Artiklen indeholder annoncelinks, og er dermed sponsoreret. Læs mere

Vaskemaskine test-guide:
En gennemgang af 10 af de bedste vaskemaskiner baseret på test og kundeanmeldelser

Baseret på vores research og analyser Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund research..., men vi afgrænser os primært til produkter tilgængelige på prisportaler eller annonceplatforme. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Oplistningen er ikke et udtryk for en rangering af produkter, og annonceaftaler kan påvirke placeringen og udvælgelsen af vores produkter – læs mere her. Læs mere

4 udvalgte produkter
Baseret på analyse
Udarbejdet af research-specialister Bag Bedste 10 er et specialiseret hold af eksperter indenfor forbrugsgoder, hvis fornemmeste opgave er at give dig den bedste vejledning til at finde det bedste produkt til dit behov.

I dag er der stor forskel på de forskellige vaskemaskiner på markedet. Særlig hvad angår pris, som ofte afspejles i forskellige niveauer af kvalitet, energiforbrug, bæredygtighed samt egenskaber og funktioner. Her er det vigtigt, at maskinen passer til dine behov og dit budget.

Uagtet om leder du efter en topkvalitets vaskemaskine, der eksempelvis er blevet anerkendt af eksperter og uvildige testpanel, eller populære modeller med høje anmeldelser blandt kunder, eller mere prisvenlige modeller med fine specifikationer til prisen, så er du landet på den rigtige artikel.

Vi har i vores research udvalgt og analyseret en række vaskemaskiner på disse parametre – primært blandt anerkendte brands. Vi har gennemgået alle resultater i vores research, så vi forhåbentlig kan bidrage i din egen research. God læsning!

Vores favorit

Bosch WAXH2E0LSN
Lager
Bedste vaskemaskine med mange funktioner

Bosch WAXH2E0LSN

Gå til bedste pris
13.966 Kr. hos ComputerSalg
Se vores anmeldelse
Lager
Miele WSG 663 WCS
Lager
Blandt de bedste vaskemaskiner med automatisk dispenser

Miele WSG 663 WCS

Gå til bedste pris
9.999 Kr. hos whiteaway
Se vores anmeldelse
Lager
LG FV90VNS2QE
God værdi for pengene

LG FV90VNS2QE

Se vores anmeldelse
Miele WSG363WCS
Lager

Miele WSG363WCS

Gå til bedste pris
12.895 Kr. hos El-Salg
Se vores anmeldelse
Lager

Seneste ændring:

Vi har tilføjet LG FV50VNS3E, Bosch WAXH2E0LSN og Miele WSG 663 WCS til vores oversigt over de bedste vaskemaskiner. 

 • LG FV50VNS3E er bedst i test og testvinder hos Pricerunner.
 • Bosch WAXH2E0LSN er bedste vaskemaskine med mange egenskaber, og testvinder hos et uafhængigt svensk testpanel.
 • Miele WSG 663 WCS er blandt bedste vaskemaskiner med automatisk dispenser og testvinder hos et uafhængigt dansk testpanel.

Tidligere ændringer:

27. januar 2023

Vi har rykket Beko EWTV9716XSPT til outlet sektionen.

1. februar 2022

I dag har vi overført denne artikel til vores nye design for at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. I tråd med ændringen har vi dertil revideret, optimeret og suppleret vores produktanmeldelser for yderligere at forbedre din oplevelse, så du lettere kan finde lige præcis det, du har brug for.

Vurdering og udvælgelse af produkter

Hos Bedste10 er vores fornemste opgave at servere de bedste produkter for dig som læser. Vi har et research-team som undersøger markedet og finder nogle af de bedste produkter og forhandlere. Vi har partnerskaber med hundredvis af små og store webshops, og selvom disse partnerskaber kan påvirke udvalget af produkter, beror vores anbefalinger på redaktionens egen professionelle vurdering.

Vores research-team sammenligner produkter på parametre som:

  1
 • Kunders anmeldelser af produktet
 • 2
 • Produkternes specifikationer og features
 • 3
 • Forhandlerens tilbud, omdømme og service
 • 4
 • Kundedata: Vores interne statistikker på produkternes popularitet
 • 5
 • Tests af produktet foretaget af eksperter og forbrugermagasiner

Vi sammenstiller alt dét med produktets pris og eventuelle tilbud. Rækkefølgen af produkter skal ikke forstås som en rangering men nærmere en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Bedste vaskemaskine med mange funktioner test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Bosch WAXH2E0LSN - højt automatiseret vaskemaskine

 • Testvinder hos uafhængigt svensk testpanel
 • 4,8/5 Google Shopping

Den frontbetjente vaskemaskine her er udstyret med Boschs revolutionerende i-DOS-system, der sørger for at dosere vaskemiddel, skyllemiddel og vand for dig, så du er sikker på, at hver vask behandles med den helt rigtige mængde. På den måde undgår du problemet med for meget vaskemiddel og sikrer, at dit tøj holder længere, og det gør maskinen til en nyttig hjælp til dig, der gerne vil simplificere tøjvasken og opnå gode resultater.

Bosch WAXH2E0LSN
Bedste vaskemaskine med mange funktioner

Dagens bedste priser og tilbud på Bosch WAXH2E0LSN:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Fjernbetjening med Home Connect
 • i-DOS-system til automatisk dosering
 • 4D Wash System for pletfri resultater

Anmeldelse: Produktanalyse af Bosch WAXH2E0LSN

SPECIFIKATIONER

 • Kapacitet: 10 kg
 • Lydniveau: 48 dB
 • Energiklasse: C
 • Dimensioner (hxbxd): 84,8 x 59,8 x 59 cm
 • Smart kontrol: Ja
 • Forsinket start: Ja
 • Sensorteknologi: Ja

Højteknologiske funktioner
Først og fremmest har maskinen en fjernbetjening med Home Connect-app, som giver dig mulighed for at styre din vaskemaskine via din smartphone eller tablet. Det betyder, at du kan se, hvilke vaskecyklusser der er tilgængelige, hvor længe vaskemaskinen stadig er i gang og overvåge dit vasketøj fra hvor som helst, hvilket gør det til den ultimative bekvemmelighed for travle husstande. Derudover har Bosch WAXH2E0LSN en AquaStop-funktion, som beskytter mod fremtidige vandskader ved automatisk at lukke for vandtilførslen i tilfælde af lækage eller overløb. Andre funktioner omfatter AquaSensor, som anvender et system af lysstråler, som vurderer, hvor meget snavs der er, og tilpasser den nøjagtige vandmængde, og AntiVibration Design, som sikrer, at maskinen er stabil under hele vaskeprocessen. 

Pletfri vask
En anden ideel feature ved Bosch-vaskemaskinen er dens 4D Wash System, som sikrer, at dit tøj bliver vasket grundigt og pletfrit. Den anvender Direct Water Spray med ekstra centrifugering for den mest optimale og effektive brug af vaskepulver og vand. Sammen skaber de en dynamisk vaskeoplevelse, der er skånsom mod dit tøj, men hård mod pletter. Og takket være en kapacitet på 10 kg kan den uden problemer håndtere vasketøj fra en husstand på 5+ personer, da det normalt er en kapacitet, der kan rumme op til 50 stykker tøj.

Kraftig motor
Modellen har et højt drejningsmoment for hurtig centrifugering og effektiv vask, hvilket sikrer, at dit vasketøj bliver grundigt renset hver gang. Desuden er motoren bygget til at holde længe takket være dens holdbare konstruktion og avancerede teknik. Den leveres med EcoSilence Drive motor, som har 10 års garanti, så du får en støjsvag maskine, som har power.  Med en centrifugeringshastighed på 1600 omdrejninger pr. minut kan du let klare de fleste læs, fx også sengetøj, men med en god affugtningsevne. Det betyder, at du ikke behøver at bekymre dig om langvarig tørring af tøj, selv hvis du ikke har en tørretumbler. 

Hvad siger brugere om Bosch WAXH2E0LSN?

På Google får modellen her 4,8/5 stjerner, og blandt anmeldelserne roser forbrugerne dens praktiske WiFi-styring, den rummelige tromle, den nemme installation, og at der er programmer til at klare alle slags pletter og former for vasketøj. 

Desuden fremhæver de den automatiske I-DOS-dosering, hvor en bruger skriver, at ,,vasketøjet aldrig har duftet så godt som nu.” Dog producerer modellen, ifølge anmeldelserne, en lidt høj støj under centrifugering, men at det generelle støjniveau for dens normale cyklus er meget lavt. 

Mere om Bosch WAXH2E0LSN

SPECIFIKATIONER

 • Kapacitet: 10 kg
 • Lydniveau: 48 dB
 • Energiklasse: C
 • Dimensioner (hxbxd): 84,8 x 59,8 x 59 cm
 • Smart kontrol: Ja
 • Forsinket start: Ja
 • Sensorteknologi: Ja

Bedste10s vurdering

Med mange forskellige programmer til forskellige typer vasketøj, og med flere højteknologiske funktioner, såsom AquaStop, AquaSensor og 4D Wash System, kan Bosch WAXH2E0LSN vaskemaskinen klare enhver udfordring, du stiller den. Desuden gør det overskuelige og brugervenlige display, og den gode app-funktion maskinen til en sand fornøjelse at bruge. Selv om det ikke er muligt manuelt at tilføje skyllemiddel til modellen, så sikrer i-DOS-systemet, at den rette mængde automatisk tilsættes, så du altid får rent og friskt tøj. Vi er overbeviste om, at den fortjener en topplacering på vores liste på grund af sine innovative funktioner, som gør vaskedagen til en leg.

Fordele og ulemper ved Bosch WAXH2E0LSN

Fordele

 • Stabil takket være AntiVibration Design
 • Overskueligt og brugervenligt display
 • AquaStop som beskyttelse mod fremtidige vandskader
 • Talrige programmer til pletter og forskellige typer vasketøj
 • God app-funktionalitet

Ulemper

 • Der kan ikke tilføjes skyllemiddel manuelt
 • Larmer lidt under centrifugering
Blandt de bedste vaskemaskiner med automatisk dispenser test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Miele WSG 663 WCS - vaskemaskine for mindre strygning

 • Testvinder hos uafhængigt dansk testpanel
 • 4,6/5 Amazon

Det, der adskiller modellen her fra andre, er dens TwinDos doseringssystem, som sikrer dig optimal vask og pletfjerning til alt dit vasketøj. TwinDos overgår andre flydende vaskemiddelsystemer, når det drejer sig om at vaske både hvide og farvede ting grundigt, hvilket sker gennem to separate flydende vaskemidler, som automatisk doseres fra forskellige patroner på præcis det rigtige tidspunkt i løbet af vaskecyklussen. Du slipper for bekymringer om korrekte opmålinger og doseringer, fordi den automatiske dispensation klarer det for dig hos vaskemaskinen her, som er ideel til store, familiestørrelser.

Miele WSG 663 WCS
Blandt de bedste vaskemaskiner med automatisk dispenser

Dagens bedste priser og tilbud på Miele WSG 663 WCS:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • TwinDos-doseringssystem
 • Op til 50 % mindre strygning med pre-iron-fun
 • Enkel styring med Miele-app

Anmeldelse: Produktanalyse af Miele WSG 663 WCS

SPECIFIKATIONER

 • Kapacitet: 9 kg
 • Lydniveau: 48 dB
 • Energiklasse: A
 • Dimensioner (hxbxd): 85 x 59,6 x 64,3 cm
 • Smart kontrol: Ja
 • Forsinket start: Ja
 • Sensorteknologi: Ja

Langvarig præstation og økonomisk brug
Miele WSG 663 WCS vaskemaskinen er udstyret med avancerede funktioner og banebrydende teknologi, som kombineret giver en brugervenlig og bekvem vaskeoplevelse. Miele tester sine produkter, og modellen her er ingen undtagelse. Den er blevet testet til 10.000 driftstimer, hvilket svarer til en levetid på 20 år, så du er sikker på mange års holdbarhed. Den er udstyret med en ProfiEco-motor, som ifølge deres hjemmeside har et særligt kraftfuldt inverterdrev, og samtidig er yderst økonomisk og støjsvag. Vaskemaskinen har desuden energiklasse A, hvilket er den højeste vurdering i henhold til nye mærkningsstandarder. 

App-integration og praktisk påfyldning
En anden interessant egenskab ved Miele WSG 663 WCS er det smarte og sikre hjemmenetværk med Miele@home, som giver dig mulighed for at styre din vaskemaskine fra, hvor som helst med Miele-appen. Du kan starte, stoppe og overvåge din vaskemaskine på afstand, hvilket giver dig mere fleksibilitet og komfort i hverdagen. Blandt andre egenskaber er AddLoad-funktionen, så du kan tilføje glemt vasketøj til vaskemaskinen, selv efter vaskecyklussen er startet. AllergoWash-funktionen er designet til at give en mere grundig og hygiejnisk vask til personer med allergier eller følsom hud, og ComfortSensor-betjening med en linjes display og direkte styring via sensorknapper.

Tidsbesparende pre-iron-funktion
Vaskemaskinen fra Miele har en kapacitet på 9 kg, som er tilstrækkelig stor til en hel kingsize-dyne, og er velegnet til store familier. Hvis du bruger meget tid på at stryge, så er prikken over i’et, at maskinen takket være pre-iron-funktionen, kan sikre op til 50 % mindre strygning af alle typer tøj. Dampen under cyklussen hjælper med at løsne op for tøjfibrene, så de bliver lettere at stryge og mindsker overflødig strygning. 

Hvad siger brugere om Miele WSG 663 WCS?

Miele-vaskemaskinen modtager 4,6/5 stjerner på Amazon, og brugerne roser den for, at vasketøjet dufter behageligt takket være TwinDos-systemet, og nævner også, at vaskemaskinen er nem at bruge, specielt via de nyttige ekstra funktioner i appen.

Mange kunder oplyser også, at vasketøjet ikke kommer krøllet ud af tromlen, og de er glade for programudvalget, og den stille vask. Nogle brugere skriver, at prisen på TwinDos-vaskemiddel er lidt høj, men at dets tofasesystem sikrer optimale rengøringsresultater for hver vask, så der er enighed blandt dem om, at det er investeringen værd.

Mere om Miele WSG 663 WCS

SPECIFIKATIONER

 • Kapacitet: 9 kg
 • Lydniveau: 48 dB
 • Energiklasse: A
 • Dimensioner (hxbxd): 85 x 59,6 x 64,3 cm
 • Smart kontrol: Ja
 • Forsinket start: Ja
 • Sensorteknologi: Ja

Bedste10s vurdering

Fra TwinDos-doseringssystemet til AddLoad-funktionen, er Miele WSG 663 WCS-vaskemaskinen designet til at gøre din vaskerutine enklere og med gode resultater ved hver eneste vask. Modellen fra Miele byder på mange goder, men du bør være opmærksom på, at de almindelige programmer kan tage ret lang tid, med et maksimum, der når op på 180 min. Vi vurderer dog, at dens samlede ydeevne og bekvemmelighed ikke bliver påvirket af det, og vi anbefaler den derfor til alle, som gerne vil investere i kvalitet, effektivitet og innovation, når det kommer til deres vaskemaskine.

Fordele og ulemper ved Miele WSG 663 WCS

Fordele

 • Let valg af programmer via sensorknapper
 • Økonomisk og støjsvag Miele ProfiEco-motor fra Miele
 • Afprøvet til 10.000 driftstimer
 • Vasketøjet kommer rimeligt tørt ud

Ulemper

 • TwinDos-vaskemiddel er lidt dyrt
 • Normale programmer tager ret lang tid
God værdi for pengene test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

LG FV90VNS2QE - moderne vaskemaskine med Wi-Fi

Det er type og omfang af programmer samt miljøvenligheden, der har størst betydning for os, når der skal købes ny vaskemaskine. LG FV90VNS2QE er det perfekte valg for dig, der vil have en moderne, højtydende og funktionel maskine, der skal være smidig og fleksibel at bruge.

Vaskemaskinen er i Energiklasse A, så du kan se frem til årlige besparelser på elregningen sammenholdt med de ældre modeller fra lavere energiklasser.

LG FV90VNS2QE
God værdi for pengene
 • Kan fjernstyres via LG SmartThinQ app
 • Steam+ funktion
 • Energiklasse A

Mere om LG FV90VNS2QE

SPECIFIKATIONER

 • 9kg kapacitet
 • 68L tromle
 • 3D dyser for minimerer slid på tøj
 • Mulighed for integrering med tørretumbler
 • Fjernstyring via wi fi

LG FV90VNS2QE er skabt til at imødekomme den moderne forbrugers ønsker og behov. Der er et stort omfang af programmer, så du kan vælge rensning eller vask, der matcher tøjets materiale og dets tilstand. Der er program til rensning, og der er program, som er skabt til at minimere vand- og elforbrug uden at forringe vaskeevnen.

Takket være de mange specialprogrammer på LG FV90VNS2QE kan du friske tøj op, rense det i dybden og vaske det, så du både glæder familien og miljøet.

Der er Steam+ funktion, der er det velfungerende dampprogram. Programmet er ideelt til det porøse tøj, der er lavet af fine materialer såsom silke eller uld. Dampen renser og frigør støvpartikler fra fibrene, så du slipper for at skulle have dine betydningsfulde beklædningsgenstande på renseri.

Lider du selv af husstøvmideallergi, eller vil du være med til at skåne dine børn mod at udvikle overfølsomheder i fremtiden, er Steam+ funktionen ekstra værdifuld. Specialprogrammet kan fjerne op til 99% af alle mikropartikler, der er årsag til allergiske reaktioner.

Foruden det populære og eftertragtede dampprogram er der også et ECO program samt et program til hurtigvask. Alle programmer er med til at minimere vand- og elforbrug. Det er ikke altid nødvendigt at vaske tøj i dybden, når det drejer sig om at fjerne lidt smuds fra jord eller friske det op.

Selvom du vælger et af de højeffektive vaskeprogrammer, der kan skylle, vaske og slynge tøj på under 45 minutter, skal du ikke bekymre dig om slid på tekstilgenstandene. Der er 3D dyser i tromlen, der skåner tøjet på grund af de særlige udformninger af hullerne med bløde og afrundede kanter.

Med den alsidige og moderne vaskemaskine fra LG kan du igangsætte vaske på afstand, så tøjet er rent og færdigslynget til, når du kommer hjem. Når du køber maskinen fra LG, får du adgang til SmartThinQ appen, der frit kan downloades til din smartphone eller tablet. Du slipper for at skulle vente med at vaske tøj til de tidspunkter, hvor du befinder dig i hjemmet, når du igangsætter maskinen, og når den er færdig igen. Tøj bliver krøllet, hvis det får lov at ligge i sammenkrøllet tilstand, når det er fugtigt. Du kan indstille LG FV90VNS2QE til at starte på et bestemt tidspunkt, så du kan hænge det renvaskede tøj op, når du kommer hjem.

Prisvenlig

80

Anmeldelser

95

Støj

100

Kapacitet

90

Energi

100

Fordele og ulemper ved LG FV90VNS2QE

Fordele

 • Mange specialprogrammer (herunder antikrølleprogram og pletfjerningsprogram)
 • Steam+ funktion
 • TurboWash
 • Energiklasse A
 • Godt valg for dig med allergi

Ulemper

 • Appen kunne være bedre

Miele WSG363WCS - vaskemaskine med lavt lydniveau

 • 4,5/5 stjerner hos Waschmaschine.net (oktober, 2020)

MIELE WSG363WCS er skabt til det fortravlede karrieremenneske og børnefamilien, hvor der er brug for at kunne vaske både økonomisk, smart og fleksibelt. Med fremskudt-start funktionen kan du indstille din vaskemaskine til at begynde på et bestemt tidspunkt. Dermed slipper du for at komme hjem til krøllet tøj, der har ligget i vaskemaskinen gennem hele dagen.

Dagens bedste priser og tilbud på Miele WSG363WCS:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Kapacitet på 9kg
 • Støjsvag
 • Aqua Stop

Mere om Miele WSG363WCS

SPECIFIKATIONER

 • Kulfri motor
 • Energiklasse A
 • ECO program
 • Stilrent design
 • Mulighed for jordstik
 • Forventet vandforbrug pr. vaskecyklus: 48L

I den store test af de bedste vaskemaskiner på markedet er MIELE WSG363WCS dén model, som lever op til alle bedømmelseskriterier hos testpanelet. De har fokus på både energivenlighed, brugervenlighed, design, funktioner og støjniveau.

 

Det har stor betydning for levetiden på din vaskemaskine, at den er udstyret med en kulfri motor. MIELE WSG363WCS er skabt med én af de bedste motorer til formålet, der har høj ydeevne. Vaskemaskinen kan køre med op til 1400 omdrejninger i minuttet, hvilket det kun er de bedste og nyeste modeller på markedet, der evner. Du kan selv være med til at forlænge levetiden på vaskemaskinen fra Miele ved at gennemføre rensning af tromlen. Der er specialprogram til dette, så du hele tiden kan vaske med hygiejnen i top.

Foruden specialprogrammer og betydningsfulde funktioner kan du også se frem til en støjsvag maskine, når du vælger MIELE WSG363WCS. Den har et maksimum støjniveau på 68dB (hvilket svarer til en gennemsnitlig samtale mellem 2 mennesker).

Der er god fornuft i at vælge hårde hvidevarer, der er klassificeret i Energiklasse A. Selvom det her og nu er de maskiner, som ligger højest i pris, så er det samtidig det mest økonomisk, fornuftige valg for dig på længere sigt. Det er maskiner som MIELE WSG363WCS, der forbruger mindst strøm. Du kan se frem til en lavere elregning hvert år, hvilket får stor betydning for børnefamilien, hvor der er brug for at kunne vaske flere gange om dagen. Hvor andre vaskemaskiner har en vandforbrug, der ligger over 50L pr. vaskecyklus, er det anderledes med den testvindende vaskemaskine fra Miele. Den bruger 48L, så du også kan spare på vandforbruget.

Du kan selv være med til at bestemme, hvor meget el og vand MIELE WSG363WCS bruger. På det brugervenlige og overskuelige panel på fronten af maskinen kan du se, hvor mange liter vand der anvendes, og hvor lang tid et program varer.

Alle funktioner på den testvindende vaskemaskine fra Miele er skabt til at minimere både el- og vandforbrug og samtidig give dig mere tid tilovers, som du kan bruge med venner eller familie fremfor praktiske opgaver. Takket være en lav restfugtighed på 53%, går det hurtigere for tøjet med at blive tørt, når det først er hængt op. Du kan på dén måde klare flere vaske på én dag.

Prisvenlig

75

Anmeldelser

95

Støj

100

Kapacitet

90

Energi

100

Fordele og ulemper ved Miele WSG363WCS

Fordele

 • Lav restfugtighed på vasket tøj på 53%
 • Støjsvag
 • Tromlerenseprogram
 • Aqua Stop
 • Betjeningspanel med symboler
 • Lavt vandforbrug
 • Mulighed for 20 minutters lynprogram

Ulemper

 • Åbningen er lidt smallere end gennemsnittet

Hvad skal du overveje, før du køber

 • Type. Først og fremmest skal du overveje, hvilken type vaskemaskine, der vil passe til dine behov. Det gælder særligt i forhold til, om maskinen både skal kunne vaske og tørre. I forlængelse af det, kan du også overveje, om det er smart at have en vaskemaskine med dør i låget, hvilket især er smart i mindre rum.
 • Størrelse og pris. To centrale overvejelser ved køb af vaskemaskine er størrelse og pris. Det hjælper ikke noget, at du vælger den mest kompakte vaskemaskine, hvis I bor syv personer i hjemmet, og du skal vaske tøj for, hvad der føles som et helt fodboldhold. Størrelse og pris er ikke altid direkte afhængige af hinanden, men vaskemaskiner med en høj kapacitet og effektivitet vil ofte være dyrere. Den dyreste vaskemaskine i vores oversigt koster cirka 10.000 kroner, mens den billigste koster under 3.000 kroner. 
 • Ekspert- og forbrugeranmeldelser. Inden du bestemmer dig, anbefaler vi, at du læser diverse anmeldelser. Du bør både kigge på anmeldelser skrevet af forbrugere og eksperter for at få et bredt perspektiv og flere forskellige inputs. Vi hjælper dig med at skabe overblik over ekspert- og forbrugeranmeldelser i vores test-guide. 

arrow-more

Lidt om de relevante faktorer, når du skal vælge din nye vaskemaskine…

Efter denne grundige liste over de bedste vaskemaskiner, sidder du sikkert nu og tænker: Hvad er det egentlig, jeg skal holde øje med, når jeg skal finde den rette, nye vaskemaskine? Her er der mange forskellige faktorer, der kan komme i spil, og disse afhænger i høj grad af dig og den husstand, som vaskemaskinen skal fungere i. Det kan være, at økonomien i projektet vejer meget højt, da pengene måske ikke lige er til testens dyreste maskiner – hvor andre måske vil have det bedste af det bedste, når det kommer til brugervenlighed og effektivitet, og gerne vil betale ekstra for dette. Det kan og være om der er en kombination af en god tørretumbler og vaskemaskine for at spare på pladsen. Uanset hvad, så vil vi gerne komme lidt ind på de forskellige faktorer, der kan være relevante for dit nye indkøb.

Energimærkningens og din elregning

Den såkaldte ”energimærkning” er en skala, der går fra E til A+++, hvor sidstnævnte er den højeste og bedste energimærkning, som en vaskemaskine kan få. Energimærkningen er et udtryk for vaskemaskinens evne til at lave din strøm om til brugbar energi under vask – med andre ord et pejlemærke for vaskemaskinens effektivitet. Her er det vigtigt at fremhæve, at en maskine med en høj energimærkning sagtens kan bruge rigtig meget strøm, da det afhænger af den måde, hvorpå du vælger at vaske dit tøj. A+++ er dermed ikke altid lig med en større besparelse – medmindre du benytter maskinen helt optimalt!

Energimærkningen er helt nøgternt maskinens effektivitet per kilo vasket tøj, hvor det naturligvis er nemmest for større vaskemaskiner at få de højere energimærkninger. Til gengæld gælder det, som nævnt før, at du skal bruge maskinen optimalt for at opnå den besparelse, som energimærkningen antyder. Det vil sige, at en maskine med stor kapacitet skal fyldes helt op, hvis den skal opfylde den energimærkning, som den har opnået!

Maskinens vandforbrug

Et normalt vandforbrug for en gennemsnitlig vaskemaskine ser således ud:

 • En maskine med kapacitet på 3-5 kilo tøj kræver omkring 40 liter vand pr. vask
 • En maskine med kapacitet på 6-7 kilo tøj kræver omkring 45 liter vand pr. vask
 • En maskine med kapacitet på 8 kg tøj kræver omkring 56 liter vand pr. vask

Her er det særligt værd at bemærke det relativt store spring mellem maskinerne med en kapacitet på 7 og 8 kilo – det kan altså koste omkring 11 liter vand ekstra for en normal vask i en 8 kilos maskine! Omvendt er springet mellem en 5 kilos maskine og en 7 kilos maskine kun 5 liter, hvilket i denne sammenhæng må siges at være relativt lavt. Derfor bør du altid vurdere, hvorvidt du virkelig har brug for en vaskemaskine med høj kapacitet, hvis du egentlig mest vasker mindre vaske. Med andre ord: Du skal vælge maskine ud fra dine reelle behov – ikke ud fra de tekniske specifikationer.

Fastsæt dine behov og find den bedste maskine

Der er ingen facitliste i forhold til, hvilken vaskemaskine der er den bedste til din husstand – hverken i forhold til effektivitet, pris eller design. Dette er i høj grad op til en individuel vurdering, som skal laves ud fra dine behov. F.eks. skal du ikke prioritere pladsbesparing, hvis du har en kæmpe bolig, hvor plads ikke er et problem, ligesom du ikke skal købe en meget dyr maskine, hvis din økonomi ikke er til det.  Der findes mange fornuftige vaskemaskiner i middelklassen, som rigtig ofte kan fås til en fornuftig pris – pris og kvalitet hænger ikke altid sammen. Hvis du skal bruge din vaskemaskine i et lille lokale, kan der blive hurtigt fugtigt og kan resultere i mug. Det er derfor en god idé at bruge en affugter eller placere vaskemaskinen i et større lokale med mulighed for at trække luft igennem.

Vi vil dog gerne sende dig godt afsted med nogle afsluttende råd til de faktorer, som du bør vælge ud fra, hvis du vil have en fantastisk vaskemaskine:

 • Energimærkning: Led efter en vaskemaskine, der har en fornuftig energimærkning, således at du kan spare på strømmen hver dag. Her bør du ikke bruge mange tusind kroner på at opgradere fra A++ til A+++ – forskellen er i virkeligheden ikke så stor!
 • Vandforbrug: Gå efter en vaskemaskine, der har så lavt et vandforbrug pr. vask som overhovedet muligt!
 • Kapacitet: Find en vaskemaskine, der har den kapacitet, som du reelt set har brug for. Hvis du af og til har brug for en stor kapacitet, så led efter en maskine med mængdeautomatik, der kan vurdere, hvor meget tøj du vasker. Dermed kan du ofte vaske mindre tøj i en stor maskine – uden at betale alt for meget oveni.
 • Indkøbspris: Gå efter en vaskemaskine, der er indenfor dit budget. Nogle maskiner koster simpelthen for meget i forhold til, hvad du egentlig får for dine penge – og af netop denne grund kan man ikke altid sætte lighedstegn mellem en dyr maskine og en god maskine. Ofte vil du finde ud af, at du betaler mere for et lækkert design eller en specifik fabrikant – her kan det være en god ide at lede efter en billigere maskine med de samme specifikationer!

Disse faktorer kan også overvejes ved andre køb af hvidevare. Hvis du overveje at få en ny type opvaskemaskine, bør de faktorerne over også tages i betragtning.

Vi håber, at denne guide har været med til at gøre det lettere for dig at vælge din nye vaskemaskine – det har været en fornøjelse at gennemgå testresultaterne for dig! En facitliste findes ikke, men du går bestemt ikke galt i byen, hvis du vælger en vaskemaskine fra vores liste.

Beskrivelse af kilder og tests

OBS: Selvom følgende kilder har været anvendt i forbindelse med artiklen siden publicering, kan der som følge af udgåede/slettede produkter være kilder, der ikke længere anvendes. Det skyldes tekniske problemer, og vi arbejder lige nu på at forbinde alle henvisninger til kilder med reference, samt slette gamle kilder (April 2024).

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests

Ekspert- og testkilder

Which.co.uk

Which.co.uk. ligger i London og er én af verdens største forbruger- og testmagasiner. Eksperter tester løbende produkter inden for mange forskellige kategorier, hvorefter de skriver anmeldelser af hvert enkelt.

Which.co.uk har anmeldt og sammenlignet over 250 vaskemaskiner. I den kæmpe oversigt kan du finde alle de essentielle informationer om nogle af de førende modeller fra de bedste brands.

Du kan læse hele testen her

RÅD & RÖN

Råd & Rön har testet over 50 vaskemaskiner, som du kan læse om på deres sammenfattede liste. De har særligt lagt væk på at teste vaskemaskiner i alle prisklasser.

Testen er udført den: 8. marts 2021
Læs hele testen her

Waschmachine.net

Som navnet på sitet antyder, kan du hos Washmaschine.net finde tests og produktbeskrivelser af de nyeste og bedste vaskemaskiner på markedet. Det tyske, digitale testmagasin udarbejder hver måned nye tests af både vaskemaskiner samt det nødvendige tilbehør til produkterne (herunder rør og slanger).

Vi har anvendt Waschmaschine.net til beskrivelse af MIELE WSG363WCS, som modtager en flot anmeldelse med 4,5/5 stjerner.

Både på området for installation, energivenlighed og effektivitet scorer Mile vaskemaskinen højt, og det er denne fuldendthed, som testpanelet hos Waschmaschine.net anvender til den samlede vurdering.

Testen er udført: Oktober 2020
Læs hele testen her

Pricerunner

 

Her kan du se testen af de bedste vaskemaskiner.

Kundeanmeldelser

Elkjop.no

Elkjop.no er en norsk webshop, hvor du kan finde de nyeste produkter indenfor el, teknik og elektronik. Websitet er den norske udgave af vores egen Elgiganten.dk. Vi har anvendt Elkjop.no til test og vurdering af LG FV90VNS2QE. Det særlige ved websitet er, at det ikke er et ekspertpanel, der står for anmeldelserne. Det er derimod kunderne, der tester og vurderer.

LG vaskemaskinen modtager 4,5/5 stjerner hos kunder, der er særligt begejstrede for muligheden for at kunne styre produktet via app.

Testen er opdateret i 2021
Læs hele beskrivelsen her

Google Shopping

Google Shopping giver brugere mulighed for at søge online efter specifikke produkter. Her kan der ligeledes skrives en anmeldelse blandt forbrugere over hele verden. Dette giver et stort kundegrundlag og en reel vurdering af de enkelte produkter.

Blandt mere end 200 forbrugere, har Bosch SBD6ECX57E fuldt integrerbare opvaskemaskine opnået en samlet bedømmelse på 4,7 ud af 5 stjerner via Google Shopping. Bedømmelsen er fra den enkelte bruger ikke nødvendigvis udspecificeret yderligere.

Du kan se bedømmelserne her

Google Shoppings forbrugere har bedømt Bosch SMU6ZCW01S opvaskemaskine. Modellen får en samlet bedømmelse på 4,6 ud af 5 stjerner. Bedømmelsen er baseret på mere end 150 anmeldelser, hvor der løbende kommer flere til, som forbrugerne anmelder opvaskemaskinen.

Du kan se bedømmelserne her

Bosch WAXH2E0LSN – Se anmeldelserne her

LG FV50VNS3E – Se anmeldelserne her.

Amazon

Amazon har et bredt udvalg af produkter indenfor mange forskellige kategorier, og du kan let sammenligne priser, funktioner og læse kundeanmeldelser. Du kan søge ud fra nøgleord, mærke, kategori eller prisklasse, samt filtrere resultaterne alt efter dine behov og præferencer.

Miele WSG 663 WCS – Se anmeldelserne her

FAQ

Når du skal købe en vaskemaskine, så er det ekstremt vigtigt, at du vælger en maskine ud fra dine behov. Vaskemaskiner kommer i et hav af forskellige størrelser og med mange forskellige egenskaber, hvormed du bør vælge lige den model, som passer bedst til dine ønsker og behov.
Hvilken vaskemaskine er den bedste at købe?
Da alle mennesker vaskebehov er forskellige, så er det svært at pege på én maskine, som den bedste at købe. Et godt bud er dog Samsung WW10N64RBW som er så smart, at du kan bruge din smartphone til at gøre vasken langt nemmere, end du måske er vant til.
Hvilket vaskemaskine brand er det mest pålidelige?
Der er et hav af forskellige, men pålidelige brands, som laver vaskemaskiner. To giganter inden for branchen er dog Siemens og Samsung, som begge er kendt for at lave gode og pålidelige vaskemaskiner, hvormed disse brands kan være en god ting at gå efter, når du skal købe en ny.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme