Overnatning Harzen
Her er de 10 overnatningsmuligheder i Harzen

Ferie i Harzen – Vælg den bedste overnatningsmulighed

Harzen er et af de områder i Tyskland hvor der florerer et utal af sagn og myter. Harzens historie går langt tilbage, og de fleste af myterne involverer hekse, magi og djævelske aktiviteter. Du kender selvfølgelig Sanke Hans aften, hvor man sender heksen afsted til Bloksbjerg. Dette er også en af de største myter i Harzen, hvor man siden midten af 1700 tallet har mødtes Valborgsaften. Her samles heksene på heksedansepladsen ved Thale, hvor de efterfølgende flyver op på Bloksbjerg, hvilket egentlig hedder Brocken, for at danse om et stort bål og lave agter med djævlen, som en tak efterfølgende ville give dem evnen til at kunne trylle. Alt dette er selvfølgelige kun myter og sagn, men trods dette er det historie i Harzen, og man mødes hvert år den 30. april i hele Harzen. Det vrimler med personer der er iklædt heksekostumer samt djævle kostumer – en lang tradition som helt afgjort er værd at opleve hvis du besøger Harzen på denne tid af året.

Selvfølgelig er hekse ikke alt som Harzen har at byde på. Udover hekse så er Harzen en guldgrube når det kommer til seværdigheder og aktiviteter, og du vil blive tilbud en lang række af souvenirs mens du er på oplevelse i de smukke byområder. Du kan blandt andet nyde den smukke natur og de andre historiske elementer Harzen vil byde på. Harzen har tidligere udvundet både sølv, bly- og kobberminer, dog er disse nedlagte nu, og blevet til turistattraktioner. Du kan blandt andre besøge den store Barbarossa-hule, som rummer hele 15.000 kvm, eller nogle af de populære drypstenshuler, som også er et kendetegn ved Harzen.

Harzens natur er imponerende, og hvis du ynder for naturlivet og oplevelser i verdensklasse skal du helt afgjort besøge nogle af de mange smukke naturområder. Hvis du er til historiske seværdigheder, så findes der langt over landskabet nogle fantastiske borge/slotte, besøg blandt andet Wernigerode slot, Kyffhäuser, Blankenburg og Herzberg. Kulturarven er stor i Harzen og er af den grund også optaget på UNESCO’s liste over verdens kulturarv, blandt andet på grund af de yderst velholdte bindingsværkehuse.

Aktiv ferie er også muligt i Harzen året rundt. Med et stort udvalg af vandre-, cykel- og mountainbikeruter fordelt over hele Harzen er det ideelt med en aktiv ferie. Et større antal danskere rejser også hvert år til Harzen for at lufte mountainbiken – dog kræves det ikke at du medbringer din egen, der er rig mulighed for at leje en cykel for en dag hvis du vil udforske området på 2 hjul. Med andre ord, så er Harzen det ideelle feriested uanset hvilken type ferie du vil holde, og med knap 500 km fra grænsen kan du hurtigt komme hertil.

Overnatning Harzen – Her er de 10 bedste/mest populære hoteller.

At vælge det rette hotel til overnatning i Harzen synes altid at være en mindre udfordring der skal klares. Udvalget af hoteller og overnatningsmuligheder i Harzen er store, og størstedelen af disse hoteller er helt fine hoteller til diverse ferier. Du kan bo utrolig billigt mange steder, men for at gøre det nemt for dig der søger et flot hotel til fine penge, så har vi her samlet en liste over de hoteller der har fået de bedste anmeldelser af besøgende gæster, og derfor kan du roligt besøge disse smukke og hyggelige hoteller. Tyske hoteller i mindre byer har deres helt egen stil, og hvis du er heldig at havne på et familieejet hotel, så skal du mærke den store kærlighed du vil blive behandlet med på bedste tyske vis.

Uden en længere introduktion kommer vi til vores liste over de bedste steder for overnatning i Harzen.

Travel Charme Gothisches Haus Wernigerode

Travel Charme Gothisches Haus Wernigerode

Leder du efter en perle af et førsteklasses hotel i hjertet af Harzen, som er indrettet i en gammel bygning, så er Gothisches Haus noget nær det perfekte hotel til et par overnatninger. Hotellet er en gammel købmandsgård der rummer megen historie og er placeret på Marktplatz i centrum, lige ved rådhuset i Wernigerode.

Mere om Travel Charme Gothisches Haus Wernigerode

Det er ikke kun lokalerne og gæstfriheden der er i top på hotellet. Gothisches Haus er også langt fremme gastronomisk, og du bør opleve den smukke Restaurant Wintergarten, som med et imponerende menukort, samt spændende vine er i en klasse for sig selv. Hvis du elsker vin, så byder hotellet også på muligheden for at besøge deres vinkælder fra 1360, som er indrettet i de historiske lokaler i kælderen.

Hotel Gothisches Haus kæler for deres gæster og byder derfor også indenfor i deres fitnessrum, hvor der er tilknyttet en mindre wellnessafdeling med et saunalandskab, dampbad, whirlpool og en kunstig strand med kunstig sol. Der er ligeledes mulighed for at få kosmetiske behandlinger eller massage efter endt omgang i wellnessafdelingen.

Der er fokus på det hyggelige element samt de historiske aspekter hos Gothisches Haus. Ved ankomst vil du træde ind i det smukke lobby, som er med til at danne rammen om en hyggelig kaminbar – der er altså tale om et hotel i den flotte ende i Harzen.

Wernigerode 
Wenigerode er en farverig by placeret i den nordlige del af Harzen ved foden af områdets største bjerg Brocken. En særdeles flot by der byder på mange historiske aspekter. Der er rig mulighed for store oplevelser nær Brocken. Prøv blandt andet det populære damptog der tager dig til toppen af Brocken og byder på fantastisk udsigt.

Afstande: Kruså 460 km, Puttgarden 405 km, Rostock 370 km

Hotel Urlaub im Fachwerk

Hotel Urlaub im Fachwerk

Hvis man gerne vil prøve lejligheder hvor der selv er mulighed for at lave maden, så er Urlaub im Fachwerk nogle fantastiske renoverede lejligheder i et bindingsværkshus i hjertet af et historisk kvarter, kun 1 km fra Quedlinburgs togstation. Der er selvfølgelig gratis internet samt et fuldt udstyret og moderniseret køkken.

Mere om Hotel Urlaub im Fachwerk

Urlaub im Fachwerk er bygget i 1500-tallet og med elegant og moderne indretning byder de dig velkommen i de flotte historiske bygninger. Alle lejligheder har fladskærms fjernsyn, samt balkon eller en terrasse med udsigt over en yderst rolig gårdhave.

Urlaub im Fachwerk er placeret i den ældste gade i Quedlinburg – gaden Klink. Placeringen af hotellet er unikt hvis du skal på vandre- og cykelture i det skønne Harzen.

Parkering er inkluderet i prisen på opholdet på hotellet, og med blot 25 minutters kørsel til den større by Wernigerode. Du kommer hurtigt til den historiske markedsplads efter blot 1 minuts gang. Hvis du ikke selv vil lave maden, så er der i gåafstand et stort udvalg af hyggelige caféer samt restauranter.

Dette er uden tvivl det mest populære hotel/overnatningssted i Quedlinburg, og generelt for Harzen er dette en fin mulighed for at sove bekvemt med mulighed for store oplevelser.

Overnatning på Alte Münze

Overnatning på Alte Münze

Alte Münze er et yderst chamerende 4-stjernet hotel placeret i den gamle bydel i Goslar. Hotellet har en lækker morgenmadsbuffet, samt en hyggelig have du kan nyde noget frisk luft i. I gå afstand fra markedspladsen og kejserpaladset i Goslar er beliggenheden også i top.

Mere om Overnatning på Alte Münze

Alle værelser på Hotel Alte Münze byder på gratis mineralvand, internet og kabel tv. Lidt historisk er nogle af værelserne på hotellet indrettet med stenvægge og antikke møbler, dog gælder dette ikke alle værelser på hotellet.

Morgenmaden på hotellet består af en stor buffet. Du spiser morgenmaden i den ældre del af bygningen, som stammer fra 1509. Hotellet rummer ligeledes en stemningsfuld lounge med biblotek.

Når aftenmaden skal nydes, så ligger der i gåafstand fra hotellet et stort udvalg af restauranter med lækre menukort. Mönchehaus-museet ligger 3 minutters gang fra hotellet.

Hvis man er på lidt aktiv ferie, så er lokationen også fin – der er mulighed for hurtigt at komme til de attraktive vandre- og cykelruter som Harzen er kendt for.
Hotellet rummer 28 værelser.

Landhaus Zu den Rothen Forellen

Landhaus Zu den Rothen Forellen

Landhaus Zu den Rothen Forellen er et yderst smukt 5 stjernet hotel med de bedste muligheder for en hyggelig overnatning i Harzen. Med udgangspunkt i en landlig stil placeret ved foden af Brocken bjerget, så er dette er virkelig smukt og dejligt hotel at besøge hvis du er på ferie i Harzen. Hotellet rummer en masse kvaliteter, og har de nødvendige aspekter for et 5 stjernet hotel, herunder stor spa samt swimmingpool og sauna.

Mere om Landhaus Zu den Rothen Forellen

Værelserne på Landhaus Zu den Rothen Forellen er udformet i den smukke landlige stil med smukke tekstiler og moderne indretning. Alle værelserne er udstyret med kabel tv, skrivebord og selvfølgelig eget badeværelse med indbygget hårtørrer.

Er du gæst på hotellet kan du nyde den italienske mad i restauranten beliggende i Forellenstube. Udover en dejlig aftensmad i høj kvalitet kan du nyde den flotte udsigt over søen Forellensee. Er du mere til lokale retter, så kan du besøge den landlige restaurant Landhaus, som serverer årstidensretter.

Harzen er en guldgrube målt på oplevelser, og beliggenheden af hotel Landhaus Zu den Rothen Forellen giver dig rig mulighed for at opdage de mange smukke områder af Harzen. Du kan opleve naturen på tætteste hold ved at bevæge dig langs de anlagte vandreruter, eller opleve nye højder på mountainbiken – muligheder i Harzen er mange, og derfor også et populært rejsemål for danskere.

Fra Landhaus Zu den Rothen Forellen har du blot 40 minutters køretur til Braunschweig, hvis du en dag vil ind at se byen på tætteste hold. Du kan også tage toget, som går blot 1 km fra hotellet.

Hotel Landhaus Zu den Rothen Forellen rummer 76 værelser.

Braunschweiger Hof

Braunschweiger Hof

Hotel Braunschweiger Hof tager os til centrum af Bad Harzburg, en berømt kulturby i kanten af Harzen bjergene. Hotellet er 4-stjernet og byder på en række af omfattende wellness faciliteter, som giver rig mulighed for ekstra forkælelse efter endt dag i de natursmukke omgivelser.

Mere om Braunschweiger Hof

Hotel Braunschweiger Hof byder gæster indenfor til 450 kvm ren afslapning. Et stort udvalg af wellness giver hotellet en masse kvaliteter at byde på. Oplev et romersk dampbad, finsk sauna, den opvarmede swimmingpool eller nyd nogle kosmetiske behandlinger – mulighederne for selvforkælelse er mange.

Som ekstra bonus har Hotel Braunschweiger Hof en særaftale med Bad Harzburgs golfklub, hvilket gør hotellet yderst ideelt for golfinteresserede.

Efter en lang dag i de naturrige omgivelser kan du sætte prikken over i’et og slappe af i hotellets egen park med gamle flotte træer. Gæsternes anmeldelse af hotellet gør det til det bedste i Bad Harzburg.

Braunschweiger Hof hotellet rummer 80 hotelværelser.

GDA Hotel Schwiecheldthaus

GDA Hotel Schwiecheldthaus

Hotel-Residenz Schwiecheldthaus er beliggende i Harzens gamle by Goslar som er opført på UNESCOs verdensaveliste. På hotellet bliver du præsenteret for grundlæggende moderne lejligheder, udendørs terrasse samt traditionelle retter. 

Mere om GDA Hotel Schwiecheldthaus

Hotel-Residenz Schwiecheldthaus er primært bestående af lejligheder, som har køkken, kabel tv, eget badeværelse, bruser samt mini bar. Der er selvfølgelig en højhastigheds internetforbindelse der sikrer dig maksimal online tilgængelighed under dit ophold.

På Hotel-Residenz Schwiecheldthaus serveres der en lækker morgenbuffet på Schwiecheldthaus hver morgen, og i restauranten tilbydes et mindre udvalg af retter.

Hotel-Residenz Schwiecheldthaus ligger mindre end 1 minuts gang fra markedspladsen i den gamle by, samt de nærtliggende caféer. Hvis du vil besøge det historiske slot Kaiserpflaz, så ligger dette mindre en 3 km fra hotellet. Hotellets placering nær Harzen bjerne gør området ideelt til vandreture, samt andre aktiviteter.

Dette hotel er det bedste for byen Goslar målt på brugernes anbefalinger, og du får virkelig valuta for pengene ved at vælge dette hotel når du skal overnatte i Goslar.

Hotellet rummer 17 værelser/lejligheder.

HKK Wernigerode

HKK Wernigerode

HKK Hotel Wernigerode er et 4 stjernet hotel der byder indenfor til moderne og komfortable værelser med et fint udvalg af faciliteter, som er din garanti for et dejligt ophold på hotellet. HKK Hotel Wernigerode ligger mindre en 600 meter fra stationen, og afstanden til den gamle bydel er kun 100 meter. Hotellet er omgivet af smukke bjerge, som giver anledning til nogle smukke vandreture i det naturskønne Harzen.

Mere om HKK Wernigerode

Som gæst på HKK Hotel Wernigerode vil du kunne nyde kulinariske delikatesser i restauranten Spelhus, Altrium, samt TENEO Restaurant & Bistro. Med rig mulighed for at få et godt glas vin eller en kold fadøl i baren Berliner Ziller.

Hotellet kæler for gæsterne og tilbyder derfor at de overnattene gæster kan nyde faciliteter som dampbad, sauna, spa og et flot fitnessområde.

Placeringen af hotellet gør det muligt at opleve det naturskønne Harzen på tætteste hold. Dette gøres optimalt på de flotte vandrestier eller en tur på mountainbiken rundt omkring de flotte bjerge.

Dette er et stort hotel og kan rumme mange gæster fordelt på de 257 værelser.

Schlosshotel Stecklenberg

Schlosshotel Stecklenberg

Schlosshotel Stecklenberg er beliggende i en storslået bygning der tilbyder værelser som er italiensk inspirerede med antikke møbler. Hotellet er belligende i Thale, som er omgivet af Harzens smukke bakkelandskaber. 

Mere om Schlosshotel Stecklenberg

Der mangler ikke noget på Schlosshotel Stecklenbergs værelser uanset om det er et almindeligt værelse eller en suite du lejer, der er nemlig rig mulighed for at benytte både satellit fjernsynet, internet samt minibar. Nogle af værelserne på Schlosshotel Stecklenberg har balkon, dog ikke alle.

Morgenmaden indtages i det fortrinlige morgenmadslokale eller ude på terrassen hvis vejret og sæsonen er til dette. Efter endt morgenmad kan du slappe lidt af og hygge ved den opsatte pejs. Der tilbydes også sauna og hyggelig massage, alternativt er den store slotspark et dejligt sted at slappe af.

Schlosshotel Stecklenberg ligger blot 4 minutters kørsel fra Thale, og det er genrelt muligt at komme vidt omkring på kort tid.

Hotellet er knap så stort og byder kun på 13 hotelværelser.

Niedersächsischer Hof

Niedersächsischer Hof

Niedersächsischer Hof hotellet er omgivet af bjergene i Harzen lige ved Goslars hovedbanegård. Niedersächsischer Hof samarbejder med Goslars museum og udstiller derfor moderne kunst på hotellet.

Mere om Niedersächsischer Hof

Hotellet Niedersächsischer Hof er et 4 stjernet hotel som byder indenfor i rummelige og lyse lokaler med eget badeværelser på alle væresler. Internetadgangen er begrænset til fællesområderne.

Faciliteterne på Niedersächsischer Hof er gode, og du kan starte dagen med den lækre og tiltalende morgenbuffet der serveres. Dagen kan sluttes af ved at besøge restauranten Rosengarten, her serveres der smagsfulde internationale retter, men også egnens og årstiden specialiteter er i højsædet. Hvis vejret tillader det, så kan du sidde i restaurant Piepers.

Du får som gæst på Niedersächsischer Hof rig mulighed for at udforske den 1.000 år gamle by Goslar. Goslar har megen historie at byde på, og den smukke arkitektur i byen er et besøg værd. Dette hotel har fået de bedste anmeldelser af hoteller i Goslar.

Hotellet byder på 63 værelser.

Hotel Domschatz

Hotel Domschatz

Overnatning på Domschatzwere i Harzen er fantastisk. Hotel Domschatzwere er et familiedrevet hotel indrettet i et 200 år gammel bindingsværkshus. Der er kælet for gæsterne, og du kan mærke passionen for at drive et fantastisk hotel hos ejerne af hotellet der med åbne arme byder dig indenfor. På hotellet tilbydes der fri WiFi, gratis parkering, samt en stor morgenbuffet inkluderet i prisen.

Mere om Hotel Domschatz

Hotel Domschatzwere er blevet totalrenoveret i 2016, og du kommer derfor frem til et hotel uden mangler og fejl. Alle værelserne på Hotel Domschatzwere er individuelt indrettet, og hver sit værelse har sit eget tema samt møbler og stil. Det er også værd at bemærke at alle toiletartikler er gratis på hotellet.

Hotel Domschatzwere er placeret med udsigt over Burgberg hvor Quedlinburg Slot ligger flot. Området er utrolig anerkendt for dets kulturarv.

Hotellet er hyggeligt, og har ikke plads til mere end 15 værelser, men tysk tradition er i højsædet, og en virkelig skøn oplevelse at overnatte på dette hotel.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme