da det hurtigt kan virke mærkeligt hvis ikke de udskårne elementer er ens. Det kan også være en fordel hvis du skærer nogle emner, som skal steges af på panden eller fungere som dække på en ovnret – så sikrer du dig ens tilberedning hvilket må være et must!

Hvis du er perfektionist i et køkken, så er dette Japanske mandolinjern fra Bron Coucke helt klart et fornuftigt valg!

Det perfekte alternativ

Hvis du bliver den heldige ejer af sådan et jern, (du kan måske allerede forestille dig de retter du skal lave) så kommer du næppe til at savne det traditionelle rivejern. Dette er den perfekte erstatning og leverer ren kvalitet.

Hvis du blot er på udkig efter en model til daglig brug, så er dette helt perfekt! 

Specifikationer

 • Materiale: Melamin
 • Mål: 15 x 35 x 3,3 cm.

Outlet section for .dk

 

Se også denne lignende artikel på vores side: TOPMADRASSER – FULD KØBEGUIDE (2020)


Hvad er et mandolinjern og hvad kan det bruges til?

Du stiller måske spørgsmålet omkring hvad er et mandolinjern, samt hvad det bruges til hvis du har hørt andre snakke om hvor smart og effekt det er? Kort sagt, så er et mandolinjern et redskab der er skabt til primært at snitte grønsager samt frugt i nogle flotte skiver. Det er lidt en anden udgave af det rivejern vi kender. Men et opgraderet rivejern, som gør det muligt at snitte/skære dit frugt og grønt i nogle helt tynde skiver eller som stænger.

Hvis du arbejder meget i det orientalske køkken, så vil du elske et mandolinjern. Du kan arbejde med elementer, som alle har den samme tykkelse, hvilket sikrer en jævn tilberedningstid over hele linjen. Du får altså ikke nogle gulerødder der stadig er rå, mens de andre er helt bløde. Det er en kunst at snitte med en almindelig kniv og tager lang tid – nu kan du hurtigt snitte en masse agurker eller tomater i samme tykkelse!

Som du nok kan fornemme, så er det et yderst præcist stykke værktøj. Det er heller ikke uden grund at næsten alle restauranter med få undtagelser har dette værktøj i køkkenet – simpelthen fordi det er uundværligt når du først har prøvet det, samt oplevet hvor yderst effektivt det er! Ikke nok med at det er hurtigt at snitte grønt, så bliver det også meget pænere end hvis du står med den store køkkenkniv. Du kan nok fornemme at det også gør noget ved den visuelle del af en ret, og vi er alle bekendt med udtrykket “at spise med øjnene”.

Der er ikke mange ulemper ved et mandolinjern. Du sparer en masse tid på at skære grønt til dine retter, og det bliver meget mere præcist af at benytte dette redskab. Hvad er der ikke at kunne lide?

Hvis du overvejer at investere i et mandolinjern, så bør du absolut gøre det! Det er en beslutning du næppe kommer til at fortryde, og du vil også kunne se begejstringen hos familien når det visuelle udtryk i dine rette tager et skridt op ad stigen.

Vi giver vores varmeste anbefalinger til disse 4 udvalgte modeller – det bliver en fest at lave mad igen!

Se også denne artikel på bomagasinet.dk: Mest populære Mandolinjern

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Allt om Mat

Allt om Mat er Sveriges største madmagasin, som er udkommet siden tilbage i 1970. På deres hjemmeside kan du finde opskrifter, tips til din madlavning og meget mere.   

Vi har valgt at citere Allt om Mat, fordi magasinet har bragt en test og vurdering af Kyocera mandolinjernet med keramisk blad. Testpanelet har skåret tomater på en række forskellige mandoliner, hvor modellen fra Kyocera præsterer rigtig godt. 

Testen er udført i august 2010

Læs hele testen her 

Epicurious.com

Epicurious.com er et digitalt, amerikansk brand, der har fokus på mad og emner, der er relevante i den forbindelse. På deres hjemmeside kan du finde videoer af madlavning, over 30.000 opskrifter og meget mere. 

Vi har valgt at citere Epicurious.com, fordi de har anmeldt OXO CHEF’S 2.0. Anmelderen er meget positivt stemt overfor mandolinjernet, som får en positiv bedømmelse. 

I vurderingen fremgår det blandt andet, at det er det første mandolinjern, som hjemmekokken har været begejstret over at bruge. OXO CHEF’S 2.0 får ros for at skære som en drøm. 

Anmeldelsen er udført den: 23. maj 2017

Læs hele anmeldelsen her

Good Housekeeping 

Good Housekeeping er et amerikansk kvindeblad, der beskæftiger sig med en række områder. Det drejer sig blandt andet om diverse opskrifter, tests af udvalgte produkter og forskellige diæter.  

Good Housekeeping har testet ni forskellige mandolinjern, som blandt andet tæller OXO CHEF’S 2.0. Modellen klarer sig godt i testen og bliver kåret til det bedste mandolinjern i rustfrit stål. 

Eksperterne fremhæver som et plus, at designet i rustfrit stål får produktet til at føles robust. 

Testen er udført den: 29. september 2020

Læs hele testen her

The Independent

The Independent er en britisk avis, som blev grundlagt tilbage i 1986. Avisen bringer selvfølgelig nyheder af forskellig karakter, men du kan også finde mere generel information om forskellige emner på hjemmesiden, deriblandt mandolinjern. 

Vi har taget avisen med, fordi den har bragt en artikel om mandolinjern, hvor en skribent har afprøvet og anmeldt OXO CHEF’S 2.0. Anmelderen lægger mærke til, at mandolinjernets ben ikke bevæger sig, når du bruger det, hvilket giver en god sikkerhed. 

Helt grundlæggende anbefaler skribenten OXO CHEF’S 2.0, hvilket også bliver antydet i overskriften ”Derfor burde vi skifte knive ud med mandolinjern”.  

Anmeldelsen er udført den: 4. august 2017

Læs hele anmeldelsen her 

The New York Times

The New York Times er en amerikansk avis, der hovedsageligt beskæftiger sig med nyheder af forskellig karakter. På deres hjemmeside kan du dog også finde tests og vurderinger af udvalgte produkter. 

Vi har valgt at citere The New York Times, fordi avisen har bragt en test og bedømmelse af Benriner No.95 Mandolinjern, som vi kan anbefale. Her får produktet ros på en række områder og bliver kåret til ”Vores valg” af avisen. 

I eksperternes samlede bedømmelse af mandolinjernet lyder det: ”Denne klassiske mandolin, der findes i restaurantkøkkener over hele verden, har knivskarpe, udskiftelige knive og en sikker håndbeskyttelse”.

Testen er opdateret den: 18. juni 2019

Du kan se testen her

The Spruce Eats

The Spruce Eats er en hjemmeside, der helt grundlæggende beskæftiger sig med mad og madlavning af forskellig karakter. På websiden kan du finde anmeldelser af relevante produkter, opskrifter og meget andet. 

Vi har citeret The Spruce Eats, fordi de står bag en grundig test og følgende anmeldelse af OXO CHEF’S 2.0. Testpanelet har fokuseret på parametre som pris, design, præstation og specifikationer. 

Mandolinjernet scorer en samlet rating på 4.3/5 stjerner, og eksperterne fremhæver blandt andet som en fordel, at modellen har 17 forskellige indstillinger. Mandolinen har ifølge testen mange gode allround-funktioner. 

Testen er opdateret den: 10. januar 2020

Læs hele testen her

Don’t Waste Your Money

Don’t Waste Your Money er en hjemmeside, der beskæftiger med at samle informationer om produkter. Formålet er kort fortalt at hjælpe forbrugere med at købe de rette produkter, så de ikke spilder deres penge.

Vi har citeret Don’t Waste Your Money, fordi hjemmesiden har testet og bedømt vores anbefalede OXO Good Grip Slicer Mandolinjern. 

Produktet får en samlet score på 8.3/10, og eksperterne skriver blandt andet: ”Håndtaget og drejeknappen er bløde for komfort, og de skridsikre fødder holder mandolinen sikkert på arbejdsfladen”. 

Mandolinjernet får også ros for, at klingerne er nemme for dig at fjerne, så du kan komme til at rengøre dem.

Testen er opdateret den: 12. april 2019

Du kan se testen her

Denne side er anmeldt af: Liv N. Villadsen Rating 10/10