Vaskemaskine test – Årets bedste vaskemaskine 2021

Sidst opdateret: 22. september 2021 af Redaktionen

Vi samler anmeldelser, priser, ekspertråd og tests. Vores guides er baseret på research og uvildige tredjeparts forbruger-tests. Bemærk, artiklens årstal er er et udtryk for, hvornår artiklen sidst er opdateret, og ikke et udtryk for, hvornår produkterne er testet.

Indholdsfortegnelse

Vaskemaskinen er i høj grad essentiel for at kunne holde en velfungerende husstand i gang, og her er det naturligvis vigtigt, at maskinen passer til de behov, som man har. Hvis du har en tudsegammel vaskemaskine stående, som efterhånden har set bedre dage, så er det ikke sikkert, at dine behov længere bliver helt opfyldt – eller at dit vasketøj for den sags skyld bliver ordentligt rent! Her er det fornuftigt at tænke langsigtet, således at den nye vaskemaskine vil kunne dække jeres behov i mange år fremover.

Vi har gjort det let for dig at finde frem til den bedste vaskemaskine til din husstand ud fra vores overskuelige liste over de 14 bedste vaskemaskiner. De 9 fantastiske vaskemaskiner kan alle bryste sig af fornemme karakterer i vaskemaskine test hos nogle af de mest velrenommerede og ikke mindst uvildige testfirmaer på markedet. Vi har gennemgået alle deres testresultater, så du selv slipper for alt besværet og kan træffe din beslutning ud fra et kvalificeret grundlag!

Testresultaterne har haft fokus på bl.a. funktion, brugervenlighed og pris, ligesom de har testet både kapacitet og motorkraft for alle maskiner. Dermed kan du være sikker på, at vores liste afspejler de vaskemaskiner i test, der har klaret sig bedst – og vi anbefaler dermed kun de vaskemaskiner, som testfirmaerne også er faldet pladask for!

I denne artikel giver vi dig:

 • Et overskueligt overblik over de 9 bedste vaskemaskiner i 2021
 • En gennemgang af de mest relevante faktorer, som bør spille ind på dit køb
 • En udførlig oversigt over de vaskemaskine test, hvis testresultater listen afspejler

Bemærk venligst: Her hos Bedste10 tester vi ikke selv produkterne – vi har i stedet indsamlet testresultater fra en række grundige og uvildige testfirmaer. Du kan dermed læne dig tilbage og nyde den mest overskuelige oversigt over nogle af markedets bedste vaskemaskiner!


1. Samsung WW10N642RBW – Bedst til prisen

 • Brug smartphonen til at gøre vasken nemmere
 • Populær hos pricerunner
 • Vaskemaskine med appstyring
 • Testvinder hos tænk.dk
 • 4.6/5 brugeranmeldelse hos elgiganten.dk

 

Samsung WW10N642RBW – Brug smartphonen til at gøre vasken nemmere

 

 

Se priser og tilbud på Samsung WW10N642RBW her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Denne vaskemaskine fra Samsung har modtaget gode anmeldelser fra blandt andet Forbrugerrådet Tænk, som kårer vaskemaskinen til bedst i test i 2019. De giver den en god bedømmelse på 72/100 og roser vaskemaskinen for at være et godt bud til store familier. Maskinen kan nemlig rumme 10 kg. tøj, hvilket passer godt til den store familie. De fremhæver desuden at ”vaskemaskinen vasker godt på begge de testede programmer og den skyller også bedre end de fleste andre testede modeller”. 

Denne vaskemaskine er meget populær, og den klarer sig altså godt i tests sammenlignet med andre vaskemaskiner.

Programmer der fjerner pletter og snavs

Denne vaskemaskine fra Samsung har en stor kapacitet på op til 10 kg. Det vil altså sige, at du hurtigt kan få overstået ugens tøjvask med store bunker af vasketøj i én enkelt vask. Maskinen passer også særligt godt til store familier, som har meget tøj, der skal vaskes i løbet af ugen.

På enheden finder du praktiske programmer, som kan tilpasses til tekstiler som cotton, synthetic og denim. Vaskemaskinen har desuden unikke vaskeprogrammer som EcoBubble-funktionen, Bubble Soak, og en vedligeholdelsesfunktion.

EcoBubble-funktionen vasker tøjet ved hjælp af små vaskemiddelsbobler, som sørger for, at du også kan vaske tøjet ved lavere temperaturer. På den måde bliver tøjet mindre slidt, og vaskemetoden sparer energi. Bubble Soak funktionen bløder det beskidte tøj op med bobler, som fjerne pletter og snavs fra tøjet. Desuden kan du nemt rengøre vaskemaskinen ved at køre et program ved en høj temperatur på 85-90 grader. På den måde mindsker du risikoen for skimmelsvamp og en dårlig lugt.  

Styr vaskemaskinen fra mobilen

Du kan desuden bruge din smartphone eller tablet til at styre de forskellige programmer på vaskemaskinen. Maskinen kan kobles til WiFi, så du nemt og enkelt kan bruge din smartphone til at styre vaskemaskinen via en app. 

Appen kan hjælpe med at anbefale de bedste vaskeprogrammer, som netop passer til din vask. På den måde kan du altid have din egen personlige vaskeekspert med dig, når du vasker tøj. Appen har også et program, hvor det er muligt at planlægge sine vaske. Det vil altså sige, at appen kan indstilles således, at vasketøjet er klar, når det passer ind i din tidsplan. 

Der kan også hurtigt opstå tekniske fejl, når der er elektronik involveret. Appen kan hurtigt søge efter eventuelle fejl og problemer, så du hurtigt kan få vasket tøjet. Appen kan altså være med til at lette arbejdet med vasketøjet i en i forvejen travl hverdag.  

Derfor anbefaler vi den

 • En stor kapacitet på 10 kg. til den store vask
 • Planlæg tøjvasken i appen
 • EcoBubble-funktion vasker skånsomt tøjet og sparer energi
 • Styr vasken fra din smartphone

Samsung WW10N642RBW vs. Markedet

Denne vaskemaskine fra Samsung har en af de største vaskekapaciteter i denne oversigt. Med 10 kg. vaskekapacitet passer den særligt godt til den store børnefamilie, som skal bruge meget plads i maskinen, når tøjet skal vaskes. Der er også rigeligt plads i maskinen til at vaske familiens dyner og puder. 

Vaskemaskinen har desuden fået gode anmeldelser af Elgigantens kunder. Kunderne er meget begejstrede for vaskemaskinen og giver den samlet set 4.6/5 stjerner. Her har hele 55 ud af 70 brugere givet vaskemaskinen 5 stjerner. 

Det er altså ikke bare de forskellige tests, der er tilfredse med vaskemaskinen, brugeranmeldelserne vidner også om, at du får en god vaskemaskine til pengene.  

Specifikationer

 • Energimærke: A
 • Årligt energiforbrug: 142 kWh
 • Årligt vandforbrug: 11000 L
 • Centrifugeringsevner: A
 • Centrifugering: 1400 omdrejninger i minuttet
 • Restfugtighed: 44%
 • Vaskekapacitet: 10 kg. 
 • Lydniveau vask/centrifugering: 49 dB/73 dB

2. Siemens WM14U840EU – Premium valg

 • En brugervenlig vaskemaskine
 • 4.7/5 brugeranmeldelse hos pricerunner.dk
 • Bedste køb hos which.co.uk
 • 4.8/5 brugeranmeldelse hos elgiganten.dk

 

Siemens WM14U840EU – en brugervenlig vaskemaskine

 

Se priser og tilbud på Siemens WM14U840EU her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Hvis du er på udkig efter en effektiv og brugervenlig vaskemaskine, som også er lydsvag, så er denne vaskemaskine fra Siemens et godt match til dig. Vaskemaskinen har fået gode anmeldelser af brugerne på elgiganten.dk. Her får den hele 4.8 ud af 5 stjerner, som tydeligt viser at brugerne er vilde med denne vaskemaskine. 

En bruger skriver i en anmeldelse, at det er ”den bedste vaskemaskine vi nogensinde har haft”. Anmeldelsen fremhæver blandt andet, at vaskemaskinen selv doserer sæben, så det passer til tøjet. Desuden fremhæver brugeren at vaskemaskinen er meget lydsvag, som særligt er en fordel til vask om natten. 

Vaskemaskinen fra Siemens er altså meget populær blandt forbrugerne, som giver den topkarakter.  

En miljøvenlig vaskemaskine med en lydsvag motor

Denne vaskemaskine har en kapacitet på 10 kg., og den er derfor et godt match med den store familie, som skal vaske meget tøj i løbet af ugen. Der er god plads i maskinen, så der er mulighed for at vaske meget tøj ad gangen. 

Desuden har vaskemaskinen fra Siemens en meget kraftig motor, som er bygget til at holde i mange år. Hvis der opstår problemer med maskinen, er der inkluderet et 10 års motorgaranti i prisen. Der sidder altså teknikere klar til at kigge på maskinen, hvis den mod alt forventning skulle gå i stykker. 

Vaskemaskinen er også miljøvenlig. Den bruger nemlig 50% mindre strøm end anbefalingen for en energi vurdering på A. Desuden kan vaskemaskinen automatisk dosere vaskemiddel, så det passer til mængden af vasketøj. Dette sparer dig også penge i det lange løb. Du gør altså både noget godt for miljøet, men du sparer også penge med denne vaskemaskine.

Vaskemaskinen har også en fordelagtig funktion, der kaldes for AquaStop. Denne funktion sørger for, at der ikke opstår vandskader. Vaskemaskinen er bygget med en dobbeltvægtsforsyningsslange med en sikkerhedsventil, som beskytter mod vandskader.  

Smartphonefunktioner

Vaskemaskinen har en flot touchskærm, som blandt andet viser, hvor meget tid der er tilbage på den igangværende vask. På den måde er det let at skabe sig et hurtigt overblik over vasketøjet. 

Vaskemaskinen kan også styres fra din smartphone med appen Home Connect. Du kan altså sætte en vask i gang, også når du ikke er hjemme. Det giver en langt større frihed og fleksibilitet i hverdagen til at passe tøjvasken ind i programmet, selv når du er på farten.  

Det er også muligt at følge med i vasken fra sofaen af. På den måde behøver du ikke at gå ud til vaskemaskinen flere gange for at holde øje med, om programmet er færdigt. Appen viser dig, hvornår vasketøjet er klar.   

Derfor anbefaler vi den

 • Stor vaskekapacitet på 10 kg.
 • Vask tøjet når det passer dig med Home Connect
 • Miljø- og økonomivenlig vaskemaskine
 • En kraftig og lydsvag motor
 • AquaStop mod vandskader

Siemens WM14U840EU vs. Markedet

Denne vaskemaskine fra Siemens er en af de dyrere modeller i denne oversigt. Både forbrugerne og testorganisationerne er dog enige i, at vaskemaskinen er alle pengene værd.

Which.co.uk har kåret vaskemaskinen som det bedste køb med en scorer på 85%. Eksperterne i testpanelet var meget imponerede over, hvor god vaskemaskinen er til at vaske, rense og centrifugere tøjet. De roser særligt brugervenligheden på maskinen og muligheden for at bruge sin smartphone til at styre programmerne.  

Du får altså en effektiv vaskemaskine til pengene, som kan klare den store tøjvask, og som er nem at betjene. 

Specifikationer

 • Energimærke: A
 • Årligt energiforbrug: 143 kWh
 • Årligt vandforbrug: 11600 L
 • Centrifugeringsevne: B
 • Centrifugering: 1400 rpm
 • Restfugtighed: 53%
 • Vaskekapacitet: 10 kg.
 • Lydniveau vask/centrifugering: 46 dB/72 dB

3. Bosch SBD6ECX57E – populær opvaskemaskine fra Bosch

 • Brugerbedømmelse 4,7 ud af 5 stjerner – Google Shopping

Bosch SBD6ECX57E

Se priser og tilbud på Bosch SBD6ECX57E her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Blandt de forbrugere, der allerede har afprøvet produktet i deres hjem, er der ikke tvivl. Bosch SBD6ECX57E er en populær opvaskemaskine, som forbrugerne anbefaler. Blandt mere end 200 forbrugere på Google Shopping har opvaskemaskinen fået en bedømmelse på 4,7 ud af 5 stjerner.

Den støjsvage opvaskemaskine giver stor glæde blandt flere forbrugere. Forbrugerne nævner, at de er glade for de højdejusterbare skuffer, der tillader, at alle store gryde eller beskidte køkkenudstyr kan vaskes i maskinen. Så forbrugerne er ikke i tvivl: Den populære model er et hit i mange hjem. 

Design, der diskret passer ind i ethvert køkken

Den fuldt integrerbare opvaskemaskine fra Bosch, tillader at produktet diskret gemmes væk. Opvaskemaskinen kan integreres i en løsning uden håndtag. Med et let tryk på fronten åbnes opvaskemaskinen. Til trods for det manglende synlige display på fronten kan du stadig følge med i processen af din opvask. Opvaskemaskinen projicerer et tydeligt lysende display på dit køkkengulv. Projiceringen viser den resterende vasketid, og det program opvaskemaskinen er i gang med. 

Talrige programmer til en perfekt ren opvask hver gang 

Med talrige programmer kan du tilpasse opvaskemaskinens funktion til din opvask. Opvaskemaskinen giver dig mulighed for automatiske programmer, der tilpasser vand og temperatur til den specifikke vask. Med det automatiske program kan du spare på både energi og vand, til fordel for miljøet.

Hvis du ønsker at følge med i din opvask, se hvor lang tid, der er tilbage, hvor meget energi og vand, der anvendes, eller betjene opvaskemaskinen på afstanden, er det muligt med HomeConnect. Bosch SBD6ECX57E kan tilkobles wi-fi og via en app på din mobile enhed eller smartphone, kan du følge med i din opvask fra sofaen. HomeConnect app’en guider dig igennem den rette indstilling og programmering af opvaskemaskinen, for at du kan opnå den perfekte rene opvask hver gang. 

Bosch SBD6ECX57E vs. markedet

Sammenlignet med andre lignende produkter er Bosch SBD6ECX57E en opvaskemaskine af høj kvalitet. Opvaskemaskinen kan rumme store mængder af opvask til den store husstand – rummet kan tilpasses med højdejusterbare skuffer.

Opvaskemaskinen fra Bosch kan tilkobles WiFi og betjenes via en app på din mobile enhed på afstand. Du kan via app’en følge med i energi- og vandforbrug og aflæse den resterende vasketid. Med Bosch SBD6ECX57E får du en opvaskemaskine, der effektivt sørger for ren opvask uden generende støj. 

Fordele

 • Meget lydsvag
 • God rengøringsevne
 • Stor volumen
 • Talrige brugbare funktioner og programmer
Ulemper

 • Kunne have bedre tørreevne
 • Kurve og skuffer er en smule ustabile

Specifikationer

 • Energiklasse: D
 • Energiforbrug: 85 kWh 
 • Vandforbrug: 9,5 liter / cyklus
 • Vaskeevne-index: 1,121
 • Tørreevne-index: 1,061
 • Lydniveau: 42 decibel (klasse B)
 • Antal kuverter: 14 stk.
 • Timerfunktion: Ja
 • Type: Fuldt integrerbar
 • Farve: Leveres uden front
 • Materiale: Rustfrit stål
 • Højde: 87 cm
 • Bredde: 60 cm
 • Dybde: 55 cm

4. Beko EWTV9716XSPT – Bedste billige vaskemaskine med fjernstyring

 • 63% bedømmelse hos Forbrugerrådet Tænk
 • 9kg kapacitet 
 • Budgetvenligt valg 

Beko EWTV9716XSPT – budgetvenlig vaskemaskine med fjernstyring 

Se priser og tilbud på Beko EWTV9716XSPT her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Om

Skal det være nemt og enkelt at klare vask af tøj og sengetøj, skal du købe en af de nye maskiner på markedet som denne model fra Beko. 

Vaskemaskinen kan fjernstyres, så du kan igangsætte vask, når du er på afstand fra hjemmet. Dermed undgår du ophobning af store mængder vasketøj, når du kan vaske tøj, selvom du ikke er hjemme. Det eneste du skal forholde dig til med fjernstyret vask, er at vælge tidspunkt for igangsættelse og hænge vasketøjet op.

Beko maskinen er designet til husstande på 4 personer. Der er plads til i alt 9kg tøj og sengetøj. 

Af Elgigantens kunder anmeldes maskinen med 4,2/5 stjerner. 

Skarp pris på velfungerende og brugervenlig vaskemaskine

Forbrugerrådet Tænk beskriver maskinen med følgende resumè: ”Er budgettet ikke så stort, er denne vaskemaskine fra Beko en mulighed. Den vasker fint og er blandt de bedste, når det gælder skylning”. Det er primært lyden omkring centrifugering, der giver testpanelet hos Forbrugerrådet Tænk grund til at trække vaskemaskinen ned i bedømmelse.

For mange mennesker har det stor betydning at kunne købe hårde hvidevarer til skarpe priser. 

Fra tid til anden vil der være brug for at udskifte vaskemaskine, når den gamle er blevet for ineffektiv, eller når den er for strømforbrugende i forhold til gevinsten ved at købe en moderne maskine. 

Beko EWTV9716XSPT hører til i Energiklasse B. For dig med en ældre vaskemaskine kan Beko maskinen være det rette valg. Du får en velfungerende maskine, der kan være med til at spare på strømforbruget sammenholdt med dén maskine af ældre dato, som du har nu. 

Fritstående og frontbetjent 

Vaskemaskinen fra Beko er lavet med frontbetjent panel, som er den model, de fleste forbrugere foretrækker. Den egner sig til at stå frit. Det kan være på badeværelset, i en kælder eller i den store entré. 

Beko EWTV9716XSPT er skabt i et stilrent og tidløst design. Den er gennemgående hvid og har en låge i gråt look. 

Dette design gør det muligt at integrere Beko maskinen i både det moderne hjem, det minimalistiske samt boligen, der har en personlig eller kreativ indretning. 

Det er let for enhver at indstille maskinen til at køre det ønskede program. Der er brugervenligt panel øverst på maskinens front, som giver dig et godt overblik over de mange forskellige programmer. På skærmen til højre kan du se tid for program, og du kan løbende holde øje med, hvilket stadie vaskemaskinen arbejder på. 

Smart og energibesparende dampfunktion 

Har du smukke uldtrøjer? Eller vil du minimere omfanget af længerevarende vaske i løbet af ugen? 

Du kan være med til at spare på energien ved at købe en vaskemaskine som Beko EWTV9716XSPT, der har dampfunktion. Denne funktion renser dit tøj i dybden, da dampen er i stand til at trænge ind til fibrene i tøjet. Herved frigøres støv og partikler, og tøjet bliver rent og lugtfrit igen. 

Dampprogrammet giver dig mere effektiv og skånsom vask af dit tøj. Det er en fornuftig måde at vaske på, når elregningen skal holdes i bund, og du samtidig vil sikre dig høj hygiejne om dit dyre eller specialdesignede tøj. 

Derfor anbefaler vi den

 • Nem at integrere
 • Mange forskellige programmer (herunder uldprogram)
 • Frontbetjent 
 • Energiklasse B
 • Dampfunktion 

Beko EWTV9716XSPT vs. markedet

Det særlige ved Beko EWTV9716XSPT er kombinationen mellem den gode pris, det moderne design og den betydningsfulde egenskab med at kunne fjernstyres. Du får en effektiv vaskemaskine, som kommer til at gøre en stor, positiv forskel for dig i hverdagene fremover. 

Specifikationer 

 • 1400 omdrejninger pr. minut
 • Indikator for resttid
 • Kulfri motor
 • Justerbare fødder 72kg

5. Bosch WAY32899SN – Miljørigtig og effektiv pletbekæmpelse

bosch-vaskemaskine-way32899sn.jpg

Se priser og tilbud på Bosch WAY32899SN her:

i samarbejde med PriceRunner

 

 

Leder du efter en vaskemaskine, der både er effektiv og energivenlig, er Bosch WAY32899SN svaret. Maskinen har avancerede funktioner, der holder forbruget af strøm og vaskepulver på et minimum, samtidig med at du får en grundig og effektiv vask. Med hele 9 kilos kapacitet er der rigeligt med plads til at vaske tøj for hele familien eller flere uger frem.

De mange positive brugeranmelder fremhæver især maskinens lave støjniveau og de mange indstillinger, der er nemme at justere, så tøjet for den optimale vask.

Vælger automatisk de rigtige indstillinger

Med denne maskine behøver du ikke bekymre dig om doseringen af vaskemiddel. Den er nemlig udstyret med en smart doseringsassistent, der hjælpe med at sikre den rette mængde vaskemiddel – til gavn for miljøet og din pengepung.

Rødvinspletter på skjorten eller mudder på børnenes sportstøj? Det indbyggede pletfjerningsprogram kan fjerne hele 16 af de mest normale plettyper, så du ikke risikerer at skulle vaske to gange, fordi der gemte sig en genstridig plet.

Udover de automatiske funktioner kommer Bosch WAY32899SN med et hav af forskellige indstillinger, blandt andet et hurtigt program, der vasker dit tøj på kun et kvarter! Til de mere skånsomme vaske kan der bl.a. vælges et allergivenligt program, eller temperaturen og vandforbruget kan sænkes.

Vaskemaskinen har et stort og tydeligt display, så det kræver ikke at du læser særligt grundigt i manual for at kunne betjene den optimalt.

Støjsvag vask

Med sin hurtige vasketid og store kapacitet er der tale om en yderst effektiv vaskemaskine. Men det betyder ikke at den bulder og brager derud som mange andre modeller. Tværtimod. Den unikke EcoSilence motor er designet til at være så stille som muligt, så sætter du en vask over til om natten, er der ingen risiko for at få søvnen spoleret.

Motoren kommer endda med 10 års garanti. Og så har vaskemaskinen energimærket A, der er det mest energivenlige.

Specifikationer:

 • Energiklasse A
 • Årligt energiforbrug: 152 kWh/år
 • Årligt vandforbrug: 11.220 liter
 • Tromevolumen: 65 liter
 • Vaskekapacitet: 9 kg
 • Centrifugeringsevne: A
 • Lydniveau vask/centrifugering: 47 dB/73 dB
 • EcoSilence motor med 10 års garanti

6. MIELE WSG363WCS – testvindende vaskemaskine hos Forbrugerrådet Tænk 

 • Kåret med titlen som ”bedst i test” Hos Forbrugerrådet Tænk, februar 2021
 • 4,5/5 stjerner hos Waschmaschine.net (oktober, 2020)
 • Kapacitet på 9kg

MIELE WSG363WCS – testvindende vaskemaskine hos Forbrugerrådet Tænk 

Se priser og tilbud på MIELE WSG363WCS her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

7.499,00 DKK

Om

Vil du have en af markedets bedste vaskemaskiner, der både er energibesparende, effektiv og brugervenlig, skal du vælge MIELE WSG363WCS. I februar 2021 er den blevet kåret som samlet testvinder i den store produktanmeldelse af Forbrugerrådet Tænk. Her beskrives MIELE WSG363WCS med følgende resume: ”Rigtig god vaskemaskine, der vasker og centrifugerer godt, og som er hurtig til at klare vasken sammenlignet med mange af de andre modeller i testen. Det er en af testens mest støjsvage vaskemaskiner – både under vask og centrifugering”.

