Opvaskemaskine test – Den bedste opvasker til prisen
3.7 (73.33%) 3 votes

Opvaskemaskine test – Her får du mest opvaskemaskine for pengene!

Rigtig mange mennesker kan slet ikke forestille sig en hverdag uden en opvaskemaskine, der tager det tunge læs, når det kommer til oprydningen i køkkenet. Det er én af de vigtigste hvidevarer i din husstand; det udstyr som langt de fleste ville ønske, de havde, og langt de fleste ikke kan undvære, når de først har fået det installeret. Selv i lejligheder, hvor der i årtier og atter årtier er blevet vaskes troligt op efter hvert måltid, kan man efterhånden finde en opvaskemaskine – det sparer megen tid og meget besvær i en travl hverdag. Det er dog langt fra ligegyldigt, hvilken opvaskemaskine du vælger, da dine behov helst skal afspejle dit valg, så du hverken kommer til at betale for meget eller for lidt!

En tilfældig investering i en periode med tilbudsaviser over det hele er sjældent den rette beslutning, og derfor har vi fundet de bedste opvaskemaskiner i test, således at du kan lave et godt og sikkert køb af husets måske vigtigste maskine! Hvidevarer skal vælges med omhug, og da markedet flyder over med kandidater kan det være svært at se skoven for bare træer. Der findes rigtig mange gode, dårlige, dyre og billige opvaskemaskiner, og hvis du føler, at det hele er meget uoverskueligt så frygt ej: Vi guider dig til den bedste investering og de bedste resultater i denne opvaskemaskine test!

 Bedste vaskemaskine Testvinder  Billigst hos
1) Bosch SMU46CW02S
Godt køb Skousen.dk

2) Electrolux ESF5545LOW Ja Skousen.dk

3) Electrolux ESL7540RO Topscorer Skousen.dk

4) Bosch SMU46CI02S Ja Skousen.dk

5) Siemens SR46M580SK Ja Skousen.dk

6) Gram OMI 60-37 T Ja Whiteaway.com

7) Siemens SX76N095EU

Ja Wupti.com

Vi ved, at research og undersøgelse af mange forskellige opvaskemaskiner på tværs af flere internetsider kan være utrolig svært og tidskrævende – og derfor vil vi meget gerne give dig et overskueligt overblik over de bedste på markedet! Vores top 7 liste er et udtryk for de opvaskemaskiner, der har klaret sig bedst i omfattende og grundige opvaskemaskine test hos nogle af de mest velrenommerede testfirmaer i Skandinavien. Testene har bl.a. undersøgt parametre indenfor pris, vaskeevne, støj og energivurdering – og vi har gennemgået alle disse data for dig og valgt de absolut bedste opvaskemaskiner. Dermed får du et overskueligt overblik, som er guld værd, når du skal vælge den rette investering til dit køkken!

Denne artikel bidrager med:

 • En grundig gennemgang af de 7 bedste opvaskemaskiner i test
 • Gode råd til, hvordan du bedst vedligeholder og bruger din opvaskemaskine
 • En lille guide til valg af størrelse og den rette pris
 • Et overblik over, hvor de forskellige opvaskemaskiner har været testet

Bemærk venligst: Bedste10 tester ikke selv de produkter, som er på vores liste – testresultaterne er indsamlet hos uvildige testfirmaer, der er kendt for grundige og ikke mindst tidssvarende tests. Vi giver dig dermed det mest overskuelige overblik over markedets bedste opvaskemaskiner i én og samme artikel!


1. Bosch SMU46CW02S – Fantastisk opvasker til prisen!

 • Testvinder – Tænk
 • Godt køb – Råd & Rön

Testvindende opvaskemaskine Bosch SMU46CW02S

Øverst på vores lister finder vi Bosch SMU46CW02S, der må siges at være en fantastiske opvaskemaskine til prisen! Denne maskine blev testvinder i test hos danske Tænk, ligesom den blev kåret til at være et ”godt køb” i test hos svenske Råd & Rön. Den blev bl.a. samlet set kåret til at klare sig bedst af alle opvaskemaskiner, når det kom til vaskeevne!

Masser af plads og lavt støjniveau

En opvaskemaskine skal naturligvis vaske dit service rent hver gang, og dette gør denne maskine fra Bosch til UG, når man ser på testresultaterne! Den ligger i toppen, når det kommer til praktiske egenskaber, og den vasker nemt 13 kuverter pinligt rene på samme tid – der er med andre ord rigeligt plads til alle dine tallerkener og alt dit bestik, der kan vaskes i den smarte bestikkurv med håndtag!

Bosch har skabt en opvaskemaskine, der er både energivenlig og støjsvag, hvilket munder ud i en A+++ bedømmelse med et lydniveau, der ikke overstiger 44 dB. Dette er flot for en maskine af denne størrelse, og du kan indrette opvaskemaskinen efter dine ønsker med de højdejusterbare kurve, der er perfekte til både gryder, pander og mormors arvestykker!

Udover den fantastiske vaskeevne får du en maskine, der har opnået tørreevne A, hvilket er din garanti for tørt service, når maskinen er færdig. Dermed kan du godt gemme viskestykket væk igen – du skal sjældent tørre efter! Bosch har også tænkt over brugervenlighed med deres digitale betjeningspanel, der er let at bruge, og som giver dig et godt overblik over maskinens mange muligheder.

Denne opvaskemaskine tilbyder dig 6 forskellige programmer – Intensiv 70 grader, Øko 50 grader, Auto 45-65 grader, Super 60 grader, Glas 40 grader og Forskyl – ligesom du kan bruge 3 ekstra funktioner, som kan optimere din maskine, som du ønsker. Der er dermed totalt frie rammer med Boschs fantastiske opvaskemaskine!

Bosch har alle dage været kendte for hvidevarer af høj kvalitet, og denne opvaskemaskine er ingen undtagelse! Den er perfekt til den mellemstore husholdning, der ønsker stor valgfrihed til en fornuftig pris, og af denne grund bliver den også klart nummer 1 på vores liste over gode opvaskemaskiner i opvaskemaskine test!

Udvalgte specifikationer:

 • Energiklasse: A+++
 • Støjniveau: 44 dB
 • Tørreevne: A
 • Antal kuverter: 13
 • Årligt energiforbrug: 234 kWh
 • Årligt vandforbrug: 2.660 liter
Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
3,472.00 DKK 0.00 DKK 3,472.00 DKK Til butik →
3,472.00 DKK 0.00 DKK 3,472.00 DKK Til butik →
3,887.00 DKK 0.00 DKK 3,887.00 DKK Til butik →

2. Electrolux ESF5545LOW – Topscorer i test!

 • Topscorer – Tænk
 • Topscorer – Råd & Rön

Hvis du ønsker at optimere dit energi- og vandforbrug mest muligt til gavn for både miljø og pengepung, så er denne opvaskemaskine fra Electrolux et sikkert hit! Her får du nemlig en opvaskemaskine i et klassisk design, der har både god plads, gode funktioner og energibesparende tiltag, der med garanti bringer din opvaske-oplevelse et godt stykke ind i fremtiden!

Energibesparende programmer med særlig tørreteknik!

Electrolux ESF5545LOW har ikke sparet på bogstaverne i modelnavnet, men til gengæld kan du forvente at spare på både el- og vandregningen! Dette skyldes, at maskinens AutoFlex program sørger for at tilpasse tilførslen af energi og vand til den mængde service, som du har sat i maskinen – dermed kan du roligt sætte en halv opvask over uden at tænke på pengepungen!

Opvaskemaskinen fra Electrolux har plads til 13 kuverter, hvilket er alt rigeligt til langt de fleste husholdninger, og den scorer bl.a. topkarakterer i test hos Tænk for dens særlige tørreteknik. Maskinen åbner automatisk lugen med 10 cm efter endt cyklus, hvilket øger den naturlige tørring og damper servicen af – dermed skal du sjældent tørre efter med et viskestykke!

Electrolux giver dig masser af muligheder for forskellige vaskeprogrammer, hvor specielt det smarte Kvik+ 60 graders program får roser med på vejen: Her kan du vaske al din opvask på kun 30 minutter! Herudover får du yderligere 5 programmer – Glasprogram på 45 grader, AutoFlex på 45-70 grader, Intensiv på 70 grader, Økonomi på 50 grader og et skylleprogram.

Til sidst er det værd at nævne, at den støjsvage maskine vasker ved kun 44 dB, hvilket ikke forstyrrer overhovedet, ligesom du får ekstraprogrammer til enten ekstra tørt service eller nedsat vasketid. Herudover kan du lave udskudt start, således at du kan vaske om natten, hvor strømmen er billigere. Indretningen er holdt helt klassisk med bestikkurv, softspikes til glas og krus og justerbare kurve.

Alt i alt er dette en utrolig smart opvaskemaskine, som Electrolux har formået at gøre endnu mere energi- og vandbesparende! Det er med andre ord en solid investering, hvis du ønsker at spare penge i det daglige, og testresultaterne taler også for denne maskine: Den vasker helt rent, helt tørt og helt uden nogen former for besvær! En værdig andenplads og topscorer på vores liste over opvaskemaskine test.

Udvalgte specifikationer og fordele ved denne opvaskemaskine:

 • Energiklasse: A+++
 • Tørreevne: A
 • Støjniveau: 44 dB
 • Årligt energiforbrug: 234 kWh
 • Årligt vandforbrug: 2.775 liter.
 • AutoFlex program – tilpasser vand- og energiforbrug til mængden af service
 • Auto-sluk og udskudt start funktion
 • Kvikprogram på kun 30 minutter
Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
5,095.00 DKK 0.00 DKK 5,095.00 DKK Til butik →
5,095.00 DKK 0.00 DKK 5,095.00 DKK Til butik →

3. Electrolux ESL7540RO – Pålidelig og solid opvasker

 • Opvaskemaskine test Electrolux ESL7540RO opvaskemaskineTopscorer – Tænk (2016)
 • Topscorer – Råd & Rön (2016)
 • Gode anmeldelser

Hvis en fuldintegreret opvaskemaskine er i dit søgelys, så vil du garanteret falde pladask for Electrolux ESL7540RO! Denne maskine er perfekt, hvis du ønsker en diskret indpakning med masser af komfortfunktioner, der er med til at gøre opvasken let som en leg – du behøver f.eks. ikke at bøje dig ned til den nederste kurv længere med den smarte ComfortLift funktion!

Veldesignet til at gøre opvasken endnu lettere!

Udover at levere pålidelig vaskeevne, så har Electrolux tænkt sig grundigt om, når det kommer til designet af denne integrerede opvaskemaskine, der skal monteres bag din køkkenlåge. Dette involverer en underkurv, der kan løftes til samme højde som overkurven og en smart bestikbakke, som er placeret øverst i maskinen. Dermed kan du lette tømningen – perfekt til dig, der har problemer med ryggen!

Det smarte design bakkes op opvaskemaskinens evner, hvor kapaciteten på 13 kuverter er perfekt til langt de fleste familier. Herudover får du en energieffektiv maskine i energiklasse A+++, der også kommer med tørreevne A, hvilket let tørrer alle dine plastikbøtter og tallerkener af. Alt dette kommer i en pakke, der har et støjniveau på kun 44 dB, hvilket man forventer for en opvaskemaskine i denne prisklasse!

Ligesom den foregående opvaskemaskine får du masser af muligheder for programmer – hele 7 af slagsen: AutoFlex 45-70 grader, FlexiWash, Økonomi 50 grader, Intensiv 70 grader, Glasprogram 45 grader, Kvik+ 60 grader og et skylleprogram. Herudover kan du bruge 3 smarte ekstrafunktioner, som f.eks. kan sikre dig ekstra tørring eller mindre tidsforbrug.

Electrolux leverer som altid varen med denne fantastiske opvaskemaskine, der må siges at være én af de mest ergonomisk korrekte maskiner på markedet! Netop dette faktum imponerer både Tænk og Råd & Rön i deres opvaskemaskine test – og det er da også grund nok i sig selv til, at vi vil anbefale denne maskine. Du får masser af muligheder i en veldesignet løsning, som er perfekt til stort set alle husholdninger!

Udvalgte specifikationer:

 • Energiklasse: A++
 • Antal kuverter: 13
 • Støjniveau: 44 dB
 • Tørreevne: A
 • Årligt energiforbrug: 270 kWh
 • Årligt vandforbrug: 3.080 liter
Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
8,195.00 DKK 0.00 DKK 8,195.00 DKK Til butik →
8,195.00 DKK 0.00 DKK 8,195.00 DKK Til butik →

4. Bosch SMU46CI02S – Stilfuld testvinder

 • Stilfuld testvinder Bosch SMU46CI02S opvaskemaskineTestvinder – Tænk
 • Testvinder – Råd & Rön

Som tidligere nævnt er Bosch i en klasse for sig, når det kommer til hvidevarer – og denne fantastiske opvaskemaskine er ingen undtagelse! Her får du en testvinder i Tænks opvaskemaskine test fra februar 2017, der yder kraftig rengøring og let fjerner skidt og snavs. De rosende ord står i kø for at træde frem, når man ser på testresultaterne – dette er en imponerende opvaskemaskine!

Ny teknologi – samme gode kvalitet!

Bosch er kendt for at nytænke branchen, og de har virkelig oppet sig, når man ser på testresultaterne for netop denne model! Her får du f.eks. den smarte VarioSpeed Plus funktion, der kort sagt er et utrolig hurtigt vaskeprogram, der kan vaske op til 3 gange hurtigere end de normale vaskeprogrammer – perfekt til den travle børnefamilie!

Herudover har Bosch tænkt over, hvordan maskinen er indrettet med VarioFlex systemet, der har optimeret pladsen mest muligt – og du får dermed mere plads samme areal! Denne detalje høster store roser i test, hvor Zeolith-teknologien også får god kritik med på vejen. Zeolith-teknologien tørrer dit service hurtigere og mere energieffektivt, hvilket er godt for din elregning og ikke mindst for miljøet!

Vaskeprogrammerne skuffer naturligvis heller ikke i denne fantastiske model – du får følgende, gode muligheder: Intensiv 70°C, Økoprogram 50°C, Autoprogram 45-65°C, Glasprogram 40°C, Superprogram 60°C og et forskylningsprogram. Herudover har du også mulighed for både forskudt start og børnesikring, hvilket igen passer perfekt til børnefamilien!

Bosch SMU46CI02S er en stilfuld opvaskemaskine, der vasker dit service til perfektion, og som ikke mindst passer perfekt til den travle børnefamilie. Der er tænkt nyt og udviklet flere gode funktioner, der er med til at skille denne model fra resten af maskinerne på markedet – og netop derfor vil vi gerne anbefale denne Tænk testvinder på vores liste!

Udvalgte specifikationer og fordele ved denne opvaskemaskine:

 • Energimærkning A+++
 • Antal kuverter: 14
 • Støjniveau: 44 dB
 • Testvinder i både Danmark og Sverige
 • Zeolith-teknologi for effektiv og hurtig tørring
 • VarioFlex-system for ekstra plads
 • VarioSpeed Plus – 3 x hurtigere vask
 • HalfLoad – Bruger kun den nødvendige mængde vand til vask
Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
3,998.00 DKK 0.00 DKK 3,998.00 DKK Til butik →
4,395.00 DKK 0.00 DKK 4,395.00 DKK Til butik →
4,395.00 DKK 0.00 DKK 4,395.00 DKK Til butik →
4,399.00 DKK 0.00 DKK 4,399.00 DKK Til butik →

5. Siemens SR46M580SK – Strømlinet opvasker

Opvaskemaskine i rustfrit stål Siemens SR46M580SK

Design er ofte en stor del af dit køkken, og det er netop derfor, at denne opvaskemaskine fra Siemens er et godt match til dig! Her er der tale om en strømlinet og ikke mindst moderne maskine, der er holdt i rustfrit stål, hvilket med garanti matcher resten af dit køkken perfekt; og der er ingen tvivl om, at SR46M580SK også vasker godt op!

duoPower – dobbelt spulearm for den bedste vandfordeling!

Siemens er en af de store spillere på hvidevaremarkedet, og derfor nytænker de også ofte de maskiner, som vi bruger mest – en effekt man tydeligt mærker på denne opvaskemaskine i test! Du får det mest effektive opvaskeresultat med den smarte duoPower spulearm, der er verdens første dobbelte spulearm. Med to vanddyser der overlapper hinanden fordeles vandet jævnt over alt dit service, hvilket roses meget i opvaskemaskine test!

Udover den nydesignede spulearm, så får du naturligvis alle de funktioner, som resten af Siemens imponerende opvaskemaskine-serie kan præstere: varioFlex kurvesystem, der kan ændres og tilpasses dine ønsker, iQdrive motor, der er både stille og energibesparende, Aqua-Sensor, varmeveksler og mange andre, brugbare funktioner!

Siemens SR46M580SK får stor ros i test for at vaske utrolig effektivt og lydløst, hvilket især skyldes både den smarte duoPower spulearm og den innovative iQdrive motor. Disse leverer samlet set et perfekt vaskeresultat med et lydniveau på kun 44 dB, hvilket er meget imponerende, når man ser på servicet efter endt cyklus!

Alt i alt er Siemens SR46M580SK den perfekte opvaskemaskine til dig, der vil have Siemens’ smarte og verdensforandrende funktioner i et design, der passer mageløst ind i et moderne køkken! Med andre ord får du en samlet pakke, der tilmed bliver rost i opvaskemaskine test – behøver vi egentlig at sige mere?

Udvalgte specifikationer og fordele ved denne opvaskemaskine:

 • Støjniveau: 44 dB
 • 50 % kortere vasketid med varioSpeed
 • Simpel brugervenlighed og betjening
 • Lækkert design i rustfrit stål
 • Effektiv og stille iQdrive motor
 • duoPower – Dobbelt spulearm med to vanddyser
 • varioFlex kurvesystem
Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
3,463.00 DKK 0.00 DKK 3,463.00 DKK Til butik →
3,463.00 DKK 0.00 DKK 3,463.00 DKK Til butik →
3,645.00 DKK 0.00 DKK 3,645.00 DKK Til butik →
3,999.00 DKK 0.00 DKK 3,999.00 DKK Til butik →

6. Gram OMI 60-37 T

 • Topscorer – Tænk (2016)
 • Topscorer – Råd & Rön (2016)

Topscorer i opvaskemaskine test Gram OMI 60-37 T opvaskemaskine

Vil du have en billig, integrerbar og effektiv opvaskemaskine, som tilmed har klaret sig fantastisk i opvaskemaskine test, så bør du se nærmere på denne Gram OMI 60-37 T-maskine! Den har scoret topkarakterer i test hos både Tænk og Råd & Rön, og selvom dette var i 2016, så er denne maskine stadig i toppen af klassementet!

Nyttige programmer og stor kapacitet!

Gram OMI 60-37 T er en solid opvaskemaskine, der kommer med en række nyttige programmer og ekstra funktioner, der hjælper dig til det bedst mulige resultat. Her får den særligt ros for det smarte Quick&Clean program, der både hurtigt og effektivt kan vaske alt dit service til perfektion. Herudover får du følgende, praktiske muligheder: Auto, Quick 30 min. 35 grader, 60 min. Quick&Clean, Øko 50 grader, Skåneprogram 40 grader, Intensiv 70 grader, Daglig 60 grader, Normal 55 grader og et program til forvask.

Udover mange funktioner, så kan du glæde dig over en tørreevne A-maskine, der har en stor kapacitet på hele 14 kuverter! Dermed løber du aldrig tør for plads, og denne opvaskemaskine er dermed også perfekt til selv den største familie. Betjeningen af maskinen er let og intuitiv, og alle knapperne sidder i toppen af låget, hvor de er gemt væk, når du vasker dit service op!

Gram OMI har opnået energiklasse A++, hvilket naturligvis trækker lidt ned i test, men omvendt får du også mulighed for at vælge halv opfyldning, hvis du ikke har fyldt opvaskemaskinen helt op. Dermed kan du let spare vand og energi, hvis der ikke er brug for det alligevel!

Der skal noget helt særligt til for at opnå topkarakterer i test hos f.eks. Tænk, og der er ingen tvivl om, at denne opvaskemaskine fra Gram er et fantastisk køb til prisen! Du får et perfekt vaskeresultat, en stor kapacitet og nogle effektive programmer, der med garanti vil passe til din husholdning; en sikker 6. plads på vores liste over markedets bedste opvaskemaskiner!

Specifikationer:

 • Energiklasse: A++
 • Tørreevne: A
 • Støjniveau: 44 dB
 • Antal kuverter: 14
 • Årligt energiforbrug: 266 kWh
 • Årligt vandforbrug: 3.640 liter
 • Quick&Clean program for hurtig vask
Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
3,349.00 DKK 0.00 DKK 3,349.00 DKK Til butik →
3,595.00 DKK 0.00 DKK 3,595.00 DKK Til butik →
3,599.00 DKK 0.00 DKK 3,599.00 DKK Til butik →

7. Siemens SX76N095EU

 • Siemens SX76N095EU opvaskemaskine - gode anmeldelserGode anmeldelser over hele linjen

Sidste opvaskemaskine på vores liste er Siemens SX76N095EU, der kan bryste sig af gode anmeldelser hos forbrugerne og testfirmaerne! Denne maskine er ikke som de andre, da den er en ekstra høj model, hvilket giver plads til et 5 cm højere vaskerum – ekstremt praktisk, hvis du tit vasker større kander eller spækbrætter, der normalt skulle vaskes i hånden!

Integrerbar og moderne opvaskemaskine!

Siemens har alle dage været en favorit hos forbrugerne, og denne opvaskemaskine høster store roser hos dem, der faktisk bruger den hver dag! Dette skyldes især det førnævnte 5 cm højere vaskerum, der giver mere plads til service – og der er således også plads til hele 14 kuverter i denne model. Designet kan der ikke sættes en finger på, men du skal dog være opmærksom på de større dimensioner!

SX76N095EU vasker både effektivt og hygiejnisk, og med en placering i energiklasse A++ får du en fornuftig besparelse på både vand og el. Herudover får du tørreevne A, hvilket er din garanti for, at tingene også er tørre, når maskinen har gjort sit job. Desuden er der kælet for detaljerne med det lækre infoLight, der lyser på gulvet, når opvaskemaskinen kører – dermed skal du ikke hen og tjekke, om maskinen nu også er færdig!

Siemens har valgt en moderne indretning i denne model, hvor du har bestikbakken øverst i vaskerummet, som bakkes op af en højdejusterbar overkurv og en praktisk indrettet underkurv nedenunder. De 6 vaskeprogrammer er holdt simple og klassiske: Intensiv 70 grader, Lyn 45 grader, Auto 45-65 grader, Glas 40 grader, Øko 50 grader, og et program til forskyl.

I tillæg til disse programmer har du 4 ekstra funktioner, der kan gøre din vaskeoplevelse endnu bedre: varioSpeed Plus optimerer din vasketid, halfLoad bruger halvt så mange resurser, når du kun skal vaske en halv maskine, hygiejne Plus øger skylletemperaturen til 70 grader, hvilket fjerner 99,99 % af bakterierne, og til sidst gør intensivZone, at du kan sætte ekstra skyl på nederst, uden at skade de skrøbelige ting i overkurven.

Siemens SX76N095EU får fortjent den sidste plads på vores liste over maskiner i opvaskemaskine test! Den øgede højde i vaskerummet sammen med en række smarte funktioner gør dette til en suveræn vaskemaskine, og tror du ikke os, kan du bare spørge forbrugerne – dette er en rost opvasker, der hører til på vores liste!

Specifikationer:

 • Energiklasse: A++
 • Tørreevne: A
 • Støjniveau: 44 dB
 • Antal kuverter: 14
 • Årligt energiforbrug: 266 kWh
 • Årligt vandforbrug: 2.660 liter
 • Masser af smarte funktioner
 • infoLight for lys under maskinen
Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
5,722.00 DKK 0.00 DKK 5,722.00 DKK Til butik →

Gode råd til at få det bedste ud af din opvaskemaskine

Som nævnt i starten af denne artikel vil vi ikke blot anbefale dig de bedste opvaskemaskiner på markedet – vi vil også gerne give dig en række gode og hjælpsomme råd til, hvordan du får mest ud af din opvaskemaskine. Det kan f.eks. være, at du oplever kalk på dine glas, eller at der tit strømmer sur lugt ud, når du åbner din opvaskemaskine – dette er almindelige problemer, som dog kan afhjælpes, hvis man ved, hvordan dette skal gøres!

Sådan afhjælper du dårlig lugt i din opvaskemaskine:

En opvaskemaskine er dejlig, fordi den tager noget af rengøringsbyrden i det daglige, men det er dog de færreste, der ved, at man bør gøre opvaskeren rent ca. én gang om måneden. Der samler sig f.eks. madrester og andet snavs i bunden af maskinen, der kan give lugtgener, ligesom filteret skal tømmes jævnligt for at undgå problemer med maskinens afløb. Du bør have fokus på disse ting, ligesom du kan forebygge lugtgener ved at skylle madrester osv. af, inden du sætter service i maskinen!

Du kan ligeledes vælge at rengøre maskinen grundigere ved at hælde ca. en halv liter eddike i bunden af vaskerummet, hvorefter den skal startes ved den højest mulige temperatur. Dette frigør bl.a. fedt og andre ting, der kan være medvirkende til dårlig lugt. Hvis du vil slå to fluer med et smæk, så kan du sætte dine glas i maskinen sammen med eddiken – eddike fjerner effektivt alt det kalk, som er efterladt på dine glas!

Når du alligevel er i gang med rengøringen, så er det en god ide at rense maskinens gummilister med almindeligt opvaskemiddel, da der nogen gange kan sidde mindre madrester i listerne. Disse kan også være med til at give lugtgener – så væk med dem!

Hvis du har prøvet alle de ovenstående tiltag, men stadig oplever lugtgener fra din opvaskemaskine, så bør du få en VVS installatør til at se på det – lugten kan nemlig også komme fra rørene, der går til din opvaskemaskine. Der er dog ingen grund til at tilkalde en dyr fagmand, førend du har prøvet de ovenstående husråd, der kan spare dig for en del penge!

Hvilken størrelse er den rette til min opvaskemaskine?

Et af de oftest stillede spørgsmål er meget logisk, hvor stor en opvaskemaskine man egentlig behøver – og her er der ikke noget endeligt svar! Generelt skal maskinen være stor nok til, at den dækker jeres pladsbehov, og hvis jeres nuværende maskine f.eks. ikke bliver fyldt hver gang, så bør i måske overveje en mindre maskine næste gang. Du skal som altid vælge opvaskemaskine ud fra de specifikationer, som du har brug for, og dette gælder især for størrelsen: Mål ud, hvor stor en maskine, du har plads til, og overvej så, hvor meget opvask din husstand producerer!

Der er mange forskellige måder at betragte størrelsen af maskinen på, men det gælder naturligvis, at jo flere mennesker desto større en maskine er der brug for. Omvendt kan der være god fidus i at købe en lidt mindre opvaskemaskine, der dermed skal startes oftere. Dette sikrer dig rent og pænt service hele tiden, ligesom at du aldrig mangler nogle redskaber i køkkenet, der har ligget i maskinen i flere dage. Det er bl.a. sådanne overvejelser, der skal ligge til grund for dit valg af kapacitet: Du betaler mere for en større maskine, og hvis du alligevel ikke bruger pladsen, så er det penge ud af vinduet!

Hvor meget skal jeg give for en ”god” opvaskemaskine?

Det er altid en god ide at stille sig selv netop ovenstående spørgsmål, når man skal ud og investere i en ny opvaskemaskine – men igen er der ikke noget universalt svar! Du bør altid undersøge markedet for forskellige maskiner i nogenlunde samme prisleje, hvor du herudfra kan bestemme dig for, hvilken maskine der bedst opfylder dine behov. Generelt har de fleste en øvre beløbsgrænse, som pengene kan række til, og her gælder det om bl.a. at tjekke vores opvaskemaskine test for at se, om du kan få en af ”vores” opvaskemaskiner i dit ønskede prisleje. Herudover anbefaler vi helt sikkert også, at du bruger forskellige sammenligningssider, der kan give dig et godt overblik over prislejet på en specifik maskine, som du har i søgelyset!

Mange opvaskemaskiner ligger i et prisleje omkring 3.000 til 7.000 kr., hvor der naturligvis er både billigere og dyrere alternativer, der kan mere eller mindre det samme. Derfor er det i høj grad et spørgsmål om at vurdere, hvilken pris du vil give for din nye opvaskemaskine – det hjælper dig med garanti med at komme på sporet af den bedste opvaskemaskine til dine behov!

Vi håber, at du er blevet klogere på markedets bedste opvaskemaskiner ved at læse vores test igennem – og mange tak for din tid! Det har været en fornøjelse at gennemgå de forskellige testresultater for dig, og der er med garanti en perfekt opvaskemaskine til dig og din husstand iblandt vores gennemtestede og testvindende opvaskemaskiner!