Vaskemaskine test – Årets bedste vaskemaskine 2018
5 (100%) 1 vote

Vaskemaskine test – Her er den bedste vaskemaskine i 2018

Vaskemaskinen er i høj grad essentiel for at kunne holde en velfungerende husstand i gang, og her er det naturligvis vigtigt, at maskinen passer til de behov, som man har. Hvis du har en tudsegammel vaskemaskine stående, som efterhånden har set bedre dage, så er det ikke sikkert, at dine behov længere bliver helt opfyldt – eller at dit vasketøj for den sags skyld bliver ordentligt rent! Her er det fornuftigt at tænke langsigtet, således at den nye vaskemaskine vil kunne dække jeres behov i mange år fremover.

Rigtig mange mennesker gør sig selv en ordentlig bjørnetjeneste, fordi de vælger en meget billig vaskemaskine, der måske nok har en god pris, men som senere viser sig at suge flere penge ud af din pung, end hvad godt er. Det er altid en større udskrivning at købe en vaskemaskine, og af netop denne grund bør du gøre dit hjemmearbejde grundigt; der er rigtig mange middelmådige vaskemaskiner på markedet. Vi ved af erfaring, hvor svært det kan være at sammenligne vaskemaskiner på kryds og tværs – og af netop denne grund har vi lavet denne overskuelige liste over de bedste vaskemaskiner i test!

 Bedste vaskemaskine Testvinder  Billigst hos
1) Siemens WM14W447DN
Ja  Wupti.com

2) Bosch WAT283L8SN Ja  Wupti.com

3) Miele WKH132 WPS Topscorer  Skousen.dk

4) Miele WDB020 Ja Whiteaway.com

5) LG F4J5QN4W Ja Skousen.dk

6) Bauknecht WA PLATINUM Ja Skousen.dk

7) Miele WMH122WPS 

Ja Skousen.dk

Vi har gjort det let for dig at finde frem til den bedste vaskemaskine til din husstand ud fra vores overskuelige liste over de 7 bedste vaskemaskiner. De 7 fantastiske vaskemaskiner kan alle bryste sig af fornemme karakterer i vaskemaskine test hos nogle af de mest velrenommerede og ikke mindst uvildige testfirmaer på markedet. Vi har gennemgået alle deres testresultater, så du selv slipper for alt besværet og kan træffe din beslutning ud fra et kvalificeret grundlag!

Testresultaterne har haft fokus på bl.a. funktion, brugervenlighed og pris, ligesom de har testet både kapacitet og motorkraft for alle maskiner. Dermed kan du være sikker på, at vores liste afspejler de vaskemaskiner i test, der har klaret sig bedst – og vi anbefaler dermed kun de vaskemaskiner, som testfirmaerne også er faldet pladask for!

I denne artikel giver vi dig:

 • Et overskueligt overblik over de 7 bedste vaskemaskiner i 2018
 • En gennemgang af de mest relevante faktorer, som bør spille ind på dit køb
 • En udførlig oversigt over de vaskemaskine test, hvis testresultater listen afspejler

Bemærk venligst: Her hos Bedste10 tester vi ikke selv produkterne – vi har i stedet indsamlet testresultater fra en række grundige og uvildige testfirmaer. Du kan dermed læne dig tilbage og nyde den mest overskuelige oversigt over nogle af markedets bedste vaskemaskiner!


1. Siemens WM14W447DN

 • Tænk vaskemaskine testvinder Siemens WM14W447DNTestvinder – Tænk
 • Topscorer – Råd & Rön
 • Gode anmeldelser hos forbrugerne

Hvis du leder efter den perfekte kombination mellem pris og kvalitet, så vil du langt fra blive skuffet med Siemens WM14W447DN! Dette er en vaskemaskine i verdensklasse, hvilket også viser sig i testresultaterne hos f.eks. Tænk, der har kåret denne vaskemaskine som ”Testvinder” i deres omfattende test – og det er også en maskine, der får stor ros af forbrugerne!

Perfekt til den gennemsnitlige families vaskebehov!

Det der kendetegner denne vaskemaskine fra Siemens er, at den er perfekt til den gennemsnitlige familie. Du får en kvalitetsmaskine, der har en kapacitet på 7 kilo, hvilket er ganske fint til far, mor og 2 børn, og herudover er det en både effektiv og energivenlig vaskemaskine, der sparer på både vand og strøm, når den kan!

Siemens WM14W447DN får stor ros i test hos Råd & Rön for implementeringen af funktionen varioPerfect, der hjælper dig med at optimere din vask. Den ændrer tids- og energiforbruget alt efter tøjets vægt og beskaffenhed, hvilket ultimativt hjælper dig til at spare penge på lang sigt. Herudover kan du vælge at udskyde programstart i op til 24 timer, hvilket er den smart funktion.

Siemens roses også af både forbrugere og testfirmaer for at have en særdeles pålidelig motor med kulfri tromle, der simpelthen holder længere. Denne motor kan centrifugere med op til 1.400 omdrejninger, hvilket er rigeligt til de almindelige behov – og det efterlader tøjet med en flot restfugtighed på ca. 53 %! Med andre ord er der ingen slinger i valsen, når det kommer til vaskemaskinens evne til at vaske dit tøj rent.

Alt i alt er denne vaskemaskine fra Siemens et sikkert og godt køb, der holder i mange år fremover. Du får både smarte funktioner og et simpelt og brugervenligt ydre, der er perfekt kombineret med nok power til langt de fleste vaskeopgaver. Og så befinder vaskemaskinen sig tilmed i den billigere ende af skalaen – en klar nr. 1 på vores liste over vaskemaskiner i vaskemaskine test!

Specifikationer:

 • Energiklasse A+++
 • Årligt energiforbrug: 122 kWh
 • Årligt vandforbrug: 8.800 liter
 • Centrifugeringsevne: B
 • Omdrejninger: 1.400/min.
 • Restfugtighed: 53 %
 • Vaskekapacitet: 7 kg
 • Lydniveau vask/centrifugering: 49 dB/71 dB
 • varioPerfect mængdeautomatik
 • Kulfri motor
Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
3,578.00 DKK 0.00 DKK 3,578.00 DKK Til butik →
4,273.00 DKK 0.00 DKK 4,273.00 DKK Til butik →

2. Bosch WAT283L8SN

 • Topscorer – Tænk
 • Topscorer – Råd & Rön
 • Gode anmeldelser af forbrugerne

Brugervenlig, energibesparende vaskemaskine Bosch WAT283L8SN

Nr. 2 på vores liste over de bedste vaskemaskiner i test går til Bosch WAT283L8SN, der er perfekt til den større husholdning! Både i testresultaterne hos Tænk og Råd & Rön viser Bosch sig som en fantastisk vaskemaskine, og den får også hele 4,7 ud af 5 stjerner hos forbrugerne på hjemmesiden WhiteAway – det er med andre ord en vaskemaskine i topklasse!

Brugervenlig og miljøbevidst vaskemaskine!

Bosch WAT283L8SN er en både brugervenlig og miljøbevidst vaskemaskine, der placerer sig i en klasse for sig, når det kommer til energimærkning: A+++ -30%. Dette betyder, at den bruger 30 % mindre energi end en gennemsnitlige A+++ maskine, hvilket er utrolig imponerende – og også bliver rost i Tænks test! Herudover er brugervenligheden i top med det smarte LED-display og det intuitive betjeningspanel.

Boschs vaskemaskine kommer med en lang perlerække af funktioner, som alle er med til at optimere din vaskeoplevelse: VarioPerfect sørger for at tids- og energioptimere din vask mest muligt, ActiveWater™ Plus reducerer vandforbruget efter tøjets vægt og det valgte program, og EcoSilenceDrive holder lydniveauet på acceptable 49 dB ved vask og 74 dB ved centrifugering!

Alle disse funktioner og tekniske finesser bakkes op af en solid motor med kulfri tromle, som er fantastisk pålidelig – faktisk så pålidelig, at Bosch giver dig 10 års motorgaranti med fra starten af! Dermed kan du regne med at nyde de gode vaskeresultater med op til 1.400 omdrejninger per minut i mange, mange år fremover, hvis dette bliver din nye vaskemaskine!

Til sidst får Bosch WAT283L8SN ros af forbrugerne for at have en række smarte specialprogrammer, der hjælper dig til den reneste og mest skånsomme vask. Her fremhæves f.eks. de effektive lynprogrammer, der kan vaske dit tøj rent på helt ned til 15 minutter, og den fantastiske hygiejnevask til meget beskidt tøj. Det fremhæves også, at maskinen er perfekt til større husholdninger med en kapacitet på op til 8 kg pr. vask!

Bosch har præsteret en virkelig utrolig vaskemaskine, der klarer sig til topkarakterer i vaskemaskine test hos Tænk og Råd & Rön, og som er elsket af forbrugerne. Du får en række fantastiske funktioner i en imponerende, pålidelig maskine, der tilmed ikke larmer alt for meget – kan man ønske sig meget mere end det?

Specifikationer:

 • Energiklasse A+++ (-30 %)
 • Centrifugeringsevne: B
 • Årligt energiforbrug: 137 kWh/år
 • Årligt vandforbrug: 9.900 liter
 • Centrifugering: Op til 1.400 omdrejninger/min.
 • Restfugtighed: 53 %
Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
2,761.00 DKK 0.00 DKK 2,761.00 DKK Til butik →
2,999.00 DKK 0.00 DKK 2,999.00 DKK Til butik →
3,999.00 DKK 0.00 DKK 3,999.00 DKK Til butik →

3. Miele WKH132 WPS

 • Miele WKH132 WPS vaskemaskine i testTestvinder – Tænk

Man kommer sjældent udenom Miele, når man tester vaskemaskiner af høj kvalitet, og WKH132 WPS-modellen er da også netop indbegrebet af kvalitet! Denne topmodel fra Miele er den klare testvinder i den dyrere kategori i test hos Tænk, og selvom maskinen er dyr, så får du bare en solid vaskemaskine i en kvalitet, som simpelthen er i verdensklasse!

Brug kun 8 liter vand pr. vask!

Miele WKH132 WPS er måske nok en meget dyr vaskemaskine, men i virkeligheden vil den spare dig penge på den lange bane! Dette skyldes især den smarte PowerWash 2.0, som kan vaske op til 40 % mere økonomisk end energiklasse A+++ ellers foreskriver – behøver vi at fremhæve, at dette er virkelig imponerende for en vaskemaskine i test?

Effektiviteten kan i den grad tilskrives vasketeknologien Spin&Spray, som sørger for at bruge mindre vand og mindre energi på opvarmningen af vandet – det er godt for din pengepung! Herudover er WKH132 WPS lidt af et monster, når det kommer til kapaciteten, som ligger på hele 9 kilo; selv den store familie kan altså vaske hele vasketøjskurven på én vask!

Miele får stor ros i test hos Tænk for at have valgt en utrolig kraftfuld motor, der kan vaske tøjet ved 1.600 omdrejninger/min – og så er den tilmed kulfri. Den kulfrie motor betyder, at denne maskine både holder længere og larmer mindre, end mange af konkurrenterne gør. Mieles fantastiske vaskemaskine kan tilmed dosere sæben på det rigtige tidspunkt med CapDosing, hviket giver dig renere tøj i længden!

Til sidst er det værd at fremhæve Mieles tilgang til en brugervenlig oplevelse med et overskueligt display, der gør det helt enkelt at bruge maskinen – den er både stabil og let at bruge!

Mieles vaskemaskiner ligger altid i toppen af vaskemaskine test, og man forstår bestemt hvorfor! WKH132 WPS er en fantastiske vaskemaskine til den store familie, og den vil med garanti holde i mange år, hvilket gør den til en særdeles god investering. Testresultaterne taler deres tydelige sprog: Dette er en mageløs vaskemaskine!

Specifikationer:

 • Energiklasse A+++ (-40 %)
 • Centrifugeringsevne: A
 • Årligt energiforbrug: 130 kWh/år
 • Årligt vandforbrug: 11.000 liter
 • Vaskekapacitet: 9 kg
 • Centrifugering: 1600 omdrejninger/min
 • Lydniveau (vask): 46 dB(A)
Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
11,132.00 DKK 0.00 DKK 11,132.00 DKK Til butik →

4. Miele WDB020

 • Testvinder – Tænk
 • Topscorer – Råd & Rön
 • Gode anmeldelser over hele linjen

Anmelderrost vaskemaskine Miele WDB020

Hvis du gerne vil have en vaskemaskine af høj kvalitet fra Miele, som ikke koster en enorm formue, så er Miele WDB020 et solidt bud! Den deler titlen som ”Testvinder” i vaskemaskine test hos Tænk, og den får også ros af forbrugerne. Man forstår godt hvorfor: Du får en støjsvag, brugervenlig og ikke mindst økonomisk vaskemaskine, der er helt i top!

Topscorer i test til den lille til mellemstore husholdning!

Miele WDB020 er tiltænkt den mindre eller mellemstore husholdning, der kan drage stor nytte af en vaskekapacitet på 7 kg i en vaskemaskine, der er utrolig økonomisk i brug. Således placerer denne vaskemaskine fra Miele sig i energiklasse A+++, hvilket er den bedste klasse. Du kan således spare både vand og strøm med den smarte mængdeautomatik, der bruger nøjagtig den mængde vand, som vasken behøver!

Herudover får du en fantastisk, kulfri tromle, hvilket normalt ikke er standard for Miele-maskiner i denne prisklasse. Dermed kan du forvente, at motoren holder rigtig længe, og du kan dermed vaske dit tøj ved 1.400 omdrejninger i minuttet i mange år fremover! Restfugtigheden efter centrifugering holder sig omkring gennemsnittet53 %, hvilket er fint til langt de flestes behov!

Du hører ikke meget til Miele WDB020 under vask, hvor lydniveauet holder sig på 50 dB under vask og 74 dB under centrifugering – en rigtig fornuftig lydisolering til prisen! Både Tænk og forbrugernes anmeldelser fremhæver da også dette, som én af de bedste egenskaber ved denne vaskemaskine.

Med Miele WDB020 får du en vaskemaskine, der er solid og holdbar, og som faktisk er lidt af et fund til pengene! Det er sjældent, at Miele har en lidt billigere model på markedet, men dette er bestemt en maskine, du bør tage et nøjere kig på – vi anbefaler i hvert fald roligt denne vaskemaskine, der klarer sig godt i vaskemaskine test!

Specifikationer:

 • Energiklasse A+++
 • Årligt energiforbrug: 175 kWh
 • Årligt vandforbrug: 10.340 liter
 • Centrifugeringsevne: B
 • Centrifugering: 1.400 omdrejninger/min.
 • Vaskekapacitet: 7 kg
 • Lydniveau vask/centrifugering: 50 dB/74 dB
Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
4,996.00 DKK 0.00 DKK 4,996.00 DKK Til butik →
5,432.00 DKK 0.00 DKK 5,432.00 DKK Til butik →

5. LG F4J5QN4W

 • En smartere vaskemaskine i test LG F4J5QN4WTopscorer – Tænk
 • Topscorer – Råd & Rön
 • Gode anmeldelser af forbrugerne

Endnu en klar topscorer i vaskemaskine test hos både Tænk og Råd & Rön er denne fantastiske maskine fra LG, der bærer det noget kryptiske model-navn: F4J5QN4W! Selvom det lyder som om, at nogen har smadret hånden ned i et tastatur, så er denne vaskemaskine langt fra tilfældig – og der er virkelig tænkt over tingene fra inderst til yderst!

En smart vaskemaskine – perfekt til 2018!

LG F4J5QN4W er en særdeles seriøs vaskemaskine, der kan fås til en god pris på nettet – men det betyder dog langt fra, at der er gået på kompromis på nogle punkter! Her får du nemlig en maskine, der centrifugerer særdeles effektivt ved 1.400 omdrejninger/min, således at du står tilbage med en restfugtighed på kun 44 %. Dette høster denne vaskemaskine fra LG store roser for i test!

LG har skabt en økonomisk vaskemaskine, der passer perfekt til det moderne liv, fordi det er en intelligent vaskemaskine. Dette betyder, at du kan finde årsager til fejl osv. ved hjælp af en app til din smartphone, ligesom du kan opdatere vaskemaskinens programmer, så de hele tiden er så effektive som muligt. Herudover har LG implementeret den smarte mængdeautomatik, der sparer på vandet for dig!

Til sidst er det bestemt værd at nævne, at denne vaskemaskine har en kulfri tromle, der kommer med 10 års garanti direkte fra fabrikken – det vidner om en kvalitet, der er ikke er til at spøge med, og som slet ikke afspejler den gode pris, som denne vaskemaskine har!

LG er kendt for gode og stabile produkter til hjemmet, og hvis du vælger denne vaskemaskine som din næste, vil du ikke blive skuffet! Suveræne testresultater og smarte løsninger er kombineret med en god pris, hvilket gør denne maskine perfekt til den mindre eller mellemstore husholdning. En sikker anbefaling på vores liste over de bedste vaskemaskiner i test!

Specifikationer:

 • Energiklasse: A+++
 • Årligt energiforbrug: 121 kWh
 • Årligt vandforbrug: 9.200 liter
 • Centrifugeringsevne: A
 • Centrifugering: 1.400 omdrejninger/min.
 • Restfugtighed: 44 %
 • Vaskekapacitet: 7 kg
 • Lydniveau vask/centrifugering: 55 dB/73 dB
Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
2,799.00 DKK 0.00 DKK 2,799.00 DKK Til butik →
2,799.00 DKK 0.00 DKK 2,799.00 DKK Til butik →
5,999.00 DKK 0.00 DKK 5,999.00 DKK Til butik →

6. Bauknecht WA PLATINUM 854 L

 • 20 års fabriksgaranti Bauknecht WA PLATINUM 854 LTopscorer – Råd & Rön
 • Topscorer – Tænk

Tysk effektivitet er sjældent til at spøge med, og Bauknecht holder i høj grad den tyske arv i hævd med denne fantastiske vaskemaskine! Som med de andre maskiner på listen scorer den topkarakterer i test hos Tænk og svenske Råd & Rön, og det er én af de mest energieffektive vaskemaskiner på markedet. Herudover får denne maskine ros for god brugervenlighed og en fantastisk motor!

Motor med 20 (!) års fabriksgaranti!

Bauknecht WA Platinum 854 L kommer med en solid 8 kilos kapacitet, der er rigeligt til selv større husholdninger, og den er blandt markedets mest brugervenlige vaskemaskiner. Dette indebærer bl.a., at denne model har en overskuelig skærm, der er let at betjene, ligesom at sproget kan indstilles til dansk, hvilket får anmelderne op af stolene, når man ser på de flotte testresultater!

WA Platinum 854 L har opnået et energimærke på A+++, og den er dermed i topklasse, når det drejer sig om miljøvenlig vask. Den miljøvenlige tilgang har dog ikke haft indflydelse på effektiviteten – motoren kan køre ved op til 1.400 omdrejninger/min, og den vasker tøjet rent hver gang. Dette kan du glæde dig over i mange, mange år, da Bauknecht yder hele 20 års motorgaranti på netop denne model!

Det gælder naturligvis, at WA Platinum 854 L kommer med en kulfri motor, der netop gør, at vaskemaskinen kan holde i rigtig mange år. Herudover er designet både lækkert og gennemført, hvilket sjældent er et fokuspunkt for en vaskemaskine – der er med andre ord kælet for detaljerne!

Bauknecht er tysk kvalitet, når den er bedst, og denne vaskemaskine er perfekt til dig, der har et mellem til stort vaskebehov! Der er god kapacitet, en miljøvenlig, men effektiv vask og et brugervenligt design, der alt sammen udgør en fantastisk vaskemaskine i vaskemaskine test!

Specifikationer:

 • Energiklasse: A+++
 • Centrifugeringsevne: B
 • Årligt energiforbrug: 177 kWh/år
 • Årligt vandforbrug: 9.900 liter
 • Kapacitet: 8 kg
 • Centrifugering: 1.400 omdrejninger/min.
 • Restfugtighed: 53 %
 • Lydniveau vask/centrifugering: 49 dB/69 dB
Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
7,999.00 DKK 0.00 DKK 7,999.00 DKK Til butik →
7,999.00 DKK 0.00 DKK 7,999.00 DKK Til butik →

7. Miele WMH122WPS 

 • Premium testvinder Miele WMH122WPS vaskemaskineTestvinder – Tænk
 • Topscorer – Råd & Rön

Er du typen, der ikke går på kompromis med dine husholdningsmaskiner, så er Miele WMH122WPS den perfekte vaskemaskine til dit hjem! Her får du et af Mieles topprodukter, der selvfølgelig også er kåret til ”Testvinder” i den dyrere kategori hos Tænk – ligesom Råd & Rön også kun har rosende ord tilovers for denne vidunderlige vaskemaskine!

TwinDos – automatisk sæbedosering gør vasken til en leg!

Miele WMH122WPS er den ultimative vaskemaskine til den største familie – den kan vaske hele kurven på én gang i den store tromle, der har en kapacitet på hele 9 kg. Herudover behøver du aldrig mere at tænke på, hvor meget vaskemiddel, du skal bruge: Det klarer Mieles smarte TwinDos system for dig! Dermed kan du spare flest mulige penge på din vask – Mieles maskine er nemlig også i energiklasse A+++.

TwinDos-systemet fungerer ved hjælp af to beholdere på fronten, hvor du blot fylder vaskemiddel i, når maskinen mangler. Herefter doserer Mieles vidundermaskine selv sæben, så du kun bruger lige nøjagtig det, som vasken har brug for! Dette, kombineret med den imponerende motor, der kan vaske ved 1.600 omdrejninger/min giver dig perfekt og rent vasketøj hver gang!

Ønsker du selv at dosere sæben, så kan dette dog også lade sig gøre, ligesom du kan glæde dig over en særdeles støjsvag vaskemaskine, der larmer mindre end gennemsnittet! Netop dette høster denne maskine ros for i vaskemaskine test hos Tænk, hvor det også fremhæves, at maskinen er både effektiv og brugervenlig – nøjagtig som man er vant til med en vaskemaskine fra Miele!

Med denne topmodel fra Miele slutter vi vores liste over de bedste vaskemaskiner på markedet flot af; på mange måder med testenes mest eksklusive vaskemaskine! Prisen er høj, men det er kvaliteten også, så hvis du kun forventer det bedste, så bør du bestemt overveje WMH122WPS – Tænk og Råd & Rön var i hvert fald ikke i tvivl i deres vaskemaskine test!

Specifikationer:

 • Energiklasse: A+++
 • Årligt energiforbrug: 130 kWh
 • Årligt vandforbrug: 11.000 liter
 • Centrifugeringsevne: A
 • Centrifugering: 1.600 omdrejninger/min.
 • Vaskekapacitet: 9 kg
 • Lydniveau vask/centrifugering: 46 dB/72 dB
Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

Lidt om de relevante faktorer, når du skal vælge din nye vaskemaskine…

Efter denne grundige liste over de bedste vaskemaskiner på markedet sidder du sikkert nu og tænker: Hvad er det egentlig, jeg skal holde øje med, når jeg skal finde den rette, nye vaskemaskine? Her er der mange forskellige faktorer, der kan komme i spil, og disse afhænger i høj grad af dig og den husstand, som vaskemaskinen skal fungere i. Det kan være, at økonomien i projektet vejer meget højt, da pengene måske ikke lige er til testens dyreste maskiner – hvor andre måske vil have det bedste af det bedste, når det kommer til brugervenlighed og effektivitet og gerne vil betale ekstra for dette. Uanset hvad, så vil vi gerne komme lidt ind på de forskellige faktorer, der kan være relevante for dit nye indkøb!

Energimærkningens og din elregning

Den såkaldte ”energimærkning” er en skala, der går fra E til A+++, hvor sidstnævnte er den højeste og bedste energimærkning, som en vaskemaskine kan få. Energimærkningen er et udtryk for vaskemaskinens evne til at lave din strøm om til brugbar energi under vask – med andre ord et pejlemærke for vaskemaskinens effektivitet. Her er det vigtigt at fremhæve, at en maskine med en høj energimærkning sagtens kan bruge rigtig meget strøm, da det afhænger af den måde, hvorpå du vælger at vaske dit tøj. A+++ er dermed ikke altid lig med en større besparelse – medmindre du benytter maskinen helt optimalt!

Energimærkningen er helt nøgternt maskinens effektivitet per kilo vasket tøj, hvor det naturligvis er nemmest for større vaskemaskiner at få de højere energimærkninger. Til gengæld gælder det, som nævnt før, at du skal bruge maskinen optimalt for at opnå den besparelse, som energimærkningen antyder. Det vil sige, at en maskine med stor kapacitet skal fyldes helt op, hvis den skal opfylde den energimærkning, som den har opnået!

Maskinens vandforbrug

Et normalt vandforbrug for en gennemsnitlig vaskemaskine ser således ud:

 • En maskine med kapacitet på 3-5 kilo tøj kræver omkring 40 liter vand pr. vask
 • En maskine med kapacitet på 6-7 kilo tøj kræver omkring 45 liter vand pr. vask
 • En maskine med kapacitet på 8 kg tøj kræver omkring 56 liter vand pr. vask

Her er det særligt værd at bemærke det relativt store spring mellem maskinerne med en kapacitet på 7 og 8 kilo – det kan altså koste omkring 11 liter vand ekstra for en normal vask i en 8 kilos maskine! Omvendt er springet mellem en 5 kilos maskine og en 7 kilos maskine kun 5 liter, hvilket i denne sammenhæng må siges at være relativt lavt. Derfor bør du altid vurdere, hvorvidt du virkelig har brug for en vaskemaskine med høj kapacitet, hvis du egentlig mest vasker mindre vaske. Med andre ord: Du skal vælge maskine ud fra dine reelle behov – ikke ud fra de tekniske specifikationer!

Fastsæt dine behov og find den bedste maskine

Der er ingen facitliste i forhold til, hvilken vaskemaskine der er den bedste til din husstand – hverken i forhold til effektivitet, pris eller design. Dette er i høj grad op til en individuel vurdering, som skal laves ud fra dine behov. F.eks. skal du ikke prioritere pladsbesparing, hvis du har en kæmpe bolig, hvor plads ikke er et problem, ligesom du ikke skal købe en meget dyr maskine, hvis din økonomi ikke er til det. Der findes mange fornuftige vaskemaskiner i middelklassen, som rigtig ofte kan fås til en fornuftig pris – pris og kvalitet hænger ikke altid sammen!

Vi vil dog gerne sende dig godt afsted med nogle afsluttende råd til de faktorer, som du bør vælge ud fra, hvis du vil have en fantastisk vaskemaskine:

 • Energimærkning: Led efter en vaskemaskine, der har en fornuftig energimærkning, således at du kan spare på strømmen hver dag. Her bør du ikke bruge mange tusind kroner på at opgradere fra A++ til A+++ – forskellen er i virkeligheden ikke så stor!
 • Vandforbrug: Gå efter en vaskemaskine, der har så lavt et vandforbrug pr. vask som overhovedet muligt!
 • Kapacitet: Find en vaskemaskine, der har den kapacitet, som du reelt set har brug for. Hvis du af og til har brug for en stor kapacitet, så led efter en maskine med mængdeautomatik, der kan vurdere, hvor meget tøj du vasker. Dermed kan du ofte vaske mindre tøj i en stor maskine – uden at betale alt for meget oveni.
 • Indkøbspris: Gå efter en vaskemaskine, der er indenfor dit budget. Nogle maskiner koster simpelthen for meget i forhold til, hvad du egentlig får for dine penge – og af netop denne grund kan man ikke altid sætte lighedstegn mellem en dyr maskine og en god maskine. Ofte vil du finde ud af, at du betaler mere for et lækkert design eller en specifik fabrikant – her kan det være en god ide at lede efter en billigere maskine med de samme specifikationer!

Vi håber, at denne vaskemaskine test har været med til at gøre det lettere for dig at vælge din nye vaskemaskine – det har været en fornøjelse at gennemgå testresultaterne for dig! En facitliste findes ikke, men du går bestemt ikke galt i byen, hvis du vælger en vaskemaskine fra vores top 7 liste; gennemtestede og testvindende vaskemaskiner, der simpelthen bare er de bedste i 2018!