Skrevet d. 9. februar 2019 af Lau Christensen

Yogamåtte test 2019 – Vi har samlet de bedste!

Yogamåtte test 2019 – Vi har samlet de bedste!
4.6 (92.41%) 29 votes

Yogamåtte test 2019 – her er resultatet! 

Velkommen til den helt store Yogamåtte Test 2018 på bedste10.dk.

Yoga giver liv

”Ha! Yoga?!” Tænker du måske, så du næsten er ved at tabe kaffekoppen ned i tastaturet, idet du glider forbi denne side, der bugner af – ja, yoga og yogamåtter. Men som overskriften så poetisk siger det, så giver yoga energi, livslyst, mindre stress, mere overskud, bedre søvn, højere sexlyst, bedre kondition, stærkere og strammere krop, en følelse af balance mellem krop og sjæl og garanteret meget mere. For yoga er nemlig en uovertruffen multitasker. Det kan nemlig dét, som ganske få ting kan det: arbejde med alle områder af et menneske på en og samme tid. Og det hele foregår allerbedst på gulvet med en yogamåtte.

Yoga er blevet meget populær. I en travl hverdag kan det være ekstremt sundt, at benytte yoga som et middel til at finde sin indre ro. Vi har testet 7 forskellige yogamåtter, som forhandles på danske webshops, som alle har gjort sig udemærket på sin egen måde, hvilket kvalificerer dem til en plads i denne yogamåtte test.

Dét som gør yoga populært, er dels de mange positive effekter træningen giver, dels også at det er meget nemt at presse ind i dagligdagen. Yoga kræver ikke meget mere end lidt plads, tid og en måtte. Det er super nemt at komme i gang.

Yoga er hårdt og afslappende på samme tid. Først og fremmest, så er det en træningsform hvor du får trænet alle muskler på én gang. Der findes naturligvis forskellige stilgenre inden for træningsformen, ligeså vel der også findes forskellige øvelser til en badminton træning eksempelvis. Men følger man et program, så kan der garanteres, at du kommer hele kroppen rundt. Man oplever især en styrke af balder, ben, kernemusklerne omkring taljen, skuldre og arme. Herudover sættes der gang i mange små muskler, som aldrig nogensinde ville blive brugt under et løb, spinning mv. Nederst i dette indlæg har yogaekspert Liv delt 6 fantastiske grunde til hvorfor yoga er så fantastisk. Faktisk benyttes yoga sågar også af elite sportsudøvere.

Mærk det selv – blot luk øjnene, stil dig på din yogamåtte på et ben og mærk efter … følelsen er helt fantastisk. Tag en dyb indånding og din yoga session kan starte.​

Bedste yogamåtter TestvinderSet hos: 
Eko Tex NejDen Intelligente Krop Læs mere
Casall NanoJaSportamore.dk Læs mere
NejApuls.dk Læs mere
Eco NejYogaLove Læs mere
Travel MatNejDen Intelligente Krop Læs mere

Studio Mat

NejDen Intelligente Krop Læs mere

Basic

NejDen Intelligente Krop Læs mere

Er man på udkig efter en ny yogamåtte, så kan det være svært at skelne i mellem gode og dårlige. Derfor har vi på bedste10 samlet hele 7 forskellige måtter, som hver især henvender sig til en bestemt målgruppe. Vi har fundet 2018’ seneste og bedste yogamåtter til alle niveauer: elite, trænede, øvede og nybegyndere.

Tag et kig på udvalget og bliv klogere på hvilken én der bedst passer til din yogastil og niveau.


1. Trænings-/yogamåtte Eko Tex

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
279,00 324,00 Til butik →

Den første yogamåtte i vores test er fra Den Intelligente Krop. Dette er en af Danmarks største forhandlere inden for træningsudstyr, herunder også yoga. Shoppen har en høj ekspertise og er typisk også førende på pris og kvalitet.

Måtten Eko Tex er en meget fin måtte. Den er flot og designet til den flittige yogaudøver. Yogamåtten er en all-around måtte, som gør at du kan udøve de fleste yogaøvelser på den.

Overfladen er skridsikker og isolerende, samt latexfri. Hermed er du også altid sikker på at have et fast standpunkt på måtten, som gør at du kan udføre selv de mest komplekse øvelser.

Går du op i kvalitet og er på udkig efter en yogamåtte, hvor pris og kvalitet er den gyldne middelvej, så er Eko måtten dit valg. Her får du i den grad kvalitet for pengene. Du kan være sikker på at den er fri for skadelige stoffer, som man ofte oplever på de helt billige måtter. Dette fraråder vi i den grad, at man vælger og i stedet betaler lidt ekstra, for således også at få noget i en bedre kvalitet. Man skal huske på, at det kræver ikke specielt meget at komme i gang med denne træningsform, men det mest centrale er nu engang en god yogamåtte, hvorfor det giver god mening også at betale prisen for det rette udstyr.

Måtten produceres på fabrikker i EU, hvor der naturligvis holdes øje med den gode CSR og de korrekte arbejdsforhold.

Yogamåttens mål:

Den måler 185 x 60 x 0,5 cm og vejer 1,1 kg. Materialet er PVC og er fri for Phtalat. Måtten er testet efter Øko 100 standarden, som er den mest brugte testmetode for skadelige stoffer i hele Europa. Du kan maskinvaske måtten ved 40 grader.

Læs seneste anmeldelser om denne yogamåtte:

Anmeldelser af Yogamåtte


2.  Casall Nano Grip 5 mm.

 • Testvinder – iForm
 • Topscorer – Klikk.no
 • Topscorer – Metro.mode

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
339,00 339,00 Til butik →

Hvis du leder efter et solidt underlag til dine yogaaktiviteter, så kan du trygt købe denne yogamåtte fra Casall! Nano Grip 5 mm. klarer sig fantastisk i test hos f.eks. danske iForm, og det fremhæves særligt, at dette er en kanon måtte, hvis du kan lide hot yoga, fordi overfladen er virkelig skridsikker. Alt i alt er dette en yogamåtte, som viser sine kvaliteter allerede ved første træning!

Blød og let på én og samme tid!

Casall Nano Grip er, som navnet måske antyder, en meget tynd yogamåtte, der med kun 5 mm. i tykkelse er til at have med overalt på din vej. Modsat mange andre modeller giver du dog ikke afkald på den bløde overflade, der fungerer rigtig godt for Nano Grip. Måtten er lavet af TPE, der er et genanvendeligt materiale, og derfor belaster denne måtte ikke miljøet i samme grad som mange af konkurrenterne.

Herudover vejer Nano Grip ikke mere end 860 gram, hvilket gør den meget transportabel, og med en længde på 183 cm og en bredde på 61 cm er der rigeligt med plads at boltre sig på. Netop mulighederne for let transport er også højt på listen over de egenskaber, der bliver fremhævet i de testresultater, vi har fundet frem til!

iForm, Klikk.no og Metro.mode er alle enige om, at Casall Nano Grip er en fantastisk yogamåtte til langt de fleste typer af yogatræning, og det er derfor en god måtte, hvis du vil have mest muligt ud af træningen. Den perforerede overflade giver et godt standpunkt, og du glider ikke rundt, hvis du vælger netop denne model. Vi kan klart anbefale denne yogamåtte fra Casall, der klarer sig fantastisk i test!

Detaljer og dimensioner:

 •         Tykkelse: Kun 5 mm.
 •         Mål (L x B): 183 x 61 cm
 •         Materiale: Termoplastisk gummi (TPE), der er genanvendeligt
 •         Perforeret overflade
 •         Vaskbar ved håndvask (max 30 grader)
 •         Vægt: 860 gram

3. Abilica ECO Yogamåtte

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere

Tredjepladsen på vores liste over markedets bedste yogamåtter i test går til denne lækre yogamåtte fra Abilica, der leverer kvalitet for alle pengene! Abilica ECO er en utrolig populær yogamåtte, der også ses brugt i mange fitnesscentre, og testresultaterne tegner et billede af en praktisk og lækker yogamåtte, der passer perfekt til din træning!

Ekstra skridsikker og uden hormonforstyrrende stoffer!

Abilica ECO er en yogamåtte af høj kvalitet, som med en tykkelse på blot 4 mm. er let at tage med sig overalt. Måtten er fremstillet i naturgummi, hvilket er helt fri for ftalater, der ellers kan virke hormonforstyrrende, og den er også skånsom overfor miljøet i forhold til fremstilling og genanvendelse. Dermed gør du noget godt for både dig selv og miljøet, hvis dette er din favorit!

På trods af den minimale tykkelse er denne yogamåtte utrolig komfortabel i brug, og dette gælder både, hvis du bruger den i kortere eller længere intervaller. Dette bakkes op af den ekstra skridsikre overflade, som gør, at du ikke karter rundt på gulvet, når du laver dine øvelser. Prismæssigt lander Abilica ECO midt mellem de andre konkurrenter, hvilket gør den til et godt køb.

Hvis du trænger til en ny yogamåtte, så er Abilica ECO et rigtigt godt køb, og de praktiske egenskaber er kombineret med god komfort, hvilket er et særsyn for de tyndere yogamåtter. Testresultater fra ind- og udland er overvejende positive, og derfor finder du også ECO-måtten her på vores liste over de bedste yogamåtter!

Detaljer og dimensioner:

 •         Tykkelse: 4 mm.
 •         Mål (L x B): 175 x 61 cm
 •         Materiale: Naturgummi (fri for ftalater)
 •         Ekstra skridsikker


4. Eco Yogamåtte sort

YOGAMÅTTE ECO SORT

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
525,00 525,00 Til butik →

En meget traditionel yogamåtte af høj kvalitet. I denne test er det meget vigtigt at præsentere dig for nogle yogamåtter, som lever op til de høje internationale standarder, således du kan være sikker på, at få en måtte, som rent faktisk lever op til dine forventninger.

Udseende på den populære Eco Sort måtte:

Yogamåtten ankommer i en aske sort/ grå farve og er igen ligesom mange af de andre i vores test, udarbejdet i naturgummi. Dette er noget af det fineste, som du kan få på markedet.

Naturgummi stammer fra regnskoven og værdsættes meget højt af de dygtigste og mest garvede yoga udøvere.
Menneskevenlig yogamåtte med øje for miljøet

I takt med den er produceret i nogle af de bedste materialer, som der overhovedet fås på markedet, så kan du være helt rolig med henhold til hormonforstyrrende phtalater, som man ofte hører om. Disse findes altså ikke i måtten her; herudover har produktionen altså heller ikke været skadelig for miljøet på nogen måde.

Et miljørigtigt valg.

Måtten er 4 mm tyk, 63 cm bred og 183 cm lang.


5. Yoga Design Lab Combo Travel Mat 

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
429,00 474,00 Til butik →

Nummer fem på denne test-liste er den fantastiske Yogamåtte fra Yoga Design Lab. Hvis du vælger en måtte fra Yoga Design Lab, så er du garanteret en høj kvalitet i form af disse premium miljøvenlige træningsmåtter med indbygget håndklæde. En fantastisk kombination at tage med på rejsen hvis du ynder at dyrke Yoga på ferien, hvilket i øvrigt godt kan anbefales!

En letvægter i høj kvalitet

Hvis du når videre til det næste produkt på listen, så vil du opleve at dette også er fra Yoga Design Lab, og selvom dette er en god måtte, så anbefaler vi at du læser begge anmeldelser. For at blive ved denne måtte, så er det en klar letvægter og samtidig let foldelig måtte. Disse to elementer må være kendetegnene ved denne combo måtte fra Yoga Design Lab.

Indbygget håndlæde

Du læste rigtigt – denne Yoga måtte fra Design Lab har en håndklæde funktion. Du behøver altså derfor ikke længere medbringe både håndklæde og Yogamåtte hver for sig, da du med denne har det hele i én let medbringelig måtte! Smart ikke?

Denne måtte udviklet i nogle utroligt stærke materialer. Yogamåtten er fremstillet i et luksuriøst samt absorberende microfiber toplag. Dette gør måtten super behagelig at træne på.

Underlaget er fremstillet naturligt gummi, hvilket giver et stærkt og solidt greb på underlaget, sådan at du ikke vil opleve at måtte skrider. Netop det at skride kan være farligt under Yoga, da man ofte er i nogle uvante stillinger med kroppen. Hertil giver vi lige et mindre tip når du bruger disse måtter:

Sprøjt lidt vand på oversiden af måtten, så øger du dit greb på måtten og mindsker chancen for en skade.

Specifikationer

 • Kommer med holdbar strop
 • Miljøvenlig
 • Bionedbrydelig
 • Genanvendeligt 100% natur gummi
 • Vandbaserede trykfarver
 • Silicone fri
 • Ingen giftig lim

Vaskeanvisning/rengøring

 • Maskinvask i koldt vand på mildeste program
 • Undgå alle former for blegemidler
 • Må ikke tørretumbles.
Størrelse178 x 61 x 0,35 cm
Vægt1,8 kg
Phtalat friJa


6. Yoga Design Lab Combo Studio Mat

Yoga Design Lab Combo Studio Mat 3,5 mm (178 x 61 cm)

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
559,00 604,00 Til butik →

På sjette pladsen på denne test af yogamåtter finder vi denne utrolig gode yogamåtte fra Yoga Design Lab. Der er tale om en premium miljøvenlig træningsmåtte og yogahåndklæde i en kombination.

Hvis du vælger at gå med denne model yogamåtte, så kan du være sikker på at du har fundet din trofaste følgesvend af en Yogamåtte.

Måden hvorpå premium kommer til sin ret ved denne fantastiske Yogamåtte er at det er en combo yogamåtte – du kender måske dette udtryk? Kort sagt, så behøver du ikke mere medbringe måtte og håndklæde til træning, da denne måtte som tidligere nævnt, indeholder begge elementer! Smart ikke?

Materialer

Denne Yogamåtte fra Yoga Design Lab afspejler lidt sin fabrikant blot i navnet. Materialerne der har været brugt til at udvikle dette, er afgjort noget der er blevet forsket i på et laboratorium. Den er fremstillet i et meget luksuriøst og absorberende microfiber toplag, som er noget af det bedste du kan ønske dig når vi taler toplag på en Yogamåtte.

Underlaget er bestående af naturligt gummi, hvilket giver det ønskede gode greb på underfladen, hvor du har placeret din Yogamåtte.

Brug Yogamåtten til

Yoga måtte kan fås til forskellige formål. Du dyrker måske en del Yoga og ved allerede hvilken Yoga form der er mest dig personligt. Denne måtte fra Yoga Design Lab er en måtte som er bedst til Bikram, Pilates og Hot yoga.

TIP: Sprøjt lidt vand på oversiden af måtten inden du begynder din træning. Dette skal du især gøre hvis du har lidt tørre hænder/fødder, da du så undgår at glide rundt på måtten, hvilken kan være ubehageligt, men også ende i nogle grimme fortrækninger.

Specifikationerne ved denne måtte:

 • Kommer med holdbar strop
 • Miljøvenlig
 • Bionedbrydelig
 • Genanvendeligt 100% natur gummi
 • Vandbaserede trykfarver
 • Silicone fri
 • Ingen giftig lim

Rengøring

 • Hvis den vaskes i maskine, så skal det gerne være det mildeste program.
 • Undgå vaskemidler der indeholder blegemiddel
 • Skal hænges til tørre – må ikke komme i tørretumbleren.
Størrelse178 x 61 x 0,35 cm
Vægt1,8 kg
Phtalat friJa

7. Yogamåtte 180*60*0,5 cm – PGM

Yogamåtte 180*60*0,5 cm - PGM

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
125,00 170,00 Til butik →

Så nåede vi til testens syvende og sidste yogamåtte. Vi har præsenteret 7 meget forskellige yogamåtter, som hver især har været stærke på nogle kriterier. I udvælgelsen har der været fokus på, at yogamåtterne lever op til mange af de seneste kriterier, som sættes inden for netop yoga. I takt med der er så er meget fokus på miljøet og man skal passe på sig selv, så smitter det også af på måden producenterne producerer deres produkter på. Dette kommer i den grad til udtryk her, hvor vi ser flere og flere prioritere det lidt dyrere valg, for således at være sikker på at den lever op til miljø kriterierne, men også er foruden nogen hormonforstyrrende stoffer.

Den sidste måtte er udelukkende testens billigste. Dermed får man altså også den mindre kvalitet; dermed ikke sagt, at måtten er dårlig på nogen måde, blot at der ikke har været ligeså meget fokus på valg af materialer i produktet.

Er man ny i yogaverdenen, så er dette en meget fin nybegyndermåtte. Den kan hvad den skal kunne og der er rig mulighed for at udvikle sig, for således derefter investere i en lidt dyrere måtte med lidt flere kvaliteter i. Bemærk at måtten har et hav af forskellige brugsmuligheder, hvilket gør at du både kan have den med i træningslokalet, udendørs på græsplænen, eller ved eller i vand.

Der er mange muligheder og kun fantasien sætter i princippet grænser, for hvilke og hvor du udøver dine yogaøvelser.

Dette fås med denne yogamåtte:

Måtten er latexfri og er yderst komfortabel at ligge på. Du kan være sikker på at den holder sin form, selv om det er ved meget krævende brug. Så på den front, så har du altså en måtte der kan holde i rigtig mange år, til en rigtig billig pris.

Du har en lukket cellestruktur i måtten, hvilket gør at den er meget hygiejnisk at benytte.

I takt med den er anti-bakteriel beskyttet, gør at den er modstandsdygtig mod snavs og fugt, således du netop kan være sikker på at du kan have den med over alt. Med rent lunt vand kan du nemt rengøre måtten, og kræver som sådan ikke yderligere end det.

Overfladen er naturligvis anti-slip. Måtten rulles nemt sammen, og har ikke problemet med, at hjørnerne stikker ud. Dette ses ofte i de meget billige modeller, men er ikke tilfældet ved denne.

Prøv denne klassiker!

Måttens mål:

180 x 60 x 0,5 cm

Farve: Blå & Sort

anmeldelser af Yoga Måtte


Yogamåtte test | En fantastisk træning for ALLE

Yoga er sundt for alle mennesker, hvorfor du i den grad bør overveje hvordan og hvorledes du kan inkorporere det i din hverdag.  Det kræver ganske vidst ikke særlig meget at komme i gang, og med ovenstående yogamåtte test, så håber vi er blevet lidt klogere på hvordan det første skridt tages. Alligevel vil vi her afslutteligt lige give dig et par fif, som du altid bør gøre før du kan starte din træning.

Ligesom med alt andet træning, så anbefales der ALTID at varme musklerne og kroppen op. Dette betyder også, at inden du kaster dig ud i de sværere yogastillinger, så bør du i det første minut hellere have fokus på at få kroppen klar, frem for blot presse musklerne og leddene mere end højest nødvendigt.

Dette kaldes en dynamisk opvarmning, hvor du langsom også vil opleve at din krop bliver mere og mere smidig. Det kan være simple strække øvelser; herunder ryg, nakke, ben, arme, mv. Samtidig med, så fokuser på din vejrtrækning, da du skal forberede kroppen på, at den skal være helt afstresset og afslappet under træningen. Find din indre ro helt nede i maven.

Denne form for opvarmning vil typisk tage dig ca. 10 minutter. Herefter er du klar til at prøve kræfter med nogle af dine indlærte yogastillinger. De typiske øvelser man vil starte med, er stående; såsom hånd-til-fod eller træets stilling. Disse øvelser er opskriften på at finde ro og du tvinger automatisk kroppen til de dybe åndedræt, som er alfa omega.

 

 

Fokus på åndedrættet når du træner:

Netop åndedrættet er en helt central ting, når du udøver din yoga.

Faktisk siger eksperter, at hele 70 procent af kroppens udrensning sker gennem åndedrættet. Hvis vejrtrækningen gøres rigtigt, så vil den være behjælpelig med, at ilte din krop og dermed også dit blod, dine organer og celler. Alt dette tilfører en ekstra energi til dagligdagen. Prøv det allerede i morgen på en af de ovenstående yogamåtter, hvor du hurtigt og nemt finder én der er velegnet til dit niveau.

Dyrker du yoga regelmæssig, så vil du opleve rigtig mange ting blive nemmere i din hverdag. De mest hyppige er typisk mere energi, livslyst, mindre stress, mere overskud mv. I takt med disse ting sker, så vil det automatisk også påvirke kroppens balance; altså døjer man med overvægt, så vil du kunne tabe kilo på baggrund af du finder en ro i kroppen. Det kan også fremme sexlivet i forholdet, og generelt blot give dig en højere sexlyst.

Et problem mange danskere døjer med i øjeblikket er også søvnen; og oftest skrives der artikler omkring danskerne har svært ved at få sovet nok, eller falde i søvn om aftenen. Dyrker man yoga, får ro i kroppen og bruger muskelturen på en ny og anderledes måde, så vil det uden tvivl være behjælpelig til den sunde livsstil og den gode nattesøvn.


6 gode grunde til hvorfor yoga er fantastisk

Og nu til de 6 tips, som vi i indledningen lovede at vende tilbage til. Liv som elsker yoga og dagligt dyrker det i hendes morgenrutine, har delt 6 fantastiske yogatips med os. I testen bruger Liv yogamåtte 2, som er den populære Eco Yogamåtte, som du finder i bedste10’s test. Læs med.

 • START DIN MORGEN MED YOGA

Der er ikke noget bedre end at starte dagen med nogle dybe vejrtrækninger i form af yoga. Det behøver ikke være mere end 5 minutter, men den boblende følelse af velvære og lysten til en ny dag forlænger det hurtigt til en halv time!

 • FIND DIN YOGASTIL

Der er et hav af forskellige former for yoga. De mere rolige, afslappede som Yin, der er rar at lave som udstrækning efter træning eller inden sengetid. Og så er der de mere svedige som Power eller Hot, hvor flowet er i et højere tempo, mens øvelserne er mere avancerede. Her er Eco-måtten fx rigtig god, fordi den er så skridsikker og ”jordnær”. Det dejlige ved yoga er, at man kan være med uanset, hvilket niveau man er på, idet øvelserne snildt kan gøres lettere og sværere. Lyt til din krop, den fortæller dig, hvor du er.

 • GØR YOGA TIL EN DEL AF DIN DAGLIGE TRÆNING

Jeg kan virkelig anbefale denne. Fx er kombinationen af Power yoga, pilates og styrketræning virkelig intensiv og givende for både krop og hoved. Du får pulsen op, samtidigt med at du styrketræner. Det er ren ”winwin”. Det kommer selvfølgelig helt an på, hvad du godt kan lide at træne, men en yogasession før eller efter en løbetur er heller ikke værst!

 • BRUG YOUTUBE

Virkelig, brug nogle af de fantastiske yogavideoer på Youtube, hvis du, som mig, er vild med hjemmetræning.

Yoga øvelse

 • BRUG YOGA/MEDITATION I DIN HVERDAG

Yoga (og meditation) er et meget godt og vigtigt værktøj til både opture og nedture, og igen – 5 minutter gør underværker.

Yoga øvelser

 • SIG GODNAT MED YOGA

En stille godnatyoga er også en af mine yndlings. Det er et magisk moment, hvor man træner at være i nuet og abstrahere fra alt den uro, der ellers konstant befinder sig omkring os.
”Namasté”