Test: Her er 7 gode bud på den helt rigtige el ladcykel

Klimabevidstheden vokser i danskernes bevidsthed. Vi spiser mindre kød, drikker mindre mælk og kigger på muligheder for at skifte benzinslugeren i indkørslen ud. Rigtig mange vælger i disse år at tage cyklen, men det er jo ikke os alle sammen der har benmusklerne til både at transportere os selv, børn og indkøb frem og tilbage. Heldigvis er der hjælp at hente. 

Det er ikke længere kun bilen der er blevet eldreven, det er cykler og løbehjul også. Det kan selvfølgelig være svært at få plads til indkøb og børn på et løbehjul, og det samme gør sig gældende for almindelige cykler. Derfor er det måske på tide at se sig om efter en el ladcykel? Den er let at komme omkring med, og der er ofte lige så med plads som i en lille bil. 

For at gøre det hele lidt mere overskueligt har vi samlet svarene på en masse spørgsmål i vores store el ladcykeltest, så du kan få hjælp til at vælge den bedste elcykel med lad til netop din situation. 

AMladcyklers El Ladcykel – Superior

Se flere billeder af AMladcyklers El Ladcykel – Superior her

Hvis du bor i en storby, er der enormt stor sandsynlighed for at du har set en af AMladcyklers modeller trille forbi på gaden. AMladcyklers modeller er et konkurrencedygtigt alternativ til COOPs elcykler med lad. Der er stadig et stykke vej op til de dyrere konkurrenter, især når det kommer til rækkevidden, men 40km på en enkelt opladning er ikke ligefrem kort, og med en ladkapacitet på 150kg er det sjældent du bliver nødt til at køre flere gange. Udover at den selvfølgelig leveres med skærme, ringeklokke, lygter og lovpligtige reflekser, kommer den også med aftagelig kaleche og seler til fire børn. 

Modsat mange af de nyere el ladcykler har AMcykler også valgt at lade designet være så klassisk som det overhovedet kan lade sig gøre. Med sort stel, sorte hjul og sort kasse larmer den bestemt ikke i landskabet, men ligner en klassisk Christianiacykel. 

 • Mærke: AMladcykler 
 • Model: Superior 
 • Type: Trehjulet elcykel med lad 
 • Gear: 6 udvendige gear. 
 • Bremser: V-bremser. 
 • Ladkapacitet: 150kg. 
 • Distance pr opladning: 40km. 

Se prisen på cyklen her

AMladcyklerEl Ladcykel – Premium

Se flere billeder af AMladcyklers El Ladcykel – Premium her

El ladcykel Premium, 100% Dansk bygget og køreklar til dig der ønsker lidt ekstra og mindre vedligeholdelse på din El ladcykel, er vores Dansk samlede Premium El Ladcykel med skivebremser det perfekte valg for dig. Bremserne er fra Promax, som er en velkendt og erfaren bremseleverandør. Kvalitet El ladcyklen er med en kraftig motor fra japanske Dapu, der kan håndtere op til 40 km. på fuld batteriopladning (også om vinteren). Cyklen har en nem og brugervenlig betjeningsdisplay, som alle vil være bekendt med i sekunder. Medfølgende er naturligvis masser af ekstra udstyr.

El ladcykel Premium modellen er for dig der ønsker en ladcykel i særlig god kvalitet. Vi går aldrig på kompromis med kvaliteten og en cykel skal altid vedligeholdes, men med denne model har vi lagt særlig vægt på de kvaliteten af de enkelte komponenter på cyklen. Det betyder at vi har valgt materialer der giver nogle ekstra år at leve på uden at du selv skal vedligeholde delene.

En El ladcykel i Premium modellen er til dig der ønsker en solid og stabil ladcykel med ekstra god kvalitet. Vi ønsker at gøre det lettere for dig, der måske ikke er så handy, at undgå nogle af de løbende vedligeholdelsesbesøg hos cykelhandleren. Det skal være sikkert, let og stabilt for dig at køre på din ladcykel både på cykelturen i byen og på landevejene. El ladcyklen er modstandsdygtig og tilpasset efter det danske vejr, den kan følge med på de lange ture eller de små korte ture. Skal du eksempelvis til institutionen, til supermarkedet eller bageren, så vil du hurtigt elske din cykel for dens enkelthed og dens komfort. Du får en letvægts el ladcykel som gør det til en daglig glæde at køre rundt i trafikken. Den klarer nemt de skarpe hjørner og selv for dig som er nybegynder vil du hurtigt få stor glæde ud af din ladcykel. Det elektriske system er ekstremt brugervenligt og tager kun nogle få minutter at lære.

 • Mærke: AMladcykler 
 • Model: “Premium”
 • Type: Trehjulet elcykel med lad 
 • Gear: 6 udvendige Shimano Tourney (SIS) gear med friløb og Shimano gearskift
 • Bremser: 2 Promax disc frontbremser og 1 Promax bagbremse (V-brems) + parkeringsbremse
 • Ladkapacitet: 150kg. 
 • Distance pr opladning: 40km. 

Se prisen på cyklen her

AMladcyklers El Ladcykel – Ultimate Curve

El Ladcykel – Ultimate Curve

Se flere billeder af AMladcyklers El Ladcykel – Ultimate Curve her

Hvis du vil have den ultimative elektriske ladcykel – den entusiasterne ville vælge – 100% Dansk bygget og køreklar – er vores El Ladcykel Ultimate Curve i “Slim design” det helt rigtige valg. Cyklen er med det nye Anti-Tilt system og med TEKTROs hydrauliske skivebrems-system på både for- og baghjul. Med dette bremsesystem får du meget mindre vedligeholdelse og minimerer brugen af håndkræfter, når du bruger bremsehåndtagene. Desuden har  bremserne også det nyeste elektriske auto-motor-stop system. Med vores El Ladcykel Ultimate Curve model får du også 3 stærke antipuncture dæk, så du minimerer risikoen for punkteringer. Denne kvalitets-ladcykel der er samlet på vores danske fabrik er med en kraftig motor, der kan håndtere op til 60 km med det medfølgende 13 Ah batteri på en fuld batteriopladning (også om vinteren). Cyklen har et nemt og brugervenligt betjeningsdisplay, som alle vil være bekendt med på sekunder.

El-ladcyklen Ultimate Curve er vores topmodel i “slim design” og med det helt nye Anti-Tilt styresystem plus det bedste af det bedste indenfor bremser, elektronik, batteri og dæk. Kort sagt lod vi entusiasterne i vores produkt afdeling lave deres bud på den bedste model på det danske marked. Den er naturligvis lavet til at køre både korte og lange ture(kraftig 13ah batteri), men her kan du også roligt med dine antipuncture/punkteringhæmmende dæk køre på stier med grus eller igennem bymiljøet, selvom der ikke er fejet. Ultimate Curve modellen er som vores andre el-ladcykler ekstrem nem at lære at køre på. Et par gode ture og du føler, at du har kørt ladcykel i hele dit liv. På vores Ultimate Curve har vi valgt det ultimative hydrauliske skivebremse system på både for- og baghjul og yderligere opgraderet dem med elektriske bremse kabler som sender stop signaler direkte til motoren, når der bremses…. ren kræs. Vores passion for ladcykler gør, at vi med vores Ultimate Curve topmodel føler, at det er på sin plads at forkæle cyklen med særlige hydrauliske skivebremser / disc bremser på både front og baghjulene. Nogen vil sige, at det måske er for godt til en ladcykel, men vi er ikke enige – Det er bare kræs! Systemet føles som smør, når man trykker for at bremse.

 • Mærke: AMladcykler 
 • Model: “Ultimate Curve”
 • Type: Trehjulet elcykel med lad 
 • Gear:7 udvendige Shimano Tourney (SIS) gear med friløb og Shimano gearskift
 • Bremser:2 Tektro Hydrauliske front og bagbremser med elektrisk motor stop funktion + Parkeringsbremse på alle hjul
 • Ladkapacitet: 150kg. 
 • Distance pr opladning: 40km. 

Se prisen på cyklen her

Cargobike Classic Electric – Populær klassiker

Se flere billeder afCargobike Classic Electric – Populær klassiker

Når det kommer til ladcykler, findes der mange velproducerede danske modeller. Men det er bestemt også værd at lade blikket falde på vores naboer i Sverige, hvor den stilrene Cargobike Classic Electric sidder på omkring 70 % af markedet for elektriske ladcykler.

Cargobike Classic Electrics store popularitet bunder især i dens uovertrufne stabilitet, der skyldes en grundig konstruktion og et lavt tyngdepunkt, der sikrer dig fuld kontrol over cyklen uanset fart og terræn.

På den svenske hjemmeside altomelcyklar.nu får cyklen da også mange rosende ord med på vejen. Den beskrives som effektiv til prisen og med gode køreegenskaber, der gør den velegnede til mange formål.

Plads til børneflokken

I det rummelige lad er der installeret små bænke, hvor børnene kan sidde trygt og komfortabelt, mens mor eller far træder i pedalerne (med hjælp fra motoren selvfølgelig, men det behøver de jo ikke at vide). I alt er der plads til fire små børn i ladet, hvor der er installeret en holdbar sikkerhedssele, og den maksimale kapacitet er på 100 kg.

Skal du bruge ladet til transport af varer eller andre genstande, kan bænkene nemt foldes sammen. Der er installeret en aflåselig opbevaringsboks under den ene bænk, som er yderst praktisk, hvis du har værdifulde genstande i ladet.

Stærk motor og gode køreegenskaber

Cyklens elektriske motor har en kapacitet på 9000 mAh og en effekt på 250 watt. Der er altså tale om en kraftig motor, der næsten uanset, hvor stejl en bakke, du kører op ad, vil være i stand til at bringe cyklen op på de 25 km/t, der er den godkendte tophastighed for motorassisteret cykelkørsel. Motoren kan dog slås fra med et enkelt knappetryk, hvis du når en højere fart, og du kan på simpel vis justere, hvor meget assistanse motoren skal yde.

Hvor denne cykel virkelig udmærker sig, er de gode køreegenskaber og den solide stelkonstruktion, der kommer med 5 års garanti. Det er en cykel, hvor sikkerheden er i top med dobbelte skivebremser og parkeringsbremse på forhjulet og en v-bremse bagtil, ligesom der er installeret godkendte og tydelige reflekser både for og bag.

Cargobike Classic Electric kommer ikke til at skuffe, og den er i høj grad valget for dig, der ønsker at cykelturen ikke skal være en sur pligt, men en god oplevelse i sig selv.

 • Mærke: Cargobike
 • Type: Trehjulet elcykel med lad
 • Pladser: 4 børn.
 • Gear: 6 Shimano
 • Bremser: Dobbelt skivebremser
 • Ladkapacitet: 100kg

Se prisen på cyklen her

AMladcyklers El Ladcykel – Deluxe

Electric Charger - Deluxe (1)

Se flere billeder af AMladcyklers El Ladcykel – Deluxe her

Hvis du vil have den ultimative elektriske ladcykel, 100% Dansk bygget og køreklar, er vores El Ladcykel Deluxe det helt rigtige valg. Med TEKTROs hydrauliske frontbremsesystem får du meget mindre vedligeholdelse og et verdensberømt mekanisk system, som automatisk minimerer brugen af håndkræfterne, når du bruger bremsehåndtagene. Med vores El Ladcykel Deluxe model får du også 3 stærke anti-punture / ”punkteringhæmmende” dæk, så du undgår besværet med punkteringer. Kvalitets ladcyklen der er samlet på vores Dansk fabrik er med en kraftig motor, der kan håndtere op til 40 km. på en fuld batteriopladning (også om vinteren). Cyklen har en nem og brugervenlig betjeningsdisplay, som alle vil være bekendt med i sekunder.

El ladcykel Deluxe-modellen er vores topmodel. Den er naturligvis lavet til at køre både korte og lange ture, men her kan du også roligt med dine anti-punture / ”punkteringhæmmende” dæk køre på stier med grus eller igennem bymiljøet, selvom der ikke er fejet. Deluxe-modellen er som vores andre el ladcykel-modeller ekstremt nem at lære at køre på. Et par gode ture og du føler, du har kørt ladcykel hele dit liv. Til vores topmodel har vi ligeledes valgt det ultimative bremsesystem. Vores passion for ladcykler gør, at vi med vores topmodel føler, at det er på sin plads at forkæle cyklen med særlige hydrauliske skivebremser / disc bremser. Nogen vil sige, at det måske er for godt til en ladcykel, men vi er ikke enige – Det er bare kræs! Systemet føles som smør, når man trykker for at bremse.

 • Mærke: AMladcykler 
 • Model: “Deluxe”
 • Type: Trehjulet elcykel med lad 
 • Gear: 6 udvendige Shimano Tourney (SIS) gear med friløb og Shimano gearskift
 • Bremser: 2 Tektro Hydrauliske frontbremser og 1 Promax bagbremse (V-brems) + parkeringsbremse
 • Ladkapacitet: 150kg. 
 • Distance pr opladning: 40km. 

Se prisen på cyklen her

Svenske Seaside Bike er luksus på tre hjul 

 

 

Se flere billeder af Svenske Seaside Bike

Selvfølgelig skal listen over muligheder startes med en opdatering af den klassiske Christianiacykel. Egentlig er der tale om en svensk udgave af klassikeren, men den har samme ramme og er bygget med fokus på holdbarhed. Den er robust, rummelig og så kan den tåle det danske vejr, hvilket gør den til det oplagte valg. 

Den trehjulede el-ladcykel fra Seaside Bike er sågar udviklet af to svenske småbørnsfædre, så ikke nok med at den er designet med kvalitet og æstetisk skønhed for øje, så er den også skabt som den terrængående familievenlige løsning. Den har et rummeligt lad, og kommer med fire indbyggede seler, så den er et glimrende alternativ til bilen for den klimabevidste familie. Prisen følger dog også kvaliteten, hvilket er årsagen til, at disse typisk er nogle lidt dyrere el ladcykler.

Har du sørget for dig og dine børns sikkerhed på cykelstierne? Klik her, og find de bedste cykelhjelme på markedet:

Seaside Bike er en rigtig arbejdshest. Den kan holde til at trække 180kg på ladet, hvilket er 80kg mere end andre el ladcykler, og så kan den endda parkeres på snuden, så den fylder mindre, når den ikke er i brug. 

Du kan finde den svenske Seaside Bike her:

 • Model: Seaside Bike 
 • Type: Trehjulet elcykel med lad 
 • Pladser: 4 børn. 
 • Gear: Trinløst gearskifte 
 • Bremser: Skivebremser 
 • Ladkapacitet: 180kg 
 • Distance pr opladning: 40-60km 

Se prisen på cyklen her

Urban Arrow Family – fart  to hjul 

Den tohjulede el ladcykel fra Urban Arrow er smallere og lettere end sine trehjulede konkurrenter, så den er noget nemmere at komme rundt med. Ligesom på de gammeldags Long John budcykler, ligger lasten langt nede mod jorden, hvilket gør det nemmere at køre med en tungt lastet cykel. Det giver lasten et lavt tyngdepunkt, hvilket betyder at det rykker mindre i cyklen, hvis en passager pludseligt flytter på sig.  

Den smalle ramme, cyklens lethed og at den har to hjul i stedet for tre, gør den til det ideelle valg, hvis du ofte kører længere ture i trafikerede områder. Cyklen kommer med indbyggede seler og plads til to børn, hvilket gør den til det ideelle valg for forældrene der skal hente og bringe, og stadig gerne vil passe på klimaet. 

 • Mærke: Urban Arrow 
 • Model: Family 
 • Type: Tohjulet elcykel med lad 
 • Antal sæder: 2 børn. 
 • Gear: Trinløst gearskifte 
 • Bremser: Skivebremser kan tilkøbes. 
 • Ladkapacitet: 110kg. 
 • Distance pr opladning: 40-50km 

Babboes smukt kurvede E-curve 

Danskerne er ikke det eneste folk der er kendt for at cykle meget. Hollænderne er på en stærk andenplads over cykelgale folkefærd, og derfor giver det da også god mening at de har designet en el-ladcykel der er helt i top. E-Curve leveres med to bænke hvor der er plads til fire personer, og seler til lige så mange. Ligeledes medfølger en aftagelig kaleche med masser af plads, og hvis der er noget du synes måtte mangle, producerer Babboe en masse ekstraudstyr, som helt sikkert kan opfylde ethvert behov du nu engang måtte have. 

Den kurvede egetræskasse er smukt udført, men desværre egner den sig ikke fantastisk til andet end transport af mennesker. Derfor har Babboe da også sørget for at lave en udgave af den samme cykel, bare med en firkantet kasse, der egner sig eminent til varetransport. Denne har fået navnet ”Big”. 

Find Baboos E-curve her:

 • Mærke: Babboe 
 • Model: E-curve 
 • Type: Trehjulet elcykel med lad 
 • Antal sæder: 4 børn. 
 • Gear: 7 udvendige gear. 
 • Bremser: Rullebremser foran, skivebremser bagpå. 
 • Ladkapacitet: 100kg. 
 • Distance pr opladning: 30-40km. 

X-zite Cargo-e 2019 fra T. Hansen 

Cargo-e ladcyklen er ligesom den forrige lavet ud fra devisen ”if it ain’t broke, don’t fix it”, så der er ikke blevet ændret meget ved designet fra de klassiske Christianiacykler. 

