TV på afbetaling
Fire danske forhandleres afbetalingsbetingelser

OBS: Dette er en oversigt over, hvilke TV du kan købe på afbetaling, men det er ikke en anbefaling til at købe ting på afbetaling. Vi anbefaler altid, at du får et fuldt overblik over din økonomi inden du køber produkter på afbetaling, da det reelt er et lån. Vi anbefaler ligeledes, at du snakker med din bank eller anden økonomiske kyndig person inden du køber produkter på afbetaling.

Holder du af hyggestunder i sofaen? Omstændighederne for hyggen skal naturligvis være i orden. 

Selv den bedste film, Tv-serie eller fodboldkamp falder nemlig hårdt til jorden, hvis du ikke kan se dem på et ordentligt fjernsyn. En fladskærm koster dog som regel mange penge, og måske har du måttet vurdere, at din økonomiske situation desværre ikke retfærdiggør en udskiftning af hjemmets fladskærm. 

Er dette tilfældet, bør du overveje en alternativ finansieringsløsning. Én af de mest populære løsninger er afbetalingsaftalen. 

Fladskærm på afbetaling – find den hos Proshop.dk

Proshop.dk startede i 1990’erne som en detailbutik, der udelukkende forhandlede IT-relaterede produkter. I dag kan du dog finde en lang række forskelligartede varer på virksomhedens hjemmeside. 

Som de ovenstående sider giver proshop.dk dig ligeledes mulighed for at købe dit næste TV på afbetaling. Vælger du at købe et TV på afbetaling, foregår afbetalingen gennem tjenesten Basisbank. 

PROSHOP.DK

Hos proshop.dk kan du låne et beløb på mellem 2.000 kr. og 25.000.kr. Lånet vil altid have en løbetid på enten 12 måneder, 24 måneder eller 36 måneder. Det månedlige gebyr afhænger af lånets løbetid og lånets størrelse. 

Proshop.dk har ikke faste rentesatser, og derfor kan sådanne satser ikke oplyses i denne guide. Du vil dog naturligvis få informeret de nærmere betalingsdetaljer, før du endeligt godkender, at du gerne vil købe dit TV på afbetaling gennem Basisbank. 

De afbetalingsaftaler, som udbydes af proshop.dk, er ikke helt lige så fleksible som dem, du finder hos leasy.dk. Proshop.dk giver dig nemlig ikke mulighed for frit at fastsætte lånets løbetid. Den faste løbetid har til gengæld den fordel, at du fra starten har en idé om, hvor lang tid der vil gå, før du har afbetalt hele dit lån.

Køb et TV på afbetaling hos Computersalg.dk

Vil du gerne have et nyt tv med det sammen, men betale senere? Det er muligt hos. Computersalg.dk. De har to muligheder for finansiering, som du kan gøre brug af. Du kan enten vælge: 

1. Sparxpres

Eller

2. Viabill

Du kan selv beslutte, hvilken løsning der er bedst for dig, når du har læst mere om begge finansieringsmetoder herunder.

COMPUTERSALG.DK

Afbetaling gennem Viabill

Når du køber en vare på afbetaling gennem Viabill, laver du ikke en dårlig økonomisk beslutning – tværtimod.
Du skal nemlig ikke betale hverken renter eller gebyrer, når du finansierer dine køb gennem Viabill. Det er en kæmpe fordel for dig, og den rentefri finansiering gør Viabill til en attraktiv finansieringsmulighed.
Viabill betaler dit nye TV for dig, og så skal du blot afdrage til dem herefter. Tilbagebetalingen foregår på den måde, at produktets pris bliver delt op i fire lige store dele. Så betaler du til Viabill hver måned i fire måneder.
Hvis dit nye TV har kostet 4.000 kroner, betaler for 1.000 kroner til Viabill de følgende fire måneder – simpelt.
Hvis du vil anvende denne metode hos Computersalg.dk, skal du blot vælge Viabill som betalingsmulighed, når du afslutter din ordre.

Finansiering gennem Sparxpres

Hvis du synes, at en løbetid på fire måneder er for kort, er der også en anden løsning. Computersalg.dk tillader dig nemlig at ansøge om et lån hos Sparxpress direkte fra Computersalgs hjemmeside.
Derved vil lånet blive udbetalt til Computersalg, og du vil modtage dit produkt med det samme. Du har mulighed for at designe dit eget lån, og du kan opleve disse fordele: 

  • Få en attraktiv rente
  • Få en fleksibel afviklingsaftale (løbetid op til 72 måneder)
  • Slip for udbetaling eller pant

Kreditomkostninger, hvis du køber et tv til 5.000 kroner, vil være 1.228 kroner, hvis du bruger 24 måneder på at afbetale lånet.

Tænk, før du afbetaler

Nu har du forhåbentlig fået dannet dig et overblik over, hvilke muligheder du har, hvis du overvejer at købe et TV på afbetaling. Der er mange gode grunde til at vælge en afbetalingsløsning, men husk på at denne løsning også har sine svagheder. 

Du bør altid nøgternt gennemgå din økonomi, før du siger ja til en afbetalingsaftale. Du bør altid tænke, før du afbetaler. 

Før du vælger at købe dit næste fjernsyn på afbetaling, bør du huske på, at afbetalingsaftaler både har fordele og ulemper. 

Den største ulempe ved en afbetalingsaftale er, at den ofte vil betyde, at du kommer til at betale en smule mere for produktet end selve produktprisen. Dette gælder specielt, hvis du køber et dyrere produkt. Jo flere penge produktet koster, jo længere løbetid vil lånet som regel have. Og jo flere penge ender du med at skulle have op af lommen. Køber du et produkt, der ligger i den lavere ende af prislejet, vil mange firmaer til gengæld kunne tilbyde dig en rentefri afbetalingsaftale. 

En anden ulempe er, at det kan være svært at komme ud af din kontrakt. Køber du et TV på afbetaling, vil mange kontrakter nemlig tvinge dig til at betale af over den oprindeligt aftalte løbetid. Også selvom du pludselig har fået økonomi til at indfri hele din gæld. 

For mange mennesker kan en afbetalingsaftale desuden ende med at blive en stressfaktor i hverdagen. De fleste vil finde det ukomfortabelt, at de har forpligtet sig til en finansieringsform, som fordrer hyppige opkrævninger flere måneder eller år ud i fremtiden. Hvis der kommer en uforudset ekstraudgift et andet sted fra, kan en bindende afbetalingsaftale gøre din økonomiske situation temmelig anstrengt. 

Mange vil dog alligevel mene, at en afbetalingsaftale godt kan svare sig. Den største fordel ved at købe dit TV på afbetaling er, at du kan få dit TV, så snart du godkender aftalen. Dermed kan du få glæde af TV’et i længere tid, end hvis du havde ventet, til du havde penge nok til at betale det fulde beløb på én gang. 

In addition, a installment agreement will allow you to buy a TV that you would otherwise not have had the finances to buy. If you buy an expensive quality TV, you can probably keep and enjoy it for longer than if you had bought a cheap model. Therefore, one can actually argue that it is economically justifiable to buy a TV on installment.

Se også TV på afbetaling skrevet af butikindex.dk.

FAQ

Hvilke slags afdrag findes der?
Når det gælder afdrag på et TV på afbetaling, så findes der mange forskellige måder, hvorpå du kan betale dem. Måderne varierer fra forhandler til forhandler, hvormed det altid er en god ide at sætte dig ind i de forskellige afdragsmuligheder, inden du køber et TV på afbetaling.
Hvordan betaler jeg for et TV på afbetaling?
Når du skal betale for et TV på afbetaling, så sker det igennem månedlige afdrag. Dermed betaler du altså ikke hele prisen for TV’et på én gang, men du fordeler i stedet for beløbet ud over et antal måneder, sådan at du kan spare op til afdragene løbende.
Hvad er en månedlig afdragsordning?
En månedlig afdragsordning er måden, hvorpå du tilbagebetaler beløbet for en genstand, som du har købt på afbetaling. Her betaler du ikke den fulde pris på én gang, men i stedet betaler du en procentdel af beløbet hver måned, sådan at du kan spare op til tilbagebetalingen løbende.
Hvordan udregner jeg mine månedlige afdrag?
Når du købet f.eks. et TV på afbetaling, så vil de fleste forhandlere være med til at regne ud, hvad dit månedlige afdrag kommer til at være. Ellers kan du finde forskellige låneberegnere på nettet, som kan hjælpe dig med at udregne, hvor meget du skal tilbagebetale pr. måned.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme