10 bedste subwoofere – bedst i tests i alt du behøver vide inden køb

Du har måske de helt rigtige højttalere på plads, og måske har du netop været ude at kigge på en lækker ny forstærker, som kan streame din yndlingsmusik nemt og trådløst døgnet rundt. Men hvis du ønsker at fuldende dit lydbillede i hjemmet, så bør du kraftigt overveje at anskaffe en god subwoofer. Den rigtige subwoofer er ikke nødvendigvis den største eller den dyreste, men den der passer til dit hjem og dit stereoanlæg. Vi guider dig gennem junglen af subwoofere, og hvad end du er garvet eller nybegynder inden for denne del af lyduniverset, så kan du med garanti finde en model, der passer til dig og dine behov. 

Læs med her og bliv klogere på nogle af de subwoofere, som klarer sig bedst i tests disse år og få mere information om de ting, du bør vide, inden du køber. 

Bowers & Wilkins PV1D – bedste på markedet lige nu 

Denne subwoofer har allerede imponeret testpaneler vidt og bredt. Det er efterfølgeren til den utroligt populære og prisvindende model PV1, og PV1D ligger utroligt lunt i svinget – faktisk et helt hoved (og skuldre) over resten af feltet ifølge nogle eksperter. 

Med sit utroligt lækre design er det svært ikke at have store forventninger på forhånd. Den er rund, strømlinet, futuristisk og klassisk at se på. Den er udstyret med et OLED-display og et touchknap display, og ærlig talt er det svært ikke at være lidt begejstret. Heldigvis lever den indre del af pakken også op til begejstringen. Der er enkelte forbedringer i forhold til forgængeren. For eksempel en betydelig basforlængelse, men ellers er al hastighed og smidighed beholdt intakt. 

Du kan nemt tilslutte PV1D til en Windows computer ved hjælp af et RS-232-stik og det medfølgende kabel. Dette gør det muligt at bruge B & W’s app – tilgængelig som gratis download – for at komme dybere ind i subwooferens indstillinger og konfigurere den, hvilket er en kæmpe fordel. 

Lyden af denne model er intet mindre end imponerende. Sæt nogle af dine gode gamle yndlingsfilm med action på, og oplev hvordan PV1D opretholder kontrollen ved varierende volumener, mens den leverer rigelig detalje, slag og præcision.

Derfor klarer denne model sig godt i subwoofer tests: 

 • Fremragende præcision og smidighed
 • Masser af slag
 • Leverer en dejlig dyb bas
 • Har et sejt og unikt design
 • Emmer af finesse og robusthed

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

SONOS Sub – bedste trådløse subwoofer 

Når det kommer til lydsystemer, så har Sonos efterhånden slået sig godt og grundigt fast på alles nethinder. Faktisk er det svært at sige ’lyd’ og ’trådløs’ i samme sætningen uden at komme til at tænke på Sonos. De er efterhånden så dominerende inden for multirumsløsninger og lydsystemer, at det kan være svært at huske på, at de også laver andre ting rigtigt godt – men det gør de selvfølgelig. Og det er her deres subwoofer kommer ind i billedet. 

Sonos sub tilbyder dig den dybe, lave bas og de har appliceret samme tankegang om enkelthed og simplicitet som med alt deres andet udstyr, hvilket giver dig en super simpel opsætning, som ikke kræver overtænkning for at komme i gang.

Det slanke, stilfulde kabinet, som er udført i en flot sort finish kan enten stå fremme på gulvet uden for systemet, ligge under sofaen, eller placeres inde i et skab. Som ekstraudstyr kan du desuden vælge at anskaffe vægbeslag, hvis du eksempelvis ønsker at placere den over sofaen. 

Der er støjdæmpende drivere placeret inde i selve subwooferen, så du ikke behøver at bekymre dig om irriterende summen eller skramlende brummen på lyden. Og ligesom resten af ​​Sonos-familien kan det hele forbindes og styres trådløst i ​​systemet med Sonos-appen. 

Alt i alt er der her tale om en formidabelt god trådløs subwoofer, som er enormt enkelt at sætte op og koble sammen med resten af dine Sonos enheder. 

Derfor klarer denne model sig godt i subwoofer tests: 

 • Utrolig god brugervenlighed 
 • Trådløs signaloverførsel 
 • Lækkert og moderne design 
 • Mange placeringsmuligheder
 • Fantastisk dyb lyd 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Samsung SWA W-700 – subwooferen med det bedste design 

Denne subwoofer er lidt anderledes end andre gode subwoofere. Den er nemlig designet med ultra-dyb 27 kHz respons, som er lavere end det menneskelige øre kan registrere. Det lyder måske umiddelbart lidt underligt, men det giver faktisk en god effekt. Det opleves nemlig som lidt ikke-auditiv rumlen i rummet. Lidt som at sidde i VIP-sæderne i biografen. 

Og rumlen behøver ikke komme fra sofaen; SWA-W700 giver dig nemlig mulighed for at oprette forbindelse trådløst, så du kan placere subwooferen hvor som helst i rummet og ikke er bundet til det centrale underholdningscenter i din stue.

Men faktisk er ikke alle de tekniske detaljer og finesser, som har imponeret testpanelerne mest ved denne subwoofer. Den har nemlig et virkelig flot minimalistisk og kubistisk design, som bare passer fantastisk godt ind i de fleste moderne hjem. 

Den passer allerbedst sammen med resten af Samsungs Sound + systemer, og når den tilsluttes Sound + centerhøjttaleren, indstilles den faktisk automatisk korrekt til systemet, så der opstår hørbar symmetri. Der er endda indbygget en teknologi, som minimerer lydforvrængning, så der ikke opstår den typiske summende baslyd, som du kan opleve fra billigere systemer. 

Alt i alt er der her tale om en utroligt flot og funktionel subwoofer, som har alle de specifikationer, du måtte ønske plus et utroligt attraktivt design, som næsten måtte siges at kunne pynte i stuen. 

Derfor klarer denne model sig godt i subwoofer tests: 

 • Tilføjer et diskret, rent design til lydbilledet i stuen
 • Trådløs signaloverførsel 
 • Automatisk indstilling med Sound + centerhøjttaler 
 • Ultra-dyb bas for en ekstra ikke-auditiv effekt 
 • Helt eminent design 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Bowers & Wilkins ASW610 – lyder større og dyrere end den er 

Bowers og Wilkins er et ganske veletableret mærke inden for lyd og audio i dag, og særligt er de respekterede inden for højttalere og højttalersystemer. Men faktisk formår de også at præstere ganske pænt inden for subwoofere, og med ASW610 har de formået at skabe en enhed, som lyder både større og dyrere end den faktisk er. 

Igen er der tale om en model, som har et ganske minimalistisk og kubistisk design, som fås i sort og hvid finish. Det er en kompakt, stærk alsidig enhed af virkelig høj kvalitet – både i surround og stereo. Det kan levere bas med subtilitet og udtryk, flot hastighed og god tonal og instrumental differentiering. Derfor kan den altså både klare actionfilm og klassisk musik på højt niveau. 

Udover det ligger dens alsidighed også i, at den både kan benyttes i store og små hjemmebiografer, så det er et rigtig godt valg til dig, uanset om du blot vil installere den i en lille stue i en lejlighed, eller om du har en dedikeret hjemmebiograf med større set up. 

Denne model vandt ’What Hi-Fi’-prisen for et par år siden som den bedste model inden for sin prisklasse, og som de fleste ved, så går godt kvalitetsudstyr ikke sådan lige af mode. Alt i alt er der tale om en subwoofer, som er en uovertruffen allround model, der kan levere høj kvalitet på tværs af et bredt spektrum af film, musik og forbrugertyper. 

Derfor klarer denne model sig godt i subwoofer tests: 

 • Fabelagtig smidig
 • Veludvidet bas for sin størrelse
 • Kompakt og veludstyret
 • Bedst til prisen i sin klasse 
 • Flot og moderne design 
 • Lyder større og dyrere end den er 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

DALI Sub E-9 F – en ødelæggende effektiv subwoofer 

Ikke alle ved det, men DALI er faktisk et dansk mærke. Et dansk mærke, når det er allerbedst. DALI står for Danish Audiophile Loudspeaker Industries, og lover altså masser af detaljekræs til alle, som har en forkærlighed for lyd og musik. Denne subwoofer er da også noget udover det sædvanlige, og det bemærker man allerede, når man lader blikket glide henover den. 

Der er tale om en særdeles kompakt subwoofer med en elegant finish, der fås i flere farver. På grund af den lille størrelse er den nem at placere alle steder i hjemmet, og passer derfor også godt ind i den lille stue. Modsat mange andre modeller på markedet disse år, så passer denne subwoofer utroligt godt til både film og musik, så den kan være et rigtig godt kompromis i et hjem, hvor begge dele er en høj prioritet. 

I forhold til indholdet er der heller ikke skortet på luksus og kvalitet. Denne enhed er nemlig designet med en kegle af aluminium, som giver en stempellignende effektivitet. Aluminium er ekstremt let, men alligevel stift, hvilket sikrer, at E-9F er hurtig til at reagere, men også subtil nok til at give et tekstureret basrespons. Fastgjort til keglen er en firelags stemmespole og stor magnet, som giver subwooferen en baskontrol og samtidig langsigtet pålidelighed.


Du er sikret lav forvrængning og stærk velafbalanceret lyd selv inden for store variationer i lyd og volumen. Med det smukke danske design og den gode dynamiske tunefulde bas er Dali E9F faktisk rigtig svær at slå. 

Derfor klarer denne model sig godt i subwoofer tests: 

 • Utroligt effektiv model 
 • Sprød og dynamisk bas 
 • Ingen forvrængning 
 • Kompakt og nem at placere 
 • Lækkert elegant dansk design

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Yamaha HS8S – en utroligt pålidelig hi-fi-subwoofer

Hvis du er på udkig efter en lidt mere professionel subwoofer, så behøver du ikke kigge meget længere end til denne herlige model fra Yamaha. Her er der tale om en ganske kraftig aktiv subwoofer med indbygget 150 watt forstærker, som passer perfekt til studiet. 

Modellen er udstyret med en lækker bas, som er både hurtig og fuld af saft og kraft. Desuden har du den store fordel, at bassen er magnetisk afskærmet, så du ikke får problemer, selvom du placerer den tæt på en computer eller skærm. Det er selvfølgelig et stort plus for dig, som arbejder i et mindre studie og gerne vil undgå støjforurening og forvrængninger. 

HS8S er en virkelig pålidelig subwoofer, som giver dig den perfekte baslyd i studiet, og gengiver de dybe toner på en behagelig og absolut tilfredsstillende måde. Slip for de brummende og summende metalliske lyde fra billige subwoofere og nyd i stedet den rene lyd af et stort spektrum af dybe bastoner – alt sammen uden at betale en formue. Denne model kan gengive toner helt ned til 22 Hz, hvilket er imponerende inden for prisklassen. Alt i alt er spektret af gengivne toner mellem 22 Hz og 150 Hz, hvilket burde være nok til at tilfredsstille de flestes behov i et almindeligt studie. 

Den passer perfekt sammen med Yamahas HS8 studio monitors, og alt i alt får du her en semi-professionel subwoofer, som i høj grad kan være med til at runde dit auditive udtryk gevaldigt af på den allerbedste måde. 

Derfor klarer denne model sig godt i subwoofer tests: 

 • Utroligt meget bas for pengene 
 • God til semi-professionelt brug 
 • Praktisk magnetisk afskærmning 
 • Stort spektrum af baslyd 
 • Ultra-lave bastoner gengivet (22 Hz) 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Argon Audio Bass8 Mk2 – utroligt meget for pengene 

Hvis du er glad for audio, går op i lyd og at dit udstyr er i orden, så kender du formentlig allerede til Argon. De er nemlig blevet lidt af en darling blandt kendinge af lydudstyr, da de har det med at producere enheder, som er virkelig gode og samtidig ikke koster en formue. 

Det samme gør sig gældende for Audio Bass8 Mk2. Det er nemlig en subwoofer, hvor du sagtens kan forvente store ting fra en ganske kompakt pakke. Designet er klassisk for Argon: Skandinavisk og stilrent og du får en flot finish i enten sort eller hvid, så du nemt kan vælge en model, der passer ind i din indretning. 

Den giver dig en fin, stram og præcis lyd inden for prisklassen, og samtidig en overraskende råstyrke, som måske vil komme bag på de fleste. På grund af at den både har kraft og præcision, så egner den sig godt til både film og musik, og samtidig gør dens lille størrelse, at den nem at placere alle steder i hjemmet. 

Alt i alt er der altså tale om en utroligt alsidig subwoofer, som er nem at have med at gøre og let at holde af. Den vil særligt være relevant at overveje, hvis du er på udkig efter din første subwoofer, og endnu ikke har de mest avancerede krav, men gerne vil have en god oplevelse fra start af. 

Derfor klarer denne model sig godt i subwoofer tests: 

 • God og præcis lyd
 • Imponerende råstyrke for sin størrelse
 • Egner sig til film og musik 
 • Lille og elegant, skandinavisk design
 • Nem at placere i hele stuen

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Bowers & Wilkins DB4S – når råstyrke og æstetik mødes 

Når du kigger på enhver kreation fra B & W, får du indtrykket af, at de godt kan lide at imponere. DB4S er ingen undtagelse. Subwooferen har et underspillet eksklusivt look, som oser af kvalitet og luksus, og man kan næsten ikke dy sig for at ville teste den med samme ved at sætte et stykke høj musik på anlægget, eller sætte sin yndlingsfilm på fjernsynet. 

Hvis du leder efter saft og kraft, så led ikke længere. Her får du en subwoofer, som er bomstærk. B & W anbefaler netop denne model til lydopsætning i hjemmet til dig, som ønsker at skabe en højydende akustik i hjemmebiografen. Den er yderst velegnet til både små og store stuer – og særligt i sidstnævnte bliver du altså ikke skuffet. 

Det er en smuk forening af performance og æstetik. Du får en utrolig dyb og dynamisk gengivelse i bassen, og med den indbyggede digitale forstærker er du altid sikret en enormt præcis respons. Derudover er fordelen ved en digital forstærker, at du får mulighed for at tilpasse enheden til det enkelte rum, og enhver opgave du stiller din maskine over for. 

I forhold til det æstetiske udtryk så får du udover det uovertrufne design også mulighed for at vælge mellem forskellige farver. Subwooferen skabes nemlig i noget, som kaldes møbelfinish – altså en overfladebehandling, der minder om den, som gives et møbel. Vælg mellem ægte rosentræ-finer, mat hvid eller klassisk højglans sort.

Som noget ganske nyt og lækkert får du også ekstra brugervenlighed. DB4S har nemlig sin helt egen smartphone app, der tilbyder lette kontrolindstillinger, herunder justering (for eksempel kalibrering og mulighed for lette korrektioner).

Derfor klarer denne model sig godt i subwoofer tests: 

 • Ideel til kobling med enhver højttaler i 700-serien
 • Strømforbrug på under 0,5 watt på standby
 • Dynamiske EQ- og Room EQ-teknologier
 • Robust men alligevel elegant konstruktion
 • Smuk og spændende møbelfinish i forskellige farver
 • Herlig brugervenlighed i appen 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Denon HEOS Subwoofer – en fantastisk ”plug and play” løsning

Denon imponerer i disse år på flere forskellige fronter, og når det kommer til subwoofere, så skuffer de altså bestemt heller ikke. Med deres HEOS-subwoofer har de formået at skabe en enhed, som passer som fod i hose med alle de andre lækre HEOS-komponenter. Det vil sige, at det aldrig har været nemmere at sammensætte et komplet lydsystem. 

Hvis du er klar til at tilføje ekstra bas til dit lydsystem, så vær klar på at HEOS-subwoofer giver dig ekstra rene og klare bastoner, uanset hvilket lyd- eller volumenspektrum du udsætter den for. Denne enhed er nemlig udstyret med en avanceret klasse D forstærker, for at give dig en nøjagtig, men alligevel kraftig lavfrekvent lyd. Selve kabinettet har lav resonans, så du er sikret ren lyd og akustisk troværdighed.

Det er utroligt simpelt at kontrollere subwooferen fra din mobil eller tablet med den gratis app. Denne kan guide dig gennem installationsprocessen trin for trin, og hjælper dig med at indstille både denne og dine andre HEOS-enheder, hvis du har sådan nogle. Det er desuden nemt at streame musik via appen på dine smarte enheder. Stream for eksempel din yndlingsmusik via Spotify, Napster, Tidal eller Deezer. 

Hvis du tilføjer en smarthøjttaler til denne subwoofer, kan du desuden nyde godt af stemmestyring. På den måde kan du nemt kontrollere dit lydsystem gennem Google Assistant. Aldrig har det været nemmere at sikre dyb og dynamisk bas til enten dine film eller din yndlingsmusik i hjemmet. 

Derfor klarer denne model sig godt i subwoofer tests: 

 • Fantastisk måde at sikre god lyd i mange rum 
 • Dyb og dynamisk bas 
 • Nem tilslutning via Bluetooth 
 • Stemmestyring ved tilslutning af en smarthøjttaler 
 • God brugervenlighed i appen 
 • Nem streaming af din yndlingsmusik 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Dali Sub C-8 D – ren forkælelse til audiofile basfanatikere 

Med C8D er der endnu engang tale om et definitivt pletskud fra Danish Audiophile Loudspeaker Industries. C8D er designet til at fungere lige så godt med musik, som den er med film og er en virkelig alsidig subwoofer, der vil bringe mange gode auditive stunder i hjemmet.

Problemet med alt for mange billige subwoofere er, at bassen i dem ødelægger resten af musikken eller lydoplevelsen i baggrunden, men det er heldigvis ikke tilfældet med denne model. Langtfra og tværtimod. C8D har en indbygget digital klasse D forstærker, som sikrer dig lav forvrængning. Den producerer 170 watt og kan toppe på helt oppe på omkring 220 watt. Samtidig giver baskeglen en stærk, velafbalanceret lyd, som fylder selv de største rum.

Selvom denne kompakte subwoofer kan give dig et utroligt højt basniveau, så formår den stadig at forblive musikalsk. Du kommer ikke til at savne noget, når du ser voldsomme eksplosioner og actionfilm på tv’et, men samtidig vil den agere enormt subtilt, når du lytter til musik. Her er det den berømte kegle af papirfiber fra DALI, som gør at baslyden bliver en integreret del af musikken frem for en kontrast til den. 


Det er let at finde plads til C8D, uanset hvor stor eller lille din stue er. Du kan placere subwooferen under sofaen eller bag dit tv, men hvis du synes den er for pæn til at gemme væk, kan du også sagtens sætte den et andet sted – den måler nemlig kun 29,5 x 33,5 x 31,0 cm.    

Derfor klarer denne model sig godt i subwoofer tests: 

 • Imponerende præcis og dynamisk bas
 • Kraftfuld til actionfilm
 • Subtil og nærmest elegant til musik 
 • Lille og let at placere
 • Elegant dansk design 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Andre nævneværdige mærker inden for subwoofer 

I denne artikel har vi valgt kun at fremhæve de 10 bedste subwoofere på markedet i disse år, men som du kan forestille dig, så er der utroligt mange flere at vælge mellem. Hvis du er interesseret i emnet, kan du sagtens gå på videre opdagelse, og her nævner vi tre mærker inden for subwoofere, som kunne være et sted at starte. 

Polk

Polk laver nogle utroligt solide subwoofere, som kan give masser af boost, styrke, kraft og saft. En stor fordel er, at deres kabinetter ofte er lavet af rigtigt træ og altså ikke plastik, som mange af konkurrenterne, hvilket betyder, at du umiddelbart får godt kvalitetshåndværk. 

Scandyna

Scandyna laver nogle interessante og anderledes modeller inden for subwoofere, som passer rigtigt godt til det yngre segment, som savner en bedre undertone af bas på deres musik- eller stereoanlæg. En Scandyna subwoofer er ofte ganske kompakt, har et friskt og futuristisk design og fås i mange forskellige farver. 

JBL

Den amerikanske producent af lydudstyr er stadig leveringsdygtig, og faktisk særligt inden for subwoofere. JBL kan du roligt skæve til, hvis du er på udkig efter nyt supplement af bas til dit anlæg. De laver nemlig nogle af de bedst anmeldte modeller disse år, og særligt roses de for deres voldsomme råstyrke og store spektrum af Hz. 

Hvorfor anskaffe en subwoofer i det hele taget? 

Mange danskere i dag tror stadig, at subwoofere kun er noget, som findes i biografen – eller i hjemmebiografen. Og måske var det engang sådan, at det mest var en nørdet tilføjelse til hjemmet, som var relevant for et mindre segment, men i 2020 har subwooferen faktisk fået en berettigelse i helt almindelige danske hjem. Læs her hvorfor: 

 1. De kan gengive lyde og sensationer, som dine højttalere ikke er i stand til.
  Langt de fleste højttalere i dag understøtter ikke de dybeste, laveste spektrum af toner, og det vil sige, at du som udgangspunkt går glip af de lyde, som falder under 50 Hz. En rigtig god subwoofer går under 30 eller 20 Hz, og derfor får du pludselig adgang til en helt ny dimension af lydens univers, som indtil nu har været gemt for dig. Det betyder, at du pludselig kan få helt nye oplevelser ud af film eller musikstykker, som du måske ellers troede at du kendte ud og ind.
 2. De tillader dig at spille langt højere uden forvrængning.
  I mange højttalersystemer kan du få problemer med lydkvaliteten, når du skruer for højt op for volumen. Det skyldes, at driverne i højttalerne typisk ikke kan følge med. Anskaffer du derimod en god subwoofer, kan du pludselig spille utroligt krævende musik lige så højt du vil (og lige så højt dine naboer tillader det) uden det forvrænges. Det vil være en helt ny oplevelse for dig.
 3. Du får muligheden for at opleve en nøjagtig gengivelse af hver tone i lavfrekvensspektrummet.
  I modsæt til de fleste højttalere i dag, som blot har en ”lydsignatur”, så er en god og solid subwoofer faktisk helt og aldeles tro mod det musikalske indhold, som afspilles fra din lydkilde. Det betyder, at den leverer præcis de basnoter, som kunstneren havde til hensigt.
 4. En subwoofer tilføjer hastighed og kontrol.
  Det forholder sig sådan for mange musikgenrer, at de har pludselige begyndelser og abrupte stop i vokal og instrumenter, som dårlige subwoofere kan have problemer med at følge med i. Dette resulterer typisk i et udtværet eller uudtalt akustisk billede, som ærligt talt lyder forfærdeligt. En god subwoofer har en hurtig reaktion på den igangværende bas og reagerer med imponerende autenticitet, så selv de hurtigste bastoner gengives med følelse og præcision.
 5. Den smelter naturligt sammen med dit højttaleranlæg.
  En virkelig god subwoofer bliver med det samme en naturlig del af dit stereo- eller hi-fi-anlæg uden at overdøve eller dominere på nogen måde. En god subwoofer lader nemlig altid højttalerne komme til deres fulde ret, og supplere kun når det er nødvendigt. Det er præcis lige som et rigtigt orkester, at alle har deres plads og rolle for, at det går op i en højere enhed rent lydmæssigt. Når dette opnås, så lyder hele anlægget fantastisk hele vejen fra diskant til midte til bas, og du vil få et vidunderligt lydbillede i dit hjem.
 6. Den frigør det akustiske potentiale for mindre højttalere
  En god subwoofer med sin egen lavfrekvens forstærker og med den rette basstyring kan med en tilsluttet forstærker eller AV-modtager sagtens understøtte mindre højttalere. Og faktisk er det muligt med den rette indstilling og lidt teknisk snilde at få utroligt meget ud af sine små højttalere med den rette subwoofer.

Som du kan se, er der ganske mange fantastiske brugsmuligheder for en subwoofer i hjemmet, og måske du endda kan komme på endnu flere. 

Hvad er forskellen på en aktiv og en passiv subwoofer? 

Hvis ikke du har stødt på begreberne om en aktiv og en passiv subwoofer før, så gjorde du det måske i denne artikel, da vi gennemgik de forskellige produkter. 

Det er heldigvis ikke så kompliceret. En aktiv subwoofer er en subwoofer med en integreret forstærker, og en passiv subwoofer er en enhed, hvor du skal tilslutte en ekstern forstærker, før at den virker. Det er præcis samme koncept som inden for højttalere. 

Hvordan slutter jeg en subwoofer til mit stereoanlæg? 

Når du skal koble din subwoofer til dit anlæg derhjemme, så afhænger det først og fremmest af, hvilken type subwoofer du har købt og hvilket stereoanlæg, du har. 

Hvis du har købt en passiv subwoofer, skal du først og fremmest tilslutte den til din forstærker. Det gør du via RCA-kabel (kablet som har et rødt, grønt og hvidt Jack-stik for enden). Hvis du ønsker stereo-tilkobling, skal du bruge to kabler. Brug outputtet på subwooferen og tilslut inputtet på forstærkeren. 

Når du er færdig med dette, skal du blot tilslutte dine højttalere til din forstærker, hvis ikke de er tilsluttet i forvejen. Når alt er tilsluttet korrekt, kan du tænde for enhederne og sætte dem til strøm. 

Hvis du har trådløse enheder burde hele tilslutningsprocessen være ganske ligetil. Sørg for at hhv. Bluetooth eller Wi-Fi er tændt alt afhængigt af, hvad dine enheder tilkobles via, og sørg for at du har downloadet de nødvendige styringsapps for at kunne kontrollere dine systemer. 

Hvad har jeg i øvrigt brug for, for at fuldende mit lydbillede i stuen? 

Din subwoofer er formentlig ikke det første, du køber til din stue, men måske endda noget af det sidste. En subwoofer er for mange prikken over i’et, når lydbilledet skal gøres komplet og de sidste detaljer skal på plads, så de kan få mest muligt ud af film, serier eller musikstykker på anlægget. 

Men hvis du alligevel går og spekulerer over, om der er noget du har glemt, eller om der er noget, der trænger til en fornyelse, så kig på vores liste her over hvad der fuldender lydbilledet i hjemmet, og hvad du behøver for at have det komplette stereoanlæg. 

Lydkilde efter eget valg 

I dag findes et større spektrum af lydkilder end nogensinde før i historien. Mange vil nok mene, at lydkilden er – ikke det vigtigste men – centrum for vores lydanlæg på samme måde, som vi er centrum i vores eget hjem. Så hvad en du er til film eller musik, om du vil nyde Bachs Overture Nummer 3 eller Die Hard 2 på din nyindkøbte subwoofer, så skal du stadig finde ud af, om du vil lytte til det fra din mobil, tv’et, en tablet, en computer eller måske en vinyl (gælder måske kun førstnævnte). 

Din lydkilde dikterer selvfølgelig, hvilke af dine andre enheder, du kan bruge, så hvis du på forhånd ved, at du er glad for vinylplader, så kan det være en rigtig smart idé at anskaffe en forstærker med indgang til pladespiller. Hvis du på samme måde ved, at du oftest foretrækker at streame musik fra din mobil, så vælg en løsning, som giver dig mulighed for nem trådløs streaming. 

Husk at som tommelfingerregel, så er det din forstærker, som du skal kigge på i forhold til, hvad der er kompatibelt med din foretrukne lydkilde. 

Den rigtige forstærker 

Mange højttalere fås i dag som aktive højttalere – det vil sige, at de har indbygget forstærker. Hvis du har aktive højttalere, behøver du således ikke en separat forstærker. Af forskellige årsager er der dog en lang række forbrugere, som fortsat foretrækker at købe separate forstærkere og passive højttalere til deres hi-fi-anlæg i hjemmet. 

Den rigtige forstærker er dog fortsat et vidt begreb, men du skal som udgangspunkt finde en, som passer til din foretrukne lydkilde, din subwoofer og som passer til dine højttalere. Hvis du er i tvivl om disse ting, er det en rigtig god idé at læse yderligere op på emnet, inden du køber. Har du for eksempel én af delene, kan du med fordel kigge grundigt på specifikationerne, og se hvilke enheder der er kompatible med denne.

Derudover skal du overveje, om du har særlige ønsker i forhold til forskellige egenskaber og features. Nogle kan nemlig bedst lige trådløse forstærkere, mens andre foretrækker med ledninger. Der fås mange forskellige modeller i dag, hvor nogle har digitale tilslutningsmuligheder, nogle har analoge og nogle har en god blanding. Desuden kan nogle nemt tilsluttes til tv’et via optiske indgange, mens andre er mere gammeldags. 

Uanset hvad du foretrækker, så er det en god idé at overveje, hvad der er vigtigt for dig, så du bliver glad for dit set up, og i øvrigt ikke betaler for noget, du ikke kommer til at bruge alligevel. 

Gode højttalere

For at have suveræn god lyd er det nødvendigt at have et sæt rigtigt gode højttalere. Nogle nøjes i dag med en enkelt højttaler, men det er næsten synd. Virkelig god lyd er nu engang lig med stereolyd. Uden stereolyd går du nemlig glip af muligheden for at høre, når der er optaget lyd på mere end ét lydspor, og det kan have ret store betydninger for nogle typer af musik, men særligt for film og serier. Her får du kun den rigtige biografstemning med, hvis du tillader dig selv stereolyd. 

Du skal i øvrigt sikre dig, at du har højttalere med et bredt spektrum af Hz, således at du både kan nyde de høje og de lave toner uden forvrængning. Det kan være en god idé at læse anmeldelser på nettet, inden du køber og desuden læse op på det mere tekniske. 

Sidst men ikke mindst skal du selvfølgelig også vælge nogle højttalere, som passer ind i dit hjem. Størst er ikke altid lig med bedst, og hvis du bor sammen med nogen er det selvfølgelig vigtigt at finde et kompromis, som I alle bliver glade for. Musik og lyd er nemlig allerbedst, når det deles med andre. 

Testkilder 

For at kunne skrive denne artikel, hvor vi informerer dig om nogle af de bedst anmeldte subwoofere i dag, så har vi skævet til internationale anmeldere og testpaneler, for at få indsigt i hvad de mener. Det har vi gjort for at kunne give dig et holistisk indblik i de fremhævede produkter her på siden. Vores testkilder på denne artikel er:  

What Hi-Fi: Grundlagt i 1976, og er verdens førende uafhængige guide til at købe og eje hi-fi og hjemmeunderholdningsprodukter. Deres omfattende tests hjælper forbrugere med at købe det allerbedste for deres penge via deres rådgivningssektioner. Alt testes af deres dedikerede team.

The Master Switch: Skriver om lydudstyr og alt hvad det indebærer. De får regelmæssigt sendt produkter til gennemgang og deres testrum er konstant i flux med nyt gear på vej ind og ud altid. De prøver under alle omstændigheder at give produkter mindst en måneds test, inden de skriver en anmeldelse.

De er ligeglad med, om det pågældende produkt er produceret af Gud selv – hver anmeldelse fremhæver både styrker og svagheder, og intet får dem til at fortælle påstå, at et produkt er værd at spilde tid på, hvis det altså ikke er det. The Master Switch er hudløst ærlige.

Lifewire: Lifewire leverer ekspertoprettet, teknologisk indhold i den virkelige verden til mere end 10 millioner brugere hver måned. Med mere end 50 teknologifagfolk – softwareudviklere, undervisere, webdesignere, talere, konsulenter og mere – producerer de artikler med informativ visuel og ligetil instruktion.

Richersounds: Baseret i Storbritannien og med en vision om at oplyse forbrugere om særlig lyd og lydoplevelse. Deres teams er audiovisuelle entusiaster og eksperter (de træner sig selv på nye produkter kontinuerligt). De stræber efter at give forbrugere bedre viden og ekspertise, produkter og priser og kundeservice.

 

Læs også: TEST: Sådan får du det bedste surroundsound-system

Se vores artikel om: Soundboks 2 – den ultimative festivalforstærker

Læs også: Test af de 12 bedste stereoanlæg i 2020

Se også artiklerne: Bedste 10 trådløse musikanlæg

Læs også vores artikel om: Karaoke anlæg – her finder du nogle af de bedste

 

Læs også Test: Syv seje subwoofere udgivet af jyllands-posten.dk

Denne side er anmeldt af: Frederik Brandt Rating 10/10