I den store test af de bedste vaskemaskiner på markedet er MIELE WSG363WCS dén model, som lever op til alle bedømmelseskriterier hos testpanelet. De har fokus på både energivenlighed, brugervenlighed, design, funktioner og støjniveau. 

Specialfunktioner, der letter din hverdag 

MIELE WSG363WCS er skabt til det fortravlede karrieremenneske og børnefamilien, hvor der er brug for at kunne vaske både økonomisk, smart og fleksibelt. Med fremskudt-start funktionen kan du indstille din vaskemaskine til at begynde på et bestemt tidspunkt. Dermed slipper du for at komme hjem til krøllet tøj, der har ligget i vaskemaskinen gennem hele dagen. 

Det har stor betydning for levetiden på din vaskemaskine, at den er udstyret med en kulfri motor. MIELE WSG363WCS er skabt med én af de bedste motorer til formålet, der har høj ydeevne. Vaskemaskinen kan køre med op til 1400 omdrejninger i minuttet, hvilket det kun er de bedste og nyeste modeller på markedet, der evner. Du kan selv være med til at forlænge levetiden på vaskemaskinen fra Miele ved at gennemføre rensning af tromlen. Der er specialprogram til dette, så du hele tiden kan vaske med hygiejnen i top.

Foruden specialprogrammer og betydningsfulde funktioner kan du også se frem til en støjsvag maskine, når du vælger MIELE WSG363WCS. Den har et maksimum støjniveau på 68dB (hvilket svarer til en gennemsnitlig samtale mellem 2 mennesker). 

Mærk besparelsen i forhold til både vand- og elforbrug

Der er god fornuft i at vælge hårde hvidevarer, der er klassificeret i Energiklasse A. Selvom det her og nu er de maskiner, som ligger højest i pris, så er det samtidig det mest økonomisk, fornuftige valg for dig på længere sigt. Det er maskiner som MIELE WSG363WCS, der forbruger mindst strøm. Du kan se frem til en lavere elregning hvert år, hvilket får stor betydning for børnefamilien, hvor der er brug for at kunne vaske flere gange om dagen. Hvor andre vaskemaskiner har en vandforbrug, der ligger over 50L pr. vaskecyklus, er det anderledes med den testvindende vaskemaskine fra Miele. Den bruger 48L, så du også kan spare på vandforbruget. 

Du kan selv være med til at bestemme, hvor meget el og vand MIELE WSG363WCS bruger. På det brugervenlige og overskuelige panel på fronten af maskinen kan du se, hvor mange liter vand der anvendes, og hvor lang tid et program varer. 

Derfor anbefaler vi den

 • Lav restfugtighed på vasket tøj på 53%
 • Funktionelt hurtigprogram der opfrisker tøj på 20min 
 • Støjsvag 
 • Tromlerenseprogram 
 • Aqua Stop
 • Betjeningspanel med symboler 

MIELE WSG363WCS vs. markedet

Alle funktioner på den testvindende vaskemaskine fra Miele er skabt til at minimere både el- og vandforbrug og samtidig give dig mere tid tilovers, som du kan bruge med venner eller familie fremfor praktiske opgaver. Takket være en lav restfugtighed på 53%, går det hurtigere for tøjet med at blive tørt, når det først er hængt op. Du kan på dén måde klare flere vaske på én dag. 

Specifikationer 

 • Kulfri motor 
 • Energiklasse A
 • ECO program 
 • Stilrent design 
 • Mulighed for jordstik
 • Forventet vandforbrug pr. vaskecyklus: 48L

7. LG W4WV712S1W – god til den store familie

 • Bedømt til 4,8 af forbrugerne på LG.com
 • Bedømt til 4,9 af forbrugerne på Whiteaway

LG W4WV712S1W

Se priser og tilbud på LG W4WV712S1W her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

6.999,00 DKK

 

Hvis du leder efter en utrolig effektiv vaskemaskine, som skal kunne lidt udover det sædvanlige, så er denne vaskemaskine fra LG et perfekt match. Denne maskine klarer sig fantastisk i test, og de mest roste egenskaber er bl.a. den nytænkte dampfunktion og brugervenlige betjening. Du kan spare mange penge i el, hvis du vælger denne model til dit bryggers. Den får et B-mærke på energimærkeskalaen, så den er i den høje ende af skalaen.

LG har skabt en kanon vaskemaskine, hvor forgængeren er blevet kåret til testvinder i vaskemaskine test hos svenske Råd & Rön. De roser den enorme kapacitet, som lyder på hele 12 kg. Her er der altså mere end rigeligt plads til selv de største børnefamilier, der kan få rent tøj på blot 30 minutter, hvis maskinens hurtige vaskeprogram vælges.

Den nye udgave har også fået et smart Wi-Fi system med SmartThingQ. Så kan du fjernbetjene vaskemaskinen via din telefon eller downloade ekstra vaskeprogrammer.

Kulfri motor med fantastisk dampfunktion
LG har tænkt over det meste ved denne vaskemaskine, der først og fremmest er udstyret med en kulfri motor, hvilket giver maskinen længere holdbarhed på lang sigt. Direct Drive-motoren er placeret direkte på maskinens tromle, hvilket også er med til at skabe en holdbar løsning, der holder i mange år – og LG yder hele 10 års garanti på deres motor.

Udover, at dit tøj naturligvis bliver skinnende rent, så kan du bruge den indbyggede dampfunktion til fx at gøre krøllet tøj mindre krøllet, ligesom dampen kan tilsættes under vask for et mere effektivt vaskeresultat. Alle funktioner styres let ved hjælp af det overskuelige LED-display, der gør det til en brugervenlig maskine i det daglige.

Til sidst udmærker netop denne model sig ved at have et såkaldt Smart Diagnosis system, der kan gennemsøge maskinen for fejl og mangler. Dermed kan du blive klogere på eventuelle problemer, hvis du ikke selv kan lokalisere fejlen. Dette er også særdeles brugbart, hvis du skal kontakte LGs servicecenter, da de således ved nøjagtigt, hvad de skal gøre ved din maskine.

Fordele:

 • Energiklasse B
 • LED-display
 • Vaskekapacitet på 12 kg
 • 10 års garanti
Ulemper:

 • Larmer lidt under centrifugering

Specifikationer:

 •  Energiklasse B
 • Energiforbrug pr. 100 vaskecykler: 62 kWh
 • Vandforbrug pr. vaskecyklys: 57 liter
 • Omdrejninger: 1400 pr. minut
 • Restfugtighed: 44 %
 • Lydniveau vask/centrifugering: 53 dB/71 dB
 • Vaskekapacitet: 12 kg
 • Kulfri motor med 10 års garanti

8. LG FV90VNS2QE – energivenlig vaskemaskine med wi fi

 • Kåret med 66% i bedømmelse af Forbrugerrådet Tænk (februar, 2021)
 • 4,5/5 stjerner hos Elkjop.no
 • Kan fjernstyres via LG SmartThinQ app 

LG FV90VNS2QE – energivenlig vaskemaskine med wi fi

Se priser og tilbud på LG FV90VNS2QE her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Om

Det er type og omfang af programmer samt miljøvenligheden, der har størst betydning for os, når der skal købes ny vaskemaskine. LG FV90VNS2QE er det perfekte valg for dig, der vil have en moderne, højtydende og funktionel maskine, der skal være smidig og fleksibel at bruge. 

Vaskemaskinen er i Energiklasse A, så du kan se frem til årlige besparelser på elregningen sammenholdt med de ældre modeller fra lavere energiklasser. 

LG FV90VNS2QE er skabt til at imødekomme den moderne forbrugers ønsker og behov. Der er et stort omfang af programmer, så du kan vælge rensning eller vask, der matcher tøjets materiale og dets tilstand. Der er program til rensning, og der er program, som er skabt til at minimere vand- og elforbrug uden at forringe vaskeevnen. 

Gør tøj rent og hygiejnisk på miljøvenlig manér 

Takket være de mange specialprogrammer på LG FV90VNS2QE kan du friske tøj op, rense det i dybden og vaske det, så du både glæder familien og miljøet. Der er Steam+ funktion, der er det velfungerende dampprogram. Programmet er ideelt til det porøse tøj, der er lavet af fine materialer såsom silke eller uld. Dampen renser og frigør støvpartikler fra fibrene, så du slipper for at skulle have dine betydningsfulde beklædningsgenstande på renseri. 

Lider du selv af husstøvmideallergi, eller vil du være med til at skåne dine børn mod at udvikle overfølsomheder i fremtiden, er Steam+ funktionen ekstra værdifuld. Specialprogrammet kan fjerne op til 99% af alle mikropartikler, der er årsag til allergiske reaktioner. 

Foruden det populære og eftertragtede dampprogram er der også et ECO program samt et program til hurtigvask. Alle programmer er med til at minimere vand- og elforbrug. Det er ikke altid nødvendigt at vaske tøj i dybden, når det drejer sig om at fjerne lidt smuds fra jord eller friske det op. 

Bedste vaske- og skylleevne (Forbrugerrådet Tænk)

Hos Forbrugerrådet Tænk er der lagt vægt på LG vaskemaskinens egenskaber i forhold til at vaske og skylle. LG FV90VNS2QE beskrives af det respekterede og velrenommerede testmagasin som den bedste vaskemaskine i forhold til vaske- og skylleegenskaber sammenholdt med de mange andre højkvalitetsmaskiner i den store testanmeldelse. Disse egenskaber har stor betydning for husstanden, hvor der vaskes tøj eller sengetøj hver dag, og hvor det er vigtigt, at alle mikropartikler fjernes. 

Selvom du vælger et af de højeffektive vaskeprogrammer, der kan skylle, vaske og slynge tøj på under 45 minutter, skal du ikke bekymre dig om slid på tekstilgenstandene. Der er 3D dyser i tromlen, der skåner tøjet på grund af de særlige udformninger af hullerne med bløde og afrundede kanter. 

Derfor anbefaler vi den

 • Mange specialprogrammer (herunder antikrølleprogram og pletfjerningsprogram)
 • Steam+ funktion 
 • TurboWash 
 • Energiklasse A
 • Godt valg for dig med allergi

LG FV90VNS2QE vs. markedet

Med den alsidige og moderne vaskemaskine fra LG kan du igangsætte vaske på afstand, så tøjet er rent og færdigslynget til, når du kommer hjem. Når du køber maskinen fra LG, får du adgang til SmartThinQ appen, der frit kan downloades til din smartphone eller tablet. Du slipper for at skulle vente med at vaske tøj til de tidspunkter, hvor du befinder dig i hjemmet, når du igangsætter maskinen, og når den er færdig igen. Tøj bliver krøllet, hvis det får lov at ligge i sammenkrøllet tilstand, når det er fugtigt. Du kan indstille LG FV90VNS2QE til at starte på et bestemt tidspunkt, så du kan hænge det renvaskede tøj op, når du kommer hjem.

Specifikationer 

 • 9kg kapacitet 
 • 68L tromle 
 • 3D dyser for minimerer slid på tøj
 • Mulighed for integrering med tørretumbler 
 • Fjernstyring via wi fi

9. AEG L7WDB861G – Vask og tørring i én maskine

Se priser og tilbud på AEG L7WDB861G her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

4.669,00 DKK

Til jer der ikke nødvendig har plads i lejligheden eller bryggerset til både en vaske- og en tørremaskine, er denne kombinerede maskine fra AEG ideel. Med en vaskekapacitet på 8 kilo halter denne model ikke langt efter de dedikerede vaskemaskiner, og så har du ovenikøbet mulighed for at tørre op til 4 kilo tøj efterfølgende.

Den unikke ProSense teknologi, som firmaet selv har udviklet, sikrer dig mod at overvaske dit tøj. Maskinen vejer dit tøj, så har du en mindre vask, end du plejer, justeres energiforbrug og tid automatisk. Du undgår dermed at skade dit tøj ved at vaske det for meget, samtidig med at du sparer både vand og strøm.

Teknologi der imponerer

AEG L7WDB861G har en effektiv centrifugeringsevne, samtidig med at dens energiforbrug på 1070 kWh om året er et af de laveste på markedet.

Du kan trygt putte selve dit fineste tøj i denne vaskemaskine. Den ekstra store Protex tromle har et særligt mønster, der beskytter dit tøj, så det ikke sætter sig fast undervejs i vasken.

Når tøjet skal tørre, er der flere forskellige tørreprogrammer at vælge imellem. NewOutdoor programmet egner sig specielt til regntøj, sportstøj og vandtætte jakker, da det vedligeholder tøjets yderste lag og dermed sikrer dets vandtæthed, så du ikke bliver gennemblødt næste gang, du bevæger dig udenfor.

Som det fremgår, har denne maskine masser af funktioner. Det går dog på ingen måde ud over brugervenligheden, da mange af dem fungerer ganske automatisk. Mange af de yderst positive brugeranmeldelser fremhæver da også den nemme betjening og de mange funktioner, ligesom den hurtige tørretid får rosende ord med på vejen.

Spar tid, penge og plads

Modelnavnet L7WDB861G ligger måske ikke så godt på tungen, men til gengæld passer maskinen glimrende ind i de fleste hjem med sin relativt kompakte størrelse. 597 mm i bredden, 547 mm i dybden og 848 mm i højden fylder maskinen, og producenten AEG har endda stadig fået plads til en stor tromle samt et klart og tydeligt display.

Den smarte ÖKOInverter-motor giver en effektiv vask uanset indstillinger og kommer med en 10 års tryghedsgaranti. Så der er tale om en investering, du vil kunne have glæde af mange år frem.

Specifikationer:

 • Energiklasse: E (A inden de gamle regler)
 • Årligt energiforbrug: 1070 kWh
 • Årligt vandforbrug: 19.400 liter
 • Centrifugering: 1.600 omdrejninger/min.
 • Vaskekapacitet: 8 kg
 • Tørrekapacitet: 4 kg
 • Lydniveau vask/centrifugering: 51 dB/76 dB

10. AEG L7FBM862E

 • God anmeldelser hos forbrugerrådet Tænk
 • Effektiv maskine

AEG L7FBM862E

Se priser og tilbud på AEG L7FBM862E her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

5.749,00 DKK


Med AEG L7FBM862E får du en vaskemaskine med en imponerende vaskekapacitet på hele 8 kilo. Dette er meget passende til den gængse danske familie på 4-5 personer. Denne vaskemaskine er blevet testet af det danske
Forbrugerråd Tænk, som har givet gode anmeldelser til denne model.

Hos Forbrugerrådet Tænk, er de især begejstrede for maskinens vaskeevne og effektive centrifugering, som klart er nogle af de vigtigste pointer, når det gælder de bedste vaskemaskiner på markedet.

Med denne model er du også sikret et meget lavt energiforbrug, eftersom modellen her er placeret i den absolutte top, energiklasse A.
Udover det lave energiforbrug, får du også et meget lavt vandforbrug.

Motor med effektiviteten og holdbarheden i top

Tørretumbleren i maskinen er udstyret med en ÖKOInverter motor, som kan sikre en motor der er ekstremt effektiv og holdbar. Selve vaskemaskinens lydniveau er blot på 51 dB ved vask.

Med denne model får du innovative funktioner som f.eks. Pro- og PlusSteam. Disse kan enten opfriske dit tøj uden at skulle køre et fuldt vaskeprogram, eller du kan afslutte vaskeprogrammet med at dampe tøjet.

Stort udvalg af vaskeprogrammer

Denne fremragende model fra AEG tilbyder et stort udvalg af vaskeprogrammer, til ethvert af tøjets behov. Sportstøj, bomuld, finvaske, uld eller silke er blot nogle af de programtyper der kan findes på denne maskine.

Med systemet udskudt start, kan du altså indstille maskinen til at starte på et senere udvalgt tidspunkt.

Den smarte ProTex tromle gør det muligt at få vasket tøjet meget skånsomt. Tromlen er nemlig blevet forsynet med nogle specielle mønstre, som er med til at give tøjet mere plads til at bevæge sig rundt.

TimerSaver og Eco-funktionen, giver en mulighed for at kunne kontrollere hvilken hastighed tøjet skal vaskes på. Disse funktioner er med til at give et mere miljø- og energivenligt resultat.

I forhold til sikkerheden så er der en installeret børnesikring, som låser lågen og betjeningspanelet ved vask.

Intelligente overvågningsprogrammer

Med systemet Fuzzy-Logic vil vaskeprocessen blive overvåget, så det valgte vaskeprogram bliver optimeret. Denne funktion sørger for at vasketøjet vil blive meget renere.

Med StainPlus, bliver pletfjerningsprocessen også optimeret fuldstændigt. Også skumdannelsen bliver overvåget konstant. Såfremt skumdannelsen bliver for stor, vil maskinen selv indlægge en pause, så mængden af skum kan blive nedsat igen.

AEG’s Aqua-Control beskytter også mod vandskader. Med en indbygget dobbelt tilløbsslange, og derudover et overløbsbeskyttelsessytem, som beskytter modellen mod eventuelle vandskader.

Mål

 • Vægt: 73,5 kilo
 • Dybde: 57,1 centimeter
 • Højde: 85 centimeter
 • Bredde: 60 centimeter

Specifikationer

 • Type: Frontbetjent vaskemaskine
 • Energiklasse: C (A+ inden de nye regler)
 • Kapacitet: 8 kilo
 • Centrifugeringsevne: A
 • Centrifugering: 1600 omdrejninger i minuttet
 • Årligt vandforbrug liter: 10999 liter/år
 • Årligt energiforbrug kWh: 137 kWh/år
 • Lydniveau ved vask dB(A): 51 dB

Lidt om de relevante faktorer, når du skal vælge din nye vaskemaskine…

Efter denne grundige liste over de bedste vaskemaskiner på markedet sidder du sikkert nu og tænker: Hvad er det egentlig, jeg skal holde øje med, når jeg skal finde den rette, nye vaskemaskine? Her er der mange forskellige faktorer, der kan komme i spil, og disse afhænger i høj grad af dig og den husstand, som vaskemaskinen skal fungere i. Det kan være, at økonomien i projektet vejer meget højt, da pengene måske ikke lige er til testens dyreste maskiner – hvor andre måske vil have det bedste af det bedste, når det kommer til brugervenlighed og effektivitet og gerne vil betale ekstra for dette. Uanset hvad, så vil vi gerne komme lidt ind på de forskellige faktorer, der kan være relevante for dit nye indkøb!

Energimærkningens og din elregning

Den såkaldte ”energimærkning” er en skala, der går fra E til A+++, hvor sidstnævnte er den højeste og bedste energimærkning, som en vaskemaskine kan få. Energimærkningen er et udtryk for vaskemaskinens evne til at lave din strøm om til brugbar energi under vask – med andre ord et pejlemærke for vaskemaskinens effektivitet. Her er det vigtigt at fremhæve, at en maskine med en høj energimærkning sagtens kan bruge rigtig meget strøm, da det afhænger af den måde, hvorpå du vælger at vaske dit tøj. A+++ er dermed ikke altid lig med en større besparelse – medmindre du benytter maskinen helt optimalt!

Energimærkningen er helt nøgternt maskinens effektivitet per kilo vasket tøj, hvor det naturligvis er nemmest for større vaskemaskiner at få de højere energimærkninger. Til gengæld gælder det, som nævnt før, at du skal bruge maskinen optimalt for at opnå den besparelse, som energimærkningen antyder. Det vil sige, at en maskine med stor kapacitet skal fyldes helt op, hvis den skal opfylde den energimærkning, som den har opnået!

Maskinens vandforbrug

Et normalt vandforbrug for en gennemsnitlig vaskemaskine ser således ud:

 • En maskine med kapacitet på 3-5 kilo tøj kræver omkring 40 liter vand pr. vask
 • En maskine med kapacitet på 6-7 kilo tøj kræver omkring 45 liter vand pr. vask
 • En maskine med kapacitet på 8 kg tøj kræver omkring 56 liter vand pr. vask

Her er det særligt værd at bemærke det relativt store spring mellem maskinerne med en kapacitet på 7 og 8 kilo – det kan altså koste omkring 11 liter vand ekstra for en normal vask i en 8 kilos maskine! Omvendt er springet mellem en 5 kilos maskine og en 7 kilos maskine kun 5 liter, hvilket i denne sammenhæng må siges at være relativt lavt. Derfor bør du altid vurdere, hvorvidt du virkelig har brug for en vaskemaskine med høj kapacitet, hvis du egentlig mest vasker mindre vaske. Med andre ord: Du skal vælge maskine ud fra dine reelle behov – ikke ud fra de tekniske specifikationer!

Fastsæt dine behov og find den bedste maskine

Der er ingen facitliste i forhold til, hvilken vaskemaskine der er den bedste til din husstand – hverken i forhold til effektivitet, pris eller design. Dette er i høj grad op til en individuel vurdering, som skal laves ud fra dine behov. F.eks. skal du ikke prioritere pladsbesparing, hvis du har en kæmpe bolig, hvor plads ikke er et problem, ligesom du ikke skal købe en meget dyr maskine, hvis din økonomi ikke er til det. Der findes mange fornuftige vaskemaskiner i middelklassen, som rigtig ofte kan fås til en fornuftig pris – pris og kvalitet hænger ikke altid sammen!

Vi vil dog gerne sende dig godt afsted med nogle afsluttende råd til de faktorer, som du bør vælge ud fra, hvis du vil have en fantastisk vaskemaskine:

 • Energimærkning: Led efter en vaskemaskine, der har en fornuftig energimærkning, således at du kan spare på strømmen hver dag. Her bør du ikke bruge mange tusind kroner på at opgradere fra A++ til A+++ – forskellen er i virkeligheden ikke så stor!
 • Vandforbrug: Gå efter en vaskemaskine, der har så lavt et vandforbrug pr. vask som overhovedet muligt!
 • Kapacitet: Find en vaskemaskine, der har den kapacitet, som du reelt set har brug for. Hvis du af og til har brug for en stor kapacitet, så led efter en maskine med mængdeautomatik, der kan vurdere, hvor meget tøj du vasker. Dermed kan du ofte vaske mindre tøj i en stor maskine – uden at betale alt for meget oveni.
 • Indkøbspris: Gå efter en vaskemaskine, der er indenfor dit budget. Nogle maskiner koster simpelthen for meget i forhold til, hvad du egentlig får for dine penge – og af netop denne grund kan man ikke altid sætte lighedstegn mellem en dyr maskine og en god maskine. Ofte vil du finde ud af, at du betaler mere for et lækkert design eller en specifik fabrikant – her kan det være en god ide at lede efter en billigere maskine med de samme specifikationer!

Vi håber, at denne vaskemaskine test har været med til at gøre det lettere for dig at vælge din nye vaskemaskine – det har været en fornøjelse at gennemgå testresultaterne for dig! En facitliste findes ikke, men du går bestemt ikke galt i byen, hvis du vælger en vaskemaskine fra vores top 7 liste; gennemtestede og testvindende vaskemaskiner, der simpelthen bare er de bedste i 2021!

Se også denne artikel på forbrugsguiden.dk: Vaskemaskine Test 2020 – Se de bedste vaskemaskiner ifølge eksperterne


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået 

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.


BOSCH vaskemaskine med frontbetjening

En vaskemaskine er perfekt i alle huse, hvor der vaskes tøj både ugentligt, men også dagligt. Denne vaskemaskine fra BOSCH er frontbetjent, og er derfor super let at betjene.
Modellen hedder ActiveWaterTM Plus for at symbolisere, hvor aktiv og effektiv den er til at vaske.

Vaskemaskinen kommer i hvid, som er en meget neutral farve, der let passer ind i alle hjem. Derudover er den energiklasse A, hvilket vil sige, at den har det lavest mulige forbrug. Centrifugeringsevnen er på B, hvilket betyder, at den er anden bedst til at centrifugere tøjet. Vaskemaskinen fra BOSCH tager nemlig hele 1400 omdrejninger per minut, og derfor er der ikke en særlig lang tørringstid, efter tøjet et kommet ud af vaskemaskinen.

I denne slags vaskemaskine fra BOSCH er motortypen en kulfri motor, dette sikrer vaskemaskinen en meget længere levetid, end hvis den var installeret med den traditionelle motor. En kulfri motor er også med til at gøre vaskingen af tøjet mere støjfri, det vil sige, at ens vaskemaskine ikke står og larmer, mens den vasker eller centrifugerer.

ActivewaterTMPlus tilbyder mange forskellige slags vaske, i én og samme maskine

Når man skal vaske, har vaskemaskinen kapacitet til at vaske hel 8 kg. Vaskemaskinen tilpasser automatisk sit vandforbrug, alt efter hvor meget tøj der er i maskinen, og hvilken slags tekstil det er.

Man kan også selv få lov til at styre, hvilke programmer den skal køre. Der er 10 forskellige specialprogrammer, som kan vælges imellem. Herimellem kan man også vælge nogle meget korte programmer, til hvis man har rigtig travlt, eller bare hurtigt skal have noget vasket, som man måske glemte dagen før.

Vaskemaskinen er selvfølgelig også børnesikret, så der er fuldt ud garanti for, at de små børnefingre ikke uheldigvis kommer til at sidde i klemme i lågen.

Vaskemaskinen er udstyret med en el ledning, så den kan kobles på el via stikkontakt. Ledningen er 160 cm og giver derfor god mulighed for at kunne nå en stikkontakt. Stiktypen er Schokustik med jord, hvilket er en meget almindelig stiktype, som generelt findes i de fleste hjem.

Målene på selve maskinen er 848 mm x 598 mm x 590 mm og vaskemaskinens dybde med åben dør er 1.030 mm. Vaskemaskinen er også højdejusterbar med 1,20 cm. Derudover er tromlevolumen 63 l.

Vaskemaskinens dør er hægtet på via dørhængsler i venstre side.


LG FH6G1BCH2N

 • 4.5/5 brugeranmeldelse hos pricerunner.dk
 • Bedste køb hos which.co.uk
 • 9.1/10 hos reevoo.com

LG FH6G1BCH2N – lydsvag vaskemaskine med gode funktioner

Denne vaskemaskine fra LG har modtaget gode anmeldelser fra which.co.uk, som har kåret maskinen til det bedste køb med en testscore på 89% ud af 100. De er særligt begejstrede for vaskemaskinens evne til at vaske tøjet for snavs og skidt. Faktisk scorer vaskemaskinen topkarakterer i rengøring af tøjet og brugervenligheden. Desuden fremhæver de i testen, at vaskemaskinen er mere lydsvag end andre maskiner.  

Brugerne på pricerunner.dk er også meget tilfredse med vaskemaskinen. Her giver de vaskemaskinen gode anmeldelser med en samlet scorer på 4.5 ud af 5 stjerner. Brugeranmeldelserne viser altså også, at denne vaskemaskine er i topklasse. 

En tørre-vaskemaskine med plads til meget tøj

Med denne vaskemaskine fra LG får du muligheden for at klare tøjvasken på færre vaske. Maskinen kan rumme en vaskekapacitet på op til 12 kg. Du kan altså hurtigt vaske familien beskidte tøj i den store vaskemaskine. Maskinen passer også særligt godt til den store børnefamilie, som har meget tøj, der skal vaskes. 

I det lille hjem kan det desuden være svært at få plads til både vaskemaskine og tørretumbler. Denne maskine inkluderer en kombination af vaskemaskine og tørretumbler i én og samme maskine. Den er derfor ideel til dig, som ønsker begge dele, men som har svært ved at finde plads. 

Vaskemaskinen er desuden også god til at slynge vasketøjet, så der ikke er meget restfugt i tøjet efter vasken. Maskinen kan centrifugere op til 1600 omdrejninger i minuttet, og den har en restfugtighed på 44%. Det betyder altså, at tøjet tørrer hurtigere, når det kommer på tøjsnoren eller i tørretumbleren.   

Vaskemaskinens funktioner

LG har lavet et innovativt system, som gør det muligt at tilkoble vaskemaskinen til WiFi. På den måde kan du bruge både iPhone og Android telefon til at styre vaskeprogrammerne, uanset hvor du befinder dig. Det gør det nemmere og langt mere fleksibelt at få vasket det snavsede tøj.

LG opdaterer årligt vaskeprogrammerne til mobilerne, så du kan hente op til 20 vaskeprogrammer. Desuden kan funktionen Smart Diagnose hurtigt scanne maskinen for at lede efter tekniske fejl eller problemer. 

Vaskemaskinen har også en True Steam funktion, som er særligt god til børn og sart hud. Dampfunktionen kan fjerne allergener fra tøjet, og desuden kan dampen glatte tøjet pænt ud. 

Endnu en fordel er, at motoren er meget lydsvag, så du ikke bliver generet af lyden, mens tøjet bliver vasket. Det kan være en fordel, hvis du bor i en opgang, eller hvis du ønsker at vaske tøj om natten. Motoren er også meget solid og holdbar, men skulle der ske noget med motoren, har du 10 års motorgaranti.  

Derfor anbefaler vi den

 • Vaskekapacitet op til 12 kg.
 • Vaske-tørremaskine i én
 • Styr vaskeprogrammerne fra din smartphone
 • Damper fjerner allergener og udglatter folder på tøjet

LG FH6G1BCH2N vs. Markedet

Sammenlignet med andre vaskemaskiner i denne oversigt ligger vaskemaskinen fra LG i den dyre ende. Du får dog også en god vaskemaskine for pengene, som klarer sig godt i tests og anmeldelser. Brugerne fra Reevoo.com er særligt begejstrede for den lydsvage vaskemaskine, som de giver en score på 9.7 ud af 10. De er desuden også glade for vaskemaskinens funktioner, som de giver en score på 9.5 ud af 10. Her bliver dampfunktionen og vaskeprogrammerne til mobilen særligt fremhævet som gode funktioner. 

Hvis du ønsker en lydsvag vaskemaskine, der effektivt kan rengøre det beskidte tøj, er denne vaskemaskine fra LG altså et godt bud.  

Specifikationer

 • Energimærke: A
 • Energiklasse: A
 • Årligt energiforbrug: 1580 kWh/år
 • Årligt vandforbrug: 26000 L
 • Centrifugering: 1600 omdrejninger per minut
 • Restfugtighed: 44%
 • Vaskekapacitet: 12 kg.
 • Lydniveau vask/centrifugering: 56 dB/74 dB

LG F4J5QN4W

 • Topscorer – Råd & Rön
 • Gode anmeldelser af forbrugerne

En smartere vaskemaskine i test LG F4J5QN4W

Endnu en klar topscorer i vaskemaskine test hos både Tænk og Råd & Rön er denne fantastiske maskine fra LG, der bærer det noget kryptiske model-navn: F4J5QN4W! Selvom det lyder som om, at nogen har smadret hånden ned i et tastatur, så er denne vaskemaskine langt fra tilfældig – og der er virkelig tænkt over tingene fra inderst til yderst!

En smart vaskemaskine – perfekt til 2021!

LG F4J5QN4W er en særdeles seriøs vaskemaskine, der kan fås til en god pris på nettet – men det betyder dog langt fra, at der er gået på kompromis på nogle punkter! Her får du nemlig en maskine, der centrifugerer særdeles effektivt ved 1.400 omdrejninger/min, således at du står tilbage med en restfugtighed på kun 44 %. Dette høster denne vaskemaskine fra LG store roser for i test!

LG har skabt en økonomisk vaskemaskine, der passer perfekt til det moderne liv, fordi det er en intelligent vaskemaskine. Dette betyder, at du kan finde årsager til fejl osv. ved hjælp af en app til din smartphone, ligesom du kan opdatere vaskemaskinens programmer, så de hele tiden er så effektive som muligt. Herudover har LG implementeret den smarte mængdeautomatik, der sparer på vandet for dig!

Til sidst er det bestemt værd at nævne, at denne vaskemaskine har en kulfri tromle, der kommer med 10 års garanti direkte fra fabrikken – det vidner om en kvalitet, der er ikke er til at spøge med, og som slet ikke afspejler den gode pris, som denne vaskemaskine har!

LG er kendt for gode og stabile produkter til hjemmet, og hvis du vælger denne vaskemaskine som din næste, vil du ikke blive skuffet! Suveræne testresultater og smarte løsninger er kombineret med en god pris, hvilket gør denne maskine perfekt til den mindre eller mellemstore husholdning. En sikker anbefaling på vores liste over de bedste vaskemaskiner i test!

Specifikationer:

 • Energiklasse: A
 • Årligt energiforbrug: 121 kWh
 • Årligt vandforbrug: 9.200 liter
 • Centrifugeringsevne: A
 • Centrifugering: 1.400 omdrejninger/min.
 • Restfugtighed: 44 %
 • Vaskekapacitet: 7 kg
 • Lydniveau vask/centrifugering: 55 dB/73 dB

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. 

I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Forbrugerrådet Tænk

Tænk er Danmarks største og uafhængige forbrugermedie. Organisationen har 85.000 medlemmer, og på baggrund af sit tilhørsforhold til Forbrugerstyrelsen, er Tænk det mest ansete og citerede testmedie i Danmark.

Forbrugerrådet Tænk har lavet en liste over de bedste vaskemaskiner i test i 2021. Her har de testet 24 af de mest købte produkter på markedet og kåret seks testvindere.
De 24 vaskemaskiner er blevet testet på parametrene: Vaskeevne, skylleevne, centrifugering, miljøvenlighed, tidsforbrug, støj og brugervenlighed.

Testen er opdateret den: 11. februar 2021
Du kan se hele testen her

Which.co.uk

Which.co.uk. ligger i London og er én af verdens største forbruger- og testmagasiner. Eksperter tester løbende produkter inden for mange forskellige kategorier, hvorefter de skriver anmeldelser af hvert enkelt.

Which.co.uk har anmeldt og sammenlignet over 250 vaskemaskiner. I den kæmpe oversigt kan du finde alle de essentielle informationer om nogle af de førende modeller fra de bedste brands.

Du kan læse hele testen her

Råd & Rön

Råd & Rön er det største forbrugermagasin i Sverige og kan anses som pendant til det danske forbrugermagasin, Tænk. De sammenligner og anmelder produkter, for at gøre det så nemt som muligt for forbrugeren at træffe et veloplyst valg.

Råd & Rön har testet over 50 vaskemaskiner, som du kan læse om på deres sammenfattede liste. De har særligt lagt væk på at teste vaskemaskiner i alle prisklasser.

Testen er udført den: 8. marts 2021
Læs hele testen her

Forbrugerrådet Tænk

Forbrugerrådet Tænk er Danmarks største og uafhængige forbrugermedie. Organisationen

har 85.000 medlemmer, og på baggrund af sit tilhørsforhold til Forbrugerstyrelsen, er Tænk det mest ansete og citerede testmedie i Danmark. Vi har anvendt forbrugerrådet i forbindelse med test af både Beko EWTV9716XSPT, LG FV90VNS2QE og MIELE WSG363WCS.

Det er Miele vaskemaskine, der løber af med den samlede sejr i den store og fyldestgørende test, som Tænk har udarbejdet. Der er lagt vægt på både vaske- og skylleevner, støjniveau, energivenlighed og brugervenlighed som kriterier for testene. 

Testen er opdateret den: 11. februar 2021
Læs hele testen her

Waschmaschine.net 

Som navnet på sitet antyder, kan du hos Washmaschine.net finde tests og produktbeskrivelser af de nyeste og bedste vaskemaskiner på markedet. Det tyske, digitale testmagasin udarbejder hver måned nye tests af både vaskemaskiner samt det nødvendige tilbehør til produkterne (herunder rør og slanger).

Vi har anvendt Waschmaschine.net til beskrivelse af MIELE WSG363WCS, som modtager en flot anmeldelse med 4,5/5 stjerner. 

Både på området for installation, energivenlighed og effektivitet scorer Mile vaskemaskinen højt, og det er denne fuldendthed, som testpanelet hos Waschmaschine.net anvender til den samlede vurdering. 

Testen er udført: Oktober 2020

Læs hele testen her

Elkjop.no 

Elkjop.no er en norsk webshop, hvor du kan finde de nyeste produkter indenfor el, teknik og elektronik. Websitet er den norske udgave af vores egen Elgiganten.dk. Vi har anvendt Elkjop.no til test og vurdering af LG FV90VNS2QE. Det særlige ved websitet er, at det ikke er et ekspertpanel, der står for anmeldelserne. Det er derimod kunderne, der tester og vurderer. 

LG vaskemaskinen modtager 4,5/5 stjerner hos kunder, der er særligt begejstrede for muligheden for at kunne styre produktet via app. 

Testen er opdateret i 2021

Læs hele beskrivelsen her

Google Shopping

Google Shopping giver brugere mulighed for at søge online efter specifikke produkter. Her kan der ligeledes skrives en anmeldelse blandt forbrugere over hele verden. Dette giver et stort kundegrundlag og en reel vurdering af de enkelte produkter. 

Blandt mere end 200 forbrugere, har Bosch SBD6ECX57E fuldt integrerbare opvaskemaskine opnået en samlet bedømmelse på 4,7 ud af 5 stjerner via Google Shopping. Bedømmelsen er fra den enkelte bruger ikke nødvendigvis udspecificeret yderligere. 

Du kan se bedømmelserne her

Google Shoppings forbrugere har bedømt Bosch SMU6ZCW01S opvaskemaskine. Modellen får en samlet bedømmelse på 4,6 ud af 5 stjerner. Bedømmelsen er baseret på mere end 150 anmeldelser, hvor der løbende kommer flere til, som forbrugerne anmelder opvaskemaskinen.

Du kan se bedømmelserne her

FAQ

🧐 Hvad bør jeg være opmærksom på, når jeg skal købe en vaskemaskine?

Når du skal købe en vaskemaskine, så er det ekstremt vigtigt, at du vælger en maskine ud fra dine behov. Vaskemaskiner kommer i et hav af forskellige størrelser og med mange forskellige egenskaber, hvormed du bør vælge lige den model, som passer bedst til dine ønsker og behov.

🤔 Hvilken vaskemaskine er den bedste at købe?

Da alle mennesker vaskebehov er forskellige, så er det svært at pege på én maskine, som den bedste at købe. Et godt bud er dog Samsung WW10N64RBW som er så smart, at du kan bruge din smartphone til at gøre vasken langt nemmere, end du måske er vant til.

🤓 Hvilket vaskemaskine brand er det mest pålidelige?

Der er et hav af forskellige, men pålidelige brands, som laver vaskemaskiner. To giganter inden for branchen er dog Siemens og Samsung, som begge er kendt for at lave gode og pålidelige vaskemaskiner, hvormed disse brands kan være en god ting at gå efter, når du skal købe en ny.

Denne side er anmeldt af: Rasmus T. Kristiansen Rating 10/10