Skrevet d. 29. januar 2019 af Lars Jespersen

Vaskemaskine test – Årets bedste vaskemaskine 2019

Vaskemaskinen er i høj grad essentiel for at kunne holde en velfungerende husstand i gang, og her er det naturligvis vigtigt, at maskinen passer til de behov, som man har. Hvis du har en tudsegammel vaskemaskine stående, som efterhånden har set bedre dage, så er det ikke sikkert, at dine behov længere bliver helt opfyldt – eller at dit vasketøj for den sags skyld bliver ordentligt rent! Her er det fornuftigt at tænke langsigtet, således at den nye vaskemaskine vil kunne dække jeres behov i mange år fremover.

 Bedste vaskemaskineTestvinder Set hos   
1) Zanussi ZWF81663W
JaWupti.comLÆS MERE
2) LG FH495BDS2 TopscorerSkousen.dkLÆS MERE
3) Miele WKH132 WPSTopscorerSkousen.dkLÆS MERE
4) Miele WDB020JaWhiteaway DKLÆS MERE
5) LG F4J5QN4WJaWhiteaway DKLÆS MERE
6) AEG L7FBM862EJaLavprishvidevarer.dkLÆS MERE

7) Miele WCF 120

JaSkousen.dkLÆS MERE

Vi har gjort det let for dig at finde frem til den bedste vaskemaskine til din husstand ud fra vores overskuelige liste over de 7 bedste vaskemaskiner. De 7 fantastiske vaskemaskiner kan alle bryste sig af fornemme karakterer i vaskemaskine test hos nogle af de mest velrenommerede og ikke mindst uvildige testfirmaer på markedet. Vi har gennemgået alle deres testresultater, så du selv slipper for alt besværet og kan træffe din beslutning ud fra et kvalificeret grundlag!

Testresultaterne har haft fokus på bl.a. funktion, brugervenlighed og pris, ligesom de har testet både kapacitet og motorkraft for alle maskiner. Dermed kan du være sikker på, at vores liste afspejler de vaskemaskiner i test, der har klaret sig bedst – og vi anbefaler dermed kun de vaskemaskiner, som testfirmaerne også er faldet pladask for!

I denne artikel giver vi dig:

 • Et overskueligt overblik over de 7 bedste vaskemaskiner i 2019
 • En gennemgang af de mest relevante faktorer, som bør spille ind på dit køb
 • En udførlig oversigt over de vaskemaskine test, hvis testresultater listen afspejler

Bemærk venligst: Her hos Bedste10 tester vi ikke selv produkterne – vi har i stedet indsamlet testresultater fra en række grundige og uvildige testfirmaer. Du kan dermed læne dig tilbage og nyde den mest overskuelige oversigt over nogle af markedets bedste vaskemaskiner!


1. Zanussi ZWF81663W

 • Anbefalet af eksperter
 • Energiklasse A+++

Zanussi ZWF81663W

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
2.499,00 2.499,00 Til butik →
5.576,00 5.576,00 Til butik →
5.576,00 5.576,00 Til butik →
5.976,00 5.976,00 Til butik →

Vaskeevnen på nr. 1 i vores vaskemaskine test er blevet anerkendt og rost af eksperterne. Derudover er denne zanussi model blandt de bedste i verden når det gældercentrifugeringsprogram. Når det kommer til hvor ”grøn” denne vaskemaskine er, så bliver det ikke bedre en Zanussi ZWF81663W. Det har fået tildelt energimærket A+++, hvilket er det højst mulige/bedste resultat en vaskemaskine kan få tildelt.

Automatisering 

Zanussi’s energibesparelser er helt fantastiske, og er ikke set ret mange steder hos deres konkurrenter. Ved hjælp af den autosense funktion, nedsætter den båd vad og energiforbruget. Den tilpasser sig, ved hver enkelt vask i den forstand at den tilpasser automatisk vasketiden samt den vand og effektivitet til den mængde tøj som du har fyldt vaskemaskinen op med.

Autosense er dog ikke den eneste funktion som denne Zanussi model besidder. Ved hjælp af funktionen Quickwash kan du nedsætte vaskeprogrammerne til 50% af den fulde effektivitet. På denne måde kan du spare tid, men samtidig få en effektiv vask, hvis tøjet ikke trængte alt for meget til at blive vasket. Det skal nævnes at dette er en stor vaskemaskine, som kan indeholde op til 8 kg tøj.

Dette er en brugervenlig vaskemaskine, hvilket gør at du ikke skal til at læse brugsanvisningen alt for grundigt, før du kan anvende den. Der er brugbare funktioner, såsom udskudt start, hvor du kan vælge at sætte den til at være færdig til når du kommer hjem fra arbejde, så der ikke bliver spildt unødvendig tid med tøjvask.

 Robust maskine

Zanussi ZWF81663W er en kraftfuld vaskemaskine med inverter motor som er utrolig robust og effektiv. Zanussi er kendt for at lave maskiner som har en meget lang levetid, så man ikke skal ud og investere i en ny maskine hver 5 år. Derudover udbyder Zanussi en tryghedsordning på deres motor som er varer i hele 10 år.

Maskinens stabilitet og ydeevne er maksimeret, hvilket gør at maskinen ikke larmer særlig meget under vask, samt centrifugering. Eftersom dette er en kulfrimotor er levetiden også længere end de normale motorer som man ser i den almindelige vaskemaskine.

 • Lang levetid
 • 10 års tryghedsordning
 • Stille vaskemaskine
 • Kvalitet
 • Vaskekapacitet 8 kg

2. LG FH495BDS2 – Fantastisk testvinder!

 • Testvinder – Råd & Rön

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
6.739,00 6.739,00 Til butik →
7.999,00 7.999,00 Til butik →

Hvis du leder efter en utrolig effektiv vaskemaskine, som skal kunne lidt udover det sædvanlige, så er denne vaskemaskine fra LG et perfekt match! Denne maskine klarer sig fantastisk i test, og de mest roste egenskaber involverer bl.a. den nytænkte dampfunktion og brugervenlig betjening, ligesom du kan spare mange penge i el, hvis du vælger denne model til dit bryggers!

LG har skabt en kanon vaskemaskine, som bl.a. er blevet kåret til testvinder i vaskemaskine test hos svenske Råd & Rön, og de roser f.eks. den enorme kapacitet, som lyder på hele 12 kg. Her er der altså mere end rigeligt plads til selv de største børnefamilier, der kan få rent tøj på blot 30 minutter, hvis maskinens hurtige vaskeprogram vælges!

Kulfri motor med fantastisk dampfunktion!

LG har tænkt over det meste ved denne vaskemaskine, der først og fremmest er udstyret med kulfri motor, hvilket giver maskinen længere holdbarhed på lang sigt. Direct Drive-motoren er placeret direkte på maskinens tromle, hvilket også er med til at skabe en holdbar løsning, der holder i mange år – og LG yder da også hele 10 års garanti på deres motor!

Udover, at dit tøj naturligvis bliver skinnende rent, så kan du bruge den indbyggede dampfunktion til f.eks. at gøre krøllet tøj mindre krøllet, ligesom dampen kan tilsættes under vask for et mere effektivt vaskeresultat. Alle funktioner styres let ved hjælp af det overskuelige LED-display, og der er ingen tvivl om, at dette er en brugervenlig maskine i det daglige.

Til sidst udmærker netop denne model sig ved at have et såkaldt Smart Diagnosis system, der kan gennemsøge maskinen for fejl og mangler. Dermed kan du blive klogere på evt. problemer, hvis du ikke selv kan lokalisere fejlen. Dette er også særdeles brugbart, hvis du skal kontakte LGs servicecenter, da de således ved nøjagtigt, hvad de skal gøre ved din maskine!

Du er i trygge hænder, hvis du vælger denne vaskemaskine fra LG som din trofaste makker, og testresultaterne bakker kun op om dette. Titlen som testvinder er bestemt ikke ufortjent, og derfor fortjener denne maskine også en klar anbefaling fra os hos Bedste10!

Specifikationer:

 •         Energiklasse A+++
 •         Årligt energiforbrug: 222 kWh/år
 •         Årligt vandforbrug: 11.700 liter
 •         Omdrejninger: 1400 pr. minut
 •         Restfugtighed: 44 %
 •         Lydniveau vask/centrifugering: 55 dB/70 dB
 •         Vaskekapacitet: 12 kg
 •         Kulfri motor med 10 års garanti

3. Miele WKH132 WPS

 • Testvinder

Miele WKH132 WPS vaskemaskine i test

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
8.299,00 8.299,00 Til butik →

Man kommer sjældent udenom Miele, når man tester vaskemaskiner af høj kvalitet, og WKH132 WPS-modellen er da også netop indbegrebet af kvalitet! Denne topmodel fra Miele er den klare testvinder i den dyrere kategori i test hos Tænk, og selvom maskinen er dyr, så får du bare en solid vaskemaskine i en kvalitet, som simpelthen er i verdensklasse!

Brug kun 8 liter vand pr. vask!

Miele WKH132 WPS er måske nok en meget dyr vaskemaskine, men i virkeligheden vil den spare dig penge på den lange bane! Dette skyldes især den smarte PowerWash 2.0, som kan vaske op til 40 % mere økonomisk end energiklasse A+++ ellers foreskriver – behøver vi at fremhæve, at dette er virkelig imponerende for en vaskemaskine i test?

Effektiviteten kan i den grad tilskrives vasketeknologien Spin&Spray, som sørger for at bruge mindre vand og mindre energi på opvarmningen af vandet – det er godt for din pengepung! Herudover er WKH132 WPS lidt af et monster, når det kommer til kapaciteten, som ligger på hele 9 kilo; selv den store familie kan altså vaske hele vasketøjskurven på én vask!

Miele får stor ros i test hos Tænk for at have valgt en utrolig kraftfuld motor, der kan vaske tøjet ved 1.600 omdrejninger/min – og så er den tilmed kulfri. Den kulfrie motor betyder, at denne maskine både holder længere og larmer mindre, end mange af konkurrenterne gør. Mieles fantastiske vaskemaskine kan tilmed dosere sæben på det rigtige tidspunkt med CapDosing, hviket giver dig renere tøj i længden!

Til sidst er det værd at fremhæve Mieles tilgang til en brugervenlig oplevelse med et overskueligt display, der gør det helt enkelt at bruge maskinen – den er både stabil og let at bruge!

Mieles vaskemaskiner ligger altid i toppen af vaskemaskine test, og man forstår bestemt hvorfor! WKH132 WPS er en fantastiske vaskemaskine til den store familie, og den vil med garanti holde i mange år, hvilket gør den til en særdeles god investering. Testresultaterne taler deres tydelige sprog: Dette er en mageløs vaskemaskine!

Specifikationer:

 • Energiklasse A+++ (-40 %)
 • Centrifugeringsevne: A
 • Årligt energiforbrug: 130 kWh/år
 • Årligt vandforbrug: 11.000 liter
 • Vaskekapacitet: 9 kg
 • Centrifugering: 1600 omdrejninger/min
 • Lydniveau (vask): 46 dB(A)

4. Miele WDB020

 • Topscorer – Råd & Rön
 • Gode anmeldelser over hele linjen

Anmelderrost vaskemaskine Miele WDB020

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
4.980,00 5.099,00 Til butik →
5.198,00 5.198,00 Til butik →

Hvis du gerne vil have en vaskemaskine af høj kvalitet fra Miele, som ikke koster en enorm formue, så er Miele WDB020 et solidt bud! Den deler titlen som ”Testvinder” i vaskemaskine test hos Tænk, og den får også ros af forbrugerne. Man forstår godt hvorfor: Du får en støjsvag, brugervenlig og ikke mindst økonomisk vaskemaskine, der er helt i top!

Topscorer i test til den lille til mellemstore husholdning!

Miele WDB020 er tiltænkt den mindre eller mellemstore husholdning, der kan drage stor nytte af en vaskekapacitet på 7 kg i en vaskemaskine, der er utrolig økonomisk i brug. Således placerer denne vaskemaskine fra Miele sig i energiklasse A+++, hvilket er den bedste klasse. Du kan således spare både vand og strøm med den smarte mængdeautomatik, der bruger nøjagtig den mængde vand, som vasken behøver!

Herudover får du en fantastisk, kulfri tromle, hvilket normalt ikke er standard for Miele-maskiner i denne prisklasse. Dermed kan du forvente, at motoren holder rigtig længe, og du kan dermed vaske dit tøj ved 1.400 omdrejninger i minuttet i mange år fremover! Restfugtigheden efter centrifugering holder sig omkring gennemsnittet på 53 %, hvilket er fint til langt de flestes behov!

Du hører ikke meget til Miele WDB020 under vask, hvor lydniveauet holder sig på 50 dB under vask og 74 dB under centrifugering – en rigtig fornuftig lydisolering til prisen! Både Tænk og forbrugernes anmeldelser fremhæver da også dette, som én af de bedste egenskaber ved denne vaskemaskine.

Med Miele WDB020 får du en vaskemaskine, der er solid og holdbar, og som faktisk er lidt af et fund til pengene! Det er sjældent, at Miele har en lidt billigere model på markedet, men dette er bestemt en maskine, du bør tage et nøjere kig på – vi anbefaler i hvert fald roligt denne vaskemaskine, der klarer sig godt i vaskemaskine test!

Specifikationer:

 • Energiklasse A+++
 • Årligt energiforbrug: 175 kWh
 • Årligt vandforbrug: 10.340 liter
 • Centrifugeringsevne: B
 • Centrifugering: 1.400 omdrejninger/min.
 • Vaskekapacitet: 7 kg
 • Lydniveau vask/centrifugering: 50 dB/74 dB

5. LG F4J5QN4W

 • Topscorer – Råd & Rön
 • Gode anmeldelser af forbrugerne

En smartere vaskemaskine i test LG F4J5QN4W

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
2.699,00 2.699,00 Til butik →
2.699,00 2.699,00 Til butik →
2.918,00 2.918,00 Til butik →

Endnu en klar topscorer i vaskemaskine test hos både Tænk og Råd & Rön er denne fantastiske maskine fra LG, der bærer det noget kryptiske model-navn: F4J5QN4W! Selvom det lyder som om, at nogen har smadret hånden ned i et tastatur, så er denne vaskemaskine langt fra tilfældig – og der er virkelig tænkt over tingene fra inderst til yderst!

En smart vaskemaskine – perfekt til 2019!

LG F4J5QN4W er en særdeles seriøs vaskemaskine, der kan fås til en god pris på nettet – men det betyder dog langt fra, at der er gået på kompromis på nogle punkter! Her får du nemlig en maskine, der centrifugerer særdeles effektivt ved 1.400 omdrejninger/min, således at du står tilbage med en restfugtighed på kun 44 %. Dette høster denne vaskemaskine fra LG store roser for i test!

LG har skabt en økonomisk vaskemaskine, der passer perfekt til det moderne liv, fordi det er en intelligent vaskemaskine. Dette betyder, at du kan finde årsager til fejl osv. ved hjælp af en app til din smartphone, ligesom du kan opdatere vaskemaskinens programmer, så de hele tiden er så effektive som muligt. Herudover har LG implementeret den smarte mængdeautomatik, der sparer på vandet for dig!

Til sidst er det bestemt værd at nævne, at denne vaskemaskine har en kulfri tromle, der kommer med 10 års garanti direkte fra fabrikken – det vidner om en kvalitet, der er ikke er til at spøge med, og som slet ikke afspejler den gode pris, som denne vaskemaskine har!

LG er kendt for gode og stabile produkter til hjemmet, og hvis du vælger denne vaskemaskine som din næste, vil du ikke blive skuffet! Suveræne testresultater og smarte løsninger er kombineret med en god pris, hvilket gør denne maskine perfekt til den mindre eller mellemstore husholdning. En sikker anbefaling på vores liste over de bedste vaskemaskiner i test!

Specifikationer:

 • Energiklasse: A+++
 • Årligt energiforbrug: 121 kWh
 • Årligt vandforbrug: 9.200 liter
 • Centrifugeringsevne: A
 • Centrifugering: 1.400 omdrejninger/min.
 • Restfugtighed: 44 %
 • Vaskekapacitet: 7 kg
 • Lydniveau vask/centrifugering: 55 dB/73 dB

6. AEG L7FBM862E

 • God anmeldelser hos forbrugerrådet Tænk
 • Effektiv maskine

AEG L7FBM862E

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
5.199,00 5.199,00 Til butik →
5.899,00 5.899,00 Til butik →
5.899,00 5.899,00 Til butik →


Med AEG L7FBM862E får du en vaskemaskine med en imponerende vaskekapacitet på hele 8 kilo. Dette er meget passende til den gængse danske familie på 4-5 personer. Denne vaskemaskine er blevet testet af det danske
Forbrugerråd Tænk, som har givet gode anmeldelser til denne model.

Hos Forbrugerrådet Tænk, er de især begejstrede for maskinens vaskeevne og effektive centrifugering, som klart er nogle af de vigtigste pointer, når det gælder de bedste vaskemaskiner på markedet.

Med denne model er du også sikret et meget lavt energiforbrug, eftersom modellen her er placeret i den absolutte top, energiklasse A+++.
Udover det lave energiforbrug, får du også et meget lavt vandforbrug.

Motor med effektiviteten og holdbarheden i top

Tørretumbleren i maskinen er udstyret med en ÖKOInverter motor, som kan sikre en motor der er ekstremt effektiv og holdbar. Selve vaskemaskinens lydniveau er blot på 51 dB ved vask.

Med denne model får du innovative funktioner som f.eks. Pro- og PlusSteam. Disse kan enten opfriske dit tøj uden at skulle køre et fuldt vaskeprogram, eller du kan afslutte vaskeprogrammet med at dampe tøjet.

Stort udvalg af vaskeprogrammer

Denne fremragende model fra AEG tilbyder et stort udvalg af vaskeprogrammer, til ethvert af tøjets behov. Sportstøj, bomuld, finvaske, uld eller silke er blot nogle af de programtyper der kan findes på denne maskine.

Med systemet udskudt start, kan du altså indstille maskinen til at starte på et senere udvalgt tidspunkt.

Den smarte ProTex tromle gør det muligt at få vasket tøjet meget skånsomt. Tromlen er nemlig blevet forsynet med nogle specielle mønstre, som er med til at give tøjet mere plads til at bevæge sig rundt.

TimerSaver og Eco-funktionen, giver en mulighed for at kunne kontrollere hvilken hastighed tøjet skal vaskes på. Disse funktioner er med til at give et mere miljø- og energivenligt resultat.

I forhold til sikkerheden så er der en installeret børnesikring, som låser lågen og betjeningspanelet ved vask.

Intelligente overvågningsprogrammer

Med systemet Fuzzy-Logic vil vaskeprocessen blive overvåget, så det valgte vaskeprogram bliver optimeret. Denne funktion sørger for at vasketøjet vil blive meget renere.

Med StainPlus, bliver pletfjerningsprocessen også optimeret fuldstændigt. Også skumdannelsen bliver overvåget konstant. Såfremt skumdannelsen bliver for stor, vil maskinen selv indlægge en pause, så mængden af skum kan blive nedsat igen.

AEG’s Aqua-Control beskytter også mod vandskader. Med en indbygget dobbelt tilløbsslange, og derudover et overløbsbeskyttelsessytem, som beskytter modellen mod eventuelle vandskader.

Mål

 • Vægt: 73,5 kilo
 • Dybde: 57,1 centimeter
 • Højde: 85 centimeter
 • Bredde: 60 centimeter

Specifikationer

 • Type: Frontbetjent vaskemaskine
 • Energiklasse: A+++
 • Kapacitet: 8 kilo
 • Centrifugeringsevne: A
 • Centrifugering: 1600 omdrejninger i minuttet
 • Årligt vandforbrug liter: 10999 liter/år
 • Årligt energiforbrug kWh: 137 kWh/år
 • Lydniveau ved vask dB(A): 51 dB

7. Miele WCF 120

 • Topscorer – Råd & Rön

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
8.395,00 8.395,00 Til butik →
8.395,00 8.395,00 Til butik →
8.395,00 8.395,00 Til butik →

Miele står for kvalitet og har i mange år leveret kvalitets-produkter inden for vaskemaskiner. Modellen Miele WCF 120 er også blevet testet af den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön, som netop har udnævnt denne maskine som topscorer.

Dette er helt sikkert et kvalitetsstempel, som vi også har bemærket her hos Bedste10. Dette er også grunden til at Miele WCF 120 er med i vores vaskemaskine test.  

Vi har at gøre med en meget energibesparende vaskemaskine der ligger i energiklassen A+++. Du får her en rummelig og miljørigtig maskine, der har en kapacitet på 8 kilo. Derudover er den yderst effektiv, da den med sine 1600 omdrejninger i minuttet, ligger over gennemsnittet i forhold til omdrejninger sammenlignet med konkurrerende modeller på markedet.

Fordelene ved SoftCare-tromle og ProfilEco-motor

I denne Miele maskine er der en SoftCare-tromle, hvor betydningen lidt ligger i navnet. Den sikrer nemlig en skånsom tøjvask, der sørger for at tromlen altid er opvarmet ved centrifugering. Grunden til at man gør dette, er så tøjet bliver glattet og nemt kan fjernes fra maskinen. Tromlens design har også en glat vandfilm, som lidt er en nødvendighed for at undgå tøj sidder fast eller bliver slidt ved vask.

ProfilEco-motoren derimod sørger for effektivitet og energibesparelsen. Dette gør sig gældende ved samtlige indstillinger.

En af de bedste funktioner i maskinen, er at den selv tilpasser vand og strøm-mængde i forhold til hvor meget tøj der skal vaskes. Dette sikrer nemlig effektivitet.  

Der spares ikke på udstyret

Du får her en maskine fyldt med udstyr. Dette gør sig gældende både i forhold til almindelige programmer og specialprogrammer. Alt afhængig af hvilken type vask du ønsker, er det både valgmuligheder til de hurtige, mens der også er en række muligheder inden for de mere grundige vaske.

Dette gør at du altid kan finde den vask der bedst egner sig til den tekstil der skal vaskes.

Miele WCF 120 er sidst men ikke mindst også udstyret med et Watercontrol-system, der konstant overvåger maskinens vandtilførsel. Det er smart, hvis der opstår en større mængde vand i bunden af maskinen, eller hvis eventuelle lækager måtte opstå.  

Specifikationer ved Miele WCF 120

Type: Frontbetjent vaskemaskine
Kapacitet: 8 kilo
Energiklasse: A+++
Centrifugeringshastighed: 1600 omdrejninger i minuttet (konkurrencedygtig på markedet)
Centrifugeringsklasse: A
Lydniveau ved vask dB(A): 48 dB
Lydniveau ved centrifugering dB(A): 73 dB
Energiforbrug pr. år kWh: 176
Vandforbrug pr. år liter: 9900

Opsummeret

 • God kapacitet
 • 1600 omdrejninger i minuttet
 • Effektiv både i forhold til strøm og vand
 • Energibesparende
 • Innovative programmer

Lidt om de relevante faktorer, når du skal vælge din nye vaskemaskine…

Efter denne grundige liste over de bedste vaskemaskiner på markedet sidder du sikkert nu og tænker: Hvad er det egentlig, jeg skal holde øje med, når jeg skal finde den rette, nye vaskemaskine? Her er der mange forskellige faktorer, der kan komme i spil, og disse afhænger i høj grad af dig og den husstand, som vaskemaskinen skal fungere i. Det kan være, at økonomien i projektet vejer meget højt, da pengene måske ikke lige er til testens dyreste maskiner – hvor andre måske vil have det bedste af det bedste, når det kommer til brugervenlighed og effektivitet og gerne vil betale ekstra for dette. Uanset hvad, så vil vi gerne komme lidt ind på de forskellige faktorer, der kan være relevante for dit nye indkøb!

Energimærkningens og din elregning

Den såkaldte ”energimærkning” er en skala, der går fra E til A+++, hvor sidstnævnte er den højeste og bedste energimærkning, som en vaskemaskine kan få. Energimærkningen er et udtryk for vaskemaskinens evne til at lave din strøm om til brugbar energi under vask – med andre ord et pejlemærke for vaskemaskinens effektivitet. Her er det vigtigt at fremhæve, at en maskine med en høj energimærkning sagtens kan bruge rigtig meget strøm, da det afhænger af den måde, hvorpå du vælger at vaske dit tøj. A+++ er dermed ikke altid lig med en større besparelse – medmindre du benytter maskinen helt optimalt!

Energimærkningen er helt nøgternt maskinens effektivitet per kilo vasket tøj, hvor det naturligvis er nemmest for større vaskemaskiner at få de højere energimærkninger. Til gengæld gælder det, som nævnt før, at du skal bruge maskinen optimalt for at opnå den besparelse, som energimærkningen antyder. Det vil sige, at en maskine med stor kapacitet skal fyldes helt op, hvis den skal opfylde den energimærkning, som den har opnået!

Maskinens vandforbrug

Et normalt vandforbrug for en gennemsnitlig vaskemaskine ser således ud:

 • En maskine med kapacitet på 3-5 kilo tøj kræver omkring 40 liter vand pr. vask
 • En maskine med kapacitet på 6-7 kilo tøj kræver omkring 45 liter vand pr. vask
 • En maskine med kapacitet på 8 kg tøj kræver omkring 56 liter vand pr. vask

Her er det særligt værd at bemærke det relativt store spring mellem maskinerne med en kapacitet på 7 og 8 kilo – det kan altså koste omkring 11 liter vand ekstra for en normal vask i en 8 kilos maskine! Omvendt er springet mellem en 5 kilos maskine og en 7 kilos maskine kun 5 liter, hvilket i denne sammenhæng må siges at være relativt lavt. Derfor bør du altid vurdere, hvorvidt du virkelig har brug for en vaskemaskine med høj kapacitet, hvis du egentlig mest vasker mindre vaske. Med andre ord: Du skal vælge maskine ud fra dine reelle behov – ikke ud fra de tekniske specifikationer!

Fastsæt dine behov og find den bedste maskine

Der er ingen facitliste i forhold til, hvilken vaskemaskine der er den bedste til din husstand – hverken i forhold til effektivitet, pris eller design. Dette er i høj grad op til en individuel vurdering, som skal laves ud fra dine behov. F.eks. skal du ikke prioritere pladsbesparing, hvis du har en kæmpe bolig, hvor plads ikke er et problem, ligesom du ikke skal købe en meget dyr maskine, hvis din økonomi ikke er til det. Der findes mange fornuftige vaskemaskiner i middelklassen, som rigtig ofte kan fås til en fornuftig pris – pris og kvalitet hænger ikke altid sammen!

Vi vil dog gerne sende dig godt afsted med nogle afsluttende råd til de faktorer, som du bør vælge ud fra, hvis du vil have en fantastisk vaskemaskine:

 • Energimærkning: Led efter en vaskemaskine, der har en fornuftig energimærkning, således at du kan spare på strømmen hver dag. Her bør du ikke bruge mange tusind kroner på at opgradere fra A++ til A+++ – forskellen er i virkeligheden ikke så stor!
 • Vandforbrug: Gå efter en vaskemaskine, der har så lavt et vandforbrug pr. vask som overhovedet muligt!
 • Kapacitet: Find en vaskemaskine, der har den kapacitet, som du reelt set har brug for. Hvis du af og til har brug for en stor kapacitet, så led efter en maskine med mængdeautomatik, der kan vurdere, hvor meget tøj du vasker. Dermed kan du ofte vaske mindre tøj i en stor maskine – uden at betale alt for meget oveni.
 • Indkøbspris: Gå efter en vaskemaskine, der er indenfor dit budget. Nogle maskiner koster simpelthen for meget i forhold til, hvad du egentlig får for dine penge – og af netop denne grund kan man ikke altid sætte lighedstegn mellem en dyr maskine og en god maskine. Ofte vil du finde ud af, at du betaler mere for et lækkert design eller en specifik fabrikant – her kan det være en god ide at lede efter en billigere maskine med de samme specifikationer!

Vi håber, at denne vaskemaskine test har været med til at gøre det lettere for dig at vælge din nye vaskemaskine – det har været en fornøjelse at gennemgå testresultaterne for dig! En facitliste findes ikke, men du går bestemt ikke galt i byen, hvis du vælger en vaskemaskine fra vores top 7 liste; gennemtestede og testvindende vaskemaskiner, der simpelthen bare er de bedste i 2019!