Artiklen indeholder annoncelinks, og er dermed sponsoreret. Læs mere

Soundbar test-guide:
Find den bedste soundbar ifølge vores analyse

Baseret på vores research og analyser Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund research..., men vi afgrænser os primært til produkter tilgængelige på prisportaler eller annonceplatforme. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Oplistningen er ikke et udtryk for en rangering af produkter, og annonceaftaler kan påvirke placeringen og udvælgelsen af vores produkter – læs mere her. Læs mere

udvalgte produkter
Baseret på analyse
Udarbejdet af research-specialister Bag Bedste 10 er et specialiseret hold af eksperter indenfor forbrugsgoder, hvis fornemmeste opgave er at give dig den bedste vejledning til at finde det bedste produkt til dit behov.

Hvis du skal have ordenligt lyd når du ser Tv, spiller spil, eller lytter til musik, så er det en god ide, at investere i en Soundbar. Hvis du ikke er bekendt med fænomenet soundbar, så er det simpelt nok. Det er ofte en cylinderformet højtaler, som giver en bedre lydoplevelse end de standard højtalere som sidder i dit normale tv.

En af fordelene ved at anvende en Soundbar frem for surround sound er at det er let at sætte op, hvis du eksempelvis har flere fjernsyn rundt omkring i hjemmet. Derudover, er det også muligt at hører musik via en soundbar da mange af dem har bluetooth installeret. Derved kan du også anvende den ved festlige begivenheder, hvor der skal afspilles god musik med en god lyd.

OBS: Denne artikel fremhæver lige nu 1 produkt, da de tidligere udvalgte produkter enten er udsolgte eller ikke forhandles mere. Vi er opmærksomme på problemet og er i fuld gang med at lave ny research, så du lige om lidt igen kan få overblikket over de bedste produkter på markedet i dag – de er lige på trapperne.

Vores favorit soundbar

Sony HT-SF150
Lager

Sony HT-SF150

Gå til bedste pris
898 Kr. hos ComputerSalg A/S
Se vores anmeldelse
Lager

Seneste ændring:

I dag har vi overført denne artikel til vores nye design for at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. I tråd med ændringen har vi dertil revideret, optimeret og suppleret vores produktanmeldelser for yderligere at forbedre din oplevelse, så du lettere kan finde lige præcis det, du har brug for.

Vurdering og udvælgelse af produkter

Hos Bedste10 er vores fornemste opgave at servere de bedste produkter for dig som læser. Vi har et research-team som undersøger markedet og finder nogle af de bedste produkter og forhandlere. Vi har partnerskaber med hundredvis af små og store webshops, og selvom disse partnerskaber kan påvirke udvalget af produkter, beror vores anbefalinger på redaktionens egen professionelle vurdering.

Vores research-team sammenligner produkter på parametre som:

  1
 • Kunders anmeldelser af produktet
 • 2
 • Produkternes specifikationer og features
 • 3
 • Forhandlerens tilbud, omdømme og service
 • 4
 • Kundedata: Vores interne statistikker på produkternes popularitet
 • 5
 • Tests af produktet foretaget af eksperter og forbrugermagasiner

Vi sammenstiller alt dét med produktets pris og eventuelle tilbud. Rækkefølgen af produkter skal ikke forstås som en rangering men nærmere en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Sony HT-SF150

 • 4,5 ud af 5 stjerner på Google Shopping
 • 4,4 ud af 5 stjerner på Amazon

Når man skal have en god soundbar, så er der kun 2 ting som rigtig tæller. Det vigtigste punkt vil i dette tilfælde altid være lyden. Men man skal ikke undervurdere punkt. nr 2 som er brugervenligheden. Det kan være ekstremt frustrerende, når teknikken ikke fungere, eller hvis man ikke selv kan få det til at fungere. Det skal helst være lige til, og kunne løses inden for meget få sekunder, hvis det endelig driller.

Dagens bedste priser og tilbud på Sony HT-SF150:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • S-Force front surround og basrefleksenhed
 • Bluetooth- og HDMI ARC-forbindelse
 • Slankt og kompakt design

Mere om Sony HT-SF150

SPECIFIKATIONER

 • Trådløs : Bluetooth
 • Bluetooth-version : 4.2
 • Energiforbrug ved brug : 30.0 W
 • Energiforbrug standby : 0.5 W
 • Højde soundbar : 8.8 cm
 • Dybde soundbar : 8.8 cm
 • Bredde soundbar : 90.0 cm
 • Vægt soundbar : 2.4 kg

Nu skal vi jo så vurdere om denne model fra Sony HT-sf150 kan leve op til de to punkter. Du har nok allerede regnet ud, at der er en grund til at netop denne soundbar er på vores førsteplads i denne soundbar test. Brugervenligheden i HT-sf150 er meget høj, den er let at finde ud af, det er ikke en model, hvor man adskillige gange skal kigge i brugsanvisningen for at finde ud af at tilslutte den til det ønskede apparat.

Lyden er selvfølgelig god, og meget bedre end det du kan få ud af dit fjernsyn. Men eftersom dette er en af de billige modeller, kan man heller ikke forvente at få en wauw-følelse, første gang du høre den i aktion.

Denne model befinder sig på førstepladsen, fordi den er så billig som den er, og i forhold til hvad den kan leverer af kvalitet, er dette et rigtigt godt køb. HT-SF150 tilsluttes med HDMI, som sørger for at der let kommer forbindelse til dit tv, her efter kan du styrer soundbaren med den medfølgende fjerbetjening.

Sony er kendt for at lave simpelt og lækkert design, og dette er også tilfældet med denne soundbar. Designet vil passe ind i de fleste hjem, og man behøver ikke at forsøge at skjule soundbaren alt for meget, fordi den passer ind. På bagsiden af soundbaren finder du flere indgange for at kunne tilslutte, til forskellige afspilningsenheder. HT-SF150 har også en bluetooth funktion, hvor du let kan afspille musik fra din mobiltelefon, endnu engang et godt eksempel på hvor brugervenlig denne model er.

På fronten af soundbaren befinder der sig et LED-lys som blot viser, når du anvender den medfølgende fjernbetjening. Du kan dog også styre soundbaren manuelt, i den forstand at der befinder sig knapper på oversiden. Her kan du styre lyden, samt tænde og slukke for soundbaren. Så hvis du ikke lige kan finde fjernbetjeningen, er du altid sikker på at kunne styre enheden selvom du har forlagt fjernbetjeningen et sted.

Eksperterne er enige om, at denne model leverer klart bedre lyd end det som et standard fjernsynet leverer. Der er her tale om både Cnet.com og HomeCinemaMagazine.net. Mange soundbars lyd er mere klar og tydelig end fjernsynet, denne model har 2 kanaler samt en basreflekshøjtaler, som afspiller en kraftig bas. Alt dette kommer fra HT-SG150 funktion S-force fron surround. Dog skal det nævnes at selve baslyden, ikke får de bedste anmeldelser, fordi de mener den mangler lidt i lyden af bassen. Dog mener de samtidig at den er perfekt til film og tv, fordi den almindelige lyd er klar og tydelig.

Fordele og ulemper ved Sony HT-SF150

Fordele

 • Nem at sætte op og navigere i
 • Forbedret lydkvalitet
 • Alsidige tilslutningsmuligheder med HDMI- og Bluetooth
 • Slankt og kompakt design til problemfri integration
 • Forbedret lydoplevelse, hvilket gør den perfekt til film og tv-serier

Ulemper

 • Begrænset bas-kvalitet sammenlignet med dyrere modeller
 • Leverer ikke en "wow"-faktor med hensyn til lyd

Fordelene ved en soundbar

De fleste fjernsyn er desværre ikke konstrueret sådan, at det er de bedste højtalere som følger med. Mange af de morderne fjernsyn har egentlig en okay lyd, dog kan man få meget mere ud af det, hvis man tilføjer en ekstern højtaler såsom en Soundbar. Hvis man skal ud og investere i surround sound højtalere kan det godt blive en dyr fornøjelse, i hvert fald hvis du skal have det bedste ud af det.

Derfor er en soundbar den perfekte løsning, fordi du får den ekstra lyd der skal det. Om det så gælder film, tv, musik eller sågar spil. Derudover som nævnt tidligere, kan en soundbar sagtens anvendes til at afspille musik, hvis du har en stille og rolig fest kan den sagtens overdøve, den støj der opstår når mange mennesker er samlet.

Tv-streaming.dk har også lavet en anmeldelse af forskellige soundbarer, som du kan finde her.

Nogle er selvfølgelig bedre end andre til dette, men pointen er at dette redskab kan anvendes til andre ting end blot tv. Man kan selvfølgelig sagtens høre god og højt musik via sit surround sound, men det er noget af en besværlig opgave, at skulle til at flytte alle de højtalere som høre med. Netop fordi man ofte sætte de eksterne mindre højtalere rundt omkring i stuen, så det er fastmonteret. Her kan du let flytte soundbaren rundt, også hvis du har flere fjernsyn i husstanden, så hele familien kan benytte den, hvis det bliver nødvendigt.

Men hvorfor bør du så købe en soundbar? Der er mange forskellige grunde til du bør gøre det, men for at det ikke bliver for nørdet, og muligvis uforståeligt for nogle, forklare Sony nedenfor hvorfor de mener, at det er nødvendigt med en soundbar.

Placeringen betyder noget 

Hvis du ejer en soundbar, kan du selvfølgelig placere den hvor du vil, i forhold til dit fjernsyn. Dog er det vigtigt at pointere, at lyden er ensrettet, så hvis du placere den på siden af din siddeplads, vil lyden kun komme derfra, og det vil give en underlig oplevelse af det du ser. Den bedste placering, når du ser tv er klart i nærheden at fjernsynet, gerne lige under hvis det er muligt. Hvis du gør dette, får du den mest naturlige lyd som du kan få.

Det er derimod stort set ligegyldigt hvor du placere soundbaren, hvis du blot skal høre musik. Det giver som helhed bare en god lyd, om det så står i hjørnet af festens begivenheder.  Størrelserne på soundbars er forskellige, så det er en vurderingssag hvilken størrelse du vil have og hvor du vil placere den, i forhold til hvordan din stue er indrettet.

Med eller uden subwoofer 

Mange af modellerne i den ovenstående test, indeholder en subwoofer eller også medfølger der en ved køb. Subwoofer er med til at give en bedre baslyd, derfor er det specielt godt til musik. Dog kan det også være en god brugeroplevelse hvis du eksempelvis ser action-film hvor der er en masse lydeffekter som ikke bliver opfanget ved manglende subwoofer.

Subwooferen tager lidt ekstra plads, så man skal igen selv vurdere om det er noget man vil benytte. Man kan selv foretage en test ved enten film eller musik, for at se om man selv synes det er nødvendigt, at have en subwoofer stående i nærheden af sin soundbar.

Hvis du ved at have læst denne test, stadigvæk er i tvivl om hvad du skal vælge, så har “Digital Trends” muligvis svarene på dine spørgsmål. I videoen nedenfor kan du blive klogere på, hvad du præcist skal kigge efter, når du skal ud og investere i en soundbar

Kvalitet koster

Vi har alle hørt udtrykket “kvalitet koster” i dette tilfælde er det også meget rammende. Det er simpelt med elektronik, ofte er de lidt dyre produkter også af lidt højere kvalitet. Men teknologien idag er i så rivende udvikling, at du sagtens kan finde et forholdvis billigt produkt som har en ret høj kvalitet. Men vil du have det bedste af det bedste skal du også have  pengene op ad lommen.

Vi har dog valgt i denne test, at vurdere de bedste produkter på markedet til den bedste pris. Nogle gange ser man, at produkter er prissat højt på grund af enten mærke eller design. Eksempelvis kan du købe en computer, som indeholder meget mere end apples macbook. I det eksempel betaler du måske op til 3-4.000 kr. blot på grund af apples indentitet.

Derfor skal du selv vurdere hvad dit budget er for en soundbar, men det er godt at have i baghovedet, at du nok bliver nød til at betale ekstra, for den allerbedste lyd. Selvom det lyder modsigende fra forgående eksempel, så er produkterne her ikke dyre på grund af mærket, men på grund af kvaliteten.

 

 

Se også Soundbar test 2022 – Her er de bedste Soundbars – Testvinder guide skrevet af forbrugsguiden.dk.

Se også denne lignende artikel på vores side: De bedste dj pulte på markedet – et overblik over de bedste i test

 

Beskrivelse af kilder og tests

OBS: Selvom følgende kilder har været anvendt i forbindelse med artiklen siden publicering, kan der som følge af udgåede/slettede produkter være kilder, der ikke længere anvendes. Det skyldes tekniske problemer, og vi arbejder lige nu på at forbinde alle henvisninger til kilder med reference, samt slette gamle kilder (April 2024).

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests

Ekspert- og testkilder

Jyllandsposten

Avisen Jyllandsposten er nok de fleste bekendt. Den danske avis er anerkendt for deres professionelle journalistik, og deres brede vifte af emner.

Jyllandsposten skriver blandt andet om forskellige forbrugervare, hvor de også har testet Soundbars. Flere af produkterne i vores soundbar test, er blevet testet af Jyllandsposten.

Cnet.com 

Cnet tester de seneste produkter på markedet indenfor teknologi, som de mener kan være med til at ændre din hverdag. De er anerkendt for deres test, og har millioner af besøgende hver måned, som læser deres test.

De har ekspertviden indenfor Tech, derfor har vi valgt at benyttet deres tests til at finde frem til den bedste soundbar på markedet.

Trustedreviews.com

Trustedreviews er et ligesom bedste10 et forbrugermagasin. De tester tusindvis af produkter hvert år, og har flere millioner besøgende. De befinder sig i Storbritanien, hvor de har mange eksperter til rådighed indenfor stort set alle de kategorier du kan komme i tanke om. 

Vi har brugt Trustedreviews til at  finde frem til de bedste soundbars, som er anerkendte for deres mange test af alverdens produkter.

FAQ

Hvad er en soundbar?
En soundbar er en slank højttalerenhed, der giver bedre lyd end TV-højttalere.
Hvordan fungerer en soundbar?
En soundbar fungerer ved at kombinere flere højttalere i én enhed, der kan monteres under eller ved siden af ​​dit TV.
Kan jeg bruge en soundbar til at streame musik?
Ja, mange soundbars giver dig mulighed for at streame musik trådløst via Bluetooth eller Wi-Fi, så du kan lytte til musik fra dine enheder.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme