Sådan spiller den
Panorama højtaleren fra Sound Living

I denne test-guide på Bedste10 har vi haft fornøjelsen af at gennemgå den flotte højtaler med det meget passende navn – Panorama – fra danske Sound Living. Dette er topmodellen fra det efterhånden etablerede danske lydfirma, der har moderne, nordisk design som hovedfokus, ligesom lydkvaliteten er et godt skridt op fra den lidt mindre Nordic Light model.

I vores test-guide kommer vi ind på højtalerens mange muligheder, der spænder fra lyd over design og til funktionalitet. Vi har været grundige og ærlige i vores beskrivelser, og vores test er lavet på baggrund af flere ugers brug – det er altså en virkelighedsnær test, der matcher daglig brug. Læs videre og bliv klogere på Panorama – topmodellen fra Sound Living!

Panorama højtaleren

Panorama højtaleren

Hvis du ikke har hørt om danske Sound Living endnu, så er det på tide, at du stifter bekendtskab med dette kvalitetsbevidste brand. Sound Living har ikke voldsomt mange år på bagen som brand, men skaberne af konceptet har flere års erfaring med både salg og branding af elektronik på tværs.

Bedste pris: 998,00 hos Dækbutikken.dk

Gå til forhandler

Mere om Panorama højtaleren

Firmaet er skabt på baggrund af en passion for innovation og funktionalitet, ligesom det stilrene, skandinaviske design har en central plads i firmaets lineup af produkter. Udover højtalere laver Sound Living også powerbanks, solceller og meget mere, og denne alsidighed i produkterne kommer virkelig deres højtalere til gode.

På trods af relativt kort tid på markedet har Sound Living allerede imponeret anmeldere og kunder med deres højtalere. Panorama passer ind i vores moderne tidsalder, hvor den smarte Bluetooth teknologi bliver mixet med minimalistisk, dansk design krydret med smarte detaljer.

SPECIFIKATIONER

  • Output Power 15W*2+5W*2
  • Bluetooth version V4.0+EDR
  • Materiale ABS + Metal
  • Batteri kapacitet 6600 mAh
  • 2,7 kg (inkl emballage)
  • 31,9 x 9,5 x 15 cm (enhed)
  • 44 x 15 x 21 cm (emballage)
  • Karton størrelse: 44,2 x 31,5 x 44,4 cm, 4 stk, 12 kg

Se priser og tilbud på Panorama højtaleren


Nordic Light

Nordic Light

Hvis du ikke kan forlige dig med størrelsen på Panorama højtaleren fra Sound Living, men leder efter en mindre højtaler, der dog stadig er af høj kvalitet, så kan du med fordel se nærmere på Nordic Light, der ligeledes er en højtaler fra Sound Living.

Bedste pris: (Produktet er udgået) hos (Produktet er udgået)

Gå til forhandler

Mere om Nordic Light

Her får du mange af de samme, gode kvaliteter i en meget mindre formfaktor, der egner sig perfekt til et mindre kontor, køkkenbordet eller lignende steder, hvor man sidder lidt tættere på højtaleren.

Med Nordic Light får du det samme stilrene design, som virkelig har sat Sound Living på Danmarkskortet, og lyden er ligeledes god i forhold til den størrelse, som højtaleren har. Du kan tage et kig på den mindre højtaler fra Sound Living lige her, hvor vi har lavet en grundig højtaler test for dig.

Du vil med garanti falde for én af de to højtalere fra Sound Living, og hvis du er på udkig efter en solid, trådløs højtaler, der skal spille på alle tangenter, så har du fundet det rette firma til jobbet.

Læs en dybere gennemgang af SoundLiving Nordic Light her.

Se priser og tilbud på Nordic Light


Lyden

Det giver sig selv, at lyden er den mest betydningsfulde del af enhver højtaler, men det er ikke altid givet, at lyden også er det, som producenten har haft mest fokus på. En højtaler skal kunne spille alle de forskellige genrer, du bedst kan lide at lytte til, og lyden skal både kunne bære små, diskantprægede sange og larmende, basfyldte rocksange. Heldigvis omfavner Panorama højtaleren fra Sound Living alle de genrer, vi har forsøgt at lytte til – og lydkvaliteten er generelt rigtig god.

I vores test over et par uger har vi oplevet en højtaler, der er utrolig kapabel indenfor alle musikgenrer. Selve højtalerenheden er udstyret med henholdsvis 2 diskantenheder på 5 watt og 2 basenheder på 15 watt hver. Dette giver en lydoplevelse af høj klasse, og vi har brugt den med glæde i flere timer af gangen her på kontoret.

Panorama indeholder både en lækker klang og en kraftfuld bas, der let spiller op til dans og glade dage, og lydkvaliteten kan der ikke sættes en finger på. De lidt større dimensioner betyder selvsagt, at der er plads til mere lyd, og lyden fra denne højtaler er da også klart mere fyldig, end vi ellers har oplevet fra Sound Living. Herudover er det virkelig rart, at lydkvaliteten ikke forringes, når du tager højtaleren med dig – uanset om Panorama er sluttet direkte til strøm eller kører på batteri, vil du opleve en fantastisk lydkulisse.

Konklusion i forhold til lyden

Som allerede nævnt har vi brugt Sound Livings Panorama højtaler som vores daglige musikalter her på kontoret i et par uger, og vi har testet den indenfor alle musikgenrer. Vores musiksmag er meget forskellig, og derfor har det glædet os, at Panorama let klarer bastung hip-hop og techno på lige vilkår med rock og mere poppede toner. Vi har endnu ikke oplevet dårlig lyd eller skrattende tendenser fra denne højtaler, og den spiller fantastisk hele dagen lang.

Hvis vi skal gå lidt mere i dybden rent teknisk, så har vi oplevet en velafbalanceret lyd, hvor kombinationen af kraftfuld bas og fin diskant er gennemgående god. Bassen overrumpler meget sjældent vokalerne i vores favoritsange, og man mærker tydeligt, at Panorama er velbygget og velovervejet rent lydmæssigt. Lyden er blød og lækker, men også hård og rå, når sangene kræver dette – der er med andre ord god lyd til alle; uanset musiksmag. Alt i alt er vi meget tilfredse med Panoramas lydkvalitet, der er imponerende, når man tænker på Bluetooth højtalerens størrelse!

Udseende og design

Hvis du ikke allerede er gået på opdagelse i de mange billeder af Panorama højtaleren her på siden, så vil vi klart opfordre dig til at gøre dette. Sound Living lever nemlig op til deres vision om fantastisk, skandinavisk design, når man ser nærmere på Panorama højtaleren, der ser mageløs ud fra alle vinkler. Du får et klassisk, skandinavisk design, hvor implementeringen af rå materialer står i flot kontrast til de kurvede kanter, der bløder designet op. Højtaleren er holdt i enkle og underspillede farver, hvilket giver et anonymt, men bestemt ikke kedeligt udseende. Dette gør det muligt at placere Panorama i et hvilket som helst rum, uden at den vil skabe for meget kaos.

I det hele taget udstråler designet af denne højtaler bare klasse – et veludtænkt og ikke mindst veludført design, som vi har nydt at se på hver dag.

Navnet ”Panorama” passer i høj grad til højtalerens udseende, der leder tankerne lidt hen på et panorama-view ud over en moderne og pulserende storby. De sorte og grå farver kan repræsentere moderne skyskrabere, som man ser dem i New York, og alle detaljerne er veludførte og stilfulde. Her tænker vi specielt på den flotte bærehank, der er holdt i diskret, sort læder, der også er med til at bløde højtalerens udtryk en smule op. Bærehanken er solid og god at holde omkring, og du kan dermed let tage Panorama med overalt.

I virkeligheden har vi kun én lille anke i forhold til designet – og det er vægten. Panorama vejer relativt godt til, når man skal bære den med sig rundt, men omvendt kan man samtidig sige, at vægten er et udtryk for kvalitet. Bedre højtalerdele vejer altid mere, og der er da heller ingen tvivl om, at vi til hver en tid foretrækker en lidt tungere højtaler – den vil med garanti spille bedre end de lettere modeller.

Alt i alt kommer Sound Living virkelig godt i mål, når det kommer til design og højtalerens generelle udseende. Deres generelle idéer omkring nordisk design og den minimalisme, som dette indebærer er ført fantastisk flot ud i livet, og den mindre detalje omkring vægten er virkelig i småtingsafdelingen.

Batterilevetid for Panorama-højtaleren

Ét andet utrolig vigtigt punkt, når man har at gøre med en trådløs Bluetooth højtaler, er højtalerens batterilevetid. Batteriets evne til at holde strøm er forskellen på en hyggelig aften på stranden eller en lidt kedelig dukkert i havet, og der er ikke noget mere irriterende end en højtaler, der ikke holder til at spille musik i længere tid. Dette er heldigvis ikke noget problem med Panorama fra Sound Living.

I vores test, har vi virkelig sat pris på den fantastiske batterilevetid, som Panorama må siges at have. Med det enorme batteri på hele 6600 mAh har vi opnået helt op til 12 timers spilletid, før vi har sat strøm til højtaleren, hvilket må siges at være ganske imponerende for en trådløs højtaler. Den maksimale spilletid afhænger naturligvis af, hvor højt du ønsker at høre dine yndlingssange. Hvis du udnytter højtaleren til dens maksimale potentiale, så vil spilletiden også variere efter dette.

Herudover har vi også sat pris på muligheden for at bruge højtalerens batteri som powerbank til vores smartphones. Dette fungerer fuldstændig perfekt, og dermed har vi kunnet høre lækker musik uden at tænke på, om telefonen nu også var i live, når vi skulle cykle hjem igen.

Der er ingen tvivl om, at den ekstra vægt, som vi nævnte i afsnittet omkring højtalerens udseende, også skyldes det store batteri, som højtaleren er udstyret med. Dette bidrager til vores opfattelse af, at højtalerens vægt faktisk er meget afbalanceret i forhold til de fordele, som den øgede vægt giver. Med andre ord er vi særdeles glade for den imponerende batterilevetid, som Panorama højtaleren fra Sound Living præsterede i vores test.

Højtalerens funktionalitet

Sound Living lægger stor vægt på, at alle deres produkter skal være funktionelle og brugbare, ligesom de meget gerne skal være til at gå til. I vores moderne tidsalder skal de tekniske produkter i vores hjem helst kunne flere ting på én gang, og de skal kunne fungere på tværs af enheder uden besværlig tilkobling og lignende irritationsmomenter. Disse aspekter har Sound Living bestemt tænkt over med deres Panorama højtaler, der tilbyder god funktionalitet ved daglig brug.

Først og fremmest har Sound Living tænkt over brugervenligheden, da højtaleren let kan betjenes ved hjælp af touch-baren i toppen. Vi var meget overraskede over, hvor godt denne feature egentlig fungerede i praksis, da vi var lidt skeptiske i forhold til anvendeligheden fra starten af. Det er let at skifte sang og skrue op og ned – selv med fedtede fingre – og herudover er det rart at have muligheden for at besvare opkald direkte på højtaleren. Dette kan ske gennem den Vi har kun i få tilfælde måtte bruge flere forsøg på at skrue op og ned for lyden, og alt i alt fungerer touch-baren ganske fornuftigt.

God tilslutning og indbygget powerbank

I forhold til tilslutningsmuligheder er Panorama fuldt ud på højde med de standarder, som vi er blevet vant til i dag. Du har mulighed for at tilslutte dine enheder via enten Bluetooth eller NFC, ligesom du kan benytte et AUX-stik, hvis dette frister mere. Vi har primært testet højtalerens evner over Bluetooth, og generelt set er vi tilfredse med, hvordan denne løsning fungerer. Panorama højtaleren fungerer stabilt, når din telefon er inden for rækkevidde, men den kommer dog lidt til kort over afstande på mellem 5 og 10 meter. Dette kan dog i højere grad tilskrives Bluetooth-teknologien end højtaleren, da rækkevidden er relativt begrænset over disse afstande. Under vores test måtte vi indimellem rykke vores telefon lidt tættere på højtaleren, men set over flere ugers brug var det kun en mindre ridse i lakken. Du skal med andre ord ikke være bekymret for, om højtaleren nu også tilsluttes stabilt og korrekt til dine enheder.

Til sidst vil vi også gerne fremhæve muligheden for at kunne oplade dine enheder ved hjælp af højtaleren. Dette har vi nævnt lidt mere om i afsnittet omkring batterilevetid, og denne feature viser perfekt, hvordan Sound Living kombinerer deres kompetencer på forskellige områder. Panorama højtaleren er en smart højtaler, der passer til en moderne livsstil, hvor strøm er en mangelvare, som vi sætter stor pris på. Derfor giver vi højtaleren en stor tommel-op for netop denne feature!

Samlet konklusion

Til sidst vil vi gerne give dig en samlet konklusion på vores test af Panorama højtaleren fra Sound Living.

Alt i alt kan vi kun anbefale denne højtaler, da den fuldt ud lever op til de forventninger, vi har til en højtaler i en moderne tidsalder. Du får krystalklar og velafbalanceret lyd, der klarer alle stilarter, og det utrolig moderne design er både lækkert, men samtidig diskret nok til en central placering i din dagligstue.

Batterilevetiden er lige i øjet, og generelt set fungerer de forskellige features også ganske godt, så længe du er indenfor rækkevidde. Med andre ord kan du roligt købe en Panorama højtaler fra Sound Living – design, lydkvalitet og funktionalitet er lige i øjet.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme