Test-oversigt af mixerpulte
Her er de 2 bedste mixerpulte for begyndere og erfarne
Baseret på vores research og analyser Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.
Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores kommercielle partnere. Artiklen er derfor en annonce. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Læs mere
Vil du gerne starte som dj? Eller er du allerede meget erfaren i dj faget? Driver du et musikstudie, eller vil du gerne leve af at synge eller spille musik?
Du kommer derfor ikke uden om at skulle investere i en mixerpult på ét eller andet tidspunkt i din karriere, uanset hvordan du gerne vil leve af musikken. Men der er rigtigt mange producenter om buddet, og du kan få mixerpulte i et væld af varianter og prisklasser. Det kan være noget uoverskueligt at skabe overblik over, hvilken mixerpult der er den allerbedste til dit behov, og hvilke funktioner du som minimum skal have for at kunne skabe en god fest med musikken.
Derfor har vi lavet denne oversigt, hvor vi har gennemgået en lang række tests for at finde ud af, hvilke mixerpulte der er de allerbedste på markedet.
Vi har ikke selv testet mixerpultene men i stedet samlet alle de bedste i én oversigt, så det er nemmere for dig at træffe en kvalificeret beslutning. Til sidst i denne artikel kommer vi med gode råd til dig, der gerne vil være professionel dj, ligesom vi gør dig opmærksom på, hvilke ting du skal have fokus på, når du vælger mixerpult.
Faktorer du kan overveje, når du skal købe en mixerpult
En mixerpult er en vigtig del af enhver musikers eller lydingeniørs udstyr. Det kan være udfordrende at vælge den rigtige mixerpult, da der er mange forskellige modeller og funktioner at vælge imellem. Her er nogle faktorer, du bør overveje, når du køber en mixerpult:
1. Antal kanaler
Antallet af kanaler er en vigtig faktor at overveje, når du køber en mixerpult. Hvis du har brug for at mixe flere instrumenter eller lydkilder på samme tid, vil du have brug for en mixerpult med et højt antal kanaler. Hvis du har brug for en mixerpult til hjemmebrug, kan en model med færre kanaler være tilstrækkelig.
2. Kanalindstillinger
Kanalindstillingerne på en mixerpult er vigtige, da de giver dig mulighed for at justere lydstyrken, tonen og andre indstillinger på hver enkelt kanal. Du bør overveje, hvor mange kanalindstillinger der er på mixerpulten, og om de er nemme at betjene og justere.
3. Effekter
Nogle mixerpulte leveres med indbyggede effekter som ekko, reverb og chorus. Hvis du har brug for disse effekter, kan det være en god idé at vælge en mixerpult med indbyggede effekter. Hvis du har brug for mere avancerede effekter, kan du også overveje at købe en separat effekt-processor.
4. USB-interface
Hvis du vil optage din musik eller lyd, kan det være en god idé at vælge en mixerpult med et USB-interface. Dette gør det nemt at optage direkte på din computer eller eller andre enheder.
5. Pris
Prisen på en mixerpult kan variere meget, og det er vigtigt at overveje, hvor meget du er villig til at betale. Der er mixerpulte i alle prisklasser, så det er vigtigt at finde en model, der passer til dit budget.
6. Brugssituation
Endelig bør du overveje, hvor og hvordan du vil bruge din mixerpult. Hvis du vil bruge den til liveoptrædener, kan det være en god idé at vælge en bærbar mixerpult med indbyggede højttalerforstærkere. Hvis du vil bruge den til optagelse, kan du overveje en mixerpult med indbygget USB-interface og studiokvalitet.
Med disse faktorer i tankerne kan du finde den rigtige mixerpult til dine behov og budget. Husk altid at læse anmeldelser og sammenligne forskellige modeller, før du træffer dit valg.
Vurdering og udvælgelse af produkter
Hos Bedste10 er vores fornemste opgave at servere de bedste produkter for dig som læser. Vi har et research-team som undersøger markedet og finder nogle af de bedste produkter og forhandlere. Vi har partnerskaber med hundredvis af små og store webshops, og selvom disse partnerskaber kan påvirke udvalget af produkter, beror vores anbefalinger på redaktionens egen professionelle vurdering.
Vores research-team sammenligner produkter på parametre som:
- Kunders anmeldelser af produktet
- Produkternes specifikationer og features
- Forhandlerens tilbud, omdømme og service
- Kundedata: Vores interne statistikker på produkternes popularitet
- Tests af produktet foretaget af eksperter og forbrugermagasiner
Vi sammenstiller alt dét med produktets pris og eventuelle tilbud. Rækkefølgen af produkter skal ikke forstås som en rangering men nærmere en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov.
Redaktionens anbefalinger
Pioneer DDJ-RZ mixerpult - Forberedelsens mester
- 4.5 stjerner ud af 5 hos Soundstore XL
- 4,5/5 stjerner hos MusicRadar
Pioneer DDJ-RZ mixerpulten er den allerførste professionelle mixerpult, hvor man har bygget en controller til en rekordbox ind i pulten.
- P-LOCK Fader Cap
- Magnetisk crossfader i klubkvalitet
- Oscillator Sampler
Mere om Pioneer DDJ-RZ mixerpult
SPECIFIKATIONER
- 24 bit lydkort
- 16 belyste og farverige performance pads
- 4 kanaler
- Jog wheel, Pad FX, Color FX og Release FX
- Talkover funktioner
- Oscillator Sampler
- 2 USB lydkort
- Rekordbox, hvor du kan forberede og lagre dine spor
- 8 hot cues, beat jump, sequencer, needle search, and slip mode
- Mulighed for 4 forudindstillede lydeffekter
- Dimensioner: 870×98,4×419.5mm
- Vægt: 10.7 kg
Det giver dig en verdensklasse mulighed for at forberede din musik og dine spor i rekordbox, ligesom du også kan optage på forhånd og lægge dem i rekordbox, så de er klar til afspilning.
Du får desuden en fader i absolut klubkvalitet, ligesom sampleren gør denne mixerpult til én af de absolut bedste i ligaen. Du kan på forhånd forberede alle dine numre, tracks og spor og herefter afspille dem direkte fra din medbragte bærbare computer.
Det giver dig overskud og plads til at lege frit under et sæt, fordi alt er planlagt og forberedt til mindste detalje.
Du kan desuden lave intuitive præsentationer og følge med på controlleren samtidig, så du samtidig også har mulighed for at improvisere og gøre jobbet endnu sjovere.
Faderen er en krydsfader, og den ligger i en klubkvalitet, der gør, at denne mixerpult primært henvender sig til de professionelle. Du får desuden en Oscillator sampler og 2 USB lydkort i denne professionelle lydkabine, ligesom der medfølger en perlerække af FX effekter.
Endelig er der naturligvis jog wheel, der sammen med performance pads sikrer dig en eminent præcision og fuld kontrol over den afspilning, du kører.
Pioneer DJM-900NXS2 Professional mixerpult - bedst i test
- 4,7 ud af 5 stjerner på Google Shopping
- 4,5 ud af 5 stjerner på Amazon
I januar 2020 testede musik-sitet Music Critic en række mixerpulte for at kåre de 10 bedste på markedet. Og her ligger Pioneer DJM-900NXS2 Pro lunt placeret, hvor den får meget stor ros for en skyhøj kvalitet sammen med en brugervenlig flade.
- Ny Xpad med kontrol over de mange effekter
- Klar, naturlig og varm lyd
- Kompatibel med Rekordbox-software
Mere om Pioneer DJM-900NXS2 Professional mixerpult
SPECIFIKATIONER
- Dj pult til de professionelle aktører
- 4 kanaler
- Mixerpulten har både Sound Color FX og Beat FX
- Minimum 20 lyd effekter, hvoraf 6 er til live forestillinger
- Stor LED skærm, hvor alle FX effekter kan ses og styres
- Crossfader type: Magvel Faders (3 fader-kurve)
- 2 USB indgange
- 2 mikrofon indgange
- Du kan tilkoble 4 spillere ad gangen
- Støtter Traktor DVS, Traktor Scratch Pro 2 og Serato DJ Pro
- Tilhørende software medfølger
- Dimensioner: 333 x 107.9 x 414.2mm
- Vægt: 8 kg
Mixerpulten har desuden vundet en absolut førsteplads i en test udført af magasinet Rolling Stones i 2019, hvor den blev kåret som den bedste mixerpult på markedet.
Navnet fortæller dig allerede, at dette er en mixerpult, der er beregnet til den professionelle aktør – og eventuelt også til dig, der har professionelle ambitioner. Mixerpulten sikrer, at dine tracks får en meget ren, smuk og varm ly. Desuden sørger den også for at filtrere al analog støj fra via den forbedrede forstærker.
Mixerpulten kan desuden blære sig med at have både Beat FX og Sound Color FX, der giver dig rigtigt mange muligheder for at lave fede lydeffekter i løbet af dit job. Her kan du desuden lege med forskellige effekter på de 4 kanaler, som mixerpulten kommer med. Mixerpulten har en stor LED skærm, som gør det let for dig at se, hvilke FX effekter, du har sat i gang, og som kører på samme tid. Du både indbyggede FX effekter og eventuelle eksterne effekter på én og samme tid, hvis du ønsker det. Dermed kan du få skabt dit helt eget univers, der kan tage dit track til uanede højder.Endelig får du en stor Magvel fader sammen med en X-pad, der giver dig 14 lydeffekter, der ligeledes vises på den store LED skærm. 4 personer kan desuden koble sig på mixerpulten på samme tid.
Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:
Læs mere om Pioneer DJM-900NXS2 Professional mixerpultHvad er en mixerpult?
En mixerpult (også kaldet en lydmixer eller en PA mixer) er det apparat, man anvender for at blande forskellige lydkilder. Der findes forskellige slags mixerpulte til forskellige formål, hvor live mixere, studie mixere og mixerpulte til dj’s er de mest sædvanlige.
Alle tre går dog under samme fælles betegnelse, nemlig mixerpulte. En studiemixer anvendes primært i de mindre studier, hvor man optager musik og sang, ligesom den i et vist omfang også anvendes i mere avancerede lydstudier. Live mixeren anvendes – som navnet antyder – primært til live koncerter samt andre arrangementer, hvor der er brug for god lyd i live version.
Og så er der selvfølgelig mixer pulten til dj’s, som primært anvendes på diskoteker, hvor dj’en spiller op til fest. Mixerpulten blander de forskellige og mangeartede lydkilder i et elektronisk univers og sender dem videre til forstærkeren.
Det er netop mixerpulten, som muliggør en kobling mellem en masse forskellige lydkilder, så der både skabes balance og position mellem de forskellige lydkilder, og det er igennem mixeren, at produceren, dj’en eller hvem end der nu står bag mixerpulten sørger for, at de mange forskellige sammensætninger af lyd kommer ud som et vellydende og lækkert produkt.
De forskellige mixerpulte har alle de samme basisfunktioner, men de bruges helt forskelligt afhængigt af, hvilket job de skal udføre. Typisk har en live mixer en hel del flere indgange end en studie mixer eller mixerpult til en diskoteks-dj har, idet den typisk har et behov for at kunne koble mange forskellige lydkilder sammen på én gang. Studie mixeren har til gengæld generelt set brug for et rigtigt godt signal ud og ind af en flersporet optager, så den kan lede flere uafhængige spor ud til forskellige uafhængige optagespor.
Generelt kan du inddele mixerpulte i tre forskellige grupper:
1. Den analoge mixerpult, hvor det er analoge signalveje, der benyttes, og hvor der ikke konverteres til digitale data.
2. Den digitale mixerpult, som konverterer begge veje, og som er sublim til turnéproduktioner.
3. Den nye generation af de analoge mixer, der har både USB, FireWire og på alle måder er en alt-i-én-løsning.
Mixerpultens mange spørgsmål
Der melder sig med garanti en masse spørgsmål, når du skal på jagt efter en mixerpult, og forhåbentlig kan du finde svaret på dine mange spørgsmålet her i denne artikel. Du skal betragte din mixerpult som et fantastisk hjælpemiddel, der gør det markant mere overskueligt at skabe et overblik over alle de forskellige enheder og lydkilder, du har tilsluttet, ligesom det gør det nemt for at styre lydniveau og samtlige øvrige funktioner på ét sted.
Hvorvidt du skal have en lille eller en stor mixerpult afhænger helt af, hvad du skal bruge den til og i hvilken forbindelse. De mindre mixerpulte kan sagtens være ganske glimrende til dit behov, men har du store professionelle jobs, bør du overveje at kaste dig over de større udgaver med flere indgange og flere muligheder. Du kan også overveje, om du vil købe en kombineret løsning, hvor du har forstærker og mixerpult samlet ét sted. Det gør det nemmere at kaste sig over, og du er også helt sikker på, at de to enheder fungerer godt sammen.
Du kan desuden også få indbygget indgange til cd afspillere, computer, multiroom højtalere og mange flere, så alle de mange forskellige enheder, der anvendes ved mixerpulten, nemt og hurtigt kan kobles sammen. Rigtigt mange mennesker bliver let opgivende ved allerførste kig på en mixerpult. Der er utroligt mange knapper, ledninger, kabler og kanaler, og det kan forekomme ret uoverskueligt at skulle sætte sig ind i.
Men det behøver faktisk overhovedet ikke at være ret svært, og langt de fleste mixerpulte er opbygget på samme måde. Det betyder, at når du først har styr på én, vil du kunne manøvrere de fleste mixerpulte. Det gælder, hvad end der er tale om en lille mixer eller en avanceret én af slagsen. Du skal ikke nødvendigvis bruge alle knapper til netop det, du laver, og dermed er det heller ikke sikkert, at du overhovedet behøver at sætte dig ind i samtlige funktioner på din nye mixerpult.
Producenterne sørger naturligvis for, at deres produkter er alsidige og kan bruges af så mange forskellige mennesker som muligt til så mange forskellige projekter som muligt. Dermed kan du nemt blot ignorere de funktioner, du ikke selv har brug for.
Gode råd ved køb af mixerpult
Der er mange producenter på markedet, som alle kæmper om at få netop dig som kunde. Af samme grund kan det være lidt svært at finde ud af, hvad du egentlig skal have, og hvad du bør fokusere på, når du skal ud og købe mixerpult. Som tidligere nævnt afhænger valget i meget høj grad af, hvad du skal bruge dj pulten til, og det kan derfor være svært at komme med helt konkrete råd til dig om funktioner og egenskaber. Men der er dog visse generelle råd, som du bør tage med på vejen, så du forhåbentlig ender med den helt rigtige mixerpult.
Du skal først og fremmest afgøre med dig selv, om du ønsker en mixerpult med indbygget forstærker eller ej. Vælger du ikke en mixerpult med indbygget forstærker, skal du ud og investere i en forstærker ved siden af mixerpulten, og her skal du sikre dig, at de to enheder kan tale sammen. Der er fordele og ulemper ved begge løsninger. Fordelen ved at vælge en mixerpult med indbygget forstærker er naturligvis, at du slipper for at skulle tilkøbe en forstærker ved siden af, ligesom du slipper for at sætte dig ind i, om henholdsvis forstærker og mixerpult kan arbejde sammen. Her skal du alene være opmærksom på, om de party højtalere, du har valgt, kan klare outputtet fra forstærkeren og mixerpulten, idet du kan ødelægge dine højtalere, hvis dét ikke er tilfældet.
Ulempen ved at have en indbygget forstærker er til gengæld, at du ikke rigtigt kan hverken udvide eller nedskalere senere hen, og du har derfor svært ved at ændre dit setup, når du har en indbygget forstærker. Dermed skal du være ret sikker på, hvad du vil – også på den længere bane – hvis du vælger en mixerpult med indbygget forstærker. Du skal også nøje overveje, hvilket materiale mixerpulten er udført i, hvis du ved, at du skal transportere den meget frem og tilbage. Her er det vigtigt at vælge en mixerpult i et hårdført materiale og eventuelt med en beskyttende ramme samt en særligt beskyttende kasse til, så det er risikofrit at have den med på jobs.
Du skal desuden overveje, hvor mange kanaler du har brug for på mixerpulten. Hvis du allerede har gjort dig nogle tanker om, hvor mange kanaler du har brug, så læg endelig en hel del til – der vil uundgåeligt være behov for flere, end du tror, og det er en særdeles dyr affære, hvis du ikke er opmærksom på dét fra starten.
Sørg også for at dobbelttjekke producentens angivelse af kanaler, idet producenterne ofte tæller én kanal med dobbelt, hvis den kan gå to veje. Og så må du selvfølgelig helst ikke gå ned på funktioner, for du ved aldrig, hvor meget du vil få brug for det senere. Sørg for, at din mixerpult som minimum har loop, crossfader og scratch hjul, idet dét giver de mest optimale betingelser for at lave noget lækker lyd. Desuden skal du naturligvis også være meget opmærksom på, til hvilket formål den pågældende mixerpult er bygget.
Producenterne sørger stort set altid for at oplyse, hvorvidt en mixerpult er bygget særligt til studie, live eller diskoteker, og det kan desværre være katastrofalt, hvis ikke du er opmærksom på dét.
Hvornår har du brug for en mixerpult?
Hvis du skal i studie, spille live eller er dj på klubber, har du altid brug for en mixerpult. Men spørgsmålet er, om du også har brug for en mixerpult, hvis du har et hjemmestudie? Svaret afhænger helt af, hvilken type hjemmestudie du har, og hvilket behov du skal have opfyldt. Har du ikke meget hardware, har du en meget hurtig computer og vil du gerne bruge mange virtuelle instrumenter i et fuldstændigt digitalt set-up, så har du næppe brug for en mixerpult. Men i de fleste andre tilfælde vil du få brug for en mixerpult. Som lidt ekstra tilbehør til din mixerpult og hjemmestudie, er SMART belysning en god tilføjelse, som kan forbindes med mixerpulten og give den stemning du ønsker i studiet.
Hvad koster en mixerpult?
Det er umuligt at komme med en gennemsnitspris på en mixerpult, for det vil ikke sige noget som helst om, hvad en mixerpult egentlig koster. Du kan få mixerpulte fra 1000 kroner og helt op til mange hundrede tusinde kroner, og prisen afhænger fuldstændigt af dit behov, funktionerne, producenten og størrelsen. Du skal blot gøre dig klart, at du naturligvis får det, du betaler for, og hvis du er seriøs med din musik, kan det være en god idé at betragte mixerpulten som en investering. Den er helt afgørende for din levevej, og den kan holde i lang tid, hvis du køber ordentlig kvalitet og behandler den godt.
Afsluttende gode råd til den spirende musiker eller dj
Mens det kan være spændende at kaste sig ud i musikbranchen, er det vigtigt at have det rigtige udstyr til rådighed. Hvis du er på udkig efter de bedste høretelefoner til musikproduktion, så kan du overveje Bose QuietComfort 35 II. De bedste Bose høretelefoner er kendt for deres fremragende støjreduktion, der kan hjælpe dig med at fokusere på musikken og minimere distraktioner. Derudover er de også meget behagelige at have på i længere tid, hvilket er vigtigt, når du bruger lang tid på at producere musik.
Når du har det rigtige udstyr, kan du begynde at fokusere på at lære det at kende, så du kan lave fantastiske tracks og lækre toner. Mixerpultene og softwaren taler samme sprog, og når du har lært de forskellige funktioner, herunder loop, cue, tempo, EQ og så videre, at kende, vil du hurtigt kunne spille videre på andre mixerpulte og dermed bruge dine erfaringer fra starten. Det er vigtigt, at du bruger noget tid på at sætte dig ind i dit nye udstyr, så du kan bruge det til at hjælpe dig tilbage på rette spor, hvis et track er ved at gå galt for dig.
Du kan nemlig rigtigt hurtigt søge fejl frem i systemet og dermed rette ind, imens du spiller. Det kan give dig et kæmpestort overskud, når du spiller. Kender du ikke dit udstyr ret godt, og laver du fejl, når du er ude på en opgave, vil fejlen virkelig kunne stresse dig og få dig helt ud af balance. Kend dit håndværk og dit udstyr og træn en masse – så får du overskud, når du spiller.
Når du begiver dig ud i den musikalske verden, bør du altid overveje, hvad du egentlig gerne vil på rejsen, og hvad dit mål helt konkret er. Kun på den måde kan du lægge en konkret plan, ligesom du også nemmere vil kunne købe det helt rigtige udstyr, der kan sparke dig frem i førersædet. Sæt et mål og læg en strategi derefter, som tager udgangspunkt i de forventninger, du har. Har du et ønske om at leve af musikken? Vil du blot gerne spille på hobby-basis? Vil du nå stjernerne? Eller blot spille i weekenden til diverse arrangementer?
Alle disse mål og overvejelser kan give dig et rigtigt godt fundament for de næste og videre steps, som du skal tage for at nå i mål. Dermed skal du selvfølgelig også indstille dig selv på, at du kommer til at bruge en hel del tid med dit nye udstyr, så du kan blive ferm til at koble lydkilder og effekter sammen og lave fantastisk musik. Du skal holde dig opdateret, så du ved, hvad der rører sig, og du skal være modig i forhold til at afprøve en masse nye idéer.
Opbyg et system, hvor du på struktureret vis skaber overblik over din musik og lære samtlige kompositioner og opbygningen at kende. Det giver et stort overskud og overblik og gør det nemmere for dig at lave det, du gerne vil; nemlig musik.
Beskrivelse af kilder og tests
Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:
Ekspert- og testkilder
Music Critic
I januar 2020 lavede Musiccritic.com en test af en række forskellige mixerpulte, hvor Music Critic kårede de absolut 10 bedste på markedet.
Heriblandt finder vi blandt andet Pioneer DJM-900NXS2, der blandt andet kravler ind på top 10 som følge af en meget brugervenlig opsætning, adgangen til at spille i sammenhæng med andre samt denne generelt meget høje kvalitet, mixerpulten leverer
Bonedo
Peter Westermeier fra Bonedo har afprøvet Native Instruments Traktor Kontrol Z2, og er så begejstret for den, at den får 4.5 ud af 5 stjerner.
Rolling Stones
Selveste Rolling Stones har i 2019 lavet en stor test af de mange mixerpulte, der er på markedet, og her blev Pioneer DJM-900NXS2 også vurderet som værende den absolut bedste.
Music Radar
Pioner DJM-S9 er blevet testet af Music Radar, der spørger sig selv, om denne mixerpult muligvis kunne være den bedste på jorden. De ender med at give den 4.5 stjerner ud af 5 og begrunder det med, at den er ekstremt brugervenlig, har et lækkert design og en masse übercool funktioner – den halve stjerne, der mangler for topkarakter, skyldes ifølge Music Radar prisen.
DJ Worx
DJ Worx har via flere forskellige dj nørder gennemtestet og anmeldt Allen & Heath Xone:92, og den roses til skyerne af samtlige testpersoner, der i øvrigt tilmed overvejer at udskifte deres eksisterende mixerpult med denne.
FAQ
Tidligere anmeldte produkter – nu udgået
Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.