Artiklen indeholder annoncelinks, og er dermed sponsoreret. Læs mere

Stegetermometer test-oversigt:
Vores anbefalinger af top stegetermometre baseret på analyser og brugerfeedback

Baseret på vores research og analyser Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund research..., men vi afgrænser os primært til produkter tilgængelige på prisportaler eller annonceplatforme. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Oplistningen er ikke et udtryk for en rangering af produkter, og annonceaftaler kan påvirke placeringen og udvælgelsen af vores produkter – læs mere her. Læs mere

6 udvalgte produkter
Baseret på analyse
Udarbejdet af research-specialister Bag Bedste 10 er et specialiseret hold af eksperter indenfor forbrugsgoder, hvis fornemmeste opgave er at give dig den bedste vejledning til at finde det bedste produkt til dit behov.

Der er simpelthen ikke noget som et stykke saftigt og samtidigt mørt stykke kød, der nærmest smelter på tungen. Vi køber i stigende grad dyrere og dyrere kød, der skal behandles med måde for at blive 100 % perfekt, og det er her, at et godt stegetermometer kommer ind i billedet.

Vi har lavet den store stegetermometer test-guide, der har fokus på stegetermometre, som er velegnede til både grill og ovn. Dette betyder med andre ord, at uanset hvordan du elsker at tilberede dit kød, så er det muligt at gøre dette til perfektion med de stegetermometre, vi har kigget på. Det er utroligt vigtigt, at stegen får lige nøjagtigt det, den skal have, og den eneste måde at gøre dette på er med et nøjagtigt stegetermometer. Hvis du derfor elsker at lave god mad, så vil du helt sikkert få en masse ud af at gennemgå vores top 6 over fantastiske stegetermometre, der er baseret på vores store stegetermometer test-guide. Vi har indsamlet alt information fra en række forskellige forbrugertests.

Herunder har vi listet 6 af de bedste stegetermometre, der alle vil være gode hjælpere at have til din madlavning. De er vidt forskellige i form, størrelse, funktion og pris, men fælles for dem alle er, at du helt sikkert vil kunne lave en fantastisk steg i ovnen eller på grill, hvis du køber et af dem. Med andre ord finder du de 6 bedste stegetermometre fra vores store stegetermometer test herunder – vi har lavet denne test-guide, så du nemt kan finde det stegetermometer, der passer perfekt til dig.

Vores favorit

Thermapen ETI Classic 4
Lager

Thermapen ETI Classic 4

Gå til bedste pris
638 Kr. hos KitchenOne.dk
Se vores anmeldelse
Lager
Blomsterberg termometer infrarød
Lager

Blomsterberg termometer infrarød

Gå til bedste pris
302 Kr. hos whiteaway
Se vores anmeldelse
Lager
Eva Solo Cook'N Time
Lager

Eva Solo Cook'N Time

Gå til bedste pris
449 Kr. hos Kitchentime
Se vores anmeldelse
Lager
Grill’n’GO Stegetermometer Trådløs
Lager

Grill’n’GO Stegetermometer Trådløs

Gå til bedste pris
449 Kr. hos Autofix
Se vores anmeldelse
Lager
GEFU Digital Stegetermometer
Lager

GEFU Digital Stegetermometer

Gå til bedste pris
223 Kr. hos ComputerSalg
Se vores anmeldelse
Lager
iGrill stegetermometer
Lager

iGrill stegetermometer "Mini"

Gå til bedste pris
495 Kr. hos XL-BYG
Se vores anmeldelse
Lager

Seneste ændring:

I dag har vi overført denne artikel til vores nye design for at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. I tråd med ændringen har vi dertil revideret, optimeret og suppleret vores produktanmeldelser for yderligere at forbedre din oplevelse, så du lettere kan finde lige præcis det, du har brug for.

Vurdering og udvælgelse af produkter

Hos Bedste10 er vores fornemste opgave at servere de bedste produkter for dig som læser. Vi har et research-team som undersøger markedet og finder nogle af de bedste produkter og forhandlere. Vi har partnerskaber med hundredvis af små og store webshops, og selvom disse partnerskaber kan påvirke udvalget af produkter, beror vores anbefalinger på redaktionens egen professionelle vurdering.

Vores research-team sammenligner produkter på parametre som:

  1
 • Kunders anmeldelser af produktet
 • 2
 • Produkternes specifikationer og features
 • 3
 • Forhandlerens tilbud, omdømme og service
 • 4
 • Kundedata: Vores interne statistikker på produkternes popularitet
 • 5
 • Tests af produktet foretaget af eksperter og forbrugermagasiner

Vi sammenstiller alt dét med produktets pris og eventuelle tilbud. Rækkefølgen af produkter skal ikke forstås som en rangering men nærmere en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Bemærk, vi har ikke kunne finde uvildige tests i dette emne, og har primært analyseret på kundens egen "test" af produktet i form af alle de kundeanmeldelser, vi har kunne finde om de pågældende produkter, og holdt op imod produktdata og pris.

Thermapen ETI Classic 4 - håndlavet termometer med lang batteritid

 • 4,8/5 stjerner i forbrugeranmeldelser på Google Shopping

Dette termometer fra Thermapen har fået 4,5 ud af 5 stjerner hos 1488 anmeldere på Amazon.

Termomeret er derudover HAACP godkendt. HACCP står for Hazard Analysis and Critical Control Points. Dette er baseret på en risikoanalyse, som bliver sat i system, og som fortsat skal kunne dokumenteres, at det virker.

Dagens bedste priser og tilbud på Thermapen ETI Classic 4:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Hurtig og meget præcis måling
 • Auto-sluk mellem målinger
 • Rengøringsvenlig

Mere om Thermapen ETI Classic 4

SPECIFIKATIONER

 • Producent: Thermapen
 • Farve: Rød
 • Materiale: Rustfrit stål
 • Højde: 1,9 cm
 • Bredde: 5 cm
 • Batterier: 1 x 1,5 volt AAA
 • Viser batteriniveau
 • 3000 timers batteritid (100 timer med baggrundslys)
 • Roterbart display
 • Måler fra -49 til 299,9 C grader

Thermapen termometer er et pro-termometer i verdensklasse. Det er anbefalelsesværdigt blandt andet fordi, det har et måleområde på hele -49 til 299,9 C grader. Termometeret kan altså bruges både til ovn og fryser og rækker meget langt i sin måling.

Den er meget nøjagtig, så du kan være helt sikkert på temperaturen, den viser. Dette er en fordel for dig, som gerne vil have fuld kontrol i et køkken. Hvis du dermed er professionel eller bare går meget op i din madlavning, er dette termometer uundværligt.

Det bruges af stjernekokke rundt omkring i verden. Du er sikret, at din madlavning ikke får for meget eller for lidt. Du kan stole fuldstændig på termometeret.

Thermapen 4 er den nyeste model i serien ETI. Displayet kan også roteres, så du kan se det fra alle sider, og uanset hvilken hånd du holder det i.

Derudover har termometeret automatisk baggrundlys, er vandtæt og har batterilevetid på op til 3000 timer. Du skal dermed ikke bekymre dig om at skifte batteri lige foreløbigt.

Designmæssigt er termometeret ikke det mest neutrale, men du kan derimod nemt få øje på det, og det er stort nok til, at du nemt kan se graderne på displayet.

I forhold til nogle af de andre termometre, som vi anbefaler, er dette et mere gammeldags og klassisk termometer. Det er for dig, som gerne bare vil have et slags termometer, som du er vant til, samtidig med at du er sikret, at det er meget nøjagtigt. Det er helt simpelt, og der er ikke en masse ting, du skal sætte dig ind i for at kunne bruge det. Det er tilmed nemt at rengøre og har en lang levetid.

Fordele og ulemper ved Thermapen ETI Classic 4

Fordele

 • Auto-sluk mellem målinger
 • Hurtig og meget præcis måling
 • Rengøringsvenlig
 • Magnetisk geletui som beskyttelse

Ulemper

 • Kan være svært at håndtere for venstrehåndede

Blomsterberg termometer infrarød - hurtig temperaturafmåling

 • 4,5/5 stjerner på KitchenOne

Dette termometer fra Blomsterberg har fået 4,5 ud af 5 i 15 anmeldere på KitchenOne.

Dagens bedste priser og tilbud på Blomsterberg termometer infrarød:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Kan sættes fast på kanten af gryden
 • Meget brugervenligt design
 • Kan både skifte mellem Fahrenheit og Celsius

Mere om Blomsterberg termometer infrarød

SPECIFIKATIONER

 • Producent: Blomsterberg
 • Infrarød
 • Farve: Grå
 • Display med baggrundslys
 • 1 stk 9V batteri (medfølger ikke)
 • Hukommelse for laveste og højeste temperatur

Du kender nok Mette Blomsterberg fra Den Store Bagedyst – det populære bageprogram på DR1. Blomsterberg er en anerkendt konditor, som har oprettet sit eget mærke Blomsterberg.

Hun har derudover udgivet flere bøger om bagning. Her er altså en, som selv har erfaring med bagning og at lave mad. Blomsterberg er kendt for god kvalitet og et flot design, hvilket også gør sig gældende her ved stegetermometeret.

Det er holdt i en grå farve og ser super tjekket ud.

Blomsterbergs stegetermometer bruges til en præcis måling af overfladetemperaturer fra -50 til 250 C grader på under ét sekund. Termometeret er altså lynhurtigt.

Den har et målespyd og ledning, så den også kan måle kernetemperaturen, hvilket kan vise sig at være anvendeligt ved sukker eller stegning af kød. Termometeret har dermed flere funktioner for måling af temperatur, hvilket gør det endnu mere nøjagtigt.

Her kan du altså både få en hurtig måling af madens temperatur, samtidig med at du kan få den mere klassiske stegetermometer måling, som gælder for eksempel kød, der gerne skal være en bestemt temperatur.

Termometeret kan fastgøres til en grydekant ved hjælp af en lille metalclips. Derudover har det hukommelse, så det kan huske laveste og højeste temperatur, hvis du skulle have glemt det. Den kan skifte fra Celsius til Fahrenheit, hvis nu du laver noget ud fra en amerikansk opskrift. Det har mange funktioner, som er tjekkede, og du vil blive glad for dets hurtighed, og det at det er let at anvende.

Derudover kan du nemt stille det i dit køkken, da det vil passe ind og har et mere neutralt og tidløst look.

Du skal særligt vælge dette termometer, hvis du gerne vil have et stegetermometer, der kan give en hurtig måling af temperaturen, og som har et bredt spektrum over, hvad laveste og højeste temperatur er. Derudover er det super praktisk, at den husker temperaturen for dig, når du står og har travlt med at kokkerere.

Fordele og ulemper ved Blomsterberg termometer infrarød

Fordele

 • Kan både skifte mellem Fahrenheit og Celsius
 • Kan sættes fast på kanten af gryden
 • Meget brugervenligt design
 • Kan måle temperaturen på både overfladen og inde i kødet

Ulemper

 • Mangler en alarmfunktion, når den ønskede temperatur er opnået

Eva Solo Cook'N Time - Et multifunktionelt digitalt stegetermometer

 • 3/5 stjerner på Google Shopping

Hvis du leder efter det perfekte stegetermometer, der er velegnet til bade ovn og mikrobølgeovn, så vil du bestemt blive imponeret af Eva Solo Cook N Time, der er den perfekte kombination af præcision og design. Det er vores klare testvinder, og du får så meget mere end bare et stegetermometer med dette termometer fra Eva Solo!

Dagens bedste priser og tilbud på Eva Solo Cook'N Time:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Letlæseligt display
 • Gode funktioner
 • 3 funktioner i 1

Mere om Eva Solo Cook'N Time

SPECIFIKATIONER

 • Egnet til: ovn
 • Batterier til sender: 4 x AAA (medfølger ikke)
 • Varmebestandigt: op til 300 grader

Der er ingen tvivl om, at Eva Solo Cook N Time er en designmæssig genialitet. Intet mindre. Det minimalistiske, danske design holder hele vejen med dette stegetermometer, som du bestemt ikke skal være ked af at vise frem, når gæsterne kommer på besøg.

Men naturligvis vinder man ikke en stegetermometer test udelukkende pga. et flot design, og Eva Solos stegetermometer spiller da også på mange flere tangenter.

Mange stegetermometre er meget ensidige i deres funktioner, der naturligvis fokuserer på at måle temperaturen af din oksesteg i ovnen. Dette gælder dog ikke for Eva Solos fantastiske Cook N Time, der er et 3-i-1 køkkenredskab, som er længder foran konkurrenterne!

Eva Solo Cook N Time er både et digitalt stegetermometer, der måler temperaturen præcist hver gang, men det fungerer også både som digitalt ur og timer, så du kan tage tid på kartoflerne, samtidig med at kødet er under overvågning. Du sparer dermed et ekstra ur i køkkenet, og du finder ikke et mere stilfuldt køkkenredskab end Cook N Time.

I stegetermometeret er der forprogrammeret hele 5 forskellige temperaturer til kød og én til chokolade. Dermed behøver du ikke at slå de forskellige typer kød op hver gang, da termometeret klarer en perfekt, rosa steg hver gang! Temperaturanbefalingerne kommer direkte fra Det Danske Kokkelandshold, hvilket signalerer perfektion og professionalitet – noget, som dit valgte kød helt sikkert vil nyde godt af.

Med Eva Solos Cook N Time får du også et flot og overskueligt display, der hele tiden holder dig opdateret på dit kød. Du får både øjebliks- og sluttemperatur, ligesom du hele tiden kan se den valgte indstilling. Stegetermometeret alarmerer dig, når den rette temperatur er nået – stegen får aldrig for meget! Herudover kan du indstille timer og ur ved at dreje på den smarte drejeskive: Der er virkelig tænkt over de mindste detaljer.

Alt i alt må vi konstatere, at Eva Solo Cook N Time har blæst os tilbage i sædet i vores store stegetermometer test! Du får et design i verdensklasse og en fantastisk funktionalitet, der uden tvivl gør Eva Solo Cook N Time til det bedste stegetermometer til ovn og mikroovn. En værdig vinder af vores stegetermometer test.

Fordele og ulemper ved Eva Solo Cook'N Time

Fordele

 • God funktionalitet
 • Letlæseligt display
 • Alarmfunktion, når den ønskede temperatur er opnået

Ulemper

 • Kontrolringen er en lille smule ustabil

Grill’n’GO Stegetermometer Trådløs - Et trådløst stegetermometer som kan styres via din telefon

Hvis du leder efter et smart lille stegetermometer, der bare gør det, det skal, så bør du helt sikkert se nærmere på Grill’n’GO, der er et trådløst stegetermometer! Det er et utrolig intelligent stegetermometer, der kan styres via din smartphone – madlavningen har aldrig været lettere!

Grill’n’GO er måske ikke en designmæssig perle, men det betyder ingenting, når stegetermometeret er trådløst – for så kan du bare gemme det væk i skabet over ovnen, mens du stadig har 100% styr på dit kød. Det ligner det, det er: et effektivt, smart og billigt stegetermometer.

Dagens bedste priser og tilbud på Grill’n’GO Stegetermometer Trådløs:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Integreret temperaturalarm
 • Nem og praktisk funktion
 • Bluetooth 4.0 som batteribesparende funktion

Mere om Grill’n’GO Stegetermometer Trådløs

SPECIFIKATIONER

 • Kan bruges med app (iOS og Android)
 • Forbinder via Bluetooth
 • Indbygget temperaturalarm
 • Detaljeret oversigt over stegeprocessen

Grunden, til at Grill’n’GO har fundet vej til vores top 2 i den store stegetermometer test, er, at det simpelthen er smartere og mere innovativt end konkurrenterne på markedet! Du får et konventionelt stegetermometer, der kan styres vha. Bluetooth og din smartphone, så du ikke behøver at forlade dine gæster ved havebordet, før kødet er klart – det er fremtiden, mine damer og herrer!

Grill’n’GO kan både fungere selvstændigt eller sammen med din smartphone, hvor den tilknyttede app giver dig masser af muligheder for at indstille termometeret til nøjagtigt den temperatur, som dit kød skal have. Du kan følge med i øjeblikstemperaturen på din telefonskærm, og dermed behøver du ikke stå i køkkenet hele tiden – dine gæster vil helt sikkert se mere til dig!

Appen til Grill’n’GO bliver desuden opdateret løbende, hvilket hele tiden er med til at give dig flere og bedre muligheder for at lave mad til perfektion. Dermed har du et stegetermometer, som sådan aldrig bliver gammelt og ubrugeligt – det følger hele tiden med udviklingen og kan derfor funktionsmæssigt holde i mange år.

Hvis du ikke har mod på smartphone-appen, så kan du dog bruge stegetermometeret som normalt ved hjælp af knapperne og displayet, der hele tiden viser dig både øjebliks- og den ønskede temperatur. Det kan måle temperaturer op til 380 grader – men så har dit kød nok fået lidt for meget.

Alt i alt er Grill’n’GO det perfekte stegetermometer til dig, der både elsker madlavning og funktionaliteten fra den geniale teknologiske tidsalder. Et stegetermometer, der via Bluetooth kan styres fra din smartphone, og som måler temperaturen præcist for den perfekte steg – en værdig 2.-plads i vores store stegetermometer test!

Fordele og ulemper ved Grill’n’GO Stegetermometer Trådløs

Fordele

 • Nem og praktisk funktion
 • Integreret temperaturalarm
 • Bluetooth 4.0 som batteribesparende funktion

Ulemper

 • Appen fungerer ikke til alle telefoner

GEFU Digital Stegetermometer - Et simpelt stegetermometer til en god pris

Hvis du leder efter et billigt og ikke mindst simpelt stegetermometer, så er det GEFUs digitale stegetermometer, som du skal stikke i din steg! Her kan du forvente et perfekt resultat hver gang, du står i køkkenet, og på trods af det simple og noget diskrete udseende kan du roligt stole på, at stegen bliver god med dette termometer!

Dagens bedste priser og tilbud på GEFU Digital Stegetermometer:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Godt forhold mellem pris og kvalitet
 • Viser temperaturen hurtigt og præcist
 • Nem at sætte ned i kødet

Mere om GEFU Digital Stegetermometer

SPECIFIKATIONER

 • Egnet til: Ovn og fryser
 • Kan klare temperaturer mellem -45 og 220 grader
 • Ekstra hurtig temperaturmåling

I virkeligheden er der ikke ret meget at sige om dette stegetermometer fra GEFU: Det er simpelt designet, men du kan let måle temperaturen i alt fra kød til vin eller andre væsker, som du skal kende temperaturen på. Termometeret kan holde til temperaturer mellem -45 og 220 grader, og du kan dermed roligt bruge det i både ovn og fryser, hvis du har behov for dette!

Lækkert kød kræver kærlig behandling, og dette kan du sikre, hvis du holder styr på temperaturen fra start til slut. GEFU er lavet i rustfrit stål, der kan holde til lidt af hvert, og det holdbare plasthåndtag bliver ikke nær så varmt, som man ellers kunne forvente. Temperaturen måles både hurtigt og effektivt, og du får fremfor alt et nøjagtigt resultat hver gang!

Du behøver ikke nødvendigvis et dyrt stegetermometer for at lave fantastisk kød, og dette er GEFUs stegetermometer det synlige bevis på. Temperaturen måles præcist og hurtigt, og der er intet at klage over på kvalitetsfronten: GEFUs digitale stegetermometer er med andre ord et rigtig godt køb til prisen!

Fordele og ulemper ved GEFU Digital Stegetermometer

Fordele

 • Nem at sætte ned i kødet
 • Godt forhold mellem pris og kvalitet
 • Viser temperaturen hurtigt og præcist

Ulemper

 • Slukker ikke automatisk efter brug

iGrill stegetermometer "Mini" - Et lille og smart stegetermometer

Vi slutter vores store stegetermometer test af med et lille og særdeles smart et af slagsen: Nemlig iGrill Mini! Dette er det perfekte stegetermometer til teknik-nørden, der godt kan lide at være smart i en fart, og som elsker at opleve de nyeste tendenser – selv når der skal laves god mad!

Dagens bedste priser og tilbud på iGrill stegetermometer "Mini":

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Brugervenlig app
 • Mulighed for at indstille timeren
 • Fungerer med iOS og Android telefoner

Mere om iGrill stegetermometer "Mini"

SPECIFIKATIONER

 • Egnet til: Grill og ovn
 • Batterier til sender og modtager: Ukendt
 • Rækkevidde: 45 meter
 • Varmebestandigt: Op til 300 grader

iGrill Mini er, som navnet antyder, et meget lille stegetermometer, som virkelig ikke gør meget væsen af sig selv.

Det er en futuristisk udseende sender og et termometer, der ved hjælp af Bluetooth holder dig opdateret på dit kød hele tiden – ligesom den smarte lysdiode giver dig et hurtigt fingerpeg om, hvor langt kødet er nået!

Der er ingen tvivl om, at dette er fremtidens måde at lave mad på – tilbagelænet og med fuld kontrol direkte fra din smartphone. iGrill Mini fungerer ved hjælp af Bluetooth, der giver en rækkevidde på hele 45 meter fra sender til din smartphone. Her kan du med den tilhørende, gratis app vælge lige nøjagtig den indstilling, som svarer til det perfekte kød – og selvfølgelig kan du også holde øje med temperaturen samtidig!

I den tilhørende, smarte app kan du indstille den ønskede temperatur for dit kød, ligesom du bliver underrettet lige så snart, at kødet har nået den rette temperatur. Der findes ligeledes anbefalinger og gode råd til, hvordan du laver den perfekte steg, der med garanti vil vække glæde blandt dine gæster!

Hvis du befinder dig i køkkenet, så kan du ligeledes følge med i kødets temperatur ved hjælp af den smarte lysdiode på toppen af iGrill Mini. Lysdioden lyser henholdsvis grønt, gult, orange og rødt, hvor kødet har nået den rette temperatur, når iGrill lyser rødt. Det er smart, det er simpelt, og vi er meget begejstrede for det!

iGrill Mini fungerer både til ovn og til grill, og du kan sætte den fast til din ovn med den dertilhørende magnetiske dock, så du hele tiden har styr på din iGrill! Termometeret er desværre ikke vandtæt – men det kan sagtens modstå lette sprøjt fra ovn eller vask.

iGrill Mini er virkelig fremtidens stegetermometer, der er utrolig enkelt og nemt at bruge. Du kan styre det hele minutiøst fra din app, og det er perfekt til din nørdede side, der gerne vil have det nyeste af det nyeste. En værdig afslutning på vores store stegetermometer test!

Fordele og ulemper ved iGrill stegetermometer "Mini"

Fordele

 • Mulighed for at indstille timeren
 • Brugervenlig app
 • Fungerer med iOS og Android telefoner
 • Stor funktionalitet

Ulemper

 • Intet display

Hvad skal du overveje, før du køber

 • Responstid: Kvaliteten på stegetermometeret kan afgøre, hvor lang tid det er om at registrere temperaturen – nogle har en længere responstid end andre. De bedste modeller måler temperaturen på ganske få sekunder. Vælger du et analogt stegetermometer, kan læsningen tage op til 1 minut.
 • Temperaturrækkevidde: Temperaturrækkevidden siger en del om, hvor præcist stegetermometeret kan være i sine målinger. Stegetermometeret bør således have en stor rækkevidde.
 • Materiale: Materialet på selve proben og termometeret siger en del om holdbarheden. Stegetermometre er typisk fremstillet af rustfrit stål og ABS-plast.
 • Pris og type: Du kan få stegetermometre i alle prisklasser – lige fra de helt billige til de langt mere avancerede. Her er det en god idé at spørge dig selv om, hvilken type kok du er. Er du mesterkokken, der vil have alle de avancerede funktioner med i købet? Eller er du den glade amatørkok, der i virkeligheden sagtens kan nøjes med et stegetermometer med færre funktioner?
 • Hvad siger forbrugerne og eksperterne: Brug gerne bedst i test-oversigten til at få et indblik i, hvilken type stegetermometer der passer bedst til dig. Både eksperterne og forbrugernes udsagn er med til at give dig et overblik over fordele og ulemper ved det enkelte produkt, ligesom du får mulighed for at vurdere, om der er et godt forhold mellem pris og kvalitet.  

arrow-more

Gode råd til valg af stegetermometer og vedligeholdelse

Det er ikke altid nemt at finde ud af, hvilket stegetermometer der er det rette til én, og det bliver bestemt ikke nemmere af, at udvalget som regel er ret stort. Derfor har vi herunder samlet nogle gode råd og overvejelser, som du bør gøre dig, inden du vælger det rette stegetermometer fra vores top 6 liste. Herudover har vi også nævnt to gode ting omkring rengøring og vedligeholdelse, således at dit stegetermometer holder længst muligt!

Stegetermometer til grill eller ovn?

Det er altid vigtigt, at du forholder dig til, hvad du godt kunne tænke dig at bruge dit stegetermometer til, når du skal ud og købe dig et nyt. Det er nemlig langt fra alle stegetermometre, der er lige egnede til henholdsvis ovn og grill, hvilket også afspejles meget godt i vores test. Her ser man f.eks., at Weber stegetermometer Style er rigtig godt til grill, mens f.eks. Eva Solo Cock N Time er meget bedre til at styre kød i en ovn. Der er dermed god grund til at holde dig for øje, om dit valgte stegetermometer passer til dine behov i køkkenet! Der findes naturligvis også gode termometre til både grill og ovn, men disse er typisk også en smule dyrere.

Gå efter kvalitet

Et godt stegetermometer koster ikke nødvendigvis en formue, men som med alt andet her i livet, så hænger pris og kvalitet ofte sammen, når du kigger på stegetermometre. Du vil sjældent kunne stille dig tilfreds med det billigste stegetermometer, der ofte er unøjagtige og svære at indstille ordentligt.

I vores test klarede de mest kendte mærker sig bedst, og dette er også det generelle billede, når man ser på markedet. De er naturligvis dyrere end de helt billige modeller, men du får så også en kvalitet, der er helt i top. Vi anbefaler derfor helt sikkert, at du køber et af stegetermometrene fra vores top 6 liste, da de alle kommer fra kendte mærker, der står for nøjagtige temperaturer og god kvalitet!

Andre faktorer, som du med fordel kan være opmærksom på er:

 • Den maksimale varmebestandighed
 • Rækkevidden på de trådløse stegetermometre
 • Designet, som du skal leve med i køkkenet

Du kan med fordel købe dit nye stegetermometer på nettet, da du her finder det største og bedste udvalg blandt de mest kendte mærker. Vi har lavet henvisninger til gode og troværdige forhandlere i vores test, som du med fordel kan benytte dig af.

Hvis du godt kan lide at tilberede din mad med præcision, så burde du læse vores guide til de bedste sous vide, som langtidstilbereder din mad ved en konstant temperatur, så det ikke bliver forbrændt. Her har vi også inkluderet en, som kan monteres på siden af en gryde, så den ikke behøver at fylde for meget. Når du skal bruge en sous vide, så kan det være smart at bruge en vakuumpakker til at pakke maden ind med, så du får mest muligt ud af de sous vide.

Rengør dit stegetermometer lige efter brug

Det kan ikke anbefales nok at gøre sit stegetermometer rent med det samme efter brug, da der meget ofte kan sidde kødsaft og kødrester på nålen, der virkelig kan sætte sig fast, hvis ikke det bliver gjort rent med det samme. Dermed forlænger du også termometerets levetid og nøjagtighed, da der ikke findes forstyrrende elementer på den afgørende nål!

Pas på at ledningen ikke kommer i klemme!

Noget af det mest sårbare ved et stegetermometer er den ledning, der går fra nålen i kødet og til senderen, der omsætter det til brugbare temperaturer på selve termometeret. Derfor skal du være meget omhyggelig med ikke at klemme din ledning alt for meget i ovndøren eller under grill-låget, da det kan slide ledningen, og med tiden ødelægge stegetermometeret. Hvis du f.eks. bruger stegetermometeret i din grill, så kan du med fordel trække ledningen ud gennem et ventilationshul, hvor den ikke vil tage nogen som helst skade.

FAQ

hvor sættes stegetermometer i and?
Stegetermometeret skal sættes ind i den tykkeste del af andens lår eller bryst, væk fra knoglerne, for at måle den korrekte temperatur.
Kan jeg bruge et stegetermometer til friturestegning?
Ja, du kan som udgangspunkt godt bruge et stegetermometer til friturestegning. De fleste stegetermometre er lavet til, at de kan holde til høje temperaturer, hvormed de bør kunne holde til friturestegning. Dog er det en god ide at tjekke om dit specifikke stegetermometer kan, inden du putter det i frituren.
De termometre, som egner sig bedst til at blive brugt i varm olie, er termometre, som er lavet af rustfrit stål. Rustfrit stål kan holde til meget høje temperaturer, hvilket blandt andet opnås ved friturestegning. Dertil så ruster materialet ikke, og det er kan nemt vaskes i opvaskemaskinen.
Hvilket stegetermometer egner sig bedst til grilning?
Der findes flere stegetermometre, som egner sig godt til grilning, men hvis du søger en af de bedste på markedet, så bør du tage et kig på modellerne IGRILL stegetermometer ”mini” og Grill’n’Go. Modellerne er begge lavet specifikt til at blive brugt til grilning, hvormed de indeholder nogle fantastiske fordele.
Bruger professionelle kokke stegetermometer?
Ja, professionelle kokke bruger stegetermometre til at tilberede deres retter. Et stegetermometer er et super smart redskab, som hjælper kokkene med at tilberede maden perfekt hver eneste gang. Det er dermed et redskab, som også kan være enormt hjælpsomt at have hjemme i det private køkken.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme