Inspiration til at finde din vinterdamejakke

[loc]Når efterår og vinter sætter ind, er det tid til at finde sidste års vinterjakke frem fra gemmerne eller købe en ny.

Her får du hjælp til at tjekke forskellige typer vinterjakker ud fra denne sæson, så du kan finde frem til den, der passer dig bedst – ikke bare i størrelse, men i særdeleshed i forhold til smag og stil.

The North Face Womens Mountain Light Triclimate Jacket – Vandtæt vinterjakke til damer


Inspiration til at finde din vinterdamejakke

Set på Friluftsland.dk

Med masser af nedbør er det en fordel, at jakken er vandtæt. Især hvis du skal cykle eller gå på arbejde, eller befinder dig meget udenfor. Denne type jakker kaldes ofte hardshells, fordi de lukker af for nedbør.

Et godt bud på dette er The North Face vinjakke til damer. Den har en tre i én-funktion, hvor yderjakken har Gore-Tex-materiale – som er vandtæt og åndbart – og inderjakken er en dunjakke. En seriøs kulde-blocker, som fås i støvet grøn og sort.

The North Face Womens Mountain Light Triclimate Jacket

De to del-jakker kan bruges hver for sig, og på den måde har du også fundet overgangsjakken og en herlig dunjakke. Jakken egner sig både til hverdag og til at tage med på tur. Den er fleksibel, hvilket altid er godt til det danske vejr, der ikke altid er forudsigeligt. Så er det godt at have flere muligheder i én og samme jakke i stedet for at skulle tage hele garderoben med.

Se pris på The North Face Womens Mountain Light Triclimate Jacket hos Friluftsland.dk

Fjällräven Womens Singi Wool Padded Parka


Fjällräven Womens Singi Wool Padded Parka

Set på Friluftsland.dk

Der er ingen tvivl om, at det er en sværvægter, der her er tale om. En jakke, der tilgodeser alle de behov, en vinterjakke skal opfylde. Kvalitet og lækkert design. En jakke, der giver og holder varme uden at gå på kompromis med behovet for, at den også skal være pæn.

Den er slidstærk på ydersiden i et særligt vævet stof, der tåler årtiers brug. Indersiden af jakken består af en blød uld-flonel. Af lækre detaljer kan nævnes front-, bryst og inderlommer – funktionelt og gennemtænkt. Jakken findes i sort og mørkerød.

At jakken så ydermere delvist er lavet genanvendelige materialer (polyester og bomuld), gør blot en masse godt for klimaet og samvittigheden.

Fjällräven vinterjakker herre er meget populære, hvilket deres damemodeller også er. Deres jakker tager højde for det nordiske vejrs luner.

Se pris på Fjällräven Womens Singi Wool Padded Parka hos Friluftsland.dk

Tommy Hilfiger Belle Wool Blend DB Utility JKT – uldjakken


Tommy Hilfiger Belle Wool Blend DB Utility JKT

Set på Boozt.com

Med en blanding af uld, polyamid og cashmere er dette en jakke, der udtrykker stil og attitude. Der er fine detaljer i form at knivskarpe syninger, prægede lakerede metalknapper og en diskret røde knaphuller. Det er klassiske amerikansk college-stil, det er raffineret og stilrent med et strejf af sømand.

Jakken vil passe godt til kvinden, der ønsker at udstråle noget arketypisk. Jakken har et klassisk look, så den kan tages frem i mange sæsoner. En mulighed er også at hænge den væk og finde den frem igen efter et par år. Den vil være lige anvendelig.

Længden på jakken går til hoften, og det betyder, at den vil egne sig godt til nederdele. Det er ikke en tung jakke, men let på den måde, at den i pasform, snit og farve kan gå til snart sagt alt.

Se pris på Tommy Hilfiger Belle Wool Blend DB Utility JKT hos Boozt.com

Rockandblue Eve vinterjakke dame – udsalg


Rockandblue Eve vinterjakke dame

Set på Stylepit.dk

Her får du en skøn nylonjakke, der sidder tæt. Det er en jakke, der giver varme, da fyldet er en blanding af dun og fjer. Og da den netop sidder tæt, risikerer du ikke, at der blæser kold vind op i ærmerne eller forneden. Kunstpelsen er aftagelig, og det betyder, at du kan style jakken efter påklædning og anledning.

Der findes seks lommer med metallynlåse. Det giver jakken et maskulint præg. Jakken har lækre kviltninger i hhv. tern og striber. Ærmerne er dog ikke kviltet, og denne kombination af både-og fungerer som eet slags mønster i det ensfarvede glansfulde stof.

Eftersom jakken har tæt pasform, giver det mulighed for at klare tasker og oppakning eller til at cykle. Har du brug for en jakke, hvor det er vigtigt, at du kan bevæge dig frit, kunne denne være en mulighed.

Se pris på Rockandblue Eve vinterjakke dame hos Stylepit.dk

Marella – til den modebevidste og dynamiske kvinde


Marella

Set på Boozt.com

Der er stil over denne italienske Marella-jakke designet med den dynamiske og modebevidste kvinde i tankerne. Der er både noget aktuelt og noget eviggyldigt over den.

Jakken er dobbeltradet med revers, har bælte i samme stof som jakken og paspolerede lommer med klap. Yderstoffet er en blanding af uld, nylon og viskose i selbensstribet mønster inkl. smalle røde striber. Jakken er foret og inderst træder smukke detaljer frem med en diskret rød kant, som matcher striberne i selve stoffet. Det er gennemført og gennemtænkt.

Pasformen er figursyet a la en habitjakke og fungerer også fint uden bæltet, hvis man ønsker en mere løs pasform.

Denne jakke er sådan én, man køber og aldrig behøver skille sig af med. Uanset hvad moden kommer til at diktere frem over, vil en jakke som denne ikke fejle. Den kan bruges både til hverdag og fest.

Se pris på Marella hos Boozt.com

Peak Performance Frost Down Jacket – hvidt er godt


Peak Performance Frost Down Jacket

Set på Sportmaster.dk

En hvid dunjakke. Så er det virkelig blevet vinter. Både farven og dunen passer perfekt ind i billedet af et frostvinterlandskab og ski.

Denne Peak Performance vinterjakke dame er funktionel og udformet  i enkelt design. Stoffets materiale er Pertex, som sikrer, at jakken ikke bliver for tung, men samtidig opfylder kravene om slidstyrke. Jakken er ikke udstyret med tusindvis ag detaljer, men har fx en lomme i det ene ærme til skiliftkortet. Sidelommerne er med lynlås, så man ikke risikerer at tabe nøglerne på skibakken.

Se pris på Peak Performance Frost Down Jacket hos Sportmaster.dk

Adidas by Stella McCartney Printed Parka – Den bæredygtige


Adidas by Stella McCartney Printed Parka

Set på Sportmaster.dk

Leder du efter en unik jakke, som kan matche dit ønske om at købe bæredygtigt, også når det gælder tøj, finder du et rigtigt godt bud i denne adidas-model.

Parkaen er lavet i en lærredsvævning af 100 % genanvendt polyester. Den er vandafvisende i multicolor med tovejs-lynlås, og pasformen er en oversize-model.

Det er noget særligt om denne jakke, som fordrer, at den styles godt. Jeans skuffer næsten aldrig, men prøv dig også frem med nederdel eller kjole. Støvler og sneakers vil helt sikkert også stå godt til den. Den fortjener at blive vist frem. Der er en jo en grund til, at man har valgt netop denne.

Selv om du køber bæredygtigt, behøver du ikke gå på kompromis med stil, mode og komfort. Det får du nemlig med denne jakke.

Se pris på Adidas by Stella McCartney Printed Parka hos Sportmaster.dk

Mads Nørgaard – Vinterjakke til damer 2020


Mads Nørgaard – Vinterjakke til damer 2020

Set på Madsnorgaard.dk

Hvis du søger en vinterjakke til damer, som repræsenterer vintersæsonen 2020, skal du tage et kig på Duvet Dream Clizina fra Mads Nørgaard. Som trenden foreskriver, har den løs pasform, ikke defineret talje, 3/4 lang i en beige farve med mørkeblåt fór. Den er delvis kviltet, har store lommer og imiteret pelskrave. Jakken er gennemknappet med trykknapper og ligeledes trykknapper ved lommerne.

Jakken er stilig i bedste Mads Nørgaard-stil med sans for det enkle snit. Her er ingen fancy dekorationer eller syninger, men udelukkende rene linjer og farver. At jakken er ensfarvet betyder, at den er nem at style sammen med dit tøj. De allerfleste farver går sammen med beige.

Længden på jakken betyder, at den vil give god varme. At få varme til lårene gør rigtig meget for kulden.

Se pris på Mads Nørgaard hos Madsnorgaard.dk

HM kunstpels – varm vinterjakke til damer


HM kunstpels – varm vinterjakke til damerSet på Www2.hm.com

Som et godt vinterjakke dame tilbud til den trængte økonomi kommer denne billige jakke i kunstpels. Den findes i to modige farver til dig, der absolut ikke er bange for farver: gul og pink. De farver vil få selv den mest kedelig vinterdag til at lyse op og give liv til alt det sorte og grå, vi ofte vælger overtøj i.

Materialet er kunstpels i polyester og ligeledes dens fór. Jakken har rund halskant med krave – også i kunstpels. Desuden er jakken udstyret med to store påsyede lommer med plads til både hænder, handsker, nøgler og mobil. 

Jakken har skjult lukning med hægter. Det giver en diskret front, så der kommer fuld fokus på jakkens farve og enkle snit. De lave skuldersøm sammen med resten af snittet giver jakken en løs pasform.

En absolut frejdig og livsglad vinterjakke til damer, der både giver varme og kulør midt i det mørke og halvtriste vejr.

Se pris på HM kunstpels hos Www2.hm.com

Dunfrakke fra áhkká


Dunfrakke fra áhkkáSet på Ellos.dk

Er du meget kuldskær, er det måske en idé at pakke dig ind i denne lange dunfrakke. Dun er naturstof og har en formidabel evne til at holde på varmen.

Den er i klassisk dunjakke-snit, kviltet og med hætte. Den har en regulær pasform, så den ikke ligner et telt.

Selv om den er lang, er der god bevægelsesfrihed i den, og takket være lynlåsene i siderne, kan man bevæge sig frit i den, da de kan lynes op nedefra.

Frakken har en længde på ca. 118 cm i str. 36. Stoffet er imprægneret, hvilket gør den egnet til det danske vejr. Det er nok ikke en jakke til at cykle i. Det er den for lang til. Derimod vil den gøre sig godt på bytur eller almindelig hverdagsbrug til arbejde og skole.

Ønsker du at twiste den lidt, kan du vælge én af de andre farver, den fås i: hvid og lys brun/karamel.

Se pris på Dunfrakke fra áhkká hos Ellos.dk

COS padded coat with wrap collar – den opsigtsvækkende jakke


COS padded coat with wrap collar – den opsigtsvækkende jakkeSet på Cosstores.com

Har du lyst til, at det skal være noget andet i år, noget, der godt må være anderledes end de vanlige jakker, bør du tage et kig på COS’s jakke.

I offwhite gør den sig bemærket ved at have en krave, der kan går fra højre mod venstre. En yderst raffineret detalje, som giver varme og stil. Kraven kan tages af, hvis man ønsker det, og så fremstår jakken med v-hals.

Jakken er polstret, har løs pasform, skjult lynlås, stiklommer og slids bagpå, der giver bevægelsesfrihed. Stoffet er en blanding af polyamid, og bomuld og har en let krøllet effekt.

Den vil gøre sig gost til den stilige kvinde både med sneakers og stiletter, jeans og kjole. Alt passer til hvidt, derfor har denne jakke rigtig mange anvendelsesmuligheder.

Se pris på COS padded coat with wrap collar hos Cosstores.com

HM Parka med teddybearfor – klassikeren over dem alle


HM Parka med teddybearforSet på www2.hm.com

Du kender den: den armygrønne parka med kunstpelskrave og plysfór. Intet kommer op på siden af den. Den har levet sit helt eget liv siden 1970’erne, og intet er så klassisk og gennemprøvet som den. Den er ligefrem kommet på Nationalmuseet for at være ikonisk for årtiet.

Er du derfor på udkig efter en gennemtestet og stadig elsket klassiker, skal du have fat i en parka som denne. Den udstråler på én og samme tid tidløshed og aktualitet.

Ærmerne er vatterede, så jakken er let at tage på. Forlommerne har klap og trykknapper. I taljen og forneden er der snøre, så du kan snøre den til.

Længden er 3/4, og er det varme, man søger ved sin næste vinterjakke, er det en god længde at vælge.

Se pris på HM Parka med teddybearfor hos www2.hm.com

Sidst men ikke mindst – til overvejelse

Én ting er at forelske sig i en vinterjakke til damer, dens snit, farve, tidløshed, at den er moderne, hvad som helst, du falder for. Noget andet er: hvad skal den bruges til? Hvad er dit vigtigste behov ift. en vinterjakke?

Er det en jakke til cykelturen på arbejde eller i skole? Er det en tidlig morgen med udsigt til nedbør på både ud- og hjemtur, er der mest af alt brug for en jakke, der kan lidt af hvert. Både at være regntæt, varm og gerne også se præsentabel i.

Sommetider sker det, at der er brug for en varm jakke om morgenen, mens der om eftermiddagen er brug for en mindre. Til disse dage kan en fleksibel jakke med aftageligt fór eller skaljakke være oplagt, så du kan variere efter behov og vejr.

Er det til pænere brug du leder efter en vinterjakke, er det mere over i den trendy eller den klassiske retning, du skal kigge. Både blandt de tidløst klassiske og de hypermoderne finder du vinterjakker for enhver smag og anledning.

Vær opmærksom på, at du ikke nødvendigvis finder én vinterjakke, der kan klare alle livets anledninger. Du bliver muligvis nødt til at have et par stykker. Er det småt med pengene, er det en god overvejelse at gøre sig, om det kan betale sig at købe en jakke, der kan vare i mange år, eller om du skal satse på en af sæsonens tilbud.

Læs også: Vinterjakke herre 2020: Find inspiration her

Se også Copenhagen’s best brands for winter dressing skrevet af globalblue.com

Denne side er anmeldt af: Adam O. Jørgensen 10/10