Test-oversigt: Solcelleventilatorer
Her er de 1 bedste solcelleventilatorer på markedet

Vi er partnerfinansieret. Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores partnere. Artiklen er derfor sponsoreret. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Læs mere

17 Produkter analyseret
1 Bedste valgt
UDARBEJDET AF EKSPERTER Bag Bedste10 er et specialiseret hold af eksperter indenfor forbrugsgoder, hvis fornemmeste opgave er at give dig den bedste vejledning til at finde det bedste produkt til dit behov.

En af de ting der ofte blive beskyldt for at være mindst miljøvenlige, er ventilationssystemer. Især når Danmark fra tid til anden bliver udsat for ekstrem sommervarme, er det en debat, der kommer op at vende. I Danmark er de fleste bygninger nemlig ikke udstyret med ting, der får temperaturen til at falde, og i disse klima-tider virker det heller ikke som om, at det er et godt tidspunkt at begynde på det. Eller hvad?

Ligesom alt andet kan et ventilationssystem nemlig være soldrevet, og når det er tilfældet, så falder klimabelastningen betragteligt. Netop derfor får du her en gennemgang af de bedste solcelleventilatorer på markedet. Så kan du både have ordentlig ventilation og være klimabevidst samtidig.

Vurdering og udvælgelse af produkter

Hos Bedste10 er vores fornemste opgave at servere de bedste produkter for dig som læser. Vi har et research-team som undersøger markedet og finder nogle af de bedste produkter og forhandlere. Vi har partnerskaber med hundredvis af små og store webshops, og selvom disse partnerskaber kan påvirke udvalget af produkter, beror vores anbefalinger på redaktionens egen professionelle vurdering.

Vores research-team sammenligner produkter på parametre som:

  1
 • Kunders anmeldelser af produktet
 • 2
 • Produkternes specifikationer og features
 • 3
 • Forhandlerens tilbud, omdømme og service
 • 4
 • Kundedata: Vores interne statistikker på produkternes popularitet
 • 5
 • Tests af produktet foretaget af eksperter og forbrugermagasiner

Vi sammenstiller alt dét med produktets pris og eventuelle tilbud. Rækkefølgen af produkter skal ikke forstås som en rangering men nærmere en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov.

Redaktionens anbefalinger

Bedste effektive valg

Vitavia Solarvent - Solcelleventilator til drivhuset, så bliver det ikke meget grønnere

Det er ikke kun mennesker, der har brug for god ventilation, det gælder også planter. Vitavia Solarvent er en soldrevet ventilator, den er designet til at blive monteret på drivhuset, og den kan monteres på stort set alle drivhuse, der sælges i Danmark.

Vitavia Solarvent
Bedste effektive valg
 • Kan installeres i næsten alle drivhuse
 • Udskifter luft 3-4 gange i timen.
 • Meget høj kapacitet - 135 m3/h

Mere om Vitavia Solarvent

SPECIFIKATIONER

 • Kapacitet på 135 m3/t.
 • Manuel styring via on/off knap.
 • Reducerer temperaturen i dit drivhus eller din udestue.
 • Reducerer kondensen på ruder og andre overflader.
 • Kan monteres på stort set alle drivhuse, der markedsføres i dag.
 • Kan monteres på både nye og gamle drivhuse.

For høje temperaturer i drivhuset er en af de største årsager til plantedød, og det er årsagen til, at Vitavia har udviklet Solarvent-modellen. Vitavia Solarvent er nemlig en meget kraftig solcelleventilator, der er designet specifikt til brug i drivhuse.

Rigtig mange moderne drivhuse er udstyret med vinduer, der kan åbnes, så der naturligt kan luftes ud, men det hjælper ikke meget på varme dage, hvor luften står fuldstændig stille. Der kan Vitavia Solarvent til gengæld trække læsset og sørge for at holde dine planter i live.

Brugen af en solcelleventilator er også med til at reducere kondensdannelse på vinduer og andre overflader, fordi den varme luft suges ud ad rummet. Derudover er Vitavia Solarvent ikke kun til brug i drivhuse. Den kan også installeres i en udestue, hvor solcelleventilatoren kan gøre underværker for dit indeklima.

Vitavia Solarvent har en ekstremt stor ventilationskapacitet. I et drivhus på 10 kvadratmeter kan al luften udskiftes 3-4 gange i timen, hvilket er mere end rigeligt til at holde dine planter i live på selv de varmeste dage. Det betyder, at Vitavia Solarvent faktisk kan reducere temperaturen i drivhuset. Solcelleventilatoren er udstyret med en on/off knap, så du kan afbryde blæseren manuelt, hvis det skulle være nødvendigt.

Vitavia Solarvent har fem forskellige monteringssæt, der gør det muligt at montere solcelleventilatoren i stort set alle drivhuse, der produceres i dag, og så kan den endda monteres i både nye drivhuse såvel som drivhuse, der har stået i mange år.

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Læs mere om Vitavia Solarvent

Et alternativ til den soldrevne ventilator

Måske er du ikke helt overbevist om, at en soldreven ventilator er noget for dig, og der er da også alternativer, men det er meget få af alternativerne, der reelt er klimavenlige. Et af de klimavenlige alternativer er det, man kalder en luftsolfanger.

Hvad er en luftsolfanger?

En luftsolfanger er et ventilationsanlæg, der drives af solens stråler, på samme måde som en solcelleventilator drives af solens stråler. Den måde den fungerer på, er ved at suge luft ind i en såkaldt ventilationskasse. Inde i ventilationskassen forlænges luftens bane, hvorved den opvarmes, inden den sendes videre ind i boligen.

Er en luftsolfanger bedre end en solcelleventilator?

Der er en ret markant forskel på en solcelleventilator og en luftsolfanger. Forskellen ligger i luften, der bliver sendt ind i din bolig. Med en solcelleventilator sendes luften ind som den er, og i en luftsolfanger opvarmes luften på vej ind i boligen. Det betyder kort sagt, at en solcelleventilator er bedre om sommeren, eller steder hvor temperaturen enten er ligegyldig eller helst skal være kold, men samtidig er en luftsolfanger bedre til de steder, hvor luften helst skal være varm.

Hvis man kun måler på mængden af luft, der transporteres, så vil en solcelleventilator ofte være bedre, da den kun beskæftiger sig med at transportere luften. Dette fremgår også af TÆNKs test af sommerhusventilation.

Hvad kan jeg bruge en luftsolfanger til?

En luftsolfanger er beregnet til at forbedre indeklimaet i eksempelvis et sommerhus eller i kælderen. Noget af det den gør rigtig godt, er at sørge for, at du undgår et fugtigt indeklima, og det er præcis det, den er beregnet til.

Gode råd til et sundt indeklima

Det er ikke kun klimaet, men også indeklimaet du kan forbedre ved at gøre bruge af en soldreven ventilator. Ved at forbedre indeklimaet i dit hjem, kan du forhindre udviklingen af allergi hos dig selv og din familie, samtidig med at du kan forbedre jeres nattesøvn og mindske tendensen til hovedpine og migræne. 

I rigtig mange tilfælde er der dog flere ting, du kan gøre end at installere en solcelleventilator. Selvom du godt kan nøjes med ventilatoren eller med at følge de gode råd til et bedre indeklima, så får du det bedste resultat, hvis du gør begge dele.

 • Sørg for at have en stabil indendørstemperatur på mellem 20 og 23 grader i alle rum.
 • Tør ikke dit tøj indendørs.
 • Brug en emhætte når du laver mad.
 • Stil ikke store møbler op ad kolde vægge.
 • Luk badeværelsesdøren, når du bader.
 • Sørg for at fjerne kondensen på indersiden af dine vinduer. 
 • 10-20 mm dugkant på ruden, er tegn på en for høj luftfugtighed.
 • Sørg for god cirkulation i hele dit hjem.
 • Gør rent og støvsug ofte.

Rigtig mange problemer med luftfugtighed kan løses ved at have ordentlig udluftning, og derfor er det en god idé at gøre brug af et ventilationssystem, der både tager luft ind og sender luft ud, men som du kan se, er der også rigtig meget, du kan gøre selv.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

ghost-img

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

RF Solcelleventilator med kontrolpanel

Stor solcelleventilator med kontakt og batteri

EMH Solcelleventilator

Solcelleventilator med batteri

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme