Vaskemaskine test – Årets bedste vaskemaskine 2020

Vaskemaskinen er i høj grad essentiel for at kunne holde en velfungerende husstand i gang, og her er det naturligvis vigtigt, at maskinen passer til de behov, som man har. Hvis du har en tudsegammel vaskemaskine stående, som efterhånden har set bedre dage, så er det ikke sikkert, at dine behov længere bliver helt opfyldt – eller at dit vasketøj for den sags skyld bliver ordentligt rent! Her er det fornuftigt at tænke langsigtet, således at den nye vaskemaskine vil kunne dække jeres behov i mange år fremover.

 Bedste vaskemaskine Testvinder  Set hos   
1) LG FH495BDS2 
Ja Lavprishvidevarer.dk LÆS MERE
2) LG F4J5QN4W Topscorer (AFP: Error loading reseller from price table) LÆS MERE
3) BOSCH vaskemaskine Topscorer Elgiganten LÆS MERE
4) BOSCH WAY32899SN Ja Elgiganten LÆS MERE
5) AEG L7WDB861G Ja Whiteaway DK LÆS MERE
6) AEG L7FBM862E Ja Lavprishvidevarer.dk LÆS MERE

Vi har gjort det let for dig at finde frem til den bedste vaskemaskine til din husstand ud fra vores overskuelige liste over de 7 bedste vaskemaskiner. De 7 fantastiske vaskemaskiner kan alle bryste sig af fornemme karakterer i vaskemaskine test hos nogle af de mest velrenommerede og ikke mindst uvildige testfirmaer på markedet. Vi har gennemgået alle deres testresultater, så du selv slipper for alt besværet og kan træffe din beslutning ud fra et kvalificeret grundlag!

Testresultaterne har haft fokus på bl.a. funktion, brugervenlighed og pris, ligesom de har testet både kapacitet og motorkraft for alle maskiner. Dermed kan du være sikker på, at vores liste afspejler de vaskemaskiner i test, der har klaret sig bedst – og vi anbefaler dermed kun de vaskemaskiner, som testfirmaerne også er faldet pladask for!

I denne artikel giver vi dig:

 • Et overskueligt overblik over de 7 bedste vaskemaskiner i 2020
 • En gennemgang af de mest relevante faktorer, som bør spille ind på dit køb
 • En udførlig oversigt over de vaskemaskine test, hvis testresultater listen afspejler

Bemærk venligst: Her hos Bedste10 tester vi ikke selv produkterne – vi har i stedet indsamlet testresultater fra en række grundige og uvildige testfirmaer. Du kan dermed læne dig tilbage og nyde den mest overskuelige oversigt over nogle af markedets bedste vaskemaskiner!


1. LG FH495BDS2 – Fantastisk testvinder!

 • Testvinder – Råd & Rön

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Hvis du leder efter en utrolig effektiv vaskemaskine, som skal kunne lidt udover det sædvanlige, så er denne vaskemaskine fra LG et perfekt match! Denne maskine klarer sig fantastisk i test, og de mest roste egenskaber involverer bl.a. den nytænkte dampfunktion og brugervenlig betjening, ligesom du kan spare mange penge i el, hvis du vælger denne model til dit bryggers!

LG har skabt en kanon vaskemaskine, som bl.a. er blevet kåret til testvinder i vaskemaskine test hos svenske Råd & Rön, og de roser f.eks. den enorme kapacitet, som lyder på hele 12 kg. Her er der altså mere end rigeligt plads til selv de største børnefamilier, der kan få rent tøj på blot 30 minutter, hvis maskinens hurtige vaskeprogram vælges!

Kulfri motor med fantastisk dampfunktion!

LG har tænkt over det meste ved denne vaskemaskine, der først og fremmest er udstyret med kulfri motor, hvilket giver maskinen længere holdbarhed på lang sigt. Direct Drive-motoren er placeret direkte på maskinens tromle, hvilket også er med til at skabe en holdbar løsning, der holder i mange år – og LG yder da også hele 10 års garanti på deres motor!

Udover, at dit tøj naturligvis bliver skinnende rent, så kan du bruge den indbyggede dampfunktion til f.eks. at gøre krøllet tøj mindre krøllet, ligesom dampen kan tilsættes under vask for et mere effektivt vaskeresultat. Alle funktioner styres let ved hjælp af det overskuelige LED-display, og der er ingen tvivl om, at dette er en brugervenlig maskine i det daglige.

Til sidst udmærker netop denne model sig ved at have et såkaldt Smart Diagnosis system, der kan gennemsøge maskinen for fejl og mangler. Dermed kan du blive klogere på evt. problemer, hvis du ikke selv kan lokalisere fejlen. Dette er også særdeles brugbart, hvis du skal kontakte LGs servicecenter, da de således ved nøjagtigt, hvad de skal gøre ved din maskine!

Du er i trygge hænder, hvis du vælger denne vaskemaskine fra LG som din trofaste makker, og testresultaterne bakker kun op om dette. Titlen som testvinder er bestemt ikke ufortjent, og derfor fortjener denne maskine også en klar anbefaling fra os hos Bedste10!

Specifikationer:

 •         Energiklasse A+++
 •         Årligt energiforbrug: 222 kWh/år
 •         Årligt vandforbrug: 11.700 liter
 •         Omdrejninger: 1400 pr. minut
 •         Restfugtighed: 44 %
 •         Lydniveau vask/centrifugering: 55 dB/70 dB
 •         Vaskekapacitet: 12 kg
 •         Kulfri motor med 10 års garanti

2. LG F4J5QN4W

 • Topscorer – Råd & Rön
 • Gode anmeldelser af forbrugerne

En smartere vaskemaskine i test LG F4J5QN4W

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Endnu en klar topscorer i vaskemaskine test hos både Tænk og Råd & Rön er denne fantastiske maskine fra LG, der bærer det noget kryptiske model-navn: F4J5QN4W! Selvom det lyder som om, at nogen har smadret hånden ned i et tastatur, så er denne vaskemaskine langt fra tilfældig – og der er virkelig tænkt over tingene fra inderst til yderst!

En smart vaskemaskine – perfekt til 2020!

LG F4J5QN4W er en særdeles seriøs vaskemaskine, der kan fås til en god pris på nettet – men det betyder dog langt fra, at der er gået på kompromis på nogle punkter! Her får du nemlig en maskine, der centrifugerer særdeles effektivt ved 1.400 omdrejninger/min, således at du står tilbage med en restfugtighed på kun 44 %. Dette høster denne vaskemaskine fra LG store roser for i test!

LG har skabt en økonomisk vaskemaskine, der passer perfekt til det moderne liv, fordi det er en intelligent vaskemaskine. Dette betyder, at du kan finde årsager til fejl osv. ved hjælp af en app til din smartphone, ligesom du kan opdatere vaskemaskinens programmer, så de hele tiden er så effektive som muligt. Herudover har LG implementeret den smarte mængdeautomatik, der sparer på vandet for dig!

Til sidst er det bestemt værd at nævne, at denne vaskemaskine har en kulfri tromle, der kommer med 10 års garanti direkte fra fabrikken – det vidner om en kvalitet, der er ikke er til at spøge med, og som slet ikke afspejler den gode pris, som denne vaskemaskine har!

LG er kendt for gode og stabile produkter til hjemmet, og hvis du vælger denne vaskemaskine som din næste, vil du ikke blive skuffet! Suveræne testresultater og smarte løsninger er kombineret med en god pris, hvilket gør denne maskine perfekt til den mindre eller mellemstore husholdning. En sikker anbefaling på vores liste over de bedste vaskemaskiner i test!

Specifikationer:

 • Energiklasse: A+++
 • Årligt energiforbrug: 121 kWh
 • Årligt vandforbrug: 9.200 liter
 • Centrifugeringsevne: A
 • Centrifugering: 1.400 omdrejninger/min.
 • Restfugtighed: 44 %
 • Vaskekapacitet: 7 kg
 • Lydniveau vask/centrifugering: 55 dB/73 dB

3. Bosch WAY32899SN – Miljørigtig og effektiv pletbekæmpelse

bosch-vaskemaskine-way32899sn.jpg

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

6.499,00 DKK

Leder du efter en vaskemaskine, der både er effektiv og energivenlig, er Bosch WAY32899SN svaret. Maskinen har avancerede funktioner, der holder forbruget af strøm og vaskepulver på et minimum, samtidig med at du får en grundig og effektiv vask. Med hele 9 kilos kapacitet er der rigeligt med plads til at vaske tøj for hele familien eller flere uger frem.

De mange positive brugeranmelder fremhæver især maskinens lave støjniveau og de mange indstillinger, der er nemme at justere, så tøjet for den optimale vask.

Vælger automatisk de rigtige indstillinger

Med denne maskine behøver du ikke bekymre dig om doseringen af vaskemiddel. Den er nemlig udstyret med en smart doseringsassistent, der hjælpe med at sikre den rette mængde vaskemiddel – til gavn for miljøet og din pengepung.

Rødvinspletter på skjorten eller mudder på børnenes sportstøj? Det indbyggede pletfjerningsprogram kan fjerne hele 16 af de mest normale plettyper, så du ikke risikerer at skulle vaske to gange, fordi der gemte sig en genstridig plet.

Udover de automatiske funktioner kommer Bosch WAY32899SN med et hav af forskellige indstillinger, blandt andet et hurtigt program, der vasker dit tøj på kun et kvarter! Til de mere skånsomme vaske kan der bl.a. vælges et allergivenligt program, eller temperaturen og vandforbruget kan sænkes.

Vaskemaskinen har et stort og tydeligt display, så det kræver ikke at du læser særligt grundigt i manual for at kunne betjene den optimalt.

Støjsvag vask

Med sin hurtige vasketid og store kapacitet er der tale om en yderst effektiv vaskemaskine. Men det betyder ikke at den bulder og brager derud som mange andre modeller. Tværtimod. Den unikke EcoSilence motor er designet til at være så stille som muligt, så sætter du en vask over til om natten, er der ingen risiko for at få søvnen spoleret.

Motoren kommer endda med 10 års garanti. Og så har vaskemaskinen energimærket A+++, der er det mest energivenlige.

Specifikationer:

 • Energiklasse A+++
 • Årligt energiforbrug: 152 kWh/år
 • Årligt vandforbrug: 11.220 liter
 • Tromevolumen: 65 liter
 • Vaskekapacitet: 9 kg
 • Centrifugeringsevne: A
 • Lydniveau vask/centrifugering: 47 dB/73 dB
 • EcoSilence motor med 10 års garanti

4. BOSCH vaskemaskine med frontbetjening – når det skal være legende let at vaske tøj 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

3.049,00 DKK
3.098,00 DKK
3.449,00 DKK

En vaskemaskine er perfekt i alle huse, hvor der vaskes tøj både ugentligt, men også dagligt. Denne vaskemaskine fra BOSCH er frontbetjent, og er derfor super let at betjene.
Modellen hedder ActiveWaterTM Plus for at symbolisere, hvor aktiv og effektiv den er til at vaske.

Vaskemaskinen kommer i hvid, som er en meget neutral farve, der let passer ind i alle hjem. Derudover er den energiklasse A+++, hvilket vil sige, at den har det lavest mulige forbrug. Centrifugeringsevnen er på B, hvilket betyder, at den er anden bedst til at centrifugere tøjet. Vaskemaskinen fra BOSCH tager nemlig hele 1400 omdrejninger per minut, og derfor er der ikke en særlig lang tørringstid, efter tøjet et kommet ud af vaskemaskinen.

I denne slags vaskemaskine fra BOSCH er motortypen en kulfri motor, dette sikrer vaskemaskinen en meget længere levetid, end hvis den var installeret med den traditionelle motor. En kulfri motor er også med til at gøre vaskingen af tøjet mere støjfri, det vil sige, at ens vaskemaskine ikke står og larmer, mens den vasker eller centrifugerer.

ActivewaterTMPlus tilbyder mange forskellige slags vaske, i én og samme maskine

Når man skal vaske, har vaskemaskinen kapacitet til at vaske hel 8 kg. Vaskemaskinen tilpasser automatisk sit vandforbrug, alt efter hvor meget tøj der er i maskinen, og hvilken slags tekstil det er.

Man kan også selv få lov til at styre, hvilke programmer den skal køre. Der er 10 forskellige specialprogrammer, som kan vælges imellem. Herimellem kan man også vælge nogle meget korte programmer, til hvis man har rigtig travlt, eller bare hurtigt skal have noget vasket, som man måske glemte dagen før.

Vaskemaskinen er selvfølgelig også børnesikret, så der er fuldt ud garanti for, at de små børnefingre ikke uheldigvis kommer til at sidde i klemme i lågen.

Vaskemaskinen er udstyret med en el ledning, så den kan kobles på el via stikkontakt. Ledningen er 160 cm og giver derfor god mulighed for at kunne nå en stikkontakt. Stiktypen er Schokustik med jord, hvilket er en meget almindelig stiktype, som generelt findes i de fleste hjem.

Målene på selve maskinen er 848 mm x 598 mm x 590 mm og vaskemaskinens dybde med åben dør er 1.030 mm. Vaskemaskinen er også højdejusterbar med 1,20 cm. Derudover er tromlevolumen 63 l.

Vaskemaskinens dør er hægtet på via dørhængsler i venstre side.


5. BOSCH WAY32899SN

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

6.099,00 DKK
6.499,00 DKK

En vaskemaskine med stor kapacitet, lavt støjniveau og en ekstrem venlighed mod både miljø og forbrugerens pengepung. Det er, hvad vaskemaskinen med modelnummer WAY32899SN fra BOSCH er. Det er også det, den i høj grad får ros for i anmeldelserne fra Elgigantens forbrugere. Her får den altså 4,8 stjerner ud af fem mulige, og det er ikke uden grund.

Vaskemaskinen har en vaskekapacitet på hele 9 kg og egner sig derfor perfekt til en større familie – eller bare en der vasker meget. Den tilbyder en række forskellige funktioner, der gør vasketøjet til en leg for dig. Og så ligger den i middelklassen prismæssigt. BOSCH gør det med denne model let at anskaffe sig en kvalitetsvaskemaskine til rimelige penge.

Intelligent vaskemaskine for det reneste resultat

BOSCH har her skabt en vaskemaskine, der selv hjælper til at skabe det bedste resultat ved hver vask. Du tilbydes en række forskellige programmer, som passer præcis til den bunke tøj, du vil vaske. Alt fra et 15-minutters kvikprogram og allergivenligt program til et automatisk VarioPerfect program, som optimerer vaskeprocessen betydeligt, hvad angår tid og energi. Maskinens reload-funktion giver dig mulighed for at afbryde et kørende program, hvis du har glemt noget tøj.

Du får også en rigtig god doseringsassistent med i købet. Vaskemaskinen kan nemlig selv dosere mængden af vaskemiddel – det vil hjælpe til den mest optimale vask, og så vil det formegentlig kunne mærkes på pengepungen. Ligesom du vil kunne mærke maskinens A+++ energimærkning. Den har altså et energiforbrug på sølle 152 kWh om året. Så holder du dig også gode venner med miljøet, når du vasker tøj.

Vaskemaskinen har en exceptionelt stille motor. Den kan køre en vask med et lydniveau på kun 47 dB, og den går ikke højere end 73 dB, når den centrifugerer. Du behøver altså ikke være bange for at placere maskinen i et køkken, hvis det er der, du har plads til den.

Specifikationer:

 • Mål: H84,8 x B59,8 x D108,5 centimeter
 • Vægt: 82,8 kg
 • Vaskekapacitet: 9 kg
 • Centrifugeringsevne: A
 • Centrifugering: 1600 omdrejninger i minuttet
 • Årligt energiforbrug: 152 kWh
 • Lydniveau vask/centrifugering: 47/73 dB
 • EcoSilence motor
 • Automatisk doseringsassistent

6. AEG L7WDB861G – Vask og tørring i én maskine

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

4.498,00 DKK
4.999,00 DKK

Til jer der ikke nødvendig har plads i lejligheden eller bryggerset til både en vaske- og en tørremaskine, er denne kombinerede maskine fra AEG ideel. Med en vaskekapacitet på 8 kilo halter denne model ikke langt efter de dedikerede vaskemaskiner, og så har du ovenikøbet mulighed for at tørre op til 4 kilo tøj efterfølgende.

Den unikke ProSense teknologi, som firmaet selv har udviklet, sikrer dig mod at overvaske dit tøj. Maskinen vejer dit tøj, så har du en mindre vask, end du plejer, justeres energiforbrug og tid automatisk. Du undgår dermed at skade dit tøj ved at vaske det for meget, samtidig med at du sparer både vand og strøm.

Teknologi der imponerer

AEG L7WDB861G har en effektiv centrifugeringsevne, samtidig med at dens energiforbrug på 1070 kWh om året er et af de laveste på markedet.

Du kan trygt putte selve dit fineste tøj i denne vaskemaskine. Den ekstra store Protex tromle har et særligt mønster, der beskytter dit tøj, så det ikke sætter sig fast undervejs i vasken.

Når tøjet skal tørre, er der flere forskellige tørreprogrammer at vælge imellem. NewOutdoor programmet egner sig specielt til regntøj, sportstøj og vandtætte jakker, da det vedligeholder tøjets yderste lag og dermed sikrer dets vandtæthed, så du ikke bliver gennemblødt næste gang, du bevæger dig udenfor.

Som det fremgår, har denne maskine masser af funktioner. Det går dog på ingen måde ud over brugervenligheden, da mange af dem fungerer ganske automatisk. Mange af de yderst positive brugeranmeldelser fremhæver da også den nemme betjening og de mange funktioner, ligesom den hurtige tørretid får rosende ord med på vejen.

Spar tid, penge og plads

Modelnavnet L7WDB861G ligger måske ikke så godt på tungen, men til gengæld passer maskinen glimrende ind i de fleste hjem med sin relativt kompakte størrelse. 597 mm i bredden, 547 mm i dybden og 848 mm i højden fylder maskinen, og producenten AEG har endda stadig fået plads til en stor tromle samt et klart og tydeligt display.

Den smarte ÖKOInverter-motor giver en effektiv vask uanset indstillinger og kommer med en 10 års tryghedsgaranti. Så der er tale om en investering, du vil kunne have glæde af mange år frem.

Specifikationer:

 • Energiklasse: A
 • Årligt energiforbrug: 1070 kWh
 • Årligt vandforbrug: 19.400 liter
 • Centrifugering: 1.600 omdrejninger/min.
 • Vaskekapacitet: 8 kg
 • Tørrekapacitet: 4 kg
 • Lydniveau vask/centrifugering: 51 dB/76 dB

7. AEG L7FBM862E

 • God anmeldelser hos forbrugerrådet Tænk
 • Effektiv maskine

AEG L7FBM862E

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

6.199,00 DKK
6.199,00 DKK


Med AEG L7FBM862E får du en vaskemaskine med en imponerende vaskekapacitet på hele 8 kilo. Dette er meget passende til den gængse danske familie på 4-5 personer. Denne vaskemaskine er blevet testet af det danske
Forbrugerråd Tænk, som har givet gode anmeldelser til denne model.

Hos Forbrugerrådet Tænk, er de især begejstrede for maskinens vaskeevne og effektive centrifugering, som klart er nogle af de vigtigste pointer, når det gælder de bedste vaskemaskiner på markedet.

Med denne model er du også sikret et meget lavt energiforbrug, eftersom modellen her er placeret i den absolutte top, energiklasse A+++.
Udover det lave energiforbrug, får du også et meget lavt vandforbrug.

Motor med effektiviteten og holdbarheden i top

Tørretumbleren i maskinen er udstyret med en ÖKOInverter motor, som kan sikre en motor der er ekstremt effektiv og holdbar. Selve vaskemaskinens lydniveau er blot på 51 dB ved vask.

Med denne model får du innovative funktioner som f.eks. Pro- og PlusSteam. Disse kan enten opfriske dit tøj uden at skulle køre et fuldt vaskeprogram, eller du kan afslutte vaskeprogrammet med at dampe tøjet.

Stort udvalg af vaskeprogrammer

Denne fremragende model fra AEG tilbyder et stort udvalg af vaskeprogrammer, til ethvert af tøjets behov. Sportstøj, bomuld, finvaske, uld eller silke er blot nogle af de programtyper der kan findes på denne maskine.

Med systemet udskudt start, kan du altså indstille maskinen til at starte på et senere udvalgt tidspunkt.

Den smarte ProTex tromle gør det muligt at få vasket tøjet meget skånsomt. Tromlen er nemlig blevet forsynet med nogle specielle mønstre, som er med til at give tøjet mere plads til at bevæge sig rundt.

TimerSaver og Eco-funktionen, giver en mulighed for at kunne kontrollere hvilken hastighed tøjet skal vaskes på. Disse funktioner er med til at give et mere miljø- og energivenligt resultat.

I forhold til sikkerheden så er der en installeret børnesikring, som låser lågen og betjeningspanelet ved vask.

Intelligente overvågningsprogrammer

Med systemet Fuzzy-Logic vil vaskeprocessen blive overvåget, så det valgte vaskeprogram bliver optimeret. Denne funktion sørger for at vasketøjet vil blive meget renere.

Med StainPlus, bliver pletfjerningsprocessen også optimeret fuldstændigt. Også skumdannelsen bliver overvåget konstant. Såfremt skumdannelsen bliver for stor, vil maskinen selv indlægge en pause, så mængden af skum kan blive nedsat igen.

AEG’s Aqua-Control beskytter også mod vandskader. Med en indbygget dobbelt tilløbsslange, og derudover et overløbsbeskyttelsessytem, som beskytter modellen mod eventuelle vandskader.

Mål

 • Vægt: 73,5 kilo
 • Dybde: 57,1 centimeter
 • Højde: 85 centimeter
 • Bredde: 60 centimeter

Specifikationer

 • Type: Frontbetjent vaskemaskine
 • Energiklasse: A+++
 • Kapacitet: 8 kilo
 • Centrifugeringsevne: A
 • Centrifugering: 1600 omdrejninger i minuttet
 • Årligt vandforbrug liter: 10999 liter/år
 • Årligt energiforbrug kWh: 137 kWh/år
 • Lydniveau ved vask dB(A): 51 dB

Lidt om de relevante faktorer, når du skal vælge din nye vaskemaskine…

Efter denne grundige liste over de bedste vaskemaskiner på markedet sidder du sikkert nu og tænker: Hvad er det egentlig, jeg skal holde øje med, når jeg skal finde den rette, nye vaskemaskine? Her er der mange forskellige faktorer, der kan komme i spil, og disse afhænger i høj grad af dig og den husstand, som vaskemaskinen skal fungere i. Det kan være, at økonomien i projektet vejer meget højt, da pengene måske ikke lige er til testens dyreste maskiner – hvor andre måske vil have det bedste af det bedste, når det kommer til brugervenlighed og effektivitet og gerne vil betale ekstra for dette. Uanset hvad, så vil vi gerne komme lidt ind på de forskellige faktorer, der kan være relevante for dit nye indkøb!

Energimærkningens og din elregning

Den såkaldte ”energimærkning” er en skala, der går fra E til A+++, hvor sidstnævnte er den højeste og bedste energimærkning, som en vaskemaskine kan få. Energimærkningen er et udtryk for vaskemaskinens evne til at lave din strøm om til brugbar energi under vask – med andre ord et pejlemærke for vaskemaskinens effektivitet. Her er det vigtigt at fremhæve, at en maskine med en høj energimærkning sagtens kan bruge rigtig meget strøm, da det afhænger af den måde, hvorpå du vælger at vaske dit tøj. A+++ er dermed ikke altid lig med en større besparelse – medmindre du benytter maskinen helt optimalt!

Energimærkningen er helt nøgternt maskinens effektivitet per kilo vasket tøj, hvor det naturligvis er nemmest for større vaskemaskiner at få de højere energimærkninger. Til gengæld gælder det, som nævnt før, at du skal bruge maskinen optimalt for at opnå den besparelse, som energimærkningen antyder. Det vil sige, at en maskine med stor kapacitet skal fyldes helt op, hvis den skal opfylde den energimærkning, som den har opnået!

Maskinens vandforbrug

Et normalt vandforbrug for en gennemsnitlig vaskemaskine ser således ud:

 • En maskine med kapacitet på 3-5 kilo tøj kræver omkring 40 liter vand pr. vask
 • En maskine med kapacitet på 6-7 kilo tøj kræver omkring 45 liter vand pr. vask
 • En maskine med kapacitet på 8 kg tøj kræver omkring 56 liter vand pr. vask

Her er det særligt værd at bemærke det relativt store spring mellem maskinerne med en kapacitet på 7 og 8 kilo – det kan altså koste omkring 11 liter vand ekstra for en normal vask i en 8 kilos maskine! Omvendt er springet mellem en 5 kilos maskine og en 7 kilos maskine kun 5 liter, hvilket i denne sammenhæng må siges at være relativt lavt. Derfor bør du altid vurdere, hvorvidt du virkelig har brug for en vaskemaskine med høj kapacitet, hvis du egentlig mest vasker mindre vaske. Med andre ord: Du skal vælge maskine ud fra dine reelle behov – ikke ud fra de tekniske specifikationer!

Fastsæt dine behov og find den bedste maskine

Der er ingen facitliste i forhold til, hvilken vaskemaskine der er den bedste til din husstand – hverken i forhold til effektivitet, pris eller design. Dette er i høj grad op til en individuel vurdering, som skal laves ud fra dine behov. F.eks. skal du ikke prioritere pladsbesparing, hvis du har en kæmpe bolig, hvor plads ikke er et problem, ligesom du ikke skal købe en meget dyr maskine, hvis din økonomi ikke er til det. Der findes mange fornuftige vaskemaskiner i middelklassen, som rigtig ofte kan fås til en fornuftig pris – pris og kvalitet hænger ikke altid sammen!

Vi vil dog gerne sende dig godt afsted med nogle afsluttende råd til de faktorer, som du bør vælge ud fra, hvis du vil have en fantastisk vaskemaskine:

 • Energimærkning: Led efter en vaskemaskine, der har en fornuftig energimærkning, således at du kan spare på strømmen hver dag. Her bør du ikke bruge mange tusind kroner på at opgradere fra A++ til A+++ – forskellen er i virkeligheden ikke så stor!
 • Vandforbrug: Gå efter en vaskemaskine, der har så lavt et vandforbrug pr. vask som overhovedet muligt!
 • Kapacitet: Find en vaskemaskine, der har den kapacitet, som du reelt set har brug for. Hvis du af og til har brug for en stor kapacitet, så led efter en maskine med mængdeautomatik, der kan vurdere, hvor meget tøj du vasker. Dermed kan du ofte vaske mindre tøj i en stor maskine – uden at betale alt for meget oveni.
 • Indkøbspris: Gå efter en vaskemaskine, der er indenfor dit budget. Nogle maskiner koster simpelthen for meget i forhold til, hvad du egentlig får for dine penge – og af netop denne grund kan man ikke altid sætte lighedstegn mellem en dyr maskine og en god maskine. Ofte vil du finde ud af, at du betaler mere for et lækkert design eller en specifik fabrikant – her kan det være en god ide at lede efter en billigere maskine med de samme specifikationer!

Vi håber, at denne vaskemaskine test har været med til at gøre det lettere for dig at vælge din nye vaskemaskine – det har været en fornøjelse at gennemgå testresultaterne for dig! En facitliste findes ikke, men du går bestemt ikke galt i byen, hvis du vælger en vaskemaskine fra vores top 7 liste; gennemtestede og testvindende vaskemaskiner, der simpelthen bare er de bedste i 2020!

Denne side er anmeldt af: Rasmus T. Kristiansen Rating 10/10