Test af MIDI keyboard – Testanmeldelse af de 10 bedste MIDI keyboards 

I dag er det muligt for enhver musiker uanset alder og erfaring at producere musik. De mange digitale musiktjenester udvider distributionsmulighederne, og Youtube.com er med til at skabe en platform for både upcoming-, professionelle- og amatørmusikere. 

Et MIDI keyboard (eller MIDI controller som det også kaldes) er et uundværligt instrument, når du vil indspille og producere din egen musik derhjemme eller i øvelokalet med dit band. Det smarte og funktionelle, lille keyboard kan sluttes til din computer via USB stik.  

Der findes forskellige udgaver af det uundværlige redskab til studieopsætning. Om du er til en model med 30 eller 80 tangenter, afhænger af dine ønsker for musik, dit budget samt størrelsen på dit øvelokale.

Herunder finder du testanmeldelser af de 10 bedste MIDI keyboards på markedet.

Studiologic SL88 Studio MIDI controller – Testvinder 

Studiologic SL88 Studio MIDI controller

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Testanmeldelser 

Når du har høje ambitioner om at producere egen musik, skal du også have det bedste udstyr til formålet. Det får du med dette MIDI keyboard fra Studiologic med 88 tangenter, der får 5/5 stjerner hos DanGuitar.dk. Den høje brugervenlighed og de mange funktioner gør controlleren til det bedste Premium valg.

Om

Med erfaring indenfor produktion af musik ved du, at du har brug for de mest alsidige forhold til indspilning. Når det kommer til MIDI controllere, handler det om at vælge dem i bedste kvalitet og med flest tangenter. Studiologoc SL88 Studio er MIDI controlleren til dig, der vil indspille musik i alle genre. 

De mange tangenter giver dig et større og bredere lydrepertoire at arbejde med. Dermed kan du eksperimentere med både elektronisk musik, pop og rock. 

Dette højkvalitetskeyboard giver dig de mest autentiske spilleoplevelser og de bedste funktioner. MIDI keyboardet er udstyret med et TFT-farvedisplay, som sammen med 6-vejsnavigationsknappen giver dig smidighed til at navigere mellem alle funktionerne.

Den helt store, tekniske fordel ved Studiologic SL88 er de brugerstyrede indstillingsmuligheder. Du kan programmere keyboardet i forskellige anslagsfølsomheder. Afhængig af hvilken genre du spiller, kan der være forskel på, hvor bløde eller hårde anslag du arbejder med.

Udvalgte specifikationer

 • Høj kvalitet 
 • Mange funktioner og programmer
 • Egner sig for dig med høje ambitioner og drømme om egen musikproduktion 
 • Forskellige anslagsfølsomheder
 • 2 MIDI porte
 • Farve LCD skærm
 • 9V strømforsyning medfølger

ROLAND A-800PRO-R – Premium valg 

ROLAND A-800PRO-R

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Testanmeldelser

ROLAND A-800PRO-R er MIDI keyboardet for dig, som går op i højeste kvalitet. Controlleren giver dig alle de lyde, egenskaber og funktioner, som du har brug for til dine musikproduktioner.

Controlleren får 4/5 stjerner i de rosende kundeanmeldelser hos SoundStoreXL.dk.

Om

I flere årtier har ROLAND været forbundet med høj kvalitet og nyeste designs, når det kommer til udstyr og musikinstrumenter. Producenten står bag en række nyskabelser og er frontførende i forhold til at udvikle tilbehør til musikere med den nyeste teknik. 

Deres keyboards er ingen undtagelse. ROLAND A-800PRO-R er udstyret med 61 følsomme tangenter, har hele 45 brugerprogrammer og giver dig mulighed for at tilkoble expression pedaler. Dette er ideelt for dig, som vil skaber masser af volumen i din musik.

Det tidløse og stilrene design i sort/hvid kan passe ind på ethvert kontor eller øvelokale.

På trods af den høje kvalitet og de mange funktioner, kan du købe ROLAND A-800PRO-R til en pris, hvad der svarer til en controller fra mellemprisklassen.

Udvalgte specifikationer

 • Højeste kvalitet
 • 45 brugerprogrammer
 • Stilfuldt design 
 • Ideel for dig som har erfaring med musikproduktion 
 • Du kan tilslutte expression pedaler til
 • Skarp pris 

YAMAHA PSRF51 – GODT MIDI KEYBOARD TIL DEN MINDRE PIANIST

Yamaha PSRF51 Keyboard

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

TESTANMELDELSER

Yamaha PSRF51 keyboardet er kommet på radaren hos mange testsider. Derfor er der en del information at hente om det, inden man trykker køb. Keyboardet høster særligt ros for dets brugervenlighede og intuitive kontroller – det er et perfekt keyboard til en, der gerne vil lære at spille. Også prisen er fremhævet mange steder. Det er et budgetvenligt keyboard i god kvalitet.

OM

Midi keyboardet fra Yamaha vejer blot 3,4 kilo, og derfor får du ingen problemer med at rykke din øvelsesplatform rundt. Du kan bruge det i øvelokalet, på værelset og tage det med til hjemmekoncert i stuen.

Desuden har Yamaha kreeret PSRF51 modellen med øje for, at det skal være lige til og sjovt, når man vil lære at spille keyboard. Du for rigtig mange funktioner med i købet. Heriblandt 120 toner, 30 noder og 114 rytmer, som kan hjælpe dig på vej til at blive stærk på tangenterne. Keyboardet er fremstillet i plastik, og det har 61 tangenter. Desuden er det batteridrevet og kører på seks AA-batterier – disse er ikke inkluderet ved køb.

UDVALGTE SPECIFIKATIONER:

 • Mål: L94 x D30,6 x H10,9 centimeter
 • 61 tangenter
 • Vægt: 3,4 kg
 • Godt begynderkeyboard

 

Arturia Minilab MKII – Bedst til begynderen

Arturia Minilab MKII

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Testanmeldelser 

Vil du i gang med at lave din egen musik, skal du gå efter en controller, der er nem at navigere på, og som er designet med få tangenter. Denne controller fra Arturia gør det nemt for dig at begynde på musikindspilning. MIDI keyboardet er designet med 16 følsomme tangenter, og det kåres med 4/5 stjerner hos SoundStoreXL.dk.

Om

Som det gælder med alle andre instrumenter, handler det om at finde en udgave til at begynde med, som matcher dine ambitioner og dine ønsker. Som nybegynderen med musikproduktion drejer det sig om at finde en MIDI controller, som er nem at komme i gang med, og som giver dig de vigtigste funktioner.

Der er ingen grund til at vælge det dyreste produkt på markedet, selvom du har høje ambitioner som nybegynder. Med en dyr MIDI controller, får du også et teknisk avanceret keyboard, som kan være kompliceret at begynde med.

Arturia Minilab MKII giver alle de lyde, du har brug for som producer. 

Controlleren giver dig adgang til verdens førende musikindspilningsprogram – Abelton Live Lite. Med det kan du indspille, optage, redigere og mixe, som du har lyst til.

Den smarte og kompakte størrelse kan nemt integreres i studiet eller ved arbejdsstationen derhjemme.

Udvalgte specifikationer

 • Kvalitetscontroller til nybegynderen
 • Giver adgang til Abelton Live Lite
 • Nem at anvende og komme godt i gang med
 • Masser af features og lyde
 • Kompakt og praktisk størrelse

Korg Microkey 25 – Bedst til børn

Korg Microkey 25

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Testanmeldelser

Er dit barn derhjemme begyndt at få interesse for musikindspilning, og vil du give din søn eller datter en enkel og velfungerende MIDI controller? SÅ skal du vælge denne Korg Microkey 25, der anmeldes med 4,5/5 stjerner af musikerne hos SoundStoreXL.dk.

Om

Til børn gælder det om at finde instrumenter og udstyr til musik, som matcher deres niveau. Det gælder både i forhold til design på et instrument og i forhold til omfang af teknik og funktioner.

Når det kommer til hjemmeproduktion af musik, giver du dit barn den mest problemfrie opstart med en simpel men velfungerende MIDI controller. Korg Microkey henvender sig til de yngre musikere, som skal til at skabe deres første erfaringer med indspilning, lydkombinationer og musikeffekter.

Det smarte, lille keyboard er udstyret med 15 tangenter og har tuner til volumen og pitch bend. Disse features er nogle af de vigtigste funktioner, som giver alsidighed i indspilning og gør det muligt at eksperimentere med forskellige effekter.

Korg Microkey 25 sælges til en favorabel, lav pris, så du med økonomisk, god samvittighed kan forære dit barn et godt MIDI keyboard og stimulere drømmene om at blive producer.

Udvalgte specifikationer

 • 15 følsomme tangenter 
 • Tuner til lyd og pitch bend
 • Nem at anvende 
 • God kvalitet 
 • Budgetvenlig pris

ROLAND A-49-WH – Bedste MIDI keyboard til hjemmestudiet 

ROLAND A-49-WH

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Testanmeldelser

Har du dit eget studie derhjemme, skal du indrette det med de mest velfungerende instrumenter og den bedst teknik til musikproduktion på markedet. Dette keyboard fra ROLAND giver dig funktioner til indspilning i højeste kvalitet. Keyboardet er kåret med 4,5/5 stjerner hos SoundStoreXL.dk.

Om

Vil du tage din musikproduktion til et nyt niveau med eget studie i hjemmet, er en MIDI controller med mange funktioner og af høj kvalitet et uundværligt redskab. 

ROLAND er det bedste mærke af teknik og udstyr til musikproduktion, du kan vælge. Med denne A-49-WH model får du et velfungerende kvalitetskeyboard, som du kan gøre brug af i mange år frem.

Controlleren befinder sig i mellemstørrelsen af MIDI keyboards med sine 49 følsomme tangenter. Dette tangentantal er ideelt og giver dig de oktaver, som du har brug for til indspilning af musik i forskellige genre og tonelejer.

Det enkle og hvide design vil skabe et stilfuldt look i dit studie, uanset hvilke andre instrumenter og andet teknik du vil indrette rummet med. 

Spiller du i band, kan det være en fordel at vælge en MIDI controller med simple funktioner. Dette gør det muligt for alle bandmedlemmer at kunne administrere enheden.

Udvalgte specifikationer

 • Elegant og tidløst design 
 • Højkvalitetscontroller 
 • 49 tangenter med stor anslagsfølsomhed
 • Du får teknik til musikproduktion fra én af verdens førende kvalitetsproducenter
 • Enkel at navigere på
 • Mange effekter for at arbejde med lyde

Native Instruments Komplete Kontrol A25 – de bedste funktioner

Native Instruments Komplete Kontrol A25

Link til produktet

Om

Produktion af musik handler om at kunne arbejde og eksperimentere med et stort repertoire af lyde og effekter. Er du erfaren med at spille på klaver men har aldrig arbejdet med produktion, skal du vælge et MIDI keyboard, der giver dig de bedste funktioner og den største kvalitet på lydene. 

Dette produkt fra Native Instruments er designet til dig, som er vant til klaverspil. Keyboardet er udstyret med semi-faste tangenter, der giver dig et smidigt spil og stor kontrol. 

Med det indbyggede software kan du arbejde med en lang række instrumenter og lydeffekter fra slagtøj. 

De mange knapper og den velspillende funktion gør Native Instruments Komplete Kontrol A25 til et brugervenligt MIDI keyboard, der giver dig fuld kontrol over din musik.

Udvalgte specifikationer

 • 8 knapper til kontrol (tempo, tonehøjde og oktaver)
 • Smart og kompakt design
 • Perfekt for dig som kender til akkord- og klaverspil
 • Højkvalitetssoftware

SubZero CommandKey25 Bag Pack – Transportabelt MIDI keyboard

SubZero CommandKey25 Bag Pack

Link til produktet

Om

De fleste MIDI controllere er designede med alt fra 30-80 tangenter. Disse modeller er beregnet til at have stående ved skrivebordet derhjemme eller være en del af studieopsætningen i øvelokalet. 

Dette MIDI keyboard fra SubZero har 25 berøringsfølsomme tangenter, tonehøjde- og moduleringsknapper samt 16 kodere. Alt i alt giver det dig et funktionelt og smart MIDI keyboard i praktisk, rejsevenlig udgave. 

Det er ideelt for dig, som har brug for at kunne tage din controller med dig på farten, når du skal indspille med band.

Foruden de mange funktioner i forhold til at arbejde med lyde, tonehøjder og tempi får du også 8 præindstillede brugerprogrammer, som gør dine musikoplevelser endnu mere alsidige og underholdende.

Den smalle størrelse gør det nemt for dig at have din controller ved hånden, når du sidder ved dit skrivebord. Det fylder ikke mere end en tablet, og det optager ikke visuel plads i hjemmet.

Udvalgte specifikationer

 • Praktisk, rejsevenlig størrelse
 • Mange indstillingsmuligheder for tempo, tonehøjde og klang
 • 8 forudindstillede brugerprogrammer 
 • Leveres med et smart etui til beskyttelse
 • Keyboardet kan nemt ligge ved dit skrivebord uden det optager plads eller generer
 • USB strømforsyning

Alesis Vortex Trådløs 2 – Bedst til professionel 

Alesis Vortex Trådløs 2

Link til produktet

Om

Som professionel producer har du brug for de mest frie forhold til musikindspilning. Det får du med denne trådløse MIDI controller, der har 37 følsomme tangenter og Pich Bend kontrol.

Alesis Vortex er én af de førende keytars, der anvendes af både professionelle musikere og producere med høje ambitioner.

MIDI contolleren er en blanding mellem en guitar og et MIDI keyboard. Den holdes som en guitar, og fungerer som et keyboard (derfor det navnet ”keytar”). Placeringerne af alle knapper er nøje gennemtænkt, så du nemt kan navigere mellem forskellige funktionerne under indspilning. 

Den velspillende keytar giver dig de bedste features til at forme egne lydeffekter.

Du får de mest alsidige indspilningsoplevelser med Alesis Vortex. Teknikken og softwaret er af højeste kvalitet, og det smarte design med baggrundbelysning gør det autentisk at producere musik for enhver.

Udvalgte specifikation

 • Det trådløse design giver dig masser af frihed til indspilning
 • Pich Bend funktion
 • Masser af fede lyde og features 
 • USB kabel medfølger
 • Baggrundsbelyste knapper og funktioner

Alesis Q49 – Nyeste model med masser af features

Alesis Q49

Link til produktet

Om

Hører du til de producere, som vil have det nyeste og mest velfungerende teknik på markedet? Så kan denne model fra kvalitetsbevidste Alesis være det rette valg for dig. 

Der designes og udvikles hele tiden nye MIDI keyboards, der udvider dine valgmuligheder. De kommer med ny teknik og nye egenskaber, der giver dig masser af alsidige funktioner til at arbejde med lyde.

Alesis Q49 er MIDI keyboardet for dig, som går efter at få det største repertoire af features. 

Én af de helt store anvendelsesmæssige fordele ved at vælge en moderne controller er, at du kan bruge den både til Mac, iPad eller din computer. Dermed har du frie rammer til at indspille musik på forskellige enheder.

Det elegante og tidløse design kan skabe stil i hjemmestudiet, eller når du er på farten. Alesis Q49 er et transportabelt MIDI keyboard, som egner sig til transport. For dig med band er dette en stor fordel.

Kvaliteten og den nye teknik gør, at du får en controller med effektiv responstid. Du kan hurtigt og ubesværet skifte tempo, lydeffekter og dynamik i dine produktioner.

Selvom Alesis Q49 hører til den seneste bølge af MIDI controllere og er udstyret med alle de vigtige funktioner, sælges den til en skarp pris. Den befinder sig i lavbudgetprisklassen. 

Udvalgte specifikationer

 • Kompatibel med både Mac, PC og iPad
 • Effektiv responstid på alle funktioner
 • Moderne controller med den nyeste teknik
 • Skarp pris
 • Transportabelt design

Testkilder

https://blog.landr.com/what-is-midi/

Denne testanmeldelse af de 10 bedste MIDI keyboards (eller MIDI controllere som det tekniske udstyr også betegnes) på det danske marked er skabt i henhold til råd og anbefalinger fra LANDR.com. 

LANDR.com er en kreativ platform for musikere, hvor deres viden delen om valg af en række forskellige instrumenter og teknisk udstyr til musikudøvelse- og indspilning. 

Når det kommer til at vælge de bedste MIDI controllere, sker det ud fra følgende forhold:

 • Mulighed for at arbejde med lydeffekter
 • Brugervenlighed og opsætning 
 • Design og kvalitet på tangenter
 • Omfang af features i forhold til niveau 

Der findes mange MIDI controllere på markedet, og de er udviklet til forskellige musikniveauer. Derfor vil det bedste controller for dig med erfaring være en anden model, end den som en nybegynder med musikproduktion skal vælge.

Du skal være opmærksom på at vælge keyboard i forhold til dine erfaringer og dine musikalske behov. Er der første gang, du vil i gang med at indspille musik, kan det være en fordel at vælge en simpel men velfungerende model. 

Der er ikke meget ved at have valgt et professionelt MIDI keyboard med det største omfang af features, hvis det er for avanceret for dig at arbejde med. På samme måde skal du som ambitiøs eller professionel producer vælge et keyboard med flere tangenter og et stort omfang af tunere og funktioner til lydeffekter.

Denne side er anmeldt af: Storm M. Larsen Rating 10/10