Skrevet d. 11. december 2018 af Markus

Soundbar test 2019 – Find den bedste soundbar

Soundbar test 2019 – Her er de bedste modeller

Hvis du skal have ordenligt lyd når du ser Tv, spiller spil, eller lytter til musik, så er det en god ide, at investere i en Soundbar. Hvis du ikke er bekendt med fænomenet soundbar, så er det simpelt nok. Det er ofte en cylinderformet højtaler, som giver en bedre lydoplevelse end de standard højtalere som sidder i dit normale tv.

En af fordelene ved at anvende en Soundbar frem for surround sound er at det er let at sætte op, hvis du eksempelvis har flere fjernsyn rundt omkring i hjemmet. Derudover, er det også muligt at hører musik via en soundbar da mange af dem har bluetooth installeret. Derved kan du også anvende den ved festlige begivenheder, hvor der skal afspilles god musik med en god lyd.

En biograf tur er et fantastisk eksempel, på hvad lyd kan gøre for en film. Hvis du vil opleve at have din egen biograflyd i hjemmet, kan det være en fordel at investere i en soundbar. Hvis du gerne vil vide hvilke soundbars, der er bedst på markedet lige nu, så læs med her og find den der passer til dine behov og dit budget.

 

 Bedste SoundbarsTestvinder Set hos
1) Sony-HT-SF150
TopscorerProshop.dkLÆS MERE
2) Samsung HW-MS660TopscorerDustin HomeLÆS MERE
3) Nordklang Soundbar SB400TopscorerWupti.com

LÆS MERE

4) Canton DM 75TopscorerDustin Home

LÆS MERE

5) Samsung HW-K460TopscorerDustin Home

LÆS MERE

6) Klipsch Soundbar RSB 6TopscorerWupti.com

LÆS MERE

7) Razer Leviathan 5.1 TopscorerDustin Home

LÆS MERE

Razer Leviathan 5.1 Det er ikke altid lige let at skulle købe elektronik. Der er så mange forskellige valgmuligheder, så det næsten ikke er til at overskue. Derfor har vi valgt at tage et nærmere kig på de bedste Soundbars på markedet lige nu, og dermed samlet en liste over dem som er det bedste køb til prisen.

Bemærk venligst: Her på Bedste10.dk har vi ikke selv testet de forskellige Soundbars – vi har blot gennemlæst og samlet testresultaterne fra en lang række grundige tests. Dermed giver vi dig et overskueligt overblik over markedets bedste soundbars, så du ikke behøver at læse forskellige testresultater igennem på egen hånd!


1. Sony HT-SF150

 • Cnet.com – Vurdering: 7.4 stjerner ud af 10
 • HomeCinemaMagazine.net – Bedre end dit TV

 

 

Sony HT-SF150

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
864,00 893,00 Til butik →

Brugervenlig model 

Når man skal have en god soundbar, så er der kun 2 ting som rigtig tæller. Det vigtigste punkt vil i dette tilfælde altid være lyden. Men man skal ikke undervurdere punkt. nr 2 som er brugervenligheden. Det kan være ekstremt frustrerende, når teknikken ikke fungere, eller hvis man ikke selv kan få det til at fungere. Det skal helst være lige til, og kunne løses inden for meget få sekunder, hvis det endelig driller.

Nu skal vi jo så vurdere om denne model fra Sony HT-sf150 kan leve op til de to punkter. Du har nok allerede regnet ud, at der er en grund til at netop denne soundbar er på vores førsteplads i denne soundbar test. Brugervenligheden i HT-sf150 er meget høj, den er let at finde ud af, det er ikke en model, hvor man adskillige gange skal kigge i brugsanvisningen for at finde ud af at tilslutte den til det ønskede apparat.

Lyden er selvfølgelig god, og meget bedre end det du kan få ud af dit fjernsyn. Men eftersom dette er en af de billige modeller, kan man heller ikke forvente at få en wauw-følelse, første gang du høre den i aktion. Denne model befinder sig på førstepladsen, fordi den er så billig som den er, og i forhold til hvad den kan leverer af kvalitet, er dette et rigtigt godt køb. HT-SF150 tilsluttes med HDMI, som sørger for at der let kommer forbindelse til dit tv, her efter kan du styrer soundbaren med den medfølgende fjerbetjening.

Lækkert design med brugbare funktioner

Sony er kendt for at lave simpelt og lækkert design, og dette er også tilfældet med denne soundbar. Designet vil passe ind i de fleste hjem, og man behøver ikke at forsøge at skjule soundbaren alt for meget, fordi den passer ind. På bagsiden af soundbaren finder du flere indgange for at kunne tilslutte, til forskellige afspilningsenheder. HT-SF150 har også en bluetooth funktion, hvor du let kan afspille musik fra din mobiltelefon, endnu engang et godt eksempel på hvor brugervenlig denne model er.

På fronten af soundbaren befinder der sig et LED-lys som blot viser, når du anvender den medfølgende fjernbetjening. Du kan dog også styre soundbaren manuelt, i den forstand at der befinder sig knapper på oversiden. Her kan du styre lyden, samt tænde og slukke for soundbaren. Så hvis du ikke lige kan finde fjernbetjeningen, er du altid sikker på at kunne styre enheden selvom du har forlagt fjernbetjeningen et sted.

Fantastisk soundbar til prisen

Eksperterne er enige om, at denne model leverer klart bedre lyd end det som et standard fjernsynet leverer. Der er her tale om både Cnet.com og HomeCinemaMagazine.net. Mange soundbars lyd er mere klar og tydelig end fjernsynet, denne model har 2 kanaler samt en basreflekshøjtaler, som afspiller en kraftig bas. Alt dette kommer fra HT-SG150 funktion S-force fron surround. Dog skal det nævnes at selve baslyden, ikke får de bedste anmeldelser, fordi de mener den mangler lidt i lyden af bassen. Dog mener de samtidig at den er perfekt til film og tv, fordi den almindelige lyd er klar og tydelig. Det er derfor en model som kan klare det basale, men til prisen er det et rigtig godt køb, hvorfor vi har valgt den til at være vores nr. 1.

Specifikationer 

 • God pris
 • Forbedre din tv oplevelse
 • Bluetooth
 • Basreflekshøjtaler
 • S-Force Front Surround

2.Samsung HW-MS660

 •  6 stjerner ud af 6 hos Jyllandsposten 

Samsung HW-MS660

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
2.643,00 2.643,00 Til butik →
3.218,00 3.218,00 Til butik →

Samsung levere endnu engang 

Dem som kender til Samsung og deres produkter, ved også at de går meget op i, at deres varer er blandt de bedste på markedet. Det er alt fra telefoner, tv, til soundbars. Hvis du vil have den bedste lyd, til dit tv og din musik så er HW-MS660 den rigtige soundbar for dig. Eksperterne som har testet produktet, giver den generelt gode karakterer, og siger at det er en god helhedsoplevelse. Grunden til dette er at denne model fra Samsung leverer gode og fyldige toner, lyden er altså tydelig og ren.

Hvis du ikke vil gå ned på kvaliteten af lyden, så kan denne model opfylde de krav du sætter, også selvom disse krav er høje. Designet er også funktionelt i den forstand at det sådanset bare er en sort højtaler, men displayet der befinder sig på højre side af modellen giver HW-MS660 det ekstra touch.

Exceptionel lyd

Hvis du er i besiddelse af et af de nyere Samsung-tv er denne model især perfekt. Selvom det er gode fjernsyn, så får du altså meget mere ud af lyden ved denne soundbar. Under overfladen på HW-MS660 inder du hele ni forskellige højtalere, som hverisær har deres egen forstærker. Dette er med til at give den bedste lyd muligt. Dette betyder også at det ikke er nødvendigt med en subwoofer, der medfølger ikke en, men det er strengt taget unødvendigt at tilføje en subwoofer til netop denne model. Surroind-funktionen giver et fantastisk lydbillede, når du ser film. Der findes en stereo funktion, så du også kan få den bedste lyd ud af soundbaren, hvis du blot skal høre musik.

HW-MS660 er en soundbar, der passer optimalt til de nyeste Samsung-TV-apparater på markedet. Med denne model får du en langt bedre lyd, end hvad du får med TV’ets egne indbyggede højtalere.

Samsung Tv er det perfekte match 

Som sagt er denne model perfekt kompatibel med Samsungs tv. Hvis du har dette åbner det også op for flere muligheder, her kommer der flere ekstra funktioner i spil, hvis dit fjernsyn er af nyere dato. Du kan med fordel koble soundbaren op på hjemmenetværket, på den mode kan du let høre musik. Det vil altså sige, at andre mærker også sagtens kan fungere sammen med HW-MS660, selvom det klart er en fordel med et samsung tv. Du kan også tilslutte både AUX, HDMI og Audio return channel til at tilkoble soundbaren.

Specifikationer 

 • 9 individuelle højttalere
 •  Fyldig og god lyd
 •  God kompatibilitet med Samsung-TV (men kan også bruges til andre mærker)
 •  Nem opsætning og tilkobling til netværk
 •  Lækkert design

3. Nordklang soundbar SB400

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
1.699,00 1.699,00 Til butik →

Fantastisk designet soundbar 

Ikke nok med at vores nr. 3 i vores soundbar test, har et super flot design, så er den også ekstrem funktionel med god lyd. Nordklang er lavet af aluminium med en sort farve. Dette er de fleste soundbar, fordi sort er en neutral farve, og vil passe ind i rigtig mange hjem. Nordklang SB400 har indbygget bluetooth, derfor kan du sagtens tilslutte dit fjernsyn, telefon m.m.

God lyd 

Om det så er film og tv du skal se, så er denne model god til begge dele. Det giver en fyldig lyd, hvor du helt sikkert vil opleve at det giver en anden oplevelse at se tv med denne soundbar tilsluttet. Du har altså mange muligheder med SB400. Men det største fokus må ligge på designet, den skiller sig ud fra mange soundbars, fordi den nærmest er kunstnerisk. Men man skal ikke undervurdere, hvad den er i stand til. Dens lyd passer nemlig til dens flotte design.  Endvidere er Nordklang også meget brugervenlig, den er let at anvende. Så når du først har fået pakket soundbaren ud af kassen den kommer i, så er den lige til at tilslutte.

Modellen har en mellem pris, men du får meget høj kvalitet både af lyd men også designet. Der medfølger en trådløs subwoofer som giver alle baslyde et ekstra pift. Du får altså et virkelig flot kvalitetsprodukt, hvis du vælger denne soundbar. Eftersom prisen ikke er ekstremhøj, er dette også et godt køb til prisen, hvorfor den har fået en 3. plads i vores soundbar test.

Specifikationer 

 • Surround: 2.1
 • Bluetooth: Ja
 • Subwoofer 
 • Vægbeslag medfølger 

 


4. Canton DM 75

 •  6 ud af 6 stjerner hos Jyllandsposten
 •  4,5 ud af 5 stjerner hos Trustedreviews.com

Canton-DM-75-soundbar-768x416

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
2.890,00 2.890,00 Til butik →

Nr. 4 i vores Soundbar Test 2019 er denne model fra Canton. Du tænker nok at du aldrig har hørt om dette mærke før, og det er ikke så underligt. Det er ikke blandt de mest bemærkelsesværdige mærker herhjemme. Denne tyske producent er dog kendt for at leverer kvalitets Hifi, og har gjort det i over 40 år. Det er et high end mærke som man også kan aflæse fra prisen. Men som sagt så kostser kvalitet, og her får du altså den bedste kvalitet muligt. Prisen er egentlig ikke så høj som man kunne frygte, når man nævner ordet “high end” Den ligger faktisk på nogenlunde samme prisniveau som nogle af de andre i denne test. Men man får altså her en Soundbar der kan erstatte de fleste stereoanlæg, dette gælder både hvis man skal se film eller lytte til musik.

Ekstrem klar lyd 

Canton DM 75 er designet sådan, at den sagtens kan have tunge objekter til at så ovenpå den. Den kan klare et tv der vejer op imod 40 kg. Den er som mange af de andre modeller, i et morderne design så den kan passe ind i de fleste hjem, det går ikke udover indretningen, det er nærmest bare en tilføjelse til tv’et.

Selvom den kan camouflere sig i stuen, er den tilgengæld meget synlig når det kommer til lyden. Den har en kapacitet på 200 Watt og det er altså kvalitets lyd der kommer ud når den først er sat til. Den har otte forskellige højtalere, hvor hele 4 af den er basenheder på 100 mm. Dette er noget der burde fylde ekstrem meget, men det er lykkes Canton at få indbygget alle disse højtalere uden at det går udover dens egenskaber. Canton kan afspille alle slags lyde, alt fra de helt små detaljer til det helt store eksplosioner fra en action film. Eksperterne er helt overvældet over bassen der er indbygget i denne model, men der er faktisk endnu en overraskelse, det er muligt at tilsluttet en ekstern subwoofer. Dette anbefales ikke af den simple grund, at det er unødvendigt.

Mange lækre funktioner

Tilhørende Canton DM 75 er der en fjernbetjening, den er ligesom soundbaren ekstrem holdbar, samtidig med at den er meget brugervenlig. Der er ikke en masse ligegyldige knapper, som man alligevel aldrig får udnyttet. Du kan via Learning funktionen flytte styringen over på den fjernbetjening du benytter til fjernsynet, så du ikke skal til at have styr på to forskellige fjernbetjeninger på én gang. Du kan rigtig nørde denne model, du kan gå ind og ændre en masse små indstillinger hvor du ændre blandt andet bas, diskant, og equalizer-lydbilleder.

Displayet gør det overskueligt, så du ved hvilket indgang og lydindstilling du er igang med at ændre. Der forfindes også bluetooth så du let kan afspille musik fra andre enheder. Funktionen er optimeret så meget at det lyder som CD-kvalitet når du afspiller din musik via bluetooth

Specifikationer

 •  Høj lydkvalitet
 •  Kan holde til 40 kg. vægt
 •  Otte højttalerenheder leverer op til 200 Watt
 •  Får alle lyddetaljer med
 •  Robust og brugervenlig fjernbetjening


5. Samsung HW-K460 soundbar

samsung-hw-k460

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
1.790,00 1.790,00 Til butik →

Nr 5 i vores Soundbar test er endnu en model fra Samsung. Som nævnt i den anden model, så går Samsung ikke ned på kvalitet og funktionalitet. Det samme gør sig gældende for HW-K460. Den kan leverer sublim lyd, i enkelt og flot design der passer ind i mange hjem. Du kan via dens bluetooth funktion afspille musik, fra alle de enheder som også indeholder bluetooth. Det er næsten ligegyldigt hvad du skal bruge soundbaren til. Om det så er Tv,Musik, eller noget helt tredje så sikre du dig ved køb af denne model, at få det ønskede resultat. Som sagt er soundbars vigtigste funktion at leverer bedre lyd end, det dit fjernsyn kan levere. Dette er selvfølgelig også tilfældet ved Hw-K460 og den får topkarakterer for det.

Brugervenlig 

Dette er en meget brugervenlig soundbar. Den er let at tilkoble, du kan enten benytte bluetooth, men du kan også sagtens bruge AUX eller HDMI kabler. Du kan derfor slippe for ledninger, hvis dit fjernsyn også besidder bluetooth. Subwooferen er trådløs, så her skal du heller ikke bekymre dig om synlige ledninger, der skal skjules. Dette gør også, at du selv bestemmer hvor du placerer den, uden du skal tænke på at trække ledningerne langs vægkanten. Soundbaren og subwooferen giver i samarbejde en fantastisk lyd, du får alle baslyde, samt de helt fine toner med fra det du lytter til. Eftersom du kan placere subwooferen hvor du vil, kan du lidt selv skabe en slags surround sound lignende effekt.

Som ved den anden Samsung model i vores test, er denne model også helt perfekt til Samsung fjernsyn, som giver en masse ekstra muligheder fordi den er ekstrem kompatilet med dens “egne” fjernsyn. Du kan sagtens anvende HW-K460 til andre fjernsyn, men det giver ikke helt samme oplevelse, af alle disse ekstrafunktioner, lyden er dog den samme. Hvis du leder efter en Soundbar til en fair pris, så er denne model et rigtigt godt bud, og du vel ikke komme til at fortryde dit køb.

De vigtigste Specifikationer 

 • Effekt 300 watt
 • Trådløs subwoofer
 • Kompatibelt med Samsung TV (trådløst)
 • AUX eller HDMI
 • Bluetooth

6. Klipsch soundbar RSB-6

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
4.489,00 4.489,00 Til butik →

Nr. 6 i vores Soundbar Test er denne model fra Klipsch. RSB-6 er kompatibel med stort set alle tv. Du kan via en fjernbetjening styrer alle dens funktioner. Den installerede HDMI Switching gør det altså mulig at styre den via, din normale fjernbetjening, så du ikke skal holde styr på mere end én fjernbetjening. Denne soundbar er også udstyret med en trådløs subwoofer, som du kan placerer den hvor det lyster, dette kan være med til at give en surround lignende effekt, alt efter hvor du vælger at placerer den i rummet.

Det er indiskutabelt at denne model leverer kvalitets lyd. Det er væsentlig bedre lyd end det dit fjernsyn kan leverer. Derudover afspiller den også alt slags musik til perfektion, og du kan anvende den i mange forskellige anledninger. Det ville ikke være noget problem at afspille musik fra denne soundbar til en festlig lejlighed.

Let at installerer

I modellen er der bluetooth, hvilket vil sige du kan tilkoble alle dine enheder som også har bluetooth installeret. Dette giver dig frihed, og du behøver ikke skulle foretage dig det helt store, når du bare vil høre lidt musik, eller se en film med god lyd. Placeringen af soundbaren, skal helst være lige nedenunder fjernsynet, for at du kan få den bedst mulige oplevelse. Dette er også nødvendigt hvis stikket skal kunne nå indgangende i fjernsynet. Du skal Connecte soundbaren via et HDMI kabel, hvis det ikke har bluetooth. Der er integreret dolby audio og virtuel surroundsound, som giver dig den bedste lyd muligt.

Hvis vi kigger på prisniveauet på denne model, så er den lidt højere end mange af de andre i vores test. Dette er også en af grundende til, at den ligger placeret som nr. 6 og ikke højere oppe på vores liste. Der er ingen tvivl om at dette er et fantastisk produkt, som du vil blive meget glad for, når du først får den brugt.  Den har en unik lydoplevelse, hvilket også påvirker prisen.

De vigtigste specifikationer

 • Wi-Fi og Bluetooth
 • HDMI switching
 • Trådløs subwoofer
 • Udstyret med dolby
 • Let at installere

7. Razer Leviathan 5.1 soundbar

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
1.523,00 1.523,00 Til butik →

Lille men effektiv 

Denne model fra Razer er lidt anderledes end de andre produkter i vores soundbar test. Den er noget mindre og har en meget kompakt look. Dette betyder også at den ikke fylder særlig meget, så den kan stå stort set alle steder, rundt omkring fjernsynet. Der er ikke mange højtalere inkluderet inde i soundbaren, men dem der er indbygget, er af bedste kvalitet. Man skal ikke undervurderer dens størrelse, for dens lyd er nemlig helt fantastisk. Den tilhørende subwoofer sørger for at du får hele oplevelsen med, når du ser film med gode lydeffekter, som fortjener at blive hørt igennem et kvalitetsprodukt som denne Razer Leviathan 5.1.

Størrelsen er en fordel

En soundbar på denne størrelse gør at du kan anvende den over alt, du er altså ikke begrænset af plads rundt omkring dit fjernsyn. Du kan sagtens bruge Razer til at lytte til musik, her kan den sagtens stå ved siden af din computer, uden den skal tage alt pladsen på bordet. Du kan også vælge at stille den et helt andet sted, og så koble dig op på dens bluetooth via din telefon, tablet, eller andre enheder der besidder bluetooth. Mulighederne er mange, når man har en soundbar på denne størrelse. Razer kan sagtens spille en mindre fest op, uden at den kommer til at stå i vejen.

I selve soundbaren er der bygget surround sound, så du får en bedre lyd og oplevelse af det du lytter til. Hvis du ikke selv synes du har så meget plads til en stor soundbar, så er denne model den perfekte for dig. Den sikre at du får en meget bedre lyd end du er vant til, samt en bedre oplevelse når du ser film eller lytter til musik.

Logikken siger selvfølgelig, at fordi denne soundbar er lille, så er den også begrænset i sin lyd. Det kan sagtens være at man føler det er tilfældet, hvis man vil høre ekstremt højt musik, så er det naturligt nok, at netop denne model ikke kan opfylde dine behov. Hvis det er tilfældet, skal du måske vælger en af de større modeller, men hvis du blot vil have lækker lyd på et nogenlunde lydniveau, så bør du vælge denne.

Specifikationer

 • Lille men effektiv
 • Trådløs subwoofer
 • Bluetooth
 • God til computerspil


8. Samsung J8510R

samsung-curved-soundbar-j8510r

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
5.586,00 5.586,00 Til butik →

Fantastisk lydoplevelse 

Nr. 8 i vores soundbar test er denne model fra Samsung: Jb8510R. Selvom den er sidst i vores test, kunne den sagtens have været nr. 1 bare på grund af dens lyd. Der er indbygget hele 9 højtalere som sidder forskudt, så lyden kommer ud i alle retninger. Det betyder at, når lyden rammer de vægge der er i rummet, så skaber den en surround sound følelse, som hvis du havde sat højtalere op rundt omkring i stuen. Dette gør oplevelsen af både film og musik helt ekstraordinært og du vil helt sikkert blive glad for den opgradering, hvis du køber denne soundbar. Den 3D lignende lyd du får ud af J8510R føles næsten som at sidde i biografen. Lyden er klar og tydelig, og det er uanset hvad du ser eller lytter til.

De 9 højtalere som befinder sig inde i “kassen” er lavet af de bedste materialer, så du sikre dig at få den bedste lyd. Dertilhørende er der en trådløs subwoofer som giver en fantastisk baseffekt og gør detaljerne af lyden endnu mere præcise. Subwooferen er med til at skabe en total effekt på hele 350 watt, så du skal ikke bekymre dig om at lyden fra musikken ikke kan overdøve en masse mennesker, hvis den skal anvendes i festlige sammenhæng. Det at den også har bluetooth er derfor også en fordel, hvis du skal benytte den til andet end film og tv.

Kompatibel med alle tv 

Som mange af de andre soundbars i denne test, så har den et moderne design, hvilket vil sige at den passer ind i de fleste stuer og fjernsyn. Det vil være en fordel, at placerer soundbaren under fjernsynet, men du kan skabe en bedre surround sound effekt, ved at placerer den trådløse subwoofer et andet sted i rummet. Udover alt dette, er denne model også meget brugervenlig, du kan let installere den og anvende den indenfor kort tid efter udpakningen. Der kan både tilkobles med HDMI og bluetooth.

Som man nok kan læse sig frem til, så er dette ikke den billigste soundbar på markedet. Men du vil ikke komme til at fortryde din investering, hvis du er lidt af en lydnørd. Den giver den bedste oplevelse muligt, men prisen er altså også derefter. Dette er også grunden til at denne model har fået en 8. plads i vores soundbar test 2019. Det vigtigste er, at man er tilfreds med sit køb. Det vil du næsten med garanti være ved køb af netop denne model fra Samsung. En lille note at slutte af på for denne model er, at den er “curved” hvilket ikke gør så meget, men det vil sige at den passer perfekt til, hvis dit fjernsyn også er en “curved” model.

De vigtigste specifikationer

 • Bluetooth
 • 9 forskellige højtalere
 • Leverer en biograflignende lyd
 • Trådløs subwoofer
 • Total effekt 350 watt.
 • Gode tilslutnings muligheder

Fordelene ved en soundbar

De fleste fjernsyn er desværre ikke konstrueret sådan, at det er de allebedste højtalere som følger med. Mange af de morderne fjernsyn har egentlig en okay lyd, dog kan man få meget mere ud af det, hvis man tilføjer en ekstern højtaler såsom en Soundbar. Hvis man skal ud og investere i surround sound højtalere kan det godt blive en dyr fornøjelse, i hvert fald hvis du skal have det bedste ud af det. Derfor er en soundbar den perfekte løsning, fordi du får den ekstra lyd der skal det. Om det så gælder film, tv, musik eller sågar spil. Derudover som nævnt tidligere, kan en soundbar sagtens anvendes til at afspille musik, hvis du har en stille og rolig fest kan den sagtens overdøve, den støj der opstår når mange mennesker er samlet.

Tv-streaming.dk har også lavet en anmeldelse af forskellige soundbarer, som du kan finde her.

Nogle er selvfølgelig bedre end andre til dette, men pointen er at dette redskab kan anvendes til andre ting end blot tv. Man kan selvfølgelig sagtens høre god og højt musik via sit surround sound, men det er noget af en besværlig opgave, at skulle til at flytte alle de højtalere som høre med. Netop fordi man ofte sætte de eksterne mindre højtalere rundt omkring i stuen, så det er fastmonteret. Her kan du let flytte soundbaren rundt, også hvis du har flere fjernsyn i husstanden, så hele familien kan benytte den, hvis det bliver nødvendigt.

Men hvorfor bør du så købe en soundbar? Der er mange forskellige grunde til du bør gøre det, men for at det ikke bliver for nørdet, og muligvis uforståeligt for nogle, forklare Sony nedenfor hvorfor de mener, at det er nødvendigt med en soundbar.

Placeringen betyder noget 

Hvis du ejer en soundbar, kan du selvfølgelig placere den hvor du vil, i forhold til dit fjernsyn. Dog er det vigtigt at pointere, at lyden er ensrettet, så hvis du placere den på siden af din siddeplads, vil lyden kun komme derfra, og det vil give en underlig oplevelse af det du ser. Den bedste placering, når du ser tv er klart i nærheden at fjernsynet, gerne lige under hvis det er muligt. Hvis du gør dette, får du den mest naturlige lyd som du kan få. Det er derimod stort set ligegyldigt hvor du placere soundbaren, hvis du blot skal høre musik. Det giver som helhed bare en god lyd, om det så står i hjørnet af festens begivenheder.  Størrelserne på soundbars er forskellige, så det er en vurderingssag hvilken størrelse du vil have og hvor du vil placere den, i forhold til hvordan din stue er indrettet.

Med eller uden subwoofer 

Mange af modellerne i den ovenstående test, indeholder en subwoofer eller også medfølger der en ved køb. Subwoofer er med til at give en bedre baslyd, derfor er det specielt godt til musik. Dog kan det også være en god brugeroplevelse hvis du eksempelvis ser action-film hvor der er en masse lydeffekter som ikke bliver opfanget ved manglende subwoofer. Subwooferen tager lidt ekstra plads, så man skal igen selv vurdere om det er noget man vil benytte. Man kan selv foretage en test ved enten film eller musik, for at se om man selv synes det er nødvendigt, at have en subwoofer stående i nærheden af sin soundbar.

Hvis du ved at have læst denne test, stadigvæk er i tvivl om hvad du skal vælge, så har “Digital Trends” muligvis svarene på dine spørgsmål. I videoen nedenfor kan du blive klogere på, hvad du præcist skal kigge efter, når du skal ud og investere i en soundbar

Kvalitet koster

Vi har alle hørt udtrykket “kvalitet koster” i dette tilfælde er det også meget rammende. Det er simpelt med elektronik, ofte er de lidt dyre produkter også af lidt højere kvalitet. Men teknologien idag er i så rivende udvikling, at du sagtens kan finde et forholdvis billigt produkt som har en ret høj kvalitet. Men vil du have det bedste af det bedste skal du også have  pengene op ad lommen.

Vi har dog valgt i denne test, at vurdere de bedste produkter på markedet til den bedste pris. Nogle gange ser man, at produkter er prissat højt på grund af enten mærke eller design. Eksempelvis kan du købe en computer, som indeholder meget mere end apples macbook. I det eksempel betaler du måske op til 3-4.000 kr. blot på grund af apples indentitet. Derfor skal du selv vurdere hvad dit budget er for en soundbar, men det er godt at have i baghovedet, at du nok bliver nød til at betale ekstra, for den allerbedste lyd. Selvom det lyder modsigende fra forgående eksempel, så er produkterne her ikke dyre på grund af mærket, men på grund af kvaliteten.


Testkilder ved  vores Soundbar test 2019

Til udvælgelsen af vores top 8 liste over bedste soundbars 2019 har vi gennemgået en række uvildige testresultater, hvorefter vi har skabt vores egen liste, som bør ses som et sammendrag af de forskellige testkilder. Vi har valgt de bedste soundbars til vores test ud fra hvad vi mener er et godt køb til prisen, når man tager testresultaterne i betragtning.

Vi har blandt andet kigget nærmere på anerkendte tests, som har haft direkte indvirkning på vores liste:


Jyllandsposten

Avisen Jyllandsposten er nok de fleste bekendt. Den danske avis er anerkendt for deres professionelle journalistik, og deres brede vifte af emner.

Jyllandsposten skriver blandt andet om forskellige forbrugervare, hvor de også har testet Soundbars. Flere af produkterne i vores soundbar test, er blevet testet af Jyllandsposten.


Cnet.com 

Cnet tester de seneste produkter på markedet indenfor teknologi, som de mener kan være med til at ændre din hverdag. De er anerkendt for deres test, og har millioner af besøgende hver måned, som læser deres test.

De har ekspertviden indenfor Tech, derfor har vi valgt at benyttet deres tests til at finde frem til den bedste soundbar på markedet.


Trustedreviews.com

Trustedreviews er et ligesom bedste10 et forbrugermagasin. De tester tusindvis af produkter hvert år, og har flere millioner besøgende. De befinder sig i Storbritanien, hvor de har mange eksperter til rådighed indenfor stort set alle de kategorier du kan komme i tanke om. 

Vi har brugt Trustedreviews til at  finde frem til de bedste soundbars 2019, som er anerkendte for deres mange test af alverdens produkter.

Soundbar test 2019 – Find den bedste soundbar
4.6 (91%) 20 vote[s]