Sammenligning af Sonos Soundbar tests

Indholdsfortegnelse

De fleste musikelskere kan blive enige om, at god lyd er essentielt for enhver hjemmebaseret musikoplevelse. Dårlige højtalere har nemlig evnen til at forsure din oplevelse med selv det mest sublime stykke musik.

Det amerikanske elektronikfirma Sonos har siden 2002 specialiseret sig i musiksystemer til hjemmet. I årevis har lydhungrende forbrugere verden valgt produkter fra Sonos, når de har skullet udskifte hjemmets musiksystemer og højtalere.

I denne guide sammenligner vi tests, der er foretaget af Sonos Beam Soundbar. Dernæst dedikerer vi et lidt kortere afsnit til testsammenligningen af produktets forgænger Sonos Playbar.

Læs med her og find det rette produkt for dig.

Sonos Beam Soundbar – Bedst til prisen

Sonos Beam Soundbar

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

3.344,00 DKK
3.399,00 DKK

Sonos Beam Soundbar fås både i sort og hvid. Den kompakte smart-soundbar måler 65,1 x 6,9 x 10 cm., og den har en vægt på 2,8 kg. Med produktet følger et LAN-kabel, et HDMI-kabel, en optisk lydadapter, en Quickstart Guide og produktets garantioplysninger.

Sonos designede Sonos Beam Soundbar med tanke for forbrugerens hjem. Soundbaren giver forbrugeren mulighed for at lytte til musik, film og TV, og investerer du også i trådløse baghøjtalere og en trådløs subwoofer, kan musiksystemet udbygges og give en biograflignende lydkvalitet.

Sonos Beam soundbar er AirPlay-kompatibel, og den har indbygget stemmestyring, som blandt andet kan kombineres med Google Assistant, Siri og Amazon Alexa. Soundbaren er til salg på B. J. Trading for 3.257 kr.

Hvad mener eksperterne?

Sonos Beam Soundbar blev ved lanceringen blandt andet testet af den danske testside Recordere og den amerikanske What Hi-Fi?.
Begge anmeldelser er overvejende positive.

I deres anmeldelse af produktet komplementerer Recordere Sonos Beam Soundbar for den billige pris og den kompakte størrelse. På siden pointeres det, at højtaleren passer under alle former for fjernsyn, og at den særligt i mindre stuer, børne- og soveværelser har en fantastisk lydkvalitet. Kvaliteten er desuden solid, uanset hvilken musikgenre du afspiller.

Recordere har kun to kritikpunkter. For det første påpeger de, at du godt kan savne et bedre interface på Tv’et. For det andet er det problematisk, at Amazon Alexa ikke har et support-system i Danmark. Hvis du er fingerferm og ikke har noget imod selv at finde brugsanvisninger online, burde dette dog ikke blive et problem.

What Hi-Fi? fremhæver lydkvaliteten og streaming-muligheder som soundbarens største forcer. I anmeldelsen udnævner de ovenikøbet Sonos Beam Soundbar til den bedste soundbar på markedet. Dog savner siden et par ekstra HDMI-indgange, og i deres anmeldelse påpeges det også, at soundbarens lyd godt kan blive en smule skinger, når du skruer helt op for musikken.

 

Sonos Playbar – Premium-valget

Sonos Playbar

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

5.149,00 DKK
5.249,00 DKK

Sonos Playbar er noget større end sin efterfølger. Højtaleren vejer 5,4 kg., og den måler 90 x 8,5 x 14 cm. Soundbaren findes kun i sort, og i Danmark understøtter den blandt andet streaming-tjenester som WiMP, TDC Play, Napster og Spotify.

Denne model giver dig flere forskellige muligheder, hvad angår placering. Du kan nemlig både vælge at lægge den på langs, stille den på højkant og hænge den op på væggen. I stil med Sonos Beam Soundbar kan højtaleren kombineres med trådløse baghøjtalere og en trådløs subwoofer, og du kan betjene modellen trådløst via din smartphone, tablet elle computer.

Hvad mener eksperterne?

I deres test fra 2018 giver TechRadar 4,5 ud af 5 stjerner til Sonos Playbar. Højtalerens mange fordele inkluderer trådløs betjening, gode og velfungerende apps og en lydkvalitet ud over det sædvanlige. Hvad end du hører klassisk, jazz eller punk, vil Sonos Playbar nemlig smukt medtage alle musikkens nuancer, og du kan skrue lige så højt op, som du vil.

Soundbarens største ulempe er dens pris. Findes den ikke på tilbud, er det langt fra alle, der vil have råd til denne model. Derudover skriver TechRadar, at det er problematisk, at soundbaren kun er udstyret med én enkelt HDMI-udgang.

Hvad skal jeg vælge?

Siden opstarten har Sonos særligt udmærket sig ved produktionen af såkaldte soundbarer. En soundbar er en speciel form for højtaler, der i modsætning til generiske højtalere, er fremstillet i et fladt og aflangt design. Den brede overflade gør højtalerens akustik meget kraftfuld, og hvis du leder efter en lille men solid lydløsning til dit hjem, er en soundbar fornuftig løsning.

Det er naturligvis rigtig vigtigt, at du bruger noget tid på at finde ud af, hvad du har brug for, før du vælger et produkt. Da du sandsynligvis ofte skruer op for musikken i hjemmet, skulle du jo helst finde det passende produkt i første forsøg. Markedet for soundbarer er stort, og du har muligvis problemer med at finde ud af, hvor du skal starte jagten. Hvis du bruger oversigten herover, vil du lettere kunne træffe det rette valg.

Skal jeg vælge Sonos Beam Soundbar eller Sonos Playbar?

Det siger sig selv, at dine behov vil diktere, hvilken soundbar der er den rigtige for dig. Mangler du god lyd til ét af de større af hjemmets rum? Er en høj pris ikke en forhindring? Så er Sonos Playbar det mest fornuftige valg. Soundbaren er ikke billig, og den fylder en del, men den mageløse lydkvalitet gør, at højtaleren alligevel er alle pengene værd. Hvis du leder efter en god, budgetvenlig højtaler, som er lille i størrelsen, bør du vælge Sonos Beam Soundbar. Skruer du maksimalt op for musikken, har denne højtaler ikke en lige så god lyd som sin forgænger. Men hvis du placerer den i et lille værelse og hovedsageligt bruger den til hverdag, vil den uden problemer kunne dække dine lydbehov. Vi håber, at du er kommet tættere på at foretage det helt rigtige højtalervalg. God lyd!

Testkilder

For at give dig de mest præcise informationer, har vi anvendt grundige tests, der er foretaget af eksperter. Vores testkilder er blandt andet:

  • Testside Recordere
  • What Hi-Fi?
  • TechRadar

Se også De 9 bedste Sonos produkter, der skal købes i 2018 af skrevet da.especira.com 

 

Denne side er anmeldt af: Thomas E. Andersen 10/10