Runde spiseborde – de flotteste runde borde til dit hjem 

Sidst opdateret: 14. januar 2021 af Redaktionen

Vi samler anmeldelser, priser, ekspertråd og tests. Vores guides er baseret på research og uvildige tredjeparts forbruger-tests. Bemærk, artiklens årstal er er et udtryk for, hvornår artiklen sidst er opdateret, og ikke et udtryk for, hvornår produkterne er testet.

Spiseborde er et essentielt møbel i ethvert hjem. Det fuldender ofte rummet, samtidig med det har den nødvendige praktiske egenskab, at du kan indtage dagens måltider der. Mange gange er det ligeledes det, der samler familien. 

I lang tid har firkantede, lidt grove spiseborde været normen. Det har typisk været de tunge plankeborde, der har stået højt på ønskelisten hos mange. Men nu er runde spiseborde begyndt at komme mere og mere ind i varmen igen. Derfor giver vi dig her en liste over de bedste bud på et nyt spisebord til hjemmet.

JW Table JW120 – 100% dansk design med fokus på komfort og ergonomi

JW Table JW 120

Dette moderne JW Table giver dig muligheden for at skabe den stilfulde og minimalistiske indretning, du altid har drømt om – både i dit private hjem eller i virksomheden. Det runde bord har et slankt og let udtryk, som gør, at det er yderst ideelt til at pryde både spisestuen eller det kedelige mødelokale. Bordet måler Ø 120 cm, og det er 74 cm højt. Dette er en meget populær model hos Montanafurniture.com.

JW Table er 100% dansk design. Jakob Wagner er designeren bag JW Table. Han designede bordet i 2017.  Bordet har trekantede ben, der fremstår markerede. Her er rigeligt med benplads til dine middagsgæster. Selvom bordet har et let og slankt udtryk, så er selve bordets struktur både solid og stabil. 

JW Table JW120 er designer med komfort og ergonomi som højeste prioritet. Rammen er placeret helt inde under bordpladen, imens benene er vinklet lidt udad, hvilken gør, at du har en bedre benplads. Du kan få bordpladen i 8 forskellige materialer: Snow Silk laminate, linoleum i farverne Black og New Nordic, finér i White Oak og Black Oak samt i massiv Douglas og massiv Oak. Bordet, du ser her, er lavet i Solid Oak. Bordet fås online med et stel i poleret aluminium.

Alt i alt er dette runde bord perfekt til dig, som gerne vil fortsætte din minimalistiske indretning i spisestuen eller mødelokalet. Et JW Table skaber god plads til benene uden at virke alt for massivt. 

Specifikationer

 • Designer: Jakob Wagner
 • Diameter: Ø 120
 • Højde: 74 cm
 • Materiale: Finér, Solid Oak & Solid Douglas
 • Maks belastning: 80 kg

Se pris på Unit10 Bjørk spiseborde hos (Produktet er udgået)

Unit10 Bjørk spiseborde – et oplagt valg til begynderen 

Unit10 Bjørk spiseborde

Hvis du endnu ikke er så velbevandret i runde spiseborde, kan det være, at du endnu ikke ved, hvilken model du gerne vil have. Derfor kan det være en ide at vælge et, der kan være en alsidig størrelse i hjemmet. 

Præcis sådan et spisebord er modellen Bjørk, designet af FDB Møbler. Spisebordet har meget få detaljer, men formår stadig at stå med et imponerende og stærkt udtryk, måske i kraft af, at detaljerne er så få. Det runde spisebord er dermed et eksempel på skandinavisk designkunst, når det er allerbedst. Her er der sparet på ekstra lir, sådan at der kan blive fokuseret på det vigtigste ved alle træprodukter, nemlig materialet. 

Træet er lys eg, og er brugt både med tanke på egenskaber og ophav. Al træet kommer fra FSC-certificerede skove, sådan at bæredygtigheden er sikret. Desuden er den lyse farve fantastisk til at danne spisebordets unikke tilstedeværelse. Her har du et rigtigt godt bud på et bord, der kan passe perfekt ind til i mange hjem, selvom du endnu ikke har besluttet, præcist hvilken slags bord du ønsker dig. 

Med skandinavisk design og bæredygtige materialer, er der ingen tvivl om, at du her har at gøre med et unikt produkt, der kun bliver flottere, jo mere du bruger det. 

Specifikt om det runde spisebord: 

 • Højde: 75 cm 
 • Bredde: 115 cm 
 • Dybde: 115 
 • Vægt: 38 kg 

Se pris på Unit10 Bjørk spiseborde hos Luxo Living

Life spisebord – klassisk hvid med de rette former 

Life spisebord

Hvis du ved, at du er til de klassiske runde spiseborde, hvor der hverken er unødvendige detaljer eller ligegyldigt blikfang, er det formentlig et bord sådan som dette, du skal bruge. Life er en flot model, der samler det bedste fra skandinavisk design, med nye former, stilrene kanter, samt den klassiske hvide, matte overflade. 

Bordet er dermed et lidt mere anonymt møbel end modellen tidligere, præcis fordi den hvide overflade er et oplagt valg i de mange danske hjem. Her har hvid i mange år været dominerende, præcis på grund af den minimalistiske designkultur, hvor der især er fokus på åbne rum med masser af lys. Derfor er spisebordet også en god tilføjelse til rum, der mangler lys og varme. Bordets karakter kan let ændres, alt efter hvilke stole du vælger at sammensætte det med. 

Materialer er igen en massiv eg, der har flere fordele. Især ældes det meget flot, selvom det kræver vedligeholdelse. Dette kan dog ordnes let med den rette træolie. Samtidig er eg også meget holdbart, hvilket altid er vigtigt i et spisebord – uanset om det er rundt eller ej. Benene er dog anderledes, i og med at de er skrå. Det giver lidt ekstra liv til en ellers klassisk stil, foruden at det også er rare at sidde ved bordet, fordi du ikke støder på benene. 

Specifikt om det runde spisebord: 

 • Højde: 75 cm 
 • Længde: 120 cm 
 • Vægt: 24 kg 

Se pris på Life spisebord hos BOBO

True spisebord – det bedste fra de populære plankeborde 

True spisebord

En del af grunden til, at de firkantede, tunge plankeborde blev så populære var, at de havde et naturligt og rustikt look, der især var tiltagende i mange af de hjem, der var præget af den minimalistiske skandinaviske stil. Det rå udseende bordet havde, var med andre ord med til at understrege linjerne i det flotte hjem. Når det gælder runde spiseborde, er dette rå look ikke helt fulgt med. Ofte er de meget glatte og uden knopper eller brogede kanter. Det er selvfølgelig lige på nær True spisebord. 

Modellen her er ganske vidst stadig meget flot, især på grund af den naturlige bordplade. De rene linjer fra andre runde spiseborde er derfor stadig intakte ved denne model, men den har altså også taget meget af det bedste med fra plankeborde. Her er nemlig alle de brogede kanter, de naturlige, usymmetriske træpletter, og de flotte årringe fra egen, der typisk findes på plankeborde. 

Med de sorte malede ben, er spisebordet en naturstørrelse uden lige. Det kan gøre fantastiske underværker for ethvert hjem, især dem, der har taget den skandinaviske designstil til dig. Nogle af modeller kan yderligere findes med udtræk, sådan at der er plads til gæsterne, hvilket kan være et problem med de runde spiseborde. Praktikken og designet går derfor hånd-i-hånd, når det handler om dette spisebord. 

Specifikt om det runde spisebord: 

 • Diameter: 160 cm
 • Højde: 75 cm 
 • Massiv hvidolieret eg 
 • Vægt: 57,5 kg 

Se pris på True spisebord hos ILVA

&Tradition In Between spisebord – modpolen mod det lyse, danske hjem 

&Tradition In Between spisebord

Som sagt er skandinavisk stil næsten altid til stede i ethvert hjem. Det ender ofte ud med at betyde, at der skal være meget lys og meget plads i rummet. Det giver mange gange varme og en hyggelig stemning, som vi er så stolte af. Men at tro, at det er den eneste stil, der er tilbage, ville være langt fra sandt. Det mørke egetræ, der kan give tanker tilbage til pibetobak, mørk kaffe og teaktræshylder lever i bedste velgående. 

Præcis sådan et bord er &Tradition In Between runde spisebord. Bordet kan selvfølgelig sagtens erhverves i de mere lys farver, sådan som hvidolieret træ, men det kommer bedst til sin ret, når du vælger den flotte, nærmest cognac-mættede træ. Bordet har samme farve hele vejen igennem, sådan at både bordplade og ben er ens. Det passer derfor flot ind i hjem med trægulve eller mørke gulvtæpper. 

Hvis du er bange for, at dine spisebord ikke passer alle dine gæster, kan du yderligere overveje om In Between er noget for dig. Bordet kommer nemlig med justerbare ben, hvilket sagtens kan være en god ide, hvis du finder ud af, at højden ikke helt passer jeres familie. Ligesom med tidligere modeller kan du varierer bordets tilstedeværelse i rummet ved hjælp af de rette stole. 

Specifikt om det runde spisebord: 

 • Højde: 73 cm 
 • Diameter: 120 cm 
 • Justerbare ben 

Se pris på &Tradition In Between spisebord hos Luxo Living

Gubi Round spisebord – bordet med valgfrie egenskaber

Gubi Round spisebord

En gang i mellem når du finder et spisebord, du er vild med, kan det være, at benene eller bordpladen ikke helt er, som du godt kunne tænke dig. Det kan selvfølgelig være frustrerende, fordi du selvfølgelig helst vil have et bord, hvor du kan elske hele bordet, sådan som det er. Lige præcis dette kan du med et Gubi Round spisebord, en vaskeægte designperle til det moderne hjem. 

Gubi Round er et ovalt spisebord, der har rigtig mange forskellige egenskaber, som du kan vælge imellem. Du kan derfor vælge mellem fem forskellige bordplader og forskellige ben. På den måde kan du sammensætte netop det bord, som du går og drømmer om. Der er både noget, der passer ind i den klassiske, danske stil, men der er bestemt også noget, der kan lede tankerne helt på noget helt andet. 

Bordet kan fås i forskellige materialer, der alle er designet med henblik på at være æstetisk nydelse for øjet. Uanset om du er til det mørke eller lyse træ, den flotte marmorplade, eller måske bordben i guld, er der noget, der kan få dig til at forelske dig. Bordet er derfor et bord, hvis egenskab især er, at du kan designe det, sådan som du ønsker. 

Specifikt om det runde spisebord: 

 • Valgfri størrelser 
 • Valgfri materialer 
 • Valgfri bordplade og bordben

Se pris på Gubi Round spisebord hos Luxo Living

Se også denne artikel på KOLDING BLOGGEN: Hvorfor skulle man dog vælge et rundt spisebord?

Nagano spisebord – varmt spisebord til den lille stue eller lejlighed 

Nagano spisebord

Et rundt spisebord er mange gange noget, som du ser i en lejlighed eller mindre stue. Det er mange gange fordi, at størrelsen passer bedre i rum, hvor der ikke er så meget plads, men især også fordi bordet kan give meget lys, hvilket altid er et plus. Med Nagano spisebord har du et oplagt valg til netop dette. 

Nagano spise er lavet i lyst finer, og er derfor ikke den samme holdbare kvalitet, som nogle af de andre spiseborde her i denne test-guide. Dog er vi også i en helt anden pris. Derfor er bordet det oplagt valg til studielejligheden eller til kaffestuen, fordi du her ved, at du ikke kommer til at bruge bordet lige så meget et spisebord, der skal holde resten af livet. 

Bordet er stadig en flot tilføjelse til hjemmet, og kan i den grad være med til at skabe mere lys. Med den rette behandling holder overfladen længe, sådan at du ikke skal frygte for pletter og ringe fra diverse kaffekopper og vandglas. 

Specifikt om det runde spisebord: 

 • Højde: 75 cm 
 • Længde: 120 cm 
 • Bredde: 120 cm 
 • Vægt: 25,6 kg  

Se pris på Nagano spisebord hos BOBO

Måske kunne du også være interesseret i at læse KØLESKAB MED FRYSER TEST 2020 – FIND DE BEDSTE MODELLER

Læs også: Bålfad: Find det rigtige bålfad til dit hjem

Se også artiklerne: De bedste bud på et smukt natbord

Se vores artikel om: Barstol: En gennemgang af lækre barstole til køkken og bar

 

Denne side er anmeldt af: Mille N. Paulsen 10/10