El ladcyklen der forhandles hos T. Hansen er til gengæld blevet opdateret i en ny 2019 version, der har fået hydrauliske skivebremser på begge forhjul, og et kraftigere frontlad der kan lastes tungere. 

Blandt alle el ladcyklerne der her er blevet gennemgået, har Xzites Cargo-e modeller tidligere været blandt de mindst holdbare, en ting der fra forhandlere loves at være blevet rettet op på, så cyklen bedre holder til det danske vejr, og det kunne da også se sådan ud, da prisen er blevet hævet en smule, hvilket snildt kunne være for at gøre cyklerne mere holdbare. 

Selvom prisen er blevet hævet fra de tidligere modeller, er den stadig billig hvis man sammenligner med andre trehjulede el ladcykler. Det kommer sig blandt andet af den store mængde tilkøb. I stedet for at indgå i prisen kommer mange ting såsom sædehynder, kaleche, lygter osv. gjort oftest som separate varer, hvilket er en fordel for den prisbevidste forbruger, for hvorfor have luksushynder til fire børn, hvis du kun skal transportere gods i den nye elcykel med lad? 

 • Mærke: X-zite 
 • Model: Cargo-e 2019 
 • Type: Trehjulet elcykel med lad 
 • Gear: Shimanogear. 
 • Bremser: Skivebremser. 
 • Ladkapacitet: 90kg. 
 • Distance pr opladning: 25-30km. 

Se også denne lignende artikel på vores side: ANMELDELSE OG SAMMENLIGNING AF OOONO OG SAPHE

Sådan vælger du den rigtige elcykel med lad 

I takt med at efterspørgslen på el ladcykler stiger, gør udbuddet af elcykler med lad det også. Der er naturligvis forskel på hvilken cykel der er bedst til lige netop dig. Det hele kommer jo an på hvad du skal bruge den til. Skal du bruge en trehjulet elcykel med lad, så er det måske noget med en opgraderet klassiker: Christiania el ladcyklen. Men det kan jo også være du hellere vil have noget med to hjul? Og hvor mange gear skal den have? Du kan vælge en trehjulet elcykel med 7 gear, men der er jo også en med 5 gear. Det er alt sammen afhængigt af hvem du er, og hvad du skal bruge cyklen til, men når priserne til tider nærmer sig udbetalingen på en bil, så er det en god idé at have svaret på spørgsmålene inden du køber. 

Selvfølgelig er det en personlig sag præcis hvilken type el ladcykel der passer allerbedst til dine behov, men det betyder ikke at man ikke kan ende med at foretage det forkerte valg. Der er to typer forkerte valg når det kommer til el ladcykler.  

Den første forkerte beslutning leder til at du får en el-ladcykel der enten ikke virker fra starten, eller en cykel der går hurtigt i stykker. Den anden forkerte beslutning efterlader dig med en el-ladcykel du ikke kommer til at bruge, fordi den ikke opfylder din behov. 

For at undgå den første type forkerte beslutning, er der ikke meget andet at gøre end at bruge sin sunde fornuft og selvfølgelig købe cyklen fra en forhandler du kan stole på. For at undgå den anden type, har vi samlet en række spørgsmål som hjælper dig med at vælge den helt rigtige elcykel med lad. 

Før du går på jagt efter en ny el ladcykel skal du overveje følgende: 

 • Budget: Start med at afsætte et budget. Hvad må din el-ladcykel koste? Det lyder måske åbenlyst, men det er stadig rigtig vigtigt at have klargjort sit budget inden man går på udkig. For rigtig mange kan det ende med at være budgettet der bliver det afgørende mellem to forskellige cykler, og måske endda det der betyder at man vælger forkert. Det er derfor vigtigt at kende sit budget, så man leder indenfor sit budget i stedet for udenfor det. 
 • Brug: Find ud af hvad du vil bruge din eldrevne ladcykel til. Skal den være til at transportere børn, dagligvarer eller møbler og andet gods? Her har du måske mest lyst til at svare ”alt”, og det er da også en mulighed, men det er især en god idé at overveje hvis du ikke er ude med den helt store pengepung. Der er ikke nogen grund til at betale for en el ladcykel der kan trække 180kg, hvis du kun skal hente dagligvarer i den. Ligeledes er der ingen grund til at betale ekstra for at få en med plads til fire børn, hvis to er mere end rigeligt. 
 • Distance: Hvor langt skal du køre på din el ladcykel? Igen et simpelt spørgsmål, og selvfølgelig er det fristende at vælge en el ladcykel der kan køre en Tour de France-etape for dig, men hvor ofte er det lige du får brug for det? Du skal selvfølgelig ikke gå efter en cykel der kun lige præcist kan kører fra dit hjem til arbejde og tilbage igen, men der er heller ikke nogen grund til at betale ekstra for at kunne køre 80km på en opladning, hvis du oplader hver gang du har kørt 20. 
 • Miljø: Hvor har du tænkt dig at køre på den nye elcykel med lad? Vi tænker alle sammen på miljøet når vi skifter fra benzin til el, men det er en anden slags miljø vi skal tænke på nu. Hvor har du tænkt dig at køre rundt henne? Hvis du kører rundt i indre by og skal væve dig ind og ud mellem biler, andre cyklister og barnevogne, så er det smart at vælge noget småt med en smal ramme, men hvis du skal køre hele turen ad små skovstier er det måske smartere at vælge noget der er lidt mere terrængående. 

Testkilder 

Hvis du vil forsætte din research inden du køber den helt rigtige cykel, så kan du her se hvilke kilder denne test er baseret på. 

Cyklistforbundet (2018) 

I 2018 gav Dansk Cyklistforbund deres anbefalinger til de bedste el ladcykler på markedet. Cyklerne blev ikke testet ud fra en ”hvilken-er-bedst”-tilgang, men i stedet var kriteriet for at komme med på listen at cyklerne skulle være et sikkert valg. Altså skulle de have hele pakken af kvalitet, garanti, tilgængelighed og troværdige forhandlere. 

Hvilken.dk (2018) 

Hvilken.dk udgav ligeledes i 2018 en el-ladcykeltest med anbefalinger til de bedste el ladcykler på markedet. 

Her blev Babboes cykler udnævnt til at være de bedste elcykler med lad, men vinderen af ”det prisbillige alternativ” var AMladcyklers model, blandt andet baseret på det relativt store forhandlernet der gør dem nemmere at købe og få serviceret.

Læs også vores artikel om: PLADESPILLER – BEDST I TEST

Læs også: Elcykel test 2020 – Her er den bedste elcykel.

Denne side er anmeldt af: Natasja A. Paulsen Rating 10/10

 

 

Se flere billeder af Svenske Seaside Bike

Selvfølgelig skal listen over muligheder startes med en opdatering af den klassiske Christianiacykel. Egentlig er der tale om en svensk udgave af klassikeren, men den har samme ramme og er bygget med fokus på holdbarhed. Den er robust, rummelig og så kan den tåle det danske vejr, hvilket gør den til det oplagte valg. 

Den trehjulede el-ladcykel fra Seaside Bike er sågar udviklet af to svenske småbørnsfædre, så ikke nok med at den er designet med kvalitet og æstetisk skønhed for øje, så er den også skabt som den terrængående familievenlige løsning. Den har et rummeligt lad, og kommer med fire indbyggede seler, så den er et glimrende alternativ til bilen for den klimabevidste familie. Prisen følger dog også kvaliteten, hvilket er årsagen til, at disse typisk er nogle lidt dyrere el ladcykler.

Har du sørget for dig og dine børns sikkerhed på cykelstierne? Klik her, og find de bedste cykelhjelme på markedet:

Seaside Bike er en rigtig arbejdshest. Den kan holde til at trække 180kg på ladet, hvilket er 80kg mere end andre el ladcykler, og så kan den endda parkeres på snuden, så den fylder mindre, når den ikke er i brug. 

Du kan finde den svenske Seaside Bike her:

 • Model: Seaside Bike 
 • Type: Trehjulet elcykel med lad 
 • Pladser: 4 børn. 
 • Gear: Trinløst gearskifte 
 • Bremser: Skivebremser 
 • Ladkapacitet: 180kg 
 • Distance pr opladning: 40-60km 

Se prisen på cyklen her

Urban Arrow Family – fart  to hjul 

Den tohjulede el ladcykel fra Urban Arrow er smallere og lettere end sine trehjulede konkurrenter, så den er noget nemmere at komme rundt med. Ligesom på de gammeldags Long John budcykler, ligger lasten langt nede mod jorden, hvilket gør det nemmere at køre med en tungt lastet cykel. Det giver lasten et lavt tyngdepunkt, hvilket betyder at det rykker mindre i cyklen, hvis en passager pludseligt flytter på sig.  

Den smalle ramme, cyklens lethed og at den har to hjul i stedet for tre, gør den til det ideelle valg, hvis du ofte kører længere ture i trafikerede områder. Cyklen kommer med indbyggede seler og plads til to børn, hvilket gør den til det ideelle valg for forældrene der skal hente og bringe, og stadig gerne vil passe på klimaet. 

 • Mærke: Urban Arrow 
 • Model: Family 
 • Type: Tohjulet elcykel med lad 
 • Antal sæder: 2 børn. 
 • Gear: Trinløst gearskifte 
 • Bremser: Skivebremser kan tilkøbes. 
 • Ladkapacitet: 110kg. 
 • Distance pr opladning: 40-50km 

Babboes smukt kurvede E-curve 

Danskerne er ikke det eneste folk der er kendt for at cykle meget. Hollænderne er på en stærk andenplads over cykelgale folkefærd, og derfor giver det da også god mening at de har designet en el-ladcykel der er helt i top. E-Curve leveres med to bænke hvor der er plads til fire personer, og seler til lige så mange. Ligeledes medfølger en aftagelig kaleche med masser af plads, og hvis der er noget du synes måtte mangle, producerer Babboe en masse ekstraudstyr, som helt sikkert kan opfylde ethvert behov du nu engang måtte have. 

Den kurvede egetræskasse er smukt udført, men desværre egner den sig ikke fantastisk til andet end transport af mennesker. Derfor har Babboe da også sørget for at lave en udgave af den samme cykel, bare med en firkantet kasse, der egner sig eminent til varetransport. Denne har fået navnet ”Big”. 

Find Baboos E-curve her:

 • Mærke: Babboe 
 • Model: E-curve 
 • Type: Trehjulet elcykel med lad 
 • Antal sæder: 4 børn. 
 • Gear: 7 udvendige gear. 
 • Bremser: Rullebremser foran, skivebremser bagpå. 
 • Ladkapacitet: 100kg. 
 • Distance pr opladning: 30-40km. 

X-zite Cargo-e 2019 fra T. Hansen 

Cargo-e ladcyklen er ligesom den forrige lavet ud fra devisen ”if it ain’t broke, don’t fix it”, så der er ikke blevet ændret meget ved designet fra de klassiske Christianiacykler. 

El ladcyklen der forhandles hos T. Hansen er til gengæld blevet opdateret i en ny 2019 version, der har fået hydrauliske skivebremser på begge forhjul, og et kraftigere frontlad der kan lastes tungere. 

Blandt alle el ladcyklerne der her er blevet gennemgået, har Xzites Cargo-e modeller tidligere været blandt de mindst holdbare, en ting der fra forhandlere loves at være blevet rettet op på, så cyklen bedre holder til det danske vejr, og det kunne da også se sådan ud, da prisen er blevet hævet en smule, hvilket snildt kunne være for at gøre cyklerne mere holdbare. 

Selvom prisen er blevet hævet fra de tidligere modeller, er den stadig billig hvis man sammenligner med andre trehjulede el ladcykler. Det kommer sig blandt andet af den store mængde tilkøb. I stedet for at indgå i prisen kommer mange ting såsom sædehynder, kaleche, lygter osv. gjort oftest som separate varer, hvilket er en fordel for den prisbevidste forbruger, for hvorfor have luksushynder til fire børn, hvis du kun skal transportere gods i den nye elcykel med lad? 

 • Mærke: X-zite 
 • Model: Cargo-e 2019 
 • Type: Trehjulet elcykel med lad 
 • Gear: Shimanogear. 
 • Bremser: Skivebremser. 
 • Ladkapacitet: 90kg. 
 • Distance pr opladning: 25-30km. 

Se også denne lignende artikel på vores side: ANMELDELSE OG SAMMENLIGNING AF OOONO OG SAPHE

Sådan vælger du den rigtige elcykel med lad 

I takt med at efterspørgslen på el ladcykler stiger, gør udbuddet af elcykler med lad det også. Der er naturligvis forskel på hvilken cykel der er bedst til lige netop dig. Det hele kommer jo an på hvad du skal bruge den til. Skal du bruge en trehjulet elcykel med lad, så er det måske noget med en opgraderet klassiker: Christiania el ladcyklen. Men det kan jo også være du hellere vil have noget med to hjul? Og hvor mange gear skal den have? Du kan vælge en trehjulet elcykel med 7 gear, men der er jo også en med 5 gear. Det er alt sammen afhængigt af hvem du er, og hvad du skal bruge cyklen til, men når priserne til tider nærmer sig udbetalingen på en bil, så er det en god idé at have svaret på spørgsmålene inden du køber. 

Selvfølgelig er det en personlig sag præcis hvilken type el ladcykel der passer allerbedst til dine behov, men det betyder ikke at man ikke kan ende med at foretage det forkerte valg. Der er to typer forkerte valg når det kommer til el ladcykler.  

Den første forkerte beslutning leder til at du får en el-ladcykel der enten ikke virker fra starten, eller en cykel der går hurtigt i stykker. Den anden forkerte beslutning efterlader dig med en el-ladcykel du ikke kommer til at bruge, fordi den ikke opfylder din behov. 

For at undgå den første type forkerte beslutning, er der ikke meget andet at gøre end at bruge sin sunde fornuft og selvfølgelig købe cyklen fra en forhandler du kan stole på. For at undgå den anden type, har vi samlet en række spørgsmål som hjælper dig med at vælge den helt rigtige elcykel med lad. 

Før du går på jagt efter en ny el ladcykel skal du overveje følgende: 

 • Budget: Start med at afsætte et budget. Hvad må din el-ladcykel koste? Det lyder måske åbenlyst, men det er stadig rigtig vigtigt at have klargjort sit budget inden man går på udkig. For rigtig mange kan det ende med at være budgettet der bliver det afgørende mellem to forskellige cykler, og måske endda det der betyder at man vælger forkert. Det er derfor vigtigt at kende sit budget, så man leder indenfor sit budget i stedet for udenfor det. 
 • Brug: Find ud af hvad du vil bruge din eldrevne ladcykel til. Skal den være til at transportere børn, dagligvarer eller møbler og andet gods? Her har du måske mest lyst til at svare ”alt”, og det er da også en mulighed, men det er især en god idé at overveje hvis du ikke er ude med den helt store pengepung. Der er ikke nogen grund til at betale for en el ladcykel der kan trække 180kg, hvis du kun skal hente dagligvarer i den. Ligeledes er der ingen grund til at betale ekstra for at få en med plads til fire børn, hvis to er mere end rigeligt. 
 • Distance: Hvor langt skal du køre på din el ladcykel? Igen et simpelt spørgsmål, og selvfølgelig er det fristende at vælge en el ladcykel der kan køre en Tour de France-etape for dig, men hvor ofte er det lige du får brug for det? Du skal selvfølgelig ikke gå efter en cykel der kun lige præcist kan kører fra dit hjem til arbejde og tilbage igen, men der er heller ikke nogen grund til at betale ekstra for at kunne køre 80km på en opladning, hvis du oplader hver gang du har kørt 20. 
 • Miljø: Hvor har du tænkt dig at køre på den nye elcykel med lad? Vi tænker alle sammen på miljøet når vi skifter fra benzin til el, men det er en anden slags miljø vi skal tænke på nu. Hvor har du tænkt dig at køre rundt henne? Hvis du kører rundt i indre by og skal væve dig ind og ud mellem biler, andre cyklister og barnevogne, så er det smart at vælge noget småt med en smal ramme, men hvis du skal køre hele turen ad små skovstier er det måske smartere at vælge noget der er lidt mere terrængående. 

Testkilder 

Hvis du vil forsætte din research inden du køber den helt rigtige cykel, så kan du her se hvilke kilder denne test er baseret på. 

Cyklistforbundet (2018) 

I 2018 gav Dansk Cyklistforbund deres anbefalinger til de bedste el ladcykler på markedet. Cyklerne blev ikke testet ud fra en ”hvilken-er-bedst”-tilgang, men i stedet var kriteriet for at komme med på listen at cyklerne skulle være et sikkert valg. Altså skulle de have hele pakken af kvalitet, garanti, tilgængelighed og troværdige forhandlere. 

Hvilken.dk (2018) 

Hvilken.dk udgav ligeledes i 2018 en el-ladcykeltest med anbefalinger til de bedste el ladcykler på markedet. 

Her blev Babboes cykler udnævnt til at være de bedste elcykler med lad, men vinderen af ”det prisbillige alternativ” var AMladcyklers model, blandt andet baseret på det relativt store forhandlernet der gør dem nemmere at købe og få serviceret.

Læs også vores artikel om: PLADESPILLER – BEDST I TEST

Læs også: Elcykel test 2020 – Her er den bedste elcykel.

Denne side er anmeldt af: Natasja A. Paulsen Rating 10/10