Skrevet d. 10. februar 2018 af Markus Tornefeldt

Termokande test 2018 – Det her er den bedste

Termokande test 2018 – Det her er den bedste
4.6 (92%) 10 votes

Termokande test 2018 – her er resultatet! 

Der er simpelthen ikke noget så herligt i hele verden som en kop varm og smagsfyldt kaffe eller te! Det giver en velvære i hele kroppen, som er meget svær at toppe, og det er da også derfor at specielt kaffe er en nødvendighed i de fleste danske hjem. Det er dog de færreste, der kan drikke en hel kande kaffe, inden den bliver kold, og derfor er det en absolut nødvendighed at have en fantastisk termokande, der kan holde kaffen varm i lang tid. Hvis du endnu ikke har fået en sådan termokande, eller hvis du trænger til en ny, så er du kommet til det rette sted!

En fantastisk termokande kan være svær at finde på et marked, der er fyldt til bristepunktet med termokander fra mange forskellige mærker. Af netop denne grund har vi lavet denne termokande test, hvor vi har fundet frem til de 6 bedste termokander fra 2018 i en ny og forbedret test.

Vi har testet alt omkring disse termokander og er kommet frem til en top 6 liste, som du kan se herunder. Jeg er overbevist om, at du kan finde en termokande lige til dit behov.

Bedste termokandeTestvinderSet hos: 
Tiger PXMJaWupti.com Læs mere
Stelton EM77NejKopK Læs mere
Alfi JuwelNejKopK Læs mere
Thermos Light & CompactJaWupti.com Læs mere
Thermos WorkJaCoop.dk Læs mere
Normann Copenhagen GeoNejTrendyliving.dk Læs mere

Vores omfattende termokande test har taget alt fra design til specifikationer i betragtning, således at kun de bedste termokander har fundet vej til denne liste. Derfor kan du trygt læne dig tilbage og gå på opdagelse i vores top 6 liste!


1. Tiger PXM – Testvinder

Denne fantastiske og ikoniske termokande fra Tiger er et designmæssigt mesterværk og kan ikke slås på det praktiske niveau. Tiger PXM var testvinder i Politikens test, og den havner også højest på vores testliste.

Tiger termokande 1,0 liter

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
199,00 199,00 Til butik →
149,95 1.325,96 Til butik →

Tiger PXM er den perfekte termokande til langt de fleste familier, der bare gerne vil have en termokande, der fungerer, som den skal. Den har alle de egenskaber, som en god termokande skal have: Den er let at hælde af og spilder ikke væske til alle sider, og den holder utrolig godt på varmen! Faktisk kunne den i test holde vandtemperaturen på hel 80,3 grader efter 6 timer i kanden – du skal aldrig drikke kold kaffe igen!

Herudover er det en designklassiker indenfor termokander. Det børstede stål står godt til den sorte plastik, og den kan endda fås i 2 andre varianter: Hvid eller krom. Dermed får du en helt klassisk termokande, som du garanteret også er vokset op med i daginstitutioner og klubber, og den holder bare stadig max den dag i dag!

Tiger PXM har et låg, der skruer helt tæt, så der ikke sker noget, hvis termokanden væltes, og der er plads til hele 1 liter væske, som nemt kan give kaffe henover hele eftermiddagen. Kvaliteten er i det hele taget høj ved Tiger PXM, og det gør den til en klar vinder i vores termokande test 2018.

Alt i alt den perfekte kombination mellem pris og kvalitet for dig, der vil have et designklenodie, der stadig giver fantastiske egenskaber den dag i dag. En solid termokande, der holder fantastisk på varmen – en klar nr. 1 for de fleste!

Specifikationer:

 • Kapacitet: 1 liter
 • Varianter: 3
 • Udvendigt materiale: Plast
 • Indsats: Glas

2. Stelton EM77

Denne ikoniske termokande fra Stelton har haft plads i mange danske hjem siden 1977, og Stelton EM77 leverer stadig et design og en brugbarhed, der holder i vores termokande test! Du genkender den helt sikkert, og den er stadig den dag i dag en eftertragtet termokande!

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
449,00 449,00 Til butik →
449,95 449,95 Til butik →
199,95 999,95 Til butik →

Stelton EM77 er tegnet af Erik Magnussen i 1977, og denne stilrene termokande kan i dag fås i utallige varianter, farver og materialer. Dette ændrer dog ikke på det fantastiske, minimalistiske og futuristiske design, der passer ind i alle hjem! Stelton EM77 er en relativt høj termokande, der er nem at placere på et overfyldt fødselsdagsbord, hvilket er en god lille detalje. Alle delene på termokanden kan skiftes, hvis det skulle blive nødvendigt – du behøver dermed kun denne ene termokande gennem hele dit liv!

Stelton EM77 holder, som man kunne forvente, udmærket på varmen, så du kan få varm kaffe eller te dagen igennem. Dette er sikret ved hjælp af glasindsatsen, der fungerer til perfektion!

Steltons termokande fungerer på alle de parametre, man kunne ønske sig, og du får desuden 2 låg med i købet: Et vippelåg til hjemmet og et skruelåg til transport. Herudover er der plads til 1 liter kogende væske, hvilket nok skulle kunne slukke den værste tørst. Der er ingen tvivl om, at dette bare er en termokande af ypperste kvalitet fra inderst til yderst!

Alt i alt en fantastisk termokande til de fleste moderne, danske hjem, hvor dens tidløse design gør den til en integreret del af køkkenet. Den holder godt på varmen og ligger derfor lunt i svinget i vores test.

Specifikationer:

 • Kapacitet: 1 liter
 • Varianter: Bl.a. sort, hvid, rød, kobber m.fl.
 • Udvendigt materiale: Plast eller metal
 • Indsats: Glas

Læs blandt andet også: Find den bedste kaffemaskine i 2018


3. Alfi Juwel termokande

Den elegante Alfi Juwel termokande stryger lige ind i top 3 på listen pga. dens fantastiske design og gode egenskaber. Hvis du leder efter en smuk og samtidig utrolig praktisk termokande i et godt prisleje, så har du måske fundet dit perfekte match her!

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
269,95 309,95 Til butik →
1.199,00 1.199,00 Til butik →

Den tyske Alfi Juwel termokande giver dig et moderne og tidløst design, der tilbyder et mere eksklusivt udtryk på dit morgenbord. Den kan fås i mange forskellige finishes, som f.eks. krom, sort og hvid, som med garanti vil passe ind i dit hjem. Denne termokande skal ikke blot nydes for dens fantastiske evner – den har et udseende, der vil imponere alle og enhver!

Udover det stilrene design, så gør Alfi Juwel det, som en termokande skal, til UG! Den dobbeltvæggede og spejlbelagte glaskolbe-indsats kan holde din kaffe ved den bedste temperatur i op til 6 timer – der er kaffe til det meste af dagen i denne termokande! Herudover gør konstruktionen, at der ikke ledes nogen varme væk fra termokanden, der er behagelig at holde på hele dagen igennem.

Til sidst er det værd at notere, at Alfi Juwel har en kapacitet på 1 liter varm eller kold drik, som er helt fint i de fleste sammenhænge. Derudover kan termokanden betjenes med én hånd pga. det smarte vippelåg – en lækker detalje, der bliver vægtet højt i hverdagen!

Alt i alt er Alfi Juwel termokanden den perfekte termokande til dig, der sætter pris på både varm kaffe og eksklusivt design hele dagen igennem. Den slår igennem på alle parametre og fortjener helt sikkert dens top 3 placering i vores store test!

Specifikationer:

 • Kapacitet: 1 liter
 • Varianter: Bl.a. krom, sort, hvid m.fl.
 • Udvendigt materiale: Plast eller metal
 • Indsats: Glas

4. Thermos Light & Compact – Testvinder

Dette er den perfekte termokande til at have med på farten: Uanset om du går meget rundt i naturen, eller om du har brug for en god termokande til pendlerlivet! Den er kåret som testvinder i tests hos bl.a. Danmarks Naturfredningsforening, hvilket taler helt for sig selv.

Thermos Light & Compact termokande

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
169,00 169,00 Til butik →

Thermos er kendt for at lave særdeles robuste termokander, og Light & Compact er ingen undtagelse! Den tåler knubs og slag fra en aktiv livsstil, og den fås i både en 1-liters og ½-liters version alt afhængig af dine behov. Den har indbygget kop i form af dens låg, og væsken holdes på plads af det indvendige skruelåg – alt i alt den perfekte ledsager på farten!

Thermos Light & Compact er en kvalitetstermoflaske i et enkelt og diskret design, der passer fantastisk til denne kompakte type termokande. Den holder fantastisk på varmen takket være den indvendige stålindsats, der giver god isolering og gør den robust overfor stød eller tab. Du kan med andre ord forvente varm kaffe på selv den koldeste dag!

Den udvendige konstruktion i stål er ligeledes med til at bidrage til termokandens robuste væsen – du får svært ved at ødelægge Thermos Light & Compact! Det smarte skruelåg har tilmed markeringer, så du ikke hælder forkert, hvilket sikrer dig mod kaffe eller te i skødet!

Alt i alt er dette den perfekte termokande til dig, der har en aktiv livsstil med f.eks. jagt eller andre aktiviteter i naturen, der kræver en kop varm væske om vinteren. Thermos’ termokande er både praktisk, flot og transportabel, hvilket scorer høje point i vores termokande test.

Specifikationer:

 • Kapacitet: 0,5 eller 1 liter
 • Varianter: 2
 • Udvendigt materiale: Stål
 • Indsats: Stål

5. Thermos Work

Denne rummelige og robuste termokande fra Thermos scorer toppoint – og det med god grund! Den er fantastisk til at holde på varmen, og den er ekstremt praktisk, når du er på farten!

Thermos Work – robust termoflaske

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere

Thermos Work er, som navnet antyder, fremstillet med arbejde for øje, og det er da også i sådan en situation, at termokanden excellerer! Designet af denne termokande er ikke nødvendigvis dens største force, men det betyder mindre, når det ikke er det, den forsøger at opnå. Termokanden kan indeholde hele 1,2 liter, og den har en medfølgende kop, hvilket gør den fantastisk til dit aktive arbejdsliv!

Thermos Work holder din varme drik varm hele dagen – uanset om det er 10 eller -10 grader udenfor! Dette kan lade sig gøre pga. den fantastiske stålindsats, der tilmed gør den modstandsdygtig overfor stød og slag. Hertil kan du ligge den udvendige stålkonstruktion, der samlet set gør det svært at slå denne termokande i stykker!

Til sidst er det værd at nævne, at denne praktiske termokande fra Thermos har et bærehåndtag for let transport og en udvendig gummibelægning, der gør den skridsikker. Dermed får du ultimativ mobilitet og styrke med denne termokande!

Alt i alt er Thermos Work den perfekte termokande til byggepladsen eller vandreturen, hvor den kan blive udsat for en masse stød og tab, hvorfor det er en fantastisk termokande.

Specifikationer:

 • Kapacitet: 1,2 liter
 • Varianter: 1
 • Udvendigt materiale: Stål
 • Indsats: Stål

6. Normann Copenhagen Geo termokande

I en lidt anden boldgade end de tidligere termokander finder vi termokanden fra Normann Copenhagen. Denne yderst moderne termokande er en fryd for det minimalistiske øje, og det er da også specielt designet, som giver en en plads i testen her.

Norman Copenhagen termokande

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
396,00 396,00 Til butik →

Normann Copenhagen Geo er en termokande, der bærer mange designmæssige kvaliteter. Den har det helt minimalistiske og rene design, som er typisk for os danskere, og den kan fås i hele 6 farver, så den med garanti kan passe ind i din indretning. Geo er utrolig udtryksfuld i sit udtryk, og den vil få folk til at kigge en ekstra gang, når de besøger dig!

Udover det åbenlyst, fantastiske design, så gør Normann Copenhagen Geo det, som en termokande skal: Den holder din varme kaffe varm! Der er ikke de store dikkedarer, og den fungerer overordnet, som den skal. Herudover har Geo en simpel åbne / lukke funktion, som øger brugervenligheden markant. Den har en kapacitet på 1 liter, hvilket gør den tilsvarende de andre termokander i vores test.

Der er to store ulemper ved denne termokande fra Normann Copenhagen: 1. Prisen er relativt høj, og 2. Den kan ikke tåle at komme i opvaskemaskinen. Disse to punkter giver selvfølgelig et par ridser i lakken, men det ændrer ikke på, at dette er en fantastisk smuk termokande!

Alt i alt en termokande til dig, der går meget højt op i dansk design og ikke er bange for at betale lidt mere for det. En udmærket termokande der fortjener 6. pladsen uden tvivl.

Specifikationer

 • Tåler ikke opvaskemaskine.
 • Mål: H: 20cm Ø:16,5 cm (1 liter)
 • Materiale: Plastik

Hvad skal du holde særligt øje med, når du køber en termokande?

Isoleringsevne:

Noget af det vigtigste ved en god termokande er, at den har en god isoleringsevne. Hvis dette ikke er tilfældet, så vil kaffen meget hurtigt blive kold, hvilket kan være til stor frustration for alle dem, der forventer en varm kop kaffe. Der er ikke nødvendigvis nogen sammenhæng mellem en dyr termokande og en god isolationsevne, hvilket gør det svært at vide noget om det. Her kommer tests og erfaringer fra andre dog ind i billedet, og det er en rigtig god ide at se test som vores, inden du køber din termokande. Generelt gælder det dog, at du skal gå efter en termokande af en vis kvalitet, hvis du vil have varm kaffe hele dagen lang!

Kvalitet og holdbarhed:

En termokande skal helst være robust nok til at holde til at blive tabt indimellem, og det er vigtigt, at den ikke går hen og bliver utæt med tiden. Her er det især lukkemekanismen, som du skal have dig for øje, da disse ofte er mest udsatte. Pris og fremstillingskvalitet hænger ofte sammen, hvorfor du bør sigte lidt højere prismæssigt, hvis du vil have en termokande, der holder i mange år!

Kapacitet:

Kapaciteten er en vigtig faktor at fastlægge, før du begynder at vælge termokande. Er i f.eks. kun én eller to personer i husholdningen, så er det måske dumt at købe en alt for stor termokande, der aldrig bliver fyldt helt op alligevel. Langt de fleste kan klare sig med en termokande, der har en kapacitet på 1 liter, men du kan også vælge kapaciteter på henholdsvis 0,5 og 1,5 liter i stedet!

Gode råd til rengøring:

Til sidst vil vi gerne komme med nogle gode råd til, hvordan du kan få din termokande til at ligne en spritny termokande igen. Det er egentlig meget simpelt og kræver ikke nogen særlige egenskaber!

 1. Ydersiden kan med fordel tørres af med en klud, hvilket fjerner eventuelle kafferester og lignende ting, der kan være irriterende at se på. Her kan du evt. også bruge lidt opvaskemiddel, hvis pletterne bliver siddende.
 2. Indersiden kan rengøres med 1-2 spiseskeer bagepulver, hvortil der tilsættes kogende vand til renden. Efter 15-20 minutter vil du kunne se en markant renere termokande, men du kan med fordel lade den stå natten over, hvorefter den vil være så god som ny!

Det er vigtigt at gøre sin termokande grundigt ren en gang i mellem, så se blot at komme i gang!