Sådan spiller den!
Nordic Light fra Sound Living

Allerede inden vi dykker ned i selve testen af denne højtaler, så kan der vist ikke være megen tvivl om karakteren der gives hvis vi kigger på design – vi har nemlig med en højtaler at gøre, som scorer absolut topkarakterer, der bedst kan beskrives som simpelt og inspireret af rene nordiske linjer. Den er handy og nem at have med rundt, og kan anvendes både inde såvel som ude.

Så hvis du har været på udkig efter en dybdegående test af denne skønne højtaler fra Sound Living, så bør du afgjort læse denne test færdig, hvor vi vil gennemgå højtaleren.

Af emner, vil vi både forsøge at dække højtalerens lyd, udseende, batterilevetid, specifikationer, pris mfl.

Testen er udarbejdet på baggrund en række internationale tests, som vi tager udgangspunkt.

Nordic Light

Nordic Light

Højtaleren er i sig selv et super spændende produkt, som allerede ved første øjekast fanger ens interesse, hvilket selvfølgelig ikke er helt uden grund.

 • Både lys og lyd
 • Med indbygget powerbank
 • God batterilevetid

Bedste pris: 599,00 hos Innoliving

Gå til forhandler

Mere om Nordic Light

SPECIFIKATIONER

 • Spilletid op til 8 timer
 • Indbygget 4400mAh genopladeligt lithium batteri
 • Fuldt opladt efter 7 timer
 • On/off Bluetooth
 • Håndfri opkald
 • Audio input 3,5 Aux
 • Powerbank (4400mAh)
 • USB DC 5V adapter
 • Capacitive touch sensor
 • Nordic light lys i 8 timer ved fuld styrke
 • Vandafvisende IPX4

Se priser og tilbud på Nordic Light


Lyden

Nordic Light højtaleren fra Sound Living leverer en overraskende god lyd, hvis man tager højtalerens størrelse i betragtning. Noget af det mest overraskende, er at denne lyd kan vare ved i mange timer, hvilket gør højtaleren endnu mere attraktiv – men mere om dette i afsnittet omkring batterilevetid.

At have god lyd er alfa omega for en højtaler – man kan ikke komme udenom, at selve essensen ved at købe en ny trådløs bluetooth højtaler er først og fremmest for at kunne høre noget godt musik. Derfor er det også det mest kritiske punkt i en test af højtalere. Når vi tager Nordic Light højtaleren under luppen, så er det første umildbare indtryk at vi har med en højtaler at gøre, som leverer en relativ god lyd. Når man dernæst tager størrelsen i betragtning, og sammenligner med andre højtalere i samme kategori, så har vi altså med en højtaler af høj kvalitet at gøre.

En dejlig kombination af høje og dybe toner, som alle kommer flot ud af højtaleren gør at vi er meget imponeret over lydkvaliteten på Nordic Light. Ofte vil man forvente en forholdsvis dårlig bas kvalitet på en sådan højtaler, men vi må konkludere at kvaliteten her er helt uovertruffen, hvilket muliggøre at du kan afspille en bredere vifte af genre, da højtalerens lyd netop tillader dette.

Vær opmærksom på:

Dette er en højtaler som er ideel til de sene sommeraftener på terrassen, samt til at sprede lidt god stemning i køkkenet eller andre steder. Til trods for en fantastisk lyd, så bør du være opmærksom på at dette ikke er en højtaler du skal købe, hvis du har planer om at spille en stor fest op med den. Når det er sagt kan den dog sagtens spille høj musik til når i er flere samlet, dog uden at kunne spille øredøvende højt.

Så hvis du leder efter en højtaler, som er fantastisk til at tage med på farten, eller blot skabe en hyggelig stemning i hjemmet, så er dette helt afgjort en fantastisk højtaler, hvis vi isoleret set ser på lyden. At Nordic Light så besidder nogle designmæssige genialiteter, gør blot at den bliver endnu mere attraktiv, men mere om disse fantastiske funktioner nedenfor.

Udseende

Nordic Light er en højtaler, som specielt vinder på de designmæssige genialiteter. En flot og virkelig anvendelig højtaler, som bærer et tydeligt præg at et minimalistisk skandinavisk design. Hverken for stor, hverken for lille – men en nærmere en højtaler, som størrelses mæssigt er helt ideel til at tage med på farten, eller have stående i hjemmet uden at den fremstår for dominerende.

Hvis vi tager nogle af de fantastiske elementer ved Nordic Light, så kan vi ikke komme uden om følgende områder:

Fantastisk lysfunktion på bagsiden:
Denne funktion er simpelhen helt fantastisk. Vi har ofte savnet en højtaler, som ikke bliver væk i de sene timer på varme sommeraftener, hvor denne ikke nok med at kunne sprede en fantastisk stemning grundet den gode lyd, men den er også i stand til at lyse op med et behageligt lys, som hverken er for skarpt eller for dominerende. Selve lysfunktionen er selvfølgelig noget som er valgtfrit om du benytter eller ej – du kan betjene funktionen oven på højtaleren, hvor du med en smart touch funktion nemt kan tænde og slukke for lyset, hvis det ikke er aktuelt, eller hvis du ønsker at spare lidt på batteriet.
Værd at bemærke er ligeledes, at du selv kan variere lysstyrken på lyset.

Behagelige farver
Nordic Light er virkelig en nordisk klassiker. Farverne er lige præcis hvad nordiske personer efterspørger. Flotte og elegante farver, som harmonerer helt fantastisk sammen, hvilket giver højtaleren et helt unikt udtryk. Du får blandt andet det imiterede læder, som i den grå farve giver en utrolig ren kontrast til de ellers lyse farver. Generelt får du et look, som gør at højtaleren faktisk kan bruges over alt i din indretning, uden at den føles malplaceret, hvilket virkelig er en fordel.

En flot æske
Højtaleren kommer ligeledes i en flot æske, som sagtens kan gemmes og bruges når du skal transportere højtaleren, hvis du vil være helt sikker på at undgå riser når du transportere den fra a til b. Æsken er selvfølgelig på dansk, hvor ligeledes brugsanvisning er dansk, hvilket gør at du aldrig står med spørgsmål, som du ikke kan få svar på.

Produkt mål: 

 • 538 gram
 • 20,1 x 10,1 x 6,3 cm (enhed)
 • 22 x 13 x 10 cm (med indpakning)

 

Karton størrelse:

 • 41,5 x 41 x 24,5 cm
 • 11 kg

Batterilevetid

Når en bluetooth højtaler, som er batteridrevet testes, så er et af de vigtigste parametre selvfølgelig batterilevetiden. Hvis en trådløs højtaler har en urimelig lav batterilevetid, så kan du i princippet ikke bruge højtaleren, i den funktion hvortil den er tiltænkt, så derfor er det et afgørende parameter. Vi har testet Nordic Light, samt dets batteri levetid, for at se om den lever op til kravene, samt hvad der loves på kassen, samt i den generelle beskrivelse af højtaleren.

Vi har haft den til at spille en hel arbejdsdag på kontoret uden at den løb tør for strøm. Den oplyste batterilevetid er på 8 timer, hvilket vi var nysgerrige omkring, da dette er en rigtig flot batterilevetid. Dog har vi uden problemer kunne benytte højtaleren på et moderat lydniveau i op til hele 10 timer, vel og mærke uden at den løb tør for strøm. Vi er meget imponerede!

Dog skal det nævnes, at vi ikke havde lyset bagpå højtaleren tændt, mens at den spillede musik, hvilket selvfølgelig gør at strømmen udelukkende bruges på musikken, og ikke de andre funktioner som højtaleren byder på.

Noget som måske for dig er almindeligt er at batteriet er genopladeligt, hvilket det selvfølgelig også er ved Nordic Light. Vi har dog testet højtalere, hvor dette ikke var tilfældet, hvilket gør at vi gerne vil nævne denne fine funktion ligeledes, hvilket kun gør den generelle oplevelse med højtaleren endnu bedre!

Funktionalitet

Udendørsbrug
Funktionalitet er igen noget, denne højtaler vinder højt på, da den er virkelig nem at anvende, og kan tages i brug alle steder, hvor du har brug for musik. Det indbyggede LED lys løfter her også funktionaliteten, da du udover lyd også for ekstra belysning, som er perfekt til terrassen, udestuen, ferier og mange flere tilfælde. Lysniveauet kan selv kontrolleres, og du kan selv bestemme hvor kraftig belysningen skal være.

Vandafvisende
Derudover er den også udstyret med en vandafvisende effekt på IPX4, som gør den velegnet til udendørs anvendelse. Dette er specielt godt nu når vi befinder os i Danmark, hvor vejret ikke altid er til at regne med. Den smarte teknik bag IPX4 betyder, at den både kan tåle fugt, samt direkte vandstråler, hvilket gør, at den kan tages med på farten i al slags vejr. Det anbefales dog ikke at du udsætter højtaleren for direkte vand, hvis det kan undgås.

Med på farten
Som tidligere nævnt, så egner denne flotte og funktionelle højtaler fra Sound Living sig specielt godt til at have med på farten. Den tidligere omtalte hank, gør at den er nem at transportere rundt, uanset om det blot er fra det ene værelse til det andet, eller om det er med på en vandretur, hvor der er brug for lidt stemningsmusik. Mulighederne er i hvert fald mange!

Denne hank er dog en der kan tages af, hvis denne ikke ønskes eller der ikke er brug for den.

Indbygget Powerbank
Nordic Light har indbygget effektfuld Powerbank, så du samtidig kan oplade din smartphone eller tablet. Denne funktion er super anvendelig, hvis smartphonen der afspiller musik er ved at løbe tør for strøm. Dog skal du igen være opmærksom på, at dette selvfølgelig tager lidt ekstra fra højtalerens batterilevetid.

Prisen 

Sound Living – Nordic Light DKK 799.
Når vi isoleret set kigger på prisen, så ligger den meget gennemsnitligt for denne type højtalere på markedet. At denne model udentvivl er pengene værd, sammenlignet med andre modeller, er selvfølgelig en anden snak.

Du får her en rigtig fin højtaler til prisen, som både på lydniveau, samt design og funktionalitet virkelig lever op til alle krav, som der kan stilles til en højtaler i denne prisklasse.

Man mærker tydeligt, når man har højtaleren i hånden, at det et af de store fokusområder har været designet af højtaleren, samt funktionaliteten, som selvfølgelig også dækker den gode lyd.

En god kombination af de mange parametre gør, at denne højtaler bestemt kan forsvares at ligge i en priskategori, som ligger omkring de 700-800 kroner, uden at nogle man bør stille spørgsmålstegn ved dette. Dette er på baggrund af, at vi gennem 7 arbejdsdage har testet højtaleren i flere forskellige anledninger, hvor vi faktisk overvejer at anskaffe os en ekstra, sådan at flere områder af kontoret kan have denne fantastiske lyd.

Sådan bedømmer vi højtaleren

4,6/5.0 stjerner
Dette er en fantastisk højtaler til prisen. Lyden er behagelig til almindelige arrangementer, dog ikke til fest eller større arrangementer, hvor det kræves at der kan spilles helt op til dans. Dog skal man også huske på, hvilken størrelse af højtalere vi har med at gøre her – det er en super god højtaler til prisen.

Den besidder en masse funktinalitet, hvilket virkelig er med til at trække kvaliteten op!

Lysfunktionen giver den et ekstra løft, hvorfor den ender på en samlet score der hedder 4,6/5.0 stjerner.

Vi vil til hver en tid anbefale denne højtaler, hvis du mangler en god højtaler til forskellige arrangementer.